Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Εδώ Κάιρο....

Από εκείνο το βράδυ που προσπαθούσα να πιστέψω τη Google που μου έλεγε ότι είναι εύκολο να ανοίξεις ένα ιστολόγιο, μέχρι σήμερα-σχεδόν τρία χρόνια μετά- ξανάκουω, ξαναδιαβάζω, αλλά αρνούμαι να συμμετάσχω στις τρομολαγνικές αναλύσεις ...για την ανωνυμία των blogs. Αυτή την κουβέντα που ανακινεί η ...Σέχτα δημοσιογράφων υπάλληλων...κατ’ εντολή αφεντικών και Κυβερνήσεων. Αυτοί οι επώνυμοι υπάλληλοι ανώνυμων συμφερόντων.

Κώδικες ...δεοντολογίας πάνε και έρχονται, οι επώνυμοι κουνάνε το δάχτυλο στους ανώνυμους, και οι ανώνυμοι βγάζουν την γλώσσα στους ...επώνυμους.

Μέσα σε όλο αυτό το τουρλουμπούκι λοιπόν , παλεύω να... «δω το γήπεδο».
Οι μεν επισήμως να κόπτονται για την δεοντολογία, οι δε για την ελευθερία της άποψης και του μέσου. Κι εγώ ...ανώνυμη blogger, βάζοντας κάτω τα κιτάπια μου, αποφάσισα να συνταχθώ με την άποψη ...των επωνύμων, παραμένοντας ...ανώνυμη. Και ιδού το δικό μου σκεπτικό...

Σίγουρα καμία δεοντολογία ...δημοσιογραφίας, δεν μπορεί να αντέξει στο ΓΕΓΟΝΟΣ ότι όλα τα κανάλια της τηλεόρασης αλλά και η πλειοψηφία των ραδιοφωνικών σταθμών έχουν ιδιοκτήτες επιχειρηματίες, προμηθευτές και συναλλασσόμενους με το δημόσιο. Με ...αιώνιες προσωρινές άδειες -κάποτε τις λέγαμε και δημόσιο αγαθό τις συχνότητες. Και βέβαια το ότι είναι αιώνια προσωρινές σημαίνει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ.
Μπόμπολας, Βαρδινογιάννης, Αλαφούζος, ΔΟΛ, Κοντομηνάς, Κόκκαλης, Κουρής, Κυριακού...αν ξέχασα και κάποιον συμπληρώστε τον συχωριανοί.
Προφανώς ταυτόχρονα με το διαχρονικό αλισβερίσι τους με το ελληνικό δημόσιο, αυτοί οι ...επιχειρηματίες ανώνυμων και μη δημοσιοποιούμενων συμφερόντων, επιχειρούν να μας πείσουν ότι αποφάσισαν να ρίξουν και 5 δεκάρες- έτσι για να συχωρεθούν τα πεθαμένα τους- για να έχει ο ελληνικός λαός, μια ...έντιμη και ...ανεξάρτητη δημοσιογραφία, που θα ελέγχει την Εξουσία. Δηλαδή...θα ελέγχει αυτούς. Μεγαλειώδες!

Δεν μπορώ να φανταστώ πιο γκροτέσκα σκηνή από τον Καπελλέρη, τον μέγα ράμπο του ΣΔΟΕ, που ορκίζεται στα ευαγγέλια μπροστά στον εισαγγελέα Χατζηνικολάου, ότι τίποτα δεν θα τον σταματήσει από το να πατάξει την φοροδιαφυγή. Αυτές τις ανατριχιαστικά βαρύγδουπες ανακοινώσεις τις κάνει από το κανάλι του Κουρή... που τα πλαστά τιμολόγια είναι τόσα πολλά που κάνουν αέρα με δαύτα, μέχρι και οι τηλεφωνήτριες του σταθμού.

Α, όχι... υπάρχει και το άλλο εκπληκτικό και ακόμα πιο γκροτέσκο. Το MEGA, o σταθμός συμφερόντων Βαρδινογιάννη, που επικαλείται 45 μάστορες και 80 μαθητάδες, για να μας πείσει ότι βρε κουτά, είναι προς όφελος του Έθνους το να πάρει κοψοχρονιάς η ημιχρεωκοπημένη τράπεζα του, την δημοσίων συμφερόντων ΑΤΕ και το δημοσίων συμφερόντων πετράδι του στέμματος ΤΤ. Στο τέλος του δελτίου, μας ρίχνει και κάτι από την καθημερινότητα της... Πρέσβειρας και αυτό στο χωριό τους το λένε ...ανεξάρτητη δημοσιογραφία.

Τώρα μη τολμήσει κανείς να ψελλίσει στους υπάλληλους όλων αυτών των συγκροτημάτων- το ...αυτονόητο δηλαδή, «είστε υπάλληλοι συγκεκριμένων εργοδοτών και προμηθευτών του δημοσίου», ε, τότε έχει υποπέσει σε τρομερό έγκλημα καθοσιώσεως. Διότι σε αυτή τη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, οι υπάλληλοι δημοσιογράφοι...δεν είναι υπάλληλοι των εργοδοτών τους.... Miracolo!

Καλά... Υπάλληλοι έστω του άλλου τους, διαπλεκομενου αφεντικού; Κυβερνητικοί εκπρόσωποι έστω; Άσε που είναι και πιο στυλάτοι από τον κάθε κ. Αντώναρο και τον κάθε κ. Πεταλωτή. Και τι φταίνε αυτοι που αλλάζουν οι Κυβερνήσεις; Αυτοί έχουν σαφή και καταγεγραμμένο ιδεολογικό προσανατολισμό. Είναι με αυτόν που κάνει τις δουλειές με το αφεντικό τους. Σταθερά Κυβερνητικοί. Σοφόν το σαφές.

Τώρα για την ΝΕΤ, τι να πω; Η ΝΕΤ, είναι Κυβερνητική με τη βούλα, τσιφλίκι της κάθε Κυβέρνησης, χωρίς να χρειάζονται άλλοι ...πολύπλοκοι συλλογισμοί. Εμείς πάλι πληρώνουμε μέσω της δυνατότητας να ηλεκτροδοτείται το σπιτάκι μας το νταβατζηλίκι των υπάλληλων κυβερνητικών προπαγανδιστών. Μεγαλειώδες!


Πριν μιλήσουμε λοιπόν για τις «λεπτομέρειες» της ...δεοντολογία της ανωνυμίας, ας ξεκαθαρίσουμε ότι ΕΣΕΙΣ επώνυμοι δημοσιογράφοι, υπάλληλοι των συγκεκριμένων εργοδοτών, δεν χωράτε σε καμία δεοντολογία όσο και να την τραβήξουμε, όσο και να την ξεχειλώσουμε, όσο και να την εξευτελίσουμε. .

Αφού λύσαμε το στοιχείο αυτό που αφορά στο...ηθικό του πράγματος, που σας κατάτρωει, τα σωθικά, πάμε παρακάτω.

Ειδική δεν είμαι, αλλά από όσο καταλαβαίνω, τεχνικά είναι σχεδόν αδύνατον να ελεγχθεί η ανωνυμία στο διαδικτυο, εκτός κι αν αποφασίσετε ότι συνορεύουμε με την Β. Κορέα.
Το να στέλνει ο καθένας μας mails …σε ένα φίλο, που θα φιλοξενεί το blog ...στην Αμερική, στην Ιαπωνία, στην Αυστραλία, στο Ελσίνκι, ή στο Παρίσι, φαντάζομαι ότι θα είναι κάτι που θα έχετε σκεφτεί.

Επίσης, γνωρίζετε καλύτερα από εμένα ότι αν κάποιοι Μάκηδες, Θέμοι, Παπαγιάννηδες, και λοιποί συγγενείς και μαθητές της Μεγάλης του Γενους Σχολής, θελήσουν να χρησιμοποιήσουν την ανωνυμία για να εκτελέσουν ...συμβόλαια, ασφαλώς θα έχουν την τεχνική δυνατότητα να το πράξουν. Ε, είπαμε Β. Κορέα, αλλά δεν φαντάζομαι ότι θα μεταφέρετε την χώρα στον πλανήτη Άρη.
Άρα...γιατί; Ποιος είναι ο σκοπός όλης αυτής της κουβέντας που διαρκώς προσπαθείτε να συντηρείτε σχετικά με την ...ανωνυμία των blogs;

Αγαπητοί επώνυμοι, υπάλληλοι των εργοδοτών σας, κυβερνητικοί εκπρόσωποι και λοιποί ...συγγενείς, είστε πολύ πονηροί για να μην γνωρίζετε, ότι καμία Κυβέρνηση ΔΕΝ θα τολμήσει να ...νομοθετήσει για τον έλεγχο του διαδικτυου, και όχι βέβαια γιατί έχει δημοκρατικές ευαισθησίες. Απο αυτές ...απεδειξε ότι ΔΕΝ έχει.
Αλλά γιατί... ξέρει, ξέρετε, ξέρουμε, ότι την επόμενη μέρα θα γεμίσει το διαδικτυο όχι απλά άναρχες λέξεις, προτάσεις, φωνές, απόψεις, ανθρώπων, πολιτών, που αποκωδικοποιούν με τον όποιο ορθολογισμό, την όποια ψυχή, την όποια ιδεολογία, την όποια κριτική αλλά ακόμα και την όποια δεύτερη σκέψη μπορεί να έχουν, τα γεγονότα, χωρίς να υπόκειται η γνώμη και η γραφή τους σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΑ συμφέροντα και λογοκρισία, αλλά .....την επόμενη μέρα της όποιας «νομοθετικής ρύθμισης», τα blogs θα γίνουν η καινούργια Deutsche Welle. Γνωρίζετε και γνωρίζουμε ότι , οι αναρτήσεις θα ξεκινούν ...εδώ Κάιρο, σας ομιλεί το ελεύθερο blog των ελευθέρων Ελλήνων.

Θα κάνετε τους bloggers από... ανώνυμους... ήρωες; Μακάρι.
Αλλά ούτε καν εσείς, τα αφεντικά και οι συναλλασσόμενες μαζί τους Κυβερνήσεις δεν είστε τόσο, μα τόσο ανόητοι. Απλά τζάμπα μάγκες ήσασταν . Πάντα. ...Εξ από ανέκαθεν...

Ε, λοιπόν, καμία Κυβέρνηση δεν έχει τα κότσια να το κάνει αυτό.
Ε, λοιπόν, κανείς σας δεν θέλει και δεν αντέχει αντιπάλους ...ήρωες. Και μάλιστα που θα τους έχει κάνει...ήρωες, με τα χεράκια του. Βγάζοντας τα ματάκια του.
Υπάλληλοι τους, Κυβερνήτες και Κυβερνητικοί εκπρόσωποι, θα μείνετε και θα παραμείνετε σε αυτό που ξέρετε να κάνετε πολύ καλά. Να προσπαθείτε να συκοφαντήσετε και να αποδομήσετε με όποιο πιθανό, απιθανο, παραλογο και παραληρηματικό τρόπο, αυτό που ξεφτίζει και εξευτελίζει τη δική σας μηδενική πλέον αξιοπιστία. Αυτο και μόνο αυτό κάνετε.

Πριν φτάσουμε να μιλάμε για την δεοντολογία της ανωνυμίας αγαπητοί μου υπάλληλοι των συναλλασσόμενων επώνυμων και ανώνυμων αφεντικών σας, οφείλουμε να βάλουμε στο τραπέζι ...το τι σημαίνει ...ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ. Και πριν από τη δεοντολογία ας βάλουμε στο τραπέζι ... το τι σημαίνει ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ. Ελέγξτε πρώτα την εξουσία, ως εκ του Συντάγματος οφείλετε, δηλαδή τα αφεντικά σας, και μετά ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ, να τα λέμε.

Αλλά να ξέρετε καλά. Ο εχθρός σας δεν είναι οι ...οι ανώνυμοι bloggers.
Εχθρός σας είναι η χαμένη πια, αξιοπιστία σας. Εσείς την ξοδέψατε τόσο αστόχαστα.
Εσείς και τα αφεντικά σας, παραμυθιαστηκατε ότι η επικοινωνία που γίνεται προπαγάνδα έχει απεριόριστο δυναμικό. Δεν έχει όμως...
Κανείς δεν μπορεί να είναι υπηρέτης δυο αφεντάδων με ΕΝΤΕΛΩΣ αντικρουόμενα συμφέροντα. Κανείς δεν μπορεί να υπηρετεί και να εξυπηρετεί την εξουσία και ταυτόχρονα να την ελέγχει. Κανείς δεν μπορεί να είναι ελέγχων και ελεγχόμενος ταυτόχρονα. Κανείς... ΚΑΝΕΙΣ, καλοί μου, επώνυμοι δημοσιογράφοι ανώνυμων συμφερόντων.

Λοιπόν...Φιλιά ...στο σπίτι Λώρη(απο το ΔΟΛ...τι άλλο να πω;), Μπάμπη, Άρη, Τάσο, εκει εσείς του Αλαφουζου(μήπως να ασχοληθείτε και με το λαθρεμποριο καυσίμων έτσι μωρέ για μια αλλαγή) εμετική, άθλια Ρίκα που έσπευσες να ξεσκίσεις, να κανιβαλισεις, να σκυλεύσεις, άταφο ακόμα σώμα του όποιου νεκρού Ίσα...για λίγα ..κλικ παραπάνω. Ούτε καν νεκρόσυλη, και αυτο πολύ σου πάει. Απλώς.... φτηνιάρα.

35 σχόλια:

Τσουχτρα είπε...

Θα προσυπογράψω μέχρι τελείας όσα έγραψες, όχι γιατί έχει ιδιαίτερη σημασία , αλλά γιατί σκέφτομαι, πως αν πολλοί είναι αυτοί που ακόμα μπορούν να δρούν και να αντιδρούν μπροστά στο σκυλολόϊ χωρίς αντικαταθλιπτικά, τότε ίσως....λέω ίσως, ο καναπές βιώσει την μοναξιά και η τηλεχαύνωση το κελί της.
Επιπλέον τα ανώνυμα συμφέροντα δεν είναι και τόσο....ανώνυμα τελικά ! Είναι το αγαπητιλίκι του τούμπανου με το κρυφό καμάρι !

Καλώς σε βρήκα και καλημέρα να έχουμε.

katerina είπε...

Καλώς την Τσουχτρα, και ασφαλώς ε΄χει πολυ μεγάλη σημασία η γνωμη, η άποψη σου, αυτη που το μέσον σου δινει την δυνατότητα να εκφρασεις ΧΩΡΙΣ κανενός ειδους λογοκρισία.

Αυτη την μια, μοναδική άποψη,που πάνω της μπορεί να στηθούν συμμαχίες, να υπάρξουν διαφωνιες, να γίνουν συζητησεις.
Χωρίς πισω να υπάρχει το αφεντικό, ο μετοχος, ο εθνικός εργολάβος, το αλισβερίσι, η δουλεία, ο μισθουλάκος ή η ...μισθάρα.
Εσυ, εγώ, ο άλλος.

Τρόμος και πανικός. Γελάω. Κια ξέρεις γιατί ρε Τσουχτρα; Γιατί επικαλουντια...αυτοι λόγους ηθικής και δεοντολογίας. Αχ, αυτά τα μπουμεραγκ, τι δυνατά όπλα που είναι.

santa maura είπε...

katotokerdos.blogspot.com/.../1.html

monahikoslikos είπε...

Κατερίνα πρώτα θέλω να σε παρακαλέσω να αφήσεις στο απυρόβλητο τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη, γιατί είναι φίλος μου....
Κατά τα λοιπά δεν έχω κάτι να προσθέσω πλην ίσως ότι το μένος ορισμένων επωνύμων δημοσιοκάφρων για την ανωνυμία των blogs είναι ότι οι blogers συχνά πυκνά τους ξεφωνίζουν κι αυτοί δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το νομικό τους οπλοστάσιο και τα λεφτά τους για να τους κάνουν να σιωπήσουν...

marianaonice είπε...

Αφού πρώτα υποκλιθώ για άλλη μια φορά στη φοβερή γραφή σου, με την άδειά σου ελπίζω, το αναδημοσιεύω στους Ενωμένους Μπλόγκερ.

http://enomenoiblogers.blogspot.com/2010/07/blog.html

katerina είπε...

Γιώργο καλησπέρα.
Κατι δεν καταλαβα...

Aνεμος είπε...

Ο εχθρός σας δεν είναι οι ...οι ανώνυμοι bloggers.
Εχθρός σας είναι η χαμένη πια, αξιοπιστία σας. Εσείς την ξοδέψατε τόσο αστόχαστα.
Εσείς και τα αφεντικά σας, παραμυθιαστηκατε ότι η επικοινωνία που γίνεται προπαγάνδα έχει απεριόριστο δυναμικό. Δεν έχει όμως...
Κανείς δεν μπορεί να είναι υπηρέτης δυο αφεντάδων με ΕΝΤΕΛΩΣ αντικρουόμενα συμφέροντα. Κανείς δεν μπορεί να υπηρετεί και να εξυπηρετεί την εξουσία και ταυτόχρονα να την ελέγχει. Κανείς δεν μπορεί να είναι ελέγχων και ελεγχόμενος ταυτόχρονα. Κανείς... ΚΑΝΕΙΣ, καλοί μου, επώνυμοι δημοσιογράφοι ανώνυμων συμφερόντων.

santa maura είπε...

καλησπερα , ειναι ενα μπλοκ που εχει αναλογο θεμα με το δικο σου

katerina είπε...

Λυκε, η δεοντολογία των blogs λεει «οι φίλοι των φιλων μου, ειναι και δικοι μου φίλοι».

Αλλά που πάει και αυτός να μιλήσει για φοροδιαφυγή, στον Κουρή; Και θα μου απαντησεις και που να παει;
Το μονο αξιοπιστο μέσο πια για να επικοινωησει το μηνυμα ειναι να πάρει ένα Datsun και να βγει με ντουντουκες στο δρόμο.

Κια εκει ειναι και η ουσία του πραγματος Λυκε. Πλέον τα παραδοσιακά μεσα, συσωρευμένα στα χερια ολιγων και επιχειρηματικών που είναι όλοι τους ...εθνικοι εργολάβοι, ξοδεψαν ότι ιχνος αξιοπιστίας διεθεταν. Αλλωστε δνε βλέπει κανείς ειδησεις για να μάθει, βλέπει -αν βλέπει- για να μάθει ποιανου συμφεροντα κοντραρονται με ποιον.

Δεν ειναι δυνατόν να βγαινουν όλα τα ΜΜΕ να χειροκροτουν το μεγιστο σκάνδαλο της εξαγοράς του ΤΤ και της ΑΤΕ απο την Πειραιώς και μάλιστα έτσι όπως μεθοδευεται να γίνει, και μόνο ο Αλαφουζος που κοντραρεται με τον Βαρδινογιάννη να ...κάνει κριτική. Κια μάλιστα να χαμηλώνει ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ τους πολεμικους τόνους με την Αριστερά γιατί... «ο εχθρός του εχθρου μου είναι φίλος μου».

Αν όλα τα blogs δεν ειχαν βγεί να κραξουν όλο αυτο το απιστευτο και σκανδαλώδες deal, με φωνή ελευθερη που δνε κρυβει πισω της σκοπιμοτητες και επιχειρηματικες συναλλαγές, ποιος θα ειχε μιλήσει;

Δνε ειναι δυνατόν να βγαινει ο Τέλλογλου να "επιχειρηματολογεί" ότι σε περιοδους ...οικονομικής κρισεως πρέπει να αναστελλονται συνταγματικές διαταξεις και 15 μερες μετά ΔΗΜΟΣΙΑ ο Πρωθυπουργός να μην μπορεί να κατανοησει την ...χρησιμοτητα συνταγματικών διαταξεων.

Δεν ειναι δυνατόν ένα καθαρα μαφιοζικο χτυπημα να βαφτιζεται τρομοκρατική οργανωση με την βουλα της αντιτρομοκρατικής και αν μην ανοιγει μυτη.

συνεχιζεται

Και μικρή σημασία εχει σημασία αν η άποψη του καθενός ειναι ορθη ή λανθασμένη, τεκμηριωμένη ή ατεκμηριωτη,τεχνικά άρτια ή μπαζει νερά, ο αγοραστής της άποψης,θα την φιλτραρει και θα την ...κοινωνησει, όπως αυτος μπορεί και θέλει. Ή ουσία ειναι ότι δνε ειναι καθοδηγουμενη η αποψη που εκφερεται. Αυτό ειναι το ουσιώδες.

Αλλωστε η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην διαδικασια του μπλογγικου διαλογου, ειναι πολυ υψηλοτερου μορφωτικου και πνευματικου επιπεδου απο όλους αυτους που επιχειρουν να «δημοσιογραφησουν»,εκφερωντας έναν άθλιο δημοσιο λόγο.

Τέλος πάντων... τιποτα δνε θα γινει, απλά λέγε λέγε, δυσφημιζε, και σπεκουλαριζε παλευουν μπας και ...κάτι να μεινει.
Όσο για τα διαφορα συμβολαια,αυτά ειναι τα μόνα που δνε τοςυ φοβιζουν. Αυτά έχουν τον τροπο να τα ελεγχουν...καθ’οιονδηποτε τρόπο. Μα ...καθ’ οιονδηποτε.

katerina είπε...

συνεχεια

Και μικρή σημασία εχει σημασία αν η άποψη του καθενός ειναι ορθη ή λανθασμένη, τεκμηριωμένη ή ατεκμηριωτη,τεχνικά άρτια ή μπαζει νερά, ο αγοραστής της άποψης,θα την φιλτραρει και θα την ...κοινωνησει, όπως αυτος μπορεί και θέλει. Ή ουσία ειναι ότι δνε ειναι καθοδηγουμενη η αποψη που εκφερεται. Αυτό ειναι το ουσιώδες.

Αλλωστε η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην διαδικασια του μπλογγικου διαλογου, ειναι πολυ υψηλοτερου μορφωτικου και πνευματικου επιπεδου απο όλους αυτους που επιχειρουν να «δημοσιογραφησουν»,εκφερωντας έναν άθλιο δημοσιο λόγο.

Τέλος πάντων... τιποτα δνε θα γινει, απλά λέγε λέγε, δυσφημιζε, και σπεκουλαριζε παλευουν μπας και ...κάτι να μεινει.
Όσο για τα διαφορα συμβολαια,αυτά ειναι τα μόνα που δνε τοςυ φοβιζουν. Αυτά έχουν τον τροπο να τα ελεγχουν...καθ’οιονδηποτε τρόπο. Μα ...καθ’ οιονδηποτε.

katerina είπε...

Μαριανα μου σε ευχαριστώ πολύ και για τα κολακευτικά σου λόγια και για την αναδημοσιευση. Θυμα και εσυ...διαφορων διαπλεκομενων συμφεροντων απο όσο έχω καταλάβει απο τις αναρτησεις σου. Αλλου παπα ευαγγέλιο, η άλλη ...ανεξαρτητη,η δικαιοσυνη. Τοση ανεξαρτησία πια ...γκοσαμε.

Καταρεουν τα πάντα Μαριάννα. Κάτω απο την χαμενη πια αξιοπιστια των ΠΑΝΤΩΝ. Δεν πιστευω ότι μπορεί να σωθεί πια τίποτα. Φανταζομαι...ότι τωρα θα ξεκαθαριζουν πια ...λογαριασμούς, θα αποδιδουν...δικαιοσυνη, "τρομοκρατικές" οργανώσεις. Ειχα διαβασει κάποτε...όταν λειπει το Κρατος και ο παρας...ερχεται το παρακρατος.

katerina είπε...

Γεια σου Ανεμε.
Νια,μωρε Ανεμε, κατασκευάζουν εχθρους σπεκουλάρωντας απλά γιατί δεν εχουν την δυνατοτητα να το ελεγξουν. Κια ειναι το ΜΟΝΟ που δνε εχουν την δυνατοτητα να ελεγξουν και να χειραγωγησουν.
Όσα κομματικά blogs και αν ανοιξουν ειναι πια τόσο γελοια που δεν διαβαζονται καν.
Όσα επιχειρηματικών συμφεροντων blogs και αν αανοιξουν το αυθεντικό και το fake ο κόσμος το αντιλαμμβανεται με την πρωτη.

Κια μετά ανακαλυπτει ο Στραβελάκης ότι οι δολοφονοι του Γκιολια πριν ή μετά ...θα σε γελάσω απο τις σφαιρες γραφουν τα απομνημονευματα τοςυ στο Indymedia. Θέε μου, ποσο απιστευτα γελοιοι. Κια το ακομα χειροτερο ποσο ανοητος πιστευουν ότι ειναι ο κόσμος!!!

katerina είπε...

Θα το ψαξω Γιωργο γιατί το link δεν μυ έβγαλε κάτι.

monahikoslikos είπε...

Από το 1990 υπάρχει στην ΕΥΠ φάκελος για τη "Σέχτα Επαναστατών Αναρχικών" κι αν θέλουν ας βγουν να με διαψεύσουν είπε χθες στο Αλτερ ο δημοσιογράφος Βορίνας (είναι αυτός που αποκάλυψε το παραδικαστικό).
Η είδηση πέρασε για μια στιγμή μόνο και χάθηκε μετά παρότι ενδεχομένως αποκαλύπτει (εγώ είμαι σίγουρος όπως ξέρεις) για την καταγωγή του μαφιόζικου κομάντο που δολοφόνησε τον άτυχο δημοσιογράφο.

Aνεμος είπε...

μπόλικους πληρωμένους κονδυλοφόρους και παρουσιαστές σκηνοθετημένων και κατασκευασμένων ειδήσεων.εχουμε..
κατερινα θα σου στείλει ένα μαιλ η Μαριανα

katerina είπε...

Λυκε για μένα το μεγαλυτερο απο όλα τα προβληματα αυτη τη στιγμή θεωρώ αυτη την ...βιαση του Κρατους να καλυψει το παρα-κρατος.

Το έγραψα και στην προηγουμενη αναρτηση. Που να βγάλει ο ήλιος κέρατα, αυτη την ...περιεργη ελληνική τρομοκρατία,το δικό μου το μυαλό δεν θα την χωρεσει ποτέ.
Κια ρισκάρωντας, γιατί προφανώς δνε μπορώ να το τεκμηριώσω, θα παω και παρακάτω. Δεν νομιζω ότι ειναι τυχαία ο Χρυσοχοίδης σημερα Υπουργός Δημοσια Ταξης (ή όπως αλλιως και φαιδρώς ονομαζεται αυτο το Υπουργείο). Βάλε τη δηλωση του Σαχινιδη, βάλε την ερωτηση της Παπαπανδρέου,βάλε τον Χρυσοχοιδη ...υπουργό, και ο καθένας ας βγάλει τα συμπερασματα του.
Μόνο που φαινεται ότι κάποιοι ...δεν το θέλουν πια τον Χρυσοχοίδη. Το παρα-κρατος τα έχει αυτά. Δεν εχει μονο μια αρχη,ουτε μόνο ένα ...συμφερον.

Poexania είπε...

Πάντως Κατερίνα δεν έχουν 2 αφεντικά 1 έχουν.

Όπου να ναι θα επαναφέρουν τον νόμο 4.000 και θα περιφέρουν τον κόσμο στους δρόμους σε δημόσιο εξεφτελισμό επειδή "είναι blogerboy κατηγόρησε προδότη για προδοσία".

Βουρ και αβέρτα προς το μεσαίωνα, το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κόμμα είναι χρονομηχανή.

Poexania είπε...

Και κάτι που το λεω και το ξαναλέω. Οι αντιτρομοκρατικές, οι επιτροπές, οι ΕΔΕ κλπ, δεν δημιουργούνται για να ριχθεί φως στην υπόθεση(οποιαδήποτε υπόθεση), αλλά για να δούν πως θα τη διαχειρηστούν για να μην μαθευτεί τίποτα για κάποιον που δεν πρέπει και για να διαχειρηστούν τελικά την κοινη γνώμη.
~
Εγω ως blogger εχω δώσει το όνομα μου στο σύστημα του wordpress και το δηλλώνω άφοβα τοσο καιρό. Το δηλλώνω όμως σε αυτούς που εγώ θέλω, όχι καταναγκαστικά και όχι σε ενα σύστημα που πάει να γίνει τύπου Βόρειας Κορέας, γιατί όντως για εκεί μας πάνε.
~
Οση όμως περισσότερη δράση ασκήσουν, τόση περισσότερη αντίδραση θα συναντήσουν και τόσο περισσότερους θα βγάλουν απο την αδράνεια...

Στέργιος είπε...

Είναι φορές που δεν έχεις να προσθέσεις τίποτα παραπάνω γιατί θέλοντας να το κάνει καλύτερο χαλάς το καλό.

Έτσι είναι Κατερίνα.

Φεύγω τώρα, δεν πάω Κάιρο αλλά Επίδαυρο. Εκεί που ξέμεινε ένα θέατρο και ακούγονται ακόμη κάποιες αλήθειες ειπωμένες 2.500 χρόνια πριν. Γιατί πολλοί είναι ανίκανοι να τις που σήμερα και βάζουν τους αρχαίους να τις λένε. Γιατί κάποιοι θέλουν να μας φιμώσουν και έτσι μισούν και τους αρχαίους.

Ευτυχώς! Η αρχαία… «μπλογκόσφαιρα» δεν χαμπαριάζει από τέτοια. Τα λέει χοντρά και για τους σήμερα….

aldebaran είπε...

Ξέρεις ποιο είναι το καλύτερο Κατερίνα ; Όλοι αυτοί είναι στην ουσία οι εχθροί του αυτονόητου. Οι περισσότεροι Bloggers με το όποιο μορφωτικό επίπεδο έχουν , που πολλές φορές δεν συνδέεται απαραίτητα και με περγαμηνες σπουδών, το μόνο που κάνουν είναι να σχίζουν το πέπλο της παραμόρφωσης της ζωής που ρίχνουν επάνω μας όλοι αυτοί οι υπηρέτες που περιγράφεις.
Τους ενοχλεί που απλά βλέπουμε τα πράγματα στις παραγματικές τους διαστάσεις και όχι αλλοιωμένα από τους βάκιλλους της οσφυοκαμψίας και της πλουσιοπάροχα αμειβόμενης διπαλοκής.
Απλά λέμε ότι ο "βασιλιάς είναι γυμνός" ενάντια σε αυτούς που τον θέλουν χρυσοπλουμιστό.
Την καλημέρα μου και με την άδειά σου θα σε αναδημοσιεύσω .

Poexania είπε...

Ρε παιδιά, σκεφτείτε και το απλό, εγώ εδω είμαι αυτά λεω, ο καθ΄ ένας μπορεί να σχολιάσει, να μου πει "λες μαλακίες". Στην tv ο καθ' ενας λέει "ελεύθερα" το μακρύ του και το κοντό του χωρίς να προσφέρεται το μέσο για κριτική. Στα blogs η κριτική είναι μέρος του ίδιου του blog.


Ο αντίλογος είναι επικύνδυνο πράγμα...

τόσα χρόνια που κατείχαν ολα τα μέσα(γιατί είχαν αν θυμάστε οι πασόκοι κλείσει και τους πειρατικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς) μας μιλούσαν για ελευθερία λόγου, τώρα που ο λόγος έγινε πιο ελεύθερος είναι καιρός να τον μαντρώσουν πάλι.

Ανώνυμος είπε...

Κατερίνα σήμερα είδα για πρώτη φορά κείμενό σου στον Τρελογιάννη...

Συγχαρητήρια κοπέλα μου...
Εχεις εγκέφαλο και το αποδεικνύεις.

Το θέμα είναι να βρεις και ένα καλο παλικάρι αυτό το DNA να μην πάει χαμένο ρε γαμώτο!

hurricane είπε...

Μόνο ο ΑΝΕΜΟΣ μπορεί να μας σώσει.

katerina είπε...

Poexania,
το όνομα του καθενός μας είναι λίγο ως πολύ γνωστό.
Και δεν είναι αυτή η ουσία. Η ουσία είναι ότι ο ΚΑΘΕΝΑΣ έχει την δυνατοτητα να εκφραστεί. Επωνυμα, ανωνυμα, ψευδωνυμα. Δεν με αφορά.

Το μεσο αυτό δίνει και μια πολύ ουσιαστικη δυνατότητα. Δινει την δυνατοτητα στον τελευταίο παρία του συστηματος να πει την άποψη του. Επισης είναι άμεσο, καταργεί τους ψευτοκαθωσπρεπισμούς. Ξερεις πως καταλαβαινω ότι προκειται για δουλειά ερασιτεχνη. Εχει ψυχή. Δεν εχει αυτόν τον φορμαλισμό του επαγγελματία. Και αυτο ακουμπάει. Φαινεται το κατ' επαγγελμα γραπτο και αυτο της ψυχουλας του καθενός.

Επίσης μου κάνει εντυπωση ότι ένα μεσο που ξεκινησε και παραμενει άναρχο, απεκτησε κωδικες. Χαιρομαι όταν βλέπω ότι βάζουν τις πηγές, όταν αναδημοσιευουν.

Από την άλλη, μπορώ να καταλάβω και το άγχος των επωνυμων επαγγελματιών υπάλληλων που επικοινωνουν όχι την ειδηση, αλλά την διαβρωμένη από τα συμφεροντα των εργοδοτών άποψη τους
Ίσως τα blogs να δημιουργουν…δημοσιονομικά ελλειματα. Σκέψου ότι οι μόνες προσληψεις που γινονται αβερτα παγκα είναι ειδικών φρουρων και ΜΑΤατζήδων. Σκέψου να δινεις τόσο χρημα από τα ταμεία μιας υπέρχρεωμένης χωρας για να καταστείλεις το… δρόμο και να μην μπορείς να καταστείλεις την δημοσια έκφραση της σκέψης και της αποψης. Ε, δεν είναι φυσικό να είναι φουρκισμένοι;

katerina είπε...

Γεια σου τυχερε Στέργιε… φιλιά στον Δικαιόπολι. Αχαρνής δεν έχει σήμερα;

Και μπανάκι εεεεε;

katerina είπε...

Aldebaran,
όλο αυτό το σύρε και έλα ανώνυμων ερασιτεχνών- επώνυμων επαγγελματιών υπάλληλων καταντάει γελοίο.
Και ας …εξομολογηθώ εδώ την αμαρτία μου.

Γράφω πάντα…στο πόδι. Συνήθως όταν είμαι θυμωμένη. Συνήθως όταν κάτι διαβάσω, ακούσω, δω και θέλω να απαντήσω. Και κάπως έτσι βγήκε και αυτό το κείμενο. Μόνο που νοιώθω τόσο άσκημα μετά. Λέω …ρε γαμώτο, είναι δυνατόν να …απαντάς στην Κέζα, ή στον Πορτοσάλτε ή στον Στραβελάκη, ακόμα χειρότερα στην Βαγιάνη; Ντροπή.

Και μετά …όταν κρύωσε το αίμα, συνειδητοποίησα τι με πείραξε τόσο πολύ, τι με εξόργισε, τι με έκανε έξαλλη.
Ο μακαρίτης ο Γκιολιας ήταν ότι ήταν. Δεν έχω άποψη, ακόμα και το όνομα του το έμαθα μέσα από το σύρε και έλα των ημερών και των δημοσιευμάτων. Αλλά …ΠΕΘΑΝΕ. Δεν έχει καμιά σημασία καν το πως. Και πάνω από έναν νεκρό, τον όποιο νεκρό, βρήκατε την ευκαιρία να πουλήσετε εργολαβιες;

Και μετά…σκέφτηκα, εγώ τι υπερασπίζομαι; Και …κατάλαβα aldebaran τι ένοιωσα την ανάγκη- αλλά μιλάμε για αφόρητη για …λυσσασμένη ανάγκη να υπερασπιστώ.

Όχι την ανωνυμία. Ούτε καν τα blogs. Ήθελα να υπερασπιστώ …αυτό που μάθαμε να σεβόμαστε. Το θάνατο. Τον νεκρό. Αυτό που λέγαμε λεβεντιά. Χτυπάμε μόνο κατά μέτωπο. Όχι όταν άλλος έχει γυρίσει την πλάτη. Πολύ περισσότερο όταν ο άλλος έχει την πλάτη να βλέπει προς το μέρος του κέντρου της γης.

Ξέρεις τι σιχάθηκα και ταυτόχρονα με τρόμαξε περισσότερο και από τις διαπλοκές τους, και τις συναλλαγές τους, και τις ανταλλαγές τους. Ότι τίποτα πια δεν θεωρειται από όλους αυτούς άξιο σεβασμού. Ούτε καν ο θανατος, ή ο άταφος νεκρός (αν αντεχεις διαβασε το άρθρο της Βαγιάνη-ποιας της Βαγιάνη!!!!! στο οποίο εχω βάλει link). Αλλά ακόμα και αυτός είναι ευκαιρία να περάσουν την γραμμή που τους επιβάλλεται από τα αφεντικά και από την μείωση του δικού τους ακροατηρίου...

Και μετά… ξανατρελάθηκα, γιατί αντί να πέσουν με τα μούτρα να βρουν, να κάνουν ερευνα, ρεπορταζ, για το ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ του πράγματος, δηλαδή ότι κάτι που υπάρχει η κοινη αισθηση ότι είναι μαφιοζικο χτυπημα του κοινου ποινικου δικαιου, κάτι που συνομολογουν δημοσίως όλοι όσοι ηξεραν, με βιαση το επισημο κρατος το …χρηζει τρομοκρατική ενεργεια. Δηαδή αντί να πεσουν με τα μουτρα να ελεγξουν… έπεσαν με τα μουτρα να μας πουν ότι η ανωνυμία σκοτώνει. Και εκει …μου ανεβηκε και πάλι το αιμα στο κεφάλι.

Και αφού ανέλυσα όλες τις αυξομειώσεις της αδρεναλίνης μου, να σου πω εγώ η φλύαρη ένα ευχαριστώ για την αναδημοσίευση.

katerina είπε...

Γεια σου Ανωνυμε/η,
Σε ευχαριστώ από καρδιάς για τα καλά σου λόγια.
Μην ανησυχείς, έχω ήδη ….γονιμοποιηθεί, και το DNA μου …έχει διαφυλαχθεί στην κόρη μου. Μακροσκοπικώς αναλύοντας πάντα.

katerina είπε...

Hurricane,
Δεν ξερω για τον άνεμο, αλλά αυτό που εγώ νοιώθω γύρω τριγύρω μου, είναι σπίθες, φωτιές, πυρκαγιές. Και η δική μου …προβλεψη, είναι ότι το τοπιο σε λιγο δεν ξερω αν θα είναι καλυτερο ή χειροτερο…μετά την φωτια, αλλά δεν θα είναι το ίδιο.

Θανασης Ξ. είπε...

Καταπληκτικό κείμενο -ακόμη μια φορά- Κατερίνα μου.

Σήμερα, αρθρογράφος της Ελευθεροτυπίας δήλωνε σεμνά πως 'ενώ υπηρέτησε πάντα την επώνυμη δημοσιογραφία, προσπαθεί, όμως, να κατανοήσει και την νέα, 'ανώνυμη''!!....

Ενορχήστρωση.

Κάτι θα έλθει. Κάτι θα ψηφιστεί απ' το δημοκρατικό κοινοβούλιό μας. Φως φανάρι. Διαβάζω σήμερα πως ο Ομπάμα στις ΗΠΑ 'έκλεισε' εκατοντάδες μπλογκς ώς ύποπτα τρομοκρατίας. Δεν ξέρω τι ακριβώς κάνει ο Ομπάμα, το οτι όμως δημοσιεύεται εδώ, σήμερα, είναι τουλάχιστον ύποπτο. Πιστεύω, τέλος, πως είναι και ζήτημα πίτας. Πολλοί, φαίνεται, στρέφονται για ενημέρωση και στα μπλογκς πια. Ζυμώνονται ιδέες. Αναδύεται ο θυμός. Σιγά μην το αφήναν όλο αυτό ελεύθερο...

aldebaran είπε...

Βρε παιδιά καλό είναι να μην κοροιδεύουμε τον εαυτό μας.Ουσιαστικά δεν υπάρχει ανωνυμία στα blog , ιδίως για τις αρχές. Είναι θέμα δευτερολέπτων να εντοπιστει το IP κάποιου.Βέβαια η δίωξή σου νομικά είναι τελείως άλλο πράγμα.
Οπότε πρακτικά μιλάμε για κάτι άλλο.Μιλάμε για την στοχοποιήση που μπορουν ενδεχομένα να σου κάνουν και να σε αναλάβει το "παρακράτος" μετά.
Αλλά ας μην γελιόμαστε , αν θέλουν μας βρίσκουν.
Αναφορικά με την δημοσίευση της Ρίκας , την είχα ήδη διαβάσει. Το κλου ήταν τα θερμά συλληπητήρια στο τέλος στην οικογένεια.
Έχεις δίκιο , 'εχει χαθεί η ανθρωπια και ο ελάχιστος σεβασμός στους νεκρούς. Εξάλλου πάντα το βλέπαμε πως διάφοροι τηλε-εφημεριδο-αγύρτες που αποκαλούν τοος εαυτούς τους δημοσιογράφους, σκυλευουν τα πτώματα των νεκρών και κανιβαλλίζουν τις οικογένειες τους , με αντάλλαγμα λίγες ποσοστιαίες μονάδες τηλεθέασης και ένα μεγαλύτερο κομματι της διαφημιστικής πίτας.
Πάντως όλοι λίγο πολύ οι Bloggers κινούμστε από ελατήρια παρόμοια με τα δικά σου για να κάνουμε αυτό που κάνουμε , στον όποιο βαθμό ο καθένας. Κινητήριες δυνάμεις μας είναι ο θυμός , η οργή , η αηδία για τα όσα βλέπουμε γύρω μας. Για την κατεδάφιση αυτών που είχαμε ψηλά στο αξιακό μας σύστημα.
Καλό σου βράδυ.
Αυτήν την στιγμή είμαι φοβερά εκνευρισμένος από όλη αυτη την γελοία ιστορία των stress tests και την ΑΤΕ που κατά συμπτωση είναι ο αδύναμος κρίκος.
Τα έχω πάρει με την προφανή γελοιότητά τους και τη διαφάνεια των προθέσεών τους , έτσι στα ξεδιάντροπα.
Τελικά Hanibal intra portas.

marianaonice είπε...

Είμαστε όλοι πολύ εκνευρισμένοι για όσα γίνονται ερήμην μας στο όνομα της δημοκρατίας μας υποτίθεται!!
Έχουν καταλύσει κάθε έννοια πλέον δημοκρατίας.

santa maura είπε...

η μεγαλυτερη βιομηχανια σημερα , μετα την βιομηχανια οπλων , βρισκεται στον τομεα των Μ.Μ.Ε. η αναπτυξη ομως των ηλεκτονικων μεσων που τους ειναι απαραιτητη για το συστημα εχει μετατραπει σε μπουμεραγκ , εχει προκαλεσει αμηχανια ! γιατι μεσω αυτων των μεσων διακινουνται προς τα "κατω" και ιδεες που τους δημιουργουν προβληματα! Το προβλημα των ιδεων ειναι το μεγαλυτερο που εχει να αντιμετωπισει ο καπιταλισμος στο μελλον . Εγω αυτη τη στιγμη εχω την δυνατοτητα, αυτα να τα γραφω σε ενα μπλοκ του οποιου η οικοδεσπινα και πνευματικο εργο παραγη και μητερα ειναι , πραγματα που κατα την γνωμη μου αποτελουν τη βαση της ζωης . Και γι' αυτους τους δυο παρα πολυ σοβαρους λογους την Σεβομαι ( ο σεβασμος δεν ειναι υποχρεωση -δεν γεννιεται κανενας χρεωμενος να σεβεται -αλλα προσφορα με μετρο την ανταποδοση)

celin είπε...

Kατερινα,μακαρι να στραφουν εναντιον των μπλογκερς,μακαρι να επιβαλλουν την επωνυμια,μακαρι να καταφερουν να μας στρεψουν κ αλλο εναντιον τους,

ο,τιδηποτε ξεκαθαριζει τα πραγματα κ αποδεικνυει οτι αυτο δε λεγεται δημοκρατια αλλα τραπεζοκινητη ολιγαρχια,
ειναι προς τη σωστη κατευθυνση.
Ασε που θα επιβεβαιωθουμε οτι οι μπλογκερς οντως τους ενοχλουν κ τους τσουζουν.
Κ λεω "επιβεβαιωθουμε",γιατι εγω δεν ειμαι κ τοσο σιγουρος για αυτο.

Παντως μονο στα μπλογκς βρισκεις κατι να ελπιζεις.
Εγω,εχοντας αποκηρηξει την ηλεκτρονικη χουντομηντιοκρατια,διαβαζα εδω κ 14 χρονια Ελευθεροτυπια,
μεχρι κ πριν κανα 2 μηνες ημουν ακομα ικανοποιημενος απο τη γραφη της.
Τωρα θεωρω οτι η Ελευθεροτυπια δεν εχει καμια διαφορα απο το Μεγκα πχ η το Σκαι.
Οποτε keep blogging μπας και..

Poexania είπε...

Celin ευτυχώς το κατάλαβες, οι δήθεν αμερόληπτοι ήταν πάντα οι πιο επικύνδυνοι, τους "στρατευμένους" τους βλέπεις κατάφατσα, οι "αμερόληπτοι" το παίζουν πονηροί, κάνουν πουστίτσες, βάζουν τρικλοποδιές, αλλά εκτελούν κανονικά χρέη όπως όλοι οι άλλοι, στα μουλωχτά όμως.

katerina είπε...

Θαναση, συχωριανοι μου ...δεκάδες πραγματα τρεχουν αυτες τις μέρες, κάποια απο αυτά μπορει να σημαινουν μια αλλαγή της ροτας της Ιστορίας. Κι όμως ο κοσμος, τα bogs, τα portals, οι εφημεριδες ακόμα και σημερα ...μιλουν για την ...αναωνυμια και ta blogs.

Μα η διαχειριση της πληροφορίας, η ενημερωση και η αξιοπιστια της ειναι τα νέα τανκς. Κια μάλιστα πολύ πιο αποτελεσματικά, γιατί ειναι και αορατα.