Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Η γιαγιά...

Σήμερα το ΓΕΓΟΝΟΣ, ήταν η μεγαλειώδης διαδήλωση και περίλαμπρη συμμετοχή του κόσμου. Σήμερα διέκρινες από πολύ μακριά, ότι αυτή ΔΕΝ ήταν μια πορεία ηττημένων ανθρώπων. Ήταν μια τεραστία πορεία αποφασισμένων πολιτών. Αυτή που θα ζυμωθεί με το νέο, που ...έρχεται.

Οι λογής λογής προβοκάτορες έπαιξαν το στημένο παιχνιδάκι τους με τους ΜΑΤτζήδες, που βέβαια δεν τους ακουμπούν. Όπως και εγώ δεν θα ακουμπούσα έναν συνάδελφο μου, αν παίζαμε στημένα παιχνιδάκια, έτσι... «κλέφτες» και «αστυνόμους». Να φοβηθεί ο νοικοκυραίος, να έχει υλικό η Όλγα στο κανάλι, να συγγράψει πόνημα ο Πάσχος στη Καθημερινή, να ρητορέψει ο Σταύρος και οι αυλικοί στο protagon, κλπ... Παλιά ιστορία.

Δεκάδες φωτογραφίες κυκλοφορούν που απεικονίζουν κουκουλοφόρους- ασφαλίτες, κουκουλοφόρους σε αγαστή συνεργασία με ΜΑΤατζήδες, πόσες εικόνες δεν είδαν τα μάτια του καθενός μας σε κάθε πορεία; Πρόκειται να ασχοληθεί κανένας εισαγγελέας; Από ότι είδαμε προσφάτως, οι δικαστικοί είναι απασχολήμενοι να αντιδικούν με τους υπουργούς, για το ποιος είναι πιο διεφθαρμένος από τους δυο τους.

Ασφαλώς οι 2 μάπες και οι 3 σφαλιάρες από εξαγριωμένο κόσμο, που έφαγε ο Βουλευτής Χατζηδάκης, θα γίνουν το αυριανό πρωτοσέλιδο της καθεστωτικής δημοσιογραφίας, με οιμωγές πολιτικής ορθότητας.
Ο κ. Χατζηδάκης είχε ασφάλεια, να τον προστατέψει από το όποιο ...κακό.

Οι χιλιάδες πολιτών στη διαδήλωση, είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ανυπεράσπιστοι, από την αστυνομική κτηνωδία.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) προχθές αναφέρθηκε σε περιστατικά με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, και καλούσε την κυβέρνηση να ερευνήσει τις καταγγελίες. Το ίδιο ζητούσε με κατηγορηματικό τρόπο και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), εκφράζοντας την ανησυχία του για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας.

Ο Συνηγορος του Πολιτη, έχει βομβαρδιστεί με περιστατικά περιπου 1000 «προληπτικών προσαγωγών», μεσα σε ένα χρόνο. Τα περιστατικά ...εξεταζονται. Ε, και; Συνηθισμένα πια πράγματα, καθημερινότητα....

Διαβάζω ότι και ο βουλευτής Αμοιρίδης, στο τσακ το γλίτωσε το βρωμοξυλο, πρόλαβε λεει να χωθεί στη Μεγάλη Βρετανία.

Δεν θα καταγράψω την διαφωνία μου, με τις μπούφλες, ούτως ή άλλως θεωρώ ότι φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκουν. Προσφερουν επικοινωιακό έρεισμα ...ηρωποίησης, σε ανθρωπάκια. Σήμερα ...τα τανκς, ισοπεδωνουν το μυαλό και δεν κυκλοορούν στοςυ δρόμους. Κυκλοφορουν στις "δημοσιογραφικές" αλλά και διαδικτυακές πιατσες των ...υπάλληλων.

Αυτό που θέλω να τονίσω, είναι ότι τον βουλευτή Χατζηδάκη, δεν τον έδειραν κάποιοι κουκουλοφόροι, κάποιοι... «αναρχοαυτόνομοι», κάποιοι... «μπαχαλάκηδες». Τον έδειρε απλός κόσμος. Τον έδειραν οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Με πρόσωπα ακάλυπτα, που καμία διάθεση ή και φόβο δεν είχαν για να κρυφτούν από τις κάμερες. Στο πρόσωπο τους απεικονίζεται μια οργή, που τσακίζει κάθε πολιτικά ορθή παρλαπίπα. Είναι οι πέτρες...που προφήτευε ο Γεώργιος Β’ Παπανδρέου Γ’ .


Κρατάω στη φωτογραφία, το πρόσωπο μια γιαγιάς, που φαντάζομαι ότι, τις άλλες μέρες αυτή την ώρα θα παίρνει τα εγγόνια από το σχολείο. Το πρόσωπο αυτής της ηλικιωμένης κυρίας, είναι μια ιστορική εικόνα. Αυτό είναι το σημαντικό. Τη δική της μαχητική συμμετοχή στην πορεία ας κρατήσουμε. Το δικό της γιούχα, η δική της οργή, θα εξηγήσει, αυτό που πια ΚΑΝΕΙΣ και ΤΙΠΟΤΑ, δεν μπορεί να γυρίσει πίσω.

Ο φόβος που πούλησαν με το κιλό, έγινε οργή.

Ποτάμι οργής.

Αυτό το ποτάμι, απερίσκεπτα και σνομπίστικα, διάβηκε σήμερα ο Χατζηδάκης. Δεν αρκουν όσοι φρουροί και ασφάλειες για να το κουλαντρίσουν. Δεν αρκούν όσες αστυνομίες για να το κάνουν καλά.
Αυτό το ποτάμι οργής, θα διαβαίνει πια όποιος ασπόνδυλος, από το πολιτικό προσωπικό, τολμήσει να βρεθεί στο διάβα των πολιτών. Ένα ποτάμι, που φουσκώνει τόσο επικίνδυνα, και που οδηγεί και σε λιντσαρίσματα.

Εσπειραν ανεμους, θα θερίσουν θύελλες.
Ελπίζω να αρκεί στο ΓΙΟΥΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!

Ειναι εξισου αποτελεσματικό, δεν ειναι επικινδυνο και είναι πολύ εξευτελιστικο. Αν βέβαια έχει απομεινει τίποτα σε όλους αυτούς, για να κατανοήσουν, τον εξευτελισμό. Πραγμα για το οποίο προσωπικά, πολύ αμφιβάλλω.

28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

1) δεν είναι δυο τρεις μπουφλες αυτές που έγαφε ο χατζηδάκης.
2) πέρασε ο μαλάκας από συγκεκριμένο μπλοκ. Δεν ήταν ο απλός λαός της διπλανής πόρτας που τον χτύπησε.Θα έρθει και αυτός, αλλά χθες δεν ήταν.
3) Περί στερεοτύπων που λέγαμε: Ο Μίχας δεν είναι ο καλοπληρωμένος δημοσιογράφος που φαντάζεσαι και πολύ περισσότερο δεν είναι ΠΑΣΟΚ. Είναι αυτός που ως νεολαίος της ΝΔ είχε χαρακτηρίσει τον μεγαλέξανδρο ...Μεγάλο Σφαγέα των λαών – όπως κάποιοι όμοροι του δικού σου ιδεολογικοί χώροι τον χαρακτηρίζουν ..ιμπεριαλιστή.


Γιάννης Σιδέρης:)

katerina είπε...

Καλώς τον κι απο τα μέρη μας.
Δεν ξέρω ποσες μπουφλες έφαγε. Μπορεί να ήταν και περισσότερες. Ας μην κοροιδευομαστε, λυντσαρισμα ήταν.

Ήμουν στην πορεία, μάλιστα εκεινη την ώρα υπολογίζω να ήμουν στο υψος της Κλαυθμώνος, δεν μάθαμε τίποτα. Το έμαθα απο το διαδικτυο. Ότι διαβσα λοιπόν και όσες φωτο ειδα, προφανώς εμφανιζονται άνθρωποι της "διπλανής πορτας". Ειναι δε εκπληκτική η φωτο της γιαγιάς και δεν ειναι η μόνη που κυκλοφορεί. Η κυρία εμφανιζεται σε πολλά ενσταντανέ να τον χτυπάει μάλιστα με μια ομπρέλα.
Ήταν πολλοι οι συνταξιουχοι σημερα.

Ξερω πολύ καλά ποιος ειναι ο Μιχας. Η γνωστη παρεουλα των νεοφιλευθερων, εραστων του Φρηντμαν, και κολλητών του Αδριανοπουλου.

Μόνο που όλοι αυτοί βρηκαν επιτέλους τον εκφραστη τους. Το νεοΠΑΣΟΚ, και τον Πινοσετ στο πιο βαλκανικό του Γεωργιο Β' Παπανδέρεου Γ'. Αλλωστε ότι έχει απομεινει στο ΠΑΣΟΚ, ειναι τα κλασικά παλιά λαμόγια, που ειναι παντός καιρου, κάτι νεοΧριστιανοπουλα, που πιστευουν ότι η κριση ειναι η θεια τιμωρία για την τρυφηλοτητα που επεδειξε η φυλή, και που τώρα διορθώνει ως ιεραποστολος ο Ππανδρέου Γ' και βέβαια όλοι οι Μιχες, Μάνοι, Αδριανοπουλοι και λοιπόι συγγενείς, που βρηκαν το πολιτικό ειδωλο που πάντα αναζητουσαν. Αλλωστε η ΝΔ, κινειται πια προς την λαική δεξιά, είναι μακράν...του γουστου τους.

Όσο για τον ...Αλεξανδρο :)

Side21 είπε...

Έχεις δίκιο ...
τέτοιες αντιδράσεις
τους κάνουν "ήρωες" !!!
Τις εκμεταλεύονται επικοινωνιακά ...
Όσο για την "τσίπα" μην την ψάχνεις
τους φτύνεις και λένε πως ψιχαλίζει !!!

Ανώνυμος είπε...

χαμογέλασες για τον Αλέξανδρο.

1) Σε κάποιους τομείς φαίνεσαι διαβασμένη. Τον μελέτησες - όσο τουλάχιστον τον ...Μαρκούζε;
2)Δεν είναι αστείο και σόλικο να κρίνουμε με όρους και ιδέες (με μέτρα και σταθμά)σύγχρονες, πρόσωπα που έδρασαν 2.300 χρόνια πριν, μέσα σε άλλο περιβάλλον αξιών;
Αυτό κάνετε ο Μίχας και εσύ (α,και στο θέμα "Κράτος", περίπου στα ίδια καταλείγετε!).
Με συμπάθεια (όσο και αν σε ξαφνιάζει)
Γιάννης Σιδέρης:)

Ανώνυμος είπε...

καταλΗγετε

σαρδαμ!

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

Το σωσίβιο του Χατζηδάκη

http://aristeripolitiki.blogspot.com/

Μάντισα είσαι ή απλή λογική;

Τα «κανάλια» δεν άντεξαν την μεγαλειώδη απεργία. Δεν μπορούσαν όμως και να την αποσιωπήσουν για να μη γίνουν τελείως ρεντίκολα.

Όπως και κάθε άλλη φορά βρήκαν σωσίβιό τώρα στον Χατζηδάκη! Έτσι από το πρωί σχεδόν όλα τα κανάλια και τα Ρ/Φ αρχίζουν με την επωδό «μεγάλη απεργία χθες αλλά σημαδεύτηκε..» 1΄΄ για τη πορεία και αμέσως μετά σόλο Χατζηδάκης και φωτιές…

Ανώνυμος είπε...

Κατερίνα μου, καλημέρα.
Θα χυθεί πολύ μελάνι και δηλητήριο για την επίθεση στον Χατζηδάκη. Ομως, όσο και αν δεν συμφωνώ με τέτοιες ενέργειες, γιατί ??
Πολίτης που βρέθηκε σε αυτόν τον χώρο δεν είναι και αυτός ?
Πόσα κεφάλια διαδηλωτών που βρέθηκαν σε πορείες έχουν ανοίξει αναίτια ?? Τί τον ξεχωρίζει ? Είναι και αυτός ένα " παράπλευρο" περιστατικό, παρ΄όλο που γι΄αυτόν υπάρχει εξήγηση. Εισπράττει την βία των καταπιεσμένων. Είναι πιό δικαιολογημένη από την βία των καταπιεστών.
Και βέβαια την νεοφασιστική εξουσία την βολεύουν τα "έκτροπα", γιατί πιστεύει ότι έτσι φοβίζει τον λαό για να μην κατέβει την επόμενη φορά σε συγκέντρωση, γι΄αυτό στήνει με τούς εγκάθετούς της σκηνικά καταστροφής.
Σήμερα οι " πολιτικώς ορθοί" δημοσιογράφοι θα καταφερθούν κατά της διαδήλωσης και των απεργιών. Θα σου αναφέρω όμως ότι το 1965, που έγινε εκτροπή του πολιτεύματος με την αποστασία,{γιατί και τώρα εκτροπή έχουμε και μάλιστα χειρότερη}, ο κόσμος ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ μαζευότανε στη βουλή και διαμαρτυρότανε.
Υ.Γ. 1] Είναι καιρός να καταλάβουμε ότι δεν επιλέγουμε τις αλυσίδες μας, τις σπάμε.
2]Οι χτεσινές εικόνες που αντίκρυσα με τους αστυνομικούς με τα πολιτικά, μου θύμησαν την δράση του " σπουδαστικού" της ασφάλειας επί χούντας. Μόνο που η σημερινή χούντα είναι πιό επικίνδυνη, γατί φορά το μανδύα των "σοσιαλιστών" και "αντιεξουσιαστών", που ακόμα ξεγελά κάποιους αφελείς. Αλλά κυρίως γιατί η δράση της είναι πιό οργανωμένη και "επιστημονική", πάντα όμως κατευθυνόμενη από τα ξένα αφεντικά.
3] Σήμερα έμαθα ότι η Ιρλανδία πήρε δάνειο από Ε.Ε και Δ.Ν.Τ.,χωρίς μνημόνιο!! Μαίρη.

katerina είπε...

Side21 καλημέρα,
Χθες έγραφα στο blog της Cynical ότι αν ο Παπαδοπουλος είχε την δυνατοτητα της τεχνολογίας (ευρεία χρηση τηλεορασης, και λοιπών ΜΜΕ) και στοιχειώδη γνωση των επιτευγμάτων επικοινωνίας (σε επιπεδο κοινωνικής ψυχολογίας), δεν θα κατεβαζε τανκς στους δρόμους. Αυτό ειναι πια γραφικό, και ξυπναει αντανακλαστικά που οι εξουσιες τρέμουν.
Σήμερα Side οι χουντες γινονται με επιφαση δημοκρατίας. Καλή ώρα!!!Που ταυτοχρονα ενώ στη συνειδηση των πολιτών αντι να απονομιμοποιείται η συγκεκριμένη εξουσία, και το συγκεκριμένο πολιτικό σκηνικό, καταδικάζεται συλληβδην το δημοκρατικό πολιτευμα.

Περιγράφεται εξαιρετικά σαν το παιδί, που επειδή τρωει ξυλο απο τη μητερα του, ταυτιζει την έννοια της μητρότητας, με τη κακοποιηση. Αυτοι που επιχειρουν να δημιουργησουν σε ανθρωπους στο όριο της επιβίωσης -μειοψηφιες παλιοτερα, που όμως πια αρχιζουν να μεγαλώνουν με γεωμετρική προοδο- την αισθηση ότι το δημοκρατικό πολιτευμα ευθυνεται για την τυχη τους. Αυτοί, που τρομοκρατώντας τον κόσμο, θα έρθουν μετα να υποδυθούν τον ρόλο του σωτήρα.

Side21, στα γεγονότα του Δεκεμβρη 2008, έλεγα απο εδώ μέσα, ότι αν κάτι τρέμω ειναι η ...αντισυσπειρωση των νοικοκυραίων. Την βλέπουμε σήμερα. Θα φερνω πάντα το παραδειγμα του Μάη. Τον Ιουνιο ο Ντε Γκωλ...σάρωσε στις εκλογές.

Το επικοινωνιακό τους παιχνιδι ειναι εξωφρενικά ισχυρό. Φτάνει εκει που δεν μπορεί να φτασει μπατσος, στο μυαλό. Θέλει μεγάλη προσοχή στο να μην τους προσφερονται όπλα.

katerina είπε...

Καλημέρα Γιάννη,
Μελετάω συστηματικά ΚΑΙ τους νεοφιλελεύθερους και μάλιστα καθημερινά τα δικά μας τα φυντάνια,που επιτελους βρηκαν στο ΠΑΣΟΚ, αυτό για το οποίο κοπτωνται,εδώ και χρόνια.

Ο Πάσχος... είναι η συντροφιά του πρωινού μου καφέ. Το e-rooster, ο απογευματινός μου. Εσείς πάλι, είσαστε πιο ...light, δουλεύετε περισσότερο ...απλοϊκά, περισσότερο ...συναισθηματικά, με ... «χριστιανική» ευαισθησία. Και για αυτό νομίζω ...και περισσότερο αποτελεσματικά.

Χαμογέλασα για τον Αλέξανδρο, γιατί ...αν δεν απατώμαι, σε εσένα έγραψα ότι η Ιστορία γράφεται με μεταναστεύσεις.
Και για να μην θεωρηθεί ότι κρυβομαι πισω απο το δαχτυλο μου, με τον Αλεξανδρο, συνεβη ότι συμβαινει πάντα στην Ιστορία, και βέβαια και στις μερες μας. Όταν η δυναμη, η εξουσία, το ...κεφάλαιο, ειναι μεγάλα, για να διατηρηθούν πρέπει να γινουν μεγαλυτερα. Ο επεκτετατισμός, ειναι ταυτοχρονα και ο μόνος τρόπος επιβιωσης τους.
Μήπως αντιστοιχα με τον Αλεξανδρο, το ίδιο δεν επιχειρησε και ο Ξερξης πριν απο αυτόν; Το ίδιο δεν επιχειρειται με το κεφάλαιο σημερα;

Τέλος, σε αυτή την ιστορική φάση που ζούμε, που ξεπουλιέται το Κράτος, και μαζί με αυτό το δημόσιο αγαθό, είμαι Κρατίστρια. Πιθανότατα αν ζούσαμε σε εποχές κεντρικου σχεδιασμού, θα έγραφα ότι τον ανθρωπινο πολιτισμό, τον πηγαν μπροστά δυο περιεργα και εν πολλοις κακολογημένα απο την χριστιανιζουσα ηθική «ελαττώματα» των ανθρώπων. Η φιλοδοξία και η περιέργεια.

Τα πολιτευματα, που μπορεσαν να ισορροπησουν (για όσο χρόνο, γιατί τελικά η υπερσυσωρευση «εξουσιών», επιζητά τον επεκτατισμό τους και τελικά ξαναρχιζουμε απο την αρχή) την ισορροπια, αναμεσα στο καλό βιοτικό επιπεδο και την ελευθερία, ειναι αυτά που ειχαν πάντα την μεγαλυτερη ευσταθεια. Ένα απο αυτά είναι η αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Αρκει να υπάρχει και αντιπροσωπευση και δημοκρατία. Αρκει η πλειοψηφία να κυβερνά, σεβομενη με θρησκευτική ευλάβεια τα δικαιωματα της μειοψηφίας.

Όπως λέει και ο Εκο, «Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο. Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει.

Δημοκρατία δεν σημαίνει ότι η μειοψηφία έχει άδικο. Σημαίνει πως, ενώ σέβεται την κυβερνητική πλειοψηφία, υψώνει δυνατά τη φωνή της κάθε φορά που νομίζει ότι η πλειοψηφία έχει άδικο (ή ακόμη χειρότερα όταν αντιτίθεται στους νόμους, την ηθική και τις αρχές της δημοκρατίας), και οφείλει να το πράττει δυναμικά, γιατί αυτή είναι η εντολή των πολιτών. Όταν η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι έχει δίκιο και η μειοψηφία δεν αντιδράει, τότε η δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο.»

katerina είπε...

Στέργιε, παλιό παιχνίδι, ξεφτισμένο όμως πια.

Χαζευα χθες την πορεία των διαφορων σωματείων των δημοσιογραφων. Ήταν αρκετά μαζικό, δεν ειδα πουθενα τον Σόμπολο. Να υποθέσω ότι αν κυκλοφορουσε μεσα στον κοσμο που υποτιθεται ότι προστατευει και εκπροσωπει(όπως και ο ...Παναγόπουλος άλλωστε), θα είχε όχι απλώς την τυχη του Χατζηδάκη, αλλά δεν θα εβρισκε ο παπας να θάψει.

Σήμερα ζούμε όλα τα κλασικά μιας καταπιεστικής τυραννίας. Σήμερα ζουμε και εμεις το Shock Doctrine, σε όλο του το μεγαλείο. Έχουμε δυο μέσα άμυνας. Το ένα είναι ο δρόμος, το άλλο είναι η πληροφορία.

Τελικά βλέπουμε ότι πειθεται απο την καθεστωτική διαχειριση της πληροφορίας, όλο και λιγότερο μέρος του κοινού. Ή μάλλον πείθεται το κοινό που διακαώς επιθυμεί να πειστεί.

Το επομενο βημα βέβαια, ειναι το δυσκολοτερο. Να δωσεις την εναλλακτική (όχι σαν διαχειριση, σαν ουσια και όραμα) σε αυτον που στη ζητάει. Να απεμπλακείς απο μάχες οπισθοφυλακής.
Αλλά ...για αυτό, αστο Στεργιε, τα ειπαμε. Αυτή η ώρα, το μόνο που δεν χρειαζεται ειναι οι ιδεολογικές καθαρότητες. Είναι τόσο αδιανοητα επιζημίες, που υπάρχουν φορές που πιστευω ότι τα μετωπα, χτυπιουνται απο μέσα. Κια ελπιζω απο καρδιάς να είναι απλά μικρονοες κάποιοι, να κάνουν μια απλη διαχειριση προσωπικών προβληματων και αντιζηλιών, και όχι "προβοκατορες".

katerina είπε...

Μαίρη μου καλή σου μέρα,

Έγραφα και παραπάνω στον Στεργιο, ότι νοιωθω ότι ο κόσμος, ειναι σαν τον λαγό που του ριχνουν τα φωτα στη μουρη. Γνωρίζει ότι αυτό που ερχεται καταπάνω του θα τον σκοτωσει. Αλλά φοβάται να κουνηθεί. Μαιρη ειναι τεραστια η δυναμη της αδράνειας.

Και το πιο σημαντικό, δεν υπάρχουν έτοιμες λυσεις,έτοιμες απαντησεις, θεραπειες σε χάπι. Το παιρνεις και τσουπ την άλλη μερα, εισαι περδικι.
Η πορεία ειναι μακρυά, τα δεδομένα κάθε μέρα θα αλλάζουν, τα πολιτικά ερωτηματα κάθε μέρα θα ειναι διαορετικά και οι απαντησεις κάθε μέρα άλλες. Η κοινωνία και η πολιτική δεν διεξαγεται σε εργαστηριακό πάγκο και σε δοκιμαστικό σωλήνα. Η Αργεντινή απο τον Ντε λα Ρουα στον Κιρσνερ, περασε μεσα απο πολιτικές διαδικασίες και πολιτικές αποτυχίες. Όποιος υποσχεται ...χάπια, υποσχεται καθρεφτακια. Και γινεται αυτοματα αναξιοπιστος. Μερα τη μερα, ωρα την ώρα, στιγμή τη στιγμή. Ξεκινάμε όμως απο κάτι που όλο και περισσότερος κοσμος το συνειδητοποιεί. Ο εκβιαστής δεν σταματαει ποτε. Εσυ τον «απενεργοποιείς», ομολογώντας στον εαυτό σου, ότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΆΛΛΟ. Εγώ αυτό ειδα χθες στην πορεία. Το δεν πάει άλλο. Πιστευω ότι θα το βλέπουμε όλο και περισσότερο.

Υ.Γ. Για το Ιρλανδέζικο μνημονιο, δεν εχω δει κάτι στον ελληνικό Τυπο, θα ψάξω στον Ξενο.

Φλύαρος είπε...

Μεγάλο λάθος αυτό που έγραψες για την γιαγιά. Αν δεις το βίντεο εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=oippW3TNZ5w
Στο 0:11 και στο 0:15 φαίνεται ξεκάθαρα ότι του κρατάει το πρόσωπο και τον προστατεύει αντί να τον χτυπάει. Τα έντονα συναίσθηματα της φαίνονται στην φωτογραφία αλλά μάλλον η γυναίκα τρόμαξε και σίγουρα οργίστηκε με αυτά που έβλεπε.

katerina είπε...

Φλύαρε, εγώ δεν ειπα ποτέ ότι η ηλικιωμένη κυρια, χτυπησε εκεινη τον Χατζηδάκη. Έγραψα και παραπάνω ότι δεν ήμουν παρουσα. Και επειδή είναι και ποινικό αδικημα, θα ήμουν η τελευταία που κι αν ακόμα την έβλεπα να τον χτυπάει,θα την κατεδιδα.

Είπα ότι η γιαγιά ήταν στην πορεία. Ήταν σε μια διαδηλωση, που ας μην κρυβομαστε, όλοι ξεραμε ότι και προβοκατσιες θα γινουν και θα πνιγουμε στα χημικά, και κάποιος ηλικιωμένος κινδυνευει να χτυπησει άσχημα. Δες το linl με την αναρτηση του Πιτσιρικου.

Εσυ φανταζεσαι ότι η γιαγιά, μεσα στα χημικά, μεσα στο ψοφοκρυο, μεσα στη βροχή, ήταν εκει για ψωνια; Το γεγονός ότι η κυρία αυτή και πολλές άλλες συμμετειχαν την χθεσινή πορεία αναδεικνυω, όχι το αν έδωσε ή δεν εδωσε ξυλο στον Χατζηδάκη. Το μεγεθος της οργής του κόσμου, φωτογραφιζω.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ μαρξίζουσα η ανάλυση για τον Αλέξανδρο. Παραγνωρίζει την ξεχωριστή προσωπικότητα. (παρεμπιπτόντως: Στο Πακιστάν μου είπε ο μπάρμαν του ξενοδοχείου και παρα λίγο …να πνιγώ με την μπύρα που έπινα. "και γω Έλληνας είμαι («γιουνάν» το είπε). Στην ερωτηματική μου ματιά απάντησε: "Απο τον Αλέξανδρο κατάγομαι!)

ΥΓ1:Πάντως όταν δεν είσαι εμπαθής και προκατειλημμένη είσαι συναρπαστική για συζήτηση!

ΥΓ2: Σε μένα το είπες αυτό για τις μεταναστεύσεις και κάποιος άλλος σχολιαστής σου είπε ότι έχεις ροζ αντίληψη για την ιστορία. Αν τον διερμηνεύω, και αν όχι δεν πειράζει, είναι και η δική μου άποψη, οι μεταναστεύσεις δεν ήταν ροζ. Ηταν κόκκινες από το αίμα…

ΥΓ3: Λογικά ο καφές εσένα θα σου φαίνεται δηλητήριο να τον ...περνάς με τον Πάσχο:ΡΡ

-γεια χαρά-:)

Φλύαρος είπε...

Ρε Κατερίνα κοροιδευόμαστε; Εσύ δεν έγραψες αυτό:

"Ειναι δε εκπληκτική η φωτο της γιαγιάς και δεν ειναι η μόνη που κυκλοφορεί. Η κυρία εμφανιζεται σε πολλά ενσταντανέ να τον χτυπάει μάλιστα με μια ομπρέλα."

Άλλα λέμε στην ανάρτηση κι άλλα στα σχόλια;

Δεν υπερασπίζομαι κανέναν Χατζηδάκη, καταλαβαίνω ότι ακόμα και ο ξυλοδαρμός του θα λειτουργήσει ως προβοκάτσια για να ξεχαστεί η ουσία της διαμαρτυρίας, αλλά δεν συμφωνώ με την βία. Αν γίνουμε ίδιοι με τα ΜΑΤ το χάσαμε το παιχνίδι. Πρόσοχη δεν γράφω ότι εσύ επικροτείς την βία σε πολλά από αυτά που γράφεις συμφωνώ αλλά όχι με την διαστέβλωση των γεγονότων, κανένας δεν μπορεί να ξέρει, παρά μόνο η ίδια, αν ήταν εκεί τυχαία ή όχι. Εύχομαι να μην ήταν και να συμμετείχε ενεργά στην πορεία, αλλά μην μπερδεύουμε τις ευχές μας με το τι έγινε στα αλήθεια.

katerina είπε...

Αγαπητέ Γιάννη, η απαντηση μου βρισκεται στο mail σας.

Την καλησπέρα μου

katerina είπε...

Φλυαρε, νομιζω ότι παιζουμε με τις λέξεις. Υπάρχουν ενσταντανέ με την κυρία με μια ομπρέλα με ξυλινο χερουλι που ειναι στον αερα πάνω απο το κεφάλι του Χατζηδάκη. Η οργή της ειναι δεδομένη. Δεν θα ισχυριζόμου ΠΟΤΕ, ότι εκεινη τον τραυματισε.

Φλύαρος είπε...

Εγώ δεν νομίζω ότι παίζουμε με τις λέξεις, αλλά ότι παίζεις θέατρο του παραλόγου. Αντί να παραδεχτείς το λάθος για την γιαγιά που είναι 100% βέβαιο ότι προσπάθησε να προστατέψει τον Χατζηδάκη από το πλήθος (σε ένα άλλο πληρέστερο βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=Ov4M5DJyWFk στο 1:16 φαίνεται να του προσφέρει χαρτί για να σκουπίσει τα αίματα) προσπαθείς να την παρουσιάσεις ως αγανακτισμένη που σηκώνει την ομπρέλα (που δεν κράταγε) με σκοπό να τον χτυπήσει.

Λυπάμαι αλλά εφόσον έχεις πάρει διαζύγιο με την λογική δεν έχει νόημα να συνεχίσω τον διάλογο μαζί σου.

Υ.Γ. Το να μην παραδεχόμαστε τα λάθη μας κι αντί να ζητάμε συγνώμη γι αυτά να προσπαθούμε να κάνουμε την ημέρα νύχτα είναι ένας από τους λόγους της κατάντιας μας ως κοινωνίας συνολικά.

Υ.Γ.2 facts are sacred ναι καλά!

ο κυριος αμ είπε...

Καλησπέρα ,
αν και μου φάνηκε "στημένη" δουλειά , την βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα . Οσο ακραίο κι αν σου ακούγεται Κατερίνα μου κι εγώ , πολύ ευχαρίστως θα συμμετείχα σε μια τέτοια , κοινωνικού ενδιαφέροντος , εκδήλωση !
Ωστόσο , με στεναχωρεί απείρως , το γεγονός ότι , δυστυχώς , οι εκδηλώσεις αγανάκτησης , δεν διαχειρίζονται . Υπάρχει σοβαρή αδυναμία να ελεγχθεί ο Κόσμος κι αυτή την αδυναμία , την έχουν τα κόμματα της Αριστεράς . Δείχνει , να ξεπερνιούνται τα κόμματα κι αυτό κάτι σημαίνει , δυστυχώς .

Ανώνυμος είπε...

κατερινα
το μαιλ που εννοείτε με την πρόσφατη αλλαγή του σαιτ, είναι ακό μη απενεργοποιημενο.
πάρχει το μονιμο side@otenet.gr

Αναμένω με ενδιαφέρον

katerina είπε...

Πωπωπω σοκαριστηκα, κοκκινησα και μόνο που το άκουσα κ. Α.Μ. μου.

Ακριβώς τα ίδια ερωτηματικά "μα ποιοι τον χτυπησαν" που έχει ο Χατζηδάκης, οι δημοσιογραφοι, οι πολιτικοι αναλυτές και διαφοροι εκπροσωποι της κοινωικής θεολογίας που πασαρεται στις μέρες μας σαν πολιτική, είχε και η Μαρία Αντουανετα.

Οι ιστορικοι περιγραφουν ότι πιθανότατα ποτε δεν καταλαβε γιατί αγκλαιστηκε με το ικριωμα.

Πάντως κ. Α. Μ. εγώ με αυτή την αναρωτηση θα πεθάνω. Είναι τόσο αυτιστικοι, ειναι τόσο ηλιθιοι, ή ειναι τόσο πανουργοι;

κ. Α. Μ. η Αριστερά θα έρθει απο το νεο, που δνε ξερουμε, που αυτή τη στιγμή δεν ερμηνευουμε, ίσως πολλοι και δεν ανιχνευουμε ακόμα.

Αλλά ειναι εκει. Αυτο ειτε θα ζυμωθεί με το παλιο, ειτε θα δωσει τη μάχη του να απαλλαγεί απο αυτό.

Γραφω εδώ και περιπου ένα χρόνο, η ιστορία δεν ειναι κινηματογραφική ταινία. Αρχή, μεση, τέλος, happy end. Την επομενη σκηνη δεν την ξερουμε, δεν γραφουμε εμεις το σεναριο της και πάνω απο όλα δεν την σκηνοθετουμε. Αυτό που θα ερθει-με βία φυσική ή βία του νου-δεν ειναι απο αυτές τις εξισώσεις που υπολογιζεις τη λυση τους στο χαρτί. Χίλια χρονια να αφήσεις το υδρογονο και το οξυγονο να συγγενευουν νερό δνε θα σου δωσουν. Συνθηκες, καταλυτες και ...εξωθερμες αντιδράσεις...
Καταλυτης συνηθως είναι η οργή...

Ας ξαναδουμε την ιστορία.

katerina είπε...

Αγαπητέ Γιάννη,
Εστάλη στην νεά δ/νση. Τωρα θα έρθει; Ήταν αυτή η σωστή; Ποιος ξέρει; Αλλωστε παραμένει η θέση μου ότι "Productive stupidity means being ignorant by choice"

Ανώνυμος είπε...

Είναι κουραστικό να ακούς διάφορους να αναλύουν και να υποστηρίζουν, ότι τους περάσει από το μυαλό.

1) Γιάννη Σιδέρη : Ο Χατζηδάκης δεν πέρασε μπροστά από κανένα μπλοκ διαδηλωτών, γιατί απλά εκείνη την ώρα πέρναγε το ΠΑΜΕ στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος. Στην Πανεπιστημίου και Βασ.Αμαλίας υπήρχε κόσμος αλλά κανένα μπλοκ διαδηλωτών.

2) Η συγκεκριμένη γιαγιά δεν έβριζε τον Χατζηδάκη, ίσα ίσα που τον βοήθησε και στην αρχή της Βουκουρεστίου του πρόσφερε χαρτομάντηλο για να σκουπιστεί. Άλλες όμως που δεν φαίνονται πουθενά, έτρεχαν καταπάνω του να τον βρίσουν όμως γλίστρυσαν και έπεσαν στο πεζοδρόμιο
3) Ήμουν εκεί και φωτογραφίες μου αναρτήθηκαν σε blog

Ένας συνοδοιπόρος

Μαύρος Γάτος είπε...

Κάνεις λάθος Κατερίνα σε δύο βασικά σημεία: πρώτον η γιαγιά προστάτευε τον Χατζηδάκη και δεν τον χτύπαγε με καμμάι ομπρέλα, και δεύτερον ο Χ. μπορεί να έφαγε μερικές κούφιες από κάτι παππούδες χωρίς κουκούλα, αλλά΄τα κρίσιμα χτυπήματα, τα δυνατά, εκείνα που τον τρυμάτισαν στο φρύδι και στη μύτη, τα έφαγε και τα δύο από έναν κουκουλοφόρο με φούξια μπουφάν, που φαίνεται πάρα πολύ καθαρά στο βίντεο. Και τα δύο αυτά λάθη έχουν μεγάλη σημασία γιατί με βάση αυτά έκανες τους συλλογισμούς σου.

ασωτος γιος είπε...

δεν με νοιαζει ο χατζηδακης με νοιαζει η γιαγια...
ξερεις ποσες γιαγιαδες σα τη μανα μου που παιρνει 300 ευρω καθεται στην ουρα απο τις 5 το πρωι στο ικα για να κλεισει ενα ραντεβου για εξεταση?

katerina είπε...

Γεια σου συνοδοιπόρε!
Φανταζομαι ότι εμεις θα τα λέμε στοςυ δρόμους!
Κι έχουεμ πολλά χιλιομετρα να κάνουμε.

katerina είπε...

Μαυρε Γάτε καλησπέρα.
Ο συλλογισμός μου βασικά είναι ένας. ότι αυτή η γιαγιά (και ασφαλώς πολλές άλλες) βγηκαν πια στο δρόμο.

Κι όταν βγαινουν και οι γιαγιάδες στο δρόμο, εκει το παιχνιδι πια δειχνει...προς τα που γέρνει η πλαστιγγα.

katerina είπε...

Ασωτε, είναι τόσο μεγάλη κουβέντα τι ειναι τελικά η βία.

Είναι τόσο βιαιη η φτωχεια, η ανεχεια, η αδικία, ο εξευτελισμός ενός πολίτη. όπως βία, τεραστια βία ειναι και ο τόσο εξευτελιστικός εμπαιγμός της ζωής του