Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Τόση ιστορική αγωνία και στον επίλογο ένα χάμπουργκερ....

Αυτές οι φωτογραφίες των ομοφυλόφιλων ζευγαριών που κάνουν ουρά στα δημαρχεία για να παντρευτούν μου θυμίζουν τις φωτογραφίες των Σοβιετικών πολιτών που έκαναν ουρά το ’89 έξω από τα ΜακΝτόναλτς.

Τόση ιστορική αγωνία και στον επίλογο ένα χάμπουργκερ.....

Χαζεύω τις φωτογραφίες (α, ρε
de la mettrie, τι μου έκανες......) και τι βλέπω;;;

Νέα γκέι ζευγάρια να φωτογραφίζονται σε γαμήλιες τελετές, με σμόκιν, με τουαλέτες, με λευκά ατσαλάκωτα ρούχα, με δεξιώσεις, με κουμπάρους και παράνυφους, λες και πρόκειται να μπουν οι φωτογραφίες σε περιοδικά life style της δεκαετίας του 50, λες και ο αντίστοιχος Ζαμπούνης των ΗΠΑ πρέπει να κουνήσει συγκαταβατικά το κεφάλι του και να δώσει την συγκατάθεση του.

Χαζεύω τις φωτογραφίες των γεροδεμένων, υγιέστατων, απόφοιτων Πανεπιστημίων, πρότυπων σεξουαλικής ησυχίας, με δυνατότητες κλασικής συζυγικής ευτυχίας, με την ευδαιμονία της ηλεκτρικής σκούπας και του πλυντηρίου με τα 1028 προγράμματα, ζωγραφισμένο στο χαμόγελο των ζευγαριών.

Χαζεύω τις φωτογραφίες και βλέπω τον καπιταλισμό να έχει βγει στην γύρα και να ψαρεύει καινούργιους πελάτες.

Η τελετή του γκέι γάμου φέρνει το φάντασμα του συντηρητισμού πάνω σε μια ομάδα πληθυσμού που πιστεύω βαθιά, πιστεύω ακράδαντα, ότι στην βάση της είναι ριζοσπαστική και αντικανονιστική.

Η τελετή του γκέι γάμου, που αντί να ξεσκεπάζει τις φοβικές αντιδράσεις μας, εμάς των .....straight (δεν νομίζω ότι υπήρξε ποτέ πιο ΛΑΘΟΣ, πιο ΔΙΕΣΤΡΑΜΕΝΗ λέξη από αυτή), μας γλυκαίνει το χάπι, βάζοντας τον στα πλαίσια αυτού που ξέρουμε, που αγαπάμε, που μάθαμε να εμπιστευόμαστε.... Αυτού που ξέρουμε να διαχειριστούμε.

Ακούω ότι η Ελληνική κοινωνία δεν είναι έτοιμη για το «σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης». Και τρελαίνομαι.
Η ελληνική κοινωνία που βέβαια ήταν πάντα έτοιμη, για τους ρόλους των τηλεαδελφών, για τους ρόλους των τηλεγερομόδιστρων, για τους ρόλους των τηλεκομμωτών. Ήταν πάντα έτοιμη να εξευτελίσει για να μπορεί να διαχειριστεί.

Αν για κάτι δεν ήταν έτοιμη η ελληνική κοινωνία, όπως και καμία κοινωνία απανταχού στον κόσμο, δεν ήταν έτοιμη να χάσει τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται την σεξουαλική διαφορά.
Αν για κάτι δεν είναι έτοιμη η Ελληνική κοινωνία, όπως και κάθε κοινωνία απανταχού στον κόσμο, δεν είναι έτοιμη να αντέξει το διαφορετικό. ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΟ.
Αυτό την φοβίζει, αυτό μας φοβίζει. Ότι είναι διαφορετικό και δεν μπορούμε να το καλουπώσουμε, να το διαχειριστούμε όπως ξέρουμε και όπως μπορούμε.

Θέλω να ελπίζω, θέλω να πιστεύω ότι αυτό το πρωτοπόρο κομμάτι, που έριξε τους φράχτες, που τόλμησε με μεγάλο προσωπικό και κοινωνικό κόστος, να μας βροντήξει στην μούρη ότι το διαφορετικό είναι όμορφο, δεν θα στηθεί στην ουρά στην Κόκκινη Πλατεία περιμένοντας την σειρά του να μπει στα ΜακΝτόναλντς

Τόση ιστορική αγωνία και στον επίλογο ένα χάμπουργκερ.....

19 σχόλια:

Spy είπε...

Δε θέλω να γίνω μάντης κακών, καλή μου Κατερίνα, αλλά στα τελευταία 10 blogs που ασχολήθηκαν με θέματα ομοφυλόφιλων, στο τέλος έγινε της κακομοίρας. Όλο και κάποιος υστερικός (από τη μία ή την άλλη πλευρά)εμφανιζόταν και το ποστ κατρακυλούσε στο βόρβορο...

Είστε σίγουρη ότι θα το αντέξετε;

δόΧτωρ απαράδεΧτος είπε...

να καταργηθεί ο θεσμός του γάμου για όλους

ένα συμφωνητικό είναι αρκετό

κάθε τι άλλο είναι εκ του πονηρού

και αντί οι προοδευτικοί (μόνο κατά δήλωσιν τελικά;) γκέι να απαιτήσουν σύμφωνο συμβίωσης, θέλουν να παντρευτούν με τιμή και δόξα. με παπά και με κουμπάρο.

βρε ουστ

γαμωμικροαστοί!

Ανώνυμος είπε...

Κατερίνα... τόσο καταπληκτική ανάρτηση, και τόσο λάθος....

Και αυτοί, Κατερίνα, ζητούν την ηρεμία, την ησυχία, την αποδοχή... ποτέ, ΠΟΤΕ δεν θέλησαν να γίνουν...επαναστάτες, εμείς οι στρέητ τους υποχρεώσαμε να γίνουν -όσους από αυτούς αρνούνται να κρύβονται- με την περιθωριοποίησή τους-, και όσοι από εμάς τους αποδεχόμαστε, δημιουργήσαμε την ψευδαίσθηση στον εαυτό μας ότι... ναι... είναι ηρωες, παλεύουν ενάντια στο κατεστημένο, ενώ στην πράξη παλεύουν να ενταχθούν σε αυτό...

Ολοι, Κατερίνα, το χαμπουργερ θέλουν, όλοι κατά βάθος ζητούν την αποδοχή της κοινωνίας μέσα στην οποία ζουν, την ηρεμία, τη γαλήνη, τη ρουτίνα... μόνο όσοι δεν έχουν ζήσει διαφορετικά, περιφρονούν αυτά τα "αγαθά" της δυτικής κοινωνίας.

Οι επαναστάτες δεν γίνονται κατ' επιταγή των άλλων, ή επειδή οι άλλοι τους θέλουν... επαναστάτες. Γίνονται με ίδια βούληση είτε στρεητ είτε ομοφυλόφιλοι...

katerina είπε...

Spy μου, ξέρω ότι θέλετε να με προστατεψετε απο τα ...πυρά...ένθεν κακείθεν.
Και ειλικρινά με συγκινείτε.

Αλλά ναι, νομίζω ότι μπορώ να το αντέξω. ή τουλάχιστον να προσπαθήσω. Αλλωστε ακόμα και το πιο ευφάνταστο μυαλό δεν θα μπορούσε να διανοηθεί τι έμαθα μόλις σήμερα ...ότι αντέχω.

Από την άλλη μεριά, μετά απο ένα χρόνο blogging, τους αναγνώστες μου, πάνω κάτω, τους ξέρω.
Μπορεί να διαφωνήσαμε ακόμα και έντονα πολλες φορές, αλλά αγαπιόμαστε.
Όχι, ότι αν δεν ...αγαπιόμαστε θα με απέτρεπε απο το να γράψω το όποιο post, αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ θα με απέτρεπε από το να κάνω blogging.
Δεν μπήκα ποτέ στο τριπάκι να καταθέσω στο blog...Θέσεις. Στιγμές μοιράζομαι, σκέψεις μοιράζομαι, και αυτό έχει έννοια μονον όταν οι ...αποδέκτες ...τις εισπράττουν, συμφωνώντας ή διαφωνώντας, αλλά με στοργή.

katerina είπε...

Dr μου, αφήστε με να υποθέσω.....
Σταθήκατε με γαμπριάτικο κουστούμι, στενά λουστρίνια, και λευκό πουκάμισο, στα σκαλια εκκλησίας.
Θυμάστε ότι χαιρετήσατε 567 (μετά χάσατε το μέτρημα) θείες, ξαδέλφες, ανιψάκια, και άλλους συγγενείς και ....σκεφτείτε και την καλή σας....που είχε και ένα μεικαπ και κραγιόν για να το διαχειριστεί όλο αυτό.
Μετά πηγατε στο κτήμα ....τάδε, όπου .....
Δεν μπορώ, δεν αντέχω dr μου, τραγικά γελοίες μνήμες για να τις αναπαράγω.

Σας καταλαβαίνω.
Και εγώ μαζί σας, υπέρ της κατάργησης της τελετής του γάμου...για την προστασία της αισθητικής του ανθρώπινου είδους....

katerina είπε...

de la mettrie, εσύ φταίς. Με ιντριγκάρησες να μπω στην διαδικασία να .....βλέπω φωτογραφίες και όχι να τις προσπερνώ και ιδού τα αποτελέσματα....

Χωρίς πλάκα τώρα, δεν είπα ποτέ ότι οι γκέι είναι επαναστάτες με ή χωρίς αιτία.
Θεωρώ απλά ότι είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας που για να έχει το αυτονοητο, δηλαδή μια ζωή όπως εσύ ή εγώ, με τον συντροφό του, πρέπει να εκτεθεί, πρέπει να ξεπεράσει κοινωνικα ταμπού, πρέπει να καταβάλει ένα προσωπικο και κοινωνικό τίμημα, απλά γιατί είναι διαφορετικό.
Το σύμφωνο ελευθερης συμβίωσης λύνει τα προβλήματα
του τυπικού κομματιου αυτής της συμβίωσης χωρίς καρναβάλια γαμηλιων τελετών, που ούτως ή άλλως καρναβάλια είναι για γκει και στρεητ.
Αν κάτι λέω σε αυτό το post, είναι ότι η τελετη του γάμου για τους γκει, ουσιαστικά είναι μια επικινδυνη παγίδα για να τους ενσωματώσουμε εμείς οι ...στρεητ (τρομάρα μας!!!!!!!!)
Και αν τελικά καταβάλανε το μεγάλο ή μικρό τίμημα για να δηλώσουν την επιλογή τους, ας πονέσουν τον κόπο τους, ας περιφρουρήσουν την επιλογή τους απο μια κοινωνία που πολύ ευκολα ευτελίζει το διαφορετικό απλά γιατί το φοβάται.

PN είπε...

Κατερίνα, θέτεις - και πολύ σωστά κατά τη γνώμη μου - μια άλλη διάσταση στο θέμα των γάμων των ομοφυλοφίλων. Κάθετι που είναι απαγορευμένο, έχει πάντοτε μια υπερβολή όταν επιτέλους επιτρέπεται. Η παρομοίωση με τα hamburger είναι πετυχημένη, μιας και καταλαβαίνω την αφαιρετική λογική σου. Όπως έχω τονίσει, πρέπει εμείς οι αναγνώστες τον blogs να μην κολλάμε πολλές φορές στις λέξεις, αλλά σε αυτό που θέλει να πει ο blogger μέσα από αυτές.

Δεν ξέρω, όμως, αν συμφωνώ μαζί σου ότι η κοινωνία των gay είναι ριζοσπαστική. Το γεγονός ότι θες κάτι διαφορετικό δεν σε κάνει και ριζοσπάστη. Είναι οι όροι που το ζητάς και το βιώνεις που σε κάνουν ριζοσπαστικό. Και είναι βαθιά η πίστη μου ότι η εν λόγω ομάδα (σιχαίνομαι τη λέξη, αλλά τη χρησιμοποιώ για λόγους ευκολίας) είναι συχνά πολύ συντηρητική. Ίσως πιο συντηρητική και από τους straight.

Όσο αφορά την κοοινωνία, δεν είναι έτοιμη να δεχτεί το νομιμοποιημένο διαφορετικό. Όχι απλά το διαφορετικό όπως λες. Δεν αντέχει καμιά κοινωνία τη μετάβαση από το άτυπο στο τυπικό. Γιατί το τυπικό σηματοδοτεί τη θεσμοθέτηση και εν συνεχεία τη διαχρονικότητα.

@Spy: Αλίμονο αν βάλουμε περιορισμούς και στο blogging που κάνουμε. Βάζουμε σε τόσα πράγματα στη ζωή μας. Εδώ θα λέμε αυτά που θέλουμε, όποιο και αν είναι το κόστος!!!

katerina είπε...

VK κατ' αρχάς δύο διευκρινήσεις.

1ον. Το "χάμπουργκερ" αναφέρεται σαφώς στους Σοβιετικούς που κάποτε πιστέψανε ότι αντίσταση, διαφορετική ζωή, αμερικάνκος τρόπος ζωής είναι να γευτούνε αυτό το μαγικό αυτό σάντουιτς με ψωμί, μπιφτέκι και κέτσαπ που θα λειτουργούσε σαν τον μαγικό ζωμό του Δρυιδη.

Αυτή την εικόνα μου δίνουν οι τελετές γάμου των ομοφυλόφιλων.

2ον. Θα μου πεις βρε κρυφορατσίστρια και γιατί δεν τα λές και για τους γάμους των στρεητ;;; Καλα και τα λέω, αλλά και χωρίς να μπάινω στην λογική να καλουπωνω στο στυλ ...ριζοσπάστες οι γκει, συντηρητικοί οι στρεητ, εσύ άλλωστε ξέρεις ότι εγώ υποκλίνομαι στην μοναδικότητα της ΜΟΝΑΔΑΣ, δεν μπορώ να παραγνωρίσω το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι είχαν να αντιπαλέψουν το γεγονός της διαφορετικότητας, στο περιβάλλον τους, στην δουλειά τους, στην κοινωνία, στον δρόμο. Είχαν να ξεπεράσουν το ότι κανείς δεν θα ασχοληθεί μαζί μου αν περπάτάω χέρι χερι μα τον καλό μου, ενώ η πλατεία θα γυρίσει να κοιτάξει δύο άνδρες που είναι αγκαλιά ή δύο γυναίκες που φιλιούνται.
Επιβάλλανε τον σεβασμό και τους καμαρώνω. Γιατί είμαι σίγουρη ότι δεν ήταν ευκολη και ανώδυνη ιστορία.

Η όποια τελετή γάμου με νύφες και παράνυφους εκτιμώ ότι ευτελίζει τον προσωπικό αγώνα αξιοπρέπειας του καθενός τους.

Matrix είπε...

Λοιπόν αυτό το "κομμάτι", όπως όλα τα κομμάτια περιέχει τα πάντα μέσα.

Θεωρώ ότι περιέχει και συντηρητικά άτομα και προοδευτικά , δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς.


όσο για το ....

Αυτό την φοβίζει, αυτό μας φοβίζει. Ότι είναι διαφορετικό και δεν μπορούμε να το καλουπώσουμε, να το διαχειριστούμε όπως ξέρουμε και όπως μπορούμε.

εκεί στο γήπεδο χτες έλεγαν ένα ωραίο σύνθημα το έγραψα in my place.

katerina είπε...

"Μα ένα τελευταίο θα σας πω

και βάλτε το καλά μες το μυαλό

έτσι όπως μας θέλετε ΕΣΕΙΣ

ΠΟΤΕ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ"

Το είδα Matrix, και μακάρι να είναι έτσι.....

κάκος είπε...

Δικαίωμα στο κιτς έχουν άπαντες εφ' όσον είναι του γούστου τους .
Θα συμφωνήσω όχι για να συμφωνήσω και να γίνω αρεστός . Μάλιστα θα σου παραθέσω ένα περιστατικό για να καταλάβεις ότι τα πάντα "είναι προφάσεις εν αμαρτίαις "!
Πριν από 23 χρόνια μαζί με την γυναίκα που ζω ακόμα και σήμερα , αποφασίσαμε να "νομιμοποιήσουμαι" την σχέσή μας με γάμο . Προχωρήσαμε σε πολιτικό και μόνον τέτοιο γάμο καθαρά εκ πεποιθήσεως . Ουδέποτε κανείς δεν μας ενόχλησε γι' αυτό , όμως μόλις σήμερα , ζητώντας ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από τον Δήμο και το οποίο θα χρησιμοποιήσω σε άλλες υπηρεσίες δημόσιες και μη , διαπίστωσα ότι εμφανώς αναφέρει ότι "ετελέσθη πολιτικός γάμος και όχι θρησκευτικός ". Αλήθεια αν ήμουν μουσουλμάνος τι θα έγραφε , ότι παντρέυτηκα στη μουφτεία (?).

ολα θα πανε καλα... είπε...

Θα μου άρεσε μια ιδανική πολιτεία όπου δε θα υπήρχαν γκέι και στρέιτ,θέλω να πω ότι δε θα είχαμε ανάγκη αυτής της κατηγοριοποίησης και οι ομοφυλόφιλοι δε θα είχαν την ανάγκη να επισημοποιήσουν ή να εκθέσουν τη σχέση τους σε κοινή θέα παριστάνοντας ότι είναι παντρεμένοι ΣΑΝ τους άλλους ανθρώπους,αυτούς που λέμε "κανονικούς".Προσωπικά δε θα διάλεγα ποτέ τον γάμο,ούτε ως στρέιτ ούτε ως γκέυ.Τον θεωρώ σύμβαση,κάτι το ψεύτικο.Άντρας μου ή γυναίκα μου θα ήταν αυτός ή αυτή που θα ήταν δίπλα μου και θα αγαπιόμασταν χωρίς καμία ανάγκη να το δηλώσουμε με παράνυφους και κουμπάρους.
Θα θεωρούσα ότι θα είχαμε προχωρήσει πολύ ως κοινωνία αν οι γκέι,για διάφορους λόγους δεν αισθάνονταν την "πίεση" ή την ανάγκη να κάνουν όπως οι "στρέιτ" τις ζωές τους.Να κάνουν τόσο κόπο για ποιο λόγο δηλαδή;Για να ακολουθήσουν το παράδειγμα των "κανονικών";

Ανώνυμος είπε...

Ο «πόλεμος των γκέι»

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από τις απαξιωτικές διακρίσεις. Όποιος ένοιωσε έστω και μια φορά να τον κολλάνε στον τοίχο με υποτιμητικούς όρους που προέρχονταν από μια συλλογική απαξίωση κοινωνικής ομάδας στην οποία έτυχε ή επέλεξε να ανήκει θα το ξέρει.

Στέκομαι και υπερασπίζω πάντα τη βασική άρνηση κάθε ατομικής και συλλογικής απαξιωτικής διάκρισης χρώματος, φυλής, θρησκείας, τάξης, έθνους, πολιτικής, ιδεολογίας, γενετήσιας προτίμησης κλπ. Δυστυχώς τα βάρβαρα ένστικτα (δεν είναι ζωώδικα τα ζώα δεν… μετέχουν) ανασύρονται σε πρώτη ευκαιρία από την εκάστοτε δικτατορία της «πλειοψηφίας».

Μετέχοντας χρόνια στην Επιτροπή κατά των Διακρίσεων στην Εργασία της ΕΕ (παράτημα Ελλάδος) πρέπει να πω ότι γινόταν το έλα να δεις με ομηρικούς καυγάδες από την άρνηση των εκπροσώπων της Ορθόδοξης Εκκλησίας να δεχτούν να ανασκευαστούν οι απαξιωτικές δηλώσεις του Χριστόδουλου για τα μιάσματα (γκέι). Άλλοτε, επί… «Ελλάδος Ελλήνων Χριστιανών» άλλα ήταν τα μιάσματα αλλά οι διάδοχοι δεν έχασαν ευκαιρία να διευρύνουν τη… γκάμα! Από εκείνη την Επιτροπή βγήκε εν μέρει και η νέα νομοθεσία κατά των διακρίσεων στην εργασία αλλά όσο εσείς είδατε την εξάλειψη των διακρίσεων άλλο τόσο την είδα και γω.

Μέσα σε μια κοινωνία που εκκολάπτει στον κόρφο της κάθε είδους διακρίσεις μη περιμένετε να μη βγουν τα κοράκια για κάθε τι διαφορετικό όπως οι γκέι. Και ανάλογα με την ευκολία ρατσιστικής συσπείρωσης θα βλέπουμε αυτά τα… ρωμαϊκά θεάματα. Με πιάνει λύπηση όταν βλέπω ανάμεσα στις ορδές που χύνουν δηλητήριο ρατσισμού για τους γκέι (και όχι μόνο) να είναι και άνθρωποι που μόλις χθες τους έκοψαν το μεροκάματο ή τους είπαν να δουλέψουν με το γνωστό πλέον «μπολάκι» των 400-700 ευρώ ξεφτιλίζοντας τους εργασιακά - κοινωνικά. Στην επόμενη φάση που θα καταλάβουν τη δική τους κοινωνική απαξίωση θα είναι αργά. Αυτοί δεν διάβασαν και δεν άκουσαν ποτέ για τον γερμανό κληρικό Μάρτιν Νιμέλερ που έγραψε… Πρώτα ήρθαν για τους κομμουνιστές και δεν ύψωσα τη φωνή μου, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. / Μετά ήρθαν για τους σοσιαλιστές και δεν ύψωσα τη φωνή μου, γιατί δεν ήμουν σοσιαλιστής. … μετά για τους εβραίους…. Μετά… μετά ήρθαν για μένα και δεν είχε μείνει κανείς να υψώσει τη φωνή του για μένα...».

Ποιο το τέλος με τον πόλεμο των γκέι; Όχι δεν είναι ένα χάμπουργκερ. Θα ανακαλέσω την ιστορία. Το 1906 ένας ζαχαροπλάστης τόλμησε να προσλάβει γυναίκες σερβιτόρες για να ομορφύνει το σερβίρισμά του. Ξέσπασαν διαδηλώσεις και η Εκκλησία διέγνωσε το τέλος της… Ελλάδος! Το μαγαζί το έκλεισε η αστυνομία για… προσβολή δημοσίας αιδούς!!! 102 χρόνια μετά μόνο γέλιο σηκώνει αυτή η πραγματική ιστορία. Τι ίδιο θα γίνει αργά ή γρήγορα (πάντως όχι σε 102 χρόνια) και με τους γκέι. Αυτό πιστεύω.

Δεν αποκλείεται τελικά να δούμε και… γκέι παπάδες (όχι πως δεν υπάρχουν αλλά λέμε)… και τότε θα τρίζουν (υποκριτικά;;;) τα κόκαλα του Χριστόδουλου.

Ως τότε αλλοίμονο σε όσους γευτούν τον ρατσισμό.

Στέργιος

Spy είπε...

Καλά ρε παιδιά μην βαράτε...
Εγώ το είπα διότι στην αγαπημένη "βιολιστής στη στέγη", μέσα σε ένα μάλλον τρυφερό ποστ για το θέμα, μπήκαν δυο τύποι απερίγραπτοι που έφτασαν το θέμα στα άκρα, και παρά τη διακριτικότατη στάση της, η γυναίκα τώρα δέχεται απειλές για μηνύσεις κλπ. και ασχολείται μόνο με αυτό...

apos είπε...

Κατερίνα μου, μαζί σου επίζω και εγώ. Ορισμένες φορές με αυτά που γράφεις τρομάζω. Και υποκλίνομαι.

cynical είπε...

Geia sou Katerina. Den pisteuw oti oi gay einai by default proodeutikoi. Ligoi einai aytoi pou apodexontai ton eauto tous opws einai. Eite ton kryvoun eite ton geloiopoioun. O gamos tous dinei thn pseudais8hsh ths enswmatwsis kai apodoxis apo mia koinwnia straight. Kai speudoun na epwfeli8oun..
Auto pou les gia ton kapitalismo pou osmistike nea agora, me vriskei symgwni. Mprosta sto xrima kai oi gay einai kalodexoumenoi stous kolpous twn straight...
Kalo vrady

βιολιστης στη στεγη είπε...

Και στην ουρά θα στηθεί, και το χάμπουργκερ θα φάει. Ομως, γιατί όχι; Ολοι δεν έχουν δικαίωμα στο χάμπουργκερ;

Ανώνυμος είπε...

Κατερίνα, η απόδειξή μου.

Ανώνυμος είπε...

Κατερίνα σ'ευχαριστώ για τις εύστοχες αναρτήσεις,για την συγκλονιστική χωρίς σχόλια ανάρτηση και προσωπικά Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ....ξέρεις εσύ!!Με βοήθησες ουσιαστικά.
Περικλής real friend forever του real χωριού σου