Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Τα ...αντράκια που πληρώνουμε


Αν στην επίσημη παρέλαση τους, οι κουραδομαγκες του γλυκού νερού, οι σφίχτες του κώλου, τα αντράκια της συμφοράς, τολμάνε να προκαλούν έτσι....

Αν η ...Πατρίδα και Υπουργοί με ονόματα Υπουργείων που κινούνται από το απόλυτα γελοίο «Εθνικής άμυνας» μέχρι το πιο ανατριχιαστικό γκραν γκινιόλ «Προστασίας του Πολίτη», αρκούνται στο να θέτουν σε διαθεσιμότητα τον επικεφαλής του «αγήματος» των καθικιών που χρυσοπληρωνουμε, και που παρελαύνουν με ...σημαίες...

Αν ...άλλοι, τα βρήκαν με τον Καρατζαφέρη και την αηδιαστική, εμετική λογική του, που λιγδιάζει, βρωμίζει, μολύνει τα πάντα, μια λογική πιο επικίνδυνη και από το πιο λοιμώδες νόσημα...


Λυπάμαι μάγκες και κουραδόμαγκες, αλλά ο δικός μου πατριωτισμός δεν θα περιγράφεται με το «σκάσε και κολύμπα γιατί η ....Πατρίδα κινδυνεύει». Γιατί αυτήν την ...Πατρίδα, δεν την θέλω ρε αδελφέ, δεν την γουστάρω, και πάνω από όλα δεν θέλω να την πληρώνω.

57 σχόλια:

b|a|s|n\i/a είπε...

σε μία τέτοια χώρα που κατρακυλά όλο και περισσότερο ή μάλλον την κατρακυλούν όλο και περισσότερο η απορία μου είναι γιατί να θέλουν να γίνουν έλληνες αυτοί που πλέον μοιάζει να έχουν την τύχη να μην έχουν γεννηθεί εδώ.
το βίντεο είναι σοκαριστικό, περισσότερο τα χειροκροτήματα, ακόμα περισσότερο που από χθες το απόγευμα η σελίδα της ελευθεροτυπίας που δημοσίευσε το βίντεο είναι κάτω έχοντας δεχτεί κακόβουλη επίθεση όπως πρόλαβα να διαβάσω το πρωί.
τα πάντα πλέον όλο και περισσότερο σοκαριστικά γίνονται.

Nikos Lioliopoulos είπε...

Η αντιδραση του αρμοδιου υπουργού υπήρξε άμεση .Νομιζω πως πρεπει να του το αναγνωρισουμε. http://www.yptp.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=3183&Itemid=438&lang=

Ανώνυμος είπε...

καλα οταν κινδυνεψεις σε πολεμο ζητα βοηθεια απο τους υπουργους...

μ είπε...

Νομίζω πως ο σκοπός τέτοιων ακραίων συνθημάτων είναι να τονίσει ένα ξεπεσμένο ηθικό αυτών των ανθρώπων και να τους πείσει ότι αυτό που κάνουν στο στράτευμα έχει νόημα τελικά, μιας και οι ίδιοι αμφιβάλλουν (το λέω αυτό έχοντας δει κάποιες καταστάσεις ως φαντάρος).

Όπως είπα και σε άλλο βλογ με το ίδιο θέμα, σοκαρίστηκα όταν άκουσα το σύνθημα, αλλά κυρίως όταν είδα κόσμο να χειροκροτά.

Προφανώς, ούτε γω θέλω να'χω σχέση με αυτή την έννοια του έθνους, μιας λέξης που είτε εγκρίνουμε είτε όχι, έχει καπηλευτεί από πολλούς και στρέφει πολλούς νέους, αν όχι εναντίον της, σίγουρα μακριά της.

καλημέρα

Kος Μηδενικός είπε...

Σημάδια μιας ξεπεσμένης κοινωνίας είναι όλα αυτά Κατερίνα μου. Δεν θα έπρεπε να μας κάνει εντύπωση ότι κάποιοι "φαντάροι" του κώλου πιστεύουν αυτά που πιστεύουν. Μη ξεχνάμε ότι αυτά τους μαθαίνουν στο στρατό. Όμως όπως θέτεις σωστά...αυτά είναι αντράκια που πληρώνουμε...πληρώνουμε...και όταν πληρώνω...απαιτώ κιόλας!!!

Ανώνυμος είπε...

Οι λεβεντομαλάκες πάντως, μόλις έγιναν θέμα της ημέρας, άρχισαν τις κωλοτούμπες. Τάχαμου δεν φώναζαν αυτοί αλλά ο κόσμος από τα πεζοδρόμιο, το ρεπορτάζ ήταν ψεύτικο και το βίντεο φτιαχτό.
Παληκάρια της φακής, μη χέσω.....

vague είπε...

Όπως ο Μάνος κι εγώ, το χειροκρότημα είναι που με πάγωσε και γι' αυτό έγραψα κυρίως.

Μην ανησυχείς. Δε νομίζω ότι θα τους πληρώνουμε για πολύ ακόμα.

cynical είπε...

Κατερινα
καποιος φιλος ειπε να τους περασουμε απο εξεταση DNA, για να δουμε ποσοι απο αυτους ειναι τουρκοι και αλβανοι και ποσοι ελληνες. Κι επειδη ουτε και ετσι θα ησυχασουμε, προτεινω να περασουμε απο υποχρεωτικη εξεταση DNA ολο τον ελληνικο λαο.
Αμαν πια..

Καρατζαφέρης είπε...

Βασικα διάβασα το άρθρο από σπόντα.. όσοι πήγατε φαντάροι ξέρετε.. οι υπόλοιποι πραγματικά ΔΕΝ μπορείτε να φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι να πείσεις έναν άνθρωπο με ιδέες όπως οι παραπάνω (γιατί αν δεν θές να υπηρετίσεις τέτοιες ιδέες έχεις) , να προτάξει το στήθος του στις σφαίρες , σε μια κρήση για να ζήσουν οι επόμενες γενιές ελεύθερες, γιατί αυτό θα κάνουν οι .."ψευτόμαγκες" αυτό κάνανε και στο παρελθόν κάποιοι άλλοι ακροδεξιοί νταήδες, κωλόμαγκες (Κολοκοτρώνης, Διάκος, Παύλος Μελάς κ.α ρεμάλια) και πίνεται το καφεδάκι σας και λέτε τις μαλακίες σας στα..Ελληνικά...
Εκτός αν δεν θέλετε και στρατό... τότε πάω πάσο

Swell είπε...

Ενστολος οποιασδήποτε κατηγορίας με όπλο, είναι πολύ επικίνδυνος συνδυασμός. Για τον ίδιο, γι' αυτούς που βρίσκονται κοντά του, για όλους μας.

ο κύριος "αμ" είπε...

Λυπάμαι , αλλά απ' ότι διαβάζω , μερικοί αναγνώστες - σχολιαστές , με τον έναν τρόπο ή τον άλλο , συνταυτίζονται και για να είμαι κατανοητός , αναφέρομαι στον Ν. Λιολιόλοπουλο και στον "Καρατζαφέρη" !
Ο Υπ. Προ. Πο. , θα έπρεπε να ήταν ο πρώτος που θα έπρεπε να παραιτηθεί , αφού ως πολιτικός προιστάμενος , είναι υπεύθυνος γι αυτούς . Είναι γνωστό , πως , για να φτάσουν να φωνάξουν αυτό ή όποιο άλλο σύνθημα , έχουν κάνει "χιλιόμετρα " πρόβας . Αν δεν υπέπεσε στην αντίληψή του , την δική του ή των υφισταμένων του , τότε δύο πράγματα συμβαίνουν : Ή είναι ανίκανος να παρακολουθήσει την εκπ/ση τους (και καταλαβαίνετε τι εννοώ) ή το γνωρίζει και "κάνει την πάπια" .
Και την κάνει για δύο λόγους , ο ένας είναι για να ξεχρεώσει την στήριξη που του παρέχει ο Καρατζαφύρερ και ο δεύτερος γιατί κι αυτός είναι ΟΜΟΙΟΣ τους , ταυτίζετε και συμφωνεί απολύτως , απλά έχει την εξυπνάδα να εκμεταλευθεί το γεγονός , να "βγεί κι από πάνω" , να καθαιρέσει κάποιον ανόητο , που τελικά δεν είναι και τόσο ανόητος , αφού είναι βέβαιον πως θα καταλήξει , μετά το στράτευμα να είναι υπεύθυνος σε κάποια εταιρεία σεκιούριρι ίσως ή γορίλας κάποιου εφοπλΗστή !
Δυστυχώς αυτό συμβαίνει φίλε Νίκο , όλα τα άλλα , είναι προφάσεις εν αμαρτίαις , όπως συνέβη και με την υπόθεση Κούνεβα , που στομφωδώς επικήρυξε τους δράστες και σιωπηλώς στη συνέχεια έθεσε την υπόθεση στο αρχείο !

Τώρα , να συμπληρώσω και κάτι , το οποίο με χαρά είδα ότι το επεσήμαναν κι άλλοι σχολιαστές .
Η απάθεια του κοινού !
Δεν βρέθηκε ούτε ένας , μα ούτε ένας , να γιουχάρει , να φτύσει , να προπηλακίσει τον επι κεφαλής ?
...και τα αντανακλαστικά των λοιπών προοδευτικών δυνάμεων που ήταν ?
Δεν γνώριζαν , δεν υποπτεύονταν , ότι και αυτή παράτα , η οπερέτα , θα γινόταν στίβος επίδειξης δολοφονικών διαθέσεων του κάθε ακροδεξιού στοιχείου ?
Επί τέλους , ας ....

ο κύριος "αμ" είπε...

ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ:

"...Ή είναι ανίκανος να παρακολουθήσει την εκπ/ση τους"

...για την οπόια είναι ο άμεσος και αποκλειστικός υπεύθυνος ...

Καρατζαφέρης είπε...

ΦΊΛΕ "αμ".. αμ δεν ειναι ετσι... το Καρατζαφέρης το έβαλα κοροϊδευτικά γιατί κάποιοι πρόλαβαν να κάνουν τον συνδυασμό κιόλας ,μόνο που η ημιμάθεια είναι φτωχότερη της αμάθειας.. μάθετε λοιπόν οτι αυτά γινόταν πολύ πριν γεννηθεί ο Καρατζαφυρεν, γίνονται τώρα και θα γίνονται για πολλά χρόνια ακόμα και δεν θα απολυθεί κανένας για τον απλό λόγο... να μην σταματήσουν να γίνονται... ο λόγος ύπαρξης του στρατού και των πολύ (μα πολύ ) ειδικών δυνάμεων ΟΥΚ , είναι γιατί υπάρχουν εχθροί (αλλιώς γιατί να έχουμε στρατό??)και καλώς ή κακώς οι άμεσοι εχθροί της πατρίδας μας είναι οι Αλβανοί, οι Βούλγαροι και οι Τούρκοι.. Για να μην παρεξιγηθώ μακαρι να μην χρειαστει ποτέ και να έχουμε πάντα καλές σχέσεις.. αλλά αν χρειαστεί να γίνει κατι και ζητήσουμε ααπό αυτούς τους ψευτόμαγκες να μας σώσουν (γιατι εμεις θα κρυφτούμε πισω απο την ντουλάπα..)για να λειτουργήσουν αυτοί χρειάζεται η "Πώρωση" και ειδικά αυτό το σώμα χωρίς την πώρωση ..σκοτώνεται... καλές οι προοδευτικές σκέψεις αλλά οχι σε θέματα εθνικά και πολεμικά... δεν έχουν νόημα εκει.. Τώρα αν σας εξυπηρετεί να συνδυάζετε τέτοια γεγονότα με καρατζαφέρη και πολιτικές απόψεις.. τι να πω... μέχρι εκεί φτάνει..

ο κυριος αμ είπε...

"Καρατζα...τέτοιε" , σε παρακαλώ μην με αποκαλείς "φίλο" . Το ότι έγραψες εδώ και σου απάντησα πάλι εδώ , δεν σου δίνει αυτό το δικαίωμα και στο κάτω - κάτω της γραφής , δεν γουστάρω τέτοιους φίλους σαν του λόγου σου .

Δεν θα απαντήσω εκ νέου σ' αυτά που λες , παρά μόνον θα ήθελα , να εκτεθείς και πάλι , απαντώντας στο απλό που θα σε ρωτήσω :
Είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση μ΄αυτούς που αναφέρεις ή λάθος κατάλαβα ;

katerina είπε...

Καλησπέρα Basnia.

Είμαι τόσο θυμωμένη, μα τόσο θυμωμένη.
Και όχι δεν ειμαι θυμωμένη με αυτά τα καυλοστρατα.
Αυτά τόσο τα άθλια «αντρακια» της φακής, είναι η κορυφή του παγόβουνου. Η ουσία της ιστορίας είναι ότι αυτή είναι η λογική που ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ για να αναπαραγεται. Γιατί βέβαια, αν αυτα τα κομμαντα της συμφοράς, αυτά τα ανεγκεφαλα και αναρχιδα πλασματα τολμάνε να προκαλούν έτσι, σκέψου τι γινεται μεσα στα στρατοπεδα.
Και ο πολιτικός τους προισταμενος ΚΡΥΒΕΤΑΙ πισω απο την διαθεσιμότητα του επικεφαλής του αγηματος, που αμφιβάλλω αν καταλαβε γιατί τον θέτουν σε διαθεσιμότητα....

katerina είπε...

Ελπίζω ότι ...χαριτολογείς Νίκο Λιολιοπουλε. Απλά ελπίζω!!!

Αν δεν εχει την ελάχιστη τσιπα να παραιτηθεί ο Υπουργός ...Προστασίας του Πολιτη για τα φασιστομουτρα που εκτρεφει, αν η ...ανδρεία του εξαντλειται στο να θέσει σε διαθεσιμότητα τον επικεφαλής του αγήματος, και να διαταξει ΕΔΕ, δεν ειναι απλά ΛΙΓΟΣ, είανι εξαιρετικά ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ.

Πριν λίγες μερες τα άλλα καμαρια του, σκοτωσαν πισωπλατα, τον Φουντή. Ο Υπουργός...απεφανθη, ότι ήταν επικινδυνος τρομοκρατης. Προφανώς η αστυνομία καταδικάζει σε θανατο εν μεση οδώ, πυροβολεί πισωπλατα, και όλα αυτά ειναι απολυτα λογικά. Ακόμα και ο άθλιος Πακης, κάποτε ειχε τα στοιχειώδη ..κότσια να δωσει την παραιτηση του....

katerina είπε...

Θεία Ντονα, μάλλον δνε το έχεις καταλάβει...σε πόλεμο ειμαστε. Με όλοςυ αυτους.

katerina είπε...

Μάνο μου καλησπέρα.
Ναι προφανώς υπάρχουν εξηγήσεις που ανηκουν στην σφαιρα της ψυχιατριακής για όλους αυτους τους καβλοστρατους. Αλλά μόνο της ψυχιατρικής... Η πολιτική, η δικαιοσύνη και οι θεσμοι, σε μια στοιχειωδώς ευνομουμενη χωρα, θα έπρεπε να τα εχουν λύσει.

katerina είπε...

Μηδενικέ, δεν με αφορά σαν πολίτη καμια εξηγηση της διαστροφής τους. Μεχρι που δεν θα είχα και καμμια ενσταση, να πληρωνει η Πολιτεία για την ψυχιατρική συνδρομή που σιγουρα χρειαζονται όλα αυτά τα ανθρωποειδή.
Αλλά μεχρι εκει.

katerina είπε...

Dame31, η θρασυδειλία ειναι το χαρακτηριστικό του κουραδομαγκα. Και το ξαναλέω, δεν με απασχολεί η δική τους αρρωστια. Απο την πολιτεία ζητάω την λύση. Απο αυτους τοςυ ...μαγκες της φακής με τα ασπρα κολλαρα, που με ακομα μεγαλυτερη ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΙΑ θεωρουν ότι οι ευθυνες τοςυ τελειωνουν στο να θεσουν σε διαθεσιμότητα έναν ηλίθιο.

katerina είπε...

Riski, αυτό ειναι και το χειροτερο. Αυτή η μαστουρα, αυτό το εθνικό ναρκωτικό του «πατριωτισμου», που αρχιζει να μολύνει τα πάντα. Αυτή η απεραντη χυδαιοτητα της ...αναγκαιοτητας.

katerina είπε...

Cynical, σε όλους αυτόυς τους "πατριωτες", πρέπει να απαντησουμε ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΜΙΑΙΜΟΙ.

katerina είπε...

Καρατζαφέρη, δεν με ενδιαφερει να πειστεί κανείς να ...προταξει τα στηθια του στις σφαιρες... Στους μιζαδορους των εξοπλισμών μπορεί να προταξει κανείς τα στηθια του;

Υ.Γ.Ο καθένας Καρατζαφερη έχει τοςυ δικους του εχθρούς και τον δικο του πόλεμο. Για μένα ο μεγαλος πολεμος δεν ειναι ουτε με τοςυ Τουρκους, ουτε με τους Αλβανούς, ουτε με τους Ελβετούς. Για μενα ο ιερός πολεμος ειναι με τους ...Καρατζαφερηδες και τα αθλια φιδισια αυγά τους. Αυτός ειναι ο δικός μου ΕΧΘΡΟΣ.

katerina είπε...

Swell τι πρέπει να συμβεί ακομα για να αντιδρασουμε; Πόσα ακομα περιστατικά καταχρησης εξουσίας; Συνηθισαμε την φρίκη;

katerina είπε...

κ. Α.Μ. το έβαλες στην απολυτα σωστή διασταση. Προφανώς δεν μας αφορουν τα αντρακια της φακής που ο μόνος οργασμός που μπορούν να βιωσουν είναι το «στην μπαντα, στην μπάντα, περνανε τα κομμαντα». Αυτοί ειναι απλά αρρωστοι.

Ο Υπουργός, που εκτρεφει όλο αυτό τον συρφετό και τωρα κρυβεται με περισσή θρασυδειλία πίσω απο την διαθεσιμότητα ενός μαλάκα, ειναι το μειζον.

Yannis Zabetakis είπε...

http://www.zabetakis.net/?p=2541

Yannis Zabetakis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Yannis Zabetakis είπε...

Λευτεριά στον Δάσκαλο [και των παιδιών μου στο ΟΑΚΑ!] Μάριο Ζέρβα!

υπογράψτε εδώ

http://www.petitiononline.com/mariosz/petition.html

για να βγει ένας Αθώος Δάσκαλος από την Φυλακή στις μέρες του ΜΠΑΤΣΟΚ που ζούμε!

Κατερίνα, βάλε λινκ σε παρακαλώ :)

katerina είπε...

Γεια σου Γιάννη μου. Έβαλα link. Πάνω αριστερά στο blog.

Ζουμε απιστευτες εποχές Γιάννη. Πραγματικά ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ και ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ, γιατί...καμμια τρομοκρατική οργανωση δεν ειναι πιο φρικιαστική απο την κρατική τρομοκρατία.

Nikos Lioliopoulos είπε...

θα ηθελα να διευκρινίσω οτι συμφωνώ απόλυτα με το κείμενο καθως και με τα περισσότερα σχόλια. Θεωρω όμως οτι υποτιμάτε την αμεση και τολμηρή για τα Ελληνικα δεδομενα αντίδραση Χρυσοχοιδη, για τον οποιο σημειωτέον τρέφω ενδεχόμενος χειροτερα συναισθηματα απο οτι εσεις).
Το να ζητάτε παραίτηση του καθε φορα που καποιος ανεγγεφαλος κανει αυτο που του μαθαν πολλες φορες να κανει , το θεωρώ υπερβολικό.

katerina είπε...

Νίκο, το ξαναλέω. Επειδή εμπιστευομαι την κριση και την εντιμοτητα σου, ελπίζω ότι αστειευεσαι.

Προφανώς τα ...κομμαντα, δεν αποφασισαν να κάνουν ένα ...αστειάκι. Εκαναν αυτό που κάνουν στις ασκησεις, στην εκπαιδευση και στην καθημερινότητα τους.
Και για την "εκπαιδευση' τοςυ την ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΘΥΝΗ, φερει ο πολιτικός τοςυ προισταμενος. Αυριο αυτοι οι "ανθρωποι" θα βρεθούν απενατι στους κολασμένους που πεφτουν στην θάλασσα απο τις σαπιοβαρκες των δουλεμπορων. Αυριο αυτοι οι "ανεγκεφαλοι" κατα τον κ. Χρυσοχοίδη, θα αποφασιζουν για την ζωή ή τον θάνατο ΑΝΘΡΩΠΩΝ. Ναι, αυτών που με περισσό θρασος ονομάζει λαθρομεταναστες ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Αυτά τα ανθρωποειδή, που η εκπαιδευση τους στηριζεται στην απολυτη μισαλοδοξία και τον κρετινισμό, θα κρινουν ζωές ανθρωπων. Καταλαβαινεις Νίκο;

Sissi Soko είπε...

Κάπως έτσι έρχισε και η Wermacht τον SS ως αντίδραση στην κρίση του 1929!

monahikoslikos είπε...

Παλιά λέγαμε ότι εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει ο στρατός...
Αυτό πρέπει να συμπληρωθεί με το, κι εκεί που τελειώνει ο στρατός αρχίζει η πολιτική...
Μόνο έτσι θα ερμηνεύσουμε τις αντιδράσεις των υπουργών Αμυνας στα τσαλίμια της Τούρκικης Κορβέτας στο Αιγαίο και του ΠΡΟ-ΠΟ στα εμετικά ρατσιστικά ξεσπάσματα των ΟΥΚάδων.

katerina είπε...

Ναι Νικόλα, η οικονομική κριση θα συντηρικοποιήσει την κοινωνια. Θα ξαναδουμε ρατσισμούς και θα βιωσουμε την πολιτική ανοχή τους. Θα συνηθισουμε "συμπεριφορές" και κρατικές τρομοκρατίες. Και κάποια μερα... ο φασισμός σου χαμογελάει τσαχπινικα. Και νομίζεις ότι ειναι ο συμμαχος σου.

Ξερεις μου θυμιζει το γνωστό ανεκδοτο με την χυτρα που πρέπει να την σκοτωσεις μικρή, πριν γίνει ...τραινο. Ακριβώς και τους φασισμούς και τις πολιτικές ανοχής τους, πρέπει να τις σκοτωνεις πριν γινουν κυμα, τσουνάμι και σε πνιξουν.

katerina είπε...

Λυκο, νομιζω ότι ζουμε εξαιρετικά επικινδυνες εποχές. Απο κάθε άποψη....
Ζουμε τις εποχές των μεγάλων deals περιβεβλημένων με επικοινωνιακούς φιογκους "πατριωτισμου" και πατριδοκαπηλίας.

ο κυριος αμ είπε...

Επανέρχομαι ....
και βέβαια δεν ανήκω σ' αυτούς που άκριτα φωνασκούν λυσσωδώς και αιτούνται ακρίτως παραιτήσεις .
Ομως αγαπητά Νίκο , ως εδώ και μη παρέκει .
Κωνσταντίνα Κούνεβα
Μάριος Ζέρβας
Νόμος για μετανάστευση
Γιάννης Φράγκος
Χτύπημα ειρηνικών απεργιακών διαδηλώσεων
και ότι άλλο ακολουθήσει , γιατί θα ακολουθήσει , να το θυμηθείς !

Yannis Zabetakis είπε...

Κατερίνα μου

σκέφτομαι σοβαρά μήπως πρέπει [για το καλό των παιδιών μου!] να την κάνω σιγά σιγά ...

αυτή η χώρα δεν λέει να πιάσει πάτο...

Ανώνυμος είπε...

Κατερίνα καλησπέρα,

Όλα αυτά θυμίζουν τρομακτικά όσα προηγήθηκαν στη Γερμανία ώσπου οι ναζί να βάλουν χέρι στην εξουσία.
Εδώ βέβαια όπως πολύ σωστά λές μάλλον την έχουν αρπάξει ήδη και κάνουμε πως δεν το ξέρουμε.

Odyssey είπε...

Στις 25 του Μάρτη του 2010 έγιναν πολύ χειρότερα πράγματα, από αυτά που διαλέξατε για κόντρα.
Και πάει πολύς καιρός που τα αεροπλάνα των τούρκων πετούν , χωρίς αναχαιτίσεις στο αιγαίο. (για λόγους οικονομίας).
Απειλούν πολιτικά αεροπλάνα, τα οποία για να προστατευθούν στο FIR "Αθηνών", θα δίνουν αναφορά στην Άγκυρα.
Απόλυτα φυσικό είναι να κόψει βόλτες στο Αιγαίο μια κορβέτα , για να δει και τις δια θαλάσσης αντοχές μας.

Μα, το πιο σημαντικό που έγινε και κανείς δεν "είδε" ήταν η ομόφωνη και διακομματική εθνική πουλησιά στους ολιγάρχες τραπεζίτες.
Και η αριστεροδεξιά και εθνικοδιεθνιστική μαλακία αφήνει τον πραγματικό εχθρό στο απυρόβλητο.
(Κι ο άλλος βλέπει βούλγαρους και αλβανούς εχθρούς, ο αγράμματος πράκτορας των τραπεζιτών).
Κάποιοι υπηρετούν την ολιγαρχία, χρησιμοποιώντας απαρχαιωμένα και ψεύτικα φαντασιακά διλήμματα.
"Διαίρει και βασίλευε"... με τη βοήθεια της ψεύτικης διανόησης μας.

katerina είπε...

Γιάννη μου, ειναι προφανές ότι η Κυβερνηση θεωρεί την Ελλαδα σαν κάτι περιεργο που δεν περιλαμβάνει τους κατοικους της.
Αν κάποιος αναλαμβανε να ...διαπραγματευτεί εκ νέου τις λέξεις με τον Πρωθυπουργό;

katerina είπε...

Απογονε, η ιστορία εχει αποδειξει ότι τα φρικιαστικότερα εγκληματα είναι τυλιγμένα σαν δωρα με βαρυγδουπες λέξεις. Ο φιόγκος "Πατρίδα" ειναι διαχρονικός. Ας σιχαθούμε συντονισμένα ΟΛΟΥΣ όσους παιζουν με αυτό. Αλλά ΟΛΟΥΣ...

katerina είπε...

Καλημέρα Οδυσέα,
θα συμφωνήσω απολυτα μαζί σου ότι ζουμε περιόδους ασημαντοτητας όσον αφορά το λόγο των "διανοουμένων". Οι περισσότεροι ειναι μπουκωμενοι απο ψιχουλα κρατικών επιχορηγησεων, διαφημίσεων και θαμπωμένοι απο τα φωτα της κάμερας.

yannidakis είπε...

τοτε δεν εχεις θεση στην Ελλαδα.
Σηκω, μαζεψε τα & πηγαινε στην Κουβα. Αμα ερθεις για διακοπες σε μερικα χρονια, κρατα & κανα πουρο :[

katerina είπε...

Γιαννιδάκη, αυτό ειναι που με ανησυχεί και γιατί όχι; με πληγωνει.
Το να μοιραζομαι μια πατρίδα με φασιστομουτρα, εθνικιστές και πατριδοκάπηλους. Ειστε χυδαια "θορυβωδεις" Γιαννιδακη, αλλά είστε λίγοι.

Ανώνυμος είπε...

κατα τη γνωμη μου δεν φταινε ουτε αυτα τα τσογλανια ουτε ο χρυσοχοιδης..βασικα για μενα φταιει η "πνευματικη ηγεσια" ,παπαδες ,διανοουμενοι , δημοσιογραφοι και ολοι αυτοι που εχουν υποβιβαση την παιδεια σ΄αυτο το χαλι . γιωργος-λευκαδα

Sissi Soko είπε...

Πάτο δεν ποιάνει η Ελλάδα, πάτο ποιάνει το σύστημα.

Ανώνυμος είπε...

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Μας ψάχνεις με το κυάλι. Ερχόμαστε 1000 και συ, Πατρίδα, διαλέγεις 100. Δεν είμαστε συνηθισμένοι άνθρωποι. Είμαστε άντρες που πηδάμε από την ράμπα του ελικοπτέρου ή από την πόρτα του αεροπλάνου μέρα ή νύχτα μ’ ένα πανί στην πλάτη. Άντρες που στην εκπαίδευση θα σπάσουμε χέρια, πόδια, κεφάλια, θα μείνουμε ανάπηροι ή θα μας κλάψει η μάνα μας από «αστοχία υλικού» ή μια μαλακία της στιγμής. Στις επιχειρήσεις θα φάμε τις ριπές από τα όπλα των εχθρών, των μαφιόζων και των ναρκεμπόρων, θα σκαρφαλώσουμε στα βράχια, θα σπάσουμε πόρτες να μπουκάρουμε σε κτίρια ή θα αναρριχηθούμε στα πλοία να εξουδετερώσουμε τρομοκράτες. Μας έχεις σε ετοιμότητα για να μας στείλεις στην Κύπρο ή όπου αλλού θα τα βρεις σκούρα. Άντρες που χωρίς να τρέμουν τα χέρια μας θα φτιάξουμε ή θα εξουδετερώσουμε βόμβες, θα διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας κάτω από εχθρικό πυρ και θα ανταποδώσουμε εύστοχα. Κύρια ανταμοιβή μας το μπράβο του Λοχαγού και του Διοικητή μας, το δικαίωμα να φοράμε τα διακριτικά και τον μπερέ μας, αφού φτύσαμε αίμα και κινδυνέψαμε.

Ναι, οι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων δεν σηκώνουμε πολλά – πολλά. Από γαλλικά, πιάνο και μπαλέτο ΔΕΝ. Μπορούμε όμως να συνεχίσουμε εκεί που οι άλλοι τα φτύνουν. Έχουμε σιδερένια πειθαρχία και μπορούμε να σου φυτέψουμε μια σφαίρα στο δόξα πατρί από μεγάλη απόσταση. Μπορούμε να τρέχουμε ΠΟΛΛΟΥΣ γύρους στο στίβο ή να περπατάμε φορτωμένοι 80 χιλιόμετρα με στάσεις λίγων λεπτών, να βουτάμε στη λάσπη και τα βρωμόνερα, να διαβιούμε επί μέρες πεινασμένοι, διψασμένοι μέσα στο χιόνι ή στο λιοπύρι αλλά να ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΜΕ τα όπλα, τους συντρόφους, την Αποστολή. Αγαπάμε τη Σημαία, την Πατρίδα, τα όπλα, την στολή μας, το «ζευγάρι» μας στην εκπαίδευση. Είμαστε πιστοί, επιθετικοί, έχουμε αυξημένο αίσθημα τιμής. Όλες οι Ειδικές Δυνάμεις, Καταδρομείς, Καταδρομείς – Αλεξιπτωτιστές, Πεζοναύτες, Αμφίβιοι, του Στρατού, του Ναυτικού ή των Σωμάτων Ασφαλείας, έτσι είναι. Έτσι είμαστε. Αγαπάμε τους συντρόφους μας, τους νοιαζόμαστε. Όπου κι αν συναντηθούμε, ακόμη κι άγνωστοι, γινόμαστε φίλοι, μας ενώνει το «Πνεύμα Μονάδος», οι κοινοί κίνδυνοι του Εθελοντή. Βοηθάμε ο ένας τον άλλο κι ένα μικρό σήμα στο πέτο κατεδαφίζει σε δευτερόλεπτα τα κοινωνικά τείχη. Ε, ναι, κορίτσια, είμαστε τσαμπουκάδες, επιθετικοί, περήφανοι. Και ναι, στα στρατόπεδα μας κατά την εκπαίδευση φωνάζουμε συνθήματα, που δεν έχουν σχέση με την ειρήνη και την παγκόσμια αδερφοσύνη, γιατί στον πραγματικό κόσμο ο εχθρός έχει όνομα. Γιατί δεν προετοιμαζόμαστε να κεντήσουμε ή να μοιράσουμε γαρύφαλλα. Επικρατέειν ή απόλλυσθαι. Γκέγκε; Να νικήσουμε ή να πεθάνουμε. Και κάποιοι από μας σκοτώνονται, ή μένουν ανάπηροι. Στον πόλεμο ή την εκπαίδευση. Στην Εθνική Άμυνα ή στην Δημόσια Ασφάλεια, σε κάποιους από μας «κληρώνει» ο Χάρος ή το σακατιλίκι.


http://www.antinews.gr/?p=38998#comments

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν τα φώναξαν ή δεν τα φώναξαν τα συνθήματα; Στους δίδυμους αδένες μας… Να κι αν τα φώναξαν, να κι αν δεν τα φώναξαν. Δεκάρα δεν δίνω για το τι γράφουν τα τρυφερά αγόρια και τα περίεργα κορίτσια της αποβιωσάσης «αυτοκράτειρας». Εντάξει, μερικά από αυτά που τραγουδάμε στα στρατόπεδα δεν είναι για το σαλόνι ή την Πανεπιστημίου αλλά ε, και; Μια επίπληξη αρκεί, όπως στον περήφανο λύκο σου, που φυλάει το έχει σου, όταν παραγαβγίσει. «Μη αγόρι μου,» του λες «σιωπή», δεν τον πλακώνεις με την λουρίδα, δεν του σπας τον τσαμπουκά. Ναι, κορίτσια, οι άντρες των Ειδικών Δυνάμεων είμαστε τα μαντρόσκυλα της Πατρίδας, φυλάμε προκινδυνεύοντες το βιος και την τιμή της. Άμα θέλετε ρεβεράντζες, λυγισμένο χεράκι και νωχελικό βλέμμα, άμα θέλετε απάτριδες μηδενιστές, άμα θέλετε να το ΣΥΖΗΤΗΣΕΤΕ με τους ισλαμοφασίστες επεκτατιστές, με τους ναρκεμπόρους, τους νταβαντζήδες, τους ληστές και τους τρομοκράτες, τραβάτε στην Κουμουνδούρου, στο Nosotros ή στο «νέο» ΠΑΣΟΚ – μπαρόκ. Θα βρείτε τους κατάλληλους. Εμείς δεν θα μπορέσουμε. Είναι άλλη οι δουλειά μας. Αντρική.

Ο Τάσος Φωτόπουλος ήταν 20 χρονών. Από την Αργυρούπολη. Μαζί μου στο ίδιο Σχολείο Αλεξιπτωτιστών. Μαζί πήραμε την «πουλάδα». Ο Τάσος ήταν στον 1ο Λόχο κι εγώ στον ΛΥΠ, εκπαιδευτής στο ΠΕΝ. Σκοτώθηκε σε άλμα στην Πάχη το 1991. Στην κηδεία του ζήτησα και ήμουν επικεφαλής στο άγημα απόδοσης τιμών. Έδωσα το «τρις στον αέρα πυροδοτήσατε και τον νεκρό τιμήσατε» κι ύστερα ο Διοικητής μας έδωσε διπλωμένη τη σημαία που σκέπαζε το φέρετρο, τον πράσινο μπερέ του και την «πουλάδα» του στην μάνα του. Δεν περιγράφεται αυτό το πράγμα. Στην μνήμη του λοιπόν αφιερώνω το τραγουδάκι που έβαζα και τραγουδούσαν στο τροχάδην οι κομάντος όταν τους έκανα γυμναστική. Μια φορά, μετά από άγημα στον Αρχηγό ΓΕΣ της Ολλανδίας στον Άγνωστο Στρατιώτη, το τραγουδήσαμε με τα όπλα ανά χείρας πηγαίνοντας τροχάδην στο τότε υπαίθριο πάρκινγκ της Βουλής για να φύγουμε με τα Στάγιερ. Σπάσαμε τζάμια!

katerina είπε...

Προς κάθε...Φαήλο Κρανιδιώτη...

Ό καθένας μας έχει τον δικό του πόλεμο. Και τους δικους του εχθρούς.

Και όχι, δεν εισαι εσύ ο εχθρός μας. Και εσύ ένα θυμα είσαι. Ή μάλλον εσύ εισαι απλά το ΒΛΗΜΑ, αλλά ο ιδιοκτητης του όπλου είναι άλλος. Εσυ απλά μαστουρώνεις με μια πουλάδα, με αντριλικια του κώλου, με παρατες και φασισμούς.

Αλλά αυτός που κραταει το όλπο ειναι ο δικός μας ο εχθρός. Με αυτόν έχουμε πόλεμο.

Εσένα... το μόνο που πραγματικά σου οφείλει η πατριδα ειναι μια επαγγελματική ψυχιατρική συνδρομή. Γιατί; Μα γιατί εισαι ίσως το μεγαλυτερο θύμα. Όπως ακριβώς θυμα, ασθενής, αξιος συμπαραστασης και αρωγής, ειναι το πρεζόνι.
Αλλά αυτ΄ςο έχει καποιες πιθανότητες να απεξαρτηθεί. Εσυ;

Odyssey είπε...

Κατερινούλα, δεν με κατάλαβες.
Όπως και πολλοί άλλοι της άλλης όχθης δεν κατάλαβαν.
Είπα κάτι απλό:
Να αφήσουμε την "αριστεροδεξιά ή εθνικοδιεθνιστική" μαλακία και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στο πιο εχθρικό και μισητό πράγμα του κόσμου, που σήμερα, μας κλέβει την πατρίδα και μάλιστα δίχως όπλα.
Και στον ανώνυμο, που θα του βγάλω το καπέλο για την πίστη του και στον φαήλο και στον ανάρχα που τα σπάει, θα πω πώς το "διαίρει και βασίλευε" είναι ίδιον των αυτοκρατορικών συστημάτων. Παλαιών και Νέων.
Π.χ. το ανώνυμο παληκάρι, με το συμπάθειο, θα βάλει στον κόλο του την εκπαίδευση και τους κόπους και τις θυσίες και θάχει κλάψει τσάμπα τους φίλους του και του εύχομαι να μην κλάψει κανείς πρόωρα γιαυτόν, όταν ένα πρωί ξυπνήσει και του πουν ότι τώρα ο μόχθος όλων των ελλήνων - και ο δικός του και της κατερίνας- θα πηγαίνει για την εξόφληση των τοκογλύφων και δεν θα πηγαίνει για την ευημερία και την προκοπή των πολιτών της χώρας. Δεν θα πηγαίνει για την υπεράσπιση της πατρίδας από πραγματικές απειλές, που μπορεί να είναι και στρατιωτικές, αλλά μπορεί να είναι το κατέβασμα του ορίου ηλικίας στα 60, ώστε να μη χρειάζονται συντάξεις. Όπως μπορεί να είναι απειλή η φτώχια των πολλών, η έλλειψη περίθαλψης, η απουσία έντιμης παιδείας για τα παιδιά μας, η έλλειψη αξιοπρέπειας και περηφάνειας για κάθε άνθρωπο κάθε ηλικίας κλπ. κλπ.
Όλα αυτά είναι απειλές που ήδη ήρθαν και που τα συνθήματα, οι αλληλοκατηγορίες, οι τσάμπα διεθνισμοί και πατριωτισμοί τα άφησαν να περάσουν, στρογγυλοκάθισαν στο σπίτι και την πατρίδα μέσα και μας αγόρασαν ό,τι ακριβό και πολύτιμο είχαμε. Και τώρα εισπράττουν και τους τόκους.
Σ΄ακούω φίλες ανώνυμε άγνωστε και κατερίνα και άλλους και σκέφτομαι, πως 6 μήνες υποφέρει ο δικός μου φίλος και ούτε εγώ , ούτε ο ίδιος μπορούμε να βρούμε τα χρήματα για να δούμε μήπως μπορεί να γίνει καλά. Και είναι άνεργος, με χρέη, με μια μάνα που επίσης δεν έχει χρήματα για περίθαλψη στο Ωνάσειο, παρ΄όλο που έχει ΙΚΑ και απλώς περιμένει κι αυτή να πεθάνει. Κι όλα αυτά για να πληρωθούν οι διεθνείς τοκογλύφοι. Ο ΕΧΘΡΟΣ είναι εδώ και τα ΟΥΚ και τα βατράχια φυλάνε τσάμπα τα σύνορα. Και η "εθνικοδιεθνιστική" τσίμπλα που έβαλαν στα μάτια μας δεν μας αφήνει να το δούμε.
Πατρίδα δεν είναι η Ελλάδα. Πατρίδα είναι οι έλληνες, αυτοί που μπορούν να σου σταθούν. ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ.
Γιατί το σύνολο του πολιτικού κόσμου έχουν μετατρέψει τον μόχθο των πολιτών σε φόρους και τοκοχρεωλύσια της διεθνούς τραπεζικής αλητείας. Κι έχουν πουλήσει όλη τη δημόσια, δηλ. δική μας, δηλ. εθνική περιουσία, ακόμα και την οπλική βιομηχανία σε ξένους. Κι ας φυλλάμε Θερμοπύλες, ενώ ο εχθρός έχει περάσει.

Κι αυτό έπρεπε να μας ενώνει. ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ.

Γιατί ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ δεν έχει τα κότσια να τα βάλει με την απάτη της υπερχρέωσης, που τραπεζίτες και πολιτικοί ΟΛΩΝ των κομμάτων και των αποκομμάτων έχουν στήσει στην Ελλάδα, στην Τουρκία, στην Ευρώπη και στον κόσμο όλο. Για να δουλεύουμε σαν δουλοπάροικοι και άσπρη μέρα να μην μπορούμε να δούμε.
Κι εμείς δεν μπορούμε να το δούμε. Και ασχολούμαστε με τα δέντρα, αρνούμενοι να δούμε το δάσος. Και κυρίως δεν βλέπουμε ότι οι αριστεροδεξιές αντιθέσεις είναι για να διαιρούν εμάς και να χαίρονται αυτοί, πλουτίζοντας σε βάρος των κορόϊδων όλου του πλανήτη.
(συνεχίζεται)

Odyssey είπε...

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, έναν αγώνα γιαυτό που είμαι βέβαιος ό,τι συμφωνούμε όλοι:
-Να πάψει το χρήμα να είναι ιδιοκτησία των τραπεζιτών.
-Να διαγραφεί το χρέος, που έχει ήδη σκλαβώσει την πατρίδα και ξεπουλήσει εθνικό πλούτο.
-Να πάρουμε πίσω τις ζωές μας, βοηθώντας και συμμαχώντας με όλους όσους σε όλο τον κόσμο έχουν τον ίδιο στόχο.

Τα άλλα θα τα βρούμε, όταν μάθουμε να κουβεντιάζουμε.

Όσοι δεν πολεμούν τον πραγματικό εχθρό, αλλά αναλώνονται σε εθνικοδιεθνιστικές και αριστεροδεξιές αντιπαραθέσεις υπηρετούν την διαιώνιση της ολιγαρχικής αυτοκρατορίας που μας σκοτώνει καθημερινά.
Συμφωνούμε στα ελάχιστα, αλλά ταυτόχρονα πολύ μεγάλα;
Μετά , θα βρούμε τα υπόλοιπα.
Μια κολοεπανάσταση που πήγε να κάνει το έθνος διαλύθηκε από τις έριδες και τις εμφύλιες έριδες και αν δεν άλλαζαν γνώμη οι μεγάλες δυνάμεις να φάνε τον Ιμπραήμ, δεν ξέρω που θα βρισκόμαστε.
Έλληνας ήταν ο Κολοκοτρώνης κι αυτός που τον φυλάκισε.
Έλληνας ήταν ο Ανδρούτσος και ο Γκούρας που τον βασάνισε και τον γκρεμοτσάκισε.
Έλληνας ήταν ο Μακρυγιάννης κι εκείνοι που τον φυλάκισαν.
Έλληνας ήταν ο Νικηταράς κι αυτοί που τον φυλάκισαν.
ΔΕΝ ήταν έλληνες οι Σουλιώτες, αλλά πέθαναν σαν έλληνες.
ΔΕΝ ήταν έλληνες οι αλβανοί του νότου, αλλά τα πασακλίκια τους ζήτησαν προσχώρηση στην ελληνική επικράτεια. Κι ας ήταν άλλες οι συγκυρίες που δεν έγινε.
Κι όλα αυτά, γιατί υπήρχε μια οικουμενική ιδέα που λεγόταν Ελλάδα κι είχε μια φλογίτσα, κρατημένη αιώνες, που εμείς κάνουμε ότι μπορούμε με τη μαλακία μας για να τη σβήσουμε.
Η Δημοκρατία είναι ελληνική Ιδέα και πανανθρώπινη.
Ας ανάψουμε μια ακόμα μεγάλη φλόγα, λέγοντας στους λαούς όλου του κόσμου:
"Εμείς δε γουστάρουμε να πληρώσουμε τα χρέη των τραπεζιτών. Να τα βάλουν στον κόλο τους και να κάνετε κι εσείς το ίδιο, ώστε να χαλάσει το σύστημα, που μας έχει στήσει όλους τους λαούς του κόσμου στα 3 μέτρα".
Εμείς με ποιους έλληνες είμαστε;
Εγώ, προσωπικά , είμαι με την ελληνική ιδέα της δημοκρατίας.
Μεγάλη οικουμενική αγκαλιά, οι ελληνικές ιδέες.
Λέξεις ελληνικές και αμετάφραστες: Democracy, politics.
Όλα τα άλλα "ιδεολογικά" φρούτα είναι εισαγόμενα και ύποπτα.
Εμείς με ποιους έλληνες είμαστε;
Εγώ είμαι με τον άνθρωπο.
Tα υπόλοιπα θα τα βρούμε.
Έλεος!

ΥΓ. Το χειρότερο το άφησα για το τέλος:
Είμαι και χριστιανός (όχι πολύ καλός). Γι αυτό σας εύχομαι Καλή Ανάσταση!

Nikos Lioliopoulos είπε...

Κατερινα,
αν με το να συμφωνώ μαζι σου και βαζοντας το κειμενο σου ακόμη και στη σελιδα μου στο facebook και αλλου, για να το διαβασουν καποιοι κερδιζοντας κατι απο αυτο, θεωρεις οτι αστειεύομαι,
*λυπάμαι* πολυ που το χιουμορ μου δεν ειναι τοσο δυνατο να με παροτρύνει να συμφωνώ ακριτα με οτι γραφεις ή οτι ακροαριστερο σχολιο διαβαζω εδω....

Sissi Soko είπε...

Να διαγραφούν όλα τ αχρέει, και του Ζιμπαμπουε!
Να μην είναι το χρήμα ιδιοκτησία των τραπεζών!

Odyssey είπε...

"To Χρήμα ως Χρέος" video.
www.kepik.gr

john savvopoulos είπε...

Εγώ πάντως αισθάνομαι παρά πολύ περήφανος που τόσοι άντρες προστατεύουν με τόσο αντρικό τρόπο κάνοντας μια τόσο αντρική δουλειά, την πατρίδα μου. Άργησα αλλά το κατάλαβα: Η βαρβατίλα θα μας σώσει από τους εχθρούς μας.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΞΕΚΩΛΙΑΡΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΑΥΤΟΥΣ.ΠΑΡΕ ΚΑΜΙΑ ΠΙΠΑ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΞΕΚΩΛΙΑΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ