Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Φταίει τώρα ο Σηφαλιός που δεν είναι Λαρισαίος;

Συχωριανοί είμαστε σε φάση ανταλλαγής αιχμαλώτων.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης θα ανταλλαγεί με τους ομήρους Κρητικούς στο λιμάνι του Πειραιά.
Κατά πως τον είδα τον Περιφερειάρχη (από άποψη κιλών)… και 4 ομήρους …όχι στο πολύ νταβραντισμένο βέβαια…όχι στο πολύ Κρητικό…τους έχει. Καλό deal το κόβω.

Διότι τι φταίει ο Σηφαλιός που δεν γεννήθηκε Λαρισαίος;
Άσε που δεν τον άφησαν να εξορθολογίσει και τις καλλιεργείς του, τον έρημο.
Είχανε κανένα πρόβλημα με τα χασισόδεντρα οι άνθρωποι; Και τις εξαγωγές τους κάνανε, και το ΑΕΠ ανεβάζανε, και τις καρατζιπάρες τους είχανε…
Λυσσάξαμε να τα ξεριζώσουν…Τώρα …ας φάμε την ρύπανση των πετρελαιοκίνητων τρακτέρ στη μούρη…

Μα να μην αφήνουν τους ανθρώπους να πάνε με τα τρακτέρ του (πετρελαιοκίνητα παρακαλώ, αυτό είναι το ουσιωδέστερο της υπόθεσης) στο γραφείο του Υπουργού …από τo οποία ειρήσθω εν παρόδω ο Υπουργός την κοπάνησε, για να κάνει την τσάρκα του στην Grand Place.
Παει να συναντήσει …την Τετάρτη, εκείνη καλέ την ναζιάρα που δεν του βγαίνει στο τηλέφωνο…
Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα τους υποδεχτεί ο …αντ’ αυτού… κ. Κοκινούλης. Όχι τουτουνού το τρακτέρ …είναι βενζινοκίνητο.
Την μετάφραση της μεταξύ τους, συζήτησης την έχει αναλάβει προσωπικά ο κ. Αντωναρος.
Την ανταλλαγή ομήρων θα εγγυηθεί η Κυρα Κατερίνα...διότι μάθε τέχνη κι αστηνε.

11 σχόλια:

Nikos Lioliopoulos είπε...

Να κλείνουμε τους δρόμους δεν θέλετε-είμαστε τραμπούκοι λέτε....
Να κατεβαίνουμε στην Αθήνα με τα τρακτέρ πάλι δεν μας θέλετε- είναι πετρελαιοκίνητα...
Παρακαλείσθε όπως μας υποδείξετε πολιτικώς ορθή μορφή κινητοποιήσεων!

σ.σ Οποιαδήποτε πρόταση για αποχή μας από τα ¨προσεχώς Βουλγάρες" πολιτιστικά κέντρα, απορρίπτεται ασυζητητί !

cinderella είπε...

Διάλo τσ'απολυμαρες τωνε!!!
Εκουβαληθήκαμε επαέ τς εσείς...μόνο ζια τα ψηφαλάτσια μας θωρείτε!

katerina είπε...

Μα τι λες Νικο μου, είπα εγώ να μην αποκλείσετε και τους δρόμους, και τις πλατείες, και τους παράδρομους.

Και το Περιφερειάρχη να κρατήσετε όμηρο, και τον Παναγόπουλο επίσης να απαγάγετε, τώρα που τομαθε, ...το έχει σου λεει, ο άνθρωπος, καλά θα του κάνετε.

Αν και τζάμπα το prestige του Περιφερειάρχη. Με ένα υνί και δυο αλέτρια έμαθα θα τον ανταλλάξουν.

Οι ...Βουλγαρίδες πάλι θέλουν την προσοχή τους. Τους ταράξαμε τους Βούλγαρους, με τον αποκλεισμό στον Προμαχώνα από τους Σερραίους αγρότες (αυτοί μωρέ οι πονεμένοι που μας απειλούσαν ότι θα σκισουν την κομματική τους ταυτότητα, ...πήρα μια τρομάρα ρε Νικο, λέω...λες να προχωρήσουν σε τόσο αποτροπαιες πράξεις!!!!!!!), μέχρι διάβημα στην Commission έκαναν οι άχρηστοι οι Βούλγαροι, άσε που δώσανε και 5000 κονσέρβες στους μεγαλοκαπιταλιστές νταλικιέρηδες, ε, να αφήσουμε τώρα άνεργη και την Βουλγάρικη παροικία εργαζόμενων νεανίδων. Απο την Ε.Ε. θα μας ξωπετάξουν πια, απανθρωπο ρε Νίκο...απάνθρωπο.

katerina είπε...

Αχ ρε Cindy, να έβλεπα την συννενοηση Κοκκινούλη - Κρητικών, με μεταφραστή τον Αντωναρο και τι καλό στον κόσμο. Τύφλα να εχει ο Πανούσης.

Spy είπε...

Όπως έχω γράψει και αλλού, διαφωνώ καθέτως, οριζοντίως και διαγωνίως με το κλείσιμο των δρόμων.

Κι εγώ έχω προβλήματα με τη δουλειά μου, αλλά άμα θέλω να διαμαρτυρηθώ δεν πάω να παρκάρω το αμάξι μου μέσα στο χωράφι τους!


(Welcome back, έστω και καθυστερημένα)

marios είπε...

Καθε λιμανι και...τρακτερ
καθε τρακτερ και μπατσος
κι ειναι η ζωη του καθενος
αιτημα προς το κρατος
αιτημα προς το κρατος

apos είπε...

Αψογη η Κατερίνα...

Προτείνω επίσης η κυρά Κατερίνα να κεράσει τους αγρότες σοκολατάκι Godiva.

Γιατί ο άλλος ο Χατζηγάκης από την Grande Place τον κόβω να φέρνει τα φτηνά τα "Λεωνίδας".

Τα σέβη μου και τα φιλιά μου.

katerina είπε...

Αγαπητέ Spy, καλημέρα σας,

Να σας πω την αλήθεια και εγώ την απεργία την αντιλαμβάνομαι σαν αποχή από την εργασία, με ότι σημαινει αυτό για το προσωπικό κόστος του κάθε εργαζόμενου. Τα υπόλοιπα εγώ τα λέω τζαμπα μαγκιά. Πέρα απο τις τεράστιες ευθύνες των ίδιων των αγροτών για το σημερινό χάλι του πρωτογενούς τομέα στην Ελλάδα, θα μπορούσα να συζητήσω το οτιδήποτε, αν απείχαν απο την εργασία τους το καλοκαιρι, το φθινοπωρο, ή τελος πάντων όποια ειναι η εποχή για τις αγροτικές εργασίες. Και βέβαια δεν ειναι τυχαία η ίδια εποχή «κινητοποιησεων», των αγροτών κάθε χρόνο.
Αλλά σε αυτήν την χώρα καμία λέξη δεν έχει μονοσήμαντη σημασία. Ο καθένας στο μυαλό του, την μεταφράζει αλλιώς.
΄
κ. Spy μου, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι για όλα τα δεινά αυτής της χώρας φταίνε τα λεξικά. Δεν ειναι ευκολονοητα, αγαπητέ μου. Όταν ειπε η Διαμαντοπούλου να γίνουν τα Αγγλικά η δευτερη επισημη γλώσσα της χώρας, οι ...προοδευτικοί Ελληναράδες την εκραξαν. Και όμως θα ειχαμε άλλο ενα εργαλειο συννενοησης. Μα μπορεί ενας Μπαμπινιώτης μόνος του να σώσει μια χώρα χαμένη στην μετάφραση;

Υ.Γ. καλά η λέξη επιδοτηση, αποζημιωση, και άλλα ...συνωνυμα τους, ειναι πια γνωση μεταπτυχιακών σπουδαστών της γλώσσας. Η σχιζοφρένεια πάλι, κοινοτατη λέξη, με μια μόνο ερμηνεία.

katerina είπε...

Καλημέρα Μάριε,
«Κράτος».
Άλλη μια λέξη, που σε αυτήν την χώρα και σε αυτήν την γλώσσα, είναι τόσο κακοποιημένη, βιασμένη, ανασκολοπισμένη, και πολλά άλλα...ελαφρώς σόκιν για πρωινό σχόλιο σε ένα σεμνό και σοβαρότατο blog.

Προφανώς σε αυτήν την γωνιά της γης, ο καθένας μας έχει το δικό του Κράτος, την δική του Δημοκρατία, τον δικό του Νόμο, και τον δικό του Θεό επίσης.
Και προφανώς ακόμα αντέχει αυτό που γράφτηκε προφητικά έναν αιώνα πριν, στον Δωδεκάλογο του Γυφτου
«Όσο κι αν είστε χριστιανοί, πάντα είστε ειδωλολάτρες»

katerina είπε...

Πολύ καλη μερα σας Apos,
Στις ζόρικες εποχές που ζουμε, σκέφτομαι συνεταιρε, μια άλλη μορφή επιχειρησης.
Λοιπόν οι Κυρα Κατερίνες και οι Κυρα Νελλες, ειναι μορφές του κινήματος. Και πλέον δειχνουν τον δρόμο σε όλες μας για το τι πρέπει να διεκδικησει η κάθε μια μας. Και ..χωρίς τρακτερ...

Σε μια ευνομουμενη Πολιτεία, η κ. Κατερίνα και η κ. Νελλυ, θα έπαιρναν μια επιδότηση (καλά ας την πουμε και ...αποζημιωση, και εντομοασθένεια, και ....), να φτιάξουν ενα ΙΕΚ, στο όποιο θα μας εκπαιδευαν όλες μας, στο τι ακριβώς σημαινει αποτελεσματική συζυγος.
Προσεξε συνεταιρε, και ο Μυλωνας και ο Παναγόπουλος, είχαν την δυνατότητα να αφήσουν την ζωή τους στα χέρια της γυναίκας τους ή της Αστυνομίας. Εμπιστεύτηκαν την γυναίκα τους....

Είχαν την δυνατότητα να εμπιστευτούν εκατομύρια €, στα χέρια της γυναίκας τους ή της Αστυνομίας. Εμπιστεύτηκαν την γυναίκα τους...

Είχαν την δυνατότητα να επικοινωνήσουν με την γυναίκα τους ή με τον δικηγόρο τους. Επικοινώνησαν με την γυναίκα τους...

Και το πιο απίστευτο. Είχαν την δυνατότητα να εξαφανιστούν από προσώπου γης, χωρίς οι γυναίκες τους να νοιώσουν προδομένες, αλλά αντίθετα θα ήταν γυναίκες ηρώων , έστω τυχαίων. Επέστρεψαν στις γυναικες τους...

Αν τώρα με πιανει το παράπονο και φωνάζω ....μα πότε θα γίνεις Μυλωνάς, πότε θα γίνει Παναγόπουλος, ειναι απαντηση το ...όταν θα γίνεις Νελλη, όταν θα γίνεις...Κατερίνα...

Πρέπει κατεπειγόντως να μάθω την τεχνική αυτού του ...Κυρά. Το Κατερίνα ...μόνο του... δεν το κόβω και πολύ αποτελεσματικό.

Απος, ζόρικη εποχή για την ναυτιλία, δεν αφήνουμε τα εφοπλιστιλίκια, να ασχοληθούμε με την κατάρτιση;

Leviathan είπε...

simfono apolita me to sxolio sou pron ton spy..eleos diladi...
kalispera!