Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Δεν φοβάμαι τίποτα....

Αυτή η χώρα σε προστατεύει πάντα…διαψεύδοντας πάντα, αυτό που παλευει …να σε πείσει πάντα, να πιστέψεις.

Έχουμε το χειρότερο σύστημα υγείας, με τις μεγαλύτερες δαπάνες ως ποσοστό επι του ΑΕΠ, αλλά από τους καλύτερους δείκτες υγείας. Ισχύει δε η εξής παγκόσμια πρωτοτυπία. Ο Θεράπων Ιατρός, μετά το χειρουργείο σου λέει και το εξής απίθανο... για οποιαδήποτε άλλη χώρα του Κόσμου, εκτός από την Ελλάδα...άντε τώρα πετάξου να βρεις ΜΕΘ ...μόνος σου...Και το φοβερό...βρίσκεις....

Έχουμεμπει σε ύφεση, εμείς το ξέραμε κ. Παπαθανασίου μου, αλλά αν βρείτε...χωρίς μέσον για το τριήμερο του Καρναβαλιού (μόνιμη περίοδος σε αυτόν τον τόπο το Καρναβάλι), δωμάτιο- κοτέτσι στην Άνω Αετοράχη, με τιμή 175 ευρώ το δίκλινο και με πρωινό εκείνη την μαρμελάδα που αναρωτιέσαι αν πρέπει να την αλείφεις στο ψωμί ή να μονώνεις το σιφόνι του νιπτήρα, …να με φτύσετε. Ναι τώρα χρειάζεσαι και μεσάζοντα και …για ιδιωτικές παροχές…
Άλλοι μιλούν για την οικονομία της γνώσης, εμείς για την οικονομία του ...μέσου. Ασε που μην το πούμε και παραέξω συχωριανοί, και καίνε από διδακτορικά μέχρι Νόμπελ...αλλά αυτή η ..."οικονομία" αντέχει και πολύ καλύτερα σε συνθήκες crash από κάτι μαθές που μας κουνιόντουσαν.

Έχουμε το χειρότερο σύστημα ασφάλειας, αλλά οι αστυνομικοί, παλεύουν κατά δεκάδες να μου επικυρώσουν ένα αντίγραφο πιστοποιητικού …γέννησης, γιατί …όχι η ταυτότητα που με τόσο κόπο έβγαλα, συζητώντας διεξοδικά με τον φρουρό, τα οικογενειακά μας…να περάσουν οι ατελειωτες ώρες αναμονής , και που σε λίγο θα πρέπει να ξαναβγάλω, γιατί...όχι, το διαβατήριο που με τόσο κόπο έβγαλα …που μετά απο ορθοστασία 5 ωρών ρωτουσα τον αξιωματικό υπηρεσίας...τι ακριβώς πρέπει να κάνω...για να μου παραχωρηθεί ένα κελί να βγάλω την νυχτα, έτσι ώστε την άλλη μερα να ειμαι πρωτη στην ουρά , και σε λίγο θα κληθώ να ξαναβγάλω άλλο διαβατήριο….δεν αρκούν να πεισουν τις υπηρεσίες της …ελληνικής αυτοκρατοριας ....ότι ΥΠΑΡΧΩ.
Την ώρα που όλα καταρρέουν… ο Θεός της Ελλαδας, αυτός ντε, που το χιούμορ του ειναι πολύ καλύτερο απο αυτό των Monty Pythons, αυτός που είμαστε το αγαπημένο του σήριαλ, θα μας προστατευει πάντα. Γιατί Θεός κι αν είσαι.... τετοιο κελεπούρι...δεν το χάνεις, σου λέω...

Άμα γίνει και καμιά στραβή ...κάπου στο Σύμπαν και είναι κάπου αλλού απασχολημένος, δίνει εντολή στον Άγιο...δεν ξερω συγκεκριμένα σε ποιον, όποιον εφημερεύει, και μας γράφει στο βιδεο. Σου λέει δεν χάνει επεισόδιο. Μερικά δε, τα best off τα εχει μάθει απεξω...
Και μην ελπίζετε συχωριανοί να πέσει η Κυβέρνηση... Ο Ύψιστος τον Τραγάκη...δεν τον χάνει με τίποτα....6-7 την ώρα του απογευματινού καφέ μαζί με ένα κουλουράκι ολικής άλεσης...παίρνει και κάτι από Τραγάκη....
Καλέ έδωσε και εντολή να το ξαναφτιάξουν το καλούπι...45 μάστορες και 80 μαθητάδες φάγανε τα λυσσακά τους....αλλά στάθηκε αδύνατον...

Δεν φοβάμαι τίποτα σου λέω... Αυτή η χώρα...δεν έχει απλώς ...Άγιο...έχει Θεό....

17 σχόλια:

cynical είπε...

Τι το θελεις το διαβατηριο Κατερινα; Για ν' αποδρασεις απο τη χώρα; Και μετα μας λες ότι δεν φοβάσαι τιποτε εδώ πέρα! Εμπρος, εξηγησου!

katerina είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
katerina είπε...

Αμάν βρε Cynical,
Πωπωπω τι άπιστη που είσαι...
Έτσι βρε παιδί μου.....έτσι μην κάτσει η Στραβή Just in case….(επι το ελληνικότερο)

Γιατί και ...Θεός κι αν είσαι... εδώ είναι Βαλκάνια...δεν είναι παίξε γέλασε

Spy είπε...

Έχετε σκεφτεί καθόλου την ίδρυση δικού σας κόμματος;

katerina είπε...

Καλέ μου Spy,
Ξέρετε πόσο πολύ σας αγαπώ και ήρθε η ώρα να σας το αποδείξω. Ναι θα έχετε την τιμή να γίνετε ψηφοφόρος μου.

Και Θέσεις έχομεν, και Προγραμματική Διακηρυξη έχομεν, και κονέ έχομεν, οπάδους δεν έχομεν…έχετε την τιμή να πάρετε την κομματική ταυτότητα με το Νο1.

Η γραμματεύς μου σας κατέγραψε ήδη στην λίστα των ψηφοφορων μας. Μπορούμε φαντάζομαι να εγγράψουμε και τα συγγενικά σας πρόσωπα, έστω πρώτου βαθμού.

Σας γνωρίζουμε επίσης ότι συνεργαζόμεθα και με όλες τις πραγματικά παραγωγικές δυναμεις αυτού του τόπου καθώς και με όλους τους μεγάλους οικους εσωτερικού και εξωτερικού, πχ. τους αφους Παλαιοκώστα, που μπορούν να σας διευκολύνουν σε επιδοτήσεις, δανεισμούς, ταξίδια, ή ότι άλλο μπορεί να χρειαστεί ο ψηφοφόρος μας.

Ευχομαι από καρδιάς ένα ευτυχισμένο Καρναβάλι. Τα δεοντα στους συγγενείς και φίλους.

OnWine είπε...

Παρά την ...ελαφράδα των σχολίων (είναι οι ...χρονιάρες μέρες του καρναβαλιού, ίσως...) σε μιά μάλλον σοβαρή ανάρτηση, θα κάνω μερικές "σοβαρές" (γιά εμένα, πάντα) παρατηρήσεις.

Η πρώτη... δεν έχουμε, Κατερίνα, το χειρότερο σύστημα υγείας... έχουμε, π.χ. πολύ καλύτερο σύστημα υγείας από το Αγγλικό NHS... εχουμε από τα ελάχιστα συστήματα υγείας που προσφέρουν περίθαλψη στον οποιονδήποτε...

Η Δεύτερη ...έχουμε ένα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ιδιωτικό σύστημα υγείας, που φαίνεται ότι ...χρηματοδοτείται ανετώτατα από τους ...πτωχούς Ελληνες...

Το θέμα είναι τι θα εντάξεις μέσα στο δημόσιο σύστημα Υγείας... πόσο δηλαδή θα "επεκταθεί" το σύστημα, ώστα να περιλάβει και διάφορα άλλα... όπως π.χ. το "φακελάκι". Αν λοιπόν αποδεχτούμε το φακελάκι, τότε έχουμε ενα ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ σύστημα υγείας, με μηδαμινές έως μηδενικές αναμονές... και σχετικά οικονομικό!

Η εισαγωγή, π.χ. γιά μιά εγχείρηση, ενώ στην Αγγλία μπορεί να πάρει από 6 έως και 20(!) μήνες, εδώ μπορεί να γίνει άμεσα! Πολύ απλά, ο γιατρός σου στο δημόσιο Νοσοκομείο "κρατάει" κάποιες κλίνες στις εφημερίες, και σε "εισαγει" στην επόμενη εφημερία σαν επειγον περιστατικο... τόσο απλά και τόσο καλά...

Και μην νομίσεις ότι αυτό στοιχίζει πολύ... όχι! Αν αθροίσεις το συνολικό κόστος της περίθαλψης, δηλαδή Νοσήλειο ΙΚΑ (75 Ευρώ/ημέρα ...ΝΑΙ, τοσο ΛΙΓΟ!!!) + φακελάκι "εισαγωγής" και χειρουργού, + προαιρετικό φακελάκι αναισθησιολόγου, + κόστος αποκλειστικής, θα διαπιστώσεις ότι το κατά κεφαλήν νοσήλειο είναι ...λογικότατο, οι αμοιβή του γιατρού ικανοποιητικότατη (μισθός + φακελάκι)... απλά, το πρόβλημα είναι ποιός δίνει τι και που... αν δηλαδή επιδοτείτο ο ασθενής με το φακελάκι, τότε θα είχαμε ένα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ σύστημα όπου ΟΛΟΙ θα ήσαν ευχαριστημένοι...

Με ελάχιστο "ρεαλισμό", τα χρήματα που θα δοθούν στους γιατρούς (γιατί θα δοθούν, θυμήσου με) αν δίδονταν σαν "επιδότηση φακελακίου", θα έπιαναν τόπο!

Ασε που, σαν μαύρα χρήματα που είναι (σε όλες τις "φάσεις" ...κτήσης τους) δεν φορολογούνται (δηλαδή δεν γεμίζουν τα σπάταλα ταμεία του κράτους) και επομένως πηγαίνουν κατ' ευθείαν στην αγορά...

Τώρα... εγώ όλα τα παραπάνω τα λέω απολύτως σοβαρά... Αν εσύ και οι αναγνώστες σου δεν τα θεωρούν έτσι, ε... δικαιολογούνται από τις "μη σοβαρές" μέρες του καρνάβαλου...

irlandos είπε...

Πολύ ωραίο αυτό με τη "χώρα-κελεπούρι" και για το θεό που για να μη χάσει επεισόδιο το ... γράφει στο βίντεο (LOL)!

Καλό τριήμερο,

Φιλικά,
Ιρλανδός

apos είπε...

Kατερίνα μου,

Ξέρεις ότι εγώ το γονίδιο του «μπαλκονιού» το έχω μέσα μου. Ως Έλλην μεγάλωσα με τις Παπανδρεϊκές (και Μπιρσιμικές) φιέστες στο Σύνταγμα. Ως Αργεντινός, πάντα με πιάνει δέος στην Plaza de Mayo του Buenos Aires. Εκεί αντικρύζω το μπαλκόνι της Casa Rosada από το οποίο έχουν εκφωνηθεί ιστορικές ομιλίες. Επομένως, το DNA με στέλνει στο κόμμα σου.
Μια παρατήρηση: υπήρξα (και λογικά ακόμα είμαι) ασφαλισμένος στο NHS. Δεν ξέρω αν είναι χειρότερο από το ΕΣΥ, πάντως όταν έγινα μέλος του ΕΣΥ, εξέταση ούρων και αίματος δεν μου έκαναν στα πρώτα 5'. Τι να πω. Ίσως έτυχε.
Όσο για τις ιδιωτικές ασφάλειες, ναι, κάνουμε όλοι το σκ@@@ μας παξιμάδι να τις πληρώσουμε. Για το ωραίο δωμάτιο και τη νοσοκόμα που δεν έχει μείνει 10 μέρες αξύριστη.
Αλοίμονο όμως αν πέσεις θύμα των ψιλών γραμμάτων του συμβολαίου σου. Τότε απλά τρέχεις με την πλέμπα στο Λαϊκό.
Ότι ο θεός είναι Έλλην, ναι, δεν χωράει αμφιβολία. Ρώτα και τον Ανθιμο.

marios είπε...

Αυτη η χωρα καποτε ειχε 12 θεους Κατερινα...
δηλαδη τοτε τα ασκληπειια με τους θεραπευτες ιερεις λες να ηταν καλυτερα?
...
...
ειπα να πω κατι αναλαφρο αυτο το βραδυ του τρελου καρναβαλιου -λεμε τωρα- απο το οποιο μολις γυρισα...

katerina είπε...

Σχολιαστή σε καλημερίζω,

Όντως, είπα να το ρίξω στην τρελή λόγω καρναβαλιού, αλλά το σχόλιο σου, πολύ ενδιαφέρον, με επαναφέρει.

Λοιπόν, γνωρίζω ότι το ποσοστό % του ΑΕΠ, για τις υπηρεσίες υγείας(όχι μόνο τις νοσοκομειακά παρεχόμενες), είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη, και επισης ξέρω ότι οι δείκτες υγείας στην Ελλάδα είναι από τις καλύτερες της Ευρώπης.
Οι δείκτες, είναι δείκτες…άρα αυτό είναι βάση συζητησης.
Τώρα αν το σύστημα μας είναι καλό ή κακό ή καλύτερο απο…., αυτό δεν μπορώ να στο τεκμηριώσω, παρά μόνο σαν πολίτης, μιας που δεν γνωρίζω να υπάρχει οποιαδήποτε ουσιαστική αξιολόγηση του συστήματος υγείας ή τουλάχιστον εγώ δεν την γνωρίζω.. Και εδώ θα δεχτώ ότι πεις, μιας που οι προσωπικές ή εξ ακοής εμπειρίες μου, δεν συνιστούν ούτε θέση, ούτε δείκτη. Και δεν θα λαϊκίσω να πω τα γνωστά, δηλαδή είτε προσωπικές μου εμπειρίες είτε ο θείος του μπατζανάκη του κουνιάδου μου που πήγε...…κλπ.

Θα μπω όμως στην ουσία της πρότασης σου, που αν μπορώ να καταλάβω καλά, λέει ότι δεν έχει σημασία το κρατικό, και το ιδιωτικό, και ότι ο πολίτης πρέπει να έχει ένα ΔΗΜΟΣΙΟ σύστημα υγείας.
Δηλαδή, έχω μια κάρτα υγείας που μου επιτρέπει την πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες υγείας, ανεξάρτητα του ποιος μπορεί να είναι ο πάροχος. Αν αυτό προτείνεις, θα συμφωνήσω με χέρια και με πόδια.

Αλλά αν το σύστημα συνεχίσει να δουλεύει έτσι, είναι ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ ανορθολογικό, ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΆ κοστοβορο για όλους, και το πιο σημαντικό, είναι ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ ΑΝΙΣΟ, για τους πολίτες. Δεν μπορεί ο καθένας να πληρώσει το ποσό, που εμπεριέχει, φακελάκια, αποκλειστικές, πολύ ακριβές διαγνωστικές εξετάσεις, προληπτικές εξετάσεις, κλπ.

Και η υγεία, δεν είναι διαπραγματεύσιμο αγαθό. Η Πολιτεία, οφείλει να την παρέχει σε όλους τους κατοίκους αυτής της χώρας, Έλληνες ή μετανάστες.
Δεν θα μιλήσω για ξενοδοχειακές παροχές και υποδομές, αλλά είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, να υπάρχει λίστα 20 ανθρώπων κάθε μέρα για μέσο όρο 5 ημερών για τον καθένα, για ΜΕΘ.
Ούτε μπορεί ο καθένας να πληρώνει 3000 και 4000 ευρώ την ημέρα…για να ζήσει, μετά από μια επέμβαση ή σαν επείγον περιστατικό.

Ασφαλώς το πρωτο που χρειαζεται το ΕΣΥ, ειναι ενας εξορθολογισμός δαπανών. Δεν ειναι δυνατόν να λειτουργήσει άλλο έτσι το συστημα. Και το μεγάλο αλισβερίσι…δεν νομίζω ότι είναι τοσο το φακελάκι, όσο οι προμήθειες, και νοσοκομειακά αλλά και σε εξεταστικά κέντρα. Και βέβαια το καρκίνωμα των φαρμάκων.

Εκει που θα διαφωνήσω μαζί σου, είναι ότι οι υπηρεσίες υγείας παρέχονται …σε οποιονδήποτε. Δυστυχώς όχι, Σχολιαστή.
Αντιγράφω
«Χειρουργείο κατόπιν προκαταβολής
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ του υπουργείου Υγείας ορίζει ότι κανένας ασθενής δεν θα μεταφέρεται στο χειρουργείο χωρίς να καλύπτεται από ασφαλιστικό φορέα ή χωρίς να έχει προκαταβάλει το 50% του πιθανολογούμενου κόστους υλικών και νοσηλείας του, εκτός κι αν ο υπεύθυνος γιατρός δικαιολογήσει εγγράφως τους λόγους του κατεπείγοντος περιστατικού και του κινδύνου που διατρέχει ο ασθενής (απώλεια της ζωής του) σε περίπτωση που δεν γίνει η επέμβαση.

Τη διαφωνία τους με τις παραπάνω εγκυκλίους εκφράζουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι των δημοσίων νοσοκομείων. Οπως τονίζουν, η περίθαλψη των μεταναστών και γενικότερα των ανασφαλίστων πρέπει να καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό. «Ολοι όσοι διαμένουν στην Ελλάδα,είτε νομίμως είτε παρανόμως, πρέπει να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας και αυτές να τους παρέχονται δωρεάν. Οτιδήποτε αποκλίνει από αυτή τη γενική αρχή το καταδικάζουμε» δηλώνει προς «Το Βήμα» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) κ. Στ. Τσούκαλος»

katerina είπε...

Ιρλανδέ μου καλησπέρα,

Να που σας ζηλεύαμε....αλλά κατά πως τα βλέπω...μάλλον η άλλη σου πατρίδα κινδυνεύει περισσότερο από την Ελλαδα.
Έχω όμως καλές πληροφορίες ότι ο Υψιστος...γουστάρει τρελά Ιρλανδούς, όπως όλοι μας άλλωστε...όποτε...ε, καλά όχι και πρώτη προτιμηση, οι Ελληνες ειναι οι αδιαμφισβήτητοι αγαπημένοι του για την ώρα του χαβαλέ του, αλλά κάτι θα κάνει και πιο Δυτικά.
Με τον St Patrick, μιλήσατε καθολου, ή τον κρατάτε για τα πιο δύσκολα;

Καλό σου τριήμερο.

katerina είπε...

Κοσμοπολίτη συνέταιρε, καλημέρα.

Ε, σε τόσα συνεταιριστηκαμε, σιγά που δεν θα μοιραστούμε και τις ευθύνες του νεου Κόμματος. Μάλιστα σε πρώτη φάση, σκέφτομαι να ξαμοληθείς στους δρόμους, με το μαύρο γυαλί και τα ακουστικά στο αυτί και να δίνεις...με το ζόρι πληροφορίες ...στους περαστικούς...
Ιδιαίτερα στις κυρίες, μικρές, μεγάλες και μεσαίες, που για να σου πιάσουν κουβέντα, ρωτάνε τα απιστευτα άσχετα....
Το Κόμμα, θα σε εφοδιάσει, με τα δρομολόγια και τις ώρες όλων των δρομολογίων, όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς και θα σε ξαμολήσει στους δρόμους.... να καθοδηγείς τους πολίτες.
Πιθανολογώ και με κόκκινη γαλότσα.

Η ανιψια...άπαιχτη. Εμείς, τα λέμε...

katerina είπε...

Μάριε καλημέρα,
Μα προφανώς επειδή υπήρχε εμπλοκή αρμοδιοτήτων στο Δωδεκαθεο, άσε που αυτοί οι Θεοί...ήταν και ακριβώς σαν τα μούτρα μας, τους ...αλλάξαμε.
Ε, με τον Θεό, δεν τα βρήκαμε...στα άλλα, αλλά προφανώς έχουμε την ίδια αισθηση του χιουμορ... Και Θεός κι αν είσαι... το χιουμορ το γουστάρεις...

Μάριε, και εγώ με το τρελό καρναβάλι ξεσαλωσα χθες... ντυμένη ...άστο καλύτερα...αλλά χαρας το κουραγιο σου, μετά το πάρτυ, να χαζευεις blogs. Εγώ ακόμα και τώρα το πρωί με ...παγοκύστη, 10 παυσίπονα, χωμένη σε μια πισίνα μαυρο καφέ είμαι.

τσότσος είπε...

Καλημέρα Κατερίνα μου,
Χαίρομαι που σε ακούω αισιόδοξη (μετά από πολύ καιρό έτσι;)...
Ναι, σαν χώρα με στοιχειώδεις υποδομές δεν θα βουλιάξουμε, σαν λαός όμως;
Χάσαμε πολιτισμό, αξίες, δεν βγάζουμε πια αξιοπρεπώς ικανούς πολιτικούς, ασχολούμαστε μόνο με το χρήμα, γκόμενες, ντιριντάχτα...
Και έτσι θα πορευόμαστε μάλλον: πάντα θα βρίσκουμε ΜΕΘ, θα επιβιώνουμε απλώς...
Τη χαρά της ζωής όμως, την όρεξη δημιουργίας "την απωλέσαμεν".
Σε φιλώ

OnWine είπε...

Κατερίνα,

"Θα μπω όμως στην ουσία της πρότασης σου, που αν μπορώ να καταλάβω καλά, λέει ότι δεν έχει σημασία το κρατικό, και το ιδιωτικό, και ότι ο πολίτης πρέπει να έχει ένα ΔΗΜΟΣΙΟ σύστημα υγείας."

Θα σε παρακαλούσα να διαβάζεις τι γράφω ... αντίθετα με τα παραπάνω, γράφω να ...θεσμοθετηθεί το "φακελλάκι" ως επιδότηση στον πάσχοντα... πλάκα ή σοβαρά (κρίνε το εσύ) αυτό προτείνω... χωρίς μάλιστα να "αρθεί" η παρανομία της πράξης... διάβασέ το λιγο προσεκτικά... ειλικρινά έχω κουραστεί (γενικά, όχι μόνο από εσένα) να μου απαντούν σε πράγματα που "φαντάστηκαν" ότι έγραψα...

katerina είπε...

Τσότσο μου, σε καλημερίζω.

Ναι δόξα να ’χει ο Γιαραμπής, εν αντιθέσει με την χώρα, εμένα μου προέκυψε ένα φως….εξόδου από τούνελ. Θα δείξει….

Χθες το βράδυ, στις συζητήσεις που ακολουθούν, μετά από τα γνωστά ποτά και ξενύχτια των ημερών, κάποιος μου είπε κάτι παλιό και ξεχασμένο, αλλά τόσο επίκαιρο…

Ο Έλληνας ...πάντα Οδυσσέας…με Ιθάκη, αλλά χωρίς Τροία…..

Πολλά πολλά φιλιά στις καταπληκτικές…..

katerina είπε...

Σχολιαστή καλή σου μέρα.

Ζητώ συγνώμη για την παρανόηση, του σχολίου σου, και διαφωνώ με την οπτική σου για την θεσμοθέτηση και επιδότηση του …φακελακίου.

Και δεν χρειάζεται. Σου απάντησα, ότι αν ο πάσχων που έχει κάρτα υγείας, επιλέγει αυτός ποιον θεράποντα θα εμπιστευτεί (γεγονός που ισχύει και σήμερα), αν ο …θεράπων αμείβεται εξορθολογισμένα σύμφωνα με τα τους αριθμούς των ασθενών που χειρουργεί (γιατί συνήθως το φακελάκι στις επεμβάσεις, δίνεται), δεν χρειάζεται κανένα φακελάκι.
Και πάνω από όλα δεν χρειαζεται ο τραγικός ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ του να το δώσεις.
Γιατί οι στατιστικές…είναι καλές…μόνο που πίσω από κάθε …στατιστική κρύβεται ένας πραγματικός άνθρωπος, εχων ή όχι, η ζωή του, και ο πόνος του.
Κοινώς το μόνο που χρειάζεται είναι εξορθολογισμός του συστήματος, και κάποια στιγμή να λειτουργήσει αυτή η ρημάδα η αξιολόγηση.

Ειναι τόσες φορές ειπωμένα, κουπόνι υγείας (και κουπόνι παιδείας). Πληρώνουμε φόρους, πληρώνουμε ασφαλιστικές εισφορές υγείας, μας προσφέρεται απο την Πολιτεία η δυνατότητα επιλογής. Κάποιοι (δημοσιο ή ιδιώτες) θα τελειώσουν, κάποιοι θα αναδειχθούν και ΘΑ ΑΜΟΙΦΘΟΥΝ.

Αν ο Χ γιατρός πέραν του μισθού του, ανάλογα με τα περιστατικά που χειρουργεί, αμείβεται με πραγματικά λεφτά, όχι τρίχες κατσαρές, εκεί στην πράξη θα παίρνει το φακελάκι…νομίμως.
Γιατί αν παραμείνει …στα πλαίσια του μαύρου, ο μεν …καταβάλλων το φακελάκι δεν φοροαπαλλασσεται, ο δε εισπράτων δεν πληρώνει.
Άρα ο φόρος ουσιαστικά …πληρώνεται…αλλά από τον λάθος πολίτη. Επίσης πόσο σίγουρος είσαι ότι ο κάθε πολίτης μπορεί τόσο εύκολα να δώσει τα 3000- 5000 ευρώ, που είναι το σύνηθες φακελάκι για μικρομεσαίες επεμβάσεις;;;

Και είναι πια τόσο μα τόσο απλό…να ξέρει ο κάθε πολίτης ανά πάσα στιγμή που υπάρχουν κλίνες…. στα νοσοκομεία. Δεν ανακαλύπτει κανείς την πυρίτιδα…απλά όλο αυτό το σύστημα αδιαφάνειας, βολεύει 100 χειρούργους (και όχι απαραίτητα τους πλέον ικανούς) και βασανίζει 2000 άλλους, και το πιο σημαντικό 12.000.000 πολίτες….(συμπαθα με, αλλά θα μετράω πάντα και τους μετανάστες στους πολίτες, ακόμα και αυτούς που δεν πληρώνουν φόρους, ακόμα και αυτούς που ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ στην Ελλάδα του 2009, να κρέμονται απο την φιλανθρωπία του θεράποντος γιατρού)