Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Γιωργάκης Μουμπάρακ

Παπαδοπαιδια του καθεστωτικου καθωσπρεπισμού περιφέρονταν στα καναλια, στα ραδιοφωνα και στις εφημεριδες κάνοντας τστστστσ! στην προβλεψη ότι το Συνταγμα θα γινει Ταχριρ…

Το Συνταγμα εγινε Ταχριρ…Ενα υπεροχο Ταχριρ που έριξε όχι απλά, μια άθλια Εφιαλτική Κυβερνηση, αλλά σφραγισε και το τέλος της μεταπολιτευσης,τραβώντας τον φερετζέ του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των δεκανικιών τους.

Αλλά πριν την συντριπτική πτωση,πριν το τέλος, η Ιστορία που φημιζεται για το χιουμορ της,θα σκηνοθετησει και τη τελευταία πράξη της φαρσοκωμωδίας … Ο Γιωργάκης Μουμπάρακ, όπως και ο αυθεντικός Μουμπάρακ πριν πέσει,…θα σχηματισει καινουργια κυβερνηση.

Να υποθέσω ότι ο Γιωργάκης Μουμπαρακ θα βάλει αγγελια στο opengov ζητώντας αναλωσιμους Υπουργους ολιγων ημερών, για ενοικιαση;

Υ.Γ. Ας μου επιτραπεί μια συμβουλή στον Πρωθυπουργό Γιωργάκη Μουμπαρακ. Ασε ...καθυστερημένη ιδιοφυία μας, τους λογιώ λογιώ συμβουλους,και προσελαβε τον Παλαιοκώστα.Ειναι ο μόνος που μπορεί να σου φανεί χρησιμος. Ειναι ο μόνος που γνωριζει πως γινεται η αποδραση με ελικοπτερο...

10 σχόλια:

kanaliotis είπε...

ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΔΙΛΛΗΜΑ του γιωργάκη

Να κάνει ανασχηματισμό σήμερα και να παραιτηθεί αύριο
ή
να παραιτηθεί σήμερα και να κάνει ανασχηματισμό αύριο;

monahikoslikos είπε...

Μήπως να στήναμε καμιά κρεμάλα αντι να τους χαζεύουμε αυριο να το σκάνε με την palaiokostas air?

monahikoslikos είπε...

και κάτι ακόμα....

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

Η πλατεία έριξε τη κυβέρνηση!

«Το Συνταγμα εγινε Ταχριρ…Ενα υπεροχο Ταχριρ που έριξε όχι απλά, μια άθλια Εφιαλτική Κυβερνηση, αλλά σφραγισε και το τέλος της μεταπολιτευσης,τραβώντας τον φερετζέ του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των δεκανικιών τους».

Ώστε η λογική της Παπαρήγα μετακόμισε και στη πλατεία και η πλατεία μετακόμισε σε κκκέδικες ορολογίες για το ποιος έριξε τη κυβέρνηση. Όχι, σήμερα η Παπαρήγα δεν το είπε αλλά αν πέσει πραγματικά θα πει το γνωστό «την έριξε η εργατική τάξη και ο λαός». Η πλατεία δεν καταδέχεται φαίνεται να πει ούτε αυτό. Είναι απόλυτη. Την έριξε η πλατεία! Και επειδή η πλατεία δεν λέει τίποτα σαν μαρμαροφτιαγμένη και προσφάτως ξηλωμένη, εγώ αθεράπευτα δογματικός το ερμηνεύω Παπαρρηγιακως: Η πλατεία είναι ο λαός αφού μόνο ο λαός μπορεί να ρίξει κυβέρνηση. Όλοι οι άλλοι πλην πλατείας είναι απλώς οδοντόκρεμες και εκτός κοινωνίας, λαού, εργαζομένων μαζών, κρυμμένοι στη γυάλα τους.

Η πλατεία έβαλε και το τέλος της μεταπολίτευσης!!! Τώρα έχουμε δηλαδή μετα-μεταπολίτευση. Νέα φυντάνια αμεσοδημοκρατίας, άγνωστα στα δογματικά μυαλά ξεφυτρώνουν, όπως στην μεταπολίτευση ξεφύτρωνε κάποιο σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ το οποίο και πάλι εντελώς τυχαία η δογματική Αριστερά δεν είχε καταλάβει πόσο σοσιαλιστικό ήταν και δεν συγχωνεύθηκε μαζί του για να το μεταλλάξει από μέσα και να το κάνει ακόμη πιο σοσιαλιστικό.

Και σήμερα αυτή η δογματική Αριστερά δεν καταλαβαίνει τις πλατείες να μπει και να τις μεταλλάξει από τα μέσα στο πιο δημοκρατικό και γιατί όχι σοσιαλιστικό αμεσοδημοκρατικο. Κάτι σαν… νέα Σοβιέτ ας πούμε. Δυο ιστορικά λάθη στην Αριστερά ένα στην αρχή της μεταπολίτευσης και ένα στην αρχή της μετα-μεταπολίτευσης πάει πολύ έτσι δεν είναι; Αλλά καλά να πάθει η δογματική Αριστερά, άλλωστε μόνο λάθη έχει να επιδείξει.

…ενώ η Αριστερά που μεταλλάχθηκε σε «ακομμάτιστη» και μπήκε με τα μπούνια στη πλατεία τώρα θριαμβεύει ψηφίζοντας στη Συνέλευση της αμεσοδημοκρατίας «Να καταργηθούν τα κόμματα» (απόφαση νο 9 της 13/6 και ξανά(!) νο 5 της 14/6) καθώς και να μη καταδικάσει η Λαϊκή Συνέλευση «τις πρακτικές(…) ανθρώπων κουκουλοφόρων αλλά και από τα ΜΑΤ» (;;;!!!) για τα επεισόδια της 15ης Ιουνίου στο Σύνταγμα (απόφαση νο 4 στις 15/6/2011, της Συνέλευσης της πλ. Πλατείας Συντάγματος για του λόγου το αληθές). Αυτά τα μεγάλα και σπουδαία έργα κάνουν αυτοί που δεν είναι δεκανίκια της εξουσίας όπως πχ το ΚΚΕ που λένε και ξαναλένε κάποιοι στη πλατεία.

Τέτοιες μικρομέγαλες μικροαστικές αλαζονείες αδυνατώ να καταλάβω και δικαίως με λένε δογματικό, καθυστερημένο, ανίκανο να καταλάβω τον κόσμο. Ανίκανος είμαι να καταλάβω ακόμη και τα κανάλια που πανηγυρίζουν και αυτά για τη «νίκη» της πλατείας που ξεπέταξε από το πολιτικό σκηνικό τα κόμματα (ποια;) της Αριστεράς φυσικά, τα οποία τα ξεπέρασε η ίδια η ζωή. Μα το θεό το λέει και το ΣΚΑΪ! Όχι δεν ταυτίζω το ΣΚΑΪ με τις πλατείες απλά λέω ότι πανηγυρίζει και το παίζει απρόσκλητος χορηγός επικοινωνίας. Έτσι για να τη προβοκάρει λένε πολλοί. Όμως αυτό πανηγυρίζει. Ξέρω, δεν λερώνουν αυτά τη πλατεία. Φυσικά, επειδή η πλατεία είναι ο μοναδικός νικητής τη φθονούν όλοι και προσπαθούν να τη λερώσουν, ιδίως οι (πρώην πια!) αγωνιστές της Αριστεράς που τη ζηλεύουν μισητά γιατί δεν μπόρεσαν να της κλέψουν τη δόξα.

Ένας από αυτούς που έμεινε στο παρελθόν και νομίζει ότι ο κόσμος έχει ακόμη τάξεις και οι κοινωνίες είναι ταξικές.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

Μιλώντας χωρίς δηκτικό χιούμορ και για να μη παρερμηνευτώ δεν λέω ότι πραγματικά η πλατεία λέει πως αυτή έριξε τη κυβέρνηση και όχι ο λαός αλλά ότι αυτό γράφει η Κατερίνα και εκεί κάνω το χιουμοριστικό σχόλιο.

Η πλατεία φυσικά λέει και σωστά αυτό που θα έλεγε και η Παπαρρήγα «Ο λαός έριξε τη κυβέρνηση».

Φυσικά αυτό ας μη το υπερβάλλουμε. Δεν έριξε κανένα σύστημα. Ωστόσο αξίζει γιατί έγινε το πρώτο μεγάλο ρήγμα.

de profundis είπε...

@symastev
Το μόνο σίγουρο είναι ότι καμία πλατεία δεν ρίχνει κυβερνήσεις τις κυβερνήσεις τις ρίχνει είτε ο λαος (ότι περιεχόμενο και να δίνουμε στη λέξη) είτε η άρχουσα τάξη αν θεωρήσει οτι η κυβέρνηση δεν κάνει τη δουλειά που της ανέθεσε.

Θέλω όμως να καταθέσω την δική μου μικροαστική , ασφαλώς, άποψη για το θέμα και θα πάρω σαν αφορμή το τι είδα και έζησα κατα την τελευταία απεργία και πορεία.

Για πρώτη φορά πήγα στην πορεία μαζί με το ΠΑΜΕ , υποτονικά πραγματτα λίγος ενθουσιασμός τα συνθήματα τα ίδια και τα ίδια , ξέρεις εμπρός λαέ , νομός είναι το δικιο του εργάτη κλπ Αναρωτήθηκα μα καλά αφού το κόμμα ζητάει εκλογές (η ΓΓ μέσα από τα αστικά κανάλια έχει ζητήσει εκλογές πολες φορές τελευταία) δεν θα πούνε και κανένα σύνθημα για να πέσει η κυβερνήση ?ξέρεις εκείνο το πιασαρικο της πλατείας πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω ΟΥΣΤ . όχι τίποτα τα ίδια συνθήματα τις 15ετιας λες και τίποτα δεν έχει αλλάξει λες και δεν ζούμε τη μεγαλύτερη καπιταλιστική κρίση της δικής μας ζωής.Ισως παλι η λεξη ΟΥΣΤ να μην ειναι τοσο καθως πρεπει για ενα κομμουνιστη (δεν ξερω βεβαια ποσο καθως πρεπει ειναι να εχεις αφαιρεσει τα σφυροδρεπανα απο τις κοκκινες σημαιες αλλα αυτη ειναι αλλη κουβεντα ,ισως βεβαια και η ιδια)

Φτασαμε στην πλατεια συνταγματος ,εκει απο την εκφωνητρια ακουω το εξης που δεν πιστευα στα αυτια μου ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ Επαθα πλακα περιμενα να δω τη Βουγιουκλακη τη Βλαχοπουλου και τον Ηλιοπουλο απο την μια με πιασανε τα γελια και απο την αλλη ειλικρινα με πιασανε τα κλαμματα για την καταντια εδω ο κοσμος χανεται και εμεις να τραγουδισουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ομως το τραγουδι τησ διαδηλωσης ,κατι σα σχολικη εκκδρομη ενα πραμμα.

Αφου βγηκαν διαφοροι κομματικοι και εβγαλαν λογουσ που κανεις δεν προσεχε ,σε κεινη τη ξυλινη γλωσσα λεγανε τα ιδια και τα ιδια τσιτατα η διαδηλωση ελαβε τελος.Εδω θα παρατηρησω οτι ακομα και τα τραγουδια πολυ καθως πρεπει λιγο Λοιζος λιγο Θεωδωρακης πολυ καπνισμενο τσουκαλι.Ουτε ενα Μπελλα τσαο ουτε ενα Παιδια σηκωθειτε (εστω και στην εκδοχη της Φαραντουρη εκεινης που λειει αντι κοκκινα λαβαρα τιμια λαβαρα)

Ακομα και τα τραγουδια καθως πρεπει τιποτα μα τιποτα που να υποννοει οτι ειμαστε σε τροχια συγκρουσης οχι με μια κυβερνηση αλλα με ενα καθεστως.

Οι ανθρωποι του Παμε πηγαν σπιτι τους η σε διαφορες κομματικες δουλειες η σε διαφορες δουλειες που θα τουσ ειχε αναθεσει η εργατικη ταξη την οποια ως γνωστον αυτοι και μονο αυτοι εκπροσωπουν και εκφραζουν κατ αποκλειστικοτητα.

Α ναι οχι την εργατικη ταξη αλλα τωρα τελευταια και τη λαικη εργατικη οικογενεια ,με το συμπαθειο αλλα εχω ιδεολογικο κενο οσο και αν ξαναδιαβαζω τον Ενγκελς και την Καταγωγη της Οικογενειας δε βρισκω τιποτα ,¨αλλα θυμαμαι ομως οτι ελεγαν οι κομμουνιστες για το ρολο της οικογενειας ,αν αυτο δεν ειναι ρεφορμισμος ειναι σιγουρα λαικισμος αλλα θα μου πεις εδω βγαλαμε τα σφυροδρεπανα απο τις σημαιες η οικογενεια μας μαρανε ελα ντε.

de profundis είπε...

Μολις το ΠΑΜΕ εφυγε για τις δουλειες της εργατιας σε καμμια ωριτσα η Αστυνομια αρχισε να ριχνει δακρυγονα κλπ κλπ απροκλητα οχι στους ταραξιες αλλα κατ ευθειαν στο κεντρο της πλατειας οπου δεν υπηρχε κανενας λογος σαν να ηθελε να εκδικηθει αλλα σιγουρα γιατι ηθελε να διαλύσει ο κοσμος εφυγε πηγε προς Φιλλεληνων και προς Ερμου και εγινε το καταπληκτικο αμεσως ξαναγυρισε και πάλι δακρυγονα και πάλι εφευγε και πάλι ξαναγυρισε αυτη ειναι και η ειδοποιος διαφορα απο αλλες φορες παρα τα δακρυγονα ο κοσμος δεν διαλυθηκε ο κοσμος παρεμεινε εκει.
Αραγε και η θεση του κομμουνιστη δεν πρεπει να ειναι εκει???? οταν η Αστυνομια προσπαθει να διαλυσει λαικες συγκεντρωσεις και διαδηλωσεις ο κομμουνιστης δεν πρεπι να ειναι εκει? (και δεν μιλαω για κουκουλοφορους μιλαω για τον κοσμο που ηταν γυρω απο τη Βουλη και μεσα στην πλατεια και αυτους πηγαινε να διάλυσή η Αστυνομια.

Εκει δεν επρεπε να ειναι και οι κομμουνιστες????


Δε θα πρεπε τα καλυτερα του στελεχη να ειναι ΣΥΝΕΧΕΙΑ στις πλατειες και να δινουν την ιδεολογικη τους μαχη????

Μην κατηγορείς λοιπόν το κόσμο της Πλατείας και των ανοιχτών συνελεύσεων για Μικροαστισμο και αλαζονεία όταν στο ίδιο το κόμμα της εργατικής τάξης τοσο ο Μικροαστισμός οσο και η αλαζονεία νομίζω οτι περισσεύουν,στο κατω κατω της γραφης ας κατευουν στις πλατειες να αντιπαρατεθουν ιδεολογικα και να καθοδηγησουν τον κοσμο ,αυτη δεν ειναι η δουλεια τους γιατι δεν το κανουν ???

Με ολη την αγαπη μου και τον ΑΠΕΙΡΟ ΣΕΒΑΣΜΟ μου.

kanaliotis είπε...

@de profundis

και έπλυναν και σκούπισαν την πλατεία.
αλλά ήταν και κομουνιστές εκεί.
όπως και στο επόμενο βίντεο διακρίνω πολλούς συντρόφους.


http://www.youtube.com/watch?v=QGj-3KhRlHc

Ανώνυμος είπε...

"Μιλώντας χωρίς δηκτικό χιούμορ..." Ποιό δηκτικό χιούμορ, μαλακίες έλεγες πάντα, μαλακίες λες και τώρα. Αλλά απαντάς ο ίδιος στον εαυτό σου: "Ένας από αυτούς που έμεινε στο παρελθόν...", μουχλιασμένος, και κολημένος στο κόμα σε τέτοι βαθμό, που να αναγάγεις σε φιλοσοφική απορία αν ο λαός είναι η πλατεία ή η πλατεία ο λαός!
Τελικά, έχουν φύλο οι άγγελοι;

Ανώνυμος είπε...

"...και έπλυναν και σκούπισαν την πλατεία.". Αν έχει μείνει σε κανένα σας ίχνος χιούμορ, θα πρέπει να χτυπιέται κάτω στα γέλια για για τους αστούς επάναστάτες (!) που μετά την επανάσταση σκουπίζουν και πλένουν το σπίτι τους! "Για σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους με ρολεξ στα χέρια και γούνες στους ώμους" έλεγε πριν 30 χρόνια ο μεγάλος φιλόσοφος.

Ε ρε γέλια!