Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Αλήτες!!!

Το μόνο συναίσθημα που με κατακλύζει είναι οργή. Απύθμενη οργή. Και είναι τόσο μεγάλη η οργή μου, που δεν μπορώ να σταυρώσω κουβέντα. Η μόνη λέξη που βγαίνει από μέσα μου, καίγοντας τα σωθικά μου είναι «Αλήτες». Και ειλικρινά δεν πιστεύω ότι υπάρχει ανάγκη να ειπωθεί τίποτα άλλο πια.

Ούτε καν φασιστόμουτρα. Μιας που κανένας φασίστας δεν διανοήθηκε να πολεμήσει τόσο ύπουλα, τόσο ανήθικα, τόσο πρόστυχα, τόσο πούστικα, την εργασία. Ακόμα και ο Πινοσέτ, ο Φράνκο και ο Μουσολίνι, είχαν στοιχειώδεις ηθικούς φραγμούς, που προφανώς δεν διαθέτει ο Γεώργιος Β’ Παπανδρέου Γ’.
ΑΛΗΤΕΣ!!!
Έτσι συριχτά σαν καμτσικιά απο μαστιγιο, σαν πέτρα που ξεσκιζει τον αέρα, με τα μάτια να καίνε, με το στόμα ποτισμένο από το χολή του μίσους και της οργής που ξεχειλίζει από κάθε πόρο του σώματος μου.
ΑΛΗΤΕΣ!!!

85 σχόλια:

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Κατερίνα, καταλαβαίνων την οργή σου! Όμως είμαι περισσότερο οργισμένος γιατί κανείς, μεχρι τώρα ,δε με έχει πείσει για το πια είναι η πραγματική εικόνα της οικονομίας της χώρας!
Νομίζω ότι αυτή είναι η πραγματική τραγψδία για τους πολίτες!

Ανώνυμος είπε...

Ε, ναι μωρέ, είναι βιτσιόζος ο Παπανδρεόυ και η κυβέρνηση του και είπαν να παίξουν μαζί μας χου,χου,χου!

Ο Ανώνυμος είπε...

Υποθέτω, τόσο από το ύφος της ανάρτησης όσο και από το ιστορικό του Blog ότι οποιαδήποτε επιχειρήματα εναντίον της άποψης που εκφράζεται εδώ θα αντιμετωπιστούν ως ευκαιρία λυντσαρίσματος.

Αρα, αν και ανώνυμος, απέχω...

Aldebaran είπε...

Τώρα συνειδητοποιούμε το περιεχόμενο του προεκλογικού ΠΑΣΟΚικού συνθήματος "Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα"...

Aldebaran είπε...

@ Ανώνυμο 4.53

Τον τελικό λόγο, βέβαια, τον έχει η Κατερίνα που μας φιλοξενεί. Σε ό,τι όμως με αφορά θα ήθελα ν' ακούσω τις απόψεις σου και να κονταροχτυπηθούμε (κι όχι να λυντσαριστούμε, βέβαια)

Swell είπε...

Αχ, Κατερίνα μου, τα γαλλικά και το πιάνο ακόμα σε επηρεάζουν. Το "αλήτες" για τον εσμό που κάποιοι ανεγκέφαλοι (μεταξύ των οποίων και οι σημερινοί ανώνυμοι σχολιαστές εδώ) μας φόρεσαν στο κεφάλι, αποτελεί τίτλο τιμής.

cynical είπε...

katerina

αναμενομενο. Τι σχεση εχει με την εργασια αυτη η κλικα που κυβερναει; Τι σχεση εχει με τον εργαζομενο κοσμο; Οση και η Μαρια Αντουανετα. Μαλλον αυτη ειχε καλυτερη, απ' αυτους εδώ τους ανεκδιηγητους.

Το μισος και οι καταρες του κοσμου να πεσουν επανω τους...

celin είπε...

Εγω δεν καταλαβαινω τις βρισιες κ τις καταρες.
Οι βρισιες κ οι καταρες σημαινουν εκπληξη κ οργη,σημαινουν οτι αντιμετωπιζεις κατι απροσμενο,που σου ηρθε απο το πουθενα.
Τι απο ολα αυτα συνεβη εδω?

Τιποτα,Ηταν προδιαγεγραμμενο οτι ο ΓΑΠ θα ερθει να ξεπουλησει τη χωρα κ να ξεσκισει το 90% των Ελληνων[κ παραπανω]για να διασωθει η ντοπια κ ξενη ελιτ,οι γαλλογερμανικες τραπεζες,οι ελληνικες,οι βιομηχανοι,οι εφοπλιστες κ ολα αυτα τα συμπαθη ξεφτιλισματα των οποιων το ποιον τους απολαυσαμε λιγες μερες πριν,στη σεμνη τελετη στο ΑΒΕΡΩΦ.

Ακομα κ ο διαλογος μου φαινεται αστειος.Μου φαινεται οτι με κοροιδευει καποιος οταν μου ζηταει να αποδειξω τι αλλες επιλογες ειχαμε εκτος απο το να αφησουμε τους κυβερνωντες να μιμηθουν τους Κουισλινγκ κ τους Πεταιν.

Σαχλαμαρες.
Το μονο που πρεπει να συζηταμε απο δω κ περα ειναι το "πως?" της αντιδρασης

katerina είπε...

Ασφαλώς και δεν υπάρχει η παραμικρή αναλογιστική μελέτη για το ποιο θα είναι το όφελος της «ανταγωνιστικότητας» της χωρας από αυτό το ξεθεμελιωμα των εργασιακών δικαιωμάτων. Η μόνη μελέτη που έχουμε είναι η μελέτη Στουρνάρα (ΙΟΒΕ) για την αυξηση του ΑΕΠ κατά 1,5% από το άνοιγμα των κλειστών επγγελματων που και αυτό …παραπεμπεται αυτή τη στιγμή στις καλένδες.

Αντιθετα το διεθνές γραφείο Εργασίας έχει τεκμηριώσει με δεκάδες μελέτες και εθνικές (για κάποιες χωρες, για την Ελλαδα δεν έχει κάνει) αλλά και ευρωπαϊκές, ότι το μισθολογικό κόστος και η ευελιξία στις αναπτυγμένες χωρες κατακρημνιζουν βασικους δεικτες της πυραμιδας της της αναταγωνιστικότητας.

Αρα… δεν έχουν ουτε καν αυτό το ελαχιστο φύλλο συκής. Ακόμα και από τους 3 εργοδοτικους κοινωνικούς εταιρους, και η ΓΣΕΒΕΕ, και η ΕΣΕΕ (έμποροι) αντιτιθενται στο ΠΔ και στην φιλοσοφία του. Μόνο ο ΣΕΒ, τριβει τα χερια του.

Περαν τουτου, σημερα με αυτό το άθλιο ΠΔ, και την ουσιαστική καταργηση του ΜΕΔ, ξεθεμελιωνεται η λογική της συλλογικής συμβασης. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο καθένας θα είναι μόνος του να …τα βρισκει με τον όποιον και για όσο εργοδοτη του… Στην πραξη δεν εχουν καν έννοια πια τα συνδικάτα.
Τα είχα γραψει και πριν ένα μηνα στην Αλητισα Δεξια, αλλά ακόμα και τότε δεν πιστευα ότι θα φτασουε σε τετοιες αθλιότητες. Και μάλιστα, ..μεσα από ΠΔ.

Ασφαλώς εδώ μπορείτε να κονταροχτυπηθείτε όσο θέλετε. Και όντως ειμαι περιεργη να ακουσω…τα επιχειρήματα. Αλλά επιχειρήματα.

Από την άλλη, σκεφτομαι ότι όλο αυτό το επονείδιστο κατασκευασμα του ΠΔ, τους αναγκασε να πεταξουν ακόμα και αυτές τις τόσο…σιθρου μάσκες που φορουσαν. Αν βεβαια πιστευουν ότι θα αφεθουμε να πάμε άκλαφτοι, τους γελασανε. Το έχω πει πολλες φορές, δεν ξέρω αν το επομενο θα είναι καλυτερο,-και οι φασιστικές λυσεις παιζουν σε αυτό το τόσο επικινδυνο παιχνιδι τωρα που οι δωσιλογοι ανοιξαν το κουτι της Πανδωρας, αλλά αυτό…τελειωσε.
Απαντώ συνολικά τωρα, και λόγω έλλειψης χρονου αυτή την στιγμή, αλλά και γιατί… τι να πω γαμωτο μου; ΤΙ ΝΑ ΠΩ;

stefanos είπε...

Τελικά δεν πρόκειται να επιβιώσουμε.
Όταν εξακολουθούμε να “μικρο-κομματικο-λογούμε” ή να βγάζουμε μια λύσσα που ούτε στον Καταλληλότερο δεν θα άξιζε ...ίσως!
Σκέφτομαι ότι για να απαντήσω με επάρκεια στο σύντομο κείμενο που έγραψες, χρειάζεται πολύ μελάνι. Γι’ αυτό θα αρκεστώ σε λίγες παρατηρήσεις για να σου μαλακώσω την οργή.
Είναι γνωστό (όποιος διαβάζει το 1klik-aristera) ότι υποστηρίζω την κυβέρνηση Παπανδρέου, γιατί θεωρώ ότι ασκεί διοίκηση του Κράτους με εντιμότητα και καλή πρόθεση, αλλά δυστυχώς σύρεται σε οδυνηρές συμφωνίες και μνημόνια αφού άλλοι φρόντισαν με υποδειγματική συνέπεια να πτωχεύσουν τη χώρα. Η πατρίδα - όπως πολύ πετυχημένα γράφει ο καθηγητής του Πάντειου, κ. Γιάννης Βούλγαρης - "το ΠΑΣΟΚ δεν διεκπεραιώνει μια νεοφιλελεύθερη πολιτική αλλά μια πολιτική ειδικών συνθηκών, μια πολιτική εθνικής αναγκαιότητας από την οποία εξαρτάται η τύχη της Ελλάδας για 2-3 γενιές"...
Κι εγώ αγανακτώ με το υπό διαβούλευση Προεδρικό Διάταγμα "Λοβέρδου", και λέω ότι κάπου πρέπει να υπάρξει ένα όριο εθνικής συναίσθησης και minimum ιδεολογικής οπισθοχώρησης. Φωνάζω μήπως έστω και την τελευταία στιγμή πάρουν πίσω αυτήν την άσκοπη ακρότητα ή να πουν (με νομοθετική πρόνοια) ότι αυτά όλα ισχύουν για 2-3 χρόνια και μετά από αυτήν την περίοδο τα αφορούντα τα εργασιακά επανέρχονται στους προ του 2010 νόμους.
Τώρα μια παρατήρηση. Εσύ και μερικοί από τους σχολιαστές (γνωστοί δεξιοί μερικοί από αυτούς) αποκαλείτε τους κυβερνόντες: Αλήτες, Εσμό, κλπ. Κάποιοι μάλιστα είτε αποκαλούν τον ελληνικό λαό ανεγκέφαλο που τους έφερε στην εξουσία (ενώ μάλλον θα έπρεπε ακόμα να δοξάζουμε τον Καραμανλή και τον Ρουσόπουλο), είτε είχαν σαν δεδομένα όλα αυτά αφού την Ελλάδα κυβερνάνε πλέον κάποιοι «κουϊσλιγκ».
Κανένα ιδιαίτερο σχόλιο από μένα, αφού την απάντηση την δίνει η ίδια η κοινωνία στο ερώτημα πόσο απογοητευμένοι είσαστε από τα κόμματα: Πάτος η αντιπολίτευση (και ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ με ποσοστά 60-65%), ανύπαρκτη η ΠΟΛΑΝ εκδοχή της ΝΔ και σε πολύ καλύτερη κατάσταση το κυβερνόν ΠΑΣΟΚ με 45% περίπου).
Τελειώνω με ένα διλληματικό ερώτημα…
Αν μια μέρα «τα πάρει στο κρανίο» ο Παπανδρέου και οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, μπορείτε να φανταστείτε ΤΙ ΘΑ; ΣΥΜΒΕΙ;
Την καλησπέρα μου Κατερίνα…
(και ήρεμα)

celin είπε...

Aστεια προπαγανδα το να λεει καποιος οτι οσοι τα βαζουν με τον ΓΑΠ,ουσιαστικα κατηγορουν τον ελληνικο λαο που δε κρατησε στην εξουσια τον Καραμανλη.
Ειναι δυσκολη η επιλογη παντως να διαλεξεις μεταξυ κλεφτων/ανικανων[ΝΔ]Κ δωσιλογων-πρωην κλεφτων- περισσοτερο ικανων[ΠΑΣΟΚ].
Εγω δε διαλεγω κανεναν απο τους δυο.

Κ που ειναι οι δεξιοι εδω μεσα,ψηφοφορε του Γιωργου?
Εγω παντως δεν εχω αναγνωρισει κανεναν.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Ως "γνωστός δεξιός", πρέπει να κάνω μια διευκρίνιση: Είμαι, ουσιαστικά, σε βαθύ σκοτάδι ως προς την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας!Αν η κατάσταση είναι όντως τόσο τραγική, έστω και με τη συμβολή της εξάμηνης αδράνειας της Κυβέρνησης Παπανδρέου, το λέω και το γράφω από το Μάρτιο ότι τα όποια μέτρα είναι επιβεβλημένα! Έχω μάλιστα γράψει κατά καιρούς ότι αφού η συντεχνία των συνδικαλιστών εμπόδισε την Κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1991 και τη μεταρρύθμιση "Γιαννίτση" το 2001 να πάρουν σαφώς πιο ήπιες αποφάσεις τότε, οι οποίες, ΠΙΘΑΝΟΝ να απέτρεπαν τις σκληρές σημερινές, οι τωρινές αποφάσεις, δεν μπορεί παρά να αποτελούν "σοκ και δέος"!
Αν η οικονομική κατάσταση, δεν είναι όπως την παρουσιάζουν ή τόσο άσχημη όσο την παρουσιάζουν, τότε πρέπει να διαβάσουμε όλοι το βιβλίο "Voodoo Histories" του David Aaronovits! Αν όχι για κανέναν άλο λόγο τουλάχιστον για ομαδική ψυχολύτρωση!!!
Επειδή είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος, περιμένω, ακόμα, τα αναπτυξιακά νομοσχέδια, τα οποία, ας μου εξηγήσει κάποιος, γιατί αργούν τόσο!

αντωνης είπε...

Και λιγα εγραψες Κατερινα.
Η απορια μου ειναι οτι μετα από ολα αυτα υπαρχει ακομα κοσμος που τους υποστηριζει!!!

Βεβαια αν τα επειχειρηματα ειναι του στυλ οτι ειναι καλυτεροι απο τον Καραμανλη, τοτε τι να πεις;
Το ερωτημα για μενα ειναι αν η σημερινη κυβερνηση ειναι καλη και οχι αν ειναι καλυτερη απο τα σκατα που ειχαμε για κυβερνηση τα προηγουμενα 5μιση χρονια.
Σε αυτο μπορουν αραγε να απαντησουν οι υποστηρικτες του ΠΑΣΟΚ; Θεωρουν την κυβερνηση καλή, ναι ή οχι;

Και οσο για τις πτωχευσεις και τα υπολοιπα "επιχειρηματα", ενα εχω να πω.
Κοφτε το δουλεμα επιτελους, ειδικα αυτο το "επιχειρημα" ειναι πολυ μεγαλο ψεμα.

αντωνης είπε...

Και ας μας πουν επιτελους τι σχεση εχει η πτωχευση με το οτι ξεσκιζουν τις εργασιακες σχεσεις. Και μαλιστα με Προεδρικο Διαταγμα!!!

stefanos είπε...

Κατερίνα αντι για ΑΛΗΤΕΣ γράψε κανένα ΓΑΜΩΚΑΝΤΗΛΙΑΣΜΑ...
Αυτό έχει ανάγκή ο όχλος!
Αν και μερικοί φαίνεται εκ της αποστροφής τους προς την κατάσταση ότι είτε θα πάρουν τα βουνά ώστε να έχουμε τους Κορυσχάδες Β' ή θα προτιμήσουν την εξέγερση και την επιβολή της Λαοκρατίας που δεν επιτεύχθηκε το "σαραντα-τόσο"...
Χάρηκα για τη "γνωριμία" φλεγματικέ Σαλωνίτη...

Στέργιος είπε...

Ηρεμίστε.

Μετατρέψτε το θυμό σε σκέψη ενέργεια και οργανωτικότητα. Αυτό λείπει σήμερα, δυστυχώς και πάλι δυστυχώς, από τον κόσμο.

Δεν φοβούνται το θυμό. Φοβούνται τα αυθόρμητα ανθρώπινα και κατόπιν πιο πολύ τα πολιτικά παράγωγά του. Αλλοίμονο γι αυτούς αν ο λαός δει αχτίδα ελπίδας σε κάποιο αποκούμπι του που αφού δεν το παίζουν αυτοί που έπρεπε θα το βγάλει από τη κοιλιά του…

Όλα έχουν ειπωθεί. Όλοι ξέρουν τι ρόλο παίζουν αυτοί που ξεθεμελιώνουν κατακτήσεις ιδρώτα και αίματος. Και πιο καλά αυτοί που κάνουν ότι δεν ξέρουν και τάχα «εξετάζουν» τη λογική των μέτρων που λαμβάνονται πάνω στα άλλα μέτρα με ρυθμό πολυβόλου. Η κοινωνική ρήξη έρχεται και όπως σε κάθε ρήξη κάποιοι θα είναι με την εξουσία και κάποιοι με το λαό. Δε γίνεται αλλιώς ούτε στα blog.

Ας γίνει ο θυμός, φορτιστής των αυριανών εξεγερμένων.

Στέργιος

Ανώνυμος είπε...

ποιες δημοσκοπησεις ρε φιλε στεφανε, και ποια εκλογικα αποτελεσματα? αυτα που στηριζονται στα πιο αμορφωτα και πιο οπισθοδρομικα στρωματα του ελληνικου λαου? αν θεωρουν οτι τους νομιμοποιουν τετοιες δημοσκοπησεις...τοτε ναι ειναι αλητες! αν για τον αριστοτελη ο ανθρωπος ηταν ζωον πολιτικο , για το πασοκ δυστυχως ειναι ζωον εκλογικο αλλα μονον ζωον , που οσο πιο πολυ αγραμματος , κακομοιρης και εξαθλιωμενος ειναι τοσο συντηριτηκοτερα ψηφιζη. οι μονες αμυδρες ελπιδες, αν υπαρχουν , βρισκονται στην αριστερα giorgos-lefkada

katerina είπε...

Αν Στεφανε τα περι επιβίωσης της Ελλαδας, τα έννοείς όπως τα εννοει και ο Παπανδρέου, τότε ειναι προφανές,ότι δινουμε άλλο περιεχομενο στις λέξεις.
Επιβιωση για ποιον; Για τοςυ φίλους του,,για τους υποστηριχτές του, για τους εργοδοτες του, για ποιους; Πάντως όχι για τους εργαζομενους,για τους αδυναμους, για τους συνταξιουχους, για τους εργαζομενους. Τι ειναι η Πατρίδα Στεφανε; Για να συννενοηθούμε κάποτε.

Αυτά τα περι..επιβιωσης της Πατρίδας να πάνε να τα πούνε ο ΓΑΠ και οι φίλοι του, στους εργαζομενους των 1000 ευρώ, με την άνεργη πια γυναικα και τα δυο παιδιά, που άμα χρειαστει, θα δουλευουν περιστασιακά και με 500 ευρώ, που θα κάνουν τις απληρωτες υπέρωρίες και Σ/Κ, που θα απολυονται σωρηδον για νααντικατασταθούν απο άλλους εξαθλιωμένοςυ με 450 ευρω. Να πάει να τα πει σε ανθρώπους 55 ετών που θα απολυονται για αν αντικατασταθούν με αναλώσιμους, με σπασμένα ωραρια, και μεροκαματα πεινας. Και αν αντεχεις με το χερι στην καρδιά πες μου γαμώτο...ποιος οφελειται; Ποιος; ...η ανταγωνιστικότητα;;;

Ακου Στεφανε αν θέλετε να υπέρασπιστειτε αυτήν την αθλιοτητα, με γεια σας και με χαρά σας. Ο καθένας ότι αντεχει. Του καθένος η συνειδηση, ότι μπορεί να σηκώσει. Αλλά με μένα μην παιζεις αυτά τα παιχνιδακια για την κακια Δεξια και το καλό πλην έντιμο ΠΑΣΟΚ. Αυτά ας τα αναμασουν όσοι αποφασισαν ότι οι διανοητικές ικανότητες τους ειναι ανταξιες του Ηγεμόνα τους. Και στους κυκλους τους.

Αυτό το ΠΑΣΟΚ της Μαρίας Αντουανέτας, είναι η χειροτερη ΔΕΞΙΑ που περασε μεταπολεμικά απο την Ελλαδα. Η χειροτερη ή πιο αλητικη ΔΕΞΙΑ.
Και επειδή ο Swell αν και με γωνριζει προσωπικά, φοβαται ότι το ...πιανο και τα γαλλικά με αλοτριωσαν, θα απαντησω ...αγοαρία, λέγοντας ότι τουλάχιστον κάποιοι Δεξιοι, πχ. η χουντα, φορουσαν παντελονια, και ειχαν τα αρχιδια να μην μιξοκλαινε στα καναλια και να μας διαβεβαιώνουν ότι ποναέι η σοσιαλιστική ψυχουλα τους για τοςυ ανθ΄ρωπους που εξαθλιώνουν. Γιατί αυτή Στεφανε δεν ειναι μόνο η χειροτερη ΔΕΞΙΑ που περασε, αλλά ειναι και η πιο προστυχη, η πιο χυδαία,η πιο καραγκιοζιστικη ΔΕΞΙΑ που περασε ποτε απο αυτές τις πετρες.

Υ.Γ. Εγραψα στο blog σου για το ...μεγάλο παιχνιδι που παιζει η αειπαρθενος Μαριλίζα. Πως πάει με ...»πνευμα και ηθική», αυτή που ταισε τα πιρανχας με τα χερακια της,αυτή το απαιδι του κομματικου σωλήνα, αυτή η επαγγελμα΄τίας ανεπαγγελτη, αυτή που υπέγραψε ως ΓΓ Αναπτυξης το 2001, τις καταπτυστες απευθείας αναθεσεις τνω νοσκοκομειακών υλικών και τις...μοναδικότητες των φαρμάκων, ...που βεβαια συνεχισε η ΝΔ, να παει ακόμα και αυτή την υστατη στιγμή, ΣΗΜΕΡΑ, να βγαλει απο την μεση όσους της χαλανε την σουπα με τις οριζοντιες μειωσεις. Δεν απαντησες. Ή μαλον απαντησες με καινουργια αναρτηση...για το καλό ΠΑΣΟΚ που το χτυπαει η ΝΔ. κια η Αριστερα. Τι να πω; Πες μου τι να πω; Αφου ..ξέρεις.

Ακου Στεφανε, τα ερωτηματα για το καλό πλην ηλίθιο και ανικανο ΠΑΣΟΚ, έχουν απαντηθεί. Με ...πολύ ηχηρό τρόπο. Το ερωτημα ειναι ΜΟΝΟ ένα. Τι αντεχει η συνειδηση σας. Κια ναι, το έχω πει σε όλους τοςυ δυνατοςυ τόνους, αυτή η ...Αριστερά, σημερα στην Ελλαδα, έχει τεραστιες ευθυνες. Αυτήν την ώρα αφήνει ακαλυπτο,μόνο του, έρμαιο στα χερια των τρωκτικών και των κοράκων έναν ολοκληρο κόσμο. Ένα κόσμο που εξαθλιωνεται και την έχει αναγκη και στηριγμα. Αλλά αν αυτό νομιζεις ότι αποτελει δικαιολογία για κάποιους...

Μόνοι μας ειμαστε Στεφανε. Ενωπιος ενωπιω. Γαμησε το και το ΠΑΣΟΚ, και την ΝΔ, και τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Ενωπιος Ενωπιω Στεφανε. Ότι αντεχει το μυαλό,η καρδια, η συνειδηση και η ψυχουλα του καθενός. Τιποτα άλλο.

stefanos είπε...

@ Γιώργο απο τη Λευκάδα πια "αριστερά" εννοείς;
Αυτήν που σαν πρότυπο έχει την αποτυχούσα κομμουνιστική δικτατορία που έχτισαν οι μπολσεβίκοι στη Ρωσία;
Αυτήν της μπουρδολογίας των Αλαβάνου, Λαφαζάνη και Τσίπρα; …ή της ΚΟΕ;
Αυτήν του ΚΚΕ και του +/ΣΥΡΙΖΑ που πέμπουν δώρα στους Δελφούς παρακαλώντας τους θεούς για πτώχευση της χώρας (χρησιμοποιώ τον όρο «Χώρα», γιατί η Κατερίνα τρελαίνεται με τη χρήση του όρου «Πατρίδα»).
…και αφού χρεοκοπήσει η χώρα να συνειδητοποιηθούν πολιτικά οι εργαζόμενοι και να χτίσουν τη νέα λαοκρατία…κλπ, κλπ, κλπ, …

@ Αγαπητή Κατερίνα τα πολλά χέσε (χέσε το ΠΑΣΟΚ, χέσε τη ΝΔ, χέσε και τους άλλους) είναι ότι πιο μοιραίο έχω ακούσει...
Τέτοια πράγματα μόνον ο Τσίπρας μπορεί να τα ξεστομίζει
(καλά, για τον φουκαρά τον Αλαβάνο δε γίνεται λόγος)
Τα περί πατρίδας και του τι σημαίνει η ρημάδα, τι να πω τώρα... προφανώς το χρησιμοποιείς σαν ρητορικό trick...
(Ξέρεις πριν την ΑΣΚΤ, πέρασα από το Πάντειο - τμήμα πολιτικής επιστήμης τότε, για να κάνω το χατήρι του πατέρα μου)...
Τέλος... Ξαναρωτάω:
Δεν γουστάρετε τον ηλίθιο, ανίκανο, νεοφιλελεύθερο και προδότη Παπανδρέου.
Του στέλνετε λοιπόν όλα αυτά τα «ευγενικά» στο blog του… τα διαβάζει… τα παίρνει στο κρανίο» (καθώς άνθρωπος είναι και ψυχούλα διαθέτει) και οδηγεί τη χώρα σε εκλογές...
Μου λέτε μετά τους πανηγυρισμούς και τα γλέντια (αφού θα έχει πέσει ο νέος Ιππίας) ΤΙ; ΘΑ; ΣΥΜΒΕΙ;

(Αναμένω απάντηση και όχι αερολογίες)

αντωνης είπε...

Υπαρχει δλδ και κατι χειροτερο που μπορει να συμβει απο τη σημερινη χρεοκοπια των μισθωτων, των συνταξιουχων, των μικρο αγροτων και των μικρομεσαιων στην οποια εχουν οδηγησει τα δυο χαριτωμενα κομματα που μας εχουν κυβερνησει;;;

stefanos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
stefanos είπε...

@Αντώνη περί αυτού πρόκειται...
Ο Καραμανλής σε ΠΤΩΧΕΥΣΕ
Ο Παπανδρέου σου δίνει αυτή τη Λύση που ζεις σήμερα...
Υπάρχει κάποιος να μας οδηγήσει στην Ευημερία; (Να μας δείξει όμως το δρόμο με απτές λύσεις και όχι λόγια)
Ζητείται απάντηση και όχι αντιΠΑΣΟΚ ιαχές...

celin είπε...

1)προπαγανδα κ παραμυθι οτι μας πτωχευσε μονο ο Καραμανλης.170 δις ελλειμμα του παρεδωσαν οι προηγουμενοι κλεφτοκοταδες.Αυτοι του Χρηματιστηριου κ των υπερκοστολογημενων ολυμπιακων εργων.Το εκτροφειο διαφθορας με τους Μαντεληδες κ τους Τσουκατους.Καταλαβαινω οτι περιθωρια για διαλογο απο δω κ περα δεν υπαρχουν,ο καθενας διαλεγει στρατοπεδο κ πραττει αναλογως.
Αλλα τις ανακριβειες κ τα ψευδη οπου τις βλεπω,θα τις διορθωνω.

Κ για να μην υπαρξουν παρερμηνειες,
εννοειται οτι μας βουλιαξε ΚΑΙ ο Καραμανλης.Απο 170 δις ευρω,πηγε το ελλειμμα 300.Μηδενικη παραγωγη εργου εν αντιθεσει με τους προηγουμενους.Αλλα απο σκανδαλα κ απατεωνιες δεν υστερησαν καθολου οι Κυβερνησεις του.
Το αισχρο καραγκιοζιλικι οπου εν ενεργεια Υπουργος[Βουλγαρακης] δηλωσε δημοσιο για την ταυτιση νομιμου κ ηθικου,στην προσπαθεια του να δικαιολογησει τις offshore του,
δεν εχει ξαναγινει.o tempora o mores.

2)Aπο κει κ περα,οι ψηφοφοροι του ΠΑΣΟΚ εχουν δικιο οταν λενε τι αντιπροταση ΕΧΕΤΕ.Γιατι πολλοι αντιδραμε απλα για να αντιδρασσουμε.
Ε λοιπον,μια μονο αντιπροταση υπαρχει,αυτη που εχει διατυπωσει ο Δημητρης Καζακης στο yoy pay your crisis κ στο μπλογκ του φιλου Ρηγα.
Αρνηση πληρωμων.Δεν αναγνωριζουμε κυριοι διεθνεις τοκογλυφοι το χρεος μας,
ουτε θα αφησουμε τη μαφια των τραπεζων να υποθηκευσει το μελλον μας.
Εθνικοποιηση τραπεζων κ κοινωνικοποιηση των μεσων παραγωγης.Αν μας διωξουν απο το ευρω,επιστροφη στη δραχμη.
Ουτε τοτε θα ειναι ευκολα τα πραγματα.Αλλα θα εχουμε ανακτησει τη περηφανια μας που τωρα τσαλαπαταται απο τη κωλοτροικα κ τους προσκυνημενους της.
Κ οτι λεφτα βγαζουμε,θα μπαινουν παντελονι,οχι οπως τωρα που τα δινουμε ολα για να εξυπηρετησουμε τα παλαιοτερα δανεια των Τσολακογλου κ μας μενουν ψιχουλα για τους μισθωτους.
Επισης θα κοπει το χαμογελο των νυν προνομιουχων πλουτοκρατων.
Κ θα υπαρξει πραγματικη ισοτητα.
Τουλαχιστον πολυ περισσοτερη απο τωρα.
Μπορουμε να τα καταφερουμε κ μονοι μας.Μπορουμε να αναζωογονησουμε την υπαιθρο με επιστροφη των ανθρωπων εκει,καποτε ημασταν γεωργικη χωρα,μπορουμε να ξαναγινουμε,
εχουμε γεωργια,αλιεια,μια χαρα θα τη βγαλουμε.
Απλα θα κοπουν πολλες πολυτελειες,τα 2 κ 3 αμαξια σε καθε οικογενεια,η οι πλασμα κ lcd τηλεορασεις καθε χρονο.
Ε και?
Ετσι κ αλλιως,αυτα κ τωρα θα κοπουν.
Οποιον τον τρομαζουν αυτα που λεω,δικαιωμα του.Κ εμενα με ανησυχουν αν γινουν οπως τα νομιζω κ τα θελω η αν απλως προβαλλω τις επιθυμιες μου.
Αλλα ειτε θα γινουν ετσι τα πραγματα ειτε οι του δικομματισμου θα μας πιουν το αιμα.
Δεν υπαρχει τριτος δρομος.

celin είπε...

http://youpayyourcrisis.blogspot.com/2010/06/blog-post_4891.html#more

http://youpayyourcrisis.blogspot.com/2010/06/blog-post_3404.html#more

Ανώνυμος είπε...

Στέφανε, μου αρέσει που εδώ μέσα περιμένεις σαφή απάντηση.
Οι περισσότεροι σχολιαστές εδώ αντί να δουν τηλεόραση, γράφουν στα μπλογκς -ή κάνουν και τα δυο συγχρόνως-
Πέντε ξέρουν, πέντε γράφουν, νύχτα μέρα, κάθε μέρα. Δεν έχει άλλο.
Τι απάντηση να σου δώσουν;

stefanos είπε...

@ Cynical μου...
αααα θα σε μαλώσω!
Βρε ξέχασες την καλύτερη κατάρα:
"που καρκίνο να βγάλουν"...
(ελπίζω τώρα να νοιώθεις καλύτερα)

stefanos είπε...

Εγώ αυτό το "thread" (sic)
θα το κάνω των 50... σχολίων...
Τότε θα σταματήσω!
Προς το παρόν καληνύχτα...
Ονειρευτήτε την επανάσταση παιδια!
niters...

Ανώνυμος είπε...

@Cynical μου αρέσει ο πολιτικός σου λόγος.
ΤΖ.

Aldebaran είπε...

@Στέφανο

Το ξέρω, κύριε επιχειρηματία μου (δεν εννοώ εσένα Στέφανε), πως χρόνια τώρα θα ’θελες να με είχες να δουλεύω και να πληρώνομαι τη μια μέρα για 2 ώρες, την άλλη για 14, και την άλλη βδομάδα καθόλου γιατί «δεν έχουμε παραγγελίες» ή «δεν έχουμε πελάτες» κ.λπ.

Οι εργαζόμενοι όμως, Στέφανε, όπως έμαθες στο πρώτο έτος της Παντείου που φοίτησες, είναι άλλης τάξεως συντελεστές παραγωγής, απ’ ό,τι για παράδειγμα οι πρώτες ύλες, που άμα δεν τις χρειάζεσαι άμεσα, τις βάζεις στις αποθήκες σου.

Οι εργαζόμενοι είναι άνθρωποι που δεν δουλεύουν αποκλειστικά για το δικό σου μεγαλείο (δεν εννοώ εσένα Στέφανε), αλλά και για τον βιοπορισμό των οικογενειών τους. Γι’ αυτό και οι οργανωμένες κοινωνίες έχουν θεσπίσει όρους σχετικά με τα περιθώρια χειρισμού της εργασίας από τους εργοδότες. Κι αυτοί οι όροι, όσο υπήρχε συνδικαλισμός (μ’ όλες τις απαράδεκτες στρεβλώσεις του) και κυρίως όσο η πίεση της ανεργίας δεν ήταν τόσο ασφυκτική, κουτσά-στραβά τηρούνταν.

Τα τελευταία χρόνια όμως, κύριε μεγαλοβιοτέχνη μου (δεν εννοώ εσένα Στέφανε), νομίζεις πως η ουσία της επιχειρηματικότητας είναι βγάζεις λεφτά όχι από το «επιχειρείν» αλλά από τη διαχείριση της εργασίας. Γι’ αυτό ανακάλυψες πως οι όροι αυτοί σε στενεύουν.

Και για να μας φοβίσεις (δεν εννοώ εσένα Στέφανε) άρχισες να πετάς στον αέρα πομφόλυγες: Άμα δεν κάτσεις καλά α) σε απολύω κι υπάρχουν άλλοι 50 που περιμένουν για τη θέση σου, ή β) παίρνω την επιχείρησή μου και την πάω στη Βουλγαρία που και καλή υποδομή έχει και αρκετά ειδικευμένο εργατικό δυναμικό και τους δίνω 200 ευρώ το μήνα και είναι ευχαριστημένοι, ή γ) ακόμα καλύτερα την πάω στην Κίνα που έτσι και οι εργάτες σηκώσουν κεφάλι, οι κομμουνισταράδες που κυβερνούν τη χώρα στέλνουν τα τανκς και τους πατάνε.

Και τις αρπάζει στην αέρα αυτές τις πομφόλυγες η σοσιαλιστική κυβέρνησή μας και καταργεί όρους και ρυθμίσεις που προστάτευαν στοιχειωδώς τους εργαζόμενους απ’ την αυθαιρεσία σου (δεν εννοώ εσένα Στέφανε). Για το καλό μας, βεβαίως. Όοοοοχι εξαιτίας αυτού του πάρε-δώσε που ο λαός το λέει διαπλοκή.

Εσύ όμως ξέρεις, κύριε βιομήχανέ μου (δεν εννοώ εσένα Στέφανε): Η διαπλοκή (όπως και το ταγκό που θέλει δυο για να χορευτεί) χρειάζεται κι αυτή δυο για να υπάρξει. Ο ένας είναι ο πολιτικός (Τσουκάτος, Μαντέλλης, Άκης, Μισέλ, Ρουσό κλπ. κλπ.) κι άλλος είσαι εσύ. Έτσι δεν είναι, κύριε μεγαλοεργολάβε μου (δεν εννοώ εσένα Στέφανε); Εκτός κι αν συμπέσουν και οι δυο ιδιότητες στο ίδιο πρόσωπο (βλ. γειτονική Ιταλία) του κ. Βγενόπουλου π.χ.

Με συγχωρείς, κύριε μεγαλοξενοδόχε μου (δεν εννοώ εσένα Στέφανε), μα έχω την εντύπωση πως δεν θέλεις εργαζόμενους αλλά δουλοπάροικους. Και για να σου το πω κι έξω απ’ τα δόντια: Άμα δεν μπορείς να έχεις κερδοφόρα επιχείρηση, χωρίς να ξεσκίζεις τον εργαζόμενο, δεν είσαι επιχειρηματίας. Είσαι μια ανίκανη βδέλλα του κερατά, που θέλεις να θησαυρίζεις πάνω στην πείνα του άλλου.

Να ξέρεις, όμως, κύριε μεγαλέμπορέ μου (δεν εννοώ εσένα Στέφανε), πως η τακτική αυτή είναι αδιέξοδη. Ουσιαστικά, μειώνοντας την καταναλωτική μου δύναμη, εμένα και των συναδέλφων μου, υπονομεύεις τους βασικούς αγοραστές των προϊόντων και των υπηρεσιών σου. Εκτός κι αν μας στρέψεις στην καταναλωτική πίστη, μια τακτική όμως με πολύ κοντά ποδάρια, όπως αποδεικνύεται περίτρανα σήμερα.

Προς το παρόν, αυτό που μένει να δούμε είναι το πόσο θ’ αντέξει ακόμα το γαϊδούρι... Τρεις μήνες; Τέσσερις; Άντε το πολύ πέντε...

Υ.Γ. Και αφού κινείσαι στο χώρο των Καλών Τεχνών, Στέφανε, θα έμαθες ίσως ότι ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δασκαλόπουλος (ναι ντε... αυτός που πλέει σε πελάγη ευτυχίας για τη σκληρότητα των μέτρων που νομοθετεί η σοσιαλιστική μας κυβέρνηση), ο κ. Δασκαλόπουλος λοιπόν τον περασμένο Οκτώβριο βρέθηκε σε μια έκθεση ζωγραφικής στο Λονδίνο κι αγόρασε ένα πίνακα 1,5 εκατ. δολάρια. Όσα θα βγάλει ο καθηγητής του παιδιού μου δουλεύοντας 60 χρόνια ή εμποροϋπάλληλος γυναίκα μου δουλεύοντας 80 χρόνια!!!

Ανώνυμος είπε...

φιλε στεφανε η σκεψη σου ,οταν μιλας περι "δικτατοριας", δειχνει οτι ειναι προχειρη και προκατασκευασμενη , γιατι η "δικτατορια" οπως λες σταθηκε τοσο αποτελεσματικη για την αναπτυξη της πολεμικης βιομηχανιας και τοσο αρνητικη για ολους τους αλλους κλαδους παραγωγης? ενα συστημα, οποιο κι΄αν αυτο ειναι , που καταφερνει να στειλη τον πρωτο ανθρωπο στο φεγγαρι, μπορει ανετα να τα καταφερει και στην κατασκευη καλων αυτοκινητων , αν αυτο αποτελει σκοπο του , αρα φιλε οι αιτιες διαλυσις βρισκονται αλλου ...γιωργος-λ

katerina είπε...

Καλημέρα Στεφανε,

Πολλά έβαλες, και ...μεγάλη απαντηση.
Διαβλέπω και απο τον Λοβέρδο και τον Πάγκαλο,αλλά και απο ..τα blogs τα χαρτιά του επομενου εκβιασμού.

Κια εχουμε πεί πολλες φορές ότι η σειρά των εκβιασμών ΔΕΝ θα τελειωσει ποτε.

Το επομενο λοιπόν θα είναι...Αντε και μην πολυζοριζετε την σοσιαλιστική ψυχούλα μου, γιατί θα πάω σε εκλογές και τι θα κάνετε. Δεν αντιλέγω Στεφανε ότι αρκετός κόσμος ειναι θυμα του συνδρομου της Στοκχολμης. Ξερεις αυτό που δενεσαι με τοςυ βιαστες σου. Αλλά ...μην φοβάσαι. Δεν θα πάει σε εκλογές πριν ξεπουλήσει πολλά ακόμα. Κια σε αυτή την ...φτωχή χωρα έχουν ακόμα να ξεπουληθουν πολλά.

Επισης αυτες οι ταρζανιές,ποις ειναι ο καλός και ποιος ειναι ο κακός,ειναι για ...άλλο επιπεδο Στεφανε. Εσένα σε αδικουν. Το φωνάζει και η τελευταία δημοσκοπηση... ΚΑΝΕΝΑΣ. Καταλαβαινω ότι οι δυο ...φραξιες της Δεξιας,η λαική Δεξια που εκφραζει η ΝΔ και η ακραιφνώς νεοφιλελευθερη Δεξια που πια εκφραζει το ΠΑΣΟΚ, αρεσκονται σε λεονταρισμους για το ..μεγεθος τους, αλλά Στεφανε who cares; Μόνο κατι τυπακια που χειροκροτανε ενθεν κακειθεν.

Ερχομαι στα εργασιακα΄. Σε αυτο το ΕΚΛΗΜΑ.
Απο το 1920 στην Ελλαδα, απο τον Βενιζέλο (σχεδον ένας αιώνας) χτιστηκε στην Ελλαδα, ένα δικαιο που ήταν σαφώς υπέρ των εργαζομένων.
Κια αυτό και άντεξε και ισχυροποιηθηκε και μεσα απο δικατορίες, και μεσα απο χουντες, ακομα και μεσα απο τον πολεμο. Και για αυτό ειναι τόσο ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΟ αυτό που κάνει σημερα ο Παπανδρεου (τωρα για τον καραγκιοζακο τον Λοβερδο, αυτός ειναι απλά ...καραγκιοζακος με κακό επικοινωνιολογο, ποιος τον χεζει).

Σημερα έχουμε την ΠΛΗΡΗ ανατροπή της λογικ΄ςη πάνω στις οποιες στηριζονται οι εργασιακές σχεσεις.

(synexizetai)

katerina είπε...

Ποια ήταν αυτή η λογική; Η προστασια της απασχόλησης.

Δυσκολευοντας ή ακριβαινονας τις απολυσεις, το ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ πλαισιο προστάτευε τον εργαζόµενο έναντι του εργοδότη, τους υποχρέωνε με κάποιο τρόπο να συνυπάρξουν. Η απόλυση γινόταν έτσι µια ακραία διαδικασία, όταν ο κόµπος έφτανε στο χτένι.

Κια αυτό το συστημα που ειχε κάποιους βαθμούς ανελαστικότητας εξασφάλισε µερικές δεκαετίες κοινωνικής ειρήνης και υψηλής απασχόλησης. Η ελληνική κοινωνία ουδέποτε απειλήθηκε σοβαρά από την ανεργία. Κια με αυτό το δεδομένο,έφτασε σε ρυθμούς αναπτυξης πάνω απο 4%.

Αυτός ειναι και ο λόγος που έβαλα την φωτογραφία της πυραμιδα ανταγωνσιτικότητας ,για να σταματησουν και οι διαφορες παιδαριώδεις μαλακίες, ...περί ανταγωνιστικότητας.

Πάμε παρακάτω. Αυτό που κάνει σημερα η Κυβερνηση, ειναι ΕΓΚΛΗΜΑ,και δνε ειναι μονο ηθικό και κοινωνικό εγκλημα,ειναι εγκλημα ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

Από την προστασία της απασχόλησης και του εργαζοµένου περνάµε στην πλήρη ελευθερία της επιχείρησης και της εργοδοσίας. Η ανατροπη ειναι και ριζική και ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ.

Ουδεποτε η επιχειρηματική ασυδοσία ευνοησε το ΑΕΠ καμίας χωρας, αλλά πολυ περισσότερο σημερα σε εποχές παγκοσμιοποιησης όπου ο επενδυτης ανα πάσα στιγμή μεταφερει τα κερδη του σε ακόμα πιο ασυδοτοςυ επιχειρηματικους παραδεισους Δεν μιλάμε για ανταγωνσιτικοτητα, μιλάμε για ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ. Καταλαβετε το.

Το χειροτερο απο το σκληρα, άδικα, ανηθικα,χυδαια, μετρα ειναι τα ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ μετρα. Είναι αυτά που οδηγουν ακριβώς αντιθετα απο εκεί που ...λες ότι θέλεις να πας.

Ολα αυτά Στεφανε ειναι πολύ γνωστά στοςυ παροικουντες την Ιερουσαλήμ.
Κια θα επιμεινω. Αυτό ειναι και το μεγάλο κόλπο. Να καταρευσουν τα πάντα, να εξαθλιωθούν οι πάντες και βέβαια τα εξαθλιωμενα θυματα τα ξεπουλάς ...μπιρ παρα, για ένα ...πιατο φακές.

Γελάω με τις ...γνωματευσεις της τροικας. Ασφαλώς και θα πηγαιναμε ... «καλά», κατα την΄άποψη τοςυ. Την γνωριζαμε ...την γνωματευση και πριν μας την δωσουν. Πρέπει να δινεις στα γαιδουρια και ένα καροτακι, και ενα χαδι, για αν αντεχουν το μαστιγιο. Μη σου μουλαρωσουν κιόλας. Και όσο πιο ανατριχιαστικά θα ειναι τα μετρα, θα ερχονται πάντα ...την περιοδο της ...επιθεωρησης και δωστου πάλι
πατε καλά». Αλλά πάμε καλά μόνο για τοςυ πιστωτες μας.

Στεφανε, ειναι μεγάλο το παιχνιδι. Ξεπερνάει ακομα και τον Γιωργακη, που ένας απλος Τσολακογλου ειναι και όχι και απο τοςυ ευφυεστερους.
Αποφασισε αυτός και οι εργοδοτες του να πάει να εκβιαστεί. Μπορουσε πολύ απλά να εκβιασει. Με 300 δις χρεος ...εκβιάζεις δεν εκβιάζεσαι.

Καλου κακου βγάλτε και καμια σημαια, λέω στοςυ ...Πατριωτες . Θα υπαρξουν και πολλών άλλων ειδών εκβιασμοι. Έτσι για να μην ψαχνετε στα μπαουλα όταν αθ την χρειαστειτε. Α, ρε Στεφανε... α, ρε Στεφανε.

Υ.Γ. Μελετηστε καλά την πυραμιδα της ανταγωνιστικότητας. Δειχνει τον δρόμο, ξερουμε τι έχουμε να περιμένουμε, για το πως αποφασισαν να ξηλωσουν το πουλοβερ της κοινωνικής συνοχής ο Γεωργιος Β’ και οι φίλοι του.

katerina είπε...

Παρακαλώ τους ανωνυμους να χρησιμοποιουν ένα ψευδωνυμο, για να μπορώ να απαντησω σε ποιον ανωνυμο, τι.

katerina είπε...

Celin, διαφωνώ με την οπτική σου. Κανείς ποτε δνε μιλησε για Αλβανοποιηση, της Ελλαδας, και μάλιστα Αλβανοποιηση εποχής Χοτζα.

Θα βάλω το link στο blog, για τα συμπεράσματα μιας επιστημονικής μελέτης (για το Τμήμα Ερευνών του ΔΝΤ) επί των επιπτώσεων 257 εθνικών πτωχεύσεων (που έγιναν στο διάστημα 1824-2004).

Είναι 52 σελιδες, δεν έχω το χρονο και το κουραγιο να το μεταφρασω, αλλά ειναι ένα εξαιρεικό εργαλειο για όσους θέλουν, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ ενδιαφεροντια να ψαξουν κάτω απο αφορισμους και χειροκροτηματα.

katerina είπε...

Σαλωνιτη, Ανωνυμε, Aldebaran, Celin, Στεφανε, αριστερα με τα κοκινα γραμματα, έχω βάλει την μελετη των Borensztein, Ε., Panizza, U. The costs of sovereign default.
Στην πραξη ειναι ένα working paper του ΔΝΤ, για τις πτωχευσεις χωρών και απο όσο τουλάχιστον γνωριζω το μόνο δημοσιευμενο.
Πραγματικά αξιζει τον κόπο παρα το μεγεθος του. Κάποια απο τα στοιχεια, διαβαζονται και ...οριζοντια. επισης διαβαζεται ...ΟΛΟΚΛΗΡΟ και όχι απομονωνοντας ...φρασουλες.
Χοντρικά λεει, ότι οι πολιτικοι μανιχαισμοι, ειναι εγληματικοι, αναποτελεσματικοι και αδιεξοδοι.

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω με τον σαλωνιτη

stefanos είπε...

@ Αντώνης (19-6-10-12:41)
Γράφεις: "Υπαρχει δλδ και κατι χειροτερο που μπορει να συμβει απο τη σημερινη χρεοκοπια των μισθωτων..."
Αγαπητέ φίλε συγγενής μου που εργάζεται σε ΝΠΙΔ ελεγχόμενο από το Δημόσιο από τα 2.500 καθαρά το μήνα έπεσε στα 2.100 συμπεριλαμβανομένων και των απωλειών από τα δώρα.
Λοιπόν;
Ξέρεις τι θα ήταν χρεωκοπία; ...να πήγαινε κάποιο πρωϊνο στην εργασία του και να έβρισκε κατεβασμένα τα ρολά!
Κατανοητό;

Ο Ανώνυμος είπε...

Επι της διαδικασίας...

Συζητάτε χωρίς να υπάροχουν κοινά παραδεκτές σταθερές (διαβαζε αξίες). Η Κατερίνα έβαλε στην αρχή του (αισθητικά ευτελούς... επιμένω!) blog της την πίστη της ότι η ηθική είναι το άλλοθι των ανικάνων.

Ξέρετε, αν δεν αποδεχθούμε το αξίωμα ότι δυο παράλληλες γραμμές τέμνονται στο άπειρο, τότε ΟΛΟΚΛΗΡΗ η Ευκλείδια γεωμετρία δεν έχει νόημα.

Το ίδιο συμβάινει και εδώ... δεν υπάρχουν "αξιώματα", και η Κατερίνα καταρρίπτει και το τελευταίο που υπήρχε. Αρα κανένας συλλογισμός δεν οδηγεί πουθενά, σε καμμία αδιαμφησβήτητη αξία, που θα τον δικαίωνε...

Συνιστώ να αφήσετε την συζήτηση, και να πάτε για μπάνιο... όσο ακόμα αυτό επιτρέπεται χωρίς τέλη από την Σοσιαλιστική (διάβαζε "αριστερή") μας κυβέρνηση.

stefanos είπε...

@ Προς όλους
Παιδιά δεν με νοιάζει που με παίζετε σάμπως σε simultané σκακιστικό αγώνα.
Αυτό μου αρέσει ...τα μάλα!
Θα απαντήσω σε όλους, αλλά θα το κάνω περιοδικά γιατί ετοιμάζω τα συμπράγκαλά μου για τις "Διακοπές στην Κέρκυρα"...

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ katerina:
Γράφεις: "αριστερά με τα κόκκινα γράμματα θα βάλω...κ.λ.π."! Φταίει που είμαι δεξιός και τα βλέπω "δεξιά" τα κόκκινα γράμματα;Αν πάω από αριστερά Κατερίνα μου, θα κάνω κύκλο 365 μοίρες!
@ stefanos:
Διακοπές; Στην Κέρκυρα; θά' χει να γράφει η Κατερίνα!!!
Να περάσεις όμορφα και να μην πάρεις μαζί σου τεχνολογία!

stefanos είπε...

Χριστός και Κύριος, που λένε, φίλε Σαλωνίτη. Ούτε τηλεόραση δεν έχω στο αγροτόσπιτο μου. Την Γαλάτειαν και μίαν καλύβην!.. Ακόμη και οι μπογιές και η "μεγάλη" ζωγραφική θα δώσουν τη θέση τους το πολύ σε κάποια σκιτσάκια με πενάκι ή ακόμη και στιλό διαρκείας (όμως πάντα μαύρο μελάνι). Αυτό που θα κυριαρχήσει - ελπίζω - είναι η φωτογραφική μηχανή μου (Canon TX Rebel) και οι πολιτικοί τσακωμοί μου με ντόπιους φίλους (αριστερούς βέβαια, αλλά μπλεγμένους στα δίχτυα της κυρ-Αλέκας)... Επιστροφή στις 5 Ιουλίου!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ stefanos:
Δεν αποφεύγεις τον... εμφύλιο, αρκετά τον πληρώνουμε,ξέρεις...εκείνον! Βρες κανένα δεξιό να το φχαριστηθείτε!

Kirki είπε...

"Να θυμώνουν και να εξεγείρονται"αντί "να παραμένουν απαθείς που ειναι το σύμπτωμα της νόσου από την οποία πάσχει ο σύγχρονος άνθρωπος" παρακινούσε τα ακροατήριά του ανά τον κόσμο ο πρόσφατα χαμένος Νομπελίστας συγγραφέας Ζοζέ Σαραμάγκου

Kirki είπε...

Κατερινάκι γι αυτό που λες,οτι ασκουν μια πολιτική που ξέρουν ότι δε θα χει αποτέλεσμα,άκου το Λοβέρδο να λέει αυτό ακριβώς καθαρά.Ακουσέ το στο 3,10
http://www.youtube.com/watch?v=JsV07U2lqKQ

dimitris είπε...

Kατερινα καλησπερα, εκτος θεματος να σου γραψω οτι ''εκλεισαν'' δυο ιστολογια του ΓΡΑΦΕΑ ΠΕΖΙΚΟΥ του κ. Ζησακη και το ΥΠΕΡΒΑΣΗ του παπα-ΗΛΙΑ ΥΦΑΝΤΗ και πριν λιγο του ΜΠΑΡΜΠΑ ΝΙΚΟΥ, καλα παμε με τα παιδια της λεσχης μπιντελμπεργκ, χουντα στα ιστολογια, παντου ''πρωτοι''!!!!!

celin είπε...

Κατερινα,
1)καταρχας σαν αναγνωστης σου σε ευχαριστω για την αξιεπαινη κ ανιδιοτελη σου προσπαθεια να μας ενημερωσεις,αναρτωντας αυτη την επιστημονικη μελετη,

2)κ επειδη εδω νιωθω οικεια κ σε φιλικο περιβαλλον ωστε να λεω παντα αυτο που εχω στο μυαλο,παιρνω το θαρρος να σε παρακαλεσω να μη διαστρεβλωνεις τα λεγομενα μου.
Οχι,κανεις δε μιλησε για αλβανοποιηση κ χοτζες,

κανενας
αλλα ουτε κ εγω.

Αυτο που περιεγραψα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αλβανοποιηση.
Εννοειται οτι ειναι δικαιωμα σου να το βλεπεις ετσι,εννοειται οτι μπορει να χεις κ δικιο κ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΤΕΙ σε αλβανοποιηση.
Αλλα μπορεις να πεις "αυτο που περιγραφεις φιλε,ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ειναι οτι θα καταληξει εκει"
Γιατι το να χρησιμοποιεις την καταληξη του πραγματος[κατα τη γνωμη σου]ως αρχικη περιγραφη,για μενα δεν ειναι σωστο.
Η Αλβανοποιηση που λες,θα ερθει αν δεν αντισταθουμε σε αυτους που ξεπουλησαν τη χωρα.
Κ εγω πιστευω οτι ενα μονο πραγμα φοβαται το Καθεστως,
την ψηφο στην Αριστερα.
Θεωρω οτι εχω δικαιωμα να υποστηριζω την αποψη μου,διχως να παρερμηνευεται η αποψη μου,
η οποια αποψη βεβαια,επειδη δεν ειναι κ ιδιαιτερα δημοφιλης,προφανως κ θα χτυπηθει.
Αλλα ο διαλογος ειναι μια πολυτελεια που ακομα μπορουμε να εχουμε.

Οχι για πολυ βεβαια.
Γιατι οταν πλακωσουν οι εκατονταδες χιλιαδες ανεργων κ εξαθλιωμενων συνανθρωπων μας στους δρομους κ ξεσηκωθουν τυφλα για αυτα που χανουν,εκει δε θα μπορεις να πεις σε κανεναν απο αυτους
"περιμενε να το συζητησουμε,
οχι φτωχε μου φιλε,μη φοβασαι,
υπαρχει κ καπιταλισμος με ανθρωπινο προσωπο,yes we can"

katerina είπε...

Στεφανε ...όλοι εναντιον σου,γιατί σε αυτη τη φάση εισαι ο μόνος που έχεις κουραγιο (προς τιμην σου ειναι αυτό,άλλοι κρυβονται, ή βάζουν moderation) να «υπερασπιστείς» ακόμα και για τα τα εργασιακά του το ΠΑΣΟΚ. Αν και η υπέρασπιση ειναι πάντα αυτή η κλασική των Πασοκων «μα πονάει η ψυχη του». Ο Ξυνιδης το έλεγε; Μα τα βραδια κλαιει απο τον πονο του o Προεδρος.

Τέλος πάντων, στα έχω ξαναπει, προσωπικά σε εκτιμώ ιδιαιτερα .

Ωστε Κέρκυρα λοιπον, να περασεις καλά,να ξεκουραστείς,να δεις τα πραγματα ...αλλιως (πλάκα κάνω!!!) και πάνω απο όλα να αραξεις στην αγκαλια ...των ανθρωπων που αγαπάς. Και Στεφανε...όχι δεκατα. ΠΥΡΕΤΟΥΣ!!!

Δεν τρελαινομαι με την Κερκυρα, γενικώς πλην ίσως των Παξων που ειναι η χαρά του φουσκωτου, τα Ιονια νησιά δνε με συγκινουν καθόλου. Όταν προκειται για τα πάτρια εδάφη... Κυκλαδες και μόνο Κυκλαδες.

Αντε και να περασεις ...μαγικά, όπως μόνο μαγικά αξιζει στις διακοπές. Όταν γυρισεις θέλουμε λεπτομερειες, απο τις ...καλές τις λεπτομέρειες όμως. Φιλια.

katerina είπε...

Μπλογκάτε Ανωνυμε,

Σε ευχαριστώ για τις τόσο ..ευστοχες παρεμβάσεις σου,θα τις λάβω ...σοβαρα υποψη.

Τωρα τι να κάνουμε; Αυτην την ευτελή αισθητική διαθετουμε,αυτήν επιδεικνυουμε και στο blog μας.

Αλλά βρε Ανωνυμε μου, τουλάχιστον το παρόν blog ειναι μη κερδοσκοπικου χαρακτηρα. Όποιος θέλει, μπαινει συζηταει, επιχειρηματολογεί (by the way, εξαιρετικά τα επιχειρηματα σου, μας έχεις αποστομώσει, δεν ξέρουμε πια τι αν σου απαντησουμε), εμεις φίλοyw και συχωριανούς έχουμε, δεν έχουμε πελάτες.

Αμα την έχεις τόσο ...μεράκι την αισθητική,μπορώ να σου υποδειξω, ...ευτελεια αισθητικής και παροχής υπηρεσιών σε δουλειές ...επαγγελματιών και εμπορων που προσπαθουν απο αυτή να βγάλουν και μεροκάματο. Μπορεί εκει να τοςυ φανουν πραγματικά χρησιμες...οι συμβουλές σου.

katerina είπε...

Σαλωνιτη γελάω. Καλός!!!

Έχεις δίκιο δεξιά τα έβαλα. Δεν ...ήταν ιδεολογική η προσεγγιση, απλά είχαμε ήδη πιει τα πρωτα τσιπουρα και φωναζαν ...τελειωνε, για να πάμε για τα επομενα.

Λες ρε Σαλωνιτη να με πειραζει το τσιπουρο που μπερδευω το δεξιά με το αριστερά;
Θα το σκεφτώ. Ως προς το παρον, μετά απο έναν ...μακαριο μεσημεριανό...και απογευματικό τον λες ύπνο, τωρα σε λίγο πάω για μπανιο. Βραδυνό... συνοδεια, παραλιακής μπυρας, τσιπουρου ή κρασιου. Σκεψου τι ...αριστεροδεξιο έχω να δω. Τον Γιωργακη ...Τσε.

katerina είπε...

Κιρκη μου σε χαιρετώ. Αντε και τι καλυτερο για να τιμησουμε τον νεκρο πια Σαμαραγκου, απο το να φωνάζουεμ, να θυμωνουμε, μπας και γιατρευτουμε απο την μιζερη τυφλοτητα μας.

katerina είπε...

Δημητρη μου καλησπέρα,
Ε, καλά, πολλά θα δουμε. Παρα πολλά, αλλά και τι έγινε; Μπορεί να ειναι η χειροτερη πολιτικά εποχή, αλλά ρε Δημητρη μου ειναι η καλυτερη ...κοινωνικα. Θα γραψω για αυτά. Να εισαι καλά.

αντωνης είπε...

Προφανως και αναφερομουν στους μισθωτους του ιδιωτικου τομεα. Οπου η πλειοψηφια αμειβεται με μισθους πεινας και οχι φυσικα με τα 2μιση χιλιαρικα που μας ανεφερες Στεφανε.
Αν εσενα ο κυκλος σου ή το παραδειγμα που σου ερχεται στο νου οταν ακους τη λεξη μισθωτος ειναι αυτος που τα 2μιση χιλιαρικα μισθος εγινε 2.100, τοτε λυπαμαι αλλά μιλαμε σε εντελως άλλο μηκος κυματος.

Και οσο για τα κατεβασμενα ρολα, αυτα ειναι πλεον κατι συνηθισμενο στον ιδιωτικο τομεα.

katerina είπε...

Celin, η διαδικτυακή επαφή, ειναι δυσκολη, γιατί δεν έχεις και πολλά εκφραστικά μεσα σε αυτου του ειδους την επικοινωνία.
Αυτό που ηθελα να πω, αλλά μάλλον βιαζομουν στην απαντηση μου... Σαβατιατικα τσιπουρα παρειστικα γαρ, ηταν ότι δεν υπάρχει κανε΄νας λόγος μειωσης ειτε συναλλαγών, οικονομικών και εμπορικών. Αν δεις το working paper του IMF, αυτο που τεκμηριώνει έιναι ότι ακόμα και σε περιπτωση απολυτης χρεωκοπιας, που σιγουρα δνε ειναι η περιπτωση μας, η δική μας ειναι αυτό το τοσο κλασικό «κουρεμα», οι επιπτωσεις ειναι προσωρινές και τχυτατα αποκλιμακουμενες. Μάλιστα χαρακτηριστικά συμπαραινουν οι ερευνητές ότι οι οι επενδυτές αντιδρούν έντονα αλλά ξεχνούν εύκολα. Τι πραγματικά πιεζεται; Μόνο ο εγχωριος τραπεζικός τομέας αλλά ακομα και εκει δεν εμφανιζεται πιστωτική κριση στις εγχωριες αγορές.

Ζηταω συγνωμη αν παρεξηγησα ή μάλλον παρερμηνευσα την άποψη σου.
Κια ασφαλώς- το ξέρεις άλλωστε, ότι ειναι μεγάλη μου χαρα να συζητώ μαζί σου. όσο για την άποψη σου, προφανω΄ς στολιζει το τσαντηρι μου.

Ο Ανώνυμος είπε...

Καλά, βρε καημένη Κατερίνα...

Άλλη δουλειά δεν έχεις απο το να παρακολουθείς τα IP όσων ανώνυμων γράφουν εδώ, για να καταλάβεις ποιός κρύβεται από πίσω;;;

Πολύ κακομοιριά... ούτε CIA να ήσουν! Κριμα... νόμιζα ότι κάποια πράγματα τα έχεις ξεπεράσει!

Αλήθεια, οι άλλοι που γράφουν εδώ, ξέρουν το ...Hobby σου? Η μήπως δεν είναι hobby?

Ελα... ηρέμησε, και άσε τις ...κατασκοπείες. Δεν θα ξαναγράψω, υπο οποιαδήποτε μορφή...

celin είπε...

Kατερινα εισαι τοσο ευγενικη που διαβαζω το προηγουμενο σχολιο μου κ το βρισκω λιγο αγενες,μαλλον εγω πρεπει να ζητησω συγγνωμη για την υπερβολικη ευθιξια μου,ειμαι λιγο μυγιαγγιχτος αλλα σε διαβεβαιωνω οτι εχω παντα αγαθες προθεσεις!

Εχω διαβασει κ εγω κατι λιγα για το haircut,για το rescheduling κτλ
k ενω αρχικα τα θεωρησα σωστα,οσα διαβασα μετα απο τον Δημητρη Καζακη,με εκαναν να αλλαξω γνωμη.
Αλλα πρεπει να σημειωσω εδω την ασχετοσυνη μου απο οικονομικα.

Αλλα γνωριζω οτι ο αποπληθωρισμος που ευαγγελιζεται ο Στρος Καν,οδηγει παντα σε βαθια υφεση,
οπως επισης γνωριζω οτι η μειωση του ΑΕΠ,ειναι παντα καταστροφικη για μια χωρα.
Η πολιτικη του ΔΝΤ ειναι απορριπτεα απο τους περισσοτερους,τωρα καποιοι λιγοι που εχουν μεινει να τη στηριζουν,εχουν τους λογους τους.
Σε αυτο συμφωνουμε οι περισσοτεροι.
Στο δια ταυτα τα χαλαμε,
αλλα που θα παει,
θα τα βρουμε κ εκει.
Εγω παντως ειλικρινα ειμαι ανοιχτος σε νεες ιδεες κ δεν ειμαι δογματικος,αλλωστε δε γεννηθηκα αριστερος,το χω ξαναπει.
Αριστερος εγινα υστερα απο παρα πολυ σκεψη.

Ανώνυμος είπε...

καλες διακοπες φιλε στεφανε στην ομορφη κερκυρα και δωσε πολλους αγωνιστικους χαιρετισμους στους συντροφους αυτονομιστες γιωργος λευκ.

katerina είπε...

Καλημερα Ανωνυμε, γελάω... και γελάω μεχρι δακρυων.

Σιγα΄μην χρειαζομουν το IP για να καταλάβω. Αλήθεια, έχεις κάτσει να μετρησεις ποσες φορές υπο οποιαδηποτε καπελο ή κουκουλα έχεις μπει εδω μέσα ...όχι βέβαια για να συζητησεις, αλλά για να χυσεις δηλητηριο.

Κατανοώ βέβαια την έντονη αναγκη των ...σκορπιών να ...ξεφορτωνονται το δηλητηριο το οποιο υπερκρινει ο οργανισμός τους, αυτο το δηλητηριο, απο το οποιο κατακλυζονται. Αλλά απο την άλλη φανταζομαι να ξερεις και ποιο ειναι πάντα το τέλος των σκορπιών.

Δαγκωνουν την ουρα τους και ...αυτοδηλητηριαζονται.

Πάντως μην το σπαταλάς σε μένα. Προσωπικά, εχω ανοσία σε αυτου του ειδους τα δηλητηρια. Το μόνο συμπτωμα που μου προκαλουν ειναι απο αδιαφορία μεχρι γελιο. Γέλιο μεχρι δακρυων...

stefanos είπε...

έχει πέσει πολύ κάρφωμα! αντί στις 8:30 να πλησιάζω τη γέφυρα του ρίου - αντιρρίου (πασοκικό επίτευγμα για να μην ξεχνιόμαστε), διάβηκα την πόρτα του metropolitan. η σύζυγος (sic) τούτη τη φορά!.. (την κόλλησα, είπαν). η αναχώρηση αναβάλλεται κατά 1 ημέρα το ολιγότερο.

@ ανώνυμος (γιωργος λευκ.)
κάτσε να βγάλω το λυσάρι του κώδικά σου. αν το "λευκ." σημαίνει λευκίμμη, έπεσες διάνα.

@ κατερίνα
πάει πολύ να συμβάλω σε προσπάθεια για άρθρο 50+ σχολιασμών με τίτλο "αλήτες"... θα έπρεπε να θέσω κάποιους όρους, γαμώτο!

@ όλους
είπαν, “κοινωνία είναι όταν μοιραζόμαστε το ίδιο πράγμα”•
όταν όμως αυτή η “μοιρασιά” μας χωρίζει βαθύτερα;
όταν το κοινό πράγμα έχει καταντήσει άθυρμα της φαντασίας του όχλου;
(stefanos παραλλάσσων τον βασίλη ψ.)

@ όλους
“έχει και η ψυχή τον δικό της κονιορτό
που εάν σηκωθεί μέσα μας αέρας,
αλίμονο.”
(οδυσσέας ελύτης)

katerina είπε...

Celin καλημέρα,

Ειπαμε η διαδικτυακή επαφη στερειται εκφραστικών μεσων. Αυτό που μπορεις να γραφεις χαμογελωντας, μπορεί οι ..αναπηρες λέξεις να το εμφανίζουν σαν κυνισμό, σαρκασμό ή ειρωνεία. Τα έχει αυτά το διαδικτυο.

Τωρα επι της ουσίας. Προσωπικά διαβαζω πολύ, ότι πεφτει αλλά και ότι ...δεν πεφτει στα χερια μου απο ανθρωπους που με πληρη τεχνοκρατική γνωση, προσπαθούν να σκιαγραφήσουν την πληρη πορεία του πολέμου. Αλλά και πάλι προσωπικά, κραταω μεγάλες αποστασεις απο την ...χαρτογραφηση του πολέμου. Ίσως γιατί έμαθα ότι οι θεωρίες επιβεβαιωνονται όχι μόνο στο εργαστηριο αλλά στη ζωή. Δηλαδή εσυ μπορείς να έχεις τις συνεπαγωγές σου μια χαρα στο χαρτί, να έχεις τα πειραματοζωα σου που ανταποκρινονται στην θεωρία σου, να πάρεις ...το Nobel σου, και να βγείς στη ζουγκλα της τυχαιοτητας και να δεις το οικοδομημα να καταρρεει. Το έχω πει πολλες φορές, ότι το να παλευεις να λυσεις εξισωσεις, θεωρωντας τις παραμετρους σαν σταθερές,συνηθως δεν βγιανει σε καλό.

Πριν λοιπόν βάλουμε το κάρο μπροστά απο το άλογο Celin, το χρεος ΑΥΤΗ τη στιγμή είναι ένα και μόνο. Η κινηματική αριστερα. Στη οργανωμένη σφαιρα που σε πυροβολεί,στον βομβες ναπαλμ που σε λουζουν καταστρεφωντας τα πάντα,δεν κάθεσαι να συνομολογησεις το 134ο βήμα, την 546η μάχη, ορμας στα ...χειμερινά ανακτορα με τα χερια, με καδρονια, με την πετρα,με ότι...

Στο βρωμικο ανταρτικο που εχουν στησει εναντίον της εργασίας αυτά τα υβριδια Νενεκων και Τσολακογλου,δεν περιμενεις την αιωνιοτητα να συγκροτησεις τακτικό στρατο,απαντας με ανταρτικο. Αλλωστε ο Κολοκοτρωνης ...στον Νενεκο του Μπραιμη, απαντησε με το πάντα διαχρονικό... «φωτιά και τσεκουρι στοςυ προσκυνημένους»

katerina είπε...

Φανταζομαι,ευχομαι και ελπιζω ότι για να αναβάλεται μια μερα μόνο το ταξιδι, δεν ειναι κάτι σοβαρό, και σιγουρα όχι κάτι που να εχει σχεση με υγεία.

Πάντως Στεφανε, καλου κακου, και αντι να κρεμάσεις ματοχαντρο, σκεψου σοβαρά μηπως η ...μοιρα με τα ...σημαδια της, σου δειχνει τον δρόμο. Με τους πολλους.

ότι και να ειναι,να ειναι περαστικό και πολύ γρηγορα περαστικό. ίσα για να κάνει το ταξιδι ακόμα πιο επιθυμητο και γοητευτικό.

monahikoslikos είπε...

Ο Νόμος για τις απολύσεις που ψηφίστηκε, αν δεν κάνω λάθος, το 1920 επέζησε ενός παγκοσμίου πολέμου, ενός εμφύλιου πολέμου, κανά δυο δικτατοριών καποιων δεκάδων πρωθυπουργών και μερικών εκατοντάδων υπουργών εργασίας για να καταλυθεί επί Γεωργίου του Β΄ Παπανδρέου του ελάχιστου και Ανδρέα Λομβέρδου του αξιολύπητου αλλά....
Φοβάμαι όμως Κατερίνα πως το "αλήτες" που επέλεξες για χαρακτηρισμό είναι σε λάθος κατεύθυνση καθώς οι πραγματικοί αλήτες, που γνώρισα εγώ είχαν τουλάχιστον μπέσα και φιλότιμο.
Ρε πως φτώχυνε ξαφνικά η ελληνική γλώσσα για να χαρακτηρίσει τέτοια εγκληματική συμπεριφορά....

stefanos είπε...

@ Κατερίνα
Μα καλή μου είμαι με τους πολλούς. Πήγαινε στο blog μου και διάβασε τον υπότιτλο που κάρφωσα κάτω από το 1klik-aristera...

@ monahikoslikos
Με τέτοια που γράφεις προσπάθησε εκτός από μοναχικός να μην είσαι και μόνος... γιατί έχουμε και τα νεύρα μας...

monahikoslikos είπε...

@stefanos:
Για τα νεύρα ξύδι TOP (το μπαλσάμικο δεν βοηθά).

katerina είπε...

Λυκε όντως. όλο αυτό που συμβιανει με αυτο το υβριδιο Νενέκων και Τσολακογλου, χρηζει καθαρά επιστημονικής αντιμετωπισης. Κια όχι σε επιπεδο πολιτικών και κοινωικων επιστημών αλλά σε επιπεδο βιολογιας.

Τουλάχιστον 20 διδακτορικά μπορείς να βγάλεις (τωρα που τα πραγματα έγιναν και πιο ...χαλαρά με τα διδακτορικά και 30 άνετα) παρατηρώντας τους. Υπάρχει καλυτερο δειγμα απο δαυτοςυ ότι ο πλανητης όντως ΘΗΛΥΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ;

Αν τα πραγματα δεν ήταν τόσο τραγικά, θα ήταν απολυτα γελοια. Όσο γελοιες ειναι οι βυζιτουδες και οι metrosexual χλιμιτζουρες του αγροικου πλουτου, που κρεμάνε τα στριγκ τους στα κανονια των θωρηκτων. Γιατί αν κάτι διεφυγε παντελώς των ...πατριωτικών αναλυσεων για το θωρηκτό, ειναι η ...σημειολογία του ...κανονιου.
Αμα δεν μπορείς... το κρεμάς το βρακι στο κανόνι.

Κάπως έτσι και οι χλιμιτζουρες της ...νέας Εξουσίας. Αμα δεν μπορείς, κλαψουριζεις, λεονταριζεις και κρεμάς το βρακι στο κανόνι.

katerina είπε...

Στεφανε,στο ξαναγραψα και στο blog σου, εκει που παλευεις να πεισεις ποιους αλήθεια; φανταζομαι τον εαυτό σου. Εξακολουθώ να πιστευω για εσένα ότι ...απλά ειναι τα υστερα σημαδια ενός πυρετικου οπαδισμου. Ε, καμια φορά μετα απο τον πυρετό εμφανιζονται και ιογενη εξανθηματα. Με καταλληλη αγωγή... θεραπευονται.

Εχει ένα εξαρετικό άρθρο ο Σεβαστακης για τοςυ ..νεους φιλελευθερους, στην χθεσινή ελευθεροτυπία. Στο συνιστώ ανεπιφυλακτα.

"Οπως θα έλεγε και ο Φλομπέρ, το κοινωνικό πρόβλημα (ανισότητες, εργασιακή βία, εργοδοτικός δεσποτισμός) είναι απώθηση ενός πολύ πιο σημαντικού προβλήματος, το οποίο είναι η άνοδος της βλακείας, ο θρίαμβος της ανοησίας."

stefanos είπε...

@ Κατερινα
στο blog μου ήδη σου απάντησα, αλλά δεν μπορώ να συνεχίσω καθότι κατουρημένος πάνω μου από χαρά αφου έσπασα το φραγμα τον 10.000 visits...
που 'σαι Αντρέα για να δεις το παιδί της Αλλαγής...

katerina είπε...

Ξερεις Στεφανε το έγραφα και στον Celin, η διαδικτυακή γραφή στερειται εκφραστικών μεσων και αντε τωρα εσυ να καταλάβεις τι κρυβεται πισω απο μια λέξη με χιλιες δυο ερμηνειες. Αλλά ...το ένστικτο. Μάθαμε πια να επικοινωνουμε και με το ένστικτο.

Διαβασα την απαντηση σου στο σχολιο μου και χάρηκα. Γιατί όσο κι αν συγκρουστουμε, ...που θα συγκρουστουμε στο λεω μετά βεβαιότητας, αλλά ακομα κι αν ...ξεχεστουμε πατοκορφα μεσα απο το γυαλι αυτής της οθόνης, θα το κάνουμε ξεκινώντας απο την ίδια αφετηρία. Απο το ίδιο ...θέλω να. Όσο κι αν βλέπουμε τα πραγματα διαφορετικά.

Κια αυτό ειναι πολύ σημαντικό. ίσως το μόνο σημαντικό.

Και ξερεις ρε Στεφανε, η όποια "συγκρουση", γινεται χαρα, σπάει η αψαδα της, με το χιουμορ.

Μεγάλε Στεφανε, παιδί της αλλαγής, γελασα με την καρδιά μου, σου ευχομαι ...τοσα κλικ όσα οι ψηφοι του ΠΑΣΟΚ. Για το 81 μιλάω, βεβαιω βεβαιως. Εγώ στους φίλους μου είμαι... γενναιοδωρη.

cinderella είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
katerina είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
katerina είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
cinderella είπε...

Παλιό το κόλπο!
Μάγκες η αυθεντική Σίντυ γράφει και όταν πατάς πάνω στο όνομα πάει στο προφιλ της και όχι στο blog. Τα υπόλοιπα ειναι πιπες από καρακατσουλιά που μόνο αυτό ξέρουν να κάνουν.

Κατερίνα σβήσε το σχόλιο - διαφήμιση γιατί με προσβάλλει. Εγώ δεν θα διαφήμιζα ποτέ οχετούς και αποχετεύσεις!

Και κάτι ακόμα. Ένα υπεροχο σουκού έφτασε στο τέλος του. Κρίμα που ΕΣΥ το πέρασες μπροστά στο πισί σου προσπαθώντας να χρησιμοποιήσεις το προφίλ μου, τόσο ανεπιτυχώς!

Ανώνυμε...αν ήμουν εγώ και λίγα μου είπες!!

cinderella είπε...

τώρα είδα την ώρα! 3.18 μ.μ η Σίντυ κολυμπούσε στο Πορτο Ράφτη! χαχαχα

Get a life or get a psychiatrist sweetheart!

katerina είπε...

Προφανως ...τα παιχνιδάκια σε κάποιον αρεσουν. Οκ. Σβήνω όλα τα σχόλια.

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ,ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΣΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ.
ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ ΟΜΩΣ ΤΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗ CINDERELLA ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗΣΑ ΔΡΩΝΤΑΣ ΒΙΑΣΤΙΚΑ
Κ ΜΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΡΟΣ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Τα έχω ...παίξει!Κάποιοι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για ... ξεκαύλωμα!Ρε σεις, αφήστε τα υπονοούμενα τα γκαγκά και τις ατάκες!Μας ενδιαφέρουν οι απόψεις! Α-πό-ψεις! Όποιες και νάναι! Να τις διαβάσουμε να προβληματιστούμε να αναθεωρήσουμε κατεστημένες δικές μας!Να γίνει διάλογος!Να διαφωνήσω! Να γεμίσω τα συρτάρια του μυαλού μου με ιδέες!
Αφήστε τις κοκκορομαχίες! Αν δεν έχετε τίποτα να γράψετε, μη μας αποθέτετε τα προϊόντα της μαλακίας σας!Τραβάτε σε κανένα "Θερινό", να δροσιστείτε!

monahikoslikos είπε...

φίλε @Σαλωνίτη τι απόψεις μπορεί να περιμένει κανείς απ' την Τσαούσα που ως και η ίδια ντρέπεται πια να κυκλοφορεί με το δικό της ψευδώνυμο και μπαίνει εδω μέσα με ξένα ψευδώνυμα ή ως ανώνυμος να διαφημισει τη συχαμένη παραγωγή του διαταραγμένου της μυαλού.

cinderella είπε...

Παιδιά (σας έφτιαξα πάλι! Λέω την καθηγήτρια μου παιδί και μένει παγωτό όλο το εργαστήριο) σας παρακαλώ να λήξει εδώ. Ο λύκος είπε την τελευταία (πολύ σωστή) κουβέντα και το θέμα κατεβάζει ρολά τώρα.
Ανώνυμέ μου μην ζητάς συγγνώμη. Δίκιο είχες.
Κατερίνα σ' ευχαριστώ πολύ.

Απο εκεί και πέρα η μεγαλύτερη αλητεία είναι αυτές οι εργασιακές μεταρρυθμίσεις που αυτή η χούντα περνάει χωρίς κανένα κοινωνικό κέρδος. Σοσιαλισμός στα μούτρα τους! Γυρίζουμε δεκαετίες πίσω.
Και το λέω εγώ, που δουλεύω με τις πλέον ελαστικές συνθήκες παίρνοντας 450 ευρώ, part time, με κάμερα ακριβώς πάνω από το κεφάλι μου, με οθόνη υπολογιστή που παρακολουθείται, σε μια αίθουσα με άλλους 8 εργαζομένους και χωρίς air condition!
Άντε καλή εβδομάδα να έχουμε!!

katerina είπε...

Σαλωνιτη, Λύκε,
εγώ δεν μπορώ να ξέρω αν ευθυνεται για την πλαστοπροσωπεια η Τσαουσα. Και προσωπικά ΔΕΝ το πιστευω.

όσο για την αρωστια κάποιων... να πλαστογραφουν...αχ μωρέ, αξιζει τον κόπο; Απλά τους λυπομαστε για την μιζερια της ζωής τους, και συνεχιζουμε.

katerina είπε...

Cindy,...ναι, νομιζω ότι ειχες δικιο στο mail. Είπαμε ...για λυπηση.

Καλη βδομάδα Πριγκηπεσα, τα λέμε.

tsaousa είπε...

Κατερίνα έχω λάβει 500 μέιλ από μπλόγκερς που σε θάβουνε. Που σε ξέρουν από παλιά και μιλάνε για σένα, καθόλου ευχάριστα.
Θες να τα ανεβάσω;
Αν συνεχίσετενα μιλάτε εδώ μέσα για μένα ενώ δεν σας ενοχλώ, θα το κάνω. Κανόνισε.

Για οτιδήποτε λέγεται εδώ για μένα φροντίζουν να με ενημερώνουν, γουστάρω δεν γουστάρω.
Σε προειδοποιώ.
Θα σε κάνω βούκινο.