Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Φεύγοντας,κρεμάστε τα παντελόνια σας στο βεστιάριο της Βουλής

Στις 10 Απριλίου του 1970 ο δικτάτορας Γ. Παπαδόπουλος, εξαγγέλλει τη δημιουργία της «Συμβουλευτικής Επιτροπής». Στο τότε Τύπο της Χούντας, περιγράφεται σαν ένα μέτρο φιλελευθεροποίησης του καθεστώτος.

Έχοντας μια στοιχειώδη εντιμότητα ο Γιώργος Παπαδόπουλος- δηλαδή αυτό που λαϊκά λέγεται , ότι τουλάχιστον ...φορούσε παντελόνια-, δεν ονομάζει την επιτροπή "Βουλή "ή ..."μικρή Βουλή", παρά τις συμβουλές του τότε...επικοινωνιακού επιτελείου του, και καταχειροκροτείται από τα μέλη της Συμβουλευτικής όταν τους αναλύει τους σκοπούς της «Επαναστάσεως». Το σώμα της Συμβουλευτικής «αποστολήν έχει να υποβοηθή συμβουλευτικώς την Εθνικήν Κυβέρνησιν».

Ο Σταύρος Ζορμπαλάς στο βιβλίο «Ο νεοφασισμός στην Ελλάδα», περιγράφει την Συμβουλευτική ως εξής «Διέλυσαν οι δικτάτορες την παλιά βουλή που ασκούσε κάποιο αμυδρό έλεγχο στην εκτελεστική εξουσία και στη θέση της έβαλαν τη Συμβουλευτική Επιτροπή, που στο πρότυπο της βουλής του Φράνκο και της φασιστικής συντεχνιακής βουλής της Πορτογαλίας αποτελούνταν από διορισμένους και άβουλους εκπροσώπους του καθεστώτος με αποκλειστικά συμβουλευτική για τους δικτάτορες γνώμη»

Η θέση του μέλους της «Συμβουλευτικής» ήταν έμμισθη, με «μηνιαία αποζημίωση» όχι μεγαλύτερη από τις απολαβές Γενικού Γραμματέα Υπουργείου, συν τα οδοιπορικά και -στην περίπτωση του προέδρου- έξοδα παραστάσεως

Πέρα από τις αντιδράσεις της Αριστεράς, ακόμα και ο πιο συντηρητικός κόσμος, όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής απο το Παρίσι, ο Γεώργιος Ράλλης, ή ο Δημήτρης Παπασπυρος ο τελευταίος Πρόεδρος της νόμιμης Βουλής καταδικάζουν απερίφραστα τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής ως «υποτελείς», «εγκαθέτους» και «μη ελεύθερους Έλληνες».

Μάλιστα ο Δημήτρης Παπασπύρου μηνύεται για εξύβριση της ...Συμβουλευτικής και ασκείται δίωξη εναντίον του. Ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος σε τότε δήλωση του, τον υπερασπίζεται γράφοντας «μόνο υποτελείς και εγκάθετοι, δηλαδή τεταγμένοι να επιδοκιμάζουν τον αφέντην των, άρα εστερημένοι της ιδιότητος του ελευθέρου και υπερηφάνου Ελληνος πολίτου ήτο δυνατόν να χειροκροτήσουν ή να ανεχθούν τας στρεφομένας εναντίον ολόκληρου του πολιτικού κόσμου της χώρας και εμμέσως εναντίον ολόκληρου του ελληνικού λαού ύβρεις και συκοφαντίας».

Ο ...γνωστός Κρις Γουντχάουζ στο βιβλίο του “The Rise and Fall of the Greek Colonels”, γράφει ότι η Συμβουλευτική Επιτροπή υπήρξε το «μόνο μέτρο της χούντας που μπορεί να χαρακτηριστεί κυριολεκτικά φασιστικό».

Όλες αυτές τις μέρες που οι διάφορες κότες, κοτούλες και άλλα παραδείσια πτηνά Βουλευτές του ΠΑ"Σ'ΟΚ...κάνουν ψευτομαγκές στα μόνα αλώνια που γνωρίζουν, στα τηλεπαράθυρα και διαρροές στους δικούς τους δημοσιογράφους, υποτιμώντας την νοημοσύνη μας, και νομίζοντας ότι θα διασώσουν το φτηνό και πρόστυχο σαρκίο τους από την λαϊκή κατακραυγή για το «κοινωνικό πραξικόπημα» που κάνει το Κυβερνών Κόμμα, η Κυβέρνηση ΠΑ«Σ»ΟΚ, καταργώντας σε μια νύχτα Νόμους που αντέχουν απο το 1920-αυτους του νόμους που σεβάστηκαν κατακτητές, χούντες και φασίστες-, στο μυαλό μου στριφογυρίζει η ...εντιμότητα του δικτάτορα Παπαδόπουλου, να μην ονομάσει το ...σώμα που συγκρότησε Βουλή. Απλά ...Συμβουλευτική Επιτροπή.

Όλοι αυτοί οι τζάμπα μάγκες, όλες αυτές οι κότες ...οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Λαού, οι Βουλευτές του ΠΑ"Σ"ΟΚ που εξευτελίζουν την Βουλή και την καταντούν Συμβουλευτική Επιτροπή, που καταργούν και την έννοια της αντιπροσώπευσης και την έννοια της Δημοκρατίας, ας κρεμάσουν τα παντελόνια τους στο βεστιάριο της Βουλής, και ας πάνε στο αεροδρόμιο να υποδεχτούν με βάγια και δάφνες τον Αρχηγό τους, που σήμερα μας κάνει την τιμή να επισκεφτεί την χώρα μας.




38 σχόλια:

koulpa είπε...

νομίζω ότι έτσι κι αλλιώς.. η βουλή είναι κωμοδία.. παγκοσμίως.. δε ξέρω πως είναι η δημοκρατία και πως και άν λειτουργεί.. αλλά αυτό δεν είναι δημοκρατία.. μια ελιτιστική οληγαρχία επιβεβλημένη από την αγορά είναι.. και λογικό και αναμενόμενο είναι να την υπηρετούν.. το κακό είναι ότι δεν έχω κάτι καλήτερο να προτίνω.. φαίνεται ότι η πληοψηφία συμπαραστέκεται.. συμπαρήσταται.. συμπορεύεται.. :):)
τώρα το να γυρίσουμε στις αρχές του αιώνα.. ίσως να είναι η λύση.. για να δούμε που πήραμε τη λάθος στρωφή και να το διορθώσουμε.. αλλά πάλι.. ίσως στις αρχές του προπροηγούμενου αιώνα θα έπρεπε να επιστρέψουμε.. και να κάνουμαι την επανάσταση αλλιώς.. να μην δεχτούμε πχ να δανίζονται στο όνομά μας.. για να αλλάξουν οι δανιστές μας την εικόνα των βαλκανίων κατά τη βολή τους.. και κερατάδες και δαρμένοι δηλαδή.. :):)
μακριγόρισα πάλι.. :):)
την καλημέρα μου :):)

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Έχω διατυπώσει περίπου πριν τρεις μήνες ένα σενάριο, σύμφωνα με το οποίο, η κρίση εμφανίζεται στον ελληνικό λαό υπερτιμημένη για να μπορέσουν οι κυβερνώντες να πάρουν όλα εκείνα τα "μέτρα" τα οποία μας ζητούν εδώ και 30 χρόνια οι ευρωπαίοι και με διάφορες δικαιολογίες τα βάζαμε στο "ράφι"!
Στην αρχή δεν το πολυπίστευα, αλλά πάλι, αυτά τα ταξίδια του "διανοούμενου πρωθυπουργού" που θυμίζουν τη λαϊκή παροιμία "εδώ ο κόσμος καίγεται και το μουνί χτενίζεται",με κάνουν να πιστεύω διαζευτικά , δύο τινά: Ή είναι πραγματικό το σενάριο ή έχουμε έναν πολύ επικίνδυνα και άσχετο Πρωθυπουργό!Μακάρι να συμβαίνει το πρώτο!!!

ELvA είπε...

Καλημερα Κατερινα!
Εχεις δικιο..Σημερα που εβλεπα απο τον ΣΚΑΙ τους προπηλακισμους απο τη Νεολ.του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια των εκλογών για την ανάδειξη προέδρων σε τέσσερα τμήματα της ΑΣΟΕΕ δεν πιστευα στα ματια μου...
Μας εχουν παει πολυ πισω και αρχιζω να ανησυχω γι αυτα που ελεγε ο Μπαροζο, αν θυμασαι...

http://www.skai.gr/player/tv/?mmid=201800

Yannis Zabetakis είπε...

πόσοι παντελονάτοι υπάρχουν σήμερα στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ?

οκ, για το ΛΑΟΣ...τι μας νοιάζει?

φασίστες ήταν είναι και θα είναι!

φασισμός και παντελόνι δεν πάνε ποτέ παρέα (βλ. και δολοφονία Λαμπράκη)...

αλλά στο πασοκ του μπαρμπαγιώργου ...αυτό το νομοσχέδιο είναι η τελευταία ευκαιρία για πολλές και πολλούς να πουν stop, ca suffit στον γιωργάκη...

αλλιώς θα έχουν πόλεμο λεκτικό και γιαούρτωμα όπου σταθούν και όπου βρεθούν!

τώρα ειδικά που έχουν φτηνύνει και οι ντομάτες...

αντί για γιαούρτωμα ας το ρίξουμε στο ντομάτιασμα!

θα τους αρέσει το κοκκινάκι στα armani κοστουμάκια των λαμογιών συμβούλων του γιωργάκη?

ξέρεις κάτι γερουλανοκαισία...

http://www.youtube.com/watch?v=QQwtyZTBSPg

Dimos El Grec είπε...

Το ανησυχητικό είναι ότι υπάρχει πολύς κόσμος που λέει "Εντάξει μωρέ, δεν θα ήταν κι άσχημα μια χούντα τώρα... θα καθάριζε το τοπίο λίγο..."

Εκεί την έχουν καταντήσει οι σάπιοι πολιτικοί, την δημοκρατία μας!

Nikos Lioliopoulos είπε...

Έχεις πιάσει πάτο .Κατέστρεψες το ωραιότερο μπλογκ, με τους λαϊκισμούς και τις υπερβολές σου.

Swell είπε...

Tη σημερινή σου παραβολή, Κατερίνα μου, θα τη ζήλευε και ο Σωκράτης (για να μην πω ο Χριστός).

Yannis Zabetakis είπε...

@λιολόπουλος

τι πίνεις και δεν μας δίνεις???


οεοοοοοο

Ανώνυμος είπε...

Κατερίνα μου, γειά σου. Κάποια στιγμή, αν γνωριστούμε καλύτερα, θα σου πω ποιοί 2 τωρινοί υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, ο μεν ένας ήθελε να μπεί στην συμβουλευτική του Παπαδόπουλου, ο δε άλλος στην νεολαία, αλλά δεν "πρόκαμαν". Αυτά για την ιστορία.
Τώρα, και ο ΓΑΠ έχει συμβουλευτική επιτροπή,που συνεδριάζει στου Μαξίμου και στα Βόρεια Προάστεια και μάλιστα δεν αποτελείται καν από Ελληνες {ξένοι και ανθέλληνες}.Εκεί εξυφαίνονται τα μεγάλα σχέδια για το ξεπούλημα και τον διαμελισμό της χώρας μας.
Οι άλλοι όλοι , της βουλής, απλώς μαριονέτες, τρομάρα τους.
Ενώ έχει καταργηθεί κάθε ίχνος δημοκρατίας, ενώ μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια με τις δήθεν διαβουλεύσεις, καταστρατηγούν τα δικαιώματα των εργαζόμενων και γενικά τα δικαιώματα των πολιτών. Κατά την κυβέρνηση αιτιοι της κρίσης δεν είναι οι διαπλεκόμενοι, οι τράπεζες, οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, αλλά ο μικρομεσαίος, ο συνταξιούχος, ακόμα και ο νέος που δεν έχει μπεί ακόμα στην παραγωγική διαδικασία..
Σε αυτές τις επιλογές θα πρέπει να αντιτάξουμε την δική μας αντίδραση. Ο καθένας μας με τις δικές του δυνάμεις. Ισως κάποια στιγμή να γίνουμε ομάδες με ένα όραμα για το αύριο.Μαίρη

santa maura είπε...

στην ελλαδα παντα χουντα ειχαμε , αντε να το πουμε κοινωνικη δικτατορια. ειμαστε κρατος που κατασκευασθηκε για τις αναγκες της στιγμης...για περιορισμενη χρηση , το οτι κρατηθηκε τοσα χρονια μεσα απο "συνταγματικες" βιτρινες και "εκλογες" δεν λεει τιποτε, μια κοινωνικη δικτατορια υπηρχε παντα ,τωρα ενας συνταγματαρχης πανω η ενας παπανδρεου κατω..λιγη σημασια εχει. δυστυχως ετσι εχουν τα πραγματα ,βιες-νοθειες , κρατικος μηχανισμος απο τα υπολειματα της αλητειας της κατοχης , στησηματα κυβερνησεων ,και το μοναδικο κρατος με συμπρωτευουσα χαχαχχχχ και επισης το πρωτο κοινοβουλευτικο κρατος του κοσμου !μετα την γαλλια!!! στη αγγλια το δικαιωμα ψηφου καθιερωθηκε το 1918 και στην ελλαδα το 1877!!!! απο τοτε εψαχναν για πλειοψηφειες ..τα λαμογια

monahikoslikos είπε...

Όταν ο έλληνας πρωθυπουργός με τον πιο ελεεινό τρόπο παραδέχεται ωμά και δημόσια ότι αποφάσισε να βυθίσει τη χώρα σε πρωτοφανή ύφεση και να καταδικάσει τον ελληνικό λαό, τους μισθωτούς και συνταξιούχους στην εξαθλίωση για να εξυπηρετήσει αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα των τοκογλύφων δανειστών μας τα λόγια είναι περιτά.
Ότι και να πεις Κατερίνα, ότι και να πω εγώ και άλλοι μπροστά στο μεγαλείο και τη λεβεντιά των δηλώσεων του περιπλανόμενου τουρίστα - πρωθυπουργού Γεωργίου Β' Παπανδρέου Γ' (του ελάχιστου) δεν πιάνουμε χαρτοσία.

Ευρεθείς λοιπόν τις προάλλες στην ιδιαιτέρα του πατρίδα -την Αμερική- ο Μπαρμπαγιώργος ήτανε ειλικρινέστατος.

Στη συνέντευξη που έδωσε μέσω του δικτύου FOX ο έλληνας πρωθυπουργός κάλεσε τους ξένους επενδυτές να μην δίνουν βάση στις μαλακίες που λέει η κυβέρνησή του στους έλληνες ιθαγενείς ότι δήθεν η προσφυγή στο ΔΝΤ έγινε για να σωθεί η οικονομία της χώρας και άλλες τέτοιες παπαριές διαβεβαιώνοντάς τους ότι όλα έγιναν για να μην χάσουν οι τράπεζες τα λεφτά τους.

Συγκεκριμένα στην παρατήρηση της Ελληνοαμερικανίδας δημοσιογράφου Νικόλ Πεταλίδης, για το «αν η Ελλάδα είναι σε θέση να εξοφλήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις προς ευρωπαϊκές και αμερικανικές τράπεζες», ο Μπαρμπαγιώργος ξεκαθάρισε λεβέντικα πως: «Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αποδεχτήκαμε το συγκεκριμένο πακέτο και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο η Ε.Ε. στηρίζει σθεναρά την ελληνική οικονομία και τις προσπάθειές μας, τις προσπάθειες της κυβέρνησης, να προχωρήσουμε σε όλες αυτές τις αλλαγές, διότι κατέχουν μεγάλο μέρος των ελληνικών ομολόγων. Εχουν επενδύσει σε ελληνικά ομόλογα και δεν θα ήθελαν να προχωρήσουμε σε στάση πληρωμών, ούτε και επιθυμούμε εμείς κάτι τέτοιο. Το πακέτο, επομένως, δημιουργήθηκε ακριβώς για να καθησυχάσει τους επενδυτές, ώστε να γνωρίζουν ότι δεν υφίσταται πιθανότητα χρεοκοπίας».

Θανασης Ξ. είπε...

Απ' την αρχή Κατερίνα μου η κυβέρνηση που έστησε ο ΓΑΠ είχε φανεί πως ήταν 'υπηρεσιακή', με την έννοια πως έπρεπε να εκτελέσει ένα σχέδιο συγκεκριμένο.
Το κακό είναι πως της χρειάζεται η κοινοβουλευτική ομάδα. Ήδη είχε τρεις διαρροές. Θα έχει κι άλλες. Τα μέτρα Λοβέρδου είναι φανερό πως έφεραν πολλή γκρίνια.
Ωστόσο, μην ξεχνάμε πως αυτό το τέρας των αυτοδυναμιών, της κομματικής πειθαρχίας, της 'κατάρας του αποστάτη' έχει πολλά χρόνια εμπαιδωθεί. Όσο 'στενό μαρκάρισμα' και να υπάρξει δεν θα διαλυθεί τόσο εύκολα. Όταν μάλιστα δεν υπάρχουν και εναλλακτικές (κομματικές)..

κουκος είπε...

Ετσι λοιπόν ο εξευτελισμό σας να γινει τέλειος

katerina είπε...

Coulpa καλησπέρα,
Ξερεις υπάρχει ...μια υφερπουσα προσεγγιση των πραγματων που λέει ότι οι αρχαιοι ημών προγονοι, ...εφηυραν την δημοκρατία σαν πολιτευμα γιατί ειχαν άπλετο χρόνο στην διαθεση τους για να σκεφτονται.

Δεδομένου ότι πλέον οι εργαζομενοι και αντιμετωπιζονται αλλά και στο μέλλον ακόμα πιο έντονα θα αντιμετωπιζονται σαν μηχανές που πρέπει να δουλευουν ακαταπαυστα, να ειναι ...παραγωγικοί, αναλωσιμοι, εξοστρακισμένοι, περιθωριακοι, φοβισμένοι,...έ,πια μπορεί η δημοκρατία να καταλυθεί.

Coulpa μου, ποτε δεν πιστεψα ότι η δημοκρατία ειναι ...αυτοφυής. Θέλει πολιτες που να την φροντιζουν σαν τα μάτια τους. Σε αυτη την φάση η Δημοκρατία θέλει να βάλουμε και στηθη και κορμιά και ακόντια μπροστά για να την πραστατεψουμε. Δεν ειναι ...αειθαλής,αντιθετα ειναι ευαισθητη, ευθραυστη και ...χρηζει ιδιατερης φρονίδας απεναντι στου εχθρους της. Στην συγκεκριμένη φάση οι εχθροι της ειναι δεδομένοι. Πάμε να βρουμε τοςυ ...φίλους της.

katerina είπε...

Σαλωνιτη, η προσωπική μου άποψη είναι ότι η κριση δεν ειναι ουτε υπέρτιμημενη ουτε υποτιμημένη. Η κριση έχει δυο σκέλη. Ένα λογιστικό και ένα πολιτικό.

Εχω γραψει πολλές φορές, έχουεμ συζητησει ακόμα περισσότερες,ότι όταν πας να ανακοινώσεις έλλειμα τον Οκτωβρη (ανακοινωνεται επισημως τον Απρίλη) χωρίς να έχεις 1ον δανειακό μαξιλάρι και 2ον και σημαντικότερο και πολιτικό κια επικοινωνιακό τρόπο αντεπιθεσης... ε, το πραγμα βρωμαει πολύ.

Απο εκει και περα , το ένα κομματακι...μετά το άλlο φτιάχνει το puzzle. Να σου ξεφευγει (;) προεκλογικά για την αναδιαπραγματευση του αγώγου και 9 μήνες μετά ...να βγάζεις μια ...ουδετερη ανακοινωση για την ματαιωση του αγωγου του σημαντικοτερου έργου στην Ελλαδα την τελευταία 30 ετία (ο Μπορισοφ ειναι ένας κλασικό αμερικάνικος λαγός,αλλά αυτη την στιγμή στην Βουλγαρία που χρησιμοποιεί ως δικαιολογία το …Natura, γινεται της τρελής) και τα μεσα να το πνιγουν το κουνέλι... δεν θέλει πολύ Σαλωνίτη. Η μεγαλυτερη γεωπολιτική μετακινηση μετά τον πόλεμο.

Τωρα αν πω για το ότι η διαροή για δανεισμό απο την Κινα τον Δκεμβρη ανεβαζει τα spreads ιλλιγγιωδώς ,και 3 μήνες μετά ο Αντιπροσδρος μιλάει για την λανθασμένη τακτική του ΠΑΣΟΚ να μιλάει ως αντιπολιτευση για ...τις κινεζικες επενδυσεις...

Σαλωνιτη ειναι πια πάρα πολλά...μα τόσα πολλά που... καλά να ειμαστε έχουμε ακόμα κάποιο χρόνο να τα λέμε,εκτός κι αν μας προλάβουν...γεγονότα.

Η αξιοπιστία του ΓΑΠ, οφειλε να περάσει μεσα απο άλλες αναξιοπιστίες. Κάθε μέρα που περνάει το ...παιχνιδι ειναι και προφανεστερο. Προσωπικά, λέω στοςυ φίλους ...πατριωτες να βγάλουν καλου κακου τις σημαίες απο τις ναφθαλίνες, μην τρεχουν την τελευταία στιγμή.

katerina είπε...

Α,οι νεολαίες του ΠΑΣΟΚ.
Ξέρεις Elva πιστευω ότι η Νεολαία του ΠΑΣΟΚ και η ΟΝΝΕΔ,παιζει να ειναι και το πιο διεφθαρμένα κομματια της ελληνικής κοινωνίας. Τον κυνισμό, την αμετροπεπεια, τον αριβισμό και την αλητεία τους, ειναι τόσο διαχυτα και τόσο έντονα που τρομάζουν. Αμφιβάλω αν μπορείς να την συναντησεις οπουδηπουτε αλλου. Τουλάχιστον για την Ν. Πασοκ, λεγόταν ότι η Αντωνίου (το "παιδί' του Τσοχατζοπουλου, αλλά τωρα που το αφεντικό κατακλρημνιζεται ως σαβουρα του πολιτικου συστηματος η ..Τωνια κάνει την παπια) εχει διαφθειρει και τους ...αγεννητους.

katerina είπε...

Γιάννη καλησπέρα, προχθές βρέθηκα σε μια μάζωξη ...συναδελφων, ξερεις ας πουμε αποκατεστημένων επαγγελματικά και οικονομικά, ανθρωπων που δουλευουν αρκετά χρονια και πραγματικά δημμιουργουν. Λοιπόν η κουβεντα όλη εξαντληθηκε στο ότι ειμαστε όλοι πια με την πετρα στο χέρι.

Μια χωρα που ανοιγει δειλά δειλα τα φτερα της,που κάνει βήματα μπροστά, που παρα τα τεραστια εμποδια των καρεκλοκεντςυρων πολιτικών εδώ και χρονια, τα καταφερνει να αναδεικνυει πραγματα...ξαφνικά βυθιζεται στο σκοταδι με το έτσι θελω.

Αν προτεινεις αντι για πετρα ντοματα, που ειναι και πιο ακινδυνη...μαζί σου.

katerina είπε...

Καλησπέρα Δήμο,
Ναι ο κόσμος πια έχει φτασει σε αδιέξοδο. Η Κυβερνηση παιζει πολυ άσκημο παιχνιδι μετο συναισθημα του φόβου. Σε αυτο επενδυει...

Κάποιοι άλλοι απλά πονταρουν στο συναισθημα του άκριτου θυμού. Όλα αυτά όμως ενεχουν τεραστιοςυ κινδυνους.
Τα μάτια μας ορθανοιχτα.

Αποδειχτηκε,ότι αυτά που ζησαμε απο το προηγουμενο καθεστώς δεν ήταν τίποτα, υπάρχουν και πολύ πολύ χειροτερα.

katerina είπε...

Swell μου, τι παιζει με την έκρηξη; Αυτες οι συμπτωσεις... Ιστορικές!!!!

katerina είπε...

Let me guess… όχι Υπουργός, απλός Βουλευτής...
Μήπως κάποιος που κλειστηκε προσφατως στην τουαλέτα και απέξω τον φυλαγαν τα ΜΑΤ;

Εψαχνα κάποια παλιά τηλεοπτικά και διαφορα άλλα αρχεία και ...κάτι έλεγε και απειλουσε ο Γιαννοπουλος,όταν τον πολυζοριζε με περισσότεροςυ ψηφους ο Α.Κ. στην Β’ Αθηνας.

Αχ,μωρε Μαίρη μου, μικρό χωριό αυτή η χωρα. Αλλώστε οι Αμερικάνοι έλεγαν ότι κατασκοπια δεν μπορεί να υπάρξει στην Ιαπωνία και στην Ελλαδα. Στην Ιαπωνία γιατί δνε μιλάει κανε΄ςι και στην Ελλαδα γιατί μιλάνε όλοι.

Απλά έχουμε και μια έφεση προς την συλλογική αμνησία σνα λαός.

katerina είπε...

Γιωργο καλησπέρα,
Σε γενικές γραμμες συμφωνώ μαζι σου. Η Δημοκρατια προυποθέτει δημοκρατικά κομματα. Ο νεποτισμός,η οικογενειοκρατία, τα συμφεροντα,η διαπλοκή ήτνα πάντα συνυφασμένα με την ελληνική...δημοκρατία.

Βέβαια τετοια δανειακή συμβαση σαν το περιφημο μνημόνιο η Ελλαδα ειχε να υπογραψει απο την εποχη του Κωλέτη νομιζω το 1826.
Αλλά εδώ θα ήθελα να θυμησω κάτι.

Όταν κατα την διαρκεια των συνομιλιών της Λωζανης,ο κάθε ...φωστηρας, ο κάθε μαλάκας, ο κάθε πουλημένος και ξεπουλημένος έλεγε και απο μια σοφία, κια βέβαια οι μεγαλες δυναμεις απειλουσαν τον Βενιζελο ότι αν δεν αποδεχτεί τοςυ οικονομικους,πολιτικους και εδαφικους όρους ...ο Κεμάλ θα μπει στην Θεσαλονίκη, ο Βενιζελος έφτιαξε εκ των ενοντων την στρατια του Εβρου και διεμηνυσε ότι ...θα βαδισει αυτ΄ςο προς την Κωσταντινουπολη. Κια η Συνθηκη της Λωζανης υπογραφτηκε με εξαιρετικά επωφελεις όροςυ για την Ελλαδα.

Έγραφα ότι ακόμα και ...εκει που τα εφτασαν τα πραγματα , το μεγαλυτερο διαπραγματευτικο ατου της Ελλαδας ήταν τα 300 δις χρέος. Α για εμάς ειναι μεγάλο για κάπιους απο τοςυ δανειστες...τεραστιο. Αλλά ο ΓΑΠ διαπραγματευτηκε για το δικο του αποκλειστικό συμφερον και κάποιων εκ των φίλων του.

katerina είπε...

Τα διαβαζω Λυκε. Ειναι σαφές αυτο που λέει ο ΓΑΠ. Παρα πολύ σαφές. Κια ειναι τόσο ...εξωφρενικό,τόσο εφιαλτικό που ειναι ...ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.

Αλλωστε το είπε και η Λαγκαρντ ΕΥΘΕΩΣ. Εξισου σαφής. Πια δνε ειναι σεναριο.Στα μέρη μας όμως ειχαμε άλλο θέμα, το βρακι του Πατιτσα στο Αβερωφ.

Η καριερα του ΓΑΠ...abroad, η αξιοπιστία του θα στηριχτεί στην απολυτη δική αμς καταστροφή.

Πάντως ακόμα και ο Μπαν Κι Μουν του έβαλε πάγο για τις ..διμερείς συζητησεις με τον Γκρουεφσκι. Σκέψου ο Μπαν Κι Μουν.

katerina είπε...

Ναι Θαναση μου και εγώπιστευω ότι οι κοτες θα κάτσουν σουζα. Ασε που θα κινδυνεψει και η πολιτική σταθεροτητα με ...βομβες δεματα. Ασε που η «τρομοκρατία» καιροφυλακτεί. Πότε θθα μιλήσει κάποιος απο αυτοςυ που ξέρουν πόλύ καλά την ...»τρομοκρατία»; Ποτε αραγε;

Δέκα μικροι Νεγροι Θανάση μου.

monahikoslikos είπε...

"Πότε θθα μιλήσει κάποιος απο αυτοςυ που ξέρουν πόλύ καλά την ...»τρομοκρατία»; Ποτε αραγε;"

Μα είναι απλό: μόλις αποστρατευτεί!!!

celin είπε...

Mπραβο Κατερινα για την ευψυχια σου.Δεν εχω κατι να προσθεσω.Τα πραγματα ειναι πολυ σοβαρα.Οι πολιτες αυτης της χωρας δεχομαστε πολεμο,με βομβες,με τρομοκρατηση,με παραπληροφορηση.Συλληπητηρια στην οικογενεια του δολοφονημενου αστυνομικου.Ερχεται να προστεθει στο νεκρο παιδι απο το Αφγανισταν κ στους νεκρους της μαρφιν.

katerina είπε...

Λύκε, δεν ξερω. Νομιζω ότι ουτε τότε θα μιλήσει...κανείς.

Και ξέρεις γιατί; Γιατί κανείς δεν αντεχει να γίνουν τέτοιες αποκαλυψεις, πραγματικές βόμβες μεγατόνων. Ουτε καν όλοι εμεις οι απλοι πολίτες. Θα διαλυθούν ακόμα και αυτά τα ελάχιστα που πιστευουμε. Αυτά τα ελάχιστα,τα minima που έχουμε αναγκη να πιστεψουμε.

Ειλικρινα Λυκε, δνε ξερω αν ..πρέπει να μάθουμε. Απο την άλλη ειναι εξαιρετικά επικινδυνο το παιχνιδι. Νομιζω ότι ποτε δεν ήταν πιο επικαιρο εκεινο που είχαμε την αφελεια να νομιζουμε ...παλιοκαριτικο. Εκεινο το ...Ποιος κυβερνά αυτον τον τόπο;

monahikoslikos είπε...

Πάντως όχι ο Γιώργος.
Το μόνο σίγουρο είναι αυτό!!!!

katerina είπε...

Celin συμφωνώ απολυτα μαζί σου ότι ...τα πραγματα ειναι εξαιρετικά δυσκολα. Αυτο το αποψινο ειναι το κερασάκι στην τουρτα.

Ασφαλώς για τον νεκρό-είτε ήταν το ...προγραμαμτισμένο θυμα, ειτε ήταν η ...παραπλευρη απωλεια των δολοφόνων- τι να πεις; Αλοιμονο σε αυτον που έφυγε τόσο αδικα και αλοιμονο στην οικογενεια του,που έμεινε ορφανή.

Ζορικες μέρες Celin. Ιστορικές μέρες. Κια ερχεται Ιουλιος...

katerina είπε...

Ναι Λυκε, αυτό νομιζω ότι το καταλαβαινουμε...ΟΛΟΙ.

katerina είπε...

ότι κι αν ειναι ο Μπαροζο...άστοχαστο δεν τον λες...

Ανώνυμος είπε...

Κατερίνα μου, μια διευκρίνηση. Δεν εννοώ αυτόν. Απ' ότι γνωρίζω ο συγκεκριμένος έκανε φυλακή επί χούντας { 67-68}. Ηταν μαζί με συγγενικό μου πρόσωπο. Μετά δεν γνωρίζω τίποτε άλλο. Εγώ εννοώ δύο νεότερους που είναι υπουργοί. Ο ένας λίγο " τσιμουδιάς", ο άλλος σούπερ δυναμικός. Και οι δύο πάντως κρύβουν πολύ καλά το παρελθόν.
Συμφωνώ με τον μοναχικό λύκο και χαίρομαι να σε διαβάζω. Αλήθεια κι΄αυτές οι βόμβες βρίσκουν πάντα την στιγμή. Μαίρη

celin είπε...

Kατερινα,κατι μου λεει οτι θα εχουμε συνεχεια.
Ερχονται κ αλλα.
Μακαρι αυτη η βομβα να προερχεται απλα απο αναρχοφασιστες.Αλλα βρωμαει ρε γαμωτο,βρωμαει πολυ.Κ καλυτερα να μη πω δημοσια αυτα που σκεφτομαι η τουλαχιστον να μη τα εκθεσω σε ξενο μπλογκ.Γιατι συντομα μπορει ουτε η ανωνυμια του ιντερνετ να μας προφυλασσει απο τα καθαρματα που λυμαινονται τη χωρα.
Κ δε μιλαω απαραιτητα για τους ντοπιους παρατρεχαμενους τους.
Αλλα για αυτους που μας εξουσιαζουν πραγματικα.
Δε ξερω
κ δε ξερω αν θελω να μαθω,ομως πρεπει να μαθω,να μαθουμε
γιατι αν εξακολουθησουμε να στρουθοκαμηλιζουμε κ να εθελοτυφλουμε,συντομα η τυφλωση θα γινει μονιμη.

monahikoslikos είπε...

Έχει δίκιο η Μαίρη... αυτός που υπονοείς εσύ Κατερίνα κανόνιζε να γίνει υπουργός της χούντας αλλά δεν πρόκανε...

koulpa είπε...

μμμμ.. έχω καταλήξει ότι η δημοκρατία δε ταιριάζει στην ανθρώπινη ιδιοσυγκρασία.. δε ταιριάζει στη φύση.. έτσι μάλον όσοι νομίζουμε ότι την προτιμάμαι.. είμαστε λίγοι.. οπότε; σχιζοφρένια.. γιατί αν δεν ακούμε τους πολλούς τι σόι δημοκρατία θέλουμε; ε; :):)
παραλήρησα πάλι.. :):)
δε θα με ενοχλήση καμιά αποκάληψη.. ότι και να αποκαληφθεί.. θα είναι λιγότερο από την καλπάζουσα φαντασία μου.. μήπως η φάντασια μας λείπει;.. (είχαμε ένα ερήπιο στη παραλία και το γκρεμίσαμε).. κάλά ξανα ξέφυγα.. αλλά μάλον με εμπνέετε.. :):)
λοιπόν τι μπορούμε να κάνουμε;.. να κάνουμε ενα κόμα κι εμείς;.. αφου η εξουσία πρώτον είναι κληρονομική.. και δεύτερον.. διαφθύρει.. :):)
ωχ θα μπορούσα να γράφω ώρες αλλά κρατιέμαι.. :):)
την καληνύχτα μου :):)

poexania είπε...

Παιδία η Α-Δημοκρατία(την λεω έτσι για να μην την πω αλλιώς), κρατά απο παλιά.

Απο τότε που κανείς δεν ρωτήθηκε για τις αμερικάνικες βάσεις.

Απο τότε που κανείς δεν ρωτήθηκε για την ΕΟΚ

Απο τότε που κανείς δεν ρωτήθηκε για την ΟΝΕ

Απο τότε που κανείς δεν ρωτήθηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Στις μέρες μας, που του αστικό κράτος δείχνει καθαρά τα δόντια του η Α-Δημοκρατία δεν αλλάζει και πολύ, απλά οι αποφάσεις οι οποίες πάρθηκαν είναι πιο σκληρές παρά ποτέ, γιαυτό και φάνηκε το έλλειμα δημοκρατικών θεσμών περισσότερο.

Οι λύσεις πρέπει να είναι ριζικές,
η δημοκρατία αδιαπραγμάτευτη και όσο το δυνατόν πιο άμεση. Ο κόσμος να ασκεί τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του, όχι αυτές που του ορίζει το αστικό κράτος αλλά εκείνες που θα έπρεπε να έχει.

Για περισσότερη ανάλυση αυτών που θέλω να πω, αν έχετε χρόνο και διάθεση διαβάστε τα παρακάτω μου άρθρα.

http://poexania.wordpress.com/2010/05/16/%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CE%B1/

Και

http://poexania.wordpress.com/2010/04/23/%CE%B7-%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CE%B9/

Άναυδος είπε...

Βρίσκω το άρθρο, καταρχήν, τολμηρό. Με την έννοια οτι έχουμε καταντήσει μια κοινωνία ΚΑΙ ταμπού.
Δεν μιλάμε για την χούντα, εκτός από το να την βρίζουμε για πρόσκτηση "προοδευτικών" περγαμηνών, όπως δεν μιλάμε και για τα εγκλήματα των Ισραηλινών, εκτός από το να λέμε για όσα έπαθαν από τους Ναζί.

Σε αντιστοιχία και ανάποδα, το παρόν άρθρο τολμά να μιλήσει απλά για την χούντα χωρίς ούτε κατα διάνοιαν να την υμνεί ή να την υπερασπίζεται. Επιτέλους, για διάφορα θέματα, πρέπει να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε την εσχάτως λέξη κλισέ των "προοδευτικών" -"το αυτονόητο"- και σε πλαίσια έξω από αυτά που την χρησιμοποιεί η παρακρατική προπαγάνδα με εμετική συχνότητα και αφαιρετική απλότητα επιχειρημάτων.
«Αυτονόητο» το ένα «αυτονόητο» το άλλο, στο τέλος μας γίναμε χέρσο οικόπεδο.

Στο προκείμενο του θέματος, είμαι απο αυτούς που χομπίζουν με το να ψάχνουν τα πράγματα προς την κατεύθυνση των πηγών. Έχω παραδεχτεί την Χούντα σε αρκετά πράγματα χωρίς να έχω διάθεση να την λατρέψω κιόλας.
Το τελευταίο, όμως, θα συμβεί στο τέλος, όπως την πάνε την δουλειά η σάρα και η μάρα που μας έχουν κατσικωθεί τα τελευταία χρόνια σαν "ελέω θεού βασιλεία" που μας την ταΐζουν ως "Δημοκρατία".
Στην τελική αν ανέβει επάνω ένας, η μια συγκεκριμένη ομάδα, για να φάει θα δίνει και κάποια σημασία στο χωράφι που λυμαίνεται γιατί θα το θεωρεί δικό του. Ενώ όλο αυτό το κοπριτο-σκυλολόι που έχει μαζευτεί στην καμπούρα μας, μαύροι της δώθε άκρης, κατα-κόκκινοι, κόκκινοι, πράσινοι, μπλέ, σκουρο-μπλέ, μαύροι της άλλης άκρης, δεν το βλέπει σαν δικό του χωράφι, όμως, όχι με την δημοκρατική έννοια αλλά με την "μπάτε σκύλοι αλέστε".

Κοιτάει ο καθένας να φάει οτι προλάβει πριν έρθει ο επόμενος, δεν του μένει χρόνος ή διάθεση να κάνει κάτι για το κοινό οικόπεδο, λέγοντας «σάματις είναι δικό μου; φάτε αδέρφια πριν έρθουν οι επόμενοι», και, έρχονται οι επόμενοι για να στρώσουν το τραπέζι με μια από τα ίδια μέχρι να μην μείνει τίποτα. Γιατί δεν φτάνει που είναι μιλιούνια, κανείς από αυτούς δεν φυτεύει, κανείς δεν συντηρεί, κανείς δεν καλλιεργεί, εκτός ίσως από τα pay roll της δημοσιογραφίας.
Η δημοσιογραφία που υποτίθεται εφευρέθηκε από την Δημοκρατία ακριβώς για να εγγυάται την γνησιότητα της και έχει καταντήσει σε ποσοστό 110% ύπουλη προπαγάνδα του εκάστοτε νεμόμενου το οικόπεδο.

Τώρα που το σκέφτομαι, αν υπήρχε ένα μαγικός τρόπος να ανήκει η χώρα μόνο σε φωτισμένους διαδόχους (στην πράξη καρα-σούπερ-ντούπερ-αποκλείεται να βρισκόταν τρόπος) δεν θα με χάλαγε καθόλου να είμαι «υπήκοος» αντί «πολίτης».
Άει σιχτίρ κι ακόμα παραπέρα!

poexania είπε...

"Τώρα που το σκέφτομαι, αν υπήρχε ένα μαγικός τρόπος να ανήκει η χώρα μόνο σε φωτισμένους διαδόχους (στην πράξη καρα-σούπερ-ντούπερ-αποκλείεται να βρισκόταν τρόπος) δεν θα με χάλαγε καθόλου να είμαι «υπήκοος» αντί «πολίτης»."

Κάτι αντίστοιχο οραματιζόταν ο Πλάτωνας όταν μίλούσε για "Φιλόσοφους Βασιλείς", εμένα όμως κάθε είδους "αριστοκρατία" δεν μου εμπνέει καμία εμπιστοσύνη για πολλούς και διάφορους λόγους.

Άναυδος είπε...

@poexania

Σαφώς ναί. Έξω απο την φιλοσοφική θεωρία, στην πράξη, δεν υπάρχει τρόπος να εξασφαλίσεις το ποιός, και τι, θα είναι ο "άξιος" που θα ανέβει επάνω.