Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Συνηθίζοντας το τέρας

Όταν ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταπιαστεί με την υπαγωγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ, θα ξεκινήσει την έρευνα του από κάποια ντοκουμέντα.
Φαντάζομαι ότι θα αναζητήσει τα πρακτικά του Υπουργικού Συμβουλίου στο οποίο συζητιέται η πιο κρίσιμη απόφαση στη μεταπολεμική Ιστορία της χώρας.
Δεν υπάρχουν! Υπάρχει μια συντομότατη συνεδρίαση με μια 10λεπτη εισαγωγή του Πρωθυπουργού και μια εξίσου σύντομη ομιλία του Υπουργού Οικονομικών. Και δεν υπάρχει τίποτα άλλο γιατί ΔΕΝ έγινε τίποτα άλλο. Δεν συζητήθηκε ποτέ στο Υπουργικό Συμβούλιο. Δεν μίλησαν καν οι υπουργοί. Δεν έγινε κανενός είδους ψηφοφορία. Στην απόφαση υπάρχουν φαρδιές πλατιές οι υπογραφές των υπουργών, αλλά η αλήθεια είναι ότι την ενέκριναν χωρίς να τη συζητήσουν. Χωρίς καν να γνωρίζουν τι αποφασίζουν. Μια καθαρά τυπική συνεδρίαση ελάχιστου χρόνου.

Το επόμενο βήμα στην έρευνα του μελλοντικού ιστορικού μας, φαντάζομαι ότι θα είναι τα πρακτικά της Βουλής. Και εκεί το σοκ θα είναι ακόμα μεγαλύτερο. Και αυτοί που υπερψήφισαν το μνημόνιο αλλά και αυτοί που το καταψήφισαν δεν είχαν ιδέα για το περιεχόμενο του. Επικύρωσαν αυτήν την αποικιοκρατική δανειακή Σύμβαση της χώρας χωρίς να διαβάσουν τα κείμενα, γιατί απλά ... δεν τα είχαν! Ψηφίσαν την σημαντικότερη Σύμβαση, χωρίς καν να ξέρουν τι ψηφίζουν.


Και αν αντέξουν οι ιστορικοί του μέλλοντος μας τα δυο προηγούμενα, το τρίτο σοκ θα είναι όταν θα διαβάσουν την δανειακή Σύμβαση που υπέγραψε ο Υπουργός Οικονομικών. Την Σύμβαση που πέραν πάσης αμφιβολίας μεταβιβάζει κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας στους δανειστές. Και εδώ τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Κατατέθηκε στη Βουλή μόνο για τυπικούς λόγους. Το Κοινοβούλιο δεν θα κληθεί ποτέ να την εγκρίνει. Γιατί... δεν χρειάζεται.
Στην Γ’ Ελληνική Δημοκρατία για την επιλογή που αλλάζει ΑΡΔΗΝ την πορεία της χώρας ΔΕΝ συζητήθηκε θεσμικά, ΤΙΠΟΤΑ, ΠΟΤΕ και ΠΟΥΘΕΝΑ.

Και η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ στήριξαν την ανύπαρκτη πολιτική τους ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο στην επικοινωνία. Αυτό που ονόμασαν ...πολιτική, δεν ήταν ΚΑΙ για τους δυο τους παρά ένα επικοινωνιακό τρυκ μεταξύ απόλυτα ΑΝΗΘΙΚΩΝ ηθικολογιών και φόβου. Η μόνη επένδυση που έκαναν ποτέ, ήταν σε ψευδοπατριωτισμούς, ηθικολογίες, και ΦΟΒΟ!!!

Για άλλη μια φορά, με το ν/σ που αλλάζει ΑΡΔΗΝ τις εργασιακές σχέσεις, αλλά ισοπεδώνει και το κοινωνικό κράτος, η Κυβέρνηση επενδύει και πάλι στον ΦΟΒΟ.

Δεν θα εκφέρω καμία γνώμη για το χθεσινό ...τρομοκρατικό χτύπημα, όχι γιατί ...δεν έχω άποψη- και όχι δεν είναι η ...προφανής του αποπροσανατολισμου, αλλά γιατί εκ των πραγμάτων δεν έχω τα στοιχεία για να την τεκμηριώσω. Και κανείς από εμάς ...δεν θα τα έχει ΠΟΤΕ.

Αυτή την στιγμή έχουμε μια τρομοκρατική ενέργεια, έχουμε το αποτρόπαιο γεγονός της δολοφονίας ενός ανθρώπου κάτω από ΕΝΤΕΛΩΣ αδιευκρίνιστες συνθήκες. Δεν θα μάθουμε ΠΟΤΕ την αλήθεια, όπως δεν την μάθαμε ποτέ και με τους τρεις τραγικά και άδικα χαμένους εργαζόμενους της MARFIN.

Οι κοινωνίες όμως είναι ζώντες οργανισμοί, είναι συνιστάμενες εκατομμυρίων συνιστωσών, έχουν το δικό τους τρόπο να αντιδρούν, εμφανή ή λιγότερο...εμφανή, και η Ιστορία έχει αποδείξει ότι τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς ένα min κοινωνικής συναίνεσης και εμπιστοσύνης. Τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει μέσα σε κλίμα φρικιαστικής καχυποψίας, φόβου, θυμού ή απόγνωσης.

Ανεξάρτητα με την ψήφιση του ασφαλιστικού ή την απίθανη καταψήφιση του από το Κοινοβούλιο, η Κυβέρνηση οφείλει να αναβάλλει την κατάθεση του για τουλάχιστον μια εβδομάδα. Ακόμα και αυτοί που δεν έχουν άμεση ιστορική μνήμη, έχουν ...έμμεση.

Είναι εντελώς άστοχο (πολύ επιεικής ο χαρακτηρισμός) να κατατεθεί ΑΥΤΗΝ την στιγμή. Την μια μέρα ο Πρόεδρος της ΕΕ Μπαρόζο, προκαλώντας απροκάλυπτα και ΔΗΜΟΣΙΑ να ... “εκφράζει το φόβο του ότι η δημοκρατία στις ευρωπαϊκές χώρες του νότου που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το δημοσιονομικό τους έλλειμμα, θα μπορούσε να καταρρεύσει“ και την παραμονή της μέρας που κατατίθεται το ασφαλιστικό/εργασιακό να σκάνε βόμβες μέσα στο γραφείο του Υπουργού Δημόσιας Τάξης.

Δεν έχουμε ή τουλάχιστον δεν έχω στοιχεία για να τεκμηριώσω ...οτιδήποτε. Δεν έχω και την αφέλεια να πιστέψω ότι θα έχουμε ποτέ τα στοιχεία. Προσωπικά, πιστεύω ότι δεν γνωρίζει κανείς ...ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο. Αλλωστε σε αυτή τη χώρα παντα παράγουμε περισσότερη Ιστορία απο όση ...μπορούμε να καταναλώσουμε.

Σε όλο αυτό το απόλυτα ασαφές πολιτικό πεδίο, μια βεβαιότητα υπάρχει. Κάποιοι πρέπει να ξαναδιαβάσουν Ιστορία όπως επίσης και κοινωνική ψυχολογία. Εκτός κι αν είναι ...πολύ καλά διαβασμένοι.
Όποιο κι αν είναι το ...σενάριο, είναι εφιαλτικό. Όποιο και αν είναι το ...παιχνίδι, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.
Προσοχή! Το τέρας και το ...συνηθίζεις, αλλά και... εθίζεσαι σε αυτό.
Παρασκευή σήμερα... "ζητώντας κάτι που να μην γίνεται ουρλιαχτό και οφθαλμαπάτη"

17 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Τι ώρα ξαναφεύγει ο πρωθυπουργός για ένα ακόμα tour ανά την υφήλιο ξέρει κανείς?

Ακούω τώρα τον μπαρμπαγιώργο να αγορεύει στη Βουλή και να επικρίνει την πολιτική του ΚΚΕ κι αν κρίνω και απ' αυτά που λένε τα παπαγαλάκια του καθόλου δεν θα με εκπλήξει μια ελεγχόμενη εξώθηση του Περισσού στην "παρανομία"

katerina είπε...

Λυκε τα έχουμε πει και ...δημοσίως.
Εδω και πολύ καιρό η παρασταση δεν παιζεται στην σκηνη. Παιζεται ...στο παρασκηνιο. Παιζεται στη σκοτεινη πλευρά της σκηνής. Το παιχνιδι ειναι ταχυδακτυλουργικό.

Και πολλοι, εκουσια ή ακουσια, ειλικρινά δεν χωράει ...πάρα πολλά το μυαλό μου, το παιζουν αυτο το παιχνιδι.
Χθες το βραδυ συζητώντας με ένα ...παλιο δικηγορο,μου έλεγε, στην εξιχνιση του εγκληματος,έχει έννοια να ανατρεξεις και να εστιάσεις στο ποιος οφελειται, μόνο αν το έγκλημα ...εχει ολοκληρωθεί. Σε αυτη τη φάση,απλώς προσπαθείς να ανιχνευσεις τι επιδιώκουν οι πιθανοι φυσικοι αλλά το πιο σημαντικο οι ...πιθανοι ηθικοι αυτουργοι του εγκληματος. Το προφανές στο έγκλημα ...σχεδόν ποτέ δεν ειναι το ...αληθές.

Χαρ. Αλβερτος είπε...

@katerina

... ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ ΤΗΝ ΞΕΡΕΙΣ, ΜΗΠΩΣ;

ΤΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ!

poexania είπε...

Γεια σου Κατερίνα, ή μήπως Super Κατερίνα, μιας και τα 2 άρθρα σου που έχω διαβάσει ως τώρα με βρίσκουν σύμνφωνο 100/100(το ενα απο την Ραμνουσία και το άλλο αυτό), οπότε και θα συνεχίσω το διάβασμα.

Επειδή πολλά αναφέρεις για το λέγόμενο τέρας, θα σε παραπέμψω σε ένα ποιηματάκι που έγραψα πρίν απο μερικές εβδομάδες και πραγματεύεται το ίδιο θέμα περίπου.

Γενικά θα χαρώ να δω την συμμετοχή σου στο blog μου, και σε διαβεβαιώ για την δική μου στο δικό σου blog.

Άντε και καλά ξεμπερδέματα

το ποίημα εδώ http://poexania.wordpress.com/2010/04/27/fsd/

poexania είπε...

Και το τραγούδι απο Μπέλλου ΦΟΒΕΡΟ, πάρε κι ακόμα ένα λίνκ:)

http://poexania.wordpress.com/2010/06/09/1709/

Άναυδος είπε...

Συχνά, πυκνά, τελευταία σκέφτομαι γιατί να έχουμε 300 βουλευτές και να μην έχουμε μόνο τους αρχηγούς των κομμάτων που είναι στην εκάστοτε βουλή. 5;-5. 6;-6. Με συντελεστή ψήφου του καθενός στο ποσοστό που πήρε το κόμμα του να μπει στην Βουλή.

Αφού το κατα συνείδηση των βουλευτών πάει περίπατο εγώ ο ψηφοφόρος, τι τους θέλω;
Αφού, το κόμμα, τους στήνει στον τοίχο όταν δεν ακολουθούν κομματικές γραμμές "βέβαιου και καρα-τσεκαρισμένου" εθνικού συμφέροντος, τι να τους κάνω;
Αφού δυσανασχετούν όταν τους βρίζει κάποιος πολίτης για την καραμπινάτη συνυπευθυνότητα τους, αντι-λέγοντας πως δεν ήξεραν /δεν είναι όλοι ίδιοι, και άλλες πίπες, λες και ήταν ταξίδι στον Άρη, τι τους χρειάζομαι;

Τέλος! Οι πολιτικοί αρχηγοί μόνο, και με συντελεστή ψήφου σε αντιστοιχία κόμματος.
Τώρα, βέβαια, δεν θα ήξεραν πώς να ονομάσουν την συγκεκριμένη Δημοκρατία, οπότε, μας έχουν κατσικώσει τους 300 αργόμισθους (μείον πολιτικούς αρχηγούς) για να νομιμοποιείται η χούντα.

poexania είπε...

Η στρεβλωμένη εφαρμογή των όποιων μηδαμηνών δημοκρατικών θεσμών μας έχουν αφήσει, δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταργήσουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς αλλά να παύσουμε την δύναμη αυτών που τους στρεβλώνουν. Τώρα το κατά πόσο το κοινοβούλιο είναι δημοκρατικός θεσμός, αυτό είναι υπο συζήτηση.

koulpa είπε...

τίνω να πιστεψω.. ότι ένας ανυπόληπτος λαός.. που δέχεται τα πάντα νομίζοντας ότι υπερασπίζεται την επιφανιακά πολυτελή διαβίωση του.. αξίζει να λιμοκτωνήσει.. :):)
μια ερώτηση.. εφόσον είμαστε ευρωπαίοι πολίτες.. αν όλοι μαζί αποφασίσουμε να μετακομίσουμε σε άλλες χώρες της ευρώπης.. ποιός θα πληρώσει το μάρμαρο;.. :):)
καλά το άσμα καταπληκτικό.. :):)
τωρα ακούω τον λομβερδο και φρίτω..
το παρακάμπτω.. :):)
εδώ που τα λέμε.. η κυβέρνηση.. κι όλες οι κυβερνήσεις μου φαίνεται.. λειτουργούν σαν διαχειριστές των τραπεζών.. γιατί τους πληρώνουμε εμείς;.. :):)
την καλημέρα μου :):)

katerina είπε...

Παντοτινέ Ταξιδευτή,δεν θα μεταβεί ο ...Υπουργός Εξωτερικών κ. Γεωργιος Β΄Παπανδρέου Γ' στο Παρισι. Θα τον αντικαταστησει ο φον Δημητράκης.
Και αντιγραφοντας απο το σημερινό ΒΗΜΑ, το παρακάτω,σκεφτομαι ποσο υποβαθμιζονται πολλά απο τα ελληνικά ΜΜΕ. Απο το σημαντικοτερο-για μενα- την ματαιωση του αγωγου μεχρι το...Μακεδονικό.
Ο Γεωργιος Β΄Παπανδρέου Γ', αποφασισε να αλλάξει την γεωπολιτική μας ισορροπία. Α,ας μην ξεχνάμε και τον ναυσταθμο στην Αλβανία, που ...διακειται τόσο φιλικά προς την Τουρκία,ωστε οι Τουρκοι να κάνουν ασκησεις μεταξυ Κρητης και Κεφαλονιάς.

"Το γεγονός στο οποίο κανένας στην Ευρώπη δεν δίνει καμία σημασία είναι ότι το Βέλγιο πήρε από την Ισπανία τη σκυτάλη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ακόμη και οι Βέλγοι αδιαφορούν αφού, όπως εκτιμά συνεργάτης μου, θέλουν να μην επισκιάσουν τον «δικό τους» πρόεδρο της Ενωσης κ. Χέρμαν βαν Ρομπάι και γι΄ αυτό «χαμηλώνουν» τον πήχη της προεδρίας τους.

Παρ΄ όλα αυτά έχει σημασία ότι ανάμεσα στους στόχους της βελγικής προεδρίας δεν αναφέρεται τίποτα για την πρόοδο στο θέμα της επίλυσης του ονόματος της πΓΔΜ. Βαρέθηκαν να ασχολούνται ακόμη και οι Βέλγοι; Οχι. Ανθρωπος της βελγικής προεδρίας ενημέρωσε τον συνεργάτη μου ότι η «παράλειψη» έγινε έπειτα από διακριτικό αίτημα της Αθήνας και των Σκοπίων. «Μην πείτε τίποτε, αφού πάμε να τα βρούμε μεταξύ μας» λένε ότι είπαν η Αθήνα και τα Σκόπια. Κρατήστε μικρό καλάθι, βέβαια..."

katerina είπε...

Γεια και σε εσένα poexana.
Poexana, σε αυτην την ιστορική συγκυρία δεν νομιζω ότι ειναι ανοιχτή η συζητηση για τα πλεονεκτηματα ή και τα μειονεκτηματα της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Το μεγάλο ζητουμενο ειναι η εφαρμογή της. Κια αυτο που ζουμε σημερα, ειναι η κατ' εξοχην επιφαση της αντιπροσωπευτικότητας.

Θα τα πουμε και στα μέρη σου. Καφέ πινω μέτριο με μια σταγόνα γάλα.

katerina είπε...

Αναυδε καλη σου μέρα.
Πριν λίγο καιρό ειχα γραψει το μπουρδελο, και νομιζω ότι ειχα τεκμηριωσει και με οικονομοτεχνική μελέτη,ότι η Βουλή θα μπορουσε να ειναι ένα απο τα σημαντικά τουριστικά αξιοθεατα του τιμημένου τόπου μας. Μάλιστα θα μπορουσε να ειναι και ένα μουσείο καινοτομίας για τον άνθρωπο ...κουμπί.

Αναυδε, αν όλα αυτά δνε ήταν εξαιρετικά επικινδυνα και απιστευτα τραγικά,θα ήταν αδιανοητα κωμικά.

katerina είπε...

koulpa,η Ιστορία, ειναι μια πολύ άπιστη ...γκομενα. Σχεδόν ποτε δνε ειναι πιστή στα ραντεβου της με όσους ..βιαζονται. Εχει τον δικό της χρονο, το δικό της timing,τις δικές της ...διεργασίες.

Οι κοινωνίες όμως είναι ζώντες οργανισμοί, είναι συνιστάμενες εκατομμυρίων συνιστωσών, έχουν το δικό τους τρόπο να αντιδρούν, εμφανή ή λιγότερο...εμφανή

koulpa είπε...

δε βαυκαλίζομαι ότι έχουμε τρόπο αντίδρασης.. επί της αρχής μιλώ.. :):)
την επόχή των πρώτων ταραχών στη γιουκοσλαβία.. είχα φίλους φοιτητές που ξαφνικά ο παράδεισός τους έγινε κόλαση.. σκεφτόμουν πόσο έυκολα μανιπουλάρεται ο λαός.. καί είχα ένα φόβο.. ότι είναι έυκολο να έλθει η κατάσταση σε σημείο.. να χρηαστεί κι εδώ να ανασκαελυτούν τα μίση.. για να δημιουργήσουν κρίσεις.. μια και η εξαθλίωσει λειτουγρεί και σα λίπασμα.. αν δεν είμαστε καλά παιδιά.. και δεν ακολουθούμε τις εντολές.. :):)
την καλημέρα μου :):)

poexania είπε...

Ίσα ίσα, τώρα είναι, περιμένεις δηλαδή απο το σύνολο των βουλευτών, οι οποίοι όπως και το σύνολο των δημοσιογράφων, είναι πληρωμένοι αδρά για να κάνουν ότι κάνουν, να λογικευτούν και να υπερασπίσουν τα συμφέροντα της ελλάδας;

Αστικό είναι το κράτος(το ευρωπαικό), τα αστικά συμφέροντα(όχι με την έννοια της πόλης) θα υπερασπίσουν, αυτά που τους έβαλαν εκεί που τους έβαλαν.

Αστικό το κράτος, αστικό το δίκαιο, τα συμφέροντα του πολίτη θα σκέφτονται; Την υστεροφημία τους θα σκέφτονται; Έτσι και αλλιώς εδω στην ελλάδα εμείς βρίζουμε μόνο εκείνους που λέγανε "εμείς είμαστε δικτάτορες", όχι αυτούς που λένε "εμείς είμαστε δημοκράτες", αλλά είναι χειρότεροι απο δικτάτορες.

Αυτό που κάνουν τωρα δεν αποτελεί παραστράτημα, ακολουθούν κανονικά αυτά που τους λένε. Το ΔΝΤ, η κομισιόν, κλπ, τους οποίους έχουν ταχθεί να υπηρετούν.

Οπότε για μενα πάντα ο ζήτημα είναι οριστική σύγκρουση με το κατεστημένο, ακόμα και στις κατά καιρούς πορείες, απεργίες κλπ, τα αιτήματα πρέπει να είναι ριζοσπαστικά και όχι παρακλητικά, του στύλ"μη παρακαλώ σας μη πολεμάτε τημ χώρα μου" γιατί οι "γερμανοί" δεν είναι φίλοι μας, το ίδιο και οι δοσύλογοι.

Αυτά στα γρήγορα, η συνέχεια επι της οθόνης.:)

Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ!
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΚΑΝΑΝ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΥΔΑΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ, ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!

ΑΝ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠ' ΟΨΗ ΟΤΙ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ. ΤΟΥ ΟΗΕ ΘΕΩΡΗΣΕ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΠΕΡΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ, ΤΟΤΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ!
ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Η Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΗΣ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΠΡΟΣ ΑΝΑΤΟΛΑΣ. Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΠΟΥΣ, ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΙΟ ΜΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ. ΟΜΩΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ ΚΙ ΑΡΓΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ!
ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΝΑΝΟΙ!
ΠΛΕΟΝ ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΚΙ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ...

Yannis Petsas είπε...

Σαλτιμπάγκε, εδώ είμαι, δεν ξέρω τι να πω πια.

Δημήτρης είπε...

Κατερίνα (συγχώρα με για την επιείκεια μα αισθάνομαι πως με παρόμοιο τρόπο απευθύνεσαι κι εσύ προς όλου μας) παρακολουθώ καιρό τις σκέψεις σου από εδώ και πραγματικά εκτιμώ πολύ την ιδέα του αγώνα για το μισητό του τέρατος. Είμαι ένας νέος σαν όλους τους άλλους και αισθάνομαι νέος, μα παρατηρώ το θάνατο που πωλείται σε αυτούς μόνο και μόνο από τον τρόπο ζωής που τους προτείνεται. Νιώθω πως είναι εγκλωβισμένοι σε μια ψευτοκουλτούρα που τους δείχνουν γιατί δεν έχουν μια κοινή ιδέα στο συνειδητό τους κόσμο. Θέλω να σε ρωτήσω, πόσο αιρετικό κρίνεις να έχει ένας νέος βαθιά πολιτική άποψη;