Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί

Προσωπικά και τον κ. Μιχελάκη και τον κ. Καμίνη τους έχω …γραμμένους.
Στα παλαιοτέρα των υποδημάτων μου…και όπου άλλου.
Δυο εξίσου φαιδροί πολιτικάντηδες της πυρκαγιάς που αναζητούν …κοινό και ψαρεύουν …ψήφους. Ο μεν, στο ελληνο-ορθοδοξο κοινό που τραβοπαλάει να πάρει από τον μεγαλοιδιοκτητη της πολυκατοικίας ο Καρατζαφέρης, και ο δε, σε gourmet φυλές της νεωτερικότητας, αυτούς που αρέσκονται να θεωρούν την ανεργία ένα ακόμα στατιστικό δεδομένο, το κοινωνικό κράτος ζήτημα φιλανθρωπίας και τον μετανάστη ένας είδος ενδιαφέροντος εξωτικού πτηνού.

Οι ανωτέρω …κύριοι, μετακινούνται με κρατικά αυτοκίνητα, με μπράβους και …χωροφυλάκους για να τους προστατέψουν από καμιά…στραβή. Και ασφαλώς διαθέτουν έναν στρατό δημοσιογράφων που ανάλογα με το σε ποιο μαγαζί σταβλίζεται ο κάθενας τους, ανάλογα από ποια κρεατομηχανή πληρώνεται, χειροκροτεί και αρθρογραφεί για την κάθε παπαριά, που θα υποδείξει ο στρατός των επικοινωνιολόγων του κάθε γιαλαντζί μάγκα.
Δυο κλασικοί γάιδαροι που μαλώνουν σε ξένον αχυρώνα.

Την ίδια ώρα ο Χασάν επιχειρεί να επιβιώσει σύμφωνα με το Επικούρειο «λάθε βιώσας», αόρατος μπροστά στο όπλο των κοινωνικών αυτοματισμών που προωθούν οι ανεγκέφαλοι, πυροδοτώντας την εύκολη λύση του φασισμού. Ο ένας φτωχός να κυνηγάει τον άλλον κολασμένο. Ο ένας περιθωριοποιημένος από την ανεργία να κυνηγάει τον άλλον ρακένδυτο εργαζόμενο. Οι φτωχοί ας τσακώνονται μεταξύ τους για το ψίχουλο, την ώρα που οι υπεύθυνοι ξεπουλάνε ακόμα και τα πόμολα.

Οποίος είχε σηκώσει τον πολιτικάντικο κώλο του, από το γραφείο του και είχε αποχωριστεί λίγο οδηγούς, σύμβουλους, γραμματείς και Φαρισαίους για να περπατήσει στους δρόμους της πόλης, θα ήξερε πολύ καλά, ότι τον Χασάν δεν τον στενοχωρεί το Χριστός Ανεστη, ή το Καλό Πασχα στον ανυπαρκτο 9.84, αλλά τον τσακίζει το μαύρο κουτσουρεμένο ανασφάλιστο μεροκάματο, τον εξοντώνει το να κρύβεται, και τον διαλύει το να του δημιουργούν ακόμα περισσότερους ψευτοεχθρούς από όσους έχει ήδη στο κεφάλι του.

Άλλωστε ο Χασάν, ακόμα κι αν δεν ξέρει το Ευαγγέλιο, από Πόντιους Πιλάτους, Άννες και Καϊάφες γνωρίζει. Τους ζει στο πετσί του. Ο κ. Καμίνης ελάχιστο χρόνο πριν, ένιψε τα αβρά χέρια του, από τον αγώνα αυτών των ανθρώπων για Ζωή, και το μόνο του πρόβλημα ήταν το πώς θα ανταποδώσει την ευεργεσία στον Υπουργό και μέντορα Ραγκούση, χάνοντας ακόμα και την εμπιστοσύνη των αντιπρόεδρων του.

Αν δυο πολιτικάντηδες του συρμού, βαράνε τα ντέφια μπας και μαζέψουν κανένα κουκί, από το target group στο οποίο απευθύνεται ο καθένας τους, ας γνωρίζουν αμφότεροι, ότι τις άθλιες πιρουέτες τους, τις διαπράττουν πάνω σε ώμους αδύναμων και ασθενών που παλεύουν με κάθε μέσο να επιβιώσουν.
Ντόρος να γίνεται… για τα κουκιά!!!!
Τόσο φελλοί. Τόσο αχρείοι. Τόσο υποκριτές.



14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πες τα, να αγιάσει το στόμα σου κ. Κατερίνα.


εξωτικός μετανάστης

Θανασης Ξ. είπε...

Όλο το σκυλολόι των
"αιρετών" που βγήκαν τώρα με τον Καλλικράτη (πόση ήταν η αποχή δεν θυμάμαι), αδελφάκια είναι των άλλων, 'της κεντρικής σκηνής'. Τον ένα που αναφέρεις δεν τον ξέρω, αλλά ο άλλος, ο 'σώνει και καλά ανεξάρτητος' τριγυρίζει εδώ και καιρό και χτίζει προφίλ στα καναλάκια. Και λίγο που τον έχει πάρει το μάτι μου, σε πληροφορώ πως ψωνίζει και 'απ του Καρατζαφερ'.....

celin είπε...

Φελλοι ναι,υποκριτες ναι,αχρηστοι οχι.
Κατερινα,εγω δε θεωρω οτι ειναι αχρηστοι.Σε διατεταγμενη υπηρεσια παραπλανησης κ χειραγωγησης ειναι,
και,ο,τι κ να λεμε,δεν τα πανε κ ασχημα.

Ανώνυμος είπε...

"o ενας φτωχος να κυνηγαει τον αλλον κολασμενο "
τελικα αυτοι οι ανθρωποι ,τετοιες κοινωνικες σχεσεις θελουν να δημιουργησουν για να ζουν αυτοι σαν παρασιτα .
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΗΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ .
γιωργος-λευκαδα

Swell είπε...

H αλητεία, Κατερίνα μου, δεν είχε ποτέ όρια. Κάτι σαν την ηλιθιότητα.

Ανώνυμος είπε...

περισσοτερο απο ενα χρονο παρακολουθω αυτο το μπλοκ , οπως και αλλα εξ' ισου αξιολογα μπλοκ και παντα ,επειδη εβλεπα να δεχονται επιθετικα σχολια η ειρωνικα (του τυπου "πες τα,να αγιασει το στομα σου" ) προσπαθουσα παντα ,και επειδη θεωρω οτι ειναι πολυ χρησιμα να ενθαρυνω αυτους που γραφουν σ' αυτα τα μπλοκ , μεχρι σημερα που διαβασα το εξης , οτι αυτα τα ατομα ειναι δυναμεις που εαξαπολυει η ιδια η κοινωνια για την αυτοσυντηρηση της (κοινωνια=ζωντανος οργανισμος) δηλαδη αντισωματα που βγαζει απο μεσα της η ιδια η κοινωνια !
οποτε αυτα τα ατομα δεν χρειαζονται
ενθαρυνση , ειναι προγραματισμενα απο την φυση ..(οπως οι μελισσες που κανουν μελι )
καλο βραδυ ,καλο πασχα και καλη ανασταση
γιωργος -λευκαδα

katerina είπε...

Καλή μας Ανάσταση ...εξωτικέ Μετανάστη.

katerina είπε...

Θανάση μου το συστημα πάντα χρειαζεται «νεα προσωπα» σαν εφεδρείες.

Και αναλογα με τις εποχές και τις αναγκες της σκηνοθεσίας, φτιαχνουμε και τους ρόλους. Όλος αυτός ο πολιτικάντικος αχταρμάς, Ντόρα, Μάνος, Κουβέλης κλπ, ο –εσμός των αιωνίων προθυμων, ρίχνουν κάρβουνο στην μηχανή του «νεου» προσώπου του ΠΑΣΟΚ.

Τα ...μανιφέστα της ΔΗΜΑΡ, και οι λογιώ λογιώ Καμίνηδες, στοιχηματίζω ότι ιστορικά θα χρησιμοποιούνται σαν ευρηματα της μελέτης του πολιτικου Δαρβινισμού.

Όσο για τον εκπροσωπο τυπου της ΝΔ, τον Μιχελάκη, και την ΝΔ συνολικά, αντι να κατανοησουν το κεντρικό νοημα εποχών υφεσης, φτωχειας και κρισης, και να καταθέσουν πολιτικές που αν μη τι άλλο θα τους επιτρεψουν την πολιτική επιβιωση, παλευουν πολιτικάντικα να διαμοιράσουν τα ιμάτια με τον Καρατζαφέρη, ενός όλο και λουμπενοποιουμενου ποσοστού ανθρωπων. Πολιτικές νεοφιλελευθερισμου με τον μανδυα πατριδοκαπηλίας και ελληνο-ορθοδοξίας.

katerina είπε...

Celin μου,ασφαλώς και όλοι αυτοι ειναι εξαιρετικά χρησιμοι στο συστημα.
Άλλωστε με νέους ηθοποιούς προσπαθεί να συνεχισει να παιζει το ίδιο εργο. Τα ειχα γραψει και στις δημοτικές εκλογές, δεν μπορείς πια να συνεχιζεις τα ...σοσιαλιστικά σου με προσωπα σαν τον Τσοχατζόπουλο, και ριχνεις τους νεοΤσοχατζοπουλους στο επικοινωιακό ...καμινι του 21ου αιώνα.

katerina είπε...

Γιωργο μου, τα λόγια σου είναι το πιο γλυκό παντεσπάνι για την ματαιοδοξία μου.
Και επειδή προσωπικά εγώ, δεν υπηρξα ποτέ χριστιανή που αποθεωνε ανυπαρκτες ταπεινοφροσύνες, αλλά μια άθλια ....ειδωλολάτρισα της ανθρωπινης φυσης, κοκκινιζω μεν-καταλοιπα μικροαστικής «ευγενείας»- και σε ευχαριστώ απο καρδιάς για τα λογια σου.

Καλό μας Πασχα. Για την Ανασταση, θα βάλουμε όλοι το ελαχιστο λιθαράκι μας. Αλλωστε αυτή δνε ειναι και η υπεροχη γοητεία της; Το ότι η Ανασταση ουτε αποκαλυπτεται,ουτε πολυ περισσότερο χαριζεται...χτιζεται.

katerina είπε...

Swell μου, αυτή ακριβώς ειναι η λέξη. Πολιτική αλητεία. Εμποροπανήγυρις ισοπεδωτικών ψευτοπροοδευτισμών και σκοταδισμών αντιστοιχα. Στις πλατες των αιωνιων θυμάτων. Των ιστορικά κατατρεγμένων κάθε εποχής,όπως αυτοι που σημερα ψιθυριζουν: Δεν έχω τόπο, δεν εχω ελπιδα, δεν θα με κλαψει καμμιά Πατρίδα...

kanaliotis είπε...

Ανώνυμε Γιώργο απο Λευκάδα, όπως πολύ συχνά λέει η Κατερίνα, ο γραπτός σχόλιος λόγος των μπλόγκς δεν είναι πάντα εύκολα κατανοητός.
"Δεν βλέπεις την έκφραση του άλλου και έτσι ένα παιχνίδισμα μπορεί να γίνει παρεξήγηση", λέει η Κατερίνα. Η επαφή εδώ δεν συγκρίνεται με την “ανθρωπίλα”, όπως της αρέσει να λέει την ανθρώπινη επαφή.
Ότι έγραψα στο πρώτο σχόλιο το εννοούσα.


Κατερινάκι, καλή ΜΑΣ Ανάσταση.

kanaliotis είπε...

προφανώς... Χρόνια Πολλά σε όλους!!!

katerina είπε...

Γειά σου Καναλιώτη.
Όταν πρωτοξεκινησα την διαδικτυακή επαφή,συγχιζόμουν που πολλοι δεν καταλαβαιναν τι ...εννοουσα.

Κι ύστερα... Ω ύστερα, άρχισα να κάνω τεμενάδες για αυτό. Και σήμερα ....Πανηγυριζω για αυτό.

Σταθείτε προβοκάτορες... δεν εννοω ότι πανηγυριζω γιατί βολευομαι στην παρεξηγηση. Αντιθετα την παρεξηγηση την θεωρώ απλά βαρετή,με κουράζει. ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΩ γιατί κανένα μέσο, δεν κατορθωσε ακόμα να υποκαταστησει την επαφή της ΑΝΘΡΩΠΙΛΑΣ.

Πανηγυρίζω,γιατί οι αυτοκαταστροφική ανθρωποτητα δεν βρηκε ακόμα το μέσο να υποκαταστησει το βλέμμα, την μυρωδιά,την γευση, την αφή, της ...ανθρωπιλας.
Κι ελπιζω να αργήσει όσο τουλάχιστον θα ζω΄,εγώ και οι άνθρωποι μου. Να μην την στερηθούν ΠΟΤΕ αυτή την μαγεία.

Και εξ αφορμής... της πιο μεγάλης μου ΗΔΟΝΗΣ,της ΑΝΘΡΩΠΙΛΑΣ, θα γραψω και το post που ακολουθεί. Εκει και οι ευχές για την Καλή Ανασταση.