Τρίτη 8 Απριλίου 2008

Είμαι πολύ τρελή;;;;;

Το ανωτέρω ερώτημα είναι καθαρά ρητορικό. Μην απαντήσετε θα με πληγώσετε πολύ.

Υποτίθεται ότι είσαι στην ευχάριστη θέση να αλλάξεις το αυτοκίνητο σου…..Αμ, δε που είσαι !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Γιατί άντε και μελέτησες τους 4Τ, και λόγω της περίπτωσης πήρες και το AMS να διαβάσεις και λίγο Ιαβέρη, και άντε και επειδή την έχεις και την πετριά σου, ξεσκόλισες και το AUTOMOBILE.

Κάπου καταστάλαξες και έτοιμη πια, τηλεφωνείς στην αντιπροσωπεία, να κλείσεις ένα ραντεβού. Γκόμενες και γιάπηδες σε καλοδέχονται τηλεφωνικά, και αφού αποφασίσεις ότι τι είναι η ζωή;;;;; ένα τίποτα, μπορείς να την ξοδέψεις για να φτάσεις στο ποτάμι…….φτάνεις.
Λαμπεροί χώροι, γυαλισμένα γραφεία, κουστουμαρισμένοι πωλητές, ξανθές αιθέριες receptionists.

Και εκεί αρχίζεις να νοιώθεις το πρώτο μούδιασμα στο αριστερό χέρι.
Όχι δεν θέλω καφέ, όχι, ούτε πορτοκαλάδα, όχι ,δεν θέλω να μου αναλύσετε την τόσο ουσιώδη διαφορά του aircondition και του διζωνικού κλίμα, και όχι δεν με ενδιαφέρει το navigation, άμα χαθώ θα ρωτήσω σε ένα περίπτερο, στο λεκανοπέδιο θα το οδηγήσω, όχι στην Νεβάδα….
Σε παρακαλώ καλέ μου, να χαρείς τη κουστουμιά, δεν με νοιάζει το χρώμα της ταπετσαρίας, και αν ήθελα να χαζέψω σαλόνια θα πήγαινα στον Κούρτη, σε παρακαλώ μπορώ να το οδηγήσω;;;;;;;;;;
Και ω, του θαύματος!!!!!!!!! Η απάντηση αρνητική. Δεν έχω αυτοκίνητο για test drive, δεν έχω υπάλληλο να έρθει μαζί σας, δεν έχω….

Το μούδιασμα στο αριστερό χέρι, αρχίζει να ανεβαίνει στο κεφάλι……
Ωραία, και τότε γιατί ήρθα;;;;;
Η απάντηση, καταπέλτης!!!!!!!!! Μα να το δείτε!!
Σέβεσαι το μεροκάματο του κουστουμάτου προλετάριου που περνιέται για γιάπης και ευγενώς (ευγενώς;;;; τρόπος του λέγειν!!!!!!!) αποσύρεσαι…….
Και βέβαια στην Ελλάδα ζούμε, παίρνεις τηλέφωνο τον κολλητό σου που έχει τον άλλο κολλητό, που έχει ......, και εντός 10λέπτου κλείνεις το επόμενο ραντεβού, σε άλλη αντιπροσωπεία.
Και ξαναζείς τον ίδιο Γολγοθά.
Και αφού ξαναπεράσεις τις ξανθές, τους καφέδες, τις πορτοκαλάδες, το κλιμα, τον υπολογιστή ταξιδιου, την ταπετσαρία, φτάνει η ώρα να διατυπώσεις το απίστευτο αίτημα σου, …….να το οδηγήσεις το ρημάδι.
Και εκεί σου έρχεται ο θάνατος. Ναι βεβαίως, περάστε, αλλά δεν έχω το συγκεκριμένο, έχω άλλο μοντέλο, με άλλο κυβισμό, άλλη ιπποδύναμη, άλλο κινητήρα, αλλά ευτυχώς …….το ίδιο χρώμα ταπετσαρία.
Και εκεί δεν σέβεσαι τίποτα……Και αυτός με το κουστούμι και την αρζαντέ γραβάτα, το βλέπει το εγκεφαλικό που σου έρχεται.
Και επειδή στην εποχή του ανεπτυγμένου μεταβιομηχανικού καπιταλισμού δεν ευνοεί την εταιρική εικόνα του, να του συφοριαστεί ο πελάτης βγάζοντας αφρούς, πάνω στον γυαλιστερό γρανίτη, ο γιάπης επιχειρεί να αποτρέψει το …μοιραίο, λέγοντας σου το εξής αμίμητο: "μα εμεις, έτσι δουλευουμε, και οι πελάτες μας αγοράζουν αυτοκίνητα των 60.000 € χωρίς να ζητήσουν να τα οδηγήσουν……"
Και ναι, εκεί μαζεύεις τα υπολείμματα της ψυχραιμίας (ελάχιστα!!!!!!!) και της αξιοπρέπειας (ανύπαρκτα!!!!!!!!!!) και γκαρίζεις «αει …σιχτιρ……»
Και θυμάσαι ότι οπουδήποτε στον κόσμο, ή έστω, εκεί που κατοικούν αυτοί οι κουτόφραγκοι, αν πας σε μια οποιαδήποτε αντιπροσωπεία, χωρίς καν ραντεβού, πριν σου πουν όλες αυτές τις αδιανόητα άχρηστες πα………., θα κάνουν μια φωτοτυπία του διπλώματος σου, θα σου δώσουν το κλειδί, θα συμπληρώσουν επιτόπου μια κάρτα δοκιμής με το όνομα σου, θα σου παράσχουν ειδικούς χώρους να δοκιμάσεις την ευελιξία του, θα σου επιτρέψουν να το φορέσεις το αυτοκίνητο.

Και βέβαια θα σου δώσουν την δυνατότητα της εργοστασιακής προσαρμογής κάποιων extra, ανάλογα με την διάθεση και τις ανάγκες σου.
Τώρα ο εκτελωνισμός;;;;; Μια εμπειρία, που έζησα δύο φορές και την έχω βαθιά απωθήσει στο υποσυνείδητο μου……
Εκτός κι αν αποφασίσεις ότι το κρατάς παρανόμως με ξένες πινακίδες, και περνάς την μοναδική ειδυλλιακή περίοδο της ζωής σου χωρίς 5 κλήσεις μηνιαίως για παράνομο παρκάρισμα.
Επίσης στο πακέτο αυτό γλιτώνεις, τις μούντζες, τα «αει γ…. μωρή χαμούρα», καθώς επίσης και τα λάγνα βλέμματα των αειθαλών 80αρηδων Σουμάχερ στα φανάρια.
Αν και αυτοί, με τόσο Viagra που κυκλοφορεί στην αγορά, έχουν αποθρασυνθεί τόσο, που σιγά που θα κωλώσουν, στο ότι δεν μιλάνε γαλλικά!!!!!!
Άλλωστε αυτοί προλάβανε και το παλιό Ασφαλιστικό και γλεντάνε αισθησιακά, τις παχυλές εισφορές μου σε τρία ταμεία, εμένα που δεν θα πάρω ποτέ σύνταξη........

Υ.Γ. Παρακαλώ πολύ, ας αποφύγει οποιοδήποτε , για τον επόμενο μήνα τουλάχιστον, να μου τεκμηριώσει το ότι η Ελληνική επιχειρηματικότητα …..στραγγαλίζεται… γιατί….. «αει …σιχτίρ…..»
Εκτός κι όλοι τα αυτοκίνητα τους τα στολίζουν στο σαλόνι, και είμαι η μόνη τρελή που θέλω να το οδηγήσω στον δρόμο!!!!!!!!!!!!!

16 σχόλια:

τσότσος είπε...

Δεν μου λες κοπέλλα μου, μήπως η άρνησή τους έχει να κάνει ότι είσαι γυναίκα ή μήπως θεώρησαν ότι το αυτοκίνητο που θέλεις να αγοράσεις είναι "συντηρητικό" και δεν χρειάζεται να το οδηγήσεις;
Όταν γυρίσουμε, θα καταστρώσεις στρατηγική "φάπας" για τους φλωρογιάπηδες μαζί με την "καραμελένια" σου που "ψοφάει" για τζερτζελέ...

katerina είπε...

Το αντίθετο Τσοτσο μου, και για το συντηρητικο και ελπίζω και .....για το γυναικα.
Η "πολιτική τους και η πρακτικη τους ειναι παντελως αποκλινουσες.
Αγοράζεις αυτοκινητο, λες και κλεινεις δωμάτιο με τζακουζι σε ξενοδοχείο .
Και φίλε, μεχρι να γυρίσετε με την καραμελένια μου απο τον μακρινο Βορρά, θα πάμε βόλτα με.....
Εκτος κι ερχεστε να με βλέπετε στον Κορυδαλλο

Φιλια, να περνάτε καλά.

Στέλιος είπε...

κατερίνα, εγώ θα έκανα κάτι απλούστερο, που ΤΣΟΥΖΕΙ ιδιαίτερα τους πωλητές αυτούς καθώς κάποιοι παίρνουν και ποσοστά από την πώληση: θα έστελνα ένα γράμμα καυστικότατο στην ιεραρχία της εταιρίας (δε μιλώ για τον άμεσο προϊστάμενό τους, αλλά πχ στην μητρική της Γερμανίας, που την ενδιαφέρει η εταιρική της εικόνα και την ενδιαφέρει να πουλήσει) και θα τους έλεγα ότι όχι μόνο δεν αγόρασα το προϊόν λόγω κακής συμπεριφοράς του υπαλλήλου και της δνσης της αντιπροσωπείας, αλλά θα το διαδώσω και παντού. Να δεις τι καλά θα σε παρακαλούσαν μετά! Αγένεια αυτοί? Ρουφιανιά ο καταναλωτής! Οφθαλμόν αντί οφθαλμού! Πίστεψέ με. Το δοκίμασα σε μεγάλη Τράπεζα όταν τους είπα ότι θα μιλήσω στον ίδιο τον Σάλλα! Το πρόβλημά μου λύθηκε εντός 30 λεπτών (με το ρολόϊ!).

Ανώνυμος είπε...

Βρε Κατερίνα, με τόσα έντυπα και τόση μελέτη που έριξες τι το θέλεις το τεστ ντράιβ; Και τι ακριβώς περιμένεις να καταλάβεις οδηγώντας ένα αυτοκίνητο για μισή ώρα; Περισσότερο θα είναι το άγχος εξ αιτίας του άγνωστου-καινούργιου παρά η κατανόηση του τι ακριβώς κάνει και πως πάει το νέο του-του. Εκτός βέβαια και έχεις σχέση (πολλή) με την οδήγηση, οπότε πάσο.
Εγώ πάντως που πήρα τον περασμένο Σεπτέμβρη αυτοκίνητο το μελετούσα μέσα από τον σχετικό τύπο έξι μήνες πριν και ήξερα τι ακριβώς θα είναι από τις περιγραφές των ειδικών.
Δεν ξέρω τι μάρκα του αυτοκινήτου θέλεις να πάρεις. Εγώ πήρα Φορντ από τη ΒΕΛΜΑΡ στην Ερυθραία και σχεδόν με ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ να δοκιμάσω το αυτοκίνητο!
Άντε καλορίζικο και χωρίς πολλή ταλαιπωρία.

αντωνης είπε...

Κατερινα, εχεις χιλια δικια. Αλλά επειδη στο ελλαντα δεν θα το βρεις ευκολα, εχω κανα δυο φιλαρακια που ειναι πωλητες σε αντιπροσωπειες αυτοκινητων. Αν ταιριαζει η μαρκα, πες μου να δω μηπως μπορουν να κανονισουν test drive.
(ααα, ο ενας ειναι σε Renault και ο αλλος σε Toyota)
:)

tractatus είπε...

Κοίτα βάσανα που έχει ο κόσμος!:)))
και να σκεφτείς οτι ζούμε στον αιώνα της τεχνολογίας και της παγκοσμιοποίησης...πάντως αφού αγοράζεις καινούργιο εντάξει ολα καλά...θα σε αποζημιώσει!

katerina είπε...

σ.μ. μου,
εχεις απόλυτο δίκιο.
Απλά βαριέμαι και βέβαια στον ωχαδερφισμο μας ποντάρουν.
Αλλά αυτό που μου εκανε ακομα μεγαλύτερη εντυπωση, ήταν η απόλυτη εκπληξη τους στο αυτονοητο αίτημα μου.....
Και το ακόμα πιο αξιοπερίεργο είναι δυνατόν ό κοσμος να αγοράζει αυτκινητο χωρίς να το ...φορέσει;;;

katerina είπε...

synea,
το μονο που μπορω να πω ειναι όχι ότι βέβαια ειμαι ο expert της αγοράς αυτοκινήτων, αλλά οδηγώ γιατι μου αρεσει και όχι γιατί απλα πρέπει. Κοινως το απολαμβάνω.
Και ναι, ξερω πολύ καλά ότι πια δεν υπάρχουν καλα και κακα αυτοκινητα, αλλά το ζήτημα ειναι ακριβως το τι ζητάει ο καθενας μας απο ενα αυτοκινητο.
Εχω ζαλωθει αρκετα .....ταγάρια, έχω αναμνησεις απο πολλά φέρετρα, που θεωρητικώς ήταν μεσα στις εκάστοτε προδιαγραφές μου, αλλά εργαστηριακως έκανες τον σταυρό σου και προλαβαινες να πεις και το πατερ ημων, πριν αποφασίσεις να προσπεράσεις την ζαβη που ειχε κολλησει ίσω από το taxi, ή τον παππού με το stanza.......
'Οσο για τα περιοδικά, τα παιρνουν χοντρά synea μου και οι αξιολογήσες τους στηρίζονται στις πωλήσεις και στο εκάστοτε trendy του κάθε target group.

katerina είπε...

Α, ρε Αντώνη μου, στην Ελλαδα τελικά επιβιώνουμε γιατί ακομα εχουμε φίλους. Απο εταιρική κουλτουρα πάσχουμε, αλλα με φίλους βρίσκουμε πάντα την άκρη. Και αυτή ειναι η μαγεία της Ελλάδας.
Σε ευχαριστω, δεν προσανατολίζομαι ακριβώς εκει,αλλά σε ευχαριστω πολύ πολύ.

katerina είπε...

Ελένη μου, ξεκινησα με χαρα και κατεληξα με ...συγχιση.
See you!!!!!!!

αντωνης είπε...

Αν θες μου λες τι μαρκα θες και μπορει να βρεθει καμια αλλη ακρη.
Και αν δε θες απο εδω, υπαρχουν και αλλοι τροποι επικοινωνιας.
Καλο βραδυ + μη μου συγχιζεσαι. Δεν αξιζει τον κοπο.

:)))

OnWine είπε...

Εγώ πήγα να κοιμηθώ... ύπνος δεν κόλλαγε... και νάμαι μεταμεσονύκτιος, συμπάσχων στο πάθημα της Κατερίνας μας...

Μα καλά, όμως... τι είσαι εσύ, Κατερίνα δηλαδή, που διαφέρεις από όλες τις άλλες κυρίες της αυλής?

Που απαιτείς να οδηγήσεις αντί να ...θαυμάσεις χρώμα, ταπετσαρία, στυλ, κοψιά... Τι θα το κάνεις, δηλαδή... σε ράλλυ θα τρέξεις? Δεν θα πας καθόλου Κολωνάκι, δεν θα κατέβεις την Κηφησίας...

Κλώτσα λίγο τα λάστιχα, ανοιγόκλεισε τις πόρτες, κάτσε έκθαμβη εμπρός από το ταμπλώ... και πάρτο το ρημάδι... να ησυχάσεις και συ, και ο γιάπης... αλλά και εμείς νυχτιάτικα!

Grammateas είπε...

Εδώ ελιές Καλαμών παίρνεις στο supermarket και τις δοκιμάζεις το αυτοκίνητο δεν θα δοκιμάσεις; Αν όμως τα λέγανε αυτά σε Δημόσιο φαντάσου τι θα σούρναμε. Εγώ αυτό που κατάλαβα από τις αντιπροσωπείες είναι ότι για τις πωλήσεις δεν χωλοσκάνε. Από τα service τα αρπάζουν χοντρά. Στο τελευταίο service είδα μία ταμπέλα που ενημέρωνε ότι η εργατοώρα είναι 48 €! Πες μου ποιος παίρνει 48 € την ώρα!!!

NdN είπε...

Εγώ δεν έχω κανένα γνωστό εδώ στο Λονδίνο που να δουλεύει σε αντπροσωπεία αυτοκινήτων (αν θες σε καμία τράπεζα ή κατασκευαστική κάτι θα κάνω :)), αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν έρχεσαι από εδώ να δεις και πως είναι να οδηγάς από "την αλλιώς" (για όσους δε το ξέρουν υπάρχει το "αριστερά" και το "αλλιως)!

Καλή σου μέρα!

katerina είπε...

Αντώνη μου, δίκιο έχεις. Δεν πρέπει να συγχιζομαι. Γιατί τι να το κάνεις το αυτοκινητο αμα .....τσακισει το μάγουλο;;;; Αντε, να το εκτιμησει και κανένας παρκαδόρος. Αντε να το πει και στον πορτιέρη και ο μεγαλειότατος να σε αφήσει να περάσεις με blueJeen......

Grammatea μου, εχεις απόλυτο δίκιο. Και ναι, το ειδα και αυτό, στα βιβλιογραφικά χμ, ....ειμαι καλή. Στην Ελλάδα εχουμε την πιο φτηνη αγορά αυτοκινήτων στα μεσαία και μεγάλα αυτοκίνητα και στον μέσο όρο στα μικρά στους ΕΕ-25, μιας που εκει βρήκα στοιχεία.
Αρα από την καθετοποιημένη προσφοράς υπηρεσίας βγάζουν το κέρδος τους και όχι απο την πωληση.

NdN, το εχω διαπράξει αυτο το αδίκημα, και μάλιστα με το δικό μου αριστεροτίμονο αυτοκίνητο. Και ακομα θυμάμαι με ..... δέος εκεινες τις roundabout και φαντάζομαι ότι δυστυχώς με θυμώνται και εκεινες......

Αχ, sxoliasti μου, συγνώμη που σε ξυπνησα. Μα τι γκρινιάρης που είσαι;;;;;; Και μου την είπες με τους Μακεδόνες και τα ΟΧΙ και μου την λες και με το αυτοκινητο. Αλλα τι σου ετοιμάζω;;;; Τι σου ετοιμάζω;;;;;; Το επόμενο post θα έχει τίτλο "Εκλογές, παγίδα για μαλάκες"
Πιες καφέδες γιατί προβλέπω ολονυχτίες και δεν μπορω γκρίνιες!!!

Ν.Α. Λάμπης είπε...

Και ...γαμώ τον Νίκι Λάουντα...

Τρελλή με ένα «λ» και 5 ερωτηματικά πρώτη φορά συνάντησα.

Ενώ έχω συναντήσει με 5 «λ» και κανένα ερωτηματικό.

Όσο για την σοφία μου να αγοράζω μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και όχι από αντιπροσωπείες, τί να σού πώ...

Μιά δοκιμή θα σέ πείσει.

Και μόνον η ανυπέρβλητα ψυχοβελτιωτική αίσθηση ότι τό αγόρασες τόσο φτηνά, που το πετάς όποτε θελήσεις, ότι δεν έχεις "κολλήσει" στο κωλοτουτού που κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες αγόρασες, είναι «όλα τα λεφτά»!