Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ο κορπορατισμός θα σου πάρει την κατσίκα

Η χρεοκοπία των πάντων ξεκινάει από τις την χρεοκοπία των λέξεων.Πατρίδα. Πόλεμος. Δημοκρατία. 3 λέξεις σκουπίδια που ρίχνονται σαν βόμβες ναπάλμ πάνω στο αιώνιο στόχο τους. Το νου..

Ακόμα και αυτή η εξωνημένη «δημοκρατία», όπως την εννοούν όλα αυτά τα όρνεα, έχει ήδη ΚΑΤΑΣΤΑΛΕΙ. Δημοσίως ρητορεύουν ότι η «αντιπροσωπευτικότητα» δεν μπορεί να ..τηρηθεί, η «λαϊκή βούληση» απαγορεύεται να εκφραστεί, οι εκλογές είναι αδιέξοδες, «δεν υπάρχει δημοκρατική λύση στο πρόβλημα» μας ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργεύων. Γιατί;

Μα γιατί έχουμε Πόλεμο. Πόλεμο απέναντι σε ποιον; Ο εχθρός είναι ο κακός μας εαυτός, απαντάει ο Ηγεμών και χειροκροτούν οι κηπουροί της Αυλής του. Αλλά το σύνδρομο του να κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και να θεωρείς εχθρό σου τον εαυτό σου, η επιστήμη το έχει ονοματίσει …προ καιρού: Σχιζοφρένεια.

Η Πατρίδα στα ρητά και στις γραφές τους ετεροπροσδιοριζεται χωρίς το Λαό της. Πατρίδα είναι η Eurobank, η Πειραιώς-αλήθεια ποιος λογοδοτεί για την διαχείριση των καταθέσεων των καταθετών σε αυτό το αδηφάγο τραπεζοκρατικό «κράτος»;-η ΜΕΤΚΑ, οι επιχειρήσεις του Αλαφούζου, και ο το άκρον άωτον της παράνοιας. Πατρίδα είναι ο άεργος ‘βιομήχανος’ πρόεδρος του ΣΕΒ, του οποίου τα κεφαλαία επενδύονται σε …καταθέσεις.Αλλά κι αυτοι αμφιβολο αν θα διασωθουν στο ...Ελντοράντο.

Πάμε πάλι από την Αρχή…Ένα τσιγάρο ιστορικό χρόνο πριν, οι ντελάληδες φώναζαν ότι οι κομουνιστές θα σου πάρουν το σπίτι, την γυναίκα και στο τέλος θα σου πάρουν και την κατσίκα.

Σήμερα ο κορπορατισμός της εταιριοκρατίας θα σου πάρει το σπίτι και την κατσίκα… Τη γυναίκα μπορεί και να στην αφήσει, μιας και μπορεί να μην την χρειαστεί. Άλλωστε αρκεί να δούμε το πόσο φτήνυνε η πορνεία εκεί από όπου έκανε επέλαση το μοντέλο. Την …κατσίκα θα στην πάρει, ώστε να σου απαγορεύσει έστω και την ελάχιστη …αυτοδυναμία του να πιεις ένα ποτήρι γάλα χωρίς να του το πληρώσεις. Όπως ακριβώς απαγορεύτηκαν πρόσφατα τα ιδιωτικά μποστάνια στις ΗΠΑ

Η εποχή που η κατανάλωση κινούσε την …"ανάπτυξη' ήταν η εποχή του ευφορικού χαπιού. Γιατί … «μας παράειδε και ο Θεός*» που λένε κι οι νεόπιστοι του Θεού της Αγοράς κατ’ αντιστοιχία των εκκλησιαζομενων γριών. Να μην εχεις 5 ζευγαρια παπουτσια, να μην εχεις εξοχικό, να μην εχεις gourmet μπισκότα, να μην εχεις τετραλιτρο γοτθικό ναό, να μην πάς να γευτείς τη νέα εθνική φασολάδα που την λένε σταμναγκάθι, δεν μας χρειάζονται πια όλα αυτά. Το βλέμμα του Θεού* έπεσε πάνω σου αμαρτωλέ, φωναζουν οι τηλε-ευαγγελιστες.

Αλλά, ηλεκτρικό, νερό, νοσοκομείο, σχολείο, φαρμακείο, σκουπίδια, συγκοινωνίες, μεταφορικό έργο, τα στοιχειώδη της διατροφής του παιδιού σου θα τα πάρεις. Από πού; Από τα μονοπώλια και τα καρτέλ των …παρόχων…. Όλα ελεγχόμενα. Ο …κεντρικός σχεδιασμός αντεστραμμένο είδωλο. Ο Τσαουσέσκου χωρίς Τσαουσέσκου….

Στην Ελλάδα οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις αποτελούν πάνω από το 99% των επιχειρήσεων και οι εργαζόμενοί τους αντιστοιχούν στο 75% των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα. Και αυτές τελειώνουν. …Ότι απομεινει απο τα κουφάρια τους θα παρθει μπιρ παρα, σε έναν...πάροχο.

Έγραφα κάποτε ότι η κ. Κούνεβα δεν είναι ένα τυχαίο θύμα. Η κ. Κούνεβα είναι η εικόνα του μέλλοντος μας.

Μα να έχουν οι καθαρίστριες του δημοσίου 14 μισθούς, μα να έχουν ρεπό, μα να έχουν ωράριο, μα να έχουν εργασιακά δικαιώματα; Η συμμορία Σημιτη, κατήργησε τις δημόσιες υπάλληλους καθαρίστριες, δίνοντας όλη την καθαριότητα δημόσιων χώρων σε ιδιωτικές …εταιρίες καθαρισμού.

Μειώθηκε το κόστος για τον κρατικό κορβανά; Ασφαλώς όχι, το ακριβώς το αντίθετο. Πολλαπλασιάστηκε υπέρμετρα το κόστος. Αλλά … αυτό που μειώθηκε ήταν το μεροκάματο, το εργασιακό δικαίωμα, το ασφαλιστικό δικαίωμα του εργαζόμενου απο αυτούς τους νταβάδες. Σήμερα η κοινωνική δικαιοσύνη τους, ρητορεύει για την εξίσωση των μισθωτών στο επίπεδο της κ. Κούνεβα. Μα δεν λυπάστε την κ. Κουνεβα; Γιατί να μην έχουν όλοι τις ίδιες συνθήκες κροάζουν τα βαμπιρ. Οι πραγματικοι βιτριολιστές της.Και…

Και…Και… στον επόμενο τόνο, όλες αυτές οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που εμπορεύονται τις υπηρεσίες εξαθλιωμένων και ανασφάλιστων καθαριστριών, πουλώντας την προστασίας της μίζας σε υπουργούς, γενικούς γραμματείς, βουλευτές, διοικητές νοσοκομείων, διοικητές ΔΕΚΟ, αυτή η περίφημη κρατικοδίαιτη πελατειακή επιχειρηματικότητα, θα σβήσουν ΚΑΙ αυτές.

Στον επόμενο τόνο, ο Χ με τον Ζ και τον Ψ "επενδυτη" θα πάρουν ΟΛΗ τη …δουλειά. Ο κρατικός προϋπολογισμός θα πληρώνει ακόμα πιο εξωφρενικά ποσά και το καρτέλ του ΧΨΖ, θα λέει δεν πληρώνω ασφαλιστικές εισφορές, δεν πληρώνω κανένα φόρο, ούτε καν τον ελάχιστο που "νομοθετείς"-τρομαρα σου-και …χάρη κάνω, «ανάπτυξη» προσφέρω, θα μειώσω κι άλλο το φτωχοκάματο, θα απολύσω, θα βιτριολίσω. Το Κράτος είναι δικό μου. L'État, c'est moi. Ιδιωτες εφοριακούς είχε ο Λουδοβίκος, όπως άλλωστε και οι Οθωμανοι επι τουρκοκρατίας. Παλιά η …συνταγή και διόλου …καινοτομική

Το ίδιο θα συμβεί με κάθε αγαθό. Από την ενέργεια, το νερό, τα σκουπίδια, τις συγκοινωνίες, τις μεταφορές, τους δρόμοι, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, τα taxi, τα super markets, τα τρόφιμα, τα πάντα. Θα ορίζεται η τιμή της κιλοβατώρας με υπουργική απόφαση ή θα καθορίζεται από κέρδη του καρτελ; Και τελικά τι στο διάβολο χρησιμότητα έχουν οι πολιτικοί όταν ΔΕΝ διαθέτουν εργαλεία άσκησης πολιτικής;

Όσοι μιλούν για το φάντασμα του υπαρκτού …σοσιαλισμού της αλήστου μνήμης κομματικής νομενκλατούρας , τώρα ήρθε η ώρα να δουν στα μάτια το απείρως πιο συφοριασμένο φάντασμα. Το φάντασμα του υπαρκτού κορπορατισμού. Όσο για την μόνη διεξοδο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στον κορπορατισμό, αυτη εχει παραδοσιακά έναν και μόνο τομέα για να ανθήσει. Τον τομέα της μαύρης αγοράς.

Και ο Τσαουσέσκου και ο Μοσιαλέσκου, είναι οι δυο όψεις του ίδιου ακριβώς νομίσματος.

* Επιτέλους για τους νεόπιστους ο Θεός απέκτησε και…πρόσωπο. Κάποιοι Άλλοι βέβαια έχουν …πεζοναύτες, ακριβώς για να ανεβοκατεβάζουν… Θεούς.


15 σχόλια:

ένας στρατολάτης είπε...

Όχι ρε γαμώτο την κατσίκα.
Μα είμαι εθνικόφρων!
Μα είμαι του κόμματος κύριε κοινοτάρχα!
Μα, αυτά τα κάνουν αι κομμουνισταί!

μαχαιρης είπε...

Εδω κυρια μας...!!!
Τα ειπες ολα στρωτα και καθαρα...!!
Εγω να συμφωνησω...
Σε ολα...
Και στην κατσικα, που διαμαρτυρεται ο Στρατολατης...!!
Αλλα μενα...
Αμα μου αφησει τη γυνακουλα μου..!!
Καλα ειμαι...!!

Και περα απ αυτα...Βλεπω αταλαντευτα..Και την αναγκη που με εχει...!!
Αλλα..Ας γινει πρωτα η παλη...
Να δει καθ ενας τα εχητα του...
Τη δυναμη του...
Και τα...Αρ...δια του...
Και βλεπουμε...
Εδω ειμαστε, δε χανομαστε...

Θυμησου το τελος του δευτερου μερους του 1900.....

katerina είπε...

Στρατολάτη μου,
Έχω πει και άλλη φορά ότι η Αριστερά εχει μια βαρεια ευθυνη. Η μόνη που πραγμτικά μάτωσε για αυτο που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ειναι η Πατριδα-δηλαδή οι άνθρωποι του τοπου - ειναι κι αυτή που εκχωρησε την λέξη στους ταγματαλητες και στους δοσιλογους.

Στα στοματα όλων αυτών,η λέξη "Πατριδα" ειναι βρισια. Οι πολιτες,οι άνθρωποι,όσοι ζουν, δουλευουν, κατοικουν σε αυτο το τόπο, ειναι οι εχθροι τους.

katerina είπε...

Μαχαιρη νομίζω ότι την γυναικα σου θα σου την αφήσει. Ασε που μπορει στην αναλογία του ένας εργαζομενος σε κάθε σπιτι, όχι να επιτράπει αλλά καινα επιβληθεί η διγαμία και η τριγαμία...αρκει να εισαι εργαζομενος και αυτες άνεργες...

Αν βεβαια η γυναικα σου ειναι εργαζομενη να την ...προσεχεις. Σημερα το να εχεις μεροκαμτο,ειναι πιο μεγάλοπροσον απο το να εισαι η Μονικα Μπελουσι.

Τωρα όσον αφορα ποιος εχει ...αρχιδια-εγω γραφω τη λέξη αφηνοντας μίλια πισω την κάθε ειδους πολιτική ορθοτητα.

Αρχιδια λοιπόν εχει όποιος κομματικός σχηματισμός πει το αυτονοητο. ότι χωρις τον λαό πισω του,δνε μπορει να κάνει ΤΙΠΟΤΑ.

Όποιος πει ότι για να παρεις τον μισθο σου τον επομενο μηνα,για να ,μην βάλεις λουκέτο στην επιχειρηση σου, για να πάρεις την συνταξη σου, για να εχεις σχολειο και νοσοκομείο, και φαγητο, θα πρέπει ΤΩΡΑ να παραλυσεις τα πάντα. ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ. Διαρκειας.

Θα μου πεις ότι το παιχνιδι ειναι πουλημένο απο παντου. Ναι. Πριν και πάνω απο όλα ειναι πουλημενο απο τα συνδικάτα. Κι εκει πρέπει να ανατραπουν.

Η Ιστορία δεν γραφεται ποτε ερημην των Λαών. όπως και δεν γραφεται με ανωφελους ακτιβισμους. Στο τελος τα αντανακλαστικά των νοικοκυραίων ενεργοποιουνται ακομα ισχυροτερα.

υτο που θιγεται ειναι η τιμη και η αξια της εργασίας. Ο πολιτισμός της εργασίας.

Η εργασία ειναι και η μόνη που μπορει και οφειλει να δωσει την απαντηση και τη μαχη.

ο Ρουζβελτ αν κάτι δεν ήτν σιγουρα,αυτο ειναι ότι δνε ήταν "αριστερός". Η Κλαιν αναφερει ότι στα αιτηματα των συνδικάτων που παντουσε: ωραια και τωρα βγειτε στο δρομο για να με πεισετε.

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας. Σας παρακολουθώ εδώ και καιρό και θαυμάζω το οξύ πολιτικό σας κριτήριο και την ευθύβολη έκφρασή σας. Ομολογώ ότι με θύμωσε η ανάρτησή σας για τον Κοεμτζή, τη θεώρησα άσκοπη και ακατανόητη υμνολογία ενός κοινού εγκληματία του ποινικού δικαίου και είχα αποφασίσει να μη σας ξαναδιαβάσω. Τελικά όχι μόνο σας ξαναδιαβάζω, αλλά σας αφήνω και το πρώτο μου σχόλιο. Δε διαθέτω τη δική σας ασκημένη πολιτική αίσθηση, αλλά από ένστικτο και μόνο κι εγώ θεωρώ ότι η λύση είναι η καθολική απεργία διαρκείας. Επίσης από ένστικτο, πιστεύω ότι αυτό απαιτεί να φτάσουμε σε ένα επίπεδο απόγνωσης, που αλίμονο, ακόμη δεν το αγγίξαμε και όταν το αγγίξουμε πλέον η κατάσταση θα έχει εντελώς εκτροχιαστεί. Σας ευχαριστώ για τις καίριες παρεμβάσεις σας και ελπίζω εσείς τουλάχιστον να τις μετουσιώνετε και σε πράξη. START2

Ανώνυμος είπε...

ακριβως οπως το γραφεις κατερινα , η ιδιωτικοποιηση του νερου ξεκιναει απο την λευκαδα , χθες ολη μερα ειχαμε φασαριες και διαδηλωσεις εδω γι' αυτο το θεμα .
ομως πιστευεις ρε κατερινα οτι αυτη η περι "προοδου" φιλοσοφια που λανσαρουν ειναι δυνατον να περασει? εγω νομιζω οτι δεν θα τα καταφερουν γιατι προκειται για πολιτικη που οδηγει σε χαος και που εχει ομως και το καλο οτι ωθει τα προβληματα στη ριζα τους .
καλημερα γιωργος.

μαχαιρης είπε...

Λοιπον αγαπητη Κατερινα..
Πολιτικος σχηματισμος, που θα καλεσει τον κοσμο σε γενικη πολιτικη απεργια διαρκειας..Δεν υπαρχει..
Και δεν υπαρχει, διοτι η απεργια διαρκειας και ο πολιτικος σχηματισμος ειναι δυο εννοιες αντιθετες..
Αν ηταν δυνατον...
Δεν θα ημασταν εδω..!!
και αυτοι που θιγουν αυτα που λες, το ξερουν αυτο καλα...
Οπως ξερουν και το χεσιμο που κουβαλανε οι πολιτες...
[να αφησω και γω στην ακρη την γραββατα]

Εδω...
Γνωριζω πολιτες..
Πολλους πολιτες..
Περισσοτερους απο αυτους που βλεπουν την απεργια διαρκειας, σα λυση...
ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ..!!
Οποτε...
Ενα τετοιο καλεσμα[στην υποθετικη περιπτωση που θα βρισκοταν καποιος να το κανει]
Θα επεφτε στο κενο...
Και αυτο το ξερουν καλα και οι..
ηγεμονες...Και οι πολιτικοι σχηματισμοι..
Ποιο ειναι λοιπον το συμπερασμα;;
ΝΟΜΙΖΩ...
Οτι η κλαδικη κινητοποιηση...
Απο επαγγελματα που θιγονται αμεσα..ΜΟΝΟ...
Μπορει να γινει...
Τα αλλα...Ωραια ειναι...
Αλλα ανεφικτα...
Οσο σωστα κι αν τα βλεπουμε...
Παντως να ξερεις κατι...
Ακομα και η αναγνωριση του συγκρουσιακου ταξικου χαρακτηρα...
Του αγωνα...
Ειναι κατι που δεν εχει γινει απο ολους αντιληπτο...
Κοιτα γυρω σου, μαθε,ρωτα να το δεις..!!

Θανασης Ξ. είπε...

Καλημέρα Κατερίνα μου..

Τί να σχολιάσω για το κείμενο;; Πρέπει να το διαβάσουν όλοι. Μπράβο !!...

katerina είπε...

START2,καλη σας μέρα,
Να ευχαριστησω για τα κοπλιμέντα σας και το σχόλιο.
Το μέλλον ειναι η αναγνωση του πρελθόντος. Κι ειναι το μόνο στοιχείο που διαθετουμε. Με όποια αναγνωση βέβαια κάνει ο καθένας μας,σε όποια θέση βρισκεται, όποιο μετεριζι υπηρετεί. Συνηθως τα πραγματα ειναι εξαιρετικά απλά και επικοινωιακά εμφανιζονται εξαιρετικά συνθετα. «Η Εξουσία σταματάει την Εξουσία». Το δυσκολο ειναι να «οριοθετησεις» το ποιος ειναι στη μια μεριά του λόφου και ποιος στην άλλη. Το δυσκολο είναι να δεις ποιοι ειναι οι συμμαχοι-ενιοτε και περιστασιακοι,ποιοι οι εχθροι και ποιοι οι συμμαχητες. Όλα τα άλλα ειναι μία πολιτική θεολογία. Η Ηθική πάντα στα χερια των εκαστοτε ισχυρών γινεται ηθικολογία. Αλλά η ...Ηθική, δεν ήταν ποτε θεοσταλτη. Πολύ δε περισσοτερο αυθυπαρκτη. Ειναι ένα εργαλείο, μειωσης του κόστους. Σε αιμα, σε πλουτο, σε εξουσία.

Η Ηθική των Αθηναιων στη Μηλο. Ψυχρος πολεμος. Οι Αμερικανοι decision makers-δεν λέω οι Αμερικανοι πολιτικοι- εντρυφουν στον Θουκυδιδη.

Υ.Γ. Φίλε μου, αν σε κάτι ειμαι πραγματικά και αυθεντικά πιστη,αυτό ειναι ΜΟΝΟ οι αρχεγονες κουλτουρες που αντεχουν να διαβιουν μεσα απο τους αιωνες. Κι θα υποκλινομαι με ευλαβεια σε αυτη την αρχεγονη κουλτουρα σεβασμου στο νεκρο. Δεν θα ήθελα να απαντησω για τον Νικόλα Κοεμτζή τιποτα περισσοτερο απο το ότι εγω προσωπικά του χρωστω αρκετα απο τα γυαλια με τα οποία βλέπω τον κοσμο.

katerina είπε...

Γιωργο μου καλη σου μέρα.
Πολιτική χωρίς εργαλεια πολιτικής δεν υφισταται παρα μόνο στη σφαιρα της φαντασίας των υπαλληλων.

Ρωταω το απλό. Ποιος θα καθορισει την τιμη, την ποιοτητα και την διαθεση του νερου; Η Εταιρία θα μου απαντησει κάποιος. Ο Ανταγωνισμός θα μου απαντησει κάποιος άλλος. Η «Ανεξαρτητη Ρυθμιστική Αρχή» θα μου απαντησει ο πονηρός. Πολύ ωραία. Τότε ας καταργησουμε την πολιτική και ας κάνουμε λιτανειες στον Υψιστο να βρέχει.

Ποιανου ειναι το νερό; Της Εταιριας, του ανταγωνισμου, της ...ανεξαρτητης αρχης.

Αλλά ο ανταγωνισμός τελειωνει όταν ο πελάτης ειναι υποχρεωμένος να ...αγορασει το αγαθό. Το νερό. Δεν υπαρχει ανταγωνισμός όταν ο πελατης ειναι σιγουρος και εκ των πραγματων δεδομένος.

Και μετα ο ...πελάτης, βουταει το δικανο και καθαριζει την ..Εταιρία. Και οι μπατσοι-που πληρωνει ο ...πολιτης-πελάτης για να φυλάνε τα συμφεροντα της Εταιριας, τον πυροβολουν. Ετσι, τοσο απλά γραφεται η Ιστορία όταν ο πολιτης ειναι ...πελατης.

Σε ποιον εκχωρησαν οι Κυβερνησεις όλο το μεταφορικό εργο στο Αιγαιο; Στον Βγενοπουλο. Ειτε με πλοια ειτε με την Ολυμπιακή-ή όπως αλλιως την λένε τωρα. Ποιος λοιπόν ειναι ο πραγματικός Υπουργός ...Νησιωτικής πολιτικής; Γιατι το να συζητάς για νησιωτική πολιτική,ακομα κομα και για «εθνική ακεραιοτητα»χωρις να μπορεις να παρεμβεις στη μεταφορά, μόνο ιστοριες για πολύ ηλιθιους μπορουν να χαρακτηριστουν.

katerina είπε...

Μαχαιρη το «όλοι» δεν καταγραφηκε ποτε. Αντιθετα καταγραφηκε το «διαιρει και βασιλευε». Και η κατανοηση του ποιος ειναι απο την μια και ποιος απο την άλλη, ποιο το διακυβευμα και ποιος ο εχθρός, ειναι ο καταλυτης των πάντων. Κι της νικης και της ηττας.

Ελεγα ότι ακομα κι αν αυτή η Κυβερνηση εφτασε τον τοπο –απο θριαμβου σε θριαμβο- στη κατστροφή, όχι απο εσκεμμενη προδοσία αλλά απο αφατη ηλιθιοτητα, τον εχθρο –στον πολεμο που ...εχει- θα τον αντιμετωπιζε με το στρατο της. Κι ο στρατος ενός τοπου ειναι πάντα και μόνο ο Λαός. Θα καλουσε η ίδια τον κοσμο να βγει στους δρομους. Ακριβως το ίδιο και τα δεκανικια της κι ένα απο τα κλασικά δεκανικια της ειναι η αξιωματική αντιπολιτευση. Ακριβώς το ίδιο και τα συνδικάτα. Το παιχνιδι ειναι πουλημένο. Ειναι ...χαμένο; Μα στην Ιστορία πάντα πουλημένα παιχνιδια ανατρεπονταν. Απο όλους; Σχεδόν ποτε. Μετα απλά όλοι ήταν με τον νικητη...
Σημερα διαβασα κάπου «η Αριστερα πρεπει να καταθεσει προγραμμα εξουσίας». Παλια αυτο το λεγαμε «Αρχιστε την επανασταση χωρίς εμενα»

katerina είπε...

Καλη σου μερα Θαναση μου.
Ο λόγος σου Θαναση μου σαν γλυκο βυσινο σερβιρισμένο με κρυο νερακι.

Ανώνυμος είπε...

γραφεις,πολυ σωστα, σε ενα σχολιο σου οτι το μελλον ειναι η αναγνωση του παρελθοντος. εγω νομιζω κατερινα οτι δυστυχως κανενα κομμα δεν εχει διαβαση σωστα το παρελθον και γι΄αυτο τα ελληνικα κομματα ειναι τελειωμενα .
(θα σου στειλω με email καποια αρθρα που ειχαν δημοσιευθη στην εφημεριδα εθνος το 1987 )

μαχαιρης είπε...

Eπειδη δεν καταλαβα την απαντηση στο σχολιο που σου εγραψα...
καντα λιγο πιο λιανα...
Εστω και σε μαιηλ..
Ευχαριστω..!!

katerina είπε...

Μαχαίρη αυτο που λέω με δυο κουβεντες είναι ότι το "ΟΛΟΙ" πάντα ήταν ένα ιστορικός ευφημισμός. Κάτι σαν διαφημηση ...της cosmote. Το "όλοι" πολυ συχνά ειναι απλά οι "μειοψηφία" που ειναι οι επιταχυντες της εποχής. Υπάρχουν και πολλές άλλες...πολιτκά ορθες "λέξεις" να το εκφρασουν, αλλά βρε Μαχαιρη μου, απο την υπερχρηση τους, εγιναν πια κλισε.