Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Η ιερή κότα

Οι ευαγγελιστές μιλούν απο τηλεοράσεως και όχι μόνον, για την ιερή αγελάδα της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Αυτή η αγελάδα που θα ταΐζεται μεν (με χαμηλή φορολογία, με φτηνό εργατικό δυναμικό, με επιχορηγήσεις μέσα από τον αναπτυξιακό και το ΕΣΠΑ), αλλά βρε παιδί μου, αυτή θα γεννά, θα παράγει θέσεις εργασίας, απασχόληση, πλούτο, και ότι άλλο βάλει ο νους του ...ανθρώπου. Το λένε και ...ανάπτυξη, οι πολιτικοί κλισαδόροι.
Στην Ελλάδα λοιπόν, το 98% των επιχειρήσεων απασχολούν λιγότερο από 10 εργαζόμενους και μόλις το 2,5% των ελληνικών επιχειρήσεων έχει τα ¾ του πελατολογίου του εκτός συνόρων. Τα στοιχεία είναι από την μόλις εκδοθείσα μελέτη του ΙΟΒΕ, δηλαδή του think tank του ΣΕΒ.

Στην πράξη η ελληνική επιχειρηματικότητα κινείται γύρω απο δυο άξονες.
Είτε γύρω απο την κλασική εσωστρεφή και κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα, που «επιχειρεί» με τα σίγουρα λεφτά του χουβαρντάδικου Κράτους (συνεπικουρούμενα από τα γνωστά πολιτικά κονέ), είτε γύρω από την μικρή επιχειρηματικότητα ανάγκης, αυτή που είναι συνήθως οικογενειακή (ο μπαμπάς, η μαμά, τα παιδιά, άντε και κανένας Αλβανός ανασφάλιστος).

Η τελευταία, αφορά στην συντριπτική πλειοψηφία, σε υπηρεσίες σε πελάτες ή σε υπηρεσίες σε άλλες εταιρίες. Στην Ελλάδα άλλωστε έχουμε και το μεγαλύτερο ποσοστό αυτο-απασχόλησης από όλη την ΕΕ.
Οι επιχειρήσεις έντασης γνώσης συμφωνα με το GEM, δεν αποτελούν ούτε καν το 0,6% και σε συνολικό τζίρο και σε κεφάλαια και σε ανθρώπινο δυναμικό. Και το βασικό τοςυ προβλημα είναι η ανυπαρξία κεφαλαιών σποράς.

Επιχειρώ σημαίνει στη πράξη ΡΙΣΚΑΡΩ.
Βέβαια σε τούτα εδώ τα χώματα, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, είναι ...εισοδηματίας. Αυτό πέρα από τραγικό είναι και αφόρητα γελοίο.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, είναι ο γιος του γνωστού Χρήστου Μίχαλου, γγ γεωργίας, υφυπουργού εμπορίου και τελος υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ (παρά τω ..Παπαδοπούλω δηλαδή) της Χούντας, που ανακάλυψε και αυτός στη Χούντα το ...επιχειρηματικό του δαιμόνιο.

Πρόσφατα ο κ. Κορκίδης, πρόεδρος της ΕΣΕΕ (Έμποροι) συνομιλώντας δημόσια με Πρωθυπουργό είπε ότι ...οι έμποροι, αναγκάζονται να μην αποδίδουν το ΦΠΑ, γιατί έχουν άλλες ανάγκες να καλύψουν. Ο μεγάλος Στοχαστής χαμογέλασε. Τα κανάλια αποθανάτισαν την κουβέντα. Η νοικοκυρά που μετράει να αγοράσει το δευτερο κουτί γάλα και ΠΛΗΡΩΝΕΙ στον έμπορο το ΦΠΑ, ανταριαστηκε. Ο εισαγγελέας έβλεπε τις ειδήσεις στο Mega. Η συνομιλία δεν τον ...σόκαρε.

Μπορούμε λοιπόν να καταλάβουμε τι εννοούν αυτοί οι θεσμικοί εκπροσωποι των Ελληνων επιχειρηματιών, όταν μιλούν για την ελληνική επιχειρηματικότητα και τα ...εμπόδια που βρισκει στο δρόμο της.
Ας μην κοροϊδευόμαστε, όσα μαγαζιά ή βιοτεχνίες με ρούχα, με σαπούνια, με ποτά, με τυριά, με κωλόχαρτα, με υπηρεσίες ή ...ότι άλλο, και να υπάρχουν, όταν απευθύνονται στην εσωτερική αγορά, μια συγκεκριμένη αγοραστική δύναμη έχει ο καταναλωτής.
Όλα αυτές οι μικρές επιχειρήσεις, ούτε πλούτο παράγουν, ούτε θέσεις εργασίας δημιουργούν. Στη πραγματικότητα διασπείρουν τις δυνάμεις τους, είναι κλασικά θύματα του ανταγωνισμού (εν πολλοίς και αθέμιτου) και φυτοζωούν βγάζοντας ένα μεροκάματο σαν «επιχειρηματίες» αντί να δουλεύουν υπάλληλοι στο διπλανό παπουτσάδικο.

Η πλειοψηφία αυτών για να ζήσουν ή έστω να φυτοζωήσουν, απαιτεί ...μεγάλη αγοραστική δύναμη των καταναλωτών. Η εσωτερική υποτίμηση θα τους βάλει να κονταροχτυπηθούν πρώτα μεταξύ τους και μετά με ανεμόμυλους. Μετά αφού πουλήσουν είτε το οικοπεδάκι προικώο της συζυγου στο Μαυρολιθάρι της Κάτω Παναγιάς ή το ψευτοσαλέ στην Αράχοβα, αφού βάλουν και υποθήκη το σπίτι τους... θα βάλουν λουκέτο

Η άλλη επιχειρηματικότητα ...είναι αυτή που εκχωρεί το Κράτος. Η σίγουρη. Γιατί οι Κυβερνήσεις, στους πολίτες τους είναι χουβαρντάδικες μόνο στην ...επικοινωνία. Στους επιχειρηματίες- συνεταίρους τους, είναι ...γενναιόδωροι σε είδος. Παραδοσιακά .

Σε προηγούμενη ανάρτηση έγραφα για την άνθιση της επιχειρηματικότητας των συνεργείων καθαρισμού των δημόσιων χώρων. Αποτέλεσμα... Κούνεβες.

Διαβάζω στην Καθημερινή τον τελευταίο καιρό, άρθρα επί άρθρων «για την ανάγκη ιδιωτικοποίησης της συλλογής και διαχείρισης των σκουπιδιών». Αυτόματα καταλαβαίνω ότι ο Αλαφούζος ή κάποιος από το club της παρέας, ενδιαφέρεται, ετοιμάζεται για αυτή τη μπιζνα. Γιατί συχωριανέ μου, τι θα τα κάνεις τα σκουπίδια σου; Σε αυτόν θα τα δώσεις, μεσα απο τα δημοτικά τέλη. Είσαι ο σίγουρος πελάτης του.

Και ρωτώ η αφελής; Προτίθεται κάποιος από όλους αυτούς τους ...«επιχειρηματίες» της συμφοράς, να βάλει χρήμα, να αγοράσει ιδέα, να επενδύσει σε καινοτομία, να την κάνει προϊόν, το προϊόν του να είναι εξωστρεφές, να έχει προστιθέμενη αξία, να δημιουργησει πλούτο, φόρους, θέσεις εργασίας; Ή θα αρκεστεί στο ΈΝΑΝ σίγουρο πελάτη. Το Κράτος.

Ένα Κράτος που ξεπουλάει την περιουσία μας, το σίγουρο πελατολόγιο του -που ειναι όλοι οι πολίτες-, αφού προηγουμένως εξασφαλίσει στον επιχειρηματία-σιγουράντζα, το ελάχιστο μισθοδοτικό κόστος, χρησιμοποιώντας το άλλο του ατού, την νομοθετική εξουσία. Ένα παιχνίδι βρώμικο. Ένα παιχνίδι σικέ. Ένα παιχνίδι που πρέπει να σταματήσει.

«Αν δεν πετύχει η εξυγίανση(sic!!!) οι συγκοινωνίες, θα ιδιωτικοποιηθούν».

Αν η Κυβέρνηση, δηλώνει αδύναμη να διαχειριστεί την Εκτελεστική Εξουσία, να μας το πει. Να της την αφαιρέσουμε.
Γιατί εγώ δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν μπορεί να εξορθολογισει τα δρομολόγια, το προσωπικό, τις προμήθειες(ιδιατερα αυτές), αλλά μπορεί να διαχειριστεί τις τύχες μιας χώρας. Να διαχειριστεί τη ζωή μας.
Ας δώσει την διαχείριση στους εργαζόμενους. Όχι στον κάθε ντόπιο ή ξένο Βγενόπουλο, με αντάλλαγμα μίζες, κομματικό και πολιτικό χρήμα, και την εύνοια εφημερίδων και καναλιών.
Που στο διαβολο, βρίσκεται δημοσιευμένη η οικονομοτεχνική μελέτη για την ΕΘΕΛ, που να μας ενημερώνει, εμάς τους πολίτες αλλά και τους εργαζόμενους, τι, πως, ποιος, πότε, γιατί.

Ας σκεφτούμε, αν τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων έφτιαχναν το «Ελ. Βενιζέλος», αν έφτιαχναν την Αττική οδό, αν επενδύονταν στις τηλεπικοινωνίες, σε ακτοπλοικές γραμμές, αν δεν παιζόντουσαν σε χρηματιστηριακές φούσκες -με κέρδη δισεκατομμύριων κάποιων(εαυτών και αλλήλων)- και σε τοξικά ομόλογα.

Η ελληνική επιχειρηματικότητα, είτε η «επιχειρηματικότητα» του Μπόμπολα, είτε του μαγαζάτορα στη γωνία του σπιτιού μου, δεν είναι ...αγελάδα. Για διαφορετικους λόγους η κάθε μία, είναι μια απλή ...κότα. Στην πρώτη περίπτωση της κρατικοδιατης επιχειρηματικότητας, κότα ...λυράτη.

Υ.Γ. Ο Κυβερνήτης Στοχαστής που μας κουνάει το δάχτυλο και μας λέει ότι θα μας θεραπεύσει από την γονιδιακή μας κλίση προς την διαφθορά, στο περίφημο πολυνομοσχέδιο, πέραν της διάταξης παραγραφής των χρεών(που αποσύρθηκε και θα ...ξανάρθει), υπάρχει και άλλη μια διάταξη που προάγει επίσης την ...διαφάνεια και που αυτή ψηφίστηκε.
Η αύξηση της απ’ ευθείας ανάθεσης στο δημόσιο, από τις 20.000 στις 73.800 (με ΦΠΑ) και του πρόχειρου διαγωνισμού (με τρεις προσφορές), από τις 60.000 στις 100.000.
Ομολογώ ότι δεν γνωρίζω πόσο μπορεί να κοστίζει η κατασκευή ενός ελικοδρομίου στην ταράτσα της βουλής, και μου φαίνονται λίγα τα 100.000 ευρω. Μπορεί βέβαια, η κατασκευή του έργου να είναι μία ευγενική χορηγία, του κ Βαρδινογιάννη, του κ. Μπόμπολα, του κ. Μυτιληναίου, του κ. Αλαφούζου, του κ. Ψυχάρη, του κ. Κόκαλη, του ...
Πληθώρα οι προσφορές ...χορηγίας

50 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εισαι κακορίζικη τελικα. Αυτό το δεν μπορεί θα θυμαστε την τεστοστερονη, στη Ρέα ήταν κακό, από κακό, ή έστω υστερικό,άνθρωπο!

Γιάννης

katerina είπε...

Είναι κακό να μην αντέχω τις...σούπες; Να μην αντεχω τα κλισεδάκια του συρμού;
Μπορεί να είναι και κακό. Δεν ξέρω.
Πάντως όλο αυτο το καρατζιοζιλικι "αχ τι ωραία που τα γραφετε", με εξιτάρει. Ξυπνάει τον δαιμονα μεσα μου. Που όσο να πεις, γενικά ...ξυπνιος είναι πάντα. Σπανίως λαγοκοιμάται.

Ο Oscar Wild έλεγε "The only way to get rid of temptation is to yield to it... I can resist everything but temptation."
Παραμένει το αγαπημενο μου τσιτατο.

katerina είπε...

*Wilde

monahikoslikos είπε...

Η μόνη επένδυση που δημιουργεί θέσεις απασχόλησης στις μέρες μας...

katerina είπε...

Μπα Λυκε.
Συνιστώ να μην επενδυσεις σε αυτό.
Πρωτον ο πελάτης βρισκει πολύ ευκολα αυτό το "εμπορευμα" τζάμπα, και δευτερον ζουμε σε αντιερωτικές εποχές.
Αλήθεια ξέρεις αν εχει ΦΠΑ αυτή η υπηρεσία;

monahikoslikos είπε...

Φυσικά και έχει, ΦΠΑ 23%...

Ανώνυμος είπε...

εσυ θυμισες οτι ειναι μεσηλιξ. αυτο εννουσες με το δεν μπορει, θα θυμαστε.
Απλως δεν είσαι ρατσίστρια με τους μπαγκλαντέζους αλλά είσαι με τους πενηντάρηδες συμπατριώτες σου, που τολμούν - οι ξεμωραμένοι φιλήδονοι- να γράψουν για σεξ!
Πρόσεξε τι θα πεις γιατί έχω προ πολλού περάσει τα πενήντα, αλλά βρίζω σαν δεκαεξάρης καθότι ειμαι ανωριμος! θα τ ακουσεις πάλι!

katerina είπε...

Γελάω!!!!
Μα δεν έγραψε για sex. Αυτό θα ήταν και ουσιαστικό και ζωογόνο και πιασαρικο. Δεν τολμησε. Μια political correct ...σούπα έγραψε. Ένα Αρλεκιν, του κερατα.

Και εγώ της είπα απλά,ότι μιας που με παρασυρατε να το διαβάσω,αλλά τελικά μια βλακωδης χλιαρη και άνοστη ...σουπα ήταν,θα σας τιμωρήσω με την μεγαλυτερη τιμωρία. Την απομυθοποιηση.

Εσυ, τώρα κάνεις δίκη προθεσεων, διαβαζεις διαγωνια ή έχεις τη μυγα και μυγιαζεσαι;

Πάντως εγώ μόνο με μια κατηγορία είμαι ρατσιστρια. Με τους δήθεν. Με κανέναν άλλον.

Υ.Γ. Και εγώ βριζω, αλλά μόνο τους πολύ δικους μου ανθρώπους. Σε όλους τους άλλους δεν βριζω, εκλαμβάνεται σαν αδυναμία. Αλλωστε η ειρωνεία είναι ΠΑΝΤΑ πολύ πιο αποτελεσματικό χτυπημα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχεις βαρεθεί να γράφεις ανοησίες; Ανοησίες (και πολύ κοντά στις φασίζουσες ανοησίες) ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΗ ανάρτησή σου, ανοησίες και εδώ. ΖΗΤΩ λοιπόν το λυντσάρισμα, ΚΑΤΩ η επιχειρηματικότητα, ΚΑΤΩ οι μικρομεσαίοι. ΚΑΤΩ και ο Μίχαλος γιατί είχε πατέρα χουντικό (!). Ξαναγυρίσαμε στην μετεμφυλιακή Ελλάδα, και πάλι "αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα".

Σε παρακολουθώ να δω τι άλλο θα γράψεις. Ηθελα να ήξερα τι είναι αυτό που σε τρώει τόσο άσχημα.

Swell είπε...

O Παπακωνσταντίνου "πιεζόμενος" στο ΜΕGA για την απόσυρση της διαγραφής των χρεών, είπε ότι υπάρχει μια λίστα με χρέη χωρίς ονόματα. Και ότι δεν μπορούν να βρεθούν τα ονόματα. Να δεις, Κατερίνα, ότι θα ξαναφέρει στη Βουλή την ίδια ανώνυμη λίστα.

Λύκε, πού βρήκες την απόδειξη; Και αλήθεια η εφορία τις δέχεται;

monahikoslikos είπε...

@Swell είναι η απόδειξη που δώσαμε στον κύριο Στρος Καν στην τελευταία του επίσκεψη....

Ανώνυμος είπε...

Πολλοί ανώνυμοι μαζευτήκαμε
Ο ανωνυμος στις 9:26 πμ
δεν είμαι εγώ.

Γιαννης Σ.

katerina είπε...

1ον. Αν διαφωνείς για τα δύο είδη επιχειρηματικότητας στα οποία σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαντλείται η ελληνική επιχειρηματικότητα, θα πρέπει να ανατρέψεις τα στοιχεία των μελετών.
Οι κάθε λογής μελέτες ασφαλώς και δεν είναι ΤΟ «ευαγγέλιο, αλλά όσον αφορά την ελληνική επιχειρηματικότητα ακόμα και χωρίς κανενός ειδους επιστημονική τεκμηρίωση, αυτό που καταγράφουν είναι κοινός τόπος, ειναι ορατό «δια γυμνού οφθαλμού».
Αν και πάλι η δική σου προσέγγιση είναι διαφορετική ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ, ευχαρίστως να την συζητήσω. Ενδεικτικό του ειδους της επιχειρηματικότητας την οποία έχουμε ειναι και οι θεσμικοι εκφραστές της.
Όπως αντιστοιχα το επιπεδο του συνδικαλισμού των εργαζομένων στην Ελλάδα, ειναι αντιστοιχο της «ποιοτητας» των συνδικαλιστών που το εκπροσωπούν. Και τα δυο είναι ακραία παθογενή.

2ον. Αν επίσης διαφωνείς ότι η μόνη επιχειρηματικότητα που μπορεί να προσφέρει πλούτο και κατ’ επέκταση πραγματική αύξηση των φορολογικών εσόδων, απασχοληση και θέσεις εργασίας, είναι άλλη απο την καινοτομική, εξωστρεφή (εξαγωγική) επιχειρηματικότητα, επισης θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα και η θέση και πολύ περισσότερο η τεκμηρίωση της.

3ον. Σε καμία περιπτωση δεν καταφερομαι εναντίον καμιάς επιχειρηματικότητας. Απλά λέω τα αυτονοητα, ότι η μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα των υπηρεσίων που απευθύνονται στην εσωτερική αγορά, μπορεί να επιβιώσει ΜΟΝΟ μέσα απο την υψηλή κατανάλωση. Δηλαδή μεσα απο την υψηλή αγοραστική δύναμη.
Κοινώς, είτε είναι σε μια περιοχή, 1 παπουτσαδικο ειτε είναι 1000, τελικά οι καταναλωτές grosso modo, θα ξοδεψουν το ίδιο ποσο.
Αν διαφωνείς σε αυτό, δες γυρω σου τα λουκέτα, ή δωσε μας την δική σου πολιτική ή τεχνοκρατική προσεγγιση.

4ον. Ναι, διαφωνώ ΚΑΘΕΤΑ με την κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα και το σίγουρο πελατολόγιο της. Διαφωνώ ΚΑΘΕΤΑ με την διαπλοκή των κρατικοδιατων νταβατζήδων. Δεν νοείται ΚΑΝ επιχειρηματικότητα, με όποιο επισημο ορισμό επιχειρηματικότητας κι αν την αναγνώσεις. Αν και εδώ έχεις κάποια θέση, αντιρρηση ή ...ότι, ευχαρίστως να την συζητήσω.


5ον και τελευταίο. Επειδή, φύσει και θέσει, εκτιμώ τους ειδικούς, και την επιστημονική προσεγγιση των πραγματων, σε όποιο προβλημα, να είσαι απολυτα σιγουρος ότι αν χρειαστώ ψυχανάλυση, θα απευθυνθώ στον ειδικό.
Οι καφενειακές ψυχιατρικές προσεγγισεις, δεν θα αρνηθώ ότι ομολογουμένως με διασκεδάζουν, αλλά τις εκτιμω, όσο ακριβώς εκτιμώ και τις αναλύσεις του Λακοπουλου για τα ελοχιμ και τα νεφελιμ.

katerina είπε...

Επιμένω να μην βάζω ουτε moderation, και να μην κλεινω τα ανωνυμα σχολια.
Έχω πει πολλές φορές, ότι ακόμα πιστευω ότι τα blogs είναι δημοσιος χωρος. Απεχθάνομαι τις κάθε λογής λογοκρισίες,απεχθανομαι κάποιος να μου ζητά την άδεια να πει τη γνωμη του.

Παρακαλώ όμως οι Ανωνυμοι, να χρησιμοποιουν ένα ψευδωνυμο, για λογους ευκολίας και μόνο.

katerina είπε...

Swell καλη σου μέρα,
ασφαλώς και θα την ξαναφέρει την διαταξη.
Η προσωπική μου εκτιμηση, χωρίς βέβαια να έχω τα στοιχεία αν την τεκμηριώσω είναι:
1ον. Επειδή μεγάλο κομματι της λιστας ήδη δημοσιευτηκε, η πιεση ακαι απο τοςυ βουλευτες της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και απο ένα κομματι του Τυπου, πιστευω ότι είχε στοχο να μπουν και ...άλλοι. Μάλλον για να πουμε τα πραγματα με το όνομα τους, να "εξυπηρετηθούν" και άλλοι.

Συνηθως στη διαπλοκή, το συστημα καταρεει απο μέσα. Διαφωνουν οι εμπλεκομενοι στη "μοιρασιά".

2ον. Προσωπικά βλέπω το ΠΑΣΟΚ να βιαζεται πολύ,με αποτελεσμα να κάνει μεγάλα επικοινωιακά λάθη. Λάθη που πια όσο "καλή διαθεση" να έχουν να τα καλυψουν τα ΜΜΕ, είναι τόσο εξωφθαλμα, που δεν έχουν κανένα περιθώριο να προοσφέρουν την όποια συγκαλυψη.

Δες την ανακοινωση της "Ε". Τωρα αποφάσισαν αν κάνουν ...ερευνητική δημοσιογραφία, τωρα αποφάσισαν να ...αποκαλυψουν στο κοινό, "τα πραγματα". Ωραία λοιπόν, καλώς να ορισουν.

Αχ, μωρέ Swell, ξέρεις ποσοι αθ ανακαλυψουν ξανα μανα την Ακροπολη,προσπαθώντας να διασωσουν πια το τομάρι τους. Δεν εχει σημασία. Η κοινωία για αν προχωρήσει, οφειλει να αμνηστευσει όσους έστω και τώρα, αποφασιζουν-για όποιο λόγο- να συμπορευτουν.

Δεν ειναι ώρα για ιδεολογικές καθαρότητες. Είναι ώρα για Μετωπο. Κανείς δνε περισσευει.
Οι εποχές και η Ιστορία, γραφεται εκει που οι περισσότεροι δεν βλέπουμε καν. Κάποιοι ουτε καν ανιχνευουν.

katerina είπε...

Λυκε διαβασες το χθεσινό ρεπορταζ του Indymedia;
Τα πραγματα είναι πια οριακά. Δεν ειναι πια για γέλια. Καλές οι επικοινωνιακές αρλουμπες του Νασιώκα, αλλά δεν αξιζουν ουτε το χαρτί, που ειναι τυπωμένες.

Θυμάσαι που λέγαμε και οι δυο, ότι ποτέ και κανείς δεν ξερει ουτε το σημείο,ουτε το χρόνο, ουτε τις συνθηκες που θα γινει η αντιδραση. Πολύ δε περισσότερο, αυτό που ΔΕΝ ξερουμε, είναι την ενεργεια που θα εκλυθεί. Κια ακόμα χειροτερα, δεν ξερουμε τι στο διαβολο θα κάνει όλη αυτή η εκλυομενη ενεργεια.

Αν η Αριστερά δεν ανοιξει τα μάτια της να επιχειρήσει να ενταξει ΧΑΛΑΡΑ όλα αυτά σε μια ροτα, αν οι συνδικαλιστές δεν παραιτηθούν αυτοβουλως, ειλικρινά φοβάμαι για τα μελλουμενα.

Ανώνυμος είπε...

1ον. Δεν διαφωνώ με την επιχειρηματικότητα όπως την αναλύεις στην απάντησή σου. Αν η απάντησή σου ήταν η ανάρτησή σου, δεν θα εξέφραζα καμμία αντίρρηση. Βλέπεις, ο ΤΡΟΠΟΣ με τον οποίο λέγονται κάποια πράγματα είναι καθοριστικός της εντύπωσης που δημιουργούν. Οι απανταχού λαικιστές (και εσύ πρέπει να το γνωρίζεις, αφού έχεις εξελιχθεί σε επιφανή εκπρόσωπο του είδους) το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό το παιγνίδι...

Ενδεικτικό του είδους της επιχειρηματικότητας κλπ. κλπ. δεν είναι το είδος των συνδικαλιστών, εκπροσώπων... και αυτοί όλοι είναι απόρροια του "είδους" και της νοοτροπίας του νεοέλληνα, αλλά ως λαικιστής πάλι αρνείσαι να το πεις, ενώ το ξέρεις πολύ καλά. Λυπάμαι επίσης που θα πω ότι και οι πολιτικοί μας είναι απόρροια και άξιοι των νεοελλήνων, γιατί -όσο και αν σου αρέσει να χαιδεύεις αυτιά- δεν έκανε το αυγό την κότα!

Χαίρομαι επίσης που συντάσσεσαι με τις απόψεις της ΕΕ για την επιχειρηματικότητα, που εξ' άλλου ενστερνίζεται και το ΔΝΤ και η τρόικα, και επομένως δεν θα πρέπει να έχεις αντίρρηση στην καταστροφή αυτού του επιχειρηματικού ιστού της χώρας που συστηματικά και μεθοδικά επιχειτείται προς όφελος του διεθνούς κεφαλαίου. Μόνο που τελικά δεν θα υπάρχουν επιχειρήσεις για να γίνουν ...υπάλληλοί τους οι μικροεπιχειρηματίες, όπως αναιδώς συνιστάς...

2ον. Ασφαλως και δεν διαφωνώ. Μόνο που αυτού του είδους η επιχειρηματικότητα, σε ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, προέρχεται από τις ΜΙΚΡΕΣ επιχειρήσεις και από την επιχειρηματικότητα αυτή που επιθυμείς να εξαφανιστεί.

3ον. Εδώ συνεχίζεις τις ανοησίες της ανάρτησης. Κάθε εσωτερική επιχειρηματικότητα βασίζεται στην υψηλή κατανάλωση. Ιδιαίτερα σε χώρες σαν την δική μας που δεν υπάρχει δευτερογενής αγορά απορρόφισης της τεχνολογικής καινοτομίας. Και ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ η καινοτομική επιχειρηματικότητα είναι ΜΙΚΡΟ ΜΕΡΟΣ του συνόλου. Σε ένα λαό μάλιστα με "εμπορικό δαιμόνιο" (όπως το λέτε εσείς, πονηριά, καπατσωσύνη και έμφυτη απατεωνιά το λέω εγώ) αποδεδειγμένο σε όλο τον κόσμο από τους μετανάστες, και με χαμηλό (δυστυχώς ακόμα) μορφωτικό επίπεδο στις σύγχρονες επιστήμες, είναι φυσικό να κυριαρχεί η επιχειρηματικότητα του μικρομεσαίου εμπόρου.

4ον. Οχι, εδώ ΔΕΝ ΕΧΩ αντίρρηση, παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε να πουλήσουμε και την ψυχή μας στο διάβολο για να κινηθεί η αγορά...

5ον. Η έκφραση "τι σε τρώει" προφανώς είναι ρητορική. Πάντως η "τσιτωμένη" απαντηση αποδεικνύει οτι κάτι σε τρώει...

Τέλος, χαίρομαι που με μπέρδεψες με άλλο Ανώνυμο, και γλύτωσα για μια φορά το βρισίδι που συνήθως μου απευθύνεις (μου άρεσε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ το σχόλιό σου ότι "εγώ δεν βρίζω")....

Ανώνυμος είπε...

...συνέχεια
Για όποιον ενδιαφέρεται για την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και όχι για τσιτάτα χωρίς βάση, ας διαβάσει στοιχεία από την απογραφή στις ΗΠΑ: http://www.census.gov/epcd/www/smallbus.html#EmpSize
για να πουμε ενδεικτικά ότι το 75% των επιχειρήσεων στις ΗΠΑ είναι του ΕΝΟΣ ΑΤΟΜΟΥ, από δε το υπόλοιπο 25% που απασχολεί υπαλλήλους το 47% (!) απασχολεί 1-4 υπαλλήλους!

Η έμμεση λοιπόν προπαγάνδα υπέρ των μεθοδεύσεων καταστολής της επιχειρηματικότητας των μικρομεσαίων από ΕΕ+Τρόικα+Σοσιαλιστική κυβέρνηση ας τελειώνει κάπου, γιατί οι αριθμοί είναι αμείλικτοι!

Θανασης Ξ. είπε...

Τί σε νοιάζει βρε Κατερίνα !! Τώρα θα βγάλουμε τα πετρέλαια στην φόρα και θα πλουτίσουμε όλοι !! Τέξας θα γίνουμε βρε !......

akrat είπε...

εξαιρετικά παιδάκια... όλο τούτο το τσούρμο..

katerina είπε...

Ανώνυμε σχολιαστή,
Σου έχω πει πολύ περισσότερες φορές από όσες θυμάσαι, ότι κάνεις δίκη προθέσεων. Και μάλιστα απόλυτα ατεκμηρίωτη.

Εγώ δεν περιέγραψα ούτε τι θέλω, ούτε τι εύχομαι. Περιέγραψα τι υπάρχει και τι προβλέπεται να γίνει. Αν θέλεις θα συνταχθώ μαζί σου, και θα σου πω ότι συμφωνώ απολυτα, ότι η διαθεση της Τροικα είναι να εξαφανισει τη ΜικροΜεσαία Επιχειρηματικότητα.

Μόνο που θυμηθηκες πολύ αργά να κλαψεις. Όταν ρητορευες για τα καλά του μνημονίου «που αν δεν υπηρχε θα έπρεπε να το εφευρουμε», σε ειχα ρωτήσε επι λέξει.
«Πολύ ωραία τα λες. Να κοπούν και μισθούς, και αποδοχές και συνταξεις και ότι θέλεις Εσυ τα καλουδια σου που θα τα πουλάς;».

Σήμερα κοπτεσαι για την μικροεπιχειρηματικότητα. Ευχαρίστως να κοπώ και εγώ μαζί σου. Αλλά εγώ και τότε και τώρα έλεγα και εξακολουθώ να λέω ότι την μικροεπιχειρηματικότητα αναγκης, μόνο η καταναλωση μπορεί να την συντηρησει. Εγώ έλεγα για το θάνατο του εμποράκου.
Εσύ πιστευες στα θαύματα του νεοφιλελευθερισμού.
Όπως πολύ καλά βλέπεις …θαύματα δεν γινονται.

Υ.Γ. Πιθανολογω ότι θα σε δω στις πορείες, μαζί με τον Φωτοπουλο να διεκδικείς να μην κοπούν οι αμοιβές των υπάλληλων της ΔΕΗ. Ποτέ δεν ειναι αργά.

katerina είπε...

Θανάση μου, εγώ για Νιγηρία μας κόβω να γινομαστε

katerina είπε...

akrat, το τσουρμο της κρατικοδιατης ειχειρηματικότητας είναι τα γνωστά παιδάκια και οι φίλοι τους.
Όσον αφορά τους μικρους επιχειρηματίες, προσπαθησαν να το παιξουν μικροι θυτες-ανοητα φωνασκώντες περί δημοσιονομικής ορθοδοξίας- και βέβαια τωρα είναι τα μεγάλα θυματα.

ασωτος γιος είπε...

ευτυχως εβγαλε η εκκλησια μανιφεστο
θα σωθει η χωρα

katerina είπε...

Ατσα και ο Ιερωνυμος Παπαφλέσας!Εμείς τώρα τι να κάνουμε,να διαλεξουμε γκρεμό;

Ανώνυμος είπε...

Βρε Κατερίνα, που στην ευχή είδες να υποστηρίζω την ύπαρξη των μικρομεσαίων; ΑΚΡΙΒΩΣ στην αρχή της απάντησής μου σου είπα ότι "Αν η απάντησή σου ήταν η ανάρτησή σου, δεν θα εξέφραζα καμμία αντίρρηση." .Απλά εξέφρασα την έκπληξή μου που ΕΣΥ συντάσσεσαι με τις απόψεις της ΕΕ και της Τρόικας!

Οταν θες να διαστρέψεις κάτι, είσαι πιά άσσος! Η πρώτη! Φαίνεται πέρασες αρκετό καιρό με καλούς δασκάλους, αυτό φωνάζει! Που είδες να ...κόπτωμαι ή να κλαίω για τους μικρομεσαίους; Την άποψή μου για τους "μικρομεσαίους" γενικότερα την ξέρεις από ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ, και δύσκολα τέτοιες απόψεις μπορούν να αλλάξουν -παρά το "ευμετάβλητον" των απόψεών μου γενικά, που το αναγνωρίζω και το θεωρώ πλεονέκτημά μου.

Βεβαια, για την ουσία των όσων έγραψα, ως συνήθως δεν λές τίποτα... Απλά με χαρακτηρίζεις "Νεοφιλελεύθερο" κατά την προσφιλή και απόλυτα Γκεμπελική άποψη επειδή η λέξη σήμερα "λερώνει" χωρις να θυμάσαι οτι αμφισβητώ τον νεοφολελευθερισμό και όλους τους "ισμούς" χωρίς διακρίσεις. Και γραπτώς μάλιστα, και σε κείμενα με τα οποία κάποτε συμφωνούσες...

Δυστυχώς, μην με ψάξεις στις πορείες που προσφάτως και πολύ exite με την συναναστροφή σου με τον "λαό" παρακολουθείς συστηματικά... δεν θα είμαι εκεί. Εγώ τις πορείες που χωράει μιά ζωή τις έχω κάνει, και με όχι με συνθήκες σαλονιού που διεξάγονται σήμερα. Ασε τώρα να τις κάνουν εκείνοι που δικαιούνται να τις κάνουν...

Πάντως... μένω για δέυτερη φορά κατάπληκτος: Πάλι δεν με έβρισες. Αρχίζω να ανησυχώ...

katerina είπε...

Ομολογώ ότι δεν καταλαβαινω που διαφωνείς στην αναρτηση. Αυτό που ουσιαστικά προσπαθώ να τεκμηριώσω έίναι ότι σε καμία περιπτωση η μειωση του μισθολογικου κόστους δεν θα φέρει αναπτυξη. Και μάλιστα το τεκμηριώνω εμ τα στοιχεια της έκεθσςη (GEM)-IOBE, δηλαδή του ιδρυματος που χρηαμτοδοτειται απο ΣΕΒ.
Να υποθέσω ότι σε αυτό συμφωνουμε;

Κατα δευτερον,όπως και απο τις εκθέσεις περιγραφεται, αλλά και να μην περιγραφόταν είναι κοινός τόπος- μόνο η καινοτομική επιχειρηματικότητα και μάλιστα η εξωστρεφής μπορεί να γυρισει το προσημο της ύφεσης σε αναπτυξη. Αλλά αυτό απαιτεί κεφαλαια σποράς.

Ε, δεν ειναι δυνατόν να μην επενδυουν οι κεφαλαιουχοι, ο προεδρος του ΣΕΒ να είναι επιχειρηματίας, οι τραπεζες να κάνουν την πάπια και μετά να μιλάμε για επιχειρηματικότητα που θα φερει αναπτυξη.
Να υποθέσω ότι συμφωνουμε και σε αυτό;

Ο νεοφιλελευθερισμός καλέ μου όχι μόνο δνε ειναι λαδιά, αλλά αντιθετα είναι ότι πιο trendy στις μερες μας. Έχεις δηλώσει επανειλημενως ότι απεχθανεσαι το Κρατος επιχειρηματία, ότι καλό θα ήτνα να ιδιωτικοποιηθεί όσο Κρατος περισσότερο γινεται, ότι το μνημόνιο έπρρεπε αν εφευρεθεί, και γενικά ότι είσαι θιασωτης του laissez faire. Αλλαξες άποψη;

Επισης η ...μνημη μου(ναι εξακολουθεί να είναι θηριωδεστερη παρα ποτέ),μου υπενθυμιζει ότι έγραφες κειμενα επι κειμένων, για να τεκλμηριώσεις ότι σημασία ΔΕΝ εχει ο τρόπος που λεγεται κάτι, αλλά αυτά που λέγονται.Αλλαξε ΚΑΙ αυτό;

Τέλος αντιπαρερχομαι τα περί βρισιματος χαμογελώντας. Ξερεις ότι εγώ θυμώνω, μόνο όταν ΘΕΛΩ να θυμώσω.

Μην μου πεις ότι επιτέλους για μια φορά, τελικά συμφωνουμε;

Υ.Γ.Χωρίς πλακα τωρα, νωρίς παραιτηθηκες απο το δρόμο. Είναι ιστορικές οι στιγμές. Κια αυτό είναι ίσως το μόνο μεγάλο στις μιζερες αυτές εποχές. Αλλωστε η δικιά μου η γενιά, δικαιουται να ζήσει ΚΑΙ αυτή τα μεγάλα της.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν... όταν ΔΕΝ θέλεις να θυμώνεις, η συζήτηση μαζί σου είναι απολαυστική...

Η θηριώδης μνήμη σου λοιπόν θα σε βοηθήσει ασφαλώς να θυμηθείς ότι κάποτε έλεγα ότι θα πρέπει να κάνουμε outsourcing την διακυβέρνηση της χώρας. Και αυτό επιτέλους έγινε. Τώρα... αν αυτό επέλθει μέσω κάποιας καταστροφής, πάλι θα σου υπενθυμίσω ότι το "πόλεμος πατήρ πάντων" (με την ευρεία του έννοια) είναι ένα ακόμα ρητό που ενστερνίζομια.

Τώρα, να μπώ στην μεγάλη κουβέντα περί του "Τι λέγεται και ΠΩΣ λέγεται"... όχι, δεν θα το κάνω γιατί, αφ' ενός μεν -επειδή είναι το προσφιλέστερο θέμα μου- θα πάρει μάκρος, οι χειροκροτητές σου δεν θα καταλάβουν τίποτα και θα αγανακτήσουν (αλήθεια, όλοι εκείνοι οι παλιοί που καταλάβαιναν, τι έγιναν?), αφ' ετέρου δε σε αυτό το θέμα η θηριώδης μνήμη σου φαλτσάρει. (σκοπίμως, γιατί αλλιώς τι σοι θηριώδης θα ήταν!).

Ανώνυμος είπε...

συνέχεια...

Επειδή όμως δεν είναι του γούστου μου να αφήνω αναπάντητα πράγματα, να σου θυμίσω πάλι ότι το ΠΩΣ λέγονται τα πράγματα δεν έχει σημασία όταν λέγονται με τρόπο που ουσιαστικά ενισχύει την ΟΥΣΙΑ των λεγομένων. Και αυτό επειδή το ...κακορίζοκο και "θυμωμένο" ύφος μου ενίσχυε τα όσα υποστήριζα (κα΄ποτε το θαύμεζες... ίσως όταν δεν το παράκανα).

Εδώ όμως εσύ χρησιμοποιείς ύφος και λεκτικό που υποδηλώνει ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ από όσα στην ουσία υποστηρίζεις... μπορεί να σου έμεινε κουσούρι από την θητεία σου στο ΠΑΣΟΚ... μανούλες αυτοί σε αυτού του είδους την διαστροφή (για εθνική κυριαρχία και ανεξατρησία μιλούσε ο γενάρχηε του ΠΑΣΟΚ και όλων των δεινών της χώρας, όταν ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ υπέγραφε συμφωνία για τις βάσεις των Αμερικάνων).

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας (και της θηριώδους μνήμης της Κατερίνας, που είναι θηριώδης επιλεκτικά!)

Ανώνυμος είπε...

Από Μαίρη @ Κατερίνα και @Ανώνυμο.
Κατερίνα μου, θα πιαστώ από την τελευταία φράση σου. Ναι, στην δική σας γενιά ζούμε την δικτατορία των μαφιών του χρήματος. Ολοι οι μεταπράτες της εξουσίας έχουν βαλθεί να ισοπεδώσουν την ελληνική κοινωνία, για να " επαναφέρουν" δήθεν την τάξη. Βαφτίζουν ανάπτυξη την εξαθλίωση και πρόοδο την ανακύκλωση της σήψης και της διαφθοράς.
Δεν δικαιολογούνται τα αδικαιολόγητα με τσιτάτα και θεωρίες. Αλλωστε στην σημερινή εποχή όλες τις θεωρίες τις βλέπουμε μέσα από παραμορφωτικούς καθρέφτες. Αυτό εξυπηρετεί το ¨σύστημα", για να εφαρμόσει τα ποικίλα πολιτικά του παιχνίδια.
Αν καταλάβουμε αυτήν τη νέα διαλεκτική, θα διακρίνουμε και θα αξιοποιήσουμε καλύτερα τους μηχανισμούς που η εξουσία θέλει να μας επιβάλλει.
Στόχος του ΓΑΠ και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής του είναι να μετατρέψει τους ελληνες σε δουλοπάροικους- σκλάβους-εργάτες με ένα ξεροκόματο- μεροκάματο, και δεν πρόκειται να σταματήσει, αν δεν τον σταματήσουμε μόνοι μας. Κανένα κόμμα δεν φαίνεται να έχει την διάθεση να βάλει τέρμα σε αυτόν τον κατήφορο. Οι μισθοί όχι μόνο δεν θα επανέλθουν, αλλά συνεχώς θα κατεβαίνουν.
Πρώτη φορά στην ιστορία του κόσμου τόσοι πολλοί βρέθηκαν τόσο γρήγορα από το ..μαγκάλι στην Εκάλη και με καταθέσεις στην Ελβετία και αλλού. Για να διατηρήσουν όλα αυτά τα προνόμια, θα πρέπει ο κόσμος να πεινάσει, τα νοσοκομεία να λιγοστεψουν, οι συντάξεις να περικοπούν, τα πανεπιστήμια να υποβαθμιστούν {άλλωστε οι πληβείοι δεν χρειάζονται μόρφωση}, και όσο ο πληθωρισμός θα ανεβαίνει και η ύφεση δεν θα περιορίζεται, τόσο θα σφίγγει το λουρί στον κόσμο,μέχρι να μην μπορεί να ανασάνει, ενώ από την άλλη θα χαρίζονται τα χρέη στούς ημέτερους. Το ελληνικό κεφάλαιο ποτέ δεν επένδυσε σε έρευνα και τεχνολογία. Η ανταγωνιστικότητα πάντα ποντάριζε σε χαμηλό, μαυρο και ανασφάλιστο μεροκάματο, ενώ το κόστος ζωής ανέβαινε στα ύψη.
Αντί να αναμασάμε όσα ξέραμε, ας δούμε το πιό πιθανό σενάριο, της δημιουργίας μιας κλίκας εξουσιαστών που θα διαχειρίζονται όλο τον πλουτο με εργάτες- σκλάβους { και με την σύμπραξη βέβαια των μεταναστών-εποίκων, οι οποίοι στερούνται ταξικής συνείδησης και είναι πιό εύκολα χειραγωγήσιμοι.Γατί, τί νομίζετε,ότι ξαφνικά τους έπιασε η μεγάλη αγάπη για τους κακόμοιρους τους μετανάστες??}
Οσο για τους μικρομεσαίους, μια χαρά υπάλληλοι στα δικά τους καρτέλ θα γίνουν.
Γουατεμάλα:Μετά από 25ετή παραμονή του ΔΝΤ, το 97% της παραγωγής βρίσκεται στα χέρια του 3% του πληθυσμού, το μέσο μεροκάματο είναι 2 δολ. την ημέρα και το 50% του πληθυσμού υποσιτίζεται ζώντας σε κατάσταση τραγικής φτώχειας.

Ανώνυμος είπε...

"Στόχος του ΓΑΠ και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής του είναι να μετατρέψει τους ελληνες σε δουλοπάροικους- σκλάβους-εργάτες με ένα ξεροκόματο- μεροκάματο..."
...και
"ας δούμε το πιό πιθανό σενάριο, της δημιουργίας μιας κλίκας εξουσιαστών που θα διαχειρίζονται όλο τον πλουτο με εργάτες- σκλάβους { και με την σύμπραξη βέβαια των μεταναστών-εποίκων, οι οποίοι στερούνται ταξικής συνείδησης και είναι πιό εύκολα χειραγωγήσιμοι."

Μα ΑΚΡΙΒΩΣ και μόνο για να αλλάξει αυτός ο ξύλινος, ισοπεδωτικός λόγος, αυτό το αναμάσημα τσιτάτων και κλισέ ερήμην οποιασδήποτε κριτικής σκέψης δικαιώνεται το Μνημόνιο...
Θεωρίες συνομωσίας, υπερβολές, επίρριψη όλων των δεινών σε κάποιους ...άλλους (σήμερα πλουτοκράτες, πριν από χρόνια Αμερικάνους) με σκοπό ποιό: Να κρύψουμε τις ΕΥΘΥΝΕΣ μας, και να ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ να τρώμε τα δανεικά που όλοι τρώγαμε! Να συνεχίσουν οι "υπάλληλοι" των αστικών συγκοινωνιών να έχουν μέσους όρους μισθών 80.000Ε, να συνεχίσω εγώ και οι υπόλοιποι να πληρώνουμε τον ακλόνητο, τεμπέλη και μη παραγωγικό δημόσιο υπάλληλο μισθούς ΔΙΠΛΑΣΙΟΥΣ και ΤΡΙΠΛΑΣΙΟΥΣ όσων παίρνει ο μισθωτός του ιδιωτικού τομέα... για να πέφτει ο πέλεκυς της ανεργίας ΠΑΝΤΑ στον ιδιωτικό τομέα....

Και επιτέλους, ας ακούσουμε μια ΠΡΟΤΑΣΗ... εμπεριστατωμενη!!!

Οχι... το ΔΝΤ και η ΕΕ δεν μας "σώζουν" από καλοσύνη ή για την ψυχ'η της μάνας τους. Μας σώζουν γιατί τους συμφέρει! Και είτε μας αρέσει είτε όχι, αυτό που συμφέρει είναι ο κανόνας (και ουσιαστικά και θεωρητικά) μετα την ΣΥΝΤΡΙΒΗ του υπαρκτού (μη)σοσιαλισμού.

Αφήστε λοιπόν τα βογγητά, τις κλάψες, την απύθμενη υποκρισία, την διατήρηση των δανεικών- "κεκτημένων" και ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΚΑΤΙ...

katerina είπε...

Χαχαχα! Καλή σου μέρα.

Σου έχω ξαναπεί λοιπόν ανώνυμε σχολιαστή, ότι εκ του αποτελέσματος κρίνονται ΟΛΑ.

Τελικά ο Καρνέαδης, την ...ήπιε (κατα το λαϊκώς λεγόμενο). Υπερασπιζόμενος μόνο τον ναρκισσισμό του, απεμπόλησε τα δίκια της πόλης του. Δεν ήμουν ποτέ πολυ καλή στα θεωρητικά, αλλά νομιζω ότι πεθανε σε βαθιά γεραματα, περιφρονημένος απο τους συμπολιτες του, που του το κρατησαν ...μανιατικο.

Και κοιτα τώρα, αφου δεν μου κάνεις τη χάρη να σε αποθανατίσω, φωτογραφιζοντας σε στο δρόμο με πανό, να υπερασπίζεσαι τα δίκια του Φωτόπουλου, και ξεροντας ότι τρελαίνεσαι απο χαρά και ηδονή, όταν -πάντα λαθεμένα βέβαια, με λάθος δεδομένα- ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι έχεις την τελευταία κουβέντα, λέω σε αυτή τη φάση να μην σου κάνω το χατηρι.

Έλεγα πάντα ότι δεν είμαι πατριδολάτρης, δεν είμαι πατριδομάχος. Αγαπάω την Ελλαδα, όχι γιατί είναι πιο ομορφη, πιο ιστορική, πιο ηρωική, πιο...δεν ξερω και εγώ τι, αλλά γιατί είναι τα δικά μου βιωματα, οι δικές μου μυρωδιές, οι δικοι μου άνθρωποι, και πάνω απο όλα είναι η γλωσσα που εγώ σκεφτομαι συναισθηματικά.

Αγαπάω την Ελλαδα, όχι σαν περικλειστο οικοπεδο, αλλά όπως το σπιτι μου. Φιλοξενώ, αλλά δεν εκχωρώ.

Δεν θεωρησα ΠΟΤΕ, τους Ελληνες, πιο καλους ή πιο κακούς, απο οποιονδήποτε. Απλά έτυχε να είμαι Ελληνιδα. Αγαπάω τη ...φυλή, αγαπώ την ανθρωπιλα της. Απλά γιατί ειναι (συναισθηματικά) δική μου.

Με αυτήν την έννοια δεν εκχωρώ σε κανέναν σωτήρα το outsourcing της διακυβερνησης. Για κανένα λόγο. Ακόμα και για τον ιεροτερο, πόσο μάλλον για τον πιο άτιμο, για τον πιο χυδαίο, για τον πιο προστυχο, όπως αυτον που ζουμε σημερα.

Ανωνυμε σχολιαστή, ξέρεις πολύ καλά, ότι ένα αξιωμα και μόνο έχω σε αυτή τη ζωή, και όποτε το έκανα στην άκρη, το μετανοιωσα. Εγώ λοιπόν θα φωνάζω ότι ΠΟΤΕ, κανένας σκοπός δεν εξαγίασε κανένα μέσο.

Λάθη έχω κάνει πολλά, σε πολλους σκοπους κατα καιρούς ταχτηκα, και με την ίδια ένταση πάθους που τους υπηρετησα, ακριβώς με την ίδια ένταση αδιαφορίας τους αρνηθηκα. Φαντασματα όμως ΔΕΝ υπερασπίστηκα ποτέ.

Ο Στεργιος, έχει πια blog. http://aristeripolitiki.blogspot.com/

Υ.Γ.Ειδα τώρα το σχόλιο σου στη Μαίρη. Νομιζω ότι το oscar του ξυλινου και ταυτοχρονα ατεκμηριωτου και ηθικολογικου λόγου, το έχεις στο τσεπάκι σου. Να θυμισω την ρήση του Ηλιού περί ...ηθικολογίας;

katerina είπε...

Καλημέρα Μαίρη,
Επαιξαν πολύ με τον φόβο, μόνο που στο φόβο, υπάρχει πάντα το fight -or –flight response. Ο κόσμος πια καταλαβε ότι περα απο την ανηθικότητα, ΄την αδικία και την χυδαιοτητα των μετρων, ίσως το πιο σημαντικό είναι η ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ τους.

Όμως Μαιρη μου, πρέπει να συνειδητοποιησουμε όλοι, ότι η λυση δεν θα έρθει σαν χάπι. Απο κάπου. Η λυση, θα είναι μακροχρονη, θα έχει ανηφορες και κατηφόρες, θα έχει ανατροπες, θα έχει πισωγυρισματα, θα έχει κινδυνους. Κια στα φυσικά συστηματα και στα κοινωικά, η ισορροπια είναι πάντα δυναμική και όχι στατική. Εμεις θα χαραξουμε το μονοπατι. Ετοιμοι δρόμοι ΔΕΝ υπάρχουν.

Η Ιστορία άλλωστε, πάντα κατουριοταν στα γέλια όταν οι ρητορες, ρητορευαν για ...μονοδρομους.

Ανώνυμος είπε...

Χαχα!!! Η Κατερίνα σε ρόλο ...Μπουμπουλίνας! Ξαφνικά πατριδολάτρης (λόγω των ...μυρωδιών της Ευριπίδου) επαναπροσδιορίζει αυθεντικά τα εθνικά ιδεώδη. Και βέβαια, προστάτης των αδυνάτων (Μαίρης), που οι κακόμοιροι, όπως φαίνεται, δεν έχουν λόγο να αντικρούσουν επιχειρήματα...

Τώρα... δεν καταλαβαίνω τι σε θύμωσε? Φαίνεται οτι όταν αντιγράφω αυτούσια κείμενα που έγραψαν άλλοι, αυτά γίνονται ...απαράδεκτα στο δικό μου σχόλιο, και όχι σε αυτού που τα έγραψε. Γιατί φαντάζομαι οτι θα συμφωνείς οτι τα περί "δουλοπάροικων-σκλάβων" κλπ κλπ είναι επιεικώς κουταμάρες... ή όχι?

Λοιπόν... είσαι διασκεδαστική. Πάντα ήσουν βέβαια, αλλά τώρα με άλλο τρόπο... πιό ενδιαφέροντα και πιό αυθεντικό, θα έλεγα...

Εγώ θα παραμείνω θαυμαστής σου!!! Πάντα! Στους δύσκολους, σκοτεινούς καιρούς που περνάμε το να γελάμε και λιγάκι δεν κάνει κακό.

Να είσαι καλά Κατερίνα μου... πάντα με αυτή την "γνήσια" Κηφησιώτικη μεγαλοαστική αριστερή αρχοντολεβεντιά, που βγάζει πολύ γέλιο.. (το γέλιο, θύμισέ μου, γράφεται όπως το "γελοίο"?

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμο.
Φίλε μου, από που να αρχίσω? Μάλλον θα έπρεπε να σου εξηγήσω την διαφορά ξύλινου λόγου και αντικειμενικής ματιάς και άποψης.Τον ξύλινο λόγο πάντα τον απεχθανόμουνα και δεν τον χρησιμοποιώ. Αυτά τα αποσπάσματα που επικαλείσαι απέχουν μακράν της έννοιας του ξύλινου λόγου. ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ.
Οσον αφορά τα δανεικά, δεν καταναλώθηκαν στούς μισθούς { νάσαι σίγουρος, όσο και αν τους κρίνεις υψηλούς}, γιατί η πλειοψηφία των εργαζομένων στο δημόσιο ήταν λογικά αμειβόμενη.
Τα λεφτά φαγώθηκαν:1] από τα λαμόγια της εξουσίας
oπως π.χ. τα Μ.Ο.Π. που προορίζονταν για τα Κ.Ε.Κ.,που πήγαν σε τσέπες κυβερνητικές, ώστε να πλουτίσουν σημερινοί παράγοντες που προέρχονταν από φτωχικές οικογένειες και ξαφνικά το παίζουν πάααρα πολύ πλούσιοι, αλλά από πού?? μυστήριο!!.
2]Από τις τράπεζες..
3] Από τους κρατικοδίαιτους ειχειρηματίες- κατασκευαστές που χρέωναν τριπλασια και δεκαπλάσια τον δημόσιο κορβανά.
4] από " τις αγορές του αιώνα" και τις μίζες των δις.
5]Από είσφορο- και φοροδιαφυγή εκατομ. από τους ΕΧΟΝΤΕΣ και όχι από τους μισθωτούς.
Ακόμα υπάρχουν λεφτά για να διαμορφώνονται γραφεία υπουργών. Το ξύλινο πάτωμα μας μάρανε, τρομάρα μου, και οι κουρτίνες της υπουργού.
Και επειδή κάθε εποχή έχει τους δικούς της όρους,θα σου πώ ότι και το " όλοι τα φάγαμε τα δανεικά.." που υιοθετείς αβασάνιστα, αποτελεί όχι μόνο ξύλινο λόγο, αλλά και χυδαίο ,χωρίς επιχειρήματα και αποδείξεις.
Για το άν το εργαζόμενοι-σκάβοι είναι συνωμοσιολογία, δες το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, ενημερώσου για την συνέχεια και μετά σκέψου. Η Γουατεμάλα βέβαια είναι γεγονός.
Α!!και επειδή γουστάρεις το ΔΝΤ, γιατί θα μας " σώσουν", όπως συμπεραίνεις, ανάφερέ μου σε παρακαλώ σε ποιά χώρα ευωδόθηκε το ..θεάρεστο έργο του, για να το μάθω.
Εγώ συνοπτικά θα σου αναφέρω μόνο τα εξής, σαν θέμα για σκέψη,.
Την δεκαετία του 90 ο φορολογικός συντελεστής επί των επιχειρηματικών κερδών ήταν 45%. Σήμερα βρίσκεται στο 20%.
Μέχρι το 2000 μισθωτοί και συνταξιούχοι πλήρωναν το 52% των άμεσων φόρων και τα επιχειρηματικά κέρδη το 48%. Σήμερα οι πρώτοι πληρώνουν το 70% και οι δεύτεροι το 30%.
Από το 1990-2007 το ΑΕΠ της χώρας από τα 38 δισ ευρώ πήγε στα 208 δις ευρώ. Το βασικό μεροκάματο από τα 15 ευρώ πήγε στα 30 ευρώ, αλλά τα κέρδη των επιχειρήσεων από 575 εκατ. ευρώ εκτινάχθηκε στα 16 δις ευρώ.
Ακόμα ότι έγιναν 2 χρηματοπιστωτικές επιθέσεις κατά της ελλάδας.Οκτ-Απρ.2008-2009 και Οκτ.-Απριλ.2009-2010.
Χάρις σ΄αυτές τις 2 επιθέσεις κατά της Ελλάδας, οι ΗΠΑ δανείστηκαν με πολύ χαμηλότερα επιτόκια, το ευρώ έπεσε, η Γαλλία και η Γερμανία επωφελήθηκαν και βελτίωσαν τα εμπορικά τους ισοζύγια και οι ΗΠΑ βοηθήθηκαν να ανακτήσουν την αξιοπιστία του δολαρίου. Εις βάρος της Ελλάδας που καταρρέει. Τώρα ήρθε η ώρα και του ντόπιου κεφαλαίου να εκμεταλευθεί την κατάσταση εις βάρος του ελληνα εργαζόμενου. Μαίρη

katerina είπε...

Γεια σου ανωνυμε σχολιαστή.
Η παρατηρηση των σκορπιών φανταζομαι ότι έχει κάποιο ενδιαφερον. Αλλά πόσο πια;

Αφου, μεσα στην άφατη και αδηριτη αναγκη τους να καταναλώσουν το υπερπαραγωμενο απο τους αδενες τους(της ζωής τους εν προκειμένω) δηλητηριο τους, δαγκώσουν ότι βρεθεί τριγυρω τους, στο τέλος ...αφου πια κανείς δεν υπάρχει γυρω τους, δαγκώνουν την ουρα τους και αυτοδηλητηριαζονται.

Από ότι βλέπω εσύ δεν καταφερνεις ουτε καν αυτό. Ακόμα μπερδευεσαι με την ουρά σου και μπουρδουκλωνεσαι.

Υ.Γ.Δεν θυμώνω. Βαριέμαι.

Ανώνυμος είπε...

Ε... τωρα... ένα γέρος, μόνος και έρημος, παρατημένος (???) από όλους(?) τι άλλο να κάνει, από το να παρατηρεί σκορπιούς! Υπάρχουν βέβαια και οι ...γεροντολάγνοι! Ετσι... για να κάνουν παρέα και οι ..γέροι!

Ρε Κατερίνα, έχεις πολύ πλάκα! Ιδίως όταν θυμώνεις! Εσύ μεν μπορείς να χύνεις δηληρήριο, την ανταπόδοσή του όμως δεν την δέχεσαι!

Εγώ όμω... ΠΑΝΤΑ (το θυμάσαι???) θαυμαστης σου! Δε λέω, γελάω και με την παπαρήγα, αλλά προτιμώ εσένα!

Να είσαι καλά!

katerina είπε...

Μεσα στην τρέλα του φόβου σου,μπας και σου παρουν την τελευταία κουβέντα, αυτοδιασυρεσαι! Ως συνηθως!
Εγω δεν έγραψα τίποτα απο όσα εσύ, ΣΟΥ καταλογιζεις.
Ότι κι αν λες, όσο ...διεστραμενες (και φοβικές)εξηγησεις κι αν έδινες και δινεις, μόνος σου τα λες και μόνος σου τα ακους.
ΠΑΝΤΑ λάθος!

Να είσαι και εσύ καλά!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή (και οργισμένη Μαίρη),

Παραβιάζεις ανοιχτές θύρες! Γιατί ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΟΛΑ όσα γράφεις, για το ποιοί έφαγαν τα λεφτά. Μόνο που εγώ δεν καθαγιάζω τους μισθωτούς, ούτε κανέναν άλλο (διάβαζε εμάς)... Γιατί ΚΑΙ αυτοί έφαγαν. Οι δε μισθωτοί του Δημοσίου, στην ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ τους πλειοψηφία, ΚΑΙ έφαγαν, ΚΑΙ αδίκησαν!

Δυστυχώς το αυγό δεν κάνει την κότα... Και η ελληνική "κότα", η ελληνική κοινωνία γέννησε όλα αυτά τα "αυγά" που εσύ μνημονεύεις... Δικά της παιδιά είναι, σάρκα από την σάρκα της. Αυτή συνέργησε, αυτή ανάβασε στην εξουσία απαράδεκτους, αυτή "ανέβηκε" η ίδια την πενταετία των θαυμάτων (1983-1988) και δημιούργησε αυτό το "νέο κατεστημένο" του οποίου απόρροια είναι τα σημερινά δεινά...

Εσύ ακι εγώ χρησιμοποιήσαμε το μέσο.. το "λάδωμα" για να κάνουμε τη δουλειά μας, το γλύψιμο για τον διορισμό του κανακάρη στο Δημόσιο... Και όταν τα "αργύρια" της συνέργειας έπεφταν στις τσέπες των Δημοσίων υπαλλήλων υπό μορφή "επιδομάτων" κλπ κλπ. αυτοί ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΕΠΑΙΡΝΑΝ, ήσαν ...αμέτοχοι της δωροδοκίας? Γιατί πως να το κάνουμε... δωροδοκία ήταν...

Ολα όσα αναφέρεις και τα στοιχεία που παραθέτεις είναι αληθινά. μόνο που, αν θυμάσαι, σε ΑΥΤΗ την καπιταλιστική κοινωνία ζούμε... και αυτή η κοινωνία μας απόμεινε, μετά την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού. Και ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ να είμαστε σε αυτό το στρατόπεδο...

Από στοιχέια μπορώ να σου παραθέσω όσα θες, για να δεις πόσο ανέβηκε το μέσο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ βιοτικό επίπεδο τα τελευταία 30 χρόνια... άσε τα στοιχεία, δίνουν σε όποιον θέλει την δυνατότητα να πει ότι θέλει, στην αντικειμενικότητα των στοιχείων μόνο ανόητοι σαν την κατερίνα πιστεύουν πια.

Ετσι λοιπό, πάμε στην ουσία: Εστω ότι συμφωνώ μαζί σου, να διώξουμε το ΔΝΤ που μας πίνει το αίμα (ναι, είναι το αντάλλαγμα της "σωτηρίας μας"). και μετά? Ελα... μην διστάζεις, πες την πρότασή σου? Πιός θα πληρώση ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ το μισθό σου, την σύνταξη τυ πατέρα σου ή του παπού σου... τον μισθό των δημοσίων υπαλλήλαων?

Ακούω...

Και κατι ακόμα: Μην βασίζεσαι στις ονειροπολήσεις της Κατερίνας οτι θα "βγούμε στους δρόμους" κλπ. κλπ. ΚΑΝΕΙΣ δεν θα βγεί στους δρόμους,,, και ξέρεις γιατί? Γιατί αυτή η κοινωνία γαλουχήθηκε στην μαλθακότητα... κανένας χορτάτος δεν επαναστάτησε ποτέ... νταηλίκια, απειλές, θα... θα ... θα... ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΔΡΑΝΕΙΑ! Που ήταν ο κόσμος στην "Γενική Απεργία?" Που οι αντιδράσεις? Και πότε "θα αντιδράσουν"? όταν το ΔΝΤ και η ΕΕ θα μας πάρουν και τα σώβρακα?

Ωραίες οι ονειροπολήσεις, αλλά με μέτρο... και οι επαναστάσεις δεν γίνονται από κυρίες της Κηφησιάς "με ρόλεξ στα χέρια και γούνες στους ώμους". Οταν βλέπεις τέτοιες "συμπαραστάσεις", καποια απάτη έχει δρομολογηθεί, και να φυλάγεσαι.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν, καλή μου Κατερίνα, η δικιά σου κουβέντα ας είναι η τελευταία! Μη σε θυμώσουμε και σε ...χάσουμε!

Να είσαι καλά ΠΑΝΤΑ, να μοιράζεις το κέφι και το γέλιο (με γιώτα γράφεται, δε μου είπες) γύρω σου!

Ανώνυμος είπε...

Κατερίνα μου, συμφωνώ μαζί σου, αρκεί με αναμμένα φώτα πορείας να μην χάνουμε τα σωστά μονοπάτια, γιατί και πολλά και δύσβατα θα είναι.
@ Ανώνυμο.
Χα, χα, χα,...Αδύναμη η κακομοίρα η Μαίρη???Φίλε μου , δεν το νομίζω. Ξέρεις πόσους ...καμπόσους..έχω βάλει στο τσεπάκι? Από ..Μπάμπαλη {αν σου λέει κάτι}, μέχρι κάτι κυβερνητικά λαμόγια, πρόσφατα, που πήγαν να με απειλήσουν στην δουλεια, γιατί δεν έπαιζα το παιχνίδι τους.
Μην προτρεχέτω η γλώττα της διανοίας ή βούτα την γλώσσα στο μυαλό πριν μιλήσεις , όπως έλεγε η συχωρεμένη η μαμά μου.
Η politically correct, σύγχρονη νοοτροπία σου δεν αφήνει την φαντασία σου ελεύθερη. Το δουλοπάροικους-σκλάβους ήταν ένας παραλληλισμός με την φεουδαρχία. Ισως το καταλάβεις αν το πώ απλά εργαζόμενοι-σκλάβοι.
Αυτά, φιλικότατα, από μια γέννημα-θρέμμα Κολωνακιότισα αστή με αριστερή συνείδηση και δράση και όχι στοχαστή του καναπέ. Μαίρη

katerina είπε...

Αστα να πάνε στο διαβολο ανωνυμε σχολιαστή.
Η μια Κολονακιωτισα, ή άλλη Κηφισιωτισα αστή, ...δεν μπορεί κάποιο λάκο θα έχει η φάβα. Ετοιμάζουν το πραξικοπημα οι αστές για να καταλάβουν την εξουσία.

Βρε αμα γινω Πρωθυπουργός, Πεταλωτή θα σε κάνω βρε. Και γιατί σε αγαπάω -όσο ακριβώς βαριέμαι άλλωστε τη "ανοησία" που σε δέρνει- αλλά και γιατί θα κατατροπωσουμε επιτελους τον Πρετεντερη.

Ανώνυμος είπε...

Για σου Μαίρη με τις δάφνες σου!

Εγώ δυστυχώς δεν θα τις απαριθμίσω, γιατί συχαίνομαι την ελληναριά "Ρε ξέρεις ποιός είμαι εγώ.." Πάντως του καναπέ δεν είμαι, και έχω πάψει να ...μετράω μόρια από την εποχή που ήμουν παιδάκι...

Αλλά, βρε Μαίρη, τον Μπάμπαλη τον έβαλες στο τσεπάκι σου, αλλά... απάντηση δεν μπορείς να δώσεις!

Εγώ μαζί σου... αρκεί να έχω κάποια πρόταση να ακολουθήσω, βρε παιδί μου! Αυτή την πρόταση ζητάω εδώ και μήνες και δεν την ακούω από ΚΑΝΕΝΑ! Πέστε μου την ΑΛΛΗ, την ΕΝΑΛΛΚΤΙΚΗ πρόταση, να έρθω μαζί σας, να ξεφύγω πιά από την ...παρατήρηση των σκορπιών! Γιατί νομίζεις οτι μου αρέσει να τους παρατηρώ! Δες τι έγινε εδώ... γύρισε ο σκορπιός και με τσίμπησε!

Λοιπόν, πέρα από την πλάκα και τα τσαμπουκαλίκια και το ποιούς έβαλες στο τσεπάκι σου...

ΑΚΟΥΩ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ!

Ανώνυμος είπε...

Μπα... ο Πρετεντέρης είναι ανίκητος... κανείς μας δεν τον φτάνει!

Ευχαριστώ για την "αγάπη"... Πρόσεχε μόνο γιατί είμαι πιά ...εύθραυστος!

Τωρα... αν με βαριόσουν, δεν θα συνέχιζες τον "ματαιο" αγώνα μην και σου ξεφύγει η τελευταία λέξη.. Και εδώ που τα λέμε... αν δεν βαριέσαι την ανώνυμη Μαίρη με τα σκλαβοπάζαρα, τα τσαμπουκαλίκια και τις συνωμοσίες, εμένα θα βαρεθείς?

Κατερινα μου... σε ξέρω σαν την κάπλικη δεκάρα... και ξέρω που πραγματικά "γράφεις" όλες αυτές τις κουταμάρες με τα ...σκλαβοπάζαρα, πως να το κάνουμε, ΔΕΝ είναι του επιπέδου σου, το ξέρω και το ξέρεις... Αλλά βλέπεις... όλοι οι παλιοί έφυγαν... σου έμειναν Μαίρες και λύκοι, γάτες και ποντίκια. Και κάνεις η καημένη φιλότιμες προσπάθειες να ...κατέβεις στο επίπεδό τους. Το κακό είναι ότι μερικές φορές ...τα καταφέρνεις! Αλλά το επίπεδο είναι σαν τον έρωτα και το λόξυγκα: ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ!

Το έχουμε πει, Κατερίνα μου παλιότερα... κακό πράγμα η μοναξιά... Κάνεις ότι μπορείς για πελατεία... μην θυμώνεις λοιπόν μαζί μου, πελατεία σου φέρνω (όπως και παλίά, άλλωστε!)

Πάλι σε ...ψυχανάλυσα... αλλά φοηθηκα ότι το "πάρτυ" θα τελιωνε εδώ..

Your turn... η shoot!

katerina είπε...

Σεβόμενη και απαιτώντας τον σεβασμό του fair play,ακόμα και σε ιντριγκαδορικα παιχνιδια ποκας, η απαντηση μου είναι στο mail σου.

Τη καλησπέρα μου

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμο.
Ακριβώς , φίλε μου,τα πάντα είναι θέμα ΕΠΙΠΕΔΟΥ. Και εσύ, περίτρανα,απέδειξες το " ποιός είμαι εγώ ρέεε".
Ξεπερνώ το υποτιμιτικό υφάκι. Δεν είμαι οικονομολόγος, αλλά με τις λίγες γνώσεις μου περι των οικονομικών, θα μπορούσα να επισημάνω τα σημεία των εσκεμμένων ενεργειών του ΓΑΠ και μερικές άλλες προτάσεις, που ομολογουμένως δεν είναι δικές μου. Ομως δεν το κάνω, ακριβώς γιατί όλα είναι θέμα επιπέδου και το δικό μου κατεβαίνει μόνο τόσο, όσο να σου δείξει ότι την φίλη σου, την οποία όπως λές προσπαθείς να βοηθήσεις, την προσβάλεις με άκομψο τρόπο.
Το μέλλον γράφεται με αγώνες και το ψευτοδίλημμα της εναλακτικής το βάζουν οι " πρόθυμοι" και οι "προσκυνημένοι".
Υ.Γ.1] οσο για τα " μόρια", είναι τόσοι πολλοί που τα έχουν καπηλευτεί, που ένας παραπάνω δεν κάνει την διαφορά.
2]Θα σου συνιστούσα να μην ασχοληθείς ποτέ με την ψυχολογία. .."Αδύναμη", " κακομοίρα","οργισμένη", τσαμπουκαλού!!". Βάζεις εύκολα ετικέτες και βγάζεις συμπεράσματα συμπεριφορών, χωρίς έρεισμα. Δείγμα ανώριμου και ακαλλιέργητου ατόμου.Μαίρη

Ανώνυμος είπε...

Εγώ, Μαίρη μου, περιμένω υπομονετικά την ΠΡΟΤΑΣΗ...

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα, Μαίρη μου, περιμένω υπομονετικά την ΠΡΟΤΑΣΗ...
...μάλλον όμως δεν θα την έχω... όπως παντα και από κανέναν άλλωστε.

Αntidrasex είπε...

Ωραίο ποστ Κατερίνα.
Το tweetαρα να το δουν και άλλοι.
Υποψιάζομαι ότι και ο καυγάς στα σχόλια θα είχε γέλιο, αλλά δεν κάθομαι τώρα να διαβάσω...
:)

katerina είπε...

Καλησπερουδια antidrasi και ...SEX!!!