Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Αιεν Αριστευειν

Αργό το φανάρι της οδού Λαρίσης που βγάζει στην Κηφισίας. Στα δεξιά μου, μεγάλο εμπορικό κατάστημα που οι βιτρίνες του δεν είναι φωτισμένες με Χριστουγεννιάτικα στολίδια, αλλά ντυμένες με τεράστιες κόκκινες ταμπέλες που γράφουν, «Κλείνουμε λόγω ΚΡΙΣΗΣ και Χαρίζουμε...».
Στο ραδιόφωνο «εθνικά υπερήφανοι», εκφράζουμε την συγκρατημένη δυσαρέσκεια μας για την ευρωπαϊκή «επιτήρηση».


Κουστουμαρισμένοι -αχ, πως του έλεγε εκείνος ο αλήστου μνήμης Παυλόπουλος; Α... «χαμηλόβαθμοι κοινοτικοί υπάλληλοι»-, πίνουν καφέδες σε πορσελάνινα φλιτζάνια, τρώνε κουλουράκια σε υπουργικά γραφεία, γευματίζουν στον restaurant Διόνυσος...να βλέπουν βρε παιδί μου και την Ακρόπολη φάτσα κάρτα την ώρα που μας ...νουθετούν. Την ώρα που κουνούν καρτερικά το κεφάλι τους ξανακούγοντας τις αιώνιες δικαιολογίες των κακομαθημένων συγγενών τους, ενώ ταυτοχρόνως... προειδοποιούν...
Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που η κυρα Μαρίτσα «προειδοποιεί» τον άσωτο γιο της ότι θα του κόψει το χαρτζιλίκι γιατί εν μέσω εξεταστικής(της ...νιοστής εξεταστικής του), γυρίζει στις 8 το πρωί από ένα έξαλλο clubbing και της λέει έξαλλος, τι θες ρε μάννα και μου τα κάνεις τσουρέκια; Πτυχίο δεν θες γαμώ την τύχη μου γαμώ; Ωραία εγώ πτυχίο θα το πάρω....


Ποταμοί μελανιού έχουν χυθεί και ...χαθεί, για την «τραγική» κατάσταση μας. Μα ο τρόμος πουλάει... Και στην Ελλάδα, πουλάει ακόμα περισσότερο, γιατί την ιστορία την μάθαμε στο ευνουχιστικό και ελληνορθόδοξο σχολείο. Αν την είχαμε διδαχθεί, ως οφείλαμε, σήμερα θα χαμογελάγαμε όπως χαμογελάς όταν ξαναπέφτεις στην ίδια δυσάρεστη ή ευχάριστη περιπέτεια, που έχεις «ζήσει», τόσες πολλές φορές. Στην περιπέτεια που ξέρεις την κατάληξη της. Όχι απαραίτητα με happy end, αλλά με ..τέλος γνωστό και αναμενόμενο.

Καλά μην μου πείτε ...ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα. Μα εμείς πάντα πρωταγωνιστές φαρσοκωμωδίας είμασταν, άσχετα, αν σαν μουσική υπόκρουση βάζαμε πάντα ηρωικά εμβατήρια και ταρατατζουμ.

Το ...1849, το νεοσύστατο ελληνικό κράτος, ήταν και πάλι στο χείλος του γκρεμού.
Και πάλι έψαχνε ...δανειστές, στις τότε αγορές του τότε ...κόσμου. Ουδεμία πρωτοτυπία μέχρις εδώ...

Βρέθηκε ο Γαλλοεβραίος Ροτσιλντ, που θα ερχόταν μεγαλοβδομαδιατικα να δει τα χάλια μας, να δει και τι θα εξαργύρωνε ...με τα χάλια μας, να διαπραγματευτεί και να μας ...δανείσει.

Η ελληνική Κυβέρνηση, με το ιστορικά διαχρονικό «δαιμόνιο» που διαθέτει, αποφάσισε να απαγορεύσει το κάψιμο του Ιούδα, για να μην «ενοχληθεί» η εβραϊκή ρίζα του Ροτσιλντ. Μπας και βάλει το χέρι στην τσέπη, μπας και αποφύγουμε και τότε την πτώχευση... ΔΝΤ, τότε δεν υπήρχε...
Το κάψιμο του Ιούδα ή κάψιμο του Οβριού, λαοφιλέστατο τότε ελληνικό έθιμο, ήταν το κάψιμο σε κάθε πλατεία, κάθε γειτονιάς ενός αχυρένιου ομοιώματος Εβραίου, που από τα μάτια του σκάγανε κάτι σαν καψούλια. Μεγαλοπαρασκευιατικο το έθιμο, μετά την περιφορά του Επιτάφιου, η ...εκδίκηση των πιστών για την προδοσία... του Χριστού.


Αλλά βρε, του Έλληνος ο τράχηλος...ζυγόν και απαγόρευση δεν υπομένει, και οι τσαμπουκάδες δευτερη γλώσσα του, εγγεγραμενοι στο DNA του. Όχι αυτό το DNA, το αρχαιοπρεπές και ηρωικό που πουλάμε και σιγά σιγά το πιστέψαμε και εμείς(α, ρε Θαλεια Δραγώνα, τόλμησες και εσύ να πεις αλήθειες...) αλλά σε αυτό το κλασικά ελληναράδικο.

Στου Ψυρρή λοιπόν, στην Πλατεία ...Ηρώων (οι ήρωες και οι μαλακίες στον τόπο τούτο... είναι το κύριο εξαγώγιμο προϊόν μας) παράκουσε η οργισμένη νεολαία της εποχής την ...θεόπνευστη διαταγή της ελληνικής Κυβέρνησης, και αφού έκαψαν πανηγυρικά τον Ιούδα, μπήκαν και στο σπίτι του ΑγγλοΠορτογάλοΕβραιου Don Pacifico και τα έκαναν λαμπογυαλο.


Ποιος ήταν ο Don Pacifico; Ένας μάγκας Δον, ...γκόμενος λένε τα κουτσομπολιστικα μεσημεριαναδικα της εποχής, της Δούκισσας της Πλακεντίας, τοκογλύφος θα έλεγε ο Αυτιάς της εποχής, πρόξενος της Πορτογαλίας που όμως είχε απαλλαγεί των καθηκόντων του λόγω καταχρήσεων, θα ανέφερε ο Τσίμας της εποχής, και ο Πρετεντερης θα συμπλήρωνε ότι ο Δον είχε και την Αγγλική υπηκοότητα (αντίστοιχη της ...Αμερικάνικης σήμερα, μιας που η Αγγλία ήταν η Αμερική της εποχής).
Ο Don Patcifico, κινητοποιεί τα εγγλέζικα κονέ του, και το πρωί κιόλας της επομένης μέρας ο sir Έντμοντ Λάιονς, Αγγλός Πρέσβης στην Ελλαδα, κάνει διάβημα στο ελληνικό υπουργείο εξωτερικών, ζητώντας την άμεση καταβολή των 886.737 δραχμών για την αποζημίωση του ...Βρετανού υπηκόου.
Η Κυβέρνηση Κριεζή παθαίνει εγκεφαλικό (αν δεν μπορείτε να φτιάξετε την εικόνα στο μυαλό σας, σκεφτείτε τον κ. Παπακωσταντίνου, εκεί κάτω από τις νεραντζιές του Μαξίμου, που λες το βλέπω του ερχεται το εγκεφαλικό, κριμα, νέος άνθρωπος...αλλά να φοράει φράκο και δαντελωτό πουκάμισο), μιας που ο προϋπολογισμός της αιώνια ηρωικής Ελλάδας, τότε ήταν 4.000.000 δραχμές.

Η Κυβέρνηση Κριεζή.... δεσμεύεται (άλλη λέξη διαχρονικά γελοία) ότι θα παραπέμψει το θέμα στην ... ελληνική δικαιοσύνη, (εδώ δεν θα κάνω σχόλια, είμαι και δημοκρατική πολίτης που οφείλει να σεβαστεί τους πυλώνες της δημοκρατίας).

Έλα όμως που ο Πάλμερστον , ο τότε Υπουργός Εξωτερικών της Αγγλίας, είχε την ίδια εντύπωση με τους νεοέλληνες για την ελληνική δικαιοσύνη. Απαιτεί με δικό του πια διάβημα , την άμεση καταβολή της αποζημίωσης των 886.737 δραχμών, για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη ο Βρετανός υπήκοος από τους έλληνες χουλιγκανους, κουκουλοφόρους, γνωστούς άγνωστους, κλπ.

Η Ελληνική Κυβέρνηση και ο Βασιλεύς Όθων ...δεν υποκύπτουν στον εκβιασμό (αχ, Παναγία μου, όλα αλλάζουν και όλα ίδια μένουν σε αυτόν τον τόπο) και ο Πάλμερστον προχωρεί στον ναυτικό αποκλεισμό Ελληνικού Βασιλείου...
Ο Αγγλικός στόλος καταφτάνει, αποκλείει όλα τα λιμάνια, κατάσχει τα καλύτερα ελληνικά πλοία, το Όθων, το Ανδρούτσος, , το Κανάρης, το Τομπάζης, το Σαχτούρης, το Μιαούλης, αλλά δεν κατάσχει ...όσα φέρουν τιμητικά ονόματα Άγγλων (Κοχραν, Αστιγξ). Ο αποκλεισμός κρατάει ένα εξάμηνο...
Το εμπόριο σταματάει (τιμημένοι λιμενεργάτες, ιδου οι προγονοί σας...), έλλειψη τροφίμων και φάρμακων, πείνα και αρρωστιες απλωνονται στην χωρα.
Η ελληνική Κυβέρνηση καταθέτει το ποσό των 250.000 δραχμών σαν εγγύηση ...καλής θέλησης(!!!) στο όνομα του Βρετανού πρέσβη, και η Γαλλία και η Ρωσία, που καταλαβαίνουν μετά απο ένα εξάμηνο, ότι διακυβεύονται τα ζωτικά τους δικαιώματα πάνω στον περίεργο τούτο τόπο, που έχει μεγάλες προοπτικές για αυτούς, παρεμβαίνουν σαν εγγυήτριες δυνάμεις και αίρεται ο ναυτικός αποκλεισμός του λιμανιού του Πειραιά. Ο ηρωικός ελληνικός λαός, έχει νικήσει...θα διαβάσετε σε σχολικά ιστορικά εγχειρίδια.
Αφού οι (τότε) διεθνείς ισορροπίες ...αποκαθίστανται (ερήμην μας μάλλον), αφού οι Μεγάλες Δυνάμεις τα βρήκαν στις επιρροές και στις αρμοδιότητες, αφού μπήκαν και οι Πορτογάλοι στο παιχνίδι (όχι χωρίς ανταλλάγματα!!!) και αποφάσισαν να αποκαλύψουν τις λαμογιές του Don Patcifico (τρέμε Siemens) και να αποκαταστήσουν το ηθικό κομμάτι της ...ιστορίας ομολογώντας τους λόγους για τους όποιους τον είχαν αποπέμψει από την θέση του Προξένου τους στην Ελλάδα , τελικά ο Δον πήρε 3.750 δραχμές ...και παρηγορήθηκε στην αγκαλιά της Δούκισσας της Πλακεντίας, όπως θα έλεγε και η Τατιανα Στεφανίδου της εποχής...

Ιστορία, φάρσα, η Ελλάδα μας ρε συχωριανοί... Αυτή που ξέρουμε και εμείς... αλλά και οι κουστουμαρισμένοι ανάλγητοι «χαμηλόβαθμοι κοινοτικοί υπάλληλοι»- γεια σου βρε Παυλοπουλε με τα ωραία σου!!!- δανειστές μας.

Και επειδή στην Ελλάδα, τα πράγματα έχουν χιλιάδες ...αναγνωσεις, ας δώσουμε και την εκδοχή της ...άλλης αλήθειας.


Ο Μαρξ δημοσιογραφώντας εκείνη την εποχή επιτίθεται στον Παλμεστρον και τον καταγγέλλει σαν προδότη της πατρίδας του και πληρωμένο πράκτορα της Ρωσίας.

Ο Μαρξ καταγγέλλει ότι ο «ναυτικός αποκλεισμός» της Ελλάδας είναι μια καλοστημένη πλεκτάνη του Παλμερστον προς όφελος της Ρωσίας. Ενισχύει τα αντιαγγλικά συναισθήματα του ελληνικού λαού (μετέπειτα αυτό μετετράπη αντίστοιχα στο Yankees go home) και τονώνει τα φιλορωσικά.
Κάποιοι άλλοι λένε ότι η ενάρετη Αγγλία, αντιδρά σπασμωδικά με ναυτικό αποκλεισμό της Ελλάδας σαν αντίδραση στην αιματηρή κατάπνιξη της ουγγρικής επανάστασης απο το ρωσικό στρατό (των δουλοπαροικων ντε που περιεγραφε και ο Λένιν), λίγο καιρό πριν.

Ας διαλέξουμε όποια εκδοχή βολεύει τον καθένα μας. Και τι σημασία έχει... Το τέλος της θεατρικής πράξης...γνωστό.

Μουσική υποκρουση για να διαβαστεί αυτο ποστ...






Πάρτε και αυτό, και όρθιοι σας βλέπω...





Α, και το πιο ελληνικό απο όλα. Η Ελλαδα που δεν αλλάζει ποτε, η Ελλαδα που δεν πεθαινει ποτέ, μεσα απο τα μάτια της αλήστου μνημης ΥΕΝΕΔ, η μαμα της ΕΡΤ...

Η Ελλαδάρα ΜΟΥ, η τρελή, η αδεσποτη, η μουργέλα, η γαιδουρα, η αρχαιολάγνα, η πονήρω, η πουτάνα, η γκομενάρα, το σπιτι μου, οι παντοφλες μου, η αγκαλιά μου...

Λιωνω για πάρτη σου Ελλαδάρα μου, όχι απο εθνική υπερηφάνεια. Αυτό δεν ξέρω τι θα πει. Εθνικά περηφανη δεν υπήρξα ποτέ. Ερωτευμένη μαζί σου, υπήρξα πάντα. Λιώνω γιατί είσαι η μάννα μου, η αδελφή μου, εγώ,... Τον ερωτα μου για την αγκαλιά σου, παλευω να ξορκίσω... Επί ματαίω...



40 σχόλια:

irlandos είπε...

Καλησπέρα Κατερίνα.
Φτιάξε καφέ και κάτσε να το συζητήσουμε. Άνοιξες μεγάλη κουβέντα με αυτά που γράφεις.
Και μού ξύπνησες και παλιές αναμνήσεις (όχι με τον Κριεζή, αυτόν δεν τον πρόλαβα, LOL, αλλά με την ΥΕΝΕΔ και τη Bonanza).

Σωστά τα λες ή μαλλον τα γράφεις.
Μερικά πράγματα στην Ιστορία επαναλαμβάνονται σκανδαλωδώς (μεταφορικα και κυριολεκτικά).
Και στην Ελληνική (και στην Ιρλανδική) και στην παγκόσμια Ιστορία.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούν να μας κάνουν αισιόδοξους για το μέλλον αυτής της καημένης της Ελλαδίτσας.
Π.χ. σε πολλούς τομείς έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος, που μοιάζει απίστευτη δεδομένου του "κακού" πρόσφατου παρελθόντος. Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι και πολλές άλλες χώρες πέρασαν από ανάλογα χάλια (ή και χειρότερα) και τελικά μπόρεσαν να ορθοποδίσουν. Ας διατηρήσουμε τις ελπίδες μας ζωντανές και ας απομονώσουμε τους "ελληναράδες" που άντοτε έβλαπταν αυτόν τον τόπο.

Άσχετο: όλα αυτά τα σκεφτόσουν καθώς περίμενες στο φανάρι της οδού Λαρίσης ??

Φιλικά,
Ιρλανδός

cynical είπε...

Κατερινα,
σε σημερινα λεφτα η αποζημιωση που ζητησε θα αντιστοιχουσε σε 55 δις ευρω!
Ενω αυτα που πηρε στο τελος ηταν το αντιστοιχο των 240 εκατομμυριων ευρω. Αν κοστολογισεις μια βιλα στη εκαλη σε 5000000 ευρω τοτε για ενα τσαμπουκα ο τυπος πηρε 48 βιλες.

Πολυ γεναιοδωρο εθνος ειμαστε τελικα!

Yannis Zabetakis είπε...

η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει!
αλλά της αρέσει να ομφαλοσκοπεί και να καρκινοβατεί!

αχχχ τι βαρετή χώρα...

Υ.Γ.
φιλιά πολλά για ένα 10 καλό και μεστό, καρκινάκι μου !

Swell είπε...

Tα εμβατήρια λένε τα πάντα. Για να ξέρουμε για τι χώρα μιλάμε πραγματικά.

apos είπε...

E λοιπόν, το «μας συγχωρείτε διακοπή» σε μουσική υπόκρουση Γιώργου Κατσαρού, είναι η ιστορία της Ελλάδας. Όλη η χώρα ένα μόνιμο «μας συγχωρείτε διακοπή». Αυτό το εξήγησε κανένας στους κοινοτικούς ελεγκτές που ήρθαν να δουν την Ακρόπολη και το έλλειμμα;

(και να κάνουν και νέο συκώτι...)

Στέργιος είπε...

«Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ και βαθιά σ' ευχαριστώ
γιατί μ' έμαθες και ξέρω
Ν' ανασαίνω όπου βρεθώ να πεθαίνω όπου πατώ
και να μη σε υποφέρω»

habilis είπε...

Gαμάτο post!!!

Στεργιος είπε...

apos,
αυτό το «μας συγχωρείτε διακοπή» δεν έγινε δυνατόν να το πουν στους κοινοτικούς γιατί αυτές τις μέρες το κράτος ήταν διακοπή. Ακόμη και τα Τέμπη ήταν σε διακοπή! Μόνο η Βουλή δούλεψε μια νύχτα για κάτι χαράτσια. Σε τρεις μήνες που θα ξανάρθουν κάτι μπορεί να δουλεύει και υποπτεύομαι ότι θα είναι οι εφορίες, το ΣΔΟΕ, τα διόδια, τα γκισέ των γρηγοροσήμων και όπου βγαίνει κάτι τις τέλος πάντων…

grsail είπε...

Και λίγη πίκρα, έτσι ως συμπλήρωμα :

Ο Έλληνας ήρωας του ’21 καραβοκύρης Ανδρέας Μιαούλης-Βώκος διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου με αποκορύφωμα την συμμετοχή του στην ανταρσία της Ύδρας κατά του Καποδίστρια, που είχε σαν αποτέλεσμα την πυρπόληση του εθνικού στόλου στον Πόρο την οποία ενορχήστρωσε όταν ο Καποδίστριας αρνήθηκε να τον πληρώσει με πολύ και ζεστό χρήμα για τις «υπηρεσίες του στο έθνος».

Για όσους δεν θυμούνται η «ανταρσία της Ύδρας» ήταν το πλέον βρώμικο παιγνίδι των Βρετανών που οδήγησε στην δολοφονία του Kυβερνήτη από τους αδελφούς Μαυρομιχαλαίους (έχουν και άγαλμα στην Μάνη !).

Στο βρώμικο αυτό παιχνίδι εναντίον της Ελλάδας πρωτοστάτησαν μαζί με τον μεγαλομανή και ιδιοτελή Κολοκοτρώνη, πολλοί εκ’ των «πατέρων» του έθνους και το σύνολο -φυσικά- της στραμπουληγμένης (εν ήδει μαντάμ Σουσού) λεγόμενης αστικής τάξης.

Η χώρα αυτή προδόθηκε πριν καλά – καλά ιδρυθεί !

gyristroula2 είπε...

Τι λέγαμε για αποκαλύψεις;
Κι αυτό θα το κλέψω. Τη διδάσκω στην τρίτη λυκείου αυτή την περίοδο και την υπόθεση Πατσίφικο, αλλά όχι με τόσο αλατοπίπερο.
Τρελαίνομαι για τέτοιες νοστιμιές.
Όσο για τα καθ΄ημάς, μην παίρνεις όρκο ότι αυτό που ζούμε θα έχει παρόμοια συνέχεια.Έχουν αλλάξει πολλά...

Ανώνυμος είπε...

τι γινεται ρε παιδια!!!!! αληθεια υπαρχει αγαλμα των μαυρομιχαλαιων στη μανη?? δηλαδη τιμουμαι αυτους που δολοφονησαν τον ανθρωπο που προσπαθησε να κανει αυτο το μπουρδελο κρατος?

katerina είπε...

Έφτιαξα έναν καφέ, μα έναν καφέ. Μυρωδάτο και ελπιζω να σου αρεσει η γευση φουντουκι Ιρλανδέ μου.
Κανονικά έπρεπε να σου ειμαι θυμωμένη ...λόγω καταγωγής. Εσεις, που εισαστε οι σπασικλες, οι καλοί μαθητές πηρατε στο λαιμό σας και εμάς τα αιώνια ρεμάλια, και τωρα μας δειχνουν τον δρόμο σας. Αλλά τέλος πάντων, εσένα σε αγαπώ πολύ, άσε το πόσο πολύ αγαπώ την υπέροχη ράτσα των Ιρλανδών.

Μα Ιρλανδέ μου και τότε τα πραγματα ...αισιοδοξα ήταν, ΕΥΤΥΧΩΣ η Ιστορία της Ελλαδας (και όχι μόνο) προχωράει ερήμην μας.
Αν κάτι σιχαινομαι ειναι η συνωμοσιολαγνεία. Αλλά για δες λίγο την Γερμανική αντιδραση. Ναι οι Γερμανοι πάντα ζουν με τις κλασικές φοβίες του πληθωρισμού. Και ε΄χουν και κάθε λόγο να το κάνουν. Ο υπρπληθωρισμός της Βαιμάρης έφερε τον εθνικοσοσιαλισμό. Δεν ειναι τυχαία η περσυνή μεχρις εσχάτων μάχη της Μερκελ με τον Μπραουν και τον Ομπάμα, όταν τύπωναν νομισμα ...υπο μορφή φειγ βολάν. Επίσης οι Γερμανοι, μας τα έχουν μαζεμένα και γιατί μεσα στο καλάθι του σκληρου ευρώ (της συνέχειας του σκληρου μάρκου) εμεις βάλαμε τα σάπια φρουτα μας.

Αλλά... οι Γερμανοι επενδυτές έχουν στο χαρτοφυλάκιο τους και μεγάλο μέρος των παλιών ομολόγων μας... και πρέπει να τους πληρωσουμε γιατί αν δεν.... λαγός την φτερη εσειε κακό της κεφαλής τους. Αυτος που σου χρωστάει κάνει προσευχές να μακροημερευει, να του δίνει ο Υψιστος χρόνια και ευμάρεια...
Από την άλλη...καλοι πελάτες ειμασταν...κάποτε. … Siemens, Χοχτιφ, Λεοπαρντ. Η μικρή Ελλάδα, δεν εχει ευκαταφρονητη συμμετοχή στο γερμανικό ΑΕΠ. Αλλά τωρα κάνουμε με άλλους δουλειές...κα΄τι υποβρυχια που γέρνουν, και ...κοιτα που θέλουν οι Ελληνες και ...ίσια υποβρυχια, αμ αυτές οι γαλλικές φρεγάτες...

Αν κάτι θεωρησα εφυεστατη κινηση της τωρινής Κυβέρνησης ήταν ότι ο Πρωθυπουργός κρατησε την θέση του ΥΠΕΞ. Κια ελπίζω ότι δνε θα την εγκαταλειψει, όπως ακουγεται. Η ιστορία μας...ερημην μας γραφεται Ιρλανδε μου.

katerina είπε...

Βρε Κυνική μου, σάμπως δεν ξέρουν οι ξένοι ότι η γεναιοδωρία, και το κουβαρνταλίκι ειναι το ίδιον της φυλής. ...

Διαβουλευτηκε ο Δον, έβαλε και τους κολλητους του και τα πήρε... Ασε που η ...Δουκισα, ειχε και αυτή τα κονέ της...

Μα φταιει ο Δον; όχι βέβαια. Ενας Χριστοφοράκος χωρίς καπαρντινα ήταν και του λόγου του. Γιατί φταιει ο Χριστοφοράκος;;; Ασχετα τι βολευει εμάς να λέμε...Και όχι μόνον εμάς.

katerina είπε...

Α, Γιάννη μου, εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου. Η Ελλαδα, μπορεί να ειναι ότι ειναι, αλλά βαρετή δεν ήταν ποτέ. Αντιθετα, ειναι πάντα ενδιαφερουσα. Στην ουσία της. Κατα τα άλλα ζουμε πάντα τον Μυθο μας...
Απο σανδαλι, σε τσαρουχι και απο τσαρουχι σε sebago...

katerina είπε...

Swell, θα ξέρεις το γνωστό ανεκδοτο με τις δυο γριές ...βρακί δεν έχει να βάλει στον κώλο του ο Μητσος, Καβασάκι θέλει...

Εθνικό ναρκωτικό, για όσους γουσταρουν να μαστουρώνουν, ήταν πάντα τα εμβατηρια και οι τσολιάδες.

Το καλυτερο μου... στις στρατιωτικές παρελάσεις, με τα βουμ βουμ των φαντομ και των μιραζ, με τοςυ βατραχανθρωπους, τους αλπινιστές και τις νοσοκόμες....
Η Ελλαδα που ...αντιστεκεται, η Ελλαδα που ...επιμένει... Ζησε τον Μυθο σου... στον μπερντε.

katerina είπε...

Απος μου, έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές μου, μου ειπαν ότι έστειλαν στη Ελλαδα οι κοινοτικοι, ότι σε πιο cool είχαν.

Τους εδωσαν λέει και απο ένα κουτί με ψυχοφαρμακα και τους αμόλησαν να δουν και αυτοι απο κοντά τον ...Μυθο.

Όλο αυτό θα μπορουσε να γυριστεί σαν μια ελληνική ταινία, με τίτλο ...ποκερ. Η τράπουλα ΑΙΩΝΙΩΣ σημαδεμένη, κάποιοι παιζουν ξερή στην σκηνή, όταν στα παρασκηνια, παιζεται το ποκερ. Ευτυχώς να λες!!!

katerina είπε...

Καλημέρα Στεργιε.
Πολύ καλό και το συνεχίζω...

Αχ Ελλάδα θα στο πω πριν λαλήσεις πετεινό
δεκατρείς φορές μ' αρνιέσαι .
Μ' εκβιάζεις μου κολλάς σαν το νόθο με πετάς
μα κι απάνω μου κρεμιέσαι

Η πιο γλυκιά πατρίδα είναι η καρδιά
-- Οδυσσέα γύρνα κοντά μου -
που τ' άγια χώματά της πόνος και χαρά
καθένας είναι ένας που σύνορο πονά
και εγώ είμαι ένας κανένας που σας σεργιανά

Καθένας είναι ένας
που σύνορο πονά
και εγώ είμαι ένας κανένας
που σας σεργιανά

Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ...

katerina είπε...

Bonjour Habilis.
Σε ευχαριστώ πολύ

katerina είπε...

Καλη σου μέρα grsail.
Το έγραψα και στην αναρτηση. Η ελλάδα έχει δυο κυρια προιοντα. Ηρωες και μαλακιες. Όλα αυτά συστηνουν τον υπέροχο Ελληνικό Μυθο. Καλά βάλαμε και κάτι σε αρχαίους προγόνους, σε αρχαιολατρίες, πατριωτισμούς και πατριδοκαπηλίες. Εδώ σου λεει στο telegame νίκησε ο Αλεξανδρος, ως ο σημαντικότερος Ελληνας... Πισω και σας φάγαμε Σκοπιανοι...

Ο Καποδιστριας ...ήταν προσφατος, κι άν εβγαιναν στην φόρα τα εργα και οι ημέρες των «συμπατριωτών του», θα γέλαγε το παρδαλό εριφιο.

Αν ποτέ ανεβαζα μια θεατρική παρασταση για την Ελλαδα (τι είναι η πατρίδα μου!!!), θα την παρουσιαζα σαν την Εκάβη απο το τρίτο στεφάνι του Ταχτση. Αλλά ντυμένη με κάτι κουρελιασμένες πορφυρες, κάτι σκισμένα αρχαιοπρεπή σανδάλια, με αρματωσιές μαζί με τα ...ρασα του Παπαφλέσσα, με το κουστουμι το μεταπολεμικό του ...Γερου της Δημοκρατίας αγκαλια με τον Σκομπυ, να ανεβάζουν την σημαια στην Ακροπολη.
grsail απο την «καλωσυνη» των ξένων ζησαμε σε αυτον το γοητευτικό τόπο, πάντα. Και απο αυτην θα ζήσουμε. Αλλά η καλωσύνη πληρωνεται πάντα, και εμεις ποτέ δεν αρνηθηκαμε να πληρωσουμε το αντιτιμο.

katerina είπε...

Γυριστρούλα μου, καλη σου μέρα. Και εγώ θα σε κλέψω. Μου άνοιξες την ορεξη να γραψω και εγώ ...όχι για το Κιβώτιο. Για το Κιβώτιο, στα εγραψα και στο post σου, έχω την πολύ δική μου και προσωπική αναγνωση. Αλλά για τον Αλεξάνδρου. Θα μου πεις γιατί για τον Αλεξάνδρου δεν έχεις την δική σου αναγνωση... Δυστυχώς ή ευτυχώς και για εκεινον την έχω.

Τωρα αν τα πραγματα δεν ειναι ίδια... Μα ποτέ δεν ήταν Γυριστρουλα μου ίδια. Αλλά πάντα ήταν αναλογα. Εσύ τα ξέρεις πολύ πολύ καλυτερα απο εμένα, που αν ρίξεις καραβι στο μυαλό μου θα ναυαγήσει...
Και θέλω να σε ρωτήσω, όχι με την ιδιοτητα της φίλης, αλλά με την επισημη ιδιοτητα της εκπαιδευτικού. Αν έμπαινα στην τάξη σου- κωλοπαιδο εγώ, όπως πάντα ήμουν- και σε ρωταγα:
-Κυρία, αν έλεγες ότι εισαι Ελληνας, στο Βυζάντιο, θα σε ..εκτιμουσαν ή κινδυνευε το χαριτωμένο αρχαιοπρέπες κεφαλακι σου;
Τι θα μου απαντουσες... Τι θα απαντουσες σε αυτό το κωλοπαιδο, που λατρευει να θέλει να ακουμπησει τις ...εικόνες και τα ...είδωλα, με τις χερουκλες του;

katerina είπε...

Valamonte, μπορεί να είχαν τον κολλητό γλυπτη που του εδωσαν με αναθεση το έργο να αποτυπωσει το μεγαλειο των Μαυρομιχαλαιων. Και ...βρεθηκε η Μάνη να στηθεί, το ...τέμπλο

gyristroula2 είπε...

Χαχαχαχα! Τα "κωλόπαιδα" είναι ο λόγος που είμαι σ' αυτή τη δουλειά!
Μου έχουν χαρίσει απίστευτες στιγμές με το θράσος τους και την αυθάδειά τους.
Θα σου έλεγα πολύ απλά: σε τι γλώσσα θα σε έβριζαν, παιδάκι μου, αν έλεγες πως είσαι Έλλην; Αυτά τα μπινελίκια που θα άκουγες θα ήταν οι αδιάψευστοι μάρτυρες της συνέχειας της "φυλής". Έχεις διαβάσει τις βρισιές που γράφανε οι καλόγεροι δίπλα στα "αναίσχυντα" αρχαία κείμενα που αντέγραφαν;
Σου λέω δεν πέρασε μια μέρα, ίδια κωλοφάρα είμαστε με τους ευρυπρώκτους του Αριστοφάνη μην ανησυχείς.

Ανώνυμος είπε...

χαχχχχ ναι..ειμαστε μια ωραια ατμοσφαιρα χχχχ αλλα κατι πρεπει να γινει ρε γαμωτο ! εστω την τελευταια στιγμη να γινουμε τιμιοι ! μηπως και περισωσουμε κατι

OnWine είπε...

Δεν έχεις γράψει και καλύτερο (τελευταία).

Προς αρσιν ...παρεξηγήσεων ή ερμηνειών... καταπληκτικό και εξαιρετικά επικαιρο.

Yannis Zabetakis είπε...

μου την σπάνε οι Μύθοι!

λίγη αλήθεια θέλω, please, καρκίνε μου!

Yannis Zabetakis είπε...

http://environmentfood.blogspot.com/2010/01/shering-cilag.html

θέλω σχόλιο!
δυνατό!
και sexy!

ok ?

katerina είπε...

Χα, καλό Γυριστρουλα μου.
Λοιπόν για αυτό εγώ επιμένω, ότι να αφήσουν οι εθνικοφρονες τα παραμυθια ...για τον κινδυνο που διατρεχει η καθαρότητα της φυλής. Σαν τα μουτρα μους θα τους κάνουμε τους μεταναστες που έρχονται να ζήσουν στην Ελλαδα.

katerina είπε...

Μου άρεσε ρε Valamonte… έστω την τελευταια στιγμή να γίνουμε τίμιοι.

Λοιπόν έτσι for the sake of the game, για να στην σπάσω επι το ελληνικοτερο...δες τι απεφάνθη η Ντόιτσε Βανκ....
Oι χωρες με μεγάλη μαυρη οικονομία- καλη ωρα για μας χτυπάν οι καμπάνες- είναι καλυτερα εξοπλισμένες για να αντεξουν την κριση.

Παιδί μου εισαι ...ανθέλλην; Αμφισβητείς τα ιερα και τα όσια της φυλής; Ή να λέμε και κατι να περνάει η ώρα, μεταξυ μας είμαστε;

Yannis Zabetakis είπε...

Oι χωρες με μεγάλη μαυρη οικονομία- καλη ωρα για μας χτυπάν οι καμπάνες- είναι καλυτερα εξοπλισμένες για να αντεξουν την κριση.

=================

σο γουότ???
αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνουν κάποτε (ποτέ?) ανθρώπινες κοινωνίες...

οεο

katerina είπε...

Σχολιαστή το σχόλιο εξαιρετικό, ευφυες και ...δικαιο.

Ελα μπραβο...γιατί και εγώ «ειχα χεστεί απο τον φόβο μου».
Και εμενα τα ...ποδηλατα και οι αλυσιδες δεν με φοβίζουν. Οι μεταλλαξεις όμως ... εχθρων τε και φίλων, βαρβάρων και καλών κα αγαθών ανθρώπων, ;όσο να πεις είναι για φόβο.

Αντε, μη με κάνεις να ανησυχησω για τις επιπτωσεις της κλιματικής αλλαγής στο ανθρωπινη ταπεραμεντο και ιδιοσυγκρασία.

katerina είπε...

Γιάννη, απαντάω και στα τρία

1ον. Αλήθειες ΔΕΝ υπάρχουν. ...μη σου πω ότι δεν υπάρχουν ουτε στον εργαστηριακό πάγκο, αλλά εδώ θα ανοιξουμε μεγάλη κουβέντα, και τωρα δεν ειναι ώρα για επιστημες και επιστημοσυνες. 100 μερων έγινε βρε η Κυβερνηση, έχω να γραψω...Οδυσσεια, τόσο καιρό κρατιέμαι η ανυπομονη...

Λοιπόν βολεψου με τους Μυθους. Αν δεν σου πάνε αυτοι, μπρουμε να φτιαξουμε και άλλους... το μοναστηρι να ειναι καλά.

2ον Σχολιασα στο post σου...σεξουαλικώς επιστημονικά, ανατρεχοντας στην Αρχη Le Chatelier

3ον Αν ρωτάς την άποψη μου(για τις ανθρωποκεντρικές κοινωνίες) , κατηγορηματικώς σου απαντώ όχι. Τουλάχιστον στο προσεχές, ορατό μέλλον. Έχω και εδώ θεωρία... σεξουαλικώς επιστημονική. Καρατσεκαρισμένη σου λέω. Και εγώ δεν ειμαι η ερευνητρια ...Ευα, δυστυχώς ουδείς έχει την παραμικρή διαθεση να με μιζώσει για να αναπτυσω και να "τεκμηριώνω" ....θεωρίες, όπως η φίλη μας η Ευα.

Υ.Γ. Στην real news που διαβασες ...δεν διαβασες τίποτα άλλο;

Yannis Zabetakis είπε...

real news?
διάβασα πολλά καλά σήμερα ...για πες γιατί γράφω παράλληλα κάτι για ΤΑ ΝΕΑ...
και δεν έχω χρόνο να σπαζοκεφαλιάζω...

και άσε τον le chatellier...
εδώ έχουμε ανοικτά συστήματα χωρίς σταθερές Κa Ksp etc

η Εύα τι κάπνιζε???

katerina είπε...

Θα σου πω στο ...επομενο ποστ.

Γραφε τώρα. Εχεις αγώνα.

Και να εκπαιδευεις τους καταναλωτές. Να αρχιζουν να γινονται υποψιασμένοι. Να έλεγχουν αν αυτά που αγοραζουν, έχουν περάσει απο αξιοπιστο ποιοτικό έλεγχο.
Εκτός ότι θα προστατευτουν οι ίδιοι (όσο ειναι δυνατό) θα ανοιξει η δουλεια βρε για τους χημικούς.

Yannis Zabetakis είπε...

μάλλον δεν έχεις διαβάσει αυτό...

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=6&artid=222568&dt=14/12/2007

και αυτό...

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=233032&ct=6&dt=04/04/2008

Yannis Zabetakis είπε...

αφιερωμένο

http://environmentfood.blogspot.com/2010/01/cry-cry-for-asopos-messapia-and-state.html

irlandos είπε...

Ωραιότατος ο virtual καφές!!
Ωραίο και το θέμα, για μεγάλη κουβέντα, που απ' ότι βλέπω δεν έχει "ανάψει" ακόμα (με εξαίρεση το σχόλιο του gsail.

Ξέρεις το "ανέκδοτο" που μού είπανε συγγενείς μου στην Ιρλανδία αυτές τις μέρες είναι ότι "τώρα η Ελλάδα έγινε πλέον κανονική banana republic: και το υψηλό χρέος διαθέτει αλλά καλό χειμωνιάτικο καιρό έχει"! LOL

Αναρωτιέμαι αν έχει φτάσει η "στιγμή της ωρίμανσης, με τους κατοίκους αυτής της χώρας να συνειδητοποιούν ότι δεν μπορείς μια ζωή να δανείζεσαι για να πληρώνεις τα προηγούμενα δάνεια.

Κατά τα άλλα, περιμένω την... Οδύσσεια !!!

Φιλικά,
Ιρλανδός

akrat είπε...

ΜΠΑ
ΓΕΙΤΩΝΙΣΑ??
αμπελοκηπιώτης και μουά
βλέπω ωραιοτάτη ανάρτησις...
εγώ πάντως στο δήλημα απάντησα παιδιώθεν...
με τον Μάρξ και υπέρ της Δύσεως...
άλλοι με τα ανατολιά και αντιιμπεριαλιστικά δηλαδή το 95% του ΕΛληνικού λαού... τα βγάζουν δύσκολα...

KATERINA είπε...

Κατερινιώ μου Καλημέρα , εντάξει υποκλίνομαι στη γλαφυρότητα των απόψεων σου και στις απύθμενες γνώσεις σου. Την υπόθεση Πατσίφικο την έμαθα τη περίοδο 2007-2008 όταν η κόρη μου ήταν στη Γ΄Λυκείου ( σιγά μην μας μάθαιναν εμάς τέτοια το 1980 που τελείωσα εγω το Λυκειο). Η δική σου όμως περιγραφή σκίζει. Εσυ παιδάκι μου είσαι γεννημένη αρθρογράφος και χάνει η δημοσιογραφία που δεν σε έχει η μήπως σε έχει και δεν το ξέρω ?? Any way που θα έλεγαν και οι ..φίλοι μας οι Αγγλοι/Αμερικανοί χαίρομαι που βρεθηκαμε, δηλώνω ταπεινά ... φανατικά αναγνώστρια σου , κολλητη Καρκίνος και γω 28/06 και αιώνια παρέα σου στις μη μαγειρικές ικανότητες. φιλάκια
Υ.Γ.
Ανακατεύεις και πιάνεις την υφή της ζύμης, είναι νερουλό ακόμη ? ρίχνεις λίγο αλευράκι, συνεχίζεις και αν δεν τα μπουρδουκλώσεις και ρίξεις όλο το πακέτο και αντι για ζύμη έχεις κάνει μια τσιμεντόζυμη, έ τα κατάφερες έριξες όσο πήρε, χαχαχα.

katerina είπε...

Χαιρετώ σε akrat. Να σου εξομολογηθώ την αμαρτία μου, εγώ πια ΑΡΝΟΥΜΑΙ κατηγορηματικά να απαντησω σε όποιοδηποτε διλλημα.
Συλλεκτης αναπαντητων διλλημάτων ειμαι σε αυτην τη ζωή.

katerina είπε...

Τωρα ρε Κατερίνα αν σου πω ότι και εγώ 28-6 είμαι γεννημένη θα με πιστεψεις;

Προφανώς όμως ο Υψιστος όταν μοιραζε δεξιοτητες, εσύ πηρες όλες αυτες της μαγειρικής δεινότητας.
Ειλικρνα πιστευεις ...ότι εμενα τα αλευρια που με μισουν ...και τοςυ το ανταποδίδω για αν πω την αληθεια, θα με καταλάβουν, θα με συμπονέσουν και θα σηκωσουν ...όσο πρέπει;