Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Εκάμαμεν επανάστασιν ...κατά 9/8

Εσένα που σε βρήκε ο σεισμός;
Εσένα που σε βρήκε η πτώση των δίδυμων Πύργων;
Εσένα που σε βρήκε το video της Τζούλιας;
Έμενα πάντως, θα έχω να λέω στους φίλους, στις παρέες και στα παιδιά μου, ότι η χρεοκοπία με βρήκε στις πίστες και στα γαρύφαλλα.

Μόλις ο ήλιος έπεσε και λίγο πριν τα δελτία των 8, δηλαδή πριν δημιουργηθεί πανικός και δεν βρίσκουμε και εύκαιρη βουνοκορφή, ζαλωμένη με αξίνες, σκεπάρνια και κατσαβίδια, ανεβήκα στην Πάρνηθα. Θα μου πεις τι να το κάνεις κυρά μου το κατσαβίδι στο σκάψιμο; Α, εγώ είμαι υπάκουη, οι οδηγίες ήταν σαφείς, ότι βρεις σε εργαλεία, φέρτα στο βουνό.
Τις συντεταγμένες της περιοχής δεν ήξερα να τις διαβάσω, αλλά και αυτή η οδηγία εξίσου σαφής. Σιγή ασυρμάτου. Πιθανότατα να είχε ήδη ενεργοποιηθεί, η διαταγή για την κατάληψη των κέντρων κινητής τηλεφωνίας της αμυνόμενης πατρίδας μου.

Αφού ξόδεψα ένα τεπόζιτο βενζίνη στριφογυρνώντας στην περιοχή, αφου με πηραν στο κυνηγι, σκυλια, τσακαλια, και 4 ζευγαρακια που τιμουσαν την άνοιξη πίσω απο θαμπωμένα τζάμια των αυτοκινήτων, είδα επιτέλους την Cynical με ανοιχτό το πορτ μπαγκαζ να ξεφορτώνει τα φτυάρια. Απο κοντά και το συνθηματικό αναβοσβησμα των προβολέων της Πεντανόστιμης, και πάνω στην ώρα ο Swell με την βάρκα. Πως ήρθε ο Swell με την βάρκα στο βουνό; Συγνωμη τώρα, αλλά με συγχιζετε...Εδώ ήρθε το ΔΝΤ στην Ελλαδα, το ...καράβι στο βουνό σας εντυπωσίασε εσάς;

Οι μη έχοντες blog συμμαχητές μας, έφτασαν με τα ποδια ασθμαίνοντες, στην βουνοκορφή. Δικό μου είναι το post, δικό μου το σενάριο, δική μου η σκηνοθεσία, ας ανοιγάτε blog τεμπέληδες (άντρες συχωριανοί μου, ...πεταμένα λεφτά!) να σας έδινα ρόλους πιο ξεκούραστους, τώρα θα ιδρώσετε.

Αφου τραγουδήσαμε ένα αντάρτικο να εμψυχωθούμε, σκάψαμε βαθιά, τυλίξαμε σε σακούλες super market- εγώ χρησιμοποιησα σακούλες του Χόντου- τις λίρες, τις ράβδους χρυσού και τους βαφτιστικούς σταυρούς, ημών και των τέκνων μας, και τα θάψαμε. Μόλις το χώμα σκέπασε τους θησαυρούς μας και κάτι κορνιζαρισμένα ευρώ που θα δείχναμε στα γεραματα μας στα εγγόνια μας, θυμήθηκα ότι είχα ξεχάσει να θαψω και ένα χρυσό δόντι της συχωρεμένης της γιαγιάς.

Που πήγαν οι ιππότες γαμώτο μου; Δεν μου φτάνει η οικονομική κρίση, δεν μου φτάνει η πολιτική κριση, δεν μου φτάνει το ΔΝΤ, έχουμε και την χειρότερη ιδεολογική χούντα που γνώρισε ποτέ η οικουμένη. Τον φεμινισμό. Κανείς απο τους άντρες συναγωνιστές δεν προθυμοποιηθηκε να ξανασκάψει για να θάψω τον τελευταίο χρυσό μου. Μου ανελυσαν τις θεωρίες περί ισότητας των δυο φύλλων και άναψαν τσιγαρο. Γαμώ το μπελά μου γαμώ. Στο μόνο που είμαι ίση, να είναι οι ευκαιρίες στο σκάψιμο!!!!

Απελευθερωμένοι πια απο τα άγχη του ...πλούτου μας, και αφου εξασφαλισαμε ότι όταν έρθει η απελευθερωση θα έχουμε πάλι το έχει μας καταχωνιασμένο να πορευτούμε, και να πάλι δεν έρθει (το πιθανότερο) θα τα κάνουμε όπλα για τον εχθρό, κατευθυνθηκαμε να λουτροκοπανιστουμε, να βγάλουμε τις λάσπες απο τα νύχια, να ντύθουμε, να στολιστούμε και να απολαύσουμε την τελευταία βραδυά πριν καταφτάσει ο κατακτητής στην Πατρίδα.

Στο μόνο που είχε συμφωνήσει πολιτικά το κίνημα, αν και ειχαμε κατέβει με διαφορετικές ιδεολογικές πλατφόρμες για την προσεγγιση της επαναστασης, ήταν ότι η καλύτερη μακράν επιλογή για την τελευταία νύχτα ανεξαρτησίας, ήταν ΠΡΟΦΑΝΩΣ τα 9/8, όπου τραγουδουσε ο συναγωνιστής ο Γιώργος ο Σαρρής.

Ρε κατοχή ξεκατοχή, ρε ΔΝΤ, ρε χρεοκοπία, στην Αλεξάνδρας θα ζορίζεσαι πάντα να παρκάρεις. Κοίταξα αριστερά δεξιά στην Λεωφόρο, οι συνωμοτικοί κανόνες είχαν ήδη ενεργοποιηθεί, και καταδυθηκα στα άδυτα των 9/8. Ο μετρ μου ζητησε το συνθηματικό, το είχα ξεχάσει, αλλά παρατηρώντας ότι φορούσα στολή παραλλαγής και το κομψό κράνος με τα κλαδιά στο κεφάλι, με διευκόλυνε λέγοντας μου, α, στο τραπέζι των επαναστατών ειστε. Το καλασνικωφ το είχα αφήσει στο πορτ μπαγκαζ, και μαζί μου είχα μόνο μια ελαφριά, κομψή και εξαιρετικά θηλυκή μπερέτα που έδενε εκπληκτικά με τις χαριτωμένες εγγράφες των παπουτσιών μου.

Η με απολυτη ομοφωνία, απόφαση του κινηματος, απέδειχθη εξαιρετική.
Δεν ξέρω που σας βρηκε εσάς, αλλά εμας, η χρεοκοπία μας βρηκε, να αγαλλιαζει η καρδούλα μας, σε ευαίσθητα τραγουδια, να μερακλώνουμε κουνωντας τα εκπαιδευμενα για την μάχη, στιβαρά κορμιά μας σε τσιφτετέλια, ζειμπεκικα, χασαπικα και χασαποσέρβικα, και να απολαμβάνουμε την φωνάρα και την ψυχάρα των καλλιτεχνών.
Το κέφι... τσακιρ, οι μουσικές άπαιχτες, ο συναγωνιστής Γιώργος Σαρρής καρα-άπαιχτος, και συχωριανοι μου... του Ελληνος ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει. Τώρα και για πτώχευση, δεν το έλεγες...


-Συναγωνιστές , αυτός ο κυριούλης, μας τρώει με τα μάτια. Κοντεύει να βάλει το ποτήρι με το κρασί στο αυτί. Μήπως είναι πράκτορας του εχθρού;
- Ρε αυτόν δεν ξέρουμε αν θα τον βρει το ξημέρωμα, άδεια εξόδου από τον Άγιο Πέτρο έχει πάρει, απλά δεν φτάνανε τα ψηλά για την Αχερουσία, μου απαντούν οι συναγωνιστές..

Βασανισμένος άνθρωπος φαινόταν, αλλά gentleman, αυτό οφείλω να το ομολογήσω. Άσε που είχε κάτι. Κάτι το γαλατικό να το πω, κάτι το σοσιαλιστικό, κάτι το δε γαμιέται να το πω, κάτι το θα σας γαμήσω να το πω, τέλος πάντων.... κάτι.

Στις 4.10, σηκώθηκε από το τραπέζι του, και πλησίασε το δικό μας. Χαλάρωσε λίγο την γραβάτα, έβαλε το χέρι στην μέσα τσέπη του blazer, άνοιξε το πορτοφόλι του, ακούμπησε την κάρτα του πάνω στο τραπέζι και ρώτησε «να καθίσω λίγο μαζί σας;». Περίεργοι κοιτάξαμε την κάρτα του...
«Dominique Strauss-Kahn
Managing Director of International Monetary Fund»

Στην τσέπη μου είχα ακόμα το άθαφτο χρυσό δόντι της γιαγιάς (γαμώ τους φεμινισμούς σας, γαμώ). Έβγαλα και του το έδωσα χωρίς δεύτερη κουβέντα. Άλλωστε, αυτό που δεν είχα ομολογήσει ποτέ στους συναγωνιστές μου, είναι ότι δεν αντέχω τα βασανιστήρια.

Ο συναγωνιστής Γιώργος Σαρρής στην σκηνή, εκείνη την στιγμή, μακάριζε την τύχη μας, που ξεχάσαμε να μεγαλώσουμε...


23 σχόλια:

Στέργιος είπε...

Δώσαμε μια μεγάλη μάχη στα χαρακώματα της... μουσικής επανάστασης. Και δε δώσαμε στο ΔΝΤ δραχμή, του είπαμε ότι τη κρύψαμε το 2.000 και τέρμα. Του είπαμε και ότι ο λαός τραγούδι θέλει και τότε γίνεται επικίνδυνος…. Τα έκανε πάνω του! Έτσι είναι. Το είδαν οι μπλόκερς και άρχισαν το γλέντι. Το ανταπέδωσε και ο Σαρρής: «Οι μπλόκερς είναι εδώ, τραγουδάνε και γλεντάνε και τη Μέρκελ πολεμάνε! Είναι η νέα μελλοντική δύναμη της πληροφόρησης. Γλεντάνε αλλά μη γελιέστε δουλεύουν σε βάθος…»

Αν σε βαστάει ΔΝΤ κόπιασε να πάρεις. Θα χαθείς μέσα σε μουσικούς αλαλαγμούς. Δερβενάκια θα γίνεις μαζί με τον Δράμαλη από το Δράμα της ιστορίας.

Ανώνυμος είπε...

Ζιγκ Ζαγκ! Ε' ρε τι μου θύμησες! Ας ηταν να ημουν και εγω εκει και ας γεμιζα τον κουμπαρα του Πετσαλνικου μονος μου!
http://www.youtube.com/watch?v=qjchPA8kgaI
Για την Ελλάδα ρε γμτ!
Ν.Λιολιοπουλος

monahikoslikos είπε...

Κατερίνα εμένα η χρεοκοπία με βρήκε σινεμά, στο σινέ Φιλίπ και πολύ το χάρηκα...
Έτσι ξαλαφρωμένος από περιττά περίμενω κι εγώ την επίσημη άφιξη του ευαγούς υπερατλαντικού ιδρύματος χωρίς τον κίνδυνο να κατηγορηθώ για λιποταξία.
Από δημοσιογραφικές πληροφοριες πάντως έχω πειστεί ότι του δώσατε και κατάλαβε εκεί στην υπόγεια γιάφκα της Αλεξάνδρας και ότι ήδη αναζητήστε για τα περαιτέρω από τα τσιράκια του ΠΡΟ-ΠΟ Μιχάλη.

cynical είπε...

Κατερινα,

λυπάμαι, που λυπηθήκατε τοσο και δεν μπορεσατε να χαρειτε οπως επρεπε τα χαρμοσυνα μαντατα της χθεσινης μερας, κι αντ' αυτου τρεχατε στα κορφοβουνια σαν να πηγαινατε για δεντροφυτευση του Skai.

Για περασε κι απο το δικο μου ποστ να δεις πως αντιδραει ενας ορθως σκεπτομενος πολιτης και πώς διασκεδαζει.
Αριστεροι σου λεει ο άλλος. Σκέτη πικρα!

pentanostimi είπε...

αλλη παραμυθατζού εδω....δεν μας εφτανε η κυνική
σεμνα χρυσό μου,σεμνά,μη μας παρουν και τό δόντι του παπού---

de profundis είπε...

ΤΕΜΠΕΛΗΣ ΠΟΙΟΣ ΤΕΜΠΕΛΗΣ???ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΜΕΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΧΑΡΙΣΜΑ

de profundis είπε...

Και μια απορία (α-πορία?)που εσείσ μαζί με την άλλη των θετικών επιστημών την cynical θα πρεπει να μου τη λύσετε γιατί 9/8 και οχι 1+1/8??

Swell είπε...

Bοήθεια παιδιά, ψάχνω τη βάρκα! Με τους αλαλαγμούς της επανάστασης ξέχασα σε ποιά βουνοκορφή την άφησα. Κι αν τη βρει ο Μιχάλης δεν με ξεπλένει τίποτα... Θα μου φορτώσει τα πάντα!

cynical είπε...

Καλα ρε συ de Profundis!

γιατι να ξοδευουν περισσοτερη μπογια τα παιδια; Η περισσοτερο νεον, η περισσοτερα τετραγωνικα ταμπελας;

katerina είπε...

Στέργιε μου, εγώ πάντως έχω βρει το καθήκον με το οποιο θα επιφορτιστώ όταν η επαναστατική Κυβερνηση καταλάβει τα Ανάκτορα. Θα είμαι η λουλουδου στα κέντρα διασκεδασης των μπολσεβίκων. Μη μου πεις ότι οι μπολσεβίκοι δνε θα διασκεδαζουν;

Αν τώρα η Εξουσια δεν καταληφθεί, θα καταντησω η λουλουδου του Στρος Καν.
Να σου εξομολογηθώ την αμαρτια μου αναμεσα στην Αλεκα και τον Ντομινικ, δυσκολευομαι να επιλέξω.

katerina είπε...

Νικο καλοδεχτος στο επομενο.
Ουτως ή άλλως θα έχουμε να ζήσουμε πολλά τέτοια «επινικια», κατα πως φαινεται με τις Κυβερνητικές πρωτοβουλίες...

Και επειδή εισαι και καλός φίλος μπας και μπορεις να γεμισεις πρωτα τον δικό μου κουμπαρα και βλέπουμε για του Πετσαλνικου...

katerina είπε...

Λύκε μου, άντε να σε «συγχωρήσω», οι αδυναμίες δεν κρυβονται. Ομολογημένες άλλωστε. Πάντως θα μπορουσες να έρθεις μετά.

katerina είπε...

Cynical, οι συντροφοι που έχουν παρεισφρυσει στην αστυνομία και δίνουν πληροφορίες απο την ΓΑΔΑ, μας είπαν ότι μετά τα βασανιστηρια στο Τμημα, που μεταφερθηκες αφου έσπασες τα αλκοολομετρα στην Μεσογείων, κελαιδησες στοςυ μπατσους.

Υ.Γ.Τελικά με αυτές τις μαλακίες που γραφω, βλέπω να μας μπουζουριαζουνε και να εμφανιζομαστε στα δελτία των 8, σαν την επομενη γιαφκα που εξαρθρωσε ο Μιχαλάκης. Πάντως εγώ θα πάρω δικηγόρο τον Κουγια.

katerina είπε...

Ποιο δόντι Πεντανοστιμη; Τον παππου θα πάρουν.

Το επομενο Κυβερνητικό μετρο θα είναι οι άνω των 72 να εκτελούνται.
Ποσα χρόνια συνταξη αντεχει νομιζεις να πληρωνει η Πατρίδα; Δύο χρόνια απο την μερα που καταθέτεις τα χαρτια σου για συνταξιοδοτηση και 3 μέρες πριν εγκριθεί.
Έλα μπραβο, γιατί εκτραχυνθηκαν οι πολίτες σε αυτή την πατρίδα. Άκου να ανεβαίνει το προσδοκιμο όριο ζωής!
Εσκασε σου λεει ο Λοβερδος μόλις του είπανε ότι οι ρημαδοέλληνες ζουν μεχρι τα 80. Αντε πάλι καινουργιο ασφαλιστικό, πριν κατατεθεί το προηγουμενο.

Μα κανείς δεν ειναι πατριωτης σε αυτή την χωρα; Κανείς να μην πεθαινει οικειοθελώς, ένα χαρακιρι ρε αδερφε, να μην επιβαρυνεται και ο προυπολογισμός των νοσοκομείων.

katerina είπε...

Βρε de profundis αφου σε ειδα, μια φτυαριά και 5 τσιγάρα έκανες.
Όσο για τα 9/8... πάρε να έχεις

Συντροφε το blog είναι ποικιλης ύλης. Έχει kai επιμορφωτικό section

katerina είπε...

Swell, η βάρκα σου ειναι παρκαρισμένη στην Αλεξανδρας μπροστά στην ΓΑΔΑ, και μάλιστα παρακωλυει την κινηση. Το κινημα θα σου φερνει τσιγάρα και τα ...παιδια στο επισκεπτηριο του Σ/Κ. Αντίο φίλε...

katerina είπε...

Τι προβοκατορας ρε Cynical αυτός ο de profundis!!!!

akrat είπε...

έτσι έτσι...
πάντα τέτοια

τα ίδια έγραψα και αλλού..

Meropi είπε...

Δεν μου λες Κατερινούλα, βάλατε τουλάχιστον σημάδι, για να μπορέσετε να ξαναβρείτε τις λίρες και τα δόντια, μετά την αποκατάσταση της χρεωκοπίας και των πτωχών?????

Γιώργος Σαρρής είπε...

Φοβερό σχόλιο!10 αστεράκια και βραβείο Πουλιτζερ μπλογκολογοτεχνίας.Ευχαριστώ για το δωράκι.Εισαστε όλοι απίστευτοι!Ωραία πάντως η υπόγα-γιάφκα μας;Γιάφκα τραγουδιών δηλ,μή μπερδευόμαστε.
Γειά σου Στέργιε «Οι μπλόκερς είναι εδώ, τραγουδάνε και γλεντάνε και τη Μέρκελ πολεμάνε!"
Υπεύθυνος προπαγάνδας κανονικός.

katerina είπε...

akrat χαιρετώ σε.
Η μόνη περιουσία που αξιζει τον κόπο να διατηρείς, να επενδυεις και να αυγατιζεις με φανατισμό ...κερδοσκοπου, ειναι στιγμές και άνθρωποι. Όλα τα άλλα για ξοδεμα.

katerina είπε...

Μεροπη μου, δεν βάλαμε απλώς σημαδι, την άλλη μερα μόλις ανοιξαμε τα ματια μας και οι αλκοολικές αναθυμιασεις κατακάτσανε λίγο, πήγαμε και περιφραξαμε την περιοχή. Θα χτισουμε μαιζονέτες στο οικοπεδο στο βουνό. Έτσι κάτι σε σομον που είναι και της μόδας.

Ρωτησαμε και την Μπιρμπιλη, θα μας βάλει ένα προστιμάκι, έτσι για το πρασινο ταμείο και θα τακτοποιησουμε την "αυθαιρεσία" μας. Σοσιαλιστικά και περιβαλλοντικά πραματα σου λέω.

Πιστευω ότι τα παιδιά μας θα στηνουν την πολυθρονίτσα τους κάτω απο την σκιά δέντρων με καινουργια ονοματα. Λιριές, δοντιες και χρυσιές.

katerina είπε...

Γεια σου Γιωργο, να είσαι πάντα καλά, και να δημιουργείς τα ομορφα. Να κάνεις τους βοριαδες να φυσάνε δυνατά και να παιρνουν στο κατόπι διαλυοντας τα γκριζα συνεφα.