Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Παρθένες, πόρνες ή ...μάνες;

Έχω πει πολλές φορές συχωριανοί μου, ότι όταν δεν με προβοκάρει κανείς…προβοκάρομαι μόνη μου.

Και σήμερα συχωριανοί μου, θέλω να βάλω στο τραπέζι του φαγητού, τον φόβο και τον τρόμο του πολιτικού συστήματος. Το Κόμμα των επιχειρηματιών. Ξέρω τι θα μου πείτε. Μα ο τρόμος ΤΟΥΣ είναι τρόμος ΜΑΣ . Ο Μπερλουσκονισμός;

Πρώτα από όλα πως έφτασε η Ιταλία στο Μπερλουσκονισμό.
Μα με την απαξίωση των ιστορικών κομμάτων, κάτω από την απολυτη καταρευση των ιδεολογιών τους, κάτω από την μπόχα σκανδάλων και την λαϊκή χλευη στην γελοιοτητα τους, κάτω από τις περίεργες «αποτελεσματικότητες» και βέβαια κάτω από την απόλυτη αποτυχία της επιχείρησης «καθαρά χέρια».
Γιατί; Μα όπως σε όλες τις μαφίες, μήδε εξαιρούμενης και της πολιτικής, όταν σπάσει ο κύκλος της ομερτά, ο ένας συμπαρασύρει τον άλλον μεσα στο βόθρο. Ο ένας πιστεύοντας ότι θα κρατηθεί στον αφρό, δείχνει με το δάχτυλο τον άλλον. Όλα τα ...μυστικά, βγαίνουν, ξεχαρβαλωμένα, εφιαλτικά, πληγές χαινουσες. Το ζούμε... Στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας, όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, από κάτω, έχει ...δουλειές.


Γιατί δεν πέτυχε η επιχείρηση «καθαρά χέρια» στην Ιταλία;
Μα ΔΕΝ υπήρχαν καθαρά χέρια.
Όλο αυτό το οικοδόμημα για να συντηρηθεί, απαιτούσε, είχε σαν ...προαπαιτούμενο, είτε μεγάλες ή μικρές ενοχές, είτε μεγάλες ή μικρές συνενοχές είτε στην καλύτερη των περιπτώσεων μεγάλες ή μικρές συγκαλύψεις. Όποιος δεν το άντεχε, στην καλύτερη των περιπτώσεων πήγαινε σπίτι του. Όποιος το …άντεχε, έμπλεκε.
Αυτό το σκοτώνεις νωρίς. Μετά γιγαντώνεται. Μετά απλά θα γίνεις γρανάζι του. Μεγάλο ή μικρό. Κύριο ή δευτερεύον. Αλλά …γρανάζι του…Θα κρατάς...και θα σε κρατάνε. Η φυλακή της Εξουσίας. Γιατί, δεν είναι ζήτημα ηθικής, είναι ζήτημα τρόμου. Τρέμουν όλοι ...όλους. Ποιος ξέρει... τι. Που θα αρχίσει το γεμάτο τρύπες πουλόβερ να ξηλώνεται.

Όλο το σύστημα είναι σαθρό, μολυσμένο, άρρωστο. Όποιος το ακουμπήσει, όποιος έστω και ελάχιστα, ξώφαλτσα περάσει δίπλα του ή θα φύγει τρέχοντας ή θα γίνει δέσμιος του.

Και δεν είναι μόνο η διαφθορά που είναι πια το κύτταρο του συστήματος. Το πολιτικό σύστημα και το πολιτικό προσωπικό, απώλεσε, πέταξε, σαβουρντιξε, το μόνο που μπορούσε να το σώσει. Το ιδεολογικό του εργαλείο. Σήμερα τι καλούμαστε να επιλέξουμε... από τους διεκδικούντες την εξουσία; Ποιος από τον βούρκο είναι πιο ηθικός; Ποιος από το τέλμα είναι πιο αποτελεσματικός; Τι;

Το πολιτικό συστημα, ανοιξε διαπλατα τις πορτες στο Κόμμα των επιχειρηματιών. Αυτό που κάνει σήμερα το πολιτικό συστημα, αυτήν την μικρολογιστική διαχειριση, μπορουν να το κάνουν εξισου καλά και οι όποιοι Μπερολουσκονηδες. Στο τρόμο του πολιτικου συστηματος, που φοβάται τον Μπερλουσκονισμό, μπας και χασει το raison d’ être του, η απαντηση ειναι ...ε, και; Τι το διαφορετικό;
Θα είναι χειροτερο το Κομμα των Επιχειρηματιών από το σημερινο πολιτικό σκηνικό; Η προσωπική μου γνωμη είναι ότι θα είναι ακριβως το ίδιο. Θα αναπαραγει αυτό το σάπιο συστημα που θα το «καλεσει» στην Εξουσία, θα το συντηρησει, και θα το ταΐσει.

Στο δημοκρατικό παράδοξο, η Σανταλ Μουφ, προσδιοριζει την αντιστροφη μετρηση για την αλλαγή, για την ...επομενη Δημοκρατία ή «δημοκρατία» προσδιορίζοντας το κρισιμο σημείο. «Όταν έχεις να επιλεξεις αναμεσα στην Coca Cola και στην Pepsi Cola, πολύ απλά ΔΕΝ εχεις επιλογή». Πολύ απλά δεν εχεις Δημοκρατια. Σημερα ζουμε την επιφαση της «δημοκρατίας».

Όσο κι αν η αριστερά με βγάζει συχνά πυκνά από τα ρούχα μου, όσο κι αν θέλω να φωνάξω, σταματήστε γαμώ το κερατο μου την αφ’ υψηλού κριτική, και βάλτε τα χερια σας στο βοθρο, προσπαθηστε να ξεβουλωσετε τα λουκια, μπορώ ταυτοχρονα να καταλάβω την φοβική με την σημερινή Εξουσία στην Ελλαδα, Αριστερά.
Επιλέγει την παρθενία από την πορνεία. Μόνο που ποτέ καμιά παρθένα δεν έκανε παιδιά. Ή μάλλον, για να μην αδικούμε και τις παραδόσεις …μόνο μία.

Είναι λοιπόν μονόδρομος το Κόμμα των Επιχειρηματιών; Είναι μονόδρομος η επιλογή των λογιστών που απλά θα είναι οι εκκαθαριστές της πτώχευσης; Είναι μονόδρομος ο Μπερλουσκονισμός στην Ελλάδα μιας και οι συνθήκες εμφανίζουν μια εξαιρετική ιστορικά αναλογία;
Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. «Όταν τα πράγµατα βρίσκονται εκτός ελέγχου, τότε οι εξελίξεις προκύπτουν όχι επειδή κάποιος τις δροµολογεί αλλά επειδή κανείς δεν µπορεί να τις αποτρέψει».

Υπάρχει ελπίδα να ξεφύγουμε από αυτό που φανταζει μονόδρομος; Ελπίζω ναι, μιας και η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Θέλω να ελπίζω, ότι η πολιτική θα επιστρέψει εκεί που είναι η θέση της. Σαν εφαρμοσμένη ηθική, με συγκεκριμένο κοινό στόχο την ανθρώπινη ευημερία. Και αυτό θα επιδιώκει να το πετύχει μέσα από συγκεκριμένα ιδεολογικά πλαίσια και οπλοστάσια. Που θα παλεύει μεσα από αποκλίνουσες ιδεολογίες να επιτύχει συγκλίνοντες στόχους. Η Δημοκρατία είναι επιλογή. Όχι επιλογή στόχων. Θεωριτικός ή ουσιατικός στοχος όλων των Κομματων και σχηματων είναι η ευημερία. Η επιλογή όμως του πολίτη ειναι στα ιδεολογικά εργαλεία, στην παραγωγή της πολιτικής που θα επιδιωκει την ευημερία.
Η πολιτική δεν ειναι συναινεση. Η πολιτική ειναι ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ.

Υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να το πετύχει από τα συγκεκριμένα ιστορικά κόμματα και ακόμα περισσότερο από το υπάρχον πολιτικό προσωπικό; Ούτε μια στο εκατομμύριο.
Δεν θέλω να είμαι αφοριστική. Δεν μου αρέσουν οι λαϊκισμοί και η ισοπέδωση. Τα μέχρι τώρα Κόμματα, και όσα Κυβέρνησαν και όσα δεν Κυβέρνησαν, μέσα από τεράστια λάθη, τεράστιες ανηθικότητες, τεράστιες λαμογιές, τεράστιες λαθροχειρίες, τεράστιες τυραννίες, και ακόμα πιο ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ εξαρτήσεις, προσέφεραν …ότι και ...όσο μπορούσαν. Ανέβασαν όσο μπορουσαν το βιοτικό επίπεδο, εμπέδωσαν όσο μπορουσαν τοςυ δημοκρατικούς θεσμούς, και μείωσαν όσο μπορουσαν κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες. Αλλά τελείωσαν.

Τώρα πια είναι μέρος του Προβλήματος και όχι μέρος της Λύσης.
Αυτιστικά, απόλυτα εξαρτημένα από συμφέροντα...εσωτερικά και εξωτερικά, αναπαράγουν και γιγαντωνουν ακόμα περισσότερο το πρόβλημα, χωρίς πια να έχουν καν, την δυνατότητα να το διαγνώσουν, να το προσεγγίσουν. Δεν έχουν ουτε την δυνατότητα, ουτε την ικανότητα, ουτε πολυ περισσότερο την θέληση να προσεγγισουν λύσεις.
Σε αυτό το σημείο που είμαστε σήμερα, το μοναδικό μας όπλο είναι το μέγεθος του χρέους μας. Ευτυχώς είναι ...αρκετά μεγάλο. Και αυτό είναι το μόνο διαπραγματευτικό μας ατου. Για όποιον βέβαια...θα είχε τα αρχίδια να «διαπραγματευτεί».
Το πολιτικό τους προσωπικό είναι απλά χειροκροτητές, ευνουχισμένοι από την κομματική πειθαρχία, άβουλοι, μοιραίοι. Και ποτέ βέβαια, δεν μπορείς να λύσεις το προβλημα χρησιμοποιώντας τον ίδιο τροπο σκέψης που το δημιουργησε.

Αν αυτό το συστημα δεν καταρρευσει, αν οι πολιτικές και κομματικές τεκτονικές πλακες δεν μετακινηθούν, αν η Αριστερα, δεν αφησει το παιχνιδι των ηγεμονισμών στο …μικρό χωριό, ο βουρκος θα μας καταπιεί όλους. Με κόμμα επιχειρηματιών και Μπερλουσκονισμούς ή με το υπάρχον μολυσματικό πια, για όποιον το ακουμπαει, πολιτικό συστημα. Και τι σημασία έχει;

Υ.Γ. Λέγοντας Αριστερά, εγώ προσωπικά δεν βάζω μέσα το ΚΚΕ, κι ας με συγχωρήσει η Αλέκα για την …αμαρτία. Το ΚΚΕ, είναι μια …περίπτωση μόνο του. Θα θυμίσω σε όλους αυτούς τους όψιμους …Συνταγματολάγνους, ότι σε αυτό το χώμα, σε αυτά τα μάρμαρα και σε αυτές τις πέτρες -που πια η μόνη μας έννοια του σοσιαλτουρισμού, είναι αν θα τις δουν οι τουρίστες- ακόμα το χρώμα του αίματος δεν έχει ξεβάψει. Ακόμα τα δάκρυα του πόνου, του φόβου και του Ηρωισμού, δεν έχουν ακόμα στεγνώσει. Είναι το αίμα, και τα δάκρυα κομουνιστών, που τα ξόδεψαν χωρίς φειδώ, για να έχουμε σήμερα Σύνταγμα. Ή έστω τον φερετζέ του. Και αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει τίποτα.

Αλλά και τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει το γεγονός, ότι όσους η εκάστοτε νομενκλατουρα του ΚΚΕ, φοβήθηκε ότι θα ανατρέψουν τις ισορροπίες νομής των κομματικών αξιωμάτων γιατί ξεπερνούσαν τον μίζερο δικό της μέσο όρο, τους πέταξε στα σκυλιά λασπωνοντας τους, τους θυσίασε, και όπου την έπαιρνε τους δολοφονησε χωρίς αιδω, ανηθικα, φρικιαστικά, εγκληματικά...
Θα μπορέσει άραγε ποτέ το ΚΚΕ να απελευθερώσει τις δικές του υγιείς αριστερές δυνάμεις; Πολύ αμφιβάλλω. Φοβάμαι ότι θα συνεχίσει να παλεύει φοβικά στο μικρό του χωριό με σταλινικούς ανεμόμυλους, προσπαθώντας απεγνωσμένα να επιβάλλει την τάξη, την σιωπή και τον σεβασμό στην κομματική ιεραρχία.

51 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Η διαπλοκή Κατερίνα όπως και το ταγκό που θέλει δύο για να χορευτεί χρειάζεται κι αυτή δύο για να υπάρξει.
Ο ένας είναι πολιτικός κι άλλος είναι επιχειρηματίας γεγονός που σημαίνει ότι όσο βρόμικοι είναι οι πολιτικοί εξίσου βρόμικοι είναι και οι επιχειρηματίες.
Ως εκ τούτου είναι αδιάφορο αν η κυβέρνηση απαρτίζεται από επαγγελματίες πολιτικούς ή από επαγγελματίες επιχειρηματίες.
Το ίδιο διεφθαρμένοι είναι και οι μεν και οι δε οπότε και μου είναι αδιάφορο ποιος θα 'χει το πάνω χέρι.
Μιας κι αναφέρθηκες όμως στο μπερλουσκονισμό ως συνέπεια της απαξίωσης των ιστορικών κομμάτων από την επιχείρηση καθαρά χέρια που θεωρείς απόλυτα επιτυχημένη αξίζει να σου μεταφέρω την δική μου εμπειρία.
Μεσούσης της επιχείρησης καθαρά χέρια και ενώ διάφοροι πολιτικοί σύρονται στα δικαστήρια και τις φυλακές κάποιοι Ιταλοί επιχειρηματίες εξαγοράζουν μια πτωχευμένη ελληνική ασφαλιστική εταιρία με στόχο να τη δραστηριοποιήσουν ως ευρωπαϊκή εταιρία στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης που σημειωτέον όλα τα αυτοκίνητα είναι ανασφάλιστα.
Για να "πουλήσουν" καλύτερα το σαπάκι τους στους Ναπολιτάνους και να τους πεισουν να ασφαλιστούν στην εταιρία "νοικιάζουν" μια ομάδα ελλήνων δημοσιογράφων που τους φιλοξενούν ένα τριήμερο στη Νάπολη και τη Ρώμη.
Κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας οι δημοσιογράφοι ανακαλύπτουν ότι ούτε λίγο ούτε πολύ είναι φιλοξενούμενοι της Καμόρα που είναι και ο πραγματικός αγοραστής της ελληνικής πτωχευμένης ασφαλιστικής εταιρίας.
Και όχι μόνο αυτό αλλά διαπιστώνουν ότι και η επιχείρηση καθαρά χέρια διεξάγεται ουσιαστικά και με καθοδήγηση της Καμόρα.
Ειδικότερα διαπιστώνουν ότι τη λόγω του κινδύνου να φυλακιστεί το μεγάλο αφεντικό και άλλα στελέχη της Οργάνωσης όλη η περιουσία της Καμόρα πέρασε σε έναν δικηγόρο που εθελοντικά είχε προσφερθεί να συνδράμει τον Ντι Πιέτρο και την επιχείρηση καθαρά χέρια.
Με λίγα λόγια ήταν οι ίδιοι οι διεφθαρμένοι επιχειρηματίες που έδωσαν αίγλη στην κάθαρση γιαυτό και ο Μπερλουσκονισμός που μας πρόκυψε μετά είναι τόσο βρόμικος.

katerina είπε...

Μα εγώ δεν είπ ποτε ότι η επιχειρηση "καθαρά χέρια" ήταν επιτυχημένη. Είπα πολύ απλά, ότι ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ καθαρα χερια.

Και δνε θα διαφωνησω καθόλου μαζί σου Λυκε. Αλλωστε ακριβώς το ίδιο πραγμα λέμε. ότι και αυτό που ζουμε σημερα, Μπερλουσκονισμός ειναι. Αν κάθονται στην καρεκλα ή να την στηριζουν, έχει σημασία;
Προφανώς καμία.

Στην πραγματικότητα, ενα δικό τους ξεκαθαρισμα λογαρισμώνν είναι. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγωτερο.
Αλλωστε το έχω ξαναπεί και ακόμα σκληροτερα και παραστατικότερα

Yannis Zabetakis είπε...

http://www.zabetakis.net/?p=2721

katerina είπε...

Αντιγράφω λοιπόν Γιάννη

Σήμερα, η κ. Λούκα Κατσέλη προσπαθεί να κλείσει «συμφωνίες κυρίων» με τις βιομηχανίες που έχουν δεσπόζουσα θέση στη βιομηχανία των τροφίμων και ποτών.

Αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά! Πώς να μπορέσεις ως πολιτική ηγεσία να κλείσεις μια τέτοια συμφωνία κυρίων σε αγορές που δύο εταιρείες κατέχουν το 80 ή το 90% της αγοράς; Για παράδειγμα, στις μαργαρίνες (Unilever και Μινέρβα έχουν το 98% της αγοράς), στον πουρέ (Νestlé και Unilever έχουν το 90% της αγοράς) και στα αναψυκτικά (Coca-Cola και Pepsico ΗΒΗ έχουν το 89% της αγοράς), σε τι είδους «συμφωνίες κυρίων» μπορεί να ελπίζει η κ. Λούκα Κατσέλη;

Σήμερα, το εισόδημα των καταναλωτών συρρικνώνεται αγρίως απότομα και η αύξηση της έμμεσης (συνεπώς άδικης!) φορολογίας θα προκαλέσει μείωση αγοραστικής δύναμης και παράλληλη αύξηση τιμών. Η Ιθάκη για τις επιχειρήσεις των Τροφίμων και Ποτών πρέπει να είναι μονοσήμαντη: «Υγιής Ανταγωνισμός με Διαφάνεια». Η πολιτική ηγεσία θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων;;;


Μα αυτό ακριβώς λέω. Όταν γινεσαι συμμετοχος στην γιαγαντωση του τερατος,όταν ξεσκιζεις τις ανεξαρτητες αρχές, κάνοντας της τσιφλικια σου, για να εξυπηρετησεις τα συμφεροντα τους... με το αζημιωτο, μετά βέβαια το τερας θα σε καταπιεί. Δεν του εισαι καν χρησιμος.

Μπορεί ένας ή μια Υπουργός, ακόμα και καλών προθεσεων να τα βάλει με το τερας; Θα την καταπιεί αμασητη.
Αλλωστε το τερας έχει πισω του όλους αυτοςυ που το ταιζουν και όλους αυτους που ταιζει. Αυτό ειναι πια το αδιεξοδο. Αυτ΄ςο ειναι ο φαυλος κυκλος, το αποστημα, που καλειται να σπάσει το πολιτικό συστημα που τον δημιουργησε. Μπορεί; ΟΧΙ.

Swell είπε...

Κατερίνα και Λύκε, έχω αρχίσει να σκέφτομαι ότι η δημοκρατία για την οποία όλοι μιλάμε και θέλουμε, δεν ήταν ποτέ δημοκρατία των πολλών. Ηταν πάντα δημοκρατία των λίγων εχόντων δύναμη. Ακόμα και στην αρχαία Ελλάδα αυτό ήταν. Οι πλούσιοι εξαγόραζαν τις ψήφους των φτωχών κι έτσι αποκτούσαν αξιώματα. Απλά οι σημερινοί δυνατοί, το έχουν αναγάγει σε "επιστήμη." Γι' αυτό δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος. Ούτε συμμερίζομαι την άποψη του Λύκου, ότι η λύση είναι να ξεκινήσουμε από κάτω σαρώνοντας τα πάντα μέχρι να φτάσουμε στο τέλος, στο δίπολο πολιτικοί-επιχειρηματίες. Ακόμα κι αν γινόταν, ούτε τα παιδιά μας δεν θα προλάβαιναν να το δουν. Οπότε καλά κρασιά... Πείτε πότε και πού.

Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ!!!

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΟΜΟΛΟΓΩ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΠΑΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ!

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ(ΕΣ) ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ, ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ!

Θανασης Ξ. είπε...

"..εκεί που είναι η θέση της. Σαν εφαρμοσμένη ηθική, με συγκεκριμένο κοινό στόχο την ανθρώπινη ευημερία. Και αυτό θα επιδιώκει να το πετύχει μέσα από συγκεκριμένα ιδεολογικά πλαίσια και οπλοστάσια. Που θα παλεύει μεσα από αποκλίνουσες ιδεολογίες να επιτύχει συγκλίνοντες στόχους. Η Δ η μ ο κ ρ α τ ί α είναι επιλογή. Όχι επιλογή στόχων. Θεωριτικός ή ουσιατικός στοχος όλων των Κομματων και σχηματων είναι η ευημερία. Η επιλογή όμως του π ο λ ί τ η.."...

Είναι η πιο 'τραγική' κορύφωση της εξαιρετικής ανάρτησής σου Κατερίνα.
Όπου η Δημοκρατία 'ψάχνει' τον 'πολίτη', αλλά ..δεν τον βρίσκει. Και δεν τον βρίσκει γιατί η ίδια τον παρέδωσε -θυσία- στους Μπερλουσκόνηδες-αγορές..

Τώρα θα το πληρώσει μάλλον.

Σχολιαστής είπε...

Επειδή όλοι οι ...εγκληματίες επιστρέφουν (που και που) στους τόπους των εγκλημάτων τους, έτσι και εγώ περνάω (που και που) και διαβάζω...

Σήμερα, μετά από πάρα πολύ καιρό, ξαναείδα την Κατερίνα που ήξερα... χωρίς "μανδύες" επανάστασης, χωρίς "μάσκες" Κανέλλη... εντυπωσιακή μεταστροφή μετά την άθλια επίθεση στην Τσόκλη...

Πολύ ωραία ανάρτηση... και εξαιρετική η ανάλυση.. στα μόνα σημεία που διαφωνώ είναι η ...υφέρπουσα άποψη ότι η λύση θα δοθεί από την Αριστερά ( "Αν η αριστερά δεν...), και βέβαια στο ότι χρωστάμε το ...Σύνταγμα (διάβαζε ελευθερίες μας) στο ΚΚΕ!

Κατά την ταπεινή μου άποψη, η λύση (όπως εγώ εννοώ την "λύση") δίνεται ΤΩΡΑ από το δίδυμο ΕΕ-ΔΝΤ. Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ λύση. Τουλάχιστον για καμμιά 30αριά χρόνια. Αρκεί να μην την ...απαλύνουν οι αντιδράσεις αυτών που ονομάζουν εαυτούς "αριστερούς".

ΥΓ1: Είδες που ...κατάντησες να προβοκάρεσαι μόνη σου!
ΥΓ2: Ο Καρνεάδης, Κατερίνα, είναι κατοχυρωμένο από τον Σχολιαστή σήμα κατατεθέν! Μην το οικειοποιείσαι!

LeftG700 είπε...

"Υ.Γ. Λέγοντας Αριστερά, εγώ προσωπικά δεν βάζω μέσα το ΚΚΕ, κι ας με συγχωρήσει η Αλέκα για την …αμαρτία". (katerina).

"Λέγοντας Αριστερά, εγώ προσωπικά δεν βάζω μέσα τον ΣΥΡΙΖΑ, κι ας με συγχωρήσει ο Αλέξης για την …αμαρτία". (Αλέκα).

Yannis Zabetakis είπε...

για να σπάσει το απόστημα...πρέπει να ξυπνήσουμε όλοι εμείς...οι ελεύθεροι πολιορκημένοι στην Ελληνική Λωρίδα της Γάζας και να ΑΝΤΙσταθούμε!

χλωμό λιγάκι...

και η λούκα και η τίνα και ο μπαρμπαγιώργος είναι ελαχιστότατοι...

κάτι άλλο χρειάζεται...αλλά έλα όμως, Κατερινιώ μου, που το 85-99% είμαστε just του καναπέ και της ιστολογιακής (και ουχί αληθινής!) επανάστασης! ...

συνέχισε να μας προβοκάρεις!

ως Σκορπιός (σαδομαζό) μου αρέσει :)

katerina είπε...

Swell,
Ας μου επιτραπεί για μια ακόμα φορά να πω, έστω κι αν κινδυνεύω να πετροβοληθώ ότι πρώτον η δημοκρατία δεν είναι αυτοσκοπός και δεύτερον όταν μιλάμε για ισότητα στην δημοκρατία μιλάμε μόνο για ισότητα ευκαιριών.

Ο στόχος Swell μου είναι η ευημερία. Εκει αρχιζουν και κατά την ταπεινή μου γνωμη εκει τελειώνουν και όλα. Την μεγαλυτερη δυνατή ευημερια στο μεγαλυτεο δυνατόν κομματι των πολιτών. Και για το κομματι που δεν θα ευημερεί, κοινωνικές πολιτικες, και ενεργητικές και παθητικές έτσι ώστε να μην περιθωριοποιείται και να μην πεφτει ποτέ και κανείς κάτω από το όριο της φτωχειας. H Δημοκρατία είναι απλά το πιο αποτελεσματικό εργαλείο της ευημερίας. Δεν είναι αυτοσκοπός. Δεν ζει κανείς με την Δημοκρατία.

Κατ’ επεκταση και οι στρεβλώσεις στο δημοκρατικό πολιτευμα φερνουν και …μη ευημερία, φτωχεια, τεραστιες κοινωνικες ανισοτητες, ανευλευθεριες και φασισμούς..

Όσο για την ισότητα των ευκαιριων που επαγγέλλεται τουλάχιστον η αστική Δημοκρατία και εδώ πολύ μεγάλη συζητηση μπορουμε να κάνουμε. Ξεκινουν με τις ιδιες ευκαιρίες ένας γονος πολύ πλουσιας και πολύ ισχυρής οικογενειας, ένα παιδί μεσοαστικής τάξης, και ένα παιδί πολύ φτωχής και πιθανότατα αναλφαβητης οικογένειας. Όχι.

Αλλά από την άλλη, ο ζάμπλουτος γονιός καλειται μεσα από αυξημενους φορους(λέμε τωρα του στυλ make a wish!) που αντιστοιχουν στο υψηλό εισοδημα του, να πληρωσει για την δημοσια και δωρεαν παιδεία και υγεία, ακόμα κι αν το δικό του το παιδί θα το στειλει μονο σε ιδωτικό σχολειο, ή σε ιδιωτικό Πανεπιστημιο, και θα απευθυνθεί μόνο σε ιδιωτικά νοσκομεία.

(synexizetai)

katerina είπε...

Καλουμαστε όλοι οι εργαζομενοι να πληρωσουμε το αναδιανεμητικό συστημα κοινωνικής ασφαλισης, πληρωνουμε για αυτοςυ που δνε μπορουν (πχ δεν βγαινουν απο τον τακτικό προυπολογισμό τα κοινωνικά επιδόματα, απο τις δικές μας εισφορές βγαινουν) καλουμαστε να πληρωνουμε από τα σπιτια της εργατικής κατοικίας μέχρι τα δωρέαν εισητηρια για θεατρικές της εργατικής εστίας έστω κι αν λόγω εισοδηατος εμεις δεν μπορουμε να ειμαστε διακιουχοι και βέβαια τόσα άλλα. Δηλαδή το κοινωικό Κράτος που "αναπληρωνει" τις ανισότητες.


Για αυτήν την δημοκρατία μιλάμε, τουλάχιστον σε αυτήν την αναρτηση. Τίποτα… περισσότερο. Αλλά και τίποτα λιγωτερο.

katerina είπε...

Σε ευχαριστώ ταξιδευτή.

Αλλά ξέρεις , ok, καλη είναι η αναλυση, σε βοηθάει αν ξερεις το στοχο σου, to να δεις που είσαι και να αποκλεισεις άλλα αχρηστα πειράματα που και χρονο θα σου φάνε αλλά το πιο σημαντικό θα σε αποπροσανατολισουν.

Τι na την κάνεις όμως την αναλυση, τι να τον κάνεις και το στοχο, όταν δεν εχεις την μεθοδολογια για να τον προσεγγίσεις;

Αρα κινεισαι… «περί διαγραμμάτου», κάνεις ασκήσεις επί χάρτου. Χρησιμότης… μηδενική.

Το έχω ξαναπεί Ταξιδευτή. Η Ιστορία είναι μια πολύ άπιστη γκόμενα.

katerina είπε...

Θανάση καλησπέρα,

Μεγάλη ιστορία ο πολιτης και η πολιτεία. Μεταξυ τους υπάρχει ένα συμβολαιο τιμης. Όταν αυτό καταπατηθεί, τότε γαια πυρί μειχθητω.

Χαμογελάω τωρα με το ασφαλιστικό. Συζητάμε και ανησυχουμε για το αν θα φυγουμε στα 60, στα 70, στα 80 ή στα 90 από την δουλειά. Ποτέ δεν θα φυγουμε Θαναση. ΠΟΤΕ!!!!

Και ξερεις γιατί; Όχι γιατί αθ μας το επιβάλλει το ΔΝΤ αλλά γιατί δεν θα μπορείς να ζησεις με την συνταξη κοινωικό επιδομα. Θα μενεις στην δουλεια, στα 70 με το πι γιατί θα περιμένεις να ζησεις την οικογενεια και τα άνεργα παιδιά σου, από τον μισθό.

Όσοι έχουν μια δουλεια θα πηγαινεουν τοιχο τοιχο μην τους καρφωσουν κανένα μαχαιρι οι άνεργοι.

Ξερεις το δίκιο και το άδικο έχουν μικρή σχετική αξία. Δικιο έχει πάντα ο δυνατός. Εκεινο που είναι το τραγικό είναι ότι η ανηθικότητα σηνηθως είναι εκτός όλων των άλλων ΚΑΙ αναποτελεσματική.

katerina είπε...

Σχολιαστή καλησπέρα,

Αντιπαρερχομαι τα δηκτικά σου σχόλια όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά προτιμώ να σε προβοκάρω, σε πιο …ιντριγκαδορικα θέματα.

Ας ξαναχαζεψουμε λοιπον λίγο τον Τοκβιλ. «Όταν τα πράγµατα βρίσκονται εκτός ελέγχου, τότε οι εξελίξεις προκύπτουν όχι επειδή κάποιος τις δροµολογεί αλλά επειδή κανείς δεν µπορεί να τις αποτρέψει».

Το πολιτικό συστημα δεν είναι αποκομμένο από την κοινωνια, ουτε η κοινωνία είναι αποκομμένη από αυτό. Μόνο που υπάρχει μια ουσιώδης διαφορά. Το πολιτικό συστημα είναι από τη φυση ταγμένο να υπηρετει την κοινωνία και όχι αντιστροφα.

Θα σου φέρω ένα παραδειγμα, έτσι για να …δυναμιτίσω την συζητηση. Αλήθεια ποιος φταιει που ο συνδικαλισμός είναι συντεχνιακός;

Πριν και πάνω από όλα φταινε οι συνδικαλιστές. Οι οποιοι συνδικαλιστές, είναι το επομενο υποσυστημα του πολιτκου συστηματος. Αλλά γιατί οι εργαζόμενοι τους ακολουθούν, αν και ξέρουν ότι είναι ξεπουλημένοι, ότι είναι τα φερεφωνα των πολιτικών τους κομματων, ότι ακόμα και όταν «κοντραρονται» με τις πολιτικές ηγεσίες που εκπροσωπουν, το κάνουν μόνο για την τιμή των οπλων και για να στρογγυλέψουν τις γωνίες. Δηλαδή χοντρικά υπηρετες των συμφερόντων των αφεντικών τους είναι, και όχι των εργαζομένων.

Η δική μου προσεγγιση είναι διότι πλέον ο Λεβιαθαν δεν υπάρχει. Το Κρατος προστατης και αρωγός δεν υφισταται. Η κοινωνική αλληλεγγυη και η κοινωνική συνοχή πυροβολήθηκαν στο δοξα πατρί.
Το Κρατος σε βγάζει στην σεντρα και σου λεει, αν μπορείς να σωθείς …σώσου. Εγώ νιπτω τα χερια μου. Το Κρατος κινειται αναμεσα στο να είναι ληστής και στο να είναι Πόντιος Πιάτος.

Τι θα κάνεις; Ή θα γινεις Δελαπατριδης, η θα ακολουθησεις το «ο σωζων εαυτόν σωθητω». Θα σωσεις τον εαυτό σου; Πιθανότατα όχι, κι αν τα καταφερεις θα είναι προσκαιρο. Αλλά δεν έχεις εναλλακτική. Το δικαιο είναι παντα του δυνατου, εκτός κι αν το Κρατος ξαναγινει Λεβιάθαν.

Παρακολουθώ την θεση της Αριστεράς και του ΚΚΕ, που λεει να σωσουμε την θεση του εργαζομενου.

Αυτό είναι η αριστερή θεση; Να σωσεις την θεση του εργαζομενου; Όχι. Είναι αριστερη θέση να σωσεις την θεση του κλωστουφαντουργού; Να δινεις εκατομυρια στον κάθε Λαναρά για να σωσεις αυτό που είναι απολυτα καταδικασμένο; ΌΧΙ.

Αριστερη θεση όμως, είναι να σωσεις τον εργαζομενο, σε αυτή ή σε άλλη θεση. Δηλαδή αναπτυξη, δηλαδή θεσεις εργασίας, δηλαδη ενεργητικές πολιτικές απασχολησης.

Το βλέπουμε; Το βλέπει αυτός που αυριο ξερει ότι θα πεινασει; Όχι.

(συνεχιζεται)

katerina είπε...

Ε, μετα γιατι αναρωτιομαστε που ο ναυτεργάτης θα αποκλεισει το λιμάνι;

Γιατί μετα αναρωτιομαστε αν αυτό βλάπτει τον τουρισμό; Του άφησες άλλη εναλλακτική; Περιμένεις να του πεις πεθανε εσυ ανεργος για να μην πεσει ο τουρισμός, και να αυξησουμε το ΑΕΠ της Πατριδας; Ποιας Πατρίδας;

Και τι τον νοιαζει; Σάμπως αυτός θα αποκομισει τιποτα από την αυξηση του ΑΕΠ; Θα έχει κάποιο από τα δημοσια αγαθά που του οφείλεις Κρατος Ποντιε Πιλάτε; Μα ο εργαζομενος στον τουρισμό… κοκ.

Σχολιαστή εχουμε πολεμο. Και ο πολεμος δεν είναι μόνο πατριωτικός και εθνικός, δεν είναι μόνο για την τηρηση των Συμβολαιων Τιμής που υπογραφει ο πολιτης με την Πολιτεία, είναι ταυτοχρονα και εμφυλιος. Αυτο ειναι αναποφευκτο.

Και κάτι τελευταιο. Ο Ριφκιν στο «ευρωπαικό όνειρο» εξηγεί γιατί ενώ στις περισσότερες πολιτειές της Αμερικής, επιτρεπεται η οπλοφορία, στην Ευρωπη, σχεδόν στο συνολο της, χρειαζεται άδεια οπλοφοριας που μάλιστα δινεται πολύ δυσκολα από την Πολιτεία.
Είναι λέει, στην κουλτουρα του Αμερικανού πολιτη, ότι είναι απολυτα απροστατευτος από την Πολιτεία και …χρειαζεται το όπλο να προστατεψει τον εαυτό του και την οικογενεια του.
Αντιθετα ο Ευρωπαιος έχει την κουλτουρα του Κρατους αρωγου. Του Κρατους που θα τον προστατεψει από το κακό και το άδικο. Μηπως οδευουμε στα να επιτραπει η…οπλοφορία;

Υ.Γ.1. Μα υπάρχει πιο ενδιαφερον πραγμα από την προκληση στο ματαιο τουτο βίο;

Υ.Γ.2. Το προβλημα του Καρνεαδη Σχολιαστή, ηταν ο ναρκισισμός του. Εχασε την υποθεση που η πόλη του, τον εστειλε να υπερασπιστεί, γιατί το μόνο που τον ενδιεφερε ήταν ο φόβος του μπας και δεν υπερασπιστεί την εικόνα του. Αν εσένα αυτό το …brand name σου αρεσει, κρατησε το, αν και εκτιμώ ότι τον αδικεις τον εαυτό σου. Προσωπικά προτιμώ να υπερασπιζομαι τις υποθέσεις της πόλης μου, ακόμα και γιατί όχι; χρησιμοποιώντας την εικόνα μου.

katerina είπε...

Καλώς τους left,

Μα πάντα ισχύει η παροιμία… κακό χωριό τα λίγα σπίτια.

Και σας είπε κανείς ότι εγώ θεωρώ ότι οι ...παρθενες που ο κόσμος χανεται και εκεινες χτενιζονται και είναι απασχολημένες να επιλυουν τις προσωπικές διαφορές τους που κατορθωσαν να ιδεολογικοποιησουν, ή να βγάλουν τους μηχανισμούς τοςυ αν τοςυ μετρήσουν, είναι αθωες του αιματος;

Δεν μου αρεσουν τα ζυγια. Ψευτικα είναι, αλλά έτσι κουβέντα να γινεται. Είναι πιο σοβατρό το αμαρτημα του να προσφερεις στον πολιτη την σάπια προοπτική ή το να μην του δινεις καμία;

Κολοκυθια, και έτσι ή και αλλιως του κλεινεις τα τειχη. Ε, στην Ελλαδα, έκλεισαν και τις χαραμαδες. Όλοι τους.

katerina είπε...

Κατά πως βλέπεις Γιάννη μου, και οι πολιορκημενοι στην Γαζα…πολιορκημενοι παραμενουν.

Κάθε δε ...ανθρωπιστική βοηθεια...πυροβολειται στο ψαχνό.

Γιάννη, αλλο δρομος και άλλο επαναστατικη γυμναστική. Μεγάλη ιστορία και πολύ βλακωδης να καις μόνος σου τα όπλα σου, πυροβολωντας στον γάμο του Καραγκιοζη.

Ανώνυμος είπε...

η αριστερα ειναι ενα κομμα της κοσμοθεωριας που αφορα μονιμως στο μελλον , στο μελλον βρισκεται παντα η ελπιδα . το ζητημα ομως ειναι ποια αριστερα? εγω την αριστερα την παρομοιαζω με εναν γνωστο μου γιατρο που πριν 15-20 χρονια πηρε ενα πτυχιο , το καδραρισε στον τοιχο κι΄απο κει και περα ..καμια σχεση με την επιστημη , το κκε αλλα και γενικοτερα η αριστερα ειναι οι υπευθηνοι γι' αυτο που ακουγεται πολυ συχνα ...οτι ο μαρξισμος ειναι "ξεπερασμενος" και ειναι..οταν τον εχουν μεταβαλει σε δογμα . το ερωτημα μου ειναι, η αριστερα θελει τη μορφωση? η φοβαται οτι με τη μορφωση θα προκυψουν προβληματα....? (φραξιες φαγωμαρες κλπ) τωρα σχετικα με τις πολυεθνικες που αναφερεις , κοκα-κολα κλπ μηπως μια οργανωση του κοσμου με βαση τα συμφεροντα των πολυεθνικων θα ηταν καλυτερα? εγω για να πιω κοκα-κολα θα πρεπει να εχω λεφτα και μαλιστα πριν θα πρεπει να εχω φαι κιολας , την κοκα-κολα την συμφερει να εχω λεφτα ..ενταξει ...μπορει να λεω και μαλακιες δε ξερω καλο απογευμα γιωργος-λευκαδα

katerina είπε...

Γιωργο ποτέ δεν λες μαλακίες, τα έχουμε πει. Απλά πολύ συχνά βάζεις το δαχτυλο στο σημαδι από το καρφί.
Και οι Θωμάδες, είναι αυτοι που πάνε μπροστά τον κόσμο. Ποτέ οι Παυλοι και σπανίως και βοηθητικώς οι Πετροι.

Φανταζομαι ότι αν περασει κανείς μαρξιστής από το τσαντηρι, θα σκισει τα ρουχα του ότι οι …άλλοι αντιμετωπιζουν τον μαρξισμό δογματικά. Ποιοι άλλοι…οι άλλοι γενικώς, όσοι αποφασισαν να δουν πως δουλευει και εργαστηριακά.

Αλλά σιγουρα σου λέω ότι αυτην την κουβέντα μπορείς να την κάνεις με τους leftG700. Αν ξαναπεράσουν από δω ή και στο δικό τους blog, στο οποιο σημειώνω, ότι έχουν αναρτησει μια από τις καλυτερες αναρτησεις που έχω διαβασει στο blogoχωριό.
Αν και εγώ, προβοκατοριασα από κουνια, τους προβοκαρισα λίγο. Με την …καλη έννοια που λεει και ο Ψινακης

Τωρα για την μορφωση. Δεν μου αρεσει και πολύ η λέξη μορφωση. Μου αρεσει η λέξη γνωση. Μου αρεσει που το ανθρωπινο μυαλό δεν δουλευει σαν σκληρ΄ς δίσκος, δεν αποθηκευει και ότι …χρειαστείς, το ξαναβρισκεις.
Μου αρεσει που το μυαλό …δεν κραταει φωτοκοπιες, αλλά καιει την μορφωση για να παραγει την δική του γνωση.

Και να σου πω και την αλήθεια Γιωργο μου. Εγώ αυτούς τους ανθρωπους αγαπώ και ξεχωρίζω. Αυτους τους ανθρωπους λέω ΕΞΥΠΝΟΥΣ και ενδιαφεροντες. Τους ανθρωπους που το μυαλό τους δεν είναι σκληρός δισκος, δεν αποθηκευει, τολμαει να κάψει τα …αποθηκευμένα, για να φτιαξει τα δικά του τα εκλεκτά.

Ε, αυτήν την γνωση, καμια εξουσία δεν την αγαπαέι Γιωργο μου. Αυτή η γνωση από όπου κι αν προερχεται είναι πάντα επικινδυνη για τις εξουσίες. Όσο επικινδυνο είναι ότι ….αμφισβητεί. ότι δεν αποδεχεται θεσφατα και τσιτατα

Όσο για τα συμφεροντα των "πολυεθνικών", ναι ασφαλώς και θέλουν να εχεις λεφτά, όλοι θελουν να εχεις λεφτά και να καταναλώνεις όσα πιο πολλά καλουδια μπορείς, κανείς δεν είναι κακός να θέλει να σου στερησει πραγματα και κανε΄ςι δεν είναι χαζός να μην θελει να αγοράζεις την πραματια του.

Μονο που τα λεφτα δεν φυτρωνουν. Συγκεκριμένα είναι, κάποιοι θα τα μοιραστουμε. Το πώς…αυτό είναι το ζουμί της ιστορίας. Το κουμπί της Αλεξαινας που λεει το τραγουδι.

Και επειδή οι «πολυεθνικές» δεν μπορουν να κοψουν μονεδα και να μας δωσουν, το μόνο που μπορούν, είναι μεσα από την διαφημιση να μας δημιουργησουν την ιδέα, ότι αυτό που μας πουλάνε είναι τόσο μα τόσο όμορφο, και τόσο μα τόσο απαραιτητο. Κι όταν δεν έχεις για το δικό τοςυ το …απαραιτητο; Ε, γαμισε τα, τοτε Γιωργο.

apos είπε...

Eγώ το έχω πει Κατερίνα μου, ότι πρέπει όλοι να τα κλείσουμε τα blog και να σε διαβάζουμε.

Δεν ξέρω ειλικρινά από πού μπορεί να υπάρξει φως. Γιατί αν έχω τον επιχειρηματία από τη μία που συντάσσει οικονομικές εκθέσεις και την αριστερά από την άλλη που συντάσσει εκθέσεις ιδεών, καλύτερα να γυρίσω πίσω στη γενέτειρα.

Ανώνυμος είπε...

Μαργαρίνες,έτοιμο πουρέ και αναψυκτικά;ποιοί καταναλώνουν αυτά τα τρόφιμα;κύριε zabetaki;όσοι δεν ξέρουν να τρώνε,και δικαιολογία δεν υπάρχει.Και τα βασικά όπως στάρι,όσπρια θα στέλνουμε τους νησιώτες μας στις γύρω χώρες με τα καίκια τους να φέρνουν,όσοι δεν έχουμε χωριά.Μην μας αποπροσανατολίζετε.Συγγνώμη που απαντώ στο δικό σας τόπο,αλλά εδώ το διάβασα.Και συμφωνώ με την οπτική της Κατερίνας,ένα δικό τους ξεκαθάρισμα είναι.Χαμογελάστε.

Σχολιαστής είπε...

Προβοκάρω, προβοκάρεις, προβοκάρει... αν θέλεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ προβοκατόρικο λόγο, θα μπορούσα να συμβάλλω με κάποιες αλήθειες... προβοκατόρικες:

1. Ποιος μας φύτεψε στο μυαλό ότι οι επιχειρήσεις υπάρχουν για τους εργαζόμενους και υπερ των εργαζομένων? Μήπως είναι καιρός πια να ...συμβαδίσουμε με τον υπόλοιπο κόσμο που θεωρεί ότι οι επιχειρήσεις υπάρχουν για τους μετόχους τους και είναι ιδιοκτησία των μετόχων τους? Μήπως η ΔΕΗ ΔΕΝ είναι ιδιοκτησία της ΓΕΝΟΠ και δεν υπάρχει για το ....καλό της ΓΕΝΟΠ, αλλά για να κάνει τη δουλειά της?...Μήπως αν το χωνέψουμε αυτό, αυτόματα το πρόβλημα του συνδικαλισμού στην χώρα μας θα λυθεί?
2. Πως καταντήσαμε χυδαίοι ευδαιμονιστές, απίστευτοι ατομικιστές και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ "αριστεροί" στην θεωρία, αλλά για ...τους άλλους? Πως καταφέραμε να νικήσουν ΚΑΙ οι δύο παρατάξεις του εμφύλιου, και να φτιάξουμε αυτό τον τραβεστί νεοέλληνα με ΠΡΑΞΕΙΣ άγριου καπιταλισμού και ΘΕΩΡΙΑ αριστερού του '30? Πως αποδεχόμαστε ΟΛΟΙ αυτή την ΑΠΟΛΥΤΗ απομάκρυνση της θεωρίας από την πράξη? Πως μιλάμε "αριστερά" στις καφετέρειες και στα μπαράκια, με παρκαρισμένες απ' έξω τις πανάκριβες BMW, τα θηριώδη τζιπ και τα "κομψά" smart?
3. Ποιά "αριστερή" ηθική μας καλεί να μην πληρώσουμε τα δανεικά μας στους κουτόφραγκους, και ποιά ηλίθια λογική μας κάνει να πιστεύουμε ότι μετά από αυτό θα συνεχίσουν να μας ...δανείζουν?
4. Πότε θα χωνέψουμε ότι ζουμε σε ένα καπιταλιστικό κόσμο στο ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ πλην τριών (3) εξαιρέσεων (και εξαιρετικά "πονεμένων" και ότι οι κανόνες του είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ και δικοί μας κανόνες ?
5. Πότε θα καταλάβουμε ότι οικονομία χωρίς συγκέντρωση πλούτου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ, και δεν υπήρξε ΠΟΤΕ? Πως επενδύσεις χωρίς πλούτο ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, πως δεν μπορεί να είναι ...ηθικό το ΔΙΚΟ μας κέρδος και ανήθικο των άλλων?
6. Πως αυτά που αποκτήσαμε με δανεικά μετονομάστηκαν σε "κεκτημένα"?
7. Ποιά ηθική μας καλεί στους δρόμους για να προστατέψουμε την διαιώνιση αυτού του άθλιου, δανεικού και ανερμάτιστου τρόπου ζωής μας παράλληλα με την διαιώνιση του άθλιου πολιτικού μας συστήματος?
8. Ποιός μας είπε ότι με τα λεφτά του ΔΝΤ και της ΕΕ και με τα νομοσχέδια που υλοποιούν το μνημόνιο θα κάνουμε ....αναδιανεμητική πολιτική?
9. Πότε θα αποκαθηλώσουμε απο το εικονοστάσι την εικόνα του Αντρέα και θα την βάλουμε εκεί που της αξίζει.... επι τελους στον σκουπιδοντενεκέ?
10. Τωρα που λάβροι κυνηγάμε επιτέλους τον ΑΚΗ του Georges V, των Four Seasons και του ανακτόρου της Αρεοπαγήτου, μήπως θα αναρωτηθούμε αν εκείνα τα ...δάνεια με τα οποία έχτισε την επάρατη βίλα ο ....Εθνάρχης του Σοσιαλισμού, μπορεί και να μην ήταν ...δάνεια?
11. Πότε θα καταλάβουμε ότι "γυιός" του Ανδρέα δεν είναι ο δύσμοιρος Γιωργάκης, αλλά ο Μαντέλης και ο Τσουκάτος?
12. Πότε θα θαυμάσουμε το ανιδιοτελή Σάντα έναντι του διαρκώς και δια βίου εξαργυρωνόμενου και από τους πάντες εκμεταλλευόμενου Γλέζου... πότε θα καταλάβουμε ότι ήρωας γίνεται κάποιος από το ΤΙ ΕΚΑΝΕ και όχι απο το ΤΙ ΕΠΑΘΕ... πως ηρωοποιώντας τους Γρηγορόπουλους αδικούμε χιλιάδες πραγματικούς ήρωες?

14. Πότε θα αποφασίσουμε τι στο διάολο θέλουμε απο ολα αυτα τα ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΜΕΝΑ και ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΑ.... πως επανάσταση με Kayenne και χρεωμένη καρτα ΔΕΝ γίνεται... πως κανέις δεν έδωσε την ζωή του για να σώσει το ...παντεσπάνι του, πως η έξοδος απο το σύστημα συνεπάγεται και απεμπόληση όλων όσων γνωρίζαμε μέχρι σήμερα και κατακόρυφη πτωση του βιοτικού επιπέδου για δεκαετίες...

...ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ.... πως αν βουλιάξουμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, και μαζί μας βουλιάξουν όλα όσα ξέραμε, πιστέψαμε, ζήσαμε και εξειδανικεύσαμε... μπορεί και ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ?

katerina είπε...

Βρε Απος, τι θα γίνει με τη περιπτωση σου, Απο ΔΝΤ, σε ΔΝΤ να βρισκεσαι; Χαθηκε ο κόσμος να έχεις κάτι έτσι σε ποιο Ελβετικό;

Πάντως εκεινη την κατσαρολιτσα που χτυπουσαν οι συγγενεις στην Αργεντινή πες τοςυ να την στειλουν, θα χρειαστεί.

Τωρα για τα τόσο καλά σου λόγια... σε ευχαριστώ. Με κολακευεις βέβαια, αλλά αυτό δνε ειναι και το χαρακτηριστικό των gentlemen; Και ως γνωστόν λατρευω τους gentlemen.

katerina είπε...

Σχολιαστη καλώς ήρθες,

Θα επιμεινω λοιπόν,ότι τίποτα δνε ειναι πιο ουσιαστικό και ενδιαφερον απο την προκληση. Και έτσι ας προβοοκαριστουμε ασυστολα.

Ε, λοιπόν, ας σημανουν οι καμπάνες του πολέμου, οι σάλπιγγες της μάχης!
Και ξεκινάω να αντιμετωπισω την ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ σου «επιθεση».

Μόνο που θα μου επιτρεψεις να βάλω στο τραπεζι το αξιωμα στο οποιο θα βασιστώ. Κια όχι δνε ειναι κανενός ειδους... κοράνι, αριστερο, δεξιό, αριστεροδεξιο, ή ότι άλλο. Ειναι απλά η αποκλειστικά δική μου λογική.
Ενίοτε και παραλογη, αλλά αυτη διαθέτω. Τουλάχιστον αυτή τη στιγμή. Και με πασα επιφυλαξη μάλιστα, μιας που διατηρώ το δικαιωμα, επιτρεπω την υψιστη πολυτελεια στον εαυτό μου, να την αλλάξω αυτη την προσεγγιση ανα πασα στιγμή, αν κάτι με ΠΕΙΣΕΙ περι του αντιθέτου.

Κάποιοι αυτό το λένε οπορτουνισμό. Αλλά ο οπορτουνισμος, επειδη περιέχει μεσα του την λεξη ευκαιρία, αυτοματα εμπεριεχει δόλο. Κια αυτό δνε ισχυει στην δική μου περιπτωση. Εγώ λοιπόν το λεω ελευθερη χωρίς εξαρτησεις σκέψη.

Το δικό μου λοιπόν «αξιωμα» ειναι ότι μεσα απο πολιτικές, ιδεολογικές και κοινωνικές συγκρουσεις, η μονη επιδιωξη ειναι η μεγιστη δυνατή κοινωική ευημερια, για το μεγαλυτερο δυνατόν πληθυσμό. Το δε δικαιο, χτιζεται πάνω σε αυτό το πλαισιο. Και πάντα καταληγει να ειναι το δίκιο του ισχυρού.

Αρα ...εμένα προσωπικά τι με ενδιαφερει; Ο ...ισχυρός να ειναι ο «πληθυσμός» (Το πληθυσμός, με την μπρεχτική έννοια, κόντρα στην λέξη λαός)

Ε, μετά απο αυτό... Allons enfants de la Patrie…

1. Οι επιχειρησεις στις Δημοκρατίες, υπάρχουν και επιτρεπεται η λειτουργια τους, πάνω σε ένα απλό έως και απλοικό concept. Στο σεβασμό του κέρδους των μετόχων και στον σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ο συνδικαλισμός, αυτον τον ρόλο καλειται να παιξει. Αλλιώς θα απαγορευοταν. Ναι, μπορεί να ξεφευγει απο τον ουσιαστικό του ρόλο, όταν παυει να ειναι ταξικός αλλά γινεται συντεχνιακός. Στα περι συντεχνιακού, παραπέμπω στο προηγουμενο σχολιο μου. Αρα το μονο «παιχνιδι», ειναι πιος ειναι ο πιο ισχυρός κάθε φορά. Ο εργοδοτης ή οι εργαζομενοι. Πάντα στις δημοκρατίες ισορροπουμε, αν η ισορροπια διαταραχτεί, τα αποτελεσματα ...γνωστά. Όσον αφορά την συγκεκριμένη ΔΕΗ, ας μην ξεχνάμε ότι η ενεργεια, το ηλεκτρικό ρευμα, ειναι και κοινωνικό αγαθό. Δεν ειναι παπουτσια ή γιαουρτια. Αρα, έχει και κοινωνικό χαρακτηρα. Για αυτό και το Κρατος, εχει επιφυλάξει το δικαιωμα στον εαυτό του, αν και η ΔΕΗ ειναι Α.Ε. να ρυθμιζει με υπουργική αποφαση την τιμή της κιλοβατωρας.

(synexizetai)

katerina είπε...

2. Δεν θα απολογηθώ ουτε για τις Mercedes, ουτα για τα BMW και πολύ περισσότερο για τα Cayenne.

Ενοχλουν αφορητα, την αισθητική μου, συχνοτατα την θιγουν, αλλά μεχρις εκει. Προσωπικά ουδεποτε ποινικοποιησα το χρημα. Πολυ δε περισσότερο την επιτυχία. Αντιθετα πιστευω ότι ο ανθρωπινος πολιτισμός, προχωρησε γιατί στηριχτηκε σε δυο συνιστωσες τις ανθρωπινες φυσης. Την περιεργεια και την φιλοδοξία.

Όποια ...δογματική αριστερα, τα παραγνωρισε ακολουθώντας ...κοράνια, κατεληξε σε φρικιαστικους ολοκληρωτισμούς που στοιχισαν την ζωή σε εκατομυρια ανθρώπων. Όποιος μου πει ότι ...δεν τον ενδιαφερουν ...τα εργαστηριακά ευρηματα, εκεινον τον ενδιαφερει η ...θεωρία, θα του απαντησω ...ότι όποιος δεν παρατηρεί τα in vivo ευρηματα αλλά ασχολειται μόνο με τα in vitro, ανηκει στοςυ ιεροεξεταστες και όχι στην φυλή των ..Γαλιλαιων.

Για όλα αυτά τα Μερσεντο-BMW-Cayennoειδή, προτεινω μόνο μια αστυνομία καλου γουστου. Τίποτα περισσότερο αλλά και τίποτα λιγωτερο.

3. Η ηθική δεν ειναι ποτέ στατική. Η ηθική διαμορφωνεται. Ας μιλησουμε λοιπόν για την ηθική του χρεους.

Όταν τα κράτη «συγχωρούν» τα χρέη των μεγάλων επιχειρήσεων σε περίοδο κρίσης, αυτό θεωρείται θεμιτό. Την ίδια ώρα, όποιος αναφέρεται στην περίπτωση αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους (ώστε να μοιραστούν το κόστος της κρίσης τα κράτη με τις τράπεζες) λοιδορείται ως θιασώτης της χρεοκοπίας, ως καταστροφολόγος, ως απαισιόδοξος προφήτης του κακού.

Ακόμα κι όταν η πρόταση δεν αφορά την διαγραφή του δημόσιου χρέους προς τις τράπεζες (που εν πολλοίς προκλήθηκε επειδή τα κράτη τις πριμοδότησαν άγρια το 2008/9) αλλά, π.χ., την επιμήκυνση της αποπληρωμής του, αυτό καταγγέλλεται ως ασέβεια προς τους κανόνες της ηθικής - κάτι σαν την σφαγή ιερών αγελάδων στην Ινδία.

Αληθεια τι έγινε με την η General Motors λίαν προσφατως;
Αρνηθηκε λοιπόν να αποπληρώσει τα δάνεια της(ομολογα δηλαδή) 81 δις δολαρια (συν τα επιπρόσθετα 60 δις δολαρία από το αμερικανικό κράτος). Κια τι αν κάνουν οι δανειστες της General Motors; Θα αρκεστουν σε μετοχές της νέας εταιρείας που δεν ξεπερνούν τα 8 δις.

Με άλλα λόγια, η General Motors ορθοπόδησε μετά από μία αναδιάρθρωση χρέους που ουσιαστικά εξάλειψε πάνω από 70 δις χρέους.

Αλλά τα καλυτερα στα έχω φυλαγμένα εδω. Για δες λίγο εδώ την δική μας την Wind, υπάρχει καλυτερο παραδειγμα για τις ...ηθικές και τους θεματοφυλακες της, απο τα παρακάτω
Για να δουμε τι γραφει η guardian, τι γ΄ραφει η daily mail, τι γραφει η Times, τι γραφει NY Times
για την δική μας την Wind

(συνεχιζεται)

katerina είπε...

Βεβαιως χιλιαδες, μπορεί και εκατομυρια έλληνες πολίτες...συνεχιζουν να μιλουν αμεριμνοι στο κινητο τους... χωρίς να πάρουν μυρωδιά ότι η εταιρεία ουσιαστικά "απέβαλε" χρέος περίπου 1,5 δις ευρώ
Και βέβαια, αυτά ειναι ελάχιστα απο τα χιλιαδες παραδειγματα.

Τι κάνουμε εδώ, στην Ελλαδαρα μας, με την θεοπνευστη Κυβερνηση που διακηρυσει την ...ηθική; Κάνουμε μεν αναδιαρθρωση του χρεους αλλά επιβαρυνοντας ...τους άλλους μας πιστωτες, τοςυ πολιτες. Δεν επιστρφει το Κρατος το ΦΠΑ, δεν δινει φαρμακα στους ασφαλισμένους του.

Τι ειναι το ...ηθικό Σχολιαστή; Ας μου πει κάπιος και εμενα. Για να μην ρωτησω τι ειναι η Πατριδα ...και ξανανοιξουμε τοςυ ασκούς του αιόλου.

4-5. Μεγάλη η κουβέντα για 3 γραμμες, και με χαρα θα την έκανα, σε μια καθ’αυτη αναρτηση για το θέμα.Στις 3 γραμμες λοιπόν λέω.

Και ποιος ειπε ποτέ ότι ο πληθυσμός (πάντα μπρεχτικά, διαγω την μπρεχτική μου περίοδο, και Σχολιαστή τωρα σου δινω τα οπλα να με πατησεις κάτω) αποδεχεται το σφαξε με αγά μου να αγιάσω;

6. Τα «κεκτημένα» ή τα ‘δικαιωματα» τα παλευεις. Όλες οι ισοοροπιες ειναι δυναμικές. Το ξαναείπα και απορώ που δεν το καταλαβαινεις εσυ που ξαφνικά μου έγινες θιασωτης της Καινής διαθηκης. Εκτός αν ειναι ένα απο τα ...Καρνεαδικά σου τερτιπια.

Η Αριστερά οφείλει να ισορροπησει αναμεσα στην δογματική χριστιανική λογική και στην «Αριστερά» η οποια όποτε έγινε Εξουσία δημιουργησε το δίκος της κρατος και τον δικό της καπιταλισμό. Και μιλάω για τον κομουνισμό τυπου ΕΣΣΔ. Κανε΄ςι ομως δνε μπορεί να παραγωνρισει ότι όπου παρεμεινε μαχητικό κινημα έστω και στο πλαισιο του καπιταλισμού πετυχε θριαμβους και προχωρησε τον ανθρωπινο πολιτισμό

7. Αυτού του άθλιου όπως το λες πολιτικό συστημα, επιχειρεί η αναρτηση να πει, ότι ...τον ρογχο του ακουμε σημερα. Τωρα μην με βαζεις να απαντησω στον Πασχο Μανδραβέλη, του εκτροφείου Αλαφουζου, και στις πληρωμένες αστειοτητες του. Νομιζω ότι και εσύ και εγώ ...δεν ανηκουμε στο αφελές κοινό του.

8. Και ποιος ειπε ότι το ΔΝΤ, ειναι τίποτα περισσότερο απο τον μαφιοζο μπατσο, που σκοτωνει ασυστολα τον αδυναμο εφαρμοζοντας το δίκιο της Μαφιας για να ξεπληρωθεί το χρεος του Κρατους της μιζας τους, στην κάθε Goldman. Το Brooklings στην τελευται ή προτελευταιa του ερευνα, πιστοποιεί ότι αν η Ελλαδα λειτουργουσε με διαφανεια Ολλανδίας θα ειχε πλεονασμα, και με διαφανεια τύπου Ισπανίας το χρεός της θα ήτνα περίπου στο 6.5%.
Και επειδή τα έχω πάρει ΠΟΛΥ ΑΣΚΗΜΑ, με τις προπαγάνδες ΠΡΟΚΑΛΏ, ΠΡΟΚΑΛΏ όποιον αντεχει να διαψευσει τα στοιχεία της ΕΚΤ.

Ε, λοιπόν μάγκες, όσον αφορά τον δανεισμό επιχειρήσεων και νοικοκυριών σαν ποσοστό του ΑΕΠ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27, η Ελλάδα βρίσκεται στην 19η θέση.

(συνεχιζεται)

katerina είπε...

Και επειδή όλοι ξερουμε πολύ καλά, ποιον εξυπηρετουν αυτές οι ρετσινιές του υπερχρεωμένου Ελληνα(νοικοκυριά καιε επιχειρησεις), εγώ με τα στοιχεία της ΕΚΤ, λέω ευθεως ότι ειναι Γκαιμπελισκοι του κερατα.

Το ιδιωτικό χρεος, δηλαδή τα δάνεια των ελληνικών επιχειρήσεων και νοικοκυριών ως ποσοστό του ΑΕΠ βρίσκονται στο 91%.

Ποιος έχει την πρωτιά; το Λουξεμβούργο με τα δάνεια στο 553% (ως ποσοστό του ΑΕΠ) και δημόσιο χρέος στο 15%, Μάλτα με δάνεια στο 433% (και δημόσιο χρέος 68,5%), η Κύπρος με δάνεια 321% (και δημόσιο χρέος 53,2%).

Σε εμας λοιπόν το ιδιωτικό χρεος μας ειναι στο 91%. Θέλει κανε΄ςι αν μάθει που ειιναι για την ΕΕ των 27; Στο 154. Για την Ευρωζωνη; Στο 138%.

Και επειδή γινομαι θηρίο με την σπεκουλα, ας δουμε τι λέει η ΕΚΤ, μονο για τα καταναλωτικά (τιο ιδιωτικό χρέος έχει μεσα και στεγαστικά και επιχειρηματικά και καταναλωτικά).

Και επειδή μιλάς Σχολιαστη για τις υπερχρεωμένες καρτες και μου ανεβάζεις το αιμα στο κεφάλι...

Λοιπόν. Τα καταναλωτικά (ποσοστό του ΑΕΠ) στην Ελλάδα είναι στο 12,9%, στην ευρωζώνη 15,2%, και 14,6% στην Ε.Ε-27.

Κατόπιν αυτού όποιος γουσταρει και έχει το κουραγιο και τα κότσια, ας αμφισβητησει την ΕΚΤ, ή ...όπως λεει και το Ευαγγέλιο...ας σωπάσει για πάντα για την ...υπερχρεωμένη καρτα του Ελληνα. Εδω, σε αυτό, δαγκωνω λαρυγγια, και συζητάω ΜΟΝΟ με στοιχεία και όχι με τον μπατζαναλη του φίλου, του κουνιαδου του πεθερου, που έχει 5 κάρτες, 27 ουκρανές και μια Μερτσέντες.
Ουφ τα είπα και τα φχαριστηθηκα.

Τα υπολοιπα νομιζω ότι τα απανταει η αναρτηση, αν και νομιζω ότι ειναι επρισσοτερο ρητορικές οι ερωτησεις σου.

Συμπερασματα:
Α)Καρνέαδη σε κατατροπωσα (πλακα κανω, ελπιζω ότι εκτός απο το blog δεν έχασες και το χιουμορ σου)

Β)Σε ευχαριστώ που με βοηθάς να αποδειξω γιατί μου αρεσουν οι προκλησεις. Οι προκλησεις ειναι η μόνη πολυτελής τροφή του μυαλου.

Γ) Αγαπητέ Σχολιαστή, παρακαλώ να μου παραδωσετε το ξιφος σας, και αυτη η μάχη ηταν δική μου. Χαρά μου η επόμενη. Ξιφος δεν παραδίδω. Γάντι πετάω.

LeftG700 είπε...

Φίλη Katerina,


Αυτό που γράψαμε ήταν μια απλή υπογράμμιση:

Αν ένα από τα μεγάλα λάθη του ΚΚΕ τα τελευταία χρόνια (σήμερα πια, με τις συνθήκες που επικρατούν, αρχίζει να γίνεται τραγικά μεγάλο...) είναι η ματαιη προσπάθεια να μονοπωλήσει όλη την Αριστερά βαφτίζοντας όλα τα άλλα ρεύματά της οπορτουνιστικά ή τυχοδιωκτικά, φοβόμαστε ότι το ίδιο μπορεί να ισχύσει και για το υστερόγραφό σου που σχολιάσαμε.

Έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά τον διχασμό στην Αριστερά...

Τώρα μόλις είδαμε τη ...διαφήμιση που μας κάνεις μιλώντας με τον Γιώργο. Σ' ευχαριστούμε πολύ!


Τα λέμε

monahikoslikos είπε...

Κατερίνα μου, για άλλη μια φορά υποκλίνομαι, όχι τόσο για την απάντηση στο σχολιαστή όσο και μόνο γιατί μπήξες στον κόπο να απαντήσεις τόσο λεπτομεριακά και εμπεριστατωμένα.
Δεν ξέρω γιατί αλλά όταν διαβάζω τόσο προβοκατόρικα σχόλια σαν αυτό του σχολιαστή μια φράση μου έρχεται αυτόματα στο νού η ίδια που μου έρχεται και όταν διαβάζω τους κάθε λογής νεοφιλελεύθερους σαν τον Ανδριανόπουλο....
Άντε γαμήσου ρε βολεμένε μαλάκα.

Σχολιαστής είπε...

Προσωπικά, συμπαθώ όλα τα ζώα της φύσης... ακόμα και του λύκους όταν ουρλιάζουν. Εξ' άλλου, τι θα κάναμε χωρίς τα ζώα... τα ουρλιαχτά ξεχωρίζουν τα ζώα από τους ανθρώπους...

Μόνο πρόσεξε, Κατερίνα... η φάρμα των ζώων που εκτρέφεις μπορεί να γίνει για εσένα πολύ ...επικίνδυνη. Γλύφουν, γλύφουν... αλλά κάποια στιγμή δαγκώνουν. Η φύση βλέπεις...

Αλλά ας αφήσουμε τα ζώα στη ζούγκλα τους... Ειλικρινά χάρηκα πολύ όταν είδα μια τόσο εμπεριστατωμένη απάντηση... με παραγράφους αριθμημένες... ΠΟΤΕ μέχρι σήμερα δεν είχα την χαρά να πάρω απάντηση χωρίς αυτό το ....άλλα λόγια να αγαπιώμαστε!

Αλλά, βρε Κατερίνα... μην πανηγυρίζεις! Πάλι απάντηση δεν πήρα! Από κάθε παράγραφο απάντησες στα εύκολα... κάποιες άλλες τις απέρριψες ...αξιωματικά, και σε κάποιες άλλες απάντησες σε πράγματα που ...δεν έθεσα!

Που μίλησα για χρεωμένες καρτες? Οταν λέω δανεικά, περίμενα να καταλάβεις ότι δενεικά είναι ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ, δημόσιο ΚΑΙ ιδιωτικό... και όταν το δημόσιο χρέος και τα δανεικά του δημοσίου πήγαν απο την πρώτη θητεία του Ανδρέα στην ...αύξηση του βιοτικού επιπέδου, ΔΙΚΑ μας δανεικά είναι...

Αλλά δεν έχει σημασία... χάρηκα πραγματικά που βρήκα πάλι μια Κατερίνα που ήξερα από τα παλιά... και επειδή είχα (κάποτε) το ...ελεύθερο να λέω εδώ και κάποια ...εκτός γραμμής, θα σε παρακαλέσω να συνεχίσεις σε αυτή τη γραμμή... με επιχειρήματα, εμπεριστατωμένες απαντήσεις... χωρίς ειρωνείες, αλλαλαγμούς, σαρκασμούς και απαξιωτικά των όσων διαφωνούν σχόλια. Δεν τα χρειάζεσαι... ούτε "στολές" Πασσιονάριας χρειάζεσαι, ούτε "μάσκες" Κανέλλη, ούτε μπροστάρισσα σε αγέλες τύπου "για σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους με Ρολεξ στα χέρια και γούνες στους ώμους..."

Ολοι χρειαζόμαστε ψύχραιμα επιχειρήματα, λογική, και -κυρίως- κατάρριψη μύθων και ενσταλλαγμένων λαικισμών χρόνων... και γιατί όχι, ίσως μέσα από απαντήσεις σε προβοκατόρικες θέσεις...

katerina είπε...

Φίλοι Left,
Μηπως ειναι η ώρα, να πουμε ότι σε αυτό το αιτημα για την ενοτητα της αριστεράς που ακουγεται απο παντου, ειναι ελαφρώς έως και βαρέως ...εωλο.

Συμαχίες ναι. Ενοτητες; ...ΌΧΙ.

Γιατί αυτήν την Αριστερά που φαντασιώνεται το ΚΚΕ, εμένα με αφήνει απο αδιαφορή έως και θυμωμένη. Όχι βέβαια, γιατί εμποδιζει τον...τουρισμό. Μακρυά απο έμενα αυτά τα ηλίθια, αλλά γιατί αυτα ατ γραφειοκρατικά μορφωματα τυπου σημερινου ΚΚΕ, έχουν ένα και μόνο στόχο, την εξουσία πάνω στοςυ άλλους. Αυτό πια γινεται αυτοσκοπός και η μόνη αξία.

Το έχω ξαναπει, αναμεσα στη Σκυλα και στην Χαρυβδη, σε κανέναν δεν αθ δωσω το δικαιωμα να με βάλει να επιλέξω. Κια με αυτήν την έννοια, εγώ βγαζω απο το puzzle της Αριστεράς το ΚΚΕ. Κια για αν γίνω ακόμα πιο κυνική, εργαλειο το ΚΚΕ ναι, στοχος ΠΟΤΕ.

katerina είπε...

Οπα Λυκε,

Πρωτα πρωτα, ο καθένας ε΄χει το δικαιωμα της γνωμης του. Λατρευω την αντιπαραθεση, την κουβέντα, την άποψη, αλλά δεν αντεχω τις προσωπικές επιθέσεις που παλευουν να αντικαταστησουν τα επιχειρηματα.

Κια ακομα περισσότερο δεν αντεχω τις δικες προθεσεων.

Τα μόνα όπλα που έχουμε εδω μεσα ειναι οι αποψεις και τα επιχειρηματα μας. Όπλα κοφτερά, αιχμηρά, δυνατά.

Δεν θα απολογηθω για κανέναν αλλά θα προστατεψω ΑΠΟΛΥΤΑ το δίκιο οποιουδηποτε και ασφαλώς του Σχολιαστη, που ειναι και παλιος φίλος, να καταθέσει την γνωμη του και το επιχειρημα του. Και αυτό το όποιο επιχειρημα ή θα το «νικήσω» ή θα το αποδεχτώ.

Ότιδηποτε άλλο, το θεωρώ μια απλή ευκολία, λάσπη αντι για ξιφος.
Τα ξιφη σας λοιπόν, ακονιστε τα. Αλλά μόνο ξιφη.

katerina είπε...

Σχολιαστή γραφαμε μαζί και έτσι δεν ειδα παρα τωρα το σχόλιο σου.

Αδικεις λοιπόν και εμενα (αυτό δεν πειράζει) αλλά αδικεις και όσους γραφουν και με τιμουν με τα σχολια τους, μιλώντας για αγέλες.

Οπως ακριβώς ειπα και πριν, εκτιμώ ότι ειμαστε όλοι τόσο ευφυείς ώστε να επιλεγουμε να παλεψουμε με τα ξιφη του μυαλου μας και όχι με λάσπη.

Σχολιαστή γελάω. Ξερεις γιατί; Γιατί γουσταρω τους μαχητές, όσο γουσταρω και τους ποκαδορους. Αλλά και ποκαδορισα ειμαι καλή. Όσο και μαχητρια, ίσως καμια φορά και καλυτερη.

Και κάτι τελευταιο, που αφορά στις αναρτησεις μου και στα σχολια μου. Κι ειναι ειλικρινής απαντηση σε ένα παλιο φίλο.

Εκει που πληρωνομαι για να κάνω την δουλειά μου, ειμαι υποχρεωμένη να παραδωσω ότιδηποτε για το οποιο συμφωνησα, απολυτα αρτιο τεχνοκρατικά.

Αλλά εδώ σε αυτό το blog, ειναι το μυαλό και η καρδιά μου. Με την ψυχή μου λοιπον δνε παιζω. Και εΙναι πιο ιερη και απο την όποια δουλεια μου. Ότι λοιπόν τραβάει η ψυχουλα μου, εδώ μεσα, θα το τραγουδησω. Κια ξέρεις όταν η ψυουλα τραγουδάει, γινεται ψυχαρα.

Ανώνυμος είπε...

εχει δικιο..προσεχετε κυριε πως μιλατε.. γιωργος -λευκαδα

gyristroula2 είπε...

Απόλαυσα έναν παλιό καλό διάλογο Κατερίνας- Σχολιαστή κι έχω να δηλώσω ότι για μένα αποτελεί την καλύτερη δυνατή διατύπωση αυτών που αντιπαρατίθενται σήμερα,με την πιο ουσιαστική έννοια.
(Σχολιαστή, ξαναγύρνα στην πιάτσα, χρειαζόμαστε τον αιρετικό σου αντίλογο.)

katerina είπε...

Γιωργο καλημέρα,

Όχι Γιωργο,πολλες φορές το να προσεχουμε πως μιλάμε, σημαινει να μιλάμε χωρίς να λέμε τίποτα. Ε, το τίποτα έχει κατακλυσει αυτη τη χωρα, ας μεινει επιτελους και κάτι.

Και άλλη μια φορά θα αναρωτηθώ; Ποιος ειναι ο δικός μου ρόλος εδώ μεσα;
Κανένας Γιωργο. Δημοσιος χωρος ειναι εδω. Αυτό προσπαθώ να το έχω πάντα στο μυαλό μου.

Εγώ άντε να σερβιρω το φαγητό. Ο καθένας θα το φαει όπως θέλει. Θα το αναδειξει όπως θέλει. Θα με συγχαρεί για τις «μαγειρικές» μου ικανότητες ή θα μου κάνει παρατηρησεις. Κι όταν καμμια φορά κάποιος πεταξει και μια σταγόνα κρασί στον άλλον; Πωπω τι μαρτυριο για την οικοδεσποινα!!!!

Ε, λοιπόν όχι! Όταν κάποιος πετάξει την σταγόνα του κρασιου, η οικοδεσποινα ουδόλως ενδιαφερεται μπας και της λερωσουν το τραπεζομάντηλο. Το μόνο που την ενδιαφερει την οικοδεσποινα ειναι να απολαυσουν όλοι το φαί και η οικοδεσποινα μαζί τους. Αντε να πει...ρε εσείς...

Αλλά ξερεις ρε Γιωργο, καλή μαγειρισα στην πραγματική μου ζωή δεν είμαι- ουτε κακή δεν με λες, γενικώς δεν με λες μαγειρισα- αλλά οικοδεσποινα ειμαι. Και εδώ και στην πραγματική μου ζωή.
Κια ξερεις όταν ξεπροβοδίζω τους φίλους μου στην πορτα, τοςυ φιλοξενους μου, καταλαβαινω ότι το φχαριστηθηκαμε το «γευμα» όταν το τραπεζομάντηλο ειναι λερωμένο.

Στην υγειά μας λοιπόν. Εδώ ο καθένας, μπορεί να πει, να φαει, να πιει ότι θέλει, όπως θέλει, και η οικοδεσποινα, άντε να πει... ρε σείς!!!

katerina είπε...

Γυριστρουλα μου, καλη σου μέρα.

Παλιοι φίλοι με τον Σχολιαστη, κι ας τον να λεει. Πάντα φίλοι. Μάλιστα χτιζαμε μαζί χρονικα τα τσαντηρια μας. Κι ας το έκλεισε εκεινος το δικό του το σπιτι. Ή μαλλον ας το γκρεμισε. Σκεφτομουν, όμως ότι και ο Σχολιαστής λειπει απο το χωριό, αλλά ...άσε και το άλλο. Στο δικό του το σπιτι όταν το γκρεμισε, ειχαμε αφήσει όλοι μας, και κάτι δικες μας «αποσκευες». Θαφτηκαν και αυτές στα γκρεμισματα.

Θυμάμαι λοιπόν κάτι συζητησεις που ειχαμε κάνει στο σπιτι του, σχεδόν πριν 3 χρόνια, για το τι ειναι «Αριστερα’. Ποτε δεν ήταν πιο επικαιρες απο τωρα.

Σχολιαστής είπε...

Προβοκάρω, προβοκάρεις, προβοκάρει...

Οχι, Κατερίνα. Οι ΤΟΤΕ συζητήσεις για την Αριστερά δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ επίκαιτρες σήμερα...

Και αυτό γιατί η Αριστερά στο σύνολό της έχει απολύτως απομακρυνθεί από το ΠΡΑΤΤΕΙΝ (το ουσιαστικό πραττειν... να εξηγούμαστε, όχι το αλαλλάζειν... το μέσω προτάσεων, λύσεων, παρεμβάσεων ΠΡΑΤΤΕΙΝ...)

Ανοιξε εσύ την κουβέντα και (ίσως) εδώ είμαστε...

ΥΓ: Εχω χάσει ΚΑΙ τις δικές μου αποσκευές, Κατερίνα... αλλά το scripta manent είναι ότι χειρότερο για ένα οπαδό του Καρνεάδη (αλλά και αμνήμονα)... προτιμώ την ομορφιά του verba volant...

katerina είπε...

Και εγώ την αγαπάω την προβοκάτσια Σχολιαστη.
Και το ξαναπα δεν υπάρχει στον ντουνια, μεγαλυτερη πολυτελεια απο την προβοκατσια του νου. Τίποτα πιο ενδιαφερον απο την προκληση, την παρακινηση, το ερεθισμα του νου. Και τίποτα πιο πολυτιμο απο την τις ακροβασίες του νου.

Σκεφτόμουν ποιο να ειναι το ...μότο του blog για αυτή την εβδομάδα. Και βέβαια τι πιο επικαιρο απο εκεινη την παλιοκαιρισμένη την Χαρτα του Ρηγα. «όποιος ελευθερα συλλογάται, συλλογάται καλά». Οποιαδήποτε ...ομοιοτητα ή δευτερη σκεψη με τη παρουσα κατασταση και τον Ρηγα Φεραίο, η οικοδεσποινα θα την ...αρνηθεί κατηγορηματικά.

Ναι, θα την κάνω την αναρτηση για την Αριστερά. Αλλά έμαθα πια να κάνω τα πραγματα αφου αφησουμε τις πετρες απο τα χερια. Όχι γιατί φοβάμαι τους λιθοβολισμους, και τις πετρες τις ...αγαπάω, αλλά γιατί το θυμικό πρέπει να συναντιεται με την κριση. Και ναι ΚΑΙ το θυμικό, ειναι όμορφο. Αλλά, έτσι για να ισορροπησουν λίγο οι ορμόνες μας.

Και έτσι ...η επομενη «προβοκατσια» μου στους συχωριανούς, δεν θα ειναι για αυτή καθ’ αυτή την Αριστερά, και την «υπερασπιση» της. Τουλάχιστον την υπερασπιση της δικής μου Αριστερας.

Θα φορεσω το αλεξισφαιρο μου το γιλέκο, αλλά το κεφάλι ελευθερο, χωρίς κρανος, και η επομενη αναρτηση μου, θα είναι για την υπέρασπιση των ...Ισραηλινών.

Υ.Γ. Καρνεάδη, στο ξαναείπα. Η ζωή ειναι μαχες αλλά είναι και παρτιδες πόκα. Μιας λοιπόν που ανοιγεις τα χαρτιά σου, ας τα ανοιξω και εγώ. Εγώ το κρατάω ανοιχτό γιατί έχω εξωφρενικά, φρικιαστικά θα έλεγα, καλη μνημη. Και όχι φωτογραφική, αλλά μνημη δουλευταρου. Είπαμε η μάγισα φυση αναπληρώνει τα κενά. Στους χαοτες σαν και μενα, η φυση αναπληρωνει την χαοτική σκέψη με εξαιρετικά δουλευταρου μνημη. Αλλιώς θα γεμιζαμε και εγώ και οι σαν και εμένα τα ψυχιατρεία.

Σχολιαστής είπε...

Προσωπικά, Κατερίνα, φοβάμαι ότι δεν θα μπορέσω να συμμετάσχω σε σχόλια ανάρτησης που υπερασπίζεται τους Ισραηλινούς.

Οσο και αν σιχαίνομαι το ...άθλιο θυμικό μου, περιμένω πρώτα να ...καταλαγιάσει η οργή μου. Γιατί αν έγραφα τώρα, φοβάμαι ότι η μόνη τολμηρή άποψη θα ήταν να εκφράσω τη λύπη μου που κάποιοι, παλιά, δεν πρόκαναν (μεγάλε Χαρίλαε!) να τελειώσουν το ...έργο που άρχισαν!

Εξ' άλλου... πολλά εγραψα ήδη!

Ανώνυμος είπε...

το να λες κατι ειναι ευκολο , το θεμα ειναι να μην αδικεις καποιους αλλους λεγοντας αυτα που λες , ολοι εχουν καποια ευφυια , καλο μεσημερι γιωργος-λευκαδα

LeftG700 είπε...

Φίλη katerina,


Το ΚΚΕ για το οποίο μιλάς σήμερα μπορεί να μην είναι το ΚΚΕ που θα υπάρχει μετά από δυο χρόνια. ΚΚΕ δεν είναι μόνο ο Περισσός. Μη γίνεσαι μεταφυσική.


Τα λέμε


ΥΓ Ό λ α τα κόμματα είναι εγαλεία. Πώς θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση το ΚΚΕ;...

NdN είπε...

Κατερίνα καλησπέρα,

Δεν σου κρύβω ότι μετά από πολύ σκέψη αφήνω αυτό το σχόλιο και πάλι δεν είμαι σίγουρος ότι είναι η σωστή κίνηση. Καμία σχέση με την ανάρτηση, αλλά μια που μετά από καιρό βρεθήκαμε αρκετοί παλιοί γνωστοί είπα να κάνω και εγω φανερή την παρουσία μου. Λέω ξεκάθαρα ότι τα σχόλια του Σχολιαστή με οδήγησαν να πάρω αυτή την απόφαση, αλλά μία από τις λίγες αυθεντικές σου αναρτήσεις εδώ και πάρα πάρα πολύ καιρό. Αυθεντικές όπως εννοώ εγώ που σε διαβάζω από την πρώτη μέρα.

Εγώ λοιπόν εγκληματίας δεν είμαι (όπως δήλωσε ο σχολιαστής) για να γυρνάω στους τοπους εγκλημάτων και επειδή έχω δηλώσει ότι το Blogging μου τρώει αρκετό από τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που μου αφήνει η επαγγελματική μου ενασχόληση συμμετέχω μόνο σε αναρτήσεις όπου έχω να προσθεσω κάτι. Είτε κινούμενος με το ρεύμα του συγγραφέα είτε ανάποδα. Σπάνια μπαίνω για να επιδοκιμάσω και ακόμα σπανιότερα σχολιάζω σε αναρτήσεις όπου η διαφωνία μου είναι κάθετη. Οταν ειμαστε ο ένας στην Ανατολή και ο αλλος στη Δύση η συζήτηση δεν προσφέρει τίποτα.

Με λύπη λοιπόν είδα ότι τους τελευταίους μήνες έχεις αρχίσει να λαικίζεις σε εξωφρενικό (για τα δικά μου γούστα και για την δική μου αισθητική) ρυθμό. Μην το πάρεις ως κακία,ο καθένας έχει μία γνωμη και αυτή είναι η δική μου. Στην τελική ποιος είμαι εγώ να σου λέω τι θα γράφεις; Αν δεν μου αρέσει δεν συμμετέχω. Μετά μάλιστα την ανάρτηση για την «Φαντασία» (πολύ κοντά σε αυτό της Κέζα στο ΒΗΜΑ πριν μερικούς μήνες) και τους χαρακτηρισμούς σου σε αυτή σκέφτηκα ότι είναι περιττό να συμμετάσχω σε οποιαδήποτε συζήτηση. Η επίσης άθλια ανάρτηση για την Τσόκλη απλά επιβεβαίωσε την ως σήμερα (χτες καλύτερα) άποψη μου. Βέβαια και οι διάφορες ειρωνείες όσων διαφωνούν στα σχόλια βοηθησαν να κάνουν πιο εύκολη την απόφαση μου. Προσωπικά θα σου πω ότι δεν χρειάζεσαι ψευτοεπαναστατικό λόγο. Βέβαια πιστεύω ότι η χτεσινή ανάρτηση ήταν απλά μία όαση και από αύριο (αντε μεθαύριο) θα συνεχίσεις στο μοτίβο των τελευταίων μηνών. Αλλά και πάλι σου λέω ότι δεν κάνω υποδείξεις, γράφω απλά τη γνώμη μου. Αν δεν σου αρέσει ή δεν την αποδέχεσαι ή οτιδήποτε ρε Κατερίνα, την προσπερνάς και τελειώσε. Εξάλλου δεν έχουμε πιει και καμία ρετσίνα μαζί για να σκέφτεσαι ότι θα σου κρατήσω μούτρα.

Εξάλλου αυτό που παρατηρεί ο Σχολιαστής στο τελευταίο του σχόλιο είναι αδύνατον να μην το έχεις παρατηρήσει και εσύ. Κάποτε σε αυτό το Blog είμασταν 5,10, 100 άτομα που διαφωνούσαμε (κάποιοι μάλωναν με απρεπείς χαρακτηρισμούς), αλλοι που απειλούσαν, άλλοι που έβριζαν, άλλοι που κάνανε την πλάκα τους κτλ. Πάντως αυτό που δεν κάναμε ποτέ ήταν να σου λέμε πόσο δίκιο έχεις και πόσο σωστά τα γράφεις. ΠΡΟΣΟΧΗ, δεν αφήνω καμία αιχμή προς κανέναν, αν κάποιος συμφωνεί να το γράψει, δεν είναι κακό να έχουμε την ίδια γνώμη με κάποιον και να την γράφουμε. Απλά εγώ λέω ότι οι ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ διαφωνίες εκράζονται από ηλίθιους, αγενείς ανώνυμους. Αυτό ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μην σου λέει κάτι.

(συνεχίζεται)

NdN είπε...

(συνεχεια)

Και κάτι άλλο. Μία διαφωνία σου άφησε η Μερόπη πριν από μερικές εβδομάδες και άκουσε απρεπείς (κατά τη ταπεινή μου γνώμη πάντα) χαρακτηρισμούς. Η αντίδραση σου χλιαρότατη στο δικό σου blog και από ότι είδα πέρασες από το δικό της blog για να ζητήσεις συγγνώμη. Σε μία αντίστοιχη περίπτωση με εμένα πριν από 2 χρόνια, έστειλες ένα προσωπικό email. Αντίθετα στην τσαούσα πριν πάλι από μερικούς μήνες, αλλά και στην σημερινή ανάρτηση, άρχισες τα «ωπα, φτάνει, basta, μην προσβάλλετε συγχωριανοί...». Κοίτα Κατερίνα, όλοι είμαστε μεγάλα παιδιά, κανείς μας δεν ζήτησε προστασία ούτε και επιδοκιμασία ή αποδοκιμασία για όσα γράφουμε. Απλά έχεις 10 μέτρα και 10 σταθμά, τα οποία τελειως φιλικά (βάλτο σε εισαγωγικά αν θέλεις, αλλά μετά από 3 χρόνια ανταλλαγής αποψεων στο blogging δικαιούμαι να το γράφω έτσι) σου λέω ότι δεν χρειάζονται. Αποψη μου ήταν και παραμένει ότι οποιος είναι ευέξαπτος και προσβάλλεται εύκολα καλό είναι να απέχει από τα blogs.

Κάτι τελευταίο για να μην παρεξηγηθώ. Εγώ λόγω χαρακτήρα δεν μπλέκω σε φασαρίες. Εχω μπλέξει σε αρκετές στις γειτονιές που γεννήθηκα και γενικότερα προσπαθώ (μπορεί να μην τα καταφέρνω πάντοτε) να είμαι ευγενικός και πράος. Γι αυτό το ξεκαθαρίζω, το σχόλιο μου δεν είναι ούτε κάποια μομφή προς ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ σχολιαστή του blog σου που συμφωνησε μαζί σου ή που έβρισε, μάλωσε, ειρωνεύτηκε κάποιον άλλο σχολιαστή. Ο λόγος που δεν στα έστειλα σε mail είναι επειδή θα ήταν άδικο για τον Σχολιαστή να μην δει ότι κάποιος με τον οποίο διαφώνησε αρκετες φορές συμφωνεί απόλυτα μαζί του.

Γεια χαρά,

Υ.Γ.1 Πολύ ωραία ανάρτηση και εξαιρετική η ανάλυση. Το μοναδικό που διαφωνώ είναι ότι χρωστάμε στο ΚΚΕ.

Υ.Γ. 2 Διάβασα αρκετές φορές το σχόλιο σου και δεν βρήκα κάτι προσβλητικό, αλλά αν θεωρείς ότι είνια τέτοιο, σε παρακαλώ σβήσε το και αγνόησε το. No hard feelings που λένε και στον ομφαλό του παγκόσμιου καπιταλισμού.

katerina είπε...

Left,

Προσωπικά εγώ πάντα εργαλεία θεωρουσα ότι ειναι τα κομματα. Τα Κομματα πιστεψαν μόνα τους, ότι ειναι ...αυτοσκοποι.

Φίλοι Left, το έγραψα και στο δικό σας το blog. Τα κόμματα, στηνουν το αυθαιρετο τους σε ένα οικοπεδο που φαινεται ευαερο και ευηλιο, πουλάνε το brand name, εχουν κλακαδόρους και χειροκροτητες, πνιγουν στην λάσπη την διαφορετική φωνη, ψαρευουν πολίτες και ψηφαλακια και μετά κάνουν χρησικτησία.

Ότι ακριβώς έκανε το ΠΑΣΟΚ με την σοσιαλδημοκρατία, εφαρμόζοντας στην πραξη τον πιο φρικιαστικό νεοφιλευθερισμό που γωνρισε ποτε αυτός ο τόπος, το ίδιο κάνει και το ΚΚΕ με την αριστερα.

Σφραγιδοφυλακες... δεν θα διαφωνησω. Όταν θα γινει η απαλλοτριωση... θα εξετασουμε τότε τα νέα δεδομένα.

katerina είπε...

Ndn καλησπέρα,

Ασφαλώς και δεν εχω κανένα λόγο να διαγραψω το σχόλιο σου. Το έχω πει πολλες φορές, ο χωρος ειναι δημόσιος. Αλλωστε δεν θιγει κανένα. Κια πιστεψε με, το τελευταιο που με απασχολεί αυτή τη στιγμή, ειναι τα πάσης φυσεως hard feelings της μπλογκοσφαιρας. Δεν λειτουργησα ποτέ με την λογική ο εχθρός του εχθρου μου ειναι φίλος μου, εγώ προσωπικά, δεν μέτρησα κανένα σαν εχθρό. Δεν έχω τίποτα να χωρίσω και με κανέναν.

Ομολογώ ότι κολακευομαι απο όλη αυτήν την συμπεριφορική αναλυση που μου έκανες, και δεν θα σου απαντησω ότι το λιγωτερο που μπορώ να πω για αυτήν την αναλυση, ειναι ότι ειναι ιδιαίτερα περιεργη. Δεν σε ρωτάω λοιπόν, πως ειναι δυνατόν να εξαντλεις το θέμα στο «Πολύ ωραία ανάρτηση και εξαιρετική η ανάλυση.” και όλο το υπολοιπο να ειναι ποιος ειπε τι σε ποιον.

Κατανοώ πολυ καλά Ndn.
Μόνο που εγώ πάντα έλεγα ότι ...όποιος συλλογαται ελευθερα, συλλογάται καλά. Πολλοι άλλοι ειχατε άλλη άποψη. Ειλικρινά λυπάμαι, ειδικά για εσένα-και ίσως μόνο για σένα-, πιστευω ότι ειναι πραγματικά κριμα να εισαι τόσο ασφυκτικά εγκλωβισμένος. Τα αδικαιολογητα, ειναι πολυ βαρβαρο να παλευουμε να τα δικαιολογησουμε, και μάλιστα αφελώς.

Επειδή και εσυ και εγώ ειμαστε μεγάλα παιδιά Ndn, θα μου επιτρεψεις να κρινω μόνη μου, το τι, το πως και το γιατί το γραφω. Την άποψη σου την ακουω, είναι απολυτα σεβαστή και καλοδεχτη, αλλά... η άποψη σου.

Δεν συζητώ ποτέ με τριτους για ...τρίτους. Αρχή του καταστηματος. Θα μου επιτρεψεις όμως να κάνω μια μιρκή εξαιρεση για μια πραγματική Κυρία.

Εκτιμώ απεριοριστα την Μερόπη. Η Μερόπη ειναι Κυρία με Κ κεφαλαιο. Και επειδή ακριβώς την εκτιμω ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ, εισαι πολύ σιγουρος ότι η αξιοπρέπεια της, δεν θιγεται απο τριτους «δικηγόρους»; Ο Στεργιος έθιξε την Μερόπη. Πιστευεις ότι η ίδια δεν εχει την δυνατοτητα και την ικανότητα να πει αυτό που θέλει ευθεως. Μην την αδικεις την Μεροπη Ndn, το ξαναλέω, η Μεροπη, δεν χρειαζεται κανένα δραγουμάνο.

Ελπιζω να απαντησα ...επι της ουσίας του σχολίου σου. Χαρηκα που τα είπαμε.

Στέργιος είπε...

Θα έλεγα ότι στο βασικό κορμό του κειμένου δεν έχω να παρατηρήσω πολλά. Νομίζω ότι καταγράφει πραγματικότητες. Αυτό ίσως πονάει κάποιους αλλά τι να γίνει ας τσατιστούν όπως τσατίζομαι εγώ όταν δεν συμφωνώ.

Στη παρατήρηση τώρα. Για το τι είναι Αριστερά το έχω πει επανειλημμένα, δεν επανέρχομαι. Και για το τι είναι ανάγκη να κάνει στις κρίσιμες αυτές στιγμές το έχω διατυπώσει σαφώς και το έχω αναρτήσει πολλαπλώς. Δεν την απαξιώνω κριτική σε ζωντανούς οργανισμούς κάνω έστω και αν κάποιοι νομίζουν πως είναι νεκροί οργανισμοί. Δικαίωμά τους.

Γενικά όμως το να κατασκευάζει ο καθένας μια Αριστερά και μέσα να βάζει και να βγάζει όποιον θέλει δεν είναι στο είδος μου. Μου θυμίζει εκείνο του Μπρεχτ «ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ».

Θα μπορούσα κι εγώ να «θεμελιώσω» ότι όχι μόνο το ΚΚΕ αλλά κανένα κόμμα και οργάνωση δεν ανήκει στην Αριστερά. Δηλαδή στο τέλος δεν θα υπάρχει τίποτα μέσα στην Αριστερά, υπάρχει το απόλυτο κενό!!! Έτσι θα χαρούν και αυτοί που τη θεωρούν απόφυση της ιστορίας. Ωστόσο τελικά δεν μπορούμε να αλλάξουμε το λαό και ας είμαστε προσεκτικοί.


Βλέπω με… συμπάθεια τις καλυμμένες συμβουλές – επιθέσεις - απειλές ότι ανεβάζεις λαϊκίστικες αναρτήσεις που στο τέλος θα σε κανιβαλίσουν. Δεν αποκλείεται να έχουν και λαϊκίστικο στυλ κάποιες αποστροφές σου αλλά δεν το λένε για να σε προφυλάξουν. Υποφέρουν από τα σχόλιά σου και προσπαθούν να τα αποτρέψουν… γι αυτό κατεβάζουν μεγάλες «φιλοσοφίες», μη τσιμπάς. Στο μεταξύ κάνουν και τον πόλεμο αποσταθεροποίησης του blog. Αλλά αυτό είναι η δύναμή του.

katerina είπε...

Συμμαχίες Στεργιε, συμμαχίες άλλα όχι ενοτητες.
Και πάνω απο όλα όχι ηγεμονισμούς. Ειπαμε τα κομματα ειναι εργαλεια και οχι αυτοσκοποι.

Τα είπα και εγώ στα προηγουμενα σχολια μου για την Αριστερά και θα τα ξαναπω συντομα.

Όσο για το blog... Αχ, μωρε Στεργιε, εσυ με ξέρεις κάποια χρονια, και όχί μόνο στα ευκολα, στα ανωδυνα, και στο χομπιστικο blog. Αλλά στα ζορικα, στα πολυ ζορικά και στα πολύ σημαντικά. Ξερεις να ...τσιμπάω;
Όχι, δνε τσιμπαω. Απλά καμια φορά...θλιβομαι. Αλλά απο την άλλη, δεν υπάρχει πιο χαμενος χρονος, απο το να μπεις στην διαδικασία να αποδειξεις,ότι δεν εισαι ελεφαντας. Ασε που ειλικρινά δνε με αφορά να αποδειξω τίποτα και σε κανεναν.

LeftG700 είπε...

"Ότι ακριβώς έκανε το ΠΑΣΟΚ με την σοσιαλδημοκρατία, εφαρμόζοντας στην πραξη τον πιο φρικιαστικό νεοφιλευθερισμό που γωνρισε ποτε αυτός ο τόπος, το ίδιο κάνει και το ΚΚΕ με την αριστερα".

Να μας συμπαθάς φίλη Katerina, αλλά εμείς τα λέμε όλα!

Κι η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες;


Τα λέμε

Unknown είπε...

Χαιρετισμοί Ο καθένας.

Είμαι ο κ. Paul Williams ένας δανειστής ιδιωτικών δανείων, είμαστε ιδιωτικοί φορείς που δίνουν όλα τα είδη δανείων σε ανθρώπους που είναι οικονομικά κατώτεροι και σε ανάγκες οικονομικής βοήθειας, δίνουμε δάνεια με πολύ φτηνό επιτόκιο χωρίς κανένα στρες. Η εταιρεία μας είναι καλά καταχωρημένη και ικανή να παρέχει δάνεια σε ιδιώτες και να συνεργάζεται με τους οργανισμούς σε καλές συνθήκες. Οι υπηρεσίες μας είναι γρήγορες και εύκολες. Αν σας ενδιαφέρει να λάβετε δάνειο από εμάς επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail της εταιρείας μας: paulwilliamsfinance@gmail.com

Επισκεφθείτε μας σήμερα για τις αξιόπιστες υπηρεσίες μας
Χαιρετισμοί
Κ. Paul Williams.
Εταιρεία Email: paulwilliamsfinance@gmail.com
Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα.