Νέος κόσμος vs Παλιού;;;
Υπερμοριακοί Υπολογιστές vs Υπερμοριακής Χημείας;;;
Anirban Bandyopadhyay vs REACH ;;;;;
Ασθενείς vs Περιβάλλοντος;;;;
Αν στον 21ο αιώνα κάτι πρεπει να αποφασίσουμε, είναι ποιος θα ωφεληθει και ποιος θα κινδυνέψει.
Υπερμοριακοί Υπολογιστές vs Υπερμοριακής Χημείας;;;
Anirban Bandyopadhyay vs REACH ;;;;;
Ασθενείς vs Περιβάλλοντος;;;;
Αν στον 21ο αιώνα κάτι πρεπει να αποφασίσουμε, είναι ποιος θα ωφεληθει και ποιος θα κινδυνέψει.
Ο Anirban Bandyopadhyay, έχει ένα βιογραφικό που θα ζήλευε μεχρι θανάτου, οποιοσδήποτε ακούμπησε ποτέ σε πάγκο εργαστηρίου.
Παίρνοντας το PhD του στην Αστροφυσική (Πανεπιστήμιο Jadavpur /Ινδία), βρέθηκε το 2001-2003 να ερευνά την επίτευξη πλαστικής μνήμης και οργανικών φωτοκυττάρων στο IACS της Καλκούτας και το 2003-2004 να κατασκευάζει νευρωνικά δίκτυα με σύμμειξη DNA και ηλεκτρονικών (Πανεπιστήμιο Sheffield Hallam).
Το 2004, επιστρέφει στην Καλκούτα ως Κύριος Ερευνητής, για να φτιάξει μοριακούς διακόπτες μνήμης και από το 2005 δουλεύει στο Tsukuba (Διεθνές Κέντρο Νέων Επιστημόνων/Ιαπωνία), με budget 5.000.000 yen ανά έτος.
Στις 10 Μαρτίου, δημοσιεύτηκε στο Proceedings of the National Academy of Sciences,η εργασία του με τίτλο «Μία παράλληλη επεξεργασία των 16-bit σε μοριακό συναρμολόγημα», που φάνταζε σαν ένα paper πληροφορικής.
Δεν ήταν...........
Ήταν η πρώτη σύζευξη υπερμοριακής χημείας και υπερμοριακής ηλεκτρονικής για να μας δώσουν τον πρώτο χημικό εγκέφαλο καθοδήγησης νανορομπότ.
Με μήκος μόλις 2 nm, αυτός ο υπολογιστής αποτελείται από 17 μόρια μιας χημικής ουσίας (duroquinone). Τα 16 από αυτά τα μόρια σχηματίζουν δακτύλιο γύρω από το 17ο, συνδεόμενα με δεσμούς υδρογόνου(και μην ρωτήσετε τι είναι οι δεσμοί υδρογόνου, το έχετε κάνει στην Β’ Λυκείου, μόνο τον Μέγα Αλέξανδρο θυμόσαστε;;;;;). Η κατάσταση του κεντρικού μορίου ελέγχεται μέσω ειδικού μικροσκοπίου, SMT (scanning tunnelling microscope). Ταυτόχρονα, με την αλλαγή κατάστασης του κεντρικού μορίου μέσω του SMT, αλλάζει και η κατάσταση των υπολοίπων 16. Αυτό σημαίνει ότι με τον έλεγχο μόνο της μιας μονάδας πληροφορίας (bit), έχουμε λογικές εντολές προς 16.
Και δεν είναι μόνο θεωρία: Ο «χημικός εγκέφαλος» δοκιμάστηκε με την προσάρτηση σε αυτόν οκτώ νανομηχανισμών, προκειμένου να στηθεί ένα νανο-εργοστάσιο. Ακολουθώντας τις εντολές του «εγκεφάλου», οι νανομηχανισμοί έφτιαξαν τον μικρότερο ανελκυστήρα του κόσμου (ύψους 2,5 nm), που ανεβοκατέβαζε μια μοριακή πλατφόρμα στον ρυθμό που επέλεγε ο πρωτομάστορας Dr. Anirban Bandyopadhyay.
Στόχος, ο μοριακός επεξεργαστής διαμέτρου 6 cm που θα εμπεριέχει... το ισοδύναμο των συστατικών και των «καλωδιώσεων» που έχει ο ανθρώπινος εγκέφαλος!
Και ειναι εφαρμοσμένη ερευνα όλα αυτα;;; Ναι!!! Είμαστε έτοιμοι, να καταργήσουμε τις χειρουργικές επεμβάσεις για τους εγκεφαλικούς όγκους. Τα nanobot, αδιόρατα ρομποτάκια που ξέρουν μόνο να «πυροβολούν τους κακούς», δεν επικοινωνούσαν μεταξύ τους και δεν εργάζονταν ομαδικά. Ακόμη και αυτή η μετάβασή τους στο «πεδίο μάχης» ήταν εφικτή μόνο αν τα πάει εκεί το «ρεύμα» του αίματος.
Και ο Ινδός ......Θεός το έλυσε.
Μοριακές συσκευές εισάγονται στον ασθενή και μέσω της αιμοκυκλοφορίας κατευθύνονται στον εγκεφαλικό όγκο και επιτίθενται με μικρής κλίμακας χημειοθεραπεία. Οταν ο όγκος εξολοθρεύεται, οι νανομηχανές .... αυτο-απενεργοποιούνται.
Μοριακές συσκευές εισάγονται στον ασθενή και μέσω της αιμοκυκλοφορίας κατευθύνονται στον εγκεφαλικό όγκο και επιτίθενται με μικρής κλίμακας χημειοθεραπεία. Οταν ο όγκος εξολοθρεύεται, οι νανομηχανές .... αυτο-απενεργοποιούνται.
Ααααααααααα, δυνατό χειροκρότημα!!!!!!!!!!!
Α, οχι. Πανικός στη Δύση. Απαξιωση.
Εδω τρομάξαμε μετα απο χρόνια διαβουλευσεων να ψηφίσουμε τον Ιουνιο του 2007 το REACH.
Και το REACH αγαπητοί μου, με σύσταση της Βρεταννικής Βασιλικής Ακαδημίας, και ενος σωρου οικολογικών οργανώσεων, ξέρετε αυτών με τους άδηλους πόρους και τους ανυπαρκτους ισολογισμούς, απαγορεύει, ε, απαγορευει!!!!! Περιορίζει την χρήση νανοϋλικών στην Ε.Ε;;;;
Μα καλά δεν χρησιμοποιούνται στην κοσμετολογία, δεν χρησιμοποιούνται πια σε όλα τα «καλά» αντηλιακά, δεν χρησιμοποιούνται κατά κόρο στην υαλοβιομηχανία.
Ναι, αλλά στην Ευρωπαϊκή...............
o.k. μάγκες, με σεβασμό στην οικολογία, στο περιβάλλον, στα υπερκέρδη των φαρμακοβιομηχανιών, στις χειρούργους- φίρμες και στην στατιστική της επιτυχίας τους, καταδικάστε, τους έχοντες εγκεφαλικούς όγκους, στο νυστέρι σας.
Καταδικάστε τους στην φαρμακευτική μπαρουτοθήκη σας.
Με ότι αυτό συνεπάγεται...
o.k. μάγκες, με σεβασμό στην οικολογία, στο περιβάλλον, στα υπερκέρδη των φαρμακοβιομηχανιών, στις χειρούργους- φίρμες και στην στατιστική της επιτυχίας τους, καταδικάστε, τους έχοντες εγκεφαλικούς όγκους, στο νυστέρι σας.
Καταδικάστε τους στην φαρμακευτική μπαρουτοθήκη σας.
Με ότι αυτό συνεπάγεται...
Ποιος αποφασίζει;
5 σχόλια:
Μα η Αγορά, χρυσή μου, η Αγορά, που πάντα αποφασίζει για τα πάντα. Λέγε με Hedge Funds επί του παρόντος, αργότερα αλλοιώς.
αγάπη-αφοπλισμός-ειρήνη
Ναπολέων
Υ.Γ.
Το ποσόν που αναφέρεις όμως πρέπει να είναι λάθος. Μάλλον παράλειψες κάποια μηδενικά γιατί ισοδυναμεί με κάπου 30.000 ευρά. Τόσο είναι;;;
α-α-ε
Ν.
C' est la vie, mon petit choux!
Κι ένα κάπως σχετικοάσχετον τλσπντν...
Ο Πούτιν παντρεύεται, ο Κόλ παντρεύεται κι εγώ αισθάνομαι πολύ μόνος... Δεν θα βρεθεί καμμιά σιτεμένη για μένα;
Φιλάκια
Εμείς εδώ θέλουμε έστω και παράνομα να φέρουμε καμιά χιλιάδα από αυτά τα ρομποτάκια η τουλάχιστον 300 έχω τριακόσιους υποψήφιους για επισκευή μπορείς άραγε να φανταστείς ποιους ;;....!
Με βάζεις σε ξένα χωράφια.
Ένα εν λειτουργία κοινωνικό σύστημα έχει και την επιστημονική πλευρά του. Έχει τη δική του επιστήμη, η οποία παράγει τη δική του τεχνολογία και στηρίζει τη δική του αγορά και τα κέρδη των εχόντων την πολιτική και οικονομική εξουσία. Η επιστήμη υπηρετεί, με άλλα λόγια, ένα ολιγαρχικό σύστημα.
Μια παρένθεση:
Πριν μερικά χρόνια, ήμουν συνδρομητής σε ένα σπουδαίο περιοδικό – μετάφραση ενός αμερικάνικου, του NPQ. Μετά από μερικά τεύχη, έμεινα με τη συνδρομή στο χέρι.
Εκεί, ανάμεσα σε άλλα σπουδαία, διάβασα ότι το 30% των επιστημόνων (με έμφαση τους μαθηματικούς) στη Silicon Valley ήταν Ινδοί! Αυτό, βέβαια, το είδαν και οι Ινδοί και ενήργησαν ανάλογα. Οπότε, μην μας εκπλήσσουν για όσα καινούργια θα μας έρχονται από την Ινδία. Αυτό συμβαίνει εξ αιτίας της αρχαίας ινδικής φιλοσοφικής θεώρησης του κόσμου. Κατ’ άλλους, πιο πραγματιστές, οφείλεται στον γενετικό κώδικα, αλλά για τη σύγκριση που θέλω να κάνω με τις ελληνικές πρακτικές, μικρή έχει σημασία. Ούτε, επίσης, είναι τυχαίο ότι οι ίδιοι που εισήγαγαν την Αyuverda στην Ιατρική είναι οι ίδιοι που εισήγαγαν και την θεωρία των Κβάντα και είναι Ινδοί (Choprah). Kι αυτό είναι για σύγκριση με τη δική μας «μη αξιοποίηση» του Ιπποκράτη και της αρχαίας και παραδοσιακής Ιατρικής..
Έκλεισε η παρένθεση.
Ο πραγματισμός αυτής της επιστήμης, όπως υπηρετεί έτσι και επηρεάζεται από τα πολιτικά, οικονομικά και θεολογικά δόγματα και πολλάκις υπακούει σε αυτά. Η οικονομική και πολιτική εξουσία αποθρασύνεται, αυτονομείται και αποφασίζει τι πρέπει να είναι και τι δεν πρέπει να είναι γνώση. Το «ιερατείο» γίνεται ανώτατη εξουσία επί παντός επιστητού. Πάνω σε κάθε επιστήμη. Δεν της αρκεί να ορίζει τον πλούτο της γης, τις ζωές των ανθρώπων. Θέλει και τη γνώση υπάκουη.
Μένοντας η επιστημονική γνώση στα χέρια των «ολίγων» αντιμετωπίζεται ανάλογα με τις διαθέσεις και τις επιλογές τους, που δεν είναι πάντα με επιστημονικά κριτήρια.
Η διαχείριση της επιστήμης από τους «ολίγους» και όχι μόνο από τους «άριστους» και ο αποκλεισμός των πολλών από τη γνώση, θυμίζει την αποκλειστικότητα στη γνώση των ιερατείων της αρχαιότητας.
Η Παιδεία μας, εκτός από ταξική που είναι, παράγει τούβλα και βρίσκεται πολύ μακριά από τις σύγχρονες εξελίξεις της επιστήμης.
Όσα έγραψες Κατερίνα είναι για μένα και δε νομίζω μόνο για μένα ακατανόητο σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Κι έτσι πρέπει να παραμείνει. Αν από μικρός δεν έχεις εκπαιδευτεί στη σύγχρονη επιστημονική σκέψη, δεν μπορείς σαν πολίτης αυτής της χώρας και πολίτης του κόσμου όλου να καταλάβεις τις λεπτές διαχωριστικές γραμμές στις οποίες εσύ αναφέρεσαι. Δεν μπορείς να δεις τη διαφορά πολιτικής του ευρωπαϊκού REACH και του Ινδικού δρόμου προς τη γνώση. Δεν κατάλαβα και πολλά πράγματα. Κάτι γοητευτικό θα είναι, όπως τα λες. Το βάθος αυτής της ομορφιάς δεν μου δίνουν την δυνατότητα να το δω. Πόσο μάλλον να το δημιουργήσω.
Ο γέρικος κόσμος, που μας προτείνουν θα καταρρεύσει συντομότερα, όταν σμίξει σωστά η νέα επιστήμη, με την πολιτική και τον πολιτισμό και όλα αυτά μαζί γίνουν μέρος της πράξης των πολιτών. Στην κορφή είναι η Παιδεία. Αλλά η αριστερά κωφεύει, για την ώρα. Μου αρέσει αυτό το «για την ώρα». Μου επιτρέπει να ελπίζω.
Ο κόσμος που ονειρεύομαι απελευθερώνει από τα δεσμά μιας ολιγαρχικής διακυβέρνησης τον πλούτο και την ομορφιά της γης, την γνώση και την επιστήμη, τη ζωή των ανθρώπων και όλου του πλανήτη.
Στην γνώση, στην επιστήμη και στην ιστορία τους θα βρούμε το μέλλον.
Κατερίνα, σ’ ευχαριστώ.
Αποκάλυψη τώρα.
Πανδώρα και Καπλάνι,παρουσιάζουν μιά κινηματογραφική ιστορία ως πραγματικότητα για να αποδείξουν τον...ρατσισμό των Ελλήνων.
Σημειωτεόν ότι η ταινία ήταν Γερμανική και είχε γυριστεί το 1993
Προπαγάνδα αντί δημοσιογραφίας,για να εξυπηρετηθούν ποιοί σκοποί;
www.karsilamas.blogspot.com
Δημοσίευση σχολίου