Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Μην του μιλάτε, δε μιλούν στους καθρέφτες.

Να μη δω το πρόσωπο του. Μου το έκρυβε. Ίσως γιατί ακόμη πιο βαρύ από την ανέχεια του ήταν η αξιοπρέπεια του. Κι ίσως εκείνος να ξέρει καλύτερα από τον οποιονδήποτε ότι δεν πρέπει να του μιλώ, γιατί δεν μιλάνε στους …καθρέφτες.

Δεν τους λέω …άστεγους. Τους λέω …ηττημένους. Και μη γελιέστε, οι άστεγοι είναι η εμπροσθοφυλακή της τεράστιας στρατιάς των …ηττημένων. Όλων μας!
Περισσότερο από σπίτι, φαΐ, μια γωνιά και μια κουβέρτα ο ηττημένος χρειάζεται …δικούς. Κι ακόμη περισσότερο κι από αυτό, χρειάζεται …νίκες.

«Mην του μιλάτε είναι άνεργος / τα χέρια στις τσέπες του / σαν δυο χειροβομβίδες» έγραφε ο Καρούζος.
Κι ο άστεγος δεν έχει ούτε αυτό. Τις δυο …χειροβομβίδες.

Χθες οι άστεγοι και οι δικοί, πήραν το χώρο. Μέχρι να τον επανακαταλάβει η …έννομη Τάξη. Αυτή η Τάξη που όπου …ακούγεται, ανθρώπινο κρέας μυρίζει. Κι αυτό, αυτό το «αποτυχημένο», αυτό το «αναποτελεσματικό», ΑΥΤΟ εχει την πιο μεγάλη Αξία στην εποχή του μιθριδατισμού μας. Έχει …δικούς. Κι έχει …χειροβομβίδες.

2 σχόλια:

ασωτος γιος είπε...

ωραιες σκεψεις , γιαυτο το λογο και εγω εδψ και 2 βδομαδες εκανα αναρτησεις γι αυτο το θεμα μεχρι που κατηγορηθηκα για ...οψιμο ενδιαφερον

kanaliotis είπε...

Ένας άστεγος, άτομο με ειδικές ανάγκες, βρέθηκε χτες το πρωί νεκρός λόγω του ψύχους, έξω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση Παπαδήμου, που την στηρίζουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, διαπραγματεύεται τη σωτηρία της χώρας, σταθερά προσηλωμένοι στο δόγμα οτι χώρες χωρίς πληθυσμό δεν έχουν οικονομικά προβλήματα. Για να πειστούμε μας ανεμίζουν στατιστικές από την Σαχάρα.