Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Η Εξουσία στην …Φαντασία

Οι επικοινωνιολόγοι εκτίμησαν ότι οι γλωσσικές ικανότητες, οι ικανότητες επικοινωνίας και οι ικανότητες κατανόησης βελτιώθηκαν. Τώρα …βελτιώθηκαν, μια κουβέντα είναι. Τέλος πάντων το πήραν απόφαση, σου λέει η Καλομοίρα τα …έμαθε, ο Γκμοχ, που δεν είναι και της διασποράς, τα κατάφερε, τούτος δω ούτε στην άλλη ζωή. Αλλά εμάς αυτός ο πελάτης μας έλαχε, αυτό το προϊόν πρέπει να πουλήσουμε, αφού 35 χρόνια δεν τα έμαθε, δεν υπάρχει ελπίδα. Σκληρό το μεροκάματο…

Αποφάσισαν λοιπόν να κάνουν το απονενοημένο διάβημα, μετά τις λέξεις, να τολμήσουν το μεγάλο άλμα, και έτσι μετά από μία μεγάλη και πολύωρη σύσκεψη αποφάσισαν να τον προχωρήσουν σε πιο σύνθετα νοήματα. Δηλαδή από τις λέξεις «Τιτανικός», «πιστόλι», «πατριώτης», «κόκκινη γραμμή», «πουκάμισο», «Οδύσσεια» αποφάσισαν ότι ο …μαθητής μπορεί να υποστηρίξει και ολόκληρη πρόταση.

Έψαξαν σου λέει και που δεν έψαξαν.
Τον Καβάφη τον απέκλεισαν με την μια. Σου λέει όχι, ο Αλεξανδρινός αλλά και ο Όμηρος θα σηκωθεί από τον τάφο. Μην σου πω και ο Οδυσσέας μετά το κάζο στο Καστελόριζο. Διότι ο μεν Οδυσσέας έφτασε μετά από δέκα χρόνια στην Ιθάκη άσε το χειρότερο… έφτασε μόνος του.

Από Καβάφη το μόνο που ταίριαζε ταμαμ στο προφίλ του πελάτη ήταν ο «Ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης», αλλά δεν ταίριαζε στο προϊόν που προμοτάριζε, που έπρεπε να πουλήσει ο πελάτης.
Διονύσιο Σολωμό ούτε να το σκεφτούν, αυτά τα αληθή και τα εθνικά, Κύριος οίδε τι θα καταλάβαινε…
Την είχαν πατήσει με τον Καστοριάδη και τη Ρόζα, διότι σου λέει μετά από 1207395837 πρόβες, το έμαθε το παιδί της διασποράς και το άρθρωσε, «Σοσιαλισμός η Βαρβαρότητα».


Αλλά έλα μου ντε που δεν κατάλαβε την έννοια κάθε λέξης. Αυτός εφαρμόζει την βαρβαρότητα και χαίρεται σαν μικρό παιδί το γλυκό μου, ότι κάνει…σοσιαλισμό. Άμα τώρα σου λέει, του βάλουμε τα αληθή και εθνικά, ποιος ξέρει διάβολε αύριο ποια σημαία θα κυματίζει στη Χίο. Και να είναι στη Χίο, πάει στο διάβολο, στην Ύδρα μην είναι, που έχουμε και εξοχικά.
Κάποιος πέταξε κάτι για Σαίξπηρ. Αλλά ο πελάτης το κλασικό ερώτημα το είχε απαντήσει στους υπηκόους του πολύ νωρίς. Με περικοπή στην σύνταξη των 430 ευρώ, δεν κάνεις ρητορικές ερωτήσεις για ζωή και θάνατο.

Πάνω που τους είχε πιάσει απελπισία τους επαγγελματίες του είδους, πάνω που είχαν περάσει από τον εσπρεσο στο ουίσκι, κάποιος εκεί στη γωνία έκανε και ένα μπαφο, ένας άλλος το είχε ρίξει στα πιο βαριά, ένας άλλος Παρισοσπουδαγμένος χάζευε την μαγιάτικη λιακάδα από το παράθυρο. Και …κλικ, το βρήκε. Μάης…68, λοιπόν το καινούργιο μότο του πελάτη για αυτήν εβδομάδα, θα ήταν το «η φαντασία στην εξουσία».

Βούτηξαν τον πελάτη, τον έστησαν μπροστά στους καθρέφτες, βρήκαν το dress code που πήγαινε με το σύνθημα- γαλάζιο oxford πουκάμισο- και ξεκίνησαν οι πρόβες. Αυτή την φορά υπήρξε μια μικρή μεν, αλλά σταθερή βελτίωση. Στις 1207395836 πρόβες τα κατάφερε.
Η εταιρία έδωσε ένα day off στα στελέχη που εκπόνησαν την επικοινωνιακή καμπάνια του νέου συνθήματος, και ξαμόλησαν τον πελάτη σίγουροι πια ότι θα τα καταφέρει. Θα το επικοινωνήσει το ρημαδομηνυμα.
Το πρωί ο κ. Μ. μέλος της ομάδας των επικοινωνιολόγων, απολαμβάνοντας το ρεπό του, άνοιξε την τηλεόραση. Και τι βλέπουν τα μάτια του Παναγιά μου;
Τον πελάτη, με το γαλάζιο oxford πουκάμισο, τα μανίκια σηκωμένα στο στυλ τώρα θα σας βαφτίσουμε- να επιβλέπει το γκρέμισμα ενός ΓΚΡΕΜΙΣΜΕΝΟΥ τέως νυχτερινού κέντρου, από το οποίο δεν υπήρχαν εδώ και χρόνια παρά μόνο μπάζα και λαμαρίνες, ενός κτιριου εγκαταλελειμμένου, με το πρωτόκολλο κατεδάφισης να έχει εκδοθεί εδώ και 7 χρόνια.
Πριν λιποθυμήσει το μάτι πήρε την πινακίδα που κρεμόταν από μια λαμαρίνα «ΦΑΝΤΑΣΙΑ». Αντί για το «η φαντασία στην εξουσία», ο πελάτης είχε κατανοήσει «η Εξουσία στη …Φαντασία».
Ο κ. Μ. έκλεισε την τηλεόραση, πέταξε το εταιρικό κινητό στην λεκάνη της τουαλέτας, και δίστασε αν θα πρέπει να επικοινωνήσει με κέντρο ψυχικής υγιεινής ή με αεροπορική εταιρία που ειδικεύεται σε ταξίδια σε πολύ μακρινούς προορισμούς. Αποφάσισε το μακρινό ταξίδι.
Η υπάλληλος του ταξιδιωτικού γραφείου που εξυπηρετούσε συνήθως την εταιρία επικοινωνίας στην οποία ανήκε ο κ. Μ., τον ρώτησε έκπληκτη. Μα τι πάθατε όλοι σήμερα, μόλις τώρα με πήραν άλλοι τρεις συνάδελφοι σας και μου ζητησαν να τοςυ εκδώσω εισιτήρια χωρίς επιστροφή για την… Δυτική Λιβύη.
Ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης

Άρεσε γενικώς στην Αλεξάνδρεια,
τες δέκα μέρες που διέμεινεν αυτού,
ο ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης Αριστομένης,
υιός του Μενελάου.

Ως τ' όνομά του,
κ' η περιβολή, κοσμίως, ελληνική.
Δέχονταν ευχαρίστως τες τιμές,
αλλά δεν τες επιζητούσεν·
ήταν μετριόφρων.

Αγόραζε βιβλία ελληνικά,
ιδίως ιστορικά και φιλοσοφικά.
Προ πάντων δε άνθρωπος λιγομίλητος.
Θάταν βαθύς στες σκέψεις,
διεδίδετο, κ' οι τέτοιοι
τόχουν φυσικό να μη μιλούν πολλά.

Μήτε βαθύς στες σκέψεις ήταν,
μήτε τίποτε.
Ένας τυχαίος, αστείος άνθρωπος.
Πήρε όνομα ελληνικό,
ντύθηκε σαν τους Έλληνας,
έμαθ' επάνω, κάτω
σαν τους Έλληνας να φέρεται·
κ' έτρεμεν η ψυχή του
μη τυχόν χαλάσει την καλούτσικην εντύπωσι
μιλώντας με βαρβαρισμούς δεινούς τα ελληνικά,
κ' οι Αλεξανδρινοί τον πάρουν στο ψιλό,
ως είναι το συνήθειο τους, οι απαίσιοι.


Γι' αυτό και περιορίζονταν σε λίγες λέξεις,
προσέχοντας με δέος τες κλίσεις και την προφορά·
κ' έπληττεν ουκ ολίγον
έχοντας κουβέντες στοιβαγμένες μέσα του.



Κωνσταντίνος Π. Καβάφης

51 σχόλια:

cynical είπε...

κατερινα,

ξεχασες, το "ειμαστε αντιεξουσιαστες της εξουσιας", ή καπως ετσι.

Συγνωμη που στο θυμιζω, αλλα παει σετάκι με το "η φαντασια στην εξουσια".

Θανασης Ξ. είπε...

Απολαυστικό :)))))

υγ. Το πραγματικό κακό δεν είναι η προφορά του. Οι επικοινωνιολόγοι του είναι...

katerina είπε...

Cynical καλημέρα,
εκεινο το "αντιεξουσιαστές της εξουσίας", ο κ. Μ. το διεγραψε απο τη μνημη του και το cv του. Τόσο τραγικές επαγγελματικές αποτυχίες, τις διαγραφεις απο τα βιογραφικά.

katerina είπε...

Θανάση μου ναι,
οι επικοινωνιολόγοι φταινε. Στο ρκιζομαι στα κιλά του Πάγκαλου και στην ...υποργοποιηση της Παναρίτη.

Υ.Γ. Ο κ. Μ. σκέφτεται αν και όποτε γυρισει απο την Δυτική Λιβύη, να ασχοληθεί με την αναβιωση της ελληνικής επιθεωρησης. Εχει τόσο, μα τόσο υλικό!!!

stefanos είπε...

Σου έχω ένα κρατούμενο
(Καστοριάδης - με λάθος τίτλο, αλλά δεν πειράζει)
και τώρα τα περί Φαντασίας.
Είσαι από τους παίχτες που τους θέλεις στην ομάδα σου,
αρκεί να κόψουν τις ντρίμπλες.
Οι καλές ομάδες παίζουν ομαδικό παιχνίδι,
ενώ στις ομάδες Β' κατηγορίας
επιτρέπονται και τα "τσιφτετέλια" και οι "όμες".
Αλλά κι αν έτρωγα τη Φαντασία, τον Καβάφη;
Πολύ κατώτερο της "τέχνης" σου...
Πάλι βιάζομαι, γαμώτο (sry)...
μιάς και ανακατεμένος με πλήθος πραγμάτων...
2 τα κρατούμενα και επιφυλάσσομαι!
(βλέπω ότι δεν τα πας καλά
με τη φιλενάδα μου την TSAOUSA)
Χεχε…

katerina είπε...

1ον. Τα κρατούμενα είναι τρία.

2ον. Δεν παιζω ποτέ στις ομάδες άλλων, κάνω παιχνίδι ΠΑΝΤΑ μόνη μου.

3ον. Η ‘τέχνη’ μου κρινεται από τη στιγμή μου και την διαθεση όσων έχουν όρεξη να την περιδιαβούν

4ον. Κι όσο για την φίλη σου, δεν τα έχω ουτε καλά, ουτε κακα. Εγώ τους ανθρώπους Ή τους εκτιμώ Ή με αφηνουν ΠΑΓΕΡΑ αδιαφορη. Το Ή και κεφαλαιο και καθαρά διαζευκτικο. Tην …τριτη λυση για τον … «σοσιαλισμό» την ...αξιλογώ ως τραγικά απαραδεκτη.

monahikoslikos είπε...

Πάνω που ήμουν έτοιμος να πανηγυρίσω για το άνοιγμα των ακτών στους πολίτες όπως μας λάλησε από τηλοψίας κείνη η υπουργός με το σακίδιο (Να και μια σωστή κυβερνητική απόφαση σκέφτηκα) έτυχε να διαβάσω σε κάποιο άλλο blog πως αν πανηγυρίσω θα είμαι ΜΑΛΑΚΑΣ.
Κι αυτό γιατί όπως έλεγαν κείνοι οι οχτροί της Οικογένειας στο άλλο blog οι Καταριανοί φίλοι του αδελφού Νίκου (καμία(?) σχέση με τους άλλους αδελφούς Γιώργο, Στέλιο και Νίκο) έχουν ζητήσει να νοικιάσουν το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού για πτήσεις τσάρτερ και ζητούν επίσης ένα κομμάτι θάλασσας εκεί κοντά για να κάνουν Μαρίνα και να δένουν τις βάρκες τους.
Και τότε κατάλαβα γιατί οι επικοινωνιολόγοι προτίμησαν τη Δυτ. Λιβύη αντιλαμβανόμενοι ότι ο πελάτης είναι ανεπίδεκτος μαθήσεως και όχι μόνο δεν έχει καμιά φαντασία αλλά και ξανάπαιξε κείνο το χιλιοπαιγμένο σενάριο εμπαιγμού ενός λαού που τον πίστεψε και ΠΡΟΔΟΘΗΚΕ λίγο μετά το κλείσιμο της κάλπης.

ΥΓ: Επί του κειμένου ουδέν σχόλιο άψογο και απολαυστικό όπως πάντα.

katerina είπε...

Να σε ρωτησω και κάτι άλλο βρε Λυκε, μιας που οι δικές σου οι πηγές είναι αξιοπιστες. Ο Σαχινίδης είανι τόσο ηλίθιος όσο όλοι φανταζομαστε ή παιζει και κάτι άλλο;

Παναγίτσα μου, όσο διαβαζω, ξαναδιαβαζω, ματααναδιαβάζω την συνεντευξη του Σαχινιδη, νοιωθω σαν να έχεις μπει στο χειρουργείο για μια σοβαρή εγχειρηση και να ανακαλυπτεις ότι ο ...μέγας χειρουργος (που του το έχεις σκάσει και το φακελάκι) ειναι ο καντινιερης του νοσοκομείου. Μωρε και ναρκωμένος δεν θα την κοπανησεις;

Και όχι τίποτα αλλο αλλά πρέπει να πάμε και σε χωρα με συντηρητική κυβερνηση. Ειναι και Προεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο Ηγεμών δεν ξέρεις τι και που μπορεί να σε ευρει!!!

monahikoslikos είπε...

Ξέρεις πολύ καλά τις απόψεις μου, τις έχουμε συζητήσει, ότι ο Πρωθυπουργός συνειδητά έσυρε τη χώρα στο άρμα του ΔΝΤ καθιστώντας την προσφυγή μονόδρομο αφού προηγουμένως κάνοντας βόλτες ανά την υφήλιο αυτός και τα πειθήνια όργανά του στο Οικονομικό Επιτελείο έκαναν ότι περνούσε από το χερι τους να "κάψουν" τις όποιες εναλλακτικές υπήρχαν τους πρώτους μήνες της κυβερνητικής αλλαγής.
Δεν ξέρω πόσο ηλίθιος μπορεί να είναι ή ποιο είναι το επίπεδο αντίληψης των τεκταινόμενων ένας πολιτικός σαν το Σαχινίδη που τον εξευτελίζει από το βήμα της Βουλής ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματός του κι αυτός παραμένει στο πόστο του ατάραχος.
Τον φτύνουν και νομίζει πως ψιχαλίζει αλλά ωστόσο δεν μπορώ να του αμφισβητήσω την ειλικρίνεια...
Πως λένε από τρελό κι από χαζό μαθαίνεις την αλήθεια...
Αλλωστε ένας από τους λόγους που οδηγηθήκαμε στο γκρεμό και από εκεί τσίφ στην αγγαλιά του ΔΝΤ είναι η ειλικρίνεια.
Μετά τις εκλογές τεχνοκράτης (μέλος του ΠΑΣΟΚ και άλλοτε εκ των κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών στις κυβερνήσεις του Αντρέα και του Σημίτη) εγνωσμένης και αποδεδειγμένης εμπειρίας και αποτελεσματικότητας του εισηγήθηκε να μην αποκαλύψει δια μιας το ύψος του ελλείμματος και να δανειστεί περίπου 10 δις (τα επιτόκια ήταν ακόμα χαμηλά) για να κάλύψει μέρος της τρύπας προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση οι αγορές θα μας ξεσχίσουν (κατά τη δική του έκφραση).
Η εισήγηση όμως βρέθηκε στα σκουπίδια και ο εισηγητής από πολύφερνος γαμπρός για υψηλή κυβερνητική θέση βρέθηκε στα αζήτητα.
Ποτέ δεν θα καταδεχτώ να πω ψέματα στους δανειστές μας όπως ο Καραμανλής είπε ο ηγεμόνας και μας οδήγησε κατά κρημνού.

Τώρα αν πίσω από την επιμονή του Παπανδρέου να μας αλυσσοδέσει στο άρμα του ΔΝΤ υποκρύπτονται και άλλες σκοπιμότητες θα φανεί...
Κυριακή κοντή γιορτή που λένε ή για να ακριβολογώ Παρασκευή φθάνει ο Ερντογάν με την κουστωδία του και όλο και κάτι θα φανεί.

stefanos είπε...

ΓΥΡΙΣΑ...
Ψάχνω να βρω τα βήματα μου
σαν τους άλτες του ύψους...
Σε πια κείμενα σου έγραψα;
Ποίες οι εκκρεμότητες;
Θαρρώ είναι:
1) "Φαντασία"
(Eίδατε;
Πράξεις όχι λόγια...
να καεί να καεί κλπ...
Μπούρδες!
80.001 κόσμος και τίποτα...
(ο 1 ήμουν εγώ)
ενώ η Μπιρμπίλη ΜΠΑΜ-ΚΑΙ-ΚΑΤΩ...
σοσιαλιστικός ρεαλισμός!
2) "Ο καμπινές του Απόστολου"... Ναι;
Μήπως έχουμε και τίποτα ψιλά
από το δικό μου bloggάκι;

τσότσος είπε...

Δεν σε καταλαβαίνω Κατερίνα, τόσο πολύ μένος;
Στο ίδιο σακκί λοιπόν ο, έστω άτσαλα, προσπαθών με αυτούς της 5ετίας που μας έφεραν ως εδώ;
Και επιμένω: ποιο είναι το εναλλακτικό σχέδιο όσων επιμένετε ότι δεν έπρεπε να ληφθούν τα άδικα (ΝΑΙ με κεφαλαία) μέτρα; Ποια μέτρα προτείνετε που θα απέδιδαν μέχρι τις 19 που πρέπει να σκάσουμε το παραδάκι;
Concept, πρόταση θέλω, όχι αφορισμούς και ειρωνείες...

cynical είπε...

τσοτσο
sorry αλλα αν θεωρεις οτι η πολιτικη προχωραει με διλημματα, ο παρών μονοδρομος δεν θα σε διαψευσει. Στην πρωτη γωνια θα πεταχτει ακομα ενα, στην επομενη το αλλο, και εχει ο θεος...

Μαλλον, για παγιδα μοιαζει.

τσότσος είπε...

Πιθανόν, cynical, να πορεύομαι με διλήμματα, απλά δεν ακούω πώς θα μαζεύονταν τα ευρώπουλα μέχρι 19 του μηνός. Έχεις εναλλακτική ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ πρόταση; ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, όχι γενικόλογα στερεότυπα περί πάταξης της φοροδιαφυγής κλπ. που προφανώς τα υποστηρίζω (και θα ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΩ τον Παπανδρέου αν δεν την πατάξει) που ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα απέδιδαν μέχρι τις 19...

Ανώνυμος είπε...

(πόσα παπα... είχα γράψει την τελευταία φορά δεν θυμάμαι!)

Στην προηγούμενη ανάρτησή σου δεν τόλμησες να μου απαντήσεις πλην εμμέσως (μέσω απάντησης στον Νίκο Λιολιοπουλο), παρά το γεγονός ότι το σχόλιό μου ήταν (γενικώς) θετικό, αφού σε καλούσα να αρχίσεις να ξαναγράφεις όπως έγραφες κάποτε. Δυστυχώς, το μίσος που τρέφεις (ως φαίνεται) προς αυτόν (ή αυτούς) που νομίζεις ότι κρύβονται πίσω μου, δεν σε αφήνει να απαντάς απερίσπαστη, παρα με το της γιαγιάς "η σιωπή μου (και η αδιαφορία μου) προς απάντησή σου!".

Καημενούλα Κατερίνα. Προσωπικά σε κατανοώ. Και σε λυπάμαι.

Αλλά τα προσωπικά σου ενδιαφέρουν μόνο εσένα. Εδώ εγώ θέτω ένα θέμα που (όπως φαίνεται) συμμερίζονται και άλλοι αναγνώστες σου:

Τι κάνει έναν ενδιαφέροντα, λογικό, διεισδυτικό και αναλυτικό ταυτόχρονα άνθρωπο όπως ήσουν κάποτε, με χιούμος, οξύτητα πνεύματος και ταυτόχρονα με ελεγχόμενο αλλά σωστά κατευθυνόμενο πάθος, να καταντά στον έξαλλο λαικιστή με την χυδαία πένα, τα φασιστικά συνθήματα ("κάψτε το μπουρδέλλο την Βουλή"), τον φτηνό ερεθισμό χαμηλών "κέντρων"΄του μυαλού των άμυαλων, και αυτή την γελοία πρόσκληση προς "επανάσταση";

Εγώ θέτω το ερώτημα προς όλους (και προς εσένα) χωρίς πάθος, και χωρίς βέβαια να περιμένω απάντηση. Αλλά σαν τον Τσότσο που -ο δύστυχος- απορεί, αναρωτιέμαι.

Αν φοβάσαι ότι θα δώσω απαντήσεις, δεν χρειάζεται, δεν πρόκειται να το κάνω. Περιμένω να δω άν κάποιος απο τους τόσους χειροκροτητές που απέκτησες θα αποτολμήσει απάντηση. Η μήπως εσύ η ίδια;

Με βαθύτατο χαμόγελο, χαιρετώ.

Entry-Fon είπε...

Δεν νομίζω ότι θα πάρεις απάντηση στο ερώτημά σου εδω.

katerina είπε...

Στεφανε σκεφτομουν μια σκηνή που έζησα σήμερα. Αλήθεια επειδή ..αναλυσαμε "στον καμπινέ του Αποστολου' τη λέξη σεβασμός

Η λικιωμένη κυρια σε ψιλικατζιδικο στο κέντρο της Αθήνας, προσπαθεί να πεισει το εγγονάκι της να μην πα΄ρει αυτήν την σοκολάτα αλλά την μικροτερη και φθηνοτερη. Το βλέμμα της, ντροπιασμένο κοιτάει μια την ψιλικατζου και μια εμένα που περιμένω μετά απο την κυρία. Το μικρό έχει μουλαρώσει, «αυτή θέλω σου λέω» , η κυρία νοιωθει άσχημα που με κάνει να περιμένω. Κάνω ότι χαζευω τα περιοδικά. Τελικά μετά τις κραυγές του μικρού παιρνει την μεγάλη, και λεει στην ψιλικατζου θα περασω σε λίγο να στα φέρω. Κια φευγει σαν κυνηγημένη με το μικρό να προσπαθεί να σκισει το χαρτι της σοκολάτας.

Ο κ. Κακλαμάνης λοιπόν, όταν φορεσε το κουστουμάκι και κατεβηκε στην διαδηλωση της Πρωτομαγιάς τι περίμενε; Ότι αυτή η κυρία, που το ντροπιασμένο βλέμμα της ακομα το κουβαλάω πάνω μου, θα του εσφιγγε το χέρι και θα του λελεγε «Προεδρε μου, τι τιμή για την φτωχή διαδηλωση μας, η παρουσία σας;».

Όχι Στεφανε θα τον γιουχαιζε θα προσπαθούσε να τον κάνει να νοιωσει αυτή την ντροπή που ένοιωσε όταν δεν έβγαιναν τα κερματα για την μεγάλη σοκολάτα.

Και αναμεσα στο τσαλαπατημα του σεβασμου του κ. Προεδρου και της κυρίας, ο σεβασμός της κυρίας τσαλαπατιεται απο τον κ. Κακλαμανη και το Κόμμα του, τους ομοίους του πολύ περισσότερο και απιστευτα πιο άδικα και πιο βαρβαρα.

Το λέω με πληρη γνωση λόγου και με απολυτη επιγνωση των ...συνεπειων. Λυπάμαι που μόλις ειχα φυγει απο την στοά Κοραή όταν έγινε το επισοδειο. Λυπάμαι που δεν το γιουχαισα όσο πιο δυνατά μπορουσα.

Και η ...ιστορία εκδικειται. Το ξαναείπα έζησε την πιο ατιμωτική φυλακιση της ζωής του για 40’. Τη φυλακή του καμπινέ. Όχι βέβαια ότι το καταλαβε κιολας!!!

katerina είπε...

Τσότσο,
Τα εχουμε πει και τα έχουμε γραψει εκατονταδες φορές.
1ον. Πόσο ήταν το spread τον Οκτωβρη; γυρω στις 150 μονάδες βάσης.
2ον. Πότε οφειλαμε να ανακοινώσουμε το έλλειμα σαν χωρα; Τον Απριλη.

Η Ελλαδα μπορουσε τον Οκτωβριο και τουλαχιστον μεχρι τον Γενάρη να δανειστεί με επιτοκιο μικρότερο ακόμα και αυτου του ΔΝΤ.

Υπάρχουν πολλά "σενάρια", πολλες συμπτωσεις, πολλά δημοσιευματα διεθνή και ελληνικά που σχεδόν κάθε μέρα ...ξετρυπωνουν πάρα πολλά. Αλλά και εγώ με αποχρωσες ενδειξεις έλεγα ότι δνε πρέπει να εκφραζεται δημόσιος λόγος. Αν και όποτε υπάρχουν ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.

Έμενα λοιπόν στο σενάριο της ανικανότητας, έμενα στο σενάριο που λέει ότι όταν οι κερδοσκόποι φωναξαν ποιος ειναι διαθεσιμος για το παιχνίδι μας με το ευρώ, κάποιος ΕΣΠΕΥΣΕ να σηκωσει το χερι του.

Και πάνω που λες, ok παιδιά, θα διαπραγματευτουμε εμεις ως πολίτες στον δρόμο με τους δανειστές μας (αυτό θα μπορουσε να ειναι και η ...εν πολλοις αναζητουμενη κοκκινη γραμμη για μια ευφυή Κυβερνηση, που θα το προμοταριζε κιολας, θα το χρησιμοποιουσε κίολας)διότι η Κυβερνηση προωθεί και απολυτα άδικα και απολυτα αποτελεσματικά μετρα, και δηλώνει αδυναμία διαπραγματευσης, να σου σκάει ο Σαχινίδης!!!!

Και τι λεει ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ οικονομικών; Μα ακομα και όταν το επιτοκιο δανεισμού απο την αγορά τον Οκτωβρη, ήταν ακόμα μικροτερο απο αυτό του ΔΝΤ, εμεις απο το ΔΝΤ ειχαμε αποφασίσει ...παση θυσία να δανειστούμε.
Τα συμπερασματα ...δικά σου.

Θέλεις να σου πω τα δικά μου; Μα ...σκηνικό προαναγγελθέντος θανάτου ήταν. Το ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ο υφυπουργός. Γιατί;

Αυτό θα το δουμε συντομα. Ή ελπίζω να μην το δουμε. Θα σου πω μόνο ότι το ίδιο βραδυ που «πήρε τηλεφωνο» ο Ομπάμα την Μερκελ για να την πεισει ...καμφεί, ο διεθνής τύπος αλλά και ο ελληνικός έφγραφε ότι ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΡΑΔΥ, ο Μπαν Κι Μουν επικοινωησε με τον Νιμιτς λέγοντας του ότι τωρα πρέπει να λυθει η εκρεμότητα με την Μακεδονία.

Κai θα μου πεις σε νοιαζει εσένα Κατερίνα η ...Μακεδονία; Όχι, εμενα δεν με νοιαζει αν θα γινει ένα ακομα αμερικάνικο προτεκτοράτο διπλα μας, και πολύ περισσότερο δεν με νοιαζει το όνομα των Σκοπιών. Αλλά πολύ κόσμο τον νοιαζει.

Θα είναι ένα ακόμα απο τα εκβιαστικά διλληματα Τσότσο. Σημερα είναι ή κόβουμε την συνταξη των 430 ευρώ ή πτωχευουμε, αυριο θα είναι ή λυνουμε το θέμα του ονοματος ή πτωχευουμε , μεθαυριο ή λυνουμε το θέμα της υφαλοκρηπίδα ή πτωχεουμε, αντιμεθαυριο...

(συνεχιζεται)

katerina είπε...

Να μιλησουμε για το Ερντογαν και το ελληνοτουρκικό συμβούλιο Υπουργών;

Εχεις δει πολλες χωρες να διεκδικουν να συζητησουν κυριαρχικά τοςυ διακιωματα την ώρα που ειναι υπο πτωχευση και με την πλάτη στον τοιχο;
Διαβαζεις τι γίνεται με την Finance Bank που Τουρκοι επενδυτες ζητουν να την αγοράσουν; Με τι τιμημα; Διαβασες; Κατωτερο του καταβληθεντος. Πως θα το κάνουν; Μα στελνονντας το τουρκικό «ΣΔΟΕ», και την επιτροπή κεφαλαιαγοράς και βάζοντας εξοντωτικά προστιμα. Βλέπεις κανένα να μιλάει; Ποιος εχει το μεγαλυτερο πακετο στην Εθνική;

Τσότσο, εγώ σε εσένα το είχα γραψει σε άσχετο χρόνο, απο τον Νοεμβριο, αρχες αρχές, μην βιαζεσαι, μην χαιρεσαι, μην πανηγυριζεις, βρωμάει η δουλειά.
Και επειδή με ρωτας θα σου απαντησω και σε αυτό. Μας ΟΔΗΓΗΣΑΝ εσκέμμενα εδώ, μας παρεδωσαν χειροποδαρα, μας εκβιάζουν ΑΣΥΣΤΟΛΑ, τα μετρα ειναι και απολυτα αδικα και απολυτα αναποτελεσματικά, και εσύ θεωρε΄ςι φυσιολογικό ότι αυτό το πολιτικό σκηνικό θα διαχειριστεί και το ..."νέο δάνειο";

Με ρωτάς να σου πω αν ήταν καλυτερος ο Καραμανλής. Μα παιδί του ίδιου ακριβώς συστηματος ήτνα και ο Καραμανλής. Καταστροφικός ήταν ο Καραμανλής, απολυτα, και;;;; Αυτό σημαινει ότι πρέπει να συνεχισουμε αυτόν τον ολεθριο δρόμο;

Τσότσο, το βλεπεις, φαινεται, το πολιτικό συστημα τριζει. Ήδη απο την μια βγηκαν τα μαχαιρια μεταξυ των συνενόχων πολιτικών-επιχειρηματιών- media και απο την άλλη τους έπιασε μυρμυρία να καταργησουν τον Νόμο περί ευθυνης Υπουργου, να μειωσουν τους βουλευτες, τα λεφτά, τα ποθεν έσχες κλπ.
Μπα; Γιατί τωρα; Γιατί σημερα; Αποφασισε ο εισηγητής του Ν. περι ευθυνης Υπουργών κ. Βενιζελος ότι κακώς νομοθετησε; Αποφασισαν ότι κακώς έγινε η συνταγματική αναθεωρηση; Τωρα ανακάλυψαν το φως το αληθινό;

Όχι βέβαια, τρεμουν, τα ρεστα τους παιζουν μπας και περισωσουν τα τομαρια και τα κεφαλια τους. Ξερουν Τσοτσο και στο ΠΑΣΟΚ και στην Ν.Δ. αλλά μην κοροιδευομαστε και η Αριστερά (γιατί και αυτή εχει τεραστιες ευθυνες) ότι μόλις περασει η λέξη πολιτικός απο το μυαλό ενός πολίτη, το μυαλό του πάει συνειρμικά σε ένα κεσε γιοαυρτι. Ποτε άλλοτε η πολιτική δνε απαξιωθηκε μετα την μεταπολιτευση απο ότι τωρα. Και αυτο ειναι εξαιρετικά επικινδυνο (όχι δεν πιστευω ότι ο Βγενοπουλος θα κάνει κόμμα, λαγός πιστευω ότι ειναι Βγενοπουλος, τα έλεγα σε χθεσινό σχόλιο μου).

Θα αλλάξει το πολιτικό συστημα, θα αλλάξει το πολιτικό σκηνικό, θα απελευθερωθούν απο όλα τα Κομματα, ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, οι υγείς δυνάμεις; Θα εκδημοκρατιστουν τα κομματα έτσι ώστε να ακουστουν οι φωνές, να λειτουργησουν τα καταστατικά, να διαλυθούν και να ξαναδομηθούν;
Ποιος θα κρατησει την κάθε κομματική σφραγίδα νομίζεις ότι έχει για τη ιστορία την παραμικρή σημασία;

Αν όλα αυτά δεν γινουν... ε, τότε υπάρχει τόσο μεγάλη και τόσο εντονη αρθρογραφία για το τι θα γίνει.
Ήδη ο ...φιλοσοφος Γιανναράς παρακαλάει τον Βγενοπουλο... να μας βγάλει απο το τέλμα...

katerina είπε...

Τρια ήταν τα ..πα Ανωνυμε.
Μάλλον ασθενής η μνημη σου. Βλέπεις κάποια πραγματα δεν αλλάζουν ποτέ και κάποια άλλα πάλι, αλλαζουν τελεσίδικα.

Μίσος; Παπαπαπαπαπα, τι βαρυγδουπες λεξεις είναι αυτές Ανωνυμε;
Απο τα γραφομενα σου φαινεται ότι παρακολουθείς πολύ καιρό το blog. Το εχω ξαναπει πολλές φορές, το έγραψα και στον Λιολιοπουλο, το έγραψα και στον Στεφανο παραπάνω, δεν αναλώνομαι ΠΟΤΕ σε ...μίση.

Τωρα το γιατί ΟΝΤΩΣ, ειμαι και πολύ θυμωμένη και βαθεια ανησυχη το εγραψα για μια ακομα φορά, παραπάνω στον Τσοτσο.

Εκτός απο θυμωμένη όμως ..ελπίζω. Ελπιζω βαθειά ότι τωρα, αυτό το τόσο βαθυ σκοταδι προμηνυει ...αυγή. Να πεφτω έξω; Διόλου απιθανο. Αλλά ότι, και όσο περναει απο το χερι μου θα το κάνω, στο δρόμο, στην συγκεντρωση, στην μαζωξη και στο πληκτρολογιο, θα κάνω αυτό που πιστευω σωστό.

Λαικισμός κατα την άποψη σου; Ακόμα και αυτή η κουτσουρεμένη δημοκρατία επιτρέπει ακόμα στον καθέναν να έχει άποψη και να την λέει. Δεκτη λοιπόν και η δική σου άποψη.
Όσο για τη δική μου ...δημοκρατία εδω μεσα, εγώ ουτως ή άλλως επετρεπα και επιτρεπω πάντα, οποιαδηποτε αποψη, κριση, θεωρία, εκτιμηση απο οποιονδηποτε θέλει να την γραψει. Χωρις κανενός ειδους προληπτική ή άλλη λογοκρισία. Είπαμε δημόσιος χωρος ειναι τα blogs.

Αυτά τα ...ολίγα. Με χαμογελο επίσης, ανταποδίδω τον χαιρετισμό, αν και εγώ οφείλω να ομολογησω ότι δεν σε κατανοώ. Αλλά δεν έχει σημασία.

katerina είπε...

Entry -fon καλησπέρα.

Τι έγινε ρε ...συχωριανοί, όλη τη διπλωματική σας, στην πρακτική ψυχολογία κάνετε σημερα εδώ μέσα;

Entry-Fon είπε...

[Τι κάνει έναν ενδιαφέροντα, λογικό, διεισδυτικό και αναλυτικό ταυτόχρονα άνθρωπο όπως ήσουν κάποτε, με χιούμος, οξύτητα πνεύματος και ταυτόχρονα με ελεγχόμενο αλλά σωστά κατευθυνόμενο πάθος, να καταντά στον έξαλλο λαικιστή με την χυδαία πένα, τα φασιστικά συνθήματα ("κάψτε το μπουρδέλλο την Βουλή"), τον φτηνό ερεθισμό χαμηλών "κέντρων"΄του μυαλού των άμυαλων, και αυτή την γελοία πρόσκληση προς "επανάσταση";]

Το ερώτημα που σου θέτει ο Ανώνυμος, πάντως, και ενδιαφέρον είναι και δεν το απάντησες. Δεν σε παρακολουθώ καιρό, αλλά διάβασα προηγούμενα post και μάλλον έχει δίκιο.

Στο προηγούμενο πάντως σημείωμά μου αναφερόμουν στο σχόλιο του Τσότσου, στον οποίο επίσης δεν έδωσες απάντηση (το αγωνιώδες "που θα βρούμε τα λεφτά" δεν απαντιέται απ' ευθείας από κανένα, μόνο με υπεκφυγές)

Φαίνεται πως σε αυτό το Blog οι απαντήσεις έρχονται κάπως δύσκολα.

monahikoslikos είπε...

Κατερίνα μου καλημέρα,
Ακόμα να καταλάβεις πως με τα τρόλια δεν ξεμπερδεύεις και πως αν αναλώνεσαι να τους απαντάς αποθρασύνονται????

katerina είπε...

Καλημέρα Entry-fon,

Σου απαντησα και στο προηγουμενο μου σχόλιο, ότι ακόμα και οι αποτυχημένες...διπλωματικές των ΤΕΙ πρακτικής ψυχολογίας, στο παρον ιστολόγιο γινονται αποδεκτές. Ενιοτε δε, αλλά όχι πάντα, τυγχάνουν και απαντησης.

Επίσης το ιστολογιο λειτουργεί με κάποιες min παραδοχές. Μία εξ αυτών ειναι το επιπεδο ευφυίας κάθε αναγνωστη και κάθε σχολιαστή ωστε να κατανοησει και την αναρτηση και την απαντηση. Και ασφαλώς απευθυνεται στο μεσο όρο ευφυίας για να γινει διαλογος, συζητηση, είτε καλών προθέσεων ειτε και ...κακών προθέσεων απο τους σχολιαστές. Η διερευνηση των προθέσεων δεν ειναι ουτε στις προθέσεις ουτε στις προυποθέσεις του παρόντος ιστολογίου.

Για να τελειωνει λοιπόν το παραμυθι, επειδή η διαχειριστρια του ιστολογίου έχει ομολογήσει πολλές φορές ότι εκτιμούσε πάντα και την επιστημη και τους επιστημονες που την υπηρετουν, ευχαριστεί για την ...δωρεάν εξεταση, αλλά σε διαβεβαιώ ότι όταν χρειαστω ψυχαναλυση ή όποιαδηποτε βοηθεια ψυχιατρικής φυσης, απευθυνομαι στους ειδικούς και όχι στους πρακτικους, στους ξερόλες και στους χειρομάντες.

Ελπίζω επίσης, ότι θα μου επιτραπεί να θεωρώ γραφικούς, όσους αποφασισαν να πάρουν ...πτυχίο ψυχιατρικής με την μέθοδο...ανευ διδασκάλου.

Πάντα ευγενής στο ...κοινό μου Entry-Fon, σε χαιρετώ με μια καλημέρα.

Υ.Γ. Επετρεψε στον Τσοτσο ή στον οποιονδηποτε να εκπροσωπησει και την άποψη του και την διαφωνία του προσωπικώς. Οι θεσμοί...αντιπροσωπευσης (και μάλιστα όταν η ...αντιπροσωπευση γινεται ερημην) παιρνούν κριση.

katerina είπε...

Καλημέρα Λυκε,

Και ΟΧΙ Λυκε, διαφωνώ καθέτως μαζι σου.
Τα blogs ειναι και δημοσιος χωρος και δημόσιος λόγος. Αυτό σημαινει ότι δεν απευθυνομαστε μόνο στους φίλους μας, μόνο σε αυτους που θεωρουμε ότι έχουμε την ίδια οπτική ή αισθητική προσεγγιση των πραγματων. Απευθυνομαστε σε όλους και ΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ απο όλους. Αυτή ειναι και η ουσια και της φυσης και της διαδραστικότητας των blogs. Για τους φίλους υπάρχουν ΚΑΙ οι ιδιωτικές συνομιλίες, ειτε δια ζώσης ειτε μεσω mails.

Επίσης ΠΟΤΕ δεν θεωρησα ότι όσοι με τιμούν ή με «τιμούν» με τα σχολια τους ή ακόμα και με την αναγνωση τους ειναι «τρόλια» ή κακοι, ή ...ότιδηποτε άλλο. Γενικώς αν και τουςυφισταμαι ΔΙΑΡΚΩΣ, αποφευγω και θέλω να αποφευγω τους προσωπικους χαρακτηρισμούς. Αλλωστε ποτέ δεν ήταν του γουστου μου, οι σκιαμαχίες.

Το έγραψα και παραπάνω. Όλοι αντιλαμβανόμαστε τις προθέσεις του καθενός, όλοι καταλαβαινουμε ποτε ειναι εντονος διαλογος και πότε προβοκατσια, αλλά ειπαμε ...δημοσιος χωρος, ας βγάλει ο καθένας τα συμπερασματα του.

Τέλος αν και προσωπικά και εκτιμώ ΙΔΙΑΤΕΡΑ και σαφώς προτιμώ σαν τακτική «μάχης» την μάχη ΙΠΠΙΚΟΥ, αποδεχομαι ότι υπάρχει και το ανταρτικο πόλης. Και τα έντονα φλουο χρωματα που ξεσκιζουν τα ...μάτια δεν μου αρεσουν καθόλου, αλλά αυτό δεν με εμποδίζει να κατανοώ και να αποδέχομαι ότι σε κάποιους αρεσει να τα ...«φορουν». Και ακόμα περισσότερο ότι κάποιοι, προφανώς τα ...χρειαζονται για να κάνουν ...εντυπωση. Αυτό βέβαια δεν σημαινει ότι πρέπει να τα «φορεσω» και εγώ.

stefanos είπε...

Περίπτωση ελληνικότητας ΓΑΠ
Ατύχησες βρε Κατερίνα!
Ξέρεις πόσο άσχημα νοιώθω όταν θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να χλευάζω το γειτονόπουλο το Ζαχαρία επειδή "κεκέδιζε"; (Σήμερα είναι καθηγητής μαθηματικός σε πανεπιστήμιο στη Σουηδία και εξακολουθεί ο άνθρωπος να "κεκεδίζει")
Όταν παίζουμε μόνοι μας, όπως είπες για την περίπτωσή σου, υπάρχει ο κίνδυνος της αποκοπής και των παραισθήσεων. Για πρόσεχε λοιπόν ...μην γίνεις κάποιο είδος μπαμπουίνου όπως ο κύριος Λαζόπουλος...
Σε θεωρώ ότι μπορείς καλύτερα από τον εν λόγω κύριο (ευφυώς και ως «Ανθούλα» από την Τσαούσα προσφωνηθέντα) που μας το παίζει αριστοφανικός και ελεεινολογεί εναντίον της σάτιρας... αλλά που να το καταλάβει όταν τελεί υπό διατεταγμένη υπηρεσία...

Περίπτωση WC
Υπάρχουν και ατιμωτικότερα πράγματα. Η κυρία της "σοκολάτας" θα μπορούσε να τον προσπεράσει αγνοώντας τον "ταρατατζούμ". Σκέψου εδώ που τα λέμε αν η κάθε είδους κριτική προς πρόσωπα και ομάδες ανθρώπων μεταφραζόταν ως εμπράγματη αντι-κριτική και δράση. ΚΟΛΑΣΗ! …και πάλι καλημέρα (ωχχχ… 11 και 10 πήγε)

Alexandros είπε...

Βρίσκω την στάση σου απέναντι στον Κακλαμάνη άδικη. Δεν θα περάσω σε ψυχολογικού τύπου αναλύσεις, απλά θα σου πω ότι ο θυμωμένος άνθρωπος ενίοτε δεν σκέφτεται καθαρά. Και σου δίνω ένα παράδειγμα: Πως γίνεται να μην δέχεστε την συλλογική ευθύνη του λαού (για την λεγόμενη διάχυση ευθυνών μιλάω) αλλά ταυτόχρονα να δέχεστε την συνολική ευθύνη όλου του πολιτικού κόσμου (πλην αριστεράς;) Δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Αννη είπε...

Για το εάν φταίει ο λαός ή όχι θα σου θυμήσω Κατερίνα παλαιότερες αναρτήσεις σου, στις οποίες μάλιστα είχαμε λογομαχήσει, και υποστήριζες ότι ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως φταίμε για το κατάντημα της χώρας μας. Τώρα πώς και άλλαξες άποψη σε αυτό το θέμα;

celin είπε...

Aνωνυμε,δεν υπαρχει παθος "ελεγχομενο" κ "προς τη σωστη κατευθυνση"
Αυτο που περιγραφεις ειναι κατι νεροβραστο,κατι ανευρο,ανουσιο,τα παθη ειναι ανεξελεγκτα κ οταν ειναι γνησια,εχουν τη ικανοτητα να σε μεταμορφωνουν προς το καλυτερο,προς το τολμηροτερο
Διχως την προσπαθεια για αυτουπερβαση,δε προκυπτει αυτογνωσια.

Κατερινα,βλεπω οτι πολλοι προσπαθουν εδω να σε επαναφερουν στον "ισιο δρομο".Ισως ησυχαζαν αν εγραφες ποσο καλη ειναι η κυβερνηση κ λιβανιζες τον ΓΑΠ ολη μερα.Γραψε κ οτι συμφωνεις με τον Τελλογλου που θελει αναστολη αρθρων του Συνταγματος,
γραψε ποσο παρωχημενο ειναι το Συνταγμα κ ποσο ομορφο+μεταμοντερνο ειναι το να καταργειται
κ νομιζω οτι θα ειμαστε ολοι ευχαριστημενοι

Παρεμπιπτοντως,Θεος ο Σαχινιδης!

τσότσος είπε...

Απατεώνας ολκής λοιπόν ο Παπανδρέου, Κατερίνα,μας εξαπάτησε, εκ προθέσεως ασέλγησε στο πτώμα μας...
Δηλαδή θα πήγαινε τον Οκτώβριο στα μουλωχτά να σηκώσει καμμιά 10αριά δις και οι ανίδεες αγορές θα του τά'διναν και τον απρίλη που θα ανακοινώναμε το έλλειμμα (άσχετα αν Μπαρόζο, Προβόπουλος κλπ. τα είχαν βγάλει στη φόρα) θα τους κουνούσαμε το μαντήλι!

Αλλά πας παραπέρα: ούτε το κριτήριο της ανικανότητας δεν δέχεσαι, ευθέως μιλάς για ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ σχεδίου παράδοσής μας στο ΔΝΤ με σύνδεση με τα εξωτερικά...

Μια εξήγηση υπάρχει και την δίνεις απομονώνοντας μια φράση του Σαχινίδη (ο δύστυχος αποκάλυψε κατά λάθος το σχέδιο): μας κυβερνάει συμμορία απατεώνων με επικεφαλής το "παιδί των Αμερικανών" (έτσι δεν τον λένε οι ΝΔκράτες;) που μας υπέκλεψε την ψήφο μας έχοντας ΣΧΕΔΙΟ από πριν... Χειρότερος και από τον αρχιδολοπλόκο Μητσοτάκη λοιπόν!
Εφόσον σε πείθει αυτή η θεωρία, σε καταλαβαίνω που είσαι έξαλλη, και εγώ το ίδιο και χειρότερα θα ήμουν (αν την πίστευα)...
Και όλα αυτά γιατί; γιατί ο Παπανδρέου να θέλει να αυτοκτονήσει; γιατί να μην πάρει τα ευρώπουλα τον Οκτώβριο και απερίσπαστος να ασχοληθεί με τα 'πράσινα' άλογά του;
Μήπως του την είχαν στημένη οι συνένοχοι (Μέρκελ και σια που της την πέφτουν πια και οι δικοί της για την βλακεία της) του Καραμανλή που έκαναν τα στραβά μάτια επί 5 χρόνια και φοβήθηκαν μήπως (λέω μήπως) η, έστω ξεδοντιασμένη σοσιαλδημοκρατία βρεθεί μπροστά τους; Και ο αφελής έπεσε στη λούμπα;
Γιατί, κατά τα λεγόμενά σου, το καράβι θα μπορούσε να αρμένιζε για καιρό στρωτά (αφού θα παίρναμε το παραδάκι με χαμηλά επιτόκια, έτσι λέει και ο Σαμαράς) και κάτω από τη μύτη των αγορών θα βάζαμε τάξη στα του οίκου μας χωρίς να πάρει κανείς χαμπάρι. Οπότε όταν θα ξααναβγαίναμε στις αγορές (στις 19, μη το ξεχνάμε), οι αγορές θα παρέβλεπαν το κολοσσιαίο χρέος και θα μας επιβράβευαν για το συμμάζεμα (το δυστύχημα είναι ότι ΑΥΤΟ πίστευε ο Παπανδρέου).

not_me είπε...

ΚΛΑΠ ΚΛΑΠ ΚΛΑΠ ΚΛΑΠ

katerina είπε...

Στεφανε δεν με ενδιαφέρει στο ελάχιστο η «ελληνικότητα» κανενός, πολύ δε περισσότερο του Πρωθυπουργού.
Ειμαι κατηγορηματικά υπέρμαχος του δικαίου του εδάφους και όχι του δικαιου του αίματος. Δεν θα με ενοχλόυσε καθόλου αν ο Πρωθυπουργός ήταν Πακιστανός, Νιγηριανός, Αλβανός, ή ότιδηποτε και ειχε πάρει με τις min δυνατές προυποθεσεις υπηκοοτητα και ιθαγένεια και βέβαια το δικαιωμα του εκλεγειν αλλά και του εκλεγεσθαι.

Οι επικοινωνιολόγοι ή αυτοι που στο ΠΑΣΟΚ, χρησιμοποιουν τα πλαισια τα οποία προσδιορίζουν οι επικοινωνιολόγοι κανιβάλισαν τον Καβάφη, αλλάζοντας εντελώς το πνευμα της Ιθάκης του. Αν δεν ήταν τόσο χυδαίο θα ήταν εξαιρετικά κωμικό. Είναι προφανές τι εννουσε ο Αλεξανδρινός (με την Ιθάκη), όπως ειναι προφανές και το ...τι καταλαβε ο Πρωθυπουργός.
Μην κάνετε ακριβώς το ίδιο λάθος και με τον Ηγεμώνα εκ Δυτικής Λιβυης, όσοι παλευετε να υπερασπιστειτε αυτά που δεν γινεται να τα υπερασπιστείς.

Όσο για την «ομαδική» δουλειά της ...υπερασπισης, την οποία ΕΣΥ επικαλεισαι (δεν το λέω εγώ, εσυ το λες, εσυ γίνεσαι ο ...Σαχινιδης του ...συστηματος ), φίλε Στεφανε, την σπεκουλα, την χυδαιότητα και την αναγουλιαστική κουτσομπολιστική εργολαβική δουλειά, ΔΕΝ θα την κάνω ποτέ, με όποιο ανταλλαγμα.
Αντιθετα χαζευω τις «ομαδικές δουλειές» και τους «ομαδαρχες» χαμογελώντας, και πιστευοντας ακραδαντα ότι η προσωπική αξιοπρέπεια ειναι πάντα πολύ ακριβή για να ξεπουλιεται τόσο χυδαία.

Φίλε Στεφανε πιθανότατα θα ξέρεις ότι για την πλειοψηφία του κόσμου, κανείς δεν θα έχει ΠΟΤΕ, τόσα χρηματα, ή τόσα ...οφιτσια για να τους αγοράσει. Αφήνω την «δουλειά», την εργολαβία και τις υπερεργολαβίες σε...άλλους.

Αλλά ακόμα και για τους ........ (όχι δεν θα βάλω την λέξη) το τέλος τόσο γνωστό. Στο τελος τσακωνονται στη μοιρασιά. Στο τέλος οι ...φίλοι, οι συμμετεχοντες στην «ομαδική δουλεια» πυροβολούν ο ένας τον άλλον.
Ευχαριστώ για την προσφορά, ΔΕΝ πηρα ποτέ μου, ΔΕΝ θα πάρω τωρα, ΔΕΝ θα πάρω ΠΟΤΕ.

katerina είπε...

Αλεξανδρε σε ευχαριστώ για το σχόλιο γιατί μου δινεις την ευκαιρία να απαντησω, χωρίς να κάνω αναρτηση άμεσα για αυτό το θέμα.

Καταδικάζω πάντα και θα καταδικάζω το 'ΟΛΟΙ". Το καταδικαζα και στα Δεκεμβριανά, το καταδικάζα και στο επικοινωνιακό πάρτυ των ενοχών που παλευει να στησει η Κυβερνηση για να δικαιολογήσει τα αδικαιολογητα, και βέβαια το καταδικάζω και για ΟΛΟΥΣ του πολιτικούς. Τα έχουμε ξαναπει, στο φασισμό έχουμε διαχυση των ευθυνών, στη δημοκρατία οι ευθυνες έχουν ονοματεπωνυμο.

Τωρα ο τ. Προεδρος της Βουλής ειναι απο τα πιο ισχυρά και ταυτοχρονα διαβρωμένα κομματια του σάπιου πολιτικου συστηματος. Απο όπου κι αν περασε ο κ. Κακλαμάνης άφησε πισω του καμενη γη. Απο το Υπουργείο εργασίας, απο το Παιδείας (διελυσε ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΆ την Ανωτατη Εκπαιδευση, τα όργια με την ‘ανωτατοποιηση’ των ΤΕΙ για να βολεψουμε την εκλογική μας πελατεία των ...διδασκόντων στα ΤΕΙ, διελυσε και τα Πανεπιστημια και τα ΤΕΙ, που μόνο ανωτατες σχολές δεν έγιναν ΠΟΤΕ), και βέβαια την περιοδο του 89 ειναι γνωστό στους πάντες τι έκανε στον χωρο του ΕΣΥ, ως Υπουργός υγείας. Υποθέτω ότι ο Κουτσογιωργας και η δράση του ωχριουν μπροστά στην δραση Κακλαμάνη.

Όσο για την ...αναβαθμιση της Βουλής κατα τα χρόνια της Προεδρίας του... έγιεν ο μεγας Δον, που διευθετουσε τις συμφωνίες πολιτικών και media.

Αλεξανδρε, ασφαλώς και υπάρχουν εξαιρετικές περιπτωσεις ανθρώπων που τιμούν την ψηφο των πολιτών απο ολους του κομματικούς χωρους. Μειοψηφικά πια, μιας που απαιτεί ...άλλες δεξιοτητες το συστημα για να εκλεγείς. . Αλλά ο κ. Κακλαμάνης δεν εμπιπτει σε αυτήν την μειοψηφική κατηγορία.

Εγώ την Πρωτομαγιά ειδα στη διαδηλωση και άλλους πολιτικους- τουλάχιστον 4 ειδα εγώ, και απο τον χωρο του ΠΑΣΟΚ. Δεν ειδα να τους γιουχαρει κανείς.

katerina είπε...

Αννη καλημέρα, τοτε όπως και τωρα έλεγα, ότι το ειναι λαικισμός το να λες «ειμαι νεολαιος», μου κλεβετε το μέλλον μου, θα σας γαμησω, και να καις, να πλιατσικολογείς, να διαφθειρεις όπως κάνουν οι πολιτικές νεολαιες. Χαρακτηριστικά ανεφερα την νεολαια ΠΑΣΟΚ, απο τα μεγαλυτερα ΔΙΑΦΘΟΡΕΙΑ όλων των εποχών.

Και τότε και τωρα, καταδικαζα την βια απο όπου κι αν αυτή προερχεται.
Ελεγα ότι οι ανθρωπινες ζωές δεν ζυγιζονται και δεν συμψηφιζονται.
Ελεγα ότι και ο 16 χρονος Αλεξανδρος και ο εικοσαχρονος Δαιμαντής (ειδικός φρουρος που πυροβοληθηκε καταστηθα απο τον ...λαό) ήταν τα θυματα του ΙΔΙΟΥ συστηματος. Και αυτό το συστημα ειναι ο εχθρός.

Τοτε κάποιοι φωναζαν ότι τι να κάνουμε...υπάρχουν καταστασεις που ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ και τη βία, και το πλιατσικο, και τον θάνατο. Εμένα ΠΑΝΤΑ στην αντιπερα όχθη θα με βρειτε.

Την ζωή, θα την σεβομαι και θα γονατιζω μπροστα της. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που σεβομαι τον θάνατο και υποκλινομαι ευλαβικά μπροστα του.

ΝΕΚΡΟΣΥΛΗ δεν θα γίνω ποτε. Για την επικοινωιακή «υπερασπιση» κανενός κερατά στο κόσμο αυτό, δεν θα ξεσκιζω με βρωμικα νυχια ανοιχτά φερετρα. Ή αν ποτε καταντησω ετσι, θα κρυφτώ τουλάχιστον στο λαγουμι μου, και δεν θα διαλαλώ με ντουντουκες την «ευαισθησία» μου.

Τα δακρυα Αννη στον πολιτισμό ειναι πάντα προσωπική υποθεση. Στο ...τσιρκο, ο καθένας επιλέγει τον ρόλο του. Αλλος στην αρενα, άλλος στο ρόλο του λιονταριου, άλλος στη θέση του ...Χριστιανού, και άλλος στη θεση του ζητωκραυγαζοντος πλήθους. Τι να κάνουμε έτσι ειναι η ζωή. Πιθανότατα σε αυτή την διαφορετικότητα να οφειλει η ζωή και την μεγάλη γοητεία της.

katerina είπε...

Celin καλημέρα.
Ναι, υποθέτω ότι χαλάω κάποιες σουπες κάποιων, και δεν σου κρυβω ότι το διασκεδάζω αυτό.
Γιατί Celin εγω, στις μεν ευρωεκλογές ψηφισα λευκό θεωρώντας ότι πρέπει να στειλω το μηνυμα που ποτε βέβαια κανείς δεν πήρε(για αυτό και ειμαι πολύ διστακτική στις ...αποχές), αλλά στις εθνικές του Οκτωβρη ψηφισα ΠΑΣΟΚ, θεωρώντας ότι την συγκεκριμένη στιγμή επρεπε να βγει αυτοδυναμη κυβερνηση, και μην ξεχνιομαστε οι δημοσκοπήσεις έλεγαν τοτε για οριακές ή μη υπάρχουσες αυτοδυναμίες. Και ναι έπεσα στο λάκκο. Mea culpa.

Απο εδώ όμως θέλω να πω και κάτι άλλο, και μακρυα απο εμενα η σκέψη ότι προσπαθώ να βρω δικαιολογίες για να ...κρυφτώ. Η ψηφηση του νόμου για την χορηγηση ιθαγενειας στους μεταναστες ήταν προσωπικά για μένα ζητημα υψιστης προτεραιότητας. http://agauch-katerina.blogspot.com/2009/10/blog-post.html(το ποστ μου την ημέρα των εκλογών)

Όχι βέβαια της σουπας που τελικά ψηφιστηκε, αλλά του πρωτου σχεδιου νομου που αρχικά κατατεθηκε.

Όσο για τον Τελλογλου, αν πας στο site του protagon, στο συγκεκριμένο αρθρο του Τελλογλου θα βρεις τα εξής...

Λαγοί
1/5/2010 6:11:47 μμ
Κατερίνα

Αραγε όποιος εκφέρει μια άποψη δημόσια, και μάλιστα επαγγελματίας δημοσιογραφος, δεν οφείλει να την τεκμηριώνει; Για να γραψετε αυτό το απιστευτο ...πόνημα, ζητησατε την άποψη έστω ενός συνταγματολόγου. Αν ναι, ε, φανταζομαι ότι θα ειναι εχθρός σας και θέλει να σας εκθέσει δημόσια. Αναφερθηκαν και οι προηγουμενοι σχολιαστές, με επιχειρηματα, ανταπαντώντας στις ...προτάσεις σας. Πέρα απο το ότι όλα αυτά που ...προτεινετε, έχουν πηλινα πόδια, ταυτοχρονα δημιουργουν αλυσιδωτές αντιδράσεις καταλυοντας ακόμα και αυτό το κατ’ επιφαση δημοκρατικό πολιτευμα. Είστε τόσο αφελής; Φανταζομαι πως όχι. Δυστυχώς όμως ουτε τόσο ...«επαγγελματίας». κ. Τέλογλου λυπάμαι, αλλά πρέπει να συνειδητοποιησετε ότι η ελληνική κοινωνία δεν ειναι τόσο αφελής όσο φανταζεστε. Το μόνο που χρειαζεται το Συνταγμα ειναι η ουσιαστική εφαρμογή του. Η πιστή με θρησκευτική ευλάβεια τηρηση του και κατα γραμμα και το πιο σημαντικά κατ’ ουσία. Όλα τα άλλα εκ του πονηρου. Αλλά ..ε, πολύ αφελές το πονηρό.Αγαπητέ μου, try again…


και μάλιστα πριν γινει ο ντορος. Την μερα που αναρτηθηκε.

katerina είπε...

Τσότσο καλημερα.
Τσότσο, το ξαναλέω.
Εγώ έχω όλη την καλη διαθεση να παραμείνω στο σενάριο της εξαιρετικά επικινδυνης ανικανότητας. Ο υφυπουργός της Κυβερνησης, ο κ. Σαχινίδης το είπε. Και ...τι περιεργο. Παραμενει υφυπουργός Οικονομικών της Κυβερνησης.

katerina είπε...

George, όπως βλέπεις πολίτες, ανθρωποι με τις καλυτερες των προθέσεων, πολίτες με βαθιά αισθηση πολιτικής αλλά και οργανωμένοι κλακαδόροι, επιλέγουν το σενάριο της απολυτης ανικανότητας απο αυτό του οργανωμένου σχεδίου για την Κυβερνηση και τον Πρωθυπουργό.

Δεν κρυβω, ότι ΔΙΑΙΣΘΗΤΙΚΆ και εγώ γερνω προς αυτό το σενάριο (το οποιο βέβαια ειναι εξισου επικινδυνο αν όχι και περισσότερο) και δεν ειναι τυχαία η συγκεκριμένη αναρτηση. Ο Πρωθυπουργός δνε σηκώθηκε ένα πρωί, ανασκουμπωθηκε και είπε, άντε παιδιά πάμε να γκρεμισουμε ...κάτι. Πισω απο αυτην την εικόνα που κατεκλυσε τοςυ δέκτες μας, όπως και πισω απο όποιαδηποτε άλλη (σε ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ) υπάρχουν μετρησεις, δημοσκοπησεις, ποιοτικά χαρακτηριστικά πολιτών.

Το ότι κανεις δεν σκεφτηκε, ότι όλος ο κόσμος ξέρει ότι το κεντρο Φαντασία, είναι ένα κουφαρι, ΉΔΗ ΓΚΡΕΜΙΣΜΕΝΟ, που κανένα συμφερον δεν θιγει το να απογκρεμιστεί, αλλά στειλανε τα καναλια, τον Πρωθυπουργό, τους Υπουργούς, τους Περιφερειαρχες, να δωσουν αυτή την παρασταση, δηλώνει κάτι. Απολυτη ανοοησια.

Δηλώνει ότι υπονομευουν οι ίδιοι με τον χειροτερο δυνατό τρόπο το μηνυμα που θέλεουν να επικοινωνησουν. Δηλαδή συγκρουομαστε ΜΟΝΟ εκει που ΔΕΝ υπάρχουν συμφεροντα. Ειναι επικοινωνιακά ΟΛΕΘΡΙΟ. Τραβανε οι ίδιοι το χαλί κάτω απο τα πόδια τους. Να ειναι η ανοησια αητητη;

Και αυτή η ερωτηση έχει βεβαια απαντηθεί απο την Ιστορία και εξαιρετικά απο την φιλμογραφία.

Απο την άλλη, διαβαζοντας τον Νίκο Κοτζιά, πρωην ΙΣΤΑΜΕ, μπαινει και μια άλλη οπτική του θέματος. Ανισχυροι, ανοητοι Ηγεμόνες χειραγωγουνται πολύ ευκολα απο καπατσους αυλικούς που εκτελουν ...συμβολαια.

Μα τον Τουτατη, δεν ξέρω.

Ανώνυμος είπε...

http://grbloopers.blogspot.com/

Περί ελληνοτουρκικής αγκαλιάς


Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Φίλες και φίλοι, ήδη από το 2008 σας είχα ενημερώσει για την σημαντική γεωπολιτική μεταβολή στην περιοχή μας και την ανάδειξη της Τουρκίας επίσημα σε περιφερειακή δύναμη του κόσμου. Είχα υποστηρίξει τότε ότι δημιουργείται ένα sub-region μεταξύ Ρωσίας – Κίνας και ΕΕ, το οποίο υποστηριζόμενο κατά κύριο λόγο από τις ΗΠΑ, ανατίθεται στην Τουρκία. Στο πλαίσιο αυτό είχα προβλέψει την άμεση γεωστρατηγική και γεωοικονομική υποβάθμιση της χώρας μας. Τα γεγονότα, δυστυχώς, με δικαίωσαν.

Σήμερα επανέρχομαι για να πω ότι τώρα πλέον γίνεται το επόμενο βήμα ολοκλήρωσης της συγκρότησης αυτού του sub-region. Η επίσκεψη Ερδογάν στην χώρα μας σηματοδοτεί την αυγή της υπαγωγής της Ελλάδας σε αυτήν την περιοχή στην οποία θα ηγείται η Τουρκία. Από το «ανήκομεν εις την Δύσιν» περάσαμε στο «η Ελλάδα ανήκει στους έλληνες» για να καταλήξουμε στο «Αιγαίο ανήκει στις τσιπούρες του», που θα οδηγήσει στην επανασύσταση μιας μίνι οθωμανικής αυτοκρατορίας αυτή την φορά, με την Ελλάδα να γλιστρά σιγά-σιγά από την αγκαλιά των κεντροευρωπαϊκών δυνάμεων για να καταλήξει στην αγκαλιά της Τουρκίας.

Όχι, δεν εκφράζω καμία απολύτως αξιολογική κρίση. Ασφαλώς και δεν εννοώ ότι η αγκαλιά της Τουρκίας είναι χειρότερη από την αγκαλιά της Γερμανίας. Περί … αγκαλιάς, ουδείς λόγος! Αυτό που ξέρω είναι ότι αυτήν την περίοδο η κυβέρνηση Ομπάμα προετοίμασε το οικονομικό και πολιτικό έδαφος, αλλά και τον πρωθυπουργό της χώρας μας, για να υποδεχθεί τον Ερδογάν έτσι όπως δεν θα μπορούσε να φαντασθεί κανείς τούρκος ηγέτης πριν από λίγα χρόνια. Δεν μιλάμε τώρα για κουμπαριές! Τώρα θα γίνει ο γάμος! Μπορεί η νύφη να μην διαθέτει πλέον αξιόλογη προίκα σε κινητές αξίες, δόξα, όμως, τω θεώ και τον Αλλάχ, είναι πλούσια σε ακίνητα!
.......

Ανώνυμος είπε...

........ SUNEXEIA
........
Συγνώμη για τους αστεϊσμούς μου, αλλά πλέον τα πράγματα είναι τόσο σοβαρά που δεν «αντέχουν» συστηματική ανάλυση. Δυστυχώς είμαι σε θέση να γνωρίζω τι συμβαίνει σε γεωστρατηγικό, ακόμα και σε στρατιωτικό επίπεδο, στην περιοχή που τα επόμενα χρόνια θα ονομάζεται στις διεθνείς σχέσεις «τουρκική ζώνη επιρροής» και θα συμπεριλαμβάνει την Ελλάδα, την Βουλγαρία, την ΠΓΔΜ και την Αλβανία με επίκεντρο το Αιγαίο και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του.

Προφανώς αυτά που σημειώνω δεν γράφονται για να ερεθίσω κάποια εθνικιστική φλέβα, αλλά για να προβληματίσω σκεπτόμενους ανθρώπους, οι οποίοι, ίσως να βλέπουν και αυτοί, όπως και ‘γω ότι η ελληνική δημοκρατία δεν λειτουργεί και ότι ο λαός υπάρχει απλώς για να ψηφίζει στις κάλπες που στήνει και χρωματίζει, όπως επιθυμεί, το καθεστώς. Παραδομένοι στην παραπληροφόρηση και στην χυδαιότητα των ΜΜΕ, αδυνατούμε πλέον να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις που διαμορφώνονται ερήμην μας και να παρέμβουμε καθοριστικά στην διαδικασία λήψης των αποφάσεων.

Οι έλληνες πολίτες γαλουχούνται μέσα σε έναν μύθο, ο οποίος περιέχει «κενά σημαίνοντα» τα οποία έρχεται να σημασιοδοτήσει αυθεντικά και μονοδιάστατα η κάθε κυβέρνηση του δικομματισμού, προς όφελος του καθεστώτος που την υποστηρίζει. Έχετε να δείτε αγάπες μεταξύ ελλήνων και τούρκων επιχειρηματιών την επόμενη περίοδο, που δεν θα μπορούσατε να φανταστείτε. Αν όλα πάνε καλά, μετά την επίσκεψη Ερδογάν, το θέμα των επόμενων λίγων μηνών, μέχρι τις εκλογές, θα είναι η ελληνοτουρκική φιλία και η οικονομική συνεργασία – με τα τουρκικά αεροπλάνα, φυσικά, να στέλνουν τα δικά τους μηνύματα «συνεργασίας» με τον τρόπο που γνωρίζουν καλά.

Βλέπετε, οι τούρκοι επιθυμούν να αναπτύξουν soft-power relations με την Ελλάδα, επιδεικνύοντας, όμως, hard power. Α, όλα κι όλα, έτσι στήνονται οι σημερινές ηγεμονίες. Έχουν μοντέρνα πολιτική οι Τούρκοι – εννοώ προχωρημένη – και μην τους αδικείτε. Βεβαίως τα όργανα του καθεστώτος στην Ελλάδα και κάτι ξεχασμένα παλικάρια στα πανεπιστήμια θα συνεχίζουν να διαχωρίζουν την Κεμαλική στρατιωτική μηχανή της γείτονος από την πολιτική εξουσία και θα εξακολουθούν να συντηρούν τον μύθο που νομιμοποιεί την ελληνική διολίσθηση στην μεγάλη νέο-οθωμανική αγκαλιά, την οποία δήθεν απεχθάνονται. Κάθε μύθος θέλει και τον κατάλληλο αφηγητή. Θα τον βρείτε στα παράθυρα της TV τις επόμενες μέρες.

Καλή τηλεθέαση!

not_me είπε...

καλημερα κατερινα,

εγω οπως καταλαβες συμφωνω μαζι σου 100% !
απλα ηθελα να δηλωσω υπευθυνα και συνειδητα ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΗΣ σου...οπως ειπαν και τα παλικαρια πιο πανω!
δεν θελω να τους χαλασω την σουπα εγω!!!
ο,τι πουν τα παιδια!!!

εγω 3 πραγματα ξερω (και πιστευω οτι συμφωνεις μαζι μου!)

1.κανεις μας δεν ειπε οτι πολλα απο τα μετρα δεν ειναι απαραιτητα.το κρατος που ειχαμε φτιαξει...μεγαλωσε και εγινε τερατουργημα! Οπως και η κοινωνια μας σε πολλα θεματα! Δεν νομιζω οτι καποιος που ελεγε οτι φταιμε ολοι δεν συνεχιζει να το λεει ! Η διαφορα ειναι οτι αυτα ειναι δικα ΜΑΣ θεματα και επρεπε να τα λυσουμε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ και οχι γιατι μας το λενε με το ετσι θελω καποιοι κυριοι του ΔΝΤ

2.προτιμω καποιον (και ειναι προς τιμην σου) να λεει "παιδια..εγω ΝΑΙ ψηφισα ΠΑΣΟΚ/ΝΔ και τωρα παραδεχομαι οτι εκανα λαθος" παρα αυτους που ειτε δεν το παραδεχονται οτι το εκαναν ή ακομα χειροτερα αυτους που υπερασπιζονται τα λαθη τους ο κοσμος να χαλασει !

3.Για μενα οποιος στηριζει την επιλογη του ΔΝΤ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΣΙΡΑΚΙ ,ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ ,ΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΑ 3 ΜΑΖΙ !

τελεια και παυλα !
χαιρετω

Αννη είπε...

Κατερίνα δυστυχώς βλέπω ότι διαβάζεις στα γραπτά μου ό,τι θέλεις να διαβάσεις. Σε αρκετά παλαιότερα ποστ σου έγραφες για διάχυση των ευθυνών σε ΟΛΗ την ελληνική κοινωνία για το κατάντημα της χώρας μας. Μίλαγες για τα φακελάκια που δίνουμε στους γιατρούς, στην πολεοδομία κλπ. Τότε σου έγραφα ότι δεν μπορείς να κατηγορείς συλλήβδην όλο τον κόσμο. Αυτό για τη νεολαία πασοκ είναι άσχετο με αυτό που σου έγραψα.
Σχετικά με τον Κακλαμάνη και κάθε κύριο Κακλαμάνη: ξεχνάς ίσως ότι κάποιοι πολίτες τον επέλεξαν. Έτσι γίνεται στις δημοκρατίες και έτσι εγω προσωπικά θέλω να συνεχίσει να γίνεται. Εσύ υποννοείς ότι έχει μηχανισμούς που τον εκλέγουν. Αυτό δεν αφαιρεί την ευθύνη από τους πολίτες που τον ψήφισαν. Ο κάθε βουλευτής αξίζει τον σεβασμό μας εφόσον εκπροσωπεί τμήμα του λαού. Κι αυτά στα λέω εγώ που παρόλο που είχα βάλει κεφάλι να πεθάνω το 2004 γιατί διέβλεπα την καταστροφή που θα έφερνε στη χώρα ο Καραμανλής, ταυτόχρονα σεβόμουνα το πρόσωπό του. Θεωρώ απαράδεκτο να κατηγορούνται εκλεγμένοι πολιτικοί σαν εντεταλμένα όργανα ξένων δυνάμεων. Η άποψη της ανικανότητας ενός πολιτικού είναι άλλο θέμα, εγώ παρόλα αυτά δεν την συμμερίζομαι. Αντίθετα πιστεύω ότι ο ρόλος του Παπανδρέου στην ενεργοποίηση του ευρωπαικού μηχανισμού ήταν πολύτιμος και η χώρα του χρωστάει ευγνωμοσύνη.
Επειδή διαβλέπω την λοιδορία που θα φάω από τους αναγνώστες σου, αποχωρώ ευγενικά και σε αφήνω να συνεχίσεις μαχητικά την επανάστασή σου.

not_me είπε...

στον καραμανλη χρωσταμε με αυτην την εννοια ακομα μεγαλυτερη ευγνωμοσυνη !!!!
Γιατι αν το σκεφτουμε με αυτην την λογικη ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΔΙΝΟΤΑΝ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΓΑΠ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟΟΟΟΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΥΤΟ ?????

Θα ειχαμε γνωρισει το μεγαλειο ενος ΔΝΤ ??? Ουτε στα πιο τρελα μας ονειρα !!!
Ετσι ! Να τα λεμε αυτα!
Αν δεν τα ειχε κανει σκατα ο Κωστακης θα μπορουσε να μας βαλει στο ΔΝΤ ο Γιωργακης???

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!!

να τα λεμε αυτα παιδια!! μην τα προσπερναμε ετσι .....

ρε τι αλλο θα ακουσουμε....

Αννη, πρεπει να νιωθεις περηφανη !
Μολις τοποθετησες την λεξη "Νεοελληνας" σε ενα εντελως αλλο επιπεδο ! Την εκτιναξες!
CONGRATS !!!!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Στέργιος είπε...

Εγώ νοιώθω δικαιωμένος γιατί μισούσα από το ‘68 το σύνθημα «Η φαντασία στην εξουσία» επειδή πονηρά εξοστράκιζε το λαό από τη θέση που έπρεπε να έχει στο σύνθημα. Τώρα με την αναστροφή του συνθήματος το θέμα έδεσε! Η "φαντασία" πήγε εκεί που της άξιζε, την πήγε εκεί μια άξια κυβέρνηση που δεν χρειάζεται καμιά φαντασία, της αρκεί η υποταγμένη.

Το νέο σενάριο που παίζει όλο και πιο πολύ είναι της προαποφασισμένης πτώχευσης, όπως με το ΔΝΤ. Έτσι μόνο ερμηνεύουν τα μέτρα που αποσκοπούν στη διευρυμένη αναπαραγωγή του αδιεξόδου με το κόψιμο κάθε αναπτυξιακής πλευράς που θα ήταν πιθανόν να αποδώσει και να αρχίσει το ξεχρέωμα προς μεγάλη λύπη όλων όσων θέλουν να αγοράσουν κοψοχρονιά τη χώρα. Σενάριο συνομωσιολογίας; Μπορεί αλλά την ίδια επιφύλαξη είχα όταν, τον Οκτώβρη μου είπαν ότι ο ΓΑΠ είναι άνθρωπος του ΔΝΤ.

Γιατί σε λυπάται ο «ανώνυμος» βρε Κατερίνα; Επειδή δεν συμφωνεί μαζί σου σημαίνει ότι ξέπεσες σε ιδέες; Άλλο μέτρο ευφυΐας πάλι τούτο… κι εγώ λυπάμαι τα μαρμαρωμένα μυαλά αλλά τι να κάνω μαρμαρωμένα μένουν. Απάντησες αρκούντως σοφά.

Και στον Τσότσο απάντησες. Τώρα που λάβαμε και τα μέτρα και τα λεφτά, μήπως μας επιτρέπεις βρε Τσόστο να διερευνούμε και άλλες λύσεις όπως η π.χ. ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ή δεν υπάρχουν άλλες λύσεις και έχεις έτοιμα τα νέα διλήμματα, όπως και τι θα γίνει με το δανεισμό, τον αποκλεισμό, την οικονομική καταστροφή, τα τραπεζικά κεφάλαια, τις ακταθέσεςι του λαού… άπειρα τα διλήμματα για να βγει ό ένας και μοναδικός δρόμος σκέψης της Ελλάδος: το ΔΝΤ και η μελλοντική πτώχευση!!! (όπως Αργεντινή με πολύ μικρότερο χρέος..).

Φυσικά δεν είμαι αφελής να νομίζω ότι δεν παρακολουθείς τις διάφορες λύσεις που και εδώ και διεθνώς συζητούνται. Απλά είσαι ταγμένος στην υπεράσπιση της μοιρολατρικής υποταγής, το κάνεις φιλοσοφία και εφορμάς σε όσους έχουν διαφωνίες ή εναλλακτικές λύσεις απαξιώνοντάς τες με διλήμματα.

Παλιά τακτική, και μένα μου λέγαν κάποτε ότι αν δε μπούμε στην ΕΕ θα πτωχεύσουμε!!!!

Νομίζω ο τρόμος μπροστά σε μη ελεγχόμενες από την εξουσία εναλλακτικές λύσεις είναι η κύρια αιτία του απίστευτα κουτού ερωτήματος που πολλοί απευθύνουν λέγοντας «μα υπάρχει εναλλακτική λύση, πες μας πως θα πληρώσουμε μεθαύριο;». Απάντησε η Κατερίνα πολύ ειδικά και δηκτικά (ξευτέλισε την άποψη «και τι να κάναμε εδώ που φτάσαμε» αποκαλύπτοντας με δικά τους στόματα ότι συνειδητά την έφτασαν εδώ τη χώρα και μη κάνετε τώρα όλοι τη πάπια) αλλά εγώ απαντώ αλλιώς. Είναι δυνατόν να απαξιώνουμε έναν ολόκληρο λαό και να του λέμε ότι εκτός από τη ΣΚΕΨΗ του ΓΑΠ (…και του ΜΑΟ εννοείται) δεν υπάρχει στη χώρα καμία άλλη σκέψη!!! (Παρεμπιπτόντως και στα εθνικά θέματα το ίδιο)

Είναι δυνατόν πριν ο άλλος αναπτύξει εναλλακτικές λύσεις να απορρίπτονται άρον- άρον για να πάμε στο ΔΝΤ;

Φυσικά όλες οι λύσεις θα είναι επώδυνες εδώ που μας έφεραν, όμως άλλο συνέπειες από την απεξάρτηση από τους ντόπιους και διεθνείς τοκογλύφους όπως άλλοτε απ τους κατακτητές και άλλο από την υποταγή σε αυτούς. Μέρα με νύχτα. Στη πρώτη που τη κάνει ο λαός, θυσιάζει πολύ περισσότερα για την ανεξαρτησία του. Στη δεύτερη τον θυσιάζουν οι άλλοι στο βωμό άλλων και του ζητούν να χειροκροτεί. Δεν είναι αερολογίες. Η ζωή ποτέ δεν δικαίωσε τους προσκυνημένου.

Ο Celin καλά τα λέει βρε Κατερίνα. Γιατί δεν παρατάς το λαϊκισμό να περάσεις στη μεταμοντέρνα πολιτική κατάργησης κάθε δικαιώματος αυτών των γενικώς ενόχων πολιτών για να απαλλαγεί η χώρα από τα μιάσματα. θα γίνεις και ΣΤΑΡ σίγουρα και αυτοί που τώρα σε περιλούζουν θα σε υμνούν! … ε, μια αλλαγούλα είναι αυτή!!! Και ο Τέλογλου μια "αλλαγούλα" έκανε κάποτε και κοίτα τώρα του ύμνους δρέπει από κείνους που μας θάβουν! (τον θυμάμαι απ΄όταν ήταν στη «Πρώτη» και το έπαιζε Κνίτης, …)

not_me είπε...

@στεργιο

σωστος!
αντε γιατι θα ξεχασουμε και αυτα που ξεραμε....

τσότσος είπε...

Αν πιστεύεις ότι με τα 10 δις που θα παίρναμε τον οκτώβριο θα λύναμε το πρόβλημα και δεν θα μας ξέσκιζαν τώρα που θα ξαναχρειαζόμασταν και ότι οι αγορές κοιμόντουσαν, αν αυτή τη λύση θεωρείς πανάκεια, τότε τί να πώ...
Στέκεσαι σε ατυχή δήλωση ενός υφυπουργού (την άκουσα: είπε ότι η πορεία στο μηχανισμό ΕΕ ΚΑΙ ΔΝΤ φαινόταν μονόδρομος γιατί το μάξιμουμ που μπορεούσε να μας δανείσει το ΔΝΤ είναι 20 δις) και δεν βλέπεις ότι και η Ισπανία και η Πορτογαλία ΠΑΡΟΜΟΙΑ μέτρα πήραν...
Πονάνε τα μέτρα και είναι ΚΑΙ άδικα, τί ΣΥΝΟΛΙΚΑ προτείνεις όμως; Κάτι θα έχεις στο νου σου αφού στην καλύτερη περίπτωση δέχεσαι το τεκμήριο της επικίνδυνης ανικανότητας...
Καλό Σαββατοκύριακο!

τσότσος είπε...

Όπως βλέπεις, Κατερίνα, δεν απαντώ στις ειρωνείες επισκεπτών σου.
Θα προτιμούσα επιχειρήματα που ίσως με έπειθαν ότι έχω λάθος...

katerina είπε...

Ποιος μίλησε για 10 δις;
Μπορουσαμε να ειχαμε πάρει τουλάχιστον 45 και το πιο σημαντικό να μην γίνουμε εσκεμένα ο αδυνατος κρικος για να χτυπηθεί το ευρω.
Αυτό αυτοματα σημαινε ότι έχοντας λυσει και λυνοντας διαρκώς ταμιακές αναγκς και αναγκς αποπληρωμής των τοκοχρεωλυσίων θα ανατροφοδοτουσαμε την οικονομία.

Πως ειναι δυνατό να λένε ΤΩΡΑ ότι γνωριζαν ότι η μόνη λυση ειναι το ΔΝΤ, και να έκαναν την προεκλογική εκστρατεία που έκαναν καθώς επισης και την ...αναδιανομή του 1 δις (που βέβαια τωρα ματαιωθηκε η μισή γιατί οι αναξιοπαθουντες δικαιουχοι... δεν πηραν ποτε την 2η δόση). Αφησαν την χωρα να βουλιαζει 6 μήνες, άφησαν την χωρα να φτασει σε ΑΔΥΝΑΜΙΑ δανεισμού. Τι μου λες τωρα;;;

Θα με τρελάνεις ρε Τσότσο; Εγώ ειμαι απολυτα σιγουρη ότι εισαι εξαρετικά ευφυής. Που κολλαει το σενάριο που μου λες; Ειναι δυνατό να βλέπεις τα πραγματα τόσο στατικά. Είπα εγώ ποτέ ότι με τα spread στο 150 μπορουσαμε να δανειστουμε ...10 δις.

Τσότσο, ειναι προφανές ότι έχεις αποφασίσει να επενδυσεις σε άλματα λογικής. Για σένα ΞΕΡΩ, ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ στην εντιμοτητα σου. Ε, και μα τω Θεω δεν σε καταλαβαινω.

συνεχιζεται

katerina είπε...

Σε ρωτάω λοιπόν παιζοντας το δικό σου ...περιεργο σεναριο
Ή ήξερε ότι δεν μπορουσε να το σωσει το παιχνιδι, άρα ΟΛΗ η προεκλογική εκστρατεία ήταν ότι πιο τραγικό εχει ποτε ακουστεί απο χειλη πολιτικου και εν πάσει περιπτωσει δεν νομιμοποιείται γia όλα αυτά.

Ή όλο το παιχνιδι ήταν παιγμενο, και το ευρω θα χτυπηθεί, και εμεις στο ΔΝΤ, και εκβιαστικά διλληματα σημερα για απολυτα άδικα μετρα, αυριο για τις γκριζες ζωνες (αυτό το ζουμε σημερα δεν ειναι ...σεναριο), μεθαυριο για το Κυπριακό (και αυτό το ζησαμε με το σχεδιο Αναν και το ...ξαναζουme σημεραμε την επαναφορά του, ουτε αυτό ειναι σενάριο) και αντιμεθαυριο... τον επομενο εκβιασμό.

Εδώ ρε οι αλήτες δεν ειχαν εκπονησει μια αναλογιστική μελέτη, έτσι ώστε να μην κάνουν οριζοντιες περικοπες σε μισθούς και συνταξεις. Τι μου λες τωρα ρε Τσοτσο; ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΣ;;;;;

Υ.Γ. Τσότσο, ο Παπαδόπουλος ειχε πει εγώ κρατος παρελαβα και δνε θα παραδωσω κοινότητα. Θα δεις τι θα παραδωσει ο Παπανδρεου... αν συνεχιστουν οι ευλογίες

celin είπε...

Sτεργιε,το οτι ο ΓΑΠ ηταν απο την αρχη ανθρωπος του ΔΝΤ,νομιζω οτι πια ειναι ολοφανερο.Κατανταει κουραστικο για εμας που το πιστευουμε,να προσπαθουμε να αποδειξουμε τα αυτονοητα.Απο δω κ περα,το "τι κανουμε"ειναι το κυριαρχο ερωτημα

Κατερινα,ειχα μπει κ εγω σε αυτο το καταπτυστο κ αντιδραστικο αρθρο κ ειχα κανει παρεμβαση.Κ μιας που μιλας για mea culpa,να πω κ εγω το δικο μου.Εγω ημουν ψηφοφορος της Ν.Δ.Τους τελευταιους μηνες μαλλον καναμε την ιδια μεταστροφη.Απλα εγω,μη βλεποντας λυση απο αλλου,αποφασισα να ριζοσπαστικοποιηθω κ να ψηφισω ενα απο τα κομματα της Αριστερας.

Κ μιας που υπηρξα κ ψηφοφορος του Καραμανλη,να πω κατι στην Αννυ.Αννυ,εισαι πολυ επιεικης με τον Καραμανλη.Καποιος που κατεστρεψε-μαζι με τον Σημιτη-τη χωρα,δε μπορουμε να τον λεμε απλως ανικανο η αδυναμο.Ειναι κατι πολυ χειροτερο απο αυτο
Για αυτο Αννυ κανενα σεβασμο δεν επιδεικνυω προς τα προσωπα εθνοκαταστροφεων

ΥΓ ελπιζω να μην ακουσω πολλα μπινελικια για την ομολογια του δικου μου mea culpa.Παρακαλω να εκτιμηθει η ειλικρινεια μου!

katerina είπε...

Προσωπικά απο έμενα celin, όσο δεν φανταζεσαι.
Εχω πει Celin πολλες φορές και σε πολλους, ότι αρνουμαι να απολογηθώ για λαμογιές, απατεωνιές, ανικανοτητες ή προδοσίες όποιων ψηφισα.

Αλλά και ποτε δεν εγκλωβιστηκα στο όποιο λάθος παλευοντας να δικαιολογήσω τα αδικαιολογητα.

Ιδεολογικά μου ταιριάζει ο χωρος της σοσιαλδημοκρατίας. Κaiα ειναι απο τους λόγους που ειμαι τόσο θυμωμένη με το ΠΑΣΟΚ. Γιατί απο αυτήν την ιδεολογική και πολιτική προσεγγιση και οχι απο αυτό καθ' αυτό το ΠΑΣΟΚ, περιμενα πραγματα, κάτι που δεν θα συνεβαινε ποτε με την Ν.Δ. και ότι εκ φυσεως αυτή αντιπροσωπευει ιδεολογικά,ακόμα και αν η Ν.Δ. ήταν ένα καλό ή συνεπες με την πολιτική του τοποθέτηση Κομμα.

τσότσος είπε...

45 δις με μιας Κατερίνα; Με δήλωση του Παπαθανασίου τον Ιούλιο ότι είχαν καλυφθεί οι ανάγκες μας για το 09;;
Ο Παπαθανασίου δανείστηκε 60 δις το 09 και είπε ότι πήρε και "μαξιλαράκια" για καβάτζο, θα παίρναμε και άλλα 45 δις το 09;; Και ο οποίος δήλωσε (off the record) ότι "γλύτωσα το εγκεφαλικό μόλις ο Καραμανλής προκήρυξε τις εκλογές";
Και γίναμε εσκεμμένα ο αδύναμος κρίκος, όταν από τον Ιούνιο ΔΝΤ και ΕΕ προειδοποιούσαν για το επερχόμενο ναυάγιο;
Και ο Σημίτης το Δεκέμβριο του 08 προειδοποιούσε ότι οδεύουμε προς την καταστροφή και τον λοιδωρούσε ο Αλογοσκούφης λέγοντας ότι η οικονομία είναι θωρακισμένη (γιαυτό το "θώρακα" τον έδιωξε ο Καραμανλής λίγες εβδομάδες μετά;).

ΕΣΥ θα με τρελάνεις...
Και φυσικά ούτε την ευφυία σου υποτιμώ, ούτε έχω την παραμικρή αμφιβολία για την ακεραιότητά σου (γιαυτό άλλωστε συμμετέχω στη συζήτηση).
Και όπως ξέρεις ούτε Πασόκος είμαι (με την έννοια του κομματικού), ούτε ΓΑΠικός. Απλά βλέπω, διαβάζω και σημειώνω δηλώσεις, γραπτά, ομιλίες...