Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Εξετάσεις στο μάθημα της ...Ιστορίας

Εξοχότατε Πρόεδρε της Βουλής, ο Μανώλης Γλέζος είναι ένα από τα ιερότερα σύμβολα της Ελλάδας. Ποιον πρέσβη θα καλέσετε άραγε τώρα για να …διαμαρτυρηθείτε;


Αν κάτι με σοκάρει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο (και νοιώθω τόσο σοκαρισμένη, απο τόσα πολλά!!!!), είναι ότι οι Έλληνες αστυνομικοί δεν γνωρίζουν καν τον Μανώλη Γλέζο. Ευτυχώς που ζητάμε από τους μετανάστες να γνωρίζουν ελληνική ιστορία για να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια. Αυτοί θα μάθουν για το ποιος και τι είναι ο Γλέζος. Οι Έλληνες αστυνομικοί θα το μάθουν ποτέ κ. Χρυσοχοίδη;

Αλήθεια κανείς δεν ντρέπεται;
Αλήθεια κανείς δεν νοιώθει την ανάγκη να υποβάλλει την παραίτηση του;
Όχι βέβαια! Η αιτιολογία; Μα η …Πατρίδα, χρειάζεται τις …υπηρεσίες του.

Υ.Γ. 24 ώρες μετά, ...κανείς δεν θα βγεί να πει τουλάχιστον, το όνομα αυτου του γουρουνιού που ψεκάζει το προσωπο του Μανώλη Γλέζου; Θα μιλήσουμε ποτέ με ονοματεπωνυμα σε αυτή την χώρα;

32 σχόλια:

CsLaKoNaS είπε...

Η Δημοκρατία προϋποθέτει ισονομία. Όπως θα συμπεριφέρονταν σε εμένα ή εσένα οι αστυνομικοί έτσι συμπεριφέρθηκαν και στον Μανώλη Γλέζο.

Το ερώτημα λοιπόν είναι αν έπρεπε να χρησιμοποιήσουν χημικά ή βία εναντίων μας (δηλαδή εσένα ή εμένα ή του Γλέζου). Δηλαδή αν εφήρμοσαν σωστά το νόμο ή όχι. Μπορεί και ναι μπορεί και όχι. Όμως αν κάποιος πρέπει να εφαρμόσει το νόμο τότε σίγουρα είναι οι αστυνομικοί. Αν κάποιος πρέπει να υπακούσει το νόμο είμαστε εμείς οι πολίτες. Μπορεί ο νόμος να είναι καλός ή κακός. Αλλά αυτός είναι και πρέπει να τον υπακούσουμε και αν είναι κακός να τον αλλάξουμε.

Απλά-απλοϊκά μαθήματα Δημοκρατίας που τα έχουμε ανάγκη περισσότερο ίσως από έναν ανθρώπο-σύμβολο όπως τον λές ο οποίος μετά την ηρωική, ομολογουμένως, πράξη του 60+ χρόνια πριν, απασχολεί διαρκώς το δημόσιο βίο χωρίς κανένα σοβαρό αποτέλεσμα.

Να τελειώνουμε επιτέλους με τους μαϊντανούς και τις συνιστώσες τους που με μηδενικό ποσοστό στην κοινωνία τσεπώνουν τις επιδοτήσεις του κρατικού προϋπολογισμού σαν κοινοβουλευτικό κόμμα. 80.000 το χρόνο....δεν είναι κακή μπιζνα...

Ανώνυμος είπε...

πεστα ρε φιλε πεστα να τελειωνουμε με ολους τους δηθεν σαν την Κατερινα.και δεν ειναι μονο αυτος ειναι και ο αλλος του πολυτεχνειου και η αλλη που εγινε επιτροπος της ευρωπης των μονοπωλιων.αιντε ρε να μου χαθητε που θα μας μαθουν οι μεταναστε ιστορια.νισαφι

Swell είπε...

Τα σχόλια που προηγήθηκαν είναι ανάξια σχολιασμού. Άσχετα αν γνώριζαν ή όχι τον Γλέζο οι αστυνομικοί, ο ψεκασμός από τόσο κοντά είναι εξαιρετικά επικίνδυνος. Αλλά οι αστυνομικοί, εκτός του ΥΨΗΛΟΤΑΤΟΥ IQ, είναι γνωστό ότι θεωρούν τους εαυτούς τους υπεράνω των νόμων.

mahler76 είπε...

που να το περίμενε ο καημένος όταν έμπαινε στην πολιτική ότι θα του φέρονταν έτσι...

vague είπε...

Δεν χρειάζεται να ξέρεις ποιος είναι για να μην ψεκάσεις με δηλητήρια έναν τόσο ηλικιωμένο άνθρωπο.
Προσωπικά, αδιαφορώ εντελώς για το όνομα του ανθρώπου. Σκέφτομαι μόνο ότι θα μπορούσε να ήταν ο πατέρας μου.

(Επί πασοκ δεν ήταν πάλι, που μια σάτυρα (δεν θυμάμαι τώρα ποια) σχολιάζοντας τη στάση των ματ εναντίον ηλικιωμένων, στο πνεύμα των "τιμημένων γηρατειών" του Ανδρέα, είχε πει το αμίμητο "Τσογλάνια συνταξιούχοι";)

katerina είπε...

Πρινα και πάνω απο όλα ποιος σου είπε ότι οι αστυνομικοι (και βλέπεις ποσο σεμνή είμαι!!!) εφαρμοσαν τον ...Νόμο.
Ποιον "νόμο" εφαρμοσαν; Ποιος προκληθηκε απο τον Γλέζο; Ποιος κινδυνεψε απο τον Γλέζο. Παρουσα ήμουν στην συγκεντρωση, και όλο αυτό ξεκινησε ΑΠΟΛΥΤΑ απροκλητα.

Αλλά και το πιο σημαντικό. Εχω ακουσει τα απιστευτα, ο Προεδρος της Βουλής (όχι ο Πετσαλνικος σαν φυσική παρουσία, Ο Πρεοδρος της Ελληνικής Βουλής σαν θεσμός) εγκαλει τον Γερμανό Πρεσβη γιατί επιτρεπει την ελευθεροτυπία στην χώρα του και ματατζήδες τσογλάνια, ψεκάζουν στο προσωπο το συμβολο του αντιναζιστικού αγώνα;

Το τελευταιο κομματι του σχολιου σου, απλά θα το αφήσω ...αναπαντητο. Για μένα καποια πραγματα ειναι η ΠΑΤΡΙΔΑ μου, η περηφανεια μου, και ενα από αυτά, ειναι ο Μανώλης Γλέζος. Αν για κάποια πραγματα σε αυτήν την χωρα ειμαι ΠΕΡΗΦΑΝΗ, αν για κάποια πραγματα μπορώ να μιλήσω στο παιδί μου χωρίς ...ναι, μεν ...αλλά, ειναι ο Μανώλης ο Γλεζος.

Μπορείς να λες και να γραφεις ότι θέλεις σε αυτό το blog, δημοσιος χώρος είναι, λογοκρισία δεν προκειται να επιβάλλω ποτέ, αλλά και τα ιερά και τα όσια μου, δεν θα τα διαπραγματευτώ. Για κανέναν. Κια με κανέναν.

katerina είπε...

Πάλι έχασες την δόση για τα χάπια σου ...Ανωνυμε; Λυπάμαι, δεν μπορώ να κάνω τίποτα, στο γιατρό σου...

katerina είπε...

Swell, κάποιος τους επιτρέπει να ειναι υπέράνω του Νόμου.

Δεν παιρνω όρκο, δεν έχω προλάβει να ενημερωθέω εκτενώς, αλλά δνε ειδα καμμια δηλωση, ουτε του Υπουργόυ ...Προστασίας του Πολίτη, ουτε του Προεδρου της Βουλής, ουτε κανενός ανευθυνο-υπευθυνου. Μια δηλωση της Αστυνομίας ειδα, για περιορισμένη χρηση χημικών, που προκαλεσαν ....ασφυξία στον Γλέζο.

Εκτος΄όλων των άλλων αποδεικνυουν συνεχεια ότι ειναι και επικινδυνως ηλίθιοι. Το Video, με την κατα προσωπο επιθεση με χημικά στον Γλέζο το έχει δει όλη η Ελλαδα.

katerina είπε...

Μahlerακο μου, ειναι ο κλασσικός σεβάσμός που επιδεικνυουν ...οι ορκισμένοι να φυλάττουν τον Νομο και το Συνταγμα.

Κάποτε πιστεψα ότι ο Κορκονέας ήταν ένας ψυχοπαθής που ...μπορεί να ανηκε στην μειοψηφία. Δεν τολμώ να πιστεψω ότι έκανα λάθος.

Αλλά αυτοι ειναι αυτόι που ειναι; Που ειναι ο πολιτικός και ο φυσικός προισταμενος τους;

katerina είπε...

Μα Riski, πριν απο ελαχιστοςυ μήνες ο Υπουργός ...Προστασάις του Πολίτη, δεσμευτηκε να σταματησει η χρηση χημικών κατά παντός διαδηλωτή.

Ξεχαστηκε και αυτό...

Πέρα απο τον κινδυνο για τον οποιονδηποτε, περα απο τον σεβασμό για την ηλικία του, αντι να χαιρετουν και να αποδιδουν τιμές στο περασμα του Γλέζου, τον ψεκάζουν κατα προσωπο;
Κια αυτοι ειναι ...αυτοι που θα μας προστατεψουν; Απο ποιον;
Απο αυτους ποιος θα μας προστατεψει;;;;

CsLaKoNaS είπε...

@Katerina,

Δεν ήμουν στα επεισόδια. Δε μπορώ να εκφέρω άποψη για το τι συνέβη ακριβώς. Δε θα πάω εκεί τη συζήτηση. Θεωρώ απλώς ότι η Δημοκρατία προϋποθέτει ισονομία. Και θα ήθελα την επιτροπή αστυνομικών που πήγε στο νοσοκομείο να ζητήσει συγνώμη από το Γλέζο, να το έκανε αυτό και αν είχες φάει εσύ τα χημικά. Ξέρεις πολύ καλά όμως ότι κάτι τέτοιο δε θα γίνονταν.

Αν η 'ιερότητα' που αναγνωρίζουμε σε κάποια άτομα μας κάνει να τα θεωρούμε υπεράνω νόμων τότε είμαστε πολύ, μα πάρα πολύ καθυστερημένοι.

Αν θέλεις να βγάλουμε έξω τα ιερά μας σύμβολα να τα μετρήσουμε τότε θα σου πω ότι για μένα ιερό σύμβολο είναι αυτός που δεν εξαργυρώνει τις υπηρεσίες του. Γιατί πιστεύω βαθύτατα πως είναι πιο εύκολο να κατεβάσεις τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη, από το να διαχειριστείς το βάρος της πράξης σου αυτής, μετά. Για μένα δηλαδή πραγματικός ήρωας είναι ο Σάντας που δεν "εξαργύρωσε" χωρίς αυτήν του την πράξη!

Οι ήρωες οι σεμνοί και οι μετρημένοι είναι τα ιερά μου. Όχι οι μαϊντανοί που τα τσεπώνουν από τους φόρους μου. Το επαναλαμβάνω γιατί είναι αλήθεια, και ας μην το σχολιάζεις.

Τώρα θα μου πεις είναι το πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας ο Γλέζος;

Ναι! Όχι το φυσικό πρόσωπο. Η νοοτροπία που πρεσβεύει. Όχι απλώς πρόβλημα. Καρκίνος σκέτος είναι.

monahikoslikos είπε...

Αυτή είναι η μοίρα των ηρώων στη χώρα μας πιάσε από Κολοκοτρώνη κι έλα μέχρι Γλέζο να δεις πόσους άλλους θα μετρήσεις στο ενδιάμεσο.

Yannis Zabetakis είπε...

http://environmentfood.blogspot.com/2010/03/blog-post_06.html


μήπως ο Σαχινίδης είναι πιο επικίνδυνος από τους ανιστόρητους μπάτσους???

katerina είπε...

Λυκε νοιωθω να περνάω απο την απογοητευση στο θυμό με ...ιλιγγιώδεις ταχυτητες.

Η φωτογραφία που δειχνει το προσωπο του φυσικου δραστη (γιατί τους ...ηθικους αυτουργούς, τους ξερουμε όλοι εδώ και χρονια)κυκλοφορεί παντου. Ποιος ειναι λοιπόν; Ποιος ειναι; Και μη μας πει ο Υπουργός... Προστασίας του Πολιτη, ότι θα ...γίνει ΕΔΕ;

katerina είπε...

Ρε Γιάννη, εδώ δεν ένοιωσε την αναγκη να υποβάλει την παραιτηση του ο Σαχινίδης. Ζήτησε λεει τον λόγο να απαντησει... αλλά το μετανοιωσε. Για την ...Πατρίδα και αυτός.

grsail είπε...

... πήραν την πόλη οι οχτροί

τσότσος είπε...

Ελπίζω, φίλη, να μην τον αναγνώρισε το μπατσογούρουνο, θα είναι το μόνο ελαφρυντικό του...
Δεν το νομίζω όμως, είναι δυνατόν;
Ντροπή...
Να μια καλή αφορμή για να παραιτείται ένας υπουργός στέλνοντας ΜΗΝΥΜΑ ότι δεν είναι γατζωμένος: για ποιο άλλο λόγο θα έπρεπε να παραιτηθεί ένας υπουργός προστασίας (τρομάρα μας...) του πολίτη;

agrampelli είπε...

…αντιγράφω:
(Δυό άντρες,συζητάνε για την έκβαση του πολέμου με τους Γερμανούς)
-«Στο σπίτι μας είχαμε μια γαζία,κατσιάρικη,με κάτι κίτρινα κουμπάκια που ξέφτιζαν μόλις φύσαγε,δεν ποτιζόταν τακτικά.Την πήρε και αυτή βομβαρδισμός.Λοιπόν,όποτε ονειρεύομαι πώς θάναι τα πράματα σα θα γυρισουμε,όλο η γαζία έρχεται μπρός μου.Θέλω το καμαράκι με τα ασουβάντιστα ντουβάρια,τα πορτοπαράθυρα που δεν σφαλνούσαν καλά και κατέβαζαν σφάχτη τον χειμώνα και…την γαζία….»

-«Η γαζία είναι η νοσταλγία σου.Αλλά αυτό που νοσταλγείς δεν είναι το χαμόσπιτο,η δύσκολη ζωή,η απλυσιά και το κρύο.Νοσταλγείς τις ανθρώπινες σχέσεις που δημιουργήθηκαν εκεί,στο χαμόσπιτο.Την αγάπη της γυναίκας σου,την αθωότητα του παιδιού σου,την εκτίμηση των γειτόνων σου.Αυτά συμβολίζει μέσα σου η γαζία….»

(Η λέσχη,Σ. Τσίρκας)

Όλο αυτό εμένα μου θυμίζει την έννοια της πατρίδας.Μιας πατρίδας με ποιότητα στη ζωή μας Κατερίνα.Μιας πατρίδας που ο νέος άνθρωπος θα σέβεται τα άσπρα μαλλιά του Μανώλη Γλέζου .Μιας πατρίδας που ο δημόσιος υπάλληλος την δουλειά που αξιώθηκε, θα την εκτιμήσει και δεν θα ξύνεται ολημερίς, απαιτώντας με αυθάδεια όλα τα προνόμια που του χαρίστηκαν….Αν είναι να παρακμάσουμε,ας γίνει έτσι! Όσο πιο πολύ γίνεται….μπας και ξανανέβουμε κάποτε και μείνουνε στον βάλτο τα σκουπίδια.
Καληνύχτα...

LeftG700 είπε...

@CsLaKoNaS:

Καλό θα είναι τη λογική αταξία που βασιλεύει στο μπλογκ σου να την αφήνεις εκεί, όταν σχολιάζεις αλλού.

Αυτή η …Σωκρατική υπακοή στο νόμο που κηρύσσεις είναι κάλπικη! Και φαίνεται ότι σε συμφέρει. Άκου λοιπόν μερικά πράγματα:

Στο Γλέζο και σε πολλούς άλλους δεν αρέσουν αυτοί οι νόμοι. Και θέλουμε να τους αλλάξουμε. Και οι νόμοι δεν αλλάζουν μόνο με εκλογές επειδή έτσι σε συμφέρει! Αλλάζουν και με κλωτσιές και με μπουνιές! Καμιά φορά και με χειρότερα: Μόνο ο Σωκράτης σου ’μεινε από την αρχαία ελληνική ιστορία; Τον Αρμόδιο και τον Αριστογείτονα τον ξέχασες;

Κι αν ξέχασες αυτούς επειδή είναι πολύ παλιές ιστορίες, πώς ξέχασες και τους επαναστάτες που έφεραν στην εξουσία τους προγόνους της τάξης σου, λίγο παραπάνω από δύο αιώνες τώρα; Τον Δαντών ή τον Ροβεσπιέρο και τον Μαρά; Τέτοια αχαριστία;

Και καλά, από ιστορία είσαι σκράπας και αποκλείεται να πήρες υποτροφία γι’ αυτήν. Δεν ξέρεις ότι ο Γλέζος, εκτός από σύμβολο -δικό μας βέβαια, καμιά δουλειά δεν έχεις εσύ μ’ αυτό- είναι κι ένας έφηβος, αλλά γέροντας 88 ετών;

Αυτούς που κατέβασαν τη σβάστικα δεν τους σέβεσαι κι ούτε πιστεύεις ότι πρέπει να τους σεβαστούν οι μπάτσοι. (Αναρωτιόμαστε: Αν ζούσες στην κατοχή, τι θα ’λεγες το πρωί που θα έβλεπες να λείπει απ’ την Ακρόπολη ο αγκυλωτός σταυρός; Μήπως θα ’λεγες «αυτοί οι αλήτες οι κομμουνιστές θα μας πάρουν όλους στο λαιμό τους»;). Αλλά να μη σέβεσαι ούτε τα 88 του χρόνια;! Ακόμα κι ο νόμος, ο δικός σου νόμος, τα σέβεται! Ούτε αυτό στο ’μαθαν οι γονείς σου που σε είχαν μαζί τους από μικρό «στο γραφείο»;

Καλά, μέσα σου δεν έχεις τίποτα, ένας άδειος είσαι. Αλλά ούτε παππού δεν είχες ποτέ; Ούτε παππού;

CsLaKoNaS είπε...

Αγαπητή Κατερίνα,

Ένας από τους βασικούς κανόνες του blogging είναι πως όταν κάποιος κάνει σχόλιο σε ένα ιστολόγιο, πρέπει να σέβεται κατ' αρχήν το ιστολόγιο και τον ιδιοκτήτη του. Όταν έγραψα στο δικό σου blog δεν το έκανα γιατί ήθελα να πετάξω μια βλακεία που θα εξαγριώσει κανέναν. Αν το blog σου δε μου άρεσε πολύ απλά δε θα έκανα τον κόπο να γράψω τίποτα. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι μπορώ να λέω ελεύθερα τη γνώμη μου εφ' όσον φέρω και την ευθύνη της υπογραφής μου :)

Στο συγκεκριμένο θέμα είπα κάτι πάρα πολύ απλό. Κανείς δε μπορεί να είναι πάνω από τον νόμο όσον ετών και να είναι, όποιος και να είναι. Πολύ παραπάνω δε ένας λαϊκός αγωνιστής όπως ο Γλέζος. Επίσης είπα ότι τέτοιοι λαϊκοί αγωνιστές εμένα δε μου πάνε. Το ίδιο με τον Γλέζο έκανε και ο Σάντας. Εμένα μου πάει περισσότερο ο δεύτερος. Ορμώμενος τώρα από τη στάση του Γλέζου θέλησα να καυτηριάσω ένα σοβαρό πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας που έχει να κάνει με τα κρατικά χρήματα και σε ποιούς πάνε. Θεωρώ, άποψή μου είναι, πως η βασικότερη παθογένεια του πολιτικού μας συστήματος είναι τα κόμματα της κοινοβουλευετικής μας αριστεράς, με επιχειρήματα που έχω αναλύσει σε παλιότερα κείμενά μου στο δικό μου blog.

Εντάξει, μπορούμε να διαφωνούμε σε κάτι, δε χάλασε κι ο κόσμος. Εγώ θα συνεχίσω να σε παρακολουθώ γιατί μου αρέσει πολύ το blog σου και θα σχολιάζω όποτε νομίζω πως έχω να πω κάτι ενδιαφέρον.

Αν όμως, παρ' όλα αυτά, θεωρείς ότι δεν είμαι ευπρόσδεκτος στο blog σου, πες το μου να το ξέρω.

Τέλος, είναι προφανές πως δεν πρόκειται να απαντήσω στο σχόλιο του LeftG700 αν και 'προσωπικότητες' σαν και τον LeftG700 επιβεβαιώνουν απόλυτα τη θέση μου για την Αριστερά στην Ελλάδα σήμερα.

katerina είπε...

Grsail καλη σου μέρα.

Ξέρεις φίλε μου, ένα απο τα μεγαλυτερα προβλήματα, που κάθε μερα οι παραμετροι και οι σταθερες του αλλαζουν, ειναι να προσδιορίζεις τοςυ οχτρους και τους φίλους. Και το πιο σημαντικό, να μπορείς να δεις ποτε ο ...φίλος, παυει να ειναι φίλος και γινεται ...οχτρός. Πιστευω στα happy ends. Και εδώ πιστευω ότι ναι στην ...πόλη μπήκαν, αλλά δεν θα την πάρουν.

katerina είπε...

Τσότσο παρακολουθησε τον Υπουργό ...Προστασίας του Πολιτη, μεσα σε ελάχιστοςυ μήνες.

Όταν ο Παπαχρήστος μετά απο την εκδηλωση στο Φλοραλ, προσηχθη ...δι’ υποθεσιν του στην ΓΑΔΑ, ο Υπουργός, εξεμάνη, ζητησε συγνώμη, απαλλαξε των «καθηκόντων» του, τοςυ ...υπευθυνους, κλπ.

Ελαχιστες μέρες μετά, όταν ο Ζητας (ή ότι άλλο διαολο ήταν) χτυπησε με την μηχανή του την ηλικιωμένη διαδηλωτρια, ψέλισε κάποιοες δικαιολογίες και ...έκανε ΕΔΕ. Μαγικη λέξη η ...ΕΔΕ, δια πάσα νόσον και πάσα μαλακια, η κολυμβηθρα του Σιλωάμ στην δημοσια διοικηση. Η ΕΔΕ και οι ...εξεταστικές.

Τωρα που ψέκασαν τον Γλέζο... πάλι καλά που δεν τον παρεπεμψε και σε δικη τον Γλέζο. Μόκο, ουτε μια συγνώμη, ουτε μια ...νουθεσία στα «παιδια του». Η αστυνομία έκανε καλά την δουλεια της.

Φίλε μου Τσοτσο, εμεις οι δυο, τα ειχαμε πει. Έδειξε πολύ νωρίς το πραγμα. Αλλά ...

katerina είπε...

Αγραμπελη μου, ναι ακριβώς αυτό ειναι η Πατρίδα. Τα έχω γραψει πολλες φορές. Τα λέω ακόμα περισσότερες. Η Πατρίδα δεν εχει ουτε γεωγραφικά όρια, ουτε δημογραφικά χαρακτηριστικά.

Στο προηγουμενο ποστ, έγραψα ότι αυτη η «πατρίδα» δεν ειναι δική μας, και δνε εχουμε κανένα λόγο να την σωσουμε. Αλλά ειναι υψιστο χρεος μας να σωσουμε την δική μας ΠΑΤΡΙΔΑ. Νοιωθω πολύ πιο αλληλεγγυα με τον Γερμανό εργαζομενο που καταδικάζει την απωλεια των εργασιακών του διακιωμάτων και παλευει για τίς κοινωνικές και δημοκρατικες του ελευθερίες, παρα με τον Έλληνα Ματατζή... που "κάνει καλά την δουλειά του".

Τους συμπατριώτες σου, αυτούς που σε δένουν πραγματα και αξίες μαζί τους, τους επιλέγεις. Το δικαιο του αιματος, το θεωρουσα πάντα μεσαιωνικό καταλοιπο.

Άλλωστε αν κάτι με κάνει έξαλη, δεν ειναι καν τα νέα οικονομικά μετρα της Κυβέρνησης. Αυτά τα θεωρώ πρωτον απολυτα αναποτελεσμάτικά, και το πιο σημαντικό άδικα. Το ξαναεγραψα, δεν ειναι δυνατόν να βαζεις οριζοντιες μειωσεις στις αποδοχές, δεν ειναι δυνατόν να αυξάνεις ακόμα περισσότερο την εμμεση φορολογιά, γιατί δηλώνεις ανικανος να μαζεψεις την άμεση.

Εκεινο όμως, που με κάνει ΕΞΑΛΗ, είναι η επικοινωνιακή λογική της ενοχοποιησης του πολίτη, εσυ φταις μαλάκα πολίτη, εσυ έκανες τα λάθη, εσυ καταναλωνες, εσύ δεν διαχειριστικες τα εισοδηματα σου, εσυ... Και όχι εγώ που μοιραζα τον κρατικό κορβανα, κατα το δοκούν, που σου πεταγα ένα ξεροκομματο για να με ψηφιζεις, που έκανα τις κολλεγιές με τους διαμορφωτές της γνώμης σου. Αλήθεια, γιατί τα πρωτα εσοδα η Κυβέρνηση, δεν ξεκινησε να τα πάρει απο την διεκδικηση των ΚΡΑΤΙΚΏΝ χρημάτων, για τις τηλεοπτικές συχνότητες; Μα ο καθένας επιλέγει τοςυ συμμαχους του. Και εμεις επισης.

Αλλά ακόμα πιο έξαλη Αγραμπελη μου, με κάνει ο νέου τύπου επικοινωνιακος ...Πατριωτισμός. Απεκδυσου όλων των εργασιακών δικαιωμάτων σου...γιατί η «πατριδα» κινδυνευει!!! Η δικη τους Πατρίδα κινδυνευει. Η δική μας, ζητάει την βοηθεια μας να την σωσουμε.

katerina είπε...

LeftG700, καλώς ήρθατε στο τσαντηρι μου. Παρακολουθώ το blog σας, και με ιντριγκάρει εξαιρετικά η οπτική σας. Είναι λίγο comme il faut, λίγο αστείο να σας δωσω τα συγχαρητηρια μου, μου θυμιζει κάτι τηλεθεατριες που στελνουν sms στοςυ τηλε-ευαγγελιστές γραφοντας, «συγχαρητηρια για την ωραια σας εκπομπή». Αλλά μου αρεσετε πολύ. Και εκει μένω.

Και εμενα με τρελαινει, η επικληση του...Νομου, για να δικαιολογηθούν τα αισχη του καθένος.
Νόμος ειναι- και όχι μόνο Νόμος- και η ...ανευθνότητα των Υπουργών, όσον αφορά τα τεραστια ποινικά τους αδικήματα. Μα να κατεβουμε στοςυ δρόμους να τους υπερασπιστουμε, απο όποιον θέλει να παραβιάσει τον Νόμο τους. Νόμος και η ασυλία τους....

Και τωρα που το καλοσκέφτομαι, και ο Γλέζος όταν κατεβασε τον αγκυλωτό σταυρό απο την Ακροπολη, ...αυτός κι αν παρεβη τους ...Νόμους. Ε, ατιμωρητος να μεινει αυτός;

Ότι πιο σκοταδιστικό ανα τους αιώνες, ήταν η επικληση του πατριωτικού και θρησκευτικου αισθηματος. Η δικαιολογία για τα φρικτοτερα εγκληματα της ανθρωποτητας. Απο τις Σταυροφορίες, την Ιερα εξεταση, τον Ναζισμό μέχρι τα φρικτοτερα εγκληματα του Σταλινισμού.

Η ...Πατριδα, οι Νόμοι...
Την Πατριδα επικαλεστηκαν και όλοι οι Αμερικανόι Προεδροι για το Ιρακ, για τοςυ βομβαρδισμούς στην Γιουκοσλαβία, για το Αφγανιστάν, για το Γκουαντανάμο.

Προσοχή, η ...Πατριδα κινδυνευει. Και όντως κινδυνευει. Αλλά απο ποιους; Και πάνω απο όλα... ΠΟΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ;

katerina είπε...

CsLaKoNaS
Ξαναλέω ότι, έχω την πεποιθηση, ότι τα blogs ειναι δημόσιος χωρος. Είναι πλατείες, όπου ο καθένας μπορεί να πει ότι θέλει, και κρινεται για αυτό. Έχω πει σε όλους τοςυ τόνους, 2, 5 χρονια που έχω αυτό το blog, ότι αν δεν ήθελα ή δεν άντεχα να διαφωνούν μαζί μου, ή ακομα ακομα και να με κρινουν και να με κατακρινουν προσωπικά, θα έγραφα στο ημερολογιο μου και όχι δημοσια.

Αλλωστε η συζητηση απαιτεί για να έχει έννοια και ουσια, τον ΑΝΤΙΛΟΓΟ, και όχι την ομοφωνια. Αρα και εσυ ευπροδεκτος και όποιος άλλος, ειτε συμφωνουμε ειτε διαφωνουμε, ειτε χαριεντιζομαστε έιτε πλακωνομαστε, το blog αυτό ειναι ΟΛΩΝ.

Προσωπικά για μένα, οργανωνω πολύ καλυτερα την σκέψη μου, και διευθετω πολύ καλυτερα και ορθολογικότερα την άποψη μου, που συχνά πηγαζει και απο το θυμικό μου, όταν κάποιοι διαφωνουν μαζί μου.

Τέλος σου συνιστώ να διαβάσεις, τα Αριστοτελεια Πολιτικά. Και ειναι μια εξαιρετική βάση συζητησης ...περί Νόμου. Ακομα περισσότερο μπορουμε να συζητησουμε, για τον Νομο του Κρεοντα και την ανυπακοή της Αντιγονης.

Όσο για τον Σάντα και τον Γλέζο, και η Πατρίδα και ο Νόμος και ότι άλλο ηχηρό και βαρυγδουπο, απαιτουν για να βιωθούν και να μην μενουν λέξεις κενές περιεχομένου, ένα συναισθημα που ονομάζεται ΣΕΒΑΣΜΟΣ. Γονυκλισία, στο μεγαλειο και στον ηρωισμό κάποιων.

Αυτό για μένα ειναι ισχυροτερο απο κάθε Πατριδα και κάθε Νόμο. Νοιωθω ελάχιστη για να κρινω ανθρώπους που ξεπερνούν το ανθρωπινο μέτρο. Νοιωθω ελάχιστη για να κριτικάρω, τα τερατα του ηρωισμου. Κάποιοι στην ανθρωπινη ιστορια, ξεπερνουν το ανθρωπινο μετρο και μας το ανεβάζουν πιο ψηλά. Κια σε αυτούς, το μονο που έμαθα να κάνω ειναι μόνο να υποκλινομαι με απεραντο σεβασμό και το κεφάλι ψηλά, τα χερια αντηλιο, για να μην τυφλώνομαι απο το φως τους.

CsLaKoNaS είπε...

@Κατερίνα,

Συμφωνώ απόλυτα στις 3 πρώτες παραγράφους. Βέβαια το blog παραμένει ιδιοκτησία του διαχειριστή αφού αυτός μπορεί να επιτρέπει ή όχι σχόλια, να τα διαγράφει κλπ κλπ. Αυτός επίσης δίνει τον τόνο και το ύφος του blog.

Πάμε παρακάτω. Δε με ενδιαφέρει να κάνω καμία συζήτηση περί νόμου. Όχι γιατί δεν είναι ενδιαφέρουσα. Κάθε άλλο. Το θέμα είναι πως όλοι στην Ελλάδα γνωρίζουμε γιατί αυτή η χώρα υποφέρει. Και δεν είναι γιατί έχουμε τόσο αυστηρούς νόμους που όλοι εφαρμόζουμε αγόγγυστα και αυτή η νοοτροπία μας έφερε σε αδιέξοδο.

Στη χώρα αυτή κανένας δε σέβεται και δεν εφαρμόζει κανέναν νόμο. Όλο το κοινωνικό σύστημα από τον πρώτο πολιτικό μέχρι τον τελευταίο πολίτη θεωρεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ότι στην τελική το να παραβιάζεις τους νόμους είναι και λίγο μαγκιά.

Έτσι σε αυτή τη χώρα όπου ο πολιτικός μπαίνει στην πολιτική για να πλουτίσει και ο πολίτης κοιτάζει πώς θα κλέψει από τους κλέφτες πολιτικούς τους οποίους ο ίδιος ψηφίζει, καμία εξουσία δε μπορεί να δουλέψει σε όφελος της κοινωνίας. Άρα κανένας θεσμός δε μπορεί να παράγει έργο.

Η χώρα καταρρέει γιατί ενώ τα ζωτικά της όργανα είχαν πάψει από καιρό να λειτουργούν, μας τελείωσε και το τζάμπα χρήμα!

Δε θέλει καμία ανάλυση του Αριστοτέλη ή της Αντιγόνης για να κατάλαβεις τι έχει συμβεί στην Ελλάδα. Άλλωστε τώρα είναι η ώρα των έργων.

Ο Παπανδρέου έδρασε σε πρώτο χρόνο, αποτελεσματικά! Μένω στην Ουάσιγκτον και διαβάζω με πόση αισιοδοξία αντιμετόπισε τις αποφάσεις αυτές ο τύπος και το πολιτικό σύστημα εδώ. Ήταν σίγουροι οι αμερικάνοι ότι δε θα καταφέρουμε να πάρουμε κανένα μέτρο και ότι θα καταρρεύσουμε. Σε λίγους μήνες θα περιμένω τα νέα μέτρα που θα έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Τα μέτρα δεν αφορούν μόνο το ΣΥΡΙΖΑ ή την ΠΑΣΚΕ. Όλο τον κόσμο αφορούν. Τη μέρα λοιπόν που πάρθηκαν αυτές οι σκληρές και άδικες κατ' εσάς αποφάσεις, στην πρωτεύουσα των 4 εκατ. κατέβηκαν στο δρόμο 3000, ίσως και παραπάνω. Μία ομάδα με επικεφαλής το Γλέζο κινήθηκε να σπάσει τις γραμμές των ΜΑΤ. Δεν πήγε μόνος του ο Γλέζος. Δεν επιτέθηκαν τα ΜΑΤ μόνο στο Γλέζο. Όλους θέλησαν να τους απωθήσουν.

Αλήθεια που ήθελαν να πάνε; Ενάντια σε ποιους; Στους Ναζί ή στη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση που δεν έχει κλείσει ακόμα εξάμηνο; Μήπως σε ένδειξη σεβασμού έπρεπε να αφησουν την ομάδα να ανέβει στον Άγνωστο Στρατιώτη; Αλήθεια, να κάνει τι;

Πως ερμηνεύεις το σεβασμό Κατερίνα; Σέβομαι κάποιον σημαίνει τον θεωρώ υπεράνω νόμων πατρίδας σημαίας κλπ; Αν έτσι είναι τότε πρώτος εγώ τον υποτιμώ. Γιατί είναι σαν να κατέβασε τη σβάστικα για να θεωρείται ο ίδιος ξεχωριστός. Ο ήρωας Γλέζος τυγχάνει τον αμέριστο θαυμασμό μας. Ο πολιτικός Γλέζος δεν έχει κανένα σοβαρό έρεισμα στην κοινωνία και παίρνει χρήματα σαν κοινοβουλευτικό κόμμα ενώ είναι συνιστώσα του 0,01. Τι το ηρωικό έχει αυτό;

Μεγάλη η τοποθέτησή μου και με πολλά ερωτηματικά. Απάντησε σε όποια θες για να μπορέσω κ εγώ ο 'άπιστος' να δω αυτό το φως που βλέπεις εσύ...

Υ.Γ. Αλλά ένα ακόμα πρόβλημα του λαού μας είναι ότι μας αρέσει να ζούμε με μύθους. Τους μεγεθύνουμε τόσο πολύ και υπερβάλουμε στο σημείο που χάνουμε το μέτρο.

grsail είπε...

@CsLaKoNaS

Διαβάζοντας περί «όλοι είναι ίσοι απέναντι στον νόμο» και διάφορες άλλες τέτοιες αηδίες αγαπητέ/η ήθελα να σημειώσω ότι:

(α) ο συγκεκριμένος γέρων λειτουργεί συμβολικά ως ΓΕΡΩΝ καθ’ αυτός !
(β) ο συγκεκριμένος γέρων λειτουργεί συμβολικά ως κομμάτι της εθνικής αντίστασης
(γ) ο συγκεκριμένος γέρων λειτουργεί συμβολικά ως κομμάτι της (κακής στραβής ανάποδης) αριστεράς

Απλώς τα επισημαίνω διότι από ότι διαφαίνεται (και χίλια συγγνώμη αν κάνω λάθος) δεν γνωρίζεις για ποιο πράγμα μιλάς όντας ανυποψίαστος/η «και δι’ αυτό προνομιούχος» όπως έλεγε και ο ποιητής …

γκέγκε ;

ΥΓ: περίπλοκες ένοιες όπως δημοκρατία κλπ χρειάζονται αξιοσημείωτο κόπο για την κατανόηση και υπηρέτησή τους ... τέτοιον κόπο μάλλον δεν έχεις καταβάλλει ... ξαναπροσπάθησε παρακαλώ

CsLaKoNaS είπε...

Είναι τελείως αστείο να καταφεύγουν ορισμένοι σε προσωπικούς χλευασμούς και ύβρεις. Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να φανερώνουν το επίπεδό τους...

Έχω άδικο και σ' αυτό Κατερίνα;

LeftG700 είπε...

Φίλη Κατερίνα,


Ευχαριστούμε πολύ για το καλωσόρισμα! Ευχαριστούμε επίσης για τα καλά σου λόγια.

Δύσκολα έβαλες στο φίλο μας τον CsLaKoNaS και πολύ ύλη του έδωσες. Όπως βλέπεις όμως, αν και σου δίνει δίκιο "στις πρώτες παραγράφους", το στρίβει α λα αμερικανικά (μια και μένει στην Ουάσινγκτον) καλυπτόμενος πίσω από δήθεν προσωπικές "επιθέσεις" και "χλευασμούς". Λες και ασχολήθηκε κανείς με το αν είναι ψηλός ή κοντός, αν είναι παντρεμένος ή ανύπαντρος κι αν πίνει οινοπνευματώδη ή αν είναι χορτοφάγος!

Δεν θέλει να συζητήσει για το νόμο. Αφού έστησε ολόκληρο σχόλιο πάνω στο νόμο, τώρα "δεν θέλει να συζητήσει"!

Μας αμολάει τα ξεπατικωμένα κλισέ του και τώρα που σφίξαν τα πράγματα, από 'δω πάν' κι οι άλλοι!

Απορία ψάλτου, απόδραση! Λιοντάρι στον λόγο (του), λαγός στον αντίλογο!


Τα λέμε.

τσότσος είπε...

Κατερίνα μου, ναι, μου έκανε εντύπωση η στάση του Χρυσοχοϊδη, απογοητεύτηκα...

Παρ'όλα όμως που τα είχαμε πει (αν θυμάμαι καλά λέγαμε ότι το ΠΑΣΟΚ απλά ένας καλύτερος διαχειριστής θα είναι, όχι όμως ότι θα έκανε τέτοιου είδους γκάφες) δεν μου είχε περάσει από το μυαλό (και δεν μου περνάει ακόμα) ότι το ΠΑΣΟΚ θα αποδειχτεί ένα εξευγενισμένο ΛΑΟΣ. Λες;
Φιλιά

Kος Μηδενικός είπε...

Θες σοβαρά απάντηση για το όνομα; ΠΟΤΕ! Τέλος! Η μνήμη που είπα πιο πάνω γαρ!

Μαύρος Γάτος είπε...

Πέστα Κατερίνα μου.... όμως κι εγώ συφωνώ πως δεν έχει κ τόση σημασία αν ήταν ο Γλέζος, να ψεκάζεις εξ επαφής με χημικά έναν άνθρωπο, και άλιστα ηλικιωμένο είναι από μόνο του έγκλημα....