Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Ένα –παρα δρόμος

Να εξομολογηθώ την αμαρτία μου εγώ για άλλη τρομοκρατία ήθελα να γράψω σήμερα, άλλη ...τρομοκρατία μας προέκυψε.
Θα μου πεις η μια κρατική, η άλλη... παρακρατική, ένα ...παρά διαφορά.
Το νέο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης μας, αυτής ντε με το όραμα ...να σώσει την πατρίδα. Η οριστική κατεδάφιση του ΕΣΥ, της δημόσιας υγείας που περνάει έτσι στο ντουκου, έτσι στο πλαίσιο του ...εξορθολογισμού, του ...εκσυγχρονισμού, του απόλυτου ΚΥΝΙΣΜΟΥ, όταν τα δις στα -αχ να δεις πως τα λέγανε...πιρανχας σφυριζουν σαν σφαιρες. 6,5 για την ακριβεια. .

Και μα τω Θεώ, δεν ξέρω ποιο είναι πιο άνανδρο, πιο φρικιαστικό έγκλημα, να βλέπεις στα μάτια έναν άοπλο και να τον πυροβολείς, ή να περιφέρεσαι ανά τον κόσμο, με αεροπλάνα, τραίνα, πλοία, βαπόρια και κανό-τουρισμός και σοσιαλιστικές business- και αν τύχει να περάσεις κατά πατρίδα μεριά, να βάζεις την μεγαλοκοπέλα, το παιδί του κομματικού σωλήνα, την επαγγελματία ανεπάγγελτη, να ...νομοθετήσει ότι όποιος δεν έχει λεφτά να ...πεθάνει ο κερατάς, δεν θα τον γιατροπορεψω εγώ το Κράτος τζάμπα, εγώ εκτελώ με χειρουργική ακρίβεια το σχέδιο... «σώζω πατρίδα» τώρα.

Στην Ελλάδα, υπάρχει ένας νόμος πολιτισμού που αντέχει αιώνες τώρα. Ο νεκρός είναι δικαιωμένος. Οι λογαριασμοί του στη γη κλείνουν, οριστικά και αμετάκλητα. Και έτσι δεν πρόκειται να μιλήσω για τον νεκρό. Ούτε να κάνω επικήδειους, ούτε να σκυλεύω τον άσκαφτο ακόμα τάφο του.

Θέλω όμως να μιλήσω για αυτή την ...τρομοκρατία, που καλώς διασθανθήκαμε όλοι από την πρώτη στιγμή που το ακούσαμε ότι πρόκειται περί κλασικού μαφιόζικου χτυπήματος. Γιατί το παρακράτος, μαφιόζικο ήταν πάντα, αυτό ξέρει, αυτό καταλαβαίνει, έτσι εκτελεί.

Η σέχτα… Αστείο και σαν λεκτικός προσδιορισμός για να επιλεγεί από μια αριστερή οργάνωση. Ακόμα και το παρακράτος... αδιάβαστο και απλοϊκό είναι σε αυτή τη χώρα. Μεχρι αστειοτητος και φρικιαστικής γελοιοτητος
Αλλά θα είναι το πρώτο «αστείο»;

Τηλέφωνα πρωθυπουργών παρακολουθούνται, εργαζόμενοι επιφορτισμένοι με την ασφάλεια των δικτύων κινητής τηλεφωνίας αυτοκτονούν, πακιστανοί απάγονται, γυναίκες αλλοδαπές που δουλεύουν σε δημόσιους μεν χώρους αλλά με μαφιόζικες συμβάσεις και υπεργολαβίες του τρόμου βιτριολιζονται, βόμβες σκάνε τυχαία στα χέρια μικρών παιδιών από πατρίδες της κόλασης, εργαζόμενοι καίγονται ζωντανοί μέσα σε μια τράπεζα τη μέρα που η Αθηνα σειεται από ένα τα πιο μεγάλα συλλαλητήρια της μεταπολίτευσης, βόμβες περιφέρονται από πολιτικά σε υπουργικά γραφεία, με "καρφιτσωμένο" σημείωμα… του Καραβέλα για καυτές πληροφορίες για την υπόθεση της Siemens. Εκεί ξεπερνάμε και το πιο τρελό σενάριο, ο έμπιστος παρατρεχάμενος του υπουργού την πάει και βόλτα την βόμβα με το μέτρο. Εκρήγνυται στα χέρια του υπασπιστή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Ίσως ο πιο γκροτέσκος τίτλος Υπουργείου που θα μπορούσε να επινοηθεί. Ο Ηγεμονας του κανό και ο Επιθεωρητής Κάλαχαν ...έγραψαν. Η πραγματικότητα να ξεπερνάει και να ξερνάει οποιαδήποτε φαντασία.

Και σήμερα μια μαφία πυροβολεί έναν δημοσιογράφο, μαθητή της μεγάλης του Γένους σχολής, της σχολής των Τριανταφυλλόπουλων και των Αναστασιάδηδων. Των πατριαρχών της εκτέλεσης συμβολαίων.
Γιατί τον Γκιόλια; Γιατί όχι;
Ιδανικό θύμα. Η δολοφονία του έχει "εξαιρετικά ατού" για τοςυ δράστες.
Είναι αφύλακτος και ανυποψίαστος. Σήμερα βγαίνουν όλοι οι... επώνυμοι της κάστας του-μηδε του δικηγόρου του εξαιρουμένου- να πουν ότι τον είχαν προειδοποιήσει επανειλημμένα. Ασφαλώς οι προειδοποιησεις τους δεν αφορουσαν τοςυ κινδυνους που διατρεχει απο την ...τρομοκρατία.
Και εκείνος κατεβαίνει αμέριμνος με τις πιζάμες, χαράματα γιατί κάποιος που δηλώνει αστυνομικός του λέει στο θυροτηλέφωνο ότι του κλεβουν το αυτοκινητο…
Ο Γκιόλιας είναι ο μαθητευόμενος Αναστασιάδης και Τριανταφυλλόπουλος αλλά στο πολύ πιο απλοϊκό, με μεγάλο παρελθο΄ν και ακομα μεγαλυτερο μέλλον. Και επενδυοντας στο μέλλον, ...έχει το μεγαλύτερο σε επισκεψιμότητα blog.
Είναι κάτι ιδιαίτερο το troktiko; Όχι. Απλοϊκό, λαϊκίστικο, γράφει ότι πουλάει. Κάποιος που έχει γκόμενα, κάποιος που εθεάθη με κάποιον, κάποιος που μπορεί να είναι και gay. Και όλα αυτά διανθισμένα, με μπόλικες ματιές σε κρεβατοκάμαρες, ανθρώπων και εξουσιών, και με υφάκι Θέμου «σας λέμε ...αυτό αλλά ξέρουμε και περισσότερα». Ένα επιτυχημένο διαδικτυακό μεσημεριανάδικο.

Είναι επικίνδυνο το troktiko; Ασφαλώς όχι.
Τα συμβόλαια, τουλάχιστον τα μεγάλα, δεν εκτελούνται απο...troktika. Το troktiko είναι πολύ μικρό ψάρι, πολύ μικρός παίχτης για την διαφθορά σε ΚΑΘΕ επιπεδο της δημοσιογραφίας.
Το troktiko γράφει κάτι λίγα πολιτικοεπιχειρηματικάλαιφσταλικά από όσα ξέρει η μισή Αθήνα, ή ότι -όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να μάθει σε μια περατζαδα μεταξυ Τσακαλωφ, Μηλιωνη , Βαλαωρίτου.

Το troktiko δεν ενοχλεί κανέναν. Αντίθετα όταν μπορούν το χρησιμοποιούν και για δημιουργία κρίσεων και την ...αντιμετώπιση τους.

Μα το παρακράτος όπως και η μαφία, δεν σκοτώνει μόνο αυτόν που ...θέλει να σκοτώσει.
Τα χτυπήματα έχουν ...παιδαγωγικό χαρακτήρα.
Τα χτυπήματα του παρακράτους όπως ΑΚΡΙΒΩΣ και της μαφίας έχουν και άρωμα αντιπερισπασμού.
Παλιες ιστοριες, απανταχου στο κόσμο. Και στην Ελλαδα ...επισης.
Τα χτυπήματα του μαφιόζικου παρακράτους ΠΑΝΤΟΥ, εμπεριέχουν πάντα και την προειδοποίηση. Προς πολλούς ...αποδέκτες. Πολλοί σμπάροι με ελάχιστες σφαίρες...

Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο; Ποιος να ξέρει; Πάντως εγώ δεν ξέρω. Μήπως εσείς;

Υ.Γ. Ο Ιούλιος ήταν πάντα καυτός στην Ελλάδα, και λες και αυτός ο Ιούλιος να ζήλωσε την κάψα και άλλων.
Λες; Μπα ούτε μια στο εκατομμύριο, έχει πολύ ομερτά ακόμα γιατί έχει και τόσο μα τόσο λίπος να φαγωθεί ...ακόμα. Μέχρι κόκαλο. Α, σήμερα νοικιάσαμε και τον ουρανό μας στο Ισραήλ...

31 σχόλια:

grsail είπε...

Πάλι τρομοκρατηθήκαμε ρε γαμώτο !

katerina είπε...

Τρομοκρατηθηκαμε grsail;
Δεν νομιζω.

Απλά έχω την αισθηση ότι κάποιοι βιαζονται πάρα πολύ. Τα τρεχουν τα πραγματα πολυ γρηγορα.
Πονταρουν και στο ότι ο ...φόβος,συσπειρώνει και σταθεροποιεί το ...συστημα. Θυμησου τις φωτιές...

Νομιζω grsail ότι όλοι ξέρουμε το ...τέλος ή εστω τα επομενα επισοδεια, και ...αυτοι ακόμα καλυτερα. Αλλά σαν να έχουν βάλει την κασετα στο FF.
Ζορικες εποχές και ...ιστορικές.

Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΖΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ... ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ.

ΔΕ ΛΕΣ ΤΙΠΟΤΑ!

ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΙΟ ΖΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΙΟ... ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ!

grsail είπε...

Κατερίνα,

Αυτό που προκαλεί πραγματικό τρόμο είναι το απίστευτα μικρό ποσοστό των Ελλήνων που διατηρεί μια λογική και αντικειμενική εικόνα για τα τρέχοντα. Δεν ξέρω τι φταίει, η αμορφωσιά; η δειλία; ο κομφορμισμός, η έλλειψη χρόνου για διάβασμα και σκέψη; η αδιαφορία; Πάντως γύρω μου (όχι μόνο εδώ αλλά και εις τας Ευρώπας) βλέπω όχι ένα σύνολο πολιτών αλλά μια άμορφη, άτονη και άβουλη μάζα. Αυτό αποτελεί για μένα την ουσία του τρόμου.

katerina είπε...

Ναι Ταξιδευτή, και πιστευω ότι θα ερθουν και πολύ γρηγορα. Μπορεί τα χαμογελα και οι απολυτες μαλακίες των Χατζιαβατηδων( το Καραγκιοζη τον χασαμε τον Χατζιαβάτη ...αποκλειεται) να περισσευουν αλλά όλοι καταλαβαινουν ότι δεν μπορείς να κοροιδευεις τόσους πολλους για τόσο πολύ.

Και κοιτα να δεις, ακόμα και τα πιο τσιράκια απο τα τσιράκια, αρχιζουν να κάνουν "κριτική". Καταλαβαινουν ότι ...κανείς δνε τσιμπάει πια. Όλα γρηγορα. Όλα επειγουν.

katerina είπε...

grsail,
εγώ να οσυ δωσω την δική μου εξηγηση.
Οι εποχές δεν εμπνέουν τίποτα καινουργιο, φρεσκο, αξιοπιστο. όλα μοιαζουν παλια,δοκιμασμένα και αποτυχημένα. Τα Κομματα απολιτικα,προσεγγιζουν τεχνοκρατικές και οικονομιστικές λυσεις μακρυά απο πολιτικές προσεγγισεις.

Τα Κομματα διεπονται απο απολυτα αντιδημοκρατικές διαδικασίες. Ελιτ και προσωπα φθαρμένα,ανακυκλωνονται και καιγονται στο δευτεροπλεπτο.
Σε τι να πιστεψει ποιος. Δεν ειναι αφασία και πολύ περισσότερο δεν ειναι εμπιστοσυνη στα ...παρόντα GRSAIL. Ειναι αμηχανία.

Πιθανότατα να υπάρχουν εξεγερσεις, αλλά άν αυτές δεν ενσωματονωνται σε συγκεκριμένες προοπτικές ειναι καταδικασμένες να ξαφουσκώνουν και να πηγαινουμε σε ακόμα πιο δεξιες λυσεις,σε μεγάλυτερη καταστολή.

Θα βρεθουν κάποιοι να σπάσουν κομματικές επετηριδες σε Κομματα και αν τραβηξουν μπροστά ; Δεν ξερω.
όσο όμως δνε γινεται οι άνθρωποι, απλά σιωπούν . όχι γιατί δνε ξερουν αλλά γιατί δνε τοςυ προσφερεται μια εναλλακτική.

Αυτο ειναι και το τελος της δημοκρατίας grsail. Το να μην έχεις επιλογή.

celin είπε...

Kατερινα εγραψα κ εγω σημερα κατι σχετικο για τη σημερινη δολοφονια εδω
http://celinathens.blogspot.com/2010/07/blog-post_19.html
Δε θελω να το μεταφερω γιατι ειναι τεραστιο κ δε θελω να ζαλισω κανεναν που δεν εχει διαθεση να το διαβασει.
Η σημεινη δολοφονια με εβαλε σε πολλες σκεψεις,γιατι οπως λες κ εσυ πανω κατω,το TΡΩΚΤΙΚΟ δεν ενοχλουσε καθολου το Καθεστως,αντιθετως τα κυριαρχα στερεοτυπα αναπαρηγε.
Η αισθητικη κ το υφος του δεν με εξεφραζαν,οπως βεβαια δεν εξεφραζαν κ τους περισσοτερο αριστερους.

Μεχρι τωρα πολλοι λεγαμε οτι πισω απο τις τρομοκρατικες επιθεσεις βρισκεται το παρακρατος που θελει να εκφοβισει τον κοσμο κ να αποτρεψει τη ριζοσπαστικοποιηση του.

Μετα απο σημερα,εχω αμφιβολιες,τουλαχιστον για ορισμενες απο αυτες τις επιθεσεις.
Οπως κ να εχει,το Καθεστως του ΔΝΤ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ,δε κλονιζεται απο δολοφονιες δημοσιογραφων που ουσιαστικα προσκεινται σε αυτο.
Οποιος πιστευει κατι τετοιο,ειναι ειτε ηλιθιος ειτε φασιστας κ απο οτι θυμαμαι,το ενα συνηθως δεν αποκλειει το αλλο.
Η Τυφλη εξεγερση κ η ωμη βια δεν εχουν καμια σχεση με αυτο που θελουμε να πετυχουμε.
Για αυτο κ θα κλεισω με τα δικα σου λογια που με εκφραζουν 100%

"Πιθανότατα να υπάρχουν εξεγερσεις, αλλά άν αυτές δεν ενσωματονωνται σε συγκεκριμένες προοπτικές ειναι καταδικασμένες να ξαφουσκώνουν και να πηγαινουμε σε ακόμα πιο δεξιες λυσεις,σε μεγάλυτερη καταστολή. "

monahikoslikos είπε...

Κάποιοι βιάζονται Κατερίνα, το λάδι στο καντήλι τους σώνεται πιο γρήγορα από όσο υπολόγιζαν και παρά τα συγχαρητήρια της τρόικας η ώρα του αποχαιρετισμού δεν θα αργήσει...
Και γι αυτό βιάζονται, βιάζονται να εκτελέσουν το συμβόλαιο και θα γίνουν κι άλλα χειρότερα.
Οι πύλες της κόλασης μόλις έχουν ανοίξει....

cinderella είπε...

χωρίς να έχουμε μιλήσει σκεφτήκαμε ακριβώς το ίδιο. Παρακρατικό νταβατζιλίκι σε μορφή πρακτικών ΙΡΑ και δεν συμμαζεύεται. Οι Πασόκοι είναι σαν την γάγγραινα. Όσο πανε και εξαπλώνονται σαπίζοντας όλο και περισσότερο τα μέλη του οργανισμού - κοινωνίας έστω.
Φυσικά και ο Γκιόλιας ήταν το μικρό ψάρι. Τα μεγάλα θα τα δούμε να ξεφεύγουν χρυσώνοντας - κυριολεκτικά - (τα χάπια σε) ορισμένους.

φιλιά κοριτσάρα όμορφη!

cinderella είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
grsail είπε...

Κατερίνα,

Δεν αντιλέγω ότι η αμηχανία που αναφέρεις υπάρχει και είναι δικαιολογημένη.
Όμως το ποσοστό των πολιτών που έχει πεισθεί ότι «φταίμε όλοι» και ότι «είναι καιρός να νοικοκυρευτούμε» καθώς και ότι τα nerds του IMF δίνουν έστω και μια πεντάρα τσακιστή για την «εξυγίανση» της χώρας είναι αδικαιολόγητα μεγάλο.

Πολύ μεγάλο.

Στο ποσοστό αυτό των πολιτών που κάμπτονται από τις ενοχές την ύπουλη προπαγάνδα και το συνεχές αυτομαστίγωμα είναι που στηρίζονται οι αδίστακτοι καταστροφείς της χώρας μας.

Swell είπε...

Η εταιρία παροχής υπηρεσιών ΣΕΧΤΑ ΕΠΕ, φαίνεται ότι ιδρύθηκε στο σωστό timing. Τις υπηρεσίες της έχουν ανάγκη και τις χρησιμοποιούν πολλοί ενδιαφερόμενοι, γεγονός που εξασφαλίζει τη μελλοντική επιτυχία. Η εταιρία δεν δημοσιεύει το πελατολόγιό της, αλλά βάσιμα πιστεύεται ότι σ' αυτό περιλαμβάνονται ο βραβευθείς Μιχάλης και πολλοί γνωστοί επιχειρηματίες της νύχτας, της ρεμούλας, της λαμογιάς και της αλητείας. Ολα τα "λουλούδια" δηλαδή. Γι' αυτό και η χώρα πνίγεται από τη μυρωδιά της σαπίλας.

the elf at bay είπε...

Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο; Εσύ ποιος λες; Κυβέρνηση, δημοσιογράφοι μια φάρα είναι. Η τρομοκρατία του κράτους κάνει καλά την δουλειά της. Κι εμείς καλά θα είναι να κάνουμε καμιά βουτιά γιατί πολύ από κάτω μας έχει πάρει και δεν κάνει. Ανοίγω το air-condition μπας και δω άσπρη μέρα....

santa maura είπε...

καθολου επικινδυνο το τροκτικο ,γεματη απο σκανδαλα η ελλαδα ,η πολιτικη ζωη παραμενει ιδια , τα σκανδαλα καθολου δεν εχουν συμβαλει στο να μεταβληθει η πολιτικη συνειδηση του λαου τους μονους που εξηπηρετουν ειναι αυτους που βρισκονται στα κυκλωματα ...οπου βεβαια ισχυει ο νομος του κλειστου κυκλωματος της μαφιας , ολοι ειναι με ανοιχτη ημερομηνια γραμμενοι στην "λιστα" και η ζωη τους εξαρταται απλως απο την προσεκτικη και υπευθηνη συμπεριφορα τους , για να μεινουν ζωντανοι πρεπει να ενεργουν με απολυτο αισθημα ευθηνης.

Ανώνυμος είπε...

Καλή μου Κατερίνα, καλημέρα??
Ενα παρα-κράτος. Εκανα μια βόλτα στο διαδύκτιο και κατέληξα σε εσένα, γιατί μόνο εδώ βρήκα αυτό που με εκφράζει.
Κάνε μια αναδρομή, ιουλιανά {1965}, νεκρός Πέτρουλας,Ιουλιανά {2010},και τα λέω έτσι, γιατί όπως μαθαίνω, σκοτώνονται στο πασοκ,νεκρός Γκιόλιας.
Σου γράφω ένα απόσπασμα από το ημερολόγιό μου εκείνης της εποχής {ήμουν 15 χρονών}....Υπήρχε διαταγή να χυθεί αίμα? και ποιός την έδωσε? Μα φυσικά ναι. Οι γνωστοί- άγνωστοι, για αποσταθεροποίηση. Για να ενσπείρουν τον φόβο στην νεολαία. Για να μην την αφήσουν να " ξυπνήσει"και να δεί που την οδηγούν...Οι δυνάμεις της ανωμαλίας συνομωτούν με τη βοήθεια των μαινόμενων οργάνων των παράνομων κυβερνητών...
Δεν ξέρω άν βρίσκεις ομοιότητες, αλλά και τώρα όπως και τότε, υπάρχει μεγάλη βιασύνη να τελειώσουν ορισμένα πράγματα. Ο..μέγας πολιτικός, έχει πέσει έξω στις προθεσμίες ή δεν τούκατσε ακόμα το πρόγραμμα 'Σώζω- θάβω- την πατρίδα" και βιάζεται.
Αλλά θέλω να σου πώ ότι αρκετοί συμπολίτες μας έχουν σαφή εικόνα όσων συμβαίνουν. Εκεί που πάσχουμε είναι η επικοινωνία για κάτι συγκεκριμένο και οργανομένο.
Κάτι ακόμα που με ενοχλεί αφάνταστα. Οι επαναστάτες θυσιάζουν τη ζωή τους στον αγώνα για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Οι στυγνοί δολοφόνοι-τρομοκράτες θυσιάζουν άλλους για να πραγματοποιήσουν τους σκοπούς τους. Οχι λοιπόν σεχτα επαναστατών.
ΜΑΙΡΗ

apos είπε...

Επειδή είναι Ιούλιος, η απάντηση στο ερώτημά σου, Αγαπημένη* μου, είναι προφανής: ο κηπουρός. Ένας επίμονος κηπουρός.


* το Α κεφαλαίο, διότι οι αγάπες δεν κρύβονται.

katerina είπε...

Celin καλημέρα,
Κι ο ήλιος κέρατα να βγάλει δεν θα με πείσει κανείς περί του ότι ήταν ένα κλασικό μαφιοζικο χτυπημα αυτό που συνέβη χθες στον Σωκράτη Γκιόλια.

Το πραγμα παιρνει πολύ σημαντικές διαστάσεις όταν το επίσημο κράτος το καλύπτει πισω από τρομοκρατικές ενεργειες. Τι θέλουμε να εξηγησουμε; Το «γιατί». Αν ήταν ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών, προφανώς ποτε δεν θα μαθαιναμε την αληθεια. Και στο κάτω κάτω πολύ πιθανά να μην μας αφορά. Κάθε δυο ή τρεις μερες κάποιοι σκοτώνουν κάποιους. Ξεκαθάρισμα λογαριασμών λεει η αστυνομία, και ποτέ κανε΄ςι από τους κοινους θνητους σαν εσένα και εμένα ούτε μαθαίνει, αν θέλεις ούτε καν αναρωτιέται το γιατί.
Ποιο είναι το σημαντικό όμως σε αυτή την ιστορία. Ότι μια καθαρά παρακρατική τρομοκρατική οργάνωση, χτυπά κάποιον. Όποτε το γιατί αλλά και το ποιος ήταν αυτός ο κάποιος αποκτά πολύ μεγάλη πολιτική σημασία.

Τι ιδιαίτερο είναι ο Γκιόλιας; Από όσο μπορούμε να γνωρίζουμε από την ειδησεογραφία, είναι ένας μαθητής της σχολής Τριανταφυλοπουλων- Αναστασιάδηδων που εκτελούν συμβόλαια. Τι φαινεται να είναι το troktiko; Ένα μικρό μεν αλλά μη ελεγχόμενο – τουλάχιστον όσο θέλουν κάποιοι- διαδικτυακο εφημεριδάκι. Που δεν φοβάται αγωγές, που θα δώσει και 5 αλήθειες για αν δοκιμάσει και 3 ντεμεκ, που θα κλείσει το μάτι, που θα αφησει και την ειδησεογραφία που μπορεί να στειλει ένας αναγνωστης του. Με λίγα λογια…ψιλοανεξέλεγκτο.

Είχα διαβάσει δεκάδες φιλιππικούς από άλλους bloggers για το troktiko. Και αναρωτιόμουν…τόσο σαβουρα κυκλοφορεί, έντυπη και διαδικτυακή γιατί τόσο ΜΕΝΟΣ για το troktiko; Μην το διαβαζεις ρε φίλε… Και χθες, με την δολοφονία Γκολια- εκτελεση για την ακριβεια- έβαλα κάποια κομματάκια το δικό μου puzzle.

Αύριο θα βγαίνουν από άμβωνος να καταγγελουν τα blogs και την …ανωνυμία τους. Και μην πιστεψεις celin ότι τους ενδιαφέρει, τους κοφτει πολύ …η είδηση για το …όποιο σκανδαλο, την άποψη τρέμουν. Θυμήσου το… Είναι κάτι για το οποίο στοιχηματίζω.

katerina είπε...

Ναι Λυκε, συμφωνω απολυτα, το έγραφα και παραπανω. Τα γεγονοτα ΤΟΥΣ τρέχουν με τρελους ρυθμούς. Βιαζονται Λυκε, και νομιζω ότι κάτι από αυτά που τρέμουν είναι μην σπάσει κάπου η ομερτα.
Όλα τα μεσα έπαιξαν την κουβέντα της Διγενή. «Προσεχε δεν εισαι ένα ποντικάνι που βρυχαται…εισαι ο ξένος στην συμμορία τους». Ένας …εισαγγελέας να την ρωτησει…τι εννοεί;

Υ.Γ. Να θυμομαστε την εκτελεση Γκιολια Λυκε, θα την ξαναβρουμε μπροστά μας όταν θα …ξαναβάζουμε τα κομματακια του puzzle ένα ένα.

katerina είπε...

Αν δεν μιλούσαμε σημερα για θανάτους και θύματα, και μάλιστα ανθρώπους 37 χρονών ,πατεράδες μωρών και αγέννητων, θα μιλούσαμε για τρομοκρατία της πλάκας. Ξαφνικά η τρομοκρατία… είναι ένας ακόμα κινδυνος. Πόσα πολλά μπορείς (ή νομιζεις ότι μπορείς) να καταφέρεις ξοδεύοντας λίγες σφαίρες και εκπαιδεύοντας κτήνη για …μπράβους. Περιμένω την …προκήρυξη. Αν και μπορώ πια να την φανταστώ.

katerina είπε...

Grsail,
Στις επομενες εκλογές –ναι στις δημοτικές περιφερειακές- το χαρτί που θα παιχτει κατά κόρον θα είναι το χαρτι του φόβου.
Τολμηστε να μην μας ψηφισετε, τολμηστε να μας αμφισβητησετε και τα ταμεια θα βουλιαξουν. Συνταξη είναι αμφιβολο αν θα ξαναπαρετε και π;oτε. Μισθό επ;iσης. Και τότε θα δεις πως grsail άνθρωποι καθολα έντιμοι, αξιοπρεπεις και σκεπτομενοι θα …ιδεολογικοποιησουν τον φόβο, λέγωντας και πάλι…ενταξει μωρέ και εμεις φταιγαμε…λιγουλάκι.

Ειλικρινά το πιστευω όσο δεν αναφαινεται αξιοπιστη και απτη λυση στον οριζοντα, παιζουν εν ου παικτοις. Και βέβαια…

katerina είπε...

Λοιπόν Swell, σημερα θα εκφρασω μια μικρή διαφωνία. Νομιζω ότι η ΣΕΧΤΑ ΕΠΕ, έχει βάλει στο στοχαστρο να φθειρει επικοινωνιακα (άλλωστε αυτή είναι η μόνη φθρά που τους καιει) και τον επιθεωρητή Καλαχαν.

Το παρακρατος Swell μου δεν το ελεγχει κανείς. Έχει τις προσβάσεις και την ασυλια που του παρεχει ένα κομματι του κρατους, αυτοι οι υπερανω υποψίας, αλλά και αυτό παιζει τα δικά του τα παιχνιδια και κάνει κατά καιρους και τις δικές του τις συμμαχίες.

Να πω και εγώ την σκηνοθετική μου αποψη. Πχ, αν σκηνοθετουσα εγώ..την ταινία, θα έβαζα τον Κάλλαχαν να κατεβαινει στον υποψηφιος Δημο της Αθηνας, να τρωει το μαυρο της αρκουδας (γιατί όσο και αν φοβηθει ο κόσμος, στις περιφερειακές...θα παιχτεί), να κονταίνουν τα φτερα του και στην δική μου …ταινία …να μην εκτελείται ο Γκιόλιας.

katerina είπε...

Elf και η Κυβέρνηση και οι δημοσιογράφοι (ακόμα περισσότερο) κομπάρσοι και υπάλληλοι είναι. Εγώ ρωτώ για τον παραγωγό της ταινίας.

katerina είπε...

Ακριβώς Γιώργο μου και να μην αυταπατώνται ότι μπορούν να κάνουν παιχνίδι μόνοι τους. Και μάλιστα …διαδικτυακό και μάλιστα…επιτυχημένο. Το θύμα κάποια επετηρίδα δεν σεβάστηκε, κάποιο deal αψηφισε.
Διάβασα την επιστολή που ειχε στειλει στον Τριανταφυλοπουλο και ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑ. Τόσος βουρκος. Ιδιαίτερα ο Θέμος Αναστασιαδης.

katerina είπε...

Μαίρη μου καλως την.

Σήμερα που εκτελείται η δημόσια υγεία, με χιλιαδες θύματα, εμείς μιλάμε για τις εκτελέσεις της… Σέχτας

Μαιρη μου, το ξαναεγραφα και παραπάνω, ο κόσμος νοιωθει ότι αν η όποια εξεγερση δεν ενσωματωθεί και δεν προσβλέπει σε μια αξιοπιστη προοπτική, στην καλυτερη περιπτωση θα ξεφουσκωσει και στη χειροτερη θα πάμε σε πολύ σκληροτερους κοινοβουλευτικους φασισμούς.
Ο δρόμος-εννοω το να βγεις στο δρόμο- έχει μια …αλφα δυναμική. Οι άνθρωποι θέλουν να τους δωσεις και το βητα, και το γάμα, να τους πεις το σενάριο. Και να είναι λειτουργικό, ηθικό, ελπιδοφορο και πάνω από όλα αξιοπιστο. Υπάρχει το σενάριο που δεν είναι πανακεια βεβαια, που δεν σημαινει ότι δεν εχει ανηφορες αλλά εχει προοπτική. Αλλά κάποιος πρέπει να μπορεί να πει…ΕΓΩ. Κια αυτο που θα πει να ...αντεχει στην λαικη ελπιδα.

Ας μην ξεχνάμε λιγο την ελληνική ιστορία- ξερω ότι εσυ ξερεις πολύ καλή- ο μεσος έλληνας ήταν και είναι πρωθυπουργοκεντρικός. Αλλωστε έτσι φτασαμε σε αυτόν τον τόπο στιην φοβερη οικογενειοκρατια.

Τα συμφεροντα και τα ΜΜΕ, δεν έχουν κανένα λογο να αρουν την εμπιστοσυνη τους στο συγκεκριμένο πολιτικό σκηνικό. Τους βολευει άριστα. Τα Κομματα είναι αρενες σκανδάλων και καπετανατα αρχηγών που θα κοψουν όποιο κεφάλι θα πάει να σηκωθεί. Βλέπεις ότι ακομα και τα νεα κομματα με υλικα κατεδαφισεων πάνε να χτιστουν.
Που ειναι λοιπόν το φως;

katerina είπε...

Απος μου, εξαρετικη απαντηση... Ναι απαιτειται ένας επιμονος κηπουρος.

Πολλά φιλια.

koulpa είπε...

ε τώρα.. το πρόσωπο της 17 νοέμβρη με έπισε.. δε θα μάθουμε τίποτα.. ότι και να πάθουμε.. κράτος και παρακράτος σε σφιχτό εναγκαλισμό πάντα.. με μόνο αποτέλεσμα τελιά.. το ζειν πολιτελώς κάποιων.. όσο για τη μαζική βία.. αποτέλεσμα έχει την εκτόνωση.. και ίσως την διαχείρηση του υπερπληθισμού..
ας μη γίνω περεταίρω δυσάρεστος.. :):)
την καλησπέρα μου :):)

aldebaran είπε...

Αλήθεια όλοι αυτοί που σήμερα θρηνούν για τον Σωκράτη Γκιόλια, που ήταν κρυμμένοι τόσο καιρό; Νομίζω ότι και ο ίδιος αν με κάποιο μεταφυσικό τρόπο παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα σήμερα θα απορούσε με τους τόσους "φίλους" του που τον πενθούν.
Ποιος αλήθεια ήταν ο Γκιόλιας ; Ένας μαχόμενος δημοσιογράφος της πρώτης γραμμής που έπεσε για τα πιστεύω της ελευθεροτυπίας (ηλεκτρονικής και έντυπης) ή ένας διαπλεκόμενος που μπλέχτηκε με κάτι μεγαλύτερο από τα μέτρα του ;
Δεν νομίζω ότι μπορεί να απαντήσει κάποιος σε αυτό τώρα. Δεν ξέρω αν έχει και νόημα.
Αυτό που περισσεύει είναι η φανερή υποκρισία όλων.
Τώρα ανακάλυψαν όλοι την διαπλοκή του πολιτικοοικονομικού πλέγματος άραγε ;
Τώρα κατάλαβαν όλοι πως διάφοροι δημοσιογράφοι έχουν ύποπτο ρόλο στο διάτρητο σύστημα της τηλε-δημοκρατίας μας;
Τώρα κατάλαβαν όλοι πως λειτουργεί η στοχοποίηση προσώπων, ενόχων και αθώων ;
Τον Μπακογιάννη τον ξέχασαν άραγε ;
Δεν ξέρω αν θα ξεχαστεί ο Σωκράτης όπως διατείνονται όλοι με στόμφο.
Δεν ξέρω αν θα δικαιωθεί ο όποιος αγώνας του , όπως πάλι διατείνονται πολλοί.
Αυτό που ξέρω είναι πως ούτως η άλλως οι νεκροί δικαιώνονται και πως πάσα αμαρτία ξεπλένεται με το αίμα τους,όπως πολύ σωστά είπες.
Αυτό που δεν ξεπλένεται με τίποτα είναι η αίσθηση της δυσωδίας που αναδίδει η παραδημοκρατία μας και το παρακράτος της.
Την καλημέρα μου, σε μια κακή μέρα αγαπητή Κατερίνα.

Μαίρη (Ginger) είπε...

καλή μου Κατερίνα, παίρνω την ευκαιρία της παραπάνω ανάρτησης να σε συγχαρώ για το σχόλιό σου σε κάποιο άλλο ιστολόγιο, σχετικά με απαράδεκτη ανάρτηση της κας Βαγιάνη (εκεί βρήκα το διάδρομο να σε ακολουθήσω). Από σήμερα είμαι πιστή αναγνώστριά σου. Καλή σου μέρα Κατερίνα!

katerina είπε...

koulpa καλημέρα,

στην Ελλαδα ζουμε το εξής …αξιοπεριεργο. Το παρακρατος αγκαλιαζει ασφυκτικά το κράτος και μετά …η τρομοκρατική δημοσιογραφια- ξερουμε αυτή του Μπομπολα, του ΔΟΛ, του Αλαφουζου, του Βαρδινογιάννη, του Κυριακου, του Κουρή, του Κοντομηνα, καθώς και των εκτελεστών των Τριανταφυλοπουλων, των Αναστασιαδηδων κλπ συγγενων και …μπουμπουκιων, παλευει να μας πεισει ότι το Κρατος του παρακρατους τους …είναι κακό πραμα.

katerina είπε...

Aldebaran,

Χαζευοντας όλο αυτό το αλισβερισι μεταξυ των μελών της Σεχτας των δημοσιογράφων, το μυαλό μου θολώνει από την μποχα. Πνιγομαι aldebaran.

Τους διαβαζεις και νομιζεις ότι έχει καταπιεί κομματια από από τον βουρκο τους.
Και βέβαια μπορώ πολύ καλά να καταλάβω γιατί τρεμουν όλοι το διαδικτυο. Το πιο άναρχο μεσο, αυτό που μόνο η Β. Κορέα κατορθωσε να χαλιναγωγήσει.
Ποσο εμετικοι είναι όλοι τους… Ποσο μα ποσο ΕΜΕΤΙΚΟΙ.

katerina είπε...

Ginger καλη σου μέρα

Η ελληνική κουλτουρα υποδοχής των νέων επισκεπτων στα σπιτικά μας-διαδικτυακά ή φυσικά- απαιτει (ναι οι πολιτισμικές κουλτουρες είναι και οφειλουν να είναι πολύ πιο ισχυρες από τους Νομους), να σε κεράσω καφεδάκι, γλυκο του κουταλιου, να κάτσω απεναντι και να σου πω «καλώς ηρθες, έλα κάτσε να τα πουμε».

Και παρα το ότι νοιωθω να έχω καταπιεί …τον Βοσπορο από τον βουρκο τους, νοιωθω ταση για εμετό από τις Βαγιανηδες και τους… “protagonιστές», χαιρομαι τόσο πολύ που όλοι εμεις μοιραζομαστε την ίδια κουλτουρα, τους πολιτισμικους ισχυρους και ενιοτε ΙΕΡΟΥΣ νόμους που οριοθετουν τον πολιτισμό από την βαρβαρότητα.