Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Ο Ιππίας μαραθωνοδρόμος

Συνήθως ο εκβιαστής στηρίζεται σε ντοκουμέντα που ενοχοποιούν για κάτι τον εκβιαζόμενο. Ο εκβιαζόμενος βέβαια ξέρει πολύ καλά, ότι κάθε φορά που θα ενδώσει και θα ...πληρώσει τον εκβιαστή του, κάνει ένα ακόμα βήμα προς τον γκρεμό. Ο εκβιαστής δεν θα σταματήσει παρά μόνο αν δει το θύμα του νεκρό.

Αυτές τις μέρες ζούμε σε αυτόν τον τόπο ένα high-tech εκβιασμό.
Τα ...ντοκουμέντα του εκβιασμού, τα κατασκεύασε ο εκβιαστής μόνος του. Κατ’ αρχάς διεκδίκησε την εξουσία ψευδόμενος συνειδητά- το ομολόγησε με περισσή χυδαιότητα ο υφυπουργός του θιάσου, ο κ. Σαχινίδης. Στη συνέχεια έκανε ότι ήταν δυνατόν και ότι φάνταζε αδύνατον για να φτάσουμε σε αδυναμία δανεισμού- αρκεί να δούμε που παρέλαβε τα spreads δανεισμού, πόσες φορές υπερκαλύφθηκε απο τις αγορές με χαμηλό επιτόκιο το ποσό που ζητούσαμε, τι ποσά ΑΡΝΗΘΗΚΕ να δανειστεί, με τι απίστευτους βυζαντινισμούς φτάσαμε στο περίφημο μνημόνιο, και με τι άγνοια κίνδυνου και παραχωρήσεων ψηφίστηκε αυτό, από το κομματικό στρατό του θιάσου.

Από εκεί και πέρα ο «πατριωτισμός» επέβαλε την διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και πάνω από όλα την κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων. Αν χρειαστεί καίγονται και κάποιοι εργαζόμενοι. Είδατε τι κακό κάνουν οι διαδηλώσεις; Καλά το ξέραμε ότι είστε διεφθαρμένοι πολίτες, αλλά σαν δεν ντρέπεστε να γίνετε και δολοφόνοι πολίτες... Αφήστε τα όλα πάνω μου. Εγώ ...πονάω.

Ποιος έφταιγε για όλα αυτά; Ο ...άλλος. Έφταιγε ο προηγούμενος- κάτι τόλμησε να πει και για το ...πιο προηγούμενο, λες και δεν ήταν ο Πρωθυπουργός, που έκανε καριέρα σαν Υπουργός των Κυβερνήσεων Σημίτη, λες και ο Σημίτης δεν τον έχρισε διάδοχο του. Ο προ-προηγούμενος βέβαια, του έστειλε σαφές μήνυμα, ο αρχηγός του θιάσου χέστηκε και μάζεψε τις τζάμπα μαγκιές.

Αλλά πιο πολύ από όλους φταίγατε εσείς. Εσείς οι διεφθαρμένοι. Εγώ θα σας ...θεραπεύσω. Πονάω που σας κόβω τη δουλειά, πονάω που σας κόβω τη σύνταξη, πονάω που σας κόβω το φάρμακο, πονάω που σας κόβω τη ζωή, πονάω.
Αλλά για το καλό σας, σας εκβιάζω ότι αν δεν με πληρώσετε, θα έρθουν άλλοι και...

Την ίδια στιγμή, το Κράτος λεηλατείται από τους ηθοποιούς του θιάσου. Τα πάντα ξεπουλιώνται, τα πάντα χαρίζονται Δουλειές στήνονται, δουλειές χαλάνε, "επενδύσεις" στήνονται, "επενδύσεις" χαλάνε. Ποιος ξέρει; Κανείς. Ούτε καν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός που υπεραμύνεται στη Βουλή της ...επένδυσης του Αστακού, όταν αυτή έχει ήδη ...τσακίσει στη μοιρασιά, δυο μέρες πριν. Ο Ερντογάν διαμηνυει στον Τουρκικό τύπο, να μην ασχοληθεί...αυτή τη στιγμή με την ...πράσινη αναπτυξη στο Αιγαίο.

Και τώρα η μεγάλη παρασταση. Και τώρα ένας ακόμη εκβιασμός. «Σγουρός ή Χρεοκοπία», «Καμίνης ή Θάνατος», «Μπουτάρης ή Χάος».
Εμείς, σου ετοιμάσαμε την χρεοκοπία, εμείς σου ετοιμάσαμε το θάνατο, εμείς σου ετοιμάσαμε το χάος. Πιάσαμε όλα τα στενά. Οι συνδικαλιστές δικοί μας. Η γκαιμπελική ενημέρωση δική μας. Οι δανειστές δικοί μας. Που πας ρε Καραμήτρο, φωνάζει ο Γεώργιος Β’ Παπανδρέου Γ’;

Δώσε, πλήρωσε μας. Μια ψήφο ρε σου ζητάμε. Μια ψήφο στους δικούς μας. Αύριο ... βλέπουμε τι θα σου ζητήσουμε ως ...πατριωτικόν.

Ο εκβιαστής που έφτιαξε τα ντοκουμέντα του εκβιασμού μας, σήμερα μας ξαναβάζει το πιστόλι στον κρόταφο. Εγώ ή η χρεοκοπία, που δημιούργησα. Ένα δίλημμα που διαβάζεται μόνο σαν μια πρόταση. Εγώ είμαι η χρεοκοπία.

Και τα μικρά παιδιά ξέρουν ότι ο εκβιαστής δεν σταματάει ΠΟΥΘΕΝΑ. Όσο τον πληρώνεις τόσο περισσότερο ζητάει.

Ο Ιππίας, που ξεχειμώνιαζε στην αυλή του Δαρείου, σήμερα με τα γυαλισμένα αθλητικά παπούτσια παριστάνει τον μαραθωνοδρόμο. Πιθανότατα ο Δαρείος να έχει ήδη πατήσει όλη την Ευρώπη. Οι Πλαταιείς δεν ήρθαν και η μάχη αναβλήθηκε. Αλλά και οι δούλοι δεν έχουν κανένα λόγο να σκάψουν με τα χέρια τους τον τάφο τους.

Η Αριστερά τρομοκρατημένη από τα κελεύσματα πολιτικής ορθότητας των Μήδων για την τάξη, δεν κάλεσε ΣΗΜΕΡΑ τους δούλους των συσσιτίων, των άνεργων, των λουκέτων, στο Καλλιμάρμαρο. Δεν κάλεσε τους απόμαχους της δουλειάς και της ζωής, που τους ανεμίζουν ένα 100ευρω ...για μια ψήφο.
Δεν τους κάλεσε να σταθούν έτσι εκεί, στην άκρη της ...γιορτής, στημένοι, ακίνητοι, σιωπηλοί, βλοσυροί, αμίλητοι. Με αυτό τον φόβο που δημιουργεί η ...σιωπή των ...βλοσυρών στους κρατούντες...
Ή Αριστερά σήμερα δεν γέμισε με αφίσες- ναι έτσι ...ρυπαίνοντας τις λεωφόρους- με την φωτογραφία του Γρήγορη Λαμπράκη και αυτόν τον έναν που δεν άντεξε και ξέκοψε από το φοβισμένο και τότε πλήθος στην άκρη του δρόμου και να περπατήσει δίπλα του. Ακόμα και κάποιος που θα έβλεπε την αφίσα, απο περιεργεια θα ...διαβαζε τι έγινε τότε. Θα διαβαζε τα ...μελουμενα.

Η Αριστερά δεν ακούει πια τους ποιητές. Εμείς δεν ακούμε πια τους ποιητές. Όπου ακούς «τάξη» ανθρώπινο κρέας μυρίζει. Αλλά, ποια είναι η Αριστερά; Εμείς. Η αριστερά, αυτή που θα παραμείνει Αριστερά... θα ακολουθήσει αυτό που γίνεται στη κοινωνία. Πάντοτε έτσι έτρεχε η Ιστορία.


Υ.Γ. Αν κάτι πραγματικά με αηδιάζει δεν είναι οι εκβιασμοί του ...Ιππία. Ο Ιππίας θα πάει σε εκλογές ΜΟΝΟ αν το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι πολύ καλό για το ΠΑΣΟΚ, ή μόνο αν το σκηνικό της συγκυβέρνησης με τους ...προθύμους έχει ήδη στηθεί. Μόνο δηλαδή αν έχει εξασφαλισμένο ότι θα την τελειώσει τη ....δουλειά.
Αν κάτι με ανησυχεί είναι ότι ένας, ΕΝΑΣ ...δικός του, ένας που κατεβαίνει με την στήριξη ή το χρίσμα του, ένας από αυτούς που ...περιφέρονται και υπερηφανεύονται για την προέλευση τους από την κοινωνία των πολιτών, δεν ένοιωσε την ανάγκη να πει «όχι, εγώ πιόνι στην δική σας χυδαιότητα δεν γίνομαι, δεν τη θέλω τη στήριξη σας».
Δεν με ανησυχούν ούτε ο Γεώργιος ο Β΄ και ο θίασος του, ούτε τα παιδιά του κομματικού τους σωλήνα, όπως οι κάθε λογής Σγουροί και Μίχες.
Οι Καμίνηδες και οι Μπουτάρηδες, είναι αυτοί που πραγματικά με ανατριχιάζουν. Παραμένουν στις ...επάλξεις και οι δύο. Ο ένας να ξεκατινιάζεται με τον Κακλαμάνη και ο άλλος να ξεκατινιάζεται με τον Άνθιμο. Κουβέντα να γίνεται. Στα ...μεσημεριανάδικα.


23 σχόλια:

cinderella είπε...

Εξαιρετικό.

Σε κάτι τέτοια κείμενα δεν είναι να σχολιάζεις τίποτα. Τα λέει όλα από μόνο του. Τεράστιες, καυτερές, ανατριχιαστικές αλήθειες.
Το διαβάζεις, το αφήνεις για λίγο και το σκέφτεσαι. Κολλάει το μυαλό και επιστρέφεις για μια ακόμα ανάγνωση.
Ραντεβού λοιπόν με τον (εκ)βιαστή την άλλη Κυριακή στις κάλπες.
Τόσο καιρό μιλάει (καλά λέμε και καμιά μαλακία να περάσει η ώρα) αυτός. Τώρα ας μιλήσουμε εμείς.

stefanos είπε...

Δεν έχω αντίρρηση ότι μια πέτρα την πιάνεις με χίλιους-δυό τρόπους, την βλέπεις αναλόγως και την εκσφενδονίζεις με περισσότερους των χιλίων-δυό. Αυτό που με ενοχλεί είναι η μανία κατά την εκσφενδόνιση και η οποία έχει ξεπεράσει ακόμη και αυτήν την δικαιολογία των ορολογιών: Μνημονιακός – Αντιμνημονιακός. Αυτό γίνεται όταν εκλείπουν οι αναλύσεις, οι στόχοι, οι συλλογικές θελήσεις και οι αξίες. Γινόμαστε απλά επικίνδυνοι κομήτες που σκάμε ευτυχώς μέχρις στιγμής στις ακατοίκητες τούνδρες. Στις γούβες που σκάει ο κομήτης Hyakutake ή ο αστεροειδής Katerina διαβάζεις: «ο εκβιαστής», «ο Ιππίας», «περισσή χυδαιότητα», κλπ, κλπ. Αυτά και μόνω σε σταμάτανε από το να επιχειρήσεις μια καλόπιστη κουβέντα, όταν μάλιστα στις μικρούλες γούβες που δημιουργούν τα τρίματα του κομήτη υπάρχουν τόσα λάθη και τόσοι ανακριβείς ισχυρισμοί. Καλή βδομάδα.

monahikoslikos είπε...

Τα είπες όλα Κατερίνα, καθε τι επιπλέον θα ήταν υπερβολή.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

Κάτι δεν θα του βγει του πρωθυπουργού με αυτόν το εκβιασμό. Φαίνεται ότι εξάντλησε ορισμένα όρια αντοχής και ανοχής που θα του χρειαζόταν πολύ για εφεδρεία αργότερα.

Έτσι, αν κερδίσει τις εκλογές, η επόμενη μέρα θα είναι γεμάτη πόλωση που θα οδηγεί σε φθίνουσα πορεία και το παραμικρό προσωρινό όφελος που νόμισε ότι αποκόμισε.

Στο τέλος ίσως εύχεται να μην είχε κερδίσει γιατί έτσι ξύπνησε το θηρίο, ετεροχρονισμένα μεν, αλλά ξύπνησε… Αλλά και αν χάσει το θηρίο και πάλι θα πάρει τα πάνω του και θα σαρώσει επόμενα σχέδια ποδηγέτησης συναινετικών κυβερνήσεων.

Νομίζω ότι καβάλησε αφελώς στο σβέρκο μιας πεινασμένης τίγρης νομίζοντας πως θα την ελέγξει και τώρα ξέρει πως αν κατεβεί θα τον φάει και αν μείνει πάνω της θα τον ξεσκίσει.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

2
Η άρχουσα τάξη και οι απ έξω διευθυντές της έχουν όλα τα σενάρια έτοιμα για την επόμενη μέρα. Αρκεί να διαφυλάξουν αυτά που τους εξασφάλισε ήδη αυτή η κυβέρνηση συν το νέο μνημόνιο. Και συμμαχική κυβέρνηση περιέχουν και συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, και μεικτό σχήμα με προσωπικότητες βοηθητικά στοιχεία, και κυβέρνηση προσωπικοτήτων με βοηθητικά στοιχεία τους πολιτικούς, και κοινοβουλευτικές δικτατορίες κλπ. Μόνο για βασιλιά δεν βλέπω ακόμη σενάριο. Έτσι τίποτα δεν θα είναι παράξενο. Παράξενο θα είναι ο λαός να μην τους πάρει κάποια στιγμή φαλάγγι όλους, μαζί με τα σχέδιά τους. Ως τότε εμείς κάνουμε τη δουλειά του μυρμηγκιού….

Η Αριστερά Κατερίνα δεν έχει πια ποιητές. Οι παλιοί πέθαναν και οι νέοι δεν εμφανίστηκαν στο ραντεβού τους. Αλλά που θα πάει, θα τους γεννήσει η ανάγκη… Γιατί και οι ποιητές «είναι τέκνα της ανάγκης και ώριμα τέκνα της οργής…»

Aldebaran είπε...

Μα πού στην οργή τον βλέπετε τον εκβιασμό; Αν κατάλαβα καλά ο Ιππίας μας είπε: "Αν με μαυρίσετε στις πρώτες εκλογές, θα κάνω και δεύτερες για να με μαυρίσετε ακόμα περισσότερο".

Έχεις απόλυτο δίκιο στο Υστερόγραφό σου, Κατερίνα...

Θανασης Ξ. είπε...

Δεν χρειάζεται κανένα σχόλιο. Ωστόσο δεν μπορώ να μην ...προσκυνήσω τον τίτλο !
Δεν παίζεσαι πα πα πα πα....:)))

(εννοείται το κάνω λινκ)...

katerina είπε...

Καλημέρα Πριγκηπέσα,
Είχα πάντα πολύ σοβαρές αμφιβολίες για την ευφυΐα του Παπανδρέου. Και δεν εννοώ την πολιτική ευφυΐα, εννοώ την καθ’ αυτή ευφυΐα. Προσπάθησαν να πεισουν οι επικοινωνιολόγοι ότι αυτή έλλειψη συνεπαγωγής που διαφεντεύει το κεφάλι του, είναι κάτι θετικό. Είναι ας πούμε έλλειψη πολιτικαντισμού. Από εδώ έχω αναρωτηθεί πολλές φορές αν είναι τόσο ηλίθιος ή τόσο προδότης. Σιγά σιγά, βλέποντας το πώς διαμορφώθηκε το σκηνικό τείνω να πιστέψω ότι ο Παπανδρέου ήταν μια ΕΥΚΟΛΗ μεταβατική λύση για το σκηνικό που έρχεται. Δηλαδή ήταν όντως τόσο ηλίθιος.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει ένας σοβαρός άνθρωπος που θα πίστευε ότι ο Παπανδρέου μπορούσε να υποστηρίξει την διακαναλική. Νομίζω ότι η τραγική αυτή έκθεση του, ήταν ένα πολύ οργανωμένο βήμα επίδειξης της τραγικής του ανεπάρκειας. Έγινε ακριβώς μετά από την απίστευτη έκθεση του στην Βουλή για τον Αστακό. Οι δικοί του τον εμφανίζουν σαν τον κ. Γκαρντνερ στο να είσαι εκεί κ. Τσανς. Την ίδια ώρα μιλάει ο Πάγκαλος για αναδιάρθρωση του χρέους. Δεν νομίζω ότι είναι μόνο ένα, το παιχνίδι που παίζεται. Είναι …αρκετά, ταυτόχρονα, συμπληρωματικά και παραπληρωματικά. Οι συμμαχίες χτίζονται στο παρασκήνιο. Δεν ξέρω ποιες θα ευοδωθούν. Ξέρω όμως ότι εμείς δεν έχουμε κανέναν άλλο εκτός από εμάς. Και νοιώθω επίσης ότι ο χρόνος μετράει υπέρ τους. Πρέπει με τη ψήφο μας να τρέξουμε τις εξελίξεις.

katerina είπε...

Στέφανε εγώ σε πάω ένα στοίχημα. Ότι λίαν συντόμως εσείς οι …πιστοί του στέμματος, θα ξανατρέχετε να …υπερασπιστείτε, το στέμμα. Στραβοκαθεται το στέμμα Στέφανε, το ξέρεις. Οι εκβιασμοί, δεν είναι στο Σαμαρά (ας γελάσω!!!) ή στην Αριστερά ούτε καν σε εμάς τους πολιτες. Είναι στα στρατόπεδα και στοςυ στρατοπεδιστές. Κάποιοι εκβιάζουν …κάποιους. Αλλά και τι μας νοιάζει εμάς;

Οι σύμμαχοι με αφορούν μόνο στο επίπεδο που έχουμε τον ίδιο στόχο. Τη Δημοκρατία, την εθνική κυριαρχία, την κοινωνική συνοχή, την κοινωνική αλληλεγγύη, την προστασία της εργασίας, τα δημοσια αγαθά, την ποιοτητα της ζωής μας. Όλες οι άλλες …«μάχες», κοκορομαχίες, λυκοφιλίες, προδοσίες, με αφήνουν από παγερά αδιάφορη μέχρι εμετικά αηδιασμένη.

Στέφανε, δεν πιστεύω ότι δεν λυνεις την εξισωση. Απλά τρομάζεις όταν βλέπεις …τη λυση.

katerina είπε...

Λυκε, λύκε εισαι εδώ; Αχ, Λυκε, σε αυτή την εποχή που οι υαινες έχουν φορέσει την προβιά του αρνιου, οι Λυκοι είναι ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΆ αναγκαίοι.

katerina είπε...

Στέργιε, η πρόσφατη ιστορία, μας διδασκει ότι το προβλημα της Αριστεράς στην Ελλαδα, είναι ότι αδυναμα χερια προσπαθησαν αν σηκώσουν πολύ μεγάλα βάρη. Η μια λογική είναι του να το παρατηρείς και να το στηλιτευεις. Η άλλη είναι το …πάμε. Και τα τεκνα της αναγκης και της ώριμης οργής θα φωνάξουν …ΠΑΡΩΝ!

katerina είπε...

Aldebaran, είναι πολυεπιπεδος εκβιασμός φίλε μου. Είναι και στους πολίτες που ενώ ξέρουν ότι μόνο το χειρουργείο θα κόψει τη γάγγραινα, σκεφτονται να πάρουν και ένα υποκαταστατο ασπιρινης. Αλλά υπάρχουν και πολλοι άλλοι εκβιασμοι, που δεν μας άφορουν …άμεσα. Μας αφορουν όμως ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ …έμμεσα.

Γελάω με τους …προθύμους τύπου Κουβέλη. Οι σύμμαχοι τους , τους πέταξαν σε αυτή τη φάση, έξω από το παιχνίδι. Από το τσάμικο, το γυρισαν στο σκληρό ροκ. Και το έμαθαν ...απο τηλεοράσεως.
Και αυτοι παντερημοι και μόνοι, δειλοι, άβουλοι και μοιραίοι, τρωνε την πατσαβουρα στη μούρη και σφυριζουν να καλυψουν την εκωφαντική μουσική. Αν δεν ήταν για τόσο κλαμα θα ήταν για πολύ γέλιο.

katerina είπε...

Θανάση μου καλή σου μέρα. Λοιπόν όταν τον είδα στη φιέστα με το αεροδυναμικό γυαλί και τη μαύρη φόρμα, δεν ήξερα αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω.
Εδώ και πολύ καιρό, ψυχανεμιζομαι και ισχυριζομαι ότι το «πολιτικό» παιχνιδι παιζεται στις κουιντες. Στην σκηνή όμως παιζεται ένα παιχνιδι με πολύ έντονα πολιτισμικά χαρακτηριστικά. Και απευθυνεται σε συγκεκριμένο target group. H Cynical έχει γραψει κάποιοα εξαιρετικά posts για το …tea party. Δεστο λιγο αυτό με ελληνικές βλαχομπαροκ «αχ, ποτε θα γινουμε ευρωπαιοι» συντεταγμένες. Εγώ το λέω εστετ χουλιγκανισμό. Εκει επενδυει το concept.

Δεν είναι αστείο; Κοίτα
Την μια μέρα ο Ηγεμών σε διακαναλική (γαμωτο τι κριμα να μην έχει η χουντα πολλά καναλια, τι να σου κάνει η ΥΕΝΕΔ της λουφας και παραλλαγής!!!) να θέτει τον εκβιασμό «ή το Σγουρο ή τη χρεοκοπία» και την άλλη να είναι ένας …κοινός θνητός, ένας προσηνης πολιτες που μια Κυριακή πρωί συναγελαζεται με τοςυ συμπολιτες του. Στοιχηματιζω το 100ευρώ που θα έδινε στη γιαγιά μου, ότι ο Παπανδρέου δεν ξερει ποιος είναι ο Ιππίας. Όποτε μάλλον ως κομπλιμέντο θα το εξελαμβανε. Αμφιβάλλω αν θα έψαχνε να το βρει στο e-book του.

celin είπε...

Kατερινα,τα γραφεις πολυ σωστα κατα τη γνωμη μου
,οποτε,δεν εχω κατι να σχολιασω πλην αυτου,
"Η Αριστερά δεν ακούει πια τους ποιητές. Εμείς δεν ακούμε πια τους ποιητές. "

Εγω ως λατρης της ποιησης κ ως ερασιτεχνης συγγραφεας ο ιδιος,κανονικα θα επρεπε να συνηγορω σε αυτο που λες!
Αλλα,μαλλον δε συμφωνω.
Ας αφησουμε τους ποιητες στην αμφισημια τους,στη τεχνη τους κ την ουτοπια τους.
Ειδικα η Αριστερα,αυτη ειναι που πρεπει επειγοντως να παψει να ακουει τους ποιητες.
Τερμα οι ποιητες κ τα λογια τα παχια που καλως η κακως,δε τα καταλαβαινει η πλειοψηφια.
Ωρα να μιλησει πρακτικα.Κ να αφουγκραστει τους φοβους κ τις ανησυχιες του κοσμου,
να παψει να περιμενει να προσαρμοστει η πραγματικοτητα αε αυτην,
κ να προσασρμοστει η Αριστερα στην Ελληνικη πραγματικοτητα.

Να βρει τροπους να αρχισει να νικαει.Κ να σταματησει να εχει αυτη τη ψυχολογια της ηττας κ τον ναρκισσισμο της παραιτησης.

Δε μου λενε τιποτα οι ηθικα δικαιωμενοι,
να κοψουν τον λαιμο τους ωστε να μετατρεψουν την ηθικη υπεροχη κ τη διορατικοτητα,
σε πρακτικο αντικρυσμα.

Τερμα λοιπον οι ποιητες,δεν ειναι ωρα για ποιηματα(μολονοτι εγω εχω γραψει γυρω στα 1200!)
Ωρα για πραξη κ δραση.Ωρα για νικη.

nikolas1 είπε...

Ο τίτλος ταιριάζει απόλυτα με την κωμωδία που διαδραματίστηκε!!!δεν μπορώ όμως να πιστέψω ότι τόσοι 'πατριώτες" που τον συνόδεψαν άθελά τους!!! δεν του "τραγούδησαν" το ποίημα της μιζέριας!!!που αυτός ο ανεκδιηγητος "έγραψε" για εμάς!!δεν υπήρχαν δίπλα του "Έλληνες" που να αγαπάνε τον τόπο τους αλλά και τον εαυτό τους αρκετά ώστε να του ανταποδώσουν!!! τα μοιρολόγια που μας ανάγκασε να ψελίζουμε στα χείλη μας!!!τόσο υποτακτικούς και δουλοπρεπείς μας κατάντησαν οι σημερινοί ηγέτες!!!

Ανώνυμος είπε...

Κατερίνα, καλημέρα και καλό μήνα.
Ιππία και Εφιάλτη και Πεισίστρατο αλλά και παρακράτος βρίσκουμε πάντα στην ιστορία της Ελλάδας, δυστυχώς.
Κι' αφού ο εκβιασμός φαίνεται πως δεν έπιασε,πάρτε και μια τρομοκρατική ενέργεια, νάχετε να πορευόσαστε.
Η ηλιθιότητα σε όλο της το μεγαλείο.
Αλλά επειδή η ηλιθιότητα είναι επικίνδυνη, πρέπει να προσέχουμε για την απειλούμενη " κοινωνική αναταραχή", που πιστεύω ότι δεν θα είναι τυχαία.
Το υστερόγραφό σου είναι η απεικόνιση της σημερινής απαξίωσης της πολιτικής από αυτούς που την εκπροσωπούν ή θέλουν να την εκπροσωπίσουν με την δική μας ...συνδρομή.
Οσο για την αριστερά,μια ζωή την παρακολουθώ να περιμένει να ωριμάσουν οι "αντικειμενικές συνθήκες". Μαίρη

Ανώνυμος είπε...

Να κλίνουμε το ρήμα "Υπερβάλλω"...

Λες μερικά σωστά πράγματα με μια υπερβολή που ασφαλώς ταιριάζει στην "υπερβολή" που ζούμε σήμερα. Και η υπερβολή -για μερικούς τουλάχιστον- είναι πολύ απωθητική.

Επειδή κρίνεις πιά τους πάντες και τα πάντα με ύφος δημαγωγού του 4ου π.χ. αιώνα, μήπως έτσι- για αλλαγή- έχεις κάτι να προτείνεις;

Οχι αιθεροβάμονες απόψεις του είδους "θα μιλήσει ο λαός" αλλά προτάσεις στα πλαίσια του εφικτού... π.χ. ε΄χεις να προτείνεις κάποιο εναλλακτικό σχήμα; Οχι από "αγέννητους" επαναστάτες, αλλά από το υπάρχον πολιτικό φάσμα, γιατι είτε σου αρέσει είτε όχι, κάποιος απο αυτούς θα αναλάβει τα ηνία σε οποιαδήποτε μεταβολή.

Μπορείς να δώσεις κάποια λογική, ήρεμη και χωρίς κορώνες ή κουκουέδικους προπηλακισμούς απάντηση;

Αν μπορείς, θα την άκουγα με ενδιαφέρον...

Γιατί ειλικρινά έχω βαρεθεί πιά τους "επαναστάτες γιαλαντζί" στην ελληνική ιστορία...

Αν δεν έχεις απάντηση, μην πεις καλύτερα τίποτα...

Σχολιαστής είπε...

Ε... δεν έχεις πια το θεό σου!!!!! Το λαικίστικο παραλήρημα μπορεί να έχει τα όριά του!!!!

Δεν στα γραφω για να υποστηρίξω το Γιωργάκη... Όαν εσύ συντασσόσουν πίσω του και μεσα στο "μαντρί", δίπλα στα χνώτα του Τζουμάκα, του Παπουτσή αλλά και όλων των αθλίων του τότε που ΚΑΙ τώρα έχουν ηγετική θέση, εγω τα έγραφα και τότε... Αλλά στα γράφω μπας και συνειδητοποιείσεις τι γράφεις και -το χειρότερο- πως το γράφεις.

"Στη συνέχεια έκανε ότι ήταν δυνατόν και ότι φάνταζε αδύνατον για να φτάσουμε σε αδυναμία δανεισμού-"

Σιγά ρε Κατερινα!!! Κάνε λίγο κράτει!!! Ηρέμησε... Ποιος το έκανε ...επίτηδες? Ο Γιωργάκης, ρε Κατερίνα? Αυτός δεν μπορεί να δέσει τα κορδόνια των παπουτσιών του! Και αν οι "περι αυτόν" είναι οι "δάκτυλοι" κάποιου ...ιμπεριαλισμού, γιατί θα το έκαναν, αλήθεια? Ποιό το κέρδος τους να καταρρεύσει η Ελλάδα? Ποιό το όφερος να καταρρεύσει το Ευρώ? Ποιοί "σκοτεινοί" κύκλοι απεργάζονται επι τέλους το ..τέλος του εαυτού τους? Πότε θα πάψουμε να απεκδυόμαστε των ευθυνών μας ρίχνοντάς τες σε ..."παράγοντες", "δακτύλους" και άλλα παράξενα? Μας τέλειωσαν οι κακοί Αμερικάνοι του γεννήτορα του ΠΑΣΟΚ, και φτάσαμε σήμερα στην κακιά ΕΕ??? Τι ομφαλοσκόπηση είναι και δαύτη, ποιος σε έπεισε ότι είμαστε το κέντρο του κόσμου και κάποιοι "εχθροί" (του ελληνισμού?) απεργάζονται την καταστροφή μας

"Από εκεί και πέρα ο «πατριωτισμός» επέβαλε την διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και πάνω από όλα την κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων." ... Σοβαρά???? Μπορούσαμε δηλαδή να πληρώνουμε επ' άπειρον συντάξεις στις 45άρες συνοδούς της Ολυμπιακής Αεροπορίας, ή να δίνουμε αυτά που δίναμε στους λιμενεργάτες? Και αν εσύ, Κηφισσιώτισα και ματσωμένη έχεις την άνεση να πληρώνεις χαραμοφάηδες, ρωτάς και αυτούς που ιδρώνουν κάθε μέρα στη δουλειά...

Εσυ επαγγέλεσαι επανάσταση χωρίς κατεδαφίσεις? Που την είδες αυτή την επανάσταση ρε Κατερίνα? Στο συρτάρι των καλλυντικών σου? Εσύ δηλαδή επαγγέλεσαι ...διατήρηση των πάντων κάτω από ...αριστερή διακυβέρνηση?

Σχολιαστής είπε...

(Συνέχεια)
Αν κάτι αφήσει πίσω του (πέρα από τις στάκτες της φωτιάς που ΕΜΕΣ βάλαμε) το Μνημόνιο, θα είναι η κατεδάφιση των στρεβλώσεων και υπερβολών με τις οποίες βολευτήκαμε τόσα χρόνια...

" Καλά το ξέραμε ότι είστε διεφθαρμένοι πολίτες.." Καλά, δεν σιχάινεσαι να γλύφεις τον κοσμάκη... ούτε υποψήφια του Καμίνη να ήσουν! Γιατί, δεν είμαστε διαφθαρμένοι, ρε Κατερίνα? Μωρές παρθένοι υπήρξαμε, όταν φιλούσαμε κατουρημένες ποδιές για να διορίσουμε παιδάκια μας, όταν συνωθούμασταν στους προθαλάμους των πολιτικών (των ίδιων που απαξιώνουμε σήμερα) για να χαρακτηριστούμε "ανάπηροι"... Αυτό το απίστευτο 60% με σύνταξη αναπηρίας, δεν ήταν ...εμείς? Ερήμην μας γίναμε ανάπηροι, άλλοι εισέπραταν την αναπηρική σύνταξή μας?

Και γιατί βρίζεις τον ...Ιππία όταν τον συγκρίνεις με τον Γιωργάκη? Σιγά τους Μηδίσαντες, και σιγά τους Πέρσες... Είναι ωραία να καμουφλάρουμε την βλακεία κάτω από μανδύες συνομωσιών... Την δική μας βλακεία, την δική μας ιδιοτέλεια...

Ολοι οι έλληνες είναι ηλίθιοι... συμπαθείς κρετίνοι, αυτό μας λες... Γιατί "εξαπατήθηκαν" από τον ...έξυπνο Γιωργάκη, που μας "έταξε" ότι λεφτά υπάρχουν~! Σιγά ρε Κατερίνα μη μας κορόιδεψε... Σιγά μην δεν ξέραμε ότι δεν υπάρχει φράγκο! Απλά, μου λες εσύ την ...εναλλακτική λύση?? Ο πνιγμένος απο τα μαλλιά του πιάνεται....

"Αλλά, ποια είναι η Αριστερά; Εμείς..." Σώπα ρε Κατερίνα!! Ποιοί "εμείς" δηλαδή? Εσύ και ο μαναβάκος της γωνίας, εγώ και ο μεροκαματιάρης εργάτης? Έτσι, "αγκαλιά και πλαι-πλαί" μήπως και ...εξιλεωθούμε, μήπως και ο απίστευτος μέσος όρος που προκύπτει από τα ...αθροίσματα αυτής της ανίερης "παρέας" μας ανεβάσουν τα ...δικαιώματα στην λέξη "Αριστερά?"


Εχω προσπαθήσει να μην εκραγώ από τις μαλακίες που γράφεις εδώ και πολύ καιρό... Και αν μου πεις "εσένα τι σε νοιάζει" θα σου απαντήσω ότι το κάνω επειδή καποτε -παρά και τις τότε κρίσεις ανοησίας και λαικισμού- χαιρόμουν να κουβεντιάζω μαζί σου... και δες που κατάντησες... Ερμαιο κάποιων περίεργων "παθών", ενός ασύστολου λαικισμού κυριολεκτικά ανεξήγητου, που χαιδέυει αυτιά, γλύφει χυδαία, καλλιεργεί κάθε διεκδίκηση...

Ειλικρινά σε λυπάμαι...

katerina είπε...

Celin καλησπέρα,
Ασφαλώς και η Αριστερά έχει ένα πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης, αλλά ο επιμερισμός της ευθύνης δεν νομιζω ότι παράγει έργο ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ. Και ασφαλώς συμφωνώ μαζί σου ότι το ζητούμενο δεν είναι ούτε η ωραιοποιηση της και το επ’ άπειρον αναμασημα δικαιολογιών.

Έγραψα και παραπάνω ότι υπάρχουν δύο προσεγγίσεις, η μια είναι η ανακυκλωση της μιζεριας και η άλλη –που στη προκειμένη περιπτωση είναι η μόνη εφικτή η αριστερά να βρει το δρόμο της από κάτω προς τα πάνω, κινηματικά. Στο δευτερο ελπίζω...

katerina είπε...

Νικόλα ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ελληνικής «πραγματικότητας» είναι το πολύ χαμηλό επίπεδο του πολιτικού προσωπικού.
Και είναι λογικό, στην πραγματικότητα η πολιτική επετηρίδα έχει τους δικους της βρωμερούς και τρισάθλιους «κανόνες», συναλλαγής, διαφθοράς, επικοινωνίας και «επικοινωνίας». Στην πραγματικότητα κανείς σοβαρός και αξιοπρεπής δεν υποθηκευει τη ζωή του για να μπεί σε αυτή τη γραμμή παραγωγής πολιτικών στελεχών. Νομιζω ότι αυτή τη στιγμή ζουμε την αποκορυφωση του δράματος. Τον απολυτο φαυλο κυκλο.

katerina είπε...

Μαίρη και εμένα με ανησυχούν ιδιαίτερα αυτά τα περίεργα τρομοκρατικά χτυπήματα. Αλλά εδώ και πολύ καιρό με ανησυχουν πολλά. Θα προσπαθησω- είμαι σε φάση χοντρου τρεχάματος αυτο τον καιρό- να γράψω στην επομενη αναρτηση τους …φόβους μου για τη ...συναινεση(η συνδρομή σου βέβαια θα εκτιμηθεί ΙΔΙΑΤΕΡΑ) .

katerina είπε...

Ανωνυμε εδώ και ένα χρόνο περίπου γράφω τι ψυχαμεμιζομαι προσωπικά. Το ζητημα δεν είναι να δινει ο κάθε πολιτης τη …λυση. Το ζητημα είναι να επιχειρουμεόλοι μαζί να δουμε πισω από την εικόνα. Να δουμε ποσο ραγματική είναι η εικόνα.
Κανείς δεν είναι …αγεννητος. Αλλά ειδες εσυ ποτέ στην Ιστορία κάποιους που να φτιαχνουν …εποχές ή ειδες οι εποχές να αναδεικνυουν ανθρωπους, συγκρουσεις και επικρατουσες λυσεις. Η πολιτική είναι πάντα συγκρουση κοινωνικών δυναμεων και κοινωικών συμφερόντων. Το ποιος κερδίζει, ποτε και γιατί, μένει να παλευτεί.