Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Προς ...«φίλους»: Όχι άλλο κάρβουνο!

-Τι κάνεις μωρέ; Χαθήκαμε βρε ψυχή!

Τηλέφωνο άγνωστο στην οθόνη, φωνή άγνωστη στα αυτιά και στη μνήμη μου.
Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, θα προσπαθούσα μεσα σε δέκατα δευτερολέπτου να αποκωδικοποιήσω αν με την αντίπερα φωνή στην άλλη άκρη του κύματος, «χαθήκαμε» γιατί δεν είχαμε κανένα λόγο να «βρισκόμαστε», ή χαθήκαμε γιατί έτυχε.

Όλο αυτό τον «προεκλογικό» καιρό, με αποκορύφωμα αυτή τη βδομάδα, αν και δεν αναγνωρίζω τη φωνή και το κινητό, γνωρίζω πια πολύ καλά ότι καλώς «χαθήκαμε» με την απέναντι φωνή. Έμαθα ...hard way αυτή την εβδομάδα, ότι αυτός με τον οποίον «χαθήκαμε» εμπίπτει αυστηρά σε δύο κατηγορίες. Ή όταν ξαναπέρασα την λίστα επαφών στο καινούργιο κινητό μου, το κινητό του το διέγραψα γιατί δεν είχα κανένα λόγο να το έχω ή το έχει βρει από κάποιους άλλους που επίσης «χαθήκαμε» αλλά εγώ παρέμεινα καταχωρημένη στο δικό τους και τώρα βρίσκομαι «καταχωρημένη στο target group, των εν δυνάμει ψηφοφόρων Καμίνη.

Τόσες εκλογές πέρασαν, αυτό που ζω αυτές τις μέρες δεν έχει προηγούμενο. Τέτοια κινητοποίηση δεν την έχω ξαναδεί. Μου αρέσει ότι όλοι αυτοί οι τρέντηδες, θεωρούν το ΚΚΕ, επικοινωνιακά αυτιστικό.
Το κινητό μου, το σταθερό μου, τα mails μου, όποιο πιθανό και απίθανο σημείο επικοινωνίας διαθέτω, βομβαρδίζεται απο Καμινολατρεία. Το νέο trend της πόλης... Καμίνης...
Οι φυλές που περνοδιαβαινουν με ένα ποτό στο χέρι στο Παρκο Ελευθερίας, απο λατρεία σε λατρεία... Α, ρε Ψαθά... πέθανες νωρίς!!!!!
Από το φινόκιο στον Καμίνη.
Από το «Μπρίκι» στον Καμίνη
Από το Lifo στον Καμίνη
Από το Γκάζι στον Καμίνη
Από το Μάριο Βαργκα Λιοσα στον Καμίνη
Από τη Φολέγανδρο στον Καμίνη
Απο τον οργασμό του ..."αυτομαστιγώματος" στον Καμίνη
Απο το "τα φάγαμε μαζί" στον Καμίνη
Απο τους "πασόκους με πολιτικά" στον Καμίνη
Απο το "η ανεργία ειναι μια περιοδος περισυλλογής" στον Καμίνη
Απο το "σφαξε με αγά μου να αγιάσω" στον Καμίνη
Απο το "δεν θα γινουμε ποτέ Ευρωπαίοι" στον Καμίνη (η συγκεκριμένη κατηγορία, προσπαθεί με μαγιολικια και ξορκισμούς να αποτρέψει το μυαλό της τον ...κελτικο τιγρη που ψόφησε, κι ας πηγαινε by book συμφωνα με το δικό τους ...book)

Χαμογελάω...
Οι απαντήσεις μου στους ...«φίλους» Καμινολάτρες στην άλλη άκρη της γραμμής κυμαίνονται από το
Α. Όχι άλλο κάρβουνο! Η κραυγή συνοδεύεται με το τρελαμένο ύφος Κούρκουλου στην γνωστή ταινία.
Β. Σοφότατη επιλογή το ότι ...«χαθήκαμε»
Γ. «Φίλε» μου, με θεωρείς τόσο ανόητη για να με προβληματίσει το ...δίλημμα «ανάμεσα στη Σκύλλα και στη Χάρυβδη τι να επιλέξω;»
Δ. Αυτός ο Αυριανισμός σας πασπαλισμένος με την «πολιτική ορθότητα», είναι τόσο αηδιαστικός όσο και ο παστουρμάς πασπαλισμένος με μέλι.
Ε. Δεν συμπαθούσα τον Καραγκιόζη, αλλά από τα μικράτα μου ΣΙΧΑΙΝΟΜΟΥΝ τον Χατζηαβάτη.
........
Το επόμενο κουδούνισμα με πετυχαίνει σε ...ζόρικη ώρα...
ΣΤ. Μην παίζεις με την τύχη σου «φίλε» που «χαθήκαμε», ανάμεσα σε αυθεντικές και δήθεν Κατίνες, μπορεί να σκεφτώ ότι το αυθεντικό μπορεί να είναι και πιο όμορφο.

Από όλη αυτή την Καμινολατρεία, που βομβάρδισε όλη αυτήν την εβδομάδα τη ζωή μου, εγώ ένα και μόνο συμπέρασμα έβγαλα.

Το ότι με φίλους που ΔΕΝ «χαθήκαμε», τους φίλους που εξακολουθούμε να μοιραζόμαστε πράγματα, δεν είναι τυχαίο. Με γνωρίζουν και τους γνωρίζω. Κανένας εξ αυτών ...δεν ασπάστηκε την νέα θρησκεία της πόλης μας, κανένας τους δεν έπεσε θύμα του νέου trend που ρημάζει τη πόλη μας, τη γκόμενα μας, την Αθήνας μας. Οτιδήποτε και αν ψήφισε, οτιδήποτε και αν ψηφίσει. Ακόμα και Καμίνη.

Τελικά είναι αλήθεια (at the end of the day, κατα το προσφιλές λεξιλόγιο της ...φυλής), με τους φίλους σου, αυτούς που επιλέγεις να ΜΗΝ ...χαθείς, μπορεί να μην μοιράζεσαι την ίδια πολιτική άποψη, αλλά μοιράζεσαι τουλάχιστον την ίδια οπτική ζωής και την ίδια αισθητική, που συμπυκνώνεται σε δύο ίσως φράσεις.

Καραγκιόζηδες και Χατζηαβάτες, στη ελληνική πραγματικότητα είναι εξίσου αποκρουστικοί.

Άσε που είναι και αηδιαστικά εμφανές το ποιοι ακριβώς κινούν τα νήματα στις δυο καρικατούρες.


44 σχόλια:

αντωνης είπε...

"παστουρμας με μελι"
Παρα πολυ ευστοχο!!!
Ευτυχως που δεν ψηφιζω στο δημο της Αθηνας, γιατι μεχρι και Κακλαμανη μπορει να ψηφιζα ως αντιδραση στις πασοκικες αλητειες.

katerina είπε...

Αντωνη καλημέρα,αν ζουσε σήμερα ο Ψαθάς,θα έγραφε ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ. Οι λογής λογής μανταμ Σουσούδες θα του άνοιγαν πεδίον δόξης λαμπρόν...
Δυστυχώς και αυτός ...πέθανε νωρίς!

cynical είπε...

Κατερινα, καμινόπληκτη σε συμπαρίσταμαι!

Το τρέντι πια πέθανε, μαζί με τους μισθούς, τις συντάξεις και τις δουλειές. Η δεξιά στην ελλάδα, παρ' ότι συντηρητική, παραμενει λαική. Αν επιβιωσει ο Καμινης θα οφειλεται στους μετωκίσαντες προς ΒΠ αθηναίους, οι οποίοι βαριούνται να μεταφερουν τα εκλογικα τους δικαιωματα.

στελιος είπε...

Κράτα γερά!και τα δύο κόμματα κατάστρεψαν την χώρα.Είναι το ίδιο συνυπεύθυνα για όλα.
Το τσεκούρι που θα κόψουμε και τα δυο παρακλάδια του δικομματισμού λέγεται ΑΚΥΡΟ!

monahikoslikos είπε...

Ίσως αν σε έπερνε τηλέφωνο ο ίδιος ο Καμίνης να άλλαζες στάση...
Μπουαχαχαχαχαχαχαχα!!!!

katerina είπε...

Cynical καλην εσπέρα,
οι γνωστές φυλές έχουν πάθει Καμινιακό ιδεασμό. Κια πέρα απο την πλάκα, και οι Καμινολατρίες είναι η άλλη όψη του νομισματος της Χ.Α.λατρείας. Είναι η απολιτικ εικόνα της νέας εποχής. Είναι το μέλι στον παστουρμά.

Είναι το life style,που επιδιώκει να καλυψει την ουσία. Δειξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι.
Η εξουσία χρειαζεται Χατζηαβάτες. Η εξουσία εκσυγχρονιζεται. Η εικόνα του κάθε Παπουτσή δεν πουλάει πια. Αλλάζουμε την συσκευασία στο δώρο. Αυτά τα τανκς είναι πιο ισχυρά,ισοπεδώνουν συνειδησεις.
Αυτοι οι μπατσοι ειναι πιο μοντερνοι. Κάνουν ηλεκτροσοκ κατ' ευθείαν στο μυαλό.

Οι Καμινηδες είναι το νέο ...ναρκωτικό. Ας την θυμηθούμε την ώρα του Καμίνη... Του μοντέλου "Καμινης" για την νέα τάξη πραγμάτων.

katerina είπε...

Στέλιο το ...όσο με τσιτώνεις, τόσο με πορώνεις, φανταζομαι το ξέρεις.

Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Θα σας το πω όσο πιο απλά μπορώ. Όταν ένας άνθρωπος μιλάει συνέχεια με τόση επιμονή και εμπαθεια για εναν άλλον άνθρωπο, καλά θα κάνει να το ψάξει. Ούτε προδομενη ερωμένη δεν κάνει έτσι. Τόσο μένος; Έχει όρο η ψυχιατρική για αυτα τα φαινόμενα, να μην σας τον πω και σας πληγώσω. Προσέξτε το.

Υ.Γ. κ. cynical, πώς το είπατε αυτό; Η δεξιά παραμένει λαϊκή; Βεβαίως, βεβαίως. Ό,τι πείτε...

Χρυσάνθη Π.

Ανώνυμος είπε...

Κατερίνα μου, καλησπέρα.
Επίτρεψέ μου να κάνω κατάχρηση του χώρου σου και να επισημάνω κάτι στους Καμινολάτρες. { ελπίζω να καταλάβεις}
Ο καθένας, άσχετα από γονείς, παππούδες ή οικογενειακό περιβάλλον, έχει την δική του προσωπική ιστορία. Αυτή η δική του διαδρομή ζωής, διαμορφώνει την συνείδηση του η οποία καθορίζει τις πράξεις του, ρυθμίζει τις επιλογές του, ορίζει την στάση του απέναντι στα γεγονότα {κοινωνικά, πολιτικά}και με βάση αυτή κάνει ταμείο στο τέλος.
Βέβαια, πάντα εξαρτάται πώς θα αξιολογήσουμε αυτό το ταμείο, αλλά και αυτό έχει να κάνει με την συνείδηση που διαμορφώσαμε.
Υ.Γ.Εγώ θα τους αφιέρωνα το απόσπασμα του Μ. Αναγνωστάκη.
..."Ενα προς ένα τα υπάρχοντά σας ξεπουλώντας στις Διεθνείς αγορές
και τα λαικά παζάρια
Και μείνατε χωρίς μάτια για να βλέπετε, χωρίς αυτιά ν΄ακούτε,
με σφραγισμένα στόματα
και δεν μιλάτε..." Μαίρη

katerina είπε...

Λύκε, τα έγραψα και παραπάνω στην Cynical. Ο Καμίνης είναι "μοντέλο".
Είναι το παιδάκι του νεοφιλελευθερου Πασοκ που "αγαπιεται" με τον Μάνο,και χαιδευεται με τοςυ "πασόκους με [πολιτικά" του μαγαζιου του Κουβέλη.

Το μοντέλο "Καμίνη" είναι το νέο μοντέλο που βγάζει η εταιρία. Τα μοντέλα Παπουτσής, Πρωτοπαππας, δεν πουλάνε πια στις νέες πιατσες, στο νέο αγοράσικό κοινό.
Μην το υποτιμάς. Και ναι μεν ο ίδιος ο Καμίνης, μάλλον αντιμετωπιζεται με την ιστορική φραση του Βέγγου "μουλάρι ο Αστραχάν", αλλά ξέρεις ποσους Καμινηδες μπορεί να βγάλει το εργοστάσιο; Ουυυυυυυυυ!!!

Ακόμα και Καμινη σε κυβικά Ψαριανου. Για όλους τους μερακληδες έχει ο μπαξές!

katerina είπε...

κ. ...Χρυσάνθη Π. με 4 μπασταρδα στην αγκαλιά με άφησε ο Καμίνης. Στα φανάρια ζητιανευω για να τα ταίσω. Ασε που έχουν και gourmet γουστα και θέλουν μόνο βιολογικά υλικά που συνιστα η κ. Χαραμή...

Συνελεθετε κ. Χρυσάνθη Π., δεν αναφερθηκα στο ελάχιστο σε ότιδηποτε προσωπικό αφορά στον κ. Καμίνη. Η θέση μου και η αντιθεση μου, ειναι καθαρα πολιτική. Ή μηπως ταράζει την πολιτική σας ορθοτητα;

Πριν σας απαντησει η Cynical, και χωρίς την παραμικρή διαθεση να την ερμηνευσω, θα σας πω ότι απο την νεοφιλελευθερη δεξιά, ειναι σαφώς προτιμότερη η λαική δεξιά. Αλλωστε αυτο δεν είναι και το μόνο που κρινεται σε αυτο τον δευτερο γυρο; Νεοφιλελευθερη Δεξιά vs Λαικής Δεξιάς.

katerina είπε...

Μαιρουλα μου καλησπέρα,
ακριβώς αυτό. Αυτή που αναγουλιαζει ειναι η υποκρισία. Αναμεσα στον καλό μπατσο και στον κακό μπάτσο, τουλάχιστον με τον κακό...ξέρεις που βρισκεσαι.

Ανώνυμος είπε...

Όταν η ανερμάτιστη βλακεία, η εγωπάθεια και η εμπάθεια προς ένα πρόσωπο (Καμίνη)δεν έχει όριο, ίσως να φαντάζεσαι πως σε παίρνουν και τηλέφωνο.
Αλλά εσύ μην απαντάς.
Ξέρεις εσύ κατερίνα, δαγκωτό στον Κακλαμάνη, γιατί ίσως δεν προφτάσεις με τη χολή σου να σε ακούσουν όλοι.
Χατζηαβάτης ο Καμίνης και αγωνίστρια εσύ!
Άντε και από Δευτέρα μόκο.

katerina είπε...

Τι έγινε...Ανώνυμε;
Γιατί τόσα νεύρα;
Κουλαρε, έχεις αγώνα αυριο. Εγώ πάλι...όχι.
Το διλημμα σας, σας το επιστρέφω...

L’Enfant de la Haute Mer είπε...

εγώ θα ψηφίσω Καμίνη,
γιατί έβαλε να μου το ζητήσουν,
αλλά κυρίως,
γιατί τον βρίσκω πολύ καθώς πρέπει και πολιτισμένο.
Όταν δε μου εξομολογήθηκε,
ότι υπάρχουν και κάτι ψιλοπράγματα
για τα οποία δεν έχει ακόμη κατασταλάξει περί του πρακτέου (πχ αν θα αποκεντρώσει ή όχι τις όποιες δομές στήριξης χρηστών ναρκωτικών), τότε με κέρδισε ολοκληρωτικά ..
Ήδη ψάχνω τρόπους να διπλοψηφίσω.

αντωνης είπε...

"Άντε και από Δευτέρα μόκο."

Να χαρω εγω κατι δημοκρατες...

katerina είπε...

Καλησπέρα Enfant μου.
Αν σκεφτείς ότι πάρα πολύς κόσμος δεν θέλει να ψηφισει ουτε μια φορά, πιθανότατα να έχεις την δυνατότητα να ...διπλοψηφίσεις.

Την καλησπέρα μου

katerina είπε...

Αντώνη,προφανώς κάποιοι δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι για μένα ο Καμίνης και ο Κακλαμάνης,ειναι ένα και το αυτό. όποιος κι αν επιλεγεί απο τοςυ δύο, με αφήνει ΠΑΓΕΡΑ αδιαφορη.
Εξακολουθώ επισης να μην καταλαβαίνω γιατί όποιος και να βγεί, εμεις θα πρέπει να κάνουμε μόκο, αλλά προφανώς ...κάποιοι βρισκονται σε νευρική υπερένταση,απο τον ...αγώνα.

stefanos είπε...

Βλέπω ότι η Μαύρη Τρύπα σας ρουφάει κανονικά!
Βέβαια έχουμε και μερικά αλητάκια που δεν θα χάσει και τίποτα η ανθρωπότητα αν εξαϋλωθούν στο άπειρο της παραζάλης και του μίσος που έχτισε η Φαντασία τους και η μαζική παραφροσύνη του Δίκτυου των ιδεοληπτικών.
Συστήνω στον πρώτο σχολιαστή, τον αντιπασόκο Αντώνη (δεν τολμώ να το χαρακτηρίσω το άτομο), να διαβάσει περί της αρρώστιας του στα βιβλία του καθηγητή Νίκολας Χριστάκη.
Γενικά στην εδώ ομήγυρη, προτείνω την Τσαούσα και το «Ο καλύτερος ύμνος στους Αριστερούς». Διαφωνώ μόνον με τον τρόπο που χρησιμοποιεί τον όρο «Αριστεροί» - Αριστερά, καθώς τον αποδίδει σε μη δικαιούχους (π.χ το αντιδημοκρατικό ΚΚΕ, κλπ)

katerina είπε...

Στέφανε,νομιζω ότι το καλυτερο επιχειρημα για να υποστηριξω τη θέση μου, είναι ΑΚΡΙΒΩΣ τα "επιχειρηματα" που επικαλεισαι.

Καληνυχτα.

αντωνης είπε...

Παρακαλω τους υποστηρικτες της πασοκικης αλητειας να μην ασχολουνται με το ατομο μου.
Ειδικα οσους χρησιμοποιουν ως πολιτικο επιχειρημα καποιες βοθρο αναρτησεις.
Ευχαριστω.

Alex είπε...

(είναι ντροπή της κοινωνίας να ξαναεκλέξει Κακλαμάνη, Ψινάκη και τους λεβέντες της Χρυσής Αυγής. Όσοι απέχουν ή ρίχνουν άκυρο απλώς ευλογούν την παραμονή της Ακροδεξιάς στην πρωτεύουσα. Και η Αριστερά, για μιαν ακόμη φορά, υπεκφεύγει αντιτάσσοντας στην πραγματικότητα μια φαντασιακή κατάσταση που αφορά ιδεοληψίες, αλλά όχι τους ανθρώπους και τις ανάγκες τους.)ΜΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ, ποντικι
Επειδη μου θυμισες τον αντικομουνιστη Ψαθά συντροφισα......

katerina είπε...

Καλημέρα Alex,
είναι επιχειρημα το ότι το είπε ο Στεφανίδης, ο οποιος Μάνος Στ. ειναι υποψηφιος στο ψηφοδέλτιο Καμίνη;

Βέβαια, ακόμα και αυτός...δνε είπε μόνο αυτά. Γράφει o κ. Στεφανίδης Ο Γιωργάκης παρ' ολα αυτά μου είναι συμπαθής. Με το συνεσταλμένο χαμόγελο, την αγοραφοβική του συμπεριφορά και την, πάντως ανεπίτρεπτη για την ηλικία του, αθοώτητα με την οποία μας αντιμετωπίζει. Λες και γεννήθηκε χτες, λες και δεν είναι γιός του μπαμπά του σαν τους γιούς του Σαντάμ ή Ασάντ, λες και δεν είναι από τα 28 του μέλος μιας κυβέρνησης που έκανε σημαία το λαϊκισμο και τη μίζα.
Ο Γιωργάκης λοιπόν κάνει το πατριωτικό του καθήκον διαβάζοντας ένα αιώνιο χειρόγραφο που του έχουν γράψει ο Νίκος και οι άλλοι μη έχοντας επίγνωση ούτε της δικής το υστέρησης ούτε του συρφετού του οποίου ηγείται.


Και ερωτώ εγώ η αφελής. Σε μια απο τις κρισιμότερες περιόδους της Ελλάδας, αν πιστευεις όλα όσα λες, αν τα γραφεις δημοσίως, μετά κατεβαίνεις στο ψηφοδέλτιο του μεγαλυτερου Δήμου της χώρας, για το οποιο μάλιστα αυτός ο "Γιωργάκης" δυο βδομάδες πριν έχει κηρυξει "πατριωτικό πολεμο"; Και δεν ντρεπεσαι;
Συμμετέχεις με την παρουσία σου,σε κάτι που θα νομιμοποιησει την πολτική του;
Αν αυτό δεν ειναι όχι μονο ο χειροτερος ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ, αλλά και βαρυτατος ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΣ, ε, τότε Alex οι λέξεις έχουν πια χάσει το νοημα τους.
Τα ίδια λέμε λοιπόν με τον κ. Στεφανίδη, μόνο που εγώ δεν επιζητώ οφιτσιο.

Δευτερον. Κατα ποια λογική, αν ψηφιστεί ο Καμινης θα εξαφανιστεί η Χρυση Αυγή; Αυτο το άλμα λογικής, αυτό το λογικό κενό, αρνουνται συστηματικά να μου το απαντησουν οι Καμινολάτρες. Εδώ ο Καμίνης ΔΗΜΟΣΙΩΣ και τηλεοπτικώς αρνηθηκε να πάει στον Αγιο Παντελεημονα λέγοντας το εξής "χαριτωμένο" Γιατί να έρθω για να με κάνετε ομελετα. χιχιχι!. Τι χαριτωμενο!!!!O ...σοβαρός πολιτικός,που απευθυνεται σε όλο τον Αθηναικό λαό, για να γινει δημαρχος ΟΛΟΥ του Δήμου, αλλά δεν πάει εκει...για αν μην τον κάνουν ομελέτα. Επιειεκώς αμετροεπής η συμπεριφορά του.

Τριτον. Συγνωμη Alex, αλλά απο ότι βλέπω στο προφίλ σου, εσυ ζεις στο Ρεθυμνο. Έφτασε μεχρι την Κρητη ...η Καμινολατρεία; Είδες λοιπόν ότι ΚΑΙ εσύ, επιβεβαιώνεις τα επιχειρηματα μου. Εχει Καμινολάτρες και στην Αυστραλία;

Την καλημέρα μου.

cinderella είπε...

Με 250+ unique visitors ημερησίως στο ταπεινό σου μπλογκάκι κάποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους. pas mal.

Kος Μηδενικός είπε...

Τα εχουμε πει εμείς, οπότε προφανώς δεν θα αφήσω σχόλιο για το κείμενο καθεαυτό. Να τονίσω όμως κάτι άλλο που εύστοχα έθεσε και η Cindy από πάνω. Η διαφορετικότητα, σε ό,τι κι αν είναι αυτή (γνώμη, συμπεριφορά, άποψη, κ.α.), καλό θα ήταν να μην εξοργίζει κάποιους. Και το δίκιο τους χάνουν και τα νεύρα τους χαλάνε. Η Κατερίνα έχει απόψεις και όσο αφορά εμένα τις τεκμηριώνει κατά το δοκούν της πολύ μεστά. Έχουμε δικαίωμα να διαφωνούμε μεταξύ μας και αυτό είναι μαγεία. Έχουμε όμως και υποχρέωση να αντιμετωπίζουμε ορθά και τις αρχές του διαλόγου και του πολιτισμού.

Και εν πάσει περιπτώσει, ο Καμίνης ασχέτως αν βγει ή όχι, καθώς και όποιος άλλος εκλεγμένος, μπορεί να κριθεί και από τη παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιο τα επόμενα τέσσερα χρόνια...ας έχουμε και λίγο σωας τας φρενας!!

katerina είπε...

Γεια σου Πριγκηπέσα,
να σου πω την αλήθεια, το μόνο που με ενδιαφέρει ειναι να μην χάσω εγώ τον ύπνο μου. Να μπορώ να κοιμάμαι ήσυχη με ...εμένα. Με ότι εγώ θεωρώ σωστό, με ότι εγώ μπορώ να κάνω.

Το έριξες το βόλι;

katerina είπε...

Μηδενικέ μου, στο είπα και προχθές.
Η αιτία ειναι γωνστή, η ...αφορμή, πάντα δίνεται.
Το ...σημείο, δεν το ξέρει, δεν μπορεί να το προβλέψει ποτέ κανείς.
Πολύ συχνά ιστορικά, όταν το βλέπεις απο μπροστά προς τα πισω, φαινεται πολύ μικρό, για να δικαιολογήσει τέτοια γεγονότα.

Πιστευω ότι συντομα ή πολύ συντομα, δεν θα μιλάμε διαδικτυακά, θα μιλάμε στο δρόμο.
Το διαδικτυακό "αιμα" δεν με τρομάζει. Δείγμα υγείας ειναι στο κάτω κατω. Άλλο αιμα με τρομάζει.

Την καλησπερα μου Μηδενικέ μου

Ανώνυμος είπε...

exeis megalo provlima glikeia mou na psakseis, me kana psixologo
olu afti i emmoni su me ton kamini
stin teliki kane kana kalo gamisi isos se voithisei na kseblokareis
ante kai kalorizikos o neos dimarxos i kaklamanis
thees eiste kai oi 3
mazi i kai psinaki

katerina είπε...

Ανωνυμε/η, προσπαθησε να αποφευγεις τα greeklish...
O Αυριανισμός πρέπει να αναδεικνυεται σε όλο το μεγαλειο του. Σαν έργο ...τέχνης.

Ειλικρινά τρελαινομαι για τον ...πολιτικά ορθό αυριανισμό. Το έγραψα και πιο πάνω, παστουρμάς με μέλι. Αλλά βρωμάει βρε Ανωνυμε πολύ, απο κάτω ο ...παστουρμάς.

ασωτος γιος είπε...

επιτελους ο κοσμος καταλαβε...

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

Έτσι στις εκλογές…

«Οι νικητές σκουπίσανε τα ματωμένα τους σπαθιά
στ’ άσπρα δίχως ραφές πουκάμισα των νικημένων
κι η γή π’ όλοι μαζί την είχαν τραγουδήσει
κι η γή που την οργώσανε τ’ αδερφικά τους χέρια
ποδοπατήθηκε απ’ τα πέταλα των αλόγων που φτάσαν το πρωί
μπρός το παλάτι της Αδριανούπολης
Νικήθηκαν»

Χικμέτ Ναζίμ

Δεν νικηθήκαν… τώρα αρχίζει η πραγματική κοινωνική μάχη

Alex είπε...

Δεκτά και κατανοητά τα επιχειρήματα σου αλλά και πάλι δεν οδηγεί πουθενά αυτός ο δρόμος.
Φυσικά και δεν είμαι καμινολάτρης,
Θα θελα όμως να καταλάβουν μερικοί ότι οι καρέκλες της ηγεσίας δεν είναι ούτε άνετες αλλά ούτε και σίγουρες.
Ο γιαλός δεν είναι στραβός εμείς στραβά αρμενίζουμε.
Όσο για το Ρέθυμνο άσε μη το ψάχνεις...

Ιοκάστη είπε...

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
ευτυχώς άνοιξε ο δρόμος.
Όχι από Καμινολάτρες ή Μπουταρολάτρες αλλά από πολίτες που αντιλήφθηκαν το διακύβευμα του β΄γύρου:Απαλλαγή από τη συντήρηση.
Γιατί είχαμε φτάσει πια στον πάτο.
Τόσο που γινόμασταν όλοι ένα με το βούρκο.

ελληνοδιδάσκαλος είπε...

Σας Καμινιάσανε παιδιά.
Σκέτος ασβέστης έγιναν οι Τσίπρες, οι Αλαβάνοι, οι Δημαράδες και οι ψευτο-επαναστάτες μπλόγκερς...

Μανώλης είπε...

Δυστυχώς, ο Καμίνης είναι η απόληξη του προβλήματος, όχι το ίδιο το πρόβλημα. Καλημέρα!

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

Ο Καμίνης έλαβε στο Δήμο Αθηναίων 77.040 ψήφους από τους 488.243 εγγεγραμμένους και εκλέχθηκε με το 15,78% του εκλογικού σώματος.


Με τέτοια ποσοστά εκλογής που κυμαίνονται στο 1/6 του εκλογικού σώματος καμιά νομιμοποίηση δεν γίνεται. Αν αύριο η κυβέρνηση βρεθεί αντιμέτωπη με τα 4/6 των ψηφοφόρων που ήταν η αποχή και τα άκυρα, δεν υπολογίζω φυσικά τη ΝΔ, μόνο την εκλογική νομιμοποίηση δεν θα μπορεί να επικαλεσθεί.


Ο κοινωνικός αγώνας αρχίζει τώρα.

rvagos είπε...

Κατερινάκι, αν μέχρι τα 35 του κάποιος δεν είναι κομμουνιστής είναι πολύ μαλάκας , άλλα αν μετά τα 35 του εξακολουθεί να είναι κομμουνιστής τότε παρά είναι μαλάκας.
Εσύ απ' ότι φαίνεται έχεις καιρό ακόμα.

rvagos είπε...

Κατερινάκι, αν μέχρι τα 35 του κάποιος δεν είναι κομμουνιστής είναι πολύ μαλάκας , άλλα αν μετά τα 35 του εξακολουθεί να είναι κομμουνιστής τότε παρά είναι μαλάκας.
Εσύ απ' ότι φαίνεται έχεις καιρό ακόμα.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

rvagos,

Εγώ και στα 15 και στα 35 και στα 62 εξακολουθώ να είμαι κομουνιστής. Είμαι πολύ, μα πάρα πολύ μαλάκας ε;;;!!!

Συ είπας…

Ευχαριστώ για τα βάσανα που κέρδισα στη ζωή μου ως… μαλάκας…. και ως μη μαλάκας αλλά ΠΑΝΤΑ ως κομμουνιστής. Το «ΠΑΝΤΑ» να προσέξεις γιατί μάλλον δεν έχει καταλάβει δράμι από το τι σημαίνει κομμουνιστής.

Στέργιος

animal είπε...

Αγαπητή κυρία,

δυστυχώς ο χειρότερος εφιάλτης σας πραγματοποιήθηκε. Εξελέγη ο ποταπός, βδελυρός, φιλελεύθερος (φτου!) Καμίνης. Εξελέγη από τους Αθημαίους που αποφάσισαν να μην αποποιηθούν του δικαιώματός τους να εκλέξουν δημοκρατικά το Δήμαρχο της πόλης τους, να μην ιδιωτεύσουν. Και είναι Δήμαρχος με απόλυτη νομιμοποίηση, κύριε symastev, επειδή κανένας δεν εμποδίστηκε να παει να ψηφίσει. Η αποχή συνιστά σιωπηλή συναίνεση, γι' αυτό και είναι η αγαπημένη στάση των κομμάτων εξουσίας (και σαν τέτοια εννοώ όλα τα κόμματα της Βουλής). Εξελέγη χωρίς εσάς, χωρίς το ΚΚΕ, χωρίς τους απολίτικους, τους αδιάφορους και τους ακροδεξιούς.

animal είπε...

Σαν συνέχεια του προηγούμενου post, αφιερώνω σε όλους εσαάς το παρακάτω ποίημα, χωρίς να διεκδικώ την πατρότητά του :

Μπορούμε κάλλιστα να φαντασθούμε
πως θ' αδιαφόρησαν παντάπασι στην Σπάρτη
για την επιγραφή αυτή. «Πλην Λακεδαιμονίων»,
μα φυσικά. Δεν ήσαν οι Σπαρτιάται
για να τους οδηγούν και να τους προστάζουν
σαν πολυτίμους υπηρέτας. Αλλωστε
μια πανελλήνια εκστρατεία χωρίς
Σπαρτιάτη βασιλέα γι' αρχηγό
δεν θα τους φαίνονταν πολλής περιωπής.
Α βεβαιότατα «πλήν Λακεδαιμονίων».

Είναι κι αυτή μια στάσις. Νοιώθεται.

Ετσι, πλην Λακεδαιμονίων στον Γρανικό·
και στην Ισσό μετά· και στην τελειωτική
την μάχη, όπου εσαρώθη ο φοβερός στρατός
που στ' Αρβηλα συγκέντρωσαν οι Πέρσαι:
που απ' τ' Αρβηλα ξεκίνησε για νίκην, κ' εσαρώθη.

Κι απ' την θαυμάσια πανελλήνιαν εκστρατεία,
την νικηφόρα, την περίλαμπρη,
την περιλάλητη, την δοξασμένη
ως άλλη δεν δοξάσθηκε καμιά,
την απαράμιλλη: βγήκαμ' εμείς·
ελληνικός καινούριος κόσμος, μεγας.

Εμείς· οι Αλεξανδρείς, οι Αντιοχείς,
οι Σελευκείς, κ' οι πολυάριθμοι
επίλοιποι Ελληνες Αιγύπτου και Συρίας,
κ' οι εν Μηδία, κ' οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι.
Με τες εκτεταμένες επικράτειες,
με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών.
Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά
ως μέσα στην Βακτριανή την πήγαμε, ως τους Ινδούς.

Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!

animal είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Γιατί τέτοιο μίσος και εμπάθεια ρε παιδιά για τον Καμίνη?

Πάνος είπε...

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΕΙΣΑΙ ΟΥΦΟ ΜΕ ΣΚΟΥΦΟ ΨΩΝΙΟ