Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2010

Μια πρέζα φόβο στο φαΐ μας και μιά μάχη...

Βλέπω τους μεγαλομεσάζοντες αλλά και τους μικρεμπόρους του προϊόντος της Εξουσίας, να συμβουλευουν τον Γεώργιο Β’ Παπανδρέου Γ’, να μην συρθεί στο δίλημμα «μνημόνιο- αντιμνημόνιο». Εκεί το παιχνίδι είναι χαμένο από χέρι του φωνάζουν.

Είναι πια γνωστό, δεδομένο και εμπεδωμένο, ότι η εφαρμογή των πολιτικών του μνημονίου- είτε αυτές φέρονται επικοινωνιακά να γίνονται γιατί τις υπαγορεύει το ...μνημόνιο, είτε αυτές φέρονται επικοινωνιακά και πάλι, να γίνονται γιατί τις υπαγορεύει ο γεννιτσαρικός νεοφιλευθερισμός της Κυβέρνησης, αποτελούν τον πιο σίγουρο δρόμος για το γκρεμό. Τα μέτρα έχουν πάψει να είναι απλά άδικα. Έχουν πάψει να είναι απλά ανήθικα. Είναι κοινός τόπος πια ότι είναι αναποτελεσματικά και ΑΔΙΕΞΟΔΑ.

Άρα ο Ηγεμών, πρέπει να ανατρέψει το δίλημμα του φωνάζουν. Να ξαναγυρίσει σε ...χειμωνιάτικα πια Καστελοριζα και να πει ότι ο νεοφιλελευθερισμός είναι μονόδρομος. Αυτός βέβαια το έλεγε πάντα σε εμάς- αφήστε τώρα τις προεκλογικές ανοησίες που έλεγε σε εσάς, μας δηλώνει με θρασύτατη ειλικρίνεια ο κ. Σαχινίδης-, και επιδιώκοντας ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ να φτάσει και στην απόλυτη κρίση δανεισμού, ...«απέδειξε» ο Ηγεμών ότι ε, δεν υπήρχε άλλος δρόμος για τους δανειστές μας.

Μα... Δεν έχει μα και ξεμα...να σήμερα κιόλας είμαστε έτοιμοι να δώσουμε φιλοδώρημα στους χαμηλοσυνταξιούχους ...100 ευρώ. Αύριο... πάρε και μία τζούρα ελπίδα. Θα σκάσει το γαϊδούρι αν δεν του πεις ότι να μωρέ...μετά από εκείνη την στροφή... τι θα πει δεν την βλέπεις, την βλέπω εγώ. Εδώ την βλέπει ο Άκερμαν... και με βραβεύει.

Στο μίγμα της πολιτικής του Γεωργίου Β’ Παπανδρέου Γ’, αυτό το «φόβος- κοινωνικό μίσος του ενός απέναντι στον άλλον- επιβράβευση των καλών παιδιών από τους ξένους-πάρε και μια ...πατρίδα βρε», εισηγούνται στον Παπανδρέου Γ’ να ξαναρίξει στο ..φαΐ, προεκλογικά λίγο φόβο. Να προσέξει όμως στο μίγμα. Να προσέξει πόσο θα βάλει στο φαΐ που μας ταΐζουν. Να προσέξει, γιατί ο φόβος και η οργή είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Ο θυμός είναι πάντα απόρροια του φόβου. Αν νοιώσει ισχυρό, όταν θα φοβηθεί θα θυμώσει και θα αντεπιτεθεί, αν νοιώσει ανίσχυρο θα υποχωρήσει. Αν νοιώσει ανίσχυρο και επιβραβευμένο θα υποκύψει.
Απλά πράγματα για τους ...εκπαιδευτές των σκύλων...

Αν δεν ψηφίσετε τον Σγουρό, οι θυσίες σας θα πάνε χαμένες, θα μας πει. Θα χρεοκοπήσουμε θα μας πει. Θέλετε τον Σαμαρά; θα μας πει. Μα ο Τσιπρας και η Παπαρρήγα διώχνουν τους ...«επενδύτες» και τους «τουρίστες» θα μας πει.

Μα να, βρήκαμε και περιτύλιγμα, βρήκαμε και τους προθύμους να μας βοηθήσουν να βάλουμε και φιόγκο στο ...Δώρο, και Καμίνη έχει ο ντορβάς, και Μπουτάρη έχει ο ντορβάς, και Τατούλη για τους πιο μερακλήδες. Η συμμαχία των προθύμων. Δώστε μου δύναμη να πάω να διαπραγματευτώ με τους ξένους, να πάω δυνατός να βάλω την κόκκινη γραμμή θα μας πει, από προνομιακούς για τους Ηγεμόνες χώρους τηλεοράσεων. Οι άνθρωποι του, οι ναρκέμποροι της πρέζας του...
Μην με ρωτήσετε ...και γιατί δεν την έβαλα μέχρι τώρα την κόκκινη γραμμή, μην με ρωτήσετε γιατί πέταξα στα σκουπίδια τον συνταξιούχο, τον άρρωστο, τον μισθωτό, τον εργαζόμενο, τον πολίτη.

Το τι θα πει ο Γεώργιος Β’ Παπανδρέου Γ’ στην διακαναλική... είναι σε όλους γνωστό.
Τα συστατικά του φαγητού του που παλεύει να μας ταΐσει είναι τόσο τετριμμένα. Ιστορικά ο τελευταίος έλληνας που τα σερβίρε σε αυτή τη δόση ήταν ο Γεώργιος Παπαδόπουλος. Είστε άρρωστοι, είμαι ο γιατρός. Ο γύψος, το μνημόνιο...
Λίγο πριν από αυτόν...ο παππούς του σημερινού Ηγεμόνα. Ο μπιστικός του Σκόμπυ, το φερέφωνο των Άγγλων και των Αμερικάνων, ο Γεώργιος Α’ Παπανδρέου Α’ «πιστεύομεν και εις την Λαοκρατία» φώναζε ο τελάλης του Σκόμπυ στο μπαλκόνι. Την ίδια ώρα που το αφεντικό του, ο Σκομπυ βομβάρδιζε. Τι διδακτική που είναι η ιστορία... και αλήθεια πόσο επικίνδυνη!

Μα τώρα είστε σοβαροί θα πει ο Ηγεμόνας και τα τσουτσέκια του; Τι θέλετε; Τον Δημαρά; Τον Αλαβάνο; Τον Μητρόπουλο; Τον Κικίλια; Τον Παφίλη; Τον Κακλαμάνη; Τον Σοφιανό; Τον Γκιουλέκα; Την Πορτάλιου; Ξεχνάω κανέναν;

Τίποτα από όλα, κάποια ή και όλα αυτά Ηγεμόνα Γεώργιε Β’ Παπανδρέου Γ’ .

Και να σου πω και την αλήθεια, και ας παρεξηγηθείς. Μην κολακεύεσαι. Δεν είσαι εσύ ο πραγματικός εχθρός. Όπως ο πραγματικός εχθρός δεν ήταν ο Τσολάκογλου. Ο φασισμός και ο ναζισμός ήταν. Ο Τσολάκογλου ένας τυχαίος δοσίλογος ήταν, ένα από τα ανθρωπάκια που η Ιστορία κατέγραψε ως ...πρόθυμο. Ένας ακόμα Εφιαλτάκος. Σωρό στην Ιστορία οι ...πρόθυμοι. Σωρό στην Ιστορία οι ...Εφιάλτες.

Έχουμε πόλεμο Ηγεμόνα "μας". Και στον πόλεμο έχουμε μάχες. Και στις μάχες το πιο σημαντικό ειναι να ξέρεις τον εχθρό και μετά επιλέγεις σύμμαχους. Και όπως ο πόλεμος εξελίσσεται, μπορεί οι σημερινοί σύμμαχοι να είναι και οι αυριανοί αντίπαλοι. Και όταν ο πόλεμος είναι σε εξέλιξη μπορεί να αναδειχθούν και άλλες δυνάμεις και άλλοι σύμμαχοι.
Και ΣΗΜΕΡΑ η ελληνική κοινωνία ανιχνεύει πια και ποιος είναι ο άμεσος εχθρός και ποιος είναι ο πρόθυμος – με κουκούλα ή χωρίς- εκπρόσωπος του, και ποιος είναι ο πραγματικός ή ο φαινομενικός σύμμαχος. Η ελληνική κοινωνία ...συμπράττει. Ναι συμπράττει ακόμα και με αυτόν που δεν την εκφράζει απόλυτα, που δεν την καλύπτει, που έχει ενστάσεις, που ακόμα και αυτόν τον φοβάται, που μπορεί να αμφισβητεί τις προθέσεις του, που μπορεί να κάνει και 2η και 3η ανάγνωση των προθέσεων του.

Αλλά πια ...και για την κοινωνία, αυτή η μάχη μονόδρομος είναι. Απέναντι στον δικό σου μονοδρόμο. Απέναντι στα δικά σου τα αφεντικά, σε εσένα και στους προθύμους που συντάχτηκαν μαζί σου. Τόσο απλά...

Αύριο, είναι μια άλλη μέρα. Αύριο η εξίσωση θα έχει άλλες σταθερές και άλλες παραμέτρους. Σήμερα όμως δίνεται μια μάχη. Μια πολύ σοβαρή μάχη. Μία από τις πολλές που θα δοθούν.
Σήμερα ή θα μας φοβίσετε ή θα σας φοβίσουμε. Οι μάχες Γεώργιε Β’ Παπανδρέου Γ’ δεν έχουν ...«είτε».

Οι μάχες συχωριανοί μου, δεν σημαίνουν ούτε την λήξη του πολέμου, ούτε καν κρίνουν την επιβίωση, την δική μας, της γενιάς μας, των πατεράδων, των παιδιών μας. Οι μάχες θα είναι πολλές και πολλών ειδών. Οι μάχες θα δοθούν και με το ιππικό και με το αντάρτικο.
Μια νίκη ή μια ήττα σε μια μάχη, δεν προδικάζει το αποτέλεσμα ενός πολέμου που αυτή την στιγμή φαντάζει άνισος. Αλλά και ποτέ κανείς δεν κέρδισε μάχη αν δεν επικεντρώθηκε σε αυτήν. Αν δεν πίστεψε ότι η μάχη είναι ένας μονόδρομος. Αν κιότεψε. Αν διύλισε. Αν την ώρα που αυτή η μάχη δινόταν, αυτός προδίκαζε το αποτέλεσμα της όποιας επόμενης.

Η δική μας ΣΗΜΕΡΙΝΗ μάχη, αυτή που είναι μάχη ιππικού απέναντι στο πιο βρώμικο,στο πιο χυδαίο επικοινωνιακό «ανταρτικό» τους, έχει ένα και μόνο διακύβευμα.
Ή θα τους φοβίσουμε ή θα μας φοβίσουν.

Σε αυτό το ...φαΐ, που μας ετοίμασαν και παλεύουν να μας ταΐσουν, ποιος από τους δυο μας θα ρίξει περισσότερο φόβο. Εμείς ή αυτοί;
Θα τους φοβίσουμε ή θα μας φοβίσουν συχωριανοί;


21 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Εγώ Κατερίνα μου -και να με συγχωρείς δηλαδή που στο λέω έτσι κατάμουτρα- το 'χω αποφασίσει να ψωφίσω του Σγουρό γιατί αν δεν τον ψωφήσω και χρεωκοπήσουμε ποιος θα μου δώσει το 100ρικο στο τέλος του χρόνου, εσύ????

αντωνης είπε...

Εγω αν και διεφθαρμενος (επιθετο που μου προσαπτει πολυ ευστοχα ο Λυκος), λεω να μη φοβηθω ουτε αυτη τη φορα.
Και να μαυρισω με την ψηφο μου την τροικα.
Τελευταια διαβασα μαλιστα ενα αρθρο, ο τιτλος του οποιου με εκφραζει απολυτα.
"Παρ' ολα οσα, Αριστερα!!!".

Καλησπερες.

celin είπε...

"Βλέπω τους μεγαλομεσάζοντες αλλά και τους μικρεμπόρους του προϊόντος της Εξουσίας, να συμβουλευουν τον Γεώργιο Β’ Παπανδρέου Γ’, να μην συρθεί στο δίλημμα «μνημόνιο- αντιμνημόνιο». Εκεί το παιχνίδι είναι χαμένο από χέρι του φωνάζουν. "

Eγω βλεπω ορδες πασοκων κ δεξιων να καταφτανουν αλαλαζοντας με το ιδιο παντα τροπαριο,"Αχ Κατερινα,καποτε τα εγραφες μια χαρα,τι κριμα που τωρα παρασυρθηκες απο τους Ερυθρους Χμερ κ λαικιζεις ασυστολως",

λαικιζεις μιλωντας για ανθρωπους κ οχι για αριθμους,
λαικιζεις γιατι εχεις πιασει το σπαθι της αλληλεγγυης αντι για το φτυαρι της νεοφιλελευθερης χουντας που θαβει ανθρωπους ζωντανους,
λαικιζεις επειδη δε βλεπεις μακροπροθεσμα,
σε 10-20 χρονια που ο ενας στους 3 θα εχει εξοντωθει φυσικα η πνευματικα,κ οι υπολοιποι θα ζουν σα σκλαβοι για να ταιζουν τα υπερκερδη των πολυεθνικων κ των μεγαλοκαρχαριων.

Γεια σου Κατερινα!

Ακτιβισμός της Κομψότητας είπε...

Κατερίνα,
Θέλεις να απορρίψεις όλες τις υπάρχουσες προτάσεις, με επιχειρήματα, ή δοξασίες, ή εικασίες, αλλά, να βγεις εσύ η ίδια μπροστά, με συγκεκριμένες προτάσεις και να αναλάβεις υπεύθυνα να ηγηθείς; Δεκτό.
Θέλεις να απορρίψεις όλες τις γνωστές υπάρχουσες προτάσεις και να αντιπροτείνεις κάποιον μη επώνυμο πολίτη έντιμο και άξιο, με δική του πρόταση, τον οποίο εσύ εντόπισες; Δεκτό.
Όμως, το να απορρίπτεις τα πάντα και να μην αναλαμβάνεις ούτε εσύ την ευθύνη της ηγεσία, αλλά μόνο να προβαίνεις σε διαπιστώσεις των όσων καταστροφών βλέπουμε όλοι, αυτό, πιθανώς προσθέτει μόνο στη σύγχυση και στον πανικό που επικρατεί.
Έλα κοπέλα μου, αφού το ‘χεις! Στύψε λίγο το μυαλό σου να φτιάξεις κάποια καλή ιδέα να βγούμε από την κρίση. Άντε μπράβο! Δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια για καθυστερήσεις.

Kirki είπε...

Σε διαβάζω ΠΑΝΤΑ,άλλο που δε γράφω.Απ τις καλύτερες μπλόγγερς,με μια γραφή απίστευτη.
Σημερα όμως δεν μπορούσα να μην πω μια κουβέντα.Ευγε Κατερίνα,συγκλονιστικό το γραπτό σου

katerina είπε...

Λυκε, ας κανονισει να το πάρει όποιος μπορεί τώρα το 100ευρω, γιατί μετά θα πάρει το γνωστό...3"ευρω' και κάτι παραπάνω.

Λοιπόν,όπως πιθανότατα έχεις παρατηρησει,χεσμένος απο το φόβο για το κραξιμο "εκτιθεται" μόνο μέσα σε κλειστους χωρους και επιλεγμένο κοινό. Αλλιώς θα έπρεπε να πάνε οι συνταξιουχοι και να του φωνάζουν ...τωρα, δωστο τωρα, ουτε για αυτό δεν σε πιστευουμε.

Αν το αφησουν για ..μετά, θα βρεθεί πάλι κανένας συνταξιουχος ...Πατριωτης, θα του πει...παρτο Προεδρε για την Πατριδα, και θα ...κάψει και τους υπολοιπους.

katerina είπε...

Καλά και εσυ βρε Αντωνη μου, τόσα λεφτά σου εδωσε να φας ο Παγκαλος, μια καβατζα για τις ημερες που θα ανακαλυπτε ο Παγκαλος το συλλογο "πνευμα και ηθική" του Αυλωνιτη, δεν κρατησες πια και εσυ;

Αντωνη μου, ναι...παρ' όλα όσα, Αριστερα. Ο δικος τους μονοδρομος. Αλλά και ο δικός μας ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ!

katerina είπε...

Celin καλησπέρα, γέλασα με τις ορδές...

Η απαντηση μου μου βέβαια γνωστή. "Μ' αρεσουν οι παρατηρησεις, ...βελτιώνομαι"

katerina είπε...

Εστετ χουλιγκάνε μου, μην εισαι τόσο αφελής. Ποιος σου είπε ότι εγώ δεν ειμαι ο Δημαρας,ο Μητροπουλος, ο Αλαβάνος, ο Παφίλης; Απλά γραφω με ψευδωνυμο.

katerina είπε...

Γεια σου Κιρκη! Εγώ να δεις ποσο απολαμβάνω τα βιντεάκια σου!
Μια παρέα, που νοιωθει ο ένας την ανασα του άλλου,μεσα απο μια οθόνη.

Ακτιβισμός της Κομψότητας είπε...

Η αφέλεια βλάπτει σοβαρά ΜΟΝΟ τον φέροντα αυτήν.
Η άγονη και αδιέξοδη κινδυνολογία και καταστροφολογία, όμως, βλάπτει μια ολόκληρη πολιτεία.

Swell είπε...

Λύκε, για ένα ψωροκατοστάρικο θα ατιμαστείς; Περίμενε τουλάχιστον τη διακαναλική με τους ενσωματωμένους δημοσιογράφους, να δεις τι θα πει ο Τζέφρυ.

στελιος είπε...

Κατερίνα ,
Δεν είναι ηγεμόνας.Είναι απλά ο άνθρωπός τους.
Ομως κρατάει όπως σωστά γράφεις στα χέρια του τον Φόβο και μ΄αυτό τρομοκρατεί τον κοσμάκη.
Ολα τα όπλα όμως έχουν δύο όψεις και αργα η γρήγορα θα του γυρίσει μπουμεραγκ.

katerina είπε...

@Εστετ χουλιγκάνο, αφιερωμένο...
Put the blame on mame boy

katerina είπε...

Swell,το μόνο που θα πάρει οποισδήποτε απο την διακαναλική ειναι ...πολύ γέλιο και τα γνωστα...3ευρα. Το γέλιο βέβαια χαριζει ζωή. Ε, σε αυτό το επιπεδο,η κυβερνηση φροντιζει για την ...μακροημερευση μας.

katerina είπε...

Στέλιο καλώς ήρθες.
Επειδή ακριβώς ειναι ο ανθρωπος τους, επειδή ακριβώς παιζονται πάρα πολλά για τους ανθρωπους του, θα χρησιμοποιηθεί ΚΑΘΕ μεσο.
Και ξέρεις Στελιο μου,ειναι πολύ σημαντικό οι μονοδρομοι μας,ο δικός τους και ο δικός μας να κονταροχτυπηθούν.

Αυτοι θα βάζουν την ατζεντα που θα τους βολευει. Η δική μας όμως ειναι θα σας φοβηθούμε ή θα σας φοβησουμε; Έχουν ...πολύ ισχυρα όπλα. Ειμαστε απειρως περισσότεροι.

Kirki είπε...

οποτε εχεις χρονο ριξε μια ματια εδω Κατερινακι
Ειναι πραγματικα υπεροχο τραγουδι και λεει πολλά για τον εξευτελισμό που πάει να κάνει ο Γκαπ στους γέροντες
http://papaioannou.wordpress.com/2010/10/23/%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b1-%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%b5%ce%be%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%b1%ce%b6%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%bc/

katerina είπε...

Ναι Κιρκη είναι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ. Κάποτε πρέπει να νοιωσουμε την συγκινηση της ανατριχιλας. Μετά όλα θα μπουν πια στην θέση τους.

monahikoslikos είπε...

@Swell:
Δεν μπορώ να περιμένω, δεν κρατιέμαι σου λέω, θέλω εδώ και τώρα να ψωφίσω Σγουρό....

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Γιατί να πάρει η ευχή δεν ακούγονται τέτοιες φωνές ευρύτερα; Τόσος γύψος και χοντρό σελοτείπ στα στόματα πια;
Ο λόγο σου Κατερίνα με ουσία. Και αυτό λείπει. Η ουσία. Και πολύ φοβούμαι σύντομα θα εκλείψει και η "συν ουσία", λόγω απώλειας μαζί με όλα τα άλλα και της διάθεσης.

katerina είπε...

Α,Χριστοφορε όλα κι όλα. Όταν όλα καταστρεφονται, όταν όλα γυρω γκρεμιζονται οι άνθρωποι ανα δύο(ή ανα όσο βρε παιδί μου, πάντως μέχρι 5 θεωρείται... αισθημα),ερχονται πιο "κοντά". Αλλωστε το μόνο που πια έμεινε να ειναι φτηνο σε τιμή και ακριβό σε αξία ειναι η συν-ουσία. Οικονομία στο ρευμα, οικονομία στην θερμανση, οικονομία στις εξόδους, ασε που καπνιζεις μετά και ελευθερα.

Μην σου πω ότι η μόνη επενδυση που βλέπω να προχωράει στην Ελλαδα, ειναι βιομηχανίες προφυλακτικών. Ασε που αυτές οι επενδυσεις δεν απαιτουν και αραβικά κεφάλαια.

Την καλησπέρα μου Χριστοφορε. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.