Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Ο Γιόζεφ Κ. δεν ήταν sans-papiers


Απεμπολήσαμε την λέξη Πατρίδα, χαρίζοντας την, σε όσους την ξεπούλησαν την Πατρίδα. Σε όσους την ξέσκισαν, σε όσους τη βίασαν, σε όσους την κουρέλιασαν.

Πατριώτες οι ταγματασφαλίτες, πατριώτες οι δοσίλογοι, πατριώτες κι οι ρουφιάνοι, πατριώτες οι εκδοροσφαγείς, πατριώτες κι αυτοί που στήσανε τα Μακρονήσια, τα σφαγεία, τα θυσιαστήρια, τα κολαστήρια. Πατριώτες κι οι γερμανοτσολιάδες, πατριώτες κι οι χουνταίοι, πατριώτες κι οι ΕΠΕΝιτες(έστω και ...ανανήψαντες), πατριώτες κι οι μεσίτες, πατριώτες κι οι μεσάζοντες.

Στις κλειστοφοβικές αίθουσες των «δικαστηρίων» στις «Δίκες» που μας στήνουν, στα κουστούμια του Γιόζεφ Κ. που μας ράβουν οι...πατριώτες, κάποιοι, αποφάσισαν να μας θυμίσουν ότι αυτοί, δεν θα πάνε «σαν το σκυλί».Αυτοί θα πεθάνουν με αξιοπρέπεια. Και η Αξιοπρέπεια είναι Η Ταυτότητα. Και η Αξιοπρέπεια είναι Ζωή. Και η Αξιοπρέπεια είναι Πατρίδα.

Κάποιοι που δεν ξέρω που γεννήθηκαν, δεν ξέρω τι ...πατρίδες κουβαλάνε στις τσέπες του μυαλού τους, δεν ξέρω τι μυρωδιές, τι γλώσσες, τι μουσικές, τι χρώματα ορμάνε και κατακλύζουν το ημιθανή λήθαργο τους, δεν μπορώ, χορτασμένη εγώ, να κατανοήσω πως πάνε κόντρα στο ένστικτο της επιβίωσης τους, αποφάσισαν ότι δεν θα πεθάνουν αόρατοι.

Αυτοί, στην Πατρίδα ΜΟΥ, στην «λεβεντογέννα μάννα», στην «χώρα με την μακραίωνη ιστορία», στο «σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης», στην «κοιτίδα του πολιτισμού», να εισβάλλουν στις οθόνες της ζωής μας, με το ετοιμοθάνατο πρόσωπο τους για να μας θυμίσουν το ερώτημα του Γιόζεφ Κ. «Πώς μπορεί λοιπόν γενικά ένας άνθρωπος να είναι ένοχος;» Και ρωτάνε Εμάς. Τους Γιόζεφ Κ.

Οι αόρατοι. ρωτάνε τους ....ορατούς. Οι sans- papiers ρωτάνε εμάς με τις ...ταυτότητες. Οι λαθραίοι ρωτάνε εμάς τους ...νόμιμους.

Αυτοί...θα φύγουν. Ελεύθεροι. Αξιοπρεπείς. Κρατώντας τη Σημαία τους ψηλά, κι όχι κουρελόπανο, ένα πανάκι που φτιάχνεται στα φασονατζίδικα των χωρών προέλευσης τους, για να κρατηθεί από τους μεσίτες της Πατρίδας κι από εμάς τις αγέλες των ...αόρατων, σε παρελάσεις παρωδία.

Αυτοί ...θα φύγουν Ορατοί. Αυτοί θα ...φύγουν Δικαιωμένοι. Αυτοί ειναι Ελευθεροι. Αυτοί... επέλεξαν. Κι επέλεξαν ανάμεσα στην Ζωή και στην παρωδία της επιβίωσης. Η Αντιγόνη live, ...όχι, όχι στην Νομική μας, παπαπαπα...Λίγο πιο κάτω. Στο Μέγαρο Υπατία.

Κι εμείς; Τηλεθεατές της Δίκης μας, διαπραγματευόμαστε πολιτικά ορθά το μέγεθος της φυλακής μας. Πόσα μέτρα να είναι το ...τείχος;

Ο ...ιερέας της Δίκης είναι πια εδώ, και μας το λέει ξεκάθαρα «δεν πρέπει κανείς να τα θεωρήσει αληθινά, πρέπει μόνο να τα θεωρήσει αναγκαία». Μόνο που είναι ...αληθινά!

Εμπρός λοιπόν, το καμπανάκι χτυπάει. Τελευταίος γύρος. Ας διαλέξουμε λοιπόν φυλακή. Ας διαλέξουμε...αξιοπρέπεια. Ας διαλέξουμε... Πατρίδα.

Ας διαλέξουμε ταυτότητα. Γιατί ταυτότητα δεν είναι αυτό που γράφουν τα χαρτιά μας. Ταυτότητα είναι οι Επιλογές μας.

Ε, εμείς εδώ... ακόμα μπορούμε να επιλέγουμε τη σύνθεση του δικαστηρίου στη Δίκη μας, χαμένοι στις ψευδαισθήσεις μας δεν απεμπολούμε ακόμα το δικαίωμα μας, να επιλέγουμε θυρωρό, να επιλέγουμε και ιερέα. Δεν είναι σημαντικό για την υπόθεση του έργου της ...Δίκης μας; Δεν είναι σημαντικό να ξέρουμε ...την ώρα που θα πει ο καθένας μόνος του «σαν το σκυλί...», ποιος ήταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου στη Δίκη μας; Ευτυχώς να λες, γίνονται ακόμα δημοσκοπήσεις, να μην μας τρώει κι η έννοια.

Χαρίσαμε την λέξη Πατρίδα στους δοσίλογους. Ας χαρίσουμε και την λέξη ταυτότητα στους κάθε λογής Πάγκαλους. Κι ίσως δικαιωθεί κι αυτός... Κι ίσως να είμαστε όπως και αυτός. Κοπρίτες...

Ή ίσως πάλι... να μπορούμε ακόμα να ανακαλέσουμε μνήμες ζώσες απο τότε που πιστεύαμε ακόμα στον διαχωρισμό της Ζωής από την ...επιβίωση, σε χώρους όπως εδώ, βλέποντας ΑΥΤΟ


Και σιγοψιθυρίζοντας- σιγά σιγά μην ακούσει και κανείς και παρεξηγηθούμε δηλαδή...

Η Ελλάδα που αντιστέκεται
Η Ελλάδα που επιμένει
Κι όποιος δεν καταλαβαίνει
δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει

Κι ίσως ακόμα να μας ανατριχιάζει ότι κάποιοι δεν εκχωρούν την Πατρίδα τους στον κάθε λογής Πάγκαλο. Τον διώχνουν από την Πατριδα ΤΟΥΣ. Απο την Πατριδα ΜΑΣ. Όσοι έχουν,επιλέγουν και τιμουν ακόμα την ...Ταυτότητα τους. Την ταυτότητα ΜΑΣ.

Υ.Γ. Η μετάφραση στα σχόλια

update
Γράμμα στον Πάγκαλο από το Παρίσι: “Δεν αποχωρήσατε κύριε Υπουργέ. Οι Έλληνες του Παρισιού σας πέταξαν έξω από το Ελληνικό σπίτι με τα «έξω, έξω» και το θρυλικό πλέον σύνθημα «dégage», σύνθημα των ξεσηκωμένων λαών των πρώην Γαλλικών αποικιών, σύνθημα που τρέμουν αυτή τη στιγμή όλοι οι δικτάτορες”

64 σχόλια:

Θανασης Ξ. είπε...

Πρέπει να βάλει υπότιτλους κάποιος για εμάς που δεν ξέρουμε Γαλλικά γαμώτο.....

(Φαντάζομαι θα είδες και την 'απάντηση' που έδωσε μέσω του γραφείου του...)

katerina είπε...

Θανάση καλημέρα.επειδή μάλλον δνε την ανοιγει το link που εβαλα, την αντιγραφω εδω...λιγη λίγη, για να χωρέσει

Κ.Γ.: ( κακός ήχος ) ... Ευχαριστώ ... και αν έχω χρόνο αύριο να κάνουμε ένα ραντεβού με τον κ. Πάγκαλο ..θα έρθω ....


1:20 – 1:36 : Μπορώ να σας κάνω μια ερώτηση

- Ναι

- Μιλήσατε για δημοκρατικές διαδικασίες και είπατε ότι η κυβέρνηση στην Ελλάδα είναι εκλεγμένη από το λαό. Ο κ. Πάγκαλος πριν από λίγο καιρό ,ένα μήνα περίπου, χαρακτήρισε όλον τον ελληνικό λαό ως «ηλίθιο». Θεωρείτε ότι πρόκειται για μια δημοκρατική συμπεριφορά;

Κ.Γ : κοιτάτε , να σας πω

-( αντρική φωνή ) Δεν είναι πλάκα είναι

Διαδηλώτρια: όχι δεν είναι πλάκα. Έχω όλες τις εφημερίδες, μπορώ να σας τις φέρω αύριο αν θέλετε. Είναι γραμμένο.

1:45: Διαδηλωτής : μπορούμε αν θέλετε να σας εξηγήσουμε το λόγο αυτού του ακτιβισμού, υπάρχει πολλή παρανόηση...

Πάγκαλος : ....

2:30 Δεν ξέρετε τι σημαίνει σεβασμός κ. Πάγκαλος... δεν θα μας δώσετε μαθήματα ανοχής κ. Πάγκαλε
3:00 Εάν μου επιτρέπετε, είναι αλήθεια ότι οφείλουμε μια εξήγηση στον κ . Γαβρά και σε όλους που φεύγουν και για το νόημα αυτής εδώ της δράσης. Αν βρισκόμαστε εδώ είναι , κυρίως, για να υποστηρίξουμε του 300 απεργούς πείνας , μετανάστες που ( φωνές ) δεν γνωρίζαμε ότι θα ερχόταν σήμερα ο κ. Πάγκαλος. Πρόκειται για μεγάλη τύχη .... το ότι ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης είναι παρών διότι αντιπροσωπεύει, στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύει σε ένα προηγμένο βαθμό, θα λέγαμε σε βαθμό ενσάρκωσης την κατάσταση ηθικής αποσύνθεσης της τωρινής ελληνικής πολιτικής ... και γι’ αυτό το λόγο βρισκόμαστε εδώ, γιατί θα μιλήσουμε για τη μετανάστευση αλλά θα μιλήσουμε και για την κρίση. Γιατί αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα; Στην Ελλάδα υπάρχει μια μόνιμη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εδώ και δύο χρόνια, από την οποία υποφέρει όλος ο κόσμος, και ξέρω ότι ο κ. Γαβράς είναι από τους ανθρώπους που δεν θεωρούν ότι το σινεμά ή η τέχνη είναι κάτι το ξεκομμένο από την πολιτική. Αυτά τα πράγματα συνδέονται.. ε λοιπόν είναι ευκαιρία να μιλήσουμε γι’ αυτά. Εάν μιλάτε για τους συνταγματάρχες, δεν πιστεύω ότι θα μιλήσουμε μόνο για το τι έκαναν οι άνθρωποι πριν από 42 χρόνια ... η κυρία είπε ότι «εγώ ήμουνα στο Πολυτεχνείο», ωραία, αλλά πρέπει να ξέρουμε τι κάνουμε και στο σήμερα σαν πολιτική δράση, αυτό είναι το νόημα της σύνδεσης τέχνης και πολιτικής ... Λοιπόν, υπάρχουν μερικές εκατοντάδες μεταναστών, τους οποίους αποκαλούν παράνομους αλλά που δεν είναι διότι ζουν στην Ελλάδα , ίσως και δέκα χρόνια, εργάζονται κανονικά, πεθαίνουν γιατί είναι σε απεργία πείνας, είμαστε εδώ για να ζητήσουμε την υποστήριξη του κ. Κώστα Γαβρά, μια υποστήριξη πολιτική και ως καλλιτέχνη, και για να καταγγείλουμε τον κ. Πάγκαλο και αυτούς που αντιπροσωπεύει, την κρατική πολιτική...η παρουσία μας εδώ δεν έχει καμία σχέση με μποϋκοτάρισμα ή κάτι σχετικό ούτε είναι μια δράση αντί-Γαβρά.

katerina είπε...

5: (γυναικεία φωνή ) Δέχεστε να είναι παρών ο κ.Πάγκαλος , με αυτή όλη την κατάσταση;

5:36 – 5:50 : ο κ.Πάγκαλος σκοτώνει 300 μετανάστες χωρίς χαρτιά, στην Ελλάδα, αυτή την ώρα γι αυτό και εμείς έχουμε μια ερώτηση για τον κ.Πάγκαλο: εάν θα νομιμοποιήσει αυτούς τους ανθρώπους που πεθαίνουν.

5:50 Ίσως βέβαια αυτά όλα να μην αφορούν τους παρόντες, ίσως είναι εδώ για να κάνουν κάποιες ερωτήσεις σε μια ατμόσφαιρα ευπρέπειας.. Όμως υπάρχει αυτό το επείγον πράγμα, δεν σας ενοχλεί – χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν εκτιμούμε τα καταπληκτικές ταινίες του κ. Κώστα Γαβρά – να είστε εδώ παρουσία ενός δολοφόνου; Να! Αυτή είναι η ερώτηση!

6:30 Έξω! Dégage! (Ξεκουμπίσου!)

cinderella είπε...

τη στάση του Πάγκαλου την είδαμε. Τη στάση του Γαβρά την είδαμε??

Και κάτι ακόμα. Πόσο τρισμέγιστος αυτός που είπε οτι ο Πάγκαλος είναι η προσωποποίηση της ηθικής αποσύνθεσης του ελληνικής πολιτικής!

katerina είπε...

Μα όποιος πίστεψε Σταχτοπούτα μου,ότι οι κάθε λογής ...Πάγκαλοι, είναι απλά τα σαπισμένα κλαδιά ενός υγιούς δέντρου, τον διαψεύδει η Ιστορία.

Κι ο Σαρτζετάκης, ήταν ο αδέκαστος, που τίμησε και το θεσμό της δικαιοσύνης και και την θέση του. Τότε...
Μετά; Γιατί είχε και θητεία ως Πρόεδρος Δημοκρατίας.

Οι ταινίες έχουν τέλος. Οι ζωές των ανθρώπων ... συνεχίζονται.

Εκτός απο αυτούς, που θεωρουν ότι γεννηθηκαν για να έχουν επιλογές. Και τις τιμούν. Με όποιο κόστος.

Κι αυτούς άλλοι τους λένε ...αφελείς, κι άλλοι τους λένε ακόμα και εκβιαστες.

Αλλά ρε Σταχτοπουτα, ίσως και η μαγεία της Ζωής, να ειναι ότι ο καθένας μας, μετραει διαφορετικά,και το ...εχει του,και το θέλω του και το μπορώ του. Και την Ζωή, και το Δικαιο, ακόμα και τον Θάνατο.

Μόνο, που ελευθερία είναι να έχεις δικαιωμα επιλογής και ταυτοτητα είναι ΜΟΝΟ οι επιλογές σου. Με ποιον θα πας και ποιον θα αφήσεις. Αλλιως πας..."σαν το σκυλί".

Ανώνυμος είπε...

Αν βρισκόμαστε εδώ είναι , κυρίως, για να υποστηρίξουμε του 300 απεργούς πείνας , μετανάστες
(ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΤΟ ΦΙΛΜ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ Ζ)

ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ καλομαθημένων καλοπαιδων

ΓΣ

Ανώνυμος είπε...

θα έγραφα καλομαθημενων κωλοπαιδων αλλά φοβηθηκα μην το διαγραψεις

ΓΣ

Ανώνυμος είπε...

η κριση που βαθαινει θα βαλει τα πραγματα στη θεση τους.Θα απαλαγουμε απο τις διαμαρτυριες των πολυτελως χορτατων σαν και του λογου σας.
Ειδατε πως τους αντιμετωπισε ο κοσμος.
ΓΣ

katerina είπε...

Καλά ΓΣ... Τραγούδα...

Πάμε τωρα στα σοβαρα ΓΣ.
Ειδες πως η Ύβρις ακολουθείται απο την Νέμεση;
Ο κόσμος,ο κόσμος ΠΑΝΤΟΥ, τους βάζει φυλακή. Τους διωχνει απο τον δημόσιο χωρο, τους κλεινει φυλακή στο σπιτι τους.

Θυμάμαι τον Κακλαμάνη,που τολμησε να κατεβει να ψαρεψει ψηφαλακια την Πρωτομαγιά στην πορεία. Κλεισμένος στην τουαλέτα απο τα γιουχα, απο τον χαβαλέ των ανθρώπων που κατεβηκαν να θυμισουν ότι οι ...Πρωτομαγιές ειναι πάντα επικαιρες, στις μερες μας πιο επικαιρες παρα ποτε.

Απλά,αν ακομα και αυτήν την υστατη στιγμή δεν εχεις το κουραγιο, την δυναμη, τα κοτσια και τα αρχιδια, να σκυψεις το κεφάλι και να πεις συγνωμη, μένεις κλειδαμπαρωμένος στο wc,με τα ΜΑΤ, να σε φυλάνε απεξω.
Αλλά απο το γιουχα κανεις δεν μπορεί να σε προφυλάξει. Ουτε απο την έσχατη ταπεινωση.

Θα μου πεις,ποιος εχασε την αξιοπρέπαια του για να την βρουν ο Παγκαλος και η παρέα του;
Ε,σε αυτη την παρατηρηση...δικιο θα εχεις.

katerina είπε...

Πωπωπωπω πανικός ΓΣ!
Κρατα βρε την ψυχραιμία σου, και συνεχισε τις γνωστές ευθυβολες πολιτικές εκτιμησεις....

Όπως ας πουμε ότι το μνημόνιο θα το αγκαλιασει ο κόσμος μιας που ...ειναι το φαρμακο που θα μας σωσει, απο τις ...αμαρτιες μας. Σου εχω πει,η μνημη μου...απο τα δυνατά μου σημεια.

Δημήτρης Τρύπας είπε...

Σαν σήμερα (27-2-1952) πέθανε ο δικτάτορας, κομμουνιστοφάγος, δοσίλογος και προδότης παππούς του, Θεόδωρος Πάγκαλος.

Τυχαίο; Δεν νομίζω...

alzap είπε...

"ο κ.Πάγκαλος σκοτώνει 300 μετανάστες χωρίς χαρτιά,..."

" δεν σας ενοχλεί – χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν εκτιμούμε τα καταπληκτικές ταινίες του κ. Κώστα Γαβρά – να είστε εδώ παρουσία ενός δολοφόνου; Να! Αυτή είναι η ερώτηση!"
Τα παραπάνω Κατερίνα φαντάζομαι ότι τα θεωρείς ακριβοδίκαια και σωστά ειπωμένα.

"Ο κόσμος,ο κόσμος ΠΑΝΤΟΥ, τους βάζει φυλακή. Τους διωχνει απο τον δημόσιο χωρο, τους κλεινει φυλακή στο σπιτι τους.

Θυμάμαι τον Κακλαμάνη,που τολμησε να κατεβει να ψαρεψει ψηφαλακια την Πρωτομαγιά στην πορεία. Κλεισμένος στην τουαλέτα απο τα γιουχα, απο τον χαβαλέ των ανθρώπων που κατεβηκαν να θυμισουν ότι οι ...Πρωτομαγιές ειναι πάντα επικαιρες, στις μερες μας πιο επικαιρες παρα ποτε.

Απλά,αν ακομα και αυτήν την υστατη στιγμή δεν εχεις το κουραγιο, την δυναμη, τα κοτσια και τα αρχιδια, να σκυψεις το κεφάλι και να πεις συγνωμη, μένεις κλειδαμπαρωμένος στο wc,με τα ΜΑΤ, να σε φυλάνε απεξω."

Και τα παραπάνω είναι δικές σου σκέψεις και άποψη.

Παρακολουθώ και το μπλογκ του Παπαγιάννη που καλεί σε αυτοδικία μαζί με τον "σοβαρό" Χατζηνικολάου, χθες στο σπίτι του Τσοχατζόπουλου, αύριο στου Σημίτη, μεθαύριο στου Καραμανλή, του Αλογοσκούφη κλπ.

Γιατί αυτή είναι η νέμεσις, έτσι την οραματίζονται οι προοδευτικοί και ευαίσθητοι πολίτες αυτής της χώρας. Δεν υπάρχουν θεσμοί ή υπολειτουργούν. Κι όταν αυτοί υπολειτουργούν τους αντικαθιστούμε. Διοχετεύοντας την δικαιολογημένη οργή και την απελπισία των ανθρώπων στα σπίτια όσων σήμερα είναι ή νομίζουμε ότι είναι ένοχοι.
Κι όταν εθιστούμε στο σπορ να΄κάνουμε και εκκαθαρίσεις λογαριασμών. Να φτιάχνουμε ομάδες αγανακτισμένων πολιτών και να τους στέλνουμε στα σπίτια και στις οικογένειες όσων νομίζουμε ή είναι ένοχοι.

Εγω λοιπόν σου λέω ότι αυτή η λογική των "αγανακτισμένων" πολιτών που αυτοδικούν είναι λογική πέρα για πέρα φασιστική. Και η χώρα και ο λαός μας την αυτοδικία των αγανακτισμένων την έχει πληρώσει ακριβά και με αίμα.

Πάμε λοιπόν Κατερίνα να κουβεντιάσουμε για το τι είναι αξιοπρέπεια και κυρίως το ΤΙ εννοεί ο καθένας μας με τη λέξη.
Πάμε λοιπόν να κουβεντιάσουμε για το αν το λυντσάρισμα είναι ή πρέπει να είναι στη λογική των "πατριωτών".
Πάμε αν θέλεις να κάνουμε την κουβέντα επι της ουσίας.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ συνεχιζω να το λεω.απλα δίνουμε διαφορετικο περιεχομενο στις λεξεις αμαρτια και σωσιμο.
Το οτι θα σας δερνει ο κοσμος,οπως και τους πολιτικους, εσας τους πολυτελώς εντρυφούντες στα διεθνιστικά (της φρικης που θελετε να εγκαταστήσετε στη χώρα), θα είναι μια απο τις πολλες, ανανηψεις απο τις αμαρτιες μας
ΓΣ

Ανώνυμος είπε...

@alzap
να σοβαρευτούμε (με την φίλη μου κατερινα κανω και λιγο πλακα)
με ενοχλεί, αλλα δεν ειχα συνάψει κανα συμβόλαιο με τους 300 οτι θαρθουν στη χωρα και θα νομιμοποιηθουν. Ας ζητησουν λογαριασμό από τους ελληνες που τους παρακινησαν επειδη τους ειδαν σαν εμπροσθοφυλακη ενος κοινωνικου αγωνα που ηθελαν να δημιουργησουν (Και στον πολεμο εμπροσθοφυλακή μπαινουν οι αναλωσιμοι... σαν αναλώσιμους τους ειδαν)
Περισσότερο όμως με ενοχλεί και με προβληματιζει οτι αν νομιμοποιηθουν οι 300 θα αποτελεσει παραδειγμα -ντουντουκα έκκλησης για ολους τους παρανομους της ελλαδας και τους δεκαπλασιους που θα κοπιασουν. και να δω που θα τρέχεις να μεινεις οταν θαρθουν δεκαπλασιοι -με τετοιο μυαλο σαν το δικο σας θαρθουν
ΓΣ
Δεν ειστε πιο ευαισθητοι εσεις. Πιο ανωριμοι ναι
ΓΣ

Ανώνυμος είπε...

@alzap
Συγνωμη, δεν ηταν προσωπικη η αναφορα. Στην κατερινα και τους αλλους τα ελεγα, οχι σ εσενα

ΓΣ

alzap είπε...

@ΓΣ:
Δεν πειράζει, δεν θίγομαι έτσι κι αλλιώς.
Το πρόβλημα με τους 300 πρέπει να βρει τη λύση του. Κι εγω πιστεύω ότι μπορεί να βρεθεί λύση αρκεί να εκλείψουν δύο παράμετροι.
Η πρώτη, να πάψει η πολιτεία να παριστανει ότι αυτοί οι άνθρωποι ΔΕΝ υπήρχαν πριν 2 μήνες...
Η δεύτερη, να πάψουν τα κοράκια να τους εξωθούν στο θάνατο προκειμένου να βρουν πτώματα φγια να δικαιολογήσουν τον όρο "δολοφόνοι"

celin είπε...

alzap,
λες
"Γιατί αυτή είναι η νέμεσις, έτσι την οραματίζονται οι προοδευτικοί και ευαίσθητοι πολίτες αυτής της χώρας. Δεν υπάρχουν θεσμοί ή υπολειτουργούν. Κι όταν αυτοί υπολειτουργούν τους αντικαθιστούμε. Διοχετεύοντας την δικαιολογημένη οργή και την απελπισία των ανθρώπων στα σπίτια όσων σήμερα είναι ή νομίζουμε ότι είναι ένοχοι.
Κι όταν εθιστούμε στο σπορ να΄κάνουμε και εκκαθαρίσεις λογαριασμών. Να φτιάχνουμε ομάδες αγανακτισμένων πολιτών και να τους στέλνουμε στα σπίτια και στις οικογένειες όσων νομίζουμε ή είναι ένοχοι.

Εγω λοιπόν σου λέω ότι αυτή η λογική των "αγανακτισμένων" πολιτών που αυτοδικούν είναι λογική πέρα για πέρα φασιστική. Και η χώρα και ο λαός μας την αυτοδικία των αγανακτισμένων την έχει πληρώσει ακριβά και με αίμα."




Οσο μπορω μια ψυχραιμη απαντηση(γιατι η ψυχραιμια εκ των πραγματων,στις μερες αυτες θα εξανεμιζεται)
Προσπαθεις να μιλησεις ορθολογικα,ηρεμα και να βρεις μια ακρη μεσα σε αυτον τον πανικο.Αλλα φρασεις οπως "υπολειτουργισ θεσμων"
"αγαναχτισμενοι πολιτες"
(μεσα σε εισαγωγικα,για στηλιτευση),
μοιαζουν με εκθεση ιδεων αφελους παιδιου που δινει πανελλαδικες.

Οι θεσμοι δεν υπολειτουργουν απλως,κατα μια εννοια μια χαρα λειτουργουν,απλα η λειτουργια τους ειναι τελειως διαστρεβλωμενη γιατι αποσκοπει αποκλειστικα στο να εξυπηρετηθουν τα συμφεροντα των πολιτικο-οικονομικων ελιτ.
Συνταγμα,νομοι,δημοκρατια,ολα εχουν καταλυθει.
Ο πολιτης ειναι τελειως ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΣ απεναντι στις ορεξεις της Τοκογλυφικης Διεθνους και των ντοπιων εντολοδοχων τους.

Ο,τι ηξερες στο μυαλο σου,ο,τι πανω του ειχες δομησει τον τροπο σκεψης σου,τελειωσε,ψοφησε,ξοφλησε,πεθανε,εξαφανιστηκε.

Ανιχνευεις σπερματα φασισμου στους αγαναχτισμενους πολιτες;
Εγω ανιχνευω σπερματα φασισμου σε οσους τα βαζουν με τους αγαναχτισμενους πολιτες και οχι με τη Κυβερνηση-οικονομικων εκτελεστων.Οταν ο λαος πεθαινει,οποιαδηποτε φωνη που καλει για διαλογο,συνεση,ψυχραιμια,
αθελα της η ηθελημενα,
αναπαραγει την αδικια και τον θανατκαι βοηθαει στη διαιωνιση τους.

Και ξερεις ποιο ειναι το περιεργο;
Οτι εχουμε και οι δυο δικιο.
Ναι,κοντευουμε να δηλητηριαστουμε ολοι,ναι,οταν ο πολιτης παραμεριζει τους νομους και παιρνει τη κατασταση στα χερια του,παντα ελλοχευει ο κινδυνος διολισθησης στον φασισμο.

Μεσα σε αυτο το κλιμα απονομιμοποιησης των παντων
(προσκυνημενη και διεφθαρμενη εξουσια,κανενας δικαστης που να τολμαει εστω να ψελλισει 2 λογια,καθεστωτικα μαντροσκυλα και "διανοουμενοι" της πλακας-πορνες της Εξουσιας),
μεσα σε αυτο το κλιμα λοιπον,
δεν υπαρχει πια σωστο και λαθος,ο,τι και να πεις ειναι ταυτοχρονα σωστο και λαθος.

Και οταν δε μπορεις να διακρινεις το σωστο και το λαθος,
αυτο σηματοδοτει
την αυγη του φασισμου.

Ποιος θα μας γλυτωσει απο αυτον;
Δεν εχω ιδεα.
Σιγουρα παντως οχι οσοι ζητανε "ψυχραιμια"
σιγουρα οχι οι φασιστες
και σιγουρα οχι οι προσκυνημενοι.

Τιποτα προσωπικο στα παραπανω,αλλωστε απο οσα λες,σε κατατασσω στη πρωτη κατηγορια,οχι στην τριτη.
Αλλα και παλι,λαθος εισαι,τιποτα απο ολα οσα λες δε βοηθουνε.Τιποτα,στο παραμικρο.
Το ιδιο μαλλον ισχυει και για αυτα που λεω εγω.
Δραμα η κατασταση.

katerina είπε...

Πειραχτήρι,
Ο Πάγκαλος βαρύνεται με τόσα πολλά που δεν χρειάζεται και τα ...αμαρτήματα του παππού του.
Προσωπικά για μένα, η ευθυνη του Παγκαλου για τον παππου του, ειναι ότι μόνο ο νεποτισμός και η οικογενειοκρατία φαινεται να δουλευει στην περιφημη ελληνική δημοκρατία μας.

Το έχω πει πολλές φορές και θα το πω και άλλη μια. Για μενα ο Παγκαλος δεν ήταν ποτέ ο ...γραφικός. Ήταν πάντα το τσακάλι που έκανε με το αζημιωτο την βρώμικη δουλειά, ανοίγοντας τον δρόμο για ότι αισχος θα μπορουσε να γινει σε αυτο τον τόπο και στην Γ’ Ελληνική Δημοκρατία.

katerina είπε...

Ναι alzap,
Και ακριβοδίκαια τα θεωρώ και επιτέλους νοιώθω να εισπράττω την ουσιαστική έννοια του πατριωτισμού.
Ναι επιτέλους νοιωθω ...εθνική υπερηφάνεια. Αντε μια φορά και εγώ :)

Ο κ. Πάγκαλος ειναι ο Αντιπροεδρος της Κυβερνησης alzap. Αν διαφωνεί, και μάλιστα σε τετοιου ειδους ζητηματα ανθρωπινων δικαιωμάτων, υψιστης πολιτικής σημασίας, παραιτειται. Αυτό ειναι ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

Όσο για τον Αποστολο Κακλαμάνη και τον οικειοθελή εγκλεισμό του στην τουαλετα- και ήμουν στην πορεία της Πρωτομαγιάς- ειχα γραψει τοτε, 10 μήνες πριν,αυτό ...που ξαναδιαζοντας το, χαμογελάω.
Και όχι δνε εχω ουτε κληρονομικό ουτε και προφητικό χαρισμα. Κοινή λογική φίλε μου.

Οι Θεσμοι alzap,δεν ειναι ..νεφελοκοκυγιες. Οι Θεσμοι υπηρετούνται απο συγκεκριμένους ανθρώπους, που εξυπηρετουν μαφιοζικα το συγκεκριμένο συστημα. Εαυτους και αλληλους.
Οι Νομοι του κάθε εργολάβου, η βουλή των εξεταστικών, η βουλή των αρνιών, των κουκιών,των μηχανισμών, η εκτελεστική εξουσία των μεσιτικών και της μιζας, η εξωνυμένη δικαιοσυνη, τα media των κρατικοδιατων εργολάβων. Ο Υπουργός Οικονομικών που ...εξουσιοδοτημενος απο τα ανθρωπάκια, μεσιτευει στο απολυτο ξεπουλημα.

Κάποτε σε αυτη την χωρα για όσους πλημυριζαν τους δρόμους φωναζοντας 114, εμεις οι νεωτεροι μαθαμε να τους αποθεωνουμε. Περασαμε όλη μας την ζωή,σηκωνοντας τοςυ μυθους τους, αυτους που δνε ζησαμε.

Ξερεις,ακόμα και σε αυτό το Συνταγμα- που βέβαια προστατευει τους αργυρωνητους Υπουργούς- υπάρχει πάντα η ακροτελευτια διαταξη. Πάμε λοιπόν να ξαναορισουμε τον πατριωτισμό alzap. Αυτόν που εκχωρησαμε στοςυ κάθε λογής φασιστες, στοςυ κάθε λογής πατριδοκαπηλους δεξιούς (του Πασοκ απολυτως συμπεριλαμβανομένου στο...δεξιούς)

Και επειδή...πολυ το ακουω το λυντσαρισμα, και επειδή το ΠΑΣΟΚ είχε πάντα μια έφεση στη ...ανανοηματοδοτηση των λέξεων (άλλωστε το εξομολογειται ΘΡΑΣΥΤΑΤΑ και ΚΥΝΙΚΟΤΑΤΑ και ο κ. Πάγκαλος, ο κ. Αντιπροεδρος στο νεο βιβλίο του για το γέλιο που εριχναν με τον Αντρεα Παπανδρέου όταν «δουλευαν» και να κοροιδευαν τον κόσμο), ουδεις λυντσαρισε κανέναν. Φοιτητες,Ελληνες φοιτητες ταπεινωσαν ως οφειλαν τον Αντιπροεδρο της Κυβερνησης.

Αν ο κ.Αντιπροεδρος βγάζει ανακοινώσεις και μιλάει για ...τρομοκρατία,τοτε προφανώς δνε γνωριζει τι σημαινει ..τρομοκρατία. Εμεις πάλι γνωριζουμε. Τουλάχιστον την δική του.

alzap είπε...

@celin:
Εχω το θλιβερό πρόνόμιο λόγω ηλικίας να έχω ζήσει ΑΚΡΙΒΩΣ τι σημαίνει κατάργηση του Συντάγματος.
Δεν μπερδεύομαι.
Να το πω αλλιώς.
Αν καταργήθηκε το Σύνταγμα, αν έχουμε χούντα τότε ετούτος ο διάλογος δεν έχει νόημα.
Μοναδικό νόημα υπάρχει μόνο στην ένοπλη αντίσταση και στο σαμποταζ στις υποδομές του χουντικού κράτους.
Ολίγον χούντα και λίγη κατάργηση του Συντάγματος ΔΕΝ υπάρχει.

Δεν επικαλούμαι την ψυχραιμία κανενός. Με παρεξήγησες.

Ισχυρίζομαι, καθόλου ψύχραιμα αλλά με οργή και φανατισμό, ότι ΠΟΤΕ δεν ήταν στην ιστορία των λαών και των κινημάτων πρότυπο αντίστασης και η δημιουργία ομάδων "αγανακτισμένων" πολιτών υπο την καθοδήγηση "δημοσιογράφων" όπως ο Παπαγιάννης ή ο Χατζηνικολάου ή μορφών όπως ο Κολλάτος.

Και βεβαίως ΔΕΝ είμαι της άποψης ότι ΟΛΟΙ έχουμε δίκιο. Κάποιοι έχουμε και κάποιοι όχι. Σε αυτή την περίπτωση επιμένω ότι έχω δίκιο πως όποιος στήνει και στέλνει ομάδες αγανακτισμένων πολιτικών στα σπίτια των αντιπάλων του συντηρεί και επωάζει το αυγό του φιδιού.

katerina είπε...

Celin,
διαβασα το σχολιο σου και χαμογελάω όχι γιατί συμφωνω και διαφωνώ,αλλά γιατί προσδιορισες ακριβώς την κβαντικη φυση της πολιτικής.

Αλλά... επειδή όλοι εχουμε την στοιχειωδη ελευθερία της επιλογής,τελικά κάνουμε χρηση της. Αποφασιζουμε με ποιον θα πάμε και ποιον θα αφησουμε.

katerina είπε...

Βρε alzap (μετά έχω άδικο που σε λέω προβοκατορα;;;), εγώ για τον Κολατο γραφω και συζητάω εδώ περα; Αυτός ειναι το θέμα μας; Η η απεργία πεινας των 300 ...λαθραιων ανθρωπων;

Θα με τρελάνεις;

Υ.Γ.Λυπάμαι που θα σε στεναχωρήσω...αλλά σε γενικές γραμμες,δεν τρελαινομαι ευκολα...

alzap είπε...

@κατερινα:
"Ο κ. Πάγκαλος ειναι ο Αντιπροεδρος της Κυβερνησης alzap. Αν διαφωνεί, και μάλιστα σε τετοιου ειδους ζητηματα ανθρωπινων δικαιωμάτων, υψιστης πολιτικής σημασίας, παραιτειται. Αυτό ειναι ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ."

Τελικά Κατερίνα περι τίνος πρόκειται ακριβώς;
Εγω νόμιζα διαβάζοντας τα προηγούμενα ότι έχουμε να κάνουμε με δολοφόνο.
Απο πότε το ζητούμενο για ένα δολοφόνο είναι να παραιτηθεί; Αυτή είναι η ευαισθησία μας απέναντι στους δολοφόνους και τα αιτήματά τους; Έτσι οριοθετείς το έγκλημα του φόνου και την τιμωρία του δράστη;

Μου θυμίζεις λίγο τη λογική κάποιων ¨αριστερών" αρχηγών που σκίζουν τα ρούχα τους για την κυβέρνηση που προδίδει το λαό και καταστρέφει τη χώρα αλλά δεν κάνουν το αυτονόητο σε μια δημοκρατία. Να ζητήσουν εκλογές για να αποφασίσει ο απειλούμενος λαός ποιός τελικά πρέπει να κυβερνήσει και με ποιές πολιτικές.

Και τέλος, επειδή σε αυτό προκάλεσες, για τον Ανδρέα που ΄"δούλευε" τον κόσμο θα θυμίσω μια ακριβοδίκαιη παρέμβασή του Α. Παπανδρέου στη Βουλή. Απευθυνόμενος στον Λεωνίδα Κύρκο μίλησε για την "Αριστερά των σαλονιών".

alzap είπε...

@κατερίνα:
όχι δεν μιλάς ευθέως για τον Κολλάτο. Μιλάς για τον Κακλαμάνη που κλείστηκε στην τουαλέτα, μιλάς για τους πολιτικούς που είναι "φυλακισμένοι" στα σπίτια τους. Απο ποιούς άραγε και μέσα απο ποιές διαδικασίες; Η μήπως αυτά είναι ανθυπολεπτομέρειες;

Ανώνυμος είπε...

@Βρε alzap
χανεις τα λογια σου.
Αν ημασταν στο μεσαιωνα θα ηταν ιεροεξεταστριες,με τοσο φανατισμο που κουβαλαν.
ΓΣ

alzap είπε...

"..τα αιτήματά τους..." και βεβαίως Κατερίνα μου ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ήθελε να πει ο ποιητής.
(με διέκοψε τηλεφώνημα και έχασα το νήμα... ακόμα μια φορά)

katerina είπε...

Alzap, παιζουμε με τις λέξεις.

Είπαν επι λέξει:"ο κ.Πάγκαλος σκοτώνει 300 μετανάστες χωρίς χαρτιά, στην Ελλάδα, αυτή την ώρα γι αυτό και εμείς έχουμε μια ερώτηση για τον κ.Πάγκαλο: εάν θα νομιμοποιήσει αυτούς τους ανθρώπους που πεθαίνουν."

Αυτή τη στιγμή κινδυνευουν να πεθανουν άνθρωποι κάνοντας απεργία πεινας. Η Κυβερνηση εχει το μαχαιρι και το ...χρησιμοποιεί.
Αν ο Αντιπροεδρος της Κυβερνησης διαφωνεί με την κρατική αναλγησία και την κρατική τρομοκρατία,παραιτειται. Τόσο απλά.

Όσο για τον Κακλαμάνη, ουδεις άγγιξε τριχα απο τα μαλια του. Αυτός ετρεξε και κλειδαμπαρωθηκε στην τουαλετα και ζητησε να τον δυλάνε τα ΜΑΤ,να κάνουν "παρουσιαστε" έξω απο το wc.

όσο για τον Ανδρεα Παπανδρέου,ο Παγκαλος τον έκανε ρομπα στο καινουργιο του βιβλιο "Στην Ευρωπη με τον Αντρέα"... Και μάλιστα όπως ακριβώς ταιριάζει σε ένα θρασυδειλο. Μετά τον θανατο του. Φτυνοντας τον ταφο του. Ουδεις αγνωμονεστερος του ευεργετηθεντος...

Το ότι ΟΥΔΕΙΣ απο τους υπολοιπους ευεργετηθέντες απο τον Ανδρεα Παπανδρέου, ΔΕΝ βγηκε να υπέρασπιστεί τουλαχιστον την μνημη του, ουτε καν τα παιδιά του- ο ένας επισημος Πρωθυπουργός και ο άλλος άτυπος- δειγμα των εποχής.

Alzap, δεν σε προκαλώ εγώ. Ο Πάγκαλος σε ...προκαλει. Αν νοιωθεις την αναγκη να υπερασπιστείς τον Αντρεα... βγες και καντο. Σε εκεινον που φτυνει τόσο βαναυσα πάνω απο τον τάφο του.

alzap είπε...

@κατερίνα:
Αν υποστηρίζεις κάτι και νομίζεις ότι έχεις δίκιο πήγαινέ το μέχρι τέλους. Αν έγινε λάθος ή ειπώθηκε υπερβολή δεν είναι καταστροφή να το παραδεχτείς.
Τώρα τι σοφιστείες είναι αυτές του τύπου: Δεν είπα ότι είναι δολοφόνος είπα ότι "...σκοτώνει 300 ανθρώπους χωρίς χαρτιά...", δεν πολυκαταλαβαίνω.

Απο πότε βρε Κατερίνα κάποιος ή κάποιοι που "σκοτώνουν" 300 ή 1 άνθρωπο με ή χωρις χαρτιά μπορούν να ξεμπλέκουν με μια ...παραίτηση;

Τι είδους ευαισθησία είναι αυτή;

Τελικά ποιός παίζει με τις λέξεις;

alzap είπε...

@κατερινα:
Το παρακάτω απόαπασμα υπάρχει κάπου ή είναι αποκύημα της προβοκατόρικης φαντασίας μου;

"... Όμως υπάρχει αυτό το επείγον πράγμα, δεν σας ενοχλεί – χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν εκτιμούμε τα καταπληκτικές ταινίες του κ. Κώστα Γαβρά – να είστε εδώ παρουσία ενός δολοφόνου; Να! Αυτή είναι η ερώτηση!

6:30 Έξω! Dégage! (Ξεκουμπίσου!)"

celin είπε...

alzap,απο τη στιγμη που το Συνταγμα και οι νομοι καταλυονται,η Δημοκρατια ειναι νεκρη.Προφανως και αυτο που εζησες ειναι διαφορετικο απο το παρον,προφανως και αν ελεγα οσα λεω τωρα το 67,θα με ειχαν μαντρωσει.Το γεγονος ομως οτι εχουμε ελευθερια λογου,δε συνεπαγεται οτι εχουμε Δημοκρατια,
και παλι,υπαρχουν καποιοι που με "μαντρωνουν",
οι τραπεζες και οι περιφερειακοι βραχιονες της παγκοσμιας οικονομικης ελιτ(πολιτικοι),
μου παιρνουν το σπιτι,τη δουλεια,το μελλον.
Αλλα με αφηνουν να τους κατηγορω στο ιντερνετ!Ειναι αυτο δημοκρατικη κατακτηση;
Οχι.Απλα ειναι εκσυγχρονισμενη,Χαξλεικη χουντα.

Για τα υπολοιπα που γραφεις,ειναι πολλα οσα εχω να απαντησω,αλλα δεν υπαρχει χρονος.Συμφωνω πως Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ καθοδηγειται απο τηλεδημοσιογραφους ειναι αναποτελεσματικο και αχρηστο,

δε συμφωνω οτι ειναι επικινδυνο.

Οι εγκληματιες απατεωνες δωσιλογοι πρεπει να πληρωσουν.Δε ξερω πως αλλα πρεπει να πληρωσουν και να τιμωρηθουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΑ.
Το να ακουσουν 10 μπινελικι απο 100 ανθρωπους,δεν το θεωρω επικινδυνο,το θεωρω πολυ ελαχιστο.


Κατερινα,θελω να σου απαντησω και σε οσα μου ειπες στη προηγουμενη αναρτηση,αλλα θα καταληξω να γραφω σεντονια.Ισως σου απαντησω με εmail,παντως το βιντεο στο οποιο με παρεπεμψες,μου αφησε μια πικρια.Το κομμα που υποστηριζω,το ξερεις,αλλα εδω μαλλον διαφωνω:επρεπε να μεινουν και να ενωθουν με το πληθος.Καταλαβαινω το γιατι φευγουν,υπαρχει λογικη εξηγηση,αλλα οι καιροι δεν ειναι λογικοι και πρεπει να ξεφυγουμε λιγο απο τα κουτακια
(οχι πολυ παντως!)

alzap είπε...

@celin:
Οι χούντες ή είναι χούντες ή δεν είναι. Η Κατερίνα θα σου θύμιζε το σχετικό άρθρο του συντάγματος και τις υποχρεώσεις που έχει ο κάθε πολίτης όταν πιστεύει ότι στη χώρα έχουμε χούντα...

Τα υπόλοιπα είναι παιχνίδια εκ του ασφαλούς.

Νομίζω.

celin είπε...

alzap,το Συνταγμα το γνωριζω καλα γιατι το σπουδασα στη Νομικη Σχολη.

Ανώνυμος είπε...

χοχοχο
απαξιοι να μου μιλησει

ο παγκαλος δολοφονος επειδη δεν υποκειπτει στον εκβιασμο????

εισαι καλαααααααααα????????????????
ΓΣ

Ανώνυμος είπε...

* υποκυπτει
ΓΣ

alzap είπε...

celin:
Ε, αν το σπούδασες στη Νομική τότε το ξέρεις...

Ανακαλώ.

Άλλωστε το σχετικό άρθρο αναφέρεται αποκλειστικά σε όσους πολίτες σπούδασαν το Σύνταγμα στη Νομική...

une enfant gâtée είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
katerina είπε...

ΓΣ Ξερόλα, ακόμα και στις μικροτερες ...εκτιμησεις έξω πέφτεις, δουλεια είχα.
Ξυνεσαι στην γκλιτσα του τσομπανη...

Ασφαλώς και θα απαντησω,σε όλα τα σχόλια. Αυριο. Να κοιμηθουμε τωρα; Το επιτρέπεις;

katerina είπε...

Alzap, Celin, ΓΣ καλημέρα,

Επειδή εγώ δεν εκπροσωπώ παρα μόνο τον εαυτό μου, δεν εχω και κανένα λόγο να κρυφτώ πισω απο λέξεις.
Είναι τελειως διαφορετικό το συμφωνώ λέξη τη λέξη σε οτιδηποτε, και ειναι τελειως διαφορετικό το συντασσομαι –διατηρώντας το δικαιωμα της άποψης μου- και ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ (με ότι κινηση αυτό μπορεί να σημαινει,και με ότι προσωπικό οριο ΑΡΧΗΣ, μπορεί να εχει ο καθένας μας) μια άποψη, θεση, πρωτοβουλία, ότι, κρινοντας ότι οι συμφωνιες μου, ειναι πολύ ισχυροτερες απο τις διαφωνίες μου.

Κανείς, τίποτα και ποτέ, δεν θα ειναι για μένα ...επουρανιο, ...θεοσταλτο, ταμπου, ιερό και τοτεμ, και περαν της κριτικής μου. Σωστής ή και λαθεμένης.

Φανταζομαι λοιπόν ότι η κουβέντα εξελιχθηκε στο ...ποσο δημοκρατία έχουμε; Ποια δημοκρατία καλουμαστε να υπερασπιστούμε; Στο όνομα ποιών; Για το συμφερον ποιών;
Alzap, θα συμφωνησω μαζί σου. Ή έχουμε Δημοκρατία Ή δεν έχουμε. Και η δημοκρατία δεν λειτουργεί a la carte. Ολιγον απο δημοκρατία. Ουτε ...κατα τα ρωμαϊκά προτυπα, την ....αναστελουμε για να την προστατεψουμε.

Η Δημοκρατία βασιζεται, στηριζεται, θεμελιώνεται μονο πάνω στην λαική συμμετοχή, στην ισηγορία αλλά και στην παρρησία.

Εκχωρουμε ΌΛΟΙ ένα κομματι της ελευθερίας μας στο Κρατος- το Κρατος ειναι εξωφρενικά ισχυρή λέξη- με ανταλλαγμα ότι αυτό θα μας προστατεψει ΟΛΟΥΣ. Βασική αρχή της Δημοκρατίας ειναι ότι η πλειοψηφία δνε εχει απαραιτητα δίκιο, εχει μόνο το δικαιωμα να κυβερνά, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ και τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Όταν με κυβερνητική συμπαιγνία- που πια την κραζουν ακόμα και οι ...συμμαχικες τοςυ δυνάμεις,όχι βεβαια για λόγοςυ ηθικής,αλλά γιατί και αυτοι καταλαβαν ότι εφαγε τα ψωμια της, τη δυναμική της, ειναι αναξιοπιστη, δνε μορεί πια να τοςυ εξυπηρετησει- όταν με κοινοβουλευτικό πραξικοπημα, εκχωρείται εθνική κυριαρχία απο χειραγωγησιμους «εκπροσωπους» και «αντιπροσωπους» του λαου, όταν κατατρομοκρατειται το συμπαν, όταν με φίλια(με το αζημιωτο) ΜΜΕ φιμωνουν τους πάντες, όταν με ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ συνδικαλισμό ξεπουλιεται η αξια και η τιμή της εργασίας, όταν με εξωνημενη δικαιοσυνη καταστρατηγειται το ύψιστο δικαιωμα της ισονομίας, τοτε έχεις καταστρατηγησει όλους του πυλώνες της δημοκρατίας. Μα ΟΛΟΥΣ.

Όταν το χρεος, ΚΑΝΕΙΣ απο τους πολιτες που το επωμιζονται δεν ξέρει τι ειναι, ποιος, που, γιατί, το να ξαναπαιζεις το χαρτί της τρομοκρατίας, αν δεν με υπακούσεις...θα βυθιστείς στο χαος, ας θυμιθουμε ότι το ειπε και ο Βασιλιας Ηλιος. Μόνο που απο το «L'État, c'est moi” έχουν περάσει 3,5 αιώνες, και το αποτελεσμα το ξέρουμε ...όλοι.

συνεχιζεται

katerina είπε...

συνέχεια

Θα ειμαι κυνική- ειπα, εγώ τον εαυτό μου εκπροσωπω, ότι θέλω λέω.

Η Ιστορία εχει αποδειξει ότι οι άνθρωποι αποδεχονται και την ανηθικοτητα και την αδικία, όταν προσβλέπουν στην αποτελεσματικότητα. Στην ευημερία.

Όταν και τα τρία... εξοβελιστουν απο την ζωή και την προοπτική τους, ΚΑΝΕΙΣ και ΤΙΠΟΤΑ δεν προκειται να τους σταματησει. Καμμιά δυναμη, καμμία εξουσία, κανένα εμποδιο. Όταν το Κρατος χάσει την ισχυ του, όταν καταλυθεί, θα επανακαταληφθεί.
όταν ο Πάγκαλος λέει "μαζί τα φαγαμε",και έτσι αν ήταν,ξερετε τι λεει; Το Κρατος ειναι ανισχυρο...

Και η ...επανακαταληψη του ισχυρου Κράτους, η Ιστορια απεδειξε ότι ειναι νομοτελειακή. Το απο ποιον... αυτο ειναι άλλου παπα ευαγγέλιο.

Πιστευω, εχω πει και έχω γραψει εκατονταδες φορές,ότι ...οι δυναμεις του...καλου, δεν νικουν πάντα. Η πολιτική ειναι απο την φυση της συγκρουση κοινωικών δυναμεων, και ...νομιζω ότι ο Cromwell το εχει αποδωσει καλυτερα απο τον καθενα με την φραση «μπορεί 9 στους 10 να ειναι εναντιον μου, αλλά ο 10ος εχει τα όπλα». Κυνικόν μεν...αληθες δε.

Ειναι παντελώς λαθεμένη αντιληψη, να βάζεις υποθετικά ιστορικά ερωτηματα. Αλλά ...επειδή ο νους, όσο κι αν προσπαθουν να τον ελεγξουν και να τον καναλιζάρουν, ε, πάντα θα ξεφευγει και θα κάνει τις δικες του ...διαδρομές, ας σκεφτουμε όλοι μας...το υποθετικό. Αν δεν υπηρχε η μεγάλη υφεση θα υπήρχε ο ναζισμός;

Και θα ρωτήσω και κάτι άλλο. Σε αυτό το ΑΠΟΛΥΤΑ απαξιωμένο πολιτικό σκηνικό και πολιτικό συστημα, αν αυριο χρειαστεί να παρθεί μια αποφαση που θα απαιτεί ...όχι τις μαλακιες περι συναινεσης και κοινοβουλευτικών φασισμών που υποθετω ότι ειναι το plan B, αλλά αυτό που ήταν, ειναι, και θα ειναι πραγματικά ο πατριωτισμός (παραπεμπω στον λογο του Αρη στην Λαμία) ποιος θα συσπειρωθεί, που;

Η δημοκρατία, ειναι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, δεν ειναι αποτελεσμα, και εχει «διαχειριστες». Το πολιτικό συστημα,οι διαχειριστες της.... ΤΕΛΕΙΩΣΕ.

Ο πατριωτισμός, δεν ειναι ουτε οι ηλιθιοτητες περί εθνικών γονιδιων, ουτε οι ανηθικοτητες των πατριδοκαπηλων. Ο πατριωτισμός δεν εναποκειται στην ...πειθω, εναποκειται στη Πιστη. Ποιος θα πάει να προστατεψει ποιον; Γιατί; Πειτε έναν σημερα, που θα μπορουσε να κάνει ένα πολιτη,να πιστεψει;

Ακουω ακόμα και απο το στομα του Βορίδη- ήμαρτον Κυριε- «εθνική προσπαθεια, για να σωθεί ο τόπος». Μόνο που πια όλοι ξερουν τις ερωτησεις. Προσπαθεια απο ποιον; Και με οφελημένο ποιον;

Προσωπικά, όσο κι αν φανει περιεργο, ειμαι αισιοδοξη. Όταν πεθαινει κάτι, πάντα κάτι νεο γεννιεται. Αν γεννηθεί απο τον κόσμο, θα ειναι το «καλο»,αν γεννηθεί απο τα ....γραφεία, θα ειναι το κακό. Θα γεννηθούν και τα δυο. Ποιο θα επικρατησει;... Ο καθένας μας, ας συνταχθεί...
Κι ίσως περισσότερο απο το "μυαλό",θέλει...ψυχή. Εκει άλλωστε πάντα ήταν και η μεγάλη ενεργεια. Το μόνο πραγματικά δικό μας οπλο.

celin είπε...

"Άλλωστε το σχετικό άρθρο αναφέρεται αποκλειστικά σε όσους πολίτες σπούδασαν το Σύνταγμα στη Νομική..."

Oχι,το δικαιωμα αντιστασης της ακροτελευτιας διαταξης αναφερεται σε οσους καλουν τους ανθρωπους,σε μερα πορειας-διαδηλωσης,να κατσουν σπιτι τους και στα αβγα τους,
εκπληρωνοντας ετσι με τον πιο δυναμικο τροπο το περιεχομενο του.

alzap είπε...

@katerina:
Δεν έχω να σχολιάσω κάτι. Σεβαστές οι σκέψεις σου άλλά έξω απο τη δική μου λογική. Απλώς εγώ δεν θα έβαζα στο ίδιο κείμενο με οποιοδήποτε πρόσχημα και αιτία τον Cromwell και τον Αρη.
Ας αφήσουμε κάτι απ΄έξω, έστω και για λόγους αισθητικής και αυτοσεβασμού.

@celin:
Λυπάμαι φίλε που εγώ έπεισα τις χιλιάδες λαού και δεν έκαναν την πλατεία Συντάγματος πλατέια Ταχριρ.
Αν το ήξερα ότι θα ημουν η τροχοπέδη της λαϊκής εξέγερσης που είχε προετοιμαστεί θα το σκεφτόμουν δυό φορές.
Να στο πω διαφορετικά κι ελπίζω χωρίς παρεξήγηση γιατί είναι πολιτικό κι ας μην ακούγεται έτσι.
Άλλο πράγμα η ονείρωξη κι άλλο ο έρωτας με την/τον σύντροφό σου.
Τεράστια η διαφορά, τέτοια όση ανάμεσα στη χούντα και στην δημοκρατία.
Να είσαι καλά.

une enfant gâtée είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
katerina είπε...

Alzap,
σε εκτιμώ προσωπικά, και αρνουμαι να σε βάλω στο ίδιο καζάνι.
Όμως τον Cromwell,αυτον τον άθλιο πουριτανικό προτεσταντισμό αυτοι που υπέρασπιζεσαι (ελπιζω περισσότερο συναισθηματικά και πολύ λιγοτερο πολιτικά) τον χρησιμοποιούν επικοινωνιακα. όπως όλα τα λαμογια άλλωστε...

alzap είπε...

Καλά ρε πούστη μου πας καλά;

ΤΟΝ ΑΡΗ σου είπα να μη μπλέκεις με τους διάφορους,(τα σκατά δηλαδή), όχι τον Cromwell...

Για ποιόν άλλο πλην του αρη απο όσους αναφέρεις ισχύει κανόνας αισθητικής και αυτοσεβασμού;

Αλλού για αλλού είμαστε συντρόφισσα...
Μα τελείως λεμε.

celin είπε...

alzap,συγγνωμη ρε φιλε,ομως νιωθω οτι δεν απαντας σε τιποτα απο οσα λεω και καθε φορα λες τα δικα σου.Πληρης ασυνεννοησια.Δεν εχει νοημα ετσι,πρεπει να διαβαζουμε τι μας απαντα ο αλλος και οχι να λεμε τα δικα μας.

Φυσικα και δεν εισαι εσυ η τροχοπεδη.Φυσικα και ΔΕΝ ηταν ωρα για να γινουμε Ταχριρ.Φυσικα και οταν ερθει η ωρα να μιλησει ο λαος,εκει θα φανει τι θελει ο καθενας μας και τι ρολο βαραει ο καθενας μας.
Και να δειξει ποσο εξαθλιωθηκε απο τη χουντα του ΓΑΠ.Τη χουντα,τη χουνταρα,τη καταλυση του Συνταγματος και της Δημοκρατιας,την εξολοθρευση της μεσαιας ταξης και τη φτωχοποιηση του 90% για να παραμεινουν 100 καθαρματα πλουτοκρατες και μερικες χιλιαδες γαλαζοπρασινα κομματοσκυλα,ανετοι και ωραιοι

Τα λεμε,καλη συνεχεια και σε σενα.

Ανώνυμος είπε...

Συγνωμη καλο μου , με συμπαθεια:
παλι φιλολογιες.
προσπάθησες. Αρα δεν εχεις κατι συγκεκριμενο.Ελα που η πολιτική και οι όποιες λύσεις είναι η τέχνη του συγκεκριμένου- για να μην πω του εφαρμόσιμου...


ΓΣ

une enfant gâtée είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
katerina είπε...

Λάθος ΓΣ. Τεραστιο λάθος.
Η πολιτική ειναι μάχη, σύγκρουση, ΠΟΛΕΜΟΣ, κοινωνικών κοινωνικών δυνάμεων και κοινωνικών συμφερόντων.
Αυτό που τόσο αυταρεσκα λέτε...πολιτική, ειναι ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ.
Στην συγκεκριμένη δε περιπτωση δεν ειναι καν διαχειριση. Ειναι απλό, καθαρό, ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ.

Και το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ, εχει ΠΑΝΤΑ μεσιτικά.
Αρα ή λέμε σαν κοινωνία" σας ευχομαστε απο καρδιάς ...καλοφαγωτα, κοιταξτε βρε να τα μοιραστείτε ...δικαια μεταξυ σας, αγοραστές, πωλητές και μεσάζοντες" ή λέμε..."κάτω τα χερια απο τα ΔΙΚΑ μας".

Παλεψε η καθεστωτική δημοσιογραφία απεγνωσμένα για το πρωτο ...σενάριο. Φίλε μου, δεν θέλω να σε στενοχωρήσω, αλλά δεν σας βγαινει το παιχνιδι. Τουλάχιστον...αυτό το παιχνιδι. Το ....επομενο, γιατί το επομενο ΕΡΧΕΤΑΙ, καλά να ειμαστε να σας ...καμαρώσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Μιλας για καθεστωτική Δημοσιογραφια και στη συνεχεια οτι δνε θες να με στενοχωρησεις. Οποτε με εντασσεις.
Καλα κρασα καλο μου.Μην ξυπνησεις αποτομα απο το ενυπνιο και δεις τον εφιαλτη της πραγματικοτητας, ξύπνεια, χωρίς τψευδαισθηση του ονειρου
ΓΣ
ΥΓ Οριστε. αρχισα και γω να γραφω ψευτοποιητικουρες. μ΄οποιον δασσκαλο καθησεις:Ρ

katerina είπε...

xaxaxaxaxa ΓΣ μου,
και μόνο για αυτό το σχολιο σου, noblesse oblige.
Μόνη μου ...επιλογή, ντουκου...

Φιλιά

Ανώνυμος είπε...

τουλαχιστον βγαινει κανα φραγκο ρε παιδια ? η τα πιστευεται αυτα που λετε.
γιωργος

Ανώνυμος είπε...

( Αυτό είναι αφορμή απο...διπλανό σαιτ:)

Παρεμπιπτοντως , εχει σημασια ποιος λεει τι. Ωραιες πομφόλυγες μπορει να γράψει απειρες ο πρετεντερης, ου μην και ο καρατζαφέρης. Μην σου πω ακόμα και εγω:ΡΡΡ

ΓΣ

katerina είπε...

Καλησπέρα Γιώργο.
Μπα...ξερεις τι πανικό φερνουν οι προβολείς απο τις νταλικες;;; Ακινητοποιούν το θηραμα. Μετά το μπαμ...ειναι ευκολο!

katerina είπε...

όχι ΓΣ,σημασία έχει ΤΙ λέει.
Ιδιατερα όταν προσωπικά εγω,δνε γνωριζω το όποιο έννομο συμφερον για να τα λέει.

Ξερεις και Lavoisier, o πατερας της συγχρονης χημείας,αυτου που ο πρωτος νόμος της χημειας καταριφθηκε αιώνες μετά απο τον Einstein, ήταν εκμισθωτης φόρων για λογαριασμό του Λουδοβίκου. Οτί χειροτερο σε καθηκι, μπορεί να διανοηθεί κάποιος.

Στην γαλλική επανασταση,με προσωπική εισηγηση του Μαρα, οδηγηθηκε στην γκιλοτινα. Αυτό δνε σημαινει...ότι ο νομος Lavoisier ήταν ...λαθος.

Και επειδή...όσο και να λέτε γιατις νέες εποχές,και όλα αυτά τα κουραφεξαλα,...οι ιδιωτες που συλλεγουν φόρους ειναι πολύ παλια ιστορία. Τελειωσαν με την Γαλλική Επανασταση στην Εσπερία.

Σε εμας λίγο αργοτερα...
Δημητρης Νενεκος, "τι Μπραιμης τι Ζαιμης"...

Λέω, βρε παιδί μου, να ...θυμομαστε και λίγο,να φρεσκαρουμε τις ιστορικές...μνημες. Λέω εγω,γιατί η Ιστορία δνε φαινεται αν ειναι το δυνατό σημειο του φίλου σου του Παπακωσταντινου.

Υ.Γ. Κια μια και το εφερε η κουβέντα,σημερα ο Πρετεντερης έμαθα ότι θα εχει τοςυ γιουχαισμένους, να μας πουν ότι πρέπει αν προστατεψουμε αυτους...για την δημοκρατία τους,ρε γαμωτο...

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΣ ΤΩΡΑ?
Και τα ποιηματα του εζρα παουντ ηταν υπεροχα, αλλά αν μετά τον Χιτλερ αρθρογραφουσε υπερ του κομμουνισμού, δεν θα ειχε σημασία ποιος το έλεγε?
ΓΣ

une enfant gâtée είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
katerina είπε...

Εσυ όταν διαβαζεις Παουντ, σκεφτεσαι την αρθρογραφία του για τον Μουσολίνι;

Εγώ μαγευομαι απο τον ποιητή και ξεχωριζω απολυτα τις υστερες πολιτικές επολογές της ζωής του.
Κια δνε τις συναρτώ καν...απο τις διαφορες ...ψυχογραφικές δικαιολογίες που γραφτηκαν για τις επιλογές του,λόγω της υποτιθεμενης ή και πραγματικής λατρείας του για την Ιταλια,κοντρα ...στην μαννα Αμερική.

Απλά... διαβαζω τον ποιητη.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Διάβασα και έμαθα..τελικά τα μπλοκ σου μαθαίνουν πολλά.Καλό μήνα φιληνάδα!

Χρήστος Χαρακοπίδης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Χρήστος Χαρακοπίδης είπε...

Αγαπητή Κατερίνα,
Τον τελευταίο καιρό δίνεις την εικόνα της απατημένης από έναν εραστή που κάποτε λάτρεψε! Της νεανικής ψυχής, που μαγεύτηκε κάποτε από τον Ανδρέα Παπανδρέου, οραματίστηκε το Σοσιαλισμό στην Ελλάδα και ένιωσε κάποια στιγμή ότι προδόθηκε! Έπιασε στα "πράσα" τον πολιτικό της εραστή να ερωτοτροπεί (μη πω να πηδιέται) μ' αυτές τις πουτάνες που υποτίθεται σιχαίνονταν και θόλωσε. Το 2009 έδωσε συγχωροχάρτι στον άπιστο πολιτικό εραστή, αλλά , φεύ, δεν το άξιζε! Ο σφοδρός έρωτας και το πάθος από γλυκό κρασί έγινε ξίδι και μίσος που κυριαρχεί στο μυαλό και ανακατεύει με μαεστρία πραγματικά σενάρια και φαντασιώσεις, που εκλαμβάνονται σαν δεδομένα για μια αδιέξοδη πολιτική δράση.
Όποιος(α) χαρακτηρίζει "χούντα" τη σημερινή κυβέρνηση, σίγουρα δεν πρόλαβε να γνωρίσει (και μακάρι να μη γνωρίσει ποτέ) την πραγματική χούντα και μάλλον έμαθε την ιστορία από φιλικά διακείμενους στο τότε καθεστώς...
Στις Δημοκρατίες, αγαπητή Κατερίνα, οι πλειοψηφίες μέσα από πολιτικές συγκρούσεις δίνουν, όπως σωστά γράφεις, στις κυβερνήσεις την εντολή να διαχειρίζονται τα κοινά ακολουθώντας την συνισταμένη των πολιτικών δυνάμεων. Όταν αυτές παρεκτρέπονται χάνουν την πλειοψηφία. Παραπέμπω στην ανάρτησή μου "Πολίτες, πολιτικοί και πολιτική" (http://2glor.blogspot.com/2010/05/blog-post_23.html) , όπου περιγράφω, όπως το αντιλαμβάνομαι,το πολιτικό μας σύστημα. Οι κυβερνήσεις παίρνουν αποφάσεις, που άλλους ωφελούν και άλλους βλάπτουν. Δεν γεννήθηκε δυστυχώς ακόμη πολιτικό σύστημα , όπου οι αποφάσεις που παίρνονται είναι προς το συμφέρον όλων των ατόμων και συντεχνιών.Αλίμονο όμως, αν η κάθε ομάδα,που θεωρεί ότι πλήττονται τα συμφέροντά της, υποστηρίζει ότι καταλύθηκε η Δημοκρατία και παίρνει στα χέρια το δικό της νόμο στα πλαίσια μιας οργανωμένης ανυπακοής! Σ' αυτές τις περιπτώσεις δε νομίζεις ότι ο πιο δυνατός είναι αυτός που κρατάει τα όπλα; Και στο τέλος ποιος αποφασίζει τελικά, αν έχουμε ή δεν έχουμε δημοκρατία; Ποιος έδωσε το δικαίωμα στις οργανωμένες μειοψηφίες να αποφασίζουν ποιος θα κυκλοφορεί ελεύθερα στους δρόμους , ποιος θα παρευρίσκεται σε οποιαδήποτε πολιτική εκδήλωση και τι πρέπει να λέει ή να μή λέει και ποιος θα πρέπει να βρίσκεται ή όχι στη φυλακή; ποιος τις έχρισε, Κατερίνα, αδέκαστο "λαϊκό δικαστήριο"; Ποιος βεβαίωσε για το αλάθητο των απόψεών τους και ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να περιφρονούν τις δικές μου πολιτικές επιλογές, που εκφράζονται σε μεγάλο ποσοστό από την Ελληνική κοινωνία; Γιατί δίνουν στον εαυτό τους το δικαίωμα των λανθασμένων επιλογών, αλλά σε μένα δίνουν εύκολα το χαρακτηρισμό του "προσκυνημένου", του "αργυρώνητου", ή στην καλύτερη περίπτωση του αφελούς ψηφοφόρου που παραπλανήθηκε από το σάπιο κατεστημένο;
Θα ήταν αφελής όποιος υποστήριζε ότι η Δημοκρατία μας είναι αυθεντική. Έχει πολλά κουσούρια και οι διαδηλώσεις , οι διαμαρτυρίες και οι κάθε είδους παρεμβάσεις είναι θεμιτές και αναγκαίες, όταν επιδιώκουν να επισημάνουν τα λάθη , τις αδικίες και τις ανεπάρκειες της κάθε κυβέρνησης, ώστε να της αφαιρεθεί η πλειοψηφία. Αυτό όμως θα καταγράφεται την ημέρα της κάλπης. Αν οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας θεωρούν ότι αυτή η κυβέρνηση κατέλυσε τη δημοκρατία, έχουν τον τρόπο να την οδηγήσουν σε εκλογές. Αν υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που θα μας πείσουν ότι με την πολιτική τους πρόταση θα μας απαλλάξουν από τα δεινά, ας κοπιάσουν και είμαστε όλοι έτοιμοι για έναν καινούργιο σφοδρό έρωτα με την ελπίδα ότι δε θα βρεθεί πάλι στο δρόμο κάποια πουτάνα να μας τον παραπλανήσει...

Ανώνυμος είπε...

ειναι αστειο να μιλαμε στην ελλαδα για δημοκρατια .
δημοκρατια ειναι ο πολιτης να εχει το δικαιωμα να ελεγχει καθε μερα την εξουσια και την διοικηση , συμβαινει κατι τετοιο εδω?
το πολιτικο συστημα της ελλαδος ειναι προεδρευομενη δικομματικη δικτατορια με ανα τετραετια αναγκαστικες ζωοπανηγυρεις που καλουνται εκλογες , ετσι χαρακτηριζει το πολιτικο ελληνικο συστημα ο βασιλης ραφαηλιδης .
γιωργος

katerina είπε...

Καλη σου μέρα Αχτίδα μου!

katerina είπε...

Καλημέρα Χρήστο,
κάνεις λάθος ουδεποτε ...ένοιωσα όχι ερωτευμένη,ουτε καν αλληλεγγυα με τον ΑνδρεοΠαπανδρεισμό.

Κι ίσως το μόνο που εγώ έχω να του χρεωσω ως θετικό στο ισοζυγιο, είναι ένα και μόνο. Αυτό που όλοι οι άλλοι του χρεωνουν σαν αρνητικό. Την προσωπική του ζωή. Τι ότι υπαρχουν στιγμές που κάποιος εχει τα κοτσια να χεσει την ...πολιτική ορθοτητα και να επιχειρησει να ζησει την ζωή του για αυτόν και όχι για τις τηλεοράσεις.

Αν ειπα ότι κανείς απο τον απο αυτόν ευεργετηθέντες, δεν ένοιωσαν την στοιχειώδη αναγκη να υπάρσπιστουν την μνημη του,απο τους Παγκαλους, το έγραψα μόνο για να δειξω το μεγεθος της παρακμής των κυβερνητανθρώπων και ...όχι μόνο

Τωρα όσον αφορά για την δημοκρατία,εγραψα λίγοπαραπανω αλλά και στην αναρτηση μου "πόσους πολιτες χωραει η πόλις".

Στη χουντα ειχαμε τον κινδυνο του κομουνισμού. Τωρα κάποιοι επιχειρουν να υποκαταστισουν την δημοκρατία με την καρικατουρα τους.

Χρηστο... όλο αυτό ειναι τόσο σαπιο,που προσωπικά στοιχηματιζω εδώ και πάνω απο ένα χρόνο,ότι θα καταρευσει. Κια επειδή ...κενά δνε υπάρχουν ποτε, το νέο θα ερθει. όπως άλλωστε συμβαινει πάντα στην Ιστορία.

Ζητώ συγνωμη για την καθυστερημένη απαντηση

katerina είπε...

Καλημερα Γιωργο
ουτε καν...ζωοπανηγυρις... Ουτε καν αυτό!!!