Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Plan A, plan B, plan C, plan …

Τι σημαίνει ...αραβικός κόσμος;
Τι σημαίνει ...ισλαμικός κόσμος;
Πόσο ίδια, πόσο διαφορετικά;

Τι σημαίνει ...η δημιουργία, η επιβολή, η στήριξη και η υποστήριξη, διεφθαρμένων, τυραννικών κυβερνήσεων;
Τι σημαίνει ...η καταστολή, τα ποτάμια αίματος, που η στοργική με τα ανθρώπινα δικαιώματα Δύση, καταπίνει χρόνια τώρα, αμάσητα, φωτίζοντας ...ότι θέλει να φωτίσει και κλείνοντας στα μαύρα σκοτάδια, ότι ανησυχεί την πολιτική μας ορθότητα;
Τι είναι ο στρατός στα προκεχωρημένα σύνορα της Αυτοκρατορίας; Τι συζητούν σήμερα οι στρατηγοί;
Τι απέμεινε από την «επικινδυνότητα» των Αδελφών Μουσουλμάνων;
Και ότι απέμεινε από το κοφτερό ξυράφι, πόσο ...συνδιαχειριστηκε, πόσο συναίνεσε, -πιο σιωπηλά, πιο φωναχτά, και τι σημασία τελικά έχει- με την Εξουσία;

Τι είναι ο Μπεν Αλή; Τι είναι ο Μουμπαρακ;
Βολικές κούκλες, βολικοί αχυράνθρωποι, που συνυπογράφουν τα πολιτικά και επιχειρηματικά κοντρατα.
Μαριονέτες που μόλις φάνε τα ψωμιά τους μαζί με το ψωμί των άλλων , η διεθνής κοινότητα ...ανησυχεί για την αντικατάσταση τους...
Είναι τόσο ...τραγική η υπόθεση Ελ Μπαραντέι, τόσο γκροτέσκα, τόσο εφιαλτική, που καταντάει αστεία... Εμεις άλλωστε ...ξερουμε. Απο τον Κωσταντινο Καραμανλή...στον Ελ Μπαραντέι.

Το plan B, ένας Δυτικόφερτος αστός, ένα ...Νόμπελ, ένας δημοσιογραφικώς αντιφρονών του καθεστώτος, ένας πολιτικός εξόριστος, ε, χρειαζόταν στο CV του και κάτι σε φυλακή. Εντάξει και ένας κατ’ οίκον περιορισμός, αρκούσε προς ώρας...
Το plan A: η διατήρηση του Μουμπάρακ.
Το plan B: ο ...Νομπελίστας.
Πόσοι άραγε να γνωρίζουν το plan C; Ποιο είναι το plan...

Όχι, δεν φανταζομαι ότι περιλαμβάνει τα πλήθη που συνωστίζονται στις πλατείες... Απλά, το ...plan,αφορά στο πως θα τα διαχειριστεί
Αντιαμερικανικά συνθήματα λένε οι αναλυτές δεν ακούγονται. Μόνο το μαντήλι στο μετωπο, φωνάζει για το μίσος στο αμερικανικό προτεκτοράτο του Ισραήλ

Αναλυτές, ισλαμολογοι, δημοσιογράφοι, επαγγελματίες των ανθρώπινων δικαιωμάτων, επαγγελματίες παρατρεχάμενοι, αναλύουν με τον τρόπο που ξέρουν να αναλύουν, την διάδοχη κατάσταση. Όπως εμείς μπορούμε να την διαχειριστούμε στο μυαλό μας. Ποιος είναι ο ...Ηγέτης; Που είναι ο Ηγέτης;
Ανακυκλώνουν τις ...λύσεις, τις λύσεις, που μπορεί και φτάνει, άλλων η διατεταγμένη υπηρεσία, άλλων η ιστορική γνώση, άλλων η πληροφορία-ουσιαστική ή κατευθυνόμενη- άλλων η ελπιδα(;;;;;) ότι ...όλα φαίνεται να αλλάζουν κι όλα τα ίδια μένουν.

Εκεί, εδώ, αλλού και παραδίπλα, υπάρχει ένας τεράστιο πλήθος. Κι είναι το μόνο που έχει την Λύση. Την πραγματική Λύση
Είναι ή δεν είναι, μια από τις κουρμπες της περίεργης φουρκέτας της Ιστορίας?

Όλες οι λύσεις που οι «πολιτικοί» και "στρατηγικοι"αναλυτές επεξεργάζονται, οι λυσεις που οι αναλυτές περιγράφουν, είναι λύσεις φθαρμένες, ανακυκλωμένες, εξαντλημένες. Είναι οι δημοκρατικές λύσεις που βολεύουν το δυτικό μυαλό και το δυτικό συμφέρον μας.
Όλες αυτές οι ...δυνάμεις που συνιστούν λύση, συμμετείχαν ο καθένας στον ρόλο του, ο καθένας στο μερίδιο ευθύνης του, ο καθένας στην «αρμοδιότητα» που του εκχωρήθηκε είτε απ’ ευθείας από τον κάθε ...Ηγεμόνα και τους προϊστάμενους του, είτε από την συγκυρία, είτε από τις ισορροπίες, ισορροπίες ασταθείς, ισορροπίες του τρόμου, στην μέχρι πριν ένα μήνα κατάσταση.

Το «πολιτικό σύστημα» και στην Τυνησία και στην Αίγυπτο, και σε ότι έρχεται ή ...δεν θα έρθει, είναι μέρος του προβλήματος και όχι μέρος της Λύσης. Της ...δικής ΤΟΥΣ Λύσης. Της Λύσης που εδώ και τουλάχιστον 6, 7, μπορεί και 10 χρόνια, πλήθη, ανένταχτοι και ενταγμένοι , καθοδηγούμενοι και αδέσποτοι, προβοκάτορες και ήρωες, νοικοκυραίοι και νεολαίοι, «επικίνδυνοι» και «μετριοπαθείς», εξεγερμένοι και γονατισμένοι, επικοινωνούν, μιλούν για αυτήν.
Είτε με τους παλιούς κώδικες επικοινωνίας, είτε με τους καινούργιους.
Με τον παλιό, γνωστό, τρόπο ή με τον μαγικό...αυτό καινούργιο του διαδικτυου.
Κατάλαβαν αργά οι ...ηγέτες και οι προϊστάμενοι τους, ότι ένα από τα όπλα, ένα ισχυρό τανκ, ...είναι η διαχείριση της πληροφορίας. Τώρα που προσπαθούν να την ελέγξουν ίσως και να είναι λίγο αργά... Οι γνωρίζοντες μαρτυρούν ότι οι εξεγέρσεις, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, όπως βολεύει να πιστεύουμε και όσο βολεύονται να μας επικοινωνούν.

Το αν η Ιστορία θα ακούσει το νέο ή σε αυτή τη φάση θα βολευτεί να μπαλώσει το παλιό, αν θα κάνει τη στροφή, ή θα πάρει μια μικρή κλίση, αν οι τεκτονικές πλάκες που μετακινούνται, θα κάνουν τον σεισμό, ή ίσα που θα μετακινηθούν για λίγο οι ισορροπίες...μένει να το δούμε.

Κι όπως κάθε φορά, η Θεά Ιστορία, θα αποφασίσει αν θα χαριστεί στους 200-300-500 ...πόσους μωρε ή στα εκατομμύρια. Άλλωστε πάντα τη ΛΥΣΗ την δημιουργεί αυτος που την χρειαζεται. Όλοι οι άλλοι, φτιαχνουν τις ...λύσεις, που τους βολευουν. Plan A, plan B, plan C, plan...

Υ.Γ. Ευτυχώς σπεύδει να βοηθήσει και το ΔΝΤ. Αξίζει τον κόπο, να ρίξει κάποιος μια ματιά, στο πόσο θαυμαστά αξιολογούσε το ΔΝΤ, την οικονομία της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, πριν από μόλις λίγους μήνες. Τον Απρίλιο του 2010...

20 σχόλια:

ο Δήλιος είπε...

Δουλειες με φουντες ο φιλος μου ο Ντομινικ......ολοι στο ΔΝΤ να το χρεωκοπησουμε.....

katerina είπε...

Μα Δήλιε, και το ΔΝΤ και η Παγκοσμια Τράπεζα έχουν την εξαιρετική ικανότητα και την εκπληκτική παραδοση στο... Doing Business, Profitably. Θεωρώ πλεονασμό το να εξηγησουμε το σε ποιον απευθυνεται και το γιαποιον είναι το ....Profitably

Καραμούζα είπε...

Άπιστοι,
αγράμματοι,
αμόρφωτοι,
απολίτιστοι,
αγενείς,
άγριοι,
που τώρα πάνε να μάς παραστήσουν και τους επαναστάτες...

Ενώ εμείς δίνουμε λύσεις με το μαχαίρι, όπως η κα Άννα, η οποία -μεταξύ άλλων- θα μάς λύσει και το πρόβλημα της ανεργίας.

Το "πώς" βρείτε το στο:
{arritarimata.blogspot.com}

Καλό μήνα!

Ανώνυμος είπε...

τελικα , πρωτα μας καταστρεφουν με το στυλ της "αναπτυξης " που επιβαλλουν αυτοι και μετα στελνουν το ΔΝΤ να μας αποτελειωσει.
και ολα αυτα στην μεσογειο στην περιοχη που τους εχει δωσει τα παντα και που συνεχιζει ακομα να τους δινη.
καλο μηνα κατερινα , γιωργος.

apos είπε...

Όταν βλέπω δημοσιεύματα με το ΔΝΤ, τόσο χαίρομαι που στην άλλη πατρίδα μου βρήκαν τρόπο να το πετάξουν έξω. Δύσκολος τρόπος και επώδυνος, αλλά υπήρχε όραμα.
Για τις χώρες της γειτονιάς μας που ξεσηκώνονται, προσωπικά ανησυχώ. Για την περίπτωση το Plan C ή και D να είναι κάτι σε Ιράν. Δεν το λέω για τα δήθεν συμφέροντα της Δύσης, αλλά για τα συμφέροντα των ίδιων των πολιτών. Εκτός αν κάποιος υποστηρίζει ότι στο Ιράν περνάνε καλά.

Ανώνυμος είπε...

θα γραψεις μια φορα ενα συγκροτημενο κειμενο με αρχη μεση και τελος?
παραληρηματα και γω μπορω να γραψω

Meropi είπε...

Χμμμμμμμ,είσαι σίγουρη, Κατερίνα μου, ότι "πάντα τη ΛΥΣΗ την δημιουργεί αυτος που την χρειαζεται"?. Και, έστω, και τη δημιουργεί τη λύση, είναι πάντα αυτή που χρειάζεται? Π.χ. η λύση που δημιουργήθηκε στο Ιράν, τη δεκαετία του '70, ήταν αυτή που χρειαζόταν ο ιρανικός λαός???

katerina είπε...

Καραμούζα καλημέρα,
Ο φόβος στο ...διαφορετικό, είναι πανάρχαιος, και εν πολλοίς είναι και ενστικτωδώς ζωώδης. Δηλαδή ακόμα κι αν η όποια λογική, ο όποιος ορθολογισμός, η όποια καλλιέργεια, τον απορρίπτει διανοητικά, η αντιμετώπιση του ...διαφορετικού απο το όποιο «δικό σου», δημιουργεί στην καλύτερη των περιπτώσεων μια «καχυποψία». Και μπορεί η πολιτική ορθοτητα ...να την καταγγέλλει στα λόγια και αυτη την καχυποψία, και το φόβο, και τον θυμό, και την οργή αλλά είναι ένα εργαλειο που πονταρει πάνω στην διαχειριση του.

Εχω αναρωτηθεί πολλες φορές για το αν ας πουμε την Δημοκρατία, την Ελευθερία, την Ισοπολιτεία,την Ισονομία, λέξεις που πια έχουν χάσει το περιεχομενο τους, απο την υπερχρήση, την αντιλαμβανονται πολίτες σε διαφορετικά μηκη και πλάτη της γης, με διαφορετικές κουλτουρες, ιστορικές και φυλλογεννετικές μνημες, με τον ίδιο τρόπο.

Ας μην μιλήσουμε κάν για την διαφορετική αντιληψη περι δημοκρατίας μεταξυ χριστιανών και μουσουλμάνων, εγώ αμφεβαλλα πάντα ακόμα κι αν οι πολιτες που μεγαλωσαν σε προτεσταντικές κουλτουρες (ανεξαρτητα της όποιας θρησκευτικής πιστης ή αγνωστικισμου ή αθεΐας, αυτές είναι επικτητες, ορθολογικές ή συναισθηματικές αντιληψεις,αλλά η κουλτουρα υφισταται) εννοούν την δημοκρατία, όπως την αντιλαμβανονται οι ορθοδοξοι.

Μένουμε στους ...ορισμούς, αλλά στην πράξη τα βλέμματα, η αντιληψη,για όλα αυτά που θεωρουνται...αυτονοητα , ειναι εξωφρενικά διαφορετική.

Κια κατα την ταπεινή μου γνωμη, δεν μπαινει στο ζυγι, το ποιανου είναι η «σωστη» αντιληψη, το ποιος έχει ...δίκιο. Όταν κάποιος μετραει ογκο και ο διπλανός του βάρος, απλά μιλουν για διαφορετικά πραγματα.

katerina είπε...

Γιωργο καλη σου μέρα,
Θυμάμαι μια παλια ελληνική ταινία, μπορεί αν έπαιζε και ο Πρεκας, μου διαφευγει αυτή τη στιγμή, που ειχε τιτλο, «η Μεσόγειος φλέγεται».
Οι λαοι της Μεσογείου, έχουν παρομοια «κλιματολογική» κουλτουρα συμεπριφοράς, αλλά και τεραστιες πολιτισμικές, ιστορικές, εθνολογικές, θρησκευτικές διαφορές.
Παρόλα αυτά, χρησιμοποιηθηκαν παρόμοια μοντέλα αναπτυξης απο τοςυ Κυβερνωντες και τους εκαστοτε προισταμένους τους. Πρέπει αν γυρισουμε ας πουμε πολύ πισω για αν δουμε το αποικιοκρατικό μοντέλο που επιφυλασσε για εμάς το σχέδιο Μαρσαλ. Και πόσο η «λογική» αυτου του σχεδίου, βάρυνε το αναπτυξιακό μας μοντέλο,ηθελημενα ή και αθελητα, απο τις μεταπολεμικές Κυβερνησεις μας.
Αντιστοιχα σχεδια και λογικές, προσαρμοσμένα στις αντιστοιχες πλουτοπαραγωγικές πηγές, ηθη, έθιμα κλπ, λειτουργησαν και στις χωρες της Βορειας Αφρικής. Αν δουμε το πως εξεταζουν οι διεθνεις οργανισμοι, οι διεθνείς αστυνομοι –γιατί αυτοι ειναι οι πραγματικοι αστυνομοι, οι αμερικάνοι πεζοναυτες, ειναι το τελευταίο κομματι της αλυσίδας ή η εμπροσθοφυλακή αναλογα- θα δουμε πολυ μεγαλύτρες ομοιοτητες, παρα διαφορές.

Νομιζω ότι η έκθεση του ΔΝΤ το 2010,για την Αιγυπτο, είναι τόσο χαρακτηριστική... Μιλάει για το οικονομικό θαυμα. Αντιστοιχη και για την Τυνησία. Μόνο που το οικονομικό θαυμα κατα ΔΝΤ, είχε πισω του σκελετους μια ς μεγάλης εξαθλιωμένης μαζας. Κια κακά τα ψέμματα, απο το τι Ζαιμης τι Μπραιμης της επαναστασης του 21, μέχρι σημερα, και πιστευω στον αιώνα τον άπαντα, το πρωτο που ακουει ο άνθρωπος ειναι το στομαχι του.

katerina είπε...

Απος μου καλημέρα,
η λογική του ΔΝΤ είναι πολύ απλή, γνωστή όσο κι αν κάποιοι έχουν πάρει τη εργολαβία εξωραισμου της...

Είναι ο μπράβος που μαζευει τα λεφτά πουλώντας την προστασία των αφεντικών. Δεν υπάρχει καλό και κακό ΔΝΤ. Όπως δεν υπάρχει καλός και κακός μπράβος. Αφου μπηκες και πληρώνεις την «προστασία’ του, η διαδικασία είναι πάντα η ίδια... Και η αντιδραση του «καταστηματάρχη» είναι επισης περιχαρακωμένη σε ένα διαζευτκτικο «ή». Η θα λουφάξεις με ότι αυτο συνεπαγεται-και ειναι ΣΕ ΟΛΟΥΣ γνωστό ποιο ειναι το αποτελεσμα του ΔΝΤ, ή θα επιτεθείς,με ότι επισης και αυτό συνεπαγεται. Οι ...λυσεις, ειναι απλά για να κάνει δελτιο ειδησεων το ...παρεάκι της Ολγας και οι λοιποί συγγενείς.

katerina είπε...

Καλημέρα Ανωνυμε,
Χαχαχαχχαχαχα!!!!!
Ανωνυμε, μου άρεσε αυτο το ...αρχη, μέση , τέλος. Σημαινει ότι ως «φωτεινός παντογνωστης» και ακόμα περισσότερο ως φωτισμένος δημοσιογραφος-αυτο ειναι ανεκδοτο- έχω ΟΛΑ τα δεδομένα,να ρε εσείς πάρτε και τη ...λύση.
Όλο αυτο, ειναι η φτηνιαρικη δημοσιογραφία, των ημιμαθών που όταν δεν παπαγαλίζουν, αρεσκονται αν λυνουν την εξισωση ax+b=o,όπου βέβαια ειναι απολυτα σιγουροι ότι το προβλημα ειναι σε επιπεδο πρωτοβάθμιας εξισωσης, και επισης θεωρουν ότι το a και b, είναι επισης σταθερές. Μη σου πω και το x…

katerina είπε...

Μερόπη μου καλημέρα, πραγματικά ανοιγεις πολύ μεγάλο θέμα.
Και αν γυρισουμεπισω και δουμε την Ιρανική Επανσταση του 1978, ήρεμα, ψυχραιμα, ιστορικο πια γεγονός προς γεγονός, θα δουμε, ότι αυτή ήταν απο τις πιο καπελωμένες λυσεις, που δόθηκαν ποτέ.
Κι αν θες, το δικό μου κειμενο, σε αυτο συνηγορεί. Στο ότι...τη Λυση την έχει ο κόσμος και όχι οι φωτισμένες δεσποτείες. Κια ακόμα περισσότερο, την Λυση, ΜΟΝΟ ο κόσμος μπορεί να την εγγυηθεί και να την διαφυλάξει.
Προσωπικά δνε θα μπω στην λογική των Σιιτών Σουνιτών, στην πράξη ανεξαρτητα απο την όποια θρησκεια ή κουλτουρα, η Ιστορία έχει αποδειξει, ότι μπορείς να χειραγωγήσεις την καταλληλη στιγμή και με τον καταλληλο τρόπο, τους πάντες. Θα μπορουσαμε να γραφουμε σελίδες επι σελιδων για την περιφημη Ιρανική επανασταση, αλλά για την οικονομία της συζητησης, εγώ θα ήθελα να θυμισω ελαχιστα απο τα χιλιαδες Ιστορικά περιστατικά.
Απο τα 2.000.000 διαδηλωτων του Δεκέμβρη του 78 στην Τεχεράνη, που ήθελαν να φυγει ο λαομισητος Σαχης πως φτασμε στο φονταμενταλιστικό Ιρανικό Δημοκρατικό Κόμμα που ιδρυσε ο Χομεινι, διαλύοντας κάθε αντισταση; .
Απο τον Το Γενάρη που ο Σαχης την κοπανησε για την Αιγυπτο, τον Φλεβάρη, που οι «ίκαροι» ή όπως αλλιώς τους λέγανε στην Περσία, εξεγερθηκαν και άλλοι πηγαν με τους αριστερους Φενταγιν και άλλοι με τοςυ εθνικιστές Μουτζαχεντιν, να θυμηθούμε την προσωρινή κυβερνηση του Χομεινί αλλά και την τεραστια εξεγερση που συνεχιζόταν και που δεν κόπαζε.
Να μιλήσουμε τις οργανωσεις των γυναικών και τον ξεσηκωμό τους; Να μιλησουμε για τα συστηματα συμβουλίων στους εργασιακούς χώρους, να μιλήσουμε για τις επιτροπές γειτονιάς που ήταν σαν τα παλιά μουσουλμανικά ακαδημαικά δικτυα; Ακόμα και λαικά δικαστηρια, που δνε λειτουργουσαν με την λογική του όχλου και του λυντσαρισματος δημιουργηθηκαν σαν δομές. Και 5 μηνες μετά, την Πρωτομαγιά ειχε πάλι 2 εκατομυρια διαδηλωτές.

Να θυμηθούμε την Πανιρανική Ενωση Εργατων και τόσο άλλα....και εκει τα πραγματα αρχιζουν να γινονται ανεξελεγκτα για αυτό που οι θρησκευτικοι φονταμενταλιστές και οι κληρικοι του Χομεινι επιθυμουσαν...Ο Χομεινί αρχικά στην ιρανική κεφαλαιοκρατία των Παχλεβι στηριχτηκε, συσχειτισμοι δυνάμεων υπηρχαν. Κάποιοι ειχαν μόνο το κορμί και το κεφαλι τους ,κάποιοι ειχαν ...λεφτά, δυναμη,και γκαιμπελισμό.
Πάει και το κινημα των shoras, πάει και το Εθνικό Μετωπο, πάνε και οι Fedayeen και οι Mujahedeen πηγαν με τον Χομεινί... Τα υπολοιπα, τα ξερουμε. Εκει κάποιος ειχε την «λυση». Αλλά η Λυση σιγουρα δεν ήταν του ...κόσμου.
Ο ...κόσμος,δεν άντεξε,δνε καταφερε να περιφρουρησει την ΛΥση του.

Ανώνυμος είπε...

κατερινα
μαλλον με μπερδεψες με τον ανωνυμο.
εχω πει οτι δεν θα ξαναγραψω εδω

ΓΣ

katerina είπε...

Καλημέρα ΓΣ, όχι δεν σε μπερδεψα, ξέρω πολύ καλά τη γραφή σου. Απλά ο Ανωνυμος, δεν είπα ότι είναι δημοσιογραφος, είπα ότι ειναι εκπαιδευμένος απο την δημοσιογραφική ξερολιαση. Τεραστια η διαφορά, αν οι δημοσιογραφοι τελικά απλά χρησιμοποιούν το όπλο της αναγραφής λυσεων, αλλά ξέρουν ότι είναι απλά ένα ...όπλο.

LeftG700 είπε...

Φίλη Κατερίνα,


Ευχαριστούμε για τους χαιρετισμούς[1]! Ανταποδίδουμε!


Τα λέμε


[1] Και γιατί παρακαλώ δεν ήταν κ α ι αγωνιστικοί;

katerina είπε...

Ε, ρε Λέφτηδες είχα βάλει τόσο πάθος στους φιλικούς χαιρετισμούς, που φοβήθηκα μη μπλέξουν τα φιλικά και τα αγωνιστικά πάθη και γίνει καμία αναταραχή. Τώρα βέβαια που το ξανασκέφτομαι, τελικά ήταν λάθος.
Μεγάλη αναταραχή, ωραία κατάσταση!

Τα λέμε

Τασος είπε...

περίπατο κανει ο καπιταλισμος ΚΑΤΕΡΙΝΑ....Τι υπερδύναμη εισαι αν δεν κανεις και μερικα λαθη επιβεβαιωτικα της ισχυος σου.....

katerina είπε...

Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου Τασο για τις ασκησεις ...περιπατου που κάνει ο καπιταλισμός και μάλιστα στην ακραία του μορφή.
Αλλά αυτό είναι διαπιστωση.
Το επομενο βημα είναι η προτροπή προς τις ...βιασθεισες;
Αν δεν μπορείτε να το αποφυγετε, ε, κοιτάξτε τουλάχιστον πως θα απολαυσετε!

Τασος είπε...

μια και σ αρεσει η Δημητριαδη....
Έτσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη
Ή κόκκινη από ζωή ή κόκκινη από θάνατο
Θα φροντίσουμε εμείς γι’αυτό
Έτσι πρέπει να γίνει
Έτσι θα γίνει

Στους μπουρζουάδες
Κριτική να κάνουμε
αυτό δεν φτάνει
Του γουρουνιού του αστισμού
Να κόψουμε πρέπει τα πόδια
Έτσι πρέπει να γίνει
Έτσι θα γίνει

Η ελευθερία για μας
Είναι μια ωραία γυναίκα
Έχει υπογάστριο και υπεργάστριο
Δεν είναι κάνα χοντρογούρουνο αστικό
Έτσι πρέπει να γίνει
Έτσι θα γίνει

Ούτε ένας χαφιές
Δουλειά να μη βρίσκει
Κι έτσι στρατιά ολάκερη
Θε νά’χουμε ανέργων
Χριστούλη μου όμορφη πού’ναι
Η προφητεία αυτή
Έτσι πρέπει να γίνει
Έτσι θα γίνει.......................

katerina είπε...

Τάσο αρκετά ...αλαφιασμένη είμαι,μην με "μαστουρώνεις" και εσύ με Μπιρμαν και Δημητριάδη ,στο τέλος θα καταντησω ή ...γραφική ή θεομουρλη. Αν και για το δευτερο, νομιζω ότι ...δεν έχω παι άλλα περιθωρια