Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Τα νεοΧριστιανόπουλα και η δικαίωση της Φρειδερίκης

Μπορεί τα κατηχητικά της Εκκλησίας να μην είναι και πολύ της ...μοδός, αλλά οι νεοΧριστιανοί, μας καλούν να μετανιώσουμε για τον τρυφηλό και ανέντιμο βίο μας, και επιχειρούν (άλλοι επ’ αμοιβή και άλλοι «εθελοντικά») να μας διαπαιδαγωγήσουν και να μας επαναφέρουν στον δρόμο της Αρετής.

Μπορεί το να ρίχνεις στο παγκάρι τον οβολό σου, να μην είναι και πολύ trendy στις μέρες μας, αλλά δόξα να έχει ο Γιαραμπής, υπάρχουν δεκάδες ...Πρωτοβουλίες(sic), ...Δράσεις (sic!), MKO (sic!!) και εν πάσει περιπτώσει πάσης φύσεως... φιλανθρωπικά δρώμενα, για να σώσεις ...νεοπασοκική την ψυχή σου.

Η εκμετάλλευση, η φτώχεια, η αδικία, η ανεργία, τα τεράστια συμφέροντα που εξαντλούν το περιβάλλον, και οι χρυσοφόρες business για να το ...«σώσουν», το ξεπούλημα της δημοσίας περιουσίας, η καταπάτηση του δημόσιου χώρου, η διάλυση του κοινωνικού ιστού, δεν είναι ζήτημα πολιτικής. Για τους νεοΧριστιανούς δεν υπάρχουν κοινωνικές δυνάμεις που συγκρούονται. Δεν υπάρχουν κοινωνικά συμφέροντα που κονταροχτυπιούνται. Δεν υπάρχει καν ιστορία. Για τους νεοΧριστιανούς η «κρίση» εμφανίζεται ως θεόπνευστη τιμωρία, της Παγκαλείου ρήσεως «μαζί τα φάγαμε». Εσάς τώρα, σας κάνει ο Πάγκαλος για ...ευαγγελιστής; Εμένα περισσότερο μου φερνει στον κουτσαβακισμό του Κουτσόγιωργα. Στο μόνο που του φέρνει του ...Ιωάννη, είναι ότι και οι δυο αναφερονται στην... «Αποκάλυψη».

Ο μόνος δρόμος μπας και συχωρεθούν οι αμαρτίες μας κατά το κήρυγμα των ΝεοΧριστιανών, είναι να πάρουμε τα ποδήλατα, τις σκούπες, τα φαράσια, τις μπογιές, τις καραμούζες, τα κεριά, και να ...«σώσουμε» την πόλη, τα δέντρα, τα λουλούδια, τις ζαρντινιέρες, και άμα λάχει να ρίξουμε ένα βλέμμα συμπόνιας στους φτωχούς, και ένα χτύπημα στη πλάτη στους άνεργους, σώζοντας τους απο τις κακές τους συνήθειες, αιτίες άλλωστε των δεινών τους. Το μοναδικό είδος ακτιβισμού που χαιρετίζουν οι νεοΧριστιανοι, είναι η ...σωτηρία της ψυχής.

Το μνημόνιο, είναι η θεία τιμωρία, για τον τρυφηλό βίο που διήγαμε ως πολίτες.
Η κοινωνία ήταν άρρωστη-μετανοείτε- και τώρα πρέπει να ξαναβρεί την ψυχή της, με νηστεία και προσευχή. Προσευχή στον νέο ...Θεό. Ως νεοΘεός, οι ΝεοΧριστιανοί επιδεικνύουν την προτίμηση τους, στον Γεώργιο Β’ Παπανδρέου Γ’ τον Ποδηλάτη, μεγάλη η Χάρη του.

Οι απεργίες των εργαζομένων, τους στερούν το δικαίωμα τους να ψωνίζουν, να έχουν υπηρεσίες, να κυκλοφορούν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Άσε με τους σκουπιδιάρηδες . Μένος! Αν εξωγήινος(χάσαμε και αυτή τη ευκαιρία!!!!) διαβάσει τα γραφόμενα τους, θα ...καταλάβει ότι τελικά, η αιτία των δεινών του νεοελληνικού Κράτους είναι οι σκουπιδιάρηδες. Αυτοί που για ένα μεροκάματο, απεργούν και χαλούν το mood της πόλης.
Οι διαδηλώνεις στερούν στους νεοΧριστιανούς, τον δημόσιο χώρο τους. Όταν τα χημικά πέφτουν σαν το χαλάζι, ο πληγωμένος νεοΧριστιανός ...ποιητής αναστενάζει. Αν δεν γίνονταν διαδηλώσεις δεν θα έπεφταν χημικά. Άσε που υποχρεώνονται τα ρομαντικά μάτια των νεοΧριστιανών, να αντικρίζουν και την βία.

Ο Άνθιμος είναι καρικατούρα μπροστά στον ταλιμπανισμό και την κουτοπονηριά των νεοΧριστιανών, μη μπορώντας ουτε καν αυτός να συναγωνιστεί το μπαράζ των κοινωνικών κανιβαλισμων και των θεολογικών αυτισμών τους. Οι νεοΧριστιανοί, ψάλλουν ολημερίς και ολονυχτίς ύμνους στην θεόπνευστη Κυβέρνηση και κατάρες στους αναιδείς εργαζομένους που τολμούν να διεκδικούν.

Δεδομένου ότι η επιστήμη είναι κατηγορηματική, ότι η βλακεία είναι μεν ασθένεια αλλά δεν είναι λοιμώδης, όλη αυτή η απέραντη ηθικολογική ανηθικότητα των νεοΧριστιανόπουλων, δεν είναι τίποτα περισσότερο, παρά μια πονηρή και πολιτικάντικη Κυβερνητική επικοινωνιακή τακτική.

Οι νεοΧριστιανοί είναι οι ...πρασινοφρουροί...νέας κοπής.
Ένα συνοθύλευμα παλαιοπασόκων που κάνουν στροφή (με ελαφρά πηδηματάκια)στην θεολογικο-οικολογική... πχιοτητα του νέου ΠΑΣΟΚ και νεοδεξιών που επιτέλους βρήκαν αυτό που ...αναζητούσαν πολιτικά και πολιτιστικά. Την δικαίωση της Φρειδερίκης.

13 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Νομίζω πως το σημερινό σου πόνημα Κατερίνα είναι υπερβολικό και παραγνωρίζει την αποτελεσματικότητα που έχουν οι άοκνες προσπάθιες των νεοχριστιανόπουλων.
Παραγνωρίζεις για παράδειγμα την επίλυση του μεταναστευτικού προβλήματος και την εμπέδωση σχέσεων φιλίας και αδελφότητας μεταξύ των μεταναστών και των κατοίκων του Αγ(ρ)ιου Παντελεημόνα μετά την εντός του ομόνυμου ναού συναυλία του Γιώργου Νταλάρα που οργανώθηκε ύστερα από τις άοκνες προσπάθειες της συζύγου του και αρμόδιας υφυπουργού Αννας Νταλάρα.

Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ!

ΣΗΜΕΡΑ, ΟΜΩΣ, ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΣΟΥ!

koulpa είπε...

αχ.. αξιώθηκα να βάλω μια τάξη στο ρουφιάνο του σαιντ μπαρ μου.. :):)
πωπω με πάτησες καταή που έλεγε η γιαγιά μου.. δυστυχώς δεν είναι αστεία τα πράγματα.. μιλάμε για ένα λαό επιρεπή στην αδικία τη δυσηδαιμονία και το τυχοδιοκτισμό.. :):)
ας μη συνεχίσω γιατί είμαι ταραγμένος.. :):)
την καληνύχτα μου :):)

Swell είπε...

Φοβάμαι Κατερίνα ότι αφού βάλουν εμάς στο σωστό δρόμο, θα ασχοληθούν στη συνέχεια με τα αδέσποτα. Γιατί και αυτά χαλούν τη ματιά τους και το mood της τι(γα)μημένης πόλης.

Θανασης Ξ. είπε...

Ε, αυτό να γεμίσουν ...Πασόκους οι εκκλησίες, ομολογώ πως δεν το περίμενα !! Πάει για ...αγιοποίηση ο Γαπίκος.
Εμείς οι 'άλλοι' δεν το συζητώ. Στο πύρ το εξώτερον :)))))))))))....

katerina είπε...

Ρε Λύκε, σκέφτομαι πολλές φορές, πόσο θα γελάνε οι απογονοι μας (δεν ξέρω ποιας ακριβώς γενιάς) με όλα αυτά που θα περιγραφουν οι ιστορικοι του μέλλοντος μας.

Και όλα ...ανθηρά να ήταν, σκέψου μόνο αυτό. Η Αννα Νταλάρα, ειναι υφυπουργός!!!!!

Το δε φοβερό της γελοιότητας, είναι ότι αυτοί που ανεχονται και χειροκροτουν την Νταλάρα Υπουργό (που να το πεις και αν σε πιστεψουν!!!!), θιγεται η αισθητική τους γιατί η Πετρουλα, ...έγινε οικονομική συντακτης.

Για την περιπτωση Νταλάρα τα έχει πει όλα ο Τζιμάκος ο Πανουσης.

katerina είπε...

Λοιπόν Ταξιδευτή μου, διαβαζα προσφατα για τα έργα και τις ημερες της Φρειδερίκης.

Έκλεισα τα μάτια, και συνειδητοποιησα, ότι ακολουθείται η ΙΔΙΑ ακριβώς και απαρραλαχτη επικοινωιακή τακτική.

Οι νέοι πρασινοφρουροι, διαθέτουν δε και τον ίδιο ακριβώς γεννιτσαρισμό, που είχαν οι διαφορες παρεκλησιαστικές οργανώσεις, που πριμοδοτουσε η Φρειδερίκη.

Ξαναζουμε σε όλο το μεγαλείο του, τις ...οργανωσεις, "Πνευμα και Ηθική", όπως ακριβώς τις σατυριζε ο Αυλωνίτης.

katerina είπε...

Γεια σου koulpa. Αυτά που περιεγραψες σαν γονιδιακά χαρακτηριστικά της φυλής, είναι αυτά που πολύ βολευτηκαν να πιστευουν ...ότι υφιστανται. Μόνο που δεν υπάρχουν γονιδιακές ...ιδιοτητες.

katerina είπε...

Swell δεν θελω να σε τρομάξω. Αλλά τα νεοΧριστιανοπουλα, αυτοςυ τοςυ πρασινοφρουρούς νέας κοπής, τους έχω απολυτως ικανούς, να προσπαθούν να μας πεισουν ότι πρέπει να τα τρωμε τα αδεσποτα. Να μην υποφερουν μωρέ στο δρόμο!!!Ε, να έχουμε και κάτι να φάμε!

Είναι τόσο αμοραλιστές, τόσο απυθμενα ανηθικοι, και ταυτοχρονα η μαρίδα τους, αυτοι οι φτηνοι χειροκροτητες κανιβαλοι, τόσο χαμηλών πνευματικών προσόντων, που δεν θα με εκπληξει τίποτα.

katerina είπε...

Καλημέρα Θανάση μου,
μα έχουν τις δικές τοςυ εκκλησίες. Τα κανάλια, τα αργυρωνητα ΜΜΕ, τα blogs των επαγγελματικών χειροκροτητών....
Αυτές είναι οι δικές τοςυ εκκησίες.

Ανώνυμος είπε...

αννα αντζελα πεμυ μαγια ..απο που προεκυψαν ολα αυτα τα ατομα ρε! ολοι αυτοι οι "καλλιτεχνοδιανουμενοι"? τι παραμυθι ειναι αυτο ρε γαμωτο το κερατο μου που μας πουλανε? κατερινα οσο ποιο πολυ ψαχνω και διαβαζω τοσο ποιο πολυ τρελλαινομαι γιατι ανακαλυπτω οτι τελικα ολα ειναι προσχεδιασμενα , αντιγραφω απο ενα βιβλιο . Η διαφορα σημερα των λαων δεν κρινεται απο την τεχνη τους ουτε απο ο,τιδηποτε αλλο , παρα μονο απο την συμμετοχη τους στην ΕΠΙΣΤΗΜΗ . γιατι η επιστημη ειναι μια ειδικη λογικη κατακτηση που επιφερει ειδικους καθορισμους στο εν γενει ειδος του πολιτισμου μιας κοινωνιας .Αν αναφερθουμε σε ηγετες λαων , που ευρεθηκαν σε καμπες νεων ιστορικων περιοδων (εννουμε τον λενιν -κομμουνισμος=σοβιετ +ηλεκτρισμος )θα καταλαβουμε ευκολα γιατι ελαχιστα ενδιαφερθηκαν για τα ζητηματα τεχνης και θελησαν να θεμελιωσουν τις κοινωνιες τους πανω στην επιστημονικη παραγωγη . Αντιθετα , ο,τι λειπει η οπου υστερουν οι συγχρονοι υπαναπτυκτοι λαοι , ειναι αποκλειστικα στην επιστημη . Απο τη μοιρα ετουτη δεν εξαιρουμαστε κι΄μεις .

katerina είπε...

Καλημέρα φίλε μου Γιωργο.
Να σου πω την αλήθεια το να ψάχνεις καλλιγραφία απο το κώλο της μυλωνούς, μπορεί και να σε τρελάνει.
Νομίζω ότι η απαντηση είναι αυτό που διαβασα στο blog των Λεφτηδων:"Γιωργακοπαπανδρεϊσμός, το τελευταίο στάδιο της ανθρώπινης αναισχυντίας…"

Αντίλογος είπε...

Επεσα τυχαια στο blog σου και διαβασα την ανάρτηση. Να "αγιάσει" το στόμα σου!!