Κυριακή 6 Απριλίου 2008

Περί Λουλουδιών, Αριστεράς, Ανδρών, Ferrari, και Χαρίλαου Τρικούπη (του... όχι της....)

Η Υπέροχη Μαλβίνα, το είχε καρατσεκάρει, και εγώ η καθόλου υπέροχη, επίσης, ότι οι πάσης φύσεως συμβουλές, λειτουργούν απολύτως αντίστροφα πάνω μας.

Αν τώρα είναι οι συνήθεις γονικές, και ιδιαιτέρως ...μητρικές συμβουλές, σε Κυριακάτικο τραπέζι, εκεί ή θα συγχυστούμε ο ένας με τον άλλον και όλοι μαζί αντάμα, ή θα πιω το κόκκινο κρασί του μπαμπά μου, κουνώντας .... καρτερικά το κεφάλι μου και πλήρως αποδεχόμενη τα μητρικά όνειρα.

Επειδή το πρώτο ενδεχόμενο το έχω εξαντλήσει, σε όλες τις versions του, προτίμησα το σιωπηλό, αλκοολούχο δεύτερο.

Ντίρλα, και αφού είχα κανονίσει τα ακριβή 567 τον αριθμό, βήματα που χρειάζονταν μέχρι το σπίτι μου και την στόχευση στο κρεβάτι μου, είδα ότι στον κήπο μου, άνθισαν οι Πασχαλιές. Μωβ-μωβ, μυρωδάτες, και πλουμιστές. Να πω ότι μου λένε τίποτα τα λουλούδια;;; Ψέμα θαναι.

Θες η αλκοολική ζύμωση που συνεχιζόταν στο στομάχι μου, θες κάτι απωθημένοι ρομαντισμοί της εφηβείας μου, μην τρομοκρατείστε, καλά πατικωμένοι, θες ότι φοβήθηκα τον χρόνο που τρέχει - καλέ πότε είχε ανθίσει η μυγδαλιά - ας πούμε ...... κάτι μου έβγαλε. Τώρα το ....συγκινήθηκα;; Ε, καλά μην τρελαινόμαστε.

Έχω την τύχη, ο κήπος μου να συνορεύει με τον κήπο της εξοχικής κατοικίας του Χαρίλαου Τρικούπη. Αυτού του έρημου Έλληνα, που πέθανε στο Παρίσι, και η από τότε μίζερη ελληνική δημόσια διοίκηση, εσκέφθη, εσυσκέφθη και απεφάσισε, ότι .....κοστίζει πολύ να σταλεί Ελληνικό πλοίο, να μεταφέρει τη σωρό του.

Αυτού του έρημου Έλληνα, που συμπύκνωσε όλη την Ελληνική μοίρα και μιζέρια σε τρεις λέξεις «ανθ’ ημών Γουλιμής»

Αυτού του έρημου Έλληνα, αδελφού της Υπέροχης Σοφίας, που ερωτεύτηκε τρελά, παράφορα, και απόλυτα σιωπηλά, τον Δηληγιάννη, του οποίου το σπίτι, δύο τετράγωνα παραπάνω, ρημάζει μεγαλοπρεπώς κάτω από την Δημοτική προστασία.

Κατι οι πασχαλιές, κατι το παστιτσιο που μαλλον δεν επέτρεπε, στο κρασάκι μου, να απορροφηθει ευκόλως, ας δούμε και το τελος απο το grand prix του Μπαχρειν.
Και ναι, ρε γαμώτο, ΝΑΙ!!!!!!! Ο θρασύς, επιθετικός Φελίπε τους τα χωσε.
Και ναι, ο Μάσσα, που πήρε πριν κανα πεντάρι χρόνια την F2000, και την πρώτη μέρα εκανε καλύτερο χρόνο από τον Σουμάχερ. Και τον βάλανε ....πόσα; κανα δυο χρόνια δοκιμαστή να ....ηρεμήσει - άκου να ηρεμήσει;;;;
Και ναι τους πήρε τα ...σώβρακα ο Φελίπε μου (τώρα για το «μου», μεθυσμένη είμαι, ότι θέλω σκέφτομαι).
Και με τι διάολο σαμπάνιες, χωρίς αλκοόλ, καταβρέχουνε τον εμίρη;;;;

Άντε τώρα για siesta... Ούτε λόγος…..

Και πάντα προνοητική για τις αϋπνίες, δυσπεψίες, και άλλες ...ιες, όλο και έχω γράψει κανένα επεισόδιο από τα υπέροχα «υπέροχα πλάσματα». Και πάντα υπάρχει η ώρα τους...

Και ναι ο Υπέροχος Πυρπασόπουλος, ο πιο άνδρας των ανδρών, που όπως γαμώτο, όλοι οι όμορφοι, ευαίσθητοι, τρυφεροί, αισθησιακοί, προστατευτικοί, γαλαντόμοι, ευφυείς, χιουμορίστες, άνδρες είναι ....gay.

Εμ, βέβαια, αν διαθέτεις όλα αυτά, τρελός είσαι να φας την ζωή σου με γυναίκες;;;; Εγώ, χεχε, θα το κανα;;;;;

Και η ατάκα: «για μερικούς από εμάς η Αριστερά είναι σαν τα παλιά σινεμά. Δεν πολυπηγαίνεις αλλά δεν θες και να κλείσουν. Και πάντα ελπίζεις ότι κάποια στιγμή θα φέρουν μια καινουργια ταινία και θα μαζέψουν όλο τον κόσμο απο τα multiplex»

10 σχόλια:

PN είπε...

Κατερίνα αυτή η παρομοίωση της Αριστεράς με τα παλιά σινεμά μου είναι πέρα για πέρα οικεία. Όταν την άκουσα την περασμένη Τρίτη στα "Υπέροχα Πλάσματα" ξετρελάθηκα. Πέτυχα οι Μυρτώ Κοντοβά με λίγες μόνο λέξεις να περιγράψει αυτό που όλοι βλέπουμε γύρω μας και βιώνουμε. Nice post girl!!!

katerina είπε...

Λιγο μεθυσμένο το βρισκω, τωρα που ...νηφάλια(;;;;) πια το ξαναδιαβάζω.
Και ξερεις ρε vk, το κακο με εμένα ειναι ότι δεν μεθάω μονο με αλκοολ, μεθαω και βαριά, πολύ βαριά, με ...διάφορα, όποτε αντε να με πετυχω ...ξεμεθυστη.
Ειπαμε ο Ορεστης Μακρής του διαδικτυου εχω καταντήσει.

Υ.Γ. Αλλά μ' αρέσει!!!!!!

Elli είπε...

χαίρομαι που συμφωνούμε για τον Πυρπασόπουλο!
Ωραία θέα στον κήπο!

PN είπε...

Είσαστε όμως και εσείς τα θηλυκά. Βρε ακόμα και να σας εμφανιστεί ένας σαν τον Πυρπασόπουλο με χιούμορ, εμφανίσιμος, προσεγμένος, περιποιητικός και τα τοιάυτα, ακόμα κι αν δεν είναι gay, εσείς θα τον βαδφτίσετε με το ζόρι ομοφυλόφιλο. Μια σχιζοφρένεια την έχετε!!!

Grammateas είπε...

Κατερίνα την ευφορία του αλκοόλ όλοι την επιζητάμε λίγο - πολύ. Η κατάχρηση όμως λειτουργεί σαν κουβάς που ξεπλένει το μπαλκόνι. Οι αναμνήσεις των στιγμών χρειάζονται. Ελπίζω να μην τις σβήνεις κάθε τρεις και λίγο! Ή τουλάχιστον να προλαβαίνεις να τις καταγράφεις στο blogολόγιό σου!

katerina είπε...

ellie μου, ήμουν σίγουρη ότι θα συμφωνούσαμε. Δυστυχώς αυτό δεν αρκει.....

vk, αντι να εγκλωβλιζεστε εσεις τα αρσενικά στις θυληκες μας σχιζοφρένεις, ....αλλάξτε τα όλα...

grammatea, συγχαρητήρια και στην εδω γειτονιά. Και γιαυτό ακριβως τον λογο διατηρω και blog, για να θυμάμαι εγω, και αμα εγω τα ξεχνάω....επιλεκτικά, να θυμούνται οι φίλοι

PN είπε...

Μπα...έχετε και μια γοητευτική πλευρά με αυτή σας τη σχιζοφρένεια. Επιμένων θηλυκά!!! Απλά αξίζει να το τονίσω....

Ανώνυμος είπε...

Καλά, δεν το βλέπετε;
Αυτή η Κατερίνα μας έχει στήσει παγίδα.
Αντί να μας σκάψει το λάκο, να πέσουμε όλοι μέσα και να τελειώνει, σκάβει λακούβες.
Κι αντί να πέσουμε μέσα και να τελειώνουμε, απλώς σκοντάφτουμε.
Το πονηρόν και ακάθαρτον της υπόθεσης(διαβάζω πολλές Γραφές τελευταία) είναι ότι τις λακούβες τις σκάβει, με την καρδιά της και καμιά φορά στο σώμα της.
Με πλήρη συνείδηση του τι κάνει, φροντίζει να μην είναι politically corect, είτε για την αριστερά είτε για τη δεξιά είτε του Κυρίου είτε των ανθρώπων. Για να υπάρχει θέμα και για να μη γδύνεται τελείως. Και μην αμφιβάλλετε, ξέρει πολύ καλά, το πολιτικά ορθόν, ξέρει και να το εφαρμόζει κι αλοίμονο στους ορθοφρονούντες τότε.
Εδώ παίζει. Μας θέλει κοντά της. Αν γδυθεί τελείως, αν ο λάκος γίνει βαθύς κι αν με τέτοια και με άλλα μας ρίξει όλους μέσα θα επέλθει συνωστισμός και βαριέται την ασχολία της επιλογής και της ανάσυρσης. Κάτι μου λέει πως ευχαρίστως, θα άφηνε κάποιους μέσα.
Τώρα, που αποκάλυψα τα "σκοτεινά" σχέδια της, ΡΩΤΩ ποιος μ... δήμαρχος δεν κλείνει τις λακούβες;
Στραβοπάτησα πάλι.
Il PRIMO ROUFIANO OF THE BLOGS

katerina είπε...

Ανωνυμε ρουφιάνε,
"Όταν η Μαρία είπε και αποτελείωσε όλα τούτα, έμεινε σιωπηλή, αφού ως αυτό το σημείο ο ....... της είχε μιλήσει.
Αλλά ο Ανδρέας απάντησε και είπε στους αδερφούς: Πείτε ότι επιθυμείτε να πείτε για όσα τούτη εδώ μας είπε. Εγώ τουλάχιστον δεν πιστεύω ότι ο ....... είπε αυτούς τους λόγους.
Γιατί τούτη η Μαρία περιέχει παράξενες ιδέες.

"Το κατά Μαρία Μαγδαληνή Γνωστικό Ευαγγέλιο"

Ν.Α. Λάμπης είπε...

Αριστερή Πασχαλιά,
Ανήρ Φελίππε τρικουπίζων,
Λουλούδι το Κατερινάκι...

Ως και ποίημα θα μπορούσα να γράψω...

Υ.Γ.
Ο Πυρπασόπουλος πάντως, που τον είχα συναντήσει κάμποσες φορές ως υποψήφιο πελάτη μου, καθόλου "θεός" δεν μού γυάλισε.
"Νούς ορά και νούς ακούει" θα μού πείς...