Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Μα ασφαλώς και δεν θα αγοράζαμε το ...ΒΗΜΑ.

To mail μου, όπως και όλο το διαδίκτυο έχει κατακλυστεί από το κάλεσμα ΜΕΡΙΔΑΣ εργαζομένων και των απολυμένων του «Βήματος» να μποϋκοτάρουμε το σημερινό Βήμα. Να μην το αγοράσουμε.
Μόνο που σε αυτούς στους οποίους απευθύνονται οι απολυμένοι του «Βήματος», ΔΕΝ αγοράζουμε το Βήμα.
Δεν το αγοράσαμε ΠΟΤΕ.

Όπως και κανένα από όλα αυτά τα σάπια, τα βρωμερά, τα χυδαία προϊόντα που εμπορεύεται ο ΔΟΛ. Και ασφαλώς όχι μόνο ο ΔΟΛ. Όλοι αυτοί οι σιχαμεροί εργολάβοι- κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες εκδότες, οι υποτακτικοί και τα τσιράκια τους.

Ελπίζω ότι όλοι αυτοί οι επί χρόνια εργάτες-παρασκευαστές των αθλιοτήτων του ΔΟΛ, έμαθαν the hard way, ότι την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη ουδείς. Η κάθε λογής εξουσία θα τον χρησιμοποιεί τον εργαζόμενο- συνεργό, και θα τον πετάει τόσο εύκολα, όσο εύκολα τον χρησιμοποίησε. Ελπίζω ότι οι εργαζόμενοι αυτοι, αφού συμμετείχαν –ως κομπάρσοι ή ως πρωταγωνιστές, μικρή σημασία έχει- στο σκληρό ροκ του κοινωνικού κανιβαλισμού που επιδοτούν τα αφεντικά και οι συνάδελφοι τους, κατάλαβαν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ , τον ρόλο της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Τέλος ελπίζω να καταλαβαίνουν ότι αφού ξεπούλησαν μπιρ παρά, το μόνο κεφαλαίο το οποίο διαθέτει ένας δημοσιογράφος, την αξιοπιστία και την αξιοπρέπεια του, αφού έγιναν συνεργοί στην απόλυτη απαξίωση του προϊόντος που παράγουν, ζητούν από όσους φωνάζουν ότι το ΒΗΜΑ είναι μία από τις χυδαιότερες καθεστωτικές εφημερίδες, να μην την αγοράσουν.

Προσωπικά θα αναδημοσιεύσω το κάλεσμα τους, ασφαλώς (και ουτως ή άλλως) δεν θα αγοραζα το Βήμα, και ...ΔΕΝ έχω πια γνωστους, φίλους, συνεργάτες, που εξακολουθούν να αγοράζουν το ΒΗΜΑ, ωστε να τους ειδοποιησω να μην το αγοράσουν.

Θα ευχηθώ από καρδιάς επιτυχία στην ...καθυστερημένη αντίδραση τους, και πάνω από όλα θα ευχηθώ να μπορέσουν να μαζέψουν τα κουρέλια της αξιοπιστίας και της αξιοπρέπειας τους οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ, και να ανταποκριθούν σε αυτό που κάποτε ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ότι ονειρεύτηκαν να κάνουν.
Να γίνουν ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ και όχι μισθοφόροι της πιο χυδαίας καθεστωτικής προπαγάνδας. Και όχι για λόγους ...ηθικής ή φτηνής ηθικολογίας. Απο φτηνές ηθικολογίες χορτασαμε. Αλλά για καθαρά οικονομικούς λόγους. Μόνο έτσι το προιόν που αυτοι παραγουν, θα μπορεί να έχει κάποια οικονομική αξία για αυτούς. Μόνο έτσι θα αγοραζεται απο τους τελικους καταναλωτές. Απο τους πολίτες.
ckick εδώ
click και εδώ
To video που ακολουθεί, αφορά συνεντευξη της Διαδικτυακής Πρωτοβουλίας των Εργαζομενων στα ΜΜΕ, και είναι απο εδω

http://vimeo.com/17272337 from blog www.aformi.wordpress.com on Vimeo.

15 σχόλια:

ο κύριος "αμ" είπε...

Καλημέρα !
Ετσι χωρίς πολλές περιστροφές , απλά , νέτα και σκέτα .
Συμφωνώ σε όλα τα σημεία του γραπτού σου , παρ' όλο που είμαι σχεδόν βέβαιος ότι θα υπάρχουν αντιρρήσεις . Κάποτε όμως , θα πρέπει να πάρουμε κι εμείς την ευθύνη που μας αναλογεί . Ετσι δεν είναι ? Ακόμα κι εγώ φυσικά .Καλημέρα !!!

monahikoslikos είπε...

Είναι νομίζω πολύ αργά Κατερίνα και όχι μόνο για τους δημοσιογράφους του Βήματος αλλά για όλο τον έντυπο Τύπο...
Ανάλωσαν χωρίς περίσκεψη και χωρίς αιδώ την αξιοπιστία τους για να στηθούν τα μεγαθήρια του Τύπου και μετά βάλανε τα δάχτυλα και βγάλανε τα μάτια τους συμπεριφερόμενοι ως δουλουπρεπείς τσάτσοι των αφεντικών και επιλέγοντας έναν ανίκανο τσάτσο του Μπόμπολα σαν το Σόμπολο να τους εκπροσωπεί.

Swell είπε...

Πρώτον, ο τσάτσος του Μπόμπολα δεν είναι μόνο ανίκανος. Είναι και ηλίθιος.

Δεύτερον, οι δημοσιογράφοι απαξίωσαν το προϊόν και τη δουλειά τους, κάτω από την εμπνευσμένη καθοδήγηση του σκατοσμπρώχτη του μακαρίτη.

Τρίτον, σωστός ο Λύκος. Το σύνολο του τύπου έχει πλέον την εικόνα εξυπηρέτησης συμφερόντων των αφεντικών τους και της εκάστοτε κυβέρνησης. Η άποψη του συντάκτη συνίσταται πλέον στο ποιό δελτίο τύπου ποιού υπουργείου θα δημοσιεύσει.

Τέταρτον, ομολογώ ότι αγόραζα το ΒΗΜΑ, όταν ήταν τα παιδιά μικρά. Απορροφούσε καλύτερα τα ούρα από το πάτωμα.

Καλημέρα σας!

katerina είπε...

k. A.M.
υποστηριζω εδώ και πολύ καιρό, ότι όλη αυτή η χυδαιοτητα, θα φέρει ουσιαστικές ανακαταταξεις. Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το αποτελεσμα, αλλά αυτή η καταπτυστη Κυβερνηση,γινεται ο καταλυτης για επιστροφή στην πραγματική πολιτική.

Ποτε δεν ήταν σαφεστερες οι διαχωριστικές γραμμές Αριστεράς- Δεξιάς. Ποτε δεν ήταν σαφεστερες οι διαχωριστικές γραμμες για όλους μας, στο με ποιον θα πας και ποιον θα αφησεις.

Ναι, έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ευθυνες ακόμα και οι πιο χαμηλομισθοι για την συμμετοχη σε αυτή τη φρικαλεοτητα της καθεστωτικής δημοσιογραφίας, αλλά και η κοινωνία,όλοι εμείς, δεν εχουμε περιθωριο εμφυλίου. Οφειλουμε να αμνηστευσουμε όσους καταλαβαν έστω και τη υστατη στιγμή, ότι όταν συντασσεσαι με τον εχθρό σου, γινεσαι απλά ο πιο ευαλωτος κρικος. Στην πρωτη ευκαιρία, θα σε καταπιεί.

Καλιεργηθηκε ΚΑΙ με ευθυνη και συνεργεια τους,ο κοινωικός κανιβαλισμός. Εμεις ας καλιεργησουμε την ακριβή κοινωική αλληλεγγύη.

katerina είπε...

Λύκε μου,
το έχουμε ξαναπει και συνομολογήσει τόσες πολλες φορές το οτι, αν επιλέξεις την ατιμωση απο τον πολεμο, στο τέλος αθ έχεις ΚΑΙ την ατιμωση ΚΑΙ τον πολεμο.

Η εξουσία σταματάει την εξουσία Λυκε. Παλια ιστορία. Τόσο παλιά όσο και ο ...κόσμος.

katerina είπε...

Καλημέρα Swell,
Είδα την συνεντευξη της Πρωτοβουλίας τους (Διακλαδική Πρωτοβουλία Εργαζομένων στα ΜΜΕ) και ειλικρινά σοκαριστηκα. Πάνω απο όλα σοκαριστηκα, με την ανοησία τους. Θεωρουν εαυτους ριγμένους γιατί αυτοι ειναι οι εργαζομενοι των 1000 ευρω, και όχι των 10.000. Και δεν κατανοούν ότι τουλάχιστον αυτοι των 10.000 ήταν ...ακριβοι μισθοφοροι. Ενώ αυτοι των 1000, ήταν και μισθοφοροι, και ξεπουληθηκαν και πολύ φτηνά.

Τέλος πάντων, είπαμε...ας αποδειξουν τωρα τουλάχιστον, ότι μπορουν να συνειδητοποιησουν την αιτία των κακών που τους βρηκαν.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

Αν και δεν αρέσκομαι πολύ σε μποϊκοτάζ ως υποκατάστατα μια πραγματικής πολιτικής αντίδρασης, ειλικρινά αν μπορούσα θα το έκοβα. Δε γίνεται όμως. Και δεν γίνεται γιατί το έκοψα από το 1965, την εποχή που υποδαύλισε την αποστασία….

Κάποιοι το είχαν κόψει από το 1944 την εποχή που λεγόταν «Ελεύθερο Βήμα» και ήταν σε όλη τη κατοχή στην υπηρεσία των κατοχικών δυνάμεων και πριν στην υπηρεσία της Μεταξικής διδακτορίας…. Τότε και αυτό έκοψε τον μισό… εαυτό του και βγήκε μόνο ως «Βήμα» γιατί ο ιδιοκτήτης του, παίκτης όλων των αντιλαϊκών εξουσιών, κατάλαβε την οργή του κόσμου και την απέφυγε κρυβόμενος πίσω από τα αγγλικά κανόνια…

katerina είπε...

Καλημέρα Στεργιε,
προφανώς και πια κανείς δεν αγοράζει το ΒΗΜΑ. Ο ΔΟΛ,έχει πισω του βαριά ιστορία δοσιλογισμού. Για αυτό και δνε προκαλεί και σε κανέναν εντυπωση, ότι σε όλα όσα συμμετεχει(εμφανώς ή αφανώς), τα βρωμιζει με περισσή χυδαιότητα διαχρονικά.

Επισης δεν πιστευω ότι ο ΔΟΛ, ο Πηγασος, ο Αλαφουζος, και όλοι αυτοι οι μεγάλοι ή μικροι βαρώνοι, ενδιαφερονται να έχουν κέρδη απο τις πωλήσεις του προιόντος τους.

Πουλάνε πλυση εγκεφάλου, μόνο με ένα ανταλλαγμα. Την συναλλαγή με την Κυβερνηση, για δημόσια έργα, για κρατική διαφημιση, για εξυπηρετησεις. Μια καλοπληρωμένη ΟΜΕΡΤΑ. Μια χυδαία, μαφιοζικη ΟΜΕΡΤΑ.
Ένα γραναζάκι σε όλο αυτή την βρωμιά είναι οι εργαζομενοι τους.

koulpa είπε...

πωπω από τα πουκάμισα τα λευκά έχω να έλθω.. μαζεύτηκε πολύ διάβασμα.. έφτιαξα νέο χώρο στο ρουφιάνο του σαιντ μπαρ μου για να ενημερώνομαι και να μη μαζεύονται.. :):)
αχ.. πονεμένη περίπτωση οι εφημερίδες.. τις αγαπούσα.. αν και η πρώτη μου επαφή μαζί τους ήταν επί χούντας.. αλλά από αυτές έμαθα να διαβάζω.. πρώτα τα μεγάλα γράμματα.. και μετά σιγά σιγά τα ψιλά.. μπορέι να ήταν κατεθυνόμενες.. αλλά είχαν μια σωστή χρήση της γλώσσας.. πλούσιο λεξιλόγιο.. και ενδιαφέρουσες αναλύσεις..:):)
στο σπίτι έμπεναν τα νέα.. (για τις μικρές αγγελίες που χάζευε ο πατέρας μου).. η ελευθεροτυπία.. και κάποιος κριμένος ριζοσπάστης της μάνας μου ή ενός θείου που φιλοξενούσαμε.. :):)
αργότερα.. όταν ξεκίνησε η αυριανή.. η μητέρα μου έπαθε μετάλλαξη.. κι έγινε αυριανίστρια.. εγώ άρχισα να αγοράζω πια τις δικές μου εφημερίδες.. διάφορες μπας και βγάλω άκρη.. ο χρόνος λίγος.. σιγά σιγά.. θεσμοθετήθηκε η αγορά εφημερήδων μόνο την κυριακή.. μαζί με φίλο.. σε καφετέρια.. ανταλλάσοντας άρθρα και συζητόντας τα.. αλλά κι αυτό πέρασε όταν κι οι κυριακές γίναν εργάσιμες.. :):)
έτσι.. τα τελευταία 20 χρόνια.. έχω πάρει μόνο μια φορά το πρώτο θέμα.. όταν πρωτοβγήκε.. μου φάνηκε σα να απευθύνεται σε πεντάχρονο γλωσσικά.. και άντε δεκάχρονο θεματικά.. και δεν ξαναπήρα.. :):)
ενημερώνομαι.. από ότι ακούω δεξιά αριστερα στα δελτία.. και χρησημοοιόντας τη λογική.. για το τι είναι πιθανο και τι όχι.. :):)
πωπω δε ξέρω αν είναι σχετικό το σχόλιο μου.. αλλά φαίνεται κάπου έπρεπε να μου βγούν τα παιδικά μου τράυματα.. :):)
την καλησπέρα μου :):)

celin είπε...

Eγω θα πω καλα λογια για το ΒΗΜΑ,αλλωστε δε θυμαστε ποσο ειχαν λυσσαξει για να παραιτηθει απο αρχηγος ο ΓΑΠ κ να βγει μπροστα ο Βενιζελος;;Βλεπαν μπροστα οι ανθρωποι!!

Τωρα,σοβαρα, εφημεριδες που πουλανε εκδουλευση σε εξουσιες,εφημεριδες που διαπλεκονται και δεν τιμανε το λειτουργημα τους,εφημεριδες που πουλανε υπηρεσιες αντι για Αποψη,
πρεπει να κλεινουν.
Φτανει πια με τους νταβατζηδες,σιχαθηκαμε να τους βλεπουμε τοσα χρονια να χειραγωγουν εμας τους ηλιθιους.
Μακαρι να κλεισει λοιπον και το Κυριακατικο Βημα.
Σκληρο αυτο που λεω,τωρα που ολο κ περισσοτεροι ανθρωποι χανουν τις δουλειες τους,να θελω να προστεθουν κ αλλοι στον σωρο.
Αλλα ακομα σκληροτερη θα ειναι η διαιωνιση της εξουσιας των νταβατζηδων και των πουλημενων.

Να βαλουν λουκετο λοιπον κ αυτη,και το ΕΘΝΟΣ και η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και τα βρωμοκαναλια τους
(12 χρονια διαβαζα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ,μολονοτι επαψα να τη διαβαζω και δε νομιζω οτι πια εχει μεγαλες διαφορες απο τους αλλους,δε μου κανει καρδια να ευχηθω να βαλει λουκετο κ αυτη)


Κατερινα,αντε να δουμε τις ανακαταξεις που λες οτι θα προκυψουν απο τη χυδαιοτητα.
Λογικα ο χρονος θα σε δικαιωσει αλλα εγω φοβαμαι οτι αυτες θα ειναι διαδικασιες που θα τραβηξουν πολυ καιρο,παρα πολυ καιρο.
Ετσι αχρηστους κ παθητικους που μας κοβω ολους,βλεπω να τρωμε στη μαπα τους Τσολακογλου για πολλα χρονια ακομα.
Μη νομιζεις,και να πεσουν οι πρασινοι Τσολακογλου,υπαρχουν κ οι γαλαζιοι εφεδρικοι,οι οποιοι φυσικα θα "σεβαστουν τις συμφωνιες που εχει υπογραψει η χωρα"

Αστα,βραστα,μια χωρα ολοκληρη εχει περιοριστει στα λογια,
ολη μερα βριζει τη κυβερνηση και στις εκλογες την εβγαλε πρωτο κομμα,
εχουμε λοιπον περιοριστει ολοι στα λογια λες κ εχει πεσει ποτε βρωμικο Καθεστως μονο με τα λογια.

Η Ελληνικη εκδοχη του ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΟΚ(διαβαστε το νεο βιβλιο της Ναομι Κλαιν),επικρατησε, διχως να ανοιξει ρουθουνι.Ειναι κ αυτο μια πρωτια για μας.Μας εκθειαζουν οι Ολι Ρεν και μας φτυνει ολη η διαμαρτυρομενη Ευρωπη ,οι Γαλλοι διαδηλωνουν και φωναζουν στα συνθηματα τους οτι "Εμεις δεν ειμαστε Ελληνες"

Ανώνυμος είπε...

ESY AGORAZEIS AYGH-TO KSEROUME!!!

Louros είπε...

Ανώνυμε, κι εσύ αγοράζεις το PLAYGIRL, παρ' ότι αγοράκι. Μου το είπε η μητέρα σου...

katerina είπε...

Γειά σου koulpa.
Κια εγώ αγοράζω εφημερίδες, κάποιες παρότι μπορώ να τις διαβασω και διαδικτυακά, περισσότερο για να τις ενισχυσω με όποιο τρόπο μπορεί ένας αναγνωστης να ενισχυσει. Αγοράζοντας τις.

Μου αρεσει η εφημεριδα. Γενικά μου αρεσει το χαρτί-αν και περνάω αρκετό χρόνο στον υπολογιστή. Μου αρεσει πολύ και το χαρτινο βιβλίο και βέβαια και η χαρτινη εφημεριδα. Την απολαμβάνω.

katerina είπε...

Καλησπέρα Celin,
Το διαβασα το δόγμα του σοκ, της Κλάιν, μάλιστα με συγκλονισε τόσο πολύ,που περιγραφωντας το σε ένα φίλο, με θεωρησε...υπερβολική. Όταν το διαβασε... μου είπε ότι ήταν σαν να διαβαζε αυτά που θα γραφουν οι ιστορικοί του μέλλοντος μας.

Celin μου δνε είπα ποτέ ότι ειμαι αισιοδοξη για το ...καλυτερο,λέω εδώ και πολύ καιρό ότι πιστευω βαθιά ότι τα πραγματα θα αλλάξουν. Το ποιος θα ειναι ο νικητής, ο φασισμός (που ουτως ή άλλως ζουμε, το δημοκρατικό πολιτευμα ειναι παντελώς απονομιμοποιημένο σήμερα) ή μια ουσιαστικότερη και αντιπροσωπευτικοτερη δημοκρατία, αυτό θα κριθεί, απο την αντοχή και την ψυχή μας.

katerina είπε...

Louro σε χαιρετώ!