Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Οι καριόληδες ..ή η διαχείριση συμβόλων.

Ο Μιτεράν είχε πει ότι η πολιτική δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά διαχείριση συμβόλων.
Οι Κυβερνήσεις στην Ελλάδα- και όχι μόνο στην Ελλάδα- κάνουν επικοινωνιακές διαχειρίσεις κρίσεων. Ή ακόμα ορθότερα, δημιουργούν κρίσεις και μετά παλεύουν να τις διαχειριστούν με τον μόνο εύκολο, ανέξοδο, απολίτικο, αλλά σχεδόν πάντα επιτυχή, τρόπο. Επικοινωνιακά.

«Τόσους μήνες προσπαθήσαμε να είμαστε εντός ορίων ιδεολογίας (!!!) και προεκλογικών δεσμεύσεων, αλλά ήταν ...αναπόφευκτο". Τώρα έγινε αναγκαίο. Και μετά γίνεται ...πατριωτικό.

Μετά βρίσκουμε την επικοινωνιακή λύση των κοινωνικών αυτοματισμών.
Αν χτυπήσουμε περικόπτοντας τους μισθούς των εφοριακών, που ...εμείς ξέρουμε ότι όλοι τους μιζωνονται - αλλά ω, του θαύματος, δεν κατορθώσαμε να συλλάβουμε ποτέ κανέναν- θα εκτονωθείς ψυχολογικά εσύ ΜικροΜεσαίε που τους λάδωσες. Ο Μεγάλος ούτως ή άλλως, δεν θα ξεπέσει να λαδώσει τον εφοριακό, θα λαδώσει κατ’ ευθείαν τον Υπουργό.
Αν χτυπησουμε την μονιμότητα των δημοσίων υπάλληλων, που απλά έγινε γιατί το απο γεννεσεως του, το ελληνικο Κράτος, είχε ένα σάπιο πολιτικό συστημα, που ασκουσε δημοσια διοικηση με πολιτική που δεν ξεπερνούσε το «έλα εσύ, φύγε εσύ», θα εκτονώσουμε ψυχολογικά τον εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα, του κρατικοδίαιτου εργοδότη, που μιζωσε λιγότερο ή αναποτελεσματικότερα την πολιτική εξουσία και τωρα μετρωντας τα κεσάτια του, θα σε απολύσει.

Αν οι Γερμανοί είναι εχθροί μας, οι Γάλλοι είναι φίλοι μας.
Αν ο Όλι Ρεν ειναι ανθελλην, η Λαγκάρντ, είναι φιλελλην.

Αν ο Σαχινιδης είναι Έλλην πατριώτης, ο Παπουτσής είναι Έλλην σοσιαλιστής.
Και πάει λέγοντας....

Δεν είμαι δημοσκόπος, δεν είμαι κοινωνική ψυχολόγος, δεν ειμαι μελλοντολόγος.
Εισπράττω όμως, από παντού οργή. Αλλά ποιος θα την διαχειριστεί αυτήν την οργή; Φοβάμαι ότι δεν υπάρχει ΚΑΝΕΙΣ.
Η οργή θα ειναι μια ενεργεια που θα εκλυεται στο περιβάλλον σαν θερμότητα. Και φοβάμαι ότι θα χάνεται στο περιβάλλον σαν θερμότητα. Και κανείς αξιοπιστος δεν θα υπάρχει για να την χρησιμοποιήσει για να κινησει την ιστορία. Κι έτσι θα ζησουμε σε ένα περιβάλλον, που συνεχώς θα υπερθερμαίνεται, θα σαπιζει, θα βρωμιζει, θα πεθαινει απο γαγγραινα, και μικροι ανεμιστηρες, ασπιρινούλες, όπως οι «ιδεολογικές» αστειότητες, οι «πολιτικές» αστειότητες, οι «επικοινωικές» αστειότητες, θα εκτονωνουν τον παραγόμενο ατμό, από την θερμότητα της οργής.

Γύρω στις 10 το βράδυ, Ακαδημίας, ψηλα κοντά στο Συνταγμα, μπαινω σε ένα ταξί. Ο ταξιτζής ηλικιωμένος, βαρύς, καπνιζει.
- Να καπνίσω, τον ρωτάω;
- Κάπνισε μου απαντάει βαρύθυμα, και μου ανοίγει το παράθυρο
Στο ραδιόφωνο ...δελτίο ειδήσεων

«Με την επίκληση "θεσμικού" ζητήματος εξαιρέθηκαν την τελευταία στιγμή από τις περικοπές αμοιβών στο Δημόσιο οι υπάλληλοι της Βουλής, οι οποίοι μάλιστα παίρνουν όχι μόνο 13ο και 14ο μισθό, αλλά άλλους δύο επιπλέον, συνολικά 16(!) ετησίως. Η απόφαση προκαλεί ερωτηματικά, αν και δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι θα γίνουν περικοπές, τις οποίες έχει προαναγγείλει ο πρόεδρος της Βουλής. Από το κείμενο του ν/σ που ψηφίσθηκε χθες, αφαιρέθηκε η αναφορά στους συγκεκριμένους εργαζόμενους του Δημόσιο τομέα.
Ο κ. Πετσάλνικος υποστήριξε - και οι βουλευτές αποδέχθηκαν - ότι «είναι θεσμικά ορθότερο οι περικοπές να γίνουν με αποφάσεις του Προέδρου του Κοινοβουλίου, που έχουν προαναγγελθεί και οι οποίες προβλέπουν δραστικότερες μειώσεις για τα ειδικά επιδόματα, όπως θεωρούνται ο «15ος» και «16ος» μισθός, που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στη Βουλή στην αρχή και στο τέλος κάθε κοινοβουλευτικής συνόδου».Ομως, ακόμη κι αν γίνουν τελικά αυτές οι περικοπές, δεν θα καλύπτονται από το νόμο και θα μπορούν να ανακληθούν ή να περιοριστούν εύκολα και χωρίς "τυμπανουκρουσίες", με νέα απόφαση του προέδρου της Βουλής .Μείζον θέμα ανακύπτει και με τις αθρόες προσλήψεις - υπεράριθμου -προσωπικού στη Βουλή, οι οποίες είχαν δρομολογηθεί λίγο πρίν από τις εκλογές, με κυβέρνηση ΝΔ και πρόεδρο του νομοθετικού σώματος τον κ. Σιούφα. Ο κ. Πετσάλνικος δήλωσε αδυναμία να παγώσει τις διαδικασίες πρόσληψης οι οποίες είχαν ξεκινήσει λίγες ημέρες πριν τις εκλογές. Οπως υποστήριξε, οι ενδιαφερόμενοι «θα μπορούσαν να προσφύγουν σε διοικητικά δικαστήρια και να δικαιωθούν». Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι οι προσληφθέντες στα προγράμματα stage απολύθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες, με απόφαση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου. Οι μεθοδεύσεις αυτές δείχνουν αν μη τι άλλο ότι υπάρχουν δυο ταχύτητες ακόμα και τώρα που ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι η χώρα βρίσκεται «στο χείλος του γκρεμού». Ευθύνη όμως φαίνεται να έχουν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης τόσο στο θέμα των προσλήψεων όσο και στις περικοπές μισθών, καθώς δεν ανέδειξαν τα θέματα –αν και τα γνώριζαν


- Γαμώ τω Χριστώ μου, βαραει την γροθιά στο τιμόνι ο ταξιτζής. Ξαστοχεί, κι ακουγεται παραταιρα η κόρνα, ίσα ενα σκουξιμο.
Γυρνάει με κοιτάει , συγνώμη μου λεει μεσα απο τα δόντια του
- Δεν πειράζει του απαντάω
- Ειμαστε τόσο εγκλωβισμένοι, μας κλωτσάνε απο παντου, μας γαμανε όλοι οι καριοληδες, βρυχάται. Συγνώμη και πάλι.
- Δεν πειράζει κυριε.

Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ, διαχειριση συμβόλων...

Αν μη τι άλλο, έτσι.... ίσα για να εκτονώνεται ο ατμός... Τουλάχιστον!

30 σχόλια:

Yannis Zabetakis είπε...

τι σχέση έχει βρε Κατερίνα μου με τους πολιτικούς νάνους του σήμερα???


http://environmentfood.blogspot.com/2010/03/blog-post_07.html

Yannis Zabetakis είπε...

[ορθή επανάληψη]


τι σχέση έχει βρε Κατερίνα μου ο Μιτεράν με τους πολιτικούς νάνους του σήμερα???

katerina είπε...

Γιάννη, αυτό το μικρό ελάχιστο περιστατικό, αυτό το πενταλεπτο που μου πήρε να με πάει το ταξί απο το κέντρο στο γραφείο μου, ήταν σαν να ανοιξαν οι ουρανοι μπροστά μου.

Έχουμε διαβάσει όλοι μας αναλυσεις επι αναλύσεων, δημοσκοπήσεις επί δημοσκοπήσεων, άρθρα επι άρθρων. Εχουμε συζητήσει, εχουμε συμφωνήσει, έχουμε υποστηρίξει και έχουμε αποκηρυξει....

Αλλά, αυτή η οργή, αυτό το δεν αντεχω άλλο, και ταυτοχρονα δεν μπορώ να κάνω τίποτα, ειναι ίσως αυτό που ζωγραφιζει καλυτερα απο ότιδηποτε άλλο, την ελληνική- και όχι μόνο πραγματικότητα.

CsLaKoNaS είπε...

Μερικά ντε-σου του ελληνικού υπαρκτού σουρεαλισμού

1. Οι υπάλληλοι της Βουλής που αν τους βάλεις όλους μέσα στο παλάτι του Όθωνα δε χωράνε (!!!) παίρνουν 16 μισθούς. Ο 15ος όταν ανοίγει η Βουλή, ο 16ος όταν κλείνει ! Και οι δύο μισθοί είναι αφορολόγητοι.

2. Ο Πάγκαλος πολύ καλά έκανε και έδιωξε τους stagers, οι οποίοι είχαν ρουσφετολογικά προσληφθεί από τέως πρόεδρο του ΟΑΕΔ, αν και ίσως θα έπρεπε να είχε καταβάλει το κράτος τα δεδουλευμένα τους. Το πρόβλημα με τους υπαλλήλους της βουλής είναι ότι το καθεστώς πρόσληψης είναι πολύ πιο προστατευτικό από τον ευρή ή και στενό δημόσιο τομέα. Βασικά είναι τόσο μπουρδουκλομένο το σύστημα στου δημόσιο που νομίζεις ότι ο κάθε υπάλληλος έχει και δικό του προσωπικό καθεστώς πρόσληψης και μισθού. Καλώς ή κακώς υπάρχει νομικό πρόβλημα και δε μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε! Για παράδειγμα ο νόμος περί ευθύνης υπουργών είναι ένας κατάπτυστος νόμος, που όμως αλλάζει μόνο με αναθέωρηση του Συντάγματος. Μέχρι να αλλάξει, οι πράξεις των υπουργών παραγράφονται σε 2 θητείες. Στη χώρα αυτή θα έπρεπε, κατ' εξαίρεση, να μην παραγράφονται ποτέ.

3. Έ όχι να διαμαρτύρονται και οι ταρίφες !!! ΟΧΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΟ-ΤΑΡΙΦΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΨΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ.


Αυτά :)))

cynical είπε...

Ρε συ κατερινα,

τοσο γρηγορα ξαναγίναμε μπουρδελο; Μα δεν καταλαβαινουν πως αυτοι δυο ξεφτιλισμενοι μισθοι στη βουλη μπορουν να γινουν η σπιθα ν' αναψει μπουρλοτο; Τοσο μα τοσο ηλιθιοι ειναι;

Kος Μηδενικός είπε...

Συγνώμη...αλλά αυτό περίμενες βρε Κατερινιώ μου; Με στοιχειώδεις γνώσεις Οικονομικών ξέρει κανείς εκ των προτέρων ότι όλα αυτά τα μέτρα από τους καρεκλοκένταυρους των Βρυξελλών είναι φύσει βραχυπρόθεσμα! Και σε αυτή τη χώρα...όσες κυβερνήσεις και να πέρασαν ποτέ μα ποτέ δεν αντιμετωπίστηκε κάτι βραχυπρόθεσμα. Ίσως γιατί ως λαός έχουμε μια πολύ βραχυπρόθεσμη μνήμη!

gyristroula2 είπε...

"Εισπράττω όμως, από παντού οργή. Αλλά ποιος θα την διαχειριστεί αυτήν την οργή; Φοβάμαι ότι δεν υπάρχει ΚΑΝΕΙΣ.
Η οργή θα ειναι μια ενεργεια που θα εκλυεται στο περιβάλλον σαν θερμότητα. Και φοβάμαι ότι θα χάνεται στο περιβάλλον σαν θερμότητα. Και κανείς αξιοπιστος δεν θα υπάρχει για να την χρησιμοποιήσει για να κινησει την ιστορία. Κι έτσι θα ζησουμε σε ένα περιβάλλον, που συνεχώς θα υπερθερμαίνεται, θα σαπιζει, θα βρωμιζει, θα πεθαινει απο γαγγραινα, και μικροι ανεμιστηρες, ασπιρινούλες, όπως οι «ιδεολογικές» αστειότητες, οι «πολιτικές» αστειότητες, οι «επικοινωικές» αστειότητες, θα εκτονωνουν τον παραγόμενο ατμό, από την θερμότητα της οργής."
Μακράν, η πιο βαθυστόχαστη πολιτική ανάλυση, που διάβασα τον τελευταίο καιρό. Κτύπησες κέντρο!

Nikos Lioliopoulos είπε...

Και οχι μονο διαχειρηση συμβολων. Η γυναικα του καισαρ ειναι πιο ακριβες...Δεν τι γράφει ο Γιωργος: http://antikrogias.blogspot.com/2010/03/blog-post_7064.html

katerina είπε...

CsLakona καλημέρα.

Είναι τόσο προκλητικά χυδαίο, είναι τόσο προκλητικά ΕΜΕΤΙΚΟ όλο αυτό, που όποιαδήποτε δικαιολογηση του, κάνει τον αμετοχο του εγκληματος, απολυτα συμμετοχο.

Μάθαμε να χρησιμοποιούμε λέξεις ταμπου. Δημοκρατία, Νόμος, Δικαιοσύνη, Πατρίδα, Βουλή, για να δικαιολογησουμε κάθε φορά την ασέλγεια πάνω στο ουσιαστικό τους νόημα. Και όταν αυτές πια εξευτελιστουν τελειως, όταν αυτές γινουν κουρελοπανα στα χερια και στα στοματα του πολιτικου και συνδικαλιστικου προσωπικου της χώρας, μετά.... ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ.

Μετά...γαια πυρι μειχθητω. Κια ειμαστε ακριβώς σε αυτό το σημειο.
Ο Βιαστής Πατερας που πειθει την Βιαζομενη κόρη του, χρησιμοποιώντας την δικαιολογία ότι ...μα ένας Πατερας αγαπάει νομοτελειακά το παιδί του.

Όσο για τους ταξιτζήδες, μα το ίδιο λέμε. Η Πολιτεία, δεν απελευθερωσε τα κλειστά επαγγελματα. Η ...πολιτεία, κάνει τις κολλεγιές και τις διαχειρισεις των συντεχνιακών συμφερόντων, πιστευοντας επαναπαυμένη ότι σε όσους πεταξε το ξεροκόμματο, στερωντας το απο α΄λλους, θα ειναι οι συμμαχοι της. Αλλά η ιστορία... έχει να μας πει άλλα...

katerina είπε...

Cynical, δεν ειναι ηλίθιοι, ειναι απολυτα επαναπαυμένοι.
Ειναι οι Μαριες Αντουανέτες που θα μοιράσουν παντεσπάνι.

Δεν κατανοουν όμως το σημαντικότερο. Το επικέντρο της αντιπροσωπευτικής δημοκρτίας ειναι η Βουλή. Ο ... «Ιερός Ναός της Δημοκρατίας». Το συμβολο... Και ακριβώς αυτό, ειναι και το επικεντρο της διαφθοράς, της πιο προκλητικής, της πιο εμετικής, της πιο αδιαφανούς διαφθορας.

Φίλη μου Κυνική, δεν ειναι τυφλοι, ειναι απολυτα προκλητικοι. Όπως ακριβώς και οι Αντουανέτες της ανθρωπινης ιστορίας. Αλλά δεν υπάρχει κανείς να ...οδευσει προς την Βαστιλη

katerina είπε...

Μηδενικέ μου, ειλικρινά περιμένω την αναδειξη του θέματος απο τα ΜΜΕ. Και ποντάρω στο ότι θα θαφτεί. Καμόρα. Η συνωμοσία της σιωπής.

katerina είπε...

Γυριστρουλα μου καλημέρα.

Ξέρεις ποιο θα ειναι το επομενο βήμα; Να κατηγορήσει ο Προεδρος της Βουλής τους πολιτες, για ...λαικισμό.

Μα στην Βουλή...κάνουν Δημοκρατια.
Ναι, δεν ξερω καλά ελληνικά. Αλλά το «κάνω Δημοκρατία» δεν οφειλεται στις γλωσσικές μου αδεξιότητες. Είναι το αντιστοιχο του ...κάνω sex. Του σε πηδάω.

Και πια το σάπιο πολιτικό συστημα δεν κάνει έρωτα, έχει απεμπολήσει την ικανότητα να γενναει πολιτική. Απλά πηδαει τα παιδιά του, επικαλουμενο το γεγονός ότι ο πατερας ...αγαπάει τα παιδιά του. Και αυτό που εγώ νοιωθω γυρω μου, ειναι αυτήν ακριβώς την απογνωση της κόρης, που βιαζεται στο όνομα της πατρικής «νομοτελειακής» αγάπης.

Όταν ο Νόμος, η Δημοκρατία, η Πατριδα, η Εθνική Κυριαρχία, γινονται τα φτηνά εργαλεια που ξεπουλιουνται στα ραφια ένος φτηνου πορνομαγαζου.

katerina είπε...

Το διαβασα Νίκο. Και; Μετά;

Ξέρεις τι με ενοχλεί περισσότερο απο ότιδηποτε άλλο; Η τεραστια ΠΡΟΚΛΗΣΗ. Η αδιανοητη ΠΡΟΚΛΗΣΗ. Η τερατώδης ΠΡΟΚΛΗΣΗ.

akrat είπε...

καλημέρα
ωραίο...

μ είπε...

Έχουμε κάποια εκτίμηση για τον αριθμό αυτών των υπαλλήλων;
Δεν μπορώ να διανηθώ ότι όλων μα ΌΛΩΝ το εισόδημα μειώνεται και δη στο δημόσιο και αυτών όχι. Ποια η δικαιολογία;

kostis είπε...

Πολύ εύστοχο σχόλιο Κατερίνα... Αυτή η οργή είναι όντως διάχυτη στις κοινωνίες, πολύ δε περισσότερο στη δική μας που η αδικία δεν είναι καν συγκαλυμένη. Το πελατειακό μας κράτος μας προτρέπει τον καθένα μας να συναλλαχθεί μαζί του για να διεκδικήσει για την πάρτη του "ειδικά προνόμεια" και "εξαιρέσεις". Οι δικοί μου ουρανοί άνοιξαν όταν διαβάζοντας το blog ενός "καθώς πρέπει" blogger (με θεωρητικά πολύ καλή δουλειά και λαμπρό μέλλον μπροστά του) να λέει:

"Δεν πιστεύω σε τίποτα, σε κανέναν. Πραγματικά θα έβγαινα στους δρόμους (σημείωση: αναφέρεται στην απεργία) για να βάλω φωτιά και να καταστρέψω. Για να βγάλω την οργή μου στο μπουρδέλο το κράτος, σε αυτούς που μας κυβερνούν, σε αυτούς που εκμεταλλεύονται αυτό το μπάχαλο και πλουτίζουν."

Αν φτάσασμε να σκέφτονται έτσι (και να οργίζονται έτσι) ακόμα και οι ενταγμένοι στην κοινωνία, τα "καλά παιδιά", τότε πραγματικά δεν πάμε καθόλου καλά. Και ας ελπίζουμε πραγματικά να μη δούμε μπροστά μας και πολύ χειρότερες μέρες.

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Περιεκτικότατη ανάρτηση. Όπως και το σχόλιό μου :).
Ούτε καν για διαχείριση είναι ικανοί οι πολιτικοί μας. Διεκπεραιωτές εντολών, χείριστου βαθμού είναι.
Η πατέντα που χρησιμοποιείται είναι η ακόλουθη...
Λέει το μεγάλο κεφάλι στο μικρότερο, κάνε αυτό και θα βγάλεις τόσα.
Λέει το μικροτερο κεφάλι στο ακόμα πιο μικρό κάνε αυτό και θα βγάλεις τόσα.
Λέει το πιο μικρό κεφάλι στο ακόμα μικρότερο, κάνε αυτό και θα βγάλεις τόσα...κ.ο.κ.
Κανέναν δεν τον νοιάζει τι είναι αυτό που του ζητήθηκε να κάνει, απλά θέλει να το κάνει για να βγάλει ...τόσα.
Ε, η εκάστοτε Ελληνική κυβέρνηση είναι ένα απο τα μικρά κεφάλια που εκτελεί εντολές άνωθεν/έξωθεν.
Για να βγάλουν τόσα........

grsail είπε...

... βέβαια δεν είναι και το μείζον πρόβλημα, αλλά όπως λες και εσύ ... 'διαχείριση συμβόλων' :-)

irlandos είπε...

Νομίζω ότι σε πρώτη φάση, αυτοί που καλούνται να διαχειριστούν (και να διοχετεύσουν επιτέλους προς τη σωστή κατεύθυνση) την οργή τους είναι οι ίδιοι οι Έλληνες. Διότι δυστυχώς αυτό που συνήθως συμβαίνει είναι οι "οργιζόμενοι" να γαμοσταυρίσουν και να εκτονωθούν - και αυτό ήταν, τελείωσε. Ή ακόμα χειρότερα, να τα βάλουν με εκείνους που βρίσκονται σε πιο αδύναμη θέση από αυτούς (π.χ. μετανάστες).

Για να δούμε ...
αν και πολύ αμφιβάλω

Φιλικά,
Ιρλανδός

katerina είπε...

Καλησπέρα Akrat

katerina είπε...

Μάνο πρέπει αν είναι γύρω στοςυ 1600. 180 μονιμοποιηθηκαν πριν ελαχιστες μέρες.

Η δικαιολογία για την μη περικόπή; Αυτή που ανααφερται στο δημοσιευμα.
Πως βρέθηκαν στην Βουλή; Με τον πιο αδιαφανή τρόπο. Επιλογές...

Μα είανι στην Βουλή! Μα δουλευουν" στον Ναο της Δημοκρατίας! Μα ειναι η βιτρινα της ισονομίας και της ισοπολιτείας!

Τέτοια προκληση, απο τον κ. Πετσαλνικο που ένοιωσε να θιγεται ο Πατριωτισμός του απο την ελευθεροτυπία του γερμανικου Τύπου.

katerina είπε...

Κωστή, την ξέρω αυτήν την οργή. Και τα καθεστωτα και σε αυτές τις οργές ...πονταρουν. Μετά, ακριβώς μετά, οι κοινωνιες ξανασυντηρικοποιούνται, η τάξη και η ασφαλεια, ιεραρχουνται ακόμα ψηλότερα απο τους πολίτες, τα μέτρα για το καλό της Πατρίδας περνάνε πιο ευκολα, χωρίς αναταραξεις.

Άυτου του ειδους η οργή, είναι η πιο ευκολα εξεγξιμη. Αλλά το πιο σημαντικό. Η πιο ευκολα αξιοποιησιμη.

Θα λέω πάντα Κωστή, ότι 25 μερες μετά το ξεσπασμα του Μάη του 68, ο Ντε Γκωλ ανεδειχθη στις γαλλικές εκλογές ο μεγάλος θριαμβευτής.

katerina είπε...

Ναι αλλά το δικό μου αναπαντητο ερωτημα Καλιτερε, παραμε΄νει πάντα....ΚΑΙ ΜΕΤΑ;

katerina είπε...

Grsail ξερεις ώρα που η πολιτική εκθρονιστηκε απο την επικοινωνία, καμια φορά η θρυαλιδα μπορεί αν είναι το ...οτιδηποτε.

Είπαμε, διαχειριση συμβόλων. Ακόαμ και στα πιο τυρανικά καθεστώτα της ανθρωπινης ιστορίας, τα συμβολα παρειχαν την επικοινωιακή δυναμη στοςυ κυβερνώντες. Εκατομυρια ανθρωποθυσιες, για την Πατριδα, για την Θρησκεια, για την Δικαιοσύνη, για την Δημοκρατία.

Τα ...συμβολα. Οι επικοινωνιολογοι, με αυτά ξερουν πολύ καλά να παιζουν, για αυτό και τα αγαπουν τόσο πολύ. Το ψωμί τους.

katerina είπε...

Ναι Ιρλανδέ, και εγώ δεν έχω κάποια αισιοδοξία.
Αντιθετα, η οργή μου καταλαγιάζει σε θλίψη.

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Το μετά Κατερίνα, είναι η αντίδραση απο εμάς. Το πως θα ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ σε αυτήν την κατάσταση.
Να αντιδράσουμε πρώτα ενάντια στην μέχρι τώρα στάση μας (στον καθρέφτη μπροστά γίνεται αυτό), μετά να αντιδράσουμε στους οικείους/φίλους/γνωστούς μας και μετά θα είμαστε αρκετοι για να ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ τα καθίκια.
http://kaliteros.blogspot.com/2010/03/blog-post.html
Εμένα πάντως η οργή μου καταλαγιάζει σε μίσος, το οποίο θα εκτονωθεί επάνω τους...
Το να καταλαγιάζει η οργή σε θλίψη δεν είναι μεμπτό, αλλά πιστεύω οτι η θλίψη σε καταντάει αδρανή...πράγμα το οποίο επιδειώκουν να μας επιβάλλουν.

Σιγαλας Μακαριος είπε...

αν η οργή αυτή δεν γίνει χείμμαρος να τους καταπιεί, μην ελπίζεις σε αλλαγή. Η αποσυμπίεση του κοινωνικού φορτίου γίνεται με χιλιάδες τρόπους και έχουν κατορθώσει απολιτικοποιώντας τη σκέψη να δημιουργήσουν ετεροκαθοριζόμενα άβουλα πρόβατα.
Η φωνές όλων πρέπει να ενωθούν και να υπάρξει μια σπίθα που να καταστεί ικανη να πυροδοτήσει την "Επανάσταση" προτού προλάβουν να τη διαχειριστούν τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ...
Ως τοτε ο καθείς τον αγώνα του...

CsLaKoNaS είπε...

Η αιρετική μου αποψή για την κατάσταση, στο μπλογκ μου...Έπειτα από τις, ευγενικές θα έλεγα, προτροπές μερικών αναγνωστών του μπλογκ σου (βλ, προπροηγούμενη ανάρτηση) κρατάω τις σκέψεις μου στο χώρο μου.

(Αστιεύομαι φυσικά)

Να είσαι πάντα καλά....

mahler76 είπε...

όπως το λες, η όποια οργη θα χαθεί χωρίς να έχει αξιοποιηθεί. Καλησπέρα.

dudivie είπε...

Eίχαν αλλάξει οι καιροί, τώρα δε σε σκότωναν, σ' έδειχναν μόνο με το δάχτυλο..." in ameriki to daktilo na einai kai toso sovari