Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Ο Χριστός, ο Ζαμπούνης και ο ...Κάρολος

Κατανοώ απόλυτα τον κακοχωνεμένο μακιαβελισμό της καθεστωτικής δημοσιογραφίας και της ελέω Τρόικας Πολιτικής «Εξουσίας» να απαξιώσει τους πολίτες, ράβοντας τους στο κούτελο, γραφικές ταμπέλες σαν τα κίτρινα αστέρια του Δαυίδ. Είναι το τελευταίο ...προκεχωρημένο φυλάκιο που μπορούν να υπερασπιστούν ...καταρρέοντας.

Αλλά μου είναι αδιανόητο να αποδεχτώ ότι κάποιοι βυθιζόμενοι σε θεσμολαγνικούς αυτισμούς, σε μιντιακα παιχνιδάκια απαξιωμένων υπαλληλίσκων, σε επιθεωρησιακά νούμερα μπουλουκτσήδων της συναλλαγής, θα απολογούνται για την ριζοσπαστικοποίηση των πολιτών. Όποιων πολιτών. Όλων των Πολιτών.

Η Πολιτική έχει ΠΑΝΤΑ σαφές ιδεολογικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται. Κι αυτό το πλαίσιο δεν ήταν ποτέ ...μεταφυσικό. Ήταν πάντα ταξικό. Όταν η μεσαία τάξη βυθίζεται κ προλεταριοποιειται, όταν η εργασία της απαξιωνεται κ η περιουσία της δεν αξίζει ούτε το χαρτί των συμβολαιογραφικών τίτλων ...ιδιοκτησίας, είτε είναι θρησκευόμενη, είτε είναι ποδοσφαιροφιλη, είτε είναι εθνικιστική, είτε είναι βουδιστική, είτε είναι φαν της Τατιάνας, είτε φαν του Γιανναρα, τότε έχει ΕΞ ΑΝΤΙΚΕΙΜΈΝΟΥ έναν ΕΧΘΡΟ κ έναν ΣΥΜΜΑΧΟ. Τον εχθρό τον εντόπισε, τον γνωρίζει και τον καταγράφει. Τον ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΕΙ. Οι νοικοκυραίοι πήραν το όπλο τους.

Τώρα μένει να καταλάβει ο ...Σύμμαχος, ότι η Κοινωνία είναι πιο μπροστά από τα δικά του ...μεταφυσικά προβλήματα savoir faire. Αν δεν το καταλάβει...αν συνεχίσει τους ..ελιτισμούς, τότε δεν αυτοκαταστρέφεται απλά. Αυτό είναι το μικρότερο κακό. Το μεγάλο κακό είναι ότι η Φύση μισεί το ...κενό. Και δεν το αναπληρώνει πάντα, ...όπως φαντασιωνομαστε με αυτοϊκανοποίηση.

Αν νομίζει η Αριστερά ότι εκπροσωπεί κάποιου είδους ...μεταφυσική θρησκεία, όπου ευσεβείς πιστοί θα προσέλθουν να ...βαπτιστούν στα καθαγιασμένα νερά της, πλανάται πλάνην οικτρά... Ο Χριστός ...πέθανε. Ο Ζαμπούνης, γράφει σε φυλλάδες για το πολιτικάντικο life-style . Κι ο ...Κάρολος παριστάνει το φερετζέ του φαντάσματος της ...δημοκρατίας.

26 σχόλια:

ΑΝΤΩΝΗΣ Σ. είπε...

Η Αριστερά Κατερίνα έχει χάσει το τρένο από τότε αυτοπεριχαρακώθηκε στη στείρα ιδεολογική καθαρότητα οι μεν και την καθεστωτική νομιμότητα οι δε.
Και επειδή όχι μόνο η Φύση αλλά και η κοινωνική εξέλιξη μισεί το κενό πολύ φοβάμαι πως σύντομα το κενό που αφήνει η Αριστερά θα καλύψει η ακροδεξιά με ότι αυτό συνεπάγεται για τη μορφή του πολιτικού συστήματος που θα διαδεχτεί το διεφθαρμένο σύστημα που καταρρέει.

mahler76 είπε...

ο Κάρολος είδε πως πλέον δεν έχει ούτε αυτός ασυλία, και μάλλον τον χάλασε.

katerina είπε...

Αντωνη πιστευα πάντα ότι η ιδεολογική καθαρότητα ειναι η άλλη όψη του νομισματος του κοινωνικου αυτοματισμου.

katerina είπε...

Κανείς δεν εχει ασυλία mahler μου.
Κ οι ευθυνες του Παπουλια ειναι ιστορικές. Όσο κι αν μυξοκλαιγεται έχοντας να προταξει μόνο το ...προκεχωρημένο της ηλικίας. Δεν έχω την παραμικρή ένσταση να υπερασπιστώ την ηλικία του, αλλά ο Παπουλιας ήταν ΠΑΝΤΑ πυλώνας του καθεστωτος. Στα στερνά τον ανταμειψαν και σαν ...διακοσμητικό.
Αξιος ο μισθός του

μαχαιρης είπε...

Bεβαιως και εχεις δικιο...
Απολυτο δικιο...
και αν οι εξελιξεις σε δικαιωσουν...
Αυτο θα ειναι και η τελικη αληθεια...

aldebaran είπε...

Οι πολίτες δεν ήταν κατά της παρέλασης και των συμμετεχόντων σε αυτή.
Κατά των "τιμώμενων" προσώπων στην παρέλαση ήταν.
Τώρα τα "τιμώμενα" πρόσωπα επέλεξαν την ροχάλα προς το πρόσωπο τους και μόνο, να την εμφανίζουν ως ροχάλα στους δημοκρατικούς θεσμούς.
Έτσι τους βολεύει αλλά απέχει μακράν από την αλήθεια.

katerina είπε...

Ωρες ώρες Μαχαιρη η Αριστερά μου θυμιζει την καλοντυμένη οικογενεια μπροστα το χριστουγεννιατικο δέντρο. Μόνο που αυτο το σκηνικό ειναι στη ...Σαχαρα το κατακαλοκαιρο

katerina είπε...

Ο Λαός ειναι αφηρημένη κοινωνιολογικά έννοια. Οι κοινωνίες ...πληθυσμούς εχουν. Πολύ συχνά με αντικρουομενα μεταξυ τους μικροσυμφεροντα.

Γινονται,συγκροτουνται σαν Λαός, έναντι κοινου εχθρου. Κ ξέρεις aldebaran, όταν ξέρεις ότι μπορεις να εχεις την εξουσία αλλά ...δεν ξερεις τι να την κάνεις...πολύ ευκολα την εκχωρείς.

Αυτοι οι άθλιοι ενδυθηκαν τις προφυρες των θεσμών κι παριστανουν στα γυαλια τους θεσμους γελοιοποιώντας τους. Πως τον έλεγαν εκεινο τον βιαστη του παιδιου του που δικαιολογουνταν ότι ειναι ...γονιός;

Ανώνυμος είπε...

Όταν ένας εξωτερικός παράγοντας επιδράσει σε ένα σύστημα που βρίσκεται σε κατάσταση δυναμικής
ισορροπίας, τότε το σύστημα θα κινηθεί αυθόρμητα προς εκείνη την κατεύθυνση που ελαχιστοποιεί την επίδραση του παράγοντα αυτού.

σ.

Swell είπε...

Ο Κάρολος, αγαπητή μου, έχει όλους τους ανθρώπους του προέδρου της δημοπρασίας να τον προστατεύουν...

Kος Μηδενικός είπε...

Αγαπημένη Κατερίνα μου, αν είναι να περιμένω την Αριστερά να ξυπνήσει και τον Παπούλια να ξεπεράσει τη γεροντική του "ηθελημένη" άνοια, τότε πολύ φοβάμαι ότι η Πομπηία θα έχει ήδη γίνει στάχτη και μπούλμπερη...

santa maura είπε...

η φυση αναπληρωνει το κενο βγαζοντας σκουληκια μολις αρχιζει και σαπιζει ο πεθαμενος οργανισμος το ιδιο κανει και η ιστορια .

katerina είπε...

Καλη σου μέρα σ.
Θα ξεκινησω λέγοντας ότι συμφωνω(το αντιθετο θα ήταν κ εντελώς γραφικό)απολυτα με την επισημανση ότι οι ισορροπίες είναι ΠΑΝΤΑ δυναμικές. Ποτε στατικές,όπως κάποιοι αρεσκονται να πιστευουν. Είτε σε επιπεδο science, ειτε σε επιπεδο society.

Κ οι παραγοντες σε ΜΙΑ συγκεκριμένη θέση ισορροπιας ειναι πολλοι. Ενιοτε και "αλληλοσυγκρουομενοι" όσον αφορα την κατευθυνση. Κ όσον αφορά κ κοινωνικα συστηματα, μπορουμενα δουμεπαραγοντες που "εκτιμουσαν" ως αδρανη υλικά, όχι απλά να συμμετεχουν στην "αντιδραση" αλλά να της αλλάζουν εντελώς την ..."ουσία".

Κι αυτο βλέπουμε σημερα. Αυτό που κάποιοι λάτρεις της ανοησίας της "μικρής εικόνας" προδιαγραφουν σαν ΜΙΑ μεταβλητή που πιστευουν κιολας ότι μπορουν να ορισουν.

Δεν ξερω που θα ισορροπησει το συστημα. Δεν ειμαι ιδιαιτερα αισιοδοξη. Αλλά αν ΜΙΑ "εργαστηριακή"βεβαιοτητα έχω, ειναι ότι ειναι περιπου ΑΠΙΘΑΝΟ να επιστρεψει στην αρχική θεση ισορροπιας.

Αλλά ας μην ξεχναμε ότι και εμεις,ΌΛΟΙ ΕΜΕΙΣ, ειμαστε οι παραγοντες του συστηματος. Ενιοτε δε παιζουμε και τον ρόλο του καταλυτη. Αυτου που θα επιταχυνει (ή και θα επιβραδυνει) την αντιδραση. Κ το ιστορικό t, τρεχει πια με ταχυτητα ...Εικόνας.

katerina είπε...

Καλημερα Swell,
περα απο την ουσία του πραγματος,μου αρεσε ιδιαιτερα και ο συμβολισμός του. Αυτό το άθλιο ανθρωπάκι που φοράει το....Θεσμό, φουστα-μπλουζα. Κ που το μόνο που εχει να ψελισει ειναι ανοητες προσωπικές δικαιολογίες. Μαγική εικόνα.

Καταρέει το σκηνικό τους. Καταρεει σαν τα πλαστικά σκηνικά σε σαπουνοπερες. ο Βασιλιας όχι μόνο ειναι γυμνός, αλλά λουφαξαν και όσοι του φωναζαν ότι ...ειναι ντυμενος. Το βιντεακι που εχεις στο blog σου, κάποτε οι απογονοι μας θα το διδάσκονται στο μάθημα της σχολικής ιστορίας.

katerina είπε...

Καλως τον Μηδενικό,
η Πομπηια ειναι πλεον virtual εικόνα. Η συστημική Αριστερα όπως και ο Παπουλιας, ειναι πια εικονες του παρελθόντος. Ότι βλέπουμε ειναι εικονες του παρελθόντος. Κ ο χρονος τρεχει με ιλιγγιώδεις ταχυτητες πια Μηδενικέ. Τομέλλον-όχι απαραιτητα όπως το θέλουμε- ειναι ΗΔΗ εδω. Παρόν.

katerina είπε...

Ναι Γιωργο. Οι κυκλοι της Ιστορίας αντιγραφουν τους κυκλους της Φυσης. Καλημερα.

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Καλώς και κατανοητώς ειπωμένα! Μου άρεσε η εύστοχη επιλογή των τριών ονομάτων στον τίτλο της ανάρτησης. Κατα τη γνώμη μου και οι τρεις, φερετζέ φορούσανε/φοράνε.

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει, υποκλίνομαι! START2

katerina είπε...

Γεια σου kalitere. Αυτο το "κατανοητως" με σκοτωσε. Ζω απο τα ...ακατονοητα. Μόλις "κατανοησω" κάτι,παυει να υπαρχει ...για μένα.

katerina είπε...

Γεια σου start2. Αντε καλέ υποκλισεις! Σηκω να πιουμε τσιπουρα

Ανώνυμος είπε...

τι περιμενεις απο μια κοινωνια που στο διλημμα 'πουλαω μουρη με τα λεφτα της τραπεζας' η 'τη βγαζω με οσα εχω κ κοιμαμαι ησυχος' επεσε με τα μουτρα στην επιλογη ενα;

LeftG700 είπε...

Φίλη Κατερίνα,


Βεβαίως και η Αριστερά πρέπει να αφήσει την ιδεολογική καθαρότητα όταν απευθύνεται μαζικά. Αλλά, για να τα λέμε όλα, και οι νοικοκυραίοι πρέπει να ξαναδούν ένα σωρό πράγματα με λιγότερη θολούρα. Μη τους αθωώνεις. Και προπαντός μη τους προβιβάζεις σε πρωτοπορία! Προς Θεού! ( Ή Καρόλου! ;-) )


Τα λέμε


ΥΓ "Μεσαία τάξη"; Τι είναι αυτό;

katerina είπε...

Καλημέρα Ανωνυμε.
Ξεκινάμε απο εντελώς διαφορετική βάση ως ...Αξιωμα. Κ επειδή το έχω βαρεθεί αυτο το παραμυθακι της νεοχριστιανικής ηθικολογίας, του σφαξε με αγα μ' να αγιάσω, ας τελειωνουμε κ με την φυρδην μυγδην ενοχοποιηση. Κλασικό βέβαια ως εφευρημα. Κ άκρως φασιστικό.

Στη Πόλη, οι ευθυνες εχουν ονοματεπωνυμο. Ευθυνη ...Κοινωνίας δεν υφισταται.

Αυτα τα απιθανα, των φορολογουμένων που οικειοθελώς καταθετουν τον φορο τους ως οι ...πιστοι(sic!) στο παγκάρι του Ναου, εχουν πάψει προ πολλου να ειναι κωμικά. Ειναι ΓΕΛΟΙΑ.

katerina είπε...

Καλημέρα Λεφτηδες μου,
δεν ενοχοποιώ και δεν αθωωνω κανέναν. Δεν ειναι δική μου αυτη η δουλεια. Ή μάλλον πιστευω ότι δεν ειναι κανενός αυτη η δουλειά παρα μόνο της Ιστορίας.

Σε αυτη τη φάση η Αριστερα, εχοντας το προνομιο των κοινωνιοκεντρικών πολιτικών πρέπει να αναλάβει την ΕΥΘΥΝΗ να δωσει οραμα, διεξοδο, προστασία,ασφαλώς προστατευοντας και αυτή τη πολιτική της απο προβοκατσιες που όλο κι θα πληθαινουν.

Η Πρωτοπορία δεν μπορει εκ των πραγμάτων να ειναι συλληβδην η κοινωνία. Αυτο που λέω ειναι ότι οι ...κάτω ριζοσπαστικοποιηθηκαν και ειναι έτοιμοι για πολλά περισσοτερα απο αυτα που οι ...πάνω ...νομιζουν. Ή ίσως "μπορουν".

ένας στρατολάτης είπε...

Να δώσει όραμα, διέξοδο, προστασία..
Υποθέτω Κατερίνα πως εξειδικεύεις στην πειστικότητα του οράματος. Γιατί για μένα -που είμαι αιθεροβάμων- όραμα εξακολουθεί να είναι η αταξική κοινωνία! Διέξοδος θα είναι η απαγκίστρωση από διεθνικές ενώσεις υπερεθνικών καπιταλιστών. Με απαραίτητη βέβαια προϋπόθεση την επιλογή αυτής της πορείας και από άλλους λαούς. Θα μου πεις, είναι όραμα ελκυστικό; Πως να είναι όταν έχουμε αμετάκλητα πειστεί για την αθανασία του καπιταλισμού; Πως να είναι όταν ο προπαγανδιστικός ιστός της καθεστηκυίας εξουσίας είναι προσηλωμένος στην συκοφάντηση του μοντέλου κεντρικού σχεδιασμού και στην εξύμνηση της ιδιωτικής οικονομίας; Μοιραία η κοινή γνώμη, ακόμα και αυτή που χαρακτηρίζεις ριζοσπαστικοποιημένη, θα αναζητά υβριδικά μοντέλα και όχι "καθαρά". Άρα, αν καταλαβαίνω καλά το ποστ σου, η μόνη λύση για την αριστερά είναι να γίνει κι αυτή υβριδική;

katerina είπε...

Καλημερα Στρατολάτη
Προσωπικά ειμαι πεισμένη περι της θνητοτητας των πάντων. Εκκρεμές είναι η Ιστορία. Το μόνο που εισπρατουμε είναι το σε ποια φάση θα πετυχουμε το …εκκρεμές. Η προσωπική μου πιστη είναι ότι στο συμβολισμό της καταρευσης του τειχους του Βερολινου ακολουθησε ο συμβολισμός της καταρευση της Leihman.

Δεν πιστευω σε κανενα Δογμα, όταν αυτό αρνειται τις παραμετρους. Η ισοτητα και η ελευθερια σαν έννοιες επαναπροσδιοριζονται στους ιστορικους χρονους. Πιστευω στους μαξιμαλισμους. Αλλά δεν παραγνωριζω τις συμμαχίες.

Επισης δεν παραγνωριζω και την ανθρωπινη φυση. Η περιεργεια (γνωση)και η φιλοδοξια(εξουσία, είναι ΚΑΙ αυτές παραμετροι. Ισχυροτατες.