Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Ο Τσίπρας είναι ο Μαρίνους βαν ντερ Λούμπε ή ο Δημητρόφ;

Η πολιτική θεωρία διδάσκει ότι δυο είναι, οι πυλώνες της νομιμοποίησης οποιασδήποτε εκλεγμένης Αρχής. Η δημοκρατική εκλογή της ΚΑΙ η εφαρμογή και υλοποιηση του πλαισίου και των μέτρων με το οποία εκλέχτηκε. Και οι δυο αυτοι πυλώνες λειτουργούν ταυτόχρονα και υποστηρίζουν ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ την αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Οτιδηποτε ΄λλο την καταλύει.

Τα περί δημοκρατίας που τα θλιβερά ανθρωπάκια, περιφέρουν από τηλεοπτικό γυαλί των υπάλληλων του Μπομπολα και του Αλαφουζου, μέχρι τους προστατευμένους από τα ΜΑΤ κομματικούς τους χώρους, έχουν την ίδια ακριβώς άξια που εχει το γεγονός ότι ο Μανώλης Δουρής- που βίαζε και τελικά σκότωσε το εξάχρονο παιδί του-ε, ήταν και αυτός ....πατέρας. Βέβαια, ακόμα και αυτός, είχε τουλάχιστον την στοιχειώδη τσίπα να αυτοκτονήσει. Από την Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου δεν νομίζω ότι μπορούμε να περιμένουμε τέτοια θαύματα....

Με ειχε συγκινησει πριν κάποια χρόνια, μια έκθεση στη Βόννη, όπου ο Χίτλερ παρουσιαζόταν, σαν δικτάτορας και ο Ναζισμός σαν χούντα. Προφανώς κανείς εκ των σημερινών Γερμανών δεν αντέχει το ΓΕΓΟΝΟΣ ότι ο Χίτλερ εξελέγη. Σαν δειγμα ευαισθησίας το εξελαβα τότε...

Στις μέρες μας η επικοινωνιακή γραμμη που εκτελειται απο θλιβερά ανθρωπάκια, τύπου Πεταλωτή, διατασσει να εμφανιστεί, σημερα ο Τσιπρας, αυριο η Παπαρρηγα, μεθαυριο ο Χ, και αντιμεθαυριο Ψ, ως άλλοι ...Μαρινους Βαν ντερ Λουμπε, που θα κάψουν το Ραιχσταγκ. Το Ραιχσταγκ που έκαψαν οι Ναζί. Για να ερθει το νέο Gleichschaltung. Ο ...εκσυγχρονισμός. Στις μέρες μας, ο απολυτος Κορπορατισμός. Η καταργηση του Κρατους και η πληρης παραδοση του σε 15-20 πολυεθνικές. Απο το νερό μεχρι την ενεργεια. Απο την εκπαιδευση μέχρι την υγεία. Απο την συλλογή φορων μέχρι την καταστολή. Και τότε θα ψηφιζουμε τι; Ποιον; Τον δ/ντα συμβουλο της RWE που θα κατεχει έναντι του πινακιου φακής-που θα «πληρώσει», ξαναβαζοντας ο ίδιος τα λεφτά στη δική τσέπη του- την ενεργειακή πολιτική της χωρας; Ή θα εχει οποιαδηποτε σημασία να ψηφιζουμε τον υπάλληλο του του Δ/ντος Συμβούλου, τον γιο ή την κορη του Παπανδρέου; Για ποια δημοκρατια μιλάνε; Ποιο ειναι το διακύβευμά της;

Το project ειναι τεράστιο. Προσωπικά μόνο μια βεβαιοτητα έχω. Ότι δεν θα διστασουν μπροστά σε τιποτα, για την εφαρμογή του...

Το ζησαμε ήδη μία φορά το σκηνικό, με θύματα του παρακράτους τους, τους τρεις δολοφονημένους της Marfin...

Υ.Γ.Ειναι τόσο χαρακτηριστική, τόσο επίκαιρη στις μέρες μας, η σκηνή, όπου στη Λειψία που πραγματοποιείται η ...Δίκη, ο Προεδρος του δικαστηρίου, εγκαλει τον κατηγορουμενο Δημητροφ (κατηγορουμενο μαζί με τον Μαρινους βαν ντερ Λουμπε για τον εμπρησμό του Ραιχσταγκ) ότι ...κάνει κομμουνιστική προπαγάνδα, στον μαρτυρα κατηγορίας, τον ...Γκέρινγκ.

10 σχόλια:

kanaliotis είπε...

Κατέβα από τον τρίποδα. Με ...τρομάζεις.

Πριν από κάθε χρησμοδότηση η Πυθία πλενόταν, έπινε νερό από την Κασταλία πηγή, μασούσε φύλλα δάφνης και ανέβαινε σ' έναν τρίποδα.

kanaliotis είπε...

...και βέβαια το ηχητικό που το συνοδεύει δεν μπορεί να είναι άλλο από αυτό :

kanaliotis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
kanaliotis είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=m2aKIhXzYMU

Swell είπε...

Ευθείες οι αναλογίες Κατερίνα. Όπως οι Γερμανοί μετά την κατάλληλη προβοκάτσια εξέλεξαν το Χίτλερ, έτσι κι εδώ κάποιοι εξέλεξαν το ΓΑΠα μετά τα προβοκατόρικα ψέμματά του.

Χρήστος Χαρακοπίδης είπε...

Αγαπητή μου Κατερίνα,
Ο φανατισμός με οποιαδήποτε αφετηρία θολώνει το μυαλό, αδυνατίζει την κρίση και μας εγκλωβίζει συνήθως στο δικό μας μικρόκοσμο, που μας εμποδίζει να ανοίξουμε παράθυρα, να επικοινωνήσουμε και με άλλους. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος κάθε τι γύρω μας να φαίνεται απειλή για το κατασκεύασμα του μυαλού μας. Έλεος, δε μπορεί να βαφτίζεται φασισμός, ό,τι δεν είναι σύμφωνο με τις δικές μας απόψεις. Και προπάντων δε μπορεί να είναι το ποσό που κόβεται από το μισθό ή τη σύνταξή μας, είτε ο φόρος που επιβάλλεται στα εισοδήματά μας γενικά, ο δείκτης "φασιστοποίησης" της χώρας. Στην άμεση σύνδεση των ιδεών με τις τσέπες, συνήθως χρησιμοποιούνται οι πρώτες για την προστασία της δεύτερης. Η απαξίωση ανθρώπων που τηλεοπτικά μόνο γνωρίζουμε είναι δείγμα περισσής αλαζονείας. Αλίμονο, αν ο καθένας μας θεωρεί αλάθητες τις δικές του απόψεις μηδενίζοντας όλους τους άλλους, που δεν ευθυγραμμίζονται μ' αυτές.
Αυτός, αγαπητή μου, είναι ο ορισμός του φασισμού και δυστυχώς εμφανίζεται με πολλά χρώματα... Απλά , όταν με κάποιο τρόπο αποκτήσει και τη δύναμη της εξουσίας γίνεται καθεστώς.

katerina είπε...

Καναλιωτη μου καλημέρα,
Ένα αφρολουτρο το έκανα, αντικατεστησα τα φυλλα δάφνης με ξυλάκια κανέλας και το πρωί σκαρφαλωσα σε ένα σκαμνί ψάχνοντας μια μια ομπρέλα. Ελπιζω ο χρησμός να μην πιασει...
Στα ηχητικά ντοκουμεντα να προσθέσω αυτό και αυτό. Αλλά και αυτό.

Κάποτε θα 'ρθουν γνωστικοί,
λογάδες και γραμματικοί
για να σε πείσουν

katerina είπε...

Swell μου, το μόνο που αναρωτιομουν εδώ και καιρό ειναι μόνο, αν αυτά τα ανθρωπάκια έχουν τα κοτσια για τοση βαρβαροτητα. Τελικά ...τους ειχαμε υποτιμησει. Κατελαβαν τοςυ πάντες εξ απροοπτου. Ήταν τετοιος ο αιφνιδιασμός,ήταν τετοια η πλυση εγκεφάλου, ήταν τοσο αδυναμα τα αντανακλαστικά της Αριστεράς, που τωρα πια ένα χρόνο και βλέπουμε να ενεγοποιουνται τα αντανακλαστικά της κοινωνίας. Υπάρχει ένα εκπληκτικό στοιχειο στο Μνημονιο ΙΙ, που αφορά στο συμφωνο της πρωτης απασχολησης. Αυτόπου βάζει τον φτηνο πια overqualified εργάτη να δουλευει χωρίς υπερωρίες δεκαωρα,να του δινει 590 ευρω τομηνα-με τον τιμαριθμό στο 5,5% και να μην τον πιανει το αφορλογητο. Να θεωρειται ΠΛΟΥΣΙΟΣ. Ταυτοχρονα,απολυει τον πατερα του ως ...υψηλομισθο, τον πετάει στα 55-60 στην ανεργία, και τον βάζει να κανιβαλισει το παιδί του. Ειναι αδιανοητο, δεν ειναι καν βιασμός. Ειναι δολοφονία.

katerina είπε...

Χρηστο καλημέρα,
Υπάρχει ένα όριο Χρηστο. Αυτοι το έχουν υπερβει προ πολλου. Δεν εχουν βιασει μόνο κάθε έννοια δημοκρατίας, δεν εχουν παραβιασει κάθε όριο νομιμοτητας, δεν ειναι απλά κλεφτες,δεν ειναι απλα απατεώνες,δεν ειναι απλά ανικανοι. Ειναι ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

Το αδιεξοδο μπορεί το οριζει μόνο ο πολιτης. Εν ονοματι του,δεν δικαιουται ΚΑΝΕΙΣ να εκχωρεί. Εκλογές τωρα. Δεν μπορεί,δεν δικαιουται κανείς να αποφασιζει σε αυτές τις συνθηκες την εκχωρηση του παροντος και του μελλοντος του. Σε οποιαδηποτε άλλη περιπτωση ειναι ΧΟΥΝΤΑ. Ειναι η Χουντα που υπογραει δανειακές συμβάσεις που δνε εχουν κάν πάει στη Βουλή.
Αν δεν γινουν εκλογές άμεσα,πριν το Μεσοπροθεσμο, δεν θα θρηνησουμε μονο για απωλειες,δνε θα θρηνησουμε μόνο ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΗ παραχωρηση εθνικής κυριαρχίας, θα θρηνησουμε ανθρωπους. Θα έχουμε αιμα Χρηστο και το ξέρουμε όλοι. Κια αυτο το αιμα θα ειναι στοκεφάλι τους. Θα μου πεις ...οι μιζες ειναι μεγαλυτερες... Και ο Λαός ακομα μεγαλυτερος Χρηστο.

stelios είπε...

Ο δρόμος που χαράζει ο Τσίπρας -Δημοκρατικός Σοσιαλισμός στην Ευρώπη-είναι ο μοναδικά σωστός.