Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Από το Δούρειο Ίππο στον ...Αστραχάν

Το concept της παράστασης τους είναι τόσο εμφανές, που ειλικρινά δεν ξέρω αν με διασκεδάζει η ηλιθιότητα τους ή με εξοργίζει το πόσο υποτιμούν την δική μας νοημοσύνη.
Η ιστορία δεν πιστεύω ότι θα ...συγκρατήσει το όνομα «Γιώργος Καμίνης».
Ελπίζω όμως ότι κάπου θα αναφέρεται στο πρόγραμμα σπουδών των φοιτητών των πολιτικών επιστήμων. Ως ένα κλασικό παράδειγμα πολιτικής κουτοπονηριάς που εξελιχθηκε σε Βατερλώ.

Δεν θα αναφερθώ σήμερα ούτε στην περίφημη ...Ανεξάρτητη Αρχή του Συνηγόρου του Πολίτη, ούτε στα ΜΗ έργα και στις ημέρες της, ούτε στο ...υπέρ ποιων συνηγόρησε κατ’ επανάληψη, και πολύ περισσότερο ποιους ΔΕΝ υπερασπίστηκε ποτέ. Αυτά βέβαια μικρή σημασία έχουν, μιας και όπως κάθε Ανεξάρτητη Αρχή στην Ελλάδα, είναι μια απόλυτα αποστεωμένη ΚΡΑΤΙΚΉ αρχή, χωρίς αρμοδιότητες, χωρίς ισχύ, με ένα και μόνο ρόλο, να παριστάνει τον παλιάτσο της κάθε εξουσίας.

Ο κ. Καμίνης λειτούργησε σαν ένα φυτό εσωτερικού χώρου, αγαπητό σε όλες τις εξουσίες, ακριβώς γιατί επετέλεσε με την «σύνεση» και το «τακτ», που αρμόζει σε όποιον θέλει να κάνει καριέρα στο ...δημόσιο βίο, τον διακοσμητικό του ρόλο.

Όλα αυτά δεν θα είχαν ιδιαίτερη σημασία, αν οι πονηροί πολιτευτές «διαβάζοντας» την σιχασιά, το θυμό, την οργή του κόσμου για το πολιτικό σύστημα, δεν αποφάσιζαν να παίξουν την παράσταση... «αποπολιτικοποίηση της πολιτικής» επιχειρώντας παπατζιδικα να ..ξεγελάσουν το πόπολο.

Οι βρικόλακες βρήκαν τον ...τρόπο. Ο κ. Στέφανος Μάνος...ότι πιο κλασικό σε πολιτικό βρικόλακα μετά τον Εφιάλτη, αφού ξεπούλησε ότι πρόλαβε σαν Υπουργός Οικονομικών του Μητσοτάκη, αφού η λαϊκή Δεξιά του Καραμανλή δεν άντεξε τον τόσο νεοφιλευθερισμό και τον ξωπεταξε, αφου τον περιμάζεψε ο ...σοσιαλιστής ΓΑΠ αλλά ήταν ...λανθασμένο το timing, γιατί τότε το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να δείχνει το ...σοσιαλδημοκρατικό του προσωπείο, αφού πάτωσε με τους περίφημους νεοφιλευθερους ταύρους, ...το τελευταίο του γνωστό εγχείρημα, ήταν κάτι που φάνηκε απλά γραφικό... αλλά θα το βρίσκουμε σαν πολιτικάντικο concept πάντα μπροστά μας.
Η Δράση του Μάνου, αυτοδιαφημίστηκε σαν το Κόμμα της ...λογικής.
Το concept ...απλό και εξαιρετικά κουτοπόνηρο. Τι θα πει ρε παιδί μου...πολιτική; Τα λογικά να γίνονται, δεν υπάρχει...πολιτική. Προφανώς η πολιτική προσέγγιση του Στέφανου Μάνου περί της «λογικής», συμπίπτει απόλυτα με το ...τέλος της ιστορίας του Φουκουγιάμα.

Η Δράση Μάνου- Μπουτάρη- Τσουκα- Μαρκουλάκη καιλοιπών συγγενώνήταν ένας δούρειος ίππος της ΔΗΘΕΝ απολιτικοποιησης που τελικά αποδείχθηκε κουτσό μουλάρι. Αλλά ...όπως ο Καρατζαέρης μπορεί να είναι φαιδρός σαν φυσικό πρόσωπο, η Καρατζεροποίηση όμως της πολιτικής ζωής είναι εξαιρετικά σοβαρή και επικίνδυνη υπόθεση, έτσι και ο Μάνος μπορεί να είναι ένας γραφικός πολιτικός βρικόλακας αλλά η ...Μανοποίηση της πολιτικής ζωής, είναι ότι ακριβώς ζούμε σήμερα ...δια χειρός ΠΑΣΟΚ.

Το σημερινό ΠΑΣΟΚ είναι μια ...Δράση Μάνου, πασπαλισμένη όμως με μπόλικη ηθικολογία.
Μια «ηθικολογία» που προσπαθεί με ταχυδακτυλουργικά τερτίπια να κρύψει πίσω από την κουρτίνα, ότι η πολιτική από τη φύση της εκφράζει κοινωνικές δυνάμεις, συγκροτείται στη βάση συμφερόντων και ερμηνεύεται με αναφορά σε συγκρουόμενα κοινωνικά συμφέροντα.
Όσο περνάει ο καιρός, όσο το έγκλημα αναδεικνύεται με ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες, τόσο πιο ξεκάθαρο γίνεται ότι το τεράστιο έλλειμμα δεν ήταν ούτε οικονομικό, ούτε ηθικό. Ήταν και είναι ένα τεράστιο έλλειμμα πολιτικής.

Ο εκπροσωπος της συμμαχίας των προθύμων ο κ. Κουβέλης, έπαιξε τον ρόλο του νονού στην ...βάφτιση. Τα υπόλοιπα ήταν εύκολα. Το έργο γνωστό και χιλιοπαιγμένο.
Από τον Αυλωνίτη στον Καμίνη. Πνεύμα και ηθική.
Ο Καμίνης προτείνεται ως ...υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας από το ...ΔΗ.ΑΡΙ (κ. Κουβέλη μου και το ΔΗΑΝΑ γκαρσονιέρα ήταν, αλλά ο Στεφανόπουλος έγινε τελικά Πρόεδρος Δημοκρατίας, ο Κωνσταντόπουλος βέβαια έγινε... πρόεδρος του Παναθηναϊκού) και υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Κουβέλης μάλιστα, για να δέσει την ...κουμπαριά και ....καταγγέλλοντας σφόδρα την οικογενειοκρατία στο τόπο μας, θυσιάζει ως άλλος Αβραάμ την κόρη του κ. Μαρία Κουβέλη, η οποία κατεβαίνει υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Καμίνη.

Ο Στεφανος Μάνος εκφράζει τον ενθουσιασμό του «Η ΔΡΑΣΗ στην Αθήνα θα υποστηρίξει τον συνδυασμό του Γιώργου Καμίνη και στη Θεσσαλονίκη τον συνδυασμό του Γιάννη Μπουτάρη. Και οι δύο είναι το είδος των δημοσίων ανδρών που αναζητεί η ΔΡΑΣΗ(sic!!!). Ο κ. Μπουτάρης υπήρξε εκ των ιδρυτών της ΔΡΑΣΗΣ και το ίδιο θα μπορούσε να είναι και ο κ. Καμίνης. Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Καμίνη θα είναι ο αντιπρόεδρος της ΔΡΑΣΗΣ κ. Τάσος Αβραντίνης».

Ο κ. Μάνος φτάνει σε εντυπωσιακούς και ...ακατάσχετους οργασμούς με την υποψηφιότητα Καμίνη και μας επιπλήττει σκαιότατα έρχονται δημοτικές εκλογές και αντί να ασχολούμαστε με τα προβλήματα της πόλης, ασχολούμαστε με το Μνημόνιο”. Τα ΜΜΕ γνωρίζουν βεβαια τι σημαίνει να σε υποστηρίζει ο Στέφανος Μάνος και προσπαθούν να το κάνουν γαργάρα. Αυτό δεν ειναι πια πολυκατοικία, κιμπούτζ είναι.

Αυτό λοιπόν είναι το νέο πείραμα, ο νέος Δούρειος ίππος. Μας σιχαθήκατε; Σιχαθήκατε την πολιτική μας; Ok πελάτες μας, εμείς θα σκηνοθετήσουμε μια απολιτικ παράσταση, θα αντικαταστήσουμε την πολιτική με life style, θα βάλουμε τους κομπάρσους μας σε ρόλους πρωταγωνιστών, θα σας φτιάξουμε ένα show. Χορηγους επικοινωνίας έχουμε, τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ.

Ο Φλωρεντινός θα μπορούσε και να θεωρήσει "ενδιαφέρον" το πείραμα. Αλλά πριν οι προβολείς της δημοσιοτητας φωτισουν την υποψηφιοτητα ....Καμίνη. Πως στο διάβολο καταφέρνει ένας υποψήφιος να κάνει ακόμα και την υποψηφιότητα Κακλαμάνη ...ανεκτή; Αυτό κι αν ειναι ...θαύμα.

Ένας ...υποψήφιος που μόλις ...σήμερα επιτέλους ανακάλυψε ποιο θα είναι το ...πρόγραμμα του συνδυασμού ...του,και περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι, από ραδιόφωνο σε ραδιόφωνο, εξαντλώντας την πολιτική του επιχειρηματολογία στην ατάκα ...μα ο άλλος είναι κακός.
Ο κ. Καμίνης έχει αποκτησει και ένα εξαιρετικό άλμπουμ φωτογραφιών,μιας που το concept εξαντλειται σε λαιφσταλιστικο επιπεδο. Από φωτογραφία σε φωτογραφία...αλλά χωρίς λόγια- υποθέτω ότι η Νάομι Κάμπελ δεν έχει φωτογραφηθεί τόσο πολύ, καλλιτεχνικές, ασπρόμαυρες, να παίζει με τις σκιές, σε καθρέφτες, σε παράθυρα, σε πόρτες, με ένα κουλούρι στο χέρι, με ένα ποτήρι στο χέρι, με ...
Είναι ένας ακόμη κομπάρσος στην επικίνδυνη απολιτικοποιηση της πολιτικής, δηλαδή στο σκηνικό που παλεύει με νυχια και με δόντια να δωσει την παρασταση της η Κυβέρνηση.
Ο κ. Καμίνης κάνει ακόμη μια φορά το μόνο που ξέρει να κάνει καλά.
Να φοράει το προσωπείο του ...κλόουν, παίζοντας τον κομπάρσο στο θίασο της εξουσίας,.
Το ζητούμενο; Ασφαλώς τα κουκιά που χρειαζεται η Κυβερνηση τώρα περισσοτερο παρά ποτέ. Αλλωστε ο Γεώργιος ο Β' μας το είπε και δημόσια:«Το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών θα έχει αντίκτυπο στην γνώμη των πιστωτών μας»

Σήμερα στο Mega,ο Καμπουράκης και ο Οικονομέας, είχαν στο ...πανελ τους υποψηφίους δήμαρχους της Αθήνας. Ήταν τόσο ανεκδιήγητα γελοίος ο κομπάρσος Καμίνης, ήταν τόσο ανεκδιήγητα γελοία- όσο και μάταια επίσης- η προσπάθεια των ΚαμπουροΟικονομέων να τον αβαντάρουν, που τον έκαναν να φαίνεται ακόμα περισσότερο ανεπαρκής από όσο πραγματικά είναι.

Αυτή η ψεύτικη μάσκα, η μάσκα προσωπείο που αντί να κρύβει, αναδείκνυε ακόμα πιο έντονα και με κάθε ανατριχιαστική λεπτομέρεια, τους πολιτικούς βρικόλακες που κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους.

Ο Φλωρεντινός είχε ξεπεράσει την φρίκη του για το πόσο επιφανειακά ...μελετούν τα γραπτά του, για το πόσο ερασιτεχνικά διαβάζουν τον Ηγεμόνα του.
Μάλιστα ξεκίνησε να γελάει, να γελάει, να γελάει, «Μουλάρι ο Αστραχάν...» ψιθύρισε και συνέχισε να γελάει βροντερά και μέχρι δακρύων.

19 σχόλια:

Yannis Zabetakis είπε...

κάτι παραπάνω από ευφυής ο τίτλος σε τούτη την ανάρτηση :)

katerina είπε...

Γεια σου Γιάννη. Θα μπορουσε να είναι και τα γελοία προσωπεία των βρυκολάκων,αλλά μου φάνηκε πολύ ...καλλιτεχνικό για μία τόσο μα τόσο κουτοπονηρη και γελοια παρασταση που επιχειρουν να στησουν.
Φαινεται ότι οι προθυμοι...λιγοστευουν, αλλά οι ...Αστραχάν πάντα διαθεσιμοι.

Nikos Lioliopoulos είπε...

Στο ειπα, μη γραφεις για πολιτικα , δεν γινεται πολιτικη αρθρογραφια υπο το βαρος προσωπικων συμπλεγματων.
Η τουλαχιστον αν δεν μπορεις, ασε κειμενα -αριστουργηματα σαν το πρηγουμενο να αιωρουνται περισσοτερες μερες στην πρωμετωπιδα του μπλογκ σου.
Ετσι να χαρεις το πρασινο ματι, που καποτε αγαπησαμε....

katerina είπε...

"Υπο το βάρος προσωπικών συμπλεγμάτων";
Με αυτη σου την ψυχαναλυτική γνωματευση υπονοείς ότι πισω απο την αναρτηση μου κρυβεται κάποιος θυελλωδης έρωτας; Με τον κ. Καμίνη,με τον κ. Μάνο, με τον Γεωργιο Β' Παπανδρέου Γ',με τον κ. Κουβέλη,με όλους;
Νίκο μου νομιζω ότι βλέπεις πολλή ...Λάμψη.

Anyway διαβασα τις δικές σου αυτοδιοικητικές ...περιπετειες. Αυτο Νίκο μου που περιγραφεις δεν ειναι πολιτική πρακτική,αυτο είναι ο γυρος του κόσμου σε ...ολίγες ημέρες.

Τέλος πάντων,εγώ θα επιμεινω ότι η πολιτική και ο καιροσκοπισμός ειναι αντιθετες εννοιες. Ασφαλώς κάποιοι χωρίς τις δικές μου...συμπλεγματικές εμμονές, μπορεί να τις θεωρουν και έννοιες συνωνυμες. Μόνο που η ερμηνεία των λέξεων δεν ειναι ζητημα ...λεξικου,ειναι ζητημα προσωπικής ηθικής.

Αντώνης είπε...

" Ο κ. Στέφανος Μάνος...ότι πιο κλασικό σε πολιτικό βρικόλακα μετά τον Εφιάλτη,..."

Πολύ εμπαθές post, άδικο, μονομερές, με απαράδεκτες υπερβολές, υβριστικό.

Γενικά θλιβερό.

Οτι χειρότερο κυκλοφόρησε σήμερα.

Αντώνης Μαλατέστας

Θανασης Ξ. είπε...

Πες τα βρε Κατερίνα ! Ο ή-υπερκομματικός-ή-φεύγω φώς φανάρι δεν τους βγαίνει. Άπατος θα πάει (όπως και ο κ. Μπουτάρης άλλωστε, με τις ζώνες πορνό).
Το κακό είναι, πως από δώ το πάνε, από εκεί το πάνε, στο τέλος το ΠΑΣΟΚ δεν θα χάσει, θα έχουν χάσει οι 'ανεξάρτητοι'.....

katerina είπε...

κ. Μαλατέστα εκτός απο τα ...επιθετα, έχετε κανένα...ουσιαστικό να σχολιάσετε;

katerina είπε...

Θανάση η υποψηφιοτητα Καμίνη είναι τόσο χαρακτηριστική όλου αυτου του ...εναλλακτικου παιχνιδιου που εχει στηθεί. Είναι το απόλυτο μνημείο πολιτικάντισμού, ανηθικης ηθικολογιας, και κομματικής απατεωνιάς. .

Ο Καμίνης πάντα ένα διακοσμητικό φυτό ήταν, ταιριαζε στις εκαστοτε εξουσίες μη ενοχλώντας τις- δεν αναφερω συγκεκριμένα περιστατικά, το «εργο» του Συνηγορου του Πολίτη είναι στο διαδικτυο. Σημερα ακόμα μια φορά, ταιριάζει απολυτα με τα χρωματα και την διακοσμηση του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ μορφωμάτος που έχεί ήδη δημιουργηθεί.

Σημερα η πιο σκληρη πολιτικά Δεξιά, χρειαζεται επικοινωνιακά ένα προφιλ φιλελευθερου, «λογικου», απολιτικου, ένας Ποντιο Πιλάτο. Και ως Ποντιος Πιλάτος…διεπρεψε.

Αυτο το κλασικό θατσερικό there is no alternative, που ουσιαστικά εμφανιζει την συγκεκριμένη πολιτική σαν μονοδρομο, επενδυοντας στην αποπολιτικοποιηση, θα μπορουσε και να περάσει (σαν αντιπαλο δεος του Κακλαμάνη, ο Κακλαμάνης αν εξαιρεσεις το κοινωικό παντοποωλείο, το κοινωνικό φαρμακείο και κάποια θέματα κοινωνικής πολιτικής, και το να φυγει η μονάδα του ΟΚΑΝΑ από την πλατεία Θεάτρου, δεν εκανε και τίποτα άλλο στην Αθήνα).
Αλλά ...ο ανεξαρτητος Καμίνης που μας «απειλουσε» ότι δνε θα κατεβαινε στις εκλογές αν δεν επαιρνε το χρισμα του ΠΑΣΟΚ, ειναι εφιαλτικά λιγος. Ακομα και στο συναφι του, ξερεις αυτο το "χαριτωμένο" λαιφσταλιστικο, αυτο που περιεγραφα στο προηγουμενο ποστ, λίγο chef, λίγο δημοσιογράφος σε κανενα free press, λίγο οικολόγος, λίγο φωτογράφος, δεν μπορεί καν να το υποστηριξει.

Θανάση πολλά μπορεί να με αφησουν αδιαφορη, αλλά η απατεωνιά της κουτοπονηριάς και η τόσο προστυχη και ανηθικη ηθικολογία, με αηδιάζουν.

celin είπε...

Κατερινα,ξεκινα να υμνεις τη τραπεζοκινητη ολιγαρχια κ τους ντοπιους υπηρετες της κ να δεις πως θα σου φυγουν τα συμπλεγματα,ακουσε με,εγγυηση!

Τωρα σοβαρα,τι αθλια πολιτικη κριτικη ειναι η κριτικη διχως επιχειρηματα..τι αθλιο κ συμπλεγματικο ειναι να εκτοξευονται υβρεις αντι για ουσια..τι θλιβερο ειναι να βγαινουν καποιοι παγανια κ να απανταν με υβρεις περι θλιβερου,στη λαικη αγανακτηση..

katerina είπε...

Celin δεν το ξέρεις τώρα το στυλάκι που παλευει να υποκαταστησει ιδεολογία και πολιτική;

Κάποιοι γιατί πραγματικά δεν μπορουν να ...κατανοήσουν- μην παραμυθιαζομαστε και ο ναζισμός είχε λαικό υποβαθρο και στα καθ' ημας και η Χουντα ειχε λαικό αντικρυσμα. Η Τάξις και η Ηθική, πάντα πουλούσαν στα χαμηλότερα πνευματικά στρωματα.

Κάποιοι άλλοι όμως καταλαβαινουν πολύ καλά. Αυτή η ...ευθιξία, ειναι προπετασμα του καπνου της αμηχανίας.
Χρησιμοποιείται ως πολιτική ορθοτητα του συρμού, που λέει ότι επιτρεπουμε τον θάνατο αρκει να γινεται με στυλ.
Είναι το λαιφσταιλ της μιζερης υποκουλτουρας που βρωμιζει τα πάντα.

Σήμερα διαβασα στα ψιλά, ότι κάποιος απο τους συμμετεχοντες στο master chef πιεστηκε τόσο απο τον δημοσιο εξευτελισμο που έπαθε έμφραγμα. Ένα παληκάρι 24 χρονών. Διαβασα μάλιστα ότι επειδή η εκπομπή ειναι μαγνωητοσκοπημένη τρέμει η παραγωγή μπας και μαθευτεί και χαλάσει το concept.

Σοκαριστηκα, ένοιωσα Κασσάνδρα.
Και θα επιμεινω Celin στην προηγουμενη κουβένα μας. Εμενα όλα αυτά τα ριαλιτυ δνε με σοκαρουν αισθητικά. Αν δεν θέλω να δω κώλους, κρεμυδια και φάλτσους δεν τοςυ βλέπω. Με ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ όμως γιατί ότι και αν διαπραγματευονται στηριζονται σε ένα συγκεκριμένο concept. Τον εξευτελισμό, τον δημόσιο εξευτελισμό των παικτών. Και εκπαιδευουν τον κόσμο- και δνε εννοώ τοςυ παικτες, εννοώ τοςυ τηλεθεατές, ότι η αξιοπρέπεια ειναι κάτι αναλωσιμο, και ...διαχειρισιμο.
Εκπαιδευουν τον κόσμο να αποδεχεται τον δημόσιο εξευτελισμό. Να τον θεωρεί φυσικό. Μην σου πω και trendy.

celin είπε...

"Εκπαιδευουν τον κόσμο να αποδεχεται τον δημόσιο εξευτελισμό. Να τον θεωρεί φυσικό. Μην σου πω και trendy."

Κατερινα,νομιζω οτι σε αυτα τα λογια σου αντικατοπτριζεται μια πολυ μεγαλη αληθεια.Νομιζω οτι περι αυτου ακριβως προκειται.Δεν ειναι συνωμοσιολογια,ειναι η ωμη πραγματικοτητα.Καμια κυβερνησ διεφθαρμενη/κατοχικη δε θα αντεχε αν ο λαος που κυβερνουσε,ειχε αξιοπρεπεια κ αυτοεκτιμηση.
Κακα τα ψεμματα,αρχιζουν να μας λειπουν κ τα 2.
Για αυτο κ μειναμε ευαλωτοι στη προπαγανδα τους οτι ειμαστε τεμπεληδες κ μας ταιζουν οι Γερμανοι.Οποτε θες,ριξε κ μια ματια εδω που αναπτυσσω το συγκεκριμενο ζητημα
http://celinathens.blogspot.com/2010/10/blog-post_13.html

Ανώνυμος είπε...

ετσι , η κακομοιρια και η πονηρια να ξεσκεπαζεται . γιωργος

Ανώνυμος είπε...

Kατερίνα, καλησπέρα.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Οι έννοιες αξιοπρέπεια και φιλοτιμο, με την πραγματική τους σημασία, είναι ήδη εν ανεπαρκεία. Ενώ στην σύγχρονη εποχή που οι λέξεις έχασαν το νόημά τους, αξία έχει μια εμφάνιση στην tv, έστω και αν σε εξευτελίζει.
Σημεία των καιρών,προετοιμασμένα έντεχνα για να δημιουργήσουν μυαλά σούπες, έτοιμα να δεχτούν το οτιδήποτε.
Οσον αφορά τον Καμίνη,και πάλι συμφωνώ μαζί σου.Από περιέργεια κάθησα και τον είδα στο Alter. Ενα ανδρείκελο, που παρά την αμέριστη βοήθεια από Μακρή καιι Χατζηνικολάου, δεν μπορούσε να πείσει, σε σημείο που ο Κακλαμάνης {στην μεταξύ τους αντιπαράθεση} φαινόταν μέγας.Οσο για την γλώσσα του σώματος, αυτή έλεγε πολλά, για όποιον μπορούσε να καταλάβει. Μαίρη.

katerina είπε...

Celin το ειχα διαβάσει το πρωί και το ξαναδιαβασα. Έχει απόλυτο δίκιο η Κλαιν, η Κυβερνηση παλευει με κάθε δυνατό τρόπο μετά τον μεγάλο φόβο να πεσει ο κόσμος στο ενοχικό αυτομαστιγωμα. Να νοιώσει ένοχος, άρρωστος, θύτης. Να πειστεί ότι πρέπει να θεραπευτεί.

katerina είπε...

Γιώργο μου, ειναι εντυπωσιακό και ποιοι στηρίζουν τον Καμινη απο τον τύπο. Πέρα απο τους γνωστούς ύποπτους των υπηρετών των αφενταδων τους,τηλεορασεις, ΔΟΛ, Μπομμπολαίοι, Αλαφουζοι και λοιποι συγγενείς, όλα τα λαιφσταλιστικα περιοδικά- σκουπιδια ... τον έχουν λατρεψει. Δεν ειναι τυχαίο το φαινομενο Γιωργο και δνε αφορά μόνο τον Καμίνη. Αυτά ...θα τα πουμε και εκτενέστερα.

katerina είπε...

Μαίρη μου χαίρομαι που πέρασες από τα μερη μου. Λοιπόν και εγώ βλέποντας την εφιαλτική ανεπάρκεια του Καμίνη, και ...λατρεύοντας τον Βέγγο, μου έκανε φλασιά το «μουλάρι ο Αστραχάν».
Ρε Μαίρη μου, ξέρεις πιστεύω ότι οτιδήποτε είναι τόσο κενό, ότι λούστρο και να του περάσεις, ότι ιντριγκα και αν κάνεις...αμα δεν υπάρχει ψυχή, φαίνεται.

Dimitris είπε...

Κουβέλης, Μπουτάρης, Καμίνης, Μάνος.....όλη η μπόχα που αναβλύζει στην ελληνική απολιτίκ σκηνή....
....Άπληστοι στόκοι, σκατόμυαλοι και υπερόπτες μπάσταρδοι, γλείφτες φελλοί, καθυστερημένοι ρουφιάνοι, λειψοί συκοφάντες, σκράπες κλικαδόροι, αδίστακτοι μυγοχάφτες, μικρόμυαλοι ψεύτες, κλούβιοι απατεώνες, σαχλαμπούχλες μιζαδόροι, αγαθοψώληδες και καβαλημένοι κληρονόμοι, ελαφροκέφαλοι και δήθεν γιοι εισηγμένων, οι βίζιτες της πρώτης σελίδας, τα ξέκωλα οι πουτάνες τα νούμερα κι οι αδερφές του μεσημεριού. Μασκαράτα γελοίων κοσμικών".
Αυτούς που ανέθρεψαν γενιές ΚαμποροΟικονομέων.
Απέναντι σε εκατομμύρια φτωχών πια Ελλήνων.
Ελλάδα την αξιοπρέπειά μου μόνο ζητάω ....Είναι πολύ????

katerina είπε...

Δημήτρη μου ο καθένας από αυτούς …διεκδικεί κάτι. Άλλο πράγμα διεκδικεί ο Μάνος, άλλο ο Κουβέλης, άλλο ο Παπανδρέου, άλλο ο Καρατζαφέρης, άλλο η Ντόρα άλλο ο Καμίνης, άλλο ο Μπουτάρης.

Και όλοι αυτοι συμμαχησαν για να αποκτησουν ο καθένας αυτό που διεκδικεί, ο καθένας να βάλει στον κορβανά αυτό που νομίζει ότι είναι το «δυνατό» του σημείο, και βέβαια ο καθένας να πάρει αυτό που διεκδικεί. Η ιστορία βέβαια έχει αποδείξει ότι την μοιρασιά στο τέλος την κάνει ο …πιο δυνατός και επειδή την προδοσία και την μαλακία πολλοί αγάπησαν αλλά τον προδότη και τον μαλάκα ουδείς, αν τελικά διασωθεί ο Παπανδρέου, όλοι αυτοί θα πεταχτούν σαν την τριχα από το προζύμι.

Όσο για την αξιοπρέπεια μας Δημητρη, δικαιωμα είναι. Αλλά – το έβαλα και στην προμετωπιδα- δικαιωμα δεν είναι αυτό που σου δίνει κάποις, αλλά αυτό που δεν επιτρέπεις να σου πάρει κανείς.

Unknown είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΝΟΥ.ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ