Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

«Τίμιος πολιτικός είναι εκείνος ο οποίος, όταν εξαγοραστεί παραμένει εξαγορασμένος»

Το ...ευρω ή μη ευρω, προσωπικά δεν το θεώρησα ποτέ ως «οικονομικό» μέγεθος. Περισσοτερο και απο...πολιτικό ειναι βαθειά...γεωπολιτικό. Αποτέλεσμα του Δόγματος «ανήκομε στη Δυση». Άλλωστε ο Κων/νος Καραμανλής ...δεν ήρθε ποτέ. Και δεν ηρθε ποτε γιατι ...δεν έφυγε ποτε. Κάποιος Τριανταφυλίδης έφυγε. Τον Κων/νο Καραμανλή τον έφεραν... όπως ακριβώς δεν επέτρεπε ο Τσόρτσιλ στον άθλιο παπατζή ...παππού Γεωργιο Α’ Παπανδρέου Α’, να παραιτηθεί.

Ειναι ΕΠΙΕΙΚΩΣ αστείο το να στρεφεται ο προβολέας στο αν θα ...συναινέσει το φυσικό πρόσωπο Σαμαράς, σε αυτό το ΦΑΣΙΣΤΙΚΌ τουρλουμπουκι που θα πουν μεταβατική, οικουμενική, σωτηρια, εθνοσωτηρια ή ότι άλλο μιντιακό όνομα θα βολεψει. Όταν οι εκλογές θεωρουνται... δημοκρατικό αδιεξοδο, ότι κι αν λένε οι τηλε-ευαγγελιστες, αυτό το λέμε ΧΟΥΝΤΑ.

Αν υπαρχει σχεδιο αναφλεξης στη ΝΑ Μεσογειο, το ευρω ειναι το ...όχημα κι το ...προσχημα. Όλα τα άλλα προσωπικά τα ακουω βερεσε. Κι αυτο δεν εξαρταται απο κανέναν Σαμαρα. Ισως ουτε καν απο ...ανδρεικελα τυπου Μερζοζυ.

Όσο ο προβολεας φωτιζει τα εγχωρια παιχνιδάκια, αγνοωντας τους ευρωπαικους ακροβατισμους κ το ΔΝΤ σαν παραγοντα σταθερότητας της ...Ευρωπης, αλλά ακομα περισσοτερο αγνοώντας τις γεωπολιτικες ιστορικές μετατοπισεις, εμεις στα μερη μας παιζουμε τις ...κουμπαρες βλέποντας επιθεωρήσεις Δελφινάριου απο τηλεοπτικους δέκτες.

Αν σε κάτι θα στοιχηματιζα ειναι, ότι με όποιο σχημα, η Δανειακη Συμβαση κ όλα τα συμπαραμαρτουντα θα ψηφιστουν απο αυτη τη παρωδία Βουλής, ποντάροντας ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ φορά στον εκβιασμό και στην τρομολαγνεία.. Το πολιτικό προσωπικό θα παιξει το ρόλο που του εχει ανατεθεί. Πάντα κομπαρσοι ήταν σε μια επιφαση δημοκρατικου πολιτευματος, υπαλληλάκια κ πολιτικοι μπράβοι ενός σκηνικου τετοιου που η Καμορα μπροστα του φανταζει παιδικό παιχνιδάκι.

Όποιος όμως πιστευει ότι το παιχνιδι τελειωνει εδω, ειναι απολυτα γελασμένος. Ο επομενος ιστορικός χρόνος θα φερει την κοινωνική έκρηξη. ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ. Αν ο Σαμαρας μπει στο παιχνιδι, το επομενο ...κλικ, θα ειναι ο μεγάλος φασισμός απεναντι σε μια κοινωνία που ΚΑΜΙΑ συστημική αριστερά δεν θα μπορεί να χειραγωγήσει. Αυτή τη στιγμή ο Σαμαράς, ως εκπρόσωπος μιας Λαϊκής Δεξιάς, ας αφήσει την ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ αποστασία των νεοφιλελεύθερων σαπρόφυτων βουλευτών του κόμματος του, να ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ. Μόνο έτσι θα μπορεσει, ρισκαρωντας τα ΠΑΝΤΑ κ κρατώντας το brand name της ΝΔ, να αποτελεσει τον έναν ΠΟΛΙΤΙΚΟ πόλο, βλέποντας τις φλόγες να καινε το πάντα ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ και πλεον απολυτως νεκρό «κεντρώο»(sic!) μεταπολιτευτικό σκηνικό. Ούτως ή άλλως η Αριστερά-αυτή ή ...όποια άλλη- θα συγκροτήσει τον αντίθετο πόλο.

Ως ...παικτης, στα χερια του δεν κραταει το ...ευρω. Κραταει μόνο την πυρποληση του σκηνικου του μεγάλου φασισμου. Το δικό του...όφελος, η επομενη μερα. Το δικό μας, η ΑΠΟΦΥΓΗ του ΜΕΓΑΛΟΥ φασισμου.

12 σχόλια:

marianaonice είπε...

Αν ο Σαμαρας μπει στο παιχνιδι, το επομενο ...κλικ, θα ειναι ο μεγάλος φασισμός απεναντι σε μια κοινωνία που ΚΑΜΙΑ συστημική αριστερά δεν θα μπορεί να χειραγωγήσει.

Aααχ ρε Κατερίνα!! Δεν "πιάνεσαι" Είσαι αστέρι!!

Εν αναμονή...

ο κυριος αμ είπε...

"Grief and anger"
Αυτό το κοκτέιλ , θα κέρναγα στην Αριστερά , αν δεχόταν να κάτσει μαζί μου στην μπάρα .
Δεν κάθετε όμως , φοβάται το εκρηκτικό ταμπεραμέντο του αδικημένου και εν πολλοίς ... (συμπηρώστε ότι νομίζετε).

Ανώνυμος είπε...

τελικά η Ευρώπη ειναι μεγαλύτερο μπουρδέλο κι΄απο την Ελλαδα το μονο που τους ενδιαφερει ειναι το χρημα καμιά θεωρια καμια ιδεολογια για μια ομαλη κατασταση της περιοχης .
γιωργος

Θανασης Ξ. είπε...

Μπορεί ο Σαμαράς Κατερίνα μου να το κατανοήσει αυτό που 'εύχεσαι';; Εάν το έγραψες την Κυριακή το πρωί, θα ξέρεις πια πως ήδη 'προσχώρησε' στην καινούρια εθνοσωτήρια χούντα. Όσο για τον παππού του Γιωργάκη, καλά κάνεις και τα θυμίζεις...

Ανώνυμος είπε...

Well said, που λέμε και στην Καλαμάτα (εκλογική περιφέρεια του Αντώνη)...
Για ένα μόνο πράγμα αισιοδοξώ, όπως τα "αδιέξοδα" ένωσαν την μνημονιακή συμμαχία, έτσι και να σφυρηλατήσουν ένα αρραγές και ειλικρινές μέτωπο ενάντια του...

Ανώνυμος είπε...

Ο γιωργάκης βγαίνει κοινοβουλευτικά ενισχυμένος. Η περίπτωση να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι απομακρύνεται με τις συνεχόμενες υποχωρήσεις του Σαμαρά. Η πλήρης παράδοση και των τελευταίων ψηγμάτων ανεξαρτησίας ολοκληρώνεται ενώ ταυτόχρονα γκρεμίζεται το κράτος πρόνοιας. Το ζητούμενο των μαζικών συγκεντρώσεων του καλοκαιριού παραμένει ακόμη το ζητούμενο. Όλα τα συνθήματα της πλατείας παραμένουν επίκαιρα.

Εν μέσω αυτών των διαπιστώσεων, ανασύρθηκε από ανασκαφή έρωτας στο Διδυμότειχο. Μία ελπίδα.

Έλσα

katerina είπε...

Καλημέρα Μαριάννα,
ο Σαμαράς σημερα ακολουθεί έκων-άκων το παιχνιδι της Ιστορίας. Κ στο παιχνιδι της Ιστορίας κερδιζει πάντα η Πολιτικη και ποτε η Επι-κοινωνία. Η ΝΔ, δεν μπορουσε να παραξει πολιτική. Προσπαθησε να διαφοροποιηθεί μεσω της Επι-κοινωνίας. Σημερα τα μαγαζιά ...συγχωνευονται. Αυριο θα φτιαχτουν ...άλλα.

katerina είπε...

Κυριε Α.Μ. μου,
αυτη η Αριστερά θα τελειωσει, θα ξεψυχησει ΜΑΖΙ με αυτο το πολιτικο σκηνικο που την διαμορφωσε. Εκει πάνω στις θνησιγενεις ισορροπιες.

Μόνο που η Αριστερα ειναι διαχρονικό οικοπεδο και δεν σημαινει ότι όποιοι χτιζουν το αυθαιρετο τους εκει, έχουν την δυνατότητα να οικειοποιηθουν και τους τιτλους της ιδιοκτησίας.

katerina είπε...

Ζουμε πολλές ιστορικές στροφές Γιωργο μου. Κ σε ένα ιστορικό χρόνο που τρέχει με ιλιγγιώδεις ταχυτητες.
Για εμας παραμενει το ερωτημα "Χωρος ή Χώρα". Κ αυτο απαντιεται πολύ δυσκολα.

katerina είπε...

Καλημερα Θαναση μου,
δεν θέλω να μπω στην ονοματολογία. Ο Σαμαρας ή οποιος Σαμαράς απολαμβάνει τωρα τα επιχειρα της πολιτικης του ατολμίας. Στη πραγματικότητα και αυτός ειναι αρχηγός ενός ΜΗ πολιτικου χώρου.

Διαβαζαν τα πραγματα στην αξιωματική αντιπολιτευση χαζευοντας μια στατική ΚΟΙΝΩΝΙΚΉ εικόνα, θα πεσουν αυτοι, θα ερθουμε εμεις ,κλπ. Τοσο λίγοι. Τόσο αυτιστικοι. Τοσο ηλίθιοι.

Αλλά οι κοινωνιες ΔΕΝ αυτοκτονουν Θαναση μου.

katerina είπε...

Καλημερα Ρηγα,
το μνημονιο ειναι ΗΔΗ παρελθόν. Οι μνημονιακες- αντιμνημονιακές συσπερωσεις ειναι ηδη ξεπερασμένες. Σε λίγο η Γαλλια θα υποβαθμιστει. Η Ιταλια και η Ισπανία θα πεσουν. Αν δνε κοπει χρημα, το ευρω έχει τελειωσει. Μιλαμε ήδη με όρους παρελθόντος. Κ ο κόσμος που ειναι πολυ σοφοτερος απο τον οποιονδηποτε τεχνοκράτη, το γνωριζει όλο αυτό. Τα "πολιτικά" κομματα απλά ζουν τις τελευταιες μερες της Πομπηιας τους ξοδευοντας το εναπομειναν κεφαλαιο τους σε κάτι επισης ΑΠΟΛΥΤΩΣ ξεπερασμένο. Στο ...γυαλί!

katerina είπε...

Έλσα καλημερα,
η Πλατεια, οι χωροι εργασίας, οι δρόμοι ...όλα θα συγκλινουν. Ειδαμε τι έγινε στις παρελασεις, σε όλη την Ελλαδα, ανοργανωτα απο κομματικες ή άλλες γραμμες. Αν κάποιος πρέπει αν διαβασει αυτο το μηνυμα ειναι τα κομματα της Αριστεράς. Οι άλλοι ειναι πιο ...γατες. Το έχουν καταλάβει. Αλλάζουν τα ...τανκς με δικτατορία κουστουμιου.