Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Τι να σου πω και εσένα τώρα ρε Μάικ;

Θυμάμαι έτσι πάλι Άνοιξη ήταν, πριν από καμιά δεκαριά χρόνια, που παίρναμε καθημερινά ή όποτε το τηλέφωνο του είχε σήμα, τον φίλο μας τον Μάικ. Ο Μάικ τη εποχή των βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας ζούσε στο Βελιγράδι. Στα δεκάδες τηλεφωνα, θυμάμαι ότι του ιστορούσαμε για τα συλλαλητήρια που διοργανώνονται στην Αθήνα, θυμάμαι το καραβάνι αλληλεγγύης και την υπέροχη οργανωτική Ράισα, και πάνω από όλα θυμάμαι εκεινο το βράδυ στην πλατεία Συνταγματος, που βουλιαζε από τον κόσμο, τον Θοδωράκη να παιανίζει, και το χερι ψηλά με το κινητό για να φτάσει στο καταφυγιο του βομβαρδιζομενου Βελιγραδιου, η κραυγή χιλιάδων ανθρώπων που φώναζαν δίπλα μας ρυθμικά «Φονιαδες των Λαών Αμερικάνοι»


Αυτό τον καιρό ο Μάικ τηλεφωνεί πολύ συχνά να ρωτήσει τι κάνουμε, αν ειμαστε καλά, αν χρειαζόμαστε κάτι. Στα πρωτοσέλιδα των Σερβικών εφημερίδων περιγράφεται μας είπε, το …τι ζουμε και καλούν τους Σερβους να θυμηθούν την βοηθεια και την υποστηριξη που τους προσφερε ο Ελληνικός λαός. Ο φίλος μας ο Μάικ, μας ρωτάει το τι και πως, αλλά πάνω από όλα μας ρωτάει τι κάνουμε …εμείς. Τι κάνουμε και τι σκοπεύουμε να κάνουμε.


Βάζεις το μυαλό σου σε τάξη όταν κάποιος ξένος, πιο μακρυά από τα πράγματα, χωρίς συναισθηματική φόρτιση, χωρίς το θύμο αδένα να χορεύει σάμπα, χωρίς να συμμετέχει στην εθνική κατάθλιψη, σε ρωτάει και …μετά;


Ίσως ένοιωσα άβολα με τον παλιό μου φίλο, ίσως κατάλαβα ότι μιλούσα πολύ αλλά απλά φλυαρουσα. Ο Μάικ, δεν με ρωτούσε να του τεκμηριώσω … το άδικο, δεν μου ζήτησε να του τεκμηριώσω το γιατί ο δρόμος που ακολουθήθηκε από την Κυβέρνηση οδηγεί στον όλεθρο, δεν με ρώτησε καν πως φτάσαμε στην κρίση δανεισμού, αυτά είναι πια κοινός τόπος.


Η πιο ασφαλής απάντηση (και ελπίζω να είναι η μόνη, να μην αποδειχτεί ότι υπάρχει και χειρότερη) είναι ότι στην αναζήτηση, στην ερωτηση των κερδοσκόπων του ευρω, «που είναι ο μαλάκας που χρειαζομαι», …κάποιοι έτρεξαν ασμένως και...περιχαρείς να σηκώσουν το χέρι.


Ο Μάικ όμως με ρωτούσε πολύ συγκεκριμένα για την στρατηγική της …μάχης για να αντιμετωπιστεί από τους πολίτες το ….άδικο. Για την στρατηγική του πόλεμου απέναντι στον όλεθρο που έρχεται.


Μου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αυτό που κάνει το ΔΝΤ και οι Κυβερνητικοί Συνεργάτες του, είναι ακριβώς το μαρτύριο στο οποίο υπέβαλλε ο Σαντάμ «τους εχθρούς του έθνους» στον πόλεμο Ιράκ-Ιράν. Δεδομένου ότι οι τραυματίες στο μέτωπο ήταν πάρα πολλοί, και οι ανάγκες για αίμα πάρα πολύ μεγάλες, ο Σαντάμ είχε δώσει εντολή να μην εκτελούνται, αλλά να μεταγγίζεται όλο τους το αίμα, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί. Για να αντέξουν -όσοι άντεχαν μέχρι τον μοιραίο θάνατο, τους χορηγούσαν ναρκωτικά. Το πολύτιμο αίμα, είναι τα λεφτά των δανειστών μας, που το ΔΝΤ και οι Κυβερνητικοί συνεργάτες του, θα εξασφαλίσουν με κάθε θυσία. Τα λεφτά που σπαταλήθηκαν στις μίζες, στις 'αμυντικές δαπάνες", στους εθνικούς εργολάβους, στους φίλους…

Ένοιωσα πολύ ανεπαρκής, φλύαρα ανεπαρκής, και ίσως για να του απαντήσω κάτι ουσιαστικό αλλά αδιάφορο, ή ίσως για να υπεκφύγω από την ερώτηση, του είπα, δεν είναι καιρός για μαξιμαλισμούς, πρέπει να έχουμε μικρές, γρήγορες, αποτελεσματικές, μετρήσιμες νίκες. Αυτές θα δώσουν μια δυναμική, και από εκεί και πέρα η αντίδραση του κόσμου μπορεί είναι αλυσιδωτή. Δεν επέμεινε, ίσως κατάλαβε ότι λέω ένα κλισέ γιατί δεν έχω απάντηση.


Αυτήν την απάντηση που έδωσα στον Μάικ, περισσότερο για να υπεκφύγω από τις επιτακτικές ερωτήσεις του, καρφώθηκε θαρρείς και στριφογυρίζει στο μυαλό μου. Μικρές, γρήγορες, αποτελεσματικές, μετρήσιμες νίκες.


Ξέρω τις ενστάσεις … "η φύση του καπιταλισμού". Ξέρω όμως και την απάντηση που δίνω. Με αφορά αυτή η ζωή, για την ...άλλη σας διαβεβαιώ ότι έχω πιάσει το καλύτερο στασίδι στον Παράδεισο.


Είναι μια μικρή, γρήγορη, αποτελεσματική, μετρήσιμη νίκη, η οργάνωση του διαδικτυακού …κινήματος «δεν αγοράζουμε κανένα προϊόν το οποίο διαφημίζεται στην τηλεόραση».


Θα μου πεις συχωριανέ μου και δίκιο θα έχεις, μωρέ από την διαφημιστική πίττα περιμένουν να …ζήσουν. Η διαφήμιση είναι το φιλοδώρημα. Οι ενημερωτές, οι τηλε-ευγγελιστές, οι διαμορφωτές και τα αφεντικά τους, πουλάνε στην εκάστοτε Κυβέρνηση την …επιρροή τους στον κόσμο και παίρνουν σε αντάλλαγμα δρόμους, λιμάνια, εθνικές οδούς, μαρίνες, σχολικές βιβλιοθήκες, μετρό, μέγαρα, τράπεζες, ‘πανεπιστήμια’, φοροασυλία, πλαστά τιμολόγια*, κλπ.


Το να πείς όμως «κλείστε την τηλεόραση» σε ανθρώπους που το κουτί, είναι από τις λίγες μορφές «διασκέδασης» ή ακόμα και συντροφιάς, είναι …μαξιμαλισμός. Ας ξεκινήσουμε από τα …μικρότερα.


Έχει κανείς συχωριανός καμιά ιδέα για μικρές, γρήγορες, αποτελεσματικές, μετρήσιμες νίκες;


Και για να μην παραμυθιαζομαστε με τα παραμύθια των τηλε-ευαγγελιστών, ο δρόμος παραμένει πάντα Ο ….κεντρικός δρόμος διαμαρτυρίας, για τα ορντέβρ συζητάμε εδώ.


Υ.Γ. Το πολιτικό σύστημα πάντως, εισπράττοντας την οργή, τον θυμό και την απαξίωση του κόσμου, διαβλέποντας τον κίνδυνο να χάσει πολλά, θα πετάξει από μόνο του στην θάλασσα, κάποια λίγα προνομια. Μείωση βουλευτών, πόθεν έσχες, βουλευτική ασυλία, κλπ… Το φόβο μας να έχουν.


*Αν ξαναδώ τον Υπουργό Οικονομικών στο δελτίο του Alter με τα πλαστα τιμολόγια των εκατομυρίων ευρω, να απαγγέλει στον Χατζηνικολάου, ότι θα παταξει την φοροδιαφυγή, σας το λεω συχωριανοί και να το ξέρετε, θα πηδηχτώ από το παράθυρο...

11-5-2010 Εδω συχωριανοι ένα χωριό ειμαστε, ο ένας προστρεχει και βοηθάει τον άλλο στα ζορικα. Τι;;;;Δεν ειναι ζορικο να γράψεις ερωτική επιστολή;;;; Ε, αυτοι που το έχουν για ευκολο ας μην κοπιασουν. Εγώ πάλι, που δεν το κρυβω και άλλωστε, πολλες, πάρα πολλές, βιβλία ολοκληρα ερωτικές επιστολές έγραψα στο μάταιο τουτο βίο, και όσο να το πεις ζοριστηκα, τούτη δω μου φάνηκε καλό μοντέλο, καλό υπόδειγμα. Αλλωστε το έλεγε και ο μεγάλος Χατζηδάκις, "ο απατεωνας κλέβει, ο καλλιτεχνης αντιγραφει". Και εμεις συχωριανοί μου καλλιτεχνες δεν είμαστε;



27 σχόλια:

ELvA είπε...

Σωστοτατη, φιλη Κατερινα και να σου πω με την ευκαιρια οτι εχω και εγω εδω γνωστους και φιλους απο Σερβια και με ρωτουν τι γινεται στην Ελλαδα, αλλα ισως επειδη εχουν καταλαβει καλυτερα τα παιχνιδια που παιζονται τους ακουσα τις αλλες να μου λενε πες 'κουραγιο στην Ελλαδα με τη Μερκελ και τις πιεσεις απο ΕΕ/ΔΝΤ' και με συγκινησαν!

Φιλια απο Σουηδια!

not_me είπε...

κατερινα εγω 1 πραγμα μπορω να κανω μεχρι τωρα και 1 κανω....

Ο κοσμος φοβαται γιατι δεν γνωριζει τι συμβαινει και τι εναλλακτικες εχουμε και...ειχαμε!

αυτο ειναι το οπλο τους . ο φοβος και η αγνοια του κοσμου .

Ετσι λοιπον αυτο που κανω εγω ειναι να εξηγω σε οποιον μπορω τι εχει συμβει και γιατι συμβαινουν ολα αυτα κτλ κτλ .

πιστευω οτι ειναι ο,τι καλυτερο μπορουμε να κανουμε ολοι μας τωρα... και ισως στην επομενη πορεια να ειμαστε περισσοτεροι!

χαιρετω

Παπαπα είπε...

Ρε Κατερινα, τι στην ευχη γραφεις? ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, το λεω με πονο ψυχης, καποτε βρισκαμε εδω καταφυγιο απο τον παραλογισμο... κριμα

Τι σχεση εχει αυτη η αναρτηση με την προηγούμενη? Παλι κριμα... τι αναγκη εχεις το χειροκροτημα των λαικιστων και των ανοητων?

Γραψε οπως εγραφες καποτε.. κριμα να χαθει μια φωνη λογικης, παθους και ανατροπων...

Ανώνυμος είπε...

Το παρασκήνιο της Ελληνικής κρίσης

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

http://grbloopers.blogspot.com/2010/05/blog-post_09.html

...............

Τότε αποφασίστηκε να εκβιαστεί η γερμανική κυβέρνηση, ώστε σύντομα η ΕΕ να περάσει σε μια μορφή οικονομικής διακυβέρνησης, που θα εξανάγκαζε τις γερμανικές κυβερνήσεις να συνεργαστούν με τις ΗΠΑ ώστε να υπάρξουν συντονισμένες πιέσεις προς το Πεκίνο, είτε προς την κατεύθυνση της ανατίμησης του γουάν, είτε μέσω του περιορισμού των εισαγωγών στην ΕΕ. Το τελευταίο θα υποχρέωνε την κυβέρνηση της PRC να στρέψει την παραγωγή της στην εσωτερική της αγορά, να αυξηθεί η κατανάλωση, να αυξηθούν οι τιμές και να περάσει η Κίνα στο δυτικό σύστημα, με αποτέλεσμα στο τέλος να ανατιμήσει το νόμισμα της και να χάσει τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μέχρι τότε τόσο οι Γερμανοί, όσο και οι Γάλλοι προτιμούσαν να διατηρούν αυτόνομες σχέσεις με την Κίνα και προς το παρόν δεν είχαν πρόβλημα με τη χαμηλή ισοτιμία του γουάν, ίσα-ίσα την έβλεπαν θετικά στη συγκυρία, στο βαθμό που πίεζε την αμερικανική αγορά σε μη ανταγωνιστικά με τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες προϊόντα.

Τότε αποφασίστηκε να εξαναγκαστούν οι Γερμανοί να αλλάξουν μυαλά, μέσω του πιο αδύνατου κρίκου της ευρωζώνης: την Ελλάδα. Τότε ήταν που ήρθαν σε επαφή με Έλληνες πολιτικούς (ελάχιστους αλλά και από τα δύο κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) και δυο - τρεις άλλους παράγοντες, ώστε η Ελλάδα να κάνει εκλογές αμέσως, να αναλάβει ο Γιώργος Παπανδρέου και τότε να ξεκινήσει το παιχνίδι με αμερικανικούς οίκους που είχαν συνεργασθεί με προηγούμενες κυβερνήσεις και ξέρανε πρόσωπα και πράγματα και θα μπορούσαν να δυναμιτίσουν τα ελληνικά ομόλογα με αποτέλεσμα να πληγεί σοβαρά η ευρωζώνη και φυσικά η Γερμανία (πολιτικά, οικονομικά και γεωπολιτικά).

Σε εκείνη τη φάση στο παιχνίδι μπαίνουν και οι Ρώσοι που θα έβλεπαν θετικά μια economic governance στην ΕΕ, ώστε να πάψουν να διαπραγματεύονται με επιμέρους κράτη για τα ενεργειακά. Η Μέρκελ ενημερώνεται από σημαντικό παράγοντα της γερμανικής σοσιαλδημοκρατίας για τις προθέσεις των Αμερικανών και ζητεί χρόνο για να δει τι θα κάνει. Χρόνος δεν της δίνεται, καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός παίρνει φόρα και δυναμιτίζει το σύστημα με δηλώσεις που νομιμοποιούν τους περίφημους οίκους αξιολόγησης να δημιουργήσουν συνθήκες κερδοσκοπίας με τα ελληνικά ομόλογα.
..........

monahikoslikos είπε...

Κατερίνα καλησπέρα, το μόνο αντίδοτο κατά τη γνώμη μου είναι η συμμετοχή όλων μας στις παράνομες απεργίες και διαδηλώσεις μέχρι να αναγκαστεί η κυβέρνηση ή να πάρει πίσω τα μέτρα ή να κηρύξει πτώχευση -που έτσι κι αλλιώς δεν θα την αποφύγουμε- και να τσακιστούνε να εγκαταλείψουν τη χώρα σαν τα ποντίκια το καράβι που βουλιάζει.

Υ.Γ: Το γεγονός πως δεν έχουν ακόμα απαγορευτεί (και τυπικά) συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις δεν σημαίνει πως τις θεωρεί νόμιμες η κυβέρνηση, οι συνοδοιπόροι της τύπου ΛΑΟΣ και τα παπαγαλάκια των μέσων μαζικής εξαπάτησης.

Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ. ΝΑ 'ΣΑΙ ΒΕΒΑΙΗ.

Nikos Lioliopoulos είπε...

Προσυπογραφω κατα λεξη το σχολιο του "παπαπα"....

Yannis Zabetakis είπε...

μεγάλη και δύσκολη είναι η Νίκη που προτείνω: μποϋκοτάζ στο MIG Group.

Βγενό?
έξοδος κινδύνου...
4 νεκροί...

Trifon Triantafillidis είπε...

ΠΡΩΤΗ μικρή, γρήγορη, αποτελεσματική, μετρήσιμη νίκη:

Να πάει ΕΝΑΣ (1) φυλακή.

ΔΕΥΤΕΡΗ μικρή, γρήγορη, αποτελεσματική, μετρήσιμη νίκη:

Να πάει ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ (1+1) φυλακή.

...

Ν-οστή μικρή, γρήγορη, αποτελεσματική, μετρήσιμη νίκη:

Να φτιαχτούν ωραία κλουβιά στην πλατεία συντάγματος. Την Κυριακή να βγάζουν οι μπαμπάδες τα παιδάκια βόλτα, να ταϊζουν τα άγρια θηρία.

- Έλα ρε Αλογοσκούφη πιάσε μια μπανάνα.

...

Θεέ μου, μου έχει σαλέψει.

Green Z είπε...

Κατερινα μου, δεν ξερω ποσο μικρη νικη ειναι αλλα - αν δεν ειναι μια μαγικη ουτοπια - πολυ θα την διασκεδαζα....Να γινει μια Τραπεζα < Το χαμογελο του Φτωχου >.Και απο κοντα ενα Καναλι ΣΑΤΙΡΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ για ολα οσα κυκλοφορουν στα....BLOGS!!!!!Nα ανοιγεις....τον Μορμολη και να το φχαριστιεσαι!!!!!

Kirki είπε...

Katerinaki,gia akou ti eipe shmera o Mayrhs ston Skai

http://www.youtube.com/watch?v=EUgOWSdufhY&feature=email

katerina είπε...

Έλβα μου, όλοι οι γνωστοι και φίλοι που ζουν στο εξωτερικό, ξένοι ή έλληνες, επικοινωνούν πια πολύ τακτικά και από προσωπικό ενδιαφέρον αλλά και από πολιτικό ενδιαφέρον.

Στην Ελλάδα οι καταστάσεις είναι …πειραματικές. Όλη μέρα ανταλλάσσουμε πληροφορίες, στέλνουν δημοσιευματα, στελνουμε …«ανταποκρίσεις από το τι έγινε …σήμερα», κλπ. γενικά υπάρχει μεγάλη αναταραχή.

Είναι πραγματικά περιεργες μέρες όλες αυτές. Και δείγμα αντιπροσωπευτικό δεν μπορώ να έχω, μιας που οι φίλοι, οι παλιοι συμφοιτητές που κρατάς επαφή, οι συνεργατες που έχεις και κοινωνικές επαφές μαζί τους, λίγο ως πολύ…ταιριάζουν ατ χνωτα σου, αρα κάπου σκεφτονται σαν και σένα. Και έτσι δεν αθ ισχυριστώ περί της αντιπροσωπευτικότητας, αλλά το δικό μου δειγμα, είναι του στυλ… «αν δεν κάνετε τωρα κατι, αν δεν γυρισετε τωρα τον τροχό, αν δεν αλλαξετε τώρα τα πραγμτα, …να σας βρούμε δουλειά;;»

Δεν κυκλοφορούν και αγελάδες στην Αθηνα να τις ξεσκιζουμε στον αερα για ένα πιατο φαί όπως στην Αργεντινή.
Πολλά φιλια και από μένα.

katerina είπε...

George στα καθ’ ημας είναι η μόνιμη κουβέντα, παντου.

Και δεν θα πω ότι ατ πραγματα είναι καλά, η πολιτική κατασταση είναι ΤΡΑΓΙΚΉ, αλλά για πρωτη φορά βλεπεις, οσφριζεσαι, αντικρυζεις μια κοινωνία εξαιρετικά αφυπνισμένη. Επισης βλέπεις και την συσπειρωση των …απεναντι, και δεν εννοώ τον καθένα από τοςυ ανθρωπους που αναλογιζεται με φόβο, με ανησυχία, που καταγραφει τις ενστάσεις του. Εννοώ όλους όσους η γή η δική τοςυ και των αφεντικών τους τρέμει κάτω από τα πόδια τους.

katerina είπε...

Ανωνυμε το έχω ακουσει και το έχω διαβάσει αυτό το σενάριο και μάλιστα με πολλές και αντριχιαστικές λεπτομέρειες.

Το αναφέρω όμως σαν σενάριο, και αυτό και κάποια άλλα, που μπορεί να συμπιπτουν σε πολλά ή να αποκλινουν σε κάποια άλλα. Παρότι υπάρχουν πάρα πολλές αναλύσεις, παρότι οι …συμπτωσεις είναι εξαιρετικές, παρότι αν παρακολουθησεις γεγονότα οδηγουν σε σενάρια, εγώ ακόμα θα λέω δημοσια. «Η πιο ασφαλής απάντηση (και ελπίζω να είναι η μόνη, να μην αποδειχτεί ότι υπάρχει και χειρότερη)»

Δηλαδή αυτή την στιγμή στο χερι κραταμε ως δεδομένο την τεκμηριωμένη ανικανότητα και ...ίδωμεν.

Αν αυτό πιστευω; Όχι, δεν πιστευω αυτό. Αλλά αυτό μπορώ να αποδείξω.

katerina είπε...

Λυκε καλησπέρα,
Όσο ανοητος κι αν είναι καποιος δεν μπορεί να είναι τόσο ανοητος.

Την διαδηλωση, την απεργία, το συλλαλητηριο, δεν το απαγορευεις, το ΕΝΟΧΟΠΟΙΕΊΣ. Όπως ακριβώς και έγινε.

Δεν είναι βέβαια τυχαίο που όλα τα τσιρακια, καταδικασαν εκατονταδες χιλιαδες λαού σαν δολοφόνους, άντε να μας κάνουν το σκόντο να μην είναι οι φυσικοι αυτουργοί αλλά οι ηθικοί.

Δεν θα διαφωνήσω, ότι ο Δρόμος είανι η μόνη λύση και η μόνη απαντηση. Το είπα, κάποια ορντεβρ μιας και έχουμε την δυναμη (και είναι πολύ μεγάλη και απιστευτα πολλαπλασιαστική) του διαδικτύου. Φανταζομαι και εσύ θα παιρνεις δεκάδες mails κάθε μέρα, από πολλους ανθρώπους που δεν σχολιαζουν ποτέ και σου λένε ειτε πες και αυτό, είτε λες μαλακίες, ειτε μπραβο, είτε γιατί, είτε γραφε. Είναι ένα πολύ μεγάλο δυναμικό αυτό και το πιο σημαντικό, αυτοί είναι οι πολλαπλασιαστές της μεγάλης κουβέντας που γινεται τωρα.

katerina είπε...

Γεια σου Παντοτεινέ Ταξιδευτή.

Το έγραψα και παραπάνω. Όχι δεν πιστευω ότι αυτή είναι η απαντηση, ναι και εγώ έχω σχεδόν καταλήξει ακομα και στις λεπτομέρειες …του προαναγγελθέντος θανάτου και της αυτοεκπληρουμενης προφητείας.

Μπορώ να το αποδείξω για να το πω ΔΗΜΟΣΙΩΣ; ΟΧΙ. Αρα μενω δημοσίως, στο τεκμηριωμένο σενάριο της αφορητης …ανικανότητας.

katerina είπε...

Νίκο Λιολιοπουλε, δεν μου προξενει καμία, μα καμία εντυπωση που συμφωνεις με τον ψευδωνυμο «παπαπα».

Από αποκλινουσες μεν σκοπιές, πάντα είχατε συγκλινουσες συμπεριφορές. Και ότι δεν μου προξενει πλέον καμια εντυπωση, το παραμικρό ενδιαφέρον …με αφήνει και παγερά ΑΔΙΑΦΟΡΗ.

Υ.Γ. Πάντως μη μου στερείς την εξαιρετική διασκεδαση να με βριζεις στο …ημερολογιο σου. Το γέλιο είναι ακριβό, εκτιμώ την προσπαθεια σου να μου το προσφέρεις τζάμα.

katerina είπε...

Γιάννη, για μένα ο Βγενοπουλος είναι ένα ερωτηματικό. Ή μάλλον έχω άλλη αντιληψη από την τρεχουσα για τον ρόλο του.

Κατ’ αρχάς τον θεωρώ λαγό.
Δεν πιστευω ότι θα …εκτεθεί ο ίδιος.
Ο Βγενοπουλος μέχρι τωρα (και στην υποθεση του ΟΤΕ και στην υποθεση της ΟΑ) σαν ενδιαμεσος νταβατζής έδρασε. Τα λεφτά αλλων ξέπλυνε, και σαν πιονι στα σχεδια άλλων έδρασε.
Αυτό νομιζω είναι και το μοτο του, και η θεληση αλλά και η δυναμική του. Για άλλον ανοιγει τον δρόμο, καιγοντας το δικό του χαρτί.
Και δεν νομίζω ότι πεφτω έξω.

Αλλου τα κακαρισματα και αλλου γεννουν οι …κότες.

katerina είπε...

Τρυφωνα καλησπέρα.
Λοιπόν και εδώ έχω άλλη αντιληψη απο την κρατουσα, πιστευω ότι θα πάνε 1, 2, 5, 10 φυλακή.

Το έγραψα και στο Υ.Γ. της αναρτησης, προκειμένου να διασωθούν θα πετάξουν την άχρηστη σαβουρα στη θάλασσα. Και τον Νόμο περί ευθυνης Υπουργου θα αλλάξουν (ουτως ή άλλως η Δικαστική Εξουσια, είναι υποχειριο της εκτελεστικής, υπάλληλοι τοςυ είναι) και οι βουλευτες θα μειωθούν, και κάποια προκλητικά οφιτσια και αμοιβές θα περικοπόύν και κάποιοι θα πάνε και φυλακή.

Κάποιοι (ψιλοαχρηστοι πια στο συστημα, πολύ καμένοι) θα γίνουν τα εξιλαστηρια θυματα για να γίνει το ΠΟΛΥ μεγάλο γιουρουσι …μετά την καθαρση. Η φυλακή των μικρών και πλέον αχρηστων στο συστημα, θα είναι η κολυμβηθρα του Σιλωαμ για τους ΜΕΓΑΛΟΥΣ και ταυτοχρονα συνεκτικοτερο και αποτελεσματικότερο το συστημα της διαφθορας.

katerina είπε...

Τι κάνεις Green Z; Πολύ καλησπέρα σου

Και όμως η Ηθική Τραπεζα ή η Τράπεζα των φτωχών δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Υπάρχουν. Όσο για την Τραπεζα γέλιου, όμολογώ φίλε μου ότι αυτό τον καιρό που τελικά …ξαναβρισκοαμστε, ξανανοιγομαστε, ξαναλειτουργουμε συλλογικά, από άποψης γέλιου ίσως να είναι και η πιο κορυφαία εποχή.

katerina είπε...

Κιρκη μου καλησπέρα, μάλλον είναι λάθς το link. Τι είπε; ή ξαναδωσε μου το link.

monahikoslikos είπε...

Κατερίνα μου πιστεύεις πραγματικά πως δεν είναι τόσο ανόητοι για να περιορίσουν ή να απαγορέψουν τις διαδηλώσεις?
Ε λοιπόν, εγώ πιστεύω πως αν γίνει άλλη μια μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας θα πάει με συνοπτικές διαδικασίες ο νόμος -που έχει ήδη ετοιμάσει ο εθνικός μας σερίφης- στη Βουλή.

monahikoslikos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
monahikoslikos είπε...

Αλήθεια την αποκάλυψη βόμβα του Σαχινίδη την είδες?

Kος Μηδενικός είπε...

Κατερίνα μου...είμαι κάτά της διαμαρτυρίας τύπου "κλείστε τα φώτα για 10 λεπτά να σωθεί ο πλανήτης". Γιατί οι μικρές επαναστάσεις που προτείνεις είναι τέτοιου επιπέδου κατά τη γνώμη μου. Θες μια πραγματική επανάσταση που θα ταρακουνήσει συθέμελα όλη την ελληνική κοινωνία; Ας αλλάξουμε επιτέλους μυαλά. Δε νομίζεις ότι είναι η ευκαιρία πλέον; Από την άλλη...δυο πτωχεύσεις ήδη μετράμε στο ιστορικό μας μέσα σε 100 χρόνια και κάτι...γιατί άραγε η τρίτη να είναι και η φαρμακερή; Αν και μεταξύ μας, το σενάριο της πτώχευσης είναι αρκετά αστείο για ένα μέσο νοήμων άνθρωπο που έχει μια επαφή με τη διεθνή οικονομική σκηνή...

Trifon Triantafillidis είπε...

Κατερίνα,
σε λογικό επίπεδο συμφωνώ απολύτως μαζί σου. Το να βρεθούν τα μερικά εξιλαστήρια θύματα για ικανοποιηθεί το κοινό αίσθημα μπορεί να είναι το παραπέτασμα καπνού πίσω από το οποίο να κρυφτεί ένα ακόμα μεγάλο φαγοπότι.

Σε φαντασιακό επίπεδο όμως, η μακροχρόνια όμως έλλειψη του αυτονόητου με κάνει να ονειρεύομαι τιμωρίες ενόχων και κελιά στο σύνταγμα και να παθαίνω αυτές τις πολιτικές ονειρώξεις.

Ανώνυμος είπε...

η διαμορφωση της κοινης γνωμης που κατασκευαζεται τεχνικως εκ των ανω..αποτελει το βασικο εργαλειο της πολιτικης τους . οταν εχεις τη γνωση και την εντιμοτητα να την ανατρεπεις οπως καλη ωρα κανεις εσυ και αρκετα αλλα μπλοκ , τοτε πιστευω οτι αυτο ειναι αρκετα σημαντικο (η προηγουμενη αναρτηση για την ΄΄ακροπολη'' η οποια εγινε αντικειμενο κουβεντας απο μια παρεα , ειχε τα αντιθετα αποτελεσματα απο αυτα που ηθελαν να πλασσαρουν τα ΜΜΕ) καλο μεσημερι , γιωργος -λευκαδα