Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Είμαι μελαχρινή και όμορφη, Ω! θυγατέρες της Ιερουσαλήμ

To 2003, ...7 χρόνια πριν, η Ρέιτσελ Κόρι ήταν 24 χρόνων.
Αμερικανίδα πολίτης, που είχε το ...χούι να τρέχει απο εδώ και από εκεί στον πλανήτη και να συμπαραστεκεται στους αδυναμους.
Και κάπως έτσι βρεθηκε στην Παλαιστινη, και κάπως έτσι βρέθηκε γονατιστή και με τα χέρια απλωμένα σε αλυσιδα προστασίας των σπιτιών των Παλαιστινίων που γκρέμιζαν οι θηριώδεις Ισραηλινές μπουλντόζες.
Το μυαλό της Ρέιτσελ Κόρι, δεν χωρούσε την αδικία του ισοπεδώματος των σπιτιών των οικογενειών Παλαιστινίων. Το μυαλό της Ρέιτσελ Κόρι δεν χώραγε ότι θα ήταν ποτέ δυνατόν κάποιος να περάσει την μπουλντόζα που οδηγούσε, πάνω απο κάποιον άνθρωπο. Την γονατισμένη Ρέιτσελ Κορι έλειωσε κυριορεκτικά η Ισραηλινή μπουλντόζα.

Ήθελα να περάσουν λίγο οι μέρες, να πέσουν οι πέτρες, να μιλήσει πρώτα το μυαλό και μετά το θυμικό... για να ρωτήσω.
Είναι γουρούνια οι Ισραηλίτες;
Και ποιοι είναι οι Ισραηλίτες;
Είναι οι υπήκοοι;
Είναι οι πολίτες;
Είναι οι Κυβερνήσεις;
Είναι οι στρατοί;
Είναι οι αστυνομίες;
Είναι η Μοσάντ;
Είναι οι γιοι, οι κόρες και οι εγγονές αυτών που το Ολοκαύτωμα ήταν βιβλίο αλλά γραμμένο...ΜΕΣΑ στο κεφάλι τους. Ήταν φιλμ αλλά γυρισμένο ...ΜΕΣΑ στα μάτια τους; Κι αν αυτοί ήταν γουρούνια, ε, τότε ο ναζισμός, έκανε ότι καλύτερο μπορούσε, αλλά προφανώς δεν πρόκανε να τους εξοντώσει όλους...

Ε, σήμερα, που οι πέτρες ίσως και να λιγόστεψαν, αλλά κι αν δεν λιγόστεψαν τους λιθοβολισμούς τους αντέχω, θα απαντησω ΟΧΙ. Δεν είναι γουρούνια οι Ισραηλίτες ...γενικώς. Όπως γουρούνια δεν είναι ΠΟΤΕ γενικώς όλοι. Το ΟΛΟΙ είναι ο φασισμός.

Μα δεν έχουν δικτατορία. Μα οι Κυβερνήσεις τους δημοκρατικά εκλεγμένες είναι. Ναι, οι λαοί, στα περισσότερα των Κρατών που συμπεριφέρονται σαν γουρούνια, δημοκρατικά εκλεγμένες Κυβερνήσεις και είχαν και έχουν.

Τι είναι το Ισραήλ;
Ένα μόρφωμα που υφίσταται ως χώρα, με μόνο ρόλο, τον ρόλο του τραμπούκου των ΗΠΑ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και όχι μόνον.
Τι θα ήταν το Ισραήλ χωρίς την απόλυτη συμπαράσταση, οικονομική, πολιτική, στρατιωτική των ΗΠΑ; Αμφιβάλλω κι αν θα υπήρχε σήμερα.

Και πως ξεκίνησε η Χαμάς, αν όχι στα εργαστήρια της Μοσάντ με την ευγενική χορηγία της CIA; Μόνο που ακόμα και τα πειράματα των πιο κλειστών εργαστηρίων, όταν βγουν από το εργαστήριο, τραβάνε τον δικό τους δρόμο, γίνονται μεγάλα και ανεξέλεγκτα.
Ελέγχει το Ισραήλ την Χαμάς; Κάποιους λίγους ναι, κάποιους άλλους όχι. Ο κάθε ένας από τους ...υψηλόβαθμους της Χαμάς έχει και τον δικό του τον προστάτη, με τα δικά του τα συμφέροντα στην περιοχή. Και όχι μόνο στην περιοχή...
Το Ισραήλ προσπάθησε πολύ και πέτυχε να πείσει τους Παλαιστίνιους για τον ενδοτισμό του Αμπας. Κατορθωσε να αναδείξει την Χαμάς, σαν τον μόνο προστάτη των Παλαιστίνιων.

Ποιοι είναι τα απόλυτα θύματα; 1.500.000 ψυχές, που ζουν στην αποκλεισμένη λωρίδα της Γάζα, στρατόπεδο κανονικό, το Μαουτχάουζεν της Μέσης Ανατολής. 1,500.000 άνθρωποι, στερούνται των βασικών ειδών διατροφής, υγιεινής, τα βασικά και τα στοιχειώδη για μια ζωή που να προσομοιάζει έστω και στο ελάχιστο στην ανθρώπινη. Μα και αυτοί ψηφίσαν την Χαμάς.

Τόμπολα.

Οι Ισραηλινοί υπήκοοι, γεννήθηκαν, ανδρώθηκαν, έζησαν -και το πιθανότερο κάπως έτσι και- θα πεθάνουν, ακολουθώντας ένα εκβιαστικό δίλημμα. Κι όπως κάθε εκβιασμός, είναι και αυτό ένα ψευτοδίλημμα. Ή θα αφανίσουμε τους Παλαιστινίους ή θα αφανιστούμε.
Είναι το ίδιο δίλημμα ή ψευτοδίλημμα που απάντησαν αντίστοιχα οι Γερμανοί την περίοδο του ναζισμού.
Είναι το ίδιο δίλημμα ή ψευτοδίλημμα που απάντησαν οι Αμερικάνοι με το Ιράκ
Είναι το ίδιο δίλημμα ή ψευτοδίλημμα που απάντησαν οι Γάλλοι μαυροπόδαροι στην Αλγερία. Και πόσοι άλλοι...

Και είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο δίλημμα ή ψευτοδίλημμα, που καλούμαστε να απαντήσουμε εμείς. Ή θα καταδικάσουμε σε αργό ή και γρήγορο θάνατο, τα αδύναμα μέλη της κοινωνίας μας ή θα... «πτωχεύσουμε».


Αχ, αυτά τα διλήμματα ή τα ψευτοδιλήμματα που λατρεύουν οι Εξουσίες. Αυτοί οι χυδαίοι, οι πρόστυχοι ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ. Αυτά που είναι πιο δυνατά, πιο ισχυρά, πιο αποτελεσματικά από όπλα, κανόνια, άρματα, γκλομπς και δακρυγόνα. Αυτά που είναι το ναρκωτικό στο μυαλό των υπηκόων τους. Κι αυτα που είναι ταυτόχρονα το μπαρούτι στο μυαλό των πολιτών. Γιατί συχωριανοί μου, άλλο ο υπήκοος και άλλο ο πολίτης. Και για να είμαστε ειλικρινείς, δεν είναι συμπληρωματικές έννοιες, αντίθετες, απόλυτα αντίθετες έννοιες είναι. Υπήκοοι... Πολίτες...

Δεν θα μιλήσω για τα δίκια. Όταν το ΔΙΚΑΙΟ γίνεται δίκιο, είναι πια το δίκιο του ισχυρού. Και το δίκιο του Ισραήλ στηρίζεται στην απεριόριστη Αμερικάνικη υποστήριξη. Είναι το γνωστό ...αμερικάνικο ΙΣΧΥΡΟ «δίκιο». Και βέβαια όλων των κολαούζων του. Και ημών πρώτων και καλύτερων στην λίστα των ...φίλων τους.

Δεν θα μιλήσω εδώ για τον νεο-Οθωμανικό ρόλο της Τουρκίας, για τις συμφωνίες με τον Αχμαντινετζάτ και με τον Λούλα.
Δεν θα μιλήσω για το αραβικά τσιράκια του Ισραήλ την Κυβέρνηση Μουμπάρακ της Αιγύπτου και τον Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας.
Δεν θα μιλήσω για την πρόστυχη, τη χυδαία Κυβέρνηση Χριστόφια της Κυπρου. Του Χριστόφια που πέταξε πολύ γρήγορα τον μπερέ του Τσε στα αζήτητα. Τσιράκι και αυτός του δολοφόνου Νετανάχιου και του Μπαρακ. Και μάλιστα, την ίδια στιγμή που ζητάει την αραβική αλληλεγγύη, για τα κατεχόμενα. Οι Κύπριοι λοιπόν... που απαγόρευσαν τον απόπλου της αντιπροσωπείας βουλευτών και ακτιβιστών. Οι Κύπριοι που απαγόρευσαν την προσεγγιση σε Κυπριακό λιμάνι, των έτοιμων να βυθιστούν πλοίων του Στόλου Ελευθερίας, με 100 ανθρωπους πάνω τους- η Μοσάντ παραδεχθηκε την δολιοφθορά-, στέλνοντας τους κουτοπόνηρα στα λιμάνια των κατεχόμενων.

Και πάνω απο όλα, δεν θα μιλήσω για την δική μας κυβερνητική ...νεο-ισραηλινή προσέγγιση, για την απόλυτη αλλαγή της πορείας της εξωτερικής μας πολιτική, που δεν συζητιέται, που περνάει στο ντούκου και στα ψιλά, μιας που εδώ έχουμε να συζητήσουμε τους cabinet men και τους μπατζανάκηδες. Λες και η Ελλάδα δεν είναι στην Ν.Α Μεσόγειο. Λες και η χώρα αυτή είναι στον Ατλαντικό. Δεν θα μιλήσω λοιπόν για τα παιχνίδια των ισχυρών. Αυτών των ...δημοκρατικά εκλεγμένων ...ισχυρών.
Γουρούνια οι Ισραηλίτες. Γουρούνια όμως, κι όλοι εμείς.


Και πόσα γουρούνια ακόμα...
Γουρούνια κι οι Ρώσοι στο Αφγανιστάν, γουρούνια κι οι Τούρκοι στην Αρμενία, γουρούνια κι οι Σέρβοι στην Βοσνία, γουρούνια, γουρούνια, γουρούνια....

Και αίμα, και πόνος, και φτώχεια, και ανέχεια, και αρρώστια, και θάνατος, και άνθρωποι...άνθρωποι ...άνθρωποι. Κάθε ένας άνθρωπος που στα αποπατήματα των κάθε λογής γουρουνιών, παλεύει να ζήσει ή να επιζήσει.

Θα θυμάμαι πάντα τον Τζεμίλ τον Κούρδο, των παιδιών από το Αραράτ, που μην μπορώντας να αντέξει το ότι του απαγόρευαν να είναι Κούρδος, σηκωνόταν απο το κρεβάτι του με την βουβή οργή να τον πνίγει, έβγαινε το βράδυ κρυφά από το σπίτι του, και χαστούκιζε με μανία το άγαλμα του Κεμάλ. «Γουρούνι» ούρλιαζε ψιθυριστά...

Και απέναντι στα γουρούνια ποιος είναι; Ο Ένας, ο Καθένας, ΜΟΝΟΣ του. Αυτός που θα υπερασπιστεί τον αδύνατο, το θύμα, όποιο κι αν είναι, όπως κι αν είναι, όπου κι αν είναι. Χωρίς εκπτώσεις, χωρίς δεύτερες σκέψεις, χωρίς ναι μεν... αλλά, χωρίς ...δίκια και ...άδικα, αλλά με αυτό το μεγαλειώδες ΔΙΚΑΙΟ, που λέει ότι ο αδύναμος θα έχει αυτόν τον Ένα, αυτόν τον Καθένα, να τον υπερασπιστεί. Αυτό είναι το ΔΙΚΑΙΟ.

Κι όταν η Ιστορία θα σκέφτεται τι βαθμό θα βάλει στην υστεροφημία μας, ...ημών των ιδίων, ας σκεφτούμε ότι και εμείς σήμερα... «Ισραηλίτες» στον μικροκοσμό μας είμαστε.
Γιατί και εμείς, έχουμε να απαντήσουμε στο δικό μας δίλημμα. Στο δικό μας ψευτοδίλημμα. Στον δικό τους ανήθικο εκβιασμό, που τέλος δεν θα έχει ποτέ. Που θα γκρεμισει το κοινωνικό κρατος, που θα γκρεμισει την κοινωνική αλληλεγγυη, την κοινωική συνοχή, που θα γκρεμισει τα πάντα, οπως ακριβώς οι Ισραηλινές μπουλντοζες ισοπεδωσαν τα σπιτια των Παλαιστινιων.
Θα αφήσουμε να πεθάνουν οι δικοί μας αδύναμοι, πυροβολημένοι από την πιο χυδαία πολιτική επιλογή που γνώρισε ποτέ αυτός ο τόπος, θα αφήσουμε τα κοντά 2.000.000 ανθρώπων, των διπλανών μας, που καταδικάζονται, σε φτώχεια, σε ανεργία, σε ανέχεια, σε πόνο, σε αρρώστια, σε αργό θάνατο ή θα καβαλήσουμε και εμείς το όποιο καράβι του Στόλου της. Ελευθερίας;

Γιατί όταν οι Εξουσίες ρίχνουν στα ματωμένα σεντόνια και στα βρωμερά τραπέζια τα πρόστυχα ψευτοδιλήμματα και τους χυδαίους εκβιασμούς τους, η Ιστορία βάζει το πραγματικό δίλημμα. Με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις.

Γουρούνια...

Βαριά κουβέντα. Σαν σαλαγιά από μαστίγιο. Γουρούνια λοιπόν ή...Πολίτες;


Υ.Γ. Αν κάτι υπέροχο χάρισαν οι Εβραίοι σε αυτό τον κόσμο, είναι το πιο ερωτικό ποίημα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Το Άσμα Ασμάτων. Για πολλά χρόνια τσακώνονταν οι ραβίνοι για το αν αυτό το ποίημα που τραγουδιόταν στις ταβέρνες και τα καπηλειά, έπρεπε να συμπεριληφθεί στην Βίβλο (Τορά). Τελικά, μετα απο αιώνες συζητησεων, επεκρατησε η άποψη του ραβίνου Ακιβά :«Αν όλη η Τορά είναι άγια τότε, το Άσμα Ασμάτων είναι τα άγια των αγίων».
Και κάπως έτσι συμπεριλήφθηκε το Ασμα Ασμάτων στην Τορά. Και ξέρετε... ακόμα και τα γουρουνια οι Εβραίοι...ερωτευονται ακόμα, ίσως παλευοντας να ξεπλυνουν ακόμα και το αιμα απο τα εγκληματα.
Ασμα Ασμάτων Σολωμόντας 4ος π.χ. αιώνας

51 σχόλια:

k1 είπε...

Δυστυχώς Κατερίνα μάς έχουν φάει τα ψευδοδιλήμματα τύπου ή με το Ισραήλ ή με την Χαμάς. Δεν μπορούμε δλδ να επιλέξουμε μια άλλου τύπου δημοκρατική και πολυφωνική κοινωνία που θα επιτρέπει τη συνύπαρξη δύο όμορων κρατών; Αυτό που βλέπουμε αμέτοχοι σήμερα είναι η επικράτηση της πλύσης εγκεφάλου εκατέρωθεν και η αναγωγή της κοινής λογικής ή απλώς μιας άλλης άποψης σε εθνική προδοσία. Ε όχι, δεν θα μπούμε στν αρρωστημένη λογική τους...

Γκιωνης είπε...

"...Δεν είναι γουρούνια οι Ισραηλίτες ...γενικώς. Όπως γουρούνια δεν είναι ΠΟΤΕ γενικώς όλοι. Το ΟΛΟΙ είναι ο φασισμός..."

. Φαντάζομαι οτι το ΟΛΟΙ είναι φασισμός, ισχύει όχι μόνο για τούς Ισραηλινούς που είναι ...μακρυά αλλά και για πιό κοντινά μας θέματα· π.χ. για τούς "πολιτικούς" και για την Κυβέρνηση, τούς ΠΑΣΟΚτζήδες και για το "Μπουρδέλλο" τής Βουλής !
. Γι αυτούς που το τελευταίο διάστημα, εδώ μέσα, καθημερινά ρίχνονται τροφή σε μιά αγέλη, όπως εύστοχα επεσήμανε ο Σχολιαστής στην τελευταία σου ανάρτηση...

Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΟΥΟΥ! ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΛΑ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!!!

... ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ!
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΑΓΝΟΕΙΣ, ΔΕΝ ΤΗ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ, ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΣΑΙ ΑΣΧΗΜΑ, ΝΑΙ!... ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΠΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ!

Ανώνυμος είπε...

και οι ισραηλινοι θυματα ειναι και μαλιστα στον ιδιο βαθμο που ειναι και οι αλλοι , θυματα της ευρωπαικης και αμερικανικης πολιτικης που ο μονος τροπος επαφης που εχουν με λαους που ποτε δεν ειχαν σαφη γεωγραφικα συνορα αλλα κυριως ουτε πολιτιστικα συνορα , ειναι η εξασφαλιση πρωτων υλων και η εξαφανιση αυτων των πολιτισμων , ομως ετσι δεν προκειται να πετυχουν τιποτε .. ετσι πιστευω καλο βραδυ γιωργος-λευκαδα

Unknown είπε...

Η Ιστορία βάζει το ερώτημα: πότε θα την προσέξουμε, πότε θα την διαβάσουμε, πότε θα την μάθουμε, πότε θα την αποκρυπτογραφήσουμε, πότε επιτέλους θα την προλάβουμε και δεν θα μας προλάβουν οι ... ιστορικοί και πότε όλα αυτά θα τα κάνουμε μόνοι μας, με ιδία ευθύνη, χωρίς σχολιασμούς και κατευθύνσεις.
ΠΟΤΕ;;;;

katerina είπε...

Κ1, τα ψευτοδιλημματα ειναι το μεγάλο τους όπλο. Το οπλο τοςυ για αν μην λυθεί ποτε τιποτα. Για να εξυπηρετεί ο καθενας τα δικά του μικρά ή μεγαλα γεωπολιτικά συμφεροντα.

Ξερεις στην Γαζα στα περίπου 1.500.000 ψυχές τα παιδάι μεχρι 16 ετών ειναι πάνω απο το 60% του πληθυσμού. Οι γυναικες πολυ περισσότερες απο τοςυ ανυπαρκτους ανδρες που έχουν εξολοθρευτεί. Αυτα τα παιδιά έχουν δει, εχουν ζησει, έχουν μυρισει τον θάνατο. Ειναι ποτε δυνατόν να μην μισουν θανασιμα τοςυ ανθρωποφυλακες τους.

Ειναι δυνατόν να μην ζωνονται τα εκρηκτικά και να κάνουν επιθεσεις αυτοκτονίας στοςυ Ισραηλινούς δολοφόνους τους;

Ειναι ποτε δυνατόν τον ένα τραυματία απο παλαιστινιακή επιθεση να μην τον εμφανιζει η προπαγανδα της Μοσαντ σνα την τεραστια απειλη για το Ισραήλ; Ενας φαυλος κυκλος αιματος, μισους, συμφεροντων. Που φοβάμαι ότι δεν θα ληξει ποτε.

katerina είπε...

Αχ ρε Γκιώνη,
Οι λέξεις οι ....άτιμες. Οι λέξεις οι...πόρνες. Που αφεντικό και ιδιοκτητη δεν γνωριζουν και δνε αναγνωρίζουν. Εραστη, συζυγο, φίλο, γκομενο δεν βάζουν κορώνα στο κεφάλι τους. Αυτές οι λέξεις σφαιρες στα χερια του θυτη, να παλεύουν να δολοφονήσουν το θύμα, και την ίδια ώρα έτσι αυθαδικά να γυρνούν και τραυματιζουν τον θυτη. Λέξεις μπουμεραγκ.

"Ειστε φοροφυγάδες. Είστε κλεφτες. Ειστε τεμπέληδες. Είστε ανηθικοι. Μας γλυψατε να σας διορισουμε . Μας πουλήσατε την ψηφο σας για ένα μεροκάματο, για μια θεσουλα, για ένα ένσημο, για μια επιχειρηματική άδεια, για μια φορολογική παραβαση, για μια κλιση σταθμευσης, για ένα κρεβατι στο νοσοκομείο, για μια θέση στο νεκροταφείο. Ειστε ραγιαδες ρε. Ειστε προσκυνημένοι ρε."

Και δωστου και συρε, και σφαξε μου αγά μου να αγιάσω. Ο πρωθυπουργός μιας χωρας, σαν άλλη Δεσπω Διαμαντιδου, με την ρομφαία του δεσμοφυλακα, στην ταινία η Στεφανία στο αναμορφωτηριο.
«Ολοι ρε, ειστε όλοι διεφθαρμένοι. Σκυψτε γουρουνια, σκυψτε τωρα ραγιαδες.»

Τι χυδαια λέξη το ...όλοι, τι naïf και πάνω απο όλα τι φασιστική.

Και δωστου και συρε. Τι Πατρίδες, τι εθνικές κυριαρχίες, τι θυσιες, τι σωτηριες, τι χρεοκοπίες ανασυρθηκαν απο τα γκαιμπελικά συρταρια της προπαγανδας, όλα στον ντορβά, όλα στον κουβα. Πάρε κόσμε, πάρε τωρα που γυριζει.

Λέξεις, λέξεις, λέξεις. Εκσφενδονιστηκαν επι δικαιων και αδίκων, επι αθώων και ενόχων. «Ειναι ακριβός ρε ραγιαδες ο έλεγχος, κοστιζει λεφτά ρε ξεφτυλισμένοι η δικαιοσύνη, ΟΛΟΙ....»

Και αυτός ο κόσμος, όλο αυτός ο κόσμος, οι δικαιοι και οι άδικοι, οι ραγιαδες και οι αξιοπρεπεις, οι σκλαβοι και οι ελευθεροι, αυτό το ...ΟΛΟΙ, αυτήν την φοβερή κραυγή την αντιγυρισαν στους αφεντες. Στους ελέω ΜΜΕ, δικαιοσυνης, συνδικαλιστών εργατοπατερων και λαμόγιων κρατικοδιαιτων μιζαδορων επιχειρηματιών ...ΑΦΕΝΤΕΣ.

Και τώρα να φωνάζει ο κόσμος ειστε ΟΛΟΙ κλεφτες.

Κια οι καλοθελητες, και οι εκβιαστες, όλοι αυτοι που υπάλληλους τους ειχαn οι αφέντες, αλλά πια καταλαβαινουν ότι καταφεραν να βουλιαξουν μέσα σε 8 μήνες, ζητάνε πια ακόμα πιο πολλά, και ακομα πιο πολλά, και βγαζουν στη φόρα τα απλυτα. Και φοροδιαφυγές και διορισμούς, και μίζες και εκχωρησεις και ξεπουλήματα και ότι χυδαιοτητα. Και όλο αυτό επι δικαιων και αδικων. Επι αθωων και ενόχων. Επι αξιοπρεπων και ραγιαδων.

Πως το είπαμε; Ανθρωποφαγικό κανιβαλισμό; Μα ναι, ανθρωποφαγοι κανιβαλοι υπηρξαν τα παπαγαλακια της Εξουσίας και σε αυτόν τον κόσμο, σε αυτή τη ζωή αγαπητέ μου, ότι πληρωνεις...παιρνεις.

Και τωρα; Και τωρα οι αντιπαλοι (γιατί αντιπαλοι ειναι πια) πως θα την λήξουν την παρτίδα;
Αυτοι θα παλεψουν με νυχια και με δόντια να προστατεψουν τους γυμνούς βασιλιάδες.

Και ο κόσμος ; Ο κόσμος την ζωή του.
Αυτοι το Κρατος τους. Ο κόσμος την Πατριδα του.
Αυτοι την Εξουσία τους. Ο κόσμος την ελπίδα του.
Αυτοι τα προσχηματα. Ο κόσμος την ουσία.
Αυτοι τα αφεντικά τους. Ο κόσμος την εργασια του.

όχι, Γκιωνη, δνε ειναι όλοι κακοι, ουδεποτε ισχυριστηκα κάτι τετοιο, ειμαι η μόνη που δεν ανεφερα ουτε ένα ...σκανδαλο εδώ μεσα με ονοματεπωνυμο, όπως και όλος ο κόσμος δεν ειναι ...καλός.

Αλλά αυτό που αρνειτστε να καταλαβετε ειναι ότι πια ο κόσμος ειναι αντιπαλος, εχθρός με το πολιτικό συστημα. Με όλο το πολιτικό συστημα.

katerina είπε...

Ταξιδευτή δυστυχώς σε αυτην την τοσο τραγική ιστορία, κανείς δνε ξέρει πολλά. Ή μάλλον αυτοί που ξερουν πολλά ειναι αυτοι που στηνουν το παιχνιδι στις ματωμενες σκακιερες τους.

όλοι οι άλλοι, αρκεί να προστατευουμε πάντα τον αδυναμο. Το θυμα. Αυτό ειναι το μόνο ΔΙΚΑΙΟ που εμεις όφειλουμε να έχουμε στο μυαλό μας.

katerina είπε...

Γεια σου Meggie, αντε να το ξαναπουμε, η Ιστορία ειναι μια πολυ άπιστη γυναικα. Πάντα θα μας κοροιδευει και θα παιζει μαζί μας. Αλλά τελικά στο ζυγι της, ακριβοδικαια.

katerina είπε...

Γιωργο, αυτά που θέλουν τα πετυχαινουν.

Καμια φορά τοςυ χαλάνε τα σχεδια, κάποιοι που τοςυ λεγανε τρελούς. όπως αυτοι που ζαλωθηκαν την ανθρωπιστική βοήθεια και ειπαν...εμεις θα την δωσουμε. Όλοι εκφρασαμε τη φρικη μας. Γαι ποσο; Ποσο γρηγορα όλα αυτά θα ξεχαστουν; Ποσο η καταδικη θα μενει στα πρωτοσελιδα;

Πιθανότατα όσο και ο θανατος της Ρειτσελ Κορι. Κια μετά; Μετα, πονος, αιμα, φρικη, θανατος...και επισημες ανακοινωσεις...ανθρωπιστικου περιεχομένου απο τις εκλεγμενες Κυβερνησεις μας. Δηλαδή απο εμας.

Στέργιος είπε...

Καλή είναι η οριζόντια παράθεση ιστοριών και κρίσεων αλλά μπορεί να γίνει όχι μόνο ατέρμονη αλλά και να πάρει και αντίστροφη μορφή.

Νομίζω ότι απαιτείται η καθετοποίηση των ιστοριών με τα επίπεδα αφαίρεσης να δείχνουν τον εσωτερικό δεσμό των γεγονότων και φυσικά την βασική αίτα της πρόκλησής τους. Σε κάθε περίπτωση το είδος των ταξικών και πολιτικών εξουσιών είναι πάντα το νήμα που τα συνδέουν.

Φυσικά και δεν είναι οι Εβραίοι εγκληματίες για τη κατοχή κλπ ούτε οι Άγγλοι πολίτες για τα όργια των αποικιοκρατών τους….

Τα έχουμε ξαναπεί για ταξικές και τις πολιτικές εξουσίες (δημοκρατίες και μη) και πως οι πρώτες προσδιορίζουν τις δεύτερες.

Αν ήταν η δημοκρατία να έβγαζε με εκλογές το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θέλει η ταξική εξουσία απλά θα καταργηθεί η δημοκρατία, ποτέ η ταξική εξουσία. Όλα όσα γίνονται πρέπει να έχουν ένα εσωτερικό νήμα και μετά να βλέπουμε πόσο το υποκειμενικό στοιχείο καθόριζε την έκταση του γεγονότος.

Αν αναλύσει κανείς τι εξουσία κρύβεται πίσω από τη Χαμάς και τη κυβέρνηση του Ισραλ δεν θα δει κανένα λαό. Θα δει τις άρχουσες τάξεις του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου που θέλουν να επιβάλλουν ή επεκτείνουν τις τοπικές εξουσίες τους. Και τα ντύνουν όλα με το λαό, τον Αλλάχ, τον Θεό, το έθνος, την ιστορία…

Το γιατί τώρα να σκοτώνονται οι λαοί και μάλιστα με «ηρωισμό» για τη πατρίδα ρε γαμώτο κλπ, κλπ αντικειμενικά είναι ακατανόητο αλλά πρακτικά εξηγήσιμο. Τις αλήθειες της εξουσίας γνωρίζουν κατά πλειοψηφία, το φόβο να τις αμφισβητήσουν έχουν κατά πλειοψηφία, και αυτές ψηφίζουν όταν τους το ζητάνε κατά πλειοψηφία. Όταν ανατραπεί αυτή η εξουσία τότε αλλάζουν ριζικά με τον ίδιο τρόπο και οι πλειοψηφίες.

Το να λέμε όμως ότι είναι ο Εβραίος υπεύθυνος που δεν ξέρει τη αλήθεια και τα συμφέροντα ποιάς τάξης υπηρετεί κλπ, θα πρέπει πρώτα να αποδείξουμε ότι είχε και έχει τα μέσα να δει την αλήθεια και να αποφασίσει χωρίς φόβο, αντικειμενικά. Τέτοιος κόσμος δεν υπάρχει.

Άρα το έργο ανατίθεται πάντα σε πρωτοπόρες μειοψηφίες που εφόσον υπηρετούν την αναγκαιότητα κάποια στιγμή με πολύ κόπο και αίμα γίνονται νέες εξουσίες, νέες πλειοψηφίες. Ποτέ ο κόσμος δεν προχώρησε διαφορετικά - ομαλά.

Κύπρος.
«Ανεξήγητη» η πράξη του κομμουνιστή προέδρου και της κυβέρνησής του. Φυσικά ανεξήγητη αν δεν υπάρχει η κατανόηση του τι είδους ταξική εξουσία έχουμε στη Κύπρο. Αν δεν ανατραπεί αυτή η ταξική εξουσία ποτέ μα ποτέ καμιά πολιτική κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να πάει κόντρα στις επιλογές της άρχουσας τάξης. Μπορεί να κινηθεί μόνο στα πλαίσιά της. Εδώ (με τα πλοία) ίσως είχε περιθώρια ο Χριστόφιας αλλά για να πάει κόντρα στις βασικές επιλογές της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, ΗΠΑ κλπ καμία. Σιγά που θα τον άφηναν. Για να έχει περιθώριο πρέπει να έχει κότσια να πάει κόντρα και να έχει πλάι το λαό (υποκειμενικός παράγοντας) κόντρα και στις ταξικές εξουσίες, έστω και χωρίς να τις έχει ανατρέψει. Δύσκολα πράγματα και δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες. Για μένα αυτό είναι το κύριο. Έτσι επανέρχεται το ζήτημα της εξουσίας.

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου ρε Στέργιε!

Κατάφερες σε ένα σχετικά μικρό κείμενο, να γράψεις 8 φορές την λέξη "τάξη" ή "ταξική" και 12 φορές την λέξη "εξουσία". Και είναι να αναρωτιέται κανείς, πως την παλεύεις βρε αδερφέ.

Στέργιος είπε...

Πάντως Κατερίνα εγώ δεν αλλάζω με τίποτα το μουσικό κομμάτι του Θ. Μικρούτσικου με τη Μ. Δημητριάδη στο «Άσμα Ασμάτων». Όλος ο λυρισμός της Μαρίας από τις πρώτες στροφές!


Ανώνυμε,
υποφέρεις πολύ με τις λέξεις, με την επανάληψη λέξεων ή με το περιεχόμενο των λέξεων; Εγώ γιατί σε κόβω για το τελευταίο και μόνο; Τι δυστυχία! Πάντως ευχαριστώ για το μέτρημα, καλή δουλειά με τη κρίση, ίσως σε χρειαστεί η εξουσία όταν επαναλαμβάνει τα δικά της τροπάρια. Και να σου πω κάτι, και το δικό σου όνομα είναι… στραβό και χιλιοειπωμένο!!!

Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ, ΓΙΑ ΠΩ ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΤΙ.

ΑΓΑΠΗΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ, ΠΕΡΙΠΟΥ, 25 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΗ ΖΩΗ ΜΟΥ, ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΑΠΟ Μ Ε Σ Α, ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ. ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΣ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΣ ΑΠ' ΤΟΝ... ΓΑΜΠΡΟ ΜΟΥ...

ΛΟΙΠΟΝ:

Η ΧΑΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΜΟΣΣΑΝΤ. ΟΜΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΘΗΚΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ. ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ, ΕΝΑΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΣΤΗΝ Ο.Α.Π. ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΗ ΦΑΤΑΧ - ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ - ΤΟΥ ΑΡΑΦΑΤ. ΠΡΙΝ ΑΠ' ΤΟΝ ΑΜΠΑΣ Η ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Ν' ΑΠΑΞΙΩΣΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ, ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΑΡΑΦΑΤ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ. ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΝΑ "ΜΥΣΤΗΡΙΟ"!
ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΠΩΘΕΙ, ΕΠΕΙΔΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΣΙΙΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ, ΟΤΙ Η ΧΑΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΙΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ. ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ (Η ΛΕΞΗ, ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΣ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜ, ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΝ ΠΟΛΛΟΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΡΟ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ) ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΙ ΣΟΥΝΙΤΕΣ!

Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΑΞΙΚΟ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΑΒΩΝ, ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ. ΠΙΣΩ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΠ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛ. ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ.
ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ, ΒΕΒΑΙΑ, ΟΝΤΑΣ Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΑΒΩΝ, ΑΠΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ.

Η ΓΑΖΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΠΥΚΝΟΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ, ΣΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ, ΕΚΔΙΩΧΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΤΟΥΣ ΒΙΑΙΑ ΤΟ 1948 ΑΜΕΣΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΙΜΗΘΕΙ ΑΠ' ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑ ΑΝΗΚΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΑΝ ΜΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΣ, ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΛΑΒΩ ΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ - ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΩΘΕΙ- Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.

ΤΩΡΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΤΑΣΗ.
ΔΙΑΦΩΝΩ ΡΙΖΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ!
ΟΜΩΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠ' ΟΨΗ ΟΤΙ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ, ΠΑΝΤΑ, "ΚΑΠΕΛΩΜΕΝΗ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!
ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΠΡΙΝ ΑΠ' ΟΛΑ,ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ! ΑΥΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!
ΠΟΛΥ ΦΟΒΟΥΜΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΕ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ, ΠΟΛΛΑ ΚΑΚΑ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΡΑΓΔΑΙΕΣ, ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ! ΚΑΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟ - ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ Α' ΟΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΠΝΕΕΙ ΟΞΥΓΟΝΟ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ!
ΚΑΙ ΔΙΟΛΟΥ ΑΠΙΘΑΝΟ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΛΥΣΙΔΩΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.
ΟΠΟΤΕ...

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον δεν τα ξέρεις τόσο καλά όλα...
Μάθε εδώ γιατί η Κύπρος αρνήθηκε.
Και μετά ξαναμίλα για τους Κυπρίους.
http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4292:pax-turca&catid=86:allou-ki-allou&Itemid=138

Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΠΡΟΣ @Αγνωστο

ΑΝ ΚΑΙ Η ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ(ΣΑΣ;;;) ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ - ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΤΑΝ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ/Η ΣΧΟΛΙΑΓΡΑΦΟ - ΠΡΟΣ ΤΗΝ blogger ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΚΟΠΕΥΕ, ΠΗΡΑ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΒΑΣΩ ΚΙ ΕΓΩ.

ΕΡΩΤΩ:

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΤΕ ΠΟΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΟ
Ε Π Ι Σ Η Μ Α ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ, ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ Β. ΚΥΠΡΟΥ, ΑΠΟ ΑΠΛΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ;

ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΕ, ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ, ΙΣΩΣ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡA ΚΙ ΑΠ' ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ!


ΥΓ. ΥΠΗΡΧΕ ΑΠΛΟΥΣΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΨΕΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ(ΣΑΣ;;;) Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΟΓΚΑΡΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ url ΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ (ΣΑΣ;;;)!!!

Yannis Zabetakis είπε...

γράφεις

"Ή θα καταδικάσουμε σε αργό ή και γρήγορο θάνατο, τα αδύναμα μέλη της κοινωνίας μας ή θα... «πτωχεύσουμε»."

σε μπλέκεις με αυτό το ψευτοδίλημα!

εξ απ' ανέκαθεν...

σε όλες μα όλες τις κοινωνίες και σε όλους μα όλους τους πολιτισμούς
και σε όλες μα όλες τις Αυτοκρατορίες [από την Αυτοκρατορία των Αθηνών ...της Δημοκρατίας και καλά
του Περικλη...μην χεσοοο!
http://environmentfood.blogspot.com/2010/06/blog-post_3620.html

μέχρι την σημερινή pax americana...]

τα αδύναμα μέλη ...είναι καταδικασμένα να πεθάνουν ή να ζήσουν μια ζωή ...ξεφτίλα...

άρα, τι σε εκπλήσσει?

το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς οι υπόλοιποι βλέποντας κάθε μέρα τις κάθε είδους μπουλντόζες να σκοτώνουν μικρές rachel...

μέχρι πότε απλά θα σιωπούμε και θα εκτονώνουμε το θυμό μας σε γραφικά ιστολόγια?

μήπως πρέπει να κάνουμε κάτι πιο συλλογικό, κάτι πιο μεγάλο?

οεο

Yannis Zabetakis είπε...

and something more for Palestine...

the water...

http://tracefoodchain.com/home/4-water/38-its-the-water-stupid

aldebaran είπε...

Η συζήτηση είναι μεγάλη και όλα τα θέματα που βάζει η Κατερίνα αλλά και οι σχολιαστές,ΔΥΣΚΟΛΑ. Δεν θέλω να κάνω τον απασιόδοξο ή τον μηδενιστή , αλλά έτσι ΠΑΝΤΑ ήταν η Ιστορία που λέτε.
Πάντα ο ισχυρός και τα όπλα επέβαλε το δίκαιο .
Πάντα ο πόλεμος ήταν η μαμή της Ιστορίας (παράφραση δική μου).
Πάντα τα συμφέροντα κινούσαν τα νήματα άσχετα με τα ζητήματα ηθικής και φιλοσοφίας .
Ο Ηράκλειτος είπε ότι :
«πόλεμος πάντων μεν πατήρ εστι πάντων δε βασιλεύς, και τους μεν θεούς έδειξε τους δε ανθρώπους, τους μεν δούλους εποίησε τους δε ελευθέρους» . Θα μπορούσαμε να συμπληρώσουμε και ότι "πόλεμος ολετήρ πάντων" , αλλά η ουσία παραμένει αμετάβλητη.
Κάποιος έλεγε ότι αν το να εμπλακείς σε έναν πόλεμο είναι απαίσιο ,τότε το να τον χάσεις είναι φρικτο .Πάντα ίσχυε το "ουαί τοις ηττημέννοις" και εγώ θα συμλήρωνα και "ουαι τοις αδυνάμοις"

Νομίζω ότι αυτό είναι και το κεντρικό νόημα της ανάρτησης και το μήνυμα της Κατερίνας και όχι λεπτομέρειες γεωπολιτικής ανάλυσης , παρόλο που και αυτές έχουν την αξία τους για την δεδομένη στιγμή.
Η Κατερίνα νομίζω ότι απλά εκφραζει την οδύνη της για την σκοτεινή ουσία του κόσμου μας. Για αυτήν την καρδιά τους σκότους που καταπίνει αθώους και ένοχους αδιάκριτα και ασταμάτητα.

Υ.Γ. Υπέροχο το άσμα ασμάτων . Μακάρι ο κόσμος να ήταν ο κόσμος κάποιων τραγουδιών ποιημάτων και μυθιστορημάτων .

Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΚΑΙ ΤΟ... ΝΕΡΟ... ΠΑΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ!

katerina είπε...

Στεργιε καλημέρα,

Σέβομαι μεν την άποψη σου και τις εξήγησεις σου, μεσω του δικου σου… «εργαλειου», που έχει απαντησεις για …όλα, αλλά το έχω πει πολλες φορές και θα το πω και ακόμα μια. Τα πάσης φυσεως ...Κοράνια, όταν μάλιστα έχουν δοκιμαστεί in vivo με φρικιαστικά αποτελεσματα, με απωθούν εφιαλτικά.

Θα διαφωνησω όμως και με τον Ανωνυμο (11.19’), που άφησε σχόλιο σε απαντηση του δικού σου. Το σχόλιο του Στεργιου είναι απολυτως αντιστοιχο του δικου του εργαλειακου τρόπου να αντιλαμβάνεται …τον κόσμο. Συνεπες με την ιδεολογια του και κατ’ επεκταση την λογική του.

Αλλωστε είναι λάθος να κρινεται ο οποιοσδηποτε για την όποια ιδεολογια του. Το μόνο που μπορεί να κριθεί είναι ο ορθολογισμός, οι συνεπαγωγές, το αν λαμβανει υποψη της ΟΛΑ τα δεδομένα και η αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή.

katerina είπε...

Παντοτινέ Ταξιδευτή

Όπως ειπα και παραπάνω, ο καθένας μας ξερει ένα μικρό ελαχιστο κομματι της αληθειας. Εσυ σιγουρα πολύ περισσότερο από εμένα. Και ετσι δεν προσπαθώ καν αν προσεγγισω την λυση του Μεσανατολικου. Γιατί πιστευω …ακραδαντα (όσο ακραδαντα μπορώ να πιστευω με τα δεδομένα που δημοσιοποιουνται) ότι το προβλημα του στρατοπεδου της Γάζα (και περι στρατοπεδου προκειται), δεν θα λυθεί ή θα «λυθει» ποτε από μόνο του αν δεν υπάρξει μια άλλη ισορροπια γενικά στο Μεσανατολικό.

Ναι, παρακολουθώ όσο μπορώ περισσότερο τα δημοσιευματα εδώ και χρόνια, και επισης έχω φίλους και Εβραίους (Ισραηλίτες και μη) αλλά και Παλαιστινίους(ανα τον κόσμο). Κι ίσως αυτό που με εντυπωσιαζει περισσότερο από οτιδηποτε άλλο, είναι ότι ενώ προκειται για ανθρώπους υψηλου πνευματικου επιπεδου, στην όποιαδηποτε συζητηση, επικρατεί ένας απιστευτος φανατισμός. Εγω τον λέω φανατισμό του θυμικου.

Από κάποια στιγμή και μετα η κουβέντα εξελισσεται χρόνια τώρα, στο «θα σας γ…', ένθεν κακειθεν.
Και το καταλαβαινω. Ακόμα και οι επικτητες ιδιοτητες μεταφερονται κληρονομικά. Το μίσος, είναι τόσο ισχυρό, που πολύ δυσκολα μπορείς να προσεγγισεις αλήθειες.

Προφανως δεν μπορώ να γνωριζω προσωπικά, αν η Χαμας δημιουργηθηκε στα Ισραηλινά εργαστηρια της Μοσαντ. Απλά έχω διαβασει πάρα μαπαρα πολλά δημοσιευματα, πολλών και γενικώς εγκύρων αρθρογραφων. Κι ίσως να μην έχει και σημασία. Η Χαμάς προσωποποιεί το μισος των Παλαιστινίων για την φρικη στην οποια τους καταδικάζουν οι Ισραηλιτες. Η Χαμας βολευει πολλους, προσωπικά νομιζω ότι τοςυ μόνο που δεν «εξυπηρετεί» είναι τους εγκλειστοςυ στην Γαζα.

Αλλά εμένα σαν πολιτη με ενδιαφερουν όλες αυτές οι «λεπτομερειες»;
Ε, εδώ απανταω «Β>ΟΧΙ. Εμενα σαν πολιτη με ενδιαφερει, με αφορά ΜΟΝΟ να υποστηριξω με κάθε δυνατό τρόπο, τον αδυναμο το θυμα.

ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ όμως, αφηνιάζω, όταν βλέπω τοςυ ΗΛΙΘΙΟΥΣ, να αφηνουν το βρωμερό ρατσιστικό τοςυ μελάνι, απεναντι στοςυ Εβραίους. Φταιει η θρησκεια τους, φταιει τα dna τους, φταιει η ράτσα τους.

Ε, ΟΧΙ. Θα υποστηριξω ΦΑΝΑΤΙΚΑ τοςυ Παλαιστινιους της ΓΑΖΑ τωρα, όσο ΦΑΝΑΤΙΚΑ θα υποστηριζα τοςυ Εβραίους στην περιοδο του Ναζισμου.
Αυτό είναι για μένα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ το ΔΙΚΑΙΟ που οφειλω να υποστηριξω. Το ΔΙΚΑΙΟ υπέρ του αδυνατου. Το ίδιο φρικιαστικό για το Ολοκαυτωμα, το ίδιο φρικιαστική και ηγενοκτονία, ο λιμός με τα εκατομυρια θανατους που ΕΠΕΒΑΛΕ ο …πατερουλης εγκληματίας ΣΤΑΛΙΝ, το ίδιο φρικιαστικός και ο αποκλεισμός της Γαζας.

Για αυτό και γίνομαι ΕΞΑΛΗ, αλλά κυριολεκτικά ΈΞΑΛΗ, όταν κάποιοι μου κάνουν βαρυγδουπες αναλυσεις με …δίκια. Εμενα το ΔΙΚΑΙΟ μου, κανένας Θεός, Κοράνι, Βιβλος, Θεσφατο, ή άλλου ειδους ιδεολογικό εργαλείο δεν θα μου το αλλαξει. Ποτέ των ποτών. Ο ήλιος να γυρισει αναποδα.

Όσο για την αθλια των αθλίων Κυπριακη συνεπριφορα, ασφαλώς και δεν θα αρνηθώ καθόλου την Ελληνική ευθυνη, την περιεγραψα αλλωστε και είναι εξισου σοβαρό το ξεπουλημα της εξωτερικής πολιτικής που συντελειται σημερα όσο και το ΔΝΤ. Και μεταξυ μας, δεν περιμενα και τίποτα καλυτερο από τον Χριστοφια και τοςυ τηλεφωνικόυς συνομιλητές του Κόλιν Παουελ, επι εποχής…σχεδιου Αναν.
Αλλωστε τωρα αν εξαιρεσεις τον Ντενκτας που έχει αντικατασταθεί από τον Ερογλου… τωρα όλοι μαζί ανταμα είναι στην Εξουσια. Πεδίον δόξης λαμπρό!

Ανώνυμος είπε...

K. ΤΑΞΙΔΕΥΤΗ είστε μάγκας οκ. αν αυτό σας ικανοποιεί να ακούσετε.
Αλλά είμαι ένα απλός αναγνώστης και καμία σχέση δεν έχω με τη σελίδα που άλλωστε υποθέτω διαβάζουν πολλοί και δεν περιμένει από μένα να τη διαφημίσω. Υποθέτω ουτε ο συντάκτης της έχει καημό να ασχοληθεί με ένα "συνοικιακό" μπλογκ που γράφει κάτι λάθος.
Επιτρέψετε μου να καταθέσω την έκπληξη μου για την αντίδραση σας!!!
Προσκυνώ τα πάθη σας!

katerina είπε...

Ανωνυμε,
δεν θα επελεγα ποτέ το insider για την ...έγκυρη αρθρογραφία του, κατα τον ίδιο τρόπο που δνε θα επελεγα ποτε να βάλω βιβλιογραφία απο το troktiko.

Σεβαστη η άποψη σου, σεβαστή και η δική μου αξιολογηση επισης. όπως και κάθε άλλου άλλωστε.

katerina είπε...

Αχ, μωρέ Γιάννη. Τα λεμε από τον Δεκεμβρη, πολύ πριν τα Χριστουγεννα καν. Οι τεκτονικές πλάκες του πολιτικου συστηματος θα μετακινηθούν. Είναι πια τόσο έντονο το έλλειμα πολιτικής αντιπροσωπευσης, που η …ισορροπια θα μετακινηθεί.

Αυτή την στιγμή, δεκαδες ζυμωσεις γινονται. Αλλά μην έχει κανε΄ςι αυταπατες, με παλια υλικά δεν κανεις καινουργια σπιτια. Το …πάνω, αδιαφορο ειναι ή έστω...ψιλοαδιαφορο, κάποιοι προσπαθούν να σωσουν τον εαυτό τους, του, χωνοντας το σε σχηματα, δομές, και αηδίες, κάτω όμως γινεται μια μικρή κοσμογονία.

katerina είπε...

Ναι aldebaran,
Ακριβώς αυτό λέω.
Ότι εμενα σαν πολιτη, περα από τις οποιεσδηποτε γεωπολιτκές ισορροπιες και πολιτικά παιχνιδια των ισχυρών,με αφο΄ρα το πιον θα υπέρασπιστω. Ε, λοιπόν εγώ ξέρω πάντα ποιον οφειλω να υπερασπιστώ. Κια τα κριτηρια ειναι πολύ απλά και εξαιρετικά ξεαθαρα.

Το έγραψα και στο Ταξιδευτή.
Όλοι ακομα και τα μικρα παιδια, γνωριζουν τι σημαινει Ολοκαυτωμα. Πάω στοιχημα όμως ότι ελαχιστοι, και σιγουτρα ακομα πιο ελαχιστοτεροι από τοςυ μαθητές και τοςυ εφηβους γνωριζουν τι σημαινει Γολοντομαρ. Ε, μπορεί να ηττηθηκε πολύ αργοτερα από τον ναζισμό ο σοβιετικός κομουνισμός, όταν πια ειχαν ήδη περασει πολλά χρονια από την γενοκτονία του Ουκρανικόυ λαου, από τον πιο φρικιαστικό λιμό της ανθρωποτητας, από το εφιαλτικό Σταλινικό εγκλημα, αλλά αυτό σημαινει πραγματα μόνο για την προπαγανδα των ισχυρών. Ποτε όμως για την ουσία των πραγματων, που αφορά τον κάθε πολιτη.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Κατερίνα αν θέλετε την άποψη μου, μεταξύ του άρθρου σας και του άρθρου στο Insider, επίτρέψτε μου να πω πως του δεύτερου το θεωρώ εγκυρότερο από το δικό σας.
Εκτός αν ισχυρίζεστε ότι είστε πιο έμπειρη, πιο ικανή και πιο έγκυρη από ένα site που γράφεται από χρόνια- επαγγελματίες σοβαρούς δημοσιογράφους, που τίμησε και το BΒC για σειρά ετών. Που δεν έχει πολιτικό χρώμα στα άρθρα του και είναι καθόλα σοβαρό.
Βρίσκω δε τη σύγκριση του από μέροςυ σας με το Τρωκτικό, άκρως επίκίνδυνη!

Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ:

ΤΟΤΕ,ΘΑ ΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΣΕ Ν' ΑΚΟΥΣΩ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΕ ΣΕ ΑΛΛΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ... ΠΟΥ ΥΠΟΘΕΤΕΤΕ ΞΕΡΟΥΝ... ΠΟΛΛΑ Η ΟΛΑ!

ΚΑΙ, ΕΠΙΣΗΣ, ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΑΦΟΥ ΕΣΕΙΣ ΩΣ ΑΡΧΙΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΒΑΘΜΟ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ, ΠΕΡΙΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΩΝΥΜΩΣ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΛΑ - ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΣΤΗΝΕΤΕ - ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΞΕΡΟΥΝ... ΛΙΓΑ!

ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΟΥ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ!

katerina είπε...

Αγαπητε/η Ανωνυmε/η,
κάτι δνε έχετε καταλάβει καλά. Εγώ δεν κάνω ρεπορταζ. Γαι την ακριβεια δεν διανοουμαι να κάνω ρεπορταζ. Αρα αυτου του ειδους οι προσεγγισεις και οι συγκρισεις ειναι επιεικώς αστείες.

όσο αφορά την εγκυροτητα της αρθρογραφίας του insider, θα μου επιτρεψετε να την θεωρησω του ..γνωστου επιπεδου, troktiko, fimotro, nonews, και άλλων ...εγκυρων sites.

Η εγκυροτητα του ρεπορταζ αγαπητε/η ανωνυμε/η επιβεβαιωνεται η δεν επιβεβαιωνετε πολύ ευκολα. Αρκει να κοιτάξεις την επομενη μερα, το ρεπορταζ της προηγουμενης. Η αρθρογραφία, δεν οριζεται και δνε προσδιοριζεται ουτε σαν εγκυρη ουτε σαν μη εγκυρη. Ειναι η οπτικη του καθενός.

Εν πάση περιπτωση, αν σας αρεσει το insider, με γειας σας και με χαρά σας. Δεν κινδυνευει κανείς ουτε απο το insider, ουτε απο το τροκτικό, ουτε απο κανένα άλλο.
Προσωπική μου άποψη, ειναι ότι όσο το δυνατόν περισσότερα, τόσο καλυτερα.

Ανώνυμος είπε...

Κ. Ταξιδευτή και κ. Κατερίνα, λάθος μου να προσπαθήσω να βοηθήσω τη συζήτηση με μια παραπομπή.
Είστε λίγο αγροίκοι εδώ, λίγο μπρουτάλ, λίγο Γαλατικό χωριό, και καλά κάνετε αφού έτσι σας αρέσει να εκφράζεστε.
Ευχαριστώ για τη μικρή φιλοξενία.
Δεν θα σας ενοχλήσω άλλη φορά.

Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΑΠΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ/ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΨΗ!

ΟΜΩΣ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ, ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ - ΜΕ ΤΗ ΜΠΡΕΧΤΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ, ΟΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙ - ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΙΚΑΝΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ Η ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ "ΑΡΧΗΓΟΥΣ"!

ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΟΥ, ΕΠΙΣΗΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ, ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΚΑΤΑΦΕΥΓΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ
ΣΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ(ΔΛΔ. ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ) Η ΘΡΗΣΚΕΙΟΠΟΙΕΙ(sic) ΚΑΠΟΙΑ ΙΔΕΑ!

ΛΑΒΕ ΥΠ' ΟΨΗ ΣΟΥ ΟΤΙ, Ο ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ... ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΙΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ(ΟΧΙ Ο ΘΕΟΣ)... ΚΙ ΕΤΣΙ ΚΑΤΕΛΗΞΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ!

ΚΙ ΕΣΥ Ι ΙΔΙΑ ΕΧΕΙΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΒΕΒΑΙΗ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ/ΠΟΛΕΜΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ!

ΤΩΡΑ, ΚΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΦΙΛΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ! ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Σ'ΕΣΕΝΑ ΕΤΥΧΑΝ ΚΑΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ!

ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΜΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΗ, ΣΕ ΜΙΑ ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ..., ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΝΕΟΥΣ, ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ Η ΟΧΙ, ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΘΕΩΡΕΙΤΟ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ, Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΤΟΥ ΥΠΑΡΚΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ!

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΜΑ ΚΙ ΕΓΩ ΙΔΕΟΛΟΓΟΣ ΤΟΤΕ, ΑΠΟΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΑΚΑ ΧΕΙΛΗ!
ΤΟ ΔΙΑΠΙΤΩΣΑ, ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΔΥΣΤΥΧΙΑ, ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ!
ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ! ΠΟΣΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ! ΑΚΟΥΣΕΣ, ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ, ΟΤΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΙ ΕΦΕΔΡΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΚΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ!

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΟΣΛΟ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ.
ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!

Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ:

ΝΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΓΩ Ο ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ IQ ΔΥΣΤΥΧΗΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΛΗΦΘΗΝ!

Ο ΜΕ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ, ...ΓΑΒΡΙΗΛ... ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ! ΚΑΙ, ΙΣΩΣ, ΠΡΩΗΝ... ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ BBC!

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ... ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ!

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!

katerina είπε...

Αγαπητε/η Ανωνυμε/η,
επι της ουσίας δεν μας καταθεσατε τίποτα. Δεν μας είπατε την δική σας άποψη, την δική σας διαφωνία, στην δική μου άποψη για την καταπτυστη Κυπριακή θέση, όσον αφορά στον Στολο της Ελευθερίας. Η μόνη σας έννοια εξαντλειται στον θαυμασμό σας για την εγκυροτητα του insider.

Θα χαιρομουν πολύ να ειχα την άποψη σας. Με αποψεις γίνονται οι συζητησεις και όχι με πομφολυγες, με τσιτατα και με χειροκροτηματα.

Αν το θέμα μας ειναι το insider, προσωπικά ειναι ένα θέμα που καθόλου δεν με απασχολεί.

Σας εξηγησα και παραπάνω ότι τα κάθε ειδους τρωκτικά ή insider, έχουν το κοινό τους. Δεν βλάπτουν κανένα, καλώς υπάρχουν. Ομολογώ ότι δνε καταλαβαινω που διαφωνουμε.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
katerina είπε...

Ταξιδευτή, η αναρτηση αυτή γραφτηκε με την οπτική του πολίτη, που μεσα σε ένα συνοθυλευμα συμφεροντων προσπαθεί να καταλάβει ...και τωρα ποιον οφειλω να στηριξω.

Η απαντηση μου λοιπόν, ειναι ότι δεν εχει σημασια τον ....ποιον, αλλά τη θέση στην οποια βρισκεται εκεινη τη στιγμή. Στη θεση του θυματος. Στη θέση του αδυνατου.

katerina είπε...

Ευχαριστώ θερμα τους ανωνυμους, αλλά και τους επωνυμους με κυριο ...hobby-ενίοτε και επαγγελμα- το χειροκροτημα προς τους κάθε λογής αφεντες τους,
που τωρα τελευταία έχουν βαλθεί εργολαβικά να με νουθετησουν και na μου μάθουν savoir vivre.

Εκτιμώ πολύ την προσπαθεια τους.
Τους παρακαλώ θερμά να απευθυνουν τις "συμβουλές" μόνο σε εμένα, δεν χρειαζεται να εκτραχυνονται, χάνοντας την ψυχραιμία τους, και να χυδαιολογουν για άλλους σχολιστές που δεν έχουν την διαχειριση του blog και κατ' επεκταση δνε μπορουν να αμυνθούν.

Τέλος ανταποδιδω την ευγενεια τους, με ένα μικρό άφιερωμα, σε έναν πολύ κλασικό τύποτου ελληνικου ρεπερτορίου.

Ο Χατζηαβάτης: Ο τύπος του ραγιά που ζει ακόμα με την ανάμνηση της τουρκοκρατίας. Παμπόνηρος, ανήσυχος για όλα, αδύνατος, δειλός, κόλακας και γαλίφος, κυρίως απέναντι στους ισχυρούς. Προσποιείται τον μισοκακόμοιρο ενώ ο νους του δουλεύει και ειδικά στις βρωμοδουλειές. Από την άλλη πλευρά, εκπροσωπεί τον τύπο του βιοπαλαιστή αστού. Το επάγγελμά του είναι τελάλης, μεσίτης και ταχυδρόμος που εκτελεί παραγγελίες του μπέη και του πασά.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ!

ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ, ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ, ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΧΟΥΝ, ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΘΕΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΤΟΥΣ.

ΑΥΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ!

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Στέργιος είπε...

Κατερίνα.
Δεν ξέρω αν αυτοαναιρείσαι τη μια μιλώντας σε μένα για πάσης φύσεως Κοράνια και «εργαλεία» την άλλη στον Ανώνυμο ότι «είναι λάθος να κρίνεται ο οποιοσδήποτε για την όποια ιδεολογία του».

Τα έχουμε συζητήσει αυτά και μάλλον έχουμε συμφωνήσει στο τελευταίο όχι στο πρώτο.

Δεν έχει καμιά σημασία η ταμπέλα του «εργαλείου» που ο καθένας χρησιμοποιεί για αναλύσεις και για γνώσεις «επί παντός επιστητού» όπως λες. Το μόνο που αξίζει είναι αν η θέση του είναι αληθής. Τίποτε μα, τίποτε άλλο. Ούτε Κοράνια ούτε Κεφάλαια. Έτσι μόνο είμαστε ίσοι στα μαρμαρένια αλώνια και δεν σκοπεύω να απαξιώσω τις θέσεις μου ( και σου) αποδεχόμενος ότι ανήκουν σε ένα «Κοράνι» και άρα η αλήθεια τους είναι εξ ορισμού διαβλητή.

Αυτό ισχύει για τους πάντες και για σένα. Αν δεν είσαι αληθής δεν σε σώζει καμία αφοσίωση ή «ανεξαρτησία» από θρησκείες, ιδεολογίες και «εργαλεία». Νομίζω συμφωνούμε, άρα δεν κρινόμαστε με βάση τα «εργαλεία».

Το μόνο πρόβλημα είναι το τι είναι αλήθεια. Εδώ δεν μπορώ να βοηθήσω γιατί ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο που για σένα λύθηκε εύκολα με τη φράση «in vivo». Για μένα όμως; Οι αμφισβητήσεις είναι ισότιμες.

Το αυτό ισχύει και για πολλά ιστορικά γεγονότα που εκ πεποιθήσεως τα αναφέρουμε ως τελειωμένες (;) αλήθειες αλλά εν όσο αυτές οι αλήθειες βρίσκονται ακόμη στα πεδία των εθνικών, ιδεολογικών, πολιτικών και ταξικών αντιπαραθέσεων μόνο τελειωμένες δεν είναι.

Αυτό γίνεται και τώρα με όσα αναφέρεις στην ανάρτηση. Μάχη!

Το νέο ξαναγάψιμο της ιστορίας π.χ. δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει και νεότερο ακριβώς αντίθετο. Έτσι για την ώρα μένουμε στις αλήθειες που νομίζει ο καθένας ως πλέον αντικειμενικές. Αν τώρα ο συρμός έχει άλλη άποψη ε, και αυτό το έχουμε πει, η αλήθεια δεν βγαίνει με βάση την αρχή της πλειοψηφίας.


Τέλος σαν γαλλομαθής σίγουρα θα μας βοηθούσες αν ανέφερες δυο βασικά συγγράμματα για τη 1η Γαλλική Δημοκρατία το ένα να περιγράφει πως η δημοκρατία έχει «δοκιμαστεί in vivo με φρικιαστικά αποτελέσματα» και το άλλο με τον ύμνο της δημοκρατίας. Δεν ξέρω αν λύθηκε ιστορικά το ζήτημα στη Γαλλία αλλά το λέω για να μη παρεξηγηθώ θέτοντας ερωτήματα για «άλλα» ιστορικά γεγονότα.

katerina είπε...

Στεργιε προφανώς αν σε κάποιον πεις την λέξη Δημοκρατία, ο Ροβεσπιερος δεν θα ειναι και η πιο ευτυχής επιλογή. Αλλά ξερεις ρε Στεργιε...δεν θα ειναι και η μόνη.

Στην αντιστοιχη 5η Γαλλική Δημοκρατία,η Δημοκρατία δινει ακόμα την μάχη της και μάλλον ειναι νικηφορα. Αντιθετα... τα πάσης λογής τειχη(και δνε εννοώ μόνο του Βερολίνου) μετά απο 70 χρόνια...κατερευσαν. Μάλιστα κάποιες χωρες...επικηρυξαν το παρελθόν τοςυ βζαζοντας το στην παρανόμία. Τωρα για την Κινα... δεν θέλω να μιλήσω.

Ξερεις πια καταργηθηκε και η προσφωνηση "συντροφε" στην Κινα. Μόνο στο πολιτικό γραφείο επιτρεπεται.

Πόσο θα αγνοησουμε τα πειραματικά δεδομένα ρε Στεργιε.

Ανώνυμος είπε...

Η Κατερίνα να αυτοαναιρείται;; Από που κι ως που;

Να δείτε τι κάνει σε κάποιον ευγενικό ανώνυμο όλη μέρα. Παρακολουθώ πεισματικά.
Τα σχόλια που του έσβησε απλώς την ξεγύμνωσαν. Ο άνθρωπος δεν είπε τίποτα κακό.

Άρτεμις Ν.

santa maura είπε...

κατερευσαν ναι , αλλα κατερευσαν απο μονα τους! ανετα θα μπορουσαν να διατηρηθουν

santa maura είπε...

κατερευσαν ναι αλλα κατερευσαν απο μονα τους...αν ηθελαν ανετα θα μπορουσαν να διατηρηθουν και μαλιστα ανετα

santa maura είπε...

κατερευσαν ναι αλλα κατερευσαν απο μονα τους...αν ηθελαν ανετα θα μπορουσαν να διατηρηθουν και μαλιστα ανετα

katerina είπε...

Αν κάτι βρηκα ...εξαιρετικά ενδιαφέρον ειναι αυτό.

Εγραψα ότι περα απο τα συνηθη...γουρουνια,ειναι ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ η θέση και τα έργα της Κυπριακής Κυβερνησης, όσον αφορά, τον Στολο Ελευθερίας.

Μια ομάδα λοιπόν Ισραηλιτών, που χρηματοδοτείται απο ...άγνωστο πλουσιο (ο καθένας ας βγαλει τα συμπερασματα του...) θα μεταβει με ένα στόλο...αντιστοιχο του Στόλου Ελευεθερίας για να διαμαρτυρηθεί για την τουρκικη κατοχή του βορειου κομματιού της Κυπρου και να ζητήσει την ένωση του νησιουκάτω απο την Κυπρισκή ηγεσία.
Αυτά τα ολίγα και ο νοών νοείτω.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

(1)
Λυπάμαι κατερίνα αλλά προσπαθείς να ξεφύγεις. Για τη 1η γαλλική δημοκρατία έλεγαν ό,τι για τον σοσιαλισμό του 20ου αι. όπως εφαρμόστηκε. Ε δεν σημαίνει ότι έτσι ήταν το πραγματικό περιεχόμενό τους.

Κατερίνα όλοι γνωρίζουν ότι η 5η Γαλλική Δημοκρατία απέχει κάπου 160 χρόνια από τη 1η. Δεν είναι απόδειξη της 1ης είναι το ακριβώς αντίθετο. Είναι η επιβεβαίωση ότι αυτό που σε κάποια ιστορική στιγμή στιγματίζεται ως εγκληματικό στο DNA της μπορεί να είναι το αντίθετο.

Δεν με νοιάζει εμένα ο Ροβεσπιέρος για τη δημοκρατία και ο Στάλιν για τον σοσιαλισμό. Με νοιάζει η δημοκρατία και ο σοσιαλισμός. Αν ταυτίζεις πρόσωπα και πράξεις τους με την ουσία ενός συστήματος θα πρέπει να είσαι συνεπείς με τον εαυτό σου. Όχι δυο μέτρα. Και στις δυο περιπτώσεις το αίμα έβαψε το σύστημα. Έτσι είναι όμως, το σύστημα ή αυτοί που το εφάρμοσαν; Όχι Κατερίνα δεν είναι έτσι και αυτό δεν μπορεί να ισχύει κατά το δοκούν και ανάλογα με τις επιθυμίες μας να αποφαινόμαστε ότι ο σοσιαλισμός είναι εγκληματικός αλλά η δημοκρατία όχι. Γιατί έχουμε την 5η απόδειξη της δεύτερης και τη 1η απόδειξη της 1ης!

Μήπως ξέρεις πόσο θα απέχει χρονικά και ποιοτικά ο 2ος σοσιαλισμός από τον 1ο;! Είσαι σίγουρη και πόσο ότι δεν θα υπάρξει 2ος, 3ος…. Με τη δική σου λογική ο σοσιαλισμός (σοσιαλιστική δημοκρατία) έχει ακόμη 4 απόπειρες για να επιβεβαιωθεί ή να καταρριφθεί. Εσύ καθάρισες ιστορικά με τον σοσιαλισμό με τη 1η Τι στο, καλό μπορούμε να αποπειραθούμε με 5 (γαλλικές) δημοκρατίες αλλά όχι με τις σοσιαλιστικές; δεν παίζεις τίμια…

Φυσικά όλα αυτά είναι λογοπαίγνια γιατί η ζωή δεν θα ακολουθήσει τις λογικές του παρελθόντος.

Εν όσο αρνείσαι να καταλάβεις τι θα πει ταξική εξουσία, θα αδυνατείς να καταλάβεις και πολλά άλλα πράγματα. Αδυνατείς να καταλάβεις ότι η γαλλική δημοκρατία είναι μια αστική ταξική δημοκρατία και τα ιστορικά της όρια είναι καθορισμένα από τα όρια του καπιταλισμού όπως η δουλοκτητική δημοκρατία ήταν καθορισμένη από τα όρια της δουλοκτησίας. Έτσι η γαλλική δημοκρατία έχει τα όριά της δεν είναι αιώνια. Άλλωστε αιώνιες δεν ήταν ούτε οι μορφές της μέσα στο σύστημα γι αυτό έχουμε τη 5η και όχι τη 1η.

Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ!

ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ Η ΕΙΔΗΣΗ ΑΥΤΗ ΠΡΙΝ 3-4 ΜΕΡΕΣ ΚΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΣΑΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΙΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.

ΚΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ ΣΤΟ ΓΑΙΤΑΝΑΚΙ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΤΗ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΜΠΛΑΚΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΚΑΚΑ ΠΡΟΟΙΩΝΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ!

ΚΙ Ο ΓΑΠ ΚΟΒΕΙ ΒΟΛΤΕΣ ΑΝΑ ΤΟ ΚΟΣΜΟ.
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΟΠΩΣ ΟΡΘΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο ΛΥΚΟΣ ΠΕΡΙ ΕΦΙΑΛΤΟΥ ΚΙ ΑΣ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΣΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.

ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟ, ΑΛΙ...

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

(2)
Λες με στόμφο, χωρίς να αντιλαμβάνεσαι το χαρακτήρα της εξουσίας, ότι «Μάλιστα κάποιες χώρες...επικήρυξαν το παρελθόν τους (το σοσιαλιστικό) βάζοντας το στην παρανομία». Μα οι αντίπαλοι του κομμουνιστικού κόμματος επικράτησαν δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε τι έγινε. Ο νικητής ονομάζεται "Χώρα", ξαναγράφει την ιστορία, και βγάζει τον αντίπαλο παράνομο όπως ακριβώς και με τον ελληνικό εμφύλιο.

Από τον Κορμπατώφ που δήλωσε ανοικτά ότι αποφάσισε την ανατροπή του κομμουνιστικού κόμματος και μετά, όλες οι νέες ηγεσίες των χωρών αυτών ήταν ηγεσίες της νέας καπιταλιστικής τάξης και εκ φύσεως αντικομουνιστικές. Τι περίμενες να κάνουν; Ε κάθε αντικομουνιστική πράξη δεν είναι εξ ορισμού αληθής και αποδεκτή…

Αλήθεια αυτός ο Γκορμπατσόφ και οι διάδοχοί του, πότε θα παρουσιάσουν επί τέλους τα πρωτότυπα ντοκουμέντα για τη σφαγή του Κατίν που υποσχέθηκαν και μένουν μόνο σε δηλώσεις που μας γκάστρωσαν, μα ποτέ δεν παρουσιάζουν τίποτα πλην κάποιων πλαστογραφημένων που ντροπιαστικά τα απόσυραν γιατί προκάλεσαν τη μίνι των πολωνών επιστημόνων ιστορικών που τα είπαν ψευδόχαρτα…. όχι δεν αποφαίνομαι ποιος έκανε τις εκτελέσεις του Κατίν απλά την αλήθεια που όλοι λαμβάνετε από τις δηλώσεις τους όπως τελευταία του Πούτιν… ψάχνω στα ντοκουμέντα… χωρίς ντοκουμέντα η ιστορία είναι επιστήμη χωρίς πείραμα… Και δεν είναι ντοκουμέντα ούτε οι δηλώσεις, ούτε οι ανασκαφές κατά το δοκούν από εντεταλμένους ανασκαφείς της ιστορίας, 50 και 60 χρόνια μετά.

Στις βαλτικές χώρες έστησαν μνημεία των βάφεν ES-ES ως απελευθερωτών. Έβαλαν στη φυλακή τους παριζιάνους και τους έκοψαν τη σύνταξη. Δίνουν σύνταξη ακόμη και στους εκτελεστές των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Κάνουν ετήσιες παρελάσεις νίκης της βέρμαχτ όταν μπήκε στις χώρες αυτές ως… απελευθερωτής, απαγόρευσαν το κκ και είχαν για χρόνια στη φυλακή τον γγ του κόμματος ο οποίος ήταν και βουλευτής!!! Σου θυμίζει κάτι από μετεμφυλιοπολεμική Ελλάδα;;;; Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τα βρήκε όλα εντάξει λες και αυτό είναι ένα ουδετέρο όργανο υπεράνω ιδεολογιών και εξουσιών. Σιγά μη το πιστέψω εγώ. Γιατί ασπάζεσαι τις αλήθειες τους που αύριο θα είναι μάλλον τα μελανότερα σημεία της ιστορίας τους; Στη θέση σου θα κρατούσα και μια πισινή. Το κάνω ήδη από δεκαετίες για όλες τις δικές μας «αλήθειες».

Στη Ρωσία έκαναν άγιο, ναι άγιο,(!!!) τον πιο αιμοσταγή τσάρο μετά τον Ιβάν, που σκότωσε εκατομμύρια ρώσους και από το αίμα που έχυσαν ονομάστηκε και η Κόκκινη πλατεία. Και τώρα κινούν διαδικασίες για να κηρύξουν ήρωα και απελευθερωτή τον Βλάσωφ . Και θα το πετύχουν να δεις. Ξέρεις ποιος ήταν ο Βλάσοφ; Ο Γερμανοτσολιάς της Ρωσίας που πολέμησε στο πλευρό της Βέρμαχτ. Αύριο πιθανόν να μας πουν ότι η αντίσταση στον Χίτλερ ήταν εγκληματική πράξη των κομμουνιστών που οδήγησε στη καταστροφή της χώρας… μη λες όχι από τώρα… Ήξερες ότι στη Λεττονία θα στήνονταν ανδριάντες των χιτλερικών;;;;

Στην Ουκρανία κάνουν ήρωες τους συνεργάτες των γερμανών τους "Ρουχ"…

Τι θες εγώ να πιστέψω ότι τώρα κάποιοι είδαν την αλήθεια του σοσιαλισμού και απλά τον καταδικάζουν; Δεν είναι δηλαδή αυτοί οι δηλωμένοι αντίπαλοί του, είναι κάτι ουδέτερο κάτι σαν «χώρα» και όχι νέα εξουσία αυτών που κατέκλεψαν σε μια νύχτα τον πλούτο των χωρών τους.

Αφού στη Κύπρο δεν ταυτίζεις τον Χριστόφια με τη χώρα γιατι ταυτίζεις αλλού τους αντικομμουνιστές με τη χώρα τους;;;;

Δεν γράφεται έτσι η ιστορία. Δεν υπάρχουν χώρες γενικά. Υπάρχουν λαοί, τάξεις, ταξικές εξουσίες, πολιτικές εξουσίες και πολιτικά συστήματα. Δεν τα κάνουμε αχταρμά για να βγάλουμε ότι συμπέρασμα θέλουμε.

Στέργιος

akrat είπε...

μάλιστα....

εαν ταξιδέψετε Αίγυπτο και μετά Συρία μετά πάτε μια τσάρκα και κανένα Λίβανο και ρωτήσετε για τους Παλαιστήνιους ήρεμα ήρεμα κανένα διανοούμενο ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ και δεν θα φωνασκεί... για να τον δουν οι γύρω... θα καταλάβετε γιατί δεν έχουν πατρίδα οι Παλαιστήνιοι...

Επίσης θα κατανοήσετε γιατί όλοι οι πολέμοι κερδίθηκαν ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ...

γιατί αγαπητή μου όταν επιτίθεντο στον ένα οι δίπλα χαίρονταν...

και ΌΛΟΙ ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ ΝΤΑΒΑΔΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΑΛΑΙΣΗΝΙΑΚΗ...

τώρα δε με την νέα ψευτο οθωμανική.... άμα δείτε κράτος σφυρίχτε μου...

stefanos είπε...

⎝⏠⏝⏠⎠