Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Δεν σκοπεύω να σε φιλήσω πουθενά. Με χαλάει.

«Φίλα με παντού». Όχι. Δεν θέλω. Δεν θέλω ρε φιλε/η να σε φιλήσω πουθενά. Όχι γιατί εσύ είσαι gay και εγώ straight ή θα μπορουσε να είναι αντίστροφα, αλλά γιατί αρνούμαι να αποδεχτώ τον έρωτα, σαν μια εμπορική επιλογή ανάμεσα στην coca cola και στην pepsi cola.

Αν εσύ γουστάρεις τον εξευτελισμό της …διαφοράς, εγώ νοιώθω την ανάγκη να την προστατέψω.

Αν εσύ θέλεις να χορηγεί, να επιχορηγεί, να σφραγίζει, να διαφημίζει, να είναι υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, της Eurovision, των μπισκότων Παπαδοπουλου, των προφυλακτικών ή του Ariel, η παρέλαση του …φιλιού σου, εμένα με χαλάγε πάντα η μιζέρια.

Αν εσύ θέλεις να παρελάσεις ως gay, διαδηλώνοντας γιατί 10 ηλίθιοι βάζουν πρόστιμο σε 10 έμπορους των media που θα μας ταΐσουν με 100 σκουπίδια από τις δημόσιες συχνότητες, για το πως φιλάει ο Γιώργος τον Γιάννη, εγώ θα φωνάξω για τα σκουπίδια. Είτε είναι ο Γιάννης με τον Κώστα, είτε η Μαρία με το Αναξίμανδρο, είτε και οι τέσσερις ή και οι δεκατέσσερις μαζί.

Εγώ δεν θα φωνάξω στους δρόμους «Ωραίο το φουστάνι μου Γιώργο σου». Με χαλάει να σε προσβάλω. Με χαλάει να σε χλευάζω. Με χαλάει να σε θεωρώ διαφορετικό. Με χαλάει να σε θεωρώ παραδείσιο πτηνό, καγκουρώ ή ρινόκερο σε ένα τσίρκο, που θα αυξήσει την τουριστική κίνηση της Πόλης μου συμφωνα με την δημαρχιακή ρηση.

Και έχω και εγώ να υπερασπιστώ.

Έχω να υπερασπιστώ πριν και πάνω από όλα την μαγεία της ιδιωτικότητας του έρωτα και όχι τον ευτελισμό του σε καρναβαλικές παρελάσεις και δημόσια φιλιά αυτοσκοπού.

Έχω να υπερασπιστώ τον προσωπικό δρόμο και πόνο του καθενός να κάνει την όποια υπέρβαση του πάνω από την βαρβαρότητα της όποιας ομοιομορφίας.

Έχω να υπερασπιστώ την υπερηφάνεια, του ότι ο καθένας βήμα βήμα, πόντο πόντο, με πισωγυρίσματα, με δράματα, με αποκαθηλώσεις, με χαστούκια, με ήττες και νίκες, κατακτά τη ζωή του προσδιορίζοντας τη όποια ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ του ταυτότητα.

Έχω να υπερασπιστώ τη υπάρχουσα Συνταγματική κατοχύρωση που προστατεύει την οποιασδήποτε διαφορετικότητα.

Αλλά τον Παράβα …καμαριέρα σε νεωτερική έκδοση φτηνιάρικης ταινία του Δαλιανίδη, δεν θα τον υπερασπιστώ. Με χαλάει.

Οι Πλατείες είναι γεμάτες. Εκεί που ο καθένας και όλοι μαζί, λέει το δικό του ΟΧΙ. Τα ΟΧΙ σε μονόδρομους φτωχοποίησης, εργασιακής σκλαβιάς, εξευτελισμού, ατίμωσης, ισοπέδωσης, φασισμού. Εγώ σε αυτή τη Πλατεία θα σε περιμένω. Ας μιλήσουμε, ας αγκαλιαστούμε, ας διαφωνήσουμε, ας τσακωθούμε, ας βρούμε τι μας χωρίζει και τι μας ενώνει.

Στη Πλατεία. Γιατί είσαι τόσο διαφορετικος, όσο είμαι εγώ, ο δίπλα, ο παραδίπλα, ο απέναντι. Γιατί είμαστε όλοι μαζί απέναντι σε Εξουσίες που στα πλαίσια της εφιαλτικής πολιτικής ορθότητας, αναίσχυντα, χυδαία, φτηνιάρικα , σε χρησιμοποιούν σαν ντοκυμενταριστικο καγκουρώ, που η θέα του, θα αυξήσει την τουριστική κίνηση και θα μειώσει τις αδιάθετες κλίνες των ξενοδοχείων. Τα «pink dollars» που αναζητά στο «φιλί σου» ο Υπουργός …Πολιτισμού. Χωρίς καννα αγανακτήσεις. Χωρίς καν να τον πετροβολήσεις. Χυδαία Κυνικός. Πρόστυχα Ανενόχλητος…

Στο χέρι σου είναι να ανοίξεις το κλουβί, την πόρτα, αυτού του τσίρκου και να ελευθερωθείς δραπετεύοντας από την μιζέρια του θεάματος. Από τη μιζέρια της ομοιομορφίας της διαφορετικότητας, στην περηφάνια της προσωπικής ταυτότητας. Και πίστεψε με ξέρω τι αγώνα και τι πόνο κρύβει πίσω της. Όπως και ΚΑΘΕ ταυτότητα. Μα κάθε ΜΙΑ ξεχωριστή ταυτότητα.

Δεν θα σε φιλησω λοιπόν πουθενά. Τα …φιλιά μας…στα κρεβάτια μας. Ούτε κλουβιά. Ούτε τρελές. Με χαλάει.

15 σχόλια:

vague είπε...

Εμένα πάντως όσα είπες μου άρεσαν πολύ και δε με χάλασαν καθόλου. Το κείμενό σου είναι διακήρυξη αξιοπρέπειας.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι ακριβώς.....

Παπούλης

Θανασης Ξ. είπε...

Πες τα βρε Κατερίνα μου. Έχει κάνει πολλά λάθη το κίνημά τους δυστυχώς. Και οι παρελάσεις δεν ήταν τα μικρότερα. Τέλος πάντων άλλη κουβέντα, εγώ θα είμαι στην ίδια πλατεία με σένα :)))))))

kanaliotis είπε...

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουμε και φέτος στις εκδηλώσεις του ATHENS PRIDE που διοργανώνεται το Σάββατο 4/6/2011 στην πλατεία Κλαυθμώνος με κεντρικό σύνθημα: “Φίλα με παντού”. Θα είμαστε μαζί με τους/τις συμπολίτες μας στην Πλατεία Κλαυθμώνος και θα συμμετέχουμε στην παρέλαση στις 6.00 μ.μ, γιορτάζοντας την πολυμορφία και τη διαφορετικότητα, απορρίπτοντας τα στερεότυπα και τις διακρίσεις που γεννούν τη μισαλλοδοξία.


Έτσι Κατερίνα μας, στους καιρούς μας οι κλασσικές πελατειακές σχέσεις πολιτικών - ψηφοφόρων μεταφέρονται στους δρόμους, όπου ο Τρεμόπουλος θα διεκδικήσει αμεσοδημοκρατικά ψήφους, ντυμένος άραγε πως και δίνοντας άραγε τι;
Μόνο την ουρά γοργόνας δεν θέλω να δω πριν την ώρα της και σε λάθος άνθρωπο.

Swell είπε...

Κρίμα, πάνω που 'λεγα απόψε να σε φιλήσω στην πλατεία...

katerina είπε...

Γεια σου Ρισκι μου, χαθηκαμε, εχουμε καιρό να τα πουμε.
Να πω την αλήθεια συμφωνα με την δική μου την οπτική,ο έρωτας δεν εχει ουτε αξιοπρέπεια, ουτε καθωσπρεπισμούς, ουτε κανόνες, ουτε διακηρύξεις. Αλλά η ιδιωτικότητα είναι βασικό συστατικό του.
Πέρα όμως απο τους ομοφυλοιλους ή τους ετερουλοιλους, με ενοχλουσαν π΄ντα τα κινηματα ταυτοτητας και αυτοσκοπού. Το κινημα ή «κινημα» των gay,λεσβιών, αμφι, trans ή ...cis, το αντιμετωπιζω όπως ακριβώς και τον κάθε λογής ...φεμινισμό στις μέρες μας. Απλά ξεπερασμένο. Όταν υπάρχει για να δικαιώσει την υπαρξη του, καταντάει απλά γραφικό.

katerina είπε...

Όταν κάποιος συμφωνεί μαζί μου, αυτοματα με βάζει στην λογική να διαφωνησω. Μαζί μου. Χαχαχαχα!!! Πλάκα κάνω. Γεια σου Παπουλη!

katerina είπε...

Θανάση μου, δεν πιστεψα ποτέ,ότι το σημαντικό στην ταυτοτητα ενός ανθρώπου ειναι ο όποιος σεξουλικός του προσανατολισμός. Όλη αυτή η αυτοθυματοποιηση, με ενοχλεί. Ειναι επιλογή, ειναι σεβαστή. Τελεια.

Παμε Πλατεία Θαναση. Κια ειναι όμορφα. Επιτέλους ειναι όμορφα. Τα λέμε...

katerina είπε...

Καναλιώτη ...με βάζεις σε υποψίες. Αν ειναι στο νεωτερικό μας «Κράτος»-τα εισαγωγικά δεδομένα πια- η πελατειακή σχεση να πάει απο το σε διοριζω συμβσιουχο,σου σβηνω μια κλήση, καθαριζω για πaρτη σου στην εφορία,φερνω τον φανταρο παιδί απο απο την Αλεξανδροπουλη στην Κλαυθμώνος, αντε σου στηνω και ένα διαγωνισμό, στις αυστηρά ...προσωπικές «διευκολυνσεις», ε,εκει θα γραψουμε ιστορία.

Δεν ακουγεται κακό. Περιμένω εναγωνια το επομενο προεκλογικό σκηνικό. Ουρες οι υποψηιοι ...ψηφοφοροι. Αλλά να διευκρινιστεί. Τα προφυλκτικά θα τα προσφερει το...Κόμμα, ή θα τα φερνουμε απο το σπιτι;

Υ.Γ. Δεν ξέρω ποσες ψηφους θα πάρει οΠάγκαλος προσφεροντας ...τις παροχές του,αλλά προφανώς θα απευθυνεται σε πολυ ....μερακληδες ψηφοφορους.

katerina είπε...

Ρε Swell,τα φιλιά στη πλατεια ειναι ...αγωνιστικά βρε. Δεν μετράνε.

vague είπε...

Μα από πού προέκυψε ο έρωτας;
Για το gay parade δεν μιλάς;

katerina είπε...

Ρισκι μου ναι,για το gay parade μιλάω, αλλά αυτο υποτιθεται ότι εχει πισω του έρωτα. Αυτο δνε ειναι το ...επιφαινομενο του;

Geo9 είπε...

Αγαπητή Κατερίνα.. Θα συμφωνήσω μαζί σου απόλυτα ότι σε μια κοινωνία όπου όλοι οι άνθρωποι είναι ισότιμοι τότε τα gay parade και όλα τα παρόμοια πανηγύρια δεν έχουν θέση και είναι γραφικά όπως τα κινήματα φεμινισμού στη σύγχρονη εποχή. Όμως είμαστε μια κοινωνία ισότητας?? Σαν straight απολαμβάνεις διαφορετικά δικαιώματα με τον άνθρωπο σου. Μπορείς να υπογράψεις το σύμφωνο συμβίωσης, να παντρευτείς και να απολαύσεις με τον άνθρωπο σου την αναγνώριση και την προστασία της κοινωνίας. Τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια είναι σαν μην υπάρχουν...Στα μάτια της κοινωνίας, του νόμου, παντού στην χώρα μας είναι αόρατα...Αυτό το νόημα έχει το parade. Να κάνει αισθητή την παρουσία μιας κοινωνικής ομάδας που ενώ στις υποχρεώσεις είναι ίδια με τις υπόλοιπες στα δικαιώματα υστερεί. Όταν λοιπόν Κατερίνα μου αποκτήσουμε τα ίδια δικαιώματα όπως έχουμε τις ίδιες υποχρεώσεις τότε θα συμφωνήσω μαζί σου ότι το gay parade είναι γραφικό και άχρηστο. Μέχρι τότε όμως υπάρχει ακόμα πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει τόσο νομοθετικά όσο και στις καρδιές των ανθρώπων.

bLoGirL είπε...

Η γκέι παρέλαση με τις όποιες υπερβολές της είναι ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ, διακηρρύτοντας το δικαίωμα των ομοφυλόφυλων να εκφράζονται δημοσίως όπως κάθε ετεροφυλόφυλο ζευγάρι....περπατώντας χέρι χέρι και δίνοντας φιλιά,, χωρίς να χρειάζεται να περιορίζονται στα δικά τους και μόνο στέκια. Τι από όλα αυτά δεν καταλαβαίνεις και το θεωρείς "ξεπούλημα"; Ή ζεις σε μια ιδανική κοινωνία όπου οι ομοφυλόφυλοι έχουν πρακτικά -όχι θεωρητικά και δια νόμου- την ίδια αποδοχή με τους ετεροφυλόφυλους;
Α! και κάτι ακόμη: διαχωρείστε τις πλατείες και μας περιμένει λαμπρό μέλλον, όταν βλέπουμε αντιπαλότητες και διαφορές στις διάφορες "πλατείες"...

Κατερινάκι είπε...

Συνονόματη, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.Εδω ο κόσμος καίγεται...βαρκούλες αρμενίζουν απο κάποιους.Καντε ότι θέλετε ρε παιδιά, φιληθείτε στους δρόμους,πιαστείτε χέρι χέρι όπως όλοι μας όσοι με όποιους θέλετε.Εμένα δεν με ενοχλεί καθόλου ούτε και θα κάτσω να κοιτάξω ποιος πιάνει ποιόν.Μα το θεό.Άν το κάνετε όλοι ανοιχτά χωρίς ταμπού θα αρχίσει και η ελληνική κοινωνία να το αποδέχεται.Ο έρωτας δεν κοιτάει φύλο,ηλικία ούτε σεξουαλικές προτιμήσεις.Απο όλους τους gay εξαρτάται.Κατα πόσο το "δραματοποιούν",το θυματοποιούν όπως είπαν και οι προλαλήσαντες αλλά και το πόσο επιδεικνύουν αυτή την ιδιαιτερότητά τους (αν θεωρείται ιδιαιτερότητα)αν μου επιτρέπετε.