Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Ξυπνάς μέσα μου το ζώο

Διαβάζω από την σημερινή Αλαφουζιάδα

«Μια τέτοια στιγμή ήταν το βίντεο που είδα χθες το πρωί στην «Πρώτη Γραμμή» του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ από παράσταση που είχε δώσει στο παρελθόν ο πολύς Νίκος Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ στο γραφείο του τότε διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Τάκη Αθανασόπουλου. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να περιγράψει κανείς τη συμπεριφορά του συνδικαλιστή παρά μόνον ως επίδειξη υστερικού τραμπουκισμού. Βραχνιασμένος από τις ουρανομήκεις αγριοφωνάρες του, να κοπανάει μαινόμενος το χέρι στα ξένα γραφεία, να βρίζει χυδαία, ενώ την ίδια ώρα ένας άνθρωπος της αξίας και του ήθους του Τ. Αθανασόπουλου να στέκεται αμήχανος και σιωπηλός μπροστά σε έναν αλλόφρονα αγριάνθρωπο. Οι έχοντες πρόσβαση στο Διαδίκτυο αξίζει τον κόπο να αναζητήσετε το βίντεο στη διεύθυνση www.skai.gr./player/tv. Το πιθανότερο είναι να έχει και σε εσάς την αποκαλυπτική επίδραση που είχε σε εμένα. Και ίσως αναρωτηθείτε αν, αφ’ ότου φθάσαμε πια στο σημείο να έχουν σηκωθεί τα πόδια και να χτυπάνε το κεφάλι, μπορεί να υπάρχει δρόμος για την επιστροφή στη λογική...»

«Ο άνθρωπος της αξίας και του ήθους του Τ. Αθανασόπουλου που στέκεται αμήχανος και σιωπηλός», τότε είχε μεγάλες …φούριες να υπογράψει το περίφημο …Μνημόνιο. Από Μνημόνιο σε Μνημόνιο αυτή η χώρα κ. Κασιμάτη μου, ποιο να πρωτο-υπερασπιστείτε και εσείς;

Τι έλεγε αληθεια εκείνο το …Μνημόνιο ΔΕΗ-RWE;

Δίπλα ακριβώς από τη σημερινή ΔΕΗ, με όλα τα πάγια περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει, θα ιδρυόταν μια «νέα ΔΕΗ», δηλαδή μια ανεξάρτητη εταιρεία στην οποία οι Γερμανοί θα κατέχουν το 51% και η ελληνική εταιρεία το 49%.

Η νέα ΔΕΗ (sic!!!!) θα εκμεταλλευόταν τα στρατηγικά σημεία που κατέχει η σημερινή εταιρεία ανά την Ελλάδα (Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Αλεξανδρούπολη, Βόλο, Λαύριο, Μεγαλόπολη, Κερατσίνι, Κομοτηνή, Καβάλα, υδροηλεκτρικά κέντρα) που είναι και το ασυναγώνιστο ατού της επιχείρησης, και δίπλα στις παλαιές μονάδες θα έχτιζε καινούργιες (λιγνιτικές, ανθρακικές, φυσικού αερίου, υδροηλεκτρικές), οι οποίες όμως θα ανήκουν κατ' απόλυτη πλειοψηφία στη γερμανική RWE που θα έχει το 51% της εταιρείας.

Το κυριότερο είναι ότι στις περιοχές αυτές η γερμανική εταιρεία θα έβρισκε έτοιμες άδειες εγκατάστασης, λειτουργίας και χωροθέτησης, κάτι που θα έπαιρνε χρόνια στους ανταγωνιστές για να το κάνουν. Στα ίδια στρατηγικά σημεία της ΔΕΗ δεν θα μπορούσε εκ των πραγμάτων να επενδύσει κανένας έλληνας ή ξένος ιδιώτης, άρα το νέο σχήμα θα αποκτούσε διαστάσεις ιδιωτικού μονοπωλίου καταργώντας κάθε έννοια ανταγωνισμού και φυσικά δεν θα είχε στις τάξεις της... «ενοχλητικούς συνδικαλιστές», αφού θα δημιουργούνταν εξαρχής και με βάση μια εταιρεία με αυστηρά ιδιωτικά κριτήρια.

Για το πραξικοπηματικό αυτό μνημόνιο ο τότε Υπουργός Ανάπτυξης Φώλιας σφύριζε αδιάφορα …λέγοντας «Δεν έχω διαβάσει το σχετικό συμφωνητικό, απλώς ήμουν ενήμερος για το ότι υπάρχουν συνομιλίες και έχει υπογραφεί μνημόνιο αμοιβαίας κατανόησης».

Και βέβαια σφυριζε αδιάφορα, γιατί θα έπρεπε να εξηγήσει στοιχειωδώς, πως στο διάβολο, αν έστω υπήρχε πρόθεση γενικής στρατηγικής συμφωνίας για ξένο εταίρο, τότε γιατί η ΔΕΗ δεν προκήρυσσε διεθνή διαγωνισμό και να προσελκύσει όποιον θα πλήρωνε το μεγαλύτερο ποσόν για να οικειοποιηθεί την περιουσία της, ενώ τώρα οι Γερμανοί την ενθυλακώσουν ΔΩΡΕΑΝ…

Η τζάμπα μαγκιά «του άνθρωπου της αξίας και του ήθους του Τ. Αθανασόπουλου που στέκεται αμήχανος και σιωπηλός», - και ασφαλώς της Κυβέρνησης Καραμανλή που μόλις είδε τα ζόρια ανέκρουσαν πρυμναν και σφύριζε αδιάφορα- είναι ότι η RWE θα είχε συνέταιρο και όχι ανταγωνιστή τη ΔΕΗ, άρα τα οφέλη θα ήταν πολλαπλάσια, ενώ η ΔΕΗ, η θα μετατρεπόταν σε δορυφόρο των Γερμανών, σπάζοντας μάλιστα σε …6 εταιρίες, όπως προεβλεπε το σχεδιο του "ανθρωπου...μπλαμπλα μπλα".

Αλλά αυτό που έχει σχεδιάσει «ο άνθρωπος της αξίας και του ήθους του Τ. Αθανασόπουλου που στέκεται αμήχανος και σιωπηλός»- εχει και άλλα …περιεργα σημεία. Αυτό που ήθελε επισης η Γερμανία ήταν να μεταφέρει τις ρυπογόνους μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στα Βαλκάνια (το έκανε τελικά στην Αλβανία). Οι τρεις μονάδες λιθάνθρακα που σχεδίαζε η RWE να εγκαταστήσει στην Ελλάδα με συνέταιρο τη ΔΕΗ (ελέγχοντας η ίδια το 51% και το μάνατζμεντ) είχε επιχειρηθεί παλαιότερα να εγκατασταθούν στη Γερμανία. Στο κρατίδιο του Σάαρ, όμως, όπου έγινε δημοψήφισμα για την εγκατάσταση μονάδας λιθάνθρακα, το 70% των Γερμανών είπε «όχι». Τότε, στη Βουλή ο κ. Τάκης Αθανασόπουλος, σε ερώτηση του Λαφαζάνη μιλούσε για …300 κάτοικους που αντιδρούσαν… Τι λαϊκιστές βρε παιδί μου και εκεί στο Σάαρ…

Και το …κλου για τον …"άνθρωπο της αξίας και του ήθους του Τ. Αθανασόπουλου που στέκεται αμήχανος και σιωπηλός», το μνημόνιο του, έκανε αναφορές για «το επενδυτικό άνοιγμα στην πυρηνική ενέργεια να γίνει με την RWE, η οποία έχει ήδη παρουσία στα Βαλκάνια σε ανάλογες επενδύσεις».

Ο «άνθρωπος της αξίας και του ήθους του Τ. Αθανασόπουλου που στέκεται αμήχανος και σιωπηλός» περιέφερε το Μνημόνιο από ξενοδοχείου σε ξενοδοχείο, από παρακάμαρα σε παρακαμαρα, μπας και…

Το τι ήταν «ο άνθρωπος της αξίας και του ήθους του Τ. Αθανασόπουλου που στέκεται αμήχανος και σιωπηλός», νομίζω ότι πια το ξέρουν και οι πέτρες.

Το Φωτόπουλο οι μόνοι που δικαιούνται να τον κρίνουν, είναι, ΜΟΝΟΝ αυτοί τους οποίους εκπροσωπεί. Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ.

Τα υπόλοιπα είναι για τις …παρθένες της Αλαφουζιάδας, που ανακάλυψαν εσχάτως τον ..εστετισμό της Μαντάμ Σουσού. Είναι δε προφανές ότι στις …παρθένες τόσο ισχυρή δόση …βαρβατίλας-όπως μας ομολογεί ο κ. Κασσιμάτης- «έχει αποκαλυπτική επίδραση πάνω τους…». Ε, δεν είναι και για θάνατο καλέ, …αυτό που σας …συνέβη κ. Κασιμάτη μου!!!!

Υ.Γ. Εγώ ευθύνη δεν έχω συχωριανοι, το λέω και το διαλαλώ. Το video το βλέπετε με δική σας ευθύνη. Μη τυχόν έχει και επάνω σας καμιά … «αποκαλυπτική επίδραση», και …μπαινει και η Άνοιξη...



22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πέστα κοπέλλα μου...

Γιατί ο κος Τάκης στη Toyota αλλιώς τα είχε μάθει. Ήθελε και πυρηνικά ο ερίφης

Παπούλης

monahikoslikos είπε...

Αν ο Παπαδόπουλος αντί λογοκρισίας τα 'σκαγε στις αργυρώνητες πένες όπως κάνει η σημερινή κυβέρνηση ακόμα ο Πατακός θα μας έκανε κουμάντο.

katerina είπε...

Καλησπέρα Παπούλη, να βάλουμε τα πραγματα στη θέση τους. Δεν τα έκανε μόνος του ο Αθανασόπουλος. Απλά τότε η κυβερνηση Καραμανλή σχεδίαζε το απόλυτο ξεπούλημα, ένα τεράστιο σκάνδαλο μέσω του …κ. Τάκη. Φανταζομαι ότι θα έπαιρνε και αυτός τα ...δεοντα.

Όταν ακουω συζητησεις για το…σκανδαλο στο Βατοπαιδι, γελάω. Ειναι σαν την ιστορία με τον Αλ Καπόνε, που συνεληθη για φοροδιαφυγή. Αστειοτητες. Το Βατοπαιδι ήταν ότι και οι σημερινοι βασιλικοι γάμοι. Ευκολοπεπτο. Δεν κρυβω ότι τότε σκεφτόμουν ότι κάτι άλλο παιζει και το Βατοπαιδι, καλογεροι,ελικοπτερα, και shows,ήταν ο προβολέας, που δειχνει σε άλλο σημείο της …σκηνής.

Εμενα δεν μου πέφτει κανένας λόγος να κρινω τον Φωτοπουλο, ο Φωτόπουλος και ο κάθε Φωτόπουλος κρινεται μόνο απο αυτούς που εκπροσωπεί,τους εργαζομένους της ΔΕΗ. Οφειλω όμως να πω ότι όχι μόνο Φωτοπουλος, όλοι οι συνδικαλιστές- και οι συνδικαλιστές της ΝΔ προς τιμή τους για να μην ξεχνιομαστε και να αποδιδουμε τα του Καισαρος- , απετρεψαν το τεραστιο σκάνδαλο του μνημονίου RWE-ΔΕΗ.

Σημερα, το σενάριο...ειναι πάλι εδω. Τις μίζες βέβαια, επιχειρούν να τις πάρουν ...οι επομενοι. Οι αυλικοι της Αντουανέτας Εδω δε υπάρχει και το εξής ερωτημα. Να πουληθεί η ΔΕΗ, να αγορασουμε...ομολογα, αυτά που θα ...κουρευτούν; Αστο φίλε μου, απο όπου και να το πιασεις ...ζεχνει. Είναι τα ...κέρδη της Δημοκρατίας ΤΟΥΣ.

katerina είπε...

Λυκε μου, αυτό που λες ειναι πολύ μεγάλη αληθεια. Οι μισθωμενες αποψεις, είναι ΜΑΤ του νου. Αλλά ρε Λυκε, εχω δει και εχω δεί προστυχιες και χυδαιοτητες, οι παρθένες της Αλαφουζιάδας, είναι ότι πιο βρωμερό έχω δει ποτέ μου. Η Αυριανή μπροστά στη Καθημερινή ειναι τουλάχιστον η Monde.

Υ.Γ.Υπάρχει στο video ένα εκπληκτικό σημείο. Γυρω στο 6’,όπου μεσα στο χαμό και τον Φωτοπουλο σε ρόλο Κουρκουλου να φωνάζει «όχι άλλο καρβουνο» και τον Αθανασοπουλο να προσπαθεί na στειλει sms, ,ο ...γραμματικός του Φωτοπουλου, έχει βγάλει ένα πανί και ...καθαρίζει τα τασάκια...
Το video,εχει ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ σημειολογία. Αν δεν το εχεις δει, δες το. Ευτυχώς καλέ μου, εσύ δεν κινδυνευεις να έχει πάνω σου ...«αποκαλυπτική επιδραση», όπως στον Κασιμάτη...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Τα λες εσύ για μένα!Καλή Πρωτομαγιά κορίτσι μου!

katerina είπε...

Καλη Πρωτομαγιά Αχτίδα μου. Πάμε να τον πιασουμε το Μαη στους δρόμους. Γιατί αν εμεις δεν τον πιασουμε στους δρόμους... καιροφυλακτουν πάρα πολλοι να μας πιασουν τον ...

Μ είπε...

Είδα το video. Σιγά τα ωά. Οποιος γνωρίζει από συνδικαλισμό δεν εκπλήσεται.
Πάντως αυτό που διαπιστώνει κανείς βλέποντάς το, είναι το...λαδιάρης ο Αθανασόπουλος.!!!.
Μόνο οι νεοευαίσθητοι και politically correct εκπλήσονται και ..ταράζονται.
Ο Φωτόπουλος, κολλητός του Παπακωνσταντίνου και καθοδηγούμενος από αυτόν εκείνη την εποχή, σήμερα λασπώνεται από τον πρώην μέντορά του. Τί σου θυμίζει αυτό ??
Την εποχή της Θάτσερ. Τότε που, προκειμένου να τα παραχωρήσει όλα στο νεοφιλελεύθερο δόγμα και στην πλήρη αποκρατικοποίηση, δεν δίστασε { στην μεγάλη απεργία των ανθρακωρύχων} να αποδομήσει τους συνδικαλιστές με σκάνδαλα.
Το ίδιο, λοιπόν, κάνει και η ελληνική εξουσία μέσω Ρακιντζή και άλλων, παραβλέποντας όμως ότι η ίδια εξέθρεψε αυτά τα όποια ατοπήματα, κατά πώς την συνέφερε.
Ετσι, με όχημα την σκανδαλολογία, ρουσφετολογία, παραπλάνηση, περνούν τα σχέδια της ιδιωτικοποίησης και του ξεπουλήματος.
Εκείνο που είναι το ζητούμενο, είναι να μπεί μια τάξη { και αυτό είναι εύκολο αν ακολουθηθούν οι σωστές πρακτικές, όσον αφορά τον εναγκαλισμό εξουσίας- συνδικαλισμού}, αλλά να μην ξεπουληθεί η εθνική περιουσία, με την ιδιωτικοποίηση κοινωφελών επιχειρήσεων. Γιατί τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά για την ελληνική οικονομία.
Καλή αγωνιστική πρωτομαγιά.

Μαίρη είπε...

To M είναι Μαίρη.

grsail είπε...

Ο Φωτόπουλος μοιάζει γνήσιος και ειλικρινής. Είμαι βέβαιος ότι οι "σύντροφοι" θα προσπάθησαν να τον παραμερίσουν όπως έκαναν για τον Νίκο Κουλουμπαρίτση της ΕΘΕΛ, όμως οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ τον στιρίζουν.
Μακάρι οι προσπάθειες των συνδικαλιστών να ευωδωθούν και να σωθεί ή ΔΕΗ, αλλά δεν το βλέπω, η "κυβέρνηση" θα τα ξεπουλήσει όλα. Αυτός άλωστε ήταν και ο εξ αρχής στόχος. Παρ' όλα αυτά, δεν κουνιέται φύλλο, οι πολίτες αυτής της χώρας παρακολουθούμε με απάθεια τα τεκταινόμενα ... απογοητεύομαι !
.

Τασος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=0AH2xY20uPk&feature=related
κοιτα πως αλλαξαν οι ρολοι αλλα παντα ιδια ιστορια.....οι προστατες?

Θανασης Ξ. είπε...

Αυτό ήταν -ΕΙΝΑΙ- το σχέδιο εξ αρχής Κατερίνα μου. Αφού το ήξεραν ΟΛΟΙ (και ο George) πως να 'πλερώσουμε' -όχι αυτά που φάγαμε, αλλά αυτά που ΕΦΑΓΑΝ- όσα και να κόψουμε απ' τον παππού των 300 ευρώ, δεν γινόταν, το μόνο που ΤΑΞΑΜΕ αυτό ήταν. 'Σώστε μας απ' τους ιθαγενείς, και τι σας νοιάζει εσάς βρε. Θα σας δώσουμε τα καλούδια'...
Τώρα, για να πείσουμε τους 'ιθαγενείς' λοιπόν, πως ΗΡΘΕ η ώρα να τα πουλήσουμε ΟΛΑ, ανεβάζουμε τα spreads στο 1300, παρουσιάζουμε την τρόϊκά δυσκοίλια κάθε φορά με την 'επόμενη σωτήρια δόση' και έτσι, συμπληρωματικά, ρίχνουμε και λίγο παραλυτικό αέριο στην 'κοινή γνώμη' -την πουτάνα- έτσι να σιχαθεί την ΓΕΝΟΠ που 'τα 'παιρνε', που έχει 'αυτόν τον αγροίκο' για πρόεδρο κλπ, κλπ...

katerina είπε...

Μαίρη μου καλησπέρα,
Ειναι επιεικώς αστείο το να συζητάμε αν ο Φωτόπουλος και ο κάθε Φωτόπουλος, ξερει γαλλικά και πιάνο. Αν σημερα κάτι θα έπρεπε να συζητάμε ειναι ότι ο Αθανασόπουλος ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ στη ΔΕΗ, αν ο Ζερβός ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ στη ΔΕΗ και ποιους εξυπηρετουν.
Γιατί όλα αυτά χλωμά προσωπα εξυπηρετουν τα συμφεροντα και τις μιζες όσων τους διορισαν είναι.

Όποιος πιστεψει ότι απο τα ψιχουλα που έπεφταν απο το πλουσιοπαροχο τραπεζι της ΔΕΗ- και όχι μόνον- δεν τσιμπησαν και οι συνδικαλιστές, προσωπικά τον θεωρώ αφελη. Κια δεν περιμένω κανένα μισθωμένο Ρακιτζή να μου το πει. Αλλά αυτά ΔΕΝ αφορουν εμενα τον πολιτη. Αφορουν τους εργαζομένους της ΔΕΗ-ή όποιους εργαζομένους εκπροσωπει όποιος- που σε αυτους ΚΑΙ μόνον αυτούς απολογειται.

Οφειλω όμως σαν πολιτης να αναγνωρίσω κάτι πολύ σημαντικό στη ΓΕΝΟΠ. Είμαι σιγουρη ότι θα ειχαν τρελές προτάσεις – με τεραστιο ...αζημιωτο- να κάνουν τις κοτες. Τίποτα στασεις εργασίας, καμμια απεργιουλα και μετα …σωζουμε την Πατριδα. Το ότι ειναι εκει,ότι το παιρνουν πάνω τους, το ότι δεν καταλαβαινουν Χριστό- ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ,ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΥΡΙΟ, αυτο που ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ, ειναι προς τιμήν τους. Θα μπορουσαν 50 άνθρωποι να πληρωθούν πολύ χοντρα και να πουληθεί η κάθε ΔΕΗ, πριν το καταλαβουμε καν. Αλλωστεκαι τα στοιχεια του Μνημονίου ΔΕΗ-RWE,ακόμα και οΥπουργός Φωλιας, έλεγε ότι δνε τα ήξερε...

Τιμώ ότι -αντι να λαδωθούν να τελειωνει το πανηγυρι- επελεξαν να δωσουν μια μάχη που ειναι τεραστια για τους ωμους τους. Μακαρι μεχρι το τέλος....

katerina είπε...

GRsail καλησπέρα,
Είναι πολύ αδυναμη η κάθε ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για να δώσει μόνη της τετοιο αγώνα. Ήδη βλέπουμε τι σπεκουλα πεφτει και ...θα δουμε ακόμα πολλά.

Σε αυτή τη φάση η ΠΑΣΚΕ της ΓΕΝΟΠ, είναι μόνη της και χτυπάει στο υπογαστριο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Ευφυής η κίνηση, η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ειναι προπεθαμενη, ο καθένας για το μόνο που ενδιεφερεται ειναι για την επομενη του μερα, αυτή την θεωρεί ζητημα ...ημερών- αλλά η ΔΕΗ δεν ειναι αναγκη να πουληθεί τωρα.... Μπορεί κάλλιστα να ξεπουληθεί απο την επομενη Κυβερνηση (συνασπισμου),που θα ειναι και φρεσκιακαι εκει δνε θα μπορει να πιεσει ουτε η ΔΑΚΕ ουτε η ΠΑΣΚΕ της ΓΕΝΟΠ.

Η ΔΕΗ πρέπει να περιφρουρηθεί απο ΟΛΟΥΣ μας. Ειναι μια μάχη, ένας λοφος που δεν πρέπει να χαθεί. Αν χαθεί και αυτός, μπορεί να σημανει και το τελος του πολέμου. Μη ρωτήσεις ποιοι θα είναι οι ηττημένοι.

Θα διαφωνησω μαζί σου grsail, ότι ο κόσμος ειναι απαθής. Ο κόσμος ειναι εξαιρετικά δραστηριος, σε μικρά πραγματα σε κάθε γειτονιά, σε κάθε τομέα, σε εργασιακούς χωρους. Όλα αυτά που πνιγονται ή γινεται τρελη σπεκουλα στα ΜΜΕ για αυτά. .Σκεψου ότι με την Κερατέα, τα ΜΜΕ ασχοληθηκαν βρωμιζοντας τα πάντα, τον τελευταίο μηνα,αγνοωντας την τοςυ προηγουμενους 4. Η Κερατέα, ειναι ένα μαθημαπου δνε πρέπει αν υποεκτιμηθεί. Όπως και η Υπατία. Δεν εχει σημασία τοθέμα,εχει σημασία ότι η πανισχυρη εξουσία νικηθηκε κατα κρατος.

Αλλά ο κόσμος ξέρει επισης ότι οι ηγεσιες των τριτοβαθμιων σωματείων του ειναι ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ. Σιγά μην περιμένει ο εργαζομενος τον Παναγοπουλο να τον υπέρασπιστεί!!!!! Τωρα για τα γραφειοκρατικά μορφωματα της αυτιστικής αριστεράς ...δεν θέλω να μιλήσω μερα που ειναι. Το μεν ΚΚΕ, ότι δνε μπορεί να ελεγξει απλά το διαβαλλει, όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ απλά προσπαθεί να καρπωθεί κάτι απο την δυναμική τους, αν δνε μπορεί να το καπελώσει. Τα κινηματα χτιζουν αλλουν, όπως και η κοινωία άλλωστε, απο το σάπιο grsail. Ασφαλώςβέβαια όλο αυτό δνε θα το μάθουμε απο την καθεστωτική δημοσιογραφία και απο την τηλεοραση. Αυτοι ειναι μισθωμενοι.

katerina είπε...

Τασο καλησπερα,
Σημερα γυριζοντας σπιτι απο την πορεία, άκουγα στο ραδιοφωνο μια συνεντευξη του Μπακαλάκου

Τον ξαναεκανε επικαιρο ο Φωτοπουλος. Βέβαια,ο Φωτοπουλος,δεν ακουγεμονο Μπακαλάκο, πρέπει να έβλεπε και πολύ Κουρκουλο, απο παλιες ελληνικές ταινίες. Ειναι εμφανης η επιρροή.... του Κουρκουλου εννοώ...

Όσο για τους ...προστατες, τους αιωνιους ...προστατες.

katerina είπε...

Θαναση καλησπέρα,
Ασφαλώς αυτό ειναι το παιχνιδι «Σωζω την Πατριδα». Ο πληρης τιτλος του παιχνιδιου αυτου είναι,σωζω την πατριδα ΑΠΟ τους πολιτες της, ΑΠΟ τους εργαζομενους της, ΑΠΟ τοςυ ανθρωπους της, και την παραδιδω ...να μου την «φυλάξουν» οι ...προστατες. Σημερα μιλάμε για ατ υποβρυχια. Μια ευχή κάνω. Να ειναι λίγος ο χρόνος μέχρι τότε που θα «εξεταζονται» οι μιζες για το colpo grosso των ...μηχανισμών στηριξης.

Αλλωστε μεθαυριο θα ερθει και η ξακουστή τριας, The big three,...να διαμοιράσει τα ιματια. Η συναντηση της Γιάλτας (των προστατων)στην...Αθηνα. Στη Γιάλτα οι νικητές το Percentages agreement το έκαναν μετάτοτελος του πολέμου. Αυτός Ο πολεμος, ο τωρινός όμως δεν ειναι τελειωμένος....

grsail είπε...

Αγωνίζομαι να συμμεριστώ την αισιοδοξία σου.
Η παρατήρησή σου για Κερατέα και Υπατία είναι πολύ σωστή, ανεξάρτητα από το ‘θέμα’, λειτουργούν και τα δύο στο συμβολικό επίπεδο. Μακάρι να είναι πρόλογος για κάτι μεγαλύτερο.
.

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ: Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΥΤΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΟΣΑ ΛΕΣ; ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΑΝ ΣΕ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ. ΓΙΑΤΙ, ΑΝ ΔΕ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ, ΑΥΤΟ ΘΙΓΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΑΝΔΡΕΑΣ

katerina είπε...

grsail,ότι γινει- αν γινει- απο κάτω προς τα πάνω πιστευω ότι θα πάει. όχι αντιστροφα...

katerina είπε...

Ανδρεα θα συζητησουμε για την ουσία της ιστορίας ή θα πεταξουμε την μπαλα στο βιβλιο της βαρωνης ντε Σταελ για το savoir vivre et faire;

Ο Αθανασοπουλος- κατ'εντολήν βέβαια- ειναι ο άνθρωπος που επιχειρει να κάνει ένα πραξικοματικό ξεπουλημα-ουτε καν ξεπουλημα ,ΔΩΡΕΑ- της ΔΕΗ. Παρανομει ασυστολα, καταπατα κάθε έννοια στοιχειωδους δικαιου και νομιμοτητας και εσένα σε ενοχλει ότι ο Φωτοπουλος...φωνάζει;

Και βγαινει ποιος ...ο Κασιμάτης και ο Αλαφουζος, να μας κάνουν μαθηματα ...ηθικής; Ο απολυτος σουρεαλισμός!!!!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Όπως τα γράφεις είναι Κατερίνα μου!
Όπως λειτουργούν η ΔΕΗ, ο ΟΣΕ, τα ΕΛΤΑ, η ΕΥΔΑΠ, τα ΕΛΠΕ και όλα τα άλλα ευαγή κρατικά ιδρύματα με τους εκατοντάδες "σκληρά εργαζόμενους" και τους αλτρουϊστές παντογνώστες "προστάτες" τους συνδικαλιστές, οι οποίοι έχουν πετύχει για τους ψηφοφόρους τους επιδόματα που για τον παραγωγικό ιδιωτικό τομέα είναι άγνωστο πεδίο, είναι μεγάλο σκάνδαλο το να θέλει "κάποιος Αθανασόπουλος" να κάνει τη ΔΕΗ να δουλέψει όπως οι αντίστοιχες μονάδες παραγωγής ρεύματος των κουτόφραγκων!
Αλλά, σε μια χώρα στην οποία, ακόμα και η SOFTEX (βιομηχανία παραγωγής κωλόχαρτου), χαρακτηρίστηκε κάποτε "επιχείρηση στρατηγικού χαρακτήρα", όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς!
Ακόμα και το δίκιο του (αγράμματου) συνδικαλιστή, όπως αυτό αποτυπώνεται στο βιντεάκι!

katerina είπε...

Σαλωνίτη καλησπέρα,
μπορείς να δωσεις ότι μανδυα ηθικολογίας σε βολευει για να αντιμετωπισεις την διαφθορά της Κυβερνησης Καραμανλή.
Προσωπικά ποτέ δεν μπηκα στη λογική να συγκρινω ποια ήταν χειροτερη,η Κυβερνηση Καραμανλή ή η νυν Κυβερνηση Παπανδρέου. Σε τετοιες ερωτησεις η απαντηση μου ειναι ότι αναμεσα σε βόθρους και υπονόμους,δεν υπάρχει περιθώριο επιλογής.

Ο κ. Τάκης Αθανασοπουλος ήταν πολύ απλά ο ταμίας του ΑΘΛΙΟΥ ξεπουληματος της ΔΕΗ,στην Κυβερνηση Καραμανλή. Φανταζομαι ότι τη μιζα δεν θα την έπαιρνε μόνος του...

Βλέπεις οι Κυβερνησεις πετουνε αλλά οι μιζες ...μένουν. Τα μόνα αθανατα σε τουτο τον τόπο...

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Αν ήταν στις προθέσεις μου να λαϊκίσω, να γίνω αρεστός στους πολλούς, θα σου έλεγα να μου παρουσιάσεις ένα υποτιθέμενο σκάνδαλο της Κυβέρνησης Καραμανλή, πλην αυτού του "φιασκοπεδίου", του οποίο να άρχισε τη διερεύνηση 18 μήνες μετά, η σημερινή Κυβέρνηση!
Επειδή, όμως δεν είναι στις προθέσεις μου κάτι τέτοιο, προχωράμε στο θέμα μας!
Η υπόθεση που εκτυλίσσεται στο βιντεάκι,(παίζεται καιρό στο διαδίκτυο) έχει την ίδια πηγή μπόχας με τον τελικό του Κυπέλου!
Μόνο που στον τελικό, υπήρχε μια γκλαμουριά, πως να το κάνουμε, ιδίως στη σκηνή όπου κάποιος Πιλάτος, συγνώμη Πιλάβιος, ένιψε τας χείρας του, λέγων:"Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του", αντί να έχει στείλει με SMS την παραίτησή του αρμοδίως! Όμως εδώ είχαμε μια "υπερπαραγωγή" δεν είχαμε το "βουκολικό" δράμα της ΔΕΗ!
Η νοοτροπία που εκφράζεται μέσω τέτοιων αναρτήσεων και δημοσιευμάτων γενικότερα,είναι καταστροφική για τη χώρα, αφού πέρα από την επίδειξη- λάθος μήνυμα, θράσους,μαγκιάς, έλλειψης αγωγής και ανυπαρξίας ήθους των συνδικαλιστικών κακέκτυπων,οι ήδη άτολμοι, πρώην ανεπάγγελτοι, υπουργοί της κάθε Κυβέρνησης δεν κάνουν τίποτα με το φόβο μήπως τους πουν κλέφτες!
Όμως, Κατερίνα μου, θα προτιμούσα να έχουν πάρει το κατιτίς τους 4-5 Υπουργοί το Μητσοτάκη το ΄91 και να έχουν ξεπουλήσει όλα τα σαπάκια του δημόσιου τομέα και να μην έχω σήμερα το σωρευμένο έλλειμμα και το χρέος της εικοσαετίας, παρά να ζω τη σημερινή καυκική πραγματικότητα!
Εν κατακλείδι, οι συνεχείς και χωρίς στοιχεία "θεωρίες συνωμοσίας", μπορεί να δημιουργούν λαϊκούς ήρωες, αλλά δημιουργούν και καταστάσεις όπως η σημερινή στη χώρα μας!
Οι ρεαλιστικές αλλά μη δημοφιλείς οικονομικές θεωρίες- απόψεις, όπως η δική μου και πολλών άλλων, σε βγάζουν από τις καταστάσεις όπως η σημερινή!
Το πόσο γρήγορα έχει να κάνει με τις κομματικές αγκυλώσεις εκείνου που παίρνει τις αποφάσεις ή αυτών που κρύβονται πίσω του!