Πέμπτη 24 Απριλίου 2008

"Happy Easter" και .................

Συχωριανοί μου, ήρθε η ώρα να σας ευχηθώ και εγώ το Καλό Πάσχα, έτσι να μην λέτε ότι είμαι αντικοινωνική. Δεν μου φτάνουν οι κατηγορίες για αποκλίνουσες πολιτικές συμπεριφορές, καιρός είναι τώρα να μου χρεώνετε και αντικοινωνικές.
Επίσης πρέπει να σας ευχηθώ και για την .......Ανάσταση. Ναι, αυτές τις απίστευτες ευχές, που πέραν από τη συγκεκριμένη Ανάσταση του Ιησού, που ανασταίνετε ούτως ή άλλως εδώ και 20 αιώνες, συνήθως υποκρύπτουν και μια δεύτερη ερμηνεία, για την Ανάσταση του Έθνους( Ψωμιάδης), για την Ανάσταση του Κόμματος (ΓΑΠ), για την Ανάσταση του Ουμανισμού(Παπούλιας), για την Ανάσταση των ανθρώπινων σχέσεων(Τριανταφυλόπουλος) και συχνά για την Ανάσταση του Έρωτα (χμ!!!!!!!!), ο οποίος δεν ξυπνάει ο κερατάς με τίποτα. Ειλικρινά πιστεύω ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση, αν ο .....Ιούδας έχει κάνει την δουλειά του, αυτόν ...κλάψτε τον.

Εμένα το Πάσχα δεν μου αρέσει καθόλου για πολλούς λόγους.

Πρώτον: Τα θρησκευτικά δεν ήταν ποτέ το δυνατό μου σημείο. Αν όλοι είναι καλοί, η ιστορία .......δεν τραβάει, ρε παιδιά. Ένας Ιούδας, που αμέσως μετανοεί και κρεμιέται. Ένας Πέτρος, που ακούει κάτι κοκόρια, και ένας Θωμάς που μου κάνει περισσότερο σε ρεαλιστή παρά σε άπιστο. Το μόνο ενδιαφέρον πρόσωπο μου φαινόταν η Μαγδαληνή, αλλά μικρός ο ρόλος.....

Δεύτερον : όλο αυτό το αλισβερίσι, με τον χαμό στις Εθνικές, σχάρες, σούβλες, πεθερές, κουμπάροι, συμπέθεροι και άλλα γραφικά φορτωμένοι στο με 72 δόσεις πρόσφατα αγορασμένο αυτοκίνητο- πήγαινε κυρα μου δεξιά, την ιλαρά έβγαλα, με τα δελτία που επί ένα μήνα βγάζουν στα παράθυρα έναν τσοπάνη, ένα χασάπη και έναν Υπουργό να ανταλλάσσουν απίστευτες ατάκες, με τα κεριά του Επιτάφιου και της Ανάστασης που ......ξαποσταίνει ο από πίσω πιστός Ορθόδοξος πάνω στις φρεσκοβαμμένες μες της Κυρίας που κότσαρε το ανοιξιάτικο deux pieces, τα μούλικα που σκάνε τις κροτίδες τους στα πόδια μου, το αναστάσιμο τραπέζι που αφού έχεις πιει μέχρι τις 11.30, 8 καραφάκια ούζο, με φουλ μεζέ και έχεις γίνει κουρούμπελο, πρέπει να φας και αυτά τα επιπλέοντα εντόσθια, τα σκυλάδικα μέχρι τις 8 το πρωί για να συνεχίσεις με την τσίμπλα στο μάτι να γυρνάς αυτό το αηδιαστικό ζωντανό σαν τον Αθανάσιο Διάκο.

Τρίτον :τα απίστευτα, mails, sms και τηλέφωνα από ανθρώπους που προσπαθείς μάταια να ξεχάσεις όλο τον χρόνο και που θεωρούν ιερό τους καθήκον να σου στέλνουν /γράφουν /λένε αυγά, λαμπάδες, λουλούδια και απίστευτες κοινοτυπίες του στυλ «Αληθώς ο Κύριος»

Τώρα αν είσαι και τόσο τυχερός να είσαι και φαντάρος, και αντί να χαϊδεύεσαι ανοιξιάτικα με την κοπελιά σου, πρέπει να σουβλίσεις το κοκορέτσι για να βάλεις ηδονικά μια μπουκιά στο κερασένιο στόμα της Αλέκας........, ε, είσαι και πολύ γκαντέμης.

Συχωριανοί μου, μην με παρεξηγείτε.
Σιχαινόμουνα όλη μου την ζωή τις τελετές, τις απέφυγα όσο επιμελέστερα μπορούσα, αλλά δυστυχώς αυτή του Πάσχα την τρώω κάθε χρόνο ......
Και για να σας δώσω το μέτρο της απελπισίας μου, νοιώθω σαν το αρνάκι μιας παλιάς γελοιογραφίας που το γουρουνόπουλο του κάνει πλάκα και του εύχεται «Happy Easter» και ...........το αρνί απαντάει τσαμπουκαλεμένα «Fuck you, asshole»

24 σχόλια:

cinderella είπε...

Τώρα μετά από αυτή την ανάρτηση τι να πω η δόλια;; Όχι πες μου!! Εγώ που σιχαίνομαι το αρνί, τη μαγειρίτσα και τα βεγγαλικά και όμως λατρεύω το Πάσχα τι πρέπει να κάνω;
Εύχομαι καλή ξεκούραση απλά και όχι τίποτα άλλο γιατί το βλέπω θα με πάρεις στο κατόπι και είναι κρίμα Άγιες Μέρες!!
Να ρωτήσω αν νηστεύεις ή όχι; Όχι!!
Φιλιά πολλά Κατερινιώ!!

OnWine είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
OnWine είπε...

Θα συμφωνήσω με την cinderella, και επαυξάνω: Μου αρέσει ΚΑΙ το αρνί, ΚΑΙ η μαγειρίτσα, ΚΑΙ τα βεγγαλικά, μου αρέσουν οι πασχαλινές τελετές, οι μαζώξεις, τα νταβαντούρια.... μου αρέσει τo ΠΑΣΧΑ, βρε παιδί μου!!

Τώρα.... μπορώ να θεωρητικολογώ γιά ωρες, γιατί μου αρέσει. Μπορώ να επικαλεστώ την ελληνικότητά του, την προέλευσή του από τις αρχαίες γιορτές της ανοιξης, το δέσιμό του με την ορθοδοξία (σαν Ζουράρις ακούγομαι, αλλά... ετσι είναι) κλπ. κλπ.
Δεν θα το κάνω, οχι για να μην ...καταχραστώ τον χώρο σου -το εχω κάνει αυτό απειρες φορές- αλλά, απλά, γιατί νομίζω οτι το βασικό επιχείρημα -ΜΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ, Κατερίνα μου, οπως γουστάρει σε όλους τος συνέλληνες -πλην ελαχίστων εστετ- είναι καταλυτικό και δεν χρήζει περαιτέρω επεξηγήσεων.

Οσο γιά αυτούς τους εστετ -τους ελάχιστους- που τα εντερα τους μυρίζουν, το αρνί τους τσικνίζει την Louis Vuitton, τα πασχαλιάτικα πανηγύρια προσβάλλουν την αισθητική τους, ο δε λαός που συνωστίζεται μυρίζει ιδρωτίλα και δεν... ε... ας φάνε την μανιταρόσουπά τους και ας απολαύσουν την ...Κηφησίας έρημη, στην ερημη από τους ...μπανάλ Αθήνα!

Τώρα βέβαια, Κατερίνα μου, δως μου ενα οποιοδήποτε θέμα που σου αρέσει, και μπορώ να στο απαξιώσω με το ίδιο στυλ και λεκτικό, όπως εσύ το Πασχα μας....

Αλλά βέβαια, οπως ελεγε και ο Ντοναλτ Ντακ, Flikus Flakus Fundelendum, ο εστί μεθερμηνευόμενον "Τα πόμολα ανήκουν στον οικοδεσπότη"!

Κλείσε λοιπόν μύτη, μάτια , αυτιά, και... καλό Πάσχα...

Και για το αρνί που σίγουρα παράγγειλες ήδη... τα είπαμε στο προηγούμενο...πρόσεξε η μπόλια να είναι απλωμένη στην πλάτη!!!
Ψήνεται καλυτερα!!!

ΚαλόΠάσχα!

Matrix είπε...

Πέρυσι ήμουν στην κατηγορία του φαντάρου.
Βέβαια σε εμάς δεν ήρθε η Αλέκα, αλλά οι τοπικοί παράγοντες του νησιού.

Το χειρότερο δεν είναι το πρωι, αλλά μετά το απόγευμα όταν (έχωντας πιει αρκετό κρασί) πρέπει να τρίψεις τα ταψια και μαζαιροπίρουνα... και το βράδυ κλασσικά σκοπιά.

Έχω να θυμάμαι όμως :)

Καλές γιορτές!

tractatus είπε...

Βλέπεις και οι πρώην φαντάροι (matrix)λένε οτι έχουν να θυμούνται, βρε Κατερίνα.

Ολα τα πράγματα εξάλλου καλή μου, έχουν και την άλλη πλευρά τους...και μάλιστα οταν κάποιος θέλει οπωσδήποτε να την βρεί...μπορεί και να την εφεύρει. Παίρνε παραδείγματα....:)

Οσο για μουσική, άδειους δρόμους, λουλούδια και καμπάνες....ανέλαβε να οδηγήσεις με Χατζηδάκη και Παναγία της Πατησίων τη Κηφησίας και θα δείς οτι αυτό που έχουμε είναι ο,τι καλύτερο μπορέσαμε....

Καλή Ανάσταση!

katerina είπε...

cinderella μου,
να σου ευχηθω να περάσεις ανοιξιάτικα και ο Πρίγκηπας.......ως ταιριάζει σε μια cinderella.
Καλη μου, δεν νηστευω απο ιδεολογία αλλα απο .......ανάγκη. Δηλαδή ότι μου στερουν, και δεν εννοω το φαγητό, με αυτό ουτως ή αλλως δεν εχω και τις καλυτερες των σχέσεων, απλα το ....νηστευω.

τσότσος είπε...

Κατερίνα μου,

Περισσεύει στις μέρες μας η μοδοϋποκρισία όπου παινευόμαστε ότι νηστεύουμε αλλά, το έχω ακούσει και αυτό, δεν πιστεύουμε ότι ο Χριστός είναι Θεός και αναστήθηκε...Θυμήσου μέρες του 70-80: τολμούσε κανείς να πει ότι νηστεύει και πάει εκκλησία; Τον έπαιρναν στο ψιλό...
Συντηρητικοποιηθήκαμε, φίλη μου καλή, ακολουθούμε έθιμα, παραδόσεις άκριτα γιατί ..."έτσι μάθαμε από τις μανάδες μας".
Αξία έχει τί νοιώθει ο καθένας μας μέσα του και να το ακολουθεί με συνέπεια και όχι επειδή το επιτάσσει ο κάθε Άνθιμος ή ακόμα καο ο σύγχρονος "άγιος", ο Αλβανίας Αναστάσιος: ή πιστεύεις στην Ανάσταση με όλες τις θεωρητικές, πρακτικές, εκκλησιαστικές επιπτώσεις (νηστεία, προσευχή, εκκλησιασμός κλπ.) ή όχι οπότε "τα φτύνεις όλα αυτά". Θεωρώ λοιπόν το ερώτημα της Σταχτοπούτας "παραβίαση προσωπικών δεδομένων" και πρόσκληση "ανακοίνωσης" κοσμοθεωρίας που είναι το πιο προσωπικό θέμα του καθενός μας.
Βέβαια, το "τσίγκλισες" και εσύ το θέμα καταθέτοντας την άποψή σου, άρα θα πάρεις ερωτήσεις/απαντήσεις (όχι όμως από μένα...).
Τα του φαγοποτιού δεν με απασχολούν: αφού του αρέσει του Έλληνα να ταλαιπωρείται στο δρόμο φεύγοντας από τη "μισητή" Αθήνα μας (αλήθεια, γιατί δεν κάνουν οι περισσότεροι το βήμα να ζήσουν στα χωριά τους αφού εκεί περνάνε πιο καλά και να μας αδειάσουν την "αθηναϊκή" μας γωνιά;), και να τσουρουφλίζεται γυρνώντας τον οβελία (καημένα ζωάκια) ας τα τραβήξει!

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ, ΟΛΑ ΚΑΛΑ!!
Φιλιά πολλά και από τους δυο μας!

katerina είπε...

Sxoliasti μου, οι ευγενείς αστοί όταν παλεύουν να δράσουν προβοκατόρικα δεν το κάνουν σαν .....τον Γκοτζαμάνη με το τρίκυκλο αλλά με έναν πιο intellectual snob τρόπο.
Αδικείς εαυτόν. Όσο για μένα, παρά την πολύ έντονη προσπάθεια που κατέβαλες, ....δεν τσιμπάω.

Η μεν Louis Vuitton είναι αγορασμένη ούτως ή άλλως από τους μαύρους στην Αθηνάς, 10 € (και μια ζώνη δώρο), οπότε και να τσικνιστεί ε, παίρνω μια άλλη και με τον όρο «μπόλια», από τα συμφραζόμενα καταλαβαίνω ότι πρόκειται για κάποιο από τα ....αξεσουάρ του έρημου του αρνιού.
Δεδομένου ότι από όλους τους Πασχαλινούς χαρακτήρες της Εθνικής εορτής, μάλλον με αυτόν του οβελία ταυτίζομαι περισσότερο, αν βρεις χρόνο από τις ....γιορτές της μάνας γης και της Ορθοδοξίας, δώσε μου παραπάνω διευκρινήσεις. Έχω και εγώ ....«μπόλια» και που ακριβως είναι;;;

katerina είπε...

matrix μου, ευχομαι απο καρδιας φέτος να προσφέρεις σε όποιο .....κερασένιο στομα εσυ γουστάρεις και εκτιμας εκεινο το κοκορετσάκι, που προσφερες πέρσυ στον ....Περιφερειάρχη με την μπεζ demie saison κουστούμι και την ...στα χρ΄ωματα της άνοιξης γραβάτα. Να περνας καλά.

katerina είπε...

Ελένη μου, καλη άνοιξη και τέλος Μαη θα πάμε μια .....Κηφισίας με την Παναγιά των Πατησίων στην ....τσίτα.
Φιλια.

katerina είπε...

Τσότσο μου, δυστυχώς θα επιστρεψουν.
Ποτε δεν μπορεσα να καταλάβω γιατί ολοι αυτοι που τους πνιγει η Αθήνα δεν μετακομίζουν κάπου αλλου. Η όμορφη πόλη μας με 1.000.000 λιγώτερους ....πνιγμένους Αθηναίους θα ήταν πιο όμορφη και απο όσο ειναι τώρα.
Αλλα ξέρεις τώρα γρινιάζουν, διαμαρτύρονται, χτυπιώνται, μεταφέρουν την μιζέρια και την κυκλοφοριακή συμφόρηση στην κάτω Κοκκινομαγούλα και πάνω που καλοσυνηθίζουμε, τσουπ νάτους πάλι, μέσα στα πόδια μας.

Υ.Γ. Φίλε εμεις τα αναστάσιμα θα τα πούμε και απο κοντα, αραχτοι στα πεζοδρόμια με φρέντο.

Elli είπε...

Κατερίνα δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με ΟΛΑ όσα γράφεις! Καλά να περάσεις πάντως!

traveller είπε...

sorry kiolas pou epemvainw alla to "συχωριανοι" grafetai συγχωριανοι

Meropi είπε...

Κατερίνα μου,
πέρασα να σου ευχηθώ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ, έστω και αν δεν σ' αρέσει (το Πάσχα εννοώ). Γέλασα με τη γελοιογραφία που περιγράφεις στο τέλος....

Ανώνυμος είπε...

Οι τελετές, χωρίς νόημα είναι καταπίεση συμφωνώ.
Ώστόσο, μην πιάνεσαι από κοινοτυπίες...
Η Μαγαδαληνή που αναφέρεις, αυτή ήταν πιο πιστή από όλους.
Ήταν αυτή που πρωτοδιέδωσε ότι ο Χριστός αναστήθηκε.
Το ότι πρώτα ήταν πόρνη είναι μια αντίληψη μεταγενέστερη...
Μπορεί δηλαδή να ήταν και καμιά "τρελαμένη θεούσα", κανείς δεν ξέρει...

katerina είπε...

καπιταλιστικο κουμούνι μου, ξέρεις πόσο σε εκτιμώ. Κι αν πάλι δεν ξέρεις, σε διαβεβαιω με όλη την δύναμη της διαδικτυακής μου φωνής.
Αλλα καλέ μου, τους ιερούς μου μύθους, ειναι ζήτημα .....ζωής να τους υποστηρίξω. Η Μαγδαληνη, ειναι ο δικός μου μύθος, ειναι το δικο μου ιερο τέρας, που απλά πιστευε όπως και κάθε ερωτευμενη (και ποια ερωτευμενη δεν ειναι πόρνη καπ κουμ μου;;;;;) ότι ο έρωτας δεν τελειωνει ΠΟΤΕ.

Σταυρωνεται, θάβεται, αλλά αρκει να τον αλοιψεις με λίγο μυρο και ανασταινεται, τουλάχιστον στο μυαλό σου.

Εκει η πίστη, διαχρονική, ιερή,τραγική, φανατική και απολυτα ....τραγικη.

leondokardos είπε...

Πρωτάρης στο συναρπαστικό χώρο των blogs,πασχαλιάτικος intruder στο δικό σου χώρο,να σου πω τη γνώμη μου γιαυτές τις γιορταστικές παραδοσιακές μας συνήθειες.Αξίζει να τις ζείς,μακριά απο προκαταλήψεις,τα πληκτικά τους "πρέπει",τα προκαθορισμένα τους 'ορια.Να τα ζείς όπως τα νοιώθεις.Και τότε ίσως απολαύσεις κάποιες στιγμές τους.
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ,ό,τι κιαν αυτό σημαίνει για σένα.

ikor είπε...

Ωραία τα λες, μου άρεσε πιο πολύ το σημείο με τα ανούσια μηνύματα!

Καλή ξεκούραση Κατερίνα και "καλή ανάσταση". Ό,τι σημαίνει "ανάσταση" για σένα!

Στέλιος είπε...

Βρε Κατερίνα, έλεος! :) Οκ, καταλαβαίνω αυτό που λες για τις..πεθερές! Κλείδωσέ την στην ντουλάπα και φύγε!

OnWine είπε...

Κατερίνα,

Οτι να λέμε... οτι να αρνιόμαστε...
εγώ, ο άπιστος Θωμάς, σου εύχομαι οπου και αν βρίσκεσαι... όσο και αν ζορίζεσαι... υπομονή και...
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ-ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

...θάρθει ασπρη μέρα και γιά μας...

fisherman είπε...

δεν συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις ... όσο ο χρόνος περνάει και ο κόσμος αποξενώνεται δυστυχώς περιμένεις τέτοιες μέρες για να δεις πρόσωπα που δε βλέπεις συχνά. Θα δεις ότι καλώς ή κακώς σου μένουν λίγοι άνθρωποι στο τέλος για να θυμάσαι και να κάνεις παρέα. Και οι περισσότεροι συγγενείς ...
Στο στρατό εγώ πάντως δεν τάισα κανέναν γιατί είχαμε προλάβει να φάμε σχεδόν το μισό κοκορέτσι χε χε όσο για το αρνί χάρισμα τους μια παλιοπροβατίνα ήταν...!

Homo Sapiens είπε...

Katerina,

an kai arga, molis diavasa to sxolio sou! antapodido kai elpizo na perases omorfa kai na epistrefeis gemati nees idees, dimiourgiki skepsi kai empneusi...perimeno nees 'provokatorikes' paremvaseis :)

Meropi είπε...

Κατερινάκι μου,
πέρασα να σου ευχηθώ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ. Να σαι καλά κορίτσι μου.

Ανώνυμος είπε...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!