Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

H δική μας «tina»

Αν πω ότι εξεπλάγην από την …πληροφορία ότι ο Γεώργιος Β’ Παπανδρέου Γ’ …«συνομιλούσε» με το ΔΝΤ, τον Δεκέμβριο του 2009, θα πω ψέματα.
Όλα αυτά, απλά επιβεβαιώνουν αυτά που ξέρουμε, αλλά …είναι επιεικώς αστείο, να πέσουμε από τα …σύννεφα, από την …επιβεβαίωση του Αλαφούζου.
Το δικό μου ερώτημα, δεν έχει σχέση με τα …γεγονότα, και προσωπικά δεν έχω και κανενός είδους περιέργεια να μάθω τις ….ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.
Το δικό μου το ερώτημα, είναι το timing. Το γιατί τώρα.
Την απάντηση ότι ο Στρος Καν, βλέποντας το ναυάγιο, προσπαθεί να διασώσει την δική του πολιτική καριέρα στο Γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, την θεωρώ παντελώς ανεπαρκή. Ο Στρος Καν, είναι ένας ακόμη υπάλληλος, πολύ μεγάλων αφεντικών για να του επιτραπεί να κάνει…προσωπικά παιχνίδια.


Το σύστημα GAP&his friends, όχι απλά ...φαινεται ότιεγκαταλείπεται, από όσους … «φίλους και σύμμαχους» το χρησιμοποίησαν και τους χρησιμοποίησε, με το αζημίωτο πάντα, αλλά δίνεται και στεγνά. Είτε πρόκειται για τους μικρούς εγχώριους …παίχτες- έκδοτες-τραπεζίτες- εργολάβους- είτε πρόκειται για τους …μεγάλους και ισχυρούς «παίχτες».
Προσωπικά, δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον ούτε για την τύχη του Γεωργίου Β’, των φίλων του, των συνεργατών του, καθώς επίσης ούτε , και για την τύχη των …μεσιτικών τους.

Το μόνο σχετικό ενδιαφέρον που έχω, είναι για το …plan B. Δηλαδή για τον επόμενο … «δημοκρατικό» «μονόδρομο», που θα …πασαριστεί, σε ..εμάς, για μας…χωρίς …εμάς, Γιατί συχωράτε συχωριανοί τον κυνισμό μου, αλλά απέχω πολύ από το να δώσω …μια δεκάρα βάση, στην ΟΥΣΙΑ των παχιών λογων, του στυλ «ο Ελληνικός Λαός, θα κληθεί να δώσει την λύση, διότι η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα, μπλα μπλα μπλα... », και όλα αυτά ενδεδυμένα με τις τρύπιες πορφύρες των επόμενων … «πατριωτισμών» και της επόμενης ανήθικης … «ηθικολογίας».

Σε όλες αυτές τις ασκήσεις επί χάρτου ραντιέρηδων και μεσιτών, σε όλο αυτό το στημένο παιχνίδι των χαρτοκλεφτών που στήσανε την τσόχα τους στην πλάτη μας, ευτυχώς υπάρχει και ένας πραγματικός μονόδρομος. Κι αυτός είναι ο δικός μας ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ. ΤΟ δικό μας “there is no alternative”. Το δικό μας «tina».

Το «είμαστε εδώ». Το "θα μείνουμε εδώ». Το όσες φορές κι αν μας χτυπήσετε, το όσες φορές κι να μας προβοκάρετε, το όσες φορές κι αν μας διαλύσετε, «εμείς θα είμαστε πάντα εδώ». Το …για εμάς, χωρίς εμάς, αφαιρέστε το από τις σταθερές της …εξίσωσης σας.

Θα «είμαστε εδώ» γιατί αυτό που χυδαία, ανήθικα, πατριδοκάπηλα και αστόχαστα …διαπραγματεύεστε, τζογάρετε μεταξύ σας, είναι δικό ΜΑΣ. Είναι πάντα, οι δικές μας οι…πεζούλες.
Στο …«δίκιο» σας, θα αντιτάξουμε το Δίκαιο. Στο …«νόμο» σας, τον Νόμο. Στα παραμύθια σας, την Ιστορία. Στην ατίμωση που ράβετε στενό κουστούμι πάνω στο νου και στο κορμί μας, τον πόλεμο.

Αύριο, αντιμεθαύριο, αντιπαραμεθαυριο, όποτε και όσο χρειαστεί, θα συνειδητοποιείτε ότι, …ό,τι κι αν γράφουν τα κιτάπια της… χαλκευμένης «ιστορίας» σας, η δική μας, γράφει ότι δεν ξοφλήσαμε. Κατανοούμε ασφαλώς ότι έχετε «δουλειες με φουντες» στις διαπτραγματευσεις για τις ...μοιρασιες, καταλαβαινουμε ότι ασχολείσθε με τον δικό μας …μονόδρομο. Σας ..γνωστοποιούμε και τον …δικό μας.

Γιατί …Εμείς πραγματικά. δεν έχουμε άλλη εναλλακτική. Το δικό μας …«σαλόνι διαπραγματεύσεων» είναι ο Δρόμος. Ο δικός μονόδρομος, είναι ο Δρόμος. Η δική μας “tina”, είναι ο Δρόμος!
Και Αύριο…Εκεί!
Όλοι …Εμείς. Όλοι ΜΑΣ!


15 σχόλια:

MelidonisM είπε...

Και η Τίνα Δρόμο άκουσε
αλλά όχι τον ιστορικό
μα αυτόν της Πράσινης
Ανάπτυξης για καλύψει
το φιλικό κενό
(friendly gap)
το επικοινωνιακό. :-)

Kalo sou vradi
και καλή δύναμη. :)

katerina είπε...

Για να το κάνω και πιο ...δελεαστικό, υπάρχει και μια πολυ μεγάλη συζητηση και για Τσικνοπέμπτη στο Συνταγμα...

Πως το λέει το άσμα...Ο λαός τραγουδι θέλει!!!

alzap είπε...

Τώρα αν ήθελα να λειτουργήσω ως προβοκάτορας, που κάποιοι όνομα και μη χωριό με αποκαλούν, θα σου έλεγα ότι μπορεί να αποδεχθώ την πρόταση και να έρθω αύριο το βράδυ.
Για να τραγουδήσω.
(Και τότε θα δεις για πότε διαλύεται η όποια συγκέντρωση...)
:-)
Καλά να περάστε και τσικνισμένα.

katerina είπε...

Καλά για το αυριο το ...βραδυ, ΜΑΤ και προβοκατόρων (των αληθινών εννοώ, όχι των γιαλαντζί) επιτρεποντων, το βλέπουμε.
Όσο για το πρωί στην πορεία, ουδεποτε ειχα την παραμικρή αμφιβολία ότι θα ήσουν εκει.
Τα λέμε λοιπόν

Yannis Zabetakis είπε...

http://environmentfood.blogspot.com/2011/02/blog-post_22.html

ο Καντάφι σκοτώνει αλλά μήπως και η Μνημονιακή τους Πολιτική δεν σκοτώνει?
Καλύτερα νεκρός παρά άνεργος/φτωχός/απεργός πείνας...

Athens Girl είπε...

Να μείνουμε
Και αύριο
Και να τσικνίσουμε…
Και ότι άλλο…!

Χαρ. Αλβερτος είπε...

Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΣΟΥ, ΑΚΡΙΒΕΣΤΑΤΗ! ΔΙΑΛΕΞΑΝΕ ΑΧΡΗΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ ΚΑΙ, ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΠΕΤΑΝΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΝΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ, ΕΞ' ΑΙΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ "ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ" ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ Σ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ ΜΑΣ.
ΓΙ' ΑΥΤΟ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΘΑΡΡΟΣ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΑΓΩΝΑ ΚΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ!

stefanos είπε...

Πέρασα τυχαία από το εμμετικό "Σίβυλλα" και είδα να αναδημοσιεύει το κειμενάκι σου. Στη θέση σου θα ζητούσα να το αποσυκολλήσουν πάραυτα από τον απόπατό τους...
Στέφανος ~~ 1klik-aristera

Ανώνυμος είπε...

Καλε δεν εμεινες στο Συνταγμα να το κανεις Ταχριρ, παρεα με τον ηγετη Αλεκο?

ΓΣ

Ανώνυμος είπε...

Μπηκα και γω πρωτη φορα στο Σιβυλλα, αφου ειδα να αναφερεται εδω.
Σαν δικοί μου -απο τα παλιά- μου φαινονται, ε Κατερινιώ?
ΓΣ

katerina είπε...

Γιάννη μου,
τίποτα δεν ειναι χειρεοτερο απο το νεκρός. Πες με ρομαντική η αιθεροβάμονα,αλλά μόνο οι ζωντανοι παλευουν.
Αυτοι βέβαι έχουν ως βασική επιδιωξη το αν μας καταστησουν...νεκροζωντανους...

katerina είπε...

Δεν βρεθηκαμε βρε κοριτσι,και εγώ εψαχνα σημερα με την μυρωδιά τα τυροπιτάκια για να σε αναγνωρισω...

Τωρα θα μου πεις με τοσο δακρυγονο,τι τυροπιττα να προλάβει να μυρισει...

Μα τον Τουτατη θα ήθελα αν ξερω ποσο ειναι το εγγεγραμενο ποσο στον προυπολισμό για ...δακρυγονα και βομβες κροτου λάμψης. Ή ειναι απο ...άλλα κονδυλια αυτά;

katerina είπε...

Ταξιδευτή,ότι κι αν ...δεις λιγο πιο προσεκτικά,ότι κι αν ...ξυσεις λιγο το λουστρο του, φωνάζει παι ότι θα έχουμε ...πολιτικές εξελιξεις...

Επισης ειναι γωνστό,ότι η εξισωση τους,εμας δεν μας περιεχει. Αλλά...ναι,ειμαστε ΕΔΩ!

katerina είπε...

Βρε καλώς τον Στεφανο!
Έχεις εξαφανιστεί απο τα λημερια σου. Κατ' αρχάς ελπιζω να εισαι καλά- στην υγειά σου εννοώ- και να μην γραφεις...γιατί πια τι να πεις;;;
Τι να επιχειρησεις να δικαιολογήσεις πια ρε Στεφανε;

Όσο για το Σιβυλα, πρωτον εγώ εχω ΚΑΘΕΤΑ αντιθετη αποψη απο την δική σου-έστω κι αν σε πολλά διαφωνώ πολιτικά μαζί τους- αλλά και όποιος αναδημοσιευει αναρτησεις μου,μόνο σαν τιμή μπορώ να το εκλάβω.

katerina είπε...

Προβοκατορα ΓΣ, εγώ στο Συνταγμα ήμουνα, δεν ημουν στην Βαλαωρίτου για καφέ.
Όσο για τον Αλαβάνο,εκτιμώ και την προσφορά του και ατ λάθη του,αλλά κάποτε θα πρέπει αν καταλάβει,ότι η λογική ανεβαζουμε ...εργα, για να παιζουμε πάντα ρόλους jeune premier και πρωταγωνιστή, δεν ειναι ...ωφελιμο. Ουτε για τον κόσμο,αλλά ουτε και για τον ίδιο.

όσο για το Σιβυλα,ναι ειναι απο τοςυ δικους σου τους παλιους. Μόνο που εκεινοι διατηρουν αναμενο το κερί και την φλογα του ρομαντισμό του ..υπαρκτου ή ανυπαρκτου- ποιος τελικά μπορεί να ξέρει,μόνο η Ιστορία- εκεινου του ...παλιου δικου σου.

Δεν υπέρασπιζονται την βρωμιά, την ανηθικότητα και την χυδαια προστυχιά, του....υποτιθεμενου καινουργιου. Αντιθετα την λοιδωρουν και την πολεμάνε,όπως και όσο μπορουν. Και αυτό ειναι προς τιμήν τους.