Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Ποτίζεται η έρημος;

Κατα-κατα-καταρεω.... θα ερωτευτώ τον Παπαντρεο... έγραφε πριν από πολλά χρόνια ο Νικόλας ο Άσιμος. Ο Νικόλας αυτοκτόνησε. Τρελάθηκε είπαν κάποιοι. Ήταν τόσο μόνος του, είπαν κάποιοι άλλοι. Δεν άντεξε, η πρέζα γαρ, είπαν οι πιο πολλοί.

Οι μεγαλύτεροι πρεζέμποροι ωχριούν μπροστά στους τηλε-ευαγγελιστές, των παράνομων τηλεοπτικών συχνοτήτων, αυτές που κάποτε φωνάζαμε ότι είναι ...δημόσιο αγαθό. Μόνο που το δημόσιο πια ταυτίζεται με το ...δικό ΤΟΥΣ αγαθό.

Σύμφωνα λοιπόν με τα ευαγγέλια τους, πρέπει να βουλιάξεις στο μεγάλο ή μικρό καναπέ, που κατα παραβαση του νεοπατριωτικου σου καθήκοντος αγόρασες, και να μαστουρωσεις απο τις ενοχές. Να την ακουσεις απο τον νέο πατριωτισμό, να νηστεψεις και να προσευχηθείς. Η Πατρίδα κινδυνευει ρεεεεε. Η δική τους... Πατρίδα.

Αν πάλι η κατάρρευση του μυαλου, του συναισθηματος και του θυμικού σου, δεν πολυταιριαζει στην ...ιδιοσυγκρασία σου, δεν την χωράει το μυαλό σου, δνε την καταπινει το στομάχι σου,ρε αδερφέ μου, για πέρνα αυριο μια βόλτα απο το Συνταγμα. Εκει γυρω στις 5.30-6 και 6.30, μωρέ και 7 να σου πω, παίζει.

Όχι δεν θα γίνουν θαύματα αυριο το απογευμα.
Όχι, καμμια πολιτική, κοινωνική και οικονομική ανατροπη δεν θα συμβει.
Απλά, άνθρωποι που ξεκινούν απο διαφορετικές αφετηρίες, με διαφορετικές οπτικές, με διαφορετικές προσεγγισεις, εκει μπροστά στο πεζοδρόμιο του Υπουργείου Οικονομικών, θα ψιθυρίσουν, θα πουν ...ε, μπορεί και να φωνάξουν, με λένε... Μαρία, Σοφία, Κατερίνα, Τασία, Γιάννη, Κωστα, Γιωργο, και ...είμαι καλά.
Έτσι απλά...
Γιατί και τα πιο συνθετα, απλά ξεκινάνε.... Γιατι οι πιο συνθετες, οι πιο δυναμικές συλλογικότητες, χτιζονται όταν τα άτομα έχουν το κουραγιο, να αφήσουν στην άκρη την πρεζα της τηλεοπτικής λογικής, αυτής που τόσο ευκολα βάφτισαν «κοινή λογική», και να ξανακοιταχτουν στα μάτια. Αληθεια, κάτω απο τις πλάκες λες να κρυβεται ακόμα η θάλασσα;


Μην ξεχαστείς, ...αυριο, Παρασκευή...
Και...όχι ΔΕΝ ...κατα-κατα-καταρέω....
Αντιθετα ...με λένε Κατερίνα, και είμαι καλά.
Περισσότερες πληροφορίες... εντός.

3 σχόλια:

gyristroula2 είπε...

Kοίτα να δεις...
Η μόνη συγκέντρωση που θα μπορούσα να πάω και να μην αισθάνομαι άβολα!
Τώρα καλό είναι αυτό, Κατερίνα;
Λες οι νέες συλλογικότητες να ξεκινήσουν από δω μέσα;
Αφού αλώθηκαν όλα τα έξω...

katerina είπε...

Καλη σου μέρα Γυριστρούλα μου. Ξεκινάω απο το ότι το πιο μαγικό του ...όποιου δρόμου, είναι το ότι δεν ξέρεις που θα σε βγάλει. Ιδιατερα αν ο δρόμος, το δρομάκι, το μονοπατάκι είναι καινουργιο, και πας να το ανοιξεις πόντο τον πόντο.

Γυριστρουλα μου, το ξαναεγραψα και σε προηγουμενη αναρτηση. Κατα την δική μου ταπεινή άποψη, το πιο σημαντικό που αναδεικνυεται αυτήν την εποχή, δεν ειναι ουτε η ευρωπιακή εμονή αντιμετωπισης της κρισης με οικονομική ορθοδοξία (πολύ γνωστός και πολύ αναλυμένος ο λόγος για αυτήν την ...εμμονή), ουτε η έλλειψη πολιτικου αναστηματος, ουτε η αδικία των όποιων μετρων, ουτε η αναποτελεσματικότητα τους, ουτε η αναλγησία τους. Ουτε καν η σαπιλα του πολιτικου προσωπικου. όλου του πολιτικου προσωπικου της χώρας.

Αυτό που νομίζω ότι αναδεικνυεται πολύ έντονα ειναι η σαπιλα και το τελμα του κρατικοδιαιτου συνδικαλισμού. Αυτου που θα έπρεπε να είναι ο συνηγορος των εργαζομένων και των πολιτών και γίνεται ο πληρωμένος ΧΑΦΙΕΣ τους.

Ναι, αλωθηκαν ΟΛΑ. Αλλά θα διαφωνήσω μόνο σε κάτι μαζί σου. Μπορεί οι ουρες των πολιτικών, οι συνδικαλισταδες εργατοπατερες μας, να ειναι ότι χειροτερο, ότι πιο βρωμικο έχει να αναδειξει ο τόπος, αλλά, οι κινητοποιησεις...δεν ειναι δικές τους, δεν τους ανήκουν, στην πραξη και δεν τους αφορουν. Προσπαθούν να προσφερουν ένα μικρό άνοιγμα στην κατσαρόλα, ίσα για να εκτονωνεται ο ατμός της κοινωνικής οργής.
Ε, ας κάνουμε το "όπλο" τους μπουμεραγκ.

katerina είπε...

Ας κατεβαινει όλος αυτός ο κόσμος που κατεβηκε χθες, έστω ...και χωρίς Μεσα Μαζικής Μεταφοράς, έστω και με "απεργία" των τηλε-ευαγγελιστών, που σημερα το πρωί, μετά απο την χθεσινή απεργία που αναφερθηκε ...συνοπτικά, προπαγανδιζουν την επιδοτηση κουφωμάτων, έστω κι αν πνιγομαστε στα δακρυγονα και στα χημικά και γυρνάμε πισω. όλα τα μέσα, τουλάχιστον να πουμε δυνατα και καθαρά... ρε μάγκες, το ξέρουμε πια το παιχνιδι σας. Ρε καραγκιοζηδες, εσεις που επικαλειστε τους "Θεσμούς", που τοςυ τραβοπαλατε, τοςυ ξεχειλωνετε, τους λερωσατε τόσο πολύ κατα το συμφερον σας, τους αλλοιωσατε τόσο πολύ, που ειναι οι δικοι σας θεσμοί.