Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

το Όμικρον

Σας έχω ξαναπεί ότι ο γιατρός μου έχει απαγορευσει ρητώς την ενασχόληση με την πολιτική.

Με έβαλε με το ζόρι στους Ανωνυμους Αλκοολικους (στο division για την Πολιτική) και δις εβδομαδιαίως μαζευόμαστε και ξεκινάμε την θεραπεία με το "με λένε Κατερίνα και είμαι καλα....΄"

Καλά δεν λένε όλοι ...Κατερίνα, αυτό το λέω εγώ.


Χθες, κάτι που ήμουνα λίγο κουρασμένη απο το ταξίδι στην Μελίκη, κάτι που ο Ιταλός είχε τα νευρα του, κάτι που βαρέθηκα τον Μπαρμπα Στάθη (πόσες μπάμιες να φάω πια;;;) και πήραμε πίτσες, ε, είπα να δω τηλεόραση.

Και τι τηλεόραση;;;; βαριά τσόντα. Ειδήσεις.

Και τι πετυχάινω;;; Τον βουλευτή Αγοραστό.


Να πω του στραβου το δίκιο, ακόμα και τις μέρες της μεγάλης αρρωστιας μου, τον κύριο δεν τον γνώριζα.

Και μα τω Θεώ λυπήθηκα για αυτήν την απώλεια. Πόσους ανθρώπους θα είχα συχωρήσει, με πόσους δεν θα είχα συγχιστεί, με πόσους δεν θα είχα σκυλοβριστεί, αν είχα την τύχη να έχει έρθει νωρίτερα ο κ. Αγοραστός στην ζωή μου.


Και καλά αυτός ο έρημος, έβαλε το κουστουμάκι του, ναι αυτό απο το GLOU, ξέσφιξε την γραβατούλα του, πνιγόταν ο Χριστιανός... Λέω στον Ιταλο, φέρε βρε ένα ποτήρι νερό στον άνθρωπο.... Για την Δημοκρατία ρε γαμώτο....

Χέστηκε ο Ιταλός για τον Αγοραστό, του ρίχνει μια ματιά....σιγά καλέ αυτοί έχουνε εκπαιδευτεί με Μπερλουσκόνι ο Αγοραστός θα τον σόκαρε, και μου λεει φάε και εσύ εένα κομμάτι...κρύωσε η πίτσα.


Που να καταπιώ μπουκιά εγώ;;;Δεν μπορώ συχωριανοί, ούτε το σάλιο δεν πάει κάτω όταν βλέπω θρίλερ....

Απο πάνω του η Τρέμη με Escada, δίπλα του ο Πρετεντέρης με Zegna, ο Τσίμας με λουκ αναρώτησης ...να φύγω τώρα από τον Λαμπράκη να πάω με αφεντικό τον Τσίπρα;;; Καλά ας αφήσω τώρα λίγο μούσι, κι αν οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ κάτω από 15%, κάθομαι εδώ και περνάω ένα ρεπεραζ τις ανταυγειες της Όλγας.


Ο Αγοραστός να ψελλίζει, καλέ μια αποδειξη απο το καθαριστήριο έβαζα στην τσέπη μου, ο Πρετεντέρης να του λεει....σιγά που το πας και στο καθαριστήριο το κουστουμάκι αυτό. Φορά και πέταμα είναι....


Τέλος πάντων, κάποια στιγμή τελειωσε όλο αυτό μαρτύριο του χριστιανού, ήρθε πάλι ο ....Κανένας, καλά εδω ήρθαμε, αυτά τα ξέρουμε, μην ξύνουμε πληγές πάλι. Το απαγορευουν και οι Ανωνυμοι....


Σου λέει παιδί μου, μία φωτογραφία να δεις του ΓΑΠ είναι σαν να πίνεις 3 Famous Grouse, κι αν τον δεις σε video 11 ρακές.

Καλά σε συνέντευξη ...πέφτεις σε ακλοολικό κώμα.


Τον Καραμανλή πάλι, με αφήνουνε. Σε ηρεμει λέει. Σκέφτεσαι τις χαρές της ζωής και...χαλαρώνεις.


Το πρώτο που έκανα μόλις σηκώθηκα απο τον ρημαδοκαναπέ, ήταν να δώ το βιογραφικό του Αγοραστού.

Όχι καλέ σπουδές, καλά για επάγγελμα....ε, και τα αστεία έχουν τα όρια τους. Να δώ αν έχει παιδιά ήθελα. Σκέψου να βλέπεις τον μπαμπά σου, μαζί με άλλα 5.000.000 ανθρώπους σε αυτό το χάλι.....


Και μετά με πηρε το παράπονο συχωριανοί.

Αυτόν τον έρημο, θα τον βγάζαν οι μιντιάδες να τον ξεσκίσουν. Και καλά θα του κάνανε. Αυτή είναι η δουλειά τους.

Ενας από το Μαξίμου, απο την Ρηγίλλης, από του Ρουσόπουλου, δεν τον μάζεψε να τον ντύσει, να τον στολίσει, να τον νοικοκυρέψει, να του πει πως θα κάτσει, που θα κοιτάει, τι θα πει, τι δεν θα πει.

Ενας απο όλες αυτές τις στρατιές συμβούλων, παρατρεχάμενων, image makers, δεν σκέφτηκε ότι το προιόν "Αγοραστός", το προιόν "Βουλευτής", θα παιξει σε όλα τα κανάλια, 5.000.000 πελάτες ψηφοφόροι θα το δούνε.


Και ποιος χέστηκε για τον Αγοραστό....

Αλλά ο κάθε Αγοραστός είναι ότι είναι η "αγελαδίτσα" για την ΦΑΓΕ, ότι είναι το Herbal για την Johnson, ότι είναι το η "Amita πορτοκάλι" για την 3E.

Ο κάθε Αγοραστός είναι ένα προιόν που παλευουν να μας πουλήσουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Εκπροσωπεί την εικόνα τους. Την εταιρική εικόνα τους.


Ένα ρημαδοσαμπουάν θέλουν να σου πουλήσουνε και έχουνε την θεογκόμενα που μέχρι να φτάσει στο τρίτο χέρι λουσίματος ....έχει φτάσει σε είκοσι οργασμούς.

Και εμείς ....10.000.00 πελάτες των πολιτικών κομμάτων, ένας δεν βρέθηκε να μας σεβαστεί;;;


Ακόμα και σε bar του Σιδηρόκαστρου, έχω πετύχει τον ....manager του μαγαζιού να σφαλιαρίζει τον παραγιό που είχε γράψει ανορθογραφα το "ΠΡΟΣΕΧΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΕΣ". Και δεν πιστευω να ...θιγόταν κανενός το κέφι απο το Ω που έγινε Ο.


Αλλά ήταν επαγγελματίας ο άνθρωπος. Σου λέει κι αν πέσω στον σχολαστικο;;;


Αυτοί;;; έτσι ξαμολάνε το Όμικρον, κι όποιον πάρει ο Χάρος.

Σου λέει, μονοπώλιο το έχουμε, θα γκρινιάξουν, θα φωνάξουν, θα μας φτύσουν, που στο διάολο θα πάνε να ψηφίσουν;;; Στην Αλβανία;;;Δικοί μας είναι...Πελάτες μας....


Υ.Γ. Ελπίζω αν ποτέ αποφασίσουν να δούνε καμιά διαφήμιση προιόντος και συνετιστουν....να διαλέξουν κάτι σε πιο classic για promotion πολιτικού προίοντος. Όχι κανένα σαμπουάν.

Γιατί αν την επόμενη φορά που θα εξομολογείται ο κ. Αγοραστός στον Πρετεντέρη, ότι βγάζει ένα χαρτομάντηλο απο την τσέπη γιατί τον χτύπησε το aircondition, τον δω να σπαρταράει με ηδονικές κραυγές......μου το δήλωσε και ο Ιταλός......ε, θα μεταφέρει εδώ τα εκλογικά του διακαιώματα.

23 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Το αλκολίκι δεν κόβεται Κατερίνα κι όσο βγαίνουν Αγοραστοί στις εκππτώσεις τόσο αναπολείς μέρες παλιές του δοξασμένου εκσυγχρονισμού και ξαναπέφτεις στην κρεπάλη...

PN είπε...

Αρχικά, βλέπω ότι ο Ιταλός εγκαταστάθηκε μια χαρά στο σπίτι. Συνεχίζετε η εκπαίδευση καλά; Ιταλός είναι Κατερίνα μου, που θα πάει; Στο χέρι του είναι να μην εκπαιδευτεί. Εδώ σκύλο παίρνεις και τον εκπαιδεύεις. Στον Ιταλό θα κολλήσεις...;;

Όσο για την πολιτική, καλά κάνεις και συνεχίζεις το group therapy. Τα παμε και τα συμφωνήσαμε. Μακριά από αυτά τα πράγματα του διαβόλου!!! Δε βλέπεις, τον καημένο τον Αγοραστό (άκου όνομα) που πέσαν να τον φάνε γιατί ήθελε να βγάλει ένα χαρτομάντηλο να σκουπιστεί ο χριστιανός. Ούτε να ιδρώσεις δεν μπορείς σε αυτή την κωλοβουλή. Για μύξα, ούτε ο λόγος...

Άσε μας βρε Κατερινιώ, κλασμένους μας έχουν τους πελάτες. Γι' αυτό σου λέω, εμπάργκο από εδώ και πέρα. Που θα πάει, θα αναγκαστούν να βάλουν μυαλό.

Τα χαιρετισματά μου στον Ιταλό (σωσία του Μαλντίνι, εξ όσων μαθαίνω)!!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλά γιατί θίγεις τώρα τους κοντοχωριανούς μου του Σιδηροκάστρου; Το ψωμί τους να βγάλουν θέλουν οι άνθρωποι. Δηλαδή αν σου στείλουν ανορθόγραφα τη λιχουδιά που σου αρέσει θα αλλάξει το περιεχόμενο; Αλήθεια ο Αγοραστός αγοράζει Βουλγάρες να τον… ντύσουν, στολίσουν…άμα λάχει να του πουλήσουμε τίποτα να πούμε… στα κυβικά των πνευματικών απαιτήσεών του θα είναι.

Με τη πολιτική δεν έχεις καλή σχέση τι τρίβεσαι στη γκλιτσα του τσομπάνη; Και η Όλγα δεν είχε όσο ασχολούνταν με το σκυλάκι της. Κοίτα τώρα που κατάντησε. Να ασχολείται με ζώα της ζούγκλας.

Άκουσα οτι κάτι ΣΥΡΙΖΑίοι έκαναν τάμα και άναψαν λαμπάδα να μη πέσει ο ΓΑΠ γιατί είναι ο μόνος που τους κρατά ψηλά μετά τη ανάλωση του Αλέξη. …κι ας λένε οτι δε τα πάνε καλά με παπάδες και θρησκείες.

Σε ποια Μελίκη πήγες; Εκεί στα σύνορα που ο Έλληνας, ο Σλαβομακεδόνας, ο Βούλγαρος και ο Σκοπιανός είναι ανάλογα με τους ιστορικούς καιρούς ένα και το αυτό πρόσωπο;

Στέργιος

Ανώνυμος είπε...

Τι σού 'φταιξε ο άνθρωπος;
Αγοραστό από ράφι σούπερ μάρκετ τον έκανες.
Κι εσύ βρε Στέργι, μανία που την έχεις, με τη Μακεδονία την ξακουστή.
Κάνεις πώς δεν έχεις ακούσει τίποτα για την επίσης ξακουστή "μακεδονική σαλάτα" και γιατί έχει αυτό το όνομα.

Matrix είπε...

Εγώ πάλι λέω (Κατερίνα και VK) να με αφήσετε κάποια μέρα να σας κυλίσω πάλι πίσω στο "βούρκο" της πολιτικής.
Γιατί όσο γυρνάτε στα group therapy μόνο "αγοραστούς" , "οικογενειακούς" κτλ θα βλέπετε.

Καλά ο Ιταλός θα έχει πάθει πλάκα, εκεί που νόμιζε ότι ο Μπερλου είναι ο χειρότερος που έχει περάσει, τώρα που τον φιλοξενείς θα τα είδε όλα.

Αλήθεια νότια ή βόρεια Ιταλία?

apos είπε...

Εγώ πάντως στο Σιδηρόκαστρο (7 μήνες φαντάρος, παλιά, πολύ παλιά) θυμάμαι ταμπελάκι "προσεχώς Τσετσένες". Αλλά τότε δεν είχε έρθει ακόμα ο Πούτιν. Στη δε πλατεία, στην καφετέρια, να ξερογλείφονται κάτι κοριτσάκια με εμάς τα φανταράκια από την Αθήνα. Σου λέει, θα με πάρει από εδώ και θα με πάει στην πρωτεύουσα να δω μεγάλη ζωή και να αναπνέω όζον.
Κατά τα άλλα, Κατερίνα μου, τον Ιταλό και τα μάτια σου.
Μία διόρθωση: ο Τζίμας (που λέει και η Παπαρήγα) δεν έχει απορημένο βλέμμα. Το απορημένο το έχει ο Καψής. Ο Τζίμας έχει στυλάκι, 'δεν είμαι σίγουρος, δεν θέλω να πάρω θέση μην σας ενοχλήσω, έχω την εντύπωση, αλλά και πάλι μην με βαρέσετε'
Αξιος και ο δικός του μισθός.

cynical είπε...

Φοβερό κείμενο Κατερινα μου! Να παραμεινεις στους Ανώνυμους. Να παραμεινεις! Και μην ακους το γιατρό σου. Πρωτη φορά ειναι άλλωστε;

Εισαι σιγουρη οτι η Τρεμη φοραει Escada? Και ο Αγοραστος Glou?

Το πρωι που κοιταζα τον Alpha, τον ειχανε στη μεση τον Αγοραστο και τον πιεζανε τον κακομοίρη διαφοροι απο γυρω, καλεσμενοι και δημοσιογραφοι, μιλαμε για στενο μαρκαρισμα "Τι βάλατε στην τσεπη σας κ. Αγοραστε;" Για κανα μιάσωρο. Και ο αθεόφοβος να ανθίσταται, να μην απανταει.
Και ύστερα μου λες ότι δεν ειναι φοβερο προιον ο Αγοραστος.

Ξερεις κανεναν καλυτερο που να μπορει να το κανει αυτο, να παραμένει αλύγιστος;
Για αναθεώρησε!

Ανώνυμος είπε...

Τελικά δεν έχω καταλάβει ο Αγοραστός πουλαει η δεν πουλάει ,κάποιοι πάντως στην εκλογική του περιφέρεια τον αγοράσανε ,εκέι βλέπεις πρέπει να δείχνουμε λαικό πρόσωπο και να φοράνε Glou .

Μου φαίνεται οτι κάποιοι πουλάνε τρέλλα αλλά τους τρελλούς πανε να τρελλάνουν??

katerina είπε...

Λύκε, νυχοπατάω.
Ξέρω, ξέρω, ....κυλάς ευκολα.

katerina είπε...

Μα αυτό ακριβώς λέω VK μου, μας έχουν που μας έχουν..., με τα λέφτά μας τουλαχιστον δεν ...μπορούν να μας χρυσώσουν λίγο το χάπι;;;
Τόσο δεδομένους μας έχουν;;;
Δηλαδή και γιατί να μην μας έχουν;;; Τι θα κάνουμε;;;
Αλλά λέμε και καμιά μλκ να περάσει η ώρα.

Ο Ιταλός πάλι, μια χαρά. Μεγάλη επιτυχία. Σήμερα έβαλε και πλυντήριο.

Nomad είπε...

Σου το έχω ξαναπει νομίζω αλλά δεν με άκουσες, άλλη φορά να παρακολουθείς το ψυγείο.

:ΡΡΡ

katerina είπε...

Καλώς τον Στέργιο.
Βρε τοπικιστή του κερατα, δεν σου έθιξα βρε τα πάτρια. Αντίθετα απο το Σιδηρόκαστρο έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις. Ε, δεν πήγα και φαντάρος....

Και φαίνεται ότι η τελειομανία σας είναι ξακουστή...
Κάτι σαν τον Μέγα Αλέξανδρο. 'Ετσι και αυτός ο συχωριανός manager του ...γνωστού οίκου. όλα τα ήθελα τέλεια.


Δεν μου λες, βρε επιτιμε blogger, γιατί δεν ανοίγεις και εσύ ένα blog, να ανοιξει κι άλλο η συζήτηση;;;

Υ.Γ. Και θυμασαι γιατί δεν είχες έρθει εσύ σε εκείνο τα ταξίδι Σέρρες- Σαντάνσκυ με την ...αγαπημενη σου Γαλλίδα (τα είδε όλα σε εκείνο το workshop η madame M.);;;
Τι μου θύμισες τώρα. Και μετά ήρθε η ..Ελευθεροτυπία και ο Ιος της...χαχαχα.

katerina είπε...

Συγνώμη βρε Οδυσσέα μου, εσύ άμα τον έβλεπες στο ράφι θα τον ...αγόραζες τον Αγοραστό;;;

katerina είπε...

Matrix μου, εγώ τις ...λασπες προσπαθώ να βγάλω απο πάνω μου.
Στεγνώξανε καλέ μου και ...τσούζουν...

Και βρε Matrix, δεν θα τον παντευτώ τον Ιταλό. Τι με νοιάζει που μένει η μαμά του;;;

katerina είπε...

Αχ apos μου, είδες η ζωή τι μας επιφυλάσσει;;;
Σε λίγο καιρό που θα σε βλέπουν εκείνα τα αλήστου μνήμης κοριτσάκια, της πλατείας του Σιδηροκάστρου στα κανάλια να διαπραγματευεσαι για τις άγονες, ...αχ τα μαλιά τους θα τραβάνε που δεν σε πιέσανε περισσότερο ή αποτελεσματικότερα.

Και συνέταιρε...και η κ. Νέλλυ απο το Σιδηρόκαστρο νομίζω ότι έλκει την καταγωγή....

katerina είπε...

Λες βρε Cynical;;;
Μήπως δεν εκτίμησα σωστά τον άνθρωπο;;;
Εντάξει μπορεί να βιάστηκα λίγο, να τον δω και σε στάση...Herbal, και τα ξαναλέμε. Μπορεί και να πουλάει περισσότερο.

Υ.Γ. Σε ευχαριστώ πολύ για την ....φιλοξενία της μνήμης μου. Πάρα πολύ......

katerina είπε...

Καλως όρισες de profundis.
Και τι να κάνουν καλέ μου. Πως να μην τον αγοράσουν;;;
Ολιγοπωλιακές καταστάσεις. Και όλα ένα, όλα ίδια.

Να μας ξανάρθεις.

katerina είπε...

Εχεις δίκιο Νομάδα μου. Μου το έχεις ξαναπεί.
Αλλά ξέρεις τώρα...ξεροκέφαλη εγώ...απρόσεκτη...
Τα ίδια λάθη...πάντα.

Ανώνυμος είπε...

Aμ το άλλο;
Να σε λέν Φεβρωνία Πατριανάκου, να μη σε ξέρει κανείς (βουλευτής Επικρατείας ΝΔ), και όταν έρθει ο καιρός να πάρει λίγη δημοσιότητα το όνομά σου, να είναι γιατί έφτιαχνες λοβητούρες με ψηφοδέλτια, Ε! τι να πω!!!
Γειά σου ρε Φεβρωνία με το κοκαλάκι της νυχτερίδας.
φιλί κοραλένιο.
Υ.Γ. Εσύ τακτοποίησες Αγοραστό, εγώ Φεβρωνία.

NdN είπε...

Κατερίνα μου να αλλάξεις γιατρό. Δεξιούλης θα είναι για να σε στείλει στους ΑΑ. Αυτοί δεν είναι που προσπαθούν να κόψουν τις «κακές συνήθειες»; Τι είναι η ζωή Κατερίνα χωρις κακές συνήθειες; Ennuyeux όπως θα έλεγαν και κάτι φίλοι μου Γαλλοι. Ασε που αν τις κόψεις θα γίνεις καλό κορίτσι. Και στους Ιταλούς δεν αρέσουν τα καλά κορίτσια (ούτε και στους υπόλοιπους φυσικά). Κύλησε λοιπόν μαζί μας στον Τάμεση της πολιτικής και αν καταφέρουμε και κολυμπήσουμε και περάσουμε απέναντι θα φτάσουμε (δε λέω στο Chelsea) αν όχι στα St Katherine’s docks, τουλάχιστον σε ένα Fulham. Ωραίο το Fulham Κατερίνα, καλύτερο από το South London που είμαστε τώρα. (Αν πάλι δεν το κατέχεις το Λονδίνο κάτι ανάλογο είναι σαν να είμαστε στο Gare de l'Est και θέλουμε να πάμε Trocadero). Κάποτε γελούσα με τους Αγοραστούς, αλλά τώρα πια απλά τους βαρέθηκα.

katerina είπε...

Ναι Zanzi, τους έχουμε πάρει εργολαβία. Και ...κρίμα το σάλιο μας....

katerina είπε...

NdN μου, όσες κακές συνήθεις και να παλέψω να κόψω, πάλι ...πίστεψε με θα μου μείνουν αρκετές....
Μία κόβω ....άλλη ξεπετάγεται.
Λερνάια ύδρα ...οι κακές μου συνήθειες. Αλλά αν είναι να κρατήσω έτσι τον Ίταλό...χαλάλι του....

Και ...δεν ξέρω βρε NdN μου, μήπως εγώ να κάτσω στο Gare de l' Est;;;
Αν πάλι είσαι βέβαιος για τον δρόμο....
Αλλά βαρέθηκα να μην βλέπω που θα πάω και να πηγαίνω απλά εκει που βλέπω.

Matrix είπε...

Σωστή η παρατήρηση για τη μαμά του.

Λέω μήπως είναι από βόρεια Ιταλία και σε επηρεάζει προς το συντηρητικό, την μόδα και τα ακριβά εστιατόρια και έτσι αποφεύγεις την πολιτική :)