Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

12Ο απολύσεις ; Απάντηση;

Την δύναμη τους την …ξέρουμε!!!
Την δύναμη μας; Την ξέρουμε;
Και αν αρκεί εμείς να τη συνειδητοποιήσουμε, μήπως είναι πιο εύκολο να συμπεριλάβουν την δύναμη ΜΑΣ, στις παραμέτρους της εξίσωσης τους;


Η Cosmote είναι μια κερδοφόρα εταιρία, με 2 δις ετήσιο κύκλο εργασιών και με μισθολογικό κόστος από τα χαμηλότερα στην διεθνή αγορά της κινητής τηλεφωνίας. Η διοίκηση της Cosmote αποφάσισε να προχωρήσει σε 120 απολύσεις εργαζομένων.

Όλοι Εμείς είμαστε εργαζόμενοι.
Όλοι Εμείς είμαστε ταυτόχρονα και καταναλωτές.

Τα χρήματα μας, τα χρήματα των εργαζομένων, δεν είναι δυνατόν να επιβραβεύουν, χυδαίες πρακτικές απόλυσης εργαζόμενων, προκειμένου να επιτευχθεί ακόμα μεγαλύτερη αύξηση κερδοφορίας των μετόχων της Cosmote.
Με τα δικά ΜΑΣ χρήματα αποκτούν την δύναμη ΤΟΥΣ.

Αλλά ΤΩΡΑ αποφασίζουμε η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ να είναι η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ.

Ως εργαζόμενοι συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους.
Ως καταναλωτές μποϋκοτάρουμε τα προϊόντα της Cosmote.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ 23fl για ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟYΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ COSMOTE
***************************************************************************************
[ΟΙ σημερινές εξελίξεις απο ΕΝΕΤ]
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σύλλογος των εργαζομένων στην Cosmote πρότεινε το “πάγωμα” των 120 απολύσεων που δρομολογεί η εταιρεία και να ξεκινήσει από το σημείο μηδέν η διαβούλευση. Η πλευρά της διοίκησης αντέτεινε ότι το πρόγραμμα έχει ήδη παρουσιαστεί σε εργαζόμενους και πως ορισμένοι από αυτούς είτε έχουν συναινέσει να αποχωρήσουν λαμβάνοντας τις πρόσθετες παροχές είτε έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής σε αυτό. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν επίσης από την Cosmote να δεσμευτεί ότι δεν θα προχωρήσει στην εφαρμογή παρόμοιου προγράμματος απολύσεων εντός του 2011, κάτι που η διοίκηση της εταιρείας δεν αποδέχθηκε.
Το υπουργείο Εργασίας φέρεται να πρότεινε συμβιβαστική λύση για πάγωμα του προγράμματος χωρίς επαναπρόσληψη όσων έχουν ήδη αποχωρήσει, όμως η πρόταση δεν έτυχε κοινής αποδοχής.
Στο μεταξύ, καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στην 48ωρη απεργία που ξεκίνησε σήμερα το πρωί στην Cosmote. Αύριο απεργούν μαζί τους και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ μετά από απόφαση της ομοσπονδίας των σωματείων για 24ωρη απεργία.

11 σχόλια:

alzap είπε...

Εκνευρίζομαι που τό παραδέχομαι αλλά έχεις δίκιο.
Μπράβο.

(Θα κάνω την αναπαραγωγή αλλά μη ζητάς πνευματικά δικαιώματα γιατί δεν υπάρχει σάλιο)

A8lios είπε...

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/cosmote-e-value.html

http://www.setip.gr/?p=914

Μαίρη είπε...

Κατερίνα μου, γειά σου.
Τη δύναμή σας δεν την ξέρετε. Η μάλλον την χάσατε, από την στιγμή που αφήσατε το δικαίωμα της εκπροσώπησής σας σε αγνώστου προελεύσεως και προθέσεων μετανάστες. Τόσες μέρες παρακολούθησα προσεκτικά τα τεκταινόμενα και άκουσα ουκ ολίγες φορές την φράση.. ότι οι απεργοί πείνας εκπροσωπούν και αγωνίζονται για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης στην χώρα μας.
Το παιχνίδι το χάσατε, καλή μου, από την στιγμή που και οι δυό {κυβέρνηση και προστάτες των αλλοδαπών} εξυπηρετούν τα συμφέροντα του διεθνούς καπιταλισμού, της παγκόσμιας διακυβέρνησης.
Φιμώνουν την ελευθερία του λόγου και σες...άδετε.'Οσοι παλέψαμε για ελευθερία και αξιοπρέπεια και δεν προσκυνήσαμε, δεν ενταχθήκαμε στο σύστημα,δεν υποκύψαμε σε εκβιασμούς ή και προσφορές, αλλά
διατηρήσαμε την δύναμη της κατάκτησης, αισθανόμαστε βαθειά θλίψη.
Η συμπαράσταση προς τους αλλοδαπούς δεν σημαίνει ότι τους εκχωρώ και τα δικαιώματά μου σαν πολίτης.
Οπως δεν δέχομαι να μου επιβάλλει η Μερκελ το τί θα κάνω, ετσι δεν μπορεί και ο αλλοδαπός να γνωρίζει τα δικά μου προβλήματα και να μάχεται γι΄αυτά, διότι εξ΄αντικειμένου έχει άλλα { τα δικά του}προβλήματα.
Εγκλωβιστήκατε στην τεχνηέντως καλλιεργημένη δήθεν "φιλανθρωπία" και χάσατε την πατρίδα.{ τα δικά σας δίκια}.Φίμωση της ελευθερίας του λόγου { δεν υπάρχει χειρότερο και ..κολλάει σε πολλές περιπτώσεις}, Συνταγματική αναθεώρηση για αλυσοδέσιμο του λαού.
Τα περιθώρια στενεύουν για να χαθεί η Ελλάδα, χωρίς μάχη.
Υ.Γ. 1]Ενας άνθρωπος που ήρθε στην ελλάδα το 2009 , όσο και αν δούλεψε ή αδικήθηκε,θα παλέψει για τι δίκιο του και όχι για τα δίκια μιας ζωής.
2]Γιατί όταν πήγαν στο νοσοκομείο οι απεργοί πείνας οι "αλληλέγγυοι"
Τους πέταξαν το φαί που οι ίδιοι είχαν ζητήσει και δεν τους άφησαν να πάρουν την τροφή ??

katerina είπε...

Καλη σου μέρα alzap,
Υπάρχουν πάντα αποκλινουσες οπτικές που όμως μπορουν να γινουν συγκλινοντες δρόμοι.

Όσο για τα ...πνευματικά δικαιώματα,ο λόγος σου με χορτασε.
Αλλά για το σάλιο...κι αν δεν υπαρχει στο πορτοφόλι, οφειλουμε να κρατησουμε πολύ στο στομα. Κια εσυ, και εγώ και όλοι μας...έχουμε να φτυσουμε ...πολλα. Πάρα πολλά. Και όχι βεβαια για να μην τα βασκάνουμε!!!!

katerina είπε...

Καλημέρα Αθλιε
Σε ευχαριστώ για τα links. Ειδα.... e-value! E, εμεις ας κάνουμε ...e- μποϋκοτάζ

katerina είπε...

Μαιρη μου καλη σου μέρα,
Προσωπικά εγώ δεν εκπροσωπω παρα μόνο τον εαυτό μου.
Μαιρη μου,όσοι πιστευουν την κυβερνητικη προπαγάνδα ότι 270 άνθρωποι,νέοι κάτα βάση, με πάνω απο 4 -5 κάποιοι και 8 χρόνια ζωής στην Ελλαδα, ...παρασυρονται ως προβατα επι σφαγή στον θάνατο,απο ..κάποιους άλλους που θυσιαζουν ανθρωπους για το γινατι τους, ειναι ΑΠΟΛΥΤΑ λάθος.

Κια ειναι τόσο παραλογη αυτή η προσεγγιση, όσο το να διαφωνούμε αν τωρα ειναι μεσημερι ή όχι.

Αρα πριν συζητησουμε για το μεταναστευτικό θερμά παρακαλώ να μην εξευτελισουμε την ΘΥΣΙΑ ανθρωπων με κυβερνητικές επικοινωιακές λογικές και προσεγγίσεις. Την Κυβερνηση και όχι μόνο, αυτό την βοηθάει να βγει απο το αδιεξοδο που ΑΥΤΗ δημιουργησε. Είναι τόσο ολιγιστοι,που μπορουν να χρησιμοποιησουν και πληροφορίες για Αρειανούς. Αλλά όλοι εμεις οι άλλοι, ειμαστε πολιτες. Δεν έχουμε το περιθωριο να μικραινουμε ηρωισμούς ανθρωπων.

Μαιρη μου, στο εχω ξαναπει. Μπορουμε να ...μαστιγωνουμε την θάλασσα για αν την δαμασουμε. Εμεις θα εκτονωνόμαστε αλλά αυτή...θα μας πλημυριζει πάντα. Η Λυση ειναι μόνο ΜΙΑ. Διατυπωμένη εκατονταδες, χιλιαδες φορές, δηλωμένη και διαδηλωμένη με καθε πιθανό και απιθανο τροπο. Αλλάγή της αποφασης Δουβλίνο ΙΙ. Αυτής που υπέγραψε ο Γεωργιος Β’ Παπανδρέου Γ’ ως Υπουργός Εξωτερικών,κάνοντας το χατηρι στοςυ προστατες να κάνει την Ελλαδα αποθηκη ψυχών. Ο νυν Πρωθυπουργός και τ. Υπουγός Εξωτερικών ξεπουλουσε και τότε, μεθοδικά τα πάντα. Απο το Δουβλίνο ΙΙ, το σχεδιο Αναν, μεχρι σήμερα το Μνημονιο και αυριο το Συμφωνο Ανταγωνιστικότητας.

Ο θυτης ειναι ΕΔΩ. Μην παλευουμε να εμφανισουμε τα απολυτα θυματα... θυτες. Οι απεργοι πεινας, μας θυμισαν ότι υπάρχει ακόμα Ελευθερία και Αξιοπρέπεια, και πληρωνονται πολύ,μα πάρα πολύ ακριβά. Ακόμα και με την ζωή τους.

Μαίρη είπε...

Κατερινάκι, διάβασέ με λίγο πιό προσεκτικά. Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά επιμένω. Η απεργία πείνας , ένα έσχατο μέσον, ΤΙΜΗΜΕΝΟ με αγώνες για ελευθερία και αξιοπρέπεια, έγινε όπλο εκμετάλλευσης, ή έστω άσκησης πίεσης, είτε μας αρέσει είτε όχι.
Βλέπεις, αγαπώ αυτόν τον τόπο περισσότερο από οτιδήποτε άλλο και δεν δέχομαι να τον χάσω ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ τουλάχιστον.
Ισως κάποια στιγμή καταλάβεις το νόημα των λόγων μου.
Ισως και..να έχουν πέσει στην αντίληψή μου περισσότερα από όσα γράφονται.
Αλλά πάντα έχω μάθει να δέχομαι σαν πρότυπα ανθρώπους που έχουν αποδείξει την αγωνιστηκότητά τους και όχι ανθρώπους που εκβιάζουν ή χειραγωγούνται για να πετύχουν ότι δεν δικαιούνται.
Γι΄αυτό και..συμπονώ τους αυτόχειρες, αλλά δεν θα τους κάνω ήρωές μου μονο γι΄αυτό το λόγο.
Και προς θεού, δεν υποστηρίζω την Νεοταξική κυβέρνηση. Αντίθετα πιστεύω ότι κυβέρνηση και γνωστοί " αλληλέγγυοι" βαδίζουν χέρι- χέρι για την εφαρμογή των σχεδίων αποδόμησης της χώρας.
Ολα βάση σχεδίου. Ακόμα και η απεργία πείνας.

katerina είπε...

Μαιρη μου, κατανοώ τι λες.
Και υπάρχει το όριο που συγκρουονται τα μεγάλα. Εχω ξαναπεί πολλές φορές ότι η λέξη Πατριδα ειναι τόπος,αγκαλιά, γλωσσα, συν- ανηκειν.
Δεν μπορώ να ξέρω τι υπάρχει πισω,δνε μπορώ να ξερω τις δευτερες,τις τριτες, τις πεμπτες αναγνωσεις.

Ξερω όμως κάτι. Σωστό ή λάθος,θα το κρινει η Ιστορία. Εγω,προσωπικά εγώ, μόνο υποθέσεις εργασίας μπορώ να κάνω. Με το νου μου, με τα βιωματα μου,με τις εικόνες μου, με τις αισθησεις...και ναι ακόμα και με τις παραισθησεις μου.

Η δική μου η Πατριδα κινδυνευει απο αυτούς που με ξεπουλάνε και όχι απο αυτούς που με διδασκουν ΠΑΛΙ τι θα πει Ελευθερία. Η Πατριδα μου κινδυνευει απο τους Κρεοντες και όχι απο τις Αντιγόνες.
Αδυνατώ να δω...όλοι. Εμαθα να βλέπω τοςυ ανθρωπους ΕΝΑΝ ΕΝΑΝ. Και Μαιρη μου, δεν θέλω να αλλάξω.

Τα δικά μου τα ...μεγάλα,που ειναι οι παποουδες, εγώ και τα παιδιά μου,δνε συγκρουονται με εθελοντές ηρωες. Είναι ΕΝΑ.

Δεν αμφισβητώ την αληθεια κανενός. Αλλά αυτή ειναι η δική μου αλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά μην πιστεύετε ό,τι ακούτε υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση, δεν ειμαστε δημ.υπάλληλοι, 1000 ευρω παιρνουμε, καθημερινη αξιολογηση στα προτυπα γιαπικων εταιρειων, να σας θυμησω τη france telecom με τις αυτοκτονιες περσυ? Για την ημερησία δεν θα ήθελα να εκφραστώ, κι εγώ ξέρω να γράφω ότι μπουρδα μου κατέβει στο κεφάλι που ανήκει στην σφαίρα του φανταστικού.. Ο/Η συντάκτης/τρια του κειμένου χαραμίζεται- θα έκανε μεγάλη καριέρα γράφοντας σενάρια επιστημονικής φαντασίας.. Να θυμήσω επίσης ότι ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι μου συμμετείχαν σε ΟΛΕΣ τις απεργίες της ΓΣΕΕ, δηλ. για τα δικά σας προβλήματα! Σχετικά με την εξειδίκευση που έχουμε, μάλλον δεν έχετε καταλάβει ότι αυτός ειναι ο λόγος που δεν θα βρουμε ποτε δουλεια. Αν ζούσες στο μεσαίωνα θα ήθελες εναν εργάτη που να ξέρει μόνο να τσαπιζει τέλεια? Ή θα ήθελες κάποιον που θα έκανε κωλοτούμπες σε ότι ιδέα κατεβαινε στο κεφάλι σου και ας μην ήταν τέλεια η απόδοσή του? Και δεν έχετε καταλάβει πόσο πολύ σας αφορά όλους! Παιδιά εμείς σας προσφέρουμε αλληλεγγύη και το ίδιο περιμένουμε από εσάς. Ευχαριστούμε

Ανώνυμος είπε...

Όλα αυτά τα χρόνια οι εργοδότες μας έπαιρναν τα αυτιά με όμορφα λόγια, και «δουλεύετε σε μια υπέροχη εταιρεία» και «ανήκετε στην οικογένεια της cosmote» και «το ανθρωποκεντρικό πρόσωπο της εταιρείας» και (από διευθυντικό στέλεχος) «για όποιον είναι καλός υπάλληλος, εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να βάλω την υπογραφή μου για να φύγει». Ε, λοιπόν κύριοι, πλέον δεν ανήκουμε στην οικογένεια της Cosmote. Ορφανοί μείναμε! Αυτό που δεν έχει καταλάβει η διοίκηση, είναι ότι δεν μπορεί να απολύει εργαζόμενους άνευ λόγου και αιτίας, γιατί απλούστατα, ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η COSMOTΕ! Εμείς και οι συνδρομητές! Όλοι μαζί εμείς έχουμε τη δύναμη στα χέρια μας..

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι. Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της ψυχής μας.
Η αντίδρασή σας είναι η υγιής αντίδραση που θα έπρεπε να έχουν όλοι οι πολίτες. Το θέμα δεν είναι οι απολύσεις 120 μη παραγωγικών υπαλλήλων σε μια χρεωκοπημένη εταιρεία. Είναι το άκρως αντίθετο: Κατα συρροήν και κατα βούλησιν απολύσεις χωρίς τέλος, που παρουσιάζονται με τη μορφή εθελουσίας εξόδου, παραγωγικότατων εργαζομένων, με υποχρεώσεις που δεν μπορείτε να φανταστείτε (όπως πολλοί συμπολίτες μας), από μία εταιρεία που 13 χρόνια τώρα έχει συνάψει μαζί μας την εξής άγραφη άτυπη συμφωνία δεοντολογίας: Εργαστείτε όσο μπορείτε καλύτερα για μένα, δώστε και την ψυχή σας, και εγώ θα συνεχίσω να σας δίνω ψωμί. Εάν δεν εργαστείτε όπως περιμένω, η θέση σας κινδυνεύει. Και εμείς λοιπόν, δίναμε και την ψυχή μας. Για να παει καλά η εταιρεία, να έχουμε ικανοποιημένους συνδρομητές, να έχουμε εμεις ψωμί, αλλά και να υπάρχει δίκαιο αντίκρυσμα σε αυτό το δούναι και λαβείν. Κοινώς, να δίνουμε πίσω στην εταιρεία μας δουλειά που να αντιστοιχεί στον αξιοπρεπή μισθό των 1000 περιπου ευρώ, με τον οποίο μας ανταμοίβει. Αυτό διαλύθηκε στις 28/2/2011 όταν χωρίς αιτία, χωρίς ντροπή και χωρίς προηγούμενο ανακοινώθηκαν 120 απολύσεις από την Cosmote και άλλες τόσες από το Γερμανό. Γιατί ναι μεν η εταιρεία ανθεί (άρα κερδίζει από την παραγωγή μας), αλλά οι εργαζόμενοι δεν σημαίνουν πλέον τίποτα για τους διοικούντες. Να σημειωθεί ότι η Cosmote έχει ήδη παρα πολλούς «εξωτερικούς συνεργάτες», υπαλλήλους από εταιρείες δανεισμού εργαζομένων. Προφανώς «γλυκάθηκαν» με την φθηνή εργασία και εξολοθρεύουν όσους πληρώνονται ανθρώπινα. Σύντομα μετά τους 120 και αφού είδαν την αντίδρασή μας, γενίκευσαν τον θέμα και απευθύνθηκαν σε όλους μας. Με λίγα λόγια επιθυμούν να φύγει ένα ποσοστό από τους «υπαλλήλους Cosmote», αδιάφορο ποιοι θα είναι αυτοί. Είναι ξεκάθαρο ότι τους ενοχλεί που δεν πληρωνόμαστε με 500 ευρώ και η σύμβασή μας είναι αορίστου χρόνου (ιδιωτικού δικαίου προς αποφυγήν παρεξηγήσεων). Οι επιλογές που μας δίνονται είναι πάρε την προσφορά αποζημίωσης που σου δίνω ή απολύεσαι κανονικά. Θα το ονομάζατε αυτό εθελουσία?? Θα έπρεπε λοιπόν όλους μας να μας εξοργίζει αυτό. Είναι η αρχή του κύματος που θα ακολουθήσει και θα μας πάρει όλους παραμάζωμα! Ένα κύμα που –θέτοντας το παράδειγμα- ξεκινάει από μία γερμανική ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ εταιρεία και απευθύνεται σε Έλληνες εργαζόμενους! Τι θα κάνετε ως πολίτες? Θα το αφήσετε να περάσει έτσι? Όταν το δούμε να εξαπλώνεται στη χώρα θα είναι αργά. Αυτό που πρέπει να αντιληφθούμε είναι η Cosmote στην προκειμένη περίπτωση χρησιμοποιείται ως σύμβολο για όλους μας! Μετά από εμάς, θα υπάρχει προηγούμενο για κερδοφόρες ή –ακόμα περισσότερο- μη επιχειρήσεις. Σας ευχαριστούμε όλους για τη στήριξη..