Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Ο φασισμός της Ελευθεροτυπίας και ο Πλεύρης σε ρόλο μαριονέτας


"Πιασάρικος τίτλος...
«
Ρατσιστικό παραλήρημα από δικαστίνα - μπλόγγερ».
Για να δούμε τι έγινε πάλι με τους bloggers…
H mariana on ice…τα ύστερα του κόσμου που θα αναφωνούσε η συχωρεμένη η γιαγιά μου.

Διαβάζω έκθαμβη. Πρώτον μαθαίνω το κατά κόσμον, ή μάλλον το κατα Ελευθεροτυπία, όνομα της mariana. Πηγαίνω στο blog της. Δεν βρίσκω όνομα. Να το έβγαλε; Ξαδιαβάζω το άρθρο. Όχι. Από ότι φαίνεται, το όνομα της συνάγεται από κάποια φωτογραφία. Τι παίζει; Τι έγινε; Από πότε τα blogs ταυτοποιούνται;

Πιθανότατα θα έκανε κάποιο έγκλημα, ένα κακούργημα, θα ζητήθηκε η άρση του απορρήτου και θα ταυτοποιηθηκε το όνομα της με εισαγγελική παραγγελία. Θεέ μου, είχαμε μια κακούργα ανάμεσα μας!!!! Το μόνο που ξέρω για την Mariana on Ice είναι μια παιδική φωτογραφία, που συνοδεύει το nick name της.

Ήταν πολύ γλυκό παιδάκι στη φωτογραφία. Τι έγκλημα έκανε γαμώτο; Παραληρεί ρατσιστικώς εναντίον των Εβραίων λέει το δημοσίευμα. Αν υποψιαστώ ότι έκανε καμιά τρομοκρατική ομάδα η Marianna on Ice, και σκοτώνει Εβραίους- στο εξωτερικό φαντάζομαι, γιατί στο εσωτερικό, δεν θυμάμαι να σκότωσαν κανέναν- θα πω ότι σε αυτή τη ζωή τα έχω δει όλα.

Όχι, δεν σκότωσε κανέναν. Το άρθρο είναι σαφές. Μειοψήφησε λέει, στη δίκη του Πλεύρη για το βιβλίο του, «Εβραίοι όλη η αλήθεια» υπέρ της αθώωσης του.

Μπράβο της! Αν αυτό το κοριτσάκι της φωτογραφίας, είναι η δικαστής που αναφέρει το δημοσίευμα, προφανώς γνωρίζει πολύ καλά ότι χύθηκε πολύ αίμα στον κόσμο, για να φτάσουμε να μην καταδικάζεται σήμερα κανείς για τις όποιες ιδέες του.
Με αφήνει παγερά αδιάφορη η πολιτική θέση ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ. Αλλά βγάζω το καπέλο, υποκλίνομαι, σε όποιον μπορεί να κατανοήσει ότι αλίμονο στη Δημοκρατία, που φοβάται, χέζεται από τον κάθε Πλεύρη, και τον δικάζει για την όποια άποψη του.

Ή μήπως βολεύει η καταδίκη ιδεών;
Γιατί σήμερα καταδικάζουμε τον Πλεύρη για αυτό του βιβλίο, αύριο καταδικάζουμε τον Χ Κομουνιστή για εκείνη την θέση του, μεθαύριο τον Ζ αναρχικό για αυτή το άρθρο του, και αντιμεθαύριο ...καταδικάζουμε σε ποινή φυλάκισης όποιον τολμήσει να σκεφτεί ή να διατυπώσει κάτι διαφορετικό από την ...κρατούσα άποψη.

Και ενώ ξεκινάω με την περιέργεια της κουτσομπόλας να δω το έγκλημα, το κακούργημα της blogger με την παιδική φωτογραφία- ο πατέρας μου επιμένει ότι μόνο σε περίπτωση ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ επεμβαίνει η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος- θυμώνω!!!
Ποιος γαμώτο το κέρατο μου είναι τόσο φασίστας, που χρησιμοποιεί την «πολιτική ορθότητα», το χαΐδεμα του...αντιρατσισμού, σαν πολιορκητικό κριό κατά της Δημοκρατίας; Η Ελευθεροτυπία.
Ασφαλώς ο Πλεύρης ωχριά μπροστά της.

Ή για να βάλουμε τα πράγματα στο σωστό τους πλαίσιο. Ο Πλεύρης χρησιμοποιείται σαν μαριονέτα από μια καθαρά φασιστική τακτική εφημερίδας, που χοντρικά μας λέει να καίμε όποιο βιβλίο διαφωνούμε και να φυλακίζουμε όποιον διαφωνεί με την κρατούσα άποψη. Ανοίξτε τον ασκό του Αίολου... Τι εύκολο! Τι βολικό! Ο καιρός ...κατάλληλος!

Και τότε τι διαφορετικό από την Ελευθεροτυπία λέει η Χρυσή Αυγή; Μα τίποτα!
Αλλά τουλάχιστον η Χρυσή Αυγή, δεν διεκδικεί δημοκρατικές ευαισθησίες!
Αυτή φασιστική είναι και το λέει.

Η κονσέρβα της Χρυσής Αυγής αναγράφει πάνω ότι το προϊόν είναι χαλασμένο, σάπιο, επικίνδυνο για τη Δημοκρατία.
Η κονσέρβα της Ελευθεροτυπίας, περιέχει το ίδιο ακριβώς χαλασμένο, σάπιο, επικίνδυνο προϊόν για τη Δημοκρατία, αλλά τυλιγμένο με ...δημοκρατικούς φιόγκους.

Η Χρυσή Αυγή προσφέρει τις σιδερογροθιές στα ξυρισμένα... «παλικάρια» της, αυτούς τους ψευτόμαγκες της συμφοράς, και τα χειροκροτεί όταν ματοκυλάνε ότι δεν γουστάρουν.
Η Ελευθεροτυπία, ντύνεται ...κομψά, με τρύπιες πορφύρες δημοκρατίας, «ταυτοποιεί» προσωπικές σελίδες, και ...ματοκυλάει πολίτες. Δείχνει με το δάχτυλο κουκουλοφόρου δήμιου, πιθανούς δικαστές που επιμένουν να φωνάζουν ότι η Δημοκρατία είναι ισχυρή, ΑΚΡΙΒΏΣ γιατί αντέχει την διατύπωση ΚΑΘΕ άποψης...
Είτε μας αρέσει, είτε όχι. Είτε είναι η κρατούσα, είτε όχι. Είτε είναι πολιτικά ορθή, είτε όχι.

Ακόμη κι αν η marianaonice είναι δικαστής, κάτι που προσωπικά εγώ δεν γνωρίζω, ούτε είδα κάτι δημοσιευμένο εκεί από κάποιον με την ιδιότητα του δικαστή, ποιος υπέρμαχος της ...Ελευθεροτυπίας, χρησιμοποιεί σαν όπλο την καθαρά προσωπική άποψη ενός blogger, εκφρασμένης σε καθαρά ιδιωτικό χώρο για να στήσει λαϊκό δικαστήριο εις βάρος του; Ποιοι Νόμοι, ποιοι κανόνες δεοντολογίας επιτρέπουν σε εφημερίδες, τόσο λάσπη, τόση ανομία, τέτοιο ξέσκισμα;
Από πότε η θέση του όποιου σχολιαστή, ενοχοποιεί (;;;;;;) τον ιδιοκτήτη ενός blog, που εικάζεται ότι είναι δικαστικός;
Αν αυτό δεν είναι βαρβαρότητα, τότε τι στο διάβολο είναι; Αυτός είναι ο Τύπος που καταρέει, που καλούμαστε μαθές οι πολίτες να προστατεύσουμε, μπας και ...εξαφανιστεί. Τι συμφορά!
Τι ακριβώς προοιωνίζουν τετοιες αθλιότητες στην... «ελευθεροτυπία»; Τι άλλο θα δούμε να καίγεται μπροστά στα μάτια μας; ;


Δεν έχει έννοια να θυμώσω. Αηδία νοιώθω. Μια τεραστία αηδία. Ανάμικτη με φόβο. Γιατί θυμώνω με τους φασίστες. Αηδιάζω με τους φασίστες που υποδύονται τους δημοκράτες, αλλά φοβάμαι τις ...φασιστικές «ελευθεροτυπίες» που χρησιμοποιούν τους Πλεύρηδες σαν μαριονέτες, στην εργολαβία υποστήριξης του πιο χυδαίου φασισμού. Αυτου του ντυμένου με τρυπιες ...δημοκρατικές πορφυρες.

Υ.Γ. Διαβάστε καλά το άρθρο της ...Ελευθεροτυπίας. Αποκρυπτογραφήστε το. Και ...στοιχηματίζω συχωριανοι του bloggo-χωριου, για τα λόγια του ποιητή
Μην αμελήσετε
Πάρτε μαζί σας νερό
Το μέλλον μας θα έχει πολλή ξηρασία

81 σχόλια:

LeftG700 είπε...

Φίλη Κατερίνα,


Έχουμε την αίσθηση ότι απλοποιείς μια ιδιαίτερα σύνθετη και περίπλοκη περίπτωση.


Τα λέμε

monahikoslikos είπε...

Δυστυχώς Κατερίνα ζούμε στην εποχή του χαφιεδισμού....

OOO είπε...

Ηρεμισε καλη μου.
Να μιλησει η κορη,
ετσι δεν πρεπει?

Ανώνυμος είπε...

"Η κονσέρβα της Ελευθεροτυπίας, περιέχει το ίδιο ακριβώς χαλασμένο, σάπιο, επικίνδυνο προϊόν για τη Δημοκρατία, αλλά τυλιγμένο με ...δημοκρατικούς φιόγκους. "
Πάντα έγραφες καλά, μα συχνά πολυσύνθετα, σε διάβαζα και παρακολουθούσα με προσοχή άλλα ένιωθα αδαής συχνά.
Ενιωθα πως δεν εχω να πώ κατι σημαντικό ... απλά θα πρόσθετα τα δύο σέντς μου.
Το κείμενο αυτό ειναι απο τα καλύτερα που έχω διαβάσει. Για πολλούς λόγους.

Ενας συνμπλόγκερ που θέλει να μείνει ανώνυμος.

Swell είπε...

Η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, έγινε γνωστή μέσω του έχοντος βαρύ χέρι πατρός της. Και όπως ο πατέρας της περίμενε υπομονετικά έξω από το γραφείο του Αλαφούζου, το κατιτίς του για το κόμμα, έτσι κι αυτή "χτίζει" υπομονετικά την καριέρα της. Τη μια υποστηρίζοντας με τον πατέρα της τη μητέρα του Γρηγορόπουλου, την άλλη μόνη της έμπορο ναρκωτικών, την παράλλη την εργοδότρια του Δ.Ψαρρά. Ε, να μην αναπαράξει κι αυτός ο καημένος αυτά που του λέει η κα Ζωή; Πρέπει κάπως να εξασφαλίσει ότι θα είναι αρεστός στη κα Μάνια. Βλέπεις, στην Ελευθεροτυπία κυκλοφορούν συχνά λίστες εργαζομένων προς απόλυση. Και τέλος, το χαφιεδιλίκι πολλοί τ' αγάπησαν, το χαφιέ κανείς. Αντε και καλή βδομάδα!

Θανασης Ξ. είπε...

Καλημέρα Κατερίνα μου.

Ανοίγεις μεγάλη κουβέντα, σε χαλεπούς καιρούς.

Ποιά δημοκρατία και ποιά ανεξάρτητη δικαιοσύνη;; Νόμος είναι το δίκιο του ...mainstream...

Ποιός 'τύπος' και ποιά 'δημοσιογραφική δεοντολογία';; Και ποιό 'επίπεδο' και ποιά 'ενημέρωση';;...

Και θα πουν: Πάντα δεν ήταν έτσι;; Και θα έχουν δίκιο. Πάντα έτσι ήταν. Οι πολλοί δίκαζαν πάντα τους λίγους. Τα ξέφτια ψαλιδίζονταν. Αλλά να μην το βαφτίζουμε και δημοκρατία όλο αυτό.

Έχεις απόλυτο δίκιο.

grsail είπε...

αντί σχολίου, αναδημοσίευση ...

Dimos El Grec είπε...

Σου βγάζω το καπέλο!!!

katerina είπε...

Φίλοι Λέφτηδες,
μια προσεκτική αναγνωση του δημοσιευματος, βγάζει κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά ...λαγούς.

katerina είπε...

Λύκε μου, σε εποχές κατοχής και δυναστείας, γινονται ακόμα πιο αναγλυφα, αυτά που σε εποχές ομαλότητας, μπορεί να ...φαινονται πταισματα.

katerina είπε...

AdeGia

????????????????????????????

katerina είπε...

Καλημέρα ανωνυμε συνμπλογκερ.

katerina είπε...

Swell,
θυμάσαι εκεινο το κλασικό ερωτημα των γυναικών που νοιώθουν το βιολογικό τοςυ ρολόι να εκρυγνηται;

Ε, αντιστοιχα για τον ...μπαμπά, ίσχυει το "εγώ ποτε θα γίνω Προεδρος (Δημοκρατίας έστω);"

Τωρα βέβαια αν θυμηθούμε ότι ο ...μπαμπάς ήταν Προεδρος του ΣΥΝ, μπορουμε να καταλάβουμεγιατί η Αριστερά έχει να καταπολεμησει το βάρος αναξιοπιστίας που κουβαλαει. Τι βαρίδια σηκωσε κατα καιρούς.

Για τον Παναθηναικό δεν έχω γνώμη... Είπαμε Προεδρος να ναι και ότι ναναι

katerina είπε...

Θανάση καλημέρα,
με εξοργισαν ΤΡΙΑ πραγματα σε αυτο το δημοσιευμα.

Το πρωτο, χρησιμοποιούμε το όνομα του Πλευρη, αφήνουμε τους αναγνώστες να κάνουν τους συνειρμούς τους, και ξαμολαμε τα σκυλιά. Ο Πλευρης ειναι απλά ο κομπάρσος μας, η μαριονέτα μας.

Το δευτερο είναι ότι ζυμωνουμε την ιδέα για κινδυνους της δημοκρατίας απο ...απόψεις. Σήμερα αυτή η άποψη, αυριο ή άλλη, μεθαυριο η τρίτη... Ανοιγουμε τον ασκό να ρημαξουμε όποιον αρνειται να συμφωνησει με την κρατουσα άποψη.

Το τρίτο και ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ, παριστάνουμε τον επιθεωρητή Σαίνη, ταυτοποιούμε blogs, ταυτοποιύμε σχόλια, και δημοσιευουμε το τσιτάτο μας.

Δηλαδή αντιγραφουμε την παρακρατική λογική με ...μαριονέτα τον μισήτό Πλευρη.

όταν επιτεθηκαν οι Ισραηλίτες και ΔΟΛΟΦΟΜΗΣΑΝ τους Τουρκους ακτιβιστές, διαβασα δεκάδες, μπορεί και εκατονταδες αναρτησεις και σχόλια με εξαιρετικά και εξωφρενικά ακραιφνείς χαρακτηρισμούς για τοςυ Εβραίους. Νοιώθωντας ακριβώς την ίδια οργή... έγραψα το "Είμαι μελαχρινή και όμορφη, ω θυγατερες της Ιερουσαλήμ", απο το Ασμα Ασμάτων, γραφοντας τότε
Οι Ισραηλινοί υπήκοοι, γεννήθηκαν, ανδρώθηκαν, έζησαν -και το πιθανότερο κάπως έτσι και- θα πεθάνουν, ακολουθώντας ένα εκβιαστικό δίλημμα. Κι όπως κάθε εκβιασμός, είναι και αυτό ένα ψευτοδίλημμα. Ή θα αφανίσουμε τους Παλαιστινίους ή θα αφανιστούμε.
Είναι το ίδιο δίλημμα ή ψευτοδίλημμα που απάντησαν αντίστοιχα οι Γερμανοί την περίοδο του ναζισμού.
Είναι το ίδιο δίλημμα ή ψευτοδίλημμα που απάντησαν οι Αμερικάνοι με το Ιράκ
Είναι το ίδιο δίλημμα ή ψευτοδίλημμα που απάντησαν οι Γάλλοι μαυροπόδαροι στην Αλγερία. Και πόσοι άλλοι...

Και είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο δίλημμα ή ψευτοδίλημμα, που καλούμαστε να απαντήσουμε εμείς. Ή θα καταδικάσουμε σε αργό ή και γρήγορο θάνατο, τα αδύναμα μέλη της κοινωνίας μας ή θα... «πτωχεύσουμε».

Αχ, αυτά τα διλήμματα ή τα ψευτοδιλήμματα που λατρεύουν οι Εξουσίες. Αυτοί οι χυδαίοι, οι πρόστυχοι ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ. Αυτά που είναι πιο δυνατά, πιο ισχυρά, πιο αποτελεσματικά από όπλα, κανόνια, άρματα, γκλομπς και δακρυγόνα. Αυτά που είναι το ναρκωτικό στο μυαλό των υπηκόων τους. Κι αυτα που είναι ταυτόχρονα το μπαρούτι στο μυαλό των πολιτών. Γιατί συχωριανοί μου, άλλο ο υπήκοος και άλλο ο πολίτης. Και για να είμαστε ειλικρινείς, δεν είναι συμπληρωματικές έννοιες, αντίθετες, απόλυτα αντίθετες έννοιες είναι. Υπήκοοι... Πολίτες...


Είναι πάντα το ίδιο ψευτοδιλλημα που αναπαραγεται, Θανάση. ή ειμαστε με τον Πλευρη ή ειμαστε ..."δημοκράτες".

όπως βέβαια εννοεί η ..."Ελευθεροτυπία" τη δημοκρατία

katerina είπε...

Καλημέρα grsail και σε ευχαριστώ πολύ.

katerina είπε...

Γεια σου Δήμο,
τηνκαλημερα μου!

takis είπε...

Αναρωτιέμαι γιατι δεν βγαίνει η ίδια η Marianaonice να πει (να διαψεύσει ίσως?) τι ακριβώς γίνεται αντι να γράφει ποιηματάκια..

katerina είπε...

Τάκη είναι προφανές, αυτές τις ερωτήσεις θα τις κάνεις στην Mariana και όχι σε εμένα.

Εγώ ουτε ειμαι, πολύ δε περισσότερο δεν με ενδιαφερει να παιξω τον ρόλο του ΚΥΠατζή.

LeftG700 είπε...

Φίλη Κατερίνα,


Το διαβάσαμε προσεκτικά. Και είδαμε τους λαγούς που υπάρχουν μέσα εκεί. Φοβόμαστε όμως ότι εσύ δεν έχεις δει όλους τους λαγούς που κρύβει ο αντιφυλετισμός. Κάνε έναν κόπο να διαβάσεις το ποστ http://elawyer.blogspot.com/2010/12/blog-post_05.html

Θα καταλάβεις το πόιντ μας καλύτερα.


Τα λέμε

katerina είπε...

Το διαβασα το post του e-lawyer, και μάλιστα με μεγάλη προσοχή.

Αλλά εδώ σε συζητάμε τον αντιφυλετισμό, γενικώς και αορίστως, δηαλαδή αν ειναι καλός ή κακός. Και θα ήμουν η τελευταία που θα τον υπερασπιζοταν και αυτό ειναι επισης γνωστό.

Εδω συζητάμε την ΑΘΛΙΑ και ΦΑΣΙΖΟΥΣΑ πρακτική της Ελευθεροτυπίας.
Η Ελευθεροτυπια λεφτηδες μου, δεν έγεαψε ένα αρθρο για τον ρατσισμό γενικώς. Έγραψε πολυ συγκεκριμένα, μη δημοσιογραφικά τεκμηριωμένα, παντελώς αντιθετα στην στοιχειώδη δημοσιογραφική δεοντολογία και ...με πολλες αναγνώσεις για τοςυ παροικουντες την Ιερουσαλήμ, πραγματα.

grsail είπε...

Το αφαίρεσα.
Νομίζω ότι συδαυλίζει, χωρίς να το θέλει, το πνεύμα και την πρακτική της Εφημερίδας. Η παραπομπή του Left700 είναι ενδιαφέρουσα.

ΒLOGGERS ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ" είπε...

Υ.Γ. Διαβάστε καλά το άρθρο της ...Ελευθεροτυπίας. Αποκρυπτογραφήστε το. Και ...στοιχηματίζω συχωριανοι του bloggo-χωριου, για τα λόγια του ποιητή
Μην αμελήσετε
Πάρτε μαζί σας νερό
Το μέλλον μας θα έχει πολλή ξηρασία
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΜΠΗΚΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ
http://enomenoiblogers.blogspot.com/2010/12/blog-post_4705.html

Side21 είπε...

Μπορώ να κάνω ...
μια αφελή ερώτηση ;;;
Το ζήτημα που θίγει το επίμαχο άρθρο
της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, έχει σχέση με το
αντικείμενο της διένεξης της δικαστίνας
με την εν λόγω δικηγόρο ή γίνεται με αποκλειστικό σκοπό την απαξίωση και τη διαπόμπευσή της ;;;

Περιττό να πω ότι με καλύπτει απόλυτα
η συλλογιστική της παρούσας ανάρτησης !!!

Θα μπορούσα να συμπληρώσω πως απαλύνει
για λίγο τις όποιες τύψεις μου ...

marianaonice είπε...

Κατερίνα
Σ' ευχαριστώ από καρδιάς για όσα αναφέρεις για μένα.
Οι απαντήσεις θα δοθούν απόψε στο δικό μου μπλογκ για όσους πιστεύουν ακόμη στη δημοκρατία της Ελευθεροτυπίας στη χώρα τούτη!
Και οι απαντήσεις διευκρινίζω αφορούν τη μπλόγκερ marianaonice που κατηγορείται για αντισημιτισμό και όχι τη δικαστίνα που η κα Κωνσταντοπούλου φαίνεται έχει από καιρό αντιδικία μαζί της και τη σφυρηλατεί μεθοδικά με την "ελευθερία του λόγου" που η ίδια διεκδικεί για τον εαυτό της με όπλο της το ακόντιο της εφημερίδας στην οποία είναι νομική σύμβουλος!!

katerina είπε...

@ ενωμένοι bloggers,ευχαριστώ για την αναδημοσιευση.

katerina είπε...

Side 21, καλησπέρα.
Για αυτό που ρωτάς δεν ξέρω να σου απαντήσω. Ασφαλώς ο καθενας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, αλλά δεν ειμαι εγώ αυτή που θα επιχειρηματολογήσω για οτιδηποτε, ατεκμηριωτα.

Αλλά έχει σημασία; Είτε είναι ένα κλασικό μαφιοζικο "ξεκαθαρισμα", των όποιων προσωπικών αντιδικιών, που γίνεται απο την ασφάλεια της αναγνωσιμοτητας μιας εφημεριδας, είτε ειναι ένα άρθρο που γραφεται ξεκατινιαζωντας με τις αληστου μνημης ΚΥΠατζιδικες πρακτικές, απλά και μόνο για την αναγνωσιμότητα, έχει τελικά σημασία;

Δεν με αφορά να επαναλάβω και εγώ ότι χυδαίο κάνει ο κ. Ψαρράς,δηλαδή δίκες προθέσεων. Με ενδιαφερει το αποτελεσμα. Και αυτό ειναι χυδαίο, και αποκρουστικό

cynical είπε...

το συγκεκριμενο αρθρο του Ψαρρα (απο την ομαδα ΙΟΣ, αν δεν απατωμαι) μου αφησε μια στυφη γευση. Η τετοιου τυπου "αποκαλυπτικη" δημοσιογραφια παραπεμπει στη σχολή Μακη και στο διασυρμο.

Ειναι φανερο οτι προσπαθει να στιβαξει, αρκετα ατσαλα, διαφορα στοιχεια για να υποστηριξει το βασικο του στοχο που ειναι ο διασυρμος.

Διοτι δεν συνιστούν κατηγορια η πρωτοδικη αθωοτικη πραξη του Πλευρη, και πολύ περισσότερο τα απαξιωτικα περι Δικαιοσυνης σχολια.
Ειδικα για το δευτερο , το να παταει εκει ο αρθρογραφος, περισσοτερο γελοιοποιειται.

Αν οντως η κα Κωνσταντοπουλου ειναι και νομικος συμβουλος της κας Τεγοπουλου, τοτε το ολο εγχειρημα εξηγειται ευκολοτερα.

katerina είπε...

Μαριάνα καλησπέρα,
σε ευχαριστώ που με ευχαριστείς, αλλά Μαριάνα μου δνε το έκανα για εσένα. Δηλαδή δεν έγραψα για την διαδικτυακή σου φίγουρα, που αυτή ειναι και το μόνο που ξέρω απο εσένα.

Το έγραψα πολλες φορές και στην αναρτηση και στα σχόλια που απαντησα, θεωρώ όλο αυτό, χυδαία ΚΥΠατζιδικο- μάλλον σε καρικατουρα αστυνόμου Σαίνη μου κάνει- αλλά ακόμα χειροτερο, το γεγονός ότι ο συγγραφέας του άρθρου που βγάζει δεκαρικους επικαλουμενος την δικαιοσυνη, την παραβιάζει καταφωρα, με τον πλέον χυδαίο και αντιδεοντολογικό τρόπο.

Κουράστηκα Μαριάνα με όλη αυτή τη υποκρισία των ...υπάλληλάκων των αφεντικών του Τύπου. Κουράστηκα με την ανοησία τους, σιχαθηκα τις λαμογιές τους.

Δεν ξέρω αν αυτός ο κυριος βιάζει την δική σου διαδικτυακή φιγουρα, την δικαστή, ή τον όποιο. Βιάζει όμως στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας και ακόμα χειροτερα αφοδευει στην μουρη του καθενός μας, τις όποιες υπηρεσίες χρωστάει σε όποιον.

OOO είπε...

Κατερινα,
η κορη...δικαστης,συζυγος αστυνομικου(ανεμος και μπλογκερς ενωμενοι...)επιτελους μιλησε.
Ναι,η Κωνσταντοπουλου χρησιμοποιησε τα οποια οπλα εχει σαν νομικος συμβουλος της "Ελευθεροτυπιας" και η δικαστινα χρημοποιει τα δικα της.
Ενιοτε και για να αγορασει μισοτιμης ακινητα και αυτοκινητα.
Δεν θα μπω στην ιστορια με τις αποψεις της για τους εβραιους γιατι συμφωνω μαζι σου οτι η δημοκρατια δεν πρεπει να φοβαται τους Πλευριδες.
Μπορεις να προσθεσεις οσα ερωτηματικα θελεις.Θα απαντηθουν σιγα σιγα,ακομα και απο την ιδια.Αμφιβαλω αν ...?

katerina είπε...

Cynical καλησπέρα,
ναι,νομιζω ότι ο καθένας βγάζει τα συμπερασματα του, αλλά ανεξαρτητα απο τις όποιες υπηρεσίες, ...όφειλε να προσφερει ο δημοσιογραφος, ειλικρινά με σόκαρε όλο αυτό.

Και με σοκαρε το γεγονός ότι χρησιμοποιεί τον Πλευρη. Με αηδιασε ..η "πονηριά", το δολωμα στον αναγνωστη, για να ...δικαιολογησει ότι ανεπιτρεπτο και αντιδεοντολογικό έκανε.

Τελικά η μεγάλη ...τρομοκρατία, δνε ειναι οι Πυρήνες της Φωτιάς, ειναι οι δημοσιογραφικοι Πυρήνες της πουστιάς.

katerina είπε...

Adegia,
επειδή΄έχω μια φυσική απέχθεια προς όλες τις αστυνομικές και ...εισαγγελικές πρακτικές όσων δεν ειναι κατ' επαγγελμα εισαγγελείς, όλα όσα γραφεις ουτε ξέρω σε τι αναφερονται, ουτε με αφορούν, ουτε με ενδιαφερουν κατ' ελαχιστο.

Αν εσύ έχεις στοιχεία, κατηγορίες, ντοκουμέντα, ή ότι άλλο τελος πάντων, ...ρε παιδιά, υπάρχουν και κανονικοι εισαγγελεις. Όλοι όσοι κόπτωνται για την αξιοπιστια και για τον σεβασμό που οφειλουμε στην Δικαιοσύνη, ...αντε χρησιμοποιηστε την.

Προσωπικά τα ...λαικά δικαστηρια, και μάλιστα στο διαδικτυο, τα σιχαινομαι. Για οποιονδήποτε.

Εγώ ουτε στην προσωπική ζωή του κ. Ψαρρά έκανα, ουτε της κ. Κωσταντοπουλου, ουτε της διαδικτυακής φιγουρας της Marianna, ουτε στην όποια δικαστή.

ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

αυτα τα λεφτα που πληρωνονται αυτοι οι δημοσιογραφοι και οι εκδοτες απο που προερχονται ρε παιδια? ειναι αποτελεσμα της εκδοτικης τους δραστηριοτητας η τιποτε αλλο... γιωργος

OOO είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
grsail είπε...

Στην αναδημοσίευσή σου την οποία κατάργησα μετά από λίγο, έλαβα το παρακάτω εντελώς ακατανόητο σχόλιο το οποίο θίγει μεταξύ των άλλων και ζητήματα αρχής.
Συμπεριφερόμενος κι εγώ λίγο σαν τον «δημοσιογράφο πρώτης γραμμής» της Ελευθεροτυπίας, το παραθέτω μαζί με ένα μικρό σχόλιο :

------------------
Ο/Η LEFT LIBERAL SYNTHESIS άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Ο φασισμός της Ελευθεροτυπίας και ο Πλεύρης σε ρόλ...":

Δεν κατανοώ την αλόγιστη ΄και πληθωρική χρήση του όρου 'Φασισμός" και την απερίσκεπτη αναπαραγωγή ενός τετοιου θέματος από πλευράς σου που είσαι τόσο ψύχραιμος.

Ενας δημοσιογράφος πρώτης γραμμής και ήθους , με αδαμάντινο μητρώο αποκαλύψεων, ΕΠΩΝΥΜΑ και με τεράστιο ρίσκο ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ καταγγέλει ότι "Δικαστικός εν ενεργεία" χρησιμοποιεί την ανωνυμία των logs ια ίδιον όφελος.

Η Δικαστικός εν ενεργεία ΣΙΩΠΑ (μέχρις στιγμής)ενω μπορεί να ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ τον δημοσιαγραφο!!!!!!!

Καραμπινάτη και ΥΠΕΘΥΝΗ ΕΠΩΝΥΜΗ Αποκάλυψη

Που υπάρχει ο Φασισμός;
Γιατί τόση βιασύνη και ευκολία ;
Γιατί παίζουμε με τον "φασισμό" τόσο εύκολα και επιπόλαια;
Αυτή η ευκολία και η αποσιώπηση του γεγονότος οτι ο καταγγελων το κάνει ΕΠΩΝΥΜΑ, είναι ο καλύτερος δρόμος για τον φασισμό.

Απογοητευση φίλε μου.Απογοήτευση.
Σκεψου το σε παρακαλώ
----------------------------------

Μου είναι εντελώς αδιανόητο το πως είναι δυνατόν να υποστηρίζεται η πράξη ενός δημοσιογράφου όταν εκτός από αντιδεοντολογική, αφού ανακοινώνει το όνομα κάποιου χωρίς άδεια, είναι και εντελώς αγενής. Ελπίζω όχι ιδιοτελής.

Είμαι βέβαιος για τις προθέσεις σου Κατερίνα, καθώς και τους λόγους που σε οδήγησαν να κάνεις την υπό συζήτηση ανάρτηση.

Ο λόγος που κατάργησα την αναδημοσίευση είναι ότι μέσα από αυτήν και παρεπόμενα μέσα από το δικό σου post, θα μπορούσε κανείς να οδηγηθεί στο απαράδεκτο δημοσίευμα του δημοσιογράφου και της Ελευθεροτυπίας και άρα στο αναφερθέν blog καθώς και στο όνομα του υποτιθέμενου ιδιοκτήτη του. Τόσο λοιπόν το δικό μου blog όσο και το δικό σου θα λειτουργούσαμε, χωρίς να το θέλουμε, ως ανυποψίαστοι συνένοχοι σε ένα παιχνίδι εμετικής διαδικτυακής επίθεσης.

Σχετικά με τον δημοσιογράφο, που δεν τον ξέρω και δεν με ξέρει, ήθελα να σημειώσω ότι η πράξη του δεν παραπέμπει σε «πρώτη γραμμή ήθους» ούτε σε «υπεύθυνη και επώνυμη αποκάλυψη».
Πρόκειται για μια απαράδεκτη δημοσιογραφική πρακτική και μια συνειδητή προσπάθεια διασυρμού. Ο άνθρωπος θα έπρεπε να ντρέπεται.
.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Alexandros είπε...

Έριξα μία ματιά στο όλο θέμα και με προβλημάτισε. Αυτά που θα αναφέρω ίσως να είναι και εκτός θέματος.
Το άρθρο της Ελευθεροτυπίας είναι όντως, το λιγότερο "πονηρό" και ίσως "διαπλεκόμενο", αλλά το όλο ζήτημα έχει προεκτάσεις. Η δικαιοσύνη είναι φορέας εξουσίας και θεωρώ σοκαριστικό το γεγονός ότι υπάρχει δικαστής με τέτοιες απόψεις. Εκτός αν δεν υφίσταται ταυτοπροσωπία μεταξύ δικαστίνας και Μαριάννας ον αιζ οπότε όλα είναι άκυρα.
Εν πάση περιπτώσει είναι ένα σοβαρό θέμα προς συζήτηση το κατά πόσο κάποια δημόσια πρόσωπα και ειδικά οι δικαστές και οι πολιτικοί έχουν το δικαίωμα να έχουν απόψεις που εμπεριέχουν ρατσισμό και παρακίνηση σε πράξεις βίας. Δεν είμαι σίγουρος ότι το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης είναι σημαντικότερο από την προστασία της ανθρώπινης ζωής που αποτελεί την μέγιστη πανανθρώπινη αξία. Νομίζω ότι είναι η μοναδική περίπτωση στην οποία δεν πρέπει να υπερισχύει η αξία της ελευθερίας του λόγου. Τώρα θα μου πεις, αύριο μπορεί να βγει κάποιος και να πει ότι θα πρέπει να απαγορεύται να λες "γαμιέται ο Θρύλος και ο Πειραιάς" , αλλά νομίζω ότι γίνομαι κατανοητός στο ότι προτάσω την αξία της ανθρώπινης ζωής ως σημαντικότερη και όχι την αξία του Θρύλου, του ΠΑΣΟΚ, των ομοφυλόφιλων, των νταλικέρηδων ή της συμπαθούς πόλης του Πειραιά. Μία αξία πάνω από όλες. Η αξία στην ανθρώπινη ζωή!

Υ.Γ. Για φανταστείτε να έβγαινε ένας οποιοσδήποτε πολιτικός και να έλεγε ότι οι Έλληνες είναι η πλήγη του πλανήτη και πρέπει να αφανιστούν; Θα έπρεπε να θεωρήθει "άποψη" αυτό; (Ο Μίκης είναι πεπεισμένος ότι υπάρχουν τέτοιοι πολιτικοί αλλά αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα προς συζήτηση...)

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
katerina είπε...

grsail,
και εγώ σκεφτηκα ότι όταν αναπαράγεται μια αθλιοτητα όπως πιστευω ότι ήταν το δημοσιευμα, πιθανότατα αυτό, να αποκτά μια μεγαλυτερη δυναμική,απο αυτή που του αξιζει.

Αλλά...
1ον. Δεν ήταν ένα δημοσιευμα, σε ένα μικρό ΜΜΕ, ένα παραπολιτικό, κάτι με ...κρυμενο υπονοουμενο,κάτι που θα περνουσε απαρατητητο ή κάτι που αναφερόταν γενικά. Ήταν ένα πολυ μεγάλο δημοσιευμα, σε Κυριακατικη εφημεριδα, ευρυτατης κυκλοφορίας. Μάλιστα εγώ πριν το δω στην εφημεριδα, που ειχα ήδη αγοράσει (ναι αγοράζω Ελευθεροτυπία...ή μάλλον αγοραζα),αλλά δνε ειχα διαβασει, το είδα να αναπαραγεται σε blogς.

2ον. Θεωρησα και εξακολουθώ να πιστευω ότι έχριζε απαντησης. Στο χωρο που εγώ μπορώ να απαντησω. Επι της ουσίας. Χωρίς καν αναφορά σε όλα όσα ...όλοι υποψιαζομαστε, ότι ειναι πίσω απο το δημοσιευμα,σαν ...εξυπηρετήσεις. Δεν με αφορά ουτε αυτό. Εξηγησα και πιο πάνω στον Θαναση τοςυ λόγοςυ που το θεωρώ ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΟ.

3ον. Με την Marianna,πρέπει μέσα σε μια τριετία να ειχαμε ανταλλαξει 3 ή 4 σχόλια, συνολικά. Η αναρτηση μου δεν αφορά στην διαδικτυακή φιγουρα της Mariana on Ice, η οποία μου ειναι εξαιρετικά συμπαθής μιας και ότι έχω διαβασει στο ιστολογιο της, ειναι τρυφερό,ανθρωπινο και πολύ ζεστό, αλλά αυτό καμία σημασία δεν εχει. Η αναρτηση δεν αναφερεται στην Marianna. Η αναρτηση αναφερεται στη πρακτική του συντακτη της Ελευθεροτυπίας.

4ον. Κάποιοι -αν και κατηγοροι του, ζηλωσαν τις πρακτικές του ...Αντιπροεδρου της Κυβερνησης. Δεν θεωρώ ότι το timing ειναι ασυνδετο και τυχαίο. Αυτοι μπορεί αν θεωρουν το επαγγελμα τους σαν
"παροχή εκδουλευσεων", εγώ πιστευω ακόμα στον ρόλο του δημοσιογράφου, έστω κι αν πια ειναι σπάνιο να βρείς κάποιον που πραγματικά υπηρετεί τον ρόλο του.

5ον. Ο καθένας,μπορεί να εχει την άποψη του,και θέλω όσο τίποτα άλλο να μπορεί να την εκραζει ΠΑΝΤΟΥ ελευθερα. Προφανώς ισχύει και για τον lls. Επίσης και εγώ έχω το δικαιωμα να την αφήνω ..ασχολιαστη.

6ον. Grsail, σε ευχαριστώ πολύ πολύ.

katerina είπε...

Αλεξανδρε, εσύ ξέρεις αν η διαδικτυακή φιγουρα της Mariana on Ice, είναι δικαστής, ηθοποιός, τραγουδιστρια, ή η Μαρία Αντουανέτα;

Εσυ ξέρεις αν η ιστολογική αυτή φιγουρα ή η δικαστ΄ςη ειναι αντισημητρια;

Εγώ διαβασα εκατονταδες αναρτησεις εξωφρενικά αντισημιτικές με τά την δολοφονία των Τουρκων ακτιβιστών; Ξέρω αν κάποιος απο αυτούς είναι δικαστικός; Επρεπε να κάνω τον ΚΥΠατζή; Αν ειχα αυτον τον προβληματισμό, θα έπρεπε όχι να στηνω λαικά δικαστηρια, αλλά να κάνω την όποια καταγγελιά ειχα να κάνω στον όποιον εισαγγελέα.

Η Δικαιοσυνη ειναι ...a la carte;

Τέλος Αλεξανδρε, δικάζουν οι δικαστές ή στηνουμε όλοι μας λαικά δικαστηρια λασπολογίας;

Τέλος, είσαι σιγουρος ότι Ελληνες πολιτικοι, δεν έχουν εκφραστεί ρατσιστικά για όποιους μαλιστα Κυβερνούν;

grsail είπε...

Ακριβώς. Το ζήτημα είναι η πρακτική του συντάκτη και της εφημερίδας του. Με αυτήν την πρακτική κάποτε έκαιγαν τις 'μάγισσες' ...

Ας περιμένουμε να δούμε αν θα υπάρξει (και τι είδους) αντίδραση από την πλευρά της Marianna.

Να είσαι καλά.

celin είπε...

Kατερινα,εισαι πολυ θαραλλεα γιατι,ανεξαρτητως του αν συμφωνει καποιος η διαφωνει,με αυτη την αναρτηση μπαινεις σε πολυ βαθεια νερα.
Μα πολυ βαθεια νερα.
Δε θα ηθελα να πω κατι παραπανω,γιατι θελει πολυ σκεψη και προσοχη για να κανεις καποιο σχολιο επι του συγκεκριμενου θεματος.
Θα το σκεφτω και βλεπουμε.
Υπαρχει μια πολυ λεπτη γραμμη μεταξυ του αντισημιτισμου και της παραδοχης οτι καποια συγκεκριμενα λομπυ ειναι οι νταβατζηδες του πλανητη.
Πρεπει να προσεχουμε,ολοι εμεις που απεχθανομαστε τον ρατσισμο οποιασδηποτε μορφης,
για να μη τη διασχισουμε.

Παντως πιστευω οτι ο διαλογος,οταν δεν εξαντλει τα ορια του,συνηθως καταληγει σε χρησιμα συμπερασματα για ολους.Κ ειναι καλο να γινεται,ακομα κ σε θεματα που κανουν τζιζ.

katerina είπε...

Το ξέρω Celin, ότι μπαινω σε πολύ βαθειά νερά.
Αλλά κι αν ακόμα ήμουν τόσο αφελής για να μην το καταλάβω, το ...mail μου, που γέμισε, απο πολλά και ...διαφορά, θα μου το διευκρινιζε.

Αλλά τα blogs υπάρχουν για να θιγονται και να ΣΥΖΗΤΙΩΝΤΑΙ θέματα που κάνουν τζιζζζζζ Celin μου.
Για αυτό δεν τα έχουμε;

Την καλησπέρα μου.

Alexandros είπε...

Μάλλον δεν την διάβασες προσεκτικά την ανάρτηση μου. Έγραψα: "Εκτός αν δεν υφίσταται ταυτοπροσωπία μεταξύ δικαστίνας και Μαριάννας ον αιζ οπότε όλα είναι άκυρα." Τι περίεργα με ρωτάς λοιπόν; Ποιος μίλησε για λαικά δικαστήρια και τα υπόλοιπα που αναφέρεις; Αυτό κατάλαβες εσύ;
Ότι γουστάρεις καταλαβαίνεις μου φαίνεται.
Εγώ θέτω ένα προβληματισμό στο ποια αξία είναι σημαντικότερη. Αυτό κατέθεσα. "Γραμμένη" την έχω και την mariannaonice και τον Ψάρρα και τον μάρα, το κακό συναπάντημα και τους ρουφιάνους. Το ζήτημα είναι οι θεσμοί και οι νόμοι. Ο Δικαστής πρέπει να είναι αμερόληπτος να εφαρμόζει τον νόμο και να μην επηρεάζεται από τις προσωπικές του εμπειρίες και απόψεις. Την έχεις δει την ταινία " 12 Angry Men; Δεν την και μετά το ξανασυζητάμε.

Όσον αφορά τα ανώνυμα ρατσιστικά σχόλια και ποστ το επιχείρημα σου είναι σαθρο. Πρακτικοί λόγοι που δεν χρειάζονται περαιτέρω ανάλυση, δεν επιτρέπουν την αναγνώριση και την δίωξη όλων αυτών που παρακινούν σε πράξεις βίας είτε εναντίον των εβραίων ή οποιασδήποτε άλλης ομάδας. Διαφορετικά δεν θα έκαναν οι Άρχες άλλη δουλειά παρά να ψάχνουν ποιος κρύβεται πίσω από κάθε σχόλιο στο ιντερνετ. Όταν όμως μία υπόθεση έρθει στην επιφάνεια και ταυτόχρονα υπάρχει παρελθόν (όπως η αναφερόμενη στο ποστ) βγαίνουν στην φόρα αυτά που είχαν ειπωθεί. Που βλέπεις το περίεργο;

LeftG700 είπε...

Φίλη Κατερίνα,


Επανερχόμαστε γιατί νομίζουμε ότι πρέπει να εξηγήσουμε αναλυτικότερα κάποια πράγματα. Ξεκινώντας από την αρχή.

Έτυχε να είμαστε οι πρώτοι που σχολιάσαμε. Γράψαμε: «Έχουμε την αίσθηση ότι απλοποιείς μια ιδιαίτερα σύνθετη και περίπλοκη περίπτωση». Τι εννοούσαμε: Ότι εστίασες σε ορισμένες μόνο διαστάσεις της υπόθεσης. Αυτές δηλαδή που σχετίζονται με τη δημοσιοποίηση του πραγματικού (κατά την εφημερίδα) ονόματος μιας blogger, αυτές που αναφέρονται στο δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και τέλος αυτές που αφορούν στη δημοσιογραφική δεοντολογία, αλλά και, γενικότερα, στη δεοντολογία του δημόσιου διαλόγου.

Θα επανέλθουμε σε αυτά. Αφού κάνουμε όμως μια παράκαμψη.

Το δημοσίευμα παραθέτει σαφή δείγματα καραμπινάτου ρατσιστικού λόγου της marianaonice από το μπλογκ της. Στο ποστ σου αυτό το περνάς στο ντούκου. Για μισό λεπτό!

Είμαστε ή δεν είμαστε αντιρατσιστές; Είμαστε ή δεν είμαστε κατά του φυλετικού και αντιφυλετικού λόγου; Είμαστε ή δεν είμαστε κατά των αντιλήψεων που θέλουν «ανώτερα» και «κατώτερα» έθνη (φύσει βέβαια, και όχι θέσει, γιατί θέσει, το αφρικανόπουλο που πεθαίνει μόνο και μόνο επειδή δεν έχει πρόσβαση σε καθαρό νερό, είναι υποβαθμισμένο στην κατάσταση του res σε σχέση με τους ανθρώπους που είχαν την τύχη να γεννηθούν στον «πρώτο» κόσμο). Είμαστε. Ε, αφού είμαστε γιατί αυτό το περνάς στο ντούκου; Δηλαδή η υπεράσπιση του δικαιώματος της ψευδωνυμίας (που καλώς γίνεται στο ποστ) είναι υπέρτερη της ανάγκης να καταδικάζεται ο ρατσιστικός λόγος σε κάθε περίπτωση; Δεν το καταλαβαίνουμε αυτό καθόλου! Και μας φαίνεται ότι έτσι μπερδεύονται άσχημα τα πράγματα. Γιατί με αυτό τον τρόπο λησμονείται ότι ο ρατσιστικός λόγος, ο λόγος δηλαδή του ναζισμού, αν μιλήσουμε για τον 20ο αιώνα, αντιπροσωπεύει ό,τι πιο απεχθές στην ιστορία των ιδεών, αφού καταδικάζει και απορρίπτει ανθρώπους επειδή έχουν το «κακό» αίμα! Γεγονός που έχει οδηγήσει μια σειρά από ευρωπαϊκά κράτη, μεταξύ των οποίων και το δικό μας, όπως υπενθυμίζει ο e-lawyer, να τον καθιστούν ποινικό αδίκημα.

Μετά την παράκαμψη, στα θέματα που θίγεις.

Δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία ότι η δημοσιοποίηση της πραγματικής (πάντα κατά την εφημερίδα) ταυτότητας της marianaonice είναι πράξη απαράδεκτη και καταδικαστέα (ηθικά, δεοντολογικά, νομικά). Και με την ευκαιρία να πούμε ότι εμάς μας αφήνει παγερά αδιάφορους. Για εμάς η marianaonice είναι η …marianaonice! Period! Period, γιατί τα σχετικά ζητήματα τα καλύπτει και με το παραπάνω ο e-lawyer στο ποστ στο οποίο παραπέμψαμε παραπάνω και δεν έχει νόημα να επαναλαμβάνουμε πράγματα που έχουν εξηγηθεί πλήρως.

Ένα τελευταίο με την ευκαιρία του σχολίου του LLS που παρέθεσε ο GRSAIL:

Είναι γνωστό ότι οι πολιτικές μας απόψεις διαφέρουν ριζικά με αυτές του LLS. Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση συμφωνούμε απόλυτα μαζί του στο γεγονός του εύκολου χαρακτηρισμού κάποιων προσώπων ως φασιστών ή κάποιων πράξεων ως φασιστικών.

Οι χαρακτηρισμοί είναι σαν τα νομίσματα. Η κυκλοφορία υπερβολικού όγκου νομίσματος το οδηγεί στην απαξίωση. Και είμαστε της άποψης ότι θα πρέπει να φροντίζουμε να διατηρούμε πάντα ψηλά στην ατζέντα μας την (απ)αξία του ναζισμού…


Τα λέμε

grsail είπε...

Επειδή παρακολουθώ πλέον με μεγάλο ενδιαφέρον την εξέλιξη του θέματος και τα σχόλια της ανάρτησης ας μου επιτρέψει η οικοδέσποινα να κάνω δύο παρατηρήσεις με αφορμή το σχόλιο του LeftG700:

(a) Το κεντρικό ζήτημα δεν είναι τι είπε η τι δεν είπε η blogger αλλά ότι δημοσιοποιήθηκε αφθαίρετα το όνομά της. (Αν ήθελε ο κος δημοσιγράφος ας έκανε κριτική στον σχολιασμό της και μέχρι εκεί.)

(b) Tο ότι είμαστε αντιρατσιστές δεν μας νομιμοποιεί στο να εκπέσουμε στο επίπεδο του αριστερού δοσιλογισμού ... νομίζω;

LeftG700 είπε...

Φίλε grsail,

Με τη σειρά μας να παρατηρήσουμε κι εμείς:

α) Το κεντρικό ζήτημα είναι αυτό που ο καθένας θεωρεί κεντρικό ζήτημα. Κι αυτό ακριβώς συζητάμε εδώ. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί πρέπει να εξαιρεθεί ο ρατσιστικός λόγος της marianaonice (ως έκκεντρο ζήτημα) από την κριτική, και αυτή να περιοριστεί μόνο στην «Ελευθεροτυπία». Το ένα δεν αποκλείει το άλλο.

β) Και πάλι: Ο αντιδοσιλογισμός, αντιδοσιλογισμός και ο αντιρατσισμός, αντιρατσισμός!


Τα λέμε

katerina είπε...

Λεφτηδες καλημέρα,
κάνουμε μια συζητηση σε ένα σενάριο που το καταπτυστο της Ελεευθεροτυπίας μας "επεβαλε" σαν ...αλήθεια. Και μόνο αυτο το γεγονός, έχει τεραστια σημασία για το τι μεθόδους χρησιμοποιεί ο αρθρογράφος για να "τεκμηριώσει", αυτό που θέλει να πουλήσει.

Ξαναγράφω για μια ακόμη φορά, ότι μετά την επιθεση στο στόλο ελευθερίας των Ισραηλινών, γέμισε ο τόπος από αντισιωνιστικά λόγια, αποψεις, καταρες, βρισιές, ή ...ότι.
Νομιζω ότι δεν υπήρχε blog, αναρτηση, σχόλιο, που αν απομονωθεί δεν θα παραπέμπει σε ...ακραιο ρατσιστή κατα των Ισλαηλιτών, των Εβραίων ή ότι.

Θυμάμαι πόσο έντονα υβριστικό ήταν το κλίμα σε όλο τον κόσμο, σε όλη την ελληνική κοινωνία (σε όλεςτις κοινωίες του κόσμου για την ακριβεια), σε όλη την μπλογκοσφαιρα. όλος αυτός ο κόσμος είναι ...ρατσιστής;

Στην προηγουμενη μου αναρτηση για τον Θεοδωράκη, εγω χρησιμοποιησα το συνθημα "Φονιαδες των Λαών Αμερικάνοι" που προσωπικά έχω φωνάξει στοςυ δρόμους, έχω γραψει εδώ, εκει, παντου εκατονταδες φορές; Κια αυτό ρατσισμός δεν ειναι εκ μέρους μου;

Τι κάνει λοιπόν η "Ε";
Χρησιμοποιεί ένα σχόλιο- το οποίο μάλιστα τωρα το πρωί στο blog της Marianna, ειδα ότι δεν ειναι καν της διαδικτυακής φιγουρας marriana, για να πουλήσει ...ότι έχει να πουλησει. Στο δικό μου blog, σχολιαστές έχουν αφησει κάθε λογής σχόλιο, στο δικό σας φανταζομαι επισης.

Τι ακριβώς κάνει η Χρυση Αυγή; Πουλάει στους φτωχούς και με τεραστια προβληματα κοινωικά και οικονομικά κατοικους της περιοχής του Αγιου Παντελεημονα-γιατί βέβαια ο ακτιβιστικός φασισμός δεν ανθεί στην Κηφισιά, το παραμυθι ότι οι ξένοι με διαφορετικές πολιτισμικές διαφορές ειναι οι εχθροί τους, που αυτή θα τους σώσει. Ότι μαθές, δρα, για να προστατεψει τα ...συμφεροντα τους.

Η "Ε" και ο αρθρογράφος της αντιστοιχα, ξερει το κοινό του. Ξερει ότι για να πουλήσει την εκδουλευση που θέλει, πρέπει να χρησιμοποιησει την απεχθεια του κοινού του στον κάθε Πλευρη. Και τον κάνει...μαριονέτα, δόλωμα, για να επιδοθεί ...στο δικό του σεναριο, που εμφανιζει ως...αλήθεια.

Μπορειτε λοιπόν Λεφτηδες να μου πειτε ποια η διαφορά;

Εγώ θα ρωτησω και κάτι άλλο, αν αυτό το σχόλιο - που φερεται απο ότι φαινεται πλαστογραφημένα-,ότι έκανε η διαδικτυακή φιγουρα marianna, αν ειχε γραφτεί, τη επομενη μερα της δολοφονίας των Τουρκων ακτιβιστών, ποιος θα του έδινε σημασία;

Λεφτηδες, θα επιμεινω στην άποψη μου. Η Εφημερίδα ακολουθώντας τον πιο προστυχο και αντιδεοντολογικό τρόπο, επιχειρησε να πουλήσει την εκδουλευση της, σε ένα κοινό με αντιρατσιστικές ευαισθησίες. Για να το καταφερει αυτό, χρησιμοποιησε τον ίδιο ακριβώς τρόπο με την φασιστική Χρυση Αυγή.

Το άρθρο ειναι μνημιώδης φασιζουσα πρακτική. Σε τελευταία αναλυση, αν δεις τα Χρυσαυγιτάκια, έχεις τουλάχιστον να τους δώσεις σαν ελαφρυντικό, ότι δνε χρειαζεται καν να τους κάνεις test IQ. Φαινεται απο μακρυά, το πνευματικό κια διανοητικό τοςυ επιπεδο. Ο Φασισμός του αρθρογ΄ραφου, ειναι σαφώς πιο ...ευφυής, αλλά εξακολουθεί να ειναι φασισμός αισχιστου είδους. Ο στόχος του; Προφανής ακόμα και για τους πιο καλοπροαιρετους.

katerina είπε...

grsail,
ο κυριος (πιθανότατα πια και μόνος) λόγος ύπαρξης των blogs στις μέρες μας, ειναι να εκφραζεται η γνωμη του καθενός, του κάθε πολιτη, που συναινεί,αντιμαχεται, ή σχολιάζει την "πολιτικά ορθή" και συνηθως απολυτως ξεπουλημένη σε επιχειρηματικά, κυβερνητικά ή άλλα συμφεροντα, "άποψη" της μεγάλης πλειοψηφίας των ΜΜΕ.

Είτε αυτά είναι πιο οφθαλμοφανή, ειτε ειναι πιο συγκαλυμένα. Αρα ...όχι μόνο "σου επιτρέπω" αλλά σε ευχαριστώ για τα σχόλια σου.

grsail είπε...

Με αφορμή σχόλια που έλαβα στο δικό μου «μαγαζί» έγραψα δυο σκέψεις που τις μεταφέρω και εδώ:

Ειλικρινά δεν βλέπω πως ένα ανώνυμο ιστολόγιο μπορεί «να επηρεάσει ως κλίμα» ή να «διεκπεραιώσει» μια δίκη.
Η «ανακάλυψη» του δημοσιογράφου δεν είναι παρά περιληπτική αντιγραφή μιας αναφοράς της κόρης του πρώην προέδρου του Παναθηναϊκού προς τον εισαγγελέα.
Στην αναφορά αναγράφεται το αμίμητο: η κα Τάδε, ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΕΤΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, διατηρεί blog … (επομένως οι εφέτες και μάλιστα Αθηνών δεν πρέπει να διατηρούν blogs. Τα blogs είναι για εμάς τους άλλους, τους λεπρούς …)
Τα υπόλοιπα αφορούν σχόλια και σκέψεις της «κατηγορουμένης» που προφανώς δεν αρέσουν στον «δημοσιογράφο» ούτε στην κόρη του πρώην προέδρου του Παναθηναϊκού. Για τον λόγο αυτό η «κατηγορουμένη» καταγγέλλεται, το όνομά της ξεμπροστιάζεται και η ίδια διασύρεται. Αυτό φίλε μου LLS είναι ο ορισμός του φασισμού.

ΥΓ. Όσον αφορά στην περιβόητη δίκη που είχε νομίζω να κάνει με αίτημα ποινής και απαγόρευσης του βιβλίου γνωστού ακραίου προσώπου, θέλω να πω ότι δεν συμφωνώ στο να τιμωρείται κάποιος γι αυτό που πιστεύει ή γι αυτό που γράφει. Αν θυμάμαι καλά το τελευταίο κάψιμο βιβλίων στην Ελλάδα έγινε επί δικτατορίας Μεταξά.
.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

Λόγος, Πράξη, Δίκαιο

Ποια τα όρια των Δικαίων και των Ελευθεριών; Υπάρχουν όρια; Μπορούμε να επιβάλλουμε απαγορεύσεις και μέχρι που; Που συγκρούονται τα δίκαια και οι ελευθερίες της «Ελευθεροτυπίας , μιας δικαστίνας και του Πλεύρη; Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αν μπορούμε να δικάζουμε το λόγο, αν μπορούμε να δικάζουμε προθέσεις που συνάγονται από το λόγο σαν να ήταν πράξη κλπ όπως παλιά δίκαζαν και καταδίκαζαν κομμουνιστές με απόδειξη την ομολογία ότι είναι κομμουνιστές!

Περισσότερα στο: http://aristeripolitiki.blogspot.com/

LeftG700 είπε...

Για να τελειώνουμε, εμείς τουλάχιστον, με το "παραμύθι", την marianaonice και τις απόψεις της παραθέτουμε το σχόλιο που αφήσαμε πριν λίγο στο μπλογκ της, όπου μας εξηγεί(;) γιατί δεν είναι αντισημίτρια:



marianaonice,


Να μας συμπαθάς, αλλά κάτι δεν πάει καλά. Για να τα λέμε όλα, όχι απλώς δεν πηγαίνει καλά, αλλά πηγαίνει κατά διαόλου!

Πριν πούμε τι πηγαίνει κατά διαόλου, μερικές διευκρινίσεις. Απευθυνόμαστε στην marianaonice και μόνο σ’ αυτήν. Τα όσα αναφέρει η «Ελευθεροτυπία» για την ταυτότητα του φυσικού προσώπου που διαχειρίζεται αυτό το μπλογκ από το ένα αυτί μας μπήκαν κι απ’ το άλλο μας βγήκαν! Όσο για τη Ζωή και τον μπαμπά της, τους έχουμε χεσμένους πατόκορφα! Αυτά, για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις και παρανοήσεις.

Ας έρθουμε τώρα σ’ αυτό που πηγαίνει κατά διαόλου.

Μας λες ότι έψαξες να βρεις τη φράση «Κωλοεβραίοι.. Μακάρι να τους εξόντωνε τελείως ο Χίτλερ» και δεν τη βρήκες. Ok, κανένα πρόβλημα. Όμως η εφημερίδα αναφέρει και άλλα πράγματα. Μεταξύ των οποίων το πιο εμβληματικό είναι ο διάλογός σου με τον monahikoslikos όπως υπάρχει στο http://marianaonice.blogspot.com/2009/01/blog-post.html

Τον παραθέτουμε ολόκληρο:


Ο/Η monahikoslikos είπε...
Καλή αρχή, οργανώσου και όλα θα πάνε καλά...
Το χρήμα δεν έχει χρώμα, οσμή και ιδεολογία γι αυτό και μπερδευτήκανε έτσι δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι...
Όσο για τους Παλαιστίνιους... φαίνεται να χρωστάνε πολύ αίμα ακόμα για να πληρωθεί το λάθος του Χίτλερ που άφησε εβραϊκό σπόρο πίσω...
Αν νομίζεις πως είμαι ρατσιστής θα σου πω ναι είμαι γιατί σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορώ να το κρύψω.
3 Ιανουαρίου 2009 8:18 π.μ.

Ο/Η marianaonice είπε...
[…]
@Μοναχικέ μου Λύκε
Μην ανησυχείς! Και εγώ εκεί έχω φθάσει και έτσι σκέφτομαι για τους Εβραίους!! Και μετά τους φταίει ο Πλεύρης!! Όμως είδες;; Κατάφεραν και τον καταδίκασαν κι αυτόν! Λες κι ο Πλεύρης μόνον αυτούς κυνηγά και εξυβρίζει!! Όμως αυτοί είχαν τη δύναμη και τον δίωξαν και τον καταδίκασαν!! Φοβάμαι ότι έχουν εισχωρήσει βαθειά στα γρανάζια της κρατικής μας μηχανής και κινούν τα νήματα παντού! Το ήξερες εσύ ότι το Κεντρικό Ισραηλιτικό τους Συμβούλιο είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου;; το ήξερες ότι έχει δικαίωμα να εισπράττει φόρους από τους Έλληνες Εβραίους;; Κράτος εν κράτει δηλαδή!! Και άλλα πολλά που δεν τα ξέρει ο κόσμος γι' αυτούς!!
3 Ιανουαρίου 2009 12:22 μ.μ.

Τι είναι αυτά τα πράγματα marianaonice; Έχεις φτάσει να σκέφτεσαι για τους Εβραίους ότι δεν θα έπρεπε να έχει μείνει εβραϊκός σπόρος; Δεν ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Δεν ξέρεις ότι είναι με άλλα λόγια ακριβώς αυτό που παραθέτει η «Ελευθεροτυπία» (αυτό που δεν βρίσκεις και αποκλείεις να το έχεις πει εσύ, κρατώντας όμως και μια «πισινή»: «Η φράση δεν είναι δική μου, γιατί είναι ξένο προς το χαρακτήρα μου να εκφράζομαι έτσι για οποιοδήποτε άνθρωπο έστω κι αν δεν αποκλείω το ενδεχόμενο κάποιοι να εκφράζονται ακραία σε περιπτώσεις μεγάλης οργής, χωρίς όμως να εννοούν αυτό που λένε!»);

Και τι είναι αυτό που παρακάτω λες στην patsiouraki;

«Οι Εβραίοι γενικά ως λαός ίσως να μη διαφέρουν από κάθε άλλο λαό στη γη!»

Ί σ ω ς; Τι θα πεί ί σ ω ς marianaonice; Ότι (ίσως) έχουν το «κακό» αίμα ή ότι (ίσως) είναι ο «κακός» σπόρος;

Και γιατί μας κοτσάρεις συνέχεια ‘Ε β ρ α ι ο σιωνισμός’ και ‘εβραιοσιωνιστές’; Υπάρχουν και Λιθουανοί σιωνιστές, ας πούμε, ή Βάσκοι;

Ή μήπως υπάρχουν και …αριστεροί σιωνιστές; Κάτι τέτοιο άραγε υπονοείς όταν γράφεις στον Ασκαρδαμυκτί «Σαφώς και δεν αμφιβάλλω ότι οι πιο μαύροι φασίστες είναι οι ‘‘αριστεροί’’!!» και στο οποίο σου απάντησε όπως έπρεπε ο akrat;

marianaonice, οι απόψεις σου για τους Εβραίους ως λαό, μυρίζουν. Και μυρίζουν πολύ άσχημα. Δεν ξέρουμε αν οφείλεται σε ανοησία, ημιμάθεια, ανθρωπιστική μικροαστική ευαισθησία για τα πάθη του Παλαιστινιακού λαού, ή ρατσισμό.

Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι αναπαράγεις έναν λόγο μίσους και όχι μόνο δεν παίρνεις τις αποστάσεις σου από τον ναζιστικό αντιεβραϊσμό, αλλά έρχεσαι πολύ κοντά του.

Κοίτα να συνέλθεις!

katerina είπε...

Στέργιε,
το διαβασα το άρθρο σου, και δεν θα διαφωνήσω επι της ουσίας. Ο Νόμος δεν ειναι ποτέ...θεοπνευστος, πισω του έχει πάντα, κοινωικά συμφεροντα και κοινωικές δυνάμεις που συγκρουονται.
Ο όποιος δικαστής εφαρμοζει το Νόμο, δεν τον δημιουργεί. Για το αν τον ερμηνευει κατα το δοκούν, είναι άλλου παπα ευαγγέλιο.

Εδώ δεν έβαλα τετοιες προεκτάσεις. Εδώ λέω κάτι πολύ απλό; Απο πότε δικαζουμε και καταδικάζουμε την άποψη;

Κια επειδή η άποψη Πλευρη, ε, δεν ειναι και πλειοψηφική, η καταδίκη της άποψης του, η φυλακιση του για το βιβλίο του, ανοιγει τον δρόμο για την καταδίκη όποιας άποψης αυριο δεν θα μας αρέσει;

LeftG700 είπε...

"Απο πότε δικαζουμε και καταδικάζουμε την άποψη;"

Άποψη: Θ ά ν α τ ο ς στην Κατερίνα και τον σπόρο της!

katerina είπε...

Λεφτηδες,
στην marianna on ice, ασφαλώς μπορειτε να γραψετε ότι θέλετε. Δικό της θέμα και η απαντηση, ειτε υπάξει ειτε όχι.

Κια με δική μου επιλογή, ο καθένας εδω μεσα να μπορεί να γραψει ότι θελει.

Δηλώνω όμως ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ, ότι τα μαθήματα πάσης φυσεως ..."εθνικοφροσυνης", ή τα ΚΥΠατζιδικα "εψαξα, βρηκα, και σε εγκαλώ γιατί το είπες αυτο;" απο τον οποιδηποτε, προς τον οποιδηποτε, με ενοχλούν, πολιτικά, πολιτστικά και πάνω απο όλα αισθητικά.

Υπερασπιζεστε την όποια πολιτική άποψη σας, την σέβομαι, μπορώ να εκφρασω την τεκμηριωμένη ή ατεκμηριωτη αντιρηση μου, μπορεί να καταλάβω σωστά ή λάθος, μπορείτε να μου τεκμηριωσετε το λάθος μου, αλλά δνε διανοηθηκα ποτέ να κουνήσω το δαχτυλο σε κανέναν και να τον εγκαλεσω για την όποια άποψη έχει.


Το σχολιάζω απο το ...κουνάω το δάχτυλο, απεχει όσο ο φάντης απο το ρετσινολαδο.

katerina είπε...

@ left 3.34,
Το "φονιάδες των Λαών Αμερικάνοι";
Προσωπικά το εχω πει, γραψει, φωνάξει εκατοντάδες φορές; Ποσο ρατσιστρια ειμαι;

LeftG700 είπε...

Φίλη Κατερίνα,


Το τελευταίο σχόλιό σου δεν το καταλάβαμε καθόλου!

1. Τι εννοείς όταν λες ότι στο μπλογκ της marianaonice μπορούμε να γράφουμε ό,τι θέλουμε; Δηλαδή παραβιάσαμε κάποια δεοντολογία παραθέτοντας εδώ το σχόλιο που στείλαμε σ' ακείνη;

2. Τι εννοείς ότα λες για μας ότι "κουνάμε το δάχτυλο" κι ότι "δίνουμε μαθήματα"; Λέμε την άποψή μας, όπως κάνουν όλοι οι ομιλητές. Και πάλι: παραβιάσαμε κάποια δεοντολογία;

3. Τι εννοείς όταν λες ότι δεν επιτρέπεται να εγκαλείται κάποιος για τις απόψεις του; Αυτό ισχύει και για την άποψη που εκφράσαμε παραπάνω -δραματικά για να γίνει κατανοητό το πόιντ μας;


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλη Κατερίνα,


Αυτά που λέμε στο σχόλιο προς τη marianaonice δεν επιτρέπουν κανέναν παραλληλισμό με το σύνθημα που αναφέρεις. Το σύνθημα αυτό έχει κριτικαριστεί και συζητηθεί επαρκώς. Δεν έχει καμία σχέση με το πνεύμα των αντιλήψεων που εκφράζει η marianaonice.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Η φράση που η marianaonice διαψεύδει ότι την είπε εδώ:

http://side21.blogspot.com/2008/12/blog-post_29.html

katerina είπε...

Λέφτηδες,
τα "όρια" ειναι πάντα δυναμικά, τα βάζουμε εμεις, η κοινωνία, οι πληθυσμοί. Δεν τα βάζει η πολιτική ορθοτητα. Αυτο προσπαθώ να πω.

LeftG700 είπε...

Φίλη Κατερίνα,


Συμβαίνει πάρα πολύ συχνά σε κάθε διάλογο: Να ξεκινάει από κάποιο θέμα και κατά τη διάρκεια της συζήτησης να προκύπτουν, ως παρεμπίπτοντα, άλλα ζητήματα, πολλές φορές μάλιστα και πιο σημαντικά από την αρχική αφορμή. Νομίζουμε ότι κάτι τέτοιο συνέβη και εδώ, στον μεταξύ μας διάλογο.

Σε προηγούμενο σχόλιό σου προς εμάς (7 Δεκεμβρίου 2010 3:34 μ.μ.) γράφεις:

«Δηλώνω όμως ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ, ότι τα μαθήματα πάσης φυσεως ..."εθνικοφροσυνης", ή τα ΚΥΠατζιδικα "εψαξα, βρηκα, και σε εγκαλώ γιατί το είπες αυτο;" απο τον οποιδηποτε, προς τον οποιδηποτε, με ενοχλούν, πολιτικά, πολιτστικά και πάνω απο όλα αισθητικά».

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι εννοείς. Πού κολλάει η ‘εθνικοφροσύνη’ σ’ εμάς; Και πού κολλάνε τα περί ‘ΚΥΠατζίδικων αναζητήσεων’;

Για το πρώτο, το φτωχό μας το μυαλό δεν μπορεί να κατεβάσει καμία ιδέα. (Αν θέλεις, βοηθάς). Για το δεύτερο κάπου πηγαίνει ο νους μας.

Είμαστε ‘ΚΥΠατζίδες’ επειδή, α κ ο λ ο υ θ ώ ν τ α ς την προτροπή της marianaonice κ α ι τις πληροφορίες που ε κ ε ί ν η έδινε, ανατρέξαμε στα επίμαχα δημοσιεύματα; Δηλαδή, όποιος ανατρέχει σε παλαιότερα δημοσιεύματα —δικά μας, δικά σου, ή του οποιουδήποτε— είναι …ΚΥΠατζής;;; Τότε τι τα θέλουμε φίλη Κατερίνα τα αρχεία στα μπλογκ μας; Να τους δώσουμε μια, να πάνε στο διάβολο, αφού βάζουν σε πειρασμό τους ανθρώπους και ξεπέφτουν σε ΚΥΠατζίδικες πρακτικές!

Φίλη Κατερίνα, νομίζουμε ότι έχεις μπερδέψει κάποια πράγματα. Παρασυρμένη, ίσως, από την πρακτική της «Ελευθεροτυπίας» να ασχοληθεί με το π ο ι ο ς είπε «Κωλοεβραίοι! Μακάρι να τους εξόντωνε τελείως ο Χίτλερ!» κι όχι με α υ τ ό που είπε, για τους δικούς της λόγους (διασυνδέσεων, διαπλοκών και παρτουζών).

Όμως εμείς φίλη Κατερίνα δεν είμαστε η «Ελευθεροτυπία»! Ούτε ανήψια του Κωνσταντόπουλου και ξαδέρφια της Ζωής!

Εμείς ασχοληθήκαμε με το ζήτημα (που το πήραμε είδηση από το δικό σου ποστ) κ α ι του ρατσιστικού λόγου που εκφωνεί η marianaonice. (Όπως ξέρεις, δεν ασχοληθήκαμε ούτε δευτερόλεπτο με αυτό που απασχόλησε την "Ελευθεροτυπία", δηλαδή την πραγματική ταυτότητα της διαχειρίστριας του μπλογκ).

Εσύ έκρινες σκόπιμο να μην ασχοληθείς με τον ρατσιστικό λόγο. Δικαίωμά σου και «δημοκρατίαν έχομεν». Έχουμε όμως κι εμείς το δικαίωμα να κρίνουμε την κρίση σου. (Ή όχι;).

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι, βλέποντας το πράγμα μονομερώς, έκανες λάθος. Μπορεί να έχουμε δίκιο, μπορεί να έχουμε άδικο.

Εκείνο που αποκλείεται να έχουμε, είναι ταυτότητες της …ΚΥΠ!


Τα λέμε

Side21 είπε...

Μια φραστική έκρηξη στην εκφορά του λόγου και εν βρασμώ ψυχής, όσο κι αν είναι απορριπτέα και καταδικαστέα, δεν αρκεί πιστεύω για να στοιχειοθετήσει κανείς χαρακτηρισμούς όπως «φασίστας» ή «ρατσιστής», χωρίς να μπει στον κόπο να ερευνήσει το ποιόν του ανθρώπου …
Αυτά μιας και το υπό αναφορά σχόλιο αναρτήθηκε στο ιστολόγιό μου, με εξέπληξε βέβαια αρνητικά μάλιστα προερχόμενο από άτομο που δεν με είχε συνηθίσει σε τέτοιου είδους αντιδράσεις, άλλωστε έχω σαν αρχή να μην σχολιάζω ή να διαγράφω σχόλια …
Το κύριο ζήτημα όμως απ’ ότι κατάλαβα που και διεξοδικά θίγεται στην παρούσα ανάρτηση, είναι το επίμαχο δημοσίευμα σε εφημερίδα του αναστήματος (από πλευράς τιράζ) της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ το οποίο κατά τη γνώμη μου αποτελεί ιδανικό παράδειγμα αντιδεοντολογίας και κιτρινισμού για μαθήματα σε σχολές δημοσιογραφίας !!!
Έτερο ζήτημα ο υποκρυπτόμενος ζήλος των εκδοτών (και ου μόνον) για τη δαιμονοποίηση της «ανωνυμίας» των bloggs !!!
Τρίτο ζήτημα η διαπλοκή σχέσεων οιασδήποτε εξάρτισης με μέσα ενημέρωσης για επιδίωξη άλλου είδους σκοπών !!!
Τέταρτο ζήτημα (ηθικό αυτό) η χρησιμοποίηση σε μια αντιπαράθεση μέσων άσχετων με το είδος και την καθαυτό ουσία της διένεξης !!!
Θα προσέθετα κι άλλα αλλά δεν θέλω να καταχρώμαι τη φιλοξενία του χώρου σας …

Side21 είπε...

Μια φραστική έκρηξη στην εκφορά του λόγου και εν βρασμώ ψυχής, όσο κι αν είναι απορριπτέα και καταδικαστέα, δεν αρκεί πιστεύω για να στοιχειοθετήσει κανείς χαρακτηρισμούς όπως «φασίστας» ή «ρατσιστής», χωρίς να μπει στον κόπο να ερευνήσει το ποιόν του ανθρώπου …
Αυτά μιας και το υπό αναφορά σχόλιο αναρτήθηκε στο ιστολόγιό μου, με εξέπληξε βέβαια αρνητικά μάλιστα προερχόμενο από άτομο που δεν με είχε συνηθίσει σε τέτοιου είδους αντιδράσεις, άλλωστε έχω σαν αρχή να μην σχολιάζω ή να διαγράφω σχόλια …
Το κύριο ζήτημα όμως απ’ ότι κατάλαβα που και διεξοδικά θίγεται στην παρούσα ανάρτηση, είναι το επίμαχο δημοσίευμα σε εφημερίδα του αναστήματος (από πλευράς τιράζ) της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ το οποίο κατά τη γνώμη μου αποτελεί ιδανικό παράδειγμα αντιδεοντολογίας και κιτρινισμού για μαθήματα σε σχολές δημοσιογραφίας !!!
Έτερο ζήτημα ο υποκρυπτόμενος ζήλος των εκδοτών (και ου μόνον) για τη δαιμονοποίηση της «ανωνυμίας» των bloggs !!!
Τρίτο ζήτημα η διαπλοκή σχέσεων οιασδήποτε εξάρτισης με μέσα ενημέρωσης για επιδίωξη άλλου είδους σκοπών !!!
Τέταρτο ζήτημα (ηθικό αυτό) η χρησιμοποίηση σε μια αντιπαράθεση μέσων άσχετων με το είδος και την καθαυτό ουσία της διένεξης !!!
Θα προσέθετα κι άλλα αλλά δεν θέλω να καταχρώμαι τη φιλοξενία του χώρου σας …

Odyssey είπε...

Δεν θα μπλέξω με την ουσία. (Δεν τα πάω καλά με τα ουσιαστικά).
μια μικρή άσχετη λεπτομέρεια:
Μήπως βλέπουμε τα δέντρα και χάνουμε το δάσος;

Το γράφω, γιατί αυτό που κατάλαβα εγώ είναι πως το θέμα του, εκ των συντακτών του μονόπλευρου συνηθως ερευνητή ΙΟΥ, είναι η ΑΝΩΝΥΜΙΑ των βλόγερς.
Ίδιο είναι και το θέμα της κόρης του αριστερού ηγέτη και αγωνιστή κ. Κωνσταντόπουλου.
Ίδιο θέμα είχε θέσει πριν λίγες μέρες ο κ. Θ.Πάγκαλος.

Αλλού το πάνε.
Έρχεται κρύο με ξηρασία.
Οι φτωχότεροι άνθρωποι πρέπει να στερηθούν και το δικαίωμα της φωνής.

Τα έντυπα ΜΜΕ κλείνουν, ακόμα και η κυρίαρχη τηλεόραση χάνει θεατές και είναι η ώρα τα blos των ανθρώπων και η ανωνυμία του πλήθους να φάνε φίμωτρο.
Κανείς δεν πρόσεξε πως αυτά που είπε ο κ.Αλ.Παπαδόπουλος και αυτά που συνέχεια λέει για την "παγκόσμια διακυβέρνηση" ο κ. ΓΑΠ είναι το άλλο όνομα της δικτατορίας.

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Εχω χαθει πια, δεν ξερω τι να πω...

santa maura είπε...

"ερχεται κρυο με ξηρασια " γραφει ο οδυσεας και συμφωνω απολυτα , ο στοχος ειναι τα μπλοκ . Η κυριαρχια σε κρατη οπως η ελλαδα εξασφαλιζεται αν μπορει κανεις να κατευθυνη την ιδεολογια μετατρεποντας την σε ψυχολογια των μαζων , αυτο το πραγμα γινοταν μεχρι τωρα με τα μεσα μαζικης ενημερωσης . γιωργος

katerina είπε...

Λεφτηδες, η "εθνικοφροσύνη" έχει περάσει και αυτή σαν όρος υπερασπισης του πολιτικά ορθού.
Αυτο που λέω, φωνάζω, υπέρασπιζομαι, σε αυτη την αναρτηση δεν ειναι η διαδικτυακή φιγουρα της marianna, δεν ειναι η όποια θέση της, ειναι το δικαιωμά της να την λέει.

η marianna επελεξε-κακώς κατα την γνωμη μου- να υπέρασπιστεί τον εαυτό της, εξηγώντας ότι δνε ειναι αντισιμητισα. Εμένα αυτό δνε με αφορά, αυτό προσπαθώ να πω γαμώτο...

katerina είπε...

Side 21 καλησπέρα,
ειλικρινά εξεγειρομαι με το σκεπτικό ότι κάποιοι-εν προκειμένω ...προοδευτικοι δημοσιογράοι, που υπερασπιζονται μαθές την ελευθεροτυπία, κατευγουν σε τετοια τερτίπια.

Χωρίς να ξέρω - και πολύ περισσότερο να θέλω να μάθω τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την πορεία σχολίων που έχει γραψει ή δεν γράψει η marianna - θα σου συνιστουσα να μην νοιώθεις στο ελαχιστο ενοχλημένος. Απο τα συμφραζομενα,αλλά και απο όλα αυτά που βγαινουν συνεχεια...΄όλο και κάτι θα υπηρχε ακόμα κι αν δεν ειχε γραφτεί αυτό το σχόλιο.

Πάντως εγώ στο mail μου, έχω δεχτεί δεκαδες ..."απορίες", διαφόρων, που με εγκαλουν γιατί έχω γραψει αυτό ή το άλλο. Ιδιατερα εστιάζουν στο γεγονός ότι κάποτε έγραψα ότι ο Παλαιοκώστας είναι παρανομος όταν η Κράτικη εξουσία ειναι άνομη.

Side21, απλά γελάω.

katerina είπε...

Οδυσέα θα συμφωνησω μαζί σου. Νομιζω ότιπαρομοιο με το δικό σου σκεπτικό,έγραψα και σε κάποιο σχόλιο.


Αλλά και εσύ βρε Οδυσέα, να χρησιμοποιείς το όνομα του Αντιπροεδρου επι ματαίω!!! Τσσσσσ

katerina είπε...

Ρίκη, μην χάνεσαι...
Είναι πολύ απλουστερο απο ότι προσπαθουν να περιπλακει.

katerina είπε...

Γιωργο, έχω πει πολλές φορές. Επενδυσαν πάρα πολύ στην ενημερωση-χειραγωγία. Αλλά ΄το έκαναν τόσο έντονα, τόσο καταιγιστικά,που τελικά τα άλογα στα οποια επενδυσαν τα έκαψαν πολύ γρηγορα. Είναι πια παντελώς αναξιοπιστα τα ΜΜΕ. Στην πλειοψηφία τοςυ βέβαια.

LeftG700 είπε...

Φίλη Κατερίνα,


Να χαρείς ό,τι αγαπάς, μη μας τρελαίνεις! Είπαμε εμείς ότι δεν έχει δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει; Της αναγνωρίζουμε κάθε δικαίωμα. Ακόμα και το δικαίωμα να παραβιάζει τον αντιρατσιστικό νόμο του 79! Ό,τι θέλει!

Αλλά κι εμείς έχουμε όλα τα δικαιώματα του κόσμου να διατυπώσουμε την άποψή μας: Αυτά που υποστηρίζει σχετικά με τους Εβραίους είτε είναι προϊόν ανοησίας, αμάθειας ή αφόρητης επιπολαιότητας, είτε είναι προϊόν ρατσιστικών αντιλήψεων.

As simple as that ρε Κατερίνα, δεν νομίζουμε ότι χρειαζόταν να μιλάμε από χθες για να γίνουμε κατανοητοί! Για όνομα!


Τα λέμε

Odyssey είπε...

@Κατερίνα
Λες να σου ζητήσει να με καταδώσεις; Ή μηπως θα ψάξει το ΙΡ μου; (Το ΙQ μου, το ψάχνω και δεν το βρίσκω).

Υπογράφοντας με ονοματεπώνυμο τον έχω αποκαλέσει "κατηγορούμενο για εθνική προδοσία" και αύριο υπόδικο στις δίκες του μέλλοντος μας. Αν δεν προλάβει να φύγει.
Και δεν το παίρνω πίσω.
Και έχω την εντύπωση πως είναι πιο βαρύ, από τα χαζοσχόλια στη ζούγκλα.

Όσο για τον κ. Δημ.Ψαρρά, επί μέρες παρακολουθούσα σιωπηλός τον κλαυθμό και οδυρμό κάποιων αριστερών, για το κλείσιμο του μεροληπτικού ΙΟΥ.
Κάποιοι αριστεροί, διεθνιστές, αντιεθνικιστές, αντιρατσιστές, έχω την αίσθηση πως συμφωνούν, στην πράξη, με τη ρουφιανιά της "παγκόσμιας διακυβέρνησης" του κυρίου ΓΑΠ .
Δε βάζω εισαγωγικά σε τίποτα.

Στο χωριό μου μοιράζουν ΔΩΡΕΑΝ ναρκωτικά στα σχολεία.
ΔΩΡΕΑΝ.
www.ithacanet.gr

Nefelovatis είπε...

Καλησπέρα Κατερίνα. Παρακολουθώ το ιστολόγιο σου εδώ και καιρό, και με έχουν αγγίξει πολλές από τις αναρτήσεις σου, έστω κι αν δεν έχω πάντα το χρόνο να σχολιάσω. Ειδικά για αυτό το θέμα, θέλω να παραθέσω κι εδώ το σχόλιο που έκανα στο μπογκ της marianaonice:

«Όσα γίνονται έχουν ένα στόχο.. Κι αυτός είναι εκείνο για το οποίο μιλάμε πολλοί από μας εδώ και καιρό..
Θέλουν να φιμώσουν, όσους έχουν κάτι διαφορετικό να πουν, όσους μαρτυρούν εκείνο που φοβούνται.. Όσους μιλάνε Α-ληθινά..

Είμαι κι εγώ δίπλα σου Μαριάνα, έτσι απλά..

Αναδημοσιεύω το σχόλιο που έκανα στους enomenoiblogers, και προσθέτω το link για την ανάρτησή που έχει σχέση με όσα γύρω μας, το σκοτάδι πυκνώνουν.. : http://nefelovatis.blogspot.com/2010/12/blog-post_08.html

«Οι Ελεύθερες φωνές τους «επικυρίαρχους» (Γιωργάκηδες, Ντομίνικους, και όλους όσους είναι πίσω απ’ αυτούς) Φοβίζουν. Ότι κι αν κάμουν όμως, η Αλήθεια και το Δίκιο, πάντα νικούν.

Ας θυμούνται, μπορεί να νομίζουν πως δεμένους μας έχουν, μα έτσι θαρρούσαν πάντα.. Από τα αρχαία ιερατεία που έλεγαν να «φοβόμαστε» την οργή των «θεών», μέχρι τους ιεροεξεταστές, και τους μακελάρηδες κάθε είδους κι εποχής..

Αυτοί έχουν φύγει, ότι κι αν έκαναν, εμείς είμαστε ακόμα εδώ, και για Δίκιο μιλάμε.

Εκφράζω κι εγώ τη συμπαράστασή μου στην Μαριάννα, τη συντάκτρια, τη φίλη, την Ελεύθερη ψυχή που κατασυκοφαντείται από εκείνους που θέλουν σε κλουβιά φιμωμένους να μας έχουν.

Είμαι κι εγώ Εδώ, δίπλα σε εκείνη και σε όλους όσους αγωνίζονται ακόμα μια φορά για την Ελευθερία. Ο καθένας μας μπορεί να φαίνεται πολύ μικρός από μόνος του για να παλέψει το σκηνικό της σκλαβιάς μας, αλλά..

Μαζί, ενωμένοι μπορούμε!

Υ.Γ. Για να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα. Κι εγώ έχω γράψει μια ανάρτηση τότε που οι Ισραηλινοί δολοφόνησαν τόσους αθώους όταν χτύπησαν το στόλο της Ελευθερίας που πήγαινε στη Γάζα, με τίτλο «Ισραήλ, το Θύμα που Θύτης έχει γίνει».

Αυτό τι σημαίνει, ότι είμαι οπαδός του Αδόλφου.;;;;

Ή μήπως ρατσιστής;;; Έλεος δηλαδή!!!

Τις ηγεσίες μπορεί κάποιος να τις στηλιτεύσει όταν δολοφονούν και μάλιστα αμάχους, και μάλιστα υποχρεούται να το κάνει, ασχέτου φυλής, χρώματος και ιδεολογίας.

Μια κι έχουμε καταλάβει πια πως τίποτα από αυτά δεν έχουν, μια και θεός τους το χρήμα και το κέρδος είναι..»



«Από πυλό μπορεί,

να είμαστε φτιαγμένοι,

μα το Φως των αστεριών,

μέσα μας καίει..

Καλό ξημέρωμα και

Καλή Λευτεριά να έχουμε..

Μαύρος Γάτος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Μαύρος Γάτος είπε...

Ε καλά τώρα... η Ελευθεροτρυπία ανέκαθεν έπασχε από Μαύρες Τρύπες και Ιούς. Κι αν σκεφτεί κανείς πως κάποτε διαμόρφωνε την μερίδα του λέοντος της κοινής γνώμης, ίσως καταλάβει ακόμα καλύτερα πώς φτάσαμε στη σημερινή ηθική χρεωκοπία.

Πάντως το άρθρο σου Κατερίνα (δεν είδα όλα τα σχόλια) υποπίπτει σ ενα μεγάλο λογικό σφάλμα: η αποκάλυψη της ταυτότητας ενός μπλόγκερ, "όποιου" και "όπως", δεν συνιστά "ταυτοποίηση" από τη Δικαιοσύνη- άρα προφανώς και δεν "χρειάζεται" να συντρέχουν οι λόγοι που αναφέρεις ("κακούργημα"). Ούτε και είμαι σίγουρος πως είναι "αντιδεοντολογικό" ν' αποκαλύπτεις την ταυτότητα καποιου blogger- ΔΕΝ μού αρέσει, μα δεν το βρίσκω και "ανήθικο".

Όσο για την εμετική σκοπιμότητα του άρθρου... είναι πασιφανής, επίτρεψέ μου όμως να μην πάρω θέση στη "διένεξη", κι αυτό γιατί ΔΕΝ έχω αρκετά στοιχεία για το θέμα και ό,τι πω θα είναι επιπολαιότητα.

Καλημέρα

katerina είπε...

Οδυσέα, ο Θοδωρος Παγκαλος δεν νομιζω ότι ενδιαφερεται μην τυχόν και δνε εχουμε καλη γνωμη για αυτόν, μπας και κάποιος θιξει την τιμή του.
Επικονωιακη διαχειριση κάνει.

Αν τον βρισει κάποις χωρίς να το μάθουν πολλοι, ...θα το περάσει στο ντουκου.

Απο την άλλη θα συμφωνησω απολυτα μαζί σου, ότι τα blogs ενοχλούν αφανταστα. Αλλά αυτή δνε ειναι η δουλειά τους; Αν ειναι να γλθφουν...υπάρχουν τόσα ΜΜΕ να το κάνουν.

katerina είπε...

Νεφελοβάτη καλησπέρα,

το ξέρω ότι ενοχχλούν. όπως ενοχλέι και όοη αυτή η πληροφορία που έρχεται σε ένα κοινό που διψάει να πιστεψει. Μια πληροφορία, μια γνωμη, μια οπτική, μια άποψη που η πηγή της δεν μπορεί να ελεγχθει.

Αν βέβαια ήταν στοιχιωδώς ευφυείς, θα έκαναν ακριβώς το ίδιο. Θα άναοιγαν ...επιμελώς ελαχιστα επικριτικά blogs. τσι στο φτερό.
Ξερεις η διαφορά απο την μη υπαρξη πληροφορίας μεχρι την υπερπληθώρα πληροφορίας ειναι πολύ μικρή. Αφου δνε μπορουν να κάνουν το .."μη", θα έπρεπε να κάνουν το ..."υπερ".

Αλλά ουτε αυτο δεν ειναιικανοι να διαχειριστουν. Ανοιγουν blogs ta τσιρακια τους, και γραφουν δεκρικους και πανηγυρικούς, αντιγραφοντας το έα το άλλο. Υπάρχουν φορές που πραγματικά τοςυ λυπάμαι.

katerina είπε...

Μαυρε Γάτε, ειναι απιστευτο πως όλοι χωρίς να ξερουμε τι παιζει...καταλάβαμε την μετική σκοπιμότητα του αρθρου.

Αυτό τελικά ευθυνεται για τον καταποντισμό των θεσεων εργασίας των δημοσιογράφων. Το μόνο κεφαλαιο που μπορεί να έχει ένας δημοσιογραφος ειναι η αξιοπιστια του. Η πλειοψηφία τοςυ το έχει κατασπαταλησει σε εκδουλευσεις αφεντικων, πελατών, εργοδοτών.

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Αυτό τελικά ευθυνεται για τον καταποντισμό των θεσεων εργασίας των δημοσιογράφων. Το μόνο κεφαλαιο που μπορεί να έχει ένας δημοσιογραφος ειναι η αξιοπιστια του. Η πλειοψηφία τοςυ το έχει κατασπαταλησει σε εκδουλευσεις αφεντικων, πελατών, εργοδοτών.


Εχεις δικιο Κατερινα

Ανώνυμος είπε...

Εμπλέκονται με τους δολοφόνους του Σωκράτη Γκιόλια;
Video με το προφίλ των συλληφθέντων



Καμαρώστε λοιπόν τα εξι τσουτσέκια ενώ η αστυνομία ψάχνει αλλους 5 τουλάχιστον αυτή τη στιγμή που φαίνονται να είναι βασικοί συντελεστές των Πυρήνων της Φωτιάς αλλά πιθανόν και της Σεχτας Επαναστατών.


Τα ονόματα και οι φωτογραφίες των 6 συλληφθέντων δώθηκαν στην δημοσιότητα. Γιώργος Καραγιαννίδης, Στυλιανή Αντωνίου, Αλέξανδρος Μητρούσιας, Δημήτρης Μιχαήλ, Χρήστος Πολίτης, Κωνσταντίνος Σακκάς.
Ο 21χρονος Αλέξανδρος Μητρούσιας είναι γιός δημοτικής συμβούλου του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημου Νέου Ψυχικού.!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΑ ΣΥΝΑΦΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.