Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Οι Πυρήνες της Καταστολής

Ο Αλέξης Γρηγορόπουλος ανήκει στους δικούς του ανθρώπους. Στους γονείς, στους συγγενείς, στους δασκάλους, στους φίλους. Άλλοτε σφαδάζοντας από πόνο του χαμού του, κι άλλοτε ίσως να επιτρέπουν σαν σύσπαση στο πρόσωπο τους, αυτό το μικρό χαμόγελο της γλύκας. Όταν ξεπροβάλει στο μυαλό τους, μια φευγαλέα εικόνα μνήμης, από όλα όσα πρόλαβε να να ζησει μαζί τους, ένα 15χρονο παιδί. Να κάνει τις ζαβολιές του, να γιορτάσει, να στεναχωρηθεί, να πανηγυρίσει, να παίξει, ίσως και να ερωτευτεί.

Τι ανήκει σε εμάς; Σε εμάς ανήκει η μνήμη της βαρβαρότητας, η φρικαλέα μνήνη απο έναν αστυνομικό, που πυροβολεί εν ψυχρώ και δολοφονεί.

Χθες χιλιάδες σιδερόφρακτοι εκπρόσωποι της κρατικής καταστολής, μας θύμισαν ότι ο Κορκονέας, δεν ήταν απλά ένας …τυχαίος θύτης.
Μας απέδειξαν με τον πιο εύγλωττο τρόπο, ότι ο Κορκονέας είναι ο κανόνας της αστυνομίας τους.
Απλά ο συγκεκριμένος Κορκονέας ήταν …άτυχος.
Και οι χιλιάδες διαδηλωτώνπου κατόρθωσαν να ξεφύγουν από την ορμή, το ζήλο, τις εντολές και την ανοχή του Κράτους απέναντι στην αστυνομική τρομοκρατία, ήταν πιο τυχεροί από τον Αλέξη.
Χθες χιλιάδες αστυνομικοί, ορδές εντολοδόχων βαρβάρων, μας επιβεβαίωσαν με τον καλύτερο τρόπο, ότι η κρατική τρομοκρατία είναι πάντα εδώ. Πάντα παρούσα.
Χωρίς διακριτικά, χωρίς πρόσωπο, χωρίς έλεος. Όπως άλλωστε κάθε …σοβαρή τρομοκρατία.






26 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Από το σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα Κατερίνα φτάσαμε στο απλουστευτικό η βαρβαρότητα ανώτερο στάδιο του αμερικανόπνευστου σοσιαλισμού. Ας μην μας διαφεύγει επίσης πως χθες δεν ήταν μόνο ο λαός που κατέβηκε στο δρόμο για να τιμήσει τη μνήμη του Αλέξανδρου ήταν και οι χιλιάδες αστυνομικοί που κατέβηκαν για να τιμήσουν τον Κορκονέα το δολοφόνο συνάδελφό τους και να εκδικηθούν την κοινωνία για την καταδίκη του.
Κι όσο να πεις αυτοί καλά τα κατάφεραν, εμείς λίγοι και διασπασμένοι είμαστε πάλι.

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Ολα τα λεφτά το σχόλιο του λύκου...

Ας μην μας διαφεύγει επίσης πως χθες δεν ήταν μόνο ο λαός που κατέβηκε στο δρόμο για να τιμήσει τη μνήμη του Αλέξανδρου ήταν και οι χιλιάδες αστυνομικοί που κατέβηκαν για να τιμήσουν τον Κορκονέα το δολοφόνο συνάδελφό τους και να εκδικηθούν την κοινωνία για την καταδίκη του.

Ετσι ακριβώς!

Και να είσαι σίγουρος ότι θα ξανακατέβουν ευχαρίστως μέχρι να μας αφανίσουν όλους!

apos είπε...

Aκριβώς έτσι. Στην αμερική τουλάχιστον το γράφει στα περιπολικά: «to serve and protect». Εδώ το κρύβουμε.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, όποιος κατέβηκε στο κέντρο το πρωί της Τρίτης, ανέπνεε ακόμα δακρυγόνα. Διότι ο ηττημένος δήμαρχος αποφάσισε να κρατήσει τις υδροφόρες σπίτι του και να αφήσει τα χημικά στο δρόμο.
Παρέα μας.
«To serve and protect», Κατερίνα μου.

ασωτος γιος είπε...

με καλυψε ο Απος και μη ξεχνας πως ζεις σε μια χωρα που χτυπα ακομη και τα γεροντακια που βγαινουν στο δρομο για την συνταξη των 250 ευρω...
ο αλεξης ανηκει στους δικους του,,, οντως
η μονη αντιρηση μου ειναι τα μικρα μαγαζια που ισως ειχαν ζημιες , οχι οι τραπεζες οχι οι αλυσιδες καταστηματων

Swell είπε...

Oι Κορκοναίοι είχαν αρχίσει τις "ασκήσεις" από την Κυριακή. "Πρόσεχε μη σε χτυπήσειο ηλίθιος" είπε ένας άντρας στη γυναίκα του για ένα αυτοκίνητο που πήγαινε αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας στο Γκάζι. Ο οδηγός το άκουσε, σταμάτησε, βγήκε από το αυτοκίνητο και μαχαίρωσε τρεις φορές τον άντρα. Ηταν ειδικός φρουρός της αστυνομίας. Τώρα ξέρουμε. Kάποιοι μπάτσοι όταν είναι εκτός υπηρεσίας, αντί του περιστρόφου, έχουν μαχαίρι. Οι υπόλοιποι έχουν και τα δύο.

Kος Μηδενικός είπε...

Μεστό και επικεντρωμένο...μπράβο Κατερίνα μου!

Ο Γρηγορόπουλος έδειξε πολλά πράγματα που τόσο καιρό απλά τα είχαμε αίσθηση ή τα ψυχανεμιζόμασταν βρε αδερφέ. Από την άλλη, και η παραδοχή της κατά κόσμο ηρωποιησή τους είναι το λιγότερο αστεία...για να μη πω πολλά χειρότερα.

Όσο για τους μπασκίνες - όσο κι αν η ορθολογικότητα μέσα μου γκαρίζει - ποτέ δεν τους συμπάθησα ιδιαίτερα. Νομίζω ότι όπως προαναφέρθηκε οι διάφορες εικόνες με επιβεβαιώνουν!

Yannis Zabetakis είπε...

Η πρόκληση σήμερα είναι να μιλήσουμε με εν-συναίσθηση με τα παιδιά για 4 λεξούλες:
1. γνώση
2. πληροφορία
3. πρόσβαση
4. διαχείριση.
...
γιατί το 1. είναι πιο δυνατό από το 2. ?
γιατί το 3. δεν αρκεί αλλά χρειάζεται και το 4. ?

katerina είπε...

Λύκε μου, έχεις απόλυτο δίκιο.
Προχθές τελικά διαδήλωσαν όσοι θέλουν να ξορκίσουν την βαρβαρότητα του Κορκονέα, κοντρα στους Κορκονείς.
Αυτούς μάλιστα τους Κορκονείς, τους πληρώνουμε όσοι πληρώνουμε φόρους.
Βρε παιδί μου, αντι να καταργησουμε το κοινωνικό κρατος ως …αντιπαραγωγικό, μηπως να ξεκινησουμε το μικραιμα του Κράτους από τους ΜΑΤατζηδες;
Ξέρω, ξέρω, οι Κυβερνητικοί, θα μου πουν ότι αυτό είναι …αντιπατριωτικό ακόμα και σαν σκέψη.

katerina είπε...

Πειρατές του ονείρου,
Τα ΜΜΕ μας έχουν γανώσει τα αυτιά για την …ανα(από)κάλυψη της …τρομοκρατίας. Κανείς όμως δεν μιλάει για τη μεγαλυτερη τρομοκρατικη οργανωση. Την Αστυνομία. Που μας …προστατευει. Τωρα είναι πιο επικαιρο παρα ποτέ το ερώτημα Ποιος θα μας σώσει από τους προστάτες μας;

katerina είπε...

Άπος,
Είναι πολύ μεγάλη ιστορία και το πώς …διοριζονται και το πώς …εκπαιδευονται και ποσο άθλιο είναι και το πνευματικό επιπεδο και των ΜΑΤατζηδων, και των Ειδικών φρουρών και όλων αυτών των ομάδων ΔΙΑΣ, ΖΙΑΣ, ΜΙΑΣ ή ...ότι.

Από τοτε που οι αστυνομικοι μπαινουν στο σωμα της αστυνομίας με πανελληνιες, το συστημα χρειαστηκε …δικά του παιδιά, για τις …δικές του δουλειές.

katerina είπε...

Ασωτε γιέ, τα έλεγα και τότε, τα λέω και τωρα. Μετά από κάθε εξεγερση, τα κοινωικά στρωματα των νοικοκυραίων (δηλαδή μεγάλα και πλειοψηφικά στρωματα της κοινωnίας) ΣΥΝΤΗΡΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ. Το βλέπουμε σήμερα…

Μετά το Μαη του 68, σάρωσε στις εκλογές του Ιουνίου ο Ντε Γκωλ...

katerina είπε...

Swell,
Το έγραψα και παραπάνω. Όλα αυτά τα μυστηρια σώματα, που μπαινουν στην αστυνομία …πηδώντας τις …πανελληνιες, είναι η προσωποποιηση του τσαμπουκά και της αλητείας. Και δεν είναι τυχαίο.
Ένα παιδί 18 χρονων που ήταν και μαθητής κάποιου επιπεδου για αν περάσει στις πανελληνιες, που διδαχθηκε σε πανεπιστημιακό επιπεδο γνωστικά αντικειμενα, όπως δικαιο, ιστορία, πολιτική αγωγή, είναι πολύ …εξευγενισμένος πια για να κάνει την σκατοδουλεια. Δυσκολα θα πάει να χτυπησει, να κάνει φρικαλεοτητες. Τουλάχιστον όχι στην πλειοψηφία τους. Και έτσι φτασαμε στα …περίεργα ειδικά σωματα, για …ειδικες δουλειές. Τις …δουλειες των εργοδοτών τους. Έν αιτημα που θα έπερεπε να έχει η Αριστερά- μιας που αυτή κατά βάση υποδεχεται την προστασία τους- θα ήταν κανείς στην Αστυνομία, πλην Σχολής.

katerina είπε...

Μηδενικέ μου,
Δεν τους αποκαλεί τυχαία όλη η κοινωνία μπάτσους και μπασκινες.
Και μπορεί η πολιτική ορθοτητα να το …απαγορευει, αυτό και πολλά άλλα, αλλά ότι τελικά περνάει από γλωσσα σε γλώσσα και από γενιά σε γενιά, εχει πολύ ισχυρη βάση. Πολύ ισχυροτερη από αυτή που το comme il faut των πολιτικά κρατουντων επιχειρουν να επιβάλλουν.

katerina είπε...

Εξαιρετικά ευφυές σχόλιο Γιάννη. Να Μαθαινω να παραγω γνωση και όχι να διαχειριζομαι πληροφορία.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΛΕΞ.ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ.
Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ.
ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕΙ=ΗΡΕΜΗΣΤΕ.

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΦΑΣΑΡΙΕΣ.
ΘΕΛΩ ΗΣΥΧΙΑ,
ΘΕΛΩ ΑΓΑΠΗ
ΘΕΛΩ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
ΘΕΛΩ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΤΑΡΣΙΕΣ-ΟΧΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΕΣ
ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ= "ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ" ΚΑΙ ΚΑΤΑ Τ'ΑΛΛΑ ΚΑΙΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΧΤΙ ΜΑΣ

ΑΚΟΥΤΕ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ?
ΑΚΟΥΤΕ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ?
ΑΚΟΥΤΕ ΣΥΝΑΦΙΑ ΤΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΣΥΠΡΑ?

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΕ ΚΑΛΑ
Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ
ΠΡΟΣΕΥΧΗ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΣΟΣ-ΟΥΤΕ ΚΑΚΙΑ
ΟΥΤΕ ΕΧΘΡΑ ΚΑΙ ΑΠΕΧΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ.
ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΚΡΙΝΕΣΑΙ....
------ΚΟΙΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ-
+Εμπλέκονται με τους δολοφόνους του Σωκράτη Γκιόλια;
Video με το προφίλ των συλληφθέντων



Καμαρώστε λοιπόν τα εξι τσουτσέκια ενώ η αστυνομία ψάχνει αλλους 5 τουλάχιστον αυτή τη στιγμή που φαίνονται να είναι βασικοί συντελεστές των Πυρήνων της Φωτιάς αλλά πιθανόν και της Σεχτας Επαναστατών.


Τα ονόματα και οι φωτογραφίες των 6 συλληφθέντων δώθηκαν στην δημοσιότητα. Γιώργος Καραγιαννίδης, Στυλιανή Αντωνίου, Αλέξανδρος Μητρούσιας, Δημήτρης Μιχαήλ, Χρήστος Πολίτης, Κωνσταντίνος Σακκάς.
Ο 21χρονος Αλέξανδρος Μητρούσιας είναι γιός δημοτικής συμβούλου του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημου Νέου Ψυχικού.!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΝΑ ΤΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΑ ΑΝΑΝΔΡΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ=ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ!

Swell είπε...

Kαι μια και η συζήτηση πήγε και στην εκπαίδευσή τους, ρίξτε μια ματιά και σ' αυτό το μνημείο.

Ανώνυμος είπε...

http://antiitroktiko.blogspot.com/2010/12/video_05.html

katerina είπε...

Swell,
έχω ένα καταπληκτικόβιβλίο, που λέγεται "Ιτε παιδες Ελλήνων",και έχει εκθέσεις ιδεών σε διαφορών ειδώ εξετάσεις. Πλειοψηφικά βέβαια ...απο εκθέσεις ιδεών των υπαστυνομικών, και όλων αυτών των ειδών των υπο-μπάτσων. Και στην μεγαλυτερη καταθλιψη, αυτό το βιβλίο ειναι παρηγοριά. Και χάλια να εισαι τρελενεσαι στο γέλιο.

Και μετά να ξαναπεφτεις στην καταθλιψη, γιατί συνειδητοποιείς ότι αυτοι οι άνθρωποι ΟΠΛΟΦΟΡΟΥΝ. Αυτοι οι άνθρωποι ειναι υπευθυνοι για την ασφάλεια σου. Κια εκει ...τρελενεσαι.

Swell,θα επιμεινω. Είναι τεραστια η διαφορά επιπεδου,κουλτουρας, νοοτροπίας των αστυνομικών της Σχολής και όλων των άλλων. Κια αυτό έχει την πολυ μεγάλη σημασία του. Αλλά τα περισσότερα σε άλλη αναρτηση με αυτό ακριβώς το θέμα.

katerina είπε...

Ανωνυμοι,
πολλές φορές έχω βγάλει τα ανωνυμα σχόλια για να αποφυγω όλες αυτές τις υστερίες και τις μαλακίες των λογής λογής ανωνυμων.

Απο την άλλη όμως,θεωρώ ότι εδώ ειναι δημόσιος χωρος και θεωρώ ότι για να πει κάποιος την γωνμη του, δεν πρέπει σωνει και καλά να έχει blog.

όσο αντεξω-δεν ειμαι πια και σιγουρη- αρνουμαι να βάλω moderation. Με ενοχλεί να μου ζητά κάποιος την άδεια για να πει την άποψη του.

...Τόμπολα...

Τέλος πάντων ανωνυμε που με έχεις βομβαρδισει με σχολια για το ...συνάφι μου τους τρομοκρατες που σκοτωσαν τον Γκιολια. Θα κοιτάξω το καρνέ μου...πιθανότατα να έχω άλλοθι.

Ρε ανωνυμε,δεν αφήνεις το διαδικυτο να ασχοληθείς με το ψυχιατρικό προβλημα σου; Πάρε τα φαρμακά σου, και άντε στο καλό.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Unknown είπε...

Γεια χαρά Κατερίνα απο την εξωτική Ζάκυνθο...
Τι γίνεται?
Τόσα χρόνια...τόσα λόγια
Μια ζωή οι μπάτσοι βαράνε παντού και όχι μόνο αυτό που πηγαίνουν και διαδηλώνουν ήσυχα αλλά και τους φωτορεπόρτερ...
Ζούμε στην εποχή της Κατοχής...η Ελλάδα είναι ύπο κατοχή
Πρέπει να το πάρουμε χαμπάρι...
Όπως λένε και η Αντίδραση(παλαίο punk συγκρότημα ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ να το ψάξει κανείς)
http://www.youtube.com/watch?v=Agnzh4IRL0A

Μια ζωή οι μπάτσοι βαράνε τον κόσμο...παίρνουν εντολές και να σου πώ την αλήθεια το θέμα τι πρέπει να κάνουμε εμείς.
Βλέπω τα κόμματα να μην καταδικάζουν την καταστολή γιατί?
Γιατί θεωρούν ότι οι μπάτσοι και η ΕΛ.ΑΣ κάνει καλά την δουλειά τους...
Δεν είμαι αναρχικός(μισώ την ιδέα της αναρχίας διότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί απόλυτα)
Αλλά ρε συ Κατερίνα κάτι δεν πρέπει να κάνουμε?

Ειδικά τώρα που έχουμε τους ΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ του ΔΝΤ κάτι πρέπει να κάνουμε...
Έμαθα κιόλας πως κάνενας δεν είπε τίποτα...

@Ανώνυμε
Τα άτομα που σκότωσαν τον Γκίολλα ήταν πληρωμένοι ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ
Μην τα συγχέεις όλα...ασχολείσαι πραγματικά με ότι να ναι...
Κατερίνα μην δίνεις βάση σε τέτοια καμμένα υποκείμενα

Να σαι καλά και αν θέλεις τσέκαρε τα ιστολόγια μου

akrat είπε...

καλημέρα

ο θάνατος και η σήψις του συστήματος μας κυκλώνουν

katerina είπε...

Γεια σου παιδί της πλατείας.
Διαβάζω με μεγάλη προσοχή αυτά που εμείς μαθαινουμε για την περιπτωση του Ασανζ. Ναι ζουμε σε κατοχικό καθεστώς, παγκοσμίως. Ή διαχειριση της πληροφορίας είναι ένα απο τα όπλα. Μόλις νοιωσει το συστημα ότι κάποις άλλος πάει να γινει συν-διαχειριστής, χρησιμοποιεί τη δικαιοσυνη, το χρηματοπιστωτικό συστημα, ότι το ίδιο έχει αναγορευσει σαν θεό, για να ξαναανακτησει το μονοπωλιο.

Είπαμε δεν πυροβολούν πια στα πόδια. Στο μυαλό εινια ο στόχος

katerina είπε...

ακρατ καλημέρα,
ναι το συστημα πεθαινει απο σηψη. Αλλωστε ειναι γνωστό ότι σαν κριση οριζεαι η περιοδος που πεθαινει το παλιο (με φρικτους σπασμούς) μέχρι να δημιουργηθεί το καινουργιο.

Ποιο θα ειναι το καινουργιο όμως;
Γιατί ας μην ειμαστε αφελεις, μπορεί αν ειναι πολύ χειροτερο και απο το παλιο. Μάχη γινεται, πολεμος γινεται. Κια η δική μας η πλευρα, ειναι η σαφώς πολυπληθέστερη αλλά αυτή που δεν διαθετει κανενα άλλο όπλο περα απο τη φωνή της, τη ψυχή της και την αλληλεγγυη της.

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ
ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΕΧΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ!

ΟΥΤΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΝΑΣΟΥΝΑ!

ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΨΑΧΝΟΥΝΕ??????????????????