Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Αυτή η ..."πατρίδα", είναι η δικη τους. Δεν έχουμε κανένα λόγο να την "σώσουμε"... Πάμε να σωσουμε την δικη ΜΑΣ Πατρίδα.

Έχει αναλυθεί μέχρις εξαντλήσεως το ότι τα «μέτρα», είναι όχι μόνο αναποτελεσματικά, αλλά και ότι θα ΕΝΤΕΙΝΟΥΝ ακόμα περισσότερο το πρόβλημα, με την ακόμα μεγαλύτερη ύφεση και το ακόμα μικρότερο ΑΕΠ.
Έχει αναλυθεί μέχρις εξαντλήσεως το ότι τα «μέτρα», είναι προσανατολισμένα σε μια καθαρά λογιστική και υφεσιακή λογική.
Έχει αναλυθεί μέχρις εξαντλήσεως ότι τα μέτρα είναι ΑΔΙΚΑ. Μετά από 5 μήνες ...διαβουλεύσεων, η Κυβέρνηση κατέληξε σε οριζόντιες μειώσεις αποδοχών και ακόμα μεγαλύτερη έμμεση φορολογία. Το επόμενο βήμα θα είναι η πλήρης ελαστικοποιήση των εργασιακών σχέσεων. Θα γυρίσουμε σε λογικές όπου η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας, θα στηριχθεί μόνο στην μείωση του μισθολογικού κόστους.
Έχει αναλυθεί μέχρις εξαντλήσεως το ότι τα «μέτρα» ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΘΗΚΑΝ με ενοχοποιήσεις και με λαϊκίστικους «πατριωτισμούς»


Έχει αναλυθεί μέχρις εξαντλήσεως το ότι τα «μέτρα» είναι ΠΟΛΙΤΙΚΑ.
Αν και η δική μας απάντηση, ΟΛΩΝ μας, δεν είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ε, ναι τότε θα είμαστε ΕΝΟΧΟΙ.
Ας αποφασίσουμε όλοι μας ποια Πατρίδα, θα σώσουμε. Ας αποφασίσουμε όλοι μας, ποια Ευρώπη θα σώσουμε. Προσωπικά, δεν έχω κανένα λόγο να σώσω την ...δική ΤΟΥΣ πατρίδα, την ...δική ΤΟΥΣ Ευρώπη. Ναι, έχουμε ΠΟΛΕΜΟ, για την δική ΜΑΣ Πατρίδα. Για την δική μας Ευρώπη.

Κάθε κρίση αναδεικνύει και την ευκαιρία. Και τώρα είναι η ευκαιρία να αναδειχτεί ξεκάθαρα το πόσο ξεπεράστηκε, πόσο έφαγαν τα ψωμιά τους (και πανω απο όλα τα δικά μας τα ψωμιά) τα ξεπουλημένα συνδικάτα, οι ξεπουλημένοι εργατοπατέρες, ο ξεπουλημένος συνδικαλισμός....

«Κάπου εδώ έχω γνωστούς, αλλά τέτοια ώρα μην βαρύνω τους» λέει ο Σαββόπουλος. Ε, η ώρα αυτή πέρασε... ξημερώνει.




35 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Και δεν μπορούμε να επιστρέψουμε και την ιθαγένεια γαμώτο καθόσον Έλληνας είτε γίνεσαι είτε γεννιέσαι μια ζωή θα γ@μιέσαι.

Φιλάκια σβουριχτά.

Xavier είπε...

Πολύ καλά τα λες. Ούτε αυτή την πατρίδα, ούτε αυτή την Ευρώπη αξίζει να σώσουμε.

Yannis Zabetakis είπε...

καταπληκτική η φωτό, Κατερίνα μου!

kalo kouragiooo

που λένε και οι φλώροι της ΕΕ

δες κι αυτό να γελάσεις...

http://www.youtube.com/watch?v=GxXyJSPeOMw

vague είπε...

Να φτιάχναμε, λέει, κάποτε μια πατρίδα για την οποία θα μπορούσαμε να είμαστε περήφανοι...

katerina είπε...

Λύκε, εγώ έλεγα να την πουλήσω την "ιθαγένεια", αλλά δεν την αγοράζει και κανείς.

Σκέψου σε τι απογνωση ειναι οι μετανάστες για να την θέλουν...
Ευτυχώς να λες. Σκέψου να μας αφηναν μόνους με τους Ελληνες!!!

katerina είπε...

Μα Xavier, κανείς σωφρων όποιασδηποτε πολιτικής αποχρωσης πλην ΛΑΟΣ (πανευτυχές!!!) δεν μιλάει για σωτηρία μέσω των μέτρων "δημοσιονομικής πειθαρχίας".

Εκβιασμοι απο την νέα τάξη πραγματων ειναι οι σημερινοι "πατριωτισμοί".
Η κριση ήταν η ευκαιρία τους, αλλά ειλικρινά πιστευω ότι πάνω απο όλα η κριση ειναι η μεγάλη δική μας ευκαιρία.

katerina είπε...

Καλημέρα Γιάννη, η φωτό ειναι απο την μεγάλη περσυνη γαλλική απεργία.
Η παρηχηση του greve- reve.
Θα δουμε πολύ συντομα και πολλες άλλες ευρηματικές.

Να σου πω και εγώ κάτι αστείο. Διαβασε τα ονοματα και τις ...ιδιότητες των νεων διοικητών των νοσοκομείων. Αυτών βρε που θα εξορθολογιστουν οι δαπάνες απο εντιμους ...τεχνοκράτες. Νια παιδί μου, οι αποστρατοι και οι νομαρχιακοι συμβουλοι ειναι...τεχνοκράτες της υγείας!!!

katerina είπε...

Κι όμως Riski, στο δικό μας χέρι ειναι. όπως στο δικό μας χερι ειναι και η μεγάλη υπερβαση.

ELvA είπε...

Πολυ σωστη η παρατηρηση σου, Κατερινα. H αληθεια ειναι οτι αυτοι που μας εβαλαν σε μια τετοια Ευρωπη,(που ουτε θελαμε αλλα ουτε μας ηθελαν απο την αρχη) αυτοι κατι τετοιο εννουσαν, εμεις ομως, τι κανουμε μεσα σε μια τετοια αναλγητη ενωση, οπου τα κερδη για τους λιγους και η εκμεταλλευση για τους πολλους, ειναι σε καθημερινη διαταξη; Τουλαχιστον σε μερικες χωρες, εστω και για ''τα ματια του κοσμου'' εγιναν και καποια δημοψηφισματα..Στην Ελλαδα ομως μπηκαμε με τη λογικη και τα συμφεροντα του ''Aνηκωμεν στη Δυση''..Τωρα, πού ειναι ολοι αυτοι που επεισαν τους δικους μας να το λενε σαν..μαντρα; Αν μαλιστα μπορουσαμε να καταλαβουμε ποσο μας δουλευουν ολους σε ολες τις χωρες της ΕΕ τοτε θα αποχωρουσαν πιστευω τα περισσοτερα κρατη απο την ΕΕ...

Χαιρετισμους απο Σουηδια

Yannis Zabetakis είπε...

χα! νοσοκομεία είπες?

που να δεις στον ΕΦΕΤ!

όπου στο ΔΣ του ΕΦΕΤ έβαλε η Μπατζελή ...έναν πρώην αντιδήμαρχο!

και ο αντιπρόεδρος είναι παθολόγος μικρών ζώων!

pet shop τον έκαναν τον ΕΦΕΤ

http://www.youtube.com/watch?v=8-3jf3Vj850

katerina είπε...

Ελβα καλώς ήρθες.
Ελβα μου, εγώ και την Ευρωπη και την Ελλαδα, με το ίδιο μάτι τις βλέπω σαν Πατριδες.
Και το μεγάλο ζητουμενο είναι ποιος εχει το πάνω χέρι στην όποια Πατρίδα.

Σε αυτήν τη φάση, το πάνω χέρι σιγουρα δεν το έχουν οι εργαζομενοι και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες. Πιστευω βαθειά ότι αυτή την στιγμή ζουμε το μεγάλο πειραμα. Ειμαστε μικροί (εννοώ σαν μεγεθος οικονομίας), ειμαστε ελεγξιμοι (λειπουν τα πολιτικά αναστηματα), αλλά πάνω από όλα ειμαστε ερμαια μιας παραπληροφορησης που κατανταει προπαγάνδα.

Εμεις ειμαστε το πειραμα. Αν πάει καλά με εμάς, θα πάει καλά και με του επομενους ευρωπαιους. Ο πρωθυπουργός αντί να πηγαινορχεται στο Παρίσι αγοράζοντας φρεγάτες και στο Βερολίνο eurofighter καλά θα έκανε να επισκεφθει ΜΟΝΟ τις χωρες του Νοτου. Η Κατσέλη ειπε κάτι σε άσχετο χρονο. Αν τους δωσεις το χερι, αν υποκυψεις στον εκβιασμό τους (και καλά κάνουν αυτή είναι η δουλειά τους) θα σου φάνε και τον ώμο. Ακριβώς αυτό ζουμε σήμερα

Ελβα πριν δεκα χρόνια ο …τότε πατριωτισμός ήταν …ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕ. Αγοραζε, αυτά που παραγουμε. Σημερα ο νέος πατριωτισμός είναι …κομποδενε. Δεν ξέρω αν βλέπεις ελληνική τηλεοραση εκει στον μακρυνο Βορρα. Αν δεις διαφημισεις ελληνικών τραπεζών θα καταλάβεις πολύ ευκολα τις εποχές, τα μηνυματα και τους νέους ...πατριωτισμούς.

katerina είπε...

Μα Γιάννη, εκεινο το ...βαθυ ΠΑΣΟΚ, άρχισε να ....αντιδρά. Μπουκώνουν Γιάννη, μπουκώνουν. Παλια η μεθοδος, διακομματική και πιανει πάντα. Αυτη τη φορά θα πιασει; Θα δουμε.....

Yannis Zabetakis είπε...

αυτή την φορά...ΔΕΝ θα πιάσει!

οεο

CsLaKoNaS είπε...

Τα μέτρα είναι αποτελεσματικά. Θα πιάσουν και θα σωθούμε! Κυρίως για ένα λόγο. Γιατί θα αλλάξει πια αυτή η μεταπολιτευτική αδιέξοδη αριστερίστικη νοοτροπία του 'καταναλώνω χωρίς να παράγω τίποτα'. Η Ελλάδα έχει μία μόνο δυνατότητα. Να σοβαρευτεί και να καταλάβει ότι χωρίς δουλειά δεν πρόκειται να συνεχίσει να υπάρχει. Δε μας φταίει κανένας. Φταίμε εμείς οι ίδιοι που μάθαμε να ζούμε πάνω από τις δυνατότητές μας. Να δανειζόμαστε όχι για να παράγουμε αλλά για να καταναλώνουμε. Ούτε καρφίτσες δε φτιάχνουμε πια..ούτε σπίρτα!

Χθες πέθανε η Μεταπολίτευση! Μας έβγαλε την ψυχή αλλά πέθανε!!
Αν θέλουμε εμείς η νέα γενιά να ζήσουμε πρέπει να μάθουμε να δουλεύουμε! Και να παράγουμε! Όχι υπηρεσίες, αλλά προϊόντα!

Καλά λοιπόν έκανε ο ΓΑΠ και έκοψε το χρήμα!

CsLaKoNaS είπε...

By the way, πολύ ωραίο το blog σου!! Το παρακολουθώ καιρό αλλά δεν έτυχε να γράψω...

:)))

katerina είπε...

Καλωστον. Κατ' αρχάς τα καλά. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, λατρευω τα κοπλιμέντα, και έχω και το κουραγιο να το ομολογώ.

Πάμε τώρα στα δυσκολα. Φίλε μου, που ειδες την αναπτυξιακη ...νότα σε όλο αυτό το άσχετο καθαρα ΥΦΕΣΙΑΚΟ τουρλουμούκι;

Όσο για το παραγωγικό μοντέλο; Κανείς δεν ασχολειται σοβαρά με αυτό στην Κυβερνηση, η μόνη εγνοια ειναι οι μικρολογιστικές προσεγγισεις που και αυτές ειναι επιπεδου μαυρομανικη εμπειρικου λογιστακου.

Ειδες εσύ καμμια αναπτυξιακή κατευθυνση στο φορολογικό νομοσχεδιο; Ειδες εσυ καμμια αναφορά για διαφορετική φορολογική αντιμετωπιση των εταιριών έντασης γνωσης;

Όλη η μεχρι τώρα πολιτική της Κυβέρνησης εστιαζει και αναλώνεται στο τρεις το λάδι, τρεις το ξυδι, πέντε το λαδοξυδο.

όσο για τον ...ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ, και τις διαφορετικές εκφανσεις του, απο καιρον εις καιρου... έγραψα και πιο πάνω στην Ελβα.
"Πριν δεκα χρόνια ο …τότε πατριωτισμός ήταν …ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕ. Αγοραζε, αυτά που παραγουμε. Σημερα ο νέος πατριωτισμός είναι …κομποδενε."

CsLaKoNaS είπε...

Μα ποιος μίλησε για ανάπτυξη ; Το πρόβλημα τώρα δεν είναι η ανάπτυξη. Αυτή δεν υπάρχει! Δεν υπήρξε ποτέ. Αν εξαιρέσεις την οικοδομή και τα μεγάλα δημόσια έργα μόνο οι υπηρεσίες και τα σουπερ μάρκετ μείνανε. Και αυτά δεν είναι ανάπτυξη. Είναι άρες μάρες κουκουνάρες. Από τι ζούμε δηλαδή; Από τον τουρισμό που τώρα το καλοκαίρι να σε δω τι γέλια θα κάνουμε και από τη ναυτιλία που με το καμποτάζ (ελληνική πρωτοτυπία) και τον κρατικό παρεμβατισμό χάνουμε απίστευτα δυσεκατομύρια (έτσι γράφεται; :p ) κάθε χρόνο.

Το πρόβλημα τώρα είναι πως πρέπει να κόψουμε τις δαπάνες γιατί σε λίγο δε θα μπορούμε να δανείστουμε ούτε καν για ανάπτυξη (που λέει ο λόγος). Ποιος θα μας δανείσει; Κανένας. Γιατί στην κρίση δανείζονται και οι Γερμανοί και οι Γάλλοι! Πως θα τους ανταγωνιστείς; Ο δανειστής το χει πολύ καλύτερα να δώσει στους Γερμανούς παρά σ' εμάς. Γιατί μπορεί να δίνουμε μεγαλύτερο επιτόκιο αλλά μπορεί και να φτωχέψουμε κιόλας! Έχουμε ένα τεράστιο χρέος που δεν προβλέπεται να το καλύψουμε.

Μπορούμε να πουλήσουμε την Ακρόπολη όπως έγραφε σήμερα η Bild. 100 δις ευρώ την κοστολογούν. Δεν είν' κακά....

Ανώνυμος είπε...

Είναι τόσες οι παρωπίδες που πρέπει να αποχωριστούμε για να ενωθούμε στον αγώνα για τη ΔΙΚΗ ΜΑΣ αυτή πατρίδα, τόσες οι εκπλήξεις που κρύβονται πίσω από το ποιός αληθινά είναι ο καθένας και ποιοί οι "δικοί του" και ποιοί "οι άλλοι".

Προσωπικώς δεν θα σας ακολουθήσω. :)
Σειρά σας.
Η δικη μου η παλιοσειρά, απέτυχε στον διαχωρισμό.
Ακόμα αποτυγχάνει καθημερινά.
Και τους ητημμένους σε παλιές μάχες, καλό είναι εσείς οι επόμενοι να τους αφήνετε πίσω στα μετόπιθσεν, τον καθένα με τις πληγές και τις μνήμες του.
Όση ανάγκη κι αν έχετε από χέρια, πρέπει να κάνετε το δικό σας ξεσκαρτάρισμα.

Στέργιος είπε...

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.

Ο πόλεμος είναι ταξικός και η εργατική τάξη οφείλει να καθαρίσει τις γραμμές της από τους ξεπουλημένους αλλά και να μας πείσει ότι είναι τάξη για τον εαυτό της. Αυτό είναι το δυσκολότερο. Αν το καταφέρει όλοι οι «σωτήρες» της περισσεύουν.

Μόνο που συνταγές κάθαρσης και ταξικής συνειδητοποίησης έξω από τους αγώνες όπου γίνεται η μέθεξη, δεν υπάρχουν. Η νέα γενιά των εργαζομένων αν θέλει να έχει μέλλον αλλά και τα ηνία της τάξης της, οφείλει να δώσει τη δική της μάχη. Χάρισμα δεν υπάρχει. Αυτή είναι η μόνη ευκαιρία που της παρέχεται από τη κρίση.

Και η δική μας πατρίδα μπορεί να σωθεί μόνο από εμάς. Κανένας ξένος δεν θα τη σώσει.

Είμαι σκληρός αλλά αληθής.

katerina είπε...

Δεν θα διαφωνησω επι της ουσίας μαζί σου Φοράδα. Το "μας" ειναι πολύ μεγάλη κουβέντα και μπορεί να εξελιχθεί απο μπουμεραγκ, μέχρι απολυτος λαικισμός.

Είναι ευκολο να πας με ...καποιους αλλά πολύ δυσκολο να αφησεις κάποιους άλλους. Αλλά αυτό δεν ειναι και το ζητουμενο; Ποια Πατριδα είναι η δική μας; Εχουμε μια Πατριδα που επιβάλλεται να σωσουμε όσοι νοιωθουμε να μοιραζομαστε παρομοιες αντιλήψεις για το κοινωνικό κεφαλαιο και την κοινωνική συνοχή, όχι σαν φιλανθρωπία αλλά σαν την βάση της ουσιαστικής ανταγωνιστικότητας;
Και ποια ειναι αυτή;

Μεγάλη η κουβέντα, αλλά ποια ήρθε η ώρα να γινει. Χωρ΄ςι τα εθνικοπατριωτικά, χωρίς τοςυ δεκάρικους πατριωτισμούς, χωρίς στειρους εθνικισμούς.

Εκει όμως που θα διαφωνήσω, ειναι...στην παλιοσειρα. Με όλο το σεβασμό και με ακομα μεγαλυτερη αγάπη (αλλωστε αγαπώ μονο όσους ΣΕΒΟΜΑΙ)σου λέω ότι μου λες βλακειουλες.

katerina είπε...

Στο πρωτο κομματι του σχολίου σου, φίλε μου Στεργιε δεν αθ απαντησω. Μου άρχισες πάλι τα παλιοκομουνιστικά.

Στο δευτερο όμως...
Διαβαζα ένα ποστ των G700, για το ασφαλιστικό. Πιστευαν και χειροκρτουσαν ότι αν μειωθούν οι συνταξεις και αυξηθούν τα όρια ηλικίας, θα ...διασωθούν αυτοι. Είπα να σχολιασω, αλλά βαρεθηκα. Αλλωστε τι να πεις όταν η οπτική ειναι απολυτα διαφορετική και τόσο, μα τόσο λάθος;

NdN είπε...

Νομίζω ότι το σχόλιο του CsLaKoNaS κινειται σε σωστη βάση. Και δική μου γνώμη είναι ότι πολύ κακώς μιλάμε για την ύφεση καθότι ακόμη δεν έχουμε αποφύγει τη χρεωκοπία. Μπορεί για τους επόμενους μήνες να είμαστε καλυμμένοι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έτσι θα συνεχίσει και για τους επόμενους 12 μήνες.

Η Βρετανία πρέπει να αναχρηματοδοτήσει το δημόσιο χρέος της και οι Συντηρητικοί (που ότι και να λένε οι δημοσκοπήσεις να δεις ότι θα κερδίσουν) έχουν ένα πλάνο που θα τηρηθεί μέχρι κεραίας. Οταν λοιπόν βγουν και αυτοί να δανειστούν, θα βγουν και οι Γάλλοι και οι Γερμανοί για λόγους ισορροπίας. Τότε να δεις που θα φτάσει ο δανεισμός μας.

Οι Ελληνες ζούσαμε με περισσότερα από όσα παράγαμε που βασικά δεν παράγουμε και τίποτα. Πρέπει να αλλάξουμε τρόπο ζωής και δυστυχως αυτό γίνεται δια της βιας. Δυστυχώς με τα πολυετή ομόλογα υποθηκευουμε πολλά από τα έσοδα που προσδοκούμε από την "υποτιθέμενη" μελλοντική ανάπτυξη.

Τα μέτρα δεν ξέρω αν είναι αποτελεσματικά, θα φανεί. Πάντως προς το παρόν νομίζω ότι δεν υπάρχει επιπλέον οικονομικό μέτρο να παρθεί. Μπορεί όμως (και πρέπει) να γίνουν δομικές αλλαγές τόσο στον τρόπο λειτουργίας του κράτους όσο και στον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι πολίτες από αυτό. Αυτές οι αλλαγές θα είναι πολύ μεγαλύτερο στοίχημα από τα οικονομικά μέτρα.

Κατερίνα ποια ακριβώς Ελλάδα θέλεις να σώσεις και με ποιο τροπο; Η Ελλάδα χρεωκόπησε.Πληρώνονται όλοι με δανεικά και αυτό δεν μπορούσε να συνεχιστεί για πάντα.

katerina είπε...

Ndn, ξεκιναω απο την δημοσια καταθεση της εκτιμησης στο προσωπο σου. Και αφου σου είπα ότι σε αγαπάω, τωρα μπορουμε να τσακωθούμε με την ησυχία μας.

Η υφεση ειναι ΓΕΓΟΝΟΣ (me -3% τρεχουμε) και αυτό ειναι το μεγαλυτερο προβλημα και όχι τα πολιτικά παιχνιδια των χρεωκοπιών και των «χρεωκοπιών». Ναι η Ελλαδα έχει χρεωκοπήσει- όταν το είπε ο Ρουμπινι, ο Πρωθυπουργός τον έβαλε να γονατισει και να κάνει μετανοιες, έγραφαν οι φυλλάδες.

Κια έχει χρεωκοπήσει όπως έχει χρεωκοπήσει και η ΕΕ. Να μιλήσουμε με νουμερα. Γυρω στο 180% το συνολικό χρεος της Ελλαδας, γυρω στο 175% ο μεσος όρος της ΕΕ. Ιρλανδία 220%, Βέλγιο 220%, Ισπανία 207%, Πορτογαλία 197%, Ιταλαι 194%, κλπ Έλα να μιλήσουμε και για το απογραφέν έλλειμα του κ. Παπακωσταντίνου; Ndn, έπεσε και αυτός όπως και ο προηγουμενος στη λουμπα που εστησε. Μόνο που ο ...προηγουμενος ειχε πλάτες, αυτός πηγε ξυπολητος στα αγκάθια. Το πολιτικό παιχνιδι ειναι σαφές και καμια αμφιβολία δεν χωράει περι αυτου. Αλλωστε το λεει ο ίδιος ο Ππαπανδρέου.

συνεχίζει

katerina είπε...

Και όταν το πολιτικό αναστημα λειπει (καμια΄φορά και ο Παγκαλος λεει τις αληθειες, έστω και συγκαλυμενα...για άλλους), όταν παιζονται τα παιχνιδια, προφανώς για να διατηρηθεί η εξουσια, θα πεσουμε στην μαρμίτα της ηλιθιότητας, ορκιζομενοι δημοσιονομική πειθαρχία, εξωντονοντας τοςυ πάντες, διαλυοντας εργασιακές σχεσεις, προτασσοντας κοινωνικους αυτοματισμούς, με ότι πιο αναποτελεσματικό και αναλγητο υπάρχει. Εμμεσοι φόροι, πάγωμα συνταξεων, οριζοντιες μειωσεις αποδοχών. Κάποτε τα λέγαμε ΟΛΕΘΡΙΑ, σημερα, ειναι το μονο ευαγγέλιο.

Και ακομα χειροτερα, βρισκοντας εχθρούς, κατασκευαζοντας εχθρούς, το κακό Focus, τον κακό Γερμανό ταξιτζή, σορταροντας σε πατριωτισμούς του κώλου, οι Πετσαλνικοι θα ζητάνε την συγνωμη του Γερμανου Πρεσβη και θα καταθέτουν το Πασχαλιατικο δωρο τους στο Ταμείο ενισχυσης της Ελληνικής «αξιοπρέπειας», χιλιαδες φαιδροτητες και λαικισμοί, το Διστομο θα θυμαται τοςυ νεκρους του, αντε παιδία, ηρωες Ελληνες, δωστε τωρα τον υστατο αγώνα. Για την Πατριδα ρε γαμώτο.

Ο Καρατζαφέρης θα παριστανει τον Τσωρτσιλ και ο ΓΑΠ θα αποφασίζει τις ταφοπλακες με κορώνες εθνικοπατριωτισμού και εξεταστικές που μαζευονται και αφηνονται σαν την καλουμπα του αετου.

Εφώ θα δεχτώ το δικό σου σενάριο. Όταν ο Παπακωσταντίνου βγηκε να μας αναγγειλει το έλλειμα, δεν ήξερε τι θα γίνει; Τι περιμενε; 5 μηνες μετά συζητάμε το φορολογικό και παλευουν να υπολογισουν την τιμή των τσιγάρων. Ταυτοχρονα, διοριζουν ΣΗΜΕΡΑ τοςυ ...διοικητές των νοσοκομείων, στο απολυτο τσαμικο της διαφθοράς, το βαθυ, ρηχό, οριζοντιο και κατακορυφο ΠΑΣΟΚ. Ελα να κλεισουμε στοματα, έλα να μπουκωσουμε στοματα, τους βαφτισαμε στην κολυμβηθρα του Σιλωαμ του opengov.

Ndn, οι χρεωκοπημένες χωρες ...εξακολουθούν να είναι Πατρίδες. Κια μπορουν να γινουν και πολύ καλυτερες απο ότι ήταν. Ειδα ΣΗΜΕΡΑ τον κόσμο στοςυ δρομους, αυθορμητα, και πάνω απο όλα όχι ενοχικά και καθοδηγουμενα. Οι χρεωκοπημένες πολιτικές, τι είναι; Είμαι ...ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΗ. Και είμαι απελπισμένη πριν γινω ΕΞΑΛΛΗ.

NdN είπε...

Κατερίνα επειδή και εσύ ξέρεις ότι σαγαπάω μπορούμε να μιλήσουμε χωρίς παρεξηγήσεις.

Λοιπόν η Ελλάδα είναι χρεωκοπημένη. Η ευρώπη όχι.Χρεωκοπημένος δεν είσαι όταν χρωστάς, αλλά όταν κανενας δεν σου δανείζει. Για ποιο λόγο γίνεται αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο να αναλυθεί σε ένα σχόλιο.

Εγώ δεχομαι ότι η Ελλάδα είναι το πρώτο θύμα και ότι το παιχνίδι που παίζεται είναι πολιτικό. Εχει καμία σημασία; Ποια είναι η ουσία των πραγμάτων; Καταναλώνει η Ελλάδα χωρίς να παράγει τίποτα; Πληρώνονται οι μισθοί από δανεικά; Πως και με τι κίνητρα θα αλλάξει π παραγωγικός (έστω ότι υπάρχει) ιστός της χώρας; Ποια ανάπτυξη και με ποιο τρόπο θα ξεπληρώσει τα χρέη;

Τίποτα δεν θα γινόταν Κατερίνα αν δεν έχανε ο Ευρωπαίος τη δουλειά του. Κανένας δεν θέλει να σχοληθεί με την Ελλαδίτσα. Αυτό που πολύ απλα συμβαίνει είναι ότι δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει κανένα πλαίσιο στηριξης και καμία ανπτυξιακή προσπαθεια. Και δεν μπορεί γιατί τον πιέζουν οι δικοί του. Δες τι είπε σήμερα ο τομεάρχης των Συντηρητικών για τη λίρα, το δημόσιο χρέος της Μεγ. Βρετανίας και μίας ενδοχόμενης νίκης των Εργατικων, δες τι είπε ο Σουηδός Πρωθυπουργός την ημέρα που έκλεισε η Saab...

(συνεχιζεται)

NdN είπε...

Κατερίνα αυτό που κυρίως διαφονούμε είναι η Υφεση. Εσύ την θεωρείς κακή επειδή την συγκρίνεις με το πως ήταν τα πράγματα μέχρι σήμερα. Ομως αυτός ο τρόπος ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας πέθανε. Η υφεση σημαίνει ότι δεν έγινε παύση πληρωμών. Και αυτό Κατερίνα δεν είναι καθόου απίθανο να συμβείο στο μέλλον. Και τότε να δεις κλάμα.

Για αυτό σε ρωτάω Κατερίνα, ποια Ελλάδα θες να σώσεις; Αυτής που ζει ως παράσιτο; Αυτής που καταναλώνει χωρίς να παράγει; Αυτής που γεμίζει την Αθήνα με 4χ4 και σχολάει στις 3 το μεσημέρι χωρις να παράγει έργο; Βέβαια υπάρχει και η άλλη Ελλάδα. Αυτή που δεν άπλωσε τα πόδια της έξω από το πάπλωμα. Αυτοί Κατερινα δεν θα έχουν πρόβλημα με τα μετρα. Και δεν θα έχουν γιατί έχουν μάθει να ζουν μόνο με αυτά που βγάζουν. Είτε είναι 3000 ευρώ είτε 700.

Για τους λαικισμούς και όλες τις μαλακίες που ακούστηκαν θα συμφωνήσω, αλλά δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν με τα μέτρα. Δεν τα έφεραν οι λαικισμοί τα μέτρα Κατερίνα. Τα έφερε ο λανθασμένος τρόπος ζωής και ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας.

Πάμε στο τελευταίο. Ο Παπακωνσταντίνου δεν ήξερε τι θα γίνει; Υπήρχαν πολλα σενάρια. Θα μπορούσε (θεωρητικά) να έχει επικρατήσει κάποιο άλλο, αλλά το ζήτημα είναι αν έχασε 5 μήνες; Ελάχιστη σημασία έχει. Και στο λέω αυτό επειδή τα μέτρα, αυτά και τα προηγούμενα και τα επόμενα, ανακοινωνονται όταν ο δανεισμός είναι δύσκολος. Και η Ελλάδα Κατερίνα έπρεπε να δανειστεί επειδή τον Απρίλιο έληγαν ομόλογα που είχαν εκδωθεί σε παλαιότερες περιόδους. Αν τον Ιούνιο του 2014 δεν έχει και πάλι χρήματα το κράτος, θα μας υποδείξουν και άλλα μέτρα.

Κατερίνα οι χρεωκοπημένες χωρες μπορούν να γινουν και πολύ καλυτερες απο ότι ήταν, αλλά νομίζω οτι διαφωνούμε στον τρόπο.

Στέργιος είπε...

ΚΑΤΕΡΙΝΑ,

Είσαι για ένα παλαιοκομμουνιστικό ραντεβού με πατατούκα και σαλβάρι στους δρόμους της Κόκκινης Παρασκευής; Πάρε τα στριφτά μαζί σου και τα ροζ τσιγαρόχαρτα….

αντωνης είπε...

Καλησπερα.
Συμφωνω σχεδον σε ολα οσα εγραψες στο κειμενο Κατερινα.

Μερικα ερωτηματα εχω να θεσω.

α) Πως γινεται οταν μια χωρα ειναι χρεοκοπημενη να μαζευει προσφορες για 11 δις ενω θελει να δανειστει 5;

β) Πως γινεται σε μια χωρα χρεοκοπημενη οι μεγαλοι "εταιροι" και "συμμαχοι" να θελουν να πουλησουν πολεμικο υλικο;

γ) Οσοι λετε οτι πεθανε η Μεταπολιτευση, γιατι εξαιρειτε το ΠΑΣΟΚ απο αυτο το θανατο;;;

Φασκετε και αντιφασκετε φιλοι υποστηρικτες της κυβερνησης, για μετρα που αν επαιρνε οποιοδηποτε άλλος θα χαλαγατε το συμπαν.

δ) Η υφεση ειναι ηδη εδω, ενω η σταση πληρωμων ειναι φοβικο επιχειρημα.

ε) Την αλλη Ελλαδα που λετε οτι θελετε μας την εχει περιγραψει κανεις αναλυτικα;
Μας ειπε κανεις ποιο ειναι το σχεδιο του για τα επομενα 5-10 χρονια;
Ή απλα λεμε κουφια λογια και κενα περιεχομενου;;; Οπως πχ η πρασινη αναπτυξη;

CsLaKoNaS είπε...

@Αντώνης,

Φίλε Αντώνη επειδή νομίζω ότι μερικά από τα ερωτήματά σου αφορούν τη δική μου τοποθέτηση θα προπαθήσω να απαντήσω τα εξής.

α) Οι δανειστές/κερδοσκόποι κάνουν τη δουλειά τους. Δεν πρόκειται να φτασουμε σε στάση πληρωμών αν πρώτα δεν πάμε στο ΔΝΤ ή στην ΕΚΤ. Συνεπώς οι προσφορές καλά κάνουν και υπάρχουν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η κατάσταση δεν είναι τραγική. Τραγικότητατη είναι. Αυτό δηλαδή δε φαίνεται στον αν σου δανείζει κάποιος αλλά με τι επιτόκιο σου δανείζει.

β)Οσο αγοράζουμε θα πουλάνε. Όσο δεν αγοράζουμε θα μας αναγκάζουνε να το κάνουμε. Η πίεση της Γερμανίας αυτόν τον καιρό έχει και τη βάση της στο ότι εδώ και πολλά χρόνια αρνούμαστε να πάρουμε αυτά τα περιβόητα Eurofighter αλλά προτιμάμε να αγοράζουμε από τους Αμερικάνους.

γ)Γιατί το ΠαΣοΚ όπως και η ΝΔ είναι οι μεγαλύτεροι πολιτικοί φορείς των δύο βασικών παρατάξεων που έχουμε στην κοινωνία μας. Της Δημοκρατικής και της Συντηρητικής. Έτσι δεν πεθαίνει το ΠαΣοΚ ή η Δεξιά όπως δεν πεθαίνουν οι Εργατικοί και οι Συντηρητικοί στην Αγγλία ή οι Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι στις ΗΠΑ.

δ) Δεν είναι φοβικό επιχείρημα το ενδεχόμενο να μην μπορείς να πληρώσεις μισθούς και συντάξεις. Ειδικά όταν δεν έχεις και δικό σου νόμισμα να το υποτιμήσεις να τελειώνεις. Αν δε μας δανείσουν ή μας δανείσουν με τεράστιο επιτόκιο είμαστε τελειωμένοι. ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ;;;;

ε) Δε θα απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση. Δεν απαντιέται σε blogs. Ηδη έγραψα ένα ολόκληρο σεντόνι.

αντωνης είπε...

@CsLaKoNaS

Το επιτοκιο δανεισμου το χθεσινο ηταν περιπου το ιδιο με το επιτοκιο του προηγουμενου δανεισμου.
Και που θα παει αυτο το γαϊτανακι;
Πριν απο καθε δανεισμο θα μας ανακοινωνει ο Πεταλωτης το νεο πακετο μετρων;
Μεχρι ποτε; Μεχρι να κοψει ολους τους μισθους;

Γιατι δανεικα θα χρειαζομαστε για πολλα χρονια ακομα.
Αν μαλιστα μας πουν ανοικτα απο ποιους δανειζομαστε και σε ποιους χρωσταμε, τοτε θα καταλαβουμε πολυ καλα και την πρεμουρα των εταιρων μας. Για τις τραπεζες τους κοπτονται, απλα και ξεκαθαρα.

Και δανειζομαστε γιατι παρα πολυ απλα φαγωθηκαν τα λεφτα εδω και 10ετιες. Απο τους Μαυρογιαλουρους και τους Γκρουεζες των κυβερνησεων.
Και γι' αυτο δεν εχει υπαρξει ποτέ καμια τιμωρια. Μηπως να ξεκινησουμε σιγα σιγα να τιμωρουμε και κανεναν ενοχο για το πλιατσικο που εκαναν τοσα χρονια;


Κανενα κομμα δεν ειναι δημοκρατικο με την πληρη εννοια του ορου, μην γελιομαστε. Ουτε ενα. Ολα ειναι στρατος. Και στους στρατους ως γνωστον δεν υπαρχει δημοκρατια.

CsLaKoNaS είπε...

@Αντώνης

Σήμερα δανειστήκαμε 5 δις με 6,38% επιτόκιο (εφ. Καθημερινή). Ο δανεισμός ήταν εύκολος αφού οι προσφορές έφτασαν τα 16 δις. Όμως δανείζομαστε 3% ακριβότερα από το μέσο όρο της Ε.Ε. Η Ισπανία δανείζεται με 3% !! Έλεος δηλαδή!!!

Δανεικά θα χρειαζόμαστε για πάντα όπως χρειάζονται όλες οι χώρες γιατί αυτό είναι το βασικό μοντέλο ανάπτυξης. Από οικονομικά δεν ξέρω πάρα πολλά αλλά σίγουρα είναι άλλο να δανείζεσαι για να επενδύεις και άλλο να δανείζεσαι για να καταναλώσεις. Οι άλλοι κάνουν το πρώτο εμείς κατ εξοχίν το δεύτερο. Αν τώρα υπάρχει κρίση στις ΗΠΑ (το λέω γιατί εκεί μένω) είναι διότι τα τελευταία χρόνια έχουν σταματήσει και αυτό εδώ να παράγουν. Οι δευτερογενής τους παραγωγή έχει πέσει κατακόρυφα. Δανείζονται φτηνό χρήμα από την Κίνα και ζουν πάνω από τις δυνάμεις τους. Αυτό προσπαθεί να φτιάξει ο Πρόεδρος Ομπάμα αλλά είναι απελπιστικά μόνος προς το παρόν.

Διαφωνώ ότι τα λεφτά φαγώθηκαν, έτσι απλά, από τα λαμόγια τους πολιτικούς. Αφού οι πολιτικοί είναι αυτοί που ψηφίζουμε τότε είμαστε και εμείς σαν αυτούς που ψηφίζουμε. Αν αυτοί μας αξίζουν τότε αυτοί είμαστε και εμείς. Τα λεφτά από τα ΜΟΠ δεν τα έφαγαν οι πολιτικοί. Τα έφαγαν οι αγρότες που αντί να τα επενδύσουν σε καλλιέργιες τα έκαναν μερσεντες και ουίσκια.

Φίλε Αντώνη είμαι από την Κρήτη. Το λάδι που δηλώνουμε κάθε χρόνο στην ΕΕ για επιδότηση αντιστοιχεί σε αριθμό δέντρων που θα έπρεπε καλύπτει όλο το νησί! Μη μιλήσω για τα αιγοπρόβατα.

Θα συμφωνήσω απόλυτα για το ότι είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει τρόπος να τιμωρείται πολιτικός. Αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν. Είναι άλλο όμως αυτό και άλλο να πιστεύει κάποιος ότι τα λεφτά που έφαγαν οι πολιτικοί είναι τα λεφτά που 'λείπουν απο τα ταμεία'. Είναι απλά αστείο.

katerina είπε...

Ndn, αναπαράγεις αυτό το κλασικό ενοχικό μοντέλο που παλευουν πολλοι να πουλήσουν επικοινωνιακά. Ειστε ρεμάλια, δεν δουλευετε, δεν κάνετε τίποτα, ζητουλες, κλπ.

Είναι προφανώς λανθασμένο, και τα στοιχεία των διεθνών οργανισμών το αποδεικνύουν. Και τα στοιχεια των διεθνων οργανισμών ή τα σεβομαστε και τα παρακολουθούμε (προσωπικά ειναι μερος της δουλειάς μου) ή τα κάνουμε κουρελοχαρτα. Όχι όμως ...κατά βουληση.

Μέχρι πριν ελάχιστα χρόνια ειμαστε στην 43η θέση καταταξης της ανταγνιστικότητας, το ΑΕΠ μας είναι αρκετά υψηλό, και οι δεικτες παραγωγικότητας από τους υψηλότερους στην Ευρωπη.

Προφανώς τα κυβερνητικά κομματα, έκαναν κολεγιές με κατηγορίες εργαζομένων και επιχειρηματιών, το πολιτικό συστημα διεφθειρε ότι και όσο μπορουσε να διαφθειρει, και βέβαια έκανε προνομιακες κολλεγιές με τα ΜΜΕ.

Αυτό το ίδιο συστημα παλευει να αναγγεννηθεί; Δουλευομαστε τώρα; Ξαφνικά ο χτεσινός πατριωτισμός που έλεγε …καταναλωνε, σημερα έγινε…κομποδενε.
Πέρσυ τετοια εποχή τα spread ήταν πάνω από 300 μοναδες και τον Σεπτεμβριο στις 130. Τι έγινε; Περσυ τον Φλεβάρη η Ελλάδα χρεωκοπουσε και τον Σεπτεμβρη…αναγεννηθηκε;

συνεχιζεται

katerina είπε...

συνεχεια

Ndn, τι σημασία έχει αν θα κάνει στάση πληρωμών η Ελλαδα στοςυ πιστωτές της ή όχι -Αχ, να το δω αυτό, να δω τα ελληνικά ομολογα που έχουν οι Γερμανικές τράπεζες και τα γαλλικά ασφαλιστικά ταμεία να είναι κουρελόχαρτα- πάρα να βλέπω αυτό το απιστευτο μιγμα στασιμοπληθωρισμού με εκρηξη της ανεργίας που προωθουν τα νέα μέτρα.

Και μη μου λες τι σημασία έχει τώρα ή μετα από 5 μήνες τα μέτρα. Ο Παπακωσταντίνου έπαιζε με το έλλειμα, χωρίς να έχει καν εικονα με το τι σημαινει αυτό. Τουλάχιστον Ο Αλογοσκουφης, είχε καβατζα τον Μπαρόζο…
Ωραια λοιπόν, αυριο να γινει μα εξεταστική που να καταλογιζει στον Υπουργό Οικονομικών, ότι για αυτήν την καθυστερηση των …σωτηριων μέτρων, θα πληρωσουμε 700 εκατ κερατιατικα. Τωρα σοβαρολογουμε;

Μόνο δύο ερωτησεις
… Κι αν δεν πεσουν τα spread, και με τα μετρα;
…. Γιατί δεν ανοιγει τα κλειστα επαγγελματα; Αυτό δεν θα ήταν το ΠΡΩΤΟ νομοσχεδιο που θα έπρεπε να φερει στην Βουλή η νέα Κυβερνηση;


Ndn, ποτε κανείς δεν μπορεσε να είναι και με τον …αστυφυλαξ και με τον …χωροφυλαξ. Θυμισου με, τι θα γίνει σε λίγο… ήδη, πλακωσανε στα γιουρτια και στα αυγά σημερα τον Παναγόπουλο. όχι ...κουκουλοφοροι. Διαδηλωτές χωρίς καλυμένα προσωπα. Ο κόσμος δεν ελεγχεται πια από τους …κομματικους εγκαθετους και τοςυ συνδικαλιστες εργατοπατερες. Αλλαζουν ραγδαια οι εποχές. Κι όποιος δεν το καταλάβει…

katerina είπε...

Στέργιε, προτιμησα την …καπαρντινα μου. Δεν μου πάνε σου λέω τα …σαλβαρια.

katerina είπε...

Αντωνη το μονο που θα σου απαντήσω είναι ότι η πρασινη αναπτυξη (ποσως με ενδιαφερει το χρωμα της, για μένα η μαγική λέξη είναι μόνο η Αναπτυξη) ήταν και εξακολουθεί να είναι μια εξαιρετική προοπτική.
Το περιβάλλον θα σωθεί ΜΟΝΟΝ όταν θα φερνει λεφτά, δουλειες και αναπτυξη. Όλα τα άλλα, προσωπικά τα ακουω βερεσε.

Αν ήταν στο χερι μου, δεν θα το ονομαζα πρασινη αναπτυξη θα το όνομαζα καινοτομική επιχειρηματικότητα και αναπτυξη. Σε αυτή την φάση…έγώ βλέπω μόνο υφεση, με εκρηκτικά κοινωνικά αποτελέσματα και τρελή ανεργία.