Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Φασίστες

Και ο Μουσολίνι απο "σοσιαλιστής" ξεκίνησε.
Ο Μπενίτο ήταν τουλάχιστον καλός ...ρήτορας. Τα σκαρτεύουν τα μοντέλα στη εποχή μας γαμώτο...

52 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

ούκ εν τω πολλώ το ευ....

stefanos είπε...

κανονικά δεν θα έπρεπε καν να σχολιάσω... αλλά ένα "ΝΤΡΟΠΗ" θα το πω κι ας πέσει χάμω...

Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΜΑ ΝΟΜΙΖΩ ΚΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ... ΕΘΝΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ...
ΑΣ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ... "Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ"...

ΛΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ Η... ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ "ΛΑΟΣ"... ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΩΡΟΘΕΑΣ Μ.Μ... ;

ΥΓ.
ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ.

ΝΤΡΟΠΗ!

Οδυσσέας Στεριανός είπε...

Αγαπητή Κατερίνα,
Διαβάζω το ιστολόγιό σας πολύ καιρό. Περισσότερο από έναν χρόνο. Απολαμβάνω τη γραφή σας. Και την μικροκοινωνιολογία σας και την πολιτική κοινωνιολογία σας και τις δοκιμές σας στην υπαρξιστική φιλοσοφία. Με προβληματίζουν συχνά και με παρακινούν να σκεφθώ διαφορετικά οι όχι συνήθεις απόψεις σας. Απόψεις που σαφώς δεν ταιριάζουν σε προκατασκευασμένα πρότυπα.

Σήμερα, όμως, θα διαφωνήσω καθέτως και οριζοντίως με όσα γράφετε, όσα δείχνετε και όσα υπονοείτε.
Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε την ίδια φωτογραφία όταν με μη ορθό συνταγματικά τρόπο η χώρα παραδόθηκε στην αυστηρή επιτήρηση και την επαχθή επιτροπεία της λεγόμενης "τρόικας".
Δεν κατανοώ, όμως, γιατί εσείς, μια ευφυής, καλλιεργημένη, ευαίσθητη αριστερή πολίτης υπερασπίζεστε μια ομάδα, όπως οι επιχειρηματίες ιδιοκτήτες μεταφορικών εταιρειών.
Δεν μπορώ να υποθέσω ποιος θεωρείτε ότι θα ήταν ο κατάλληλος χειρισμός της παρούσας ιλαροτραγικής κατάστασης εκ μέρους της (όποιας) κυβέρνησης.
Σημειωτέον ότι δεν είμαι, ούτε ποτέ υπήρξα μέλος, οπαδός ή ψηφοδότης του Πασόκ. Πιστέψτε με, η απορία μου είναι απολύτως γνήσια και η έκπληξή μου για την άποψή σας αυθόρμητη και πηγαία.

santa maura είπε...

το παιδι ακολουθει πιστα τα χναρια του μπαμπα του! και ο μπαμπας του εθνικοσοσιαλιστης ηταν και μαλιστα ακραιφνης " εθνικη ανεξαρτησια και σοσιαλισμος " ειχε πει , χωρις βεβαια να οριση ουτε το ενα ουτε το αλλο , γιατι ηξερε βεβαια οτι αυτα ειναι συνθηματα που υπαρχουν συγκεχυμενα και αοριστα στην συνειδηση ολων των τριτοκοσμικων καταπιεσμενων ..ε ρε που εχουμε μπλεξει

Ανώνυμος είπε...

Μαίρη.Κατερίνα καλημέρα.
Οπως σου είπα και στην πρώτη επίσκεψη στον χώρο σου, ζούμε μια χούντα { οικονομική προς το παρόν}, τις τραγικές συνέπειες της οποίας ακόμα ούτε έχουμε δει σε όλη τους την έκταση, ούτε {οι περισσότεροι} έχουμε φανταστεί. Ας είμαστε λοιπόν σε εγρήγορση κι΄ας μην εθελοτυφλούμε ανέμελα.
@giorgos
Φίλε μου, τι δεν σου αρέσει στο "εθνική ανεξαρτησία και σοσιαλισμός". Από ότι θυμάμαι και ο Τσε ο μεγαλύτερος επαναστάτης-σύμβολο, είχε την πεποίθηση ότι ο σοσιαλισμός είναι το καλύτερο σύστημα. Η αντίθεσή του ήταν με το " βόλεμα" που διαπίστωσε στον "υπαρκτό σοσιαλισμό".Και, προκειμένου μια χώρα να δημιουργήσει και οι πολίτες της να ευημερούν, χρειάζεται στον πραγματικό κόσμο που ζούμε, να έχει εξασφαλισμένη την εθνική κυριαρχία.
Δεν θέλω να μπώ σε βαθυστόχαστες αναλύσεις, γι΄αυτό τα λέω έτσι απλά.

santa maura είπε...

@ αγαπητη φιλη μαιρη ,αυτα τα περι "εθνικης ανεξαρτησιας" "εξω οι βασεις" "εξω το νατο" κ.λπ. τα εχουνε πει ...ακομα και οι χουντικοι , περα ομως απο αυτα , γιατι αραγε- μια και αναφερεις την κουβα- οι αμερικανικες βασεις στην κουβα του τσε γκεβαρα δεν εμποδισαν την εθνικη ανεξαρτησια της? δηλαδη αν εμεις εδω ειχαμε "εθνικη ανεξαρτησια" τι θα καναμε μ΄αυτην που εμποδιζομαστε να κανουμε τωρα? " εθνικη ανεξαρτησια" δεν ειναι παρα ενας φρικτος λαικισμος που σκοπευει στην ψυχολογια του λαου που υποφερει απο αιτιες μη λογικες και που την εκανε συνθημα ο μεγας λαικιστης α.παπανδρεου

katerina είπε...

Λυκε καλημέρα,
Νοιώθω ότι πια έχουν ειπωθεί, έχουν αποδειχθεί και έχουν τεκμηριωθεί όλα. Τι άλλο να πεις;

Χθες το βραδυ ήμουν στο θέατρο Βραχων να δω Αχαρνής. Το θέατρο να βουλιαζει από κόσμο και κάπου εκει μας βρηκε και η ειδηση ότι οι Κυβερνωντες αποφασισαν ότι στην δημοκρατία (τους)πάει το …χακί. Και ήταν περιεργο το συναισθημα, να γινεσαι ένα με κόσμο άγνωστο, ένα πληθος τυχαίο, που σηκωθηκε όρθιο και χειροκρότησε «μην αφησετε τους ποιητές να πεθάνουν».
Τι άλλο να πεις; Μόνο αυτή η απαντηση αρμοζει στο χακί τους. Οι ποιητές μας.

katerina είπε...

Στέφανε και εγώ ακριβώς το ίδιο λέω. ΝΤΡΟΠΗ!

Κι αν κάποιοι εφεύραν τον Κυβερνητικό «πατριωτισμό» για να προσκυνήσουν, κάποιοι άλλοι, θα παραμείνουμε να φωνάζουμε για τον …Πατριωτισμό. Χωρίς άλλου είδους προσδιορισμούς, χωρίς εισαγωγικά, χωρίς παραπομπές, χωρίς μάσκες και μουτσούνες.
Σε όλα τα άλλα …εφευρήματα θα φωνάζουμε ΝΤΡΟΠΗ!!!!

katerina είπε...

Ταξιδευτη,
Ξερεις τι είναι πιο επικινδυνο ακομα και από τον φασισμό; Η ανοησία.
Τωρα ανακάλυψαν ότι δεν ξερουν καν να κάνουν επιστρατευση. Και το ανακάλυψαν αφοτου ο …Πρωθυπουργός της χωρας την υπεγραψε. Δεν ξερουν καν ποιοι, που, τι… Παλευουν να βρουν τα αρχεια με τις άδειες, με τις διευθυνσεις, με τον αριθμό…
Ξερεις σε τι φοβερό διλημμα έχει η τροικα Ιούλιο μηνα (και αν δεν το έχουμε ξαναπει, ο Ιουλιος πάντα …ξεσκεπαζε)! Θα μπορουσε να βρει πιο ικανούς αλλά αποκλειεται να έβρισκε πιο υποτελεις. Αν και ο Καρατζαφερης παιζει. Τωρα τον Αυγουστο θα του κάνουν test δεξιοτητων.

katerina είπε...

Αγαπητέ κ. Στεριανέ,
Κατ’ αρχας σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Μονο που παρανοησατε. Το θέμα μας δεν είναι αν θα υποστηριξουε το κλειστό ή το «ανοιχτό» επάγγελμα, τις άδειες των φορτηγατζηδων ή την τριετή, πενταετη, δεκαετή ή ότι εφαρμογή.
Το ζητουμενο είναι να υπερασπιστούμε την δημοκρατία απεναντι στο χακί.

Δεν με νοιαζει και δεν με αφορά το σε ποιον εφαρμοζεται η επιστρατευση. Με αφορά η επιστρατευση αυτή καθ’ αυτή σαν κατ’ εξοχην δημοκρατικό αδιεξοδο. Σαν παυση της Δημοκρατίας.

κ. Στεριανέ, και το δικαιωμα των τρομοκρατών να εχουν ανθρωπινες συνθηκες κρατησης, θα υπερασπιστώ φωνάζοντας. Αυτό αυτοματα δεν με βάζει στο στρατοπεδο των υποστηρικτών της τρομοκρατίας.

Και κάτι τελευταίο. Από εδώ μεσα έχω γραψει, έχω φωνάξει, και έχω λοιδωρηθεί από τους «κομματικους πατριώτες» και διαφορων ειδώ μουτζαχεντιν της πατριδοκαπηλίας, δεκάδες φορές, για την ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ παραδοση της χωρας στα χερια και στις απολυτες ορεξεις της τροικας. Σας υπενθυμίζω ότι πριν καν …μιλησουμε για το μνημονιο… ειχα γραψει για τον πως όταν προτιμάς τον πολεμο απο την ατιμωση, θα εχεις και τον πολεμο και την ατιμωση

Να συζητησουμε αν ο Τσολακογλου ειναι προτημητεος απο τον Μουσολινι; Θα μπορουσε και αυτό να είναι ενδιαφερον. Προσωπικά οι Τσολακογλου μου είναι περισσοτερο απεχθείς ακόμη και από τους Μουσολινι της Ιστορίας.

katerina είπε...

Γιωργο καλημέρα.
Ψυχαναλυτικά -και καθόλου πολιτικά- μιλώντας για τον Γεωργιο Β’ Παπανδρέου Γ’, στους πατροκτονους θα τον κατετασσα, χωρίς καθόλου να παραγνωριζω τα σφαλματα και την πολιτική του πατρός.

katerina είπε...

Μαιρη μου καλη σου μερα.
Ναι έχουμε μια χουντα, που περα απο τον εξανδραποδισμό της οικονομίας, καταλυει και την δημοκρατία. Ξεκινησε απο την καταλυση ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ, των συλλογικών συμάσεων και προχωράει στην επιστρατευση απεργών.

ELvA είπε...

Kατερινα μου, γεια σου! Ειλικρινα δεν καταλαβαινω γιατι ...ξενιζει πολλους η φωτο, οταν οι ενεργειες που κανει η κυβερνηση τοσο καιρο και κυριως η παραδοση μας στη τροικα του ΔΝΤ τι αλλο δειχνει πια απο τη μετατροπη της χωρας σε επισημη...μπανανια; Δλδ μας πειραζει η επιφανεια και οχι η ουσια; Δεν θελω ουτε να σκεφτομαι τι θα εγραφαν οι εφημεριδες και τα ΜΜΕ αν κατι παρομοιο γινοταν π.χ στη Σουηδια! Μηπως καπου συνηθισαμε τοσα χρονια να ακουμε μερικες λεξεις, στην Ελλαδα, (οπως π.χ επιστρατευση) που δεν μας κανει πια αισθηση ουτε η εννοια τους σ ενα υποτιθεμενο πια 'δημοκρατικο' καθεστως;

Ανώνυμος είπε...

Κατερίνα μου, το "η τρόικα θα μπορούσε να βρεί πιό ικανούς αλλά αποκλείεται να έβρισκε πιό υποτελείς", τα συνοψίζει όλα. Μπράβο.
Αγαπητέ μου φίλε Giorgo. Σα λίγο μπερδεμένα τα έχεις και δεν είμαι εγώ που θα στα ξεμπερδέψω. Αλλά μην περιορίζεις τον Τσε στην Κούβα, εκτός αν εννοείς τον Φιντελ Κάστρο. Προφανώς ούτε τον Τσε ξέρεις καλά, ούτε την έννοια της εθνικής ανεξαρτησίας. Ελπίζω να είσαι νέος και να προλάβεις να τα μάθεις. Αξίζει τον κόπο. Ανεξαρτησία σημαίνει χωρίς πάτρωνες, γενικά. Πάντως εγώ έπαθα και έμαθα. Κάποτε είχαμε σαν σλόγκαν "αγάπα το κελί σου, τρώγε το φαί σου, διάβαζε πολύ",και από τότε μούμεινε.{ το διάβασμα εννοείται}
Μαίρη

koulpa είπε...

xxaxaxa τεστ αντοχής είναι και τα τωρινά.. να δούν ποσο αντέχουμε.. και αντέχουμε πολύ.. μια και το μικρόβιο της συνενοχής.. το έχουμε καλιεργήσει αρκετά.. :):)
την καλησπέρα μου :):)

katerina είπε...

Elva μου γεια σου.
Εμεις εδώ στο Νοτο δοκιμαζουμε τις τις ...γιηνες αποχρώσεις του μακιγιάζ. Ετσι να δουμε βρε παιδί μου ποσο μας πάει το χακί...

Εμένα πάλι μου πάνε οι πιο μπλε αποχρωσεις και λέω να καταταγώ στο Ναυτικο. Ασε που ειναι και πιο glam βρε παιδί μου...

katerina είπε...

Μαιρη προσωπικά πιστευω ότι η χυδαιοτητα και η βαρβαροτητα αντιμετωπιζεται ΚΑΙ με χιουμορ.
Κι απορώ που δνε πηγαν να πάρουν οι φορτηγατζηδες απο μια νταμιτζανα τσιπουρο, να γινουν λιαδα, και να μην τοςυ επιτρεπει ...η αστυνομία να πιασουν τιμόνι.

Γελάω απο το πρωί με την εικονα του Αντιβασιλέως Καψή, να βλέπει τους φορτηγατζηδες λιαδα μπροστά απο τα φορτηγά τους, να τραγουδάνε και να χορευουν και ...όλοι εμεις ευτυχισμένοι τηλεθεατες (επιτελους) να τον βλέπουμε να κυνηγιεται με το εγκεφαλικό που θα τον καταδιώκει.
Είναι και αυτο μια προσεγγιση, να παλευεις τοςυ "νομους" τους με τοςυ νόμους τους.

katerina είπε...

koulpa, Αυτο ειναι βεβαιο ή αυτος ο τόπος θα αντεξει ή αυτοι. Κια οι δυο ...αποκλειεται.

celin είπε...

Κατι δε μου αρεσε σε αυτη την απεργια για αυτο κ ηταν η μονη που δεν υποστηριξα.
(Να σημειωσω ακομα οτι δεν υποστηριζω ποτε απεργια της γενοπ-δεη.Απαγορευεται να μενουν τα σπιτια διχως ηλεκτρικο για πολλους λογους)
Για τη συγκεκριμενη απεργια....Μου φαινονται συντεχνια οι τυποι.Κ τα λογια τους καθολου δε με πειθουν.

Αλλα κ εγω παγωσα με τη πολιτικη επιστρατευση.Παγωσα με τους οργουελιανους προπαγανδιστες στα καναλια,κατι εχει αλλαξει στη χωρα,η δημοκρατια εχει καταλυθει.
Κ οταν καποιοι καταλυουν Δημοκρατιες κ Συνταγματα,παυουν να με πειθουν για τις αγνες προθεσεις τους.
Δεν εχουν αγνες προθεσεις.
Ξεπουλησαν τη χωρα στους διεθνεις μαφιοζους τοκογλυφους.
Για μενα,εχουν τελειωσει

Alexandros είπε...

Όταν θα καταλυθεί πραγματικά η δημοκρατία, όταν οι μέθοδοι θα είναι πραγματικά φασιστικές, θα φωνάζετε και δεν θα σας παίρνει στα σοβαρά κανείς. Την ιστορία με τον βοσκό και τον λύκο μας την μάθαιναν όταν ήμασταν πιτσιρίκια. Τίποτα δεν σας έμεινε;;

Ανώνυμος είπε...

ποια δημοκρατια φιλε μου? στην ελλαδα παντα δικτατορια ειχαμε..πολιτικη δικτατορια γιωργος-λευκαδα

Alexandros είπε...

Αχ βρε Γιώργο... Όπως λέει και θυμόσοφος λαός, μόνο όταν χάσεις κάτι καταλαβαίνεις την αξία του. Αν ζούσες στη Βόρεια Κορέα θα καταλάβαινες τι σημαίνει δικτατορία.

katerina είπε...

Celin πρωτα απο όλα να βάλουμε τα πραγματα στην θέση τους.

Δεν μπαινω στη λογική του αν συμπαθώ η αντιπαθώ τους φορτηγατζηδες. Προσωπικά πρέπει να ειναι η κατηγορία επαγγελματιών με την όποια έχω τσακωθεί πιο πολυ απο όποιαδηποτε άλλη. Για ένα και μόνο λόγο,που αφορά στο πως οδηγουν στην Εθνική. Και αν σε κάτι θα ΕΠΕΜΕΝΑ να μας προστατεψει το Κρατος (που το έχει παρει ο πονος για την προστασία μας) ειναι να προστατεψει την οδική ασφαλεια δρομους απο τα κινουμενα φερτρα μιας μικρής πια μειοψηφιας τους, αλλά παλιοτερα τρομακτικής πλειοψηφιας φορτηγατζηδων.

Πάμε παρακάτω. Δεν ξερουμε όλοι γιατί επειγονται τα αφεντικά μας, να ...ανοιξει το επαγγελμα; Όλοι αυτοι που σημερα ειναι μικροεπιχειρηματιες αυριο θα δουλευουν με φτηνομεροκαματα σε 3 ή 4 ξένες εταιριες,που αφου τοςυ κλεισουν με αθεμιτο ανταγωνσμό (ποιος θα τους ελεγξει; Η επιτροπή ανταγωνισμου; ΕΔΩ ΓΕΛΑΝΕ!!!!!)θα κάνουν ένα και μόνο καρτελ με διπλασιες τιμές στις μεταφορές.

Όλο το θέμα ειναι οι φορτηγατζηδες να γινουν απο μικροεπιχειρηματίες φτηνοι υπάλληλοι, αλλά βέβαια με ακόμα μεγαλυτερες τιμές στις μεταφορές για τον όποιο "καταναλωτή",έμπορο ή και ιδιωτη.

Και βέβαια το έχει και η Cynical στο you pay gour crisis, το βάζω και εδώ και αξιζει τον κόπο να διαβαστεί. Ποσο λαυρος ήταν ο Λοβερδος το 2006 για την αντισυνταγματικότητα της επιστρατευσης!!!!!

katerina είπε...

Αλέξανδρε, εννοεις όταν θα βγαλει και τον στρατό για να πυροβολεί στο ψαχνό; Εννοεις όταν θα βγαλει και τα τανκς; Ε,φανταζομαι ότι θα πάρουμε και εμεις τις γραδες του παππού κι όποιον πάρει ο χάρος. Λες να ξεκινησω την σκοποβολή; Δεν ειναι κακη ιδέα...

Alexandros είπε...

Κατερίνα, το επόμενο βήμα δηλαδή είναι αυτό, ε; Άντε καλά...

Ανώνυμος είπε...

τωρα φιλε αλεξανδρε οτι και να πουμε ειναι αργα το "μαγαζι" ξεπουλαει και πολυ συντομα θα κλεισει.. (νομιζω εχουμε ξαναεπικοινωνηση ε?) ευχομαι να εισαι καλα και καλο καλοκαιρι ευχομαι . γιωργος-λευκαδα

celin είπε...

Αλεξανδρε επειδη χρησιμοποιησες την ιδια φραση που χρησιμοποιησα στο αμεσως προηγουμενο απο σενα σχολιο,
το σχολιο σου ηταν κατι σαν απαντηση (και)σε μενα,οποτε σου ανταπαντω.

Οταν καταλυεται το Συνταγμα,καταλυεται η Δημοκρατια.
Για τη καταλυση του Συνταγματος εχουν μιλησει συνταγματολογοι που το κατεχουν το αντικειμενο πολυ καλυτερα απο μενα.
Απλα κ κατανοητα ομως κ στον μη γνωστη του Συνταγματικου Δικαιου,τα γραφω κ εγω εδω
http://celinathens.blogspot.com/2010/07/o-mik.html
οπου αποδεικνυω οτι η Κυβερνηση εχει κανει το Συνταγμα κουρελοχαρτο.

Τωρα,ο φασισμος κ ο ολοκληρωτισμος εχει πολλες μορφες.
Yπαρχει ο κλασικος ολοκληρωτισμος που περιγραφει στη δυστοπια(που εγινε πραγματικοτητα σε ανελευθερα καθεστωτα τυπου ΕΣΣΔ)του ο Οργουελ.

Υπαρχει κ ο ολοκληρωτισμος που περιεγραψε στη δικη του δυστοπια,
brave new world,ο Χαξλευ.
Ριξε μια ματια εδω σε αυτη τη πολυ απλη κ παραστατικη απεικονιση των διαφορων τους
http://alliapopsislade.blogspot.com/2010/01/vs-1984.html

την επαληθευση του Χαξλευ θεωρω οτι βιωνουμε τωρα.
Το οτι δεν εχουν βγει ακομα τα τανκς στους δρομους,αυτο δε σημαινει οτι εχουμε ακομα δημοκρατια.Δεν τα γραφω αυτα για να πεισω εσενα που πιθανολογω οτι εισαι σκληροπυρηνικος Παπανδρεικος,
τα γραφω για να μην αφησω αναπαντητα τα σχολια σου σε οσους μας διαβαζουν.

Κατι τελευταιο,
γραφεις
"Όταν θα καταλυθεί πραγματικά η δημοκρατία....θα φωνάζετε και δεν θα σας παίρνει στα σοβαρά κανείς"

πρωτη παρατηρηση
η Δημοκρατια καταλυθηκε, δες την αναρτηση μου η αν δεν εμπιστευεσαι εμενα ρωτα κανα Συνταγματολογο να στο πει,η αν δεν εμπιστευεσαι ουτε αυτους,ρωτα τους εκατονταδες χιλιαδες συνανθρωπους μας που εχουν μεινει χωρις δουλεια κ δεν εχουν να θρεψουν εαυτους κ οικογενειες

δευτερη παρατηρηση
ο δευτερος πληθυντικος που χρησιμοποιεις στο ενδεχομενο καταλυσης της δημοκρατιας
"φωνάζετε"
η το
¨"θα σας παίρνει ",
ειναι ενδεικτικο των προθεσεων κ της (μελλοντικης κ οχι μονο)συμπεριφορας σου.
Αν η πλειοψηφια μεινει απαθης κ σιωπηλη στο ξεπουλημα της χωρας,τη κατσαμε τη βαρκα.Γιατι τα πραγματα ειναι τοσο χαλια που αυτη τη φορα δε θα φτασει μια χουφτα φοιτητων κ αγωνιστων για να ριξει το Καθεστως.
Κ για να μη παρερμηνευτω
προφανως κ δε θεωρω τον εαυτο μου αγωνιστη επειδη γραφω 5 λεξεις στο ιντερνετ,
μεχρι τωρα ενας μπλογκοεπαναστατης της φακης ειμαι κ τιποτα παραπανω.
Απλα ελπιζω,οταν οι συνθηκες το απαιτησουν,να σταθω στο υψος μου
κ εγω
αλλα πολυ περισσοτερο η σιωπηρη μεχρι τωρα πλειοψηφια.

Κατερινα πολυ σωστη μου φαινεται η παρακατω επισημανση σου
"Δεν ξερουμε όλοι γιατί επειγονται τα αφεντικά μας, να ...ανοιξει το επαγγελμα; Όλοι αυτοι που σημερα ειναι μικροεπιχειρηματιες αυριο θα δουλευουν με φτηνομεροκαματα σε 3 ή 4 ξένες εταιριες,που αφου τοςυ κλεισουν με αθεμιτο ανταγωνσμό (ποιος θα τους ελεγξει; Η επιτροπή ανταγωνισμου; ΕΔΩ ΓΕΛΑΝΕ!!!!!)θα κάνουν ένα και μόνο καρτελ με διπλασιες τιμές στις μεταφορές. "

Ανώνυμος είπε...

μπλογκινγκ γνωμης δε γινεται με υβρεις και φανατισμο - τη γνωμη μου και τη γνωμη της κοινωνιας δεν θα την διαμορφωσει η στολη του μελανοχιτωνα ουτε ο παραλληλισμος με τον εθνικοσοσιαλισμο - με λεξεις χτιζεις ανωγεια και κατωγια - δες ποσο δημοκρατικος ηταν ας πουμε ο κομμουνισμος του λενιν και του σταλιν - γιατι ταχατες δε βαλατε στον παπανδρεου μια στολη του σταλιν ή του μπερια; - αλλα στο ζουμι τωρα - ρε υπνωτισμενα λες και πινετε lyrika σας πειραζει η επιταξη που κηρυξε ο παπανδρεου και δεν σας συγκινει το κλειστο καρτελ του χουντοαπριλιανου τζωρτζατου; - για μαζευτείτε λιγουλακι - για συνέλθετε που νομιζετε οτι εισαστε αριστεροι και προοδευτικοι - τοτε εγω ποιος ειμαι; ο καρολος μαρκς;

Alexandros είπε...

@Celin

Πρώτη παρατήρηση.

20 χρόνια τώρα δεν έχω ψηφίσει ποτέ ΠΑΣΟΚ. Άρα μόνο Παπανδρεϊκός δεν είμαι.

Δεύτερη παρατήρηση.

Η Δημοκρατία δεν είναι ούτε πανανθρώπινη έννοια, ούτε διαχρονική. Είναι μία έννοια άμεσα συνηφασμένη με την εκάστοτε εποχή και την χώρα στην οποία αναφέρεται. Αλλιώς αντιλαμβάνεται την Δημοκρατία ο Άγγλος και ο Γερμανός και αλλιώς ο ΈΛληνας (δες π.χ. το έκτρωμα του πανεπιστημιακού ασύλου.)
Κρίνοντας λοιπόν με σημερινά κριτήρια και λαμβάνοντας υπόψη την καθημερινότητα του Έλληνα και τις ελευθερίες επιλογών του, θεωρώ ότι πολλές απεργίες είναι αντισυνταγματικές και απόλυτα κατακριτέες πολύ περισσότερο απ' ότι είναι το μνημόνιο (δες π.χ. απεργίες ΠΑΜΕ στα λιμάνια = ο ορισμός της συνταγματικής εκτροπής).

Τρίτη Παρατήρηση

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι η συνταγματική εκτροπή που επισημαίνεις, είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να αλλάξουν κάποια κακώς κείμενα του Ελληνικού Κράτους (π.χ. κλειστά επαγγέλματα, πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, επιδόματα Δημοσίων Υπαλλήλων και πολλά άλλα) που η πανισχύρη Αριστερά και τα διαπλεκόμενα συνδικάτα δεν θα άφηναν ποτέ να αλλάξουν διότι, ως γνωστόν, Αριστερά σημαίνει συντήρηση και οπισθοδρόμηση (θύμισε μου μία, έστω μία φορά που ανακοινώθηκε μία αλλαγή δεδομένων σε οποιοδήποτε Τομέα της ζωής, οικονομικό, πολιτιστικό, κοινωνικό, πολιτικό και η Αριστερά συμφώνησε. Αν το βρείς σε παραδέχομαι).
Δεν μου αρέσει καθόλου ο τρόπος που αλλάζουν κάποια πράγματα, μου αρέσει όμως το αποτέλεσμα.

Τέταρτη παρατήρηση

Ο Δεύτερος πληθυντικός που χρησιμοποιώ είναι διότι εγώ δεν φωνάζω ενώ εσείς φωνάζετε. Μην πω ότι ξεραλυγγιάζεστε κιόλας. Άρα, τι θες να γράψω;
Η χώρα δεν ξεπουλήθηκε μόνο από τους πολιτικούς. Ξεπουλήθηκε και από τους κατοίκους της. Ξέρω, ξέρω ο καθένας λέει ότι είναι άμοιρος ευθυνών και ότι άλλοι κλέψανε, άλλοι λαδωθήκανε, άλλοι διασπάθησαν χρήμα κ.λ.π. Τα έχουμε ακούσει, άστο δεν πείθει. Οι ευθύνες διαχέονται και όλα τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσε. Σιγά μην φταίνε μόνο 1000 λαμόγια και 50 πολιτικοί για το χάλι της Ελλάδος. Τώρα θα σκέφτεσαι ότι έχω πέσει και εγώ θύμα της προπαγάνδας και την κατασυκοφάντησης του λαού, αλλά δεν θεωρώ ότι έχω πέσει θύμα κανενός. Στην Ελλάδα ζω εδώ και 37 χρόνια και βλέπω γύρω μου τι συμβαίνει. Δεν χρειάζομαι κανέναν να μου διαμορφώσει άποψη, μπορώ και μόνος μου. Είμαστε και εμείς υπεύθυνοι για το ξεπούλημα της χώρας και όποιος δεν το δέχεται εθελοτυφλεί. Το "εμείς" σημαίνει οι Έλληνες γενικά και όχι ο καθένας ξεχωριστά. Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι τίμιοι και σωστοί. Και εγώ τον εαυτό μου τέτοιο τον θεωρώ. Μπορείς να τους ξεχωρήσεις από τους πολλούς; Δεν μπορείς. Οπότε μιλάς γενικά. Όπως ακριβώς μιλάνε οι Αριστεροί για την Βουλή και για τους Πολιτικούς. Όλοι λαμόγια δεν λένε ότι είναι;;

Εγώ φίλε μου celin δηλώνω "κότα". Ίσως να είμαι και υπερβολικά ρεαλιστής και κυνικός και να θεωρώ ότι δεν μπορώ να αλλάξω κάτι όσο και να αγωνιστώ. Περιμένω τις καλύτερες μέρες, που είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν. Φουρτούνα είναι θα περάσει.

Alexandros είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
mahler76 είπε...

μήπως είσαι λίγο υπερβολική???

Στέργιος είπε...

Μπορεί να μην είμαι οπαδός των χαρακτηρισμών αλλά πρέπει να πω ότι οσμισμένες φορές η αγανάκτηση οδηγεί και εκεί αφού όλοι οι άλλοι τρόποι ωχριούν.


Όλοι αυτοί οι ασύδοτοι εξουσιαστές, το πρώτο καιρό νοιώθουν νικητές, απόλυτοι κυρίαρχοι, βασιλιάδες, μονοκράτορες και αυτοκράτορες. Πανηγυρίζουν τη κατατρόπωση του λαού νομίζοντας πως στη πρώτη τους μάχη κρίθηκε ο πόλεμος. Ύστερα ξυπνούν απότομα και αδυνατούν να καταλάβουν αυτόν τον «αχάριστο λαό» που τους παίρνει με τις πέτρες και αν προλάβουν παίρνουν και το ελικόπτερο αλλιώς….

Αν δούμε την ιστορία είναι γεμάτη από παραδείγματα. Ένα από τα καλύτερα είναι αυτό του Μουσολίνι που ξεκίνησε με διθυραμβικές - θριαμβικές πορείες και κατέληξε ανάποδα κρεμασμένος μαζί με τη γκόμενά του, φτυσμένος από γυναίκες, νέους γέρους και παιδιά.

Έχει ο καιρός γυρίσματα…

ΥΓ . Χθες άκουσα τον Πεταλωτή να λέει (με θάρρος νεοφώτιστου βλάκα) ότι τα μέτρα είναι της κυβέρνησης και όχι της Τρόικας. Προχθές άκουγα σε όλα τα κανάλια ότι η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω γιατί το νομοσχέδιο το υπέγραψε και το επέβαλλε η Τρόικα…. Πριν λίγο άκουγα τη κα Γιαννακά σε ένα κανάλι να λέει ότι όλα αυτά (τα νεοφιλελεύθερα) μέτρα είναι στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και εγκρίθηκαν το 2007 και το 2009 από τον λαό!!! Μπορεί κάποιος να με πληροφορήσει τι εννοούσε και τι εννοούν γιατί τελευταία κάτι δεν πάει καλά με μένα. Δεν καταλαβαίνω τι λένε οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι! Συμβαίνει και σε σας; Ψάχνω να βρω ομοιοπαθείς!!!

ΥΓ 2. Δεν εξέλαβα την ανάρτηση ως αναφορά στην απεργία των φορτηγατζήδων μόνο. Την εξέλαβα ως αναφορά την γενικευμένη αντιλαϊκή επίθεση που καίει χλωρά και ξερά. Σε λίγο όλοι θα ονομάζονται "συντεχνίες" που αντιδρούν στον… σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της Χώρας!!! Όλοι πλην των συντεχνιών των τραπεζιτών, δανειστών, χρηματιστών, εφοπλιστών κλπ, που εξακολουθούν να ληστεύουν ασταμάτητα το λαό και με τη κρίση.


Καλές διακοπές αλλά ανήσυχες διακοπές, για κάποιες μέρες.. Το καζάνι σιγοβράζει και ας νομίζουν οι παντοκράτορες ότι ο λαός υποτάχθηκε….

celin είπε...

Αλεξανδρε,διχως τη παραμικρη διαθεση λεκτικου "τσακωμου" μαζι σου,οχι γιατι δε μου αρεσουν οι τσακωμοι(λεκτικοι η κ αλλιως),αλλα γιατι εισαι πολυ ευγενικος για να τσακωθω μαζι σου.

1)Δε μου απαντας στην επισημανση.Εχω χιλιους τροπους να σου αποδειξω οτι αυτο δε λεγεται Δημοκρατια γιατι το Συνταγμα(αρα κ η Δημοκρατια)καταλυθηκε απο τον τυπο που φοραει τη στολη στην αναρτηση της Κατερινας.
Μια κυβερνηση λοιπον που καταλυει τη Δημοκρατια ειναι αναξιοπιστη κ αφερεγγυα να μας "βαλει σε ταξη"
Αντιθετως,ειναι ικανη καθε στιγμη για το χειροτερο.
Ο φασισμος στον μεσοπολεμο ετσι ακριβως αναδυθηκε.
Απο πολιτες που εκαναν την εξης
ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ
δηλωση που μολις εκανες
"Δεν μου αρέσει καθόλου ο τρόπος που αλλάζουν κάποια πράγματα, μου αρέσει όμως το αποτέλεσμα."

Φυσικα κ δε σε θεωρω φασιστα.
Αλλα κ οι Γερμανοι δε θεωρουσαν εαυτους φασιστες οταν ψηφιζαν τον Χιτλερ.
Πιστευαν οτι ψηφιζουν καποιον για να τους βαλει σε ταξη.
Δεν θεωρω τον ΓΑΠ βεβαια Χιτλερ.
Αλλα θεωρω οτι μετερχεται αντιδραστικες/ακροδεξιες μεθοδους,φυσικα προσαρμοσμενες στη νεα εποχη,
ειπαμε,καθε εποχη εχει τον δικο της ολοκληρωτισμο.

2)Δε ψηφιζεις ΠΑΣΟΚ,αρα ψηφιζεις ΝΔ η ΛΑΟΣ.Για μενα το ιδιο ειναι.Αλλα κ τιποτα να μη ψηφιαεις,τους στηριζεις με οσα λες.Αρα παλι το ιδιο ειναι.

3)Δεν εχει καμια σχεση η συνταγματικη εκτροπη που λες του ΠΑΜΕ στα λιμανια,με τη παραβιαση του Συνταγματος απο την ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!Δε νομιζω οτι δεν αντιλαμβανεσαι τη διαφορα.Τεχνικα,μια ομαδα πολιτων δεν "παραβιαζει το Συνταγμα" οτι κ να κανει.Μονο η επισημη πολιτεια μπορει να το κανει αυτο.

4)Μιλας για πανισχυρη Αριστερα.Ελπιζω να μη σοβαρολογεις.Τιποτα απο οσα ζηταει η Αριστερα δε συμβαινει.Πανισχυρο νεοφιλελευθερο Πασοκ,ναι,αυτο ισχυει.Αν κ το "πανισχυρο" δεν ειναι κ τοσο βεβαιο.
Ανεξαρτητως του αν συμφωνεις η οχι με τους φορτηγατζηδες,μια χουφτα ανθρωπων τους εχει βραχυκυκλωσει.
Ετσι μαλλον ειναι τα σαθρα Καθεστωτα διχως νομιμοποιητικη-ηθικη βαση.
Ενα μαζικο ντου να γινει κ θα τρεχουν σα τα ποντικια να κρυφτουν.

5)Κ κατι τελευταιο.Φυσικα Αλεξανδρε κ δεν εισαι κοτα.Απλα κανεις τις επιλογες σου κ συντασσεσαι με την πολιτικη του ΔΝΤ-ΠΑΣΟΚ.
Κ μολονοτι μιλας τοσο ασχημα για την Αριστερα,εγω δε θα μιλησω ασχημα για σενα.Πιστευω οτι εχεις καλες προθεσεις.Πιστευω οτι πιστευεις πως ολα οσα γινονται,ειναι για το καλο της χωρας.Πιστευω οτι πιστευεις πραγματικα οτι ο ΓΑΠ ηρθε να "μας βαλει σε ταξη".
Πιστευω ακομα οτι κανεις λαθος μολονοτι εχεις καλες προθεσεις.
Αλλωστε,το λεει κ ο Ουιλιαμ Μπλεηκ,
"Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΚΟΛΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ"
Κ για να ειμαι οσο πιο αντικειμενικος μπορω να ειμαι,προφανως αυτη η ρηση οφειλεται να ακουγεται αμφιδρομα.Ως προειδοποιηση για ολους μας.
Ακομα κ για εμας που "ξελαρρυγγιαζομαστε" οπως λες

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Καλημερίζω!

Πρώτη φορά σχολιάζουμε ως blog στο blog της Κατερίνας, οποτε πρέπει να ευχαριστήσουμε για τη φιλοξενία!

2 γρήγορα σημεία που θέλω να σχολιάσω:

Αλέξανδρε: δε νομίζω ότι παραλληλισμοί τύπου Βόρεια Κορέα ενισχύουν τα επιχειρηματα σου!

Υπάρχουν και καπιταλιστικές Χούντες. Μήπως τις ξέχασες? Ειναι και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι στο κόλπο.

Συμφωνώ με το Celin και επαυξάνω!

Τελευταίως, σχετικά το Υστερόγραφο του Στέργιου στην τελευταία ανάρτηση που βλέπουμε εμείς, θα ήθελα να πω ότι αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ εδώ και 20 χρόνια!

Γιατί εκπλήσεστε?

Πολύ καλό επινωνιακό marketing στα πρότυπα της συμπεριφοράς καταναλωτή (αλλάξτε τη λέξη με το ψηφοφορος), ψέμματα και άψογες σχέσεις με τα ΜΜΧ (όπου Χ=Χειραγώγηση)

Ευχαριστούμε

Alexandros είπε...

@celin

Τίποτα δεν ψηφίζω, αλλά στις επόμενες εκλογές μπορεί να ψηφίσω μέχρι και τον Κουβέλη που είναι σοβαρός άνθρωπος και δεν έχει σχέση με τον Τσίπρα (για την αλέκα δεν μιλάω καν).
Για την καταστρατήγηση του Συντάγματος και την κατάλυση της δημοκρατίας δεν έχω να προσθέσω πολλά πράγματα διότι μου φαίνονται απίστευτες υπερβολές όλα αυτά και δεν νομίζω ότι αξίζει να το συνεχίζουμε. Αισθάνομαι όμως την ανάγκη να πω ότι μπορεί τεχνικά μία ομάδα ατόμων να μην μπορεί να κάνει συνταγματική εκτροπή, μπορεί όμως να υποβαθμίζει συστηματικά την ποιότητα ζωής μου, να καταπατά τις ελευθερίες μου, να καταστρέφει την δημόσια περιουσία η οποία είναι και δική μου και γενικά να κάνει άννομες πράξεις, οι οποίες εν τέλει να επηρεάζουν τη ζωή μου πολύ περισσότερο από μία καταπάτηση μία μικρής παραγράφου του Συντάγματος.
Στην τελική, αυτό που έγινε με το μνημόνιο δεν ήταν αυτοσκοπός, ήταν η επιλογή σε ένα δίλλημα του στυλ : ή παραχωρούμε ένα μέρος της κυριαρχίας μας για να μην πτωχεύσουμε ή πτωχεύουμε. Η κυβέρνηση διάλεξε το πρώτο. Ούτε σε εμένα αρέσει, αλλά τι να κάνουμε...

Celin, είσαι έξυπνος και από αυτά που έχω διαβάσει κατά καιρούς από εσένα μου κάνει εντύπωση που έγινες Αριστερός ενώ δεν ήσουν. Να είναι κάποιος Αριστερός όταν είναι πιτσιρικάς και βράζει το αίμα του το καταλαβαίνω, να είναι για οικογενειακούς λόγους το καταλαβαίνω, να είναι λόγω βιωμάτων το καταλαβαίνω, αλλά να γίνεται κάποιος Αριστερός επειδή σιχάθηκε τους άλλους; Και εγώ τους έχω σιχαθεί Celin, αλλά πιστεύεις πραγματικά ότι η σημερινή ΕΛΛΗΝΙΚΗ Αριστερά μπορεί να δώσει λύσεις; Μία Αριστερά η οποία από εξαρτημένα αντανακλαστικά και μόνο, αντιδρά σε κάθε αλλαγή που γίνεται; Είναι δυνατόν να υποστηρίζει η Αριστερά τους φορτηγατζίδες και κατ'επέκταση τα κλειστά επαγγέλματα; Είναι δυνατόν να αγωνίζεται κάποιος για να μην αλλάξει απολύτως τίποτα; Σε εκφράζει εσένα αυτός ο αγώνας; Εντύπωση μου κάνει...

Poexania είπε...

Αλέξανδρε, επειδή αυτά που λες είναι χειρότερα απο τα παραμυθάκια που μας τσαμπουνά το ΠΑΣΟΚ, και επειδή στερούνται λογικής, αν θες δες την απάντηση μου στα παρακάτω άρθρα απο το Blog μου.

http://poexania.wordpress.com/2010/07/26/%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B2%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%81%CE%B9%CE%B1/

http://poexania.wordpress.com/2010/07/29/%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CF%81%CE%AE%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1/

http://poexania.wordpress.com/2010/07/30/%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CF%81%CE%AE%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC/

Alexandros είπε...

Poexania

έριξα μια ματια στα λινκ. με τα περισσότερα που γράφεις διαφωνώ παρά συμφωνώ. τα λες χειρότερα και από την αλέκα:)))
τι να κάνουμε, απόψεις είναι αυτές.

stefanos είπε...

Παιδιά να γράψετε κανα-δυό καλές κουβέντες και για τους 74 ηρω
ϊκούς εφοριακούς υπαλλήλους της Εφορίας Κορίνθου τους οποίους ξηλώνει η αντιδημοκρατική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η γελοία κατηγορία του Παπακωνσταντίνου και του Σαχινίδη είναι ότι ως τώρα οι εισπράξεις της Εφορίας ήταν χαμηλές ενώ οι τραπεζικές καταθέσεις των υπαλλήλων παχυλές. (800 χιλ έως 3 εκατ. λένε οι λασπολόγοι και τα τσιράκια τους στα ΜΜΕ). Απλά οι άνθρωποι έκαναν αντίσταση κατά των οικονομικών μέτρων του ΠΑΣΟΚ. Είναι ήρωες σαν το Τζωρτζάτο! Κάτω ο φασίστας ΓΑΠ.

celin είπε...

Aλεξανδρε,για τη Δημοκρατικη Αριστερα του Κουβελη,ριξε αν θελεις μια ματια εδω
http://roides.wordpress.com/2010/07/17/17jul10/
μια εκπληκτικη αποδομηση απο ενα εξαιρετικο ιστολογιο.

Οσον αφορα τη καταστρατηγηση συνταγματικων διαταξεων κ τη καταλυση του,σε διαβεβαιωνω οτι δεν ειναι καθολου υπερβολες.Αν δεν εμπιστευεσαι τις νομικες μου γνωσεις,ρωτα ακομα κ πρωτοετη φοιτητη Νομικης αν ξερεις κανεναν.Δεν εχουν ξαναγινει αυτα,με εξαιρεση το 67-74.

Αλλα,επειδη ο διαλογος μας ειναι ειλικρινης κ σε τιμαει αυτο,λες κ μονος σου εδω

"Στην τελική, αυτό που έγινε με το μνημόνιο δεν ήταν αυτοσκοπός, ήταν η επιλογή σε ένα δίλλημα του στυλ : ή παραχωρούμε ένα μέρος της κυριαρχίας μας για να μην πτωχεύσουμε ή πτωχεύουμε. Η κυβέρνηση διάλεξε το πρώτο. Ούτε σε εμένα αρέσει, αλλά τι να κάνουμε..."

Επομενως,γινεσαι θιασωτης της ρησης "ο σκοπος αγιαζει τα μεσα" κ δηλωνεις εμμεσα οτι θεωρεις αναγκαιοτητα να παρθουν τα οποιαδηποτε μετρα προκειμενου "να μη πτωχευσουμε"
Δε θα πτωχευαμε Αλεξανδρε.
θΑ ΤΙΝΑΖΑΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΑΝ ΠΤΩΧΕΥΑΜΕ.ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ.Κ εν παση περιπτωσει,ο ΓΑΠ ειχε ευρυτερο περιθωριο διαπραγματευτικων κινησεων απο αυτο που προσπαθησε να μας πεισει οτι εχει.
Αλλα αν μπουμε τωρα σε αυτη τη κουβεντα,θα γραφουμε επι μερες.
Ριχνε μια ματια παντως οποτε μπορεις στο you pay your crisis.Eκει τα αεπιχειρηματα αρθρωνονται πειστικοτερα κ τεκμηριωμενα.

Κ οσον αφορα τη μεταστροφη στις αντιληψεις μου,ειλικρινα θεωρεις οτι η στροφη απο τη Νεα Δημοκρατια στην Αριστερα,ειναι ιδεολογικη-πνευματικη οπισθοδρομηση?
Εγω το θεωρω εξελιξη!Κ απεγκλωβισμο απο οικογενειακες καταβολες που δυστυχως η ευτυχως σε επηρεαζουν υπορρητα κ ασυνειδητα καποιες φορες κ παντοτινα.
(παντως το 07 κ το 09,δεν φηφισα κανεναν)
Τωρα αν θες να συζητησουμε για τους λογους,παλι η συζητηση θα κρατησει πολλες μερες.Συμφωνω οτι η Ελληνικη Αριστερα εχει τεραστιο μεριδιο ευθυνης που αποτυχαινει να πεισει οτι μπορει να αποτελεσει εναλλακτικη λυση.Περα απο λαθη τακτικης,συμφωνω οτι κ καποιες θεσεις της ειναι λαθος.

Αλλα πες μου,που δεν δικαιωθηκε?
Απο το Μακεδονικο,μεχρι τη τωρινη νεοφιλελευθερη λαιλαπα,η Αριστερα θεωρω οτι δικαιωθηκε παντου.
Γιατι,μη νομιζεις οτι μονο στην Ελλαδα εχουμε προβληματα.
Στη Γερμανια ας πουμε,που οι περισσοτεροι τη θεωρουν υποδειγμα ευρυθμιας,αρχιζουν να πετσοκοβουν μισθους κ συνταξεις.
Στην Ισπανια,στη Γαλλια,στη Πορτογαλλια,τα ιδια.Γιατι?Ειναι κ εκει "τεμπεληδες δημοδσιοι υπαλληλοι,κομπιναδοροι κ αεριτζηδες?"
Καλα εμεις,
ολοι οι Ευρωπαιοι γιατι δεχονται επιθεση ανευ προηγουμενου στα εργασιακα κ οχι μονο δικαιωματα?
Ειναι απλο το γιατι.
Η παγκοσμια ελιτ πετσοκοβει το λαο για να συνεχισει να εχει τα ιδια κερδη με πριν.
Κοινωνικοποιηση των ζημιων,
ιδιωτικοποιηση των κερδων.
Παντου η τραπεζοκινητη ολιγαρχια δειχνει τα δοντια της.
Γιατι να τους πιστεψουμε?
Γιατι να τους αφησουμε ησυχους με τα υπερκερδη τους?
Δεν ειναι ολοφανερη η δικαιωση του Μαρξ?

Κ κατι τελευταιο,
οκ,δε γουσταρεις την Ελληνικη Αριστερα,ναι,κανουν λαθη κ αυτοι.Αλλα νομιζω οτι εκτυλισσεται τους τελευταιους μηνες κ μια εμετικη αθλια προπαγανδα εναντιον της,το βλεπεις,ολα τα καναλια συντονιζονται στους ρυθμους της Εξουσιας,ολα τα δελτια ειδησεων λενε ακριβως τα ιδια,που ειναι ο πλουραλισμος κ η πολυφωνια?
Καταλυθηκαν κ αυτα,μαζι με το Συνταγμα,το οποιο ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΚΟΜΑ Κ ΑΥΤΑ.

Κ αν εσυ αρνεισαι να πιστεψεις τον Τσιπρα η τη Παπαρηγα,η ακομα κ αν τους θεωρεις γελοιους,
με το χερι στη καρδια,
θεωρεις λιγοτερο γελοιους τον Παγκαλο,τη Ντορα,τον ΚΑρατζαφερη κ τον Πρετεντερη?
Οταν αυτοι οι 4 πχ επαναλαμβανουν συνεχως το ιδιο,οτι δηλαδη," ΤΟ ΔΝΤ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ",πως ειναι δυνατον εσυ,ενας εξυπνος ανθρωπος(για να ανταποδωσω την εκτιμηση)να τους πιστευεις?
Πως οποιοσδηποτε μπορει να πιστεψει τους συγκεκριμενους που σκουζουν ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΝΤ?

stefanos είπε...

...
"Στελέχη της Ανανεωτικής Αριστεράς υποστήριξαν ότι επειδή το ΠΑΣΟΚ έχει κινηθεί πολύ στα δεξιά υιοθετώντας νεοφιλελεύθερες πολιτικές και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ πολύ στα αριστερά οπισθοδρομώντας σε μια «νεοκομμουνιστική» εκδοχή, υπάρχει πολιτικό κενό για το νέο κόμμα. Η επιχειρηματολογία είναι λανθασμένη.
Πρώτον, γιατί αν το κενό όντως υπήρχε, θα ήταν τόσο μεγάλο ώστε ένα μικρό κόμμα απλώς θα έπεφτε στο πολιτικό βάραθρο, χωρίς να πείθει ότι μπορεί να το καλύψει.
Δεύτερον, το ΠΑΣΟΚ δεν διεκπεραιώνει μια νεοφιλελεύθερη πολιτική αλλά μια πολιτική ειδικών συνθηκών, μια πολιτική εθνικής αναγκαιότητας, από την οποία εξαρτάται η τύχη της Ελλάδας για δυο - τρεις γενιές. Αυτή η πραγματικότητα δεν περιγράφεται ούτε χαρακτηρίζεται πλέον με τρέχοντες όρους Αριστεράς - Δεξιάς, αλλά με όρους έκτακτης εθνικής ανάγκης.
Η κοινωνία το καταλαβαίνει καλύτερα από τα κόμματα, αφού ο κ. Σαμαράς παρότι γνωρίζει καλά την αναγκαιότητα αφήνει μόνο του το ΠΑΣΟΚ να τη διεκπεραιώσει ελπίζοντας να εισπράξει τη φθορά, ενώ το ΚΚΕ και ο κ. Αλαβάνος (αν καταλάβαμε καλά) θέλουν να δώσουν ένα χεράκι βοήθειας να χρεοκοπήσει η χώρα ώστε να «συνειδητοποιηθούν πολιτικά» οι εργαζόμενοι"...

Γιάννης Βούλγαρης, καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας

(Πλήρες κείμενο ΕΔΩ)

Poexania είπε...

Στέφανε και Αλέξανδρε, με δυο λόγια.

Το κεφάλαιο μας έφτασε ως εδώ, το κεφάλαιο συνεχίζει το ίδιο βιολί, ψέματα είναι;

Καταρχήν τα μέτρα δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα, οπότε οι ξυλιές στον κώλο απο το ΔΝΤ και η τιμωρία είναι ενα ακόμη τέχνασμα. Αλλά επειδή στην υπόλοιπη ευρώπη, και στον κόσμο, υπάρχουν χώρες με αρκετά μεγαλύτερο χρέος (Ισπανία, Πορτογαλία, και Ιρλανδία), δεν φταίει ο "τεμπέλης ο έλληνας"(που καθόλου τεμπέλης δεν είναι όπως δείχνουν οι στατιστικές αφού είμαστε απο τους πιο σκληρά εργαζόμενους Στην ευρώπη).

Ας αποφασίσουμε επιτέλους τι έχουμε, έχουμε δημοκρατία; Τότε φταίνε οι κυβερνήσεις, και αν θυμάμαι καλά, ΠΑΣΟΚ ΝΔ και κέντρο κυβερνούν τόσα χρόνια. Αν έχουμε καπιταλισμό, τότε φταίει το κεφάλαιο, αφού αυτοί κανονίζουν τα πράγματα σε μια τέτοια περίπτωση, όχι ο κοσμάκης. Επειδή λοιπόν έχουμε ιμπεριαλισμό, παγκόσμιο καπιταλισμό με κυβερνήσεις που τον υπηρετούν, για την κατάντια του λαού, φταίνει αυτές οι κυβερνήσεις, και οι κολοσιαίες εταιρίες, οι οποίες εισπράτουν την υπεραξία μας, πως να το κάνουμε, έτσι είναι.

Τέλος Αλέξανδρε, χαίρομαι που διαφωνούμε σχεδόν σε όλα, αλλιώς θα είχα αρχίσει να ανυσηχώ.

Alexandros είπε...

Poexania

Και εγώ χαίρομαι που διαφωνούμε. Το Κεφάλαιο μας έδωσε πάρα πολλά και τώρα μας παίρνει τα μισά πίσω. Οπότε αυτή η μίζερη απαισιόδοξη θεώρηση των πραγμάτων συνοψιζόμενη στην έκφραση "Το κεφάλαιο μας έφτασε ως εδώ" είναι δική σας αντίληψη, που ελάχιστη σχέση έχει με την πραγματική ζωή. Στην πραγματική ζωή που αδυνατείτε να καταλάβετε τα πράγματα πάνε από το καλό στο καλύτερο και ενίοτε από καλύτερο στο χειρότερο. Η σούμα όμως είναι θετική. Οι σημερινοί εργαζόμενοι είναι σε απείρως καλύτερη μοίρα από ότι ήταν 30-40 χρόνια πριν. Αλλά τι να συζητάμε τώρα... Χάος μας χωρίζει, και ευτυχώς δηλαδή.

Poexania είπε...

Πριν απο 40 χρόνια οι εργαζόμενοι ήταν πολύ καλύτερα, επειδή έβλεπαν τα πράγματα να φτιάζουν, αιτία ήταν η ανοικοδόμηση μετά τον πόλεμο, για Αμερική και δυτική ευρώπη, και ο ανταγωνισμός με τη σοβιετική ένωση.

Σε μια περίοδο λοιπόν, και προπολεμικά, και μεταπολεμικά, που στην σοβιετική ένωση οι κοινωνικές αποδοχές ήταν προτωφανείς(υγεία-παιδεία-πρόνοια), έπιννοήθηκε το Κενσυανό κράτος και στην ευρώπη-αμερική, για να μην λοξοκοιτάζει ο κόσμος προς τα αριστερά, μιας και υπήρχε αυτή η τάση.

Απο τα χρήματα που κέρδιζε το κεφάλαιο απο την ανοικοδόμηση, την εισχώρηση της Αμερικής στις ευρωπαικές αγορές και την δραμματική αύξηση της τεχνολογίας(και εξ αιτίας του πολέμου), που πηγαίνει χέρι χέρι με την μείωση του κόστους παραγωγής, δεν τους πείραζε να δώσουν και μερικά ψίχουλά.

Πρόσεχε όμως, σε μια περίοδο που η παραγωγή αυξανόταν ραγδαία και που δεν περίμεναν ότι θα έφταναν στο σημείο κατασπατάλησης των πόρων και των πηγών, την μόλυνση και ολα αυτά.

Βέβαια οι χώρες του τρίτου κόσμου συνέχισαν να πεινάνε, να διψάνε, να κατασφάζονται, αφού Ευρώπη Αμερική και Ιαπωνία(η νεα ανερχόμενη δύναμη) αναπτυσσόταν εις βάρος τους, αλλά αυτό εμάς τους ευρωπαίους αστούς και κυρίως μικροαστούς δεν μας αφορά έτσι;

Φτάσαμε στις μέρες μας, να μην υπάρχει Σ.Ε, δηλαδή αντίπαλο δεος. Φτάσαμε στις μέρες μας να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει παραγωγή χωρίς αύριο, γιατί και οι οικονομίες κλίμακας έχουν όριο μέχρι πόσο μπορούν να κατασπαταλήσουν τους φυσικούς πόρους, και τι λέμε; Η καλύτερα, τι λένε;

Έλα μωρέ, στα αρχίδια μας, θα μειώσουμε τους μισθούς,(μιας και η ανάπτυξη της τεχνολογίας στον καπιταλισμό δεν ξεκουράζει τον εργαζόμενο, τον απολύει(βέβαια υπο αυτήν την έννοια ξεκουράζεται κιόλας))και κατ επέκταση τον πλυθισμό(μα πολύ ζούνε οι μαλάκες έτσι που ανεβήκανε τα όρια ηλικίας)αφού έτσι και αλλιώς τα τελευταία χρόνια, που δεν υπάρχει και αντίπαλο δεος, ότι και να τους κάνουμε κανείς δεν αντιδρά σοβαρά.

Και έτσι, τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού, ενος ατελούς συστήματος, προσπαθούν να τα φορτώσουν στην πλάτη μας.

Όμως, όπως πριν τον Μαρξ είχε πει και ο Hegel, όταν οι "κύριοι"(εννοώντας την εκάστοτε άρχουσα τάξη) παίξουν τον ιστορικό τους ρόλο(στην περίπτωση μας το πέρασμα απο την φεουδαρχία στον καπιταλισμό) και δεν έχουν τίποτα πλεον να προσφέρουν, τότε θα μετατραπούν σε κηφήνες και η παραγωγική τάξη θα αφυπνηστεί. Αυτή λοιπόν η παραγωγική τάξη, οι δούλοι όπως τους έλεγε ο Hegel(ούτε καν ο Μαρξ έτσι)θα ανατρέψουν τους "κύριους" και θα πάρουν την εξουσία.

Σε αυτήν την φάση εκτιμώ ότι βρισκόμαστε κύριε Αλέξανδρε, όσο πιο γρήγορα το καταλάβετε και εσείς τόσο το καλύτερο.

Ευχαριστώ

Δείτε και το παρακάτω άρθρο μου αν επιθυμείτε που είναι κα΄πως σχετικό και έχει στατιστικά στοιχεία.

http://poexania.wordpress.com/2010/05/29/%CF%84%CE%B1-%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1/

Όπως βλέπετε η ανισότητα όσο πάει και μεγαλώνει.

Poexania είπε...

Φυσικά τα πράγματα είναι περισσότερο πολλύπλοκα απο ότι μπορώ να τα παρουσιάσω σε μερικές παραγράφους γιατί υπάρχουν περισσότεροι του ενός παράγοντες όπως το θέμα την διεκδίκησης μεριδίου και δικαιωμάτων απο την Κίνα, το ενεργειακό ζήτημα στην εποχή της πράσινης ανάπτυξης κλπ.
όλα αυτα δημιουργούν ενδοκαπιταλιστικούς ανταγωνισμούς τους οποίους πάντα τους πληρώνει ο απλός λαός(το οτι ο ανταγωνισμός διορθώνει την αγορά είναι η μεγαλύτερη μαλακία που βρίσκουν και μας λένε μιας και το κεφάλαιο απέναντι σε εμας είναι συνήθως συνασπισμένο και το κόστος του ανταγωνισμού γυρίζει πάντα σε εμας, οδηγώντας μας κατα περιόδους ακόμα και σε πολέμους).

Alexandros είπε...

Poexania

Εγώ μπορώ να στα παρουσιάσω πάρα πολύ απλά: Ο εργάτης της δεκαετίας το '70 δεν μπορούσε να αγοράσει ούτε ψυγείο, ενώ ο σημερινός πάει 4 μέρες διακοπές στη Μήλο και την Αμοργό. Οι υπόλοιπες βαθυστόχαστες πολιτικοοικονομικές αναλύσεις καλές είναι, αλλά όχι για χόρταση. Φτώχεια υπάρχει, κανείς δεν μπορεί να την παραβλέψει, αλλά λίγοι πιστεύουν ότι ο κομμουνισμός μπορεί να την εξαλείψει. Καλή βδομάδα να έχεις.

Poexania είπε...

ΚΑι στον σημερινό μένει το ψυγείο άδειο επειδή δεν έχει με τι να το γεμίσει, εκτός απο ψέυτικες υποσχέσεις που μπαίνουν στην συντήρηση ή στην κατάψυξη και μετά ζέσταμα στο μικροκυμμάτων.

Το ότι έχουμε πρόσβαση στα αγαθά, είναι αποτέλεσμα της βελτίωσης της τεχνολογίας, της μείωσης του κόστους παραγωγής κλπκλπ.

Σε ενα μεγάλο, αν όχι τον μεγαλύτερο βαθμό, η τεχνολογική αυτή πρόοδος, που εκφράστηκε με τον Φορντισμό, στηρίχθηκε στον πόλεμο, στο αίμα εκατομμυρίων ανθρώπων δηλαδή.

Αυτοί που σφάχτηκαν βέβαια δεν ήταν οι αστοί και οι μεγαλοειχειρηματίες, αυτοί μόνο ωφελημένοι βγήκαν, μιας και το φίδι απο την τρύπα το έβγαλε ο απ΄λός λαος που τεμαχιζόταν στα πεδία μαχών, πυο δούλευε ασταμάτητα στα εργοστάσια παραγωγής όπλων.

Το ίδιο γινόταν και αργότερα, όταν τελείωσε ο πόλεμος, η παραγωγή, ήταν προιόν του κόπου των εργατών, της εργατικής τάξης, που τον καρπωνώταν οι εργοστασιάρχες, οι πετρελαιάδες κλπ. Το ψυγείο λοιπόν που αγόραζε ο κάθε εργαζόμενος, το είχε πληρώσει διπλά και τρίδιπλα με την εργασία του, ήταν δικαιωματικά δικό τουΧ3, γιατί αυτός είχε δουλέψει για να παραχθεί.

Χάρισμα δεν είναι τίποτα στον καπιταλισμό, απλά ανάλογα με τις περιστάσεις και τις εποχές σε κλέβουν λιγότερο, ή σε κλέβουν μέχρι τελικής πτώσεως, πάντως πάντα σε κλέβουν, φαντάζομαι ξέρεις για την υπεραξία ε; Αν δεν ξέρεις κάνε μια μικρούλα έρευνα στι ίντερνετ και θα βρείς την ερμηνεία της.

Και όχι, η βδομάδα και ο μήνας μου δεν προβλέπεται καλός, και ούτε διακοπές θα παω, αιτία είναι τα διάφορα ΔΝΤ και τα κυβερνητικά τσιράκια τους που έχουν κανονίσει να πληρώνω μέρα νύχτα λογαριασμούς και φόρους.

Ευχαριστώ

Alexandros είπε...

Poexania

Για αυτό το λόγο δεν παίρνω μέρος σε τέτοιου είδους συζητήσεις διότι πάντα μα πάντα είναι ατέρμονες. Δύο παράλληλες ευθείες που δεν πρόκειται να συναντηθούν ποτέ. Απλά θα σου πω το εξής: Αν ο καπιταλισμός είναι υπεύθυνος για τα πάντα, τότε είναι υπεύθυνος και για τα καλά που συμβαίνουν σε τούτο μάταιο κόσμο. Δεν γίνεται να ευθύνεται μόνο για τα άσχημα. Δες το και πρακτικά. Αν ίσχυε αυτό, η ζωή θα ήταν ανυπόφορη... Δεν γίνεται δηλαδή να είναι υπεύθυνος για την φτώχεια και την αδικία αλλά να μην του πιστώνεται η μείωση του κόστους παραγωγής και η τεχνολογική έκρηξη. Είναι μονόπλευρη αυτή η θεώρηση των πραγμάτων και είναι χαρακτηριστική της πλύσης εγκεφάλου που έχετε υποστεί στο κόμμα.

Poexania είπε...

Το κόστος παραγωγής δεν πέφτει επειδή συμφέρει εσένα και εμένα, αλλά επειδή συμφέρει τους επιχειρηματίες. Τα πράγματα θα τα βλέπεις παγκοσμιοποιημένα(η μήπως δεν είναι παγκοσμιοποιημένος ο καπιταλισμός), δηλαδή στην Ελλάδα έχουνε ενα πιάτο φαί, τι γίνεται στην Αφρική και στην Ασσια;

και δεν ξέρω για σενα, πάντως εγω δεν συζητώ μόνο με αυτούς που συμφωνώ.

Τέλος το ποιός έχει και ποιός δεν έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου είναι εύκολο να φανεί, εγώ σου απαντώ με παραδείγματα απο την ιστορία και την κοινωνική-οικονομική-πολιτική ζωή και εσύ υπερασπίζεσαι τον καπιταλισμό με μεταφυσικές θεωρίες στα όρια της θρησκοληψίας.

Alexandros είπε...

Poexania

Η ιστορία δεν ξεκινάει με την βιομηχανική επανάσταση. Πόλεμο είχαμε από αρχαιοτάτων χρόνων. Τα προβλήματα που αναφέρεις είναι υπαρκτά. Δεν διαφωνεί κανείς επ' αυτού. Αλλού είναι η διαφωνία μας. Εγώ δεν θεωρώ το καπιταλιστικό σύστημα δίκαιο και σωστό, θεωρώ όμως ότι είναι το σύστημα που έχει βελτιώσει την ζωή των ανθρώπων περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο στην ανθρώπινη ιστορία. Μην πας πολύ μακριά. Πριν από 300-400 χρόνια σφαζόντουσαν για ένα στρέμμα γης. Η Γαλλία και η Γερμανία είχαν πόλεμο κάθε 30 χρόνια!! Αυτά συνέβαιναν και πριν τον καπιταλισμό.
Η διαφορά μας είναι ότι εγώ συγκρίνω το σήμερα σε σχέση με το χθες ενώ εσύ συγκρίνεις το σήμερα σε σχέση με τον ιδεατό κόσμο στον οποίο δεν υπάρχουν πόλεμοι, φτώχεια και τρίτος κόσμος. Χαίρω πολύ, ποιος δεν τα θέλει αυτά.. Βρες μου ένα τρόπο να τα έχουμε και εγώ μαζί σου.

Poexania είπε...

Εγω τον τρόπο στον λεω αλλά μαζί μου δεν σε βλέπω.

Δεν είπα εγω ότι ο καπιταλισμός είναι χειρότερος απο την φεουδαρχία, αν πρόσεξες στα παλιότερα μου σχόλια είπα ότι ο ιστορικός του ρόλος ήταν να μας βγάλει απο τη φεουδαρχία.

Όμως πλέον, γνωρίζοντας και έχοντας τόση συσσωρευμένη γνώση, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να σημαδεύουμε προς τα μπροστά και όχι προς τα πίσω, και να λέμε πριν 300-400 χρόνια πεινούσαν και πριν 10000 χρόνια ζούσαν στις σπηλιές. Και μπροστά απο το παροχυμένο πλέον καπιταλιστικό σύστημα βρίσκεται ο Κομμουνισμός, κατά τη γνώμη και κατά τη γνώση μου.

Ευχαριστώ

Poexania είπε...

Και όχι οτι σταμάτησε η εκμετάλλευση ανθρώπου απο άνθρωπο, απλά εξελίχθηκαν οι παραγωγικές διαδικασίες και τα μεσα, γιαυτό και σε μερικά σημεία του πλανήτη απολαμβάνουμε 5 πράγματα περισσότερα απο ότι στο μεσαίωνα, αλλού, εξαιτίας του καπιταλιστικού συστήματος, έχουν ακόμα μεσαίωνα.