Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Ο ζωμός τους βλάπτει σοβαρά την υγεία του …Καίσαρα

Το δίκαιο και ο νόμος δεν είναι θεόπνευστα. Δεν ήταν, ποτέ οι εντολές του …Μωυσέως, όσο κι αν κάποιοι αρέσκονται στην … θεολογική αντίληψη της πολιτικής.

Ο Νόμος είναι ΠΑΝΤΑ ζήτημα Ισορροπιών και Ισχύος αλλά το Δίκιο ανήκει σε αυτόν που έχει το σθένος να το διεκδικήσει.

Δεν θέλω να αναπαράγω όλο το σκεπτικό του γιατί δεν πρέπει να γίνει ΧΥΤΑ πουθενά, και κατ’ επέκταση στη Κερατέα. Έχουν γραφτεί εκατοντάδες κείμενα, με εξαιρετική τεκμηρίωση.

Δεν θέλω επίσης να γράψω για την Κερατέα του Εργολάβου. Και μόνο η εικόνα – γελοία αν δεν ήταν τραγική- των εκατοντάδων ένστολων, με μπότες, ασπίδες, μάσκες και ρόπαλα, να φρουρούν τις μπουλντόζες* του Εργολάβου-του Λάτση εν προκειμένω- είναι οι πάνω από χίλιες λέξεις που εξηγούν τα πάντα και στους πλέον δύσπιστους τις …Θερμοπύλες που φυλάττει το Κράτος ΤΟΥΣ...

Προσωπικά για εμένα, στην εξέγερση της Κερατέας η διαχείριση των σκουπιδιών παίζεται ΠΙΑ, σε δεύτερο επίπεδο.

Τώρα είναι μια κατ’ εξοχήν μάχη ανάμεσα στο Κράτος του Εργολάβου και στο Κράτος του Πολίτη. Είναι μια μάχη ανάμεσα στο Εξουσία της Καταστολής και στην Εξουσία της κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η Ελληνική κοινωνία που υφίσταται το ένα χαστούκι μετά το άλλο, την μία ήττα μετά την άλλη, αυτή που τώρα ξεκινά να αφυπνίζεται και να βλέπει το μέλλον που της ετοίμασαν …οι λογής λογής …εργολάβοι, τραπεζίτες και οι μεσίτες τους, ένα γαλατικό χωριό, ένα από τα κομμάτια της, πήρε τη ζωή του στα χέρια του. Κι αυτό γιατί έχει τα κότσια, τα κουράγια, το σθένος και πάνω από όλα την ενότητα και την αλληλεγγύη, να τα βάλει με τον Γολιαθ. Το αν αυτός ο Δαυίδ θα κερδίσει αυτή τη μάχη, μας αφορά όλους. Αν οι μικρομέγαλοι έπεσαν με τα μούτρα να …εξιχνιάσουν το ιστορικό μας…παρελθόν, αυτή τη στιγμή στην Κερατέα γράφεται Ιστορία. Και αυτή μας άφορά άμεσα ΟΛΟΥΣ.

Ας μην καταλάβουν λοιπόν τα μισθωμένα πάντσερ του Εργολάβου και της ΜιζοΚυβέρνησης και αυτό το λόφο…. Ο λόφος αυτός είναι πραγματικά στρατηγικής σημασίας. Όχι γιατί είναι αρχαιολογικής αξίας, αλλά γιατί είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ πολιτικής και κοινωνικής Αξίας.

Ο πεντανόστιμος ...ζωμός τους, αυτός που βλάπτει την ...υγεία του κάθε λογής Καισαρα διατίθεται σε όποια ποσότητα χρειάζεται ο καθένας μας, το τριήμερο:

*Δεν έχω δει την σύμβαση του έργου- η Διαύγεια αφορά προφανώς την πορτοκαλάδα του Υπουργού αλλά ω, του θαυματος όχι …την Αττική Οδό ή τον ΧΥΤΑ της Κερατέας. Πάντως στις συμβασεις των δημόσιων εργων υπάρχει πάντα η προκαταβολή του 10% με την έναρξη του έργου. Παγιως ως έναρξη θεωρείται η τοποθέτηση των πρώτων μηχανημάτων στην περιοχή του εργου… Αυτό για όσους απορούν…τι στο διάβολο φυλάνε οι ΜΑΤατζήδες…



64 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στην Κερατεα γραφεται ιστορια!!!!!!!!!!

Τετοια γραφεις και δεν σε ξεχνω:ΡΡΡ

Ανώνυμος είπε...

Παρόλο που σε έχασα.. σε διαβάζω και πιστεύω οτι είσαι γερή πένα του διαδικτύου!Πότε άραγε θα "κολήσουμε" σαν...χώρα από τη "γρίπη της Κερατέας";
Περικλής από το χωριό σου που κοιμάται ακόμα...Σε πεθύμησα!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗ ΜΟΙΡΑΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ : http://anisixos.blogspot.com/2011/04/criminal-no-more-britney-fan.html

Ανώνυμος είπε...

ναι ρε φιλε ,ιστορια γραφεται οταν σωνει και καλα θελουν να επιβαλουν αντιληψεις που οδηγουν τον ανθρωπο να
ζη εις βαρος των παιδιων και των εγγονιων του .
γιωργος

Ανώνυμος είπε...

Γιωργος 9:11 π.μ.
Σαν σκυλάκι του Παυλώφ κάνεις.
Ακους ξεσηκωμό και λες είναι για καλό. Τα ίδια κανει και η κατερίνα.
Εγω λέω η κάτοικοι της προλεμαίδας να δώξουν το εργοστασιο της ΔΕΗ γιατι δεν μπορούν αυτοί να έχουν ρυπους για να έχουμε εμείς ρευμα.
Η κάτοικοι του Πειραιά να διακόψουν την λειτουργία του λιμανιού γιατί δεν μπορούν να έχουν τόση οχληση για να εξυπηρετούνται επιβατες κι εμπορευματα δικα μας.
Οι κατοικοι των Σπατων να διακοψουν τη λειτουργία του αερδρομίου γιαί δεν μπορεί να ακούνε τόση βαβουρα απο τα αεροπλανα για να εξυπηρετείται όλη Αθηνα και η μισή Ελλάδα.
Οι κάτοικοοι της Φυλής να κλείσουν την χωματερή γατί δεν μπορούν να δέχονται τα σκουπίδια μας.
Εγω που μένω στο κεντρο πρεπει να κόψω τους δρόμους, δεν πορείτε να ερχεστε εσεις με τα αυτοκινητα σας και να ακουω τους θορυβουςσας , αναπνέω τα καυσαερια σας, μου πιανετε τα πεζοδρομια.
Καλα μυαλα
ΓΣ (και πρωτος ανωνυμος)

Ανώνυμος είπε...

σου ξαναρθα
και παω να αγορασω λεξοτανιλ:Ρ
ΓΣ

Ανώνυμος είπε...

διαμαρτυρεται η ιδια η φυση ρε φιλε
παρε παραδειγμα τον ευατο σου , στα χαπια το εχεις ριξει..
γιωργος

Ανώνυμος είπε...

Πάντως στις συμβασεις των δημόσιων εργων υπάρχει πάντα η προκαταβολή του 10% με την έναρξη του έργου. Παγιως ως έναρξη θεωρείται η τοποθέτηση των πρώτων μηχανημάτων στην περιοχή του εργου…

Σ αυτό το σημείο κάνεις λάθος , σε κανένα δημόσιο έργο δεν δίνεται προκαταβολή με την έναρξη του έργου , τα χρήματα δίνονται τμηματικά με την καταβολή λογαριασμού για το έργο που έχει ήδη εκτελεσθεί απ τον ανάδοχο , επίσης έναρξη δεν θεωρείται η τοποθέτηση μηχανημάτων

lef

katerina είπε...

Περικλή λες να ραντισουμε το δικό μας το …χωριό, με Κερατοζωμό;
Αν και πολύ φοβάμαι ότι στο δικό μας το χωριό, το Συμπαν να καεί…αυτό θα συνεχίζει να κοιμάται τον μακάριο ύπνο του. Σαν την Χιονάτη ένα πραγμα. Και είναι και δυσεύρετοι οι Πρίγκιπες στις μέρες μας.

Φιλιά φίλε, θα τα πουμε κατ' ιδίαν

katerina είπε...

Καλημέρα Ανησυχε

katerina είπε...

Βρε καλώς τα παιδιά!!!
ΓΣ, όταν σε πιάνουν τα σύνδρομα σου της κοινωνικής αλληλεγγύης, σε απολαμβάνω τρελά. Μόνο που είναι ελαφρώς επιλεκτικά.

Κεφαλαιοποιητικό μεν το ασφαλιστικό, αλλά αναδιανεμητικό σύστημα στα σκουπίδια. Περιορισμό του Κοινωνικού Κράτους αλλά αλληλεγγύη στον εργολάβο. Να εξοφληθούν τα πανωτόκια στους δανειστές να γίνει στάση πληρωμών στους πολίτες. Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι (η ατάκα είναι από το γνωστό σόκιν ανεκδοτο).

Anyway που λένε και στο δικό μου το χωριό. Τα σκουπίδια είναι πλέον το δευτερευον της δικής μου άποψης για το θέμα της Κερατέας. Αυτό που προσωπικά αναδεικνύω είναι το γεγονός ότι όσο κι αν οι Εξουσίες πιστευουν ότι το Κράτος της Καταστολής μπορεί να λειτουργησει προς οφελός τους, η Ιστορία αποδεικνύει ότι αυτο πλεονεκτημα των Εξουσιων, ιδιοκτητες των κατασταλτικών μηχανισμών- γυριζει μπουμεραγκ.

Η Κερατέα μια μάλλον συντηρητική πολιτικά (πιθανά και κοινωνικά, δεν γνωρίζω) περιοχή, κατορθωσε να συσπειρώσει στο κοινό αιτημα όλες τις δυναμεις, πολιτικές, κοινωνικές, και παραγωγικές και να βροντοφωνάξει το no passaran. Δεν ξερουμε τι θα γίνει τελικά, αλλά αυτή η συσπειρωση των κατοικων που δρουν ως Πολιτες και όχι ως υπηκοοι, είναι το πρωτο δειγμα της οργανωμένης κοινωνικής αντιδρασης. Και παρά την κατασυκοφάντηση από τις μισθωμένες υπηρεσίες των καναλιών, των ραδιοφωνων, των εφημερίδων- καλέ εγκεφαλικό θα πάθει ο Πασχος φροντιστε τον, η ψυχή μου τον λυπάται- δειχνει να αντέχει.

Και αυτό εχει μια τεραστια σημασία και για τους κατοικους της Λαυρεωτικής αλλά και για όλους εμάς.

Υ.Γ.1. Οι εποχές καθοριζουν τις αποψεις και τις αντιδράσεις των ανθρωπων κι όχι το δόγμα. Αν επιμεινεις στο δόγμα σου αλλά ταυτοχρονα σε ιντριγκάρει να με διαβάζεις θα χρειαστείς κάτι ...αποτελεσματικότερο από lexotanil.

katerina είπε...

Γιώργο καλημέρα,
Αυτοι οι …μονοδρομοι… Συνηθως είναι οι μονοδρομοι των εργολάβων και των τραπεζιτών. Δηλαδη των πραγματικών αφεντικών των Κυβερνωντων. Εμάς ως τηλεθεατές μας αντιμετωπιζουν. Θα τους πληρωνουμε για να εχουμε το δικαιωμα να κάνουμε ….zapping. Όποτε τους βγαινουν τα κουκιά, απλά θα μας καλουν να επιλεξουμε αν προτιμάμε MEGA ή SKY. Εξαιρετικά βολικό για αυτούς. ΌΠως βλέπουμε...τελικά δεν τους έκατσε το σενάριο....

katerina είπε...

Lef καλημέρα,
Θα επιμεινω ότι η πάγια πρακτική για τα δημόσια έργα είναι η έντοκη προκαταολή του 10% του εργου, και σε κάθε δόση αφαιρειται ένα ελάχιστο τμημα της προκαταβολής.
Επισης ως έναρξη των εργασιών θεωρίται ειτε η περιφραξη του εργοταξίου, ειτε η μεταφορά μηχανημάτων.

Ξαναλέω ότι η συμβαση του εργου δεν εχει δημοσιοποιηθεί, και προσωπικά δεν την έχω δει. Αλλά περαν του δεν πιστευω ότι υπάρχει λόγος να υπάρχει διαφοροποιηση στο συγκεκριμένο εργο από την πρακτική που ακολουθείται, ας μου πει κάποιος αν δεν είναι έτσι, αν αυτή η συαβση είναι μια εκ των εξαιρεσεων της πρακτικής των εργολάβων, τοτε κατά ποια λογική φυλάνε οι ΜΑΤατζηδες τις μπουλντοζες του ιδιώτη εργολάβου;;;

Ανώνυμος είπε...

no passaran.
στ΄αρβανιτικα ειναι αυτο? μονο αρβανιτικα ξερον.
ας ειχαμε σοβαρο κρατος και οχι την ντισνευλαντ της μεταπολιτευσης κα θα σου ελεγα γω που θα ειχαν παει τα νο πασαραν
αλλα θα μου πεις αν ειχαμε σοβαρο κρατος δεν θα τους ειχε αφησει να γεμισουν οι ιδιοι τον τοπο αυθαιρετα
νο πασαραν και καλα μυαλα
ΓΣ

kanaliotis είπε...

To 10% στις μελέτες είναι θεσμοθετημένο.
Στα έργα πρέπει να το αναφέρει η διακήρυξη.
Έναρξη θεωρείτε η εγκατάσταση του εργολάβου.

Δημήτρης Τρύπας είπε...

@ΓΣ
"ας ειχαμε σοβαρο κρατος και οχι την ντισνευλαντ της μεταπολιτευσης και θα σου ελεγα γω που θα ειχαν παει τα νο πασαραν"

Ο ποιητής θέλει να πει πως είχαμε σοβαρό κράτος αμέσως πριν τη μεταπολίτευση; Εμ, τώρα εξηγούνται όλα...

Ανώνυμος είπε...

@Πειραχτηρι
τς τς τι εξυπναδα!!!
Ολοι εσεις οι αριστεροί τόσο ξυπνιοι ειστε?

katerina είπε...

Βρε ΓΣ, αυτό ήρθε να καθαρίσει ο Εργολάβος... τα αυθαιρετα.
Απλά τωρα το νεο ΠΑΣΟΚ αντι να μαζευει μιζα μιζα απο τον κάθε φουκαρά να χτισει το αυθαιρετο του,αντι μαζευει ψηφο ψηφο απο τον κάθε φουκαρά για αν του κάνει μια εξαμηνη συμβαση,πάει μια και εξω. Για τις μεγάλες μπαζες. Να τα μαζεψει και να φυγει. Τωρα που γυριζει...ο χρόνος τελειωσε.

Και θα συμφωνησω ΑΠΟΛΥΤΑ με το Πειραχτηρι. Το προχουντικό πολιτικό συστημα ήταν το εκκολαπτηριο και της χουντας και της μεταπολιτευσης.

Απλά αλλάζουν οι μορφές της διαφθοράς και της καταστολής. Ζητημα τεχνολογίας. Ο Σκουλουμπακας έγινε Πρετεντερης. Κι ίσως ακόμα κι ο Σκουλουμπακας,με εκεινο το ηλίθιο φασιστικό μυαλό του, να ήταν και πιο έντιμος απο τους Παπαχελάδες. Μπορεί όντως να πιστευε o φασιστας ότι "διασωζει την Πατρίδαν απο τον κομμουνιστικόν κινδυνον".

Να κοιτάς τον ουρανό. Το ελικοπτερο δεν θα ειναι για πολύ ακόμα της τροχαίας που καταγραφει την κινηση...

katerina είπε...

Ναι, για τις μελέτες ισχυει σχεδόν πάντα Καναλιώτη. Και σε κάθε παραδοτέο,απλά αφαιρειται ένα 1,5-2% της αρχικής προκατοβολής. Εκτός κι αν ο αναδοχος έχει άλλη άποψη,αν πχ.βρισκει ότι το επιτοκιο δεν τον συμφερει.

Προφανώς και στα εργα. Κια βέβαια...εδώ ο Εργολάβος θα ισχυριστεί ότι δεν ήταν δική του η ευθυνη για την παραβιάση του χρονοδιαγραμματος....

katerina είπε...

Σημερα χάσαμε καιτον Περιφερειάρχη της καρδιάς μας!!!!

Φανταζομαι ότι θα τον μαζεψει ο Καρατζαφερης ή η Ντορα. Αυτοι ειναι σαν τους καρχαριες,ότι σκουπιδι πεφτει απο τα σαπιοκαραβα το καταπινουν...

Ανώνυμος είπε...

ηταν λαθος που μιλησα με το πειραχτηρι.ξερει ποιος είμαι, γατι εγω το αφησα να διαφανει, ενω αυτος κρυβεται στην ανωνυμια.
Κατερινα, μην γυρνας την κουβεντα. εσυ δοξασες τους αρβανιτες της Κερατεας.
Αντε καλη επανασταση.
ειμαι και φτωχος γμτ εγω ο αντιδραστικος. δεν εχω και λεφτα να φυγω μολις κανετε την επανασταση. Χαμενος θα παω τωρα στα γεραματα. θα με κρεμασετε στο συνταγμα.
Αλλα οπως ειπε ο συντροφος ντετσαγεφ, ετσι σκληροι πρεπει να ειναι οι επαναστατες

katerina είπε...

ΓΣ έχουμε προβλημα. Αλλάξανε οι συσκευασίες- καταραμένη τεχνολογία, και ο τόνος rio mare βγαινει πια σε χαρτινη συσκευασία. Που η πολυτελεια του τσιγκινου κονσερβοκουτιού!!!!Αντε τωρα να παλευεις με το χαρτινο να κόψεις λαρυγγι. Γίνεται ρε παιδί μου;
Τωρα που να βρεις τόσο σκοινί για τοσες κρεμάλες,πόσες απλώστες να ξετυλίξεις;

Ασε που τα μαχαιρια χρησιμοποιούντια πια για να κόβουν φινοκιο. Τόμπολα...

Κι έτσι,καλέ μου ΓΣ,θα την γλυτωσεις.
Αλλωστε η επανασταση θα εχει και διαπαιδαγωγιτικό χαρακτήρα. Εσένα θα σε βάλει επιλοχία του Λοχου των Πακιστανών. Αυτη θα ειναι η ποινη του σωφρονισμού σου απο το επαναστατικό δικαστηριο...

Χαχαχαχα! Μόνο να το δω αυτό και ...νυν απολυεις την δουλη σου Δεσποτα!

santa maura είπε...

γιατι λες τους λες αρβανιτες και οχι ελληνες?

ασωτος γιος είπε...

συμφωνω απολυτα , στη κερατεα ζουν ακομη οι ελληνες που θαυμαζω, κι ο καθε ανωνυμος αν ειχε ενα σπιτακι εκει μια αυλη ενα μαγαζακι δε θα θελε ο τοπος του να ναι το σκουπιδιαρικο της αθηνας

Ανώνυμος είπε...

Οι ιδιοι ειχαν πανο και γραφαν εμεις ειμαστε αρβανιτες και δεν θα περασει
Αλλοι ελεγαν στις καμερες ειμαστε αρβανιτες και οι περισσοτεροι υπηρετησαμε στις ειδικες δυναμεις και αμα θελουν ας ερθουν.
Αλλωστε εχω ριζα αρβανιτικη και ξερω τι κεφαλια εχουμε!
Οσο για σενα ασωτε κρατα τα στην αυλη σου
τσωβαρευτειτε ρε. Πολλα σπιτακια εχουν και μαλιστα αυθαιρετα.οταν τα εχτιζαν δεν σκεφτονταν το οβριοκαστρο

Ανώνυμος είπε...

α ετσι ε? ελεγαν οτι ειναι αρβανιτες
λογικο ειναι ,αφου τους αντιμετωπιζουν σαν απλους υπηκοους και οχι σαν γνησιους "ελληνες"...
γιωργος-λευκαδα

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή μου καλημέρα ,

Μην επιμένεις , κάνεις λάθος , δεν είναι πάγια πρακτική κανενός εργολάβου οι προκαταβολές , το κράτος δεν δίνει καμιά προκαταβολή , καμιά .
Μπορείς να κάνεις προείσπραξη λογαριασμού από τράπεζα , λογαριασμού όμως , η εξαίρεση είναι να σου δώσει η τράπεζα 10% επί του συνόλου του έργου , χωρίς να υπάρχει βεβαίωση ούτε ενός έστω λογαριασμού .
Επίσης έναρξη γίνεται απ την στιγμή υπογραφής της σύμβασης με το δημόσιο , από τότε μετράει ο χρόνος μέχρι την αποπεράτωση του έργου .
'Ολα αυτά τα ξέρω γιατί είμαι ο ίδιος εργολήπτης και γνωρίζω κάποια πράγματα παραπάνω για τα δημόσια έργα
Τώρα γιατί φυλάνε τις μπουλντόζες των εργολάβων , σ αυτό δεν μπορώ να σου απαντήσω .

Lef

Μαίρη είπε...

Κατερινάκι, γειά σου. Εξαιρετκό και πάλι το κείμενό σου.
Ακριβώς, το κράτος του Εργολάβου και το κράτος του Πολίτη.
Η γή που κερδήθηκε με αίμα, χαρίζεται κομματι-κομμάτι και φιλέτο- φιλέτο στους ξένους κερδοσκόπους και στους ντόπιους μεταπράτες-- στους ξένους τραπεζίτες και στους έλληνες μεσίτες--
Σαν προχθες { 6/4/41 = "τα οχυρά δεν παραδίδονται, καταλαμβάνονται" } οι ελληνες αντιστάθηκαν στην Νέα Τάξη του Χίτλερ.
Σήμερα ο ΓΑΠ τα παραδίδει στην Νέα Τάξη του Σόρος και λοιπών.
Για τον αγαπητό Γ.Σ., με όλη μου την συμπάθεια.
no news, good news ??Την δευτέρα μας περιμένει καμιά έκπληξη ή η απεργία καλύπτει μόνο Πήγασο και Δολ ??

Ανώνυμος είπε...

@Μαιρη
Θα το εχεςι κλαταλάβει οτι και σε μενα εισαι αγαπητη
Ομως:Η γή που κερδήθηκε με αίμα, χαρίζεται κομματι-κομμάτι και φιλέτο- φιλέτο στους ξένους κερδοσκόπους και στους ντόπιους μεταπράτες"

Ομως, επισης,τα σκουπίδια που θα τα παμε?
ΓΣ
ΥΓ: Προσωπικα τηρω την απεργια-εστω και αν την συγκεκριμενη την θεωρω μ@λ@κια. ΤΑ σαιτς σας ενημερωνουν ηδη

Μαίρη είπε...

@ Καλέ μου Γ.Σ.
Νομίζω ότι η Κερατέα είναι ένα.. πείραμα { όπως και όλη η Ελλάδα, αλλά αυτό πάει αλλού}.
Κατ΄αρχήν γιατί ΧΥΤΑ, με αναχρονιστική τεχνολογία, που υπόσχεται όμως μεγάλα κέρδη ?? Μετά 2 χρόνια καταργούνται τα ΧΥΤΑ.
Παραβλέπω την απόφαση λόγω αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και αλλοίωσης της Λαυρεωτικής, αν και δεν θα έπρεπε.
Πριν από το πού, λοιπόν, είναι το ότι χρειάζεται να εφαρμοστούν πιό σύγχρονες μέθοδοι. Αρα ζητούμενο είναι και το γιατί οι κοσμοπολίτες και πολυταξιδεμένοι μας ιθύνοντες δεν γνωρίζουν ή δεν εφαρμόζουν τις σύγχρονες μεθόδους. Ποιός ωφελείται από αυτό ?? Γιατί το ότι επιβαρύνεται το δημόσιο και τώρα και όταν θα αρχίσουν τα πρόστημα είναι σίγουρο.
Οι δήμαρχοι Κερατέας, Μαρκόπουλου κ.α.έχουν προτείνει εναλλακτικές λύσεις.
Ας μην πέφτουμε στην παγίδα της κυβέρνησης που στον Α. Παντελεήμονα βλέπει σαν φασίστες της χρυσής αυγής ΟΛΟΥΣ τους κατοίκους και στην Κερατέα σαν αναρχικούς και μέλη του σύριζα ΌΛΟΥΣ τους κατοίκους.
Προσωπικά δεν είμαι ούτε με την μια ούτε με την άλλη παράταξη, αλλά με τους κατοίκους και των δύο περιοχών.
Η κυβέρνηση απλά κοροιδεύει από τηλεοράσεως ότι πρόκειται για ΧΥΤΥ, ενώ δεν υπάρχει η υποδομή γι΄αυτό. Ακόμα και την ύστατη στιγμή δλδ, κοροιδία- παραπληροφόρηση όσων δεν γνωρίζουν και αλαζονική απαξίωση των κατοίκων.

Ανώνυμος είπε...

@Μαιρη
1)Κατ αρχας ποιος ειπε οτι δεν ειναι συγχρονες μεθοδοι?
2) Και τις πλεον συγχρονους μεθοδους να τους φέρναν, ό,τι πιο συγχρονο υπάρχει στον πλανητη - ΧΥΤΥ όπως στην Εσπερια που υπαρχουν μεσα στις πολεις- οι αρβανιτες θα υπερασπιζονταν τα αυθαιρετα τους, που νομιζουν οτι υποβαθμιζονται
3)Μην μου μιλας εμενα για Αγιο Παντελέημονα. Εχω γραψει και εχω εκτεθει- με την εννοια οτι εχω αναλαβει την ευθυνη οσων εχω γραψει.
4) Τι δουλεια εχουν εκει οι Τσιριζαιοι και οι φιλιες δυναμεις των καλλιτεχνών με τριημερα ...απελευθερωσης? Τι δουλειά εχουν τα μαλακιστηρια που τους εκπαιδευσαν στις μολοτωφ? Εχουμε χασει στοιχειωδως τον μπουσουλα
5) Δεν ακουσα από κανεναν απο οσους διαμαρτυρονται ΠΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ η ΧΥΤΥ.
Οποιος -με επιστημονικα κριτηρια απαντησει σε αυτο- θα παω πασο και δεν θα ισχυριζομαι οτι πρεπει να αντιμετωπιστουν με σκληρη καταστολη
6) θα υπαρχουν και οι Κατερινες που φαντασιωνονται σκουπιδιαρικες επαναστασεις. Ε, αυτοί, στα ευκολα (που εγιναν ευκολα και εξ αιτιας σου) παντα θα υπάρχουν. Εσυ που εισαι σοβαρη στα δυσκολα τι πρεμουρα εχεις? Επισης από που κι ως που τεκμαιρεται ότι η Κερατεα ειναι ενα πειραμα? Σιγα το φιλετο γης και σιγα το Οβριοκαστρο. Πολυ που το σχεβαστηκαν οι αρβανιτες οταν εχτιζαν τα αυθαιρετα
7 ) ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΠΑΜΕ

ΥΓ : Δεν ειναι ρατσιστικο που λέω συνεχεια για αρβανιτες. Κατ αρχας αυτοι το προεβαλαν ως τιτλο τιμης.
Κατα δευτερο η απωτερη καταγωγη μου, αιωνες πριν, προερχεται απο την Τσαμουρια. Επισης η μανα του πατερα μου και η μανα της μανας μου ηταν αρβανιτισες. Δίπλα στο χωριο μου υπαρχουν αρβανιτοχωρια, και ξερω καλα τι μυαλά κρατανε - και τι αγυριστο κεφαλι ειμαι και γω
Αρα μην θεωρητικοποιεις, επιδιδόμενη σε πολιτικη προβολη την μαλακια των αρβανιτων.

ΥΓ2 : επανβαλαμβανωμ ΤΑ ΣΚΟΥΠΊΔΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΝΕ? οποιος δεν εχει απαντηση σε αυτο, δεν δικαιουται να εχει αντιρρησεις
ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Ετσι οριονταν και για το αεροδρομια και τωρα μοσχοπουλανε τα οικοπεδα τους
ΓΣ

Ανώνυμος είπε...

και γιατι επελεγη η κερατεα? μηπως επειδη εκει ζουν αρβανιτες?

Μαίρη είπε...

@ Γ.Σ.
Συμφωνώ μαζί τους, γιατί από παιδί είχα καλούς δασκάλους. Ετσι έμαθα να ξεφεύγω από τον παθητικό ρόλο του θεατή που μου επιφυλάσσουν, και να.. σπάω τις αλυσίδες του μυαλού, που με εμποδίζουν να δώ το δίκιο.
Κι΄εδώ έχουμε να κάνουμε με μια πρωτοφανή επιχείρηση τρομοκράτησης των κατοίκων. Καθημερινή καταστολή και κυβερνητική αυθαιρεσία αντί συζητήσεων με τους κατοίκους, η φωνή των οποίων αν δεν φιμώνεται, διαστρεβλώνεται.
Είναι πείραμα αυταρχικής επιβολής του τύπου '¨ετσι γουστάρω και εξήγηση δεν δίνω" στη θέση του εφαρμόζω ισονομία και ισοπολιτεία.
Για την ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ, χρειάζονται επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες, με ελαχιστοποίηση της κοινωνικής και περιβαλοντικής επιβάρυνσης και χωρίς πρόβλημα στον υδροφόρο ορίζοντα { όπως εδώ, που το..μπαλώνει ο Ραγκούσης}. Χωρίς επίσης πολιτικές σκοπιμότητες και με όρους διαφάνειας, ώστε να μην "υποδεικνύονται" οι περιοχές. Ομως τότε, ίσως να επιλέγονταν και περιοχές με ..βίλες { και αυτές αυθαίρετες, μην το ξεχνάμε} και αυτό, βέβαια, δεν θα άρεσε στούς κυβερνώντες.
Τέλος οι ΧΥΤΑ είναι απαράδεκτοι, γιαυτό καταργούνται. Η καύση απορριμάτων είναι καρκινογόνος και η αποθήκευση τους επικίνδυνη.
Πρέπει να προχωρήσει η ανακύκλωση ικανοποιητικά, να δημιουργηθούν εργοστάσια, ώστε να μιλάμε για ΧΥΤΥ, διαχείρηση δλδ υπολειμμάτων, κάτι που δεν φαίνεται στον ορίζοντα, ίσως γιατί έχει κόστος.

Ανώνυμος είπε...

και γιατι σωνει και καλα τα σκουπιδια
πρεπει να πανε καπου , ας αλλαξη πολιτικη η κυβερνηση , να τα κανη τα σκουπιδια βιολογικως αφομοιωσιμα ,ας αλλαξη την καταναλωτικη πολιτικη ,στην ιταλια η πλαστκες σακουλες καταργηθηκαν γιατι δεν το κανουν κι΄δω? δεν το κανουν γιατι απλα προκειται περι πολιτικης που ενεχει
μεγαλο "πολιτικο κοστος" και οχι μονο
γιωργος λευκαδα

Ανώνυμος είπε...

@Μαιρη
"Καθημερινή καταστολή και κυβερνητική αυθαιρεσία"
Μα αν υπηρχε καθημερινη καταστολη θα έπρεπε οι μισοί να είναι στη φυλακη -που την ειδες?
Ακριβως μια ανικανη πολιτεια κραταει τα προσχηματα επειδη τοσα χρόνια ανεχτηκε παντοειδεις ανομιες, και δεν τους μπουζουριαζει στην στενη
Πως αποφαίνεσαι ότι δεν είναι μοντερνα η επεξεργασια? Εδω κοτζαμ συμβουλιο της Επικρατειας (το "κοτζαμ" με την έννοια της τυπολατριας)και το οποίο τόσα υπερβολικα προσκομματα φερνει συνηθως για περιβαλοντολογικους λόγους, ειπε ναι - δηλ τηρούνταιν ολες οι προδιαγραφες. Εσυ με ποια τεκμήρια λες οχι?
ΥΓ1:) Η Κατερινα το λεει γιατι δεν εζησε το δικο της Πολυτεχνειο και πρεπει καπου να κανει επαναστραση. Ας είναι και στην Κερατεα
ΥΓ 2:): Δεν μου απαντησες ΠΟΥ τα σκουπιδια
ΥΓ3 :) Προς διαφορους που πεταγονται και σε αυτο το μπλογκ υπερ της Κερατεας, και οι οποίοι και οι ιδιοι παραγουν σκουπιδια, ας μας πουνε ΠΟΥ
Απο "επανασταση" και αριστεροσυνη χορτασαμε σε αυτο τον τοπο

Μαίρη είπε...

@ Γ.Σ., καλημέρα.
Κατ΄αρχήν, ήρθα.. πολύ κοντά στην υποκρισία της διαπλοκής { όχι στο συγκεκριμένο αντικείμενο, αλλά της κυβερνητικής παράνοιας}, που βαφτίζει νόμιμο ότι την συμφέρει και αηδίασα. Δεν μου πάει η συγκάλυψη, παρόλο που θα είχα κερδίσει αρκετά { σε χρήμα εννοείται}. Γι΄αυτό με βρίσκεις λίγο αιρετική.
1] Τα ΜΑΤ είναι επίδειξη δύναμης, που δεν ταιριάζει στην προσπάθεια διαλόγου και εύρεσης λύσης, αλλά στην ΕΠΙΒΟΛΗ απόφασης. Είναι δύναμη καταστολής και τρομοκράτησης. " Εγώ έχω την εξουσία"
2]Το Συμβούλιο Επικρατίας έκρινε νόμιμες τις προδιαγραφές , χωρις επιστημονική μελέτη, και ο Ραγκούσης μιλάει για μεμβράνες , που θα τοποθετηθούν στο έδαφος και άλλες μ@@@@@ες. Αυτό σου κάνει για σύγχρονη τεχνολογία και ασφαλή επεξεργασία ??
3] Για το ΠΟΥ θα πάνε, νομίζω σου απάντησα. Με σωστή χωροταξική μελέτη. Δεν είμαι η κατάλληλη να υποδείξω το που, μπορώ όμως να εκτιμήσω μια απόφαση που θα στηρίζεται σε επιστημονικά δεδομένα και όχι σε γραφειοκρατικές διαδικασίες και ..άνωθεν εντολές. Πάντως μου κάνει εντύπωση το ότι οι ..ευγενείς περιοχές είναι στην απ΄έξω.
4] Η ανίκανη πολιτεία επίτηδες ανέχεται παντοειδείς ανομίες, για να κρίβει τις δικές της βρωμοδουλειές. Κάποτε όμως πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση ότι εκλέγεται για να υπηρετεί τον λαό και όχι τους προύχοντες. Η αφ΄υψηλού αντιμετώπηση του κόσμου και η συνδιαλλαγή με τους κερδοσκόπους του στυλ "εμείς οι ελίτ αποφασίζουμε, τί ξέρει ο λαουτζίκος " !!, εμένα με ενοχλεί αφάνταστα.
Υ.Γ. 1] Κατερίνα, καλημέρα.
2]Ανήκω σ΄αυτούς που είχαν αντιδικτατορική δράση πρίν το Πολυτεχνείο και έτσι βρέθηκα και εκεί.Ανήκω σ΄αυτούς που τιμούν τους αγώνες {δικούς τους και των άλλων} και όχι στην μειοψηφία που εκμεταλλεύτηκε μια παρουσία, σε μια χρονική στιγμή, την έκανε παντιέρα και επωφελήθηκε τα μέγιστα, χωρίς ούτε να έχει πληρώσει το..αντίτιμο.

celin είπε...

Σιγα τον θεσμο του ΣτΕ,ολοι σκυμμενο το κεφαλι το εχουν μπροστα στην εκτελεστικη εξουσια.Μονο κ μονο που ο εισηγητης του ΣτΕ στην συζητηση για τη συνταγματικοτητα του Μνημονιου,βρηκε οτι δεν πασχει αντισυνταγματικοτητας,
οτι δεν παραβιαστηκε απο τη ψηφιση του Μνημονιου το 28,απο κει καταλαβαινεις..
Αληθεια,τι θα γινει με αυτη την υποθεση;Ποτε θα αποφανθει η Ολομελεια;
Απογοητευση οι δικαστες..μονο να σκουζουν που τους κοβουν το μισθο ξερουν..κατα τα αλλα,τουμπεκα ψιλοκομμενη.

Κ οσον αφορα το που θα μπουν τα σκουπιδια,εχω εγω μια καλη προταση,να μπουν στο κωλο του μεγαλοεργολαβου.Αυτη ειναι η πιο σοβαρη απαντηση που μπορει να δοθει σε οσους ακομα υποστηριζουν αυτη τη κωλοκυβερνηση.
Γιατι να κατσεις να μιλησεις με επιχειρηματα σε οσους υποστηριζουν την επεμβαση ss στη Κερατεα;Με τις αποβολες των εγκυων απτα χημικα κ τις απειλες οτι αναμεσα τους,θα προελθει ο νεος Γρηγοροπολος;
Με το ξυλο σε ηλικιωμενους ανθρωπους κ τα ανοιγμενα κεφαλια;
Στον κωλο του μεγαλοεργολαβου λοιπον τα σκουπιδια.
Η σε οποιον αλλον πασοκο προσφερεται.

Ανώνυμος είπε...

@Κατερινα,
αυτη την τοσο ...βαθυνου celin "Στον κωλο του μεγαλοεργολαβου λοιπον τα σκουπιδια.Η σε οποιον αλλον πασοκο προσφερεται." την έχεις φιλη?

Ανώνυμος είπε...

το παρανοικο της υποθεσης ειναι οτι
αυτο το κρατος που εχει καταστρεψει
εντελως το περιβαλον με αυθαιρετα κλπ
ερχεται τωρα και το παιζει προστατης
του περιβαλοντος !!
γιωργος

celin είπε...

Αντρας ειναι ο celin.
Οκ,παπαγαλε;
Και το διαδικτυο ειναι γεματο απο διαλογους ουσιας που κανω με ανθρωπους που προσφερονται για διαλογο.Με προπαγανδιστες του Καθεστωτος,φερομαι αναλογα.

Ανώνυμος είπε...

Εγω παπαγαλος ηλιθιε?
Μπορεις να βαλεις στον δικο σου κωλο τα σκουπιδια μαλακα
Χωρανε φαινετε

Aldebaran είπε...

Γενικά δεν μπορώ να φανταστώ τι βαθμό ευφυΐας αλλά και τι ποιότητα ήθους μπορεί να έχει κάποιος, ο οποίος προσπαθεί να "χτυπήσει" τον άλλον με αντικείμενο το αν αυτοϊκανοποιείται σεξουαλικά ή όχι.

Δεν είναι, αδελφέ, μαλάκας ο Celin γιατί απλά έτυχε να μην είναι, θα μπορούσε υπό άλλες συνθήκες και να είναι όμως.

Όπως και σεις, ας πούμε, θα μπορούσατε υπό άλλες συνθήκες να είσατε ένας κανονικός άνθρωπος.

Αλλά έτσι τα ’φερε η Δαρβίνειος μοίρα και για τον Celin και για σας, φίλτατε:

Ο μεν Celin να γίνει ένας κανονικός άνθρωπος κι εσείς ένας κανονικός ψιττακός...

katerina είπε...

Καλημέρα σε όλους.
Έλειψα μια μέρα απο το διαδικτυο και βρισκω "οξυμένο" κλιμα.

Λυπάμαι που θα το πω,αλλά δεν με στεναχωρεί στο ελάχιστο. Προσωπικά πάντα καταδικαζα την πολιτική ορθοτητα,και δεν ειδα ποτέ τον διαλογο σαν μια ανταλλαγή φιλοφρονησεων του στυλ "αχ,τι ωραία που τα λέτε".

Αυτός ειναι άλλωστε και ο λόγος που εχω ανοιχτά τα σχολια για όλους. Ακραία συμφωνουντες και ακραία διαφωνουντες.

ΓΣ,ο Celin ειναι διαδικτυακός φίλος μου, και θα υπερασπιστώ το δικαίωμα του να εκφραζει την άποψη του με όποιο τρόπο εκεινος θεωρεί, όπως άλλωστε υπερασπιστηκα και το δικό σου δικαιωμα να επιτιθεσαι με ...μη πολιτικά ορθό τρόπο απεναντι μου.

Αν κάτι με ενοχλεί ειναι η λογική της σοκαρισμένης δεσποινιδος που κοκκινησε απο την κακιά λέξη. Αλλά και πάλι δεν μου πεφτει λόγος. Εχω πει και θα ξαναπώ,ότι εδώ ειναι ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ. Εδω ειναι απλά μια ΠΛΑΤΕΙΑ. Ο καθένας μπορεί να πει αυτό που θέλει να πει. Κανείς δεν χρειαζεται την δική μου προστασία και δεν ειμαι η ιδιοκτητρια της ...πλατείας. Ο μόνος ρόλος που αναγνωριζω στον εαυτό μου,ειναι του κηπουρού της. Τοσο απλά.


Κατα τα άλλα, ξανακαλημερίζω τους πάντες και ξαναλέω,μακάρι η φωνη του καθενός μας να εχει την δυναμη που ανταποκρινεται στο πάθος του και στην οπτική του.

Ανώνυμος είπε...

@ Aldebaran
-για ξανακοιτα ποιος αρχισε χειρων αδικων
-το να εισαι αυτοοικανοποιουμενος ειναι μια λαθος σταση που αφορα προσωπικα εσεν. το να εισαι παπαγαλος ,οπως με ειπε, είναι πολυ πιο ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ, γιατι αφορα το κακο που κανεις στους αλλους- πολυ περισσοτερο αν εχεις ΧΑΣΕΙ δουλειες καλοπληρωμενες στη ζωη σου για να μην εισαι παπαγαλος

-Το να θεωρεις εμενα ψιττακο κιαι τον σελιν κανονικο ανθρωπο, εναποκειται στα αξιολογικα σου κριτηρια και περι αυτων δεν μου πεφτει λογος
@Κατερινα
δεν υπηρξε κανεναν σοκαρισμα απο μια κακια λεξη. υπήρξε αντιδραση στον ΚΝΙΤΗ που επειδη δεν ειχε απαντηση στο ΠΟΥ εκφραστηκε ετσι

Ανώνυμος είπε...

ΥΓ: Θελω να πω ότι όταν εχεις χασει δουλειες, ακριβως για να μην εισαι παπαγαλος,δεν δεχεσαι τετοια βρισια, και νομιμοποιείσια για πολύ χειρότεςρε ςαντοιδρασεις απο το να τπον πρεος μαλακα.
βλεπεις καποιοι εχουμε ατομικές πορειες που δεν μπορείο το καθε πάιδάκι που την ειδε αριστερο -μη χεσω - τις απαξιωνει, επειδή δεν δεχόμαστε την ανοητη συνθηματολογία μιας κατ επιφαση αριστερας - παλι μη χεσω

Δημήτρης Τρύπας είπε...

Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος, ανώνυμε, να ξέρει την ατομική σου πορεία. Στα σχόλιά σου δεν βάζεις έστω και κάποια υπογραφή για να ξέρουμε με ποιά διαδικτυακή περσόνα έχουμε να κάνουμε.

Προσωπικά θα σε πιστέψω πως στο παρελθόν έχασες δουλειές επειδή δεν δέχτηκες να είσαι παπαγάλος. Αλλά θα πρέπει να ξέρεις πως η ανεξαρτησία της γνώμης ενός κατ' επάγγελμα γραφιά (ή μήπως δεν είσαι;) δεν είναι μια ταμπέλα την οποία κέρδισες κάποτε και την οποία αναρτάς στο μέτωπό σου εφ' όρου ζωής. Η ανεξαρτησία της γνώμης ενός δημοσιογράφου είναι κάτι που κατακτιέται και κερδίζεται καθημερινά.

Και η δική σου παρουσία τόσο ως σχολιογράφος εδώ όσο και ως δημοσιογράφος (και δη εκ των πρωταγωνιστών) δεν μας πείθει.

Εξ άλλου ο celin και ο Aldebaran ψιττακό σε είπαν κι όχι Παττακό...

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΕΣ ,Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ και Τ.Ε.Ε
Eιναι οι βασικοι υπαιτιοι της καταστροφης του περιβαλοντος ειναι αυτοι που εχουν δημιουργηση ενα καθεστως διαρκους κλοπης και χαρατσωματος με τα αυθαιρετα...

γιωργος

celin είπε...

Λοιπον,ΓΣ,ειχα σκεφτει μια απαντηση του στυλ "ΜΗΝ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΣΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΘΟΛΩΜΕΝΟΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΔΕ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ,ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΟ ΛΕΩ"
αλλα βλεπω οτι το γυρισες το πραγμα κ σκουζεις σα να σου πατησαν τον καλλο της αξιοπρεπειας σου.Πανε κ οι ειρωνειες κ οι σαρκασμοι απεναντι στους συνσχολιαστες,τωρα το παιζουμε Ξανθοπουλοι κ αγωνιστες της ζωης.Αυτες οι οβιδιακες μεταμορφωσεις φανερωνουν την υποκρισια σου.
Δε ξερω τι εχεις κανει στη ζωη σου ουτε εσυ ξερεις τι εχω κανει στη ζωη μου.Δε σε πιστευω κ σε θεωρω ΨΕΥΤΗ,θεωρησε με κ εσυ το ιδιο.

Εδω κρινουμε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ βασει του τι γραφουμε κ του τι επιλεγουμε να σχολιασουμε,να καυτηριασουμε κ να αντιπαρατεθουμε.

Κ βασει αυτων,το συμπερασμα ειναι ενα:Δεν εισαι τιποτα αλλο παρα ενας παπαγαλος της κυβερνησης Παπανδρεου.Σε παρακολουθω εδω κ καιρο,σε ολα τα θεματα που θετει η Κατερινα,
παντα εισαι υπερ της κυβερνησης.Στις απαντησεις που σου δινουν ΠΟΤΕ δεν εστιαζεις,
αλλα αντιθετως,επαναλαμβανεις αδιακοπα το παπαγαλισμα κατηγορωντας οσους τα βαζουν με τον ΓΑΠ.
Καμια διαλεκτικη,καμια προσπαθεια για συνθεση αποψεων.
Λειτουργεις σα στυγνος προπαγανδιστης του ΓΑΠ.

Δεν υποννοω κατι για κρυφες συνδιαλλαγες αν και δε μπορουμε να αποκλεισουμε τιποτα και για κανεναν.Ουτε για σενα ουτε για μενα ουτε για κανεναν,αλλωστε δε ξερουμε τι ρολο βαραει ο καθενας.
Λεω ξεκαθαρα οτι παπαγαλιζεις τη πρασινη προπαγανδα.Μπορει να το κανεις γιατι αυτα που λες τα πιστευεις,μπορει να νομιζεις οτι η τελευταια ελπιδα για τον τοπο ειναι αυτη η κυβερνηση.

Εγω που ξερω,που εχω διαβασει,που εχω ασχοληθει,οτι αυτη η κυβερνηση ειναι η καταστροφη αυτου του τοπου,
τους υπερασπιστες της,δε θα τους αφησω σε χλωρο κλαρι.

Επαναλαμβανω,μπορει να εισαι αγωνιστης της ζωης,μπορει οσα λες να ισχυουν,μπορει κ να λες παπαριες κ ψεμματα.Δε μας νοιαζουν εδω αυτα,γιατι τιποτα απο αυτα δε μπορει να αποδειχτει.
δω κρινουμε αποκλειστικα βασει του τι γραφει ο αλλος.
Κ επειδη αυτα που γραφεις,θεωρω οτι κανουν ζημια σε αυτον τον τοπο,σου υποσχομαι οτι απο δω κ περα,η ζωη σου σα σχολιαστης εδω,θα δυσκολεψει.
Πεθαινουμε γαμω τη πουτανα μου,πεθαινουμε απο την εξαθλιωση,χανονται ολα.
Οι ευγενειες τελειωσαν εδω.

Δεν εχω περασει ουτε απεξω απο κομματικη οργανωση.Κ αν θες ν αρχισουμε τα δακρυβρεχτα μελο,εγω προσωπικα θα μπορουσα να επωφεληθω απο τη προηγουμενη διακυβερνηση κ να κοροιδευω τον κοσμο βγαζοντας για 5 χρονια καλο παραδακι.Δεν το εκανα γιατι δεν εχω ξεπουληθει ποτε σε καμια κουφαλα,ουτε σε πολιτικο ουτε σε κανεναν.
Δε ξερω η ζωη πως θα τα φερει κ μεγαλα λογια δε λεω.Αλλα μεχρι τωρα,ειμαι περηφανος για μενα.


ΥΓ Αλντεμπαραν,να σαι καλα,μου λειπουν τα κειμενα σου.
Κατερινα,ευχαριστω για την ανοχη,αν σε ενοχλουσε το ολο σκηνικο,θα σου ζητουσα συγγνωμη,απο τη στιγμη που δε σε ενοχλει,θα γινω στενος διαδικτυακος κορσες σε οσους πασοκο-προπαγανδιζουν.

Ανώνυμος είπε...

celin
- δεν θα ξαναασχοληθω.
- Το να αντιμετωπιζεις με κοινη λογικη καποια θεματα, όπως το που θα πανε τα σκουπιδια, δεν σημαινει οτι εισαι υπερ της κυβερνησης
- Το να λες ότι κακώς εβαλαν τους λαθρομεταναστες στην Νομικη, και οτι δεν χωρανε αλλοιστη μικρη Ελλαδα των 10 εκατομμυριων, δεν εισαι υπερ της κυβερνησης, ουτε εισαΙ υπεΡ του Καρατζαφερη
- το να πεις ότι δεν κλεψαν μονο οι πολιτικοί και οι εκατό οικογενειες φίλοι τους αλλά ότι το κράτος δανείστηκε για να τροφοδοτήσει εναν έντονο καπιταλιστικό καταναλωτισμό, δεν ειναι υπερ της κυβερνησης
- Το να πεις οτι αριστερο δεν ειναι να δανειζόμαστε για να δινουμε αυξησεις αλλα να μοιραζεται δικαια το ΗΔΗ παραγόμενο προιόν, δεν ειναι υπερ της κυβερνησης. Το κακο ειναι δεν το λεει ουτε η Αριστερα. Μόνο αυξήσεις ηξερε να ζηταει τοσα χρονια εστω και αν ηταν απο κρατικα δανεικα.
- Δεν το επαιξα ουτε αγωνιστης της ζωης, ουτε αγωνιστης της Δημοκρατιας. Ουτε με σοκαρησε το στον κωλο του να τα βαλει ο εργολαβος.Απλως θεωρω οτι εισαι απο τη γενια που μεγαλωσε με τα ευκολα, τα δανεικα, τα πηρε ως δεδομενα και την παρουσα κριση την ρίχνεις, όπως και ο άλλος που μεγαλωσε στα ευκολα ο Τσιπρας, στο ΄πολτι τα εφαγαν οι πολιτικοι. Αυτο που λεω δεν σημαινει ότιο τους απαλάσσω κλαι οτι ειμαι υπερ του Παγκαλου. Ο Τσιπρας ειναι αυτός που ενώ βουλιάζαμε ήθελε να διοριστουν 100 χιλιαδες σταζιερ στο Δημοσιο-τετοπια υπευθυνοτητα. Ειναι αυτος και το κομμα του που ελέγε μην πουληθει η Ολυμπιακή και ας μας εβαζε ενα εκατομμυριο τη μερα μεσα. κλαι οταν μια μερα τον ρωτησα, αν ηταν περιουσια του πατερα σου η Ολυμπιακη θα εκανες αποδοδη κληρονομιας, θεωρησε εξυπναδιστικη την ερωτηση μου και δεν απαντησε.

ΔΥΟ ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΗ. ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΙΛΟΥΣΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΝΙΩΘΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ ΕΙΧΕ ΑΠΟΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩς ΟΡΘΗ ΣΥΝΜΕΠΡΙΦΟΡΑ ΜΟΥ -ΠΟΥ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΣΕ ΑΛΛΟΥ

ΣΕ ΣΕΝΑ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑ ΑΔΙΚΩΣ ΙΣΩΣ ΑΛΛΑ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΟΥ, Η ΕΥΚΟΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΕΙΠΕΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟ, ΜΟΥ ΘΥΜΗΣΕ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΝΙοΝΙΟΥ "μια τσογλανοπαρεα που κανει κριτικη"
ΥΓ:
Απο δω και περα αρχιζουν τα πραγματικά δυσκολα. εγω λόγω πείρας και ηλικίας πιστευω σε μετριοπαθεις συμπεριφορες, στο μέτρο ότι εδω που φτασαμε τα ηρωικα του Αλαβανου μπορει να χειροτερεψουν την κατασταση αν τα ακολουθησουμε Εσυ κανε το συνταγμα πλατεια ταχριρ. σκαψεδ την ασφαλο. Αντε να μπορουμε να φυτεψουμε και ραπανακια ναχουμε να τρωμε
δεν θα ξαναασχοληθω. Ραντεβου στα γουναραδικα
ΓΣ

Ανώνυμος είπε...

ΥΓ2
Ειχα διαβασει το μισο κειμενοκαι σου απαντησα.
Μετα ειδα οτι η ζωη μου εδω σαν σχολιαστη θα δυσκολεψει. ΩΩΩΩΩ μη μου το κανεις αυτο!
Καλα κρασα

Ανώνυμος είπε...

@celin
παρες και δυι αποσπασματα απο επωνυμα κειμενα μου-αρα σε αυτα δεσμευομαι αν ειομαι παπαγαλος και οχι στην αντιθεση μου στην Κατερινα
1)
Ανέτοιμος ( ο ΓΑΠ) για το μεγάλο έργο που κλήθηκε να επιτελέσει, δείχνει να υπολείπεται από την σφαιρική και διεισδυτική γνώση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, αλλά και αυτών που η διακυβέρνησή του της προσθέτει. Συνομιλητές του κ. Παπανδρέου είναι οι ισχυροί της γης, οι διεθνείς προσωπικότητες των μεγάλων διεθνικών και υπερεθνικών οργανισμών, οι διανοούμενοι αστέρες της κεντροαριστεράς και των καθηγητικών εδρών («τρεις καθηγητές και η πατρίδα εχάθη» που΄ λεγε και ο άλλος). Χώρος του τα μεγάλα φόρουμ, τα διεθνή αεροδρόμια, ο κοσμοπολίτικος προσανατολισμός και - ίσως- η καλλιέργεια ενός φωτογενούς προφίλ και των κατάλληλων διασυνδέσεων, που θα του επιτρέψουν στο πλήρωμα του χρόνου, να κατευθυνθεί στην προεδρία μεγάλων οργανισμών, εκεί όπου περισσεύουν τα μεγάλα λόγια και οι καλές προθέσεις, αλλά το έργο που παράγεται είναι κατ’ όνομα υπέρ των φτωχών και αδυνάτων, και στην ουσία κατ΄ εντολή και υπέρ του συμφέροντος των επικυρίαρχων του πλανήτη.

Στην εσωτερική διακυβέρνηση ο πρωθυπουργός, περίκλειστος από ένα κύκλο φίλων, εκ των οποίων οι περισσότεροι δεν έχουν περγαμηνές, ούτε καν ένσημα επιτυχούς δημόσιας παρουσίας, εναπόθεσε την διακυβέρνηση της χώρας στο …μνημόνιο... Μια διακυβέρνηση χωρίς φαντασία, χωρίς εναλλακτικό σχέδιο ανάπτυξης - μόνο πομφόλυγες περί πράσινης ανάπτυξης - χωρίς πρακτική αίσθηση των προβλημάτων και των λύσεων που επιδέχονται,

Ανώνυμος είπε...

και το 2)

Το ΠΑΣΟΚ διανύει τον δεύτερο χρόνο του μνημονίου χωρίς να έχει συγκροτήσει ένα πρόγραμμα εξόδου από την κρίση. Σύρθηκε στο μνημόνιο εκόν άκον, τροχοδρόμησε την πορεία του στις προδιαγραφές του, δεν το συζήτησε, δεν απαίτησε αλλαγές, δεν κατανόησε την δομή της Οικονομίας – μια οικονομία κρατικοδίαιτη, ακόμα και στις ευμεγέθεις επιχειρήσεις της, στις οποίες η αποκοπή της κρατικής αιμοδοσίας, άρχισε να επιφέρει τον αργό θάνατο της οικονομίας
το ΠΑΣΟΚ στον αντιπολιτευτικό του οίστρο μιλούσε για …κρατικοποίηση των τραπεζών, και μετέπειτα, μετριοπαθώς και ορθολογικώς φερόμενο για δημιουργία «κρατικού πυλώνα», τον οποίο πλέον έχει ξεχάσει. Και το «ωραίο» είναι ότι δεν τον ξέχασε επειδή άλλαξε ιδέες και πολιτική γραμμή! Αυτό θα ήταν τουλάχιστον πολιτική επιλογή. Το ξέχασε επειδή, όντας παραζαλισμένο στο σπιράλ που εισήλθε, ουδείς έχει την ψυχραιμία να σκεφθεί και να συγκροτήσει μακροπρόθεσμη πολιτική πέραν των υποχρεώσεων που επιβάλλει το μνημόνιο…

Ανώνυμος είπε...

Σου τα καταχωρησα για να δεις κατα ποσο ειμαι παπαγαλακι του ΓΑΠ - και εκει που τα έγραψα, τα εγραψα επωνυμα, άρα με δεσμευουν

Θα μου πεις οτι ειναι καθεστωτικη η λογικη μου. Αυτό ΔΕΝ το αρνουμαι. Ειδα οι επαναστασεις που κατεληξαν -επισκεφτηκα και παμπολες τετοιες επαναστατημενες χωρες και ειδα πως περνουσαν

Ανώνυμος είπε...

ρε φιλε το προβλημα ειναι οτι τα επιχειρηματα που χρησιμοποιεις ειναι
επιπολαια πολυ , λες π.χ. για τα αυθαιρετα που εχουν κτισει οι κατοικοι και δεν εμβαθυνεις λιγο στο
θεμα να δεις ποιος σε τελικη αναλυση
επωφελειται απο τα αυθαιρετα ,
λες οτι μονοι τους αυτοαποκαλουνται αρβανιτες , δεν διαφωνω ,αλλα για
πηγαινε μερικα χρονια πισω ...τοτε
που αν τους ελεγες αρβανιτες σε σκοτωναν , μου ελεγε καποιος απο το κορωπι που ειχε ερθει για διακοπες ,οτι στις πρωτες δημοτικες εκλογες μετα την μεταπολιτευση στο κορωπι υπηρχαν 5 υποψηφιοι και 5 ηταν μπλε!! η δε ποδοσφαιρικη ομαδα ειχε σαν εμβλημα το πουλι της χουντας .
εν ολιγοις θελω να πω οτι ειναι λαθος εσυ που εισαι και δημοσιογραφος να τους αποκαλεις ετσι, κι΄αυτα τα κολοκομματα το ιδιο εκαναν και με τους ελληνες μουσουλμανους στη θρακη , τουρκους τους ελεγαν και τελικα τους "χαρισαν" στην τουρκια.

γιωργος-λευκαδα

Ανώνυμος είπε...

@Γιωργος
Δικαιωμα σου να θεωρεις τα επιχειρηματα επιπολαια.
Οπως θα έλεγε και η κατερινα υπαρχουν φιλεγεννητικα γνωρισματα στις φυλετικες ομαδες που συγκροτούν μια κοινωνία -εγω θα ελεγα ενα εθνος. Και αυτα δεν καθοριζονται από το πως θα τους αποκαλεσεις αλλα από τους μυθους με τους οποιους εχουν ντυσει την αυτογνωσια τους. Και αυτο παει πολυ πισω στους αιωνες..

celin είπε...

ΓΣ,δεν επρεπε να αποκαλυψεις ποιος εισαι.Εγω με ενα απλο γκουγκλαρισμα,εμαθα τωρα το ονοματεπωνυμο σου.Και ο διαλογος μαζι σου,η και τα μπινελικια,δυσκολευουν παρα πολυ.
Κ αυτο για τον εξης λογο:γιατι τωρα ειναι ανισος.Εσυ οντως εξεθεσες εαυτον κ ταυτοτητα,ενω εγω δε θα το κανω.Και δεν το κανω,γιατι δε γουσταρω να ξερει κανεις ποιος ειμαι.Αλλωστε,η παρουσια μου στα μπλογκς ειναι φολα αντικαθεστωτικη,νομιζω οτι καταλαβαινεις τους λογους της ανωνυμιας μου.Σιγουρα ΑΥΤΗ Η ΣΑΠΙΛΑ μπορει ανα πασα στιγμη να βρει ποιος ειναι ο καθενας μας,αλλα αυτο δε σημαινει οτι πρεπει να τους δωσω το ονομα μου στο πιατο.

Κ απο τη στιγμη που αποκαλυφθηκες,εγω επειδη ειμαι ΤΙΜΙΟΣ, δε μπορω πια να ειμαι τοσο επιθετικος μαζι σου.Δε μπορω να σε κατηγορησω κ να τα πω οπως θελω να τα πω.
Οποτε εδω,δυο δρομοι υπαρχουν:ειτε θα παψεις να αποκαλεις μαλακα οποιον διαφωνει μαζι σου(οπως το επραξες με μενα 2 φορες) κ θα μιλας πολιτισμενα,ειτε θα δε θα σου απευθυνω ποτε ξανα τον λογο.
Γιατι τωρα,στο επομενο μπινελικι που θα θελω να σου ριξω,ως απαντηση σε προηγουμενο δικο σου,θα πρεπει να δηλωσω το ονοματεπωνυμο μου αν θελω να ειμαι δικαιος κ σωστος,κ αυτο ειναι κατι που δε προκειται να κανω.

Προσπαθωντας λοιπον να ειμαι ψυχραιμος,οι εξης παρατηρησεις:

1)"Σύρθηκε στο μνημόνιο εκόν άκον"

Λαθος εκφραση το "εκων-ακων"
Η εισοδος στο Μνημονιο κ τον μηχανισμο στηριξης ηταν προσχεδιασμενη.Κ εντασσεται σε ενα γενικοτερο σχεδιο που ειναι η ΚΙΝΕΖΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.Εν ολιγοις,θελουν να φερουν τους μισθους της Κινας-με ο,τι αυτο συνεπαγεται κ στα εργασικα,πολιτικα κ ατομικα δικαιωματα-στην Ευρωπη.Ειναι η μετεξελιξη του καπιταλισμου στη πιο απανθρωπη κ ανελευθερη μορφη του.
Ενας μαρξιστης η κνιτης,θα εντοπιζε το προβλημα στη συσσωρευση κεφαλαιων κ οχι στη κριση χρεους.Εγω δε ξερω αν συμφωνω η διαφωνω σε αυτο,απλα βλεπω ξεκαθαρα που πηγαινει το πραγμα.Πηγαινει λοιπον στην οικονομικη-αλλα κ φυσικη για πολλους-εξοντωση της πλειοψηφιας του λαου.
Να στο πω απλα;Τους ειμαστε πια περιττοι.Η παραγωγη αλλα κ η καταναλωση βγαινει πια διχως να χρειαζονται ολο αυτο το πληθος της παραγωγικης διαδικασιας.
Με το OUTSOURCING φτιαχνουν τα παντα,απο κομπιουτερς μεχρι ρουχα κ καλλιεργεια πατατας,σε χωρες δικτατορικες-ανελευθερες και με μισθους πεινας,αλα Κινα η Φιλιππινες πχ.
Επομενως,η μεσαια ταξη της Ευρωπης ειτε πρεπει να δεχτει τους μισθους Κινας(για να γυρισουν κ τα εργοστασια εδω)
ειτε πρεπει να πεθανει.

Το προβλημα στην Ελλαδα ΔΕΝ ειναι οι δημοσιες επιχειρησεις,οργανισμοι κ υπηρεσιες.Ναι,φυσικα κ ο δημοσιος τομεας ειναι υπερδιογκωμενος,ναι φυσικα κ τα ρουσφετια ειναι πολλα.
Ναι,ειναι αδικο καποιοι να εχουν τη μονιμοτητα κ αλλοι να ψοφανε της πεινας.
Αλλα,ενα ειναι βεβαιο:σε οποια χωρα του κοσμου,εχουν παραχωρηθει οι δημοσιες επιχειρησεις στους ιδιωτες,αυτο συνεβαλλε σε ακομα περαιτερω ανισοτητα κ φτωχοποιηση,
και σε εκτοξευση τιμων.Απο πουθενα δε προκυπτει οτι ο λαος επωφελειται αν η ΔΕΗ,η ΕΥΔΑΠ,οι συγκοινωνιες,
περασουν στα χερια των ιδιωτων.
Αντιθετως,ακομα κ αυτοι οι αντιπαθεστατοι τα πλουσιοπαιδα οι Φωτοπουλοι οι συνδικαλισταδες,
αποτελουν μια Ασφαλιστικη δικλειδα για τον λαο,κ μια υποτυπωδης εγγυηση κοινωνικης ευαισθησιας,
οταν τη ΔΕΗ τη παρουν πχ Γερμανοι,τη πουτσησαμε.

Κ αυτο φανηκε στη COSMOTE,πηραν μια υγιεσταη κ κερδοφορα επιχειρηση κ αρχισαν τις απολυσεις διχως λογο,
η μαλλον για λογους "ανταγωνιστικοτητας"
Οπου ακους για ανταγωνιστικοτητα,για ιδιωτικοποιησεις,για εξορθολογισμο,
παντα ανθρωπινο κρεας μυριζει.
Κ τα λεω αυτα,ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΙ,αν θες να ξερεις θεωρω αδικο να εχουν καποιοι δουλεια κ αλλοι να μην εχουν.
Για αυτο προκρινω ενα συστημα που να εχουν ΟΛΟΙ δουλεια κ οχι αυτη την αλητεια.

celin είπε...

πορω να γραψω αυτη τη στιγμη ενα ολοκληρο βιβλιο αποδεικνυοντας γιατι η κυβερνησ του πασοκ,πρεπει να φυγει με ελικοπτερα κ κλωτσιες.Γιατι δεν ειναι παρα ενας περιφερειακος βραχιονας της Διεθνους Τοκογλυφιας.
Τον ειδες τον Σορος;Ποιοι νομιζεις οτι ειναι οι εντολοδοχοι του;Η Ελληνικη Αριστερα;
Η αυτοι που τωρα κανουν κουμαντο;

Ειναι λογικο να εχουμε καθεστωτικη νοοτροπια.Οι 8 στους 10 γεννηθηκαμε με εμπιστοσυνη στον δικομματισμο,στην αστικη δημοκρατια κ στον καπιταλισμο.
Ειναι λογικο να φοβομαστε το αυριο,ειναι λογικο να μην εχουμε ιδιαιτερη εμπιστοισυνη στους υπερεπαναστατες με τα παχεια τα λογια.

Αλλα,δεν υπαρχει αλλη λυση.Ειτε θα πεθανουμε απτα καπιταλιστικα τραπεζοβαμπιρ κ τους υποταχτικους τους,ειτε θα τους τσακισουμε.
Δεν εχω ιδεα τι πρεπει να ερθει,αν η λυση ειναι η ΕΛΕ,το ΚΚΕ,καποιος Κορεα σα τον προεδρο του Εκουαντορ,
αν η λυση ειναι Ο ΣΥΡΙΖΑ η του ΑΝΤΑΡΣΥΑ,
ο Καζακης,η διαγραφη χρεους,ενας νεος πατριωτισμος διχως τα δεξια παραμυθια κ τη πατριδοκαπηλια.

Αυτο που ξερω σιγουρα ειναι οτι αυτοι πρεπει να φυγουν,και το αυριο ας ειναι οποιο αποφασισει ο λαος.

Ανώνυμος είπε...

xaxaxa
@ celin, ελευθερα τα μπινελικια!

Εδω πρεπει να εξηγησω και κατι -την πατησα και γω όπως ο Τατσοπουλος για το θεμα του ..γκεη Κολοκοτρωνη.
Σινομιλουσα στο μπλογκ με την κατερινα και ενιοτε με την Μαιρη. Απευθυνόμουν σε αυτή, ηξερα οτι διαβαζε.
Το χαρτί είναι ψυχρό. Οταν εγω την ελεγα "ηλιθια", χαμογελούσα - οπως εαν θα απευθυνομουν σε μια πολυ καλή μου φίλη. Ομως γραμμενο ακουγοταν αλλιως- το καταλαβα οταν ειδα ότι και η ιδια οτι καπως τσινισε.
τελος παντων , εδω μιλουσα οπως σε ενα μπαρακι σε μια φιλη
ΓΣ

Ανώνυμος είπε...

την πατησα?
-Νομισα ότι το εκον ακον οτι δεν ηταν ορθογραφικο λαθος. στο μυαλό μου ηταν το κομμα πασοκ, ουδετερο
- ηξεραν ποιος ειμαι η κατερινιω και η μαιρη, δε βαριεσαι. ελευθερα τα βρισιδια

celin είπε...

Η διορθωση μου δεν ηταν ορθογραφικη,αλλα το νοημα της εκφρασης,για αυτο κ η αναλυση αργοτερα.Για την ορθογραφια,ετσι οπως το λες,μαλλον εγω τη πατησα.
ΓΣ εχω να απαντησω σε πολλα σημεια ακομα της τοποθετησης σου (μετανασταυτικο κτλ),αλλα κατσε να φαω πρωτα γιατι εμεινα νηστικος με τον ιεραποστολικο μου αντιπασοκικο ζηλο.

Ανώνυμος είπε...

@celin
την γενικη εικόνα περι κινεζοποιησης, αντε λατινοποιησης, της Ευρωπης την ξερω.
Εδω ομως εχουμε συγκεκριμενα προβληματα να απαντησουμε και εδω δεν εχω ακουσει απαντησεις -δεν εννοω απο σενα. γενικα μιλαω

Ανώνυμος είπε...

ποια προβληματα? δεν υπαρχει θεμα φιλε μου ,τα προβληματα λυνονται
μονα τους...τα λυνει η ιδια η ιστορια
" Η Ελλαδα τελειωσε πια" λεει ο θανασης βεγγος ως ταξιτζης σ΄εναν Αλβανο ,στην ταινια του Θ.Αγγελοπουλου "το βλεμμα του οδυσεα"
τελειωσε φιλε οριστικα και αμετακλητα
και πολυ κρατησε επρεπε να εχει τελειωσει προ πολλου , γιατι ετουτη
η ελλαδα ηταν μονο για λιγους...
για καποιες ομαδουλες , δημοσιογραφους , πολιτικους κλπ
αυτη η ελλαδα τελειωσε φιλε , την τελειωσε η ιδια η ιστορια
γιωργος-λευκαδα

katerina είπε...

Θα μπω και εγώ στην κουβέντα για να πω μόνο αυτό: η πολιτική δεν είναι διαχείριση. Η πολιτική είναι ουσία.

Διαφωνώ καθέτως,οριζοντίως,πλαγίως και διαγωνίως με την σαλαμοποιηση και το ξέκομα κάθε διαχειριστικου προβλήματος απο την ουσία της πολιτικής. Η θέση μου αυτή ήταν πάγια,την ειχα πάντα, αλλά τωρα,περισσότερο παρά ποτέ, ειναι αναγκη να δουμε την μεγάλη εικόνα.

Το να επιχειρουμε να λυσουμε πολυπαραμετρικές εξισώσεις θεωρώντας τις παραμέτρους σταθερές,οδηγεί σε εξωφρενικές όσο και ανοητες λυσεις. Οι αποδεκτές λυσεις ειναι ουτως οι άλλως αυτές που δεν θα δολοφονούν την κοινωία. όποιες άλλες, νομοτυπες ή όχι, ειναι ΜΗ λυσεις.

Γιωργο θα διαφωνησω. Ουτε η Ελλαδα, ουτε και καμία άλλη χωρα, τόπος,περιοχή,κρατος ή Εθνος πεθαινει,όσο οι πολιτες της αρνουνται να υπογραψουν το χαρτι της θανατικής καταδικης που τους ετοιμασε το καθεστώς. Ο αγώνας ειναι άνισος,το καθεστώς διαθετει την νομοθετική εξουσία,την εκτελεστική εξουσία, την δικαστική εξουσία και όλη την επικοινωνιακή, τοςυ μπατσους μυαλού, είναι ένας αγώνας με καριοφυλια απεναντι σε πυρηνικά,αλλά... η παραδοση δεν εχει ακόμα υπογραφεί. Και οι μόνοι που μπορουν να την υπογράψουν ειμαστε ΟΛΟΙ εμείς.

Προσωπικά,δεν πιστευω ότι η κοινωνία θα αυτοκτονησει. όσο κι αν σε αυτό ποντάρουν οι ...κατεχοντες την Εξουσία.

Ανώνυμος είπε...

εξαρταται πως την βλεπη την εννοια ελλαδα ο καθενας , η ελλαδα που δεν ανηκε ποτε σε καποιο συγκεκριμενο
πληθος ανθρωπων και που παρηγαγε πολιτισμο και που εμαθε την ανθρωποτητα να σκεφτεται , δεν τελειωνει ποτε .
αυτο , ομως το ιστορικο κακοπλασμα που εχουμε τωρα , πρεπει ωποσδηποτε να πεθανει
γιωργος-λ