Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Γιατί;

Στα χειρότερα, στα φρικιαστικότερα εγκλήματα της ανθρωπότητας, το …ντεκόρ ήταν πάντα μια σημαία. Θρησκευτική, ιδεολογική, εθνική…

Στα άθλια σχολικά εγχειρίδια του ιστορικού ψεύδους και της νεοελληνικής μυθολογίας, σε αυτά που κραυγάζουν σήμερα οι πολιτικοί, οι δήμαρχοι και οι παπάδες στις πλατείες, είναι πολύ καλά κρυμμένο το πλιάτσικο στα «
δάνεια της Ανεξαρτησίας». Είναι καλά κρυμμένες μέσα στις ανδραγαθίες, η ραδιουργία, η δολοπλοκία, η φιλαυτία και η αρχομανία....

Φοβάμαι τους πατριωτισμούς, τρέμω στις καθαρότητες, με τρομοκρατούν τα …pedigree των ανθρώπων. Και πάνω από όλα με τρομοκρατούσαν ΠΑΝΤΑ οι «παρελάσεις» όλων αυτών που κρατούν ....σημαίες.

Σήμερα κάποιοι ....«παρελαύνουν», κάνοντας παντιέρα την αδικία και την ανηθικότητα της... «αναγκαιότητας», του νέου πατριωτισμού και του θατσερικου δόγματος «δεν υπάρχει εναλλακτική». Ο μόνος πατριωτισμός που μας αξίζει, είναι να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι κρύβεται πίσω από αυτήν την ...σημαία. Γιατί;

Γιατί.... όποιος τοποθέτησε «το όπλο στο τραπέζι», απειλώντας ότι θα τινάξει τα μυαλά του στον αέρα, όποιος αποφάσισε να χορέψει τον χορό του Ζαλόγγου πέφτοντας στον γκρεμό του ΔΝΤ (Διεθνούς Νομισματικής Τρομοκρατίας), στην πράξη επιβεβαίωνε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τους «φόβους» των πιστωτών του, ότι αδυνατεί να επιστρέψει τα δανεικά.

Στην πράξη επιβεβαίωνε ότι , δεν μπορεί να δανειστεί με ετήσιο κόστος 10-20 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω π.χ. από την Ισπανία ανά δισεκατομμύριο ευρώ νέου δανεισμού.

Σήμερα πάλι, άλλαξε γνώμη...αποφάσισε ότι μπορεί.... Και τα spreads ...απογειώνονται. Και τα ασφάλιστρα κίνδυνου πετάνε πιο ψηλά και από τα Εurofighters ή τα Rafael. Όποιος πίστεψε ότι η θηλιά θα ξελασκάρει με ηθικολογίες περί κερδοσκόπων, «σταυροφορίες» και λαϊκισμούς, είναι επιεικώς αφελής. Όποιος ρίχνει γάτες στην πλατεία με τα περιστέρια, φανταζομαι ότι θα περιμένει αυτά να ...πετάξουν. Ή ...όχι;

Η σημερινή λοιπόν σημαία μας, ας είναι το «Γιατί
Όχι γιατί πέταξαν τα ....περιστέρια, αλλά γιατί «εμείς» πετάξαμε τις γάτες πάνω τους;
Γιατί;;;;

18 σχόλια:

Io είπε...

Oso kai na rwtas, tha nai se koufwn tin porta..
Opws gia ola, se 50 hronia tha mathoume to giati - to ti telika ginetai auti ti stigmi pisw ap' tin plati mas kai panw ston sverko mas..
kali ethniki epeteio...

Swell είπε...

Σήμερα Κατερίνα μου, προσκυνούμε πολλές σημαίες. Της ρεμούλας, της λαμογιάς, της δηθενιάς, της αλητείας, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Εχει σημαίες για κάθε γούστο και πίστη.

Ι.Σ. είπε...

Και το άλλο που "υψώνουμε σημαίες από νάϋλον";

THANOS είπε...

τώρα θα περιμένουμε το Γιώργο να γυρίσει με το διεθνή νομισματικό κρίνο, για να μας πει πώς είναι δυνατό να γεννας χρέη χωρίς να σε πηδήξουν(οι δανειστές)

Ανώνυμος είπε...

''τουτο το λογο θα σας πω δεν εχω αλλο κανενα , μεθυστε με τ' αθανατο κρασι του 21 '' κωστης παλαμας εθνικος ποητης!! καλησπερα κατερινα ευχομαι να εισαι καλα και να περνας παντα καλα . γιωργος-λευκαδα

Στέργιος είπε...

Σιγανά, τραγουδιστά…

Επιστρέφοντας μόλις στο σπίτι μέτρησα ενστικτωδώς τις σημαίες. 8 σημαίες στα μπαλκόνια σε 12 πολυκατοικίες 6όροφες στου Ζωγράφου, δηλαδή σε 120- 130 οικογένειες. Πριν 15 χρόνια με τους «μακεδονομάχους», τους «ορθόδοξους» και τους εθνοκάπηλους σαν απειλή, οι σημαίες μπορεί να ήταν και περισσότερες από τα διαμερίσματα. Κάποιοι ήθελαν μα μας πουν ότι ήταν 2 φορές πατριώτες.

Άλλαξαν αρκετά οι καιροί Κατερίνα. Και τα σύμβολα όταν τα χρησιμοποιούν για ποταπούς σκοπούς ξεφτίζουν. Παλιά ξέφτιζαν στα χέρια των δωσίλογων, των «εθνικοφρόνων» των πολεμοκάπηλων υπερπατριωτών, των χουντικών. Και αυτοί που τα αγαπούσαν πραγματικά, έδιναν και τη ζωή του για να τα σώσουν από τους κάπηλους. Μάταια… Σήμερα ξεφτίζουν στα χέρια των οικονομικών και πολιτικών δυναστών οι οποίοι «κάθε σημαίας πλαισιώνουν τους ιστούς
Με ιδεώδεις υποτακτικούς…»

Και μετά απορούν γιατί δεν γίνεται σεβαστή η «σημαία», το «σύμβολο του έθνους»!. Δεν ξέρουν ούτε για τη σημαία ούτε για τα εγκλήματα στο όνομά της.

Έξω από την είσοδο της πολυκατικοίας μας, στο σκαλάκι ήταν από το πρωί αφημένη μια σημαία καθαρή, καλοδιπλωμένη μέσα σε νάιλον και δίπλα ένα γιο-γιο. Θα την άφησε κάποιος πατέρας με παλιές αρχές ίσως για το παιδί του. Τη ξαναβρήκα άθικτη και ακούνητη επιστρέφοντας το απόγευμα! Κανένας δεν την άγγιξε, κανένας δεν τη πήρε. Ούτε καν κλέφτης! Μόνο το γιο-γιο έλλειπε! Και το παιδί του, ποιος ξέρει, ίσως είναι άνεργος και αντί να υψώνει σημαίες προτιμά να αντικαταστάσει τη πράξη με λόγια τραγουδώντας «Σημαία, από νάιλον υψώνουμε σημαία πλαστική - Ο κόσμος δεν έχει τίποτε να χάσει - και τίποτε να βρει …»

Φαίνεται πως σημαία που επικαλούνται οι ταγοί του έθνους δεν αξίζει ούτε να αναρτηθεί, ούτε να κλαπεί, ούτε να πουληθεί γιατί έχει ξεπουληθεί ότι αντιπροσώπευε.

Και κάνουν πως δεν ξέρουν….

Ο Μπρεχτ είναι και πάλι εδώ για να μας θυμίσει όμως το κόλπο τους:

«Μιλάνε για καιρούς δοξασμένους και πάλι
Άννα, μην κλαις, θα γυρέψουμε βερεσέ απ’ το μπακάλη
Μιλάνε για του έθνους ξανά την τιμή
Άννα, μην κλαις, στο ντουλάπι δεν έχει ψίχα ψωμί
Μιλάνε για νίκες που το μέλλον θα φέρει
Άννα, μην κλαις, εμένα δε με βάζουν στο χέρι
Ο στρατός ξεκινά, Άννα, μην κλαις, θα γυρίσω ξανά
Θα ακολουθώ άλλες σημαίες, ο στρατός ξεκινά

Μιλάνε για καιρούς δοξασμένους...»

Yannis Zabetakis είπε...

όχι στα λαμόγια με λευκά κολλάρα!

σχετικό λινκ

http://www.zabetakis.net/?p=2505

katerina είπε...

Γεια σου lo.
Ναι, οι απαντησεις κινουνται στα όρια της επικοινωνίας και απεχουν πολύ απο το να είναι πολιτικές.

Ξαφνικά, οι καρατζαφερειοι μιμητισμου στον Τσωρτσιλ «blood, toil, tears and sweat» γινονται το μότο του νέου πατριωτισμου σημερα.
Ξανά σημαιες, ξανα παρατες, για να καλυψουμε και να συγκαλυψουμε ειτε αδεξιότητες (στην καλυτερη των περιπτωσεων) είτε ...επιλογές (στην χειρότερη).

katerina είπε...

Γιατί;;;; Swell.
Η επικοινωία λένε ότι έχει κοντα ποδαρια, ε, που στο διαβολο ειναι η πολιτική γαμώτο;

Στοιχηματίζω ότι σε λίγο θα μας πουν ότι βρεθηκε η φορμουλα, βρεθηκε ο μηχανισμός που θα συνδυάζει το ΔΝΤ με την βοήθεια της ΕΕ. Μα αυτό ακριβώς έγινε και στην Ρουμανία, και στην Ουγγαρία, και στην Λετονια, κι ας μην ειναι στην ευρωζώνη. Και το ερωτημα μου παραμένει....ΓΙΑΤΙ;;; Γιατί όλα αυτά; Και μην μου απαντησει κανείς ότι ...ήταν υψηλό το επιτοκιο και υποθηκευαμε το μέλλον μας....

Ενταξει, όλα τα ανεχομαστε, αλλά αυτή η υποτιμηση της νοημοσύνης μας, με τρελαινει.

katerina είπε...

Γιάννη, έχω γραψει πολλες φορές απο εδω μεσα, και το πιστευω ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ, όλες οι σημαιες...απο ναυλον είναι. Πρόσχημα και ντεκορ των χειροτερων εγκληματων...

katerina είπε...

Ναι Θάνο, και πάλι πεδίον δόξης λαμπρό για την ...επικοινωνία.

katerina είπε...

Γιωργο το δικό μου προβλημα ειναι ότι δεν μεθάω ...με τετοιου ειδους ‘κρασιά». Μακάρι να με μεθαγαν, ξέρεις τι ευτυχισμένη θα ήμουν...
Να είσαι καλά.

katerina είπε...

Στεργιε, τις αποψεις μου για τις πάσης φυσεως σημαιες, τις ξέρεις καλά. Με τρομοκρατουν....

Και μιας που ο λόγος στον Μπρεχτ, μπρεχτική και η δική μου η απαντηση, για το γιατί...για την μπρεχτική περιγραφή της αμφιβολίας.
«Εσύ, που είσαι αρχηγός, μην ξεχνάς πως έγινες ό,τι είσαι επειδή είχες αμφιβάλει για άλλους αρχηγούς. Άσε λοιπόν αυτούς που οδηγείς να αμφιβάλλουνε κι εκείνοι.»

katerina είπε...

Καλησπέρα Γιάννη μου. Το είδα...

o ...μάλλoν άνθρωπoς είπε...

Καλή μου Κατερίνα,
ας αρχίσω ετυμολογικώς προτού αποπειραθώ την διάπραξιν των "διότι":
Σε τρομοκρατεί το ανθρώπινο pedigree επειδή καθένας απ' αυτούς είχε από pedi πολύ μεγάλη greed. Απλά πράμματα.

«Ανιστόρητη» μού προκύπτεις διότι:
Χωρίς σημαίες (και ομοιόχρωμες στολές) δεν μπορούν να διεξαχθούν οι μάχες, ακόμα και σήμερα!
Θα σκοτώνονταν αβέρτα μεταξύ τους.
«Όπλο» είναι και η σημαία, μην χάνεσαι!

Ορθώς όμως φοβάσαι τους πατριωτισμούς διότι:
«Από όλους τους κενόδοξους, όποιος επαίρεται για την εθνικότητά του είναι ο πιο επικίνδυνος».

Αγνοώ ποιός τού ενέπνευσε τα περί πιστολιού. Κάποιος εχθρός του όμως πρέπει νά 'ταν διότι εγέλασε το χειλάκι παντός -σκεπτομένου- πικραμένου.

Τα σπρέντς απογειώνονται ως αεροπλανάκια διότι ακριβώς αεροπλανάκια, φρεγατίτσες, υποβρυχιάκια αγοράζουμε συνεχώς και αδιαλείπτως.

Για τα περί γατοπερίστερων σέ παραπέμπω στις κυνομυομαχίες (του Ρο'ί'δη νομίζω) διότι ζωολογικώς είμαι στούρνος: Δεν ξέρω δηλαδή ποιός θα φάει ποιόν, αν ορμήσουν αιμοβόρες γάτες πάνω σε άκακα περιστέρια στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα (βοήθειά μας!) π.χ.

Γενικότερα πάντως προτείνω το εξής που αλίευσα εις το ιντερνέτιον:
««««««««««
Αν δεν θέλετε να αποχτήσετε την
ψύχωση της «Σιωπής των Αμνών»...
...αποχτείστε την «ψύχωση»
του "Γιάννη-Αγιάννη"!!!

Πάρτε στην πλάτη σας τον Μάριο!
Περάστε τον από τους υπονόμους προς την ελευθερία!

δηλαδή...
"Τρέξτε" να υπογράψετε να αποφυλακιστεί.

http://www.PetitionOnline.com/mariosz/petition.html
{από το μπλογκ: Ψέμματα-Ψυχώσεις}
»»»»»»»»»»

Ήμουν ο 8897ος που υπόγραψα.
Πάτε κι εσείς,
για να γίνουμε γρήγορα μύριοι+++.

Odyssey είπε...

H καλύτερη σημαία είναι η δική μου.
Έτσι "κατονομάζω" μόνο τις άλλες, σαν κακές και επικατάρατες.
Λες και το σύστημα θα υπήρχε, αν η "δική μου" δεν ήταν φτιαγμένη από το ίδιο ύφασμα.
Στην "αντιπροσωπευτική μας δημοκρατία" πρέπει να υπάρχει και η "αριστερά". Σαν τον σάκκο του μποξ. Να βαρμάε εκεί το κεφάλι μας και να έχουμε "άλλοθι".
Αρκεί να συνεχίσει να λέει μαλακίες, που δεν πείθουν. Αρκεί να μη θέλει να γίνει ποτέ κυβέρνηση. Εκτός αν ενδώσει.
ΚΑΜΙΑ κομματική σημαία (αριστερή ή όχι) δεν σχολίασε το γεγονός της ημέρας:
"Την ώρα που εμας μας πηδάνε ο Τρισέ ανακοίνωσε συνέχιση των διευκολύνσεων προς τις φαλιμενταρισμένες ελληνικές τράπεζες".
ΚΑΝΕΙΣ δεν το είδε.
Έτσι κρατούν το ίσο στην καθεστωτική χορωδία οι αυτοαποκαλούμενοι αριστεροί.
Ενίοτε και με τη σιωπή. Ή δείχνοντας το δάχτυλο με το δάχτυλο.

Odyssey είπε...

9014 η δική μου.
http://www.petitiononline.com/mariosz/petition.html

monahikoslikos είπε...

Υπάρχουν και οι σημαίες ευκαιρίες Κατερίνα....
Κάνεις ένα μπάρκο, το βουλιάζεις στα ανοιχτά... εισπράτεις την ασφάλεια κι αφήνεις το πλήρωμα να θαλασσοδέρνεται μπας και σωθεί.
Ο καπετάνιος να 'σαι βέβαιη έχει εξασφαλισμένη σωσίβιο λέμβο για τον ίδιο και την οικογένεια.